Page 1

Nye Vito Tourer


Nye Vito Tourer. Vil og kan. Og gjør det Du er alltid klar til å gjøre en innsats. Gjør jobben målbevisst. Elsker nye utfordringer. Da fortjener du et kjøretøy som er som skapt for deg: nye Vito Tourer. En som ikke bare trekker lasset sammen med deg, men som er ditt visittkort og alltid demonstrerer fleksibilitet, sikkerhet, driftsøkonomi og kvalitet. En ekspert på profesjonell person­ transport, fra en ekte ekspert på nyttekjøretøy. Vito Tourer er konstruert for å yte full innsats hele tiden og byr på allsidighet og komfort i rikt monn. Og selvsagt holder den den samme høye kvaliteten som du forventer av en Mercedes-Benz. Med et driv­stofforbruk helt ned i 0,57 l per mil1 er den mer økonomisk enn noen gang og bidrar til suksess for deg med hver kjørte kilometer. Og for at du skal ha enda støere kurs mot målet, byr den på en høy grad av sikkerhet med en rekke assistent- og sikkerhetssystemer som standard, for eksempel ATTENTION ASSIST og Sidevindassistent. Forhjuls-, bakhjuls- eller firehjulsdrift2, som Vito Tourer BASE, PRO eller SELECT – det er bare å velge det kjøretøyet som passer akkurat til dine formål. Ett er allerede sikkert: Nye Vito ­Tourer stiller opp overalt og viker ikke tilbake for noen utfordring. Mercedes-Benz Vans. Born to run.

1

F or Vito Tourer 116 CDI, lang versjon, med BlueEFFICIENCY-pakke, levert med manuell girkasse som standard og registrert som personbil. Drivstofforbruk ved blandet kjøring: 0,57 l/mil; CO2-utslipp: 149 g/km. 2 Firehjulsdrift forventes tilgjengelig fra desember 2014.

2

Nye Vito Tourer


Innhold Nye Vito Tourer

2

Motorer og drivlinje

26

Fleksibilitet

6

Chassis og drivverkskonsept

8

Utstyr Lakk og setetrekk Standard- og tilleggsutstyr Originaltilbehør

27 27 28 33

Service og finanstjenester

34

Tekniske data

38

Drivstofforbruk og CO2-utslipp

40

Prøvekjøring

41

Sikkerhet

10

Pålitelighet og driftsøkonomi

14

Førerhus

16

Modeller Vito Tourer BASE Vito Tourer PRO Vito Tourer SELECT

18 18 20 22

Oversikt over høydepunkter Vito Tourer

24

4

Innhold


Et vell av muligheter Du bestemmer kursen – resten ordner nye Vito Tourer. Med modellene BASE, PRO og SELECT kan du nå frakte passasjerene enda mer fleksibelt. I utrettelig taxi- og turkjøring, som foreningsbil og hotellbuss eller til transport av arbeids­ laget ‒ med setevarianter for alt fra to til ni personer og tallrike utstyrsmuligheter er nye Vito Tourer like individuell som passasjerene du skal frakte. Men det er ikke alt. Også når du har fri, viser den sin allsidighet. Kast loss!

Bekvemme og fleksibelt regulerbare komfort-setebenker i første og andre seterad gir plass til inntil seks ­personer i Vito Tourer SELECT.

6

Fleksibilitet


Full kraft forover. Med tre ulike drivlinjer Først gjelder det å komme fram. Så å komme videre. Med Vito Tourer kan du velge mellom tre ulike drivlinjer: forhjulsdrift, bakhjulsdrift eller firehjulsdrift1. Det gjør den til den første flerbruksbilen i sin klasse som kan tilpasses så individuelt til dine behov, enten det dreier seg om bydistribusjon eller landeveistransport. Med elektromekanisk servostyring som standardutstyr og 7-trinns automatgirkasse 7G-TRONIC PLUS2 som tilleggs­utstyr får du effektivitet, motorkultur og kjørekomfort på personbilnivå. Også den standardleverte, manuelle 6-trinnsgirkassen er konstruert for å gi et optimalt forhold mellom ytelse og forbruk. Med et komfortabelt chassisoppsett og uavhengig fjæring på alle hjul sørger Vito Tourer for at du og passasjerene dine kommer videre der andre gir opp. Samme hvilken drivlinje du velger.

4 x 2

4 x 2

4 x 4

Som første flerbruksbil i sin klasse byr nye Vito Tourer på tre drivlinjevarianter: forhjulsdrift, ­bakhjulsdrift og firehjulsdrift1.

1

Firehjulsdrift forventes tilgjengelig fra desember 2014. 2 Tilgjengelig ifm. bakhjuls- og firehjulsdrift.

8

Chassis og drivverkskonsept

Til online-video for de tre drivlinjene.


Målet er innen rekkevidde. Helt sikkert Å lykkes på lang sikt betyr å være forutseende i alt man gjør. Derfor byr nye Vito Tourer på det siste av sikkerhetsutstyr, slik du kan forvente av en Mercedes-Benz flerbruksbil. Unikt i klassen: COLLISION PREVENTION ASSIST er tilgjengelig som tilleggsutstyr. Dette systemet overvåker kontinuerlig avstanden til bilen foran, varsler deg akustisk og visuelt før en ­potensiell kollisjon og forsterker automatisk bremsekraften i farlige situasjoner. Slik kan det hjelpe deg til å unngå en påkjøringsulykke. Og siden en tur ikke er ferdig før du har parkert, hjelper Aktiv parkeringsassistent til hvis det blir trangt om plassen.

COLLISION PREVENTION ASSIST kombinerer avstands- og kollisjonsvarsling med bremseassistenten BAS PRO.

Sikkerhet

11


06

Du tar sikkerhet på alvor. Det gjør vi også Nye Vito Tourer viser hvordan: Avanserte sikkerhetssystemer gjør transporten tryggere for deg og passasjerene dine. Sidevindassistent som standardutstyr og ATTENTION ASSIST samt nyeste generasjon av det elektroniske stabilitetsprogrammet ADAPTIVE ESP® gir økt sikkerhet også for andre trafikanter. I tillegg går Mercedes-Benz foran med et godt eksempel når det gjelder beskyttelse av alle passasjerene. Derfor har Vito Tourer inntil seks kollisjonsputer1, blant annet vinduskollisjonsputer og bryst-/ hoftekollisjonsputer for fører og forsetepassasjer. Og med QR-koden på B-stolpen kan du nyte godt av enda en innovasjon. Ved skanning gir den redningsmannskaper rask og enkel tilgang til bilens redningsdata. Du har også en mengde annet sikkerhetsrelevant utstyr å velge blant.2 Innovasjoner som setter nye standarder og bidrar til at du kan nå dine mål enda tryggere.

02

01 COLLISION PREVENTION ASSIST Kjørefeltassistent Blindsoneassistent3

1

Kjøreassistentpakke3

Filholderpakke3

• • •

– • •

 ollisjonspute for fører og forsetepassasjer er standardutstyr, vinduskollisjonspute og bryst-/hoftesidekollisjonspute er standardutstyr K i Vito Tourer PRO og SELECT. 2 Se side 28 og www.mercedes-benz.no 3 Forventes tilgjengelig fra 1. kvartal 2015.

