Page 1

Erikslund Shopping Center i Västerås Shoppingen erbjudand från butikerna

3 frågor till 7

affärsinnehavare

psp a l k l Ju Möt r n tips fö må Cent ya rum a&s r o t s chef en

julchecklistan! Mat och recept – allt inför julen


Oj, oj, oj

vilken julklapp! Vi har 728 453 julklappar som väntar på Erikslund Shopping Center. Har du svårt att välja? Med vårt smarta presentkort behöver du inte välja själv. Köp det enkelt och smidigt i vår informationsdisk eller i presentkortsmaskinen vid den gula rulltrappan. Välkomna till Erikslund Shopping Center!

Erikslund Shopping Center www.erikslundshoppingcenter.se

Mån–fre 10:00–20:00 Lör–sön 10:00–18:00


Doften av pepparkakor har tagit över efter byggdamm och nypoppade popcorn •

KRÖNIKA

Nu är premiären avklarad och julen står för dörren. Kom och låt dig inspireras hos oss. Stefan Malmsten och Therese

Karlsson, Ikano Retail Centres.

öppettider

måndag-fredag

lördag-söndag

under invigningsdagarna av Erikslund Shopping Center, i slutet av september i år. Under nedräkningen vid de färgglada entréerna, var alla med och räknade ner. Inne räknandes det ner i butikerna och utanför hördes besökarnas nedräkning. Det kom enormt många besökare. Och allt fungerade! Vi är otroligt tacksamma för det och vill passa på att tacka alla som var här och gjorde invigningsdagarna till det som de blev. Tack till er alla!

nära ett års förarbete prövades hårt

och arbetet för centrumledningen går nu in i en ny fas. Det är dags för oss att driva Erikslund Shopping Center genom de olika årstiderna, med allt vad det innebär. Julen är här. Byggdammet och doften av nypoppade popcorn har bytts ut mot frasiga pepparkakor, varma lussekatter, glöggdoft med stänk av

kanel. Vi har juldekorerat, pyntat julgranar, julbelyst entréerna och julevenemangen är planerade. om möjligt, extra stämningsfullt Erikslund Shopping Center. Erik och Erika bjuder på julshow och andra aktiviteter för barn. Vi har tävlingar, julmusik och uppträdanden. Vi hoppas att hela familjen ska känna sig välkomma och att det finns något för alla inför julen.

alla fyra adventssöndagar bjuder vi på ett,

popcorndoften från invigningsdagarna har lagt sig

butikerna

10–20 10–18

Ansvarig utgivare Jessica Alenbring Frågor om innehåll besvaras av Jessica Alenbring, Ikano Retail Centres Adress Ikano Retail Centres , Krankroksgatan 17, 721 38 Västerås

citygross

7-21 9-21

för Erikslund Shopping Center. En jul att räkna med i region Mälardalen. Vi önskar er alla varmt välkomna till oss under kommande julveckor.

kom till oss och gör det här till en minnesvärd första jul

julens öppettider: ikea

10-20 10-20

Produktion, koncept, grafisk form, design & layout Bergström Public Relations Adress Torstenssonsgatan 4, 114 56 Stockholm, redaktionen@mfp.se www.bergstrompublicrelations.se

butikerna 23 december 10-20 julafton 10-15 juldagen Stängt annandag Jul 10-18

citygross

ikea

7-21 10-20 9-16 Stängt 9-18 Stängt 9-18 10-20

Redaktionschef Marknad & Projektledare Maria Hocza Nathalie Bergström Webbredaktör Skribent Jens Josefsson Camilla Millhorn Tryck Fotografer Pressgrannar AB Alex Johansson och Camilla Millhorn Tack till: Art Director Sheraton Stockholm Hotel I VÄSTERÅS 3 ERIKSLUND SHOPPING CENTER Jessica Nyström Spisa.nu


Till dekoratören

House of Västerås, den perfekta butiken för den som älskar inredning. Här kan du även shoppa lampskärmar, kuddar, metervara mm från Mairo.

Julklappar, presenter och smått och gott Julen närmar sig med stormsteg. För många kan det vara svårt att komma på den perfekta julklappen till sina nära och kära. Här är redaktionens favoriter!

Till bokmalen

I år finns det många bra böcker att ge bort. Här är några av våra favoriter. Bökerna finns att köpa på Bokia eller i annan butik som säljer böcker.

4 ERIKSLUND SHOPPING CENTER I VÄSTERÅS


Till kakmonstret

Hos Cervera finns mycket spännand e saker. Här har vi valt ut sakerna man inte kan vara utan när man bakar. Muffinsform arna är ett måste till de som har kvar glimten i ögat!

Till stora och små modeoraklel

ik inför julen. H&M har laddat sin but något som passar. id allt n ma ar hitt r Hä

FOTO: H&M

Till den som bryr si

g

Varje jul kommer ny a dofter och nya julklappspaket som är både prisvärda och snygga. På Kicks fin ns allt, både för mä n och för kvinnor.

M FOTO: H&

ERIKSLUND SHOPPING CENTER I VÄSTERÅS 5


rinsen Till drömpkläder för de flesta

har är mans liv. H Dressmann uppstår i en m ör so rf n va lle r le tillfä ans el a fräcka je kan du köp till nyår. ym st ko g inte en snyg

Till

ren oppal... då är h s r e il man v hopfönst

ad dS ndla v n Erikslun e få ha t t n t e a s . Tänk ta pre resentkort erfek den p ters eget p Ce ping

Till småfolk

På BR-Leksaker finns allt barnen kan önska sig. Hårda, mjuka, ovala och fyrkan tiga paket. Vi tipsar om årets julklapp 2011, BRIOs Metro Railway, finns på BRLeksaker och där leksaker säljs.

6 ERIKSLUND SHOPPING CENTER I VÄSTERÅS


Massa gratis parkeringsplatser Ungefär 3 500 stycken faktiskt. Du hittar dem både inomhus och utomhus. Välkomna till Erikslund Shopping Center!

