Page 1

Kurskatalog 2013

Yrkesutbildning, distansutbildning och specialutbildning

1


Innehållsförteckning

Välkommen till Nordisk Designskola - utbildning som ger jobb!

Om Nordisk Designskola ............ s.2 Om yrkesutbildning ..................... s.4 Om distansutbildning .................. s.8 Modedesign ............................... s.9 Sportdesign ................................ s.10 Sportdesign, forts. kurs............... s.11 Grafisk Design ............................ s.12 Skodesign ................................... s.13 Skräddarsydda utbildningar ........ s.14 Praktisk info ................................ s.15 Intervju f.d studenter ................... s.16

Samarbetet med näringslivet är fundamentet i Nordisk Designskolas utbildningsmetod. All undervisning görs av lärare som arbetar i branschen, var och en specialist inom sitt område. Innehållet i varje kurs utgår från praktisk erfarenhet och aktuell forskning. Undervisningen präglas av direkt koppling mellan teori och praktik. Verklighetsanpassning, hårt arbete och anställningsbarhet är honnörsord hos oss. Det är en av anledningarna till våra studenters mycket goda rykte på arbetsmarknaden och att de rekryteras flitigt. Att skolan så framgångsrikt kunnat utvecklas beror just på det nära samarbetet med branschen. Företag använder kontinuerligt kompetensen och nätverket som finns på Nordisk Designskola vid rekrytering av nya medarbetare. Vi på Nordisk Designskola är genuint engagerade i våra studenters utveckling. Här får du en utbildning som är starkt förankrad med yrkeslivet och ett ovärderligt kontaktnät.

Nordic School of Design Bryggaregatan 8 Box 55168 S-504 04 Borås +46 33 410107 info@nordiskdesignskola.se www.nordiskdesignskola.se www.facebook.com/nordiskdesignskola

2


”Personer som kommer från skolan är businessinriktade, duktiga på att arbeta kommersiellt, vana vid att jobba hårt och hålla deadlines- har även erfarenhet med sig från ”real case”, är också duktiga rent teammässigt och de flesta har en mkt hög social kompetens som vi värdesätter.. Ofta jordnära personer med mkt praktisk erfarenhet. En bra mix mellan kreativitet och förståelse för hela affären. Vi har en mkt god relation med skolans ledning som förstår vårt företag och den kompetens vi eftersöker. Det är ett ärligt och nära samarbete.”

– Anna Appelqvist, inköps och designchef Gina Tricot.

”Jag tror att studenterna på Nordisk Designskola exponeras för mer under ett år än vad studenter på andra skolor gör på fyra.”

– Ricardo Vestuti, Chefsdesigner Reebok.

3


Yrkesutbildning på Nordisk Designskola - en språngbräda ut i arbetslivet! Vi erbjuder en tvåårig designutbildning inom sko-, mode- och sportdesign. Undervisningen består av föreläsningar, gästföreläsningar, seminarier och workshops. Du får daglig handledning av lärare som alla är verksamma i branschen. Kurserna på Nordisk Designskola är alltid knutna till skarpa samarbeten med kända varumärken. Du kommer alltså redan under skoltiden att jobba med verkliga uppdrag och kunder. Du får träning i kreativa och innovativa metoder för att utveckla din formgivningstalang, skapa ett eget formspråk och en personlig stil. I vår yrkesutbildning ingår praktik på moderelaterade företag. Vi gör även mäss- och trendresor till bl a Stockholm, Köpenhamn, Paris, München, London och Berlin. Ansvar, engagemang och glädje är viktigt för oss på Nordisk Designskola. Vi kräver ett högt tempo, engagemang, entusiasm, vilja, kommersiellt tänkande och att du alltid sätter slutanvändaren (konsumenten) i centrum. Det är den vi finns till för. Vi arbetar målmedvetet med målgruppsanpassad kollektionsuppläggning. Vårt mål är att du efter avslutad utbildning direkt ska kunna arbeta som designer och vara konkurrenskraftig på arbetsmarknaden. Som student får du en stabil grund att stå på och en bred designkompetens med alla verktyg du behöver i arbetslivet. Efter avslutad utbildning har ca 80 % av våra studenter med modeoch skoinriktning arbete inom branschen. Av våra studenter som läst sportdesign har hela 97% arbete inom branschen.

