Page 1

ERIN ZAPISOCKI PORTFOLIO


HELLO Interior design, with both its technological and conceptual qualities, easily maintains a much-needed balance of logic and creativity. Throughout my formal education and time as a young professional, I have incorporated evidencebased research, sustainable practices, and strong concept development and application to achieve a successful result. George Harrison is my favourite Beatle, I will never turn down an opportunity for ice cream, and (most importantly) I always leave home with a desire to learn more about the world.


CONTENTS STUDIO 1.0 2.0 3.0 4.0

The Neighbourhood Alo Counseling Clinic, Phase 5 Centre for wellness > stride Retail Store

4 12 16 20

CONSTRUCTION DOCUMENTS 5.0 6.0

Cooper Residence Kitchen Renovation Churchill Residence Bathroom Renovation

22 23

MISCELLANEOUS 7.0 8.0

Music Embodied Barcelona Field Studies

24 28


Erin Zapisocki 04 of 06

POOL

1.0 T H E N E I G H B O U R H O O D Located at 5180 Westwater Dr in Richmond, BC, The Neighbourhood is a harborside retreat for highly stressed individuals wishing to rediscover the healthiest version of themselves. Wellness solutions are manifested visually through forms of the human body: curvilinear forms protect and provide stability for those who are making themselves vulnerable in order to improve their lives.


PURPOSE

92 percent of those surveyed admitted that their stress levels definitely or sometimes affected other domains of their life. Even though being social is the best way to mitigate stress, only 32 percent turn to others. How can individual wellness be supported to achieve positive workplace culture and productivity?

CUSTOMIZATION

Customization is especially important in spaces like the guest suites and spa or yoga studio, where warm, dim light is encourages relaxation. Spaces throughout are complete with an iPad to control the brightness, warmth, and hue of hidden LED light strips.

05 of 06

YOGA STUDIO

1.0 THE NEIGHBOURHOOD

TYPICAL SUITE


7

OUTDOOR PATIO

6 2

5 3

4

1

06 of 06

Erin Zapisocki

THE NEIGHBOURHOOD 1ST FLOOR PLAN

FIRST FLOOR

FIRST FLOOR

Guests typically:

Guests typically: Guests:

1. Are checked in upon arrival at reception 2. Meet for dinner with fellow guests 3. Attend charrettes or seminars as scheduled 4. Swim in the large pool after daily group activities

5. Admire the quiet harbour from the hot pool 6. May pick up jackets and oars for rowing 7. Get their hands dirty in the bright art studio

3’ 6’

12’


1.0 THE NEIGHBOURHOOD

CEILING + LIGHTING SOLUTIONS

The sharp, angled ceiling slope of 5180 Westwater Dr is not conducive to personal wellness and development. As in the restaurant, a large ceiling feature is found in the reception area (above) to soften the ceiling slope and make it more “palatable” for users of the space. The acrylic tubes, though stationary, seem to undulate and glimmer as one walks through the space.

07 of 30

RECEPTION


8

9

12

10 11

13

08 of 30

Erin Zapisocki

THE NEIGHBOURHOOD 2ND FLOOR PLAN

FIRST FLOOR

3’ 6’

12’

FIRST FLOOR

Guests typically:

Guests typically: Guests:

8. Are escorted upstairs if using in spa services 9. See the harbour outside and pool below from the yoga studio 10. Use the lounges between fitness services to relax and chat with each other

11. Are not disturbed from the noise from the cycling classes as it is closed off visually and acoustically 12. Cool off after sessions with a fresh juice/smoothie 13. Do not notice the staff quarters behind the juice bar


Guests have a wide range of physical activities available to them including yoga/stretching, cardio, and weight lifting. After a good sweat, guests travel little distance to relax with a range of massages or by floating in the sensory deprivation tank (they can also head downstairs to for a dip in the pool or a sauna session). This form of contrast therapy is both physically and mentally restorative.

1.0 THE NEIGHBOURHOOD

SWEAT + BE STILL

SPA CORRIDOR

09 of 30

SPIN STUDIO


Erin Zapisocki 10 of 30

RESTAURANT

RESTAURANT + BAR

A broad, sweeping light installation displays the curved shape that protects users of this space. Furniture layout is conducive to social interaction between parties. The translucent wall above and feature wall at the back hint at movement beyond, adding an air of mystery and playfulness.

Translucent acrylic piece rotates on chrome pin manually or automatically to create a wave-like installation that reflects the surrounding water


As aforementioned, design solutions for The Neighbourhood are inspired by the human body; curved forms are used to pull the concept into the space wherever possible without being overwhelming for users. Spaces aspire to be seamless and free of clutter, as a clean visual field inspires an untroubled, serene state of mind.

1.0 THE NEIGHBOURHOOD

ALL IN THE DETAILS

TYPICAL SUITE VANITY

11 of 30

TYPICAL SUITE SHOWER


Erin Zapisocki 12 of 30

BAR

2.0 A L O Located at 1706 W 1st Ave, Vancouver, BC, Alo offers a special fining dining experience in the Fairview neighbourhood Curvilinear forms are used to translate the vines and floral forms of the Art Nouveau movement in France and Belgium, and are counteracted with a multitude of rigid materials, finishes, and patterns. Alo is a sweet escape for guests, and encourages nostalgia about classic French cuisine in its most perfect form.


