Page 1

Full file at http://testbank360.eu/test-bank-the-web-collection-revealed-standard-edition-1st-edition-bishop

DW Chapter 1: Getting Started with Dreamweaver TRUE/FALSE 1. Adobe Dreamweaver CS5 is a web development tool. ANS: T

PTS: 1

REF: Dreamweaver 1-2

2. Dreamweaver lets you create dynamic, interactive webpages. ANS: T

PTS: 1

REF: Dreamweaver 1-2

3. You cannot use Dreamweaver to create individual webpages. ANS: F

PTS: 1

REF: Dreamweaver 1-2

4. You can use Dreamweaver to create design elements such as text, tables, rollover images, and interactive buttons. ANS: T

PTS: 1

REF: Dreamweaver 1-2

5. Files created in Dreamweaver can only be saved in one file format. ANS: F

PTS: 1

REF: Dreamweaver 1-2

6. You can save Dreamweaver files in many different file formats, including XHTML, HTML, JavaScript, CSS, or XML. ANS: T

PTS: 1

REF: Dreamweaver 1-2

7. You use a browser to view your webpages on the Internet. ANS: T

PTS: 1

REF: Dreamweaver 1-2

8. You cannot use HTML in Dreamweaver. ANS: F

PTS: 1

REF: Dreamweaver 1-2

9. The Standard toolbar contains buttons and drop-down menus you can use to change the current work mode, preview webpages, debug webpages, choose visual aids, and view file-management options. ANS: F

PTS: 1

REF: Dreamweaver 1-4

10. The Document toolbar contains buttons you can use to execute frequently used commands also available on the File and Edit menus. ANS: F

PTS: 1

REF: Dreamweaver 1-4

11. The Standard toolbar is part of the default workspace setup. ANS: F

PTS: 1

REF: Dreamweaver 1-5


Full file at http://testbank360.eu/test-bank-the-web-collection-revealed-standard-edition-1st-edition-bishop

12. The Property inspector is sometimes referred to as the Properties pane. ANS: T

PTS: 1

REF: Dreamweaver 1-6

13. A collection of panel groups is called a tab. ANS: F

PTS: 1

REF: Dreamweaver 1-6

14. Code view is the best view for debugging or correcting errors. ANS: F

PTS: 1

REF: Dreamweaver 1-6

15. The Dreamweaver Welcome Screen provides shortcuts for opening files and for creating new files or websites. ANS: T

PTS: 1

REF: Dreamweaver 1-9

16. The first webpage that appears when viewers go to a website is called the default page. ANS: F

PTS: 1

REF: Dreamweaver 1-27

17. You should add as many images as possible to a webpage. ANS: F

PTS: 1

REF: Dreamweaver 1-12

18. You can use the Property inspector to format text so that it is attractive and easy to read. ANS: T

PTS: 1

REF: Dreamweaver 1-12

19. To show and highlight the code for a particular page element, select the page element in Design view, then click the View Element button. ANS: F

PTS: 1

REF: Dreamweaver 1-15

20. The Help feature in Dreamweaver CS5 is based on Adobe AIR technology. ANS: T

PTS: 1

REF: Dreamweaver 1-13

21. Creating a website is a complex process. ANS: T

PTS: 1

REF: Dreamweaver 1-18

22. Designing is probably the most important part of any successful project. ANS: F

PTS: 1

REF: Dreamweaver 1-18

23. Once you complete the planning phase, you need to set up the structure of the site by creating a wireframe. ANS: T

PTS: 1

REF: Dreamweaver 1-19

24. A flowchart is a small sketch that represents every page in a website.


Full file at http://testbank360.eu/test-bank-the-web-collection-revealed-standard-edition-1st-edition-bishop

ANS: F

PTS: 1

REF: Dreamweaver 1-19

25. You can create a simple wireframe using a pencil and paper or a graphics program on a computer. ANS: T

PTS: 1

REF: Dreamweaver 1-19

26. The local site folder is sometimes called the root folder. ANS: T

PTS: 1

REF: Dreamweaver 1-20

27. A page with too many graphical elements might take a long time to load, which could cause visitors to leave your website. ANS: T

