Page 1

Dít is Fijn


2


inhoud merk ik analyse .4 Fijn .6 logo .12 campagne .16 proces .18

3


ik merk analyse Dit magazine is tot stand gekomen naar aanleiding van het vak ReDesign. De opdracht houdt in dat je een uitgebreid zelf onderzoek doet en naar aanleiding daarvan een merk om je eigen persoon bedenkt. Naast het bedenken van een eigen merk moet je dit ook beeldend maken doormiddel van een logo, tijdschrift en campagne.

4

Door het merkmodel op jezelf toe te passen kun je erachter komen wat voor type merk je bent. Het eerste onderdeel van het merkmodel is de merk visie. De merk visie is een beschrijving van wat jij (je merk) de aankomende 5 a 10 jaar wil bereiken: ik zou graag de aankomende jaren mijn studie als multi media vormgever afronden. Daarnaast wil ik me blijven ontwikkelen en verdiepen in fotografie. Ik ga proberen een goede balans te vinden tussen fotografie en mijn school, om

vervolgens deze twee te combineren tot een vak of betaalde baan. Dit zou misschien kunnen leiden tot mijn eigen design / fotografie bedrijf, tijdschrift of website. Het spreekt mij ook erg aan om bij een redactie van een krant, tijdschrift of nieuwe media instelling te werken. Wat ik bovenal de aankomende jaren wil bereiken is me continue omringen met interessante, inspirerende en creatieven mensen.


Nu volgt de merk missie, dit is de manier waarop je de merk visie gaat bereiken: De visie wil ik bereiken door mijn studie zo goed mogelijk af te ronden. Daarnaast wil ik fanatiek blijven fotograferen, freelance werk doen binnen de branche en stage lopen. Ik ga vrij werk maken en me omringen met creatieve mensen. Zojuist heb ik bepaald wat de visie en missie van mij merk is. Om je merk beeldend te maken kun je je persoonlijkheid beschreven met een aantal woorden die staan voor wat ik uit wil stralen: eigenzinnig, positief, opmerkzaam, modern, geïnteresseerd en alternatief. Dit zijn mijn merkwaarden. Om nog een duidelijker beeld te creeren kun je je eigen merk vergelijken met bestaanden merken, waar associeer je jezelf mee? voor mij gelden de volgenden merken inclusief argumentatie: - Volvo, Saab: stijlvol, degelijk, basic - Apple: degelijk, stijlvol, vernieuwd - Volkskrant: links, modern, goede fotografie - Illy, Bertolli: Italië, kwaliteit, puur - Vans, Levis: eigenwijs, alternatief Nu volgt de merk belofte (motto) - Less is More - waardeer en accepteer - ben jezelf, ben vrij en geniet Tot slot het kernconcept. Wat ben jij, wat is je merk in een aantal woorden of korte zin: Doormiddel van merkmodel ben ik erachter gekomen dat mijn merk concept een ‘‘Nieuwgierige beeld maker’’ is 5


, Fijn

Doormiddel van het merkmodel, veel brainstormen en lang nadenken ben ik er achter gekomen dat ik mijzelf het meest associeer met grafisch vormgeven, fotografie en reclame Dat is dus wat mijn merk is. Maak kennis met:

De nieuwsgierige beeldmaker Fijn is beeld, een combinatie van grafisch grafie en vormgeving. Daarnaast kunnen we vormgeven, fotografie en reclame. Het is uw website maken, logo/huisstijl ontwerpen een klein bedrijf dat zich vooral richt op het en reclame campagne ontwikkelen. helpen van andere kleine bedrijven, deze op een originele manier een onderscheidende identiteit te geven. Dit doen we doormiddel Fijn is positief en vriendelijk van vernieuwende en moderne kijk op fotoFijn is detail en kwaliteit.

6


, 7


Fijn is onlosmakelijk verbonden met fotografie en vindt dit een zeer interessant en belangrijk medium. Wat Fijn onderscheidt van andere ontwerp bureau’s is dat de nadruk voornamelijk ligt op fotografie in combinatie met

8

typografie. Geen wilde 3d logo’s of grafische fantasie werelden. Het draait er om een boodschap over te brengen op een simpele en originele manier. Pure eenvoud.


Foto grafi sch

9


10


Dit is Fijn ten voeten uit. Positieve speelse fotografie dat een plezierig gevoel oproept. Op de foto is te zien hoe een parkganger aan het genieten is van de zomer, zon en vrienden. Dat is Fijn.