12

Sikkerhet


05

04

03

COLLISION PREVENTION ASSIST kombinerer avstandsog kollisjonsvarsling med bremseassistenten BAS PRO.

Kjørefeltassistent kan bidra til å hindre at føreren ufor­ varende forlater kjørefeltet og dermed forårsaker en ulykke.

Blindsoneassistent3 kan b­ idra til å hindre ulykker ved filskifte, for eksempel på ­motorveien.

Ryggekamera viser omgivelser og kjøreretning fotorealistisk ved hjelp av dynamisk linjer.

LED Intelligent Light System tilpasser belysningen etter lys-, vei- og værforholdene.

I standardutstyret inngår også Sidevindassistent, som er med på å holde bilen på plass ved kraftig sidevind.


Et driftsøkonomisk ­mirakel: fra 0,57 l per mil1 Med nye Vito Tourer velger du påliteligheten og slitestyrken til Mercedes-Benz, noe den blant annet beviser med sitt fullforsinkede karosseri. Og i tillegg kan du regne med reduserte reparasjons- og vedlikeholdskostnader. Men det er ikke alt: Med sine nøysomme motorer og sin innovative BlueEFFICIENCY-teknologi oppnår nye Vito Tourer fremragende utslippsverdier og legger forholdene til rette for deg også i økonomisk forstand. Med en kombinasjon av kontinuerlig teknisk videreutvikling og andre forbruks­ senkende tiltak har vi redusert drivstofforbruket med gjennomsnittlig 20 %, slik at du kan komme ned i bare 0,57 liter per mil1 og oppnå serviceintervaller på hele 40 000 km med tidenes mest miljøvennlige Vito.

BlueEFFICIENCY-pakken2 reduserer forbruk og CO2-utslipp med følgende tiltak: ECO start-stopp-funksjon slår motoren midlertidig av når bilen står stille Understellsplate gir optimal aerodynamikk Fuel-Efficiency-dynamo med forbedret virkningsgrad avlaster motoren  For Vito Tourer 116 CDI, lang versjon, med BlueEFFICIENCY-pakke, levert med manuell girkasse som standard og registrert som personbil. Drivstofforbruk ved blandet kjøring: 0,57 l/mil; CO2-utslipp: 149 g/km. 2 Standard for Vito Tourer 119 BlueTEC og for variant med automatgirkasse registrert som personbil.

1

Vito Tourer 119 BlueTEC: Drivstofforbruk ved blandet kjøring: 0,59–0,57 l/100 km; CO2-utslipp ved blandet kjøring: 156–149 g/km.

14

Pålitelighet og driftsøkonomi


Len deg tilbake og nyt arbeidet La oss se på de behagelige sidene ved jobben din. Overbevisende kjørekomfort, funksjonalitet og kvalitet kjennetegner de nye Vito Tourer-modellene, enten det gjelder forskjel­ lige informasjons- og kommunikasjonssystemer med SD-kortplass og USB-kontakt som standard, det praktiske multifunksjonsrattet med kromdekor og nappaskinn eller den elektromekaniske servostyringen. Med en rommelig design, kvalitetsmaterialer og mye annet utstyr i tillegg har interiøret alt du trenger til daglig. Og plass til å legge fra seg ting er det alltid bruk for. Derfor har vi utstyrt nye Vito Tourer med tallrike praktiske oppbevaringsrom som holder orden i sakene.

Allsidig utstyr1: 3-eiket multifunksjonsratt med kjørecomputer2 Kromdekor i instrumentpanel og dørkledning2 Dobbelt passasjersete foran Funksjonelle oppbevaringsplasser 3-soners klimaanlegg THERMOTRONIC og TEMPMATIC bak Informasjons- og kommunikasjonssystemer som radioene Audio 10 og Audio 15 (tilleggsutstyr) og navigasjonssystemet Becker® MAP PILOT (bare i kombinasjon med Audio 15) Komfortseter før fører og forsetepassasjer2 Setevarme for fører- og passasjersete TEMPOMAT Justerbar rattstamme3

 Delvis tilleggsutstyr. 2 Standard for Vito Tourer SELECT. 3 Standard for Vito Tourer PRO og SELECT.

1

Førerhus

17


Vito Tourer BASE Vito Tourer BASE er din robuste og pålitelige partner for ekstra økonomisk persontransport. Den hjelper deg å spare, men selv er den utpreget raus. Det gjelder særlig plasstilbudet, for med maksimalt antall seter rommer den ni personer. Også sikkerhetsutstyr som ­ATTENTION ASSIST, Sidevindassistent, Bakkestarthjelp og dekktrykkontroll samt kolli­ sjonsputer for fører og forsetepassasjer er med allerede i standardutførelsen. Særlig robust er tregulvet og vegg- og takpanelene av trefiberplater, som tåler hard bruk og står for en støyt. I det hele tatt er Vito Tourer BASE rustet til å følge deg trofast i lang, lang tid framover.

Standardutstyret i Vito Tourer BASE omfatter bl.a.: I standardutstyret inngår også Sidevindassistenten, som er med på å holde bilen i kjørefeltet ved kraftig sidevind. Eksteriør: 6-trinns manuell girkasse 40,6 cm (16") stålfelger 6,5 J x 16 ET 52 med dekk 195/65 R 16 Adaptivt bremselys Elektromekanisk styring Komfortunderstell (i komb. med bakakseldrift) Interiør: Låsbart og belyst hanskerom Kollisjonsputer for fører og forsetepassasjer Fører- passasjersete med manuelle justeringsmuligheter og attraktivt stofftrekk Beltevarsler på begge forsetene Bakluke med vindu samt visker- og spyleanlegg Tregulv i passasjerrommet Vegg- og dørpaneler i passasjerrommet av trefiberplate Setefester i passasjerrommet med hurtiglås for to seterader

18

Modeller | Vito Tourer BASE

ATTENTION ASSIST følger med som standard og kan ved hjelp av en rekke parametere oppdage typiske tegn til tretthet og advare føreren.


Passasjerrommet i Vito Tourer BASE kan innredes etter behov, for eksempel med 2-seters benk i første og 3-seters benk i andre seterad. 2-setersbenken gir lettere tilgang bakover. Alle seter er utstyrt med trepunkts sikkerhetsbelter og høydejusterbare hodestøtter. Inntil fire plasser kan utstyres med passende barneseter ved hjelp av ISOFIX festesystem.

Modeller | Vito Tourer BASE

19


Vito Tourer PRO

Vito Tourer PRO har som standard plass til seks passasjerer i passasjerrommet. Det ytterste setet med EASY-ENTRY-funksjon gir komfortabel tilgang til andre seterad. Ved behov kan dette setet ogsü fjernes fullstendig. Alle seter er utstyrt med integrerte trepunkts sikkerhetsbelter og høydejusterbare hodestøtter. Fire plasser kan utstyres med passende barneseter ved hjelp av ISOFIX festesystem.

