Page 1

Full file at http://testbank360.eu/test-bank-microsoft-office-excel-2007-1st-edition-reding

Excel 2007 Unit B: Working with Formulas and Functions TRUE/FALSE 1. In an Excel complex formula, addition and subtraction operators are calculated before multiplication and division operators. ANS: F

PTS: 1

REF: Excel 26

2. An Excel formula can include more than one operation; for example, multiplication and addition. ANS: T

PTS: 1

REF: Excel 26

3. You CANNOT insert a function as part of another formula. ANS: F

PTS: 1

REF: Excel 28

4. Functions are organized into categories, such as Financial, Date & Time, and Statistical, based on their purpose. ANS: T

PTS: 1

REF: Excel 28

5. To enter a function into a cell, you can manually type the function, including its arguments, into the cell. ANS: T

PTS: 1

REF: Excel 30

6. When you click on a function in the AutoComplete list, a ScreenTip appears describing the selected function. ANS: T

PTS: 1

REF: Excel 30

7. When you cut cells, the original data remains in the original location. ANS: F

PTS: 1

REF: Excel 32

8. Absolute cell references are the default in Excel. ANS: F

PTS: 1

REF: Excel 34

9. With each press of the [F1] key, you cycle through all the possible combinations of relative, absolute, and mixed references. ANS: F

PTS: 1

REF: Excel 35

10. You can drag the fill handle in a cell to copy cells or to continue a series of data based on previous cells. ANS: T MODIFIED TRUE/FALSE

PTS: 1

REF: Excel 36


Full file at http://testbank360.eu/test-bank-microsoft-office-excel-2007-1st-edition-reding

1. In an Excel formula containing more than one arithmetic operator, operations inside parentheses are calculated before any other operations. ______________________ ANS: T

PTS: 1

REF: Excel 26

2. You can use the AutoSum button on the Ribbon to quickly insert the AVERAGE function. _______________________ ANS: F, SUM PTS: 1

REF: Excel 28

3. You can click the AutoSum button list arrow to enter frequently used functions, such as Sum, Average, and Count. _______________________ ANS: T

PTS: 1

REF: Excel 28

4. When pasting an item from the Clipboard into the worksheet, you only need to specify the upper-right cell of the range where you want to paste the selection. _____________________ ANS: F, upper-left PTS: 1

REF: Excel 32

5. The Paste Options button allows you to paste only specific elements of the copied selection if you wish. ____________________ ANS: T

PTS: 1

REF: Excel 36

MULTIPLE CHOICE 1. Which of the following values would be considered a complex formula? a. =B3+C9*D12 c. =B3+C9 b. =B3 d. =B3*D12 ANS: A

PTS: 1

2. The formula =(20-8)/6 equals ____. a. 1.33 b. 2 ANS: B

PTS: 1

REF: Excel 26 c. 6 d. 18.67 REF: Excel 26

3. In the calculation =1200/23-600+75*45, which mathematical operation is performed first? a. Subtraction c. Division b. Multiplication d. Addition ANS: C

PTS: 1

REF: Excel 26

4. The order of precedence in Excel formulas can be changed by using ____. a. quotation marks c. colons b. parentheses d. question marks


Full file at http://testbank360.eu/test-bank-microsoft-office-excel-2007-1st-edition-reding

ANS: B

PTS: 1

REF: Excel 26

5. In the calculation =8+.98/3500*9-7, which operation is performed first? a. Division c. Addition b. Multiplication d. Subtraction ANS: A

PTS: 1

REF: Excel 26

6. In the calculation =8+.98/3500*9-7, which operation is performed second? a. Division c. Addition b. Multiplication d. Subtraction ANS: B

PTS: 1

REF: Excel 26

7. As shown in the figure above, item 1 points to a(n) ____ formula. a. absolute c. mixed b. relative d. complex ANS: D

PTS: 1

REF: Excel 27

8. As shown in the figure above, item 2 points to the ____. a. Mode indicator c. ScreenTip b. Clipboard d. fill handle ANS: A

PTS: 1

REF: Excel 27

9. The information in the parentheses in =MAX(A1:F5) is an example of a(n) ____. a. argument c. prefix b. function wizard d. template ANS: A

PTS: 1

REF: Excel 28


Full file at http://testbank360.eu/test-bank-microsoft-office-excel-2007-1st-edition-reding

10. SUM and AVERAGE are examples of ____. a. buttons b. toggles ANS: C

PTS: 1

c. functions d. arguments REF: Excel 28

11. A cell containing =SUM(D1:D4) is recognized as containing a(n) ____. a. function c. label b. average d. template ANS: A

