Page 1

Full file at http://testbank360.eu/test-bank-essentials-of-sociology-3rd-edition-giddens

CHAPTER 2: Culture and Society MULTIPLE CHOICE 1. Why was France reluctant to use the Internet? a. France is a postindustrial society that has gone beyond the Internet. b. Many French are sensitive about the threat of American culture. c. The French could not read the Internet because most Web sites are in English. d. France was defending itself against Americans who were anti-French. ANS: B PTS: 1 DIF: Moderate REF: Pages 39–40 OBJ: Culture (I) | Does the Internet Promote Global Culture? (V.A) NOT: Factual 2. How does reggae music illustrate the effects of globalization on culture? a. Rastafarians migrated from Brazil to Tibet and brought their music with them. b. Reggae combines African, Rastafarian, and American jazz rhythms. c. Until Bob Marley’s records sold worldwide, reggae was limited to a small group of liberal-thinking college students. d. Before reggae was popularized by MTV and VH1, no one outside of Ethiopia was familiar with its sounds. ANS: B PTS: 1 DIF: Moderate OBJ: Culture (I) | How Globalization Affects Culture (V)

REF: Pages 48–49 NOT: Applied

3. The scientific study of culture began with ________ in the nineteenth century. a. Karl Marx c. Max Weber b. Émile Durkheim d. C. Wright Mills ANS: B PTS: 1 OBJ: Defining Culture (I.A) 4. Culture consists of: a. values b. stereotypes

DIF: Moderate NOT: Factual

REF: Page 40

c. generalizations d. instincts

ANS: A PTS: 1 OBJ: Defining Culture (I.A) 5. Values are: a. abstract ideals b. good manners

DIF: Easy NOT: Factual

REF: Pages 40–41

c. rules of conduct d. material goods

ANS: A PTS: 1 OBJ: Defining Culture (I.A)

DIF: Moderate NOT: Factual

REF: Page 41

6. Accepted rules of behavior that people are expected to observe are called: a. culture c. norms b. values d. instincts ANS: C

PTS: 1

DIF: Moderate

REF: Page 41


Full file at http://testbank360.eu/test-bank-essentials-of-sociology-3rd-edition-giddens

OBJ: Defining Culture (I.A)

NOT: Factual

7. The physical objects that influence the ways in which people live are called: a. values c. norms b. culture d. material goods ANS: D PTS: 1 OBJ: Defining Culture (I.A)

DIF: Easy NOT: Factual

REF: Page 41

8. Culture may be thought of as a: a. fixed pattern of behavior b. religion c. tool kit of practices, knowledge, and symbols d. global movement ANS: C PTS: 1 OBJ: Defining Culture (I.A)

DIF: Easy NOT: Factual

REF: Page 41

9. The sociological perspective of culture includes: a. Internet usage b. modern technology c. the differences and similarities among people d. the fine arts ANS: D PTS: 1 OBJ: Defining Culture (I.A)

DIF: Moderate NOT: Factual

REF: Page 41

10. Which of the following most accurately describes the dominant American value system? a. Americans believe that all people are not created equal. b. Americans believe that the rich get richer and the poor get poorer. c. Americans believe that people are good and trustworthy. d. Americans believe in the merits of individual achievement. ANS: D PTS: 1 OBJ: Defining Culture (I.A)

DIF: Easy NOT: Factual

REF: Page 41

11. What do sociologists call sets of shared beliefs about what is worthwhile and desirable? a. norms c. values b. material goods d. culture ANS: C PTS: 1 OBJ: Defining Culture (I.A)

DIF: Easy NOT: Factual

REF: Page 41

12. The idea that you should not cheat during this exam is an example of: a. values c. instinct b. egalitarianism d. material goods ANS: A PTS: 1 OBJ: Defining Culture (I.A)

DIF: Moderate NOT: Applied

REF: Pages 41–42


Full file at http://testbank360.eu/test-bank-essentials-of-sociology-3rd-edition-giddens

13. The fact that in most cases you will applaud a boring guest speaker in your introductory sociology class, but almost never applaud your interesting professor is an example of: a. sociobiology c. ideology b. instinct d. norms ANS: D PTS: 1 OBJ: Defining Culture (I.A)

DIF: Moderate NOT: Applied

REF: Pages 41–42

14. Society is a: a. set of abstract ideals b. set of concrete rules of behavior c. system of interrelationships that connects individuals d. sense of self-consciousness ANS: C PTS: 1 OBJ: Culture and Society (I.B)