20

Modeller | Vito Tourer PRO


Vito Tourer PRO har åtte sitteplasser allerede i standardutførelse. Med variable seteløsninger lar den seg lett forvandle til en 5-, 4- eller 2-seter. Det som gjør denne fleksibiliteten mulig, er setefestene med hurtiglås i passasjerrommet. Har du en plasskrevende gjenstand som venter på en transportmulighet, kan du gjøre passasjerrommet om til et romslig lasterom i en håndvending. Rattet er justerbart i høyde og vinkel, og sidespeilene har elektrisk oppvarming. Begge deler øker betjeningskomforten for føreren. Varmeisolerende glass helt rundt og praktiske oppbevaringsmuligheter i sideveggene gjør turen behagelig for passasjerene.

Rattet er justerbart i høyde og vinkel og gir førere med forskjellig høyde mulighet for en individuell, ergonomisk sittestilling.

Utvidet standardutstyr i Vito Tourer PRO sml. med Vito Tourer BASE (utdrag): Eksteriør: Sidespeil, elektrisk justerbare og oppvarmet Varmedempende glass i alle ruter Interiør: 3-seters benk i første rad i passasjerrommet, det ytterste setet kan foldes sammen og tas ut 3-seters benk i andre rad i passasjerrommet Belyste speil i solskjermene Takbetjeningsenhet med to leselamper Takkledning i stoff Plastgulv i passasjerrommet, smussbestandig og lett å rengjøre Ratt som kan justeres i høyde og vinkel Radioopplegg med toveishøyttalere foran

Interiørkledningen i eksklusiv utførelse gjør kupeen mer attraktiv og byr på ekstra oppbevaringsplasser.

Sprøytestøpte vegg- og dørpaneler i passasjerrommet med praktiske oppbevaringsrom Vinduskollisjonsputer og bryst-/hoftesidekollisjonsputer foran

Modeller | Vito Tourer PRO

21


Vito Tourer SELECT Vito Tourer SELECT er ekspert på ekstra komfortabel persontransport. Et tiltalende ytre med 40,6 cm (16") lettmetallfelger og støtfangere lakkert i bilens farge virker ekstra innbydende. I passasjerrommet blir passasjerene bortskjemt med komfortsetebenker med armlener og regulerbare hodestøtter. Takket være skinnesystemet med hurtiglås kan setebenkenes posisjon varieres. Også føreren har mange grunner til å føle seg vel. Komfortførersetet kan justeres individuelt. Multifunksonsratt med kjørecomputer og kombiinstrument med kvalitetsdisplay gjør det enkelt å hente opp informasjon og styre kjøretøyfunksjoner. Og TEMPMATIC klimaanlegg hjelper sjåføren å holde hodet kaldt.

Utvidet standardutstyr i Vito Tourer SELECT sml. med Vito Tourer PRO (utdrag): TEMPMATIC regulerer automatisk ønsket temperatur for fører og forsetepassasjer. Eksteriør: Støtfanger foran og bak samt andre påbygningsdeler lakkert i bilens farge 40,6 cm (16") lettmetallfelger i 10-eikedesign 6,5 J x 16 ET 52 med dekk 225/65 R 16 Interiør: 3-seters benk Komfort i første og andre rad i passasjerrommet, det ytterste setet kan foldes sammen og tas ut Kjørelysassistent som automatisk slår kjørelyset på og av Klimaanlegg TEMPMATIC Kombiinstrument med pikselmatrise-display Komfortsete for fører og forsetepassasjer Lyspakke med interiør- og områdebelysning Multifunksjonsratt med kjørecomputer Regnsensor for automatisk tilpasset viskefrekvens på vinduspusserne Skinnesystem med hurtiglås for setene i passasjerrommet Gulvteppe (Dilours) i passasjerrommet Kromdekor i instrumentpanel og dørkledning

22

Modeller | Vito Tourer SELECT

Innbydende: Vito Tourer SELECT med 40,6 cm (16") lettmetallfelger, støtfangere og påbygningsdeler lakkert i bilens farge.


På de bekvemme og fleksibelt regulerbare komfort-setebenkene i første og andre seterad får inntil seks personer plass i Vito Tourer SELECT.

Modeller | Vito Tourer SELECT

23


Vito Tourer høydepunkter For et langvarig, pålitelig partnerskap Vi ønsker at Vito Tourer skal være en partner du kan stole på. Derfor gjør vi alt for at forholdet skal bli langvarig og stabilt. Ved utlevering får du et modent kjøretøy i Mercedes-Benz kvalitet som har gjennomgått omfattende prøving og testing. Vito Tourer er beregnet på bruk i næringsvirksomhet med de krav det innebærer. Den omfattende korrosjonsbeskyttelsen med fullforsinket karosseri sørger for at den etter mange år fortsatt gjør god figur som visittkort for ditt foretak. Klar når du er det Med Vito Tourer bestemmer du deg for et kjøretøy som er til å stole på – 365 dager i året, 7 dager i uken, 24 timer i døgnet. Et kjøretøy med maksimal tilgjengelighet som hjelper deg med arbeidsoppgavene dine overalt og døgnet rundt. For oss er «Mercedes-Benz Vans. Born to run.» mer enn et motto. Det er et løfte.

www.mercedes-benz.no 24

Oversikt over høydepunkter Vito Tourer


Med fullt fokus på sikkerhet Din egen og passasjerenes sikkerhet bør du overlate noen som kan det. Vito Tourer har førsteklasses sikkerhetsutstyr som blant annet omfatter Sidevindassistent og oppmerk­ somhetsassistenten ATTENTION ASSIST. I tillegg kommer kol­ lisjonsputer og beltevarsler for fører og forsetepassasjer. ­Vinduskollisjonsputer og bryst-/hoftesidekollisjonsputer ­foran supplerer det standardleverte sikkerhetsutstyret i Vito Tourer PRO og Vito Tourer SELECT. Om ønskelig bidrar kollisjonsvarsleren COLLISION PREVENTION ASSIST, unik i dette segmentet, samt Kjørefeltassistent og Blindsoneassistent1 til sikkerheten.

1

Fleksibel ‒ hvordan man enn snur og vender på det Allerede modellutvalget er imponerende allsidig. Vito Tourer BASE, Vito Tourer PRO og Vito Tourer SELECT har hver sine spesielle talenter som kan tilpasses dine behov. Felles for alle er et sjenerøst plasstilbud, høy pålitelighet og god drifts­ økonomi. Drivlinjetilbudet er unikt. Forhjuls-, bakhjuls- og firehjulsdrift2 – alt er mulig. Og den høye nyttelasten – inntil 120 kg mer enn på forrige serie – gjør at plasstilbudet kan utnyttes maksimalt.

Får mer ut av hver tur Driftsøkonomi og miljøvennlighet er blant glansnumrene til Vito Tourer. Gjennom omfattende BlueEFFICIENCY-tiltak er ­effektiviteten forbedret med rundt 20 % sammenlignet med forgjengerserien. Med BlueEFFICIENCY-pakke (tilvalg) har 120 kW-varianten et rekordlavt forbruk på 0,57 l per mil3. Solid kvalitet og forbedret reparasjonsvennlighet gjør at Vito skårer høyt på reparasjonsutgifter. Og serviceintervaller på inntil 40 000 km reduserer vedlikeholdsutgiftene. Dermed er det klart at nye Vito Tourer tar ledelsen i sin klasse når det gjelder driftsøkonomi.

