Page 1

Full file at http://testbank360.eu/test-bank-the-complete-guide-to-linux-system-administration-1st-edition-nick-wells

Chapter 2: Exploring the Desktop TRUE/FALSE 1. The developers of X worked to ensure that X could use any popular video card with no special configuration. ANS: F

PTS: 1

REF: 59

2. By using a desktop interface, a user who is unfamiliar with Linux or uncomfortable with computers can easily be taught to complete simple tasks without having specialized knowledge of the operating system. ANS: T

PTS: 1

REF: 63

3. By default, the desktop configuration is saved between logins. ANS: F

PTS: 1

REF: 70

4. You can configure how Nautilus operates using the Preferences item on the Edit menu of Nautilus itself. ANS: T

PTS: 1

REF: 81

5. Microsoft Office file formats are not supported in OpenOffice.org, so OpenOffice.org users must convert files using a different program when exchanging files with colleagues who use Microsoft Office. ANS: F

PTS: 1

REF: 86

MULTIPLE CHOICE 1. The work of Project ____ was eventually called the X Window System. a. Athena c. Cathy b. Beatrice d. Dorothy ANS: A

PTS: 1

2. Who currently maintains X? a. Microsoft b. Novell ANS: D

PTS: 1

REF: 58 c. FSF d. Open Group REF: 58

3. Which X component controls the position and manipulation of the windows in a GUI? a. graphical library c. X client b. window manager d. X server ANS: B

PTS: 1

REF: 60

4. What is the default desktop interface in both Red Hat Linux and Fedora? a. mwm c. KDE


Full file at http://testbank360.eu/test-bank-the-complete-guide-to-linux-system-administration-1st-edition-nick-wells

b. twm ANS: D

d. GNOME PTS: 1

5. Who began development of the KDE? a. Richard Stillman b. Matthias Ettrich ANS: B

PTS: 1

REF: 62 c. Linus Torvalds d. Bill Gates REF: 64

6. What type of license does the KDE currently use? a. Open Source c. public domain b. commercial copyright d. graphical license ANS: A

PTS: 1

REF: 64

7. What do you see when you first turn on a Linux system? a. command prompt c. graphical login screen b. desktop manager d. welcome screen ANS: C

PTS: 1

REF: 65

8. Which icon in a window is used to maximize the window? a. x c. horizontal line b. small square icon d. vertical line ANS: B

PTS: 1

REF: 66

9. How do you copy text to X’s internal clipboard? a. click and drag to select text c. select and press F4 b. double-click text d. select and press Ctrl+c ANS: A

PTS: 1

REF: 67

10. Which keyboard shortcut is the emergency exit from the X Window System? a. Alt+Tab c. Ctrl+Alt+Backspace b. Ctrl+d d. Ctrl+Alt+Delete ANS: C

PTS: 1

REF: 68

11. Which keyboard shortcut is used to exit from a command-line window, closing that window? a. Alt+Tab c. Ctrl+Alt+Backspace b. Ctrl+d d. Ctrl+Alt+Delete ANS: B

PTS: 1

REF: 68

12. What command is used to switch between default desktops? a. switchdesk b. switch c. desktop d. it is not possible to switch between desktops ANS: A

PTS: 1

REF: 69

13. Which of the following can be added to the Panel? a. wireless link monitor c. weather report


Full file at http://testbank360.eu/test-bank-the-complete-guide-to-linux-system-administration-1st-edition-nick-wells

b. stock ticker ANS: D

d. All of the above PTS: 1

REF: 75

14. When configuring a screensaver, if the ____ option is selected, the user must enter his or her password before the screensaver closes. a. Secure c. Enter password b. Lock screen d. Autolock ANS: B

PTS: 1

REF: 78

15. Desktop ____ are a popular and powerful feature of GNOME that let you customize your environment in hundreds of ways. a. themes c. sessions b. screensavers d. panels ANS: A