Erikslund Shopping Center www.erikslundshoppingcenter.se

Mån–fre 10:00–20:00 Lör–sön 10:00–18:00


Hilda Stenmalm – stjärnskottet vi kommer se mer av •

REPORTAGE

Hilda Stenmalm är Erikslund Shopping Centers egen artist.

under sju-åtta år var hon med i olika talangjakter. 2009 vann hon talangjakten för första gången. Hilda är i Stockholm på praktik, och jag får chansen att träffa henne en fredagsmorgon över en frukost på Sheraton hotell. När Hilda kliver in i foaljen laddas rummet genast med energi och glädje. Hennes utstrålning gör att man lätt uppmärksammar henne, så trots att jag aldrig träffat henne tidigare känner jag genast igen Hilda Stenmalm. Här är några superladdade frågor till henne:

hilda stenmalm har sjungit sedan dagis,

Jag har hört att du är Disneystjärna. Vad betyder det? – Det kanske är lite fel uttryckt, men jag har jobbat med dem. Jag har lärt mig mycket av att jobba med Disney Channel. De har hjälpt mig att få synas. Jag är otroligt tacksam för det. Du har gjort en julgrej med Eric Saade. Kan du berätta mer om det? – Det var en tv-serie som var liknande en julkalender på Disney Channel. Det var ett avsnitt varje dag fram till jul. Eric var i fokus och en massa gäster. En jättemysig studio med julstämning. Det var annorlunda att spela in så intensivt under två veckor, men det var kul och lärorikt. Berätta, när började du uppträda? – På dagis. Jag uppträdde för föräldrarna, men inte för släkten. Att sjunga för släkten var inte något jag gillade. Vilken klass går du i och hur gammal är du? – I 9:an och är 15 år. Det är snart gymnasievarning. På vilken skola går du? – Friskolan Karl Oskar skolan i Växjö. Var bor du? – Växjö. Hur ser din familj ut? – Äldre bror Philip och yngre bror Elliot, mamma, pappa och en hund. Ganska classic. Var har du spelat under året? – I princip hela Sverige. Från längst ner i Skåne till Lappland. Vad är det för musik som du uppträder med? – Ganska mid-tempo låtar. Pop med inslag av country. Har du något exempel på en känd muskier som gör liknande musik? – Taylor Swift gör liknande musik, hon är grym. Vem skriver dina låtar? – Olika folk skriver låtar till mig och det är jag tacksam för. Jag skriver lite själv, men jag är väldigt självkritisk, så jag tränar mest fortfarande. Vem väljer dina låtar? – Det händer att låtskrivare skickar låtar. Sen har vi en gemensam diskussion, jag, min manager och skivbolag. Vi kan också fråga andra om de vill skriva till mig. Vem är din favoritartist och vilken är din favoritmusik? – Det kan jag inte riktigt sätta fingret på. Lyssnar på allt. Hiphop … Beyoncé är fenomenal! Hur länge har du sjungit? – Sen jag började snacka. Spelar du något instrument? – Piano och gitarr. Det är enklare att skriva låtar om man har ett instrument. Det är också ganska ballt att gå upp på scenen och riva av en låt med en gitarr i handen. Vad betyder musik för dig? – Det betyder mycket. Det är jätteviktigt och en stor del av mitt liv. Vad har varit roligast det senaste året? – Att få göra så mycket varierande grejer. Allt från att göra tv-serie till Diggiloo och jobba i studio. Vad är det som är så roligt med att stå på scen? – Att få köra. Det spelar ingen roll om det är två personer i publiken eller flera tusen. De har kommit för att lyssna. Vad är läskigast med att stå på scen? – Innan, när jag var 10-11 år var jag dålig på att svara på frågor i intervjuer. Men för varje grej man gör får man träna. Nu babblar jag på i intervjuer (skrattar). Jag är alltid lite nervös, men så fort man är på scen omvandlas det till pepp. Hur förbereder du dig innan du går ut på scen?

8 ERIKSLUND SHOPPING CENTER I VÄSTERÅS

– Jag önskar att jag sjöng upp bättre, men jag känner ingen skillnad. Jag hoppar och taggar till så att det syns i ögonen. Har du några andra intressen än musik? – Plugga tar mycket tid. Måste få ihop betygen till gymnasiet. Träffar kompisar och älskar att träna. Du uppträdde på invigningen av Erikslund Shopping Center i september tillsammans med bland annat Charlie Ebert. Hur var det? Hur förberedde du dig för det? – Det var kul att få vara där igen. Det kom extremt mycket folk till scenen utomhus. Hur tycker du att det funkar att uppträda tillsammans med Charlie? – Vi kör inga låtar ihop men han är en go kille. Vad har du för dröm om framtiden? – Jag vill bara fortsätta med musik. Man måste sätta höga mål. Mitt är att få ha en konsert i Madison Square Garden, i USA. Jag hoppas att jag lyckas. Det gör jag med! – Tack! Har du någon kärlek? – Nej, faktiskt inte. Jag har inte hittat någon som fallit mig i smaken. Eller jo det har jag ju, men mest oåtkomliga. Vad vill du säga till alla de som läser det här och kanske funderar på att också satsa på musiken? – Ta varje chans du får. Uppträd på varje liten scen, göra varje intervju du blir tillfrågad om, var med i talangjakter och knyta kontakter vart du än är. Du vet aldrig vilka människor du möte på olika platser. Hur fungerar det med turnéliv och att gå i skolan? – Det fungerar bra. Jag turnerar mest på helger. Mina lärare tycker att det är kul att jag är ute i verkliga livet. Det är viktigt att jag klarar skolan så jag kommer in på det gymnasiet jag vill. Jag lämnar inte in något innan jag är nöjd. – Var du med i Erikslund Shopping Centers Sommarturné? Jag hann vara med på två olika ställen, annars krockade det med annat jag gjorde under sommaren. Om du skulle ge tips till någon som vill göra det du har gjort. Vad skulle det vara för tips? – Du måste vilja, träna och ligga i! Hur tror du att man ska vara som person för att lyckas som artist? – Man behöver vara ödmjuk. Ha självförtroende på ett bra sätt. Inte vara kaxig på fel sätt. Det är viktigt att man jobbar med bra människor. Vad händer mer under året? – Under hösten är det fokus på skolan. Det blev mycket i somras med Diggiloo turnén. Jag var trött redan när höstterminen började. Inför julen ska jag uppträde i en julshow med Richard Herrey på fredagar och lördagar. Adventssöndagarna ska jag uppträda i Erikslund Shopping Center. Hur många singlar har du spelat in? – Jag har släppt tre singlar. Jag har fått höra att du har spelat in en musikvideo. Hur var det? – Det ligger mycket bakom en musikvideo. Det var inte konstigt med kamerorna. Det var jobbet efter som var konstigt. Då skulle jag vara med och säga vad som skulle vara med och inte. Vad som skulle vara mer och det var svårt att titta på sig själv på det sättet. Du har varit med i Diggiloo? Hur var det? Vilka artister var med? – Det var häftigt att vara med. Ett annorlunda koncept. Alla dansade med alla och alla körade för varandra. Det var min första riktigt stora turné. Det var mäktigt. Bara att träffa allt folk var mäktigt! Det var fett! Vad händer mer idag än att intervjuas och fotograferas? – Jag är i Stockholm för att jag är på praktik hos Lingman & Co under en vecka. Jättekul att få vara med människor jag känner. I en bransch jag vill vara. Spännande! Då får jag önska dig en bra fortsättning på vintern och allt turnerande! – Tack, jag önskar dig detsamma!


“Mitt mål är att få ha en konsert i Madison Square Garden, i USA.”

Hilda Stenmalm

ERIKSLUND SHOPPING CENTER I VÄSTERÅS 9


Julbordets checklista!

Sill, fisk och skaldjurrätter Inlagd sill, inlagd strömming. Gräslök, gräddfil/crème fraiche.