PTS: 1

REF: Excel 28

12. If you use a function alone, it always begins with the formula prefix ____. a. * (asterisk) c. = (equal sign) b. # (pound sign) d. $ (dollar sign) ANS: C

PTS: 1

REF: Excel 28

13. When you click the Insert Function button on the formula bar, a(n) ____ is inserted in the active cell and in the formula bar, and the Insert Function dialog box opens. a. pound sign (#) c. equal sign (=) b. plus sign (+) d. percent sign (%) ANS: C

PTS: 1

REF: Excel 28

14. Clicking the ____ button on the Function Arguments dialog box minimizes the dialog box so you can select cells in the worksheet. a. Select c. Expand b. Minimize d. Collapse ANS: D

PTS: 1

REF: Excel 28

15. Clicking the ____ button on the Function Arguments dialog box restores the dialog box. a. Select c. Expand b. Restore d. Maximize ANS: C

PTS: 1

REF: Excel 28

16. As shown in the figure above, item 1 points to a(n) ____.


Full file at http://testbank360.eu/test-bank-microsoft-office-excel-2007-1st-edition-reding

a. function b. argument ANS: A

c. field d. variable PTS: 1

REF: Excel 29

17. As shown in the figure above, item 2 points to the ____. a. Expand button c. Insert Function button b. Minimize button d. Collapse button ANS: C

PTS: 1

REF: Excel 29

18. As shown in the figure above, item 3 points to a(n) ____. a. function c. field b. argument d. template ANS: B

PTS: 1

REF: Excel 29

19. As shown in the figure above, item 4 points to the ____. a. Expand button c. Insert Function button b. Minimize button d. Collapse button ANS: D

PTS: 1

REF: Excel 28

20. When you copy a range, a moving border surrounds the selected range until you press ____ or copy an additional item to the Clipboard. a. [Shift] c. [Tab] b. [Ctrl] d. [Esc] ANS: D

PTS: 1

REF: Excel 32

21. As shown in the figure above, the plus sign (+) in the cell pointed to by item 2 indicates ____. a. a fill handle c. dragging in progress b. the cell content being copied d. copying in progress ANS: D

PTS: 1

REF: Excel 33


Full file at http://testbank360.eu/test-bank-microsoft-office-excel-2007-1st-edition-reding

22. As shown in the figure above, item 3 points to the ____. a. cell being copied c. cell being dragged b. new location of copied content d. cell on which the fill handle is used ANS: B

PTS: 1

REF: Excel 33

23. As shown in the figure above, item 1 points to the ____. a. Copy button c. Clipboard launcher b. Paste button d. Collapse button ANS: B

PTS: 1

REF: Excel 33

24. As shown in the figure above, item 2 points to the ____. a. Copy button c. Clipboard launcher b. Paste button d. Collapse button ANS: A

PTS: 1

REF: Excel 33

25. As shown in the figure above, item 3 points to the ____. a. Copy button c. Clipboard launcher b. Paste button d. Collapse button ANS: C

PTS: 1

REF: Excel 33

26. To insert cells, click the Insert button list arrow in the Cells group on the ____ tab, and then click Insert Cells. a. Home c. Data b. Page Layout d. View ANS: A

PTS: 1

REF: Excel 33

27. The formula =SUM(A4:A13) contains ____ cell references. a. absolute c. mixed


Full file at http://testbank360.eu/test-bank-microsoft-office-excel-2007-1st-edition-reding

b. relative ANS: B

d. complex PTS: 1

REF: Excel 34

28. You create an absolute cell reference by placing a ____ in front of both the column letter and the row number of the cell address. a. # (pound sign) c. / (slash) b. = (equal sign) d. $ (dollar sign) ANS: D

PTS: 1

REF: Excel 34

29. You can create an absolute cell reference by selecting a cell address on the formula bar and then pressing ____. a. [F2] c. [F4] b. [F3] d. [F5] ANS: C

PTS: 1

30. $A$1 is an example of a(n) ____. a. mixed formula b. absolute cell reference ANS: B

PTS: 1

REF: Excel 34 c. calculation d. relative cell reference REF: Excel 34

31. In the reference $C14, ____. a. both the column letter and the row number would be updated relative to their location b. the column letter would not change, but the row number would be updated relative to its location c. the column letter would be updated relative to its location, but the row number would not change d. neither the column letter nor the row number would change ANS: B

PTS: 1

REF: Excel 35

32. As shown in the figure above, item 1 points to the ____. a. Auto Fill Options button c. Paste Options button b. fill handle d. Clipboard launcher ANS: B

PTS: 1

REF: Excel 36 | Excel 37

33. As shown in the figure above, item 2 points to the ____. a. Auto Fill Options button c. Paste Options button b. fill handle d. Clipboard launcher ANS: A

