Issuu on Google+

Full file at http://testbank360.eu/test-bank-ccna-guide-to-cisco-networking-3rd-edition-cannon

CHAPTER 2 - NETWORK DEVICES TRUE/FALSE 1. Repeaters can reformat, resize, or otherwise manipulate the data packet. ANS: F

PTS: 1

REF: 30

2. Because active hubs have multiple inbound and outbound connections, these hubs are known as multiport repeaters. ANS: T

PTS: 1

REF: 31

3. Repeaters reformat data packets so they can connect networks that require different types of packet structures. ANS: F

PTS: 1

REF: 32

4. Because bridges regenerate the network signal when they pass it from segment to segment, they can extend the cable's usable distance. ANS: T

PTS: 1

REF: 37

5. Broadcast traffic is a problem for switches because the hardware address indicates that all computers should receive a packet. ANS: T

PTS: 1

REF: 40

6. A switch reduces contention by subdividing the network into virtual circuits. ANS: T

PTS: 1

REF: 38

7. Hardware, not software, implements IP addresses. ANS: F

PTS: 1

REF: 41

8. Routers cannot connect different network architectures such as Ethernet and Token Ring. ANS: F

PTS: 1

REF: 41

9. Transport protocols used by the devices on a network dictate the format of the logical address. ANS: T

PTS: 1

REF: 41

10. Routers are commonly used to connect networks to the Internet. ANS: T MODIFIED TRUE/FALSE

PTS: 1

REF: 42


Full file at http://testbank360.eu/test-bank-ccna-guide-to-cisco-networking-3rd-edition-cannon

1. Repeaters work against attenuation by repeating signals that they receive on a network, typically cleaning and boosting the digital transmission in the process. _________________________ ANS: T

PTS: 1

REF: 30

2. If the destination logical address is located on a segment other than the originating segment, the bridge forwards it. _________________________ ANS: F, MAC PTS: 1

REF: 35

3. The fact that bridges forward broadcast traffic can be a major disadvantage on a network during a broadcast storm. _________________________ ANS: T

PTS: 1

REF: 38

4. Switches increase network performance by increasing the number of packets transmitted to the rest of the network. _________________________ ANS: F reducing decreasing PTS: 1

REF: 38

5. When two machines have a virtual circuit, they do not have to share the wire with any other computers. _________________________ ANS: T

PTS: 1

REF: 38

6. Each port on a switch has its own unique IP address. _________________________ ANS: F, router PTS: 1

REF: 41

7. When TCP/IP is used on an internetwork, the logical address is known as an IP address. _________________________ ANS: T

PTS: 1

REF: 41

8. The type of Network and Application protocols used by the devices on a network dictate the format of the logical address. _________________________ ANS: F, Transport PTS: 1

REF: 41

9. Routers use information from routing tables, which they use to route packets from one network to another. _________________________ ANS: T

PTS: 1

REF: 44


Full file at http://testbank360.eu/test-bank-ccna-guide-to-cisco-networking-3rd-edition-cannon

10. Wireless access points provide pod-based areas where wireless clients can connect to the network via association. _________________________ ANS: F, cell PTS: 1

REF: 33

MULTIPLE CHOICE 1. The degradation of signal clarity is called _____. a. attenuation c. signal loss b. interference d. weakening ANS: A

PTS: 1

REF: 30

2. _____ hubs usually amplify or repeat signals that pass through them. a. Passive c. Powered b. Active d. Dynamic ANS: B

PTS: 1

REF: 31

3. Hubs that are plugged into electric power are called _____ hubs. a. passive c. powered b. active d. dynamic ANS: B

PTS: 1

REF: 31

4. A _____ topology often has a hub at its center. a. matrix c. hybrid b. linear bus d. star ANS: D

PTS: 1

REF: 31

5. A hub that merely connects different cables on the network and provides no signal regeneration is called a(n) _____ hub and is not a repeater. a. passive c. powered b. active d. static ANS: A