DIF: Easy NOT: Factual

REF: Page 42

15. A woman scolds her friend for talking while chewing his food. This is an example of: a. informal social control c. sociobiology b. formal social control d. conformity ANS: A PTS: 1 OBJ: Culture and Society (I.B)

DIF: Moderate NOT: Applied

REF: Page 44

16. Archaeological evidence suggests the first human culture began about ________ years ago. a. 100,000 c. 2 million b. 500,000 d. 4 million ANS: C PTS: 1 DIF: Easy REF: Page 44 OBJ: Early Human Culture: Adaptation to Physical Environment (II.A) NOT: Factual 17. Which of the following best explains why different groups of people have developed different cultures? a. People are born with distinctive DNA patterns that vary by culture. b. Some groups of people are genetically less intelligent than other groups. c. People learned to adapt to their physical surroundings. d. Western people were more technologically and culturally advanced than others. ANS: C PTS: 1 DIF: Moderate REF: Page 45 OBJ: Early Human Culture: Adaptation to Physical Environment (II.A) NOT: Conceptual 18. According to sociobiologists, ________ has led to female chastity and male promiscuity. a. demoralization c. ethnocentrism b. cultural relativism d. reproductive strategy ANS: D PTS: 1 OBJ: Nature or Nurture? (II.B)

DIF: Moderate NOT: Factual

19. Sociobiologists believe that: a. men and women share the same reproductive strategy

REF: Page 45


Full file at http://testbank360.eu/test-bank-essentials-of-sociology-3rd-edition-giddens

b. genes influence behavior c. men and women typically possess equal authority d. life experiences determine behavior ANS: B PTS: 1 OBJ: Nature or Nurture? (II.B)

DIF: Easy NOT: Factual

REF: Pages 45–46

20. Which of the following most accurately describes the relationship between nature and nurture? a. Both the hormonal changes of pregnancy and the cultural norms of motherhood influence a woman’s care of her newborn baby. b. A man’s interest in having sexual relations with multiple partners is biologically programmed into his DNA. c. Women are more interested in low-carbohydrate diets and men are more interested in lowfat diets because of the different metabolic rates of the two groups. d. Men are genetically programmed to never ask anyone for directions, but the DNA of women leads them to ask for directions rather than be lost. ANS: A PTS: 1 DIF: Moderate REF: Pages 45–46 OBJ: Nature or Nurture? (II.B) | How Nature and Nurture Interact (II.C) NOT: Applied 21. In the debate of nature versus nurture, sociologists believe that: a. biology determines behavior b. culture determines behavior c. both biology and culture influence human behavior d. environmental challenges drive inventiveness ANS: C PTS: 1 OBJ: Nature or Nurture? (II.B)

DIF: Moderate NOT: Factual

REF: Page 46

22. Human behavior and cultural beliefs: a. are generally the same everywhere b. vary widely from culture to culture c. are based on instinct d. vary only slightly from one culture to another ANS: B PTS: 1 OBJ: Cultural Diversity (II.D)

DIF: Easy NOT: Factual

REF: Page 47

23. Reggae music, which is based on ________, illustrates the cultural effects of globalization. a. African politics and religion c. hip-hop b. commercialism d. European slave owners ANS: A PTS: 1 DIF: Moderate REF: Pages 48–49 OBJ: Cultural Diversity (II.D) | How Globalization Affects Culture (V) NOT: Factual 24. ________ society is culturally diverse and involves numerous ________. a. Hunting and gathering; societies c. Industrial; subsocieties b. Industrial; subcultures d. Hunting and gathering; subsocieties ANS: B

PTS: 1

DIF: Moderate

REF: Page 47


Full file at http://testbank360.eu/test-bank-essentials-of-sociology-3rd-edition-giddens

OBJ: Subcultures (II.D.i)

NOT: Factual

25. Which of the following groups is a subculture in the United States? a. parents involved with a parent-teacher association b. players in a community soccer league c. participants in a neighborhood book club d. men who have more than one wife ANS: D PTS: 1 OBJ: Subcultures (II.D.i)

DIF: Easy NOT: Applied

REF: Page 47

26. A cultural group that exists within a larger, dominant culture is called a(n): a. counterculture c. assimilated group b. subculture d. cultural relative ANS: B PTS: 1 OBJ: Subcultures (II.D.i)