PTS: 1

REF: Excel 37


Full file at http://testbank360.eu/test-bank-microsoft-office-excel-2007-1st-edition-reding

34. An Excel template has the extension ____. a. .xml b. .temp ANS: C

PTS: 1

c. .xltx d. .xlsx REF: Excel 41

35. In Excel, when you insert or delete cells from a spreadsheet, ____. a. Excel automatically adjusts cell references to reflect new locations b. you have to manually adjust all formulas c. formulas will appear as errors d. None of the above. You cannot insert or delete cells from a spreadsheet. ANS: A

PTS: 1

REF: Excel 33

COMPLETION 1. A(n) ____________________ formula is one that uses more than one arithmetic operator. ANS: complex PTS: 1

REF: Excel 26

2. The ____________________ feature makes it easier to enter function names by suggesting functions depending on the first letters you type. ANS: AutoComplete PTS: 1

REF: Excel 30

3. As shown in the figure above, item 4 points to an item in the ____________________. ANS: Clipboard


Full file at http://testbank360.eu/test-bank-microsoft-office-excel-2007-1st-edition-reding

PTS: 1

REF: Excel 33

4. Cell referencing that combines elements of both absolute and relative referencing is called a(n) ____________________ reference. ANS: mixed PTS: 1

REF: Excel 35

5. You can use the Copy and Paste commands or the ____________________ to copy formulas. ANS: fill handle PTS: 1

REF: Excel 36

MATCHING Identify the letter of the choice that best matches the phrase or definition. a. function d. relative cell reference b. Office Clipboard e. template c. absolute cell reference 1. A temporary storage area that holds the selections you copy or cut. 2. A predesigned workbook file intended to save time when you create common documents such as balance sheets, expense statements, loan amortizations, sales invoices, or timecards. 3. A predefined worksheet formula that enables you to perform complex calculations easily. 4. Changes based on the location when you copy the formula. 5. Does not change when you copy the formula. 1. 2. 3. 4. 5.

ANS: ANS: ANS: ANS: ANS:

B E A D C

PTS: PTS: PTS: PTS: PTS:

1 1 1 1 1

REF: REF: REF: REF: REF:

Excel 32 Excel 41 Excel 28 Excel 34 Excel 34

ESSAY 1. Explain the order of precedence that Excel uses with complex formulas. ANS: If a formula contains two or more operators, such as 4+.55/4000*25, Excel performs the calculations in a particular sequence based on the following rules: Operations inside parentheses are calculated before any other operations. Reference operators (such as ranges) are calculated first. Exponents are calculated next, then any multiplication and division—progressing from left to right. Finally, addition and subtraction are calculated from left to right. PTS: 1

REF: Excel 26

TOP: Critical Thinking

2. What does the AutoComplete feature do? What advantages does this feature offer?


Full file at http://testbank360.eu/test-bank-microsoft-office-excel-2007-1st-edition-reding

ANS: The AutoComplete feature makes it easier to enter function names because it suggests functions depending on the first letters you type. Once you type an equal sign in a cell, each letter you type acts as a trigger to activate the AutoComplete feature. This feature minimizes the amount of typing you need to do to enter a function, and reduces typing and syntax errors. PTS: 1

REF: Excel 30

TOP: Critical Thinking

3. What are some of the different ways of copying or moving cells and ranges from one location to another? ANS: You can copy or move cells and ranges (or the contents within them) from one location to another using the Cut, Copy, and Paste buttons; the fill handle in the lower-right corner of the active cell; or the drag-and-drop feature. When you copy cells, the original data remains in the original location; when you cut or move it, the original data is deleted. You can also cut, copy, and paste cells or ranges from one worksheet to another. PTS: 1

REF: Excel 32

TOP: Critical Thinking

4. Discuss why you might want to use an absolute reference in a formula. ANS: There are times when you want Excel to retrieve formula information from a specific cell, and you don’t want the cell address in the formula to change when you copy it to a new location. For example, you might have a price in a specific cell that you want to use in all formulas, regardless of their location. If you used relative cell referencing, the formula results would be incorrect, because Excel would use a different cell every time you copied the formula. Therefore you need to use an absolute cell reference, a reference that does not change when you copy the formula. PTS: 1