PTS: 1

REF: Dreamweaver 1-20

28. Each time you make a change, such as adding a new button or image to a page, you should test the site again. ANS: T

PTS: 1

REF: Dreamweaver 1-21

29. It is unacceptable to use uppercase letters in the site name, because the site name is also the name of a folder or file. ANS: F

PTS: 1

REF: Dreamweaver 1-24

30. After you create the assets folder, it is a good idea to set it as the default location to store the website images. ANS: T

PTS: 1

REF: Dreamweaver 1-26

31. It is not a good idea to create subfolders within the assets folder. ANS: F

PTS: 1

REF: Dreamweaver 1-27

32. The assets page of a website is the first page that viewers see when they visit your website. ANS: F

PTS: 1

REF: Dreamweaver 1-27

33. The home page filename usually has the name home.html (.htm), or default .html (.htm). ANS: F

PTS: 1

REF: Dreamweaver 1-27

34. When you view a web page in a browser, its page title appears in the browser window title bar. ANS: T

PTS: 1

REF: Dreamweaver 1-32

35. If you create a new file using the File menu or the Welcome Screen, the filename extension will be added automatically. ANS: T

PTS: 1

REF: Dreamweaver 1-32

36. If you create a new file in the Files panel, the extension will be added automatically.


Full file at http://testbank360.eu/test-bank-the-web-collection-revealed-standard-edition-1st-edition-bishop

ANS: F

PTS: 1

REF: Dreamweaver 1-32

37. When a title bar displays “Untitled Document,” the designer used words in the page title that do not match keywords used in the search. ANS: F

PTS: 1

REF: Dreamweaver 1-32

38. The page title should reflect the page content and set the tone for the page. ANS: T

PTS: 1

REF: Dreamweaver 1-32

39. F2 is the shortcut for Dreamweaver Help. ANS: F

PTS: 1

REF: Dreamweaver 1-16

40. The shortcut used to show panels is F4. ANS: T

PTS: 1

REF: Dreamweaver 1-33

MULTIPLE CHOICE 1. ____ is the current standard language used to create webpages. a. HTML b. DHTML c. XHTML d. XML ANS: C

PTS: 1

REF: Dreamweaver 1-2

2. You can use the ____ panel to create folders to organize and store the various files for your website, as well as add pages to your website. a. Files b. Application c. CSS d. Dreamweaver ANS: A

PTS: 1

REF: Dreamweaver 1-2

3. A ____ is a group of related webpages that are linked together and share a common interface and design. a. web browser b. web tool c. web code d. website ANS: D

PTS: 1

REF: Dreamweaver 1-2

4. The ____ is the large area in the Dreamweaver program window where you create and edit webpages. a. Menu bar b. Document window c. Insert bar d. Document toolbar


Full file at http://testbank360.eu/test-bank-the-web-collection-revealed-standard-edition-1st-edition-bishop

ANS: B

PTS: 1

REF: Dreamweaver 1-4

5. The ____ is located above the Document window. a. Application bar b. Insert panel c. Standard toolbar d. Document toolbar ANS: A

PTS: 1

REF: Dreamweaver 1-4

6. The ____ includes eight categories of buttons displayed with a drop-down menu. a. Application bar b. Standard toolbar c. Insert panel d. Document toolbar ANS: C

PTS: 1

REF: Dreamweaver 1-4

7. The ____ toolbar contains buttons that can be used to display data for different platforms. a. Document b. Standard c. Style Rendering d. Coding ANS: C

PTS: 1

REF: Dreamweaver 1-5

8. The ____ toolbar contains buttons that are used when working directly in the code. a. Document b. Standard c. Style Rendering d. Coding ANS: D

PTS: 1

REF: Dreamweaver 1-5

9. The ____ is located below the Document window. a. Status bar b. Property inspector c. Insert bar d. Menu bar ANS: A

PTS: 1

REF: Dreamweaver 1-6

10. The left side of the status bar displays the ____. a. Insert bar b. Tag selector c. Property inspector d. Multiple Document Interface ANS: B