Sillsallad. Löjrom och hackad lök. Janssons frestelse, strömmingslåd a. Inkokt lax, gravad lax eller rökt lax. Gravlaxsås. Rökt ål, fiskpaté, böck ling. Lutfisk med vit grundsås. Julgädda. Ostron, skaldjur, räks

allad.

Här är checklistan du behöver inför julbordsfixandet. Tips på vad man ska ha på julbordet och recept på några av högtidens läckerheter. Recepten kommer från spisa.nu.

Skinka och andra kötträtter Griljerad julskinka med senap. Dopp i grytan och vörtbröd. Köttbullar, rödbetssallad. Revbensspjäll. Katrinplommon och äppelmos.

Fläskkorv/julkorv, prinskorv. Grisfötter i gelé eller stekta. Ättik a. Fårfiol, renfiol, senapsgrädde. Skivad korv, rostbiff, renkött. spisa.n

u

Kalvsylta, pressylta, inlagd gurk a. Gås, anka el. kalkon. Fågelpaté .

Fredrik Erikssons Vodka & Limesill 4 portioner Tillagning: 10 minute

r

5-minuterssill 1 för p. Crème fraiche 1,5 dl Majonnäs 3 msk Vodka 2,5 msk Lökpulver 1 tsk

Leverkorv, blodkorv. Leverpastej, köttpaté.

Julbordets tillbehör

Gör så här:

Grönkål, rödkål, långkål, eller brun

Riv skal och pressa saft ur lime.

Bruna bönor. Sallad, dressing.

Rör ihop alla ingred ienser till såsen. Bla nda med sillbitar.

kål.

Råkostfat, rödbetssallad. Inlagd gurka, syltlök, rödbetor. Kokt potatis, gratäng. Mjukt och hårt bröd, smör och ost.

Svartpeppar (mald ) 1 krm Lime 1 styck

Julens godsaker

spisa.nu

sill Tom Sjöstedts Senaps med apelsin & honung 4 portioner Tillagning: 10 minuter 5-minuterssill 1 förp. crème fraiche 1,5 dl senap (skånsk) 3 msk dijonsenap 1,5 msk majonnäs 3 msk

apelsinjuice 2 msk ck skal från apelsin 1 sty gul lök 0,5 styck honung (flytande) 2 tsk

10 ERIKSLUND SHOPPING CENTER I VÄSTERÅS

Gör så här: skal. Pressa apelsin och riv r Skä . lök ka hac Skala och sillen i bitar. Blanda ingredienserna n. till såsen. Häll över sille så att du Blanda ner försiktigt inte förstör sillbitarna.

Ostbricka, ostkaka, äggost. Ris à la Malta, saffranspannkaka, risgrynsgröt. Småkakor, pepparkakor, knenäter. Mandelmusslor med fyllning. Knäck, kola, marsipangodis.

Ischoklad, chokladtryfflar. Konfektmarmelad, brända man Dadlar, fikon, nötter, russin.

dlar.

Fruktsallad och vispad grädde.

Julens drycker

Välkomstdryck/drink. Vin, glög g. Öl, mumma, julmust, svagdricka. Julsnaps, juldrink. Alkoholfritt, vatten, läsk.


Griljerad

julskinka

t pparkorn. Lå rblad och pe ge rla k, ne in lö l t til ät Tills der lock ag värme un -60 min sjuda på sv Beräkna 45 . C 3° -7 67 kan ur in sk temperatur upp skinka. Tag rt nätet. bo koktid per kg Ta . na al låt den sv spadet och ärmen. er på efterv raturen stig et mer. ad sp i , Skinktempe er grad spadet 1-2 ur n ge ta Ur

10 portioner timmar Tillagning: 3 1,5 kilo fri, rimmad) skinka (ben ycken gul lök en st t blad et d lagerbla ken rkorn 12 styc pa kryddpep

Griljera: på 225°C. gg Sätt ugnen håll fettet. Lä ålen, men be fettytan med pa Skär bort sv ap Kl a. långpann skinkan i en ingen. fäster griljer så uk nd ha tatismen nap och po la, sirap, se gu äg na op ck ih Rör för att tjo stå en stund rö över jöl. Låt den inkan och st sk på en et lite. Stryk sm rg ströbröd. gyllenbrun fä den har fått ls til n ug i Sätt in er). (10-15 minut korera med önster och de tm Skär ett ru . kryddnejlikor

Griljering: stycken ägg (gula) en senap 1,5 dl sirap 0,5 msk

3 tsk potatismjöl sk ströbröd 3 m kryddnejlika

spisa.nu

mar. Gör så här: gges 2-3 tim skinka blötlä ackning rp tfö Hemrimmad as pl ur skinka tas kvar. Köpt rimmad t nätet sitta llt vatten. Lå ka i as ol sp och tar. är löken i bi n, så att Skala och sk fyll på vatte h oc n i gryta umma av Sk p. Lägg skinka up ka inkan. Låt ko det täcker sk med sked). um sk rt (ta bo

Värt att veta om koktider! Tidsåtgång ca för skinka 3-3,5 kg: 10°C innertemperatur vid start . 30°C efter cirka en timme. 60°C efter cirka två timmar.

70°C efter ytterligare 10-30 minu

ter.

Innertemperaturen bör aldrig över stiga 73°C för då blir skinkan väl torr. Låt därför inte skinkan ligga kvar i spad et.

Julig nötblan

dning

1 sats

Vi rekommenderar att ta ut skink an vid 67°C och packa in den i aluminium folie. Behåll stektermometern kvar i skink an för kontroll. Alternativt koka till cirka 70°C och låt den svalna utan folie .

Tillagning

: 3 timmar

Cashewnö

tter (osalta de) 1 dl Valnötskä rnor 1 dl Hasselnött er 1 dl Pumpakärn or 1 dl Solrosfrön 1 dl Russin 1 dl Kokosfling or 1 dl Glögg 0,5 dl Salt 2 krm

Gör så hä r: Blanda nö tter, russin och kokosflingor. Hetta upp en torr ste kpanna. Tillsätt nö tblandning , glögg och lite salt. Sä nk värmen något så att nöttern a inte brä nns vid. Rö om tills vä r tskan tork at in. Låt svalna . Förvara i tättslutand e kärl. Blanda gä rna en stö rr e sats nötter och russen för att enkelt tillreda vid senare tillfä lle.