PTS: 1

REF: 31

6. _____ operate at the Data Link layer of the OSI model. a. Repeaters c. Bridges b. Hubs d. Brouters ANS: C

PTS: 1

REF: 35

7. _____ bridges are also called learning bridges because they build a table of MAC addresses as they receive frames. a. Dynamic c. Source-routing b. Transparent d. Static ANS: B

PTS: 1

REF: 36


Full file at http://testbank360.eu/test-bank-ccna-guide-to-cisco-networking-3rd-edition-cannon

8. When machines must share the wire and compete for available bandwidth with other machines, they experience _____. a. convections c. contention b. collisions d. contraction ANS: C

PTS: 1

REF: 38

9. Switches operate at the _____ layer of the OSI model. a. Physical c. Network b. Data Link d. Transport ANS: B

PTS: 1

REF: 38

10. Networks connected by multiple routers are called _____. a. Internets c. internetworks b. intranets d. intranetworks ANS: C

PTS: 1

REF: 40

11. TCP/IP and IPX/SPX protocols span the Network layer and the _____ layer of the OSI reference model. a. Physical c. Network b. Data Link d. Transport ANS: D

PTS: 1

REF: 41

12. Routers operate at the _____ layer of the OSI model. a. Physical c. Network b. Data Link d. Transport ANS: C

PTS: 1

REF: 40

13. _____ use the IP address to route packets to the correct network segment. a. Routers c. Bridges b. Switches d. Repeaters ANS: A

PTS: 1

REF: 41

14. What type of frames are not forwarded by a router? a. Broadcast c. IP b. IPX d. Storm ANS: A

PTS: 1

15. What are broadcast domains created with? a. Switches b. Bridges ANS: C

PTS: 1

REF: 41 c. Routers d. Hubs REF: 41

16. Which of the following is/are benefits of Ethernet LAN segmentation with switches? a. Decreased collisions d. both a and b b. Increased bandwidth e. both a and c c. Eliminated broadcasts ANS: D

PTS: 1

REF: 39


Full file at http://testbank360.eu/test-bank-ccna-guide-to-cisco-networking-3rd-edition-cannon

17. Which of the following devices is/are used to segment a network? a. Switches c. Bridges b. Routers d. all of the above ANS: D

PTS: 1

REF: 40

18. Using a repeater on a network provides which of the following benefits? a. An increase in the size of collision domains b. A decrease in the size of collision domains c. An increase in the effective bandwidth per segment d. An increase in the number of collision domains e. none of the above ANS: E

PTS: 1

REF: 32

19. A router that has four ports will require how many IP addresses? a. 1 c. 6 b. 4 d. 8 ANS: B

PTS: 1

REF: 41

20. If a bridge receives a frame that has a destination MAC address located on the same segment from which it came, what will happen to the frame at the bridge? a. It will be forwarded. b. It will be dropped. c. The source signal will be repeated on all segments. d. The destination address will be repeated on all segments. ANS: B

PTS: 1

21. What type of addresses do bridges use? a. MAC b. Logical ANS: A

PTS: 1

REF: 35 c. IP d. TCP REF: 35

22. Which device translates between different protocol suites? a. Bridge c. Gateway b. Switch d. Router ANS: C

PTS: 1

REF: 43

23. Typically, which device is the “device of choice� for increasing performance on your network? a. Hub c. Bridge b. Switch d. Router ANS: B

PTS: 1

REF: 40

24. On which of the following states do digital signals communicate? a. zero d. both a and b b. one e. both a and c c. five ANS: D

PTS: 1

REF: 30


Full file at http://testbank360.eu/test-bank-ccna-guide-to-cisco-networking-3rd-edition-cannon

25. Repeaters operate at the _____ layer of the OSI model. a. Physical c. Network b. Data Link d. Transport ANS: A

PTS: 1

REF: 30

26. Which of the following are types of fiber that are used by optical repeaters? a. Multimode d. Tri mode b. Split mode e. both a and b c. Dual mode ANS: A

