Page 1

Full file at http://testbank360.eu/test-bank-computer-literacy-basics-3rd-edition-morrison

Lesson 2: Input, Output, and Processing TRUE/FALSE 1. After data is processed, it is “presented� to the user through an input device. ANS: F

PTS: 1

REF: Mod1-28

2. A laser virtual keyboard is packaged in a case smaller than a soda can. ANS: T

PTS: 1

REF: Mod1-29

3. You use the right button for most mouse operations. ANS: F

PTS: 1

REF: Mod1-30

4. Touchpads are a common feature on laptop computers. ANS: T

PTS: 1

REF: Mod1-31

5. Voice input is a category of audio input. ANS: T

PTS: 1

REF: Mod1-32

6. Screen output is called hard copy because it is temporary. ANS: F

PTS: 1

REF: Mod1-32

7. The higher the dpi, the higher the resolution or print quality. ANS: T

PTS: 1

REF: Mod1-33

8. Speakers are a type of specialized input device. ANS: F

PTS: 1

REF: Mod1-35

9. A touch display screen is a special screen with pictures or shapes; you use your finger to make a selection. ANS: T

PTS: 1

REF: Mod1-38

10. A thermal printer is used by engineers, architects, and graphic artists for drawing and drafting output. ANS: F

PTS: 1

REF: Mod1-42

MODIFIED TRUE/FALSE 1. The trackball is the most commonly used pointing device for personal computers. ____________________ ANS: F, mouse


Full file at http://testbank360.eu/test-bank-computer-literacy-basics-3rd-edition-morrison

PTS: 1

REF: Mod1-30

2. A stylus is a pressure sensitive device located on the keyboard that looks like a pencil eraser. ____________________ ANS: F, pointing stick PTS: 1

REF: Mod1-31

3. Desktop computers typically use a touch display screen as their display device. ____________________ ANS: F, monitor PTS: 1

REF: Mod1-32

4. Dot matrix printers are impact printers. ____________________ ANS: T

PTS: 1

REF: Mod1-33

5. A joystick is a type of pointing device, most often used for games, used to simulate driving a vehicle. ____________________ ANS: F, wheel PTS: 1

REF: Mod1-36

MULTIPLE CHOICE 1. Most of the keyboards provided with desktop computers are ____. a. flexible c. virtual b. enhanced d. wireless ANS: B

PTS: 1

REF: Mod1-28

2. What type of keyboard is designed to provide users with more natural, comfortable hand, wrist, and arm positions? a. Ergonomic c. Specialized b. Cordless d. Security ANS: A

PTS: 1

REF: Mod1-28

3. Which type of mouse uses a laser to detect the mouse’s movement? a. Mechanical c. Optical b. Optomechanical d. Wireless ANS: C

PTS: 1

4. On a mouse, you use the wheel to ____. a. scroll or zoom b. select text

REF: Mod1-30 c. to display a shortcut menu d. click or double-click


Full file at http://testbank360.eu/test-bank-computer-literacy-basics-3rd-edition-morrison

ANS: A

PTS: 1

REF: Mod1-30

5. The ____ is a pointing device that works like a mouse turned upside down. a. touchpad c. trackball b. pointing stick d. joystick ANS: C

PTS: 1

REF: Mod1-31

6. Speech, sound effects, and music are examples of ____. a. specialized output devices c. Bluetooth technology b. audio input d. hard copy ANS: B

PTS: 1

REF: Mod1-32

7. Which type of monitor produces an image by manipulating light within a layer of liquid crystal cells? a. CRT c. Gas plasma b. LCD d. All of the above ANS: B

PTS: 1

REF: Mod1-32

8. Which of the following is used to produce a hard copy of the processing results? a. CPU c. Printer b. Monitor d. Speaker ANS: C

PTS: 1

9. Printer speed is measured in ____. a. RAM b. characters per second ANS: C

PTS: 1

REF: Mod1-33 c. pages per minute d. dots per inch REF: Mod1-33

10. Which type of printer produces images using the same technology as copier machines? a. Laser c. Thermal b. Inkjet d. Mobile ANS: A

PTS: 1

REF: Mod1-33

11. A ____ is a video-capturing camera that is connected to a computer or computer network and displays images through the World Wide Web. a. digital camera c. scanner b. digital video camera d. webcam ANS: D

PTS: 1

REF: Mod1-36

12. A stylus would be used to write on a(n) ____. a. environmental sensor c. monitor b. PDA d. fingerprint scanner ANS: B

PTS: 1

REF: Mod1-38

13. Which would you use to view the temperature and humidity of a remote environment? a. Remote control c. Environmental sensor b. Biometrics d. Virtual devices ANS: C

PTS: 1

REF: Mod1-39


Full file at http://testbank360.eu/test-bank-computer-literacy-basics-3rd-edition-morrison

14. Remote controls are a type of specialized ____. a. environmental probe c. input device b. output device d. security device ANS: C

PTS: 1

REF: Mod1-39

15. Which of the following uses the synchronized positioning of light-emitting and sensing devices to detect user input? a. Biometric keyboard scanner c. Fingerprint scanner b. Laser virtual keyboard d. Touch display screen ANS: B