Kryddigt knäckebröd 1 sats, 16 bröd Tillagning: 2 timmar Jäst (färsk) 25 gram Vatten till bröddeg 5 dl Rågmjöl 4 dl Vetemjöl 6 dl Salt 1 msk Anis (hel) 1 msk Fänkålsfrön (hela) 1 msk Sirap 2 msk

Gör så här: Värm vatten fingervarm, 37ºC. Smula jästen i en bunke. Häll på vattnet och rör om tills jästen löst sig. Blanda i en bunke mjöl, anis, fänkål och salt. Tillsätt vattnet och sirap. Bearbeta degen väl. Lägg en duk över bunken och låt jäsa i 1 timme. Sätt ugnen på 200ºC. Mjöla ett bakbord och knåda degen lätt. Dela degen i 16 delar per sats. Kavla ut runda bitar. Tryck ut ett hål i mitten med ett litet glas.

spisa.nu

Grädda i omgångar på ugnsplåt 10-12 minuter. Vänd efter halva tiden. Häng upp brödet på snöre och förvara det på torrt, gärna lite varmare ställe. Kockens kommentar Saltmängden är ganska hög, men ger karaktär åt brödet. Det går bra att minska mängden om du är aktsam om hur mycket salt du äter. Enligt Livsmedelsverket äter svensken dubbelt så mycket salt i snitt än vad som rekommenderas. För mycket salt anses ohälsosamt ur hjärt- och kärlsynpunkt.

spisa.nu

ERIKSLUND SHOPPING CENTER I VÄSTERÅS 11


spisa.nu

Krokofanter - chokla d- och strösseldoppade mas hmallows

36 stycken

Koka upp vatten i en kastrull och sänk ner en av skålarn a i taget i vattenbadet tills all cho klad har sm ält. Trä på en mashmallo mörk blockchoklad 150 ws på gram varje träspett och do ppa dem i cappuccino blockchok lad 150 gram chokladen. mashmallows 36 stycke n Låt chokladen stelna något (så strössel 100 gram att den inte droppar av) innan mashmallowsen dopp träspett as i strösslet. Sätt spetten i ett hög t glas eller i en karaff för att chokladen Gör så här: ska stelna. Bryt blockchokladen Servera mashmallows i bitar och en direkt lägg de olika smakerna från spetten eller tag var för av dem sig i två rostfria skålar. från spetten och lägg Häll upp dem deströssel (gärna i olika korativt på en tallrik. smaker) i skålar. Tillagning: 30 minute

r

Under december är det extra mysigt att samla nära och kära på en glöggkväll eller bara en mysig stund. Här bjuder vi på recept på gamla klassiker och på nya godsaker som passar bra till myskvällen i december. Låt er väl smaka!

spisa.nu

mumsig jul Mintkyssar spisa.nu

Ischoklad med russin och puffat ris 30 stycken Tillagning: ca 10 min kokosfett 100 gram mörk choklad 200 gra m russin 0,5 dl rispuffar (osockrade) 1 dl ischokladformar 30 sty ck

40 stycken Tillagning: ca 75 min florsocker 4 dl vatten 1 dl ättikssprit (12%) 1 krm pepparmyntsolja 6 dro

ppar

smörpapper (bakplåts

-)

Gör så här: Lägg kokosfett och cho klad i en bunke som sedan sät ts i en kastrull med kokande vatten. Rör till homogen massa . Rör i russin och ris. Fyll i forma r.

12 ERIKSLUND SHOPPING CENTER I VÄSTERÅS

Garnering: mörk blockchoklad 75

gram

Gör så här: Koka socker, vatten och ättika till 115120°C. Gör trådprov . (Se kommentar nedan.) Häll över lag en i en skål och låt svalna.

Tillsätt pepparmynts olja. Rör om. Bearbeta massan med en gaffel tills den blir slät, smidig och gansk a fast. Placera skålen i vatten bad, dvs ställ skålen i en kastrull med lätt kok ande vatten. Rör om tills smeten blir seg , tjockflytande. Olja in ett smörpapper . Klicka ut massan med hjälp av teskedar. Låt stelna. Smält choklad i vatten bad (tallrik över kastrull med lätt kokand e vatten). Lägg en liten klick på varje min tkyss. Förvaras kallt. Trådprov: Doppa två skedar i smeten. För ihop dem och dra isär. Bildas sammanhängande tråda r mellan skedarna är smeten klar.


orpor med Saffransk

choklad

r 4 portione : ca 60 min Tillagning

spisa.nu

ken ägg 1 styc dl 1 r e ck råso ram armt) 50 g sv um (r smör gram saffran 0,5 25 gram l e nd sötma m ad 30 gra mörk chokl ,5 dl vetemjöl 2 ttet r: juka matfe Gör så hä ka i det m C. lic ° K bt 0 . b 0 st a 2 l rö sn til o r n ch mjöl. Rö sgult och p Värm ugne choklad o saffran lju r, e ch tt o r nö e tt ck , so et. Tillsä Vispa ägg d mot slut n. Lägg t vispa me som plåte och låt de lika långa r, e . Baka d a . g rn ng e a lä d p p å ihop till en nder till tv d fingerto jölade hä degen me l m til d e a tt m a n Pl e g t. Forma de rsklädd plå an upp låtspappe med snittyt r. e ut på en bakp in m 0 . Lägg upp 2 a a lln rk ka ci n n a mitt i ugne ch låt sed da bitar o erna i sne ervärmen. ft e å p Skär längd a rk ugn att to i in tt sä och

Pepparbollar 30 stycken Tillagning: ca 40 min

ingefära (mald) 1 tsk

smör 100 gram

Gör så här:

strösocker 1 dl

Rör ihop (rumsvarmt) smör, socker och sirap. Tillsätt äggula under omrörning. Sätt ugnen på 175°C.

sirap (ljus) 1 msk spisa.nu

äggula en vetemjöl 3,5 dl

Smöra en ugnsplåt, el. lägg på bakpapper. Rulla valnötsstora bollar. Lägg dem på plåt. Sätt in i ugnen i 15-20 minuter, tills torra och gyllenbruna. Låt kallna på plåten.

Blanda huvuddelen av mjölet med kryddor och bikarbonat. Blanda samman med smör-

kardemumma (mald) 1 tsk kanel (mald) 1 tsk

spisa.nu

sockret till en smidig deg. Knåda degen på mjölat bakbord.

bikarbonat 1 tsk

.

Mörk chokladpannacotta med vitglöggsirap och sesam- och vallmoflarn 4 portioner

Garnering: hallon (färska) 4 stycke

gelatinblad 2 stycken

citronmeliss

vispgrädde 3 dl

strösocker 3 msk mascarpone 100 gra

m

mörk choklad (70%) 100 Glöggsirap: glögg (vit) 2 dl strösocker 1 msk balsamsirap (vit) 2 krm

sirap (ljus) 1 msk kanel

Sesam- och vallmoflar n: standardmjölk 1 cl honung 0,5 msk smör 30 gram sesamfrö 0,5 dl vallmofrö (blå) 1 msk

gram

Gör så här: Blötlägg gelatinet i lite

n

kallt vatten. Koka upp grädde och socker. Tillsätt mascarpone och cho klad. Låt smälta ihop. Tillsätt gelatinbla den (utan vatten). Rör ut ordenligt. Häll upp i glas och ställ in i kylskåp i minst 2 timmar (el. frys 1 tim). Koka samman glögg , socker, balsamsirap och sirap. Tillsät t kanel. Sätt ugnen på 180°C . Koka ihop mjölk, honung och smör, cirk a 5 minuter. Tillsätt vallmo och ses amfrö. Klicka ut massan i sm å klickar på en ugnsplåt med bakpl åtspapper. Grädda flarnen i ugn till gyllenbrun färg. Ta ut och låt ste lna. Häll glöggsirap över pannacottan. Garnera med hallon och citronmeliss.