REF: Excel 34

TOP: Critical Thinking

5. Describe the various Auto Fill options. ANS: Auto Fill options differ depending on what you are copying. If you had selected cells containing a series (such as “Monday” and “Tuesday”) and then used the fill handle, you would see options for continuing the series (such as “Wednesday” and “Thursday”) or for simply pasting the copied cells. Clicking the Auto Fill Options button opens a list that lets you choose from the following options: Copy Cells, Fill Series (if applicable), Fill Formatting Only, or Fill Without Formatting. Choosing Copy Cells means that the cell and its formatting will be copied. The Fill Formatting Only option copies only the formatting attributes, but not the formula and its cell references. The Fill Without Formatting option copies the formula and its cell references, but no formatting attributes. Copy Cells is the default option when using the fill handle to copy a formula, so if you want to copy the cell, its references, and formatting, you can ignore this button. PTS: 1 CASE

REF: Excel 37

TOP: Critical Thinking


Full file at http://testbank360.eu/test-bank-microsoft-office-excel-2007-1st-edition-reding

You are planning to work as a restaurant host/hostess for the next 6 months. During this time you plan to save 15 percent of your projected earnings each month. You want to use a worksheet to calculate how your existing savings will grow each month. So far, you have created the following worksheet.

1. Each month, you plan to save 15%. How could you efficiently enter this data without manually typing 15 into each individual cell from January through June? ANS: To enter data in multiple cells in a column or row, you should use the fill handle. The fill handle copies data from one cell down a column or across a row. Here, you should enter 15 in cell C6, then use the fill handle to fill the same value in the range C7:C11. You might also use the copy and paste functions, but the fill handle is the most efficient method of entry. PTS: 1

REF: Excel 32 | Excel 36

TOP: Critical Thinking

2. Once you’ve entered your savings in percentage points in Column C, you want to calculate your savings per month. As you know, one of the benefits of Excel is using formulas to automatically calculate values. How would you calculate savings per month, and what formula would you enter to calculate your savings for each month from January through June? ANS: Savings per month is calculated by multiplying earnings by the percentage saved, in this case, column B times column C. To calculate savings per month, you would enter the formula: =B6*C6 in cell D6, then use the fill handle to copy the formula for months February through June. PTS: 1

REF: Excel 26 | Excel 36

TOP: Critical Thinking

3. You want to use Excel to track your earnings throughout the six months you will work. Each month, you would like to know your total savings for all the months you have worked. Using the above figure as a reference, what formula would result in tracking total earnings? Describe the formula you would use for January and February, and explain how you would go about entering the data. (Assume column C reads 15% and column D has been automatically calculated to show earnings per month.) ANS:


Full file at http://testbank360.eu/test-bank-microsoft-office-excel-2007-1st-edition-reding

To track total savings, you would enter the totals from column D as a sum in column E. For January, the formula for cell E6 would simply be =D6, because the total earnings only include January’s earnings. For February, the sum would be =E6+D7. This formula would add the total from all previous months’ earnings (column E) to the current month’s earnings (column D). You would then use the fill handle to copy the formula from cell E7 onto the range E8:E11. PTS: 1

REF: Excel 30 | Excel 36

TOP: Critical Thinking

You are a scientist studying beach erosion at your local beach. You have created a simple worksheet to calculate the yearly erosion rate and to perform some what-if analysis. The spreadsheet that you have so far is given below.

4. Each month, you will enter the erosion per month (in centimeters). You then want Excel to automatically calculate Total Erosion (of all months) after you enter the erosion for each month. What would you need to enter to accomplish this, and what would the formula read in cell C15? ANS: For Excel to calculate the Total Erosion, you would enter a formula in column C. In January, the value of C4 (Total Erosion) would equal that of Erosion Per Month (cell B4). For February and the months following, however, you would need to add the total erosion from January to February’s total, and so on. The formula to do this would be =C4+B5, and so on. You would use the fill handle to copy the formula down column C to automatically calculate total erosion for all months through December. The formula in cell C15, calculating total erosion from January through December, would read: =C14+B15. PTS: 1

REF: Excel 26 | Excel 36

TOP: Critical Thinking

5. In June, you’re reviewing your spreadsheet and notice that you’ve made an error in March’s and April’s erosion per month. You used a formula to calculate the values for total erosion. What changes would you need to make to your spreadsheet so that all erosion figures and totals are correct? ANS:


Full file at http://testbank360.eu/test-bank-microsoft-office-excel-2007-1st-edition-reding

In Excel, formulas automatically update the value of a cell as values of other cells change. Therefore, the only changes you need to make to the spreadsheet are to correct the erosion totals per month. After pressing enter, the value in the total erosion column will update accordingly to adjust all totals to the correct amount. This is one of the major advantages of using formulas in Excel. PTS: 1

REF: Excel 32 | Excel 38

TOP: Critical Thinking

Test bank microsoft office excel 2007 1st edition reding  

test bank microsoft office excel 2007 1st edition reding. Full file at http://testbank360.eu/test-bank-microsoft-office-excel-2007-1st-...

Read more
Read more
Similar to
Popular now
Just for you