3’ 6’

12’

13 of 30

FLOOR PLAN

The bar at Alo is central and serves as both focal point and unique dining experience. Alo is capable of seating 258 at one time including the patio, which is covered and heated. Finishes inside the bar are traditional in pattern and rigid in their makeup. They evolve into newer, softer materials as one moves toward the windows.

2.0 ALO

ALO FLOOR PLAN, BAR EXPLORATION


BEHIND BAR

IN FRONT OF BAR

14 of 30

Erin Zapisocki

SECTION THROUGH DINING + BAR

FROM THE OUTSIDE LOOKING IN

Many experiences are offered at Alo, including that of being inside the conservatory-like bar; however, guests can still achieve a unique “secondhand” bar experience by viewing the glass partitions from the outside. Next time they choose Alo for dinner, they might request seats from the inside of the bar so they can look out from it.


15 of 30

THE FINISHING TOUCHES

Traditional patterns and finishes (those unique to the Art Nouveau movement) are most concentrated in the bar, radiating outwards to cleaner- and sleeker-looking finishes around the perimeter of the restaurant. This approach emphasizes the unique experiences and makes guests feel wistful and sentimental about past French culture and also wooed by the newer, fresher take on it.

2.0 ALO

PERIMETER DINING AREA


Erin Zapisocki 16 of 30

RECEPTION

3.0 C O U N S E L I N G C L I N I C , P H A S E 5 C E N T R E F O R W E L L N E S S Located at 1706 W 1st Ave, Vancouver, BC, Phase 5 Centre for Wellness comforts Canadian immigrants by being empathetic to their many needs in order to adjust to a new environment. The Counseling Clinic at Phase 5 uses environmental psychology to create spaces that are comfortable for all users and cultures. This project was completed with Donya Ain and Mikayla Job. All renders are my own unless otherwise noted.


Counseling Physiotherapy Medical Dental (Phase II)

e 6’ 12’

PINE STREET

24’

The concept diagram is comprised of interlocking L-shaped forms to inspire shelter and community around a core.

INVITING THE COMMUNITY IN

Coalescing with the existing community is the strongest way to adjust to a new life in Canada. The Phase 5 Centre for Wellness, although designed predominantly for immigrants, encourages the existing community to use the space by creating a grand entrance and placing the coffee shop and communal outdoor spaces within view from the street.

17 of 30

BUILDING APPROACH

3.0 COUNSELING CLINIC, PHASE 5 CENTRE FOR WELLNESS

PHASE 5 FLOOR PLAN BY CLINIC, CONCEPT DIAGRAM


e

18 of 30

Erin Zapisocki

3’

6’

12’

COUNSELING CLINIC FLOOR PLAN, CORRIDOR EXPLORATION, VOLUME EXPLORATION BASED ON CONCEPT

FLOOR PLAN

Privacy is maximized in this floor plan via the trunk-like corridor off of which the services branch. Rooms are pulled away from the windows, allowing daylight to be communal and available to everyone in the clinic. This also allows for visual and acoustic privacy for the array of services available. The receptionist has access to abundant daylight and views. The resource area is private but encourages users to take books/pamphlets or to use the iPads available to them.


Sessions for clients may be stressful and mentally taxing; the corridor is an extension of the clinic’s meditation room, complete with ample daylight, running waterfall, and soft and protective felt canopy overhead. The counseling rooms themselves also utilize the canopy concept to create a more personal client experience. Rooms are fitted with ambient lighting, high-resolution images of foliage, and round tabletops to eliminate preconceptions of hierarchy between client and professional and to encourage accessibility for those physically impaired.

3.0 COUNSELING CLINIC, PHASE 5 CENTRE FOR WELLNESS

ON THE PATH TO WELLNESS

SOCIAL SERVICES COUNSELING ROOM

19 of 30

CORRIDOR


Erin Zapisocki 20 of 30

HAT/SOCK DISPLAY , GLOVE DISPLAY, POS DESK

4.0 > S T R I D E R E T A I L S T O R E >stride is about defying your environment and defying yourself. >stride aims to break the rules that separate you from adventure. The inspiration for this space is derived from street art. Parkour and free running may be sports, but they are also forms of art; running and bounding is the medium, the rebelliousness of the act the message. Whether newcomer or traceur (a parkour professional) steps into the store, >stride is sure to evoke the most positive and inviting energies, and the feeling of full potential.


CONCEPT DIAGRAM

The concept diagram was derived from the perspective of a traceur. Buildings aren’t seen straight-on, but always at an angle. Angles imply energy and movement, and can be found throughout >stride.