Titta högt, titta lågt. Var är klappen du vill åt? Varje söndag ända fram till dopparedagen kan du vara med och tävla om den stora julkorgen. Fyra vinnare utses varje gång så missa inte den där extra julklappen!

Erikslund Shopping Center www.erikslundshoppingcenter.se

Hämta ett tävlingsformulär vid scenen utanför IKEA på söndagar kl 10–17. Försök att hitta »årets julklapp« i våra tävlingsbutiker och anteckna vilka de är i tävlingsformuläret. När du har

hittat alla klappar väljer du ut din favorit och knåpar ihop ett fint julrim till just den. Det bästa rimmet kammar hem den stora julkorgen. Vinnarna utses kl 12, 14, 16 och 17.30 vid scenen.

Mån–fre 10:00–20:00 Lör–sön 10:00–18:00


Byggnaden står klar, butikerna är på plats och invigningsdagarna har gått av stapeln. Den nya centrumchefen, Jessica Alenbring, visar leende runt på Erikslund Shopping Center. Ögonen lyser när hon berättar om betydelsen av att verka tillsammans för att shoppingcentret ska vara ett utflyktsmål värt att besöka, för hela familjen.

REPORTAGE

Erikslund Shopping Center har lysande utsikter och centrumchefen Jessica Alenbring ser fram emot ett spännande år.

Vi driver handel tillsammans det är mitt på dagen. Besökarna rör sig ledigt runt i det färgsprakande och luftiga shoppingcentret. Hissar och rulltrappor lotsar gamla och unga besökare lätt mellan de två våningsplanen. Från färgglada lekytor hörs glada skratt från barn, som klättar, kryper och svischar ner från rutschkanor. Lekytorna är en av nya centrumchefen, Jessica Alenbrings favoritplatser i Eriklund Shopping Center, ESC. – De bjuder in till spontanlek för barnen, som får vara kreativa, säger Jessica Alenbring. Hon pratar med hela kroppen och ögonen lyser när hon berättar om sin nya arbetsplats. Byggnaden stod klar, urvalet av butiker var klart och invigningen var genomförd när Jessica Alenbring tillträdde sitt nya arbete som centrumchef för ESC. – Men jag fick förmånen att vara med på invigningen i september. hon ler mest hela tiden när hon visar runt. Hon inleder med ett skratt när hon får frågan om hur hon ser på sitt nya arbete. – Helt fantastiskt! Dels IKANO som är ett värderingsgrundat företag och som lever efter dem. Men jag ser också fram emot utmaningarna i mitt nya jobb som centrumchef där jag får driva trafik/omsättning, utveckla fastigheten och få vara med att påverka. Jag jobbar med människor och jag tycker att det är fantastiskt. Det här är ingen kontorsprodukt. Jag är gärna ute i shoppingcentret och upplever det.

Lyssnar gärna till vad som efterfrågas här ute. Tillsammans kan vi göra det här bra. När Jessica Alenbring säger ”tillsammans” menar hon sin arbetsgrupp, alla butiker i shoppingcentret, City Gross, IKEA samt Erikslunds handelsområde. Fokus på kunden är också viktigt för henne. – Genom ett stort utbud tänker vi, att vi gör det enklare för kunden. Du parkerar bilen en gång och sedan har du ett utbud som kompletterar kundernas behov. Vi är tillsammans här för driva och utveckla handel i Västerås och hela Mälardalsregionen, säger hon. som ställföreträdande varuhuschef på IKEA Västerås. Där driver man olika butiker under ett varumärke. Den nya utmaningen är att jag idag jobbar med olika kedjor som står för olika saker. – Det är viktigt att vi driver handel tillsammans även om varumärkena står för olika saker. Vi ska erbjuda besökaren en upplevelse av att det är enkelt, välkomnande, familjärt, roligt och värt ett besök för alla i familjen, förklarar Jessica Alenbring. Det sista hon säger innan hon går tillbaka till centrumledningens kontor i ESC, vänder tillbaka fokus till henne själv som en del i arbetet tillsammans med andra: – För mig är det viktigt att vara den förändring jag vill se.

jessica alenbring jobbade tidigare

ERIKSLUND SHOPPING CENTER I VÄSTERÅS 15


Saint Tropez Jessica Borgström Vad står på din önskelista? – Jag önskar mig en systemkamera då jag älskar att fotografera! Vad gör du i jul? – Roligast är faktiskt att jobba då man får hjälpa andra att hitta de perfekta julklapparna och stå och göra fina paket hela dagarna så det kommer att ta upp det mesta av min tid under julen. Annars blir det att träffa familjen och släkten så mycket som möjligt. Ditt julklappstips – Mitt tips är att köpa en väska eller en liten plånbok då det passar alla och man behöver inte tänka på storleken. Vi har många fina accessoarer av märket Mischa Barton, skådespelerskan från OC som är väldigt snygga och har en annorlunda design.

Foto: Karolin

a Henke Skar

p Agent Foto

Polarn o. Pyre t

Jenifer Forsberg

, butikschef

Vad står på din önskelista? – En vit jul och my cket randiga pake t under granen. Vad gör du i jul? – Hemma och fira r jul med familjen och jobbar. Ditt julklappstips – Pyjamas/ nattli nne och något att läsa.. Då är hela julen fixad.

Naked Juicebar

3 frågor till 7

Nu är inflyttningsfesten över och precis när vardagslunken börjar infinna sig är det dags för jul snart. Det kommer att bli bråda dagar för butikerna i Erikslund Shopping Center. Vi har tagit pulsen på några av affärsinnehavarna inför den stundande högsäsongen

Anna, Thafan och Tarza, ägare Vad står på er önskelista? Tarza: En resa till värmen med min syster och mina vänner. Anna: En resa till värmen med min man (vi har varit gifta i 1 månad och en dag idag 9 november) – vilket blir verklighet! Och en ny lampa till sovrummet, en kristallkrona! Thafan: En resa till värmen står längst upp i önkelistan eventuellt en kortare resa till London för shopping, med min älskade syster! Vad gör ni i jul? Tarza: Jobbar på Naked juicebar eftersom Anna åker på semester med sin man, Anna: Åker iväg på smekmånadsresa till Jordanien och självklart jobbar i Juicebaren och umgås med familj och vänner utöver detta. Thafan: Mina studier tar större delen av min vardag, därför passar jag på att jobba under jullovet i Juicebaren. Inte minst ta hand om alla våra kära kunder, det kan behövas energi mitt i julhandeln. Fokus på våra kunder! Ert julklappstips Anna: Att koppla av och ta det lugnt med personerna du älskar... Saker kommer och går... Men kärlek varar och växer när du slösar med den! Thafan & Tarza: Ge en “Naked Juciebar upplevelse” i julklapp, som många uppskattar när det är kallt och dystert ute. Du kan drömma dig bort till värmen med hjälp av våra smaskiga smoothies och jucier. Hos oss blandas saftiga mangos och friska bär till krämiga smoothies… Naked Juicebar erbjuder färska juicer och smoothies som görs av naturliga råvaror, direkt på beställning. Du kan följa hur frukter och bär slinker i och blandas till ren njutning. Get Naked – it’s natural!