Forventet leveringsklar fra 1. kvartal 2015.  2 Firehjulsdrift forventes tilgjengelig fra desember 2014.  3 For Vito Tourer 116 CDI, lang versjon, med BlueEFFICIENCY-pakke, levert med manuell girkasse som standard og registrert som personbil. Drivstofforbruk ved blandet kjøring: 0,57 l/mil; CO2-utslipp: 149 g/km.

Overblikk over høydepunkter Vito Tourer

25


En varebil av i dag. Med morgendagens drivverk De to firesylindrede dieselmotorene med common-rail direkteinnsprøytning og turbolading er grunnlaget for økonomisk og miljøvennlig drift av Vito Tourer. Motoren på 1598 cm3 fås i to effekttrinn. Varianten på 2143 cm3 fås i tre effekttrinn. Alt etter motortype står valget mellom forhjuls-, bakhuls- og fire­ hjulsdrift1. Med 120 kW-varianten og BlueEFFICIENCY-pakke (tilleggsutstyr) kan ­forbruket komme ned i 0,57 l per mil2. Den kraftigste motoren på 140 kW (190 hk) bruker rundt 0,25 liter per mil mindre enn en tilsvarende motor i forgjengerserien, med samme dreiemoment. Dessuten opp­­fyller den allerede nå den strenge utslippsnormen Euro 6 takket være BlueTEC-teknologien. Her blir skadelig nitrogenoksid i eksosen gjort om til vann og nitrogen ved hjelp av selektiv katalytisk reduksjon.

Oversikt over motorvarianter for Vito Tourer: 65 kW (88 hk), 1598 cm3, 230 Nm, 6-trinns manuell girkasse, forhjulsdrift 84 kW (114 hk), 1598 cm3, 270 Nm, 6-trinns manuell girkasse, forhjulsdrift 100 kW (136 hk), 2143 cm3, 330 Nm, 6-trinns manuell girkasse, 7G-TRONIC PLUS som tilleggsutstyr, bakhjulsdrift 120 kW (163 hk), 2143 cm3, 380 Nm, 6-trinns manuell girkasse, 7G-TRONIC PLUS som tilleggsutstyr, bakhjulsdrift 140 kW (190 hk), 2143 cm3, 440 Nm, 7G-TRONIC PLUS, bakhjulsdrift 1

Den firesylindrede dieselmotoren OM 651 på 140 kW (190 hk) kombinerer spreke motorytelser med høy miljøvennlighet.

26

Motorer og drivlinje

F irehjulsdrift forventes tilgjengelig fra desember 2014. 2 For Vito Tourer 116 CDI, lang versjon, med BlueEFFICIENCY-pakke, levert med manuell girkasse som standard og registrert som personbil. Drivstofforbruk ved blandet kjøring: 0,57 l/mil; CO2-utslipp: 149 g/km. Vito Tourer 109 CDI: Drivstofforbruk ved blandet kjøring: 0,64 l/mil; CO2-utslipp ved blandet kjøring: 169 g/km. Vito Tourer 111 CDI: Drivstofforbruk ved blandet kjøring: 0,64 l/mil; CO2-utslipp ved blandet kjøring: 169 g/km. Vito Tourer 114 CDI: Drivstofforbruk ved blandet kjøring: 0,64–0,58 l/mil; CO2-utslipp ved blandet kjøring: 168–152 g/km. Vito Tourer 116 CDI: Drivstofforbruk ved blandet kjøring: 0,60–0,57 l/mil; CO2-utslipp ved blandet kjøring: 157–149 g/km. Vito Tourer 119 BlueTEC: Drivstofforbruk ved blandet kjøring: 0,59–0,57 l/100 km; CO2-utslipp ved blandet kjøring: 156–149 g/km.


Lakk og setetrekk Standardlakk

Artic white (9147)

Metallic-lakk1

Pebble grey (7701)

Rock crystal white metallic (9134) ny

Setetrekk

Brilliant silver metallic (9744)

Stoff Tunja black

Navy blue (5389) ny

Jupiter red (3589) ny

Flintgrey metallic (7368)

Indium grey metallic (9963) ny

Setetrekk i kunstskinn Granite green (6580) ny

Obsidian black metallic (9197)

Dolomite brown metallic (8526)

Canvasite blue metallic (5890) ny

Stoff Santiago black2

Standard- og metallic-lakkene1 som er vist her, er bare noen av de mange fargene du kan få Vito Tourer i. Om ønskelig er flere farger (universallakk) tilgjengelige for spesiallakkeringer. Som tilleggsutstyr leveres også spesiallakkeringer, f.eks. i firmafargen til ditt foretak.  Metallic-lakk er tilleggsutstyr. 2 Setetrekk fås til Vito Tourer PRO & SELECT i komb. med Køyepakke.

1

Utstyr I Lakk og setetrekk

27


Standard- og tilleggsutstyr Sikkerhet

○ COLLISION PREVENTION ASSIST kombinerer avstandsog kollisjonsvarsling med bremsassistenten BAS PRO.

● Sidevindassistenten motvirker avdrift ved vindkast fra siden.

● ATTENTION ASSIST kan ved hjelp av en rekke parametere oppdage typiske tegn til tretthet og advare føreren.

○ Kjørefeltassistenten kan bidra til å hindre at føreren uforvarende forlater kjørefeltet og forårsaker en ulykke.

○ Blindsoneassistenten1 kan bidra til å hindre ulykker ved filskifte, for eksempel på motorveien.

○ LED Intelligent Light System tilpasser belysningen ­etter lys-, vei- og værforholdene.

○ Ryggekameraet viser omgivelser og kjøreretning fotorealistisk ved hjelp av dynamiske linjer.

● Kollisjonsputene2 for fører og forsetepassasjer samt vinduskollisjonsputer og bryst-/hoftesidekollisjonsputer foran hører til standard sikkerhetsutstyr.

1

Forventes tilgjengelig fra 1. kvartal 2015. 2 Til Vito Tourer BASE fås side-/hoftekollisjonsputer og vinduskollisjonsputer som tilleggsutstyr. Bildet viser en simulert aktivering av maksimalt utfoldede kollisjonsputer som illustrasjon. 

28

Utstyr I Standard- og tilleggsutstyr

● Standardutstyr   ○ Tilleggsutstyr


Standard- og tilleggsutstyr Komfort

○ Audio 10 byr på verdifulle informasjons- og kommunikasjonsfunksjoner som Bluetooth® håndfrianlegg, USB-­ tilkobling og SD-kortplass.

○ Audio 15 overbeviser med høyoppløst 14,7 cm (5,8") display i TFT-teknologi og tallrike tilkoblingsmuligheter.

○ Becker® MAP PILOT utvider Audio 15 til et intuitivt ­kvalitetsnavigasjonssystem.

○ Komfortsetene3 har utvidede innstillingsmuligheter som gir individuell sittekomfort foran og i passasjerrommet.

○ THERMOTRONIC regulerer automatisk temperatur, ­luftmengde og luftfordeling separat for fører og forsetepassasjer.

● Elektromekanisk styring gir en variabel servokraft som letter kjøring, parkering og rangering.

○ Automatgirkassen 7G-TRONIC PLUS4 overbeviser ­ med fremragende giringskomfort og høyt potensial for drivstoffsparing.

○ Halvautomatisk klimaanlegg TEMPMATIC bak i bilen gir optimal ventilasjon i passasjerrommet gjennom jevn fordeling av varm eller kald luft.

3

Standardutstyr for Vito Tourer SELECT.  4 Standard for Vito Tourer 119 BlueTEC. Vito Tourer 119 BlueTEC: Drivstofforbruk ved blandet kjøring: 0,59–0,57 l/100 km; CO2-utslipp ved blandet kjøring: 156–149 g/km.

Utstyr I Standard- og tilleggsutstyr

29


Standard- og tilleggsutstyr Funksjonalitet

○ 3-eiket multifunksjonsratt1 med kjørecomputer er ­meget behagelig å holde i og har god ergonomi.

○ 43,2 cm (17") lettmetallfelger i 20-eikedesign gir ­bilen en unik, dynamisk design.

○ Speilpakken omfatter speil med automatisk blending og elektrisk innfellbare sidespeil.

○ Aktiv parkeringassistent hjelper føreren å finne en ­parkeringsplass og manøvrere inn og ut av den.

○ TEMPOMAT holder en forhåndsbestemt hastighet og ­avlaster føreren.

○ Dobbelt passasjersete foran med regulerbare hodesøtter og 3-punkts sikkerhetsbelter gir plass til to passasjerer.

○ Praktisk midtkonsoll med oppbevaringsrom for mindre gjenstander er et eksempel på det gjennomtenkte konseptet for oppbevaringsplasser.

○ Oppbevaringsnett på fører- og passasjerseteryggen er et praktisk sted å legge fra seg ting, f.eks. kart eller blader.

 Standard for Vito Tourer SELECT. 

1

30

Utstyr I Standard- og tilleggsutstyr

● Standardutstyr   ○ Tilleggsutstyr


○ Elektrisk betjent skyvedør på høyre side kan åpnes og lukkes med et knappetrykk.

○ Støtfanger foran og bak og påbygningsdeler lakkert i bilens farge1 oppgraderer Vito Tourer visuelt.

○ Elektriske luftevinduer i passasjerrommet sørger for ekstra ventilasjon.

○ Takrails gjør det mulig å transportere omfangsrik last på taket og oppgraderer kjøretøyet visuelt.

○ Kupé- og områdebelysning1 hever komforten og omfatter blant annet lesespot i håndtaket og utstigningslys.

○ Sengepakke2 gir en bekvem sovemulighet – uforstyrret av nysgjerrige blikk.

○ Bordpakke2 inneholder diverse utstyr for et behagelig opphold i passasjerrommet.

○ Fargeglass bak i bilen med gjennomfarget glass ­beskytter mot nysgjerrige blikk og gir redusert soloppvarming i passasjerrommet.

2

Kan ikke leveres til Vito Tourer BASE.  Vito Tourer 119 BlueTEC: Drivstofforbruk ved blandet kjøring: 0,59–0,57 l/100 km; CO2-utslipp ved blandet kjøring: 156–149 g/km.

Utstyr I Standard- og tilleggsutstyr

31


Annet standard- og tilleggsutstyr BASE PRO SELECT

Interiør

BASE PRO SELECT

BASE PRO SELECT

3-seters setebenk 1. seterad

-

Tyverisikringspakke

Elektrisk startsperre

3-seters setebenk 2. seterad

-

Røykerpakke

Oppvarming for vindusspyleranlegg

3-seters setebenk 1. seterad Komfort

3-seters setebenk 2. seterad Komfort

Eksteriør

Låsbart hanskerom med lys

Tilhengefeste kulehode fast/avtakbart

6-trinns manuell girkasse

Kontrollamper for oljenivå, kjølevæskenivå, bremsevæske, bremsebelegg, defekte lyspærer og stengte dører

Teknikk

Sidespeil elektrisk innfellbart

Firehjulsdrift 4 x 4

Elektrisk stillbare og oppvarmede sidespeil

Serviceintervallindikator ASSYST

2

12 V-kontakter for bakre seterader v. og h. side

Elektrisk opplegg for tilhengerstikkontakt

Varsellampe for spylevannstand

Elektrisk justerbart fører- og passasjersete foran

Bakluke

Tank stor

Seteskinnesystem med hurtiglås for to seterader

Hengslede bakdører

Økt tillatt totalvekt 3,05 t

Setefeste bak med hurtiglås (seteskåler)

-

40,6 cm (16") lettmetallfelger i 10-eikedesign

Økt tillatt totalvekt 3,2 t

Komfort-takbetjeningsenhet

45,7 cm (18") lettmetallfelger i 10-dobbelteikedesign

BlueEFFICIENCY-pakke

Håndtak for innstigning

Skyvedør passasjerrom venstre side

Dieselpartikkelfilter

Belyst håndtak i baksetet med leselys

Skyvedør passasjerrom høyre side

BlueTEC med SCR-teknologi (standard for 140 kW)

Helgalvanisert karosseri

Utstigningslys

Takkledning og innvendig kledning i trefiberplate

-

-

3

Sikkerhet/chassis

Tak- og innvendig kledning i eksklusiv utførelse

Komfort

Lyktespyleranlegg

Gulvmatter velur

Bakkestarthjelp

Tåkelys halogen

Tregulv

-

-

Seteoppvarming i begge forsetene

Klimaanlegg TEMPMATIC med halvautomatisk regulering

ADAPTIVE ESP (elektronisk stabilitetsprogram) ifm. ABS, ASR, EBV, BAS

TPO-gulv Gulvteppe

Skinntrukket ratt og girspak

Adaptivt bremselys

Ratt som kan justeres i høyde og vinkel

Tredje, høytsittende bremselys

Beltevarsler på begge forsetene

Pakker Kjøreassistentpakke1

®

Sentrallås med fjernbetjening

Varmedempende glass i alle ruter

Regnsensor

Filholderpakke

Lasteromsinndeling (med to handlebokser)

Passasjersikringssystem PRE-SAFE®

Parkeringspakke

Vindu i bakluke/bakdør med oppvarmet rute og visker- og spyleanlegg

● Standardutstyr   ○ Tilleggsutstyr

1

1 2 3

32

Utstyr I Standard- og tilleggsutstyr

Forventes tilgjengelig fra 1. kvartal 2015. Forventes tilgjengelig fra desember 2014. Standard for Vito 119 BlueTEC og kjøretøy med automatgir registrert som personbil. Vito Tourer 119 BlueTEC: Drivstofforbruk ved blandet kjøring: 0,59–0,57 l/100 km; CO2-utslipp ved blandet kjøring: 156–149 g/km.


Originaltilbehør

10-dobbelteiket felg1. Lettmetallfelger i 10-dobbelteikedesign, sort glanspolert, med dekk 245/45 R 18.

Railbasisstativ Alustyle, ski- og snøbrettholder New Alustyle «Komfort». Til fleksibel og rask montering på takrails. Inntil 150 kg taklast. Ski- og snøbrettholderen (låsbar) er egnet for inntil seks par ski eller fire snøbrett. Den praktiske ­uttrekksfunksjonen letter på- og avlasting.

Ripsmatter. Den ideelle kombinasjonen av ekstremt motstandsdyktig, slitesterkt ripsmateriale og elegant utseende. Med klipsfester for sklisikker innfesting på gulvet.