PTS: 1

REF: 30

27. _____ usually refers to the physical layout of network cable and devices. a. Structure c. Topology b. Architecture d. Network diagram ANS: C

PTS: 1

REF: 31

28. In most respects, a wireless access point functions exactly like a _____. a. hub c. bridge b. switch d. router ANS: A

PTS: 1

REF: 33

29. Ethernet networks are characterized by which IEEE standard? a. 802.1 c. 802.5 b. 802.3 d. 802.11 ANS: B

PTS: 1

REF: 34

30. Which access method specifies that each node must first listen to the network medium to determine if the medium is currently free of packets? a. CSMA/CA c. Token Passing b. CSMA/CD d. Direct ANS: B

PTS: 1

REF: 34

31. Which of the following methods can bridges use to determine which segment includes a specific MAC address? a. Transparent bridging d. both a and b b. Source-route bridging e. a, b, and c c. Translation bridging ANS: D

PTS: 1

REF: 36

YES/NO 1. Can some repeaters be used to connect two physically different types of cabling? ANS: Y

PTS: 1

REF: 30

2. Can repeaters can be used to reduce network traffic?


Full file at http://testbank360.eu/test-bank-ccna-guide-to-cisco-networking-3rd-edition-cannon

ANS: N

PTS: 1

REF: 32

3. When a bridge doesn’t have a destination MAC address in its table for a specific frame, will it send the frame out to all interfaces except the one it came in on? ANS: Y

PTS: 1

REF: 35

4. Are source-routing bridges also known as learning bridges because they build a table of MAC addresses as they receive frames? ANS: N

PTS: 1

REF: 36

5. In Token Ring networks, do transparent bridges rely on the source of the frame transmission to provide the routing information? ANS: N

PTS: 1

REF: 37

6. Do switches increase network performance by reducing the number of packets transmitted to the rest of the network? ANS: Y

PTS: 1

REF: 38

7. Can network connectivity problems be difficult to trace through a switch? ANS: Y

PTS: 1

REF: 39

8. Is a router the device of choice for improving network performance? ANS: N

PTS: 1

REF: 40

9. Do routers use the logical Network layer hardware address to route packets to the appropriate network segment? ANS: N

PTS: 1

REF: 41

10. Is segmentation the breaking down of a single heavily populated network segment into smaller segments, or collision domains, populated by fewer nodes? ANS: Y

PTS: 1

REF: 34

COMPLETION 1. The number of ____________________ on a network and the length of cable used influence the quality of communication on the network. ANS: nodes PTS: 1

REF: 30

2. A(n) ____________________ is a generic connection device used to tie several networking cables together to create a link between different stations on a network.


Full file at http://testbank360.eu/test-bank-ccna-guide-to-cisco-networking-3rd-edition-cannon

ANS: hub PTS: 1

REF: 31

3. The CSMA/CD access method specifies that nodes involved in a collision on the network perform a(n) ____________________, which causes them to wait a random amount of time before making an attempt to retransmit data. ANS: backoff algorithm PTS: 1

REF: 34

4. Although bridges tend to connect similar networks, ____________________ bridges can connect networks with different architectures. ANS: translation PTS: 1

REF: 37

5. Because bridges ____________________ the network signal when they pass it from segment to segment, they can extend the cable’s usable distance. ANS: regenerate PTS: 1

REF: 37

6. Unlike bridges, a switch opens a(n) ____________________ circuit between the source and the destination. ANS: virtual PTS: 1

REF: 38

7. ____________________ provide filtering and network traffic control on LANs and WANs. ANS: Routers PTS: 1

REF: 40

8. Instead of evaluating the physical address of a packet as do switches and bridges, routers use the ____________________ address. ANS: logical PTS: 1

REF: 40

9. A(n) ____________________ functions as both a bridge for nonroutable protocols and as a router for routable protocols. ANS: brouter PTS: 1

REF: 43


Full file at http://testbank360.eu/test-bank-ccna-guide-to-cisco-networking-3rd-edition-cannon

10. Each wireless access point contains a(n) ____________________ that matches the wireless technology on the network. ANS: radio transceiver PTS: 1

REF: 33

MATCHING Match the term to its appropriate definition. a. Bandwidth b. Broadcast c. Broadcast storm d. Gateway e. Hub

f. g. h. i. j.