PTS: 1

11. The ____ tool is used for page editing. a. Hand b. Zoom c. Select

REF: Dreamweaver 1-6


Full file at http://testbank360.eu/test-bank-the-web-collection-revealed-standard-edition-1st-edition-bishop

d. Edit ANS: C

PTS: 1

REF: Dreamweaver 1-6

12. The ____ tool is used for panning. a. Hand b. Zoom c. Select d. Edit ANS: A

PTS: 1

REF: Dreamweaver 1-6

13. The ____ tool is used for magnifying. a. Hand b. Zoom c. Select d. Edit ANS: B

PTS: 1

REF: Dreamweaver 1-6

14. A ____ is a particular way of displaying page content. a. panel b. home page c. navigation structure d. view ANS: D

PTS: 1

REF: Dreamweaver 1-6

15. ____ view shows the page as it would appear in a browser and is primarily used for designing and creating a webpage. a. Code and Design b. Code c. Debugging d. Design ANS: D

PTS: 1

REF: Dreamweaver 1-6

16. ____ view shows the underlying HTML code for a page. a. Code and Design b. Code c. Debugging d. Design ANS: B

PTS: 1

REF: Dreamweaver 1-6

17. The Coding toolbar is available only in ____ view. a. Code and Design b. Code c. Debugging d. Design ANS: B

PTS: 1

REF: Dreamweaver 1-7

18. Most information on a webpage is presented in the form of ____. a. graphics


Full file at http://testbank360.eu/test-bank-the-web-collection-revealed-standard-edition-1st-edition-bishop

b. links c. banners d. text ANS: D

PTS: 1

REF: Dreamweaver 1-12

19. ____ are image or text elements on a webpage that users click to display another location on the page, another webpage on the same website, or a webpage on a different website. a. Maps b. Links c. Banners d. Forms ANS: B

PTS: 1

REF: Dreamweaver 1-12

20. ____ are images displayed across the top of the screen that can incorporate a company’s logo, contact information, and links to the other pages in the site. a. Image maps b. Links c. Banners d. Navigation bars ANS: C

PTS: 1

REF: Dreamweaver 1-12

21. ____ contain multiple links that are usually organized in rows or columns. a. Image maps b. Forms c. Banners d. Navigation bars ANS: D

PTS: 1

REF: Dreamweaver 1-12

22. ____ are images that have been divided into sections, each of which contains a link. a. Image maps b. Links c. Banners d. Navigation bars ANS: A

PTS: 1

REF: Dreamweaver 1-12

23. The ____ text box at the top of the Dreamweaver Help page lets the user enter a keyword to search for a specific topic. a. Content b. Index c. Search d. Favorites ANS: C

PTS: 1

REF: Dreamweaver 1-13

24. ____ a website means that you transfer all the files for the site to a web server. a. Pushing b. Publishing c. Distributing d. Finishing


Full file at http://testbank360.eu/test-bank-the-web-collection-revealed-standard-edition-1st-edition-bishop

ANS: B

PTS: 1

REF: Dreamweaver 1-21

25. ____ is the process of uploading and downloading files to and from a remote site. a. FTP b. Publishing c. Pushing d. HTTP ANS: A

PTS: 1

REF: Dreamweaver 1-21

26. A(n) ____ address is an assigned series of numbers, separated by periods, that designate an address on the Internet. a. MAC b. physical c. IP d. Internet ANS: C

PTS: 1

REF: Dreamweaver 1-22

27. ____ is the default document type when you install Dreamweaver. a. XHTML 1.0 Transitional b. HTML 1.0 Transitional c. HTML 1.1 Transitional d. HTML 1.1 ANS: A

PTS: 1

REF: Dreamweaver 1-27

28. ____ is not one of the menus available on the Application bar in Dreamweaver. a. Modify b. Format c. Commands d. Application ANS: D

PTS: 1

REF: Dreamweaver 1-6

29. Item 1 above is the ____. a. Tag inspector b. Property inspector c. Coding toolbar d. Code view ANS: B

PTS: 1

30. Item ____ above is the Src text box.

REF: Dreamweaver 1-31


Full file at http://testbank360.eu/test-bank-the-web-collection-revealed-standard-edition-1st-edition-bishop

a. b. c. d.

2 3 4 7

ANS: C

PTS: 1

REF: Dreamweaver 1-31

31. Item ____ above is the Browse for File icon. a. 4 b. 5 c. 6 d. 7 ANS: B

PTS: 1

REF: Dreamweaver 1-31

32. Item ____ in the figure above is the Application bar. a. 1 b. 2 c. 6 d. 7 ANS: D

PTS: 1

REF: Dreamweaver 1-5


Full file at http://testbank360.eu/test-bank-the-web-collection-revealed-standard-edition-1st-edition-bishop

33. Item 1 in the figure above is the ____. a. Select tool b. Hand tool c. Tag selector d. Workspace button ANS: C

PTS: 1

REF: Dreamweaver 1-5

34. In the figure above, which number points to the Zoom tool? a. 4 b. 5 c. 6 d. 7 ANS: C

PTS: 1

REF: Dreamweaver 1-5

35. If you do not want the Dreamweaver Welcome Screen to appear each time you start Dreamweaver, click the ____ check box on the Welcome Screen. a. Collapse all icons b. Don’t show again c. Don’t show view d. Collapse all panels ANS: B

PTS: 1

REF: Dreamweaver 1-9

36. The way that navigation bars and other internal links are used on your pages is referred to as the ____ of the site. a. navigation structure b. navigation map c. navigation hierarchy d. navigation panel ANS: A

PTS: 1

REF: Dreamweaver 1-12

37. When planning a website, which of the following is NOT a question you would ask concerning the site? a. What is my budget? b. What is the timeline? c. What will the site need in ten years? d. Who will update the site? ANS: C

PTS: 1

REF: Dreamweaver 1-19

38. ____ are very helpful when planning a website, because they allow you to visualize how each page in the site is linked to others. a. Parent pages b. Wireframes c. Child pages d. Panels ANS: B

PTS: 1

39. Menu bars can also be called ____. a. image bars

REF: Dreamweaver 1-19


Full file at http://testbank360.eu/test-bank-the-web-collection-revealed-standard-edition-1st-edition-bishop

b. libraries c. server bars d. navigation bars ANS: D

PTS: 1

REF: Dreamweaver 1-12

40. You are viewing a webpage in a browser. The title bar displays “Untitled Document.� Why? a. The designer did not include a site map. b. The designer did not include a home page. c. The designer did not give the page a title. d. The designer did not include an assets folder. ANS: C PTS: 1 TOP: Critical Thinking

REF: Dreamweaver 1-32

41. The location of an open file in relation to other folders in a website is called the ____. a. index b. path c. title d. place ANS: B

PTS: 1

REF: Dreamweaver 1-30

42. An IP address is an assigned series of numbers, while a domain name uses descriptive text; however, both refer to the same website. Compare an IP address and its domain name to your Name and Social Security number. a. IP address = Your name Domain = Social Security number b. Your name = Social Security number IP address = Domain name c. IP address = Social Security number Domain name = Your name d. Your name = IP address Social Security number = Domain ANS: C

PTS: 1

REF: Dreamweaver 1-22

43. In the figure above, which number points to the Zoom tool? a. 3 c. 5 b. 4 d. 6 ANS: D

PTS: 1

REF: Dreamweaver 1-5

44. In the figure above, which number points to the Status bar?


Full file at http://testbank360.eu/test-bank-the-web-collection-revealed-standard-edition-1st-edition-bishop

a. 1 b. 2 ANS: A

c. 3 d. 4 PTS: 1

REF: Dreamweaver 1-5

45. In the figure above, which number points to the select tool? a. 3 c. 5 b. 4 d. 6 ANS: B

PTS: 1

REF: Dreamweaver 1-5

Case Based Critical Thinking Case 1 You are in the planning stages of designing a website to market children’s books. The continually expanding field of children's books makes this an exciting adventure. Answer the following two questions about planning the site. 46. Who is the target audience? a. Babies b. Teenagers c. Parents d. The publishing company ANS: C PTS: 1 TOP: Critical Thinking

REF: Dreamweaver 1-19

47. What is the primary goal of the site? a. Sell a product b. Recruit writers c. Meet parents d. Recruit illustrators ANS: A PTS: 1 TOP: Critical Thinking

REF: Dreamweaver 1-19

Case 2 You have been asked to lead a small group of employees tasked with creating a strong website for the XYZ Corporation. Everyone in the group is familiar with Dreamweaver, but as always, questions arise as you all work together to complete the site. 48. During the planning phase, Brook is asked to make a list of deliverables needed for the site. Which of the following would probably not appear on Brook’s list? a. Art for approval b. Page drafts c. Preliminary storyboard d. Completed storyboard ANS: D PTS: 1 TOP: Critical Thinking