DIF: Easy NOT: Factual

REF: Page 47

27. Rather than describing American society as a melting pot in which different cultures are absorbed into a single mainstream culture, a more appropriate metaphor would be: a. goulash, a thick stew made of meat, vegetables, and spices b. a salad bowl in which all ingredients retain some of their original flavor c. a pizza with several toppings d. fruit and vegetables, the essentials of a healthy diet ANS: B PTS: 1 OBJ: Subcultures (II.D.i)

DIF: Easy NOT: Factual

REF: Pages 47–48

28. Which term describes a viewpoint that respects diverse racial, ethnic, religious, linguistic, and national backgrounds? a. ethnocentrism c. semiotics b. assimilation d. multiculturalism ANS: D PTS: 1 OBJ: Subcultures (II.D.i)

DIF: Moderate NOT: Factual

REF: Page 48

29. Judging other cultures by the standards of one’s own is called: a. ethnocentrism c. multiculturalism b. assimilation d. cultural relativism ANS: A PTS: 1 DIF: Moderate OBJ: Cultural Identity and Ethnocentrism (II.D.ii)NOT:

REF: Page 49 Factual

30. Many Americans were upset to learn that a shop in Aspen, Colorado, was selling ski boots trimmed with dog fur imported from China, where dogs are eaten. The repulsion Americans felt is an example of: a. a universal distaste for harming man’s best friend b. the biological imperative for survival being threatened c. the ethnocentrism of American culture d. the internalization of worldwide standards of behavior ANS: C

PTS: 1

DIF: Difficult

REF: Page 49


Full file at http://testbank360.eu/test-bank-essentials-of-sociology-3rd-edition-giddens

OBJ: Cultural Identity and Ethnocentrism (II.D.ii)NOT:

Applied

31. In many cultures the “squat toilet,” where one squats rather than sits, is still the most common type of bathroom facility. Americans are often shocked when they encounter these toilets, seeing them as hopelessly disgusting. This attitude is an example of: a. ethnocentrism c. cultural relativism b. multiculturalism d. social control ANS: A PTS: 1 DIF: Moderate OBJ: Cultural Identity and Ethnocentrism (II.D.ii)NOT:

REF: Page 49 Applied

32. Judging a society by its own cultural standards is called: a. ethnocentrism c. multiculturalism b. assimilation d. cultural relativism ANS: D PTS: 1 DIF: Moderate OBJ: Cultural Identity and Ethnocentrism (II.D.ii)NOT:

REF: Page 50 Factual

33. Values that are shared by all human cultures are called: a. cultural universals c. cultural beliefs b. norms d. customs ANS: A PTS: 1 OBJ: Cultural Universals (II.E) 34. All cultures possess: a. the same ideas about love and marriage b. some form of family system ANS: B PTS: 1 OBJ: Cultural Universals (II.E)

DIF: Moderate NOT: Factual

REF: Page 53

c. an appreciation for diversity d. an understanding of technology DIF: Easy NOT: Factual

REF: Page 53

35. Which of the following human behaviors is universal? a. smiling while entering an elevator b. prohibition of incest c. allowing a classmate to copy exam answers d. personal space between two people ANS: B PTS: 1 OBJ: Cultural Universals (II.E)

DIF: Moderate NOT: Factual

REF: Page 53

36. The linguistic relativity hypothesis was developed by: a. Max Weber c. Jean Baudrillard b. W.E.B. Du Bois d. Edward Sapir ANS: D PTS: 1 OBJ: Language (II.E.i)

DIF: Easy NOT: Factual

REF: Page 54

37. In an article titled “Sex, Syntax, and Semantics,” Lera Borodinsky argues that mental representations of inanimate objects like forks and frying pans are heavily dependent on the object’s grammatical gender in your native language. To which theory or concept is her argument related?


Full file at http://testbank360.eu/test-bank-essentials-of-sociology-3rd-edition-giddens

a. cultural universals b. cultural relativism ANS: D PTS: 1 OBJ: Language (II.E.i)

c. semiotics d. linguistic relativity hypothesis DIF: Difficult NOT: Applied

REF: Page 54

38. ________ is limited to a particular context; ________ permits transmission of ideas and experiences through generations. a. Language; culture c. Speech; writing b. Culture; language d. Writing; speech ANS: C PTS: 1 OBJ: Speech and Writing (II.E.ii)

DIF: Easy NOT: Factual

REF: Page 55

39. The way a person dresses and holds a knife and fork are examples of: a. chromosomes c. tools b. signifiers d. cultures ANS: B PTS: 1 DIF: Moderate OBJ: Semiotics and Material Culture (II.E.iii) 40. Which of the following is NOT a signifier? a. the marks made on paper in writing b. the sounds made in speech