PTS: 1

REF: 80

16. ____ are added to folders in Nautilus to add an icon to the folder display. a. Backgrounds c. Emblems b. Smilies d. Themes ANS: C

PTS: 1

REF: 82

17. In the File Management Preferences dialog box, the ____ tab includes options that determine how Nautilus responds when you try to open a text file that contains programming instructions. a. General c. Behavior b. Types d. Options ANS: C

PTS: 1

REF: 82

18. When you open a text file in Nautilus or double-click its icon on the GNOME desktop or in some other application,GNOME attempts to open the text file in ____. a. the default text editor c. Microsoft Word b. a Web browser d. OpenOffice.org Writer ANS: A

PTS: 1

REF: 84

19. OpenOffice.org began as ____, an application suite developed by a German company. a. RedHatOffice c. Officesuite b. StarOffice d. DirectOffice ANS: B

PTS: 1

REF: 85

20. On which menu of Writer do you see a list of writing tools including a spellchecker, a thesaurus, a hyphenation dictionary, autocorrect and autoformat, and outlining? a. File c. Edit b. View d. Tools ANS: D

PTS: 1

REF: 87

21. In Evolution, what is the default name for an account? a. the user name c. the name of the SMTP server b. the user’s email address d. the name of the POP server ANS: B

PTS: 1

REF: 92


Full file at http://testbank360.eu/test-bank-the-complete-guide-to-linux-system-administration-1st-edition-nick-wells

COMPLETION 1. _________________________ is a classic UNIX window manager that has been used for many years, included with most versions of Linux, and installed as part of Red Hat Linux and Fedora. ANS: twm PTS: 1

REF: 61

2. The _________________________ keyboard shortcut is used to maximize the current window. ANS: Alt+F10 PTS: 1

REF: 68

3. _________________________ changes preferences such as key repeat lengths, mouse actions, and other settings for physically challenged users. ANS: Accessibility PTS: 1

REF: 76

4. In Evolution, you define your e-mail account in the _________________________ window. ANS: Receiving Mail PTS: 1

REF: 90

5. In the Mozilla web browser you can choose _________________________, then Mail & Newsgroups to open the Mozilla e-mail reader. ANS: Window PTS: 1

REF: 94

MATCHING Match each term with the correct statement below. a. gedit f. b. X server g. c. Workspace Switcher h. d. kwm i. e. Calc

X client workspace graphical library XFree86 project

1. started as a nonprofit organization dedicated to creating a version of X for Intel-based versions of UNIX 2. program that communicates with the video card, sending the most basic instructions on what images should appear on the screen 3. empty background on which you can open application windows 4. includes an outline of any open windows on each workspace within the squares shown on the Panel


Full file at http://testbank360.eu/test-bank-the-complete-guide-to-linux-system-administration-1st-edition-nick-wells

5. any graphical application, such as a graphical word processor, graphical configuration utility, or graphical game program 6. graphical text editor that includes basic features and is very easy to use 7. full-featured spreadsheet similar to Microsoft Excel 8. window manager used by KDE 9. collection of programming functions used to manage the elements of a graphical environment more efficiently 1. 2. 3. 4. 5. 6. 7. 8. 9.

ANS: ANS: ANS: ANS: ANS: ANS: ANS: ANS: ANS:

I B G C F A E D H

PTS: PTS: PTS: PTS: PTS: PTS: PTS: PTS: PTS:

1 1 1 1 1 1 1 1 1

REF: REF: REF: REF: REF: REF: REF: REF: REF:

59 59 67 67 60 85 86 62 60

SHORT ANSWER 1. Describe the history of the XFree86 project. ANS: The XFree86 Project was started as a nonprofit organization dedicated to creating a version of X for Intel-based versions of UNIX.The XFree86 Project software was welcomed by Linux developers because it provided the foundation for a graphical interface similar to that used by all other UNIX-like operating systems. X was soon incorporated into every mainstream Linux distribution. PTS: 1