16 ERIKSLUND SHOPPING CENTER I VÄSTERÅS


The Body Shop Jennipher Bergqvist, butikschef Vad står på din önskelista? – Det låter kanske klyschigt, men jag brukar inte önska mig något. Men ska jag önska mig något får det bli någon typ av upplevelse. Vad gör du i jul? – Jag älskar verkligen julen så jag ska njuta av allt som hör därtill tillsammans med familj & vänner. Snön, skidåkning, det klassiska julstöket med pyssel & godistillverkning, långa kvällar och en massa mys inne i värmen! Ditt julklappstips? – Mitt hetaste julklappstips i år är helt klart vår fantastiska adventskalender. Tänk att varje dag under december månad fram till jul få öppna en lucka där en produkt gömmer sig- 24 days of joy!

House of Västerås Fredrik Gustafsson, but

ikschef

Vad står på din önskel ista? – Jag önskar mig tillbehö r till min Kitchen Aid, så att jag kan baka mer och laga god are mat... och fina ma nschettknappar. Vad gör du i jul? – Njuter av god mat och dryck tillsammans med släkt och vänner framför braskaminen och blickar ut över ett vinterl andskap. Eftersom jag älskar att laga ma t och baka så blir det en hel del av det också, min ris alá malta är fan tastiskt god. Jag gör såk lart vackra blomsteruppsättningar ock så, som florist sitter det i fingrarna. Ditt julklappstips – Ge något du själv gjo rt, det betyder så mycke t att få något personligt och det är extra roligt att ge bor t de julklapparna. Läg några vackra färgade g värmeljus i en glasburk, dekorera med garn och blåbärsris. Enkelt och vackert.

net

si Teknikmaga tikschef Olle Müller, bu

Mästerblomman Lena Jönsson, ägare Vad står på din önskelista? – Det enda som jag önskar mig i år är en resa till New York och den går i uppfyllelse redan den 13/11. Jag önskar även att det blir en kanonförsäljning till jul. Vad gör du i jul? –Jobbar självklart. Men däremellan hoppas jag hinna med lite julpyssel och pulkaåkning med min son, så vi får hoppas på lite snö. Ditt julklappstips – Våra riktigt gedigna betongbockar med mästerblomman piff.

n önskelista? att gå ut Vad står på di stan. Jag gillar mig en dag på ar sk detta så er läs – Jag ön än kv flic n osv, hoppas mi och äta, shoppa n. tio ra pi ins lite hon får ? ge Vad gör du i jul i butiken för att betar vi för fullt essig str är len Ju – I december ar kunder. service till våra ssande pa till bästa tänkbara er nd ku vi guidar våra t med för många och tar jag julledig intensiv period en er Eft . ar pp julkla nära och kära. ps Ditt julklappsti liga julklappar. nga bra och ro må te jät r ha – Vi ldigt populärt är vä ra va tror kommer ulerar en solup Något som jag sim m is väckarklocka so ec En pr e. e, Riz ar n gg Su pi r vå mycket r att man vaknar m fönstret. no ge pgång. Det gö in er lys en när solen r och som på sommar ra till fågelkvitte och vaknar nume lv sjä n de r ha Jag onen. solljus på morg

ERIKSLUND SHOPPING CENTER I VÄSTERÅS 17


MERikslund Shopping Klubb – en del av vår service Vinnaren i namntävlingen för Erikslund Shopping Centers kundklubb är korad. Klubben heter MERikslund Shopping Klubb och vinnaren Elisabeth Nysjö. Kundklubben är en del av den service som erbjuds för shoppingcentrets besökare. Informationsdisken är en annan. •

KLUBBEN

Nu är namnet på kundklubben klart! Som medlem får du fantastiska erbjudanden.

står på tur för besökare i Erikslund Shopping Center. Närmare 80 butiker och restauranger har flyttat in och mycket är nytt för många. Bland annat har det korats en vinnare i tävlingen för namngivande av shoppingcentrets kundklubb. Elisabeth Nysjö skickade in sitt förslag via sms och ett par veckor senare fick hon reda på att hennes förslag hade vunnit. – När jag hittade på namnet tänkte jag att jag ville att namnet skulle innehålla Erikslund och att namnet skulle visa på att man fick ”mer” av Erikslund Shopping Center om man är med i klubben. Då blev MERikslund Shopping Klubb ett givet namn, säger Elisabeth Nysjö med ett skratt i rösten. Marknadskoordinator Therese Karlsson är den som varit ansvarig för att hitta nytt namn till shoppingcentrets kundk lubb. Det var också hon som ringde upp Elisabeth Nysjö för att berätta att hennes bidrag hade vunnit. – Jag blev jätteglad! Och överraskad, säger Elisabeth Nysjö skrattande när hon påminns om samtalet.

invigningsdagarna är förbi, men många fler evenemang

18 ERIKSLUND SHOPPING CENTER I VÄSTERÅS

2000 kr, fick hon hämta ut i shoppingcentrets informationsdisk. Presentkoret går att använda i de flesta butiker i shoppingcentret. Therese Karlsson berättar om kortet: – Cirka sjuttio procent av butikerna är idag anslutna. Ännu fler är på väg att gå med och vi hoppas förstås att alla våra butiker ska se vinningen i det hela. Du köper presentkortet i informationsdisken eller i presentkortautomaten och det fungerar som ett betalkort som du kan ge bort, laddat och klart. Du behöver inte fundera över var du ska köpa ett presentkort, mottagaren får själv bestämma det. Den perfekta presenten särskilt i juletider när många våndas över julklappsinköpen. Elisabeth Nysjö fyller i: – När jag kom dit var presentkoret laddat och klart. Personalen i informationsdisken var jättetrevliga. Just nu funderar jag mest på vad jag ska köpa för pengarna. Jag har inte bestämt mig för om jag ska köpa något till mig själv eller familjen inför jul, men jag gillar teknik så jag tror att det blir något sånt, säger Elisabeth Nysjö avslutningsvis om sin vinst.

priset, som var ett presentkort på


Är du med i klubben? Få ut mer av din shopping med MERikslund Shopping Klubb. Sms:a MER till 72 300 för specialerbjudanden i våra butiker varje månad. Välkomna till Erikslund Shopping Center!

Erikslund Shopping Center www.erikslundshoppingcenter.se

Mån–fre 10:00–20:00 Lör–sön 10:00–18:00


ring, 38 år, Jessica Alenb på entrumchef Västerås, C Center ng pi op Sh Erikslund (ESC) ta din önskelis Vad står på i år? mig sällan – Jag önskar från den en nk Ta någonting. vad ar viktig e än som ger är jag får. du att fira Hur planerar

din jul? ed familjen. – Hemma m mer du hit? m Hur ofta ko – Varje dag s n favoritplat Vilken är di i ESC? leklandet är – Det gröna er inte till ud bj trevligt. Det De för barnen. spontanlek a. tiv ea kr får vara t man som Hur vill du at tt a uppleva si besökare sk besök? och familjär – Behaglig t finns de tt A . ng stämni . la något för al

Jenny Radeck, 37 år, Västerås, Restaurangchef på Fryxellska skolan Vad står på din önskelista i år? – Ny tv, en matta och en rosa KitchenAid köksmaskin. Hur planerar du att fira din jul? – Med familj och vänner. Hur ofta kommer du hit? – Varannan vecka. Vilken är din favoritplats i ESC? – Deichmann Hur har upplevelsen kring ditt besök varit? – Det finns verkligen något för alla – butiker och mat. Alla i familjen kan bli nöjda.

Lotta Gillberg, 32 år Västerås, Massage terapeut Vad står på din ön skelista i år? – En SPA weekend . Hur planerar du att fira din jul? – Med familj och slä kt. Hur ofta kommer du hit? – Två gånger per månad. Vilken är din favori tplats i ESC? – IKEA. Hur har upplevelse n kring ditt besök varit? – Allt finns under sa mma tak. Allt är fin t och snyggt.

år, Lars Wirén, I mina bästa Västerås, Pensionär

Sara Kingstedt, 36 år, Västerås, Barnboksförfattare Vad står på din önskelista i år? – Ny bil och kappor från Desigual Hur planerar du att fira din jul? – Har inte planerat klart. Det är lite öppet. Hur ofta kommer du hit? – Tre gånger i månaden. Vilken är din favoritplats i ESC? – Desigual Hur har upplevelsen kring ditt besök varit? – Det är stort. Barnvänligt och mycket för barnen. Typiskt familjehelg shoppingcenter.

William Vikström, 13 år Västerås, Går på högstadiet. Vad står på din önskelista i år? – iPhone 4, men helst 4s, och dataspelet Battlefield 3. Hur planerar du att fira din jul? – Hemma med min familj. Hur ofta kommer du hit? – Ibland. Vilken är din favoritplats i ESC? – Stadium, för där finns bra kläder. Hur har upplevelsen kring ditt besök varit? – Det är roligt att vara här för det finns många bra affärer.

20 ERIKSLUND SHOPPING CENTER I VÄSTERÅS

sta Vad står på din önskeli i år? – God hälsa Hur planerar du att fira din jul? n – Tillsammans med bar och barnbarn. Hur ofta kommer du hit? – En gång i veckan. ts Vilken är din favoritpla

i ESC? 2. – Mittgången på plan Hur har upplevelsen kring ditt besök varit? – Stort utbud, ibland kikar jag på en rock på tar Dressaman och ibland folk. jag en fika och kikar på


”En björn gick precis in i skobutiken!” – ansiktsmålning och annat kul med Erik & Erika. Erik & Erika är våra maskotar som brukar svänga förbi oss ibland för att bjuda på roliga aktiviteter för alla barn. Som ansiktsmålning, ballonger, sång och dans till exempel. Välkomna till Erikslund Shopping Center!

Erikslund Shopping Center www.erikslundshoppingcenter.se

Mån–fre 10:00–20:00 Lör–sön 10:00–18:00


God Julhandel önskar vi på Erikslund Shopping Center! V Ä R D E K U P O N G

rabatt på alla byxor!

Gäller mot uppvisande av denna kupong i Saint Tropez butik i Erikslund Shopping Center. Kan inte kombineras med andra erbjudanden. Gäller fram till den 31/12 2011.

20% RABATT

PÅ VALFRI VARA TILL ORDINARIE PRIS Gäller endast på Erikslund Shopping Center tom 31/12. Ta med kupongen.

ERIKSLUND

77x43_kupong.indd 1

Gäller på ord. pris och kan inte kombineras med andra erbjudanden.

Gäller endast vid köp till ord. pris på Erikslund Shopping Center, ta med kupongen. T.o.m. den 31/12 2011

vattenkokare Wilfa Wk-5

50:-

vid köp för 300:-

Kupongnummer:

KICKS Make Up Nail Polish Hållbart, högglansigt och snabbtorkande!

25%

rabatt

på en valfri vara.

Gäller mot uppvisande av denna kupong hos Cut & Blow i Erikslund Shopping Center. Kan inte kombineras med andra erbjudanden. Gäller t.o.m 31/12 2011.

7060-090816

- din nya inredningsbutik!

TAG 3 BETALA FÖR 2

20% rabatt på ett köp! (medtag annonsen)

Gäller t.o.m. 11-12-24 eller så långt lagret räcker.

Gäller ej redan nedsatta varor och presentkort

Erikslund Shopping Center Mån-Fre 10-20, Lördag 10-18, Söndag 10-18

www.house-of-sweden.se

79:-

Erbjudandet gäller 1-31/12 2011 på IKEA Västerås mot uppvisande av kupong. Max 1 st/kund.

Classic kaffe 25:- st

max 1/ kund vikt 500 gram

Gäller mot uppvisande av denna kupong hos City Gross i Erikslund Shopping Center. Kan inte kombineras med andra erbjudanden. Gäller t.o.m 31/12 2011. Västerås

100 kr rabatt på varje Desigual plagg.

Gäller på alla Desigual kläder och väskor. Gäller mot uppvisande av denna kupong hos Desigual i Erikslund Shopping Center. Kan inte kombineras med andra erbjudanden. Gäller t.o.m 31/12 2011.

Med reservation för tryckfel

Med reservation för tryckfel

Gäller mot uppvisande av denna kupong hos Vila i Erikslund Shopping Center. Kan inte kombineras med andra erbjudanden. Gäller t.o.m 31/12 2011.

Med reservation för tryckfel

50% rabatt till nyårsfesten på SMIZA TOP

Ta med kupongen till Naked Juicebar Erikslund för att nyttja erbjudandet.

Förr 299:–

expert erikslund shopping center

JUBLA stearinljus 50-pack, vit, 99:-

Köp en christmas c kie crunch och du får en dunderboll för halva priset.

199:–

Med reservation för tryckfel

Gäller mot uppvisande av denna kupong hos Forno Romano i Erikslund Shopping Center. Kan inte kombineras med andra erbjudanden. Gäller t.o.m 31/12 2011.

Med reservation för tryckfel

rabatt på valfri rätt

rabatt på ett köp!

julklappstips!

värdekupong

Forno Romano

20%

på valfri Pandora berlocker

Gäller mot uppvisande av denna kupong hos Arthurs Guld i Erikslund Shopping Center. Kan inte kombineras med andra erbjudanden. Gäller t.o.m 31/12 2011.

partnership store · erikslund

10%

2011-11-10 15.15

25%

20% rabatt på valfri vara.

Med reservation för tryckfel

25%

Med reservation för tryckfel

Saint Tropez erbjuder

25%

Gäller endast på Erikslund Shopping Center. Gäller mot uppvisande av kupongen, på ord. priser tom. den 31/12 2011.

på valfri vara

Erikslund Shopping Center • Västerås • www.ohlssonstyger.se


Gäller mot uppvisande av denna kupong hos Teknikmagasinet i Erikslund Shopping Center. Erbjudandet gäller så långt lagret räcker, dock längst till 31/12 2011.

Gäller mot uppvisande av denna kupong hos Ryns Skor i Erikslund Shopping Center. Kan inte kombineras med andra erbjudanden. Gäller t.o.m 31/12 2011.

10% rabatt på valfri meny. Greatburger.se 021-338 02 27

Gäller mot uppvisande av denna kupong hos GREAT BURGER i Erikslund Shopping Center. Kan inte kombineras med andra erbjudanden. Gäller t.o.m 31/12 2011.

GÅVA PÅ KÖPET VÄRD 195 KR

på utvalda varumärken Gäller vid köp till ord. pris endast på Erikslund Shopping Center, ta med kupongen. T.o.m. den 31/12 2011

Gäller endast i butiken på Erikslund t.o.m. 31/12/11 så långt lagret räcker.

Erikslund Shopping Center

PERFEKT DRICKSVATTEN MED

Julens godaste klapp Plocka ihop några påsar med gott kaffe, te och lägg till några goda chokladpraliner så har du den perfekta julklappen till dem du tycker om. Tycker du att det är svårt att välja bland alla goda smaker, föreslår vi ett presentkort som du laddar med ett valfritt belopp.

Mer info på www.ktkh.se

Halva priset

10% rabatt på valfri rätt

99:Rek. pris 199:-

Gäller mot uppvisande av denna kupong hos Sushi Yama i Erikslund Shopping Center. Kan inte kombineras med andra erbjudanden. Gäller t.o.m 31/12 2011.

Erbjudandet gäller hos Hälsokraft i Erikslund Shopping Center t.o.m 111224 eller så länge lagret räcker.

20% rabatt på valfri vara

Gäller mot uppvisande av denna kupong hos Falsh i Erikslund Shopping Center. Kan inte kombineras med andra erbjudanden. Gäller t.o.m 31/12 2011.

Med reservation för tryckfel

Med reservation för tryckfel

100

kr

Erikslund Shopping Center • 021-240 43

Bokia erbjuder

20% julrabatt på valfri vara! Gäller mot uppvisande av denna kupong och gäller ej presentkort, kan inte kombineras med andra erbjudanden. Bokia i Erikslund Shopping Center. Gäller t.o.m 31/12 2011.

Sushi Yama

DAFIKANNAN

Alla tillbehör

10% rabatt Gäller endast på Erikslund Shopping Center, ta med kupongen. t o m den 31/12 2011

Butiken Erikslund

vid köp av ett par barnskor

för färg & formning av bryn. Gäller endast i samband med annan behandling. (Ord.pris 280kr)

Erikslund, 021-813 07 00 Gäller endast på Erikslund Shopping Center tom den 31/12 2011, ta med kupongen.

Gäller t.o.m 31/12 mot uppvisande av kupong och endast i Erikslund Shoppingcenter.

BLANDA FRITT!

VÄLJ BLAND VÅRA LOTTER, PRESENTKORT OCH TIDNINGAR MM.

2011 31 DEC T.O.M. GÄLLER

20% RABATT

nÄR Du hAnDlAR fÖR minsT 400 KR & VisAR DEnnA KuPonG

PÅ PRESSBYRÅN HITTAR DU ÄVEN ENKELT DINA SJÄLVKLARA JULKLAPPAR!

199:-

11-11-17 14.39.50

2 FÖR 30:3 FÖR 40:-

KappAhl hittar du julens alla klappar till hela familjen.

25% rabatt på en valfri vara

VÄLKOMMEN IN! Detta gäller enbart Erikslund Shoppingcenter, Telefon: 021-302424 Hemsida: www.rutstore.se

199.-

Ta med denna kupong till butik så får du favoritkoftan till detta pangpris!

Gäller mot uppvisande av denna kupong hos KappAhl i Erikslund Shopping Center. Kan inte kombineras med andra erbjudanden. Gäller t.o.m 31/12 2011. Med reservation för tryckfel

Med reservation för tryckfel

JC_Erikslund_77x43.indd 1

Rabatten gäller ej julsortimentet. Kan ej kombineras med andra erbjudanden. Endast giltig hos Kronans Droghandel Erikslunds Shoppingcenter.

SLÄCK TÖRSTEN I JULRUSHEN!

Med reservation för tryckfel

Med reservation för tryckfel

20% rabatt på alla tofflor!

Gäller endast på JC Erikslund Shopping Center, t.o.m. den 24/12 2011. Ta med kupongen!

Med reservation för tryckfel

Giltig till den 31/12 2011.

Världens mysigaste julklapp

Ord. pris 249:-

på våra egna varor.

Dafikannan ger dig gott, välsmakande och nyttigt vatten. Pröva själv! Rymmer 2,4 liter.

rabatt på valfri vara

Gäller ord. priser på Hemtex Erikslund. Kan ej kombineras med andra erbjudanden. Gäller ej vid köp av presentkort, beställningsvaror eller externa varumärken. Giltigt t.o.m 24 december 2011.

Kan ej kombineras med andra erbjudanden.

Gäller mot uppvisande av denna kupong hos BIK BOK i Erikslund Shopping Center. Kan inte kombineras med andra erbjudanden. Gäller t.o.m 31/12 2011.

20% rabatt

Gäller mot uppvisande av denna kupong hos Mästerblomman i Erikslund Shopping Center. Kan inte kombineras med andra erbjudanden. Gäller t.o.m 31/12 2011.

20%

f

100.– rabatt på jeans!

3 för 2 på hela köpet

Klipp ut kupongen och få

20% rabatt på hela sortimentet i vår butik!

Med reservation för tryckfel

Nu 99,9:-

Med reservation för tryckfel

Mästerblomman

Extremt prisvärda in ear-hörlurar som dessutom har mikrofon och fungerar som handsfree till iPhone m.fl. Ordinarie 149,9:-


Klappat och klart! Vi har öppet nästan hela julen, till och med på självaste julafton. 23:e december Julafton Juldagen Annandag jul Nyårsafton Nyårsdagen Trettondagsafton Trettondag Jul

10-20 10-15 Stängt 10-18 10-15 Stängt 10-20 10-18

Fram till den 22:e december gäller våra vanliga öppettider. Välkommen!

Erikslund Shopping Center www.erikslundshoppingcenter.se

ERIKSLUND SHOPPING CENTER I VÄSTERÅS 21 Mån–fre 10:00–20:00 Lör–sön 10:00–18:00

Julnummer 2011  

Dina julklappstips ifrån Erikslund Shopping Center

Advertisement