Page 1

Center for Traume- og Torturoverlevere

Åbent Hus 1. marts 2011 på Banegårdspladsen 1, 1., 7100 Vejle


Åbent hus på CETT

De bliver vækket midt om natten af mareridt, og de kan ikke falde i søvn igen. De har ondt over alt. Det bliver værre og værre for hver dag, der går, ikke kun for dem selv, men også for deres pårørende. De føler sig alene med deres lidelse og har svært ved at se nogen fremtid. Rigtig mange borgere i Danmark lider af PTSD, såkaldt ”posttraumatisk stressforstyrrelse”. Du kan møde dem på gaden, i dit nabolag, på din arbejdsplads, på dine børns skole/ børnehave eller måske i den forening, du sidder i. De skilter ikke med, at de har PTSD, men du kan se, at der er noget galt. De sidder bag nedrullede gardiner, holder sig for sig selv og undgår kontakt med andre. Det skønnes, at 25-30 pct. af de flygtninge, der kommer til Danmark, har symptomer svarende til PTSD efter voldsomme oplevelser i hjemlandet og under flugten. Det drejer sig typisk om krig, etnisk udrensning, ophold i koncentrationslejr, fængsling og tortur.

Dertil kommer danske krigsveteraner, som kommer hjem fra udsendelse og pludselig har svært ved at arbejde og være en del af familien. Op til 20 % får en psykisk efterreaktion svarende til PTSD, når de har deltaget i krigshandlinger. Heldigvis er der gode muligheder for at få behandling. Der findes en række behandlingssteder i Danmark, og Center for Traume- og Torturoverlevere i Vejle er et af dem. Den 1. marts 2001 fra kl. 16-18 slår CETT dørene op for alle, der måtte være interesserede. Åbent Husarrangementet er et gratis tilbud til alle, som har lyst til at se centrets lokaler på Banegårdspladsen 1, 1.-3., og høre mere om stedet, målgruppen og behandlingsmuligheder for mennesker med PTSD. Hvis du vil vide mere om Åbent Hus på CETT, er du meget velkommen til at kontakte uddannelseskonsulent Azra Hasanbegovic på tlf. 7642 0334.


Program for arrangementet

16:00 ................................................... 16:00-16:15 ........................................ 16:15-16:30 ........................................ 16:30-17:00 ........................................ 17:00-17:15 ........................................ 17:15-17:30 ........................................ 17:30-18:00 ........................................ 18:00 ...................................................

Dørene åbnes Rundvisning i huset Kort oplæg om CETT Film og forfriskninger Rundvisning i huset Kort oplæg om CETT Film og forfriskninger Tak for i dag

Om CETT Center for Traume- og Torturoverlevere (CETT) er et specialiseret behandlings- og udviklingscenter. CETT behandler mennesker med PTSD (Post Traumatic Stress Disorder) med lovligt ophold i Danmark, som er blevet traumatiserede uden for landets grænser.

Målgruppen tegnes især af flygtninge og indvandrere, men kan f.eks. også være hjemvendte danske soldater. CETT har til formål at afhjælpe følgerne af krigs-, tortur- og flugttraumer. Organisatorisk hører CETT til i Psykiatrien, Region Syddanmark.


Center for Traume- og Torturoverlevere Baneg책rdspladsen 1, 1. 7100 Vejle www.cett.dk www.traume.dk regionsyddanmark.dk

Åbent hus  

Om Åbent hus-arrangement 2011 på Center for Traume- og Torturoverlevere i Vejle

Read more
Read more
Similar to
Popular now
Just for you