Latency Node Repeater Segment Switch

1. 2. 3. 4. 5. 6. 7. 8. 9. 10.

A combination of hardware and software that translates between protocols The available capacity of the network A device used to create virtual circuits between two points A section of a network subdivided by routers, switches, or bridges A delay on the network caused by various factors, including device addition A packet meant for the entire network Excessive broadcast messages to every host on the network An active or passive device that connects network segments A device that repeats and cleans signals on the network A connection point or junction on the network

1. 2. 3. 4. 5. 6. 7. 8. 9. 10.

ANS: ANS: ANS: ANS: ANS: ANS: ANS: ANS: ANS: ANS:

D A J I F B C E H G

PTS: PTS: PTS: PTS: PTS: PTS: PTS: PTS: PTS: PTS:

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1

REF: REF: REF: REF: REF: REF: REF: REF: REF: REF:

45 44 46 46 45 45 45 45 45 45

SHORT ANSWER 1. List three disadvantages of using repeaters on a network. ANS: 1. Repeaters cannot connect different network architectures. 2. Repeaters do not reduce network traffic. 3. Repeaters do not segment the network. PTS: 1

REF: 32


Full file at http://testbank360.eu/test-bank-ccna-guide-to-cisco-networking-3rd-edition-cannon

2. List three advantages of using repeaters on a network. ANS: 1. Repeaters can extend the total network distance. 2. Repeaters do not seriously affect network performance. 3. Certain repeaters can connect networks using different physical media. PTS: 1

REF: 32

3. How does a bridge reduce network traffic? ANS: A bridge filters traffic between network segments by examining the destination MAC address that is sent in the data packet. Based on this destination MAC address, the bridge either forwards or discards the frame. If the MAC address is located on a segment other than the originating segment, the bridge forwards it. If the frame was meant for the local segment, the bridge discards the frame. In this way, the bridge reduces network traffic by keeping local traffic on the local segment. PTS: 1

REF: 35

4. Describe the operation of transparent bridges. ANS: When a transparent bridge first receives power, its bridging table is empty. Over time, it learns which segments have which MAC addresses as packets are forwarded. The bridge uses the source and destination MAC addresses to determine which addresses are on which segments. By determining a packet's origin, the bridge knows where to send packets in the future. PTS: 1

REF: 36

5. List five advantages of using bridges on a network. ANS: 1. Bridges can extend the network by acting as a repeater. 2. Bridges can reduce network traffic by subdividing network communications. 3. Bridges increase the available bandwidth to individual nodes because fewer nodes share a collision domain. 4. Bridges reduce the likelihood of network collisions. 5. Some bridges connect networks using different media types and architectures. PTS: 1

REF: 37

6. List three disadvantages of using bridges on a network. ANS: 1. Because bridges do more than repeaters by viewing MAC addresses, the extra processing makes them slower than repeaters. 2. Bridges forward broadcast packets indiscriminately, so they do not filter broadcast traffic. 3. Bridges are more expensive than repeaters. PTS: 1

REF: 37

7. List five advantages of using switches on a network.


Full file at http://testbank360.eu/test-bank-ccna-guide-to-cisco-networking-3rd-edition-cannon

ANS: 1. Switches have increased available network bandwidth. 2. With switches, there is reduced workload on individual computers. 3. Switches increase network performance. 4. There are fewer frame collisions because switches create collision domains for each connection. 5. