Page 1

Afsluiters, Instrumentatie & Kunststof leidingsystemen


Afsluiters, Instrumentatie & Kunststof leidingsystemen

ERIKS is een industrieel dienstverlener met een uitgebreid assortiment werktuigbouwkundige componenten. Hoogwaardige materiaal- en toepassingskennis, een servicegerichte instelling en bovenal betrouwbaarheid kenmerken ERIKS. ERIKS bv maakt deel uit van de wereldwijd opererende ERIKS group nv., met ruim 5.400 medewerkers verdeeld over 265 vestigingen in Nederland, België, Duitsland, Frankrijk, centraal Europa, het Verenigd Koninkrijk, de Verenigde Staten van Amerika en Azië. ERIKS group nv is aan de effectenbeurs van Amsterdam (Euronext N.V.) genoteerd.

Leveringsprogramma: Afsluiters & Instrumentatie Kunststof leidingsystemen Slangen, toebehoren en compensatoren Afdichtingstechniek Industriële kunststoffen Aandrijftechniek Gereedschappen & Onderhoudsproducten

Afsluiters uit voorraad Bent u op zoek naar de kwaliteit van gerenommeerde fabrikanten? Dan bent u bij ERIKS aan het juiste adres. Het brede leveringspakket bestaat uit afsluiters en appendages in zowel DIN als ANSI uitvoering. Veel van onze producten zijn uit voorraad leverbaar en kunnen in onze eigen werkplaats snel aan uw specifieke wensen worden aangepast. Wij kunnen afsluiters bijvoorbeeld voorzien van een aandrijving, standsignalering of veldbusaansluiting.


Kwaliteit ERIKS is ISO- en VCA*-gecertificeerd en handelt zorgvuldig volgens de standaards en voorschriften die in haar werkgebied van toepassing zijn. Veel afsluiters worden geleverd met (CE)certificaten. Instrumenten worden geleverd met schriftelijk vastgelegde instelwaarden. Kwaliteitscontrole is onafhankelijk bij ERIKS georganiseerd.

Logistiek ERIKS zorgt er voor dat uw zending op het afgesproken tijdstip wordt geleverd. Wat u direct nodig heeft, wordt op de orderdag nog afgewikkeld. Voor speciale wensen kunnen goede afspraken worden gemaakt. Het Easy Order System van ERIKS biedt u veel mogelijkheden, ®

van bestelgemak tot reductie van de totale verwervingskosten.

Product- en applicatiekennis Naast kwalitatief goede producten en diensten, onderscheidt ERIKS zich vooral door hoogwaardige product- en toepassingskennis. Onze verkopers adviseren de meest geschikte oplossing op basis van de toepassing waarvoor u het product nodig heeft.

‘Hoogwaardige producten toepassingskennis’


Productoverzicht afsluiters en appendages Kogelkranen & Vlinderkleppen Alle soorten kogelkranen en vlinderkleppen in diverse materialen en uitvoeringen.

Automatisering van afsluiters In onze afsluiterwerkplaats kunnen wij elke afsluiter voorzien van een pneumatische, elektrische of hydraulische aandrijving, inclusief eindstandsignaleringen en stuurmagneetventielen.

Klep- & Balgafsluiters Klep- en balgafsluiters van gerenommeerde fabrikanten in diverse materialen en uitvoeringen.

Membraanafsluiters & Slangafsluiters Membraan- en slangafsluiters in diverse materialen en uitvoeringen voor alle toepassingen, maar vooral inzetbaar voor agressieve en abrasieve media. SAUNDERS: De eerste en nog steeds beste membraanafsluiter!

Schuif- & Plaatafsluiters Schuifafsluiters in diverse materialen en uitvoeringen met zowel parallele als conische schuiven. Intelligent modulaire plaatafsluiters voor de meest uiteenlopende toepassingen.

Terugslagkleppen Terugslagkleppen met scharnierende klep, veerbelaste verticale klep, schijftype- en balkeerkleppen in diverse materialen.

Filters Behalve Y-filters, kaarsfilters en tijdelijke filters levert ERIKS ook het complete Airpel assortiment enkel- en dubbelfilters en zelfreinigende filters.

High Purity Valves Gepolijste fittingen, afsluiters en appendages t.b.v. de voedingsmiddelenindustrie, biotechnologie, farmaceutische industrie en andere sanitaire toepassingen. Aansluitingen volgens diverse normeringen.

Overige Veiligheden Reduceertoestellen Condenspotten Kijkglazen Stoomketelapparatuur

ANSI/ASME Valves Afsluiters volgens ANSIspecificatie van gerenommeerde fabrikanten als JC, LVF, SJV, FIRSA, VELAN, GOODWIN, CRANE, SAUNDERS, CONACO, AIRPEL en RHODES.


instrumentatie

kunststof leidingsystemen Regelafsluiters Grote range regelafsluiters. Ook standaard afsluiters als vlinderkleppen, membraanafsluiters kunnen door ons worden omgebouwd naar een regelafsluiter.

Kunststof leidingsystemen voor “Building Services”toepassingen PP-R en ABS kunststof leidingsystemen voor CV-, koel-, sprinkler-, tapwater- en persluchtsystemen.

Magneetventielen Procesmagneetafsluiters voor vloeistoffen, gassen en stoom. Tevens stuurmagneetventielen voor het bedienen van pneumatische afsluiteraandrijvingen.

Kunststof leidingsystemen voor industriële toepassingen PVC-U, PVC-C, HD-PE, ABS PP-H en PVDF kunstsof leidingsystemen.

Temperatuur & Druk meet- en regelcomponenten Thermometers, temperatuurregelaars, -schakelaars en -sensoren. Manometers, drukregelaars, -schakelaars en -opnemers met toebehoren.

Kunststof afsluiters Een breed assortiment afsluiters uit PVC-U, PVC-C, PP, ABS, en PVDF. Alle afsluiters kunnen door ons worden voorzien van een pneumatische of elektrische aandrijving.

Flow & Niveau meet- en regelcomponenten Mechanische en elektronische meting en regeling van flow en niveau.

Verwerkingsinstructie kunststof leidingsystemen Voor de verwerking van de producten tot een betrouwbaar systeem geeft ERIKS regelmatig cursussen in haar instructieruimte te Alkmaar. De cursisten ontvangen na afloop een getuigschrift op naam.

Ham-Let instrumentatiefittingen en afsluiters Buisfittingen en instrumentatieafsluiters in een brede verscheidenheid aan materialen.


Het merk RX® RX® afsluiters en instrumentatiecomponenten worden onder stringent toezicht van ERIKS geproduceerd en zijn ontworpen op basis van afnemerseisen. De producten kenmerken zich door een degelijke constructie, een hoge mate van betrouwbaarheid, een concurrerende prijs en een optimale beschikbaarheid. Het huismerk RX® is vooral geschikt voor lichte industriële en HVAC-toepassingen. Het RX® pakket bestaat uit: kogelkranen, vlinderkleppen, klepafsluiters, schuifafsluiters, plaatafsluiters, terugslagkleppen, filters, pneumatische en elektrische afsluiteraandrijvingen, magneetventielen,thermometers en manometers.

Building Services projecten ERIKS heeft een ruime ervaring met grote projecten, zoals nieuwbouw of renovatie van kantoorgebouwen, scholen, ziekenhuizen en datacenters. Het merendeel van de projecten bestaat uit levering van kunststof leidingsystemen in combinatie met afsluiters en instrumentatiecomponenten voor CV-systemen, koelsystemen, sprinklersystemen, drinkwatersystemen en persluchtsystemen.

Industriële projecten Het leveren van afsluiters voor nieuwbouw- of onderhoudsprojecten vraagt speciale aandacht. Ons projectteam met toegewijde specialisten beschikt op dit gebied over veel kennis en een ruime ervaring.

Verwerkingsinstructies kunststof leidingsystemen Voor de verwerking van de producten tot een betrouwbaar systeem geeft ERIKS regelmatig verwerkingsinstructies in haar instructieruimte te Alkmaar. De cursisten ontvangen na afloop een getuigschrift op naam. Tijdens de verwerkingsinstructies wordt allereerst ingegaan op de chemische en de mechanische eigenschappen van de diverse leidingmaterialen. Vervolgens wordt het praktische deel, bestaande uit verbindings- en bevestigingstechnieken, behandeld. De cursisten krijgen hierbij ruim de gelegenheid om zich te bekwamen in het maken van een betrouwbare las- of lijmverbinding.


‘Meer dan 50 jaar afsluiterervaring’

Testbank afsluiters en veiligheden

Automatiseren van afsluiters

Op de moderne testbank van ERIKS kunnen afsluiters worden

Met meer dan 50 jaar afsluiterervaring heeft ERIKS de nodige

getest en (veer-)veiligheden worden afgesteld. Uiteraard worden

kennis en ervaring in huis voor het automatiseren van afsluiters.

de testresultaten op een officieel testcertificaat met de afsluiter

Diverse soorten en merken aandrijvingen worden door ons op

of veiligheid meegeleverd.

voorraad gehouden en kunnen in onze eigen werkplaats op de afsluiters worden gemonteerd. Uiteraard ondergaat elke

Afsluiters worden zowel getest op dichtheid van het afsluiterhuis

geautomatiseerde afsluiter vóór verzending een functietest.

(body-test), als op de dichtheid van de afsluiterzitting (seat-test). De testen worden volgens de norm EN 12266 uitgevoerd.

Informatie

Het afstellen van veerveiligheden geschied geheel volgens PED.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met de Business

ERIKS is hiervoor gecertificeerd door Lloyd’s Register.

Unit Afsluiters, Instrumentatie en Leidingsystemen: Afsluiters en Instrumentatie: T (072) 514 1800

Instrumentatie werkplaats

E afsluiters@eriks.nl

Reguliere controle van de meet- en regelcomponenten voor druk, temperatuur, niveau en flow kan binnen bedrijven veel problemen voorkomen. Nauwkeurigheid en betrouwbaarheid, veelal vastgelegd in ISO-procedures, van de instrumenten staan hierbij centraal. ERIKS beschikt over een instrumentatiewerkplaats, die behoort tot de modernste van Nederland, waar nieuwe meet- en regelcomponenten voor druk, temperatuur, niveau en flow kunnen worden gekalibreerd en gecertificeerd. Ook kunnen hier uw bestaande componenten opnieuw worden gekalibreerd en gecertificeerd.

Leidingsystemen:

T (072) 514 1811 E leidingsystemen@eriks.nl


ERIKS Servicecenters Alkmaar Saffierstraat 3 1812 RM Alkmaar T (072) 514 17 17 F (072) 514 16 25 E esc.alkmaar@eriks.nl

Doetinchem Havenstraat 55 7005 AG Doetinchem T (0314) 34 37 20 F (0314) 34 37 41 E doetinchem@eriks.nl

Hengelo Hassinkweg 16 7556 BV Hengelo T (074) 291 57 57 F (074) 291 59 39 E hengelo@eriks.nl

Rotterdam-Noordwest CaĂŻrostraat 80 3047 BC Rotterdam T (010) 245 50 55 F (010) 262 00 38 E rotterdam@eriks.nl

Almelo Plesmanweg 12 7602 PE Almelo T (0546) 87 30 70 F (0546) 87 32 68 E almelo@erxs.nl

Eerbeek Loubergweg 19 6961 EJ Eerbeek T (0313) 67 95 00 F (0313) 65 47 68 E eerbeek@eriks.nl

Hoorn De Factorij 35D 1689 AK Zwaag T (0229) 21 28 82 F (0229) 21 93 74 E hoorn@eriks.nl

Rotterdam-Botlek Shannonweg 33, Haven 5079 3197 LG Botlek-Rotterdam T (010) 231 34 00 F (010) 296 73 97 E eriks.rijnmond@eriks.nl

Amsterdam Dynamostraat 46-48 1014 BK Amsterdam-Westpoort T (020) 448 96 10 F (020) 613 77 65 E amsterdam@eriks.nl

Eindhoven De Witbogt 22 5652 AG Eindhoven T (040) 291 19 00 F (040) 291 19 09 E eindhoven@eriks.nl

Leeuwarden James Wattstraat 18 8912 AS Leeuwarden T (058) 215 05 87 F (058) 215 85 16 E leeuwarden@eriks.nl

Tilburg Ellen Pankhurststraat 9 5032 MD Tilburg T (013) 571 45 61 F (013) 570 06 42 E tilburg@eriks.nl

Arnhem Pieter Calandweg 46 6827 BK Arnhem T (026) 362 92 44 F (026) 361 00 63 E arnhem@eriks.nl

Emmen Willem Schoutenstraat 11 7825 VV Emmen T (0591) 66 80 00 F (0591) 66 80 06 E emmen@eriks.nl

Maastricht Amerikalaan 28 6199 AE Maastricht-Airport T (043) 604 91 80 F (043) 363 87 28 E maastricht@eriks.nl

Zwolle Ampèrestraat 27 8013 PT Zwolle T (038) 467 29 20 F (038) 467 29 29 E zwolle@eriks.nl

Den Haag Neckar 2 2491 BD Den Haag T (070) 381 84 84 F (070) 381 84 36 E denhaag@eriks.nl

Groningen Rouaanstraat 8 9723 CD Groningen T (050) 368 49 99 F (050) 368 49 98 E groningen@eriks.nl

Roermond Thomas Alva Edisonweg 5 6045 GN Roermond T (0475) 37 22 70 F (0475) 37 23 05 E roermond@eriks.nl

www.eriks.nl

ERIKS bv

T (072) 514 15 14

Postbus 280

E info@eriks.nl

1800 BK Alkmaar

www.eriks.nl

Profile for ERIKS Nederland

Eriks overzicht afsluiters instrumentatie kunststof leidingsystemen  

Eriks overzicht afsluiters instrumentatie kunststof leidingsystemen  

Profile for eriksbv