Page 1

Mijn foto’s laten voor ú een indruk achter. Bedrijfsfotografie Architectuurfotografie Productfotografie Grafische vormgeving

Vakantiekiekjes maakt u graag zelf, maar voor echt goede foto’s schakelt u natuurlijk een professional in. Iemand met vakkennis, ervaring en de juiste apparatuur. Iemand die uw bedrijf begrijpt en in beeld kan vangen. Zo iemand ben ik. In dit portfolio vindt u voorbeelden van mijn werk als bedrijfsfotograaf, architectuurfotograaf, productfotograaf en grafisch vormgever, ingedeeld per categorie.

PORTFOLIOFOLDER 2013


Nickelson -

Voor het kledingmerk Nickelson fotografeerde ik het interieur en exterieur van hun Flagship Store in Den Haag. De foto’s geven klanten een goede indruk van het stoere en stijlvolle karakter van de winkel.

ZOwonen -

Woningcorporatie ZOwonen vroeg mij om één van hun themabijeenkomsten te fotograferen om als beeldmateriaal te gebruiken in hun jaarverslag. Een andere opdracht bestond uit het maken van portretfoto’s van de directeur-bestuurder van ZOwonen, de heer Mans.


Bedrijfsfotografie Een bedrijf samenvatten in één foto, dat is de kunst van bedrijfsfotografie. Dat kan op veel manieren, van werknemersportretten tot fabrieksoverzichten. Op deze en de volgende 2 pagina’s vindt u een aantal voorbeelden van wat ik als bedrijfsfotograaf voor u kan betekenen.

Na een aantal pogingen en met hulp van Photoshop werd de A2 van Maastricht richting Beek eventjes het eigendom van de lesauto’s van autorijschool Thijs Jacobs.


ARP Nederland Hoe kan een bedrijf bij elke correspondentie zijn klanten op een persoonlijke manier benaderen? Door er een sprekende profielfoto van de betreffende medewerker aan toe te voegen. De foto’s kunnen ook intern gebruikt worden voor een fotomuur met foto’s van alle medewerkers.


Bedrijfsfotografie

JLG Industries Voor het Amerikaanse bedrijf JLG Industries fotografeerde ik één van hun Belgische productiehallen waar dagelijks verschillende verreikers van de spreekwoordelijke band rollen.


Vijvercentrum Limburg Mooie sfeerfoto’s zijn een must voor de aankleding van elke website. De boeddhabeelden die verkocht worden bij het Vijvercentrum Limburg zijn hier een mooi voorbeeld van.


Gepla Het bedrijf Gepla plaatst systeemwanden en –plafonds en interieurs in bedrijfspanden, zorginstellingen en woningen. De medewerkers komen dus bij hun klanten over de vloer. Met een groepsfoto leert de (potentiële) klant de medewerkers vast een beetje kennen. Dat wekt vertrouwen op in de medewerker en in het bedrijf.

Bedrijfsfotografie


Gepla BV


Foto: KBC bank te Leuven (B)

Architectuurfotografie Niet alleen voor alle ondernemers met een eigen pand, maar ook voor architecten, makelaars, en installateurs is het belangrijk om goed fotomateriaal van het interieur en het exterieur van hun panden te hebben. Deze foto’s kunnen namelijk gebruikt worden als aankleding van websites, drukwerk en mobiele apps. Ze geven klanten een duidelijker beeld van hoe uw bedrijf er uitziet en verkleinen de psychologische afstand tussen uw bedrijf en de klant. Voor onder andere architecten, bouwbedrijven, makelaars en installateurs is het vanzelfsprekend uitermate belangrijk om een goed uitziend portfolio te bezitten van de desbetreffende panden. Voor het maken van deze architectuurfoto architectuurfoto’s gebruik ik zogenaamde tilt/shift objectieven. Deze speciale objectieven geven een fotograaf de zekerheid van rechte lijnen in de foto. Essentieel voor dit type fotografie.