REF: Page 55 NOT: Factual

c. the Internet d. style of dress

ANS: C PTS: 1 DIF: Moderate OBJ: Semiotics and Material Culture (II.E.iii)

REF: Page 55 NOT: Factual

41. Semiotics is: a. the study of premodern societies b. the analysis of nonverbal cultural meanings c. the theory of natural selection d. the use of standardized questionnaires ANS: B PTS: 1 DIF: Moderate OBJ: Semiotics and Material Culture (II.E.iii)

REF: Page 55 NOT: Factual

42. In ancient cities, the religious temple was placed in the highest or central location; in modern cities, skyscrapers occupy that position. What method of analysis allows us to compare symbolic cultural meanings of such physical structures? a. semiotics c. signifiers b. sociobiology d. assimilation ANS: A PTS: 1 DIF: Moderate OBJ: Semiotics and Material Culture (II.E.iii)

REF: Pages 55–56 NOT: Factual

43. For most of their existence as a species, humans have lived in ________ societies. a. hunting and gathering c. traditional b. pastoral d. modern ANS: A PTS: 1 DIF: Moderate OBJ: The Earliest Societies: Hunters and Gatherers (III.A)

REF: Page 57 NOT: Factual


Full file at http://testbank360.eu/test-bank-essentials-of-sociology-3rd-edition-giddens

44. Egalitarianism, participatory decision making, and an elaborate ceremonial life characterized what type of society? a. hunting and gathering c. traditional b. agrarian d. modern ANS: A PTS: 1 DIF: Moderate OBJ: The Earliest Societies: Hunters and Gatherers (III.A)

REF: Page 57 NOT: Factual

45. Hunting and gathering societies were primarily egalitarian with differences in rank limited to the: a. number of animals a person killed during hunting season b. wealth of the community members c. kinds of utensils used in the hunting and gathering process d. gender and age of the society members ANS: D PTS: 1 DIF: Easy OBJ: The Earliest Societies: Hunters and Gatherers (III.A)

REF: Page 57 NOT: Factual

46. Which type of society demonstrated that human beings are not competitive by nature? a. industrial c. pastoral b. hunting and gathering d. modern ANS: B PTS: 1 DIF: Moderate OBJ: The Earliest Societies: Hunters and Gatherers (III.A)

REF: Pages 57–58 NOT: Factual

47. ________ societies relied mainly on domesticated animals, while ________ societies grew crops for their livelihood. a. Hunting; gathering c. Agrarian; pastoral b. Pastoral; agrarian d. Gathering; hunting ANS: B PTS: 1 DIF: Moderate OBJ: Pastoral and Agrarian Societies (III.B)

REF: Page 58 NOT: Factual

48. Which type of society was more settled and tends to have more material possessions? a. hunting and gathering c. agrarian b. pastoral d. premodern ANS: C PTS: 1 DIF: Moderate OBJ: Pastoral and Agrarian Societies (III.B)

REF: Page 58 NOT: Factual

49. In which of the following societies did most people live and work on the land in agricultural production? a. industrialized c. agrarian b. nation-state d. modern ANS: C PTS: 1 DIF: Moderate OBJ: Pastoral and Agrarian Societies (III.B)

REF: Page 58 NOT: Factual

50. Pronounced inequalities, rule by kings and emperors, and larger cities characterized what type of society? a. pastoral c. premodern


Full file at http://testbank360.eu/test-bank-essentials-of-sociology-3rd-edition-giddens

b. agrarian

d. modern

ANS: C PTS: 1 DIF: Moderate OBJ: Traditional Societies or Civilizations (III.C)

REF: Page 58 NOT: Factual

51. Most traditional civilizations were ________, developed through conquest and incorporation of other societies. a. civilizations c. industrialized b. multicultural d. empires ANS: D PTS: 1 DIF: Moderate OBJ: Traditional Societies or Civilizations (III.C)

REF: Page 58 NOT: Factual

52. ________ is the emergence of machine production, based on the use of inanimate power resources. a. Civilization c. Colonialism b. Horticulture d. Industrialization ANS: D PTS: 1 DIF: Easy OBJ: How Industrialization Shaped Modern Society (IV)

REF: Page 59 NOT: Factual

53. Rapid technological innovation, impersonal social life, and influential large-scale organizations characterized what type of society? a. pastoral c. traditional b. agrarian d. modern ANS: D PTS: 1 OBJ: Industrialized Societies (IV.A)

