Page 1

ERIC EI HWANG SEO Architectural Portfolio


EDUCATION 2017 | Master of Architecture (Professional), University of Auckland 2015 | Bachelor of Architectural Studies, University of Auckland

ERIC SEO

2015 | Exchange Semester, McGill University, Canada 2012 | Riccarton High School, Runner-up to the dux, Christchurch

RELATED EXPERIENCE | ACHIEVEMENTS 2016 | Open Desk Internship at Housing New Zealand (2 weeks) - Assisted in urban design team - Created site plan drawings for medium density housing projects in Auckland

PHONE : 022 1013 700 EMAIL : ericseo95@gmail.com

2016 | Summer Research Scholarship, University of Auckland - “Re-thinking the typology of cities: Auckland’s urban growth as an opportunity for the development of highdensity suburban superstructure planning” - Carried out a quantitative research in relation to urban density in Auckland 2013 | Project Resilience, work from first year design studio Zombie City, included in the publication of “Lezioni dalla fine del Mondo.” (“Lessons from the end of the World”)

LANGUAGES English | Korean

SKILLS - Adobe Suite: Photoshop | Illustrator | Indesign - Rhino | V-Ray | ArchiCAD - Strength in conceptual drawings and physical model making - Research methodology

REFERENCE

INVOLVEMENTS

Matt Liggins Matt Liggins Studio | Thesis supervisor +64 21 040 9021 matt@mattliggins.com

2016 - 2018 | Head of Human Resources for IAESTE New Zealand (International Association for the Exchange of Students for Technical Experience) - Event coordinator and administrative role for internal events. - Development of new organisational strategies 2010 - 2012 | Volunteer at Christchurch Resettlement Services (CRS) - Event organiser and language support for people from refugee and migrant background.


PROJECTS Invercargill as an Arrival City | Thesis, 2017 Somerfield School Intervention | 2016 Urban Platform for the Displaced | 2016 Newmarket Cultural Hub | 2015 20 Fort Street Tower | 2015 Continuum | 2014


INVERCARGILL AS AN ARRIVAL CITY

THESIS | 2017 BRIEF:

Investigation of architectural response to the complexity of the conditions created in individuals and communities through refugee resettlement process SITE : Invercargill CBD PROGRAMME : Public plaza, gallery tower, community centre, thermal baths

The refugee crisis is on the forefront of international development. With New Zealand Government’s proposal to increase the annual Refugee Quota to 1,000, they are becoming a significant part of New Zealand’s society. Over the last five years, there has been an increasing understanding that it is not possible to keep resettling refugees in Auckland due to the cost and lack of state housing. Consequently, Immigration New Zealand has recently named Invercargill as a new refugee resettlement location. Invercargill which was once envisioned to be one of the largest cities in South Island, but now a small industrial town, presents a challenge of integrating refugees in an area where there are no existing ethnic community. This drastic cultural difference as well as other factors including housing, climate and work environment may lead to fractured integration where there is little interaction between refugees and the local community. This thesis investigates architectural response to the complexity of the tension and conditions created in individuals and communities through resettlement process. By recognising Invercargill as an arrival city, the methodology explored in this thesis combines relevant precedents, site analysis and interviews to form a foundation for an architectural infrastructure that can allow for communications between refugees and local communities. It explores the complex structure of assimilation, cultural identity and social space within resettlement. The resulting proposal is a series of three architectural interventions located on vacant sites along Esk Street, the heart of Invercargill Central City Area (CCA). In order to accommodate for both the local and resettled community, the thesis proposes the intervention to be a network of programs that operate as an active interface while contributing to the revitalisation of the city centre which lacks activity and identity.


Perspective view of public plaza


Iterative models


Community Centre

Thermal Baths


Public Plaza


Womens swimming pool


Main pool


SOMERFIELD SCHOOL - ADAPTIVE INTERVENTION

ADVANCED DESIGN 1 | 2016 BRIEF:

Spatial intervention assisting with the collaborative learning pedagogy of Somerfield School SITE : Sommerfield School, Christchurch PROGRAMME : Outdoor learning environment, renovated classrooms

1. Active learning through new playground landscape, vegetable garden and a multipurpose classroom pavilion.

2. Creating collaborative learning environment through structural reconfiguration of an existing block.

3. Encouraging collaborative, research learning through flexible classrooms.


+2.86 +2.46

+0.50

0.00

-0.53

Longitude Section 1 Bathroom

2 Wet area

3 Learning community

4 Shared resource space


+2.86 +2.46

+0.50

0.00

-0.53

Longitude Section 1 Bathroom

2 Wet area

3 Learning community

4 Shared resource space

5 4 2

8

6

3

1

Longitude Section 1 Entrance

2 Quiet study room

3 Learning hall

4 Wet area

5 Digital learning space

6 Bag storage

7 Private breakout space

8 Teacher’s bay


URBAN PLATFORM FOR THE DISPLACED ADVANCED DESIGN 2 | 2016 BRIEF:

Filling the margins: Investigation of architectural response to the minority groups in society SITE : Poynton Terrace, Auckland CBD PROGRAMME : Residential, workshops, religious spaces, education facilities. “Instead of the traditional resettlement in state houses in often isolated suburban areas, can urban and cultural intensity of Auckland CBD present opportunities for the displaced and assist with their integration within New Zealand?� Situated on either sides of St Kevins Arcade, this project looks at Poynton Terrace as an alternate arrival point for the refugees. Following the notion that social relations are correlated with spatial relations, this project explores architectural efforts to integrate the marginalised people directly into the core society. Through a mix of high density programs, housing for the displaced must be woven into the city fabric, enriching and fostering its urban growth. The initial aim of this project is targeted for refugees, but ultimately, it seeks to regenerate the under-used urban site and benefit every member of the society.


Residential


l floor plans


NEWMARKET CULTURAL HUB DESIGN 6 | 2015 BRIEF: Exploration of hybrid architecture in urban environment SITE : Newmarket PROGRAMME : Mediatheque, workshop, gallery and residential tower

Newmarket is a microcosm of Auckland CBD and one of the major polycentres of Auckland. With its rich mix of retail and businesses, it is in a state of transition, waiting to be transformed from a simple shopping destination to a vibrant cultural, economic and social hub. It needs an urban intervention that can embrace its rich urban context and great diversity of people. This project is a platform for the diverse community of Newmarket. It seeks to create social encounters, learning opportunities and cultural activities by integrating a mediatheque, arts and crafts workshop with high density living. COMPACT HOUSING: To address current housing demand and creating a compact and affordable housing option in Newmarket. Aimed at changing the poorly received perception of apartment living by incorporating interstitial community spaces and a creative mix of cultural programmes. MEDIATHEQUE: Occupying the lower level, it comprises library, cinema, information centre and exhibition spaces. Promoting flexible spaces of cultural and social activities in predominantly consumption-based culture in Newmarket. STUDIO/WORKSHOP: From small to medium sized studios that can be rented by start-up artists. Encouraging cultural activity and public participation. PUBLIC ROOF PLAZA: It aims to bring back the open public space by lifting it from the congested street level. It becomes a permeable and flexible space that can be used to host various events, utilising the rich commercial and retail fabric of Newmarket.


Exploded Axonometric View of Programmes

Cross Section of Mediatheque


Longitudinal Section


20 FORT STREET TOWER TECH | 2015 BRIEF: Sustainable skyscraper project SITE : 20 Fort Street, Auckland CBD PROGRAMME : Commerical, office and residential complex

Located on one of Auckland CBD’s central streets, 20 Fort Street is a mixed use high rise that will set a new standard for sustainable construction in New Zealand. At 210 metres high, it aims to tackle Auckland’s increasing urban density by creating a vertical network of various programmes including retail, leisure, office, indoor gardens and apartments. What distinguishes 15 Fort Street from existing high rise buildings is its seamless integration of sustainable strategies that meet the requirements of different programmes to provide a comfortable indoor environment and respond to any future climate changes. Through this rich mix of different programmes, 20 Fort Street will bring enhanced social, economic and cultural activity to Lower Queen St and become an attractive addition to Auckland CBD’s skyline. Sustainable strategies include a solar chimney, geothermal wells, rainwater collection and indoor gardens.


Solar Chimney

Green area & Rainwater collection

Geothermal Ventilation


Detailed section drawing (Facade)


Detailed section drawing (Floor system)


CONTINUUM DESIGN 4 | Group work, 2014 BRIEF: SITE :

Outdoor installation for FESTA Christchurch 2014 Christchurch CBD

Group project for an urban installation featured in the 3rd annual Festival of Transitional Architecture (FESTA) exhibition in Christchurch. Continuum is an installation that focuses on the idea of experiencing an extreme perspective view. Subversion and infinity were key ideas in the development of our project. The project aims to capture the imagery of floating shards of light pulled to a single vanishing point, creating a subverted perspective of infinity. This is achieved by using programmed LED lights attached to parachords. The parachods are approximately 30 metres long, allowing for participants to view and experience the installation from all different viewing points, Through programming the lights respond to music, creating a dynamic atmosphere in Christchurch CBD.

Key imagery of perspective and infinity

Initial concept


MODELS


1:10 Scale model

Second year studio model


Somerfield School I


Intervention Models

Graduate Architectural Portfolio  
Graduate Architectural Portfolio  
Advertisement