PTS: 1

REF: Mod1-40

16. A keyboard that can be operated with the feet is an example of a special input device for ____. a. the physically challenged c. environmental monitoring b. biometric systems d. wireless technology ANS: A

PTS: 1

REF: Mod1-41

17. The field of ____ is defined as the study, design, and use of robot systems for manufacturing. a. biometrics c. plotters b. virtual input d. robotics ANS: D

PTS: 1

REF: Mod1-41

18. Which of the following is NOT a special-purpose input port? a. SCSI c. Bluetooth b. IrDA d. PDA ANS: D

PTS: 1

REF: Mod1-44

FIGURE 2-1

19. What type of device is shown in Figure 2-1 above? a. Pointing stick c. Trackball b. Joystick d. Stylus


Full file at http://testbank360.eu/test-bank-computer-literacy-basics-3rd-edition-morrison

ANS: B

PTS: 1

REF: Mod1-37

FIGURE 2-2

20. Figure 2-2 above shows what type of specialized input device? a. Game controller c. Environmental probe b. Touch display screen d. Virtual device ANS: D

PTS: 1

REF: Mod1-41

Case 2-1 Clarissa uses a mouse as the pointing device for her personal computer. Her mouse has two buttons and a wheel. 21. To display a shortcut menu on the screen, Clarissa would click ____. a. the left mouse button c. both mouse buttons at the same time b. the right mouse button d. the mouse wheel ANS: B

PTS: 1

REF: Mod1-30

TOP: Critical Thinking

22. Which action would Clarissa perform to highlight a selected portion of the text on the screen? a. Pointing c. Right-clicking b. Dragging d. Rotating wheel ANS: B

PTS: 1

REF: Mod1-30

TOP: Critical Thinking

Case 2-2 Clyde is setting up the new computer that he just bought and wants to attach peripheral devices to the USB ports. 23. By using a USB hub, Clyde could connect up to ____ different peripherals with a single connector. a. 8 c. 63 b. 40 d. 127 ANS: D

PTS: 1

REF: Mod1-43

TOP: Critical Thinking

24. When Clyde plugs a device in and the computer system configures it automatically, this is referred to as ____. a. plug-and-play c. a serial port


Full file at http://testbank360.eu/test-bank-computer-literacy-basics-3rd-edition-morrison

b. FireWire ANS: A

d. Bluetooth PTS: 1

REF: Mod1-43

TOP: Critical Thinking

COMPLETION 1. The ____________________ is the most commonly used input device for entering data into a computer. ANS: keyboard PTS: 1

REF: Mod1-28

2. A(n) ____________________ is an input device that allows you to position the pointer on the screen. ANS: pointing device PTS: 1

REF: Mod1-30

3. A(n) ____________________ is a device that can change images into codes for the computer. ANS: scanner PTS: 1

REF: Mod1-37

4. A(n) ____________________, also called a jack, is an interface to which peripheral device attaches to or communicates with the system unit. ANS: port PTS: 1

REF: Mod1-43

5. ____________________ are openings on the motherboard where an adapter card can be inserted. ANS: Expansion slots PTS: 1

REF: Mod1-44

MATCHING Identify the letter of the choice that best matches the phrase or definition. a. b. c. d. e.

Image scanner Bar code scanner Magnetic scanner Wireless scanner Optical character recognition (OCR)

1. Uses a light source to read characters, marks, and codes. 2. Reads encoded information on the back of credit cards. 3. Reads lines that are printed on products.


Full file at http://testbank360.eu/test-bank-computer-literacy-basics-3rd-edition-morrison

4. Uses Bluetooth technology to scan data and transmit it to a computer. 5. Converts images into an electronic form that can be stored in a computer’s memory. 1. 2. 3. 4. 5.

ANS: ANS: ANS: ANS: ANS:

E C B D A

PTS: PTS: PTS: PTS: PTS:

1 1 1 1 1

REF: REF: REF: REF: REF:

Mod1-37 Mod1-37 Mod1-37 Mod1-37 Mod1-37

ESSAY 1. What is biometrics and what are some common biometric identification techniques? What is the process for basically all identification techniques? What are some reasons people might be concerned about the widespread use of biometric systems? ANS: Biometrics is an authentication technique using automated methods of recognizing a person based on a physiological or behavioral characteristics. Common types of biometric identification techniques include using a person’s fingerprints, face, handwriting, or voice. The basic process is that the user enrolls in the system by establishing a baseline measurement for comparison, then the user presents biological proof of his or her identity to the capture system, then the system compares the submitted sample with the stored sample. People might be concerned about using biometric data because unauthorized parties can access someone’s data without their consent and link it to other information, resulting in secondary uses of the information. This would erode the users’ personal control over their private information. PTS: 1

REF: Mod1-39 | Mod1-40

TOP: Critical Thinking

Test bank computer literacy basics 3rd edition morrison  

test bank computer literacy basics 3rd edition morrison. Full file at http://testbank360.eu/test-bank-computer-literacy-basics-3rd-edit...

Read more
Read more
Similar to
Popular now
Just for you