Bagasjeromskar, lavt. Den ryddige løsningen mot smuss og riper i lasterommet. Av lett, stabil plast.

 Forventet leveringsklar fra 1. kvartal 2015. Bildene kan også vise originaltilbehør som ikke fås i alle land. 

1

Utstyr I Originaltilbehør

33


Vi hjelper deg der du er når du trenger oss Samme hvor du er for å yte ditt beste: Du kan stole på oss like mye på som på Vito Tourer. Vi stiller opp – alltid med skreddersydd service og akkurat den ytelsen du har bruk for. Med Mercedes-Benz MobiloVan1, den livslange2 mobilitetsgarantien fra Mercedes-Benz, sørger vi for at du er raskt på veien igjen. Ved et eventuelt havari stiller vi kjapt og ukomplisert en erstatningsbil3 til disposisjon. I tillegg tilbyr vi mange andre tjenester, som kan bidra til god driftsøkonomi og kon­ kurranseevne – som for eksempel attraktive leasing- og finansieringsløsninger fra BOS Finans. På de neste sidene finner du mer informasjon om vårt service- og tjenestetilbud. Det gjør du også direkte hos nærmeste Mercedes-Benz forhandler. De gir gjerne utførlige og individuelle råd.

www.mercedes-benz.no

 Gyldig fra 01.10.2012 for kjøretøy registrert første gang 01.10.2012 eller senere.  Inntil 30 år ved jevnlig service på godkjent Mercedes-Benz verksted. 3 Type bestemmes av tilgjengelighet.

1 2

34

Service og finanstjenester


Finansiering

Leasing

Biladministrasjon

Har du funnet drømmebilen, men ønsker å være finansielt fleksibel? Da bør du snakke med oss. Med tilbud tilpasset nettopp dine behov skaffer vi deg større finansielt spillerom. Enten det gjelder finansiering, leasing eller biladministrasjon – hos oss har du valget: Du bestemmer, vi ordner resten. Ta kontakt med din nærmeste Mercedes-Benz forhandler og be om et tilbud. Du finner mer om finansiering og leasing på www.mercedes-benz.no og www.bosfinans.no Overta bilen direkte med kjøretøyfinansiering fra BOS Finans og betal i behagelige avdrag.

Vil du kjøre den nye bilen med det utstyret du ønsker deg, og bare betale for bruken? Da er leasing det riktige for deg. Med attraktive avdrag blir bare en mindre del av kapitalen bundet opp, og du vet nøyaktig hvilke utgifter du må regne med i måneden. Dette gir bedre planleggingsgrunnlag for bedriften og opprettholder spillerom for kreditt. Bilen forblir leasingselskapets eiendom og fremkommer ikke i leasingkundens balanseregnskap.

Vår biladministrasjonsløsning BOS Partner er utviklet med tanke på små og mellomstore bedrifter. Løsningen inneholder alt som forventes av moderne biladministrasjon. I tillegg innebærer vårt konsept at du får anledning til å handle bil og biladministrasjon hos en og samme leverandør, nemlig bilforhandleren.

Kriterier for beregning av månedlige avdrag: • Kjøpspris • Effektiv årlig rente • Størrelse på det første innskuddet • Avtalens løpetid • Størrelsen på siste terminbeløp • Total kjørelengde

Kriterier for beregning av månedlige avdrag: • Kjøpspris • Størrelse på det første innskuddet • Avtalens løpetid • Kjørelengde • Bilens fastsatte restverdi

Du kan velge mellom disse produktene: • Finansiering • Forsikring • Serviceavtale • Drivstoffavtale

Dine fordeler i korte trekk: • Drømmebilen blir raskere din • Fast rente gjennom hele løpetiden • Klart beregningsgrunnlag • Oversiktlige kostnader • Én partner: Mercedes-Benz • Pant stilles utelukkende i bilen som finansieres • Nedbetalingstid fra 1–10 år etter avtale • Nedbetaling med inntil 3 måneders betalingsfrist • Lån tilbys privatpersoner og bedrifter

Dine fordeler i korte trekk: • Drømmebilen blir raskere din • Du har alltid et kjøretøy som er på høyde med den tekniske utviklingen • Ingen kapitalbinding • Faste månedlige terminbeløp • Du velger kjørelengde og avtalevarighet • Ved avtaletidens utløp leverer du bilen tilbake til forhandleren til den garanterte restverdien

Dine fordeler i korte trekk: • Løsningen tilpasses din bedrifts behov og alle bedriftens bilkostnader kan samles på en månedlig faktura • Egne varebilforsikringer • I en skadesak blir du dirigert til Mercedes-Benz verksted og reparasjon med Mercedes-Benz originaldeler

www.mercedes-benz.no 36

Service og finanstjenester


Serviceavtale

Service og deler

Med en Mercedes-Benz serviceavtale er du i gode hender fra første kilometer. Den gir deg friheten til å være avslappet og sikker på veien, uten å måtte tenke på uventede og kostbare reparasjoner.

Mercedes-Benz MobiloVan1. Med Mercedes-Benz MobiloVan tilbyr vi en livslang2 mobilitetsgaranti for din Sprinter. Du får gratis hjelp på stedet ved alle tekniske problemer og startvansker. Også refusjon av drosjeutgifter og kostnader for erstatningsbil3 inngår i den kostnadsfrie servicepakken Mercedes-Benz MobiloVan. Ved verkstedsbesøk som omfattes av garantien og varer lenger enn to timer, dekker vi kostnadene for at du skal være mobil i mellomtiden. Din Mercedes-Benz forhandler gir deg gjerne mer informasjon om vilkår og gyldighetsområde.

Mercedes-Benz WhiteStar-avtale. Denne avtalen om forebyggende vedlikehold er iht. fabrikkens forskrifter og omfatter regelmessig forebyggende vedlikehold iht. bilens servicehefte som holder kjøretøyet i utmerket driftsstand. Avtalen kan tegnes opp til 1 000 000 km eller 7 år. Mercedes-Benz SilverStar-avtale. Avtalen omfatter regelmessig forebyggende vedlikehold iht. bilens servicehefte, reparasjoner av drivlinje, motor, girkasse og drivverk. Avtalen kan tegnes for opp til 400 000 km eller 5 år. Mercedes-Benz GoldStar-avtale. Avtalen dekker alle repa­ rasjoner av kjøretøyet slik det er levert fra fabrikk, regelmessig forebyggende vedlikehold, periodisk kjøretøykontroll, 2 års kontroll m/rekalibrering av fartsskriver. GoldStaravtale kan tegnes opp til 400 000 km eller 5 år på Vito. Ta kontakt med din Mercedes-Benz forhandler for personlig rådgivning. Klikk deg inn på www.mercedes-benz.no og les mer om hvilke muligheter vi kan tilby deg.

Mercedes-Benz Service24h. Hvis din Mercedes ikke starter eller blir stående og ikke kommer videre, ring vår Service24hhotline 67 90 83 004 for å få kvalifisert hjelp innen kort tid. I hele Europa, 365 dager i året, 24 timer i døgnet sørger våre servicemedarbeidere for at du er på veien igjen så fort det lar seg gjøre.

Mercedes-Benz ExpressService6. Uten timebestilling, ofte også til fastpris, utfører vi i tillegg til oljeservice også liten service og reparasjoner av slitedeler samt utskifting av smådeler. Og det som regel på 2 timer eller mindre. Mercedes-Benz originaldeler. Mercedes-Benz originaldeler er material- og funksjonstestet etter strenge kriterier, perfekt tilpasset din bil og tilgjengelige i 15 år etter at serien er gått ut av produksjon. Mercedes-Benz originale byttekomponenter. Har du en varebil som har gått noen år, er Mercedes-Benz originale byttekomponenter et alternativ. De er overhalt etter de nyeste tekniske metoder, kvalitets- og funksjonskontrollert som nye deler og har samme høye, garanterte kvalitet som enhver Mercedes-Benz originaldel. En vesentlig forskjell er at de er inntil 50 % rimeligere!

MB Contact. En melding i radiodisplayet minner deg om når neste service står for tur. MB Contact setter deg om ønskelig direkte i kontakt med vår kundeservice5, der du kan avtale time med din Mercedes-Benz servicepartner. MercedesServiceCard. Med dette kortet får du rask og problemfri hjelp på samarbeidsverkstedene i hele Europa gjennom ansvarsgarantien. Det gjelder også om du trenger Service24h. I tillegg kan det brukes til betaling av bompenger, tunnelavgifter og drivstoff.

 Gyldig fra 01.10.2012 ved førstegangsregistrering fra og med 01.10.2012. 2 Maksimalt inntil 30 år. 3 Erstatningskjøretøy avhengig av tilgjengelighet. 4 Fra utlandet ringer du +47 67 90 83 00. 5 Tjenesten kan variere fra land til land. 6 Tjenesten er ikke tilgjengelig hos alle forhandlere.

1

Service og finanstjenester

37


Tekniske data

Tillatt totalvekt [kg]

1928 2244

d) 1552 (1685)

1220 (1252)

c)

H

1337 (1391)

1327 (1332)

b) 1195 (1258)

a)

1205 (1270)

Vito Tourer kort versjon med 3200 mm akselavstand

1890 (1910)

Forklaring til målene: Kort og ekstra lang versjon forventes leveringsklar fra januar 2015. Alle mål i mm. De angitte målene er middelverdier og gjelder for biler i grunnutførelse uten last. a) Økt kjøretøyhøyde med takreling som tilleggsutstyr: 48 mm. b) Innvendig høyde. c) Lysåpning mellom hjulkassene. d) Maksimal bredde på passasjerrommet (målt på gulvet). e) Målt ved kjøretøygulvet. Verdier i parentes gjelder for Vito Tourer BASE.

901 3200

H inntil ca. 548 (558)

4895

895

e)

2408 (2433)

2,8

3,05

65 kW (88 hk) ved 3800 o/min | 4 sylindere | diesel1 Euro 5b+ gr. III | 1598 cm3 | 230 Nm ved 1500–2000 o/min

109 CDI

109 CDI

84 kW (114 hk) ved 3800 o/min | 4 sylindere | diesel1 Euro 5b+ gr. III | 1598 cm3 | 270 Nm ved 1500-2500 o/min

111 CDI

111 CDI

100 kW (136 hk) ved 3800 o/min | 4 sylindere | diesel1 Euro 5b+ gr. III | 2143 cm3 | 330 Nm ved 1200–2400 o/min

114 CDI

114 CDI

120 kW (163 hk) ved 3800 o/min | 4 sylindere | diesel1 Euro 5b+ gr. III | 2143 cm3 | 380 Nm ved 1400‒2400 o/min

116 CDI

116 CDI

140 kW (190 hk) ved 3800 o/min | 4 sylindere | diesel1 Euro 6b+ gr. I | 2143 cm3 | 440 Nm ved 1400–2400 o/min

119 BlueTEC

119 BlueTEC

Forhjulsdrift 4 x 2

Bakhjulsdrift 4 x 2

Egenvekt2, 3 [kg] ved tillatt totalvekt

BASE: 1976–1990 PRO: 1981–1995 SELECT: 2016–2030

Nyttelast [kg] ved tillatt totalvekt

BASE: 810–1074 PRO: 805–1069 SELECT: 770–1034

3

Tillatt vogntogvekt [kg] Maksimal taklast [kg] | Tilhengerlast med brems5/uten brems [kg] Lastavolum [m ] | Maks lastelengde [mm] 3 7

Ytre svingdiameter Ø [m]/Indre svingdiameter Ø [m] Forhjuls- | bakhjulsdrift

4000/4800/53004

4050/4800/5050/55504

150 | 1200, 2000, 25006/750

150 | 1000, 1800, 2000, 25006/750 0,58 (0,72) | 2408 (2433) 12,9/12,2 | 11,8/11,1

Forklaring til tabellen: Verdiene for egenvekt og nyttelast refererer til standard 6-trinns manuell girkasse. Verdier i parentes gjelder Vito tourer BASE. 1 Dieselpartikkelfilter er standardutstyr for alle dieselmotorer. 2 Opplyshinger etter direktiv 92/21/EF i gjeldende versjon på trykketidspunktet. (Med en fører på 68 kg, 7 kg bagasje, alle driftsvæsker og 90 % tanknivå.) 

38

Tekniske data


1928 2244

H inntil ca. 548 (558)

901 3200 5140

895

e)

901 3430

H inntil ca. 548 (558)

5370

1552 (1685)

1205 (1270)

d)

895

e)

2883 (2908)

2,8

3,05

3,2

2,8

3,05

3,2

109 CDI

109 CDI

109 CDI

109 CDI

111 CDI

111 CDI

111 CDI

111 CDI

114 CDI

114 CDI

114 CDI

114 CDI

114 CDI

114 CDI

116 CDI

116 CDI

116 CDI

116 CDI

116 CDI

116 CDI

119 BlueTEC

119 BlueTEC

119 BlueTEC

119 BlueTEC

119 BlueTEC

119 BlueTEC

BASE: 1985–2025 PRO: 2001–2030 SELECT: 2025–2065

BASE: 2026–2050 PRO: 2031–2055 SELECT: 2056–2090

BASE: 775–1189 PRO: 770–1184 SELECT: 735–1159

3

1337 (1391)

c) 1220 (1252)

1890 (1910) 1928 2244

2653 (2678)

b) 1297 (1332)

a) 1195 (1258)

d)

H

c)

1552 (1685)

1220 (1252)

1326 (1337)

1337 (1391)

1195 (1258)

b)

H

1890 (1910)

a)

Vito Tourer ekstra lang med 3430 mm akselavstand

1205 (1270)

Vito Tourer lang med 3200 mm akselavstand

BASE: 750–1164 PRO: 745–1159 SELECT: 744–1134

4000/4800/53004

4050/4800/ 5050/55504

5050/5200/55504

4000/4800/53004

4050/4800/ 5050/55504

5050/5200/55504

150 | 1200, 2000, 25006/750

150 | 1000, 1800, 2000, 25006/750

150 | 2000, 25006/750

150 | 1200, 2000, 25006/750

150 | 1000, 1800, 2000, 25006/750

150 | 2000, 25006/750

0,99 (1,22) | 2653 (2678)

1,39 (1,7) | 2883 (2908)

12,9/12,2 | 11,8/11,1

13,7/13,0 | 12,5/11,8

 Utstyr hhv. utstyrsversjoner kan øke/redusere egenvekten og dermed påvirke nyttelasten. Videre opplysninger får du hos din Mercedes-Benz forhandler. 4 Økt tillatt totalvekt med forsterket tilhengerfeste tilgjengelig som tilleggsutstyr, alt etter drivlinjens utførelse. 5 Avhengig av drivlinjevariant. 6 Økt tilhengerlast ifm. forsterket tilhengerfeste fås som tilleggsutstyr, avhengig av drivlinjevariant. 7 Med to seterader i passasjerrommet.

Tekniske data

39


Drivstofforbruk og CO2-utslipp For kjøretøy med avgassnorm Euro 5b+ gr. III og forhjulsdrift 4 x 2

uten BlueEFFICIENCY-pakke Drivstofforbruk [l/mil]2, 3

Girkasse

Foraksel­­utveksling

CO2-utslipp [g/km]2

Effektivitets­ klasse

I tettbebyggelse

På landevei

Blandet kjøring

109 CDI

M6

4,187

169

B

0,79

0,56

0,64

111 CDI

M6

4,187

169

B

0,79

0,56

0,64

Motor

For kjøretøy med avgassnorm Euro 5b+ gr. III og bakakseldrift 4 x 2 Motor 114 CDI 116 CDI

uten BlueEFFICIENCY-pakke

med BlueEFFICIENCY-pakke Drivstofforbruk [l/mil]2, 3

Girkasse

Bakakselutveksling1

CO2-utslipp [g/km]2

Effektivitets­ klasse

I tettbebyggelse

På landevei

M6

3,467

168–164

B

0,81–0,79

0,54–0,53

Drivstofforbruk [l/mil]2, 3

Blandet kjøring

CO2-utslipp [g/km]2

Effektivitets­ klasse

I tettbebyggelse

På landevei

Blandet kjøring

0,64–0,63

163–159

B

0,78–0,77

0,53–0,52

0,62–0,61

A7

3,267

155–152

A

0,67–0,66

0,54–0,53

0,59–0,58

M6

3,267

157–154

A

0,74-0,73

0,53–0,52

0,60–0,59

152–149

A

0,70–0,69

0,51–0,50

0,58–0,57

A7

2,933

152–149

A

0,65–0,63

0,54–0,53

0,58–0,57

2,933

156–149

A

0,67–0,65

0,54–0,52

0,59–0,57

For kjøretøy med avgassnorm Euro 6 gr. I og bakakseldrift 4 x 2 119 BlueTEC

A7

Forklaring til tabellen: M6 = 6-trinns manuell girkasse ECO Gear; A7 = 7-trinns-automatgirkasse 7G-TRONIC PLUS

Dreiemomentkarakteristikker: Nm

CDI-motor OM 622 DE16LA

65 kW (88 hk)

CDI-motor OM 622 DE16LA

84 kW (114 hk)

CDI-motor OM 651 DE22LA

100 kW (136 hk)

CDI-motor OM 651 DE22LA

120 kW (163 hk)

CDI-motor OM 651 DE22LA

140 kW (190 hk)

450 400 350 300 250 200 150 100

Nominelt dreiemoment 1

440 Nm 380 Nm 330 Nm 230 Nm 800

1600

270 Nm 2400

3200

 en angitte bakakselutvekslingen er standardutstyr. Flere bakakselutvekslinger fås som tilleggsutstyr. 2 De angitte D verdiene er beregnet iht. foreskrevne måleprosedyrer (forordning [EF] 715/2007 i gjeldende utgave). Merknad iht. direktiv 1999/94/EF i gjeldende utgave: Verdiene gjelder ikke et enkelt kjøretøy og er ikke en del av tilbudet, men er kun ment som referanseverdier for sammenligning mellom forskjellige bilmodeller. 3 Tankvolum for alle modeller med dieselmotor er som standard ca. 57 l. 

 Originaltilbehør (f.eks. takreling, sykkelholder osv.) kan forandre relevante kjøretøyegenskaper som f.eks. vekt, ­rulle- og luftmotstand og virke inn på forbrukverdiene og kjøreytelsene i likhet med trafikk- og værforholdene.

4000 4800 Turtall [o/min] Drivstofforbruk og CO2-utslipp

40


Se hva den duger til Et godt arbeidsforhold begynner alltid med en prøvetid. En tid der du blir nærmere kjent med nye Vito Tourer og får se hva den er god for under alle forhold. Når du setter deg inn i denne Mercedes-Benz varebilen, oppdager du et kjøretøy som med sin målbevissthet, innsats­vilje og sparsomhet er en plussfaktor for ethvert foretak ‒ fra første tur. Med forhandlersøk på www.mercedes-benz.no finner du enkelt den forhandleren som ligger nærmest deg. Vi ønsker deg lykke til med prøveturen. Alle andre opplysninger finner du i instruksjonsboken på Internett. Gå inn på www.mercedes-benz.no, velg «Nyttekjøretøy», «Service og tilbehør», «Instruksjonsbøker».

www.mercedes-benz.no 41

Prøvekjøring


Retur og gjenvinning av utrangerte biler. Det er lenge til din nye bil skal utrangeres, men når den tid kommer, har vi sørget for at den blir miljøvennlig håndtert i henhold til de ­strengeste regler og i overensstemmelse med EUs direktiv for utrangerte biler. Et landsdekkende nett av returmottak og demonteringsbedrifter står parat til å ta imot din bil når den er klar for skroting. På den måten bidrar du til å skåne naturressursene og miljøet. Du finner mer informasjon om resirkulering og gjenbruk av utrangerte biler på www.autoretur.no/ Vedrørende informasjonen i denne brosjyren: Produktendringer kan forekomme etter at det redaksjonelle arbeidet ble avsluttet 05.03.2014. Det tas forbehold om konstruksjons- eller designmessige endringer, fargeavvik samt endringer i standardutstyret fra produsentens side innenfor leveringstiden, i den grad endringene eller avvikene er akseptable for kunden og selgerens interesser er ivaretatt. Dersom selgeren eller produsenten benytter koder eller nummer som betegnelse på bestillingen eller den bestilte kjøpsgjenstanden, gir dette alene ikke grunnlag for rettigheter. Bildene i kata­logen kan også vise tilbehør og tilleggsutstyr som ikke inngår i standardutstyret. Av trykktekniske årsaker kan fargene avvike noe fra original­fargene. Denne brosjyren er laget for internasjonal bruk og kan omhandle modeller og tjenester som ikke tilbys i alle land. Forhør deg derfor alltid med din Mercedes-Benz forhandler i Norge om bilens aktuelle tekniske og utstyrsmessige status her. Katalogen er oversatt fra tysk. Det tas forbehold om eventuelle feil i den norske teksten. www.mercedes-benz.no Daimler AG, Mercedesstraße 137, 70327 Stuttgart VAN/VMK 4720 · 1B200 · 15-00/0914

Erik Arnesen Helsfyr - Mercedes-Benz Vito Tourer  
Read more
Read more
Similar to
Popular now
Just for you