In de linkerbovenhoek is het logo van Fijn afgebeeld. Het logo is ontworpen om als label te kunnen dienen. Iedere foto van Fijn zal gelabeld worden. Alle foto’s in dit magazine zijn overigens door mijzelf gemaakt

11


logo less kleur is Fijn

Een logo is een beeldmerk. Een grafische uiting die onlosmakelijk verbonden is met je merk en zeer herkenbaar is. Omdat Fijn veel met fotografie werkt heb ik een logo ontworpen dat kan dienen als een label. Iedere foto krijgt dit label en is daarmee herkenbaar Fijn. Het logo dat ik heb ontworpen is een geschilderd vierkant blok in 2 tinten van dezelfde kleur, dit is geen vaste kleur. De verf van het geschilderde blok druipt omlaag omdat de verf nog nat is. Je zou je kunnen voorstellen dat het logo zojuist op de des betreffende bladzijde of foto is geschilderd. Over dit blok heen staat de merknaam in een simpele 12

strakke blokletter (Futura). Fijn heeft als subtitel; beeldend. Dit vat in een woord samen wat Fijn doet. Voor de duidelijkheid staat op het logo nog kort omschreven wat het merk precies inhoud (vormgeving, fotografie en reclame).Het logo is strak en simpel. Dat is wat Fijn wil uitstralen. Less is More.


s is more kwaliteit detail

eenvoud

alternatief

positief

basic

nieuwsgierig

beeldend

13


14


15


reclame ca Fijn exposeert op straat. Een expositie waarbij grote foto’s te zien zullen zijn op gebouwen die in de stijgers staan. Het draait er om mensen kennis te laten maken met Fijn door het straat beeld te voorzien van positieve fotografie in de vorm van enorme prints.

16

Ik heb nagedacht over verschillende soorten media zoals een tv spotje of goodies uitdelen op straat. Maar omdat Fijn onlosmakelijk verbonden is met fotografie denk ik dat het beste is het merk in grote foto’s te presenteren aan het publiek. De bedoeling is om enorme banners op te hangen op gebouwen die in de stijgers staan. Zo kan op een relatief goedkope wijze, groot geadverteerd worden, veel groter dan bijvoorbeeld posters in bushokjes of stations.

Het portfolio van Fijn ligt op straat. Dat is waar het om draait bij de campagne van mijn merk. Geen schreeuwende reclame’s maar op een mooie manier het straatbeeld voorzien van fotografie, gelabeld met het Fijn logo. Naast de fotografie worden er ook boodschappen in de vorm van tekst weergegeven. Dit zijn over het algemeen woordspelingen met fijn, bijvoorbeeld: Fijn weekend! Creativiteit is fijn!


ampagne Omdat de doelgroep van Fijn voornamelijk moderne jonge ondernemers zullen zijn zal de campagne voornamelijk plaats vinden in grote Nederlandse steden zoals Amsterdam, Utrecht, Rotterdam, Groningen en Nijmegen. Op de afbeelding hierboven is een voorbeeld te zien van de campagne.

17


wat direct perfect krijgt geen kans o

proces inspiratie

Doormiddel van het merk model heb ik mezelf in kaart gebracht. Ik heb dit zo eerlijk mogelijk proberen te doen en mede daardoor ben ik erg tevreden met het resultaat van mijn merk en magazine. Het is een proces geweest waarbij ik steeds heel dicht bij mezelf ben gebleven, ik heb me laten lijden door gedachten en de dingen om me heen. Een groot voordeel bij het vormgeven van het magazine was dat ik beschik over een enorm archief zelfgemaakte foto’s. Mede daardoor zijn mijn merk en magazine zeer persoonlijk ge-

18

worden. Ik ben opzoek gegaan naar merken met een uitstraling die ik inspirerend vind. De reclame’s van Ben en United Colors of Benetton spreken mij erg aan. Strakke fotografie en een eenvoudige tekst. Mijn logo is mede geïnspireerd op het logo van Benetton, het is simpel en dient als een soort label. Ik volg al jaren de franse straat kunstenaar en fotograaf JR. Zijn werk heeft mij geïnspireerd voor mijn campagne om te gaan exposeren op straat.


t moet zijn om te groeien

www.jr-art.net

19


Fijn Magazine  
Fijn Magazine  

magazine na aanleiding van een school opdracht voor het vak ReDesign (ICA)

Advertisement