DIF: Easy NOT: Factual

REF: Pages 59–60

54. Which type of society saw the advent of the nation-state? a. hunting and gathering c. premodern b. agrarian d. industrialized ANS: D PTS: 1 OBJ: Industrialized Societies (IV.A)

DIF: Moderate NOT: Factual

REF: Page 60

55. Political communities with clearly defined borders in which the governments have extensive power over citizens’ lives are called: a. civilizations c. colonies b. nation-states d. economies ANS: B PTS: 1 OBJ: Industrialized Societies (IV.A)

DIF: Moderate NOT: Factual

REF: Page 60

56. ________ was central to shaping the social geography of the modern world. a. Colonialism c. Hunting and gathering b. Industrialization d. Agrarianism ANS: A PTS: 1 OBJ: Global Development (IV.B)

DIF: Moderate NOT: Factual

57. Conditions in the developing world today are largely a result of: a. the failure of those countries to advance technologically

REF: Page 60


Full file at http://testbank360.eu/test-bank-essentials-of-sociology-3rd-edition-giddens

b. the colonial rule of Western industrialized societies c. communism d. the refusal of those countries to adopt the nation-state as their political system ANS: B PTS: 1 OBJ: The Developing World (IV.C)

DIF: Moderate NOT: Factual

REF: Pages 60–61

58. Why should you be concerned about global poverty? a. because you may be poor in the future b. because most of the places where you will vacation are in close proximity to impoverished areas c. because most of the new immigrants to the United States are from developing societies d. because the U.S. economic recession may cause America to become impoverished ANS: C PTS: 1 OBJ: The Developing World (IV.C)

DIF: Moderate NOT: Factual

REF: Page 61

59. Developing countries that have begun to successfully embark on a process of industrialization are called: a. newly industrializing economies (NIEs) b. newly First World countries (NFWCs) c. the Second World (SW) d. the Second First World (SFW) ANS: A PTS: 1 OBJ: The Developing World (IV.C)

DIF: Moderate NOT: Factual

REF: Page 62

60. Of the developing societies undergoing industrialization, which have had the most economic success? a. those in South America c. those in Asia b. those in Africa d. those in Antarctica ANS: C PTS: 1 DIF: Moderate OBJ: Newly Industrializing Economies (IV.D)

REF: Page 62 NOT: Factual

61. Industrialized and developing societies have developed: a. in isolation from one another c. at the same rate b. in interconnection with one another d. in different but equal ways ANS: B PTS: 1 DIF: Moderate OBJ: How Globalization Affects Culture (V)

REF: Page 62 NOT: Factual

62. In what way can nationalism contradict globalization? a. Americans may become increasingly isolationist, refusing to be involved in the activities of other countries. b. Internet usage may be limited to accessing sites in your home country. c. Local identities may take precedence over worldwide concerns. d. Recent American citizens may vehemently reject assimilation in favor of their native ethnic identity. ANS: C PTS: 1 DIF: Moderate OBJ: Globalization and Local Cultures (V.B)

REF: Page 66 NOT: Applied


Full file at http://testbank360.eu/test-bank-essentials-of-sociology-3rd-edition-giddens

TRUE/FALSE 1. It is possible to have a society without a culture. ANS: F PTS: 1 OBJ: Culture (I) |Defining Culture (I.A)

DIF: Easy NOT: Factual

REF: Pages 42–43

2. The term “culture,” as used by sociologists, refers only to things like classical music and art. ANS: F PTS: 1 OBJ: Defining Culture (I.A)

DIF: Easy NOT: Factual

REF: Page 40

3. Culture is the total way of life for a group of people. ANS: T PTS: 1 OBJ: Defining Culture (I.A)

DIF: Easy NOT: Conceptual

REF: Pages 40–42

4. The material goods in a culture influence the way of life of its people in significant ways. ANS: T PTS: 1 OBJ: Defining Culture (I.A)

DIF: Easy NOT: Factual

REF: Page 41

5. The level of material culture in a society completely determines other aspects of cultural development. ANS: F PTS: 1 OBJ: Defining Culture (I.A)

DIF: Easy NOT: Factual

REF: Pages 41–42

6. Assimilation is the process by which different cultures are absorbed into a single mainstream culture. ANS: T PTS: 1 OBJ: Subcultures (II.D.i)