REF: Dreamweaver 1-19


Full file at http://testbank360.eu/test-bank-the-web-collection-revealed-standard-edition-1st-edition-bishop

49. Keirstin is creating a storyboard for a website for the XYZ Corporation. She is instructed to create the storyboard on a computer using Adobe software. Which one of the following programs would satisfy the instructions given to Keirstin? a. Word b. PowerPoint c. Paintshop Pro d. Illustrator ANS: D PTS: 1 TOP: Critical Thinking

REF: Dreamweaver 1-19

50. You need to choose a layout for the workspace. You will be using two monitors. Which layout will provide optimum workspace? a. Coder b. Designer c. Dual Screen d. Classic ANS: C PTS: 1 TOP: Critical Thinking

REF: Dreamweaver 1-9

51. What process would best ensure that the site contains accurate information, looks good, and works smoothly? a. Create pages, set up the basic structure, plan the site, publish the site b. Publish the site, create pages, test pages, modify pages c. Create pages, plan the site, modify pages, publish the site d. Plan the site, set up the basic structure, create pages, test pages, modify pages, publish the site ANS: D PTS: 1 TOP: Critical Thinking

REF: Dreamweaver 1-18

COMPLETION 1. A(n) ____________________ is a group of related webpages that are linked together and share a common interface and design. ANS: website PTS: 1

REF: Dreamweaver 1-2

2. The Dreamweaver ____________________ is designed to provide the user with easy access to all the tools needed to create webpages. ANS: workspace PTS: 1

REF: Dreamweaver 1-4

3. XHTML is the acronym for ______________________________. ANS: eXtensible HyperText Markup Language PTS: 1

REF: Dreamweaver 1-2


Full file at http://testbank360.eu/test-bank-the-web-collection-revealed-standard-edition-1st-edition-bishop

4. _________________________ is no longer considered the standard language to create webpages. ANS: HTML HyperText Markup Language HTML (HyperText Markup Language) HyperText Markup Language (HTML) PTS: 1

REF: Dreamweaver 1-2

5. HTML stands for _________________________. ANS: HyperText Markup Language PTS: 1

REF: Dreamweaver 1-2

6. A(n) ____________________ is a program, such as Microsoft Internet Explorer or Mozilla Firefox, that lets you display HTML-developed webpages. ANS: browser web browser PTS: 1

REF: Dreamweaver 1-2

7. The ____________________ is the first page that viewers will see when they visit a website. ANS: home page PTS: 1

REF: Dreamweaver 1-12

8. ____________________ displays an open document as if it were being viewed in a browser, with interactive elements active and functioning. ANS: Live view PTS: 1

REF: Dreamweaver 1-4

9. The ____________________ structure is the way viewers navigate from page to page in your website. ANS: navigation PTS: 1

REF: Dreamweaver 1-26

10. The Coding toolbar is available only in Code view and appears on the ____________________ side of the Document window. ANS: left PTS: 1

REF: Dreamweaver 1-5

11. Directly below the Application bar is the ____________________ toolbar.


Full file at http://testbank360.eu/test-bank-the-web-collection-revealed-standard-edition-1st-edition-bishop

ANS: Document PTS: 1

REF: Dreamweaver 1-5

12. The Property inspector is ____________________, which means it changes according to what is selected in the Document window. ANS: context sensitive PTS: 1

REF: Dreamweaver 1-6

13. The ____________________, located at the bottom of the Dreamweaver window, lets you view and change the properties of a selected object. ANS: Property inspector PTS: 1

REF: Dreamweaver 1-6

14. The ____________________ shows the HTML tags used at the insertion point location. ANS: tag selector PTS: 1

REF: Dreamweaver 1-5 | Dreamweaver 1-6

15. A(n) ____________________ is a window that displays information on a particular topic or contains related commands. ANS: panel PTS: 1

REF: Dreamweaver 1-6

16. Panels can be opened using the Window menu commands or the corresponding ____________________. ANS: shortcut keys PTS: 1

REF: Dreamweaver 1-6

17. The view buttons are located on the ____________________ toolbar. ANS: Document PTS: 1

REF: Dreamweaver 1-6


Full file at http://testbank360.eu/test-bank-the-web-collection-revealed-standard-edition-1st-edition-bishop