BRAND APPLICATION (EXPLORATION)

Signage and product displays were intended to convey movement, invoking awe in the users of the space. Outside signage was also considered.

e

FLOOR PLAN

3’

6’

12’

A wide point-of-sale desk reflects the brand and makes a statement to clients as they enter the store. The product displays flanking the entrance are of suspended pipe, allowing slight movement and maximum flexibility and playfulness. A large demo area allows clients to try out their new gear, which may include shoes or gloves. Like the other displays, the shoes are suspended on an angle to imply movement; the gloves are modeled by mannequin hands protruding from the wall, adding an element of wit and humour.

21 of 30

>STRIDE FLOOR PLAN

4.0 >STRIDE RETAIL STORE

LINE OF GARAGE DOOR ABOVE


AS-BUILT/DEMOLITION PLAN

CEILINGS/LIGHTING PLAN

3’

6’

12’

22 of 30

Erin Zapisocki

This render contributed to second place award for the 2015 Ames Tile and Stone Scholarship.

NEW FLOOR PLAN

RENDERED FLOOR PLAN

5.0 C O O P E R R E S I D E N C E K I T C H E N R E N O V A T I O N Space was taken from the oversized storage room and allocated to a new open dining area more suitable for entertaining. A large waterfall island creates a secondary dining space and room feature. Drawing packages consisted of as-built/demolition plans, reflected ceiling plans, elevations and sections as needed, and schedules.


This render contributed to second place award for the 2015 Ames Tile and Stone Scholarship.

NEW FLOOR PLAN

1’ 2’

4’

SHOWER NICHE SECTION

6”

1’

2’

6.0 C H U R C H I L L R E S I D E N C E B A T H R O O M R E N O V A T I O N Self-care is prioritized in this new bathroom by a luxurious, roomy space that maximizes user efficiency. The large walk-in closet was transformed into a smaller toilet room and minimal storage space, while the outdated tub and shower was replaced with a freestanding model and walk-in model, respectively.

6.0 CHURCHILL RESIDENCE BATHROOM RENOVATION

RENDERED SHOWER ELEVATION

23 of 30

AS-BUILT/DEMOLITION PLAN


Erin Zapisocki 24 of 30

FRONT

7.0 M U S I C E M B O D I E D Recreating musical forms in three dimensions may facilitate a new understanding of music creation. It is a unique way of strengthening connections to music and between its listeners, and introducing new perspectives on a particular song or its artist. In this project, performing art and visual art are combined to fashion three unique chairs with concepts based on the history of popular music, as well as a vignette for each.


CONCEPT EXPLORATION

THE SH-BÜM CHAIR

The Sh-Büm Chair captures the playfulness of The Chords’ Sh-Boom in its bursting form. The roundness of the piece pays homage to the cyclical nature of the song’s rhythm as it twirls its way from beginning to end. Pink velvet is used to translate the passion and softness in romance. Brass details represent the sustain of the background harmonies and to provide contrast in texture and colour. Listen to Sh-Boom here.

7.0 MUSIC EMBODIED

VIGNETTE

25 of 30

BACK


26 of 30

Erin Zapisocki

VIGNETTE

CONCEPT EXPLORATION

FRONT

TOMORROW NEVER SITS

This lounger is a manifestation of the psychedelic sixties. The Beatles’ Tomorrow Never Knows was recorded, cut apart, and put together again to create literal ribbons that produced alien sounds. The song’s mind-bending theme is captured in this lounge comprised of acrylic “ribbons”. Onyx was used for the surface as it references The Beatles’ spiritual exploration and psychedelic experimentation in the late 60s. Listen to Tomorrow Never Knows here.


DON’T SIT SO CLOSE TO ME

FRONT

The rigid Don’t Sit So Close to Me chair represents passion of a potent, severe nature. The repetition of the chorus of The Police’s Don’t Stand So Close to Me is captured in the chair’s red gradient, as if the beginning of each line is restarted at the seat edge, working its way towards the seat back. The chair is acrylic, an obstinate material depicting the unwillingness of a teacher to quit the tense affair with his young student. Listen to Don’t Stand So Close to Me here.

7.0 MUSIC EMBODIED

BACK

VIGNETTE

27 of 30

CONCEPT EXPLORATION


Erin Zapisocki 28 of 30

CATEDRAL DE BARCELONA, GOTHIC QUARTER

BASALT COLUMNS, GÜELL CRYPT AT COLONIA GÜELL

8.0 B A R C E L O N A F I E L D S T U D I E S In the Spring of 2017, the third-year interior design students at Kwantlen travelled to Barcelona for a two-week field study. Significant cultural locations were visited and sketched, including the Sagrada Familia, various Güell Family sites, and the Gothic Quarter. A precursor to the in-situ portion of the course included complex studies of the city’s culture, climate, geography, and design theories and applications.


8.0 BARCELONA FIELD STUDIES

WINDOW, CATEDRAL DE BARCELONA

29 of 30

BUILDING WITH POTTED FLOWERS, POBLE ESPANYOL


GOODBYE FOR NOW LinkedIn

Portfolio by Erin Zapisocki  
Portfolio by Erin Zapisocki  
Advertisement