DIF: Easy NOT: Factual

REF: Page 47

7. Subcultures are groups that are not part of the society. ANS: F PTS: 1 OBJ: Subcultures (II.D.i)

DIF: Easy NOT: Factual

REF: Page 47

8. Multiculturalism acknowledges shared central cultural values while respecting the diversity and equality of different cultures. ANS: T PTS: 1 OBJ: Subcultures (II.D.i)

DIF: Easy NOT: Factual

REF: Page 48

9. Cultural relativism and ethnocentrism are extremely similar concepts. ANS: F PTS: 1 DIF: Easy OBJ: Cultural Identity and Ethnocentrism (II.D.ii)NOT:

REF: Pages 49–50 Conceptual


Full file at http://testbank360.eu/test-bank-essentials-of-sociology-3rd-edition-giddens

10. When we try to understand a culture on its own terms, we are practicing cultural relativism. ANS: T PTS: 1 DIF: Easy OBJ: Cultural Identity and Ethnocentrism (II.D.ii)NOT:

REF: Page 50 Factual

11. Pastoral and agrarian societies were able to support larger communities than hunting and gathering societies were able to support. ANS: T PTS: 1 DIF: Easy OBJ: Pastoral and Agrarian Societies (III.B)

REF: Page 58 NOT: Factual

12. Industrialization was an overwhelmingly peaceful process of development. ANS: F PTS: 1 OBJ: Industrialized Societies (IV.A)

DIF: Easy NOT: Factual

REF: Page 60

13. Events in the developing world have little effect on Americans because they are so far away. ANS: F PTS: 1 OBJ: The Developing World (IV.C)

DIF: Easy NOT: Factual

REF: Page 61

SHORT ANSWER 1. Do you agree or disagree with the text’s assertion that “most pupils in the United States would be outraged to find another student cheating on an exam”? Discuss this question in terms of your perception of American values and norms. ANS: Answer will vary. PTS: 1 NOT: Applied

DIF: Moderate

OBJ: Defining Culture (I.A)

2. Can cultural norms and values be deliberately changed? If so, how might that happen? Give an example. If not, why not? ANS: Answer will vary. PTS: 1 NOT: Factual

DIF: Moderate

OBJ: Defining Culture (I.A)

3. Discuss how values and norms within a particular society or community might be contradictory. Illustrate using an example from your own culture. ANS: Answer will vary.


Full file at http://testbank360.eu/test-bank-essentials-of-sociology-3rd-edition-giddens

PTS: 1 NOT: Applied

DIF: Moderate

OBJ: Culture and Society (I.B)

4. Is culture a force for perpetuating values and norms in society or a force for change? Explain. ANS: Answer will vary. PTS: 1 NOT: Factual

DIF: Difficult

OBJ: Culture and Society (I.B)

5. Have you ever experienced culture shock? Describe the circumstances using what you have learned about the sociology of culture. ANS: Answer will vary. PTS: 1 DIF: Easy OBJ: Culture and Society (I.B) | Cultural Identity and Ethnocentrism (II.D.ii) NOT: Applied 6. Are there any values or norms that could be considered universal? If so, what are they and what evidence can you cite that they are truly universal? If not, what does this imply about our ability to understand cultures whose values are alien to our own? ANS: Answer will vary. PTS: 1 NOT: Conceptual

DIF: Easy

OBJ: Cultural Universals (II.E)

7. Discuss the significance of written language for the development of human society. ANS: Answer will vary. PTS: 1 NOT: Factual

DIF: Moderate

OBJ: Speech and Writing (II.E.ii)

8. If you could choose one type of premodern society to live in, which would you choose? Why? What characteristics of that type of society would you find preferable? ANS: Answer will vary. PTS: 1 DIF: Moderate OBJ: The Earliest Societies: Hunters and Gatherers (III.A) | Pastoral and Agrarian Societies (III.B) | Traditional Societies or Civilizations (III.C) NOT: Conceptual


Full file at http://testbank360.eu/test-bank-essentials-of-sociology-3rd-edition-giddens

9. Discuss the rise of nationalism and its impact on globalization. How do you explain this phenomenon, when globalization seems to lead to homogenization of culture in so many ways? Use the examples of Afghanistan and Kuwait to illustrate your points. ANS: Answer will vary. PTS: 1 NOT: Applied

DIF: Difficult

OBJ: How Globalization Affects Culture (V)

Test bank essentials of sociology 3rd edition giddens  

test bank essentials of sociology 3rd edition giddens. Full file at http://testbank360.eu/test-bank-essentials-of-sociology-3rd-edition...

Read more
Read more
Similar to
Popular now
Just for you