18. Item ____________________ in the figure above is the Collapse to Icons button. ANS: 4 PTS: 1

REF: Dreamweaver 1-6

19. Item ____________________ in the figure above is the active panel tab. ANS: 1 PTS: 1

REF: Dreamweaver 1-6

20. The ____________________ sets the look and feel of the website and directs viewers to the rest of the pages in the website. ANS: home page PTS: 1

REF: Dreamweaver 1-12

21. When questions or problems arise, you can use the commands on the ____________________ menu to find the answers you need. ANS: Help PTS: 1

REF: Dreamweaver 1-13

22. ____________________ content is a comprehensive term that refers to attractive and engaging images, interactive elements, video, or animations. ANS: Rich media


Full file at http://testbank360.eu/test-bank-the-web-collection-revealed-standard-edition-1st-edition-bishop

PTS: 1

REF: Dreamweaver 1-12

23. To start ____________________ your website, you need to create a checklist of questions and answers about the site. ANS: planning PTS: 1

REF: Dreamweaver 1-19

24. Because of the public demand for “instant� information, your plan should include not just how to get the site up and running, but how to keep it ____________________. ANS: current PTS: 1

REF: Dreamweaver 1-19

25. The ____________________ folder stores all of the files for your site. ANS: local root PTS: 1

REF: Dreamweaver 1-24

26. In the ____________________ folder, you can store all of the non-HTML files such as images and sound files. ANS: assets PTS: 1

REF: Dreamweaver 1-26

27. When you view a page in a browser, its page title appears in the ____________________ window title bar. ANS: browser PTS: 1

REF: Dreamweaver 1-32

28. Modifying and ____________________ pages in a website is an ongoing process. ANS: testing PTS: 1

REF: Dreamweaver 1-21

29. A(n) ____________________ is a web address that is expressed in letters instead of numbers and usually reflects the name of the business represented by the website. ANS: domain name PTS: 1

REF: Dreamweaver 1-22

30. URL stands for ____________________. ANS: Uniform Resource Locator


Full file at http://testbank360.eu/test-bank-the-web-collection-revealed-standard-edition-1st-edition-bishop

PTS: 1

REF: Dreamweaver 1-22

31. A(n) ____________________ is a web server that hosts websites and is not directly connected to the computer housing the local site. ANS: remote server PTS: 1

REF: Dreamweaver 1-24

32. Once a site is published to a remote server, it is called a(n) ____________________. ANS: remote site PTS: 1

REF: Dreamweaver 1-24

33. You should definitely use the ____________________ to add, delete, move, or rename files and folders in a website. ANS: Files panel PTS: 1

REF: Dreamweaver 1-27

34. The home page is called the ____________________ page, because it is at a higher level in the web hierarchy. ANS: parent PTS: 1

REF: Dreamweaver 1-20

35. When you view a webpage in a browser, its page title is displayed in the browser window ____________________. ANS: title bar PTS: 1

REF: Dreamweaver 1-32

36. The pages linked to the parent page are called ____________________ pages. ANS: child PTS: 1

REF: Dreamweaver 1-20

37. The figure above shows a panel group being ____________________.


Full file at http://testbank360.eu/test-bank-the-web-collection-revealed-standard-edition-1st-edition-bishop

ANS: docked PTS: 1

REF: Dreamweaver 1-11

38. When the Live View button is ____________________, the Shows the Live View source in code view button can be toggled on or off. ANS: active PTS: 1

REF: Dreamweaver 1-11

39. When docking a panel group, the ____________________ is a heavy blue line that appears when the panel is in the correct position to be docked. ANS: blue drop zone PTS: 1

REF: Dreamweaver 1-11

40. In the figure above, the number 4 points to the ____________________. ANS: Select tool PTS: 1

REF: Dreamweaver 1-5

41. In the figure above, the number 5 points to the ____________________. ANS: Hand tool PTS: 1

REF: Dreamweaver 1-5

42. In the figure above, the number 6 points to the ____________________. ANS: Status bar PTS: 1

REF: Dreamweaver 1-5

Test bank the web collection revealed standard edition 1st edition bishop  

test bank the web collection revealed standard edition 1st edition bishop. Full file at http://testbank360.eu/test-bank-the-web-collect...

Read more
Read more
Similar to
Popular now
Just for you