REF: 59

2. What are the functions that a desktop interface provides? ANS: Place icons on the screen’s background (where no other windows are visible). Clicking on these icons starts applications or displays data files that the user commonly accesses. Manage multiple applications efficiently using multiple independent windows, toolbars, and keyboard controls. Use menus to access frequently used utilities and applications.You can customize these menus to meet your specific requirements. Use a collection of basic applications provided with the desktop, such as a text editor, calculator, calendar, note-taking application, audio CD player, and others. Use a convenient, integrated file management utility to view and manipulate files. Use applications created specifically for the desktop interface. PTS: 1 3. What is a session? ANS:

REF: 63


Full file at http://testbank360.eu/test-bank-the-complete-guide-to-linux-system-administration-1st-edition-nick-wells

A session defines a set of graphical programs to run when a user logs in. For example, a session might be defined for the KDE or GNOME desktop, or to open just a single terminal window in a minimal window manager for troubleshooting. The label “Session� appears at the bottom of the graphical login screen in Red Hat Linux and Fedora. By clicking on that label, you can select which type of session you want to start when you log in. PTS: 1

REF: 66

4. How do you save your configuration between logins? ANS: Select the Save current setup check box in the message box that appears when you choose Log Out on the GNOME menu.This check box is not selected by default because it takes additional time to log out and log in when application windows must be handled.You can change this setting so that your current setup is saved by default each time you log out. PTS: 1

REF: 70

5. What is a desktop theme? ANS: A desktop theme includes items such as the fonts used in menus and applications, the background image, the color or image used on the Panel, the graphical design outlining each window, and the standard icons used for items such as folders, graphics files, and Web pages. PTS: 1

REF: 78-79

6. What applications make up OpenOffice.org? ANS: Writer, a full-featured word processor with paragraph styles, spell-checking, and thesaurus Calc, a spreadsheet with hundreds of built-in functions, plus pivot tables and charts Impress, a presentation tool that includes graphical and text capability as well as numerous templates Draw, a drawing tool that supports vector graphics (like Adobe Illustrator) and bitmapped graphics (like Adobe Photoshop or the GIMP, a Linux application) Database integration that permits users to interact with several different databases. Strong support is provided for MySQL, a popular Open Source database. PTS: 1

REF: 86

7. What is a convenient way to start a new document in Writer? ANS: Choose File, then AutoPilot, then select the type of document you want to create.A series of dialog boxes appears in which you enter information about the document you are creating; the document then appears in the editing window with your information correctly placed. PTS: 1

REF: 87

8. How is the Evolution e-mail program configured? ANS:


Full file at http://testbank360.eu/test-bank-the-complete-guide-to-linux-system-administration-1st-edition-nick-wells

When you start Evolution the first time, it presents you with several setup windows to help you set up your e-mail account information.Having this information configured permits Evolution to contact your Internet service provider or other e-mail server to retrieve and send your e-mail messages. PTS: 1

REF: 90

9. Originally, how was the configuration for X different from that of the Microsoft Windows and Macintosh graphical environments? ANS: Instead of embedding video card specifications in a driver, they designed a text-based configuration file that lets the user basically write the driver for any video card that comes on the market. For all this potential technological power, the result was that X was very difficult to configure on Linux. PTS: 1

REF: 59

10. What are the two graphical libraries associated with the GNOME and KDE desktops? ANS: The Qt library is the foundation of the KDE desktop, which is the most popular graphical environment used on Linux. (See www.kde.org for more information.) The GTK+ library was developed by Spencer Kimball and Peter Mattis at the University of California at Berkeley as the foundation of the GIMP graphics application. (The GIMP is a program similar to Adobe Photoshop.) Subsequently, GTK+ was used to create the GNOME desktop. (See www.gnome.org for more information.) PTS: 1

REF: 62

Test bank the complete guide to linux system administration 1st edition nick wells  

test bank the complete guide to linux system administration 1st edition nick wells. Full file at http://testbank360.eu/test-bank-the-co...

Read more
Read more
Similar to
Popular now
Just for you