”Skolan ger en fantastisk möjlighet för studenter och vår bransch att hitta varandra. Den drivs med stor passion och enormt studentengagemang!” - Martin Kössler, Nordisk representant för ISPO och generalsekreterare i Scandinavian Outdoor Group.

4


Yrkesutbildningen för dig som drömmer om att jobba som designer! 2-årig designutbildning, heltid

Utbildningen passar dig som... - Vill gå en yrkesutbildning direkt efter gymnasiet - Har gått en textil- eller designutbildning tidigare, och nu behöver fokusera på arbetsmarknaden. - Har jobbat och nu vill gå vidare med en intensiv utbildning som gör dig anställningsbar i branschen redan efter två år. Vi förutsätter att du har en stor egen drivkraft och är beredd på att jobba hårt.

Du lär dig bland annat: Designprocessen; med mode-, sport-, sko- och textil inriktning, kollektionsuppläggning, formgivning och grafisk design, modeteckning och plaggteckning, kommunikation, inköp och budgetering, dator och datordesign, marknadsföring och affärsutveckling, trendanalys, färglära, materiallära och trikåteknik, stilhistoria och projektarbete.

Det viktigaste jag tog med mig från Nordisk Designskola var erfarenheten av att arbeta med riktiga uppdrag. Att vi fick arbeta med verkliga företag och verkliga uppgifter, det är guld värt!

– Linda Sweygberg, produktionsassistent på Carin Wester och tidigare student

5


År 1

Under utbildningens första år lär du dig grunderna i designprocessen och får en god förståelse för de olika stegen mellan idé och färdig produkt. Du får prova på de olika inriktningarna modedesign, skodesign och sportdesign. Utbildningens första år ska ge dig som vill arbeta som designer insikt och kunskap om de faktorer som styr mode och trender idag, samt integrera de olika kompetenser som medverkar i en strategisk designprocess, för affärsutveckling i vid mening.

gen ger dig som student en bred kompetens och hög anställningsbarhet. Du får arbetslivserfarenhet redan under studietiden.

Från skiss...

Och...

Förutom designrelaterade ämnen studerar du även marknadskommunikation som är en viktig del i designerns arbete. Du tränas i kommunikation och samarbete då vi tillsammans planerar och genomför gemensamma designarbeten, såväl hypotetiska som reella.

Utland

Som enda skola i Sverige reser vi årligen till Paris och besöker bland annat den stora tygmässan PREMIÈRE VISION. Allt för att du som student ska få inspiration och förståelse för designerns arbete.

Nå marknaden

Vårt fokus ligger på varumärket och slutanvändaren, konsumenten. Därför är de olika kurserna från dag ett knutna till reella samarbeten med företag. Att jobba med flera olika typer av varumärken och produkter under utbildnin-

6

...till färdigt plagg


År 2 Under utbildningens andra år fördjupas dina kunskaper och insikter och du utvecklas till en mångfacetterad designer. Specialisering Förutom en fördjupning i allmänt designrelaterade ämnen kommer du att specialisera dig mot någon av följande inriktningar; modedesign, sportdesign/ sko, sportdesign/konfektion, skodesign/klassisk eller textildesign. Du fördjupar din kunskap inom respektive område och fortsätter att arbeta med skarpa designuppdrag inom vald inriktning. Under utbildningens andra år ingår även kurser i grafisk design, affärsutveckling och materiallära. Projektbaserat Du arbetar projektbaserat mot företag, och du arbetar med att utveckla en egen stil och eget varumärke/affärsplan. Nordisk Designskola producerar bland annat det egna varumärket Esmeralda. Praktik För att få praktisk erfarenhet av att utveckla dina specifika kompetenser ingår i årskurs två 20 veckors praktik på ett designrelaterat företag, på valfri ort.

Vi hade många bra och inspirerande föreläsare och lärare, otroligt bra sammanhållning och skolan har ett gediget kontaktnät som de gladeligen delar med sig av.

– Samuel Stadell, designer på Peak Performance och tidigare student.

Behörighet: gymnasiekompetens, gärna med textil/estetisk inriktning (dock ej krav) Kursstart: september 2013 Kursavslut: juni 2015 Sista ansökningsdatum: 30 april 2013 Studieort: Borås Pris: 60 000:- SEK /läsår Läs mer om ansökan och antagningskrav på sid. 15.

7


Distansutbildning på Nordisk Designskola - Intensiva kurser som på kort tid ger dig grundläggande färdigheter! Nordisk Designskola anordnar distanskurser i mode-, sport- sko- och grafisk design samt designprocessen. Detta är utmärkta kurser både för dig som saknar tidigare erfarenhet men är nyfiken på designbranschen, och för dig som redan jobbar inom branschen men vill fortbilda dig inom ett visst område. Alla våra distanskurser är intensiva och ger dig på kort tid grundläggande färdigheter inom det aktuella området. Med våra distanskurser kombinerar du friheten att själv disponera din tid och lägga upp ditt eget arbete, med tryggheten av stöd och handledning från våra lärare som alla arbetar inom den aktuella branschen. Kurserna har stark anknytning till näringslivet och studierna sker i nära samverkan med branschen. Allt material, alla inlämningar och feedback sker digitalt.

8


Distanskurs modedesign - Kursen för dig som brinner för mode och design! Nordisk Designskola erbjuder denna kurs för dig som vill lära dig mer om modedesign. Du får arbeta med proportioner, form, färg och material samt med den kreativa processen och det kreativa flödet. Du lär dig hur designprocessen går till, från idé till färdigt plagg. Du får även god inblick i branschen och hur en professionell designer arbetar. Nordisk Designskola samarbetar med näringslivet och studierna sker i nära samverkan med omvärlden.

Kursen passar dig som... har ett brinnande intresse för design och mode! Oavsett om du är nyfiken på designbranschen men saknar tidigare erfarenhet, eller redan är ute i arbetslivet och behöver fortbilda dig inom designområdet med fokus på mode.

Kursens huvudmoment är… designprocessens delar, trend, inspiration, formgivning och konstruktionsskiss.

Upplägg Kursen är helt på distans, utan obligatoriska, fysiska träffar. Digitala föreläsningar och telefonkonferenser förekommer. Var 3:e vecka får du instuderingsmaterial och arbetsuppgifter av din handledare via mail. Du har hela tiden nära kontakt med din lärare och får handledning och feedback på alla arbetsmoment. Dessutom erbjuds två heldagar i Borås, för avstämning och personlig handledning om så önskas. Efter genomgången distansutbildning ska du kunna hantera grundläggande begrepp och uttrycksmedel och ha insikt i designprocessens olika delar. Behörighet: inga formella förkunskaper krävs, men ett brinnande intresse. Kursstart: v. 7, 2013 Kursavslut: v. 27 Sista ansökningsdatum: 1 februari 2013 Pris: 9 450:- SEK Betalning kan ske månadsvis via autogiro. Läs mer om ansökan och antagningskrav på sid. 15.

9


Distanskurs sportdesign - Lär dig utveckla ett sportkoncept! Nordisk Designskola erbjuder denna kurs för dig som vill lära dig mer om sportdesign. Brinner du för sport och friluftsliv, ger vi dig verktygen för att själv designa och utveckla morgondagens sportmode! Vi tror att du som utövare har de bästa förutsättningarna. Du får arbeta med proportioner, form, färg och material samt med den kreativa processen och det kreativa flödet. Du lär dig designprocessen och alla

Upplägg Kursen är helt på distans, utan obligatoriska, fysiska träffar. Digitala föreläsningar och telefonkonferenser förekommer. Var 3:e vecka får du instuderingsmaterial och arbetsuppgifter av din handledare via mail. Du har hela tiden nära kontakt med din lärare och får handledning och feedback på alla arbetsmoment. Dessutom erbjuds två heldagar i Borås, för avstämning och personlig handledning om så önskas. Efter genomgången distansutbildning ska du kunna hantera grundläggande begrepp och uttrycksmedel, och skaffat insikt i designprocessens olika delar.

10

tillverkningsmoment för att ta fram/utveckla ett sportkoncept. Du får även god inblick i branschen och hur en professionell sportdesigner arbetar. Nordisk Designskola samarbetar med näringslivet och studierna sker i nära samverkan med omvärlden.

Kursen passar dig som... har ett brinnande intresse för design och sport! Oavsett om du är nyfiken på designbranschen men saknar tidigare erfarenhet, eller redan är ute i arbetslivet och behöver fortbilda dig inom designområdet med fokus på sport.

Kursens huvudmoment är… branschkunskap, materiallära, funktionsmateriallära, teckning/ proportioner, formgivning och designprocessens delar.

Behörighet: inga formella förkunskaper krävs, men ett brinnande intresse. Kursstart: v. 7, 2013 Kursavslut: v. 27 Sista ansökningsdatum: 1 februari 2013 Pris: 9 450:- SEK Betalning kan ske månadsvis via autogiro. Läs mer om ansökan och antagningskrav på sid. 15.


Distanskurs sportdesign avancerad -Fördjupa dina kunskaper inom sportdesign! I denna kurs fördjupar du din kunskap inom sportdesign och får själv utveckla ett eget sportdesignkoncept. Du får grundliga kunskaper i alla moment, från idé och inspiration till produktion. Nordisk Designskola samarbetar med näringslivet och studierna sker i nära samverkan med omvärlden.

Upplägg Kursen innefattar cirka 7 heldagar med workshops/ seminarium i Åre. Dessa sker var tredje vecka och däremellan arbetar du med hemuppgifter. Du får personlig handledning och feedback på dina uppgifter av lärare med aktuell branscherfarenhet.

Kursen passar dig som...

Kursens huvudmoment är… fördjupning i branschkunskap, materiallära, och designprocessen. Utveckling av eget koncept från idé till färdiga produkter.

Sedan tidigare har grundkunskaper i sportdesign; antingen genom att ha gått vår grundkurs eller likvärdig erfarenhet erövrad på annat sätt. Behörighet: designerfarenhet från studier eller arbetsliv Kursstart: v. 7, 2013 Kursavslut: v. 27 Sista ansökningsdatum: 1 februari 2013 Pris: 14 500:- SEK Betalning kan ske månadsvis via autogiro. Läs mer om ansökan och antagningskrav på sid. 15.

11


Distanskurs grafisk design - Skapa ett koncept inom grafisk design Nordisk Designskola erbjuder denna kurs för dig som vill lära dig grafisk design. Du får arbeta med grafisk formgivning, typografi, form, färg och layout samt med inspiration, trend, den kreativa processen och det kreativa flödet. Nordisk Designskola samarbetar med näringslivet och studierna sker i nära samverkan med omvärlden.

Upplägg Kursen är helt på distans, utan obligatoriska, fysiska träffar. Digitala föreläsningar och telefonkonferenser förekommer. Var 3:e vecka får du instuderingsmaterial och arbetsuppgifter av din handledare via mail. Du har hela tiden nära kontakt med din lärare och får handledning och feedback på alla arbetsmoment. Dessutom erbjuds två heldagar i Borås, för avstämning och personlig handledning. Efter genomgången distansutbildning ska du kunna hantera grundläggande begrepp och uttrycksmedel, och ha insikt i den grafiska designprocessens olika delar. Behörighet: inga formella förkunskaper krävs, vi rekommenderar att man arbetar i Photoshop, Illustrator eller liknande program. Kursstart: v. 7, 2013 Kursavslut: v. 27 Sista ansökningsdatum: 1 februari 2013 Pris: 9 450:- SEK Betalning kan ske månadsvis via autogiro. Läs mer om ansökan och antagningskrav på sid. 15.

12

Kursen passar dig som... har ett brinnande intresse för grafisk formgivning! Oavsett om du är nyfiken på designbranschen men saknar erfarenhet, eller redan är ute i arbetslivet men behöver fortbilda dig inom just grafisk design.

Kursens huvudmoment är… Inspiration, trend, designprocess, branding, koncept, programvaror och datorverktyg.


Distanskurs skodesign - Skokunskap Nordisk Designskola erbjuder denna kurs för dig som vill lära dig mer om skodesign. Du får arbeta med skons alla delar, proportioner, form, färg, material och det kreativa flödet. Du lär dig de olika momenten inom skotillverkning, och får inblick i branschen och hur en professionell skodesigner arbetar. Nordisk Designskola samarbetar med näringslivet och studierna sker i nära samverkan med omvärlden.

Kursen passar dig som...

Upplägg

har ett brinnande intresse för skor och design! Oavsett om du är nyfiken på designbranschen men saknar tidigare erfarenhet, eller redan är ute i arbetslivet och behöver fortbilda dig inom designområdet med fokus på sko.

Kursen är helt på distans, utan obligatoriska, fysiska träffar. Digitala föreläsningar och telefonkonferenser förekommer. Varje vecka får du instuderingsmaterial och arbetsuppgifter av din handledare via mail. Du har hela tiden nära kontakt med din lärare och får handledning och feedback på alla arbetsmoment. Dessutom erbjuds två heldagar i Borås, för avstämning och personlig handledning.

Kursens huvudmoment är… branschkunskap, materiallära, skons alla delar hos olika skotyper, och insikt i designprocessen. Behörighet: inga formella förkunskaper krävs, men ett brinnande intresse. Genomgången kurs är meriterande vid ansökan till yrkesutbildning/sko. Kursstart: v. 7, 2013 Kursavslut: v. 27 Sista ansökningsdatum: 1 februari 2013 Pris: 9 450:- SEK

Efter genomgången distansutbildning ska du kunna hantera grundläggande begrepp och uttrycksmedel, och ha insikt i designprocessens olika delar.

Betalning kan ske månadsvis via autogiro. Läs mer om ansökan och antagningskrav på sid. 15.

13


Skräddarsydd utbildning Vi erbjuder också skräddarsydd utbildning för dig och ditt företag. Tillsammans utformar vi utbildningen så att både innehåll och omfattning passar just ditt företags behov. Vi har en bred kompetensbank och erbjuder utbildning inom en rad vitt skilda områden, som marknadsföring, affärsutveckling, inköp och budgetering, trendanalys, färglära, materiallära och trikåteknik. Vi ger också kurser i datorprogrammen Illustrator, Indesign, Corel Design och Photoshop. Vi kan även på konsultbasis hjälpa ditt företag med t ex. koncept och produktutveckling, trendresearch, inspirationsmaterial, kollektioner, plaggskisser och specifikationer, branding, provsömnad etc. Vi kan också verka som produktionsbrygga och kommunicera med fabrik samt hitta rätt fabrik och kontakter för just dina behov. Skriv till info@nordiskdesignskola.se för mer information och offert.

14


Praktisk info Hur ansöker jag?

Yrkesutbildning Till vår yrkesutbildning söker du genom - personligt brev - ifylld ansökningsblankett - arbetsprover

Studiemedel

Vår yrkesutbildning är CSN- berättigad. Du har även rätt att söka merkostnadslån för terminsavgifterna. Distansutbildningarna är ej studiemedelsberättigade.

Läs mer på www.nordiskdesignskola.se. Här finns ansökningsblankett och exakt info om Boende vilka arbetsprover vi vill se, samt sista ansökPå www.boras.se under fliken boende, miljö ningsdatum. och trafik hittar du länkar och info om flertalet hyresvärdar i Borås. I Borås tidning och Distansutbildning på www.bt.se kan du också hitta Om du söker till en distansutbildannonser från privatpersoner ning hos oss, behöver du bara som hyr ut rum eller lägenheter. fylla i ansökningblanketten som Vill du ha storstadspulsen i finns på vår hemsida. Ange vilken Göteborg går det bra att pendla utbildning du är intresserad av, till Borås. Bussarna går var 10:e så tar vi kontakt med dig. minut och stannar nära skolan. Det går även tåg med direktförbindelse Vad kostar utbildningarna? Göteborg/Borås. Yrkesutbildning: 60 000:-/läsår. Distansutbildning grund: 9 450:-. Distansutbildning fortsättning: Kontakt 14 500:-. www.nordiskdesignskola.se

Vad krävs för att komma in på våra utbildningar?

Tll yrkesutbildningen ska du ha fullgjort gymnasiet. Du bör ha estetisk förmåga samt goda kunskaper i svenska och engelska. För distansutbildningarna på grundnivå ställs inga formella krav. Meriterande är: - Påbyggnadsutbildning inom design, form, textila tekniker/material, konstruktion och sömnad. - Goda kunskaper i sömnad och mönsterkonstruktion. - Arbetslivserfarenhet samt praktik från yrkesområdet.

Mail: info@nordiskdesignskola.se Tel: 033-410107

Expeditionen är öppen 09.30-17.00 dagligen.

15


Man får jobba på rätt hårt om saker och ting skall bli bra.

Man fokuserade mycket på att bygga individen. 16


Marcus Larsson Grundare och chefsdesigner på LJUNG International Vad har du gjort sedan tiden på Nordisk Designskola? Efter utbildningen började jag jobba som design- och inköpsassistent på Desam Fashion Group. Vid millennieskiftet började jag som designer och Brand Manager på MQ Sweden AB, där jag bland annat grundade varumärket BLÄCK. I slutet av 2006 startade jag varumärket LJUNG som jag äger tillsammans med min kompanjon Christoffer Nyberg. Beskriv ditt jobb! Jag ritar och har rätt trevligt i största allmänhet. Beskriv Ljung! Vad för typ av kläder och design? En blandning mellan hightech och klassiskt herrskrädderi. Kunderna är unga kvalitetsmedvetna män. En del skulle nog kalla det för trendigt men jag försöker framförallt skapa produkter som har en lång livslängd. Varje gång jag ritat en ny produkt tittar jag på den med kritiska ögon och frågar mig själv om det finns risk att jag kan tycka att plagget är fult eller att jag skulle skämmas över det om fem år.

Korta trender och hetskonsumtion är en av vår tids största miljöbovar i samhället och det känns ju dessutom riktigt omodernt. Stilen är nog lite som en rockstjärna, fast i blått skulle man nog kunna säga. Hur kom idén? Anledningen till att jag och min kollega startade Ljung var nog att vi ville bygga något från grunden, något att vara stolta över och något att bygga på i framtiden. Vi ville ha ett livstidsprojekt helt enkelt. Vad var det viktigaste du lärde dig på skolan som du sedan haft nytta av i yrkeslivet? Att man får jobba på rätt hårt om saker och ting skall bli bra. Beskriv din bild av Nordisk Designskola lite kort! Man fokuserade mycket på att bygga individen. Jag gillade också att utbildningen var intensiv och väldigt nära verkliga arbetslivet.

Vi ville bygga något från grunden, något att vara stolta över.