Gepla Het in Elsloo gevestigde Gepla plaatst systeemwanden en plafonds; en doet interieurinrichting voor bedrijven en instellingen. Voor de nieuwe website van Gepla fotografeerde ik een aantal referentieprojecten. Het was hierbij belangrijk dat de door het bedrijf geplaatste wanden en plafonds zo goed mogelijk in beeld kwamen.

Gepla BV


ArchitectuurfotograďŹ e

Gepla BV


Gepla BV

Foto: Nickelson Flasg


gship Store te Den Haag

ArchitectuurfotograďŹ e

Foto: Hotel Merici te Sittard


Smeets Solutions Voor dit bedrijf maakte ik verschillende series productfoto’s. Hier ziet u een sfeerfoto van een diagnosecomputer.


Productfotografie Voor het maken van goede productfoto’s is geduld, kennis en goede apparatuur vereist. Tijdens mijn masteropleiding fotografie heb ik een grondige kennis opgebouwd van het fotograferen van stillevens in de fotostudio, wat de basis vormt voor alle soorten productfotografie. In de daarop volgende jaren heb ik mijn apparatuur uitgebreid. Tegenwoordig werk ik met merken die mij de beste kwaliteitsgarantie geven zoals Nikon, Elinchrom, Lastolite en Manfrotto.

Sverum Extreme close-ups van kleine objecten behoort ook tot de mogelijkheden. Er zijn verschillende afwerkmethodes. Zo is er hier gekozen voor een zachte schaduw aan de onderkant van de ringen om ze een zwevend effect te geven.


Nickelson Voor Nickelson fotografeer ik regelmatig de nieuwe collecties. Deze fashion foto uit de schoenencollectie wordt gebruikt voor magazines, advertenties in mode bladen en op de website.


Productfotografie

Nickelson Deze foto van Nickelson is ‘vrijstaand’ gemaakt. Dit houdt in dat de achtergrond van het product is verwijderd. Deze bewerking geeft de mogelijkheid om het product voor elke gewenste achtergrond te plaatsen. Voor Nickelson wordt dit type foto’s gebruikt in de look books. De vertegenwoordigers van Nickelson nemen deze boeken mee naar kledingwinkels om de collectie te presenteren om zo de verkoop te stimuleren.

Wesma

Deze gereedschapskist van Wesma is ook vrijstaand gemaakt. Deze bewerking is noodzakelijk op websites met een witte achtergrond!


Automotive Diagnostic Equipment


Grafische vormgeving Ook voor grafische vormgeving van folders, flyers en ander drukwerk kunt u bij mij terecht. Omdat ik zowel het fotografie- als het ontwerpgedeelte voor mijn rekening neem vereenvoudigt dit de communicatie enorm. En ook voor de totaalprijs zal dit positief uitpakken. Hiernaast ziet u verschillende voorbeelden van ontwerpen die zowel grafische als fotografische elementen bevatten.


Middelweg 25d 6191 NC - Beek (NL) Tel: +31 (0)46 426 32 52 Gsm: +31 (0)6 42864068

www.ericsmeets.nl info@ericsmeets.nl www.facebook.com/ericsmeetsfotograďŹ e www.twitter.com/ericsmeetsfoto www.linkedin.com/e/fpf/68596250

Bent u naar aanleiding van deze portfoliofolder geĂŻnteresseerd geraakt in mijn diensten, dan hoor ik dat natuurlijk graag. Ik ontmoet u graag voor een vrijblijvend gesprek. Deze folder is slechts een voorproefje op mijn gehele portfolio. Smaakt het naar meer, neem dan een kijkje op www.ericsmeets.nl Met vriendelijke groet, Eric Smeets

Portfoliofolder zakelijke fotografie 2013  
Portfoliofolder zakelijke fotografie 2013  

In dit portfolio vindt u recente voorbeelden van mijn werk als bedrijfsfotograaf, architectuurfotograaf, productfotograaf en grafisch vormge...

Advertisement