Page 1

DoorCon: ‘State-of-the-art’ oplossingen voor deurmechanisering en -automatisering Er is veel voor te zeggen om het openen en sluiten van deuren te automatiseren. Omdat het comfortabeler is bijvoorbeeld (snel openen bij nadering), maar ook omdat dit een betere toegankelijkheid, toegangscontrole en/of besparingen op de energiekosten oplevert (buitendeuren staan nooit meer ongewenst open). Hiervoor biedt ERIKS Aandrijftechniek onder de merknaam DoorCon een veelzijdig componentenprogramma, waarmee elk type scharnier- of schuifdeur volautomatisch, op afstand en/of (semi)handgeactiveerd geopend en gesloten kan worden.

Meer informa technische tie onze w vindt u op ebsite:

w w w.e deurau lmeq.nl/ tomatis ering

Breed inzetbaar ES deurautomaten zijn leverbaar voor enkelvoudige en dubbele deuren, in zowel naar buiten (outswing) als binnen draaiende (inswing) uitvoering. Voor dubbele deuren kan zelfs een in- en outswingarm in één automaat worden gecombineerd. De dubbele ES-uitvoeringen worden exact afgestemd op het deurtype en vormen een fraaie eenheid met de deurpost. De robuuste ES deurautomaat is ook zeer geschikt voor montage op zware deuren en/of buitendeuren die blootstaan aan tocht en/of windbelasting. Dat maakt deze deurautomaat ideaal voor toepassingen in hotels, restaurants, winkels, winkelcentra, kantoren, verzorging- en verpleeghuizen en woningen voor senioren en minder validen.

DoorCon scharnierdeurautomaat ES De geluidsarme, elektromechanische scharnierdeurautomaat ES kan worden gemonteerd op zowel binnen- als buitendeuren. De controller stuurt de deur na de ingestelde openingstijd automatisch (gecontroleerd) dicht, terwijl elke deurbeweging nauwkeurig door encoders/sensoren wordt bewaakt. Bij stroomstoring sluit een geopende deur automatisch (inwendige retourveer), terwijl de aandrijving onmiddellijk stopt als de beweging wordt belemmerd. Handmatig openen van de deur blijft ook na montage van een ES deurautomaat altijd mogelijk. Dit desgewenst met elektromechanische bewegingsondersteuning (push & go). Een optimale veiligheid wordt daarmee onder alle omstandigheden gegarandeerd.

Bij ERIKS Aandrijftechniek is het de oplossing die telt!


DoorCon schuifdeurcontroller MDC3 De MDC3 controller en de KB300 bedieningsterminal zijn specifiek ontwikkeld voor de elektromechanische bediening van schuif­deuren. Ze kunnen worden gecombineerd met verschillende typen motorreductoren (met geïntegreerde encoder), stuur- en veiligheidssensoren (apart te parametriseren), transformatoren, aandrijf­riemen en riemschijven (pulleys). Daarnaast zijn er noodstroomaccu’s (UPS) in geval de stroomtoevoer wegvalt. Daarmee heeft ERIKS Aandrijftechniek alles in huis voor het mechaniseren/ automatiseren van zowel standaard als speciale schuifdeuren, waaronder hermetische- en veiligheidsdeuren, deuren aan boord van schepen (in combinatie met opblaasbare seals), brand­werende deuren, (binnen)deuren voor trams, metro’s, treinen en bussen, etc.

ERIKS Aandrijftechniek is daarmee niet alleen een ideale partner bij nieuwbouw, maar ook een gespecialiseerde leverancier van basiskits ten behoeve van retrofits bij bestaande schuif- en scharnierdeuren.

Professioneel dealernetwerk DoorCon deurautomaten en componenten worden geleverd via een professioneel internationaal dealernetwerk. Alle DoorCon dealers beschikken daarvoor over specifieke know-how en een uitgebreide componentenvoorraad, waardoor zij op regionaal niveau direct op de wensen en eisen van hun klanten kunnen inspelen. ERIKS Aandrijftechniek ondersteunt haar dealernetwerk vanuit Schoonhoven op het gebied van ontwerp, advisering, service en een snelle productlevering. Daarnaast zorgt ERIKS Aandrijftechniek er middels een doorlopend trainingprogramma voor dat de kennis bij haar dealers up-todate blijft. DoorCon oplossingen voldoen daardoor altijd aan de hoogste eisen op het gebied van kwaliteit, functionaliteit, duurzaamheid en regelgeving.

Besturing en bediening

Totaalpakket

Naast verschillende sensoringangen biedt de MDC3 controller aparte ingangen voor (programma)schakelaars, handmatige bediening via bijvoorbeeld de portiersloge, activering via het brand­ alarmsysteem, initialisatie en/of een noodstop. Configuratie en parametrisering geschiedt via de menugestuurde software op de KB300 bedieningsterminal die ook als programmaschakelaar kan worden toegepast.

ERIKS Aandrijftechniek Schoonhoven is all round in (gecombineerde) roterende en lineaire aandrijftechniek en levert zowel hoogwaardige standaardoplossingen als uitgesproken maatwerk in motion control, engineering en service. (Standaard)componenten en systemen worden zowel van A-leveranciers betrokken als in eigen huis ontwikkeld. Daarbij voert ERIKS Aandrijftechniek Schoonhoven twee eigen merken: Elmeq (roterende & lineaire componenten) en DoorCon (deurautomatiseringssystemen). ‘Fit for use’-oplossingen worden gerealiseerd door een ervaren engineeringafdeling, die over specifieke know-how beschikt op de gebieden softwareontwikkeling, elektronica en mechanica. Ook is up-to-date kennis in huis over de toepassing van actuele normen en richtlijnen, waaronder de belangrijke Meer te Europese Machinerichtlijn. chnisc in

Accessoires ERIKS Aandrijftechniek levert naast de units voor de deurautomatisering een aantal accessoires die de inzet van de units eenvoudiger maken. De lijst accessoires omvat bedieningsterminals, aandrijfmotoren, sensoren, schakelaars (ook in programmeerbare uitvoering), drukknoppen, pulleys en aandrijfriemen maar ook zenders/ontvangers voor draadloze bedieningsystemen.

formatie he onze w vindt u op ebsite:

w w w.e deurau lmeq.nl/ tomatis ering

www.elmeq.nl www.doorcon.nl www.eriks-aandrijftechniek.nl

ERIKS Aandrijftechniek Schoonhoven Broeikweg 25 2871 RM Schoonhoven

T +31 (0) 182 30 34 56 F +31 (0) 182 38 69 20 E info.schoonhoven@eriks-at.nl

DoorCon: ‘State-of-the-art’oplossingen voor deurmechaniseringen -automatisering  

DoorCon: ‘State-of-the-art’ oplossingen voor deurmechanisering en -automatisering ERIKS Aandrijftechniek | Schoonhoven

DoorCon: ‘State-of-the-art’oplossingen voor deurmechaniseringen -automatisering  

DoorCon: ‘State-of-the-art’ oplossingen voor deurmechanisering en -automatisering ERIKS Aandrijftechniek | Schoonhoven