17


Magnus Persson Produktchef på Cubus

Vad gör du nu? Jag arbetar som produktchef på Cubus herravdelning. Jag är ansvarig för utvecklingen av våra kollektioner, kampanjer och omsättningstillväxt, från första idè till färdig produkt i våra 250 butiker. Vad är det viktigaste du lärt dig på Nordisk Designskola? Nordisk Designskolas styrka tycker jag är det kommersiella tänket och arbetet direkt mot företag. Det hjälpte otroligt mycket för att snabbt komma in på arbetsmarknaden och direkt förstå sättet att arbeta! Att få vara kreativ under sin utbildning är en självklarhet, men att lyckas inrikta kreativiteten på det sätt Nordisk Designskola gör är väldigt ovanligt och väldigt bra! Vilket är ditt bästa minne från tiden på skolan? Tiden innan examensvisningen var

18

hektisk, då vi alla satt långa dagar på skolan. Men humöret och sammanhållningen i klassen var alltid på topp och det gjorde den här perioden till den bästa tiden tycker jag! Turen till Paris var inte så dum heller... Hur skulle du kort beskriva skolan? Effektiv, tydlig, kreativ, personlig och ledande. Att lyckas lära ut så mycket under så kort tid är fantastiskt. Kompetenta föreläsare från arbetsmarknaden är också en stor bidragande faktor, samtidigt som hela skolan har en personlig nivå som gör att du trivs väldigt bra. Hur ser din framtidsvision ut, mål och drömmar? Just nu vill jag fortsätta att utvecklas hos Cubus och sen får vi se vart vägen leder. Men Creative Director på ett varumärke i Italien har alltid och kommer alltid vara ett mål.


Lina Lund Designer på JC

Vad gör du nu?

trots vissa tillfällen av blod, svett och tårar. Självklart också alla goa vänner som man fått stöd och glädje av under årets gång.

Idag jobbar jag som designer på tjejavdelningen på JC. Mina arbetsuppgifter är bland annat att sätta ut kommande Hur skulle du kort beskriva skolan? trender och inriktningar för JC:s tjejavdelning och därefter designa looks och Nordisk Designskola är en outfits som ska passa in till respektive konfektionsinriktad skola där du får lära trend/säsong. dig hur arbetslivet faktiskt kommer se Vad är det viktigaste du lärt dig på ut i mångt och mycket. Fokus kanske inte i första hand ligger på din kreativa Nordisk Designskola? utveckling, utan på att faktiskt lära dig hur du omvandlar kreativiteten till Det viktigaste är nog det kommersiella tänket. Att designa så bra och intressant något kommersiellt som du kommer att ha stor nytta av i framtiden. som möjligt, men utifrån de ramar och mål som sätts upp. Det är också tacksamt med de många företagssamarbeten Hur ser din framtidsvision ut, mål och drömmar? man får möjlighet att delta i på skolan. Vilket är ditt bästa minne från tiden på skolan? Det bästa minnet är från examenskollektionen då man fick möjlighet att använda sig utav all den kunskap man samlat på sig under ett år. Man fick se hur mycket man faktiskt lärt sig,

Mitt mål och min dröm är att ständigt få utvecklas och lära mig mer om branschen. Att kanske någon dag jobba på ett varumärke eller ännu bättre, få en utlandstjänst, och vidga mina vyer. Men, trots allt, att alltid försöka ha huvudet ovanför molnen och drömma stort, men med fötterna på jorden och leva idag.

19


Nordic School of Design Bryggaregatan 8 Box 55168 S-504 04 Borås +46 33 410107 info@nordiskdesignskola.se www.nordiskdesignskola.se www.facebook.com/nordiskdesignskola Gällande innehållet i denna katalog reserverar vi oss för ev. ändringar.

20

Nordisk Designskola Kurskatalog 2013  

Information om heltidsutbildning, kurser och specialutbildning

Read more
Read more
Similar to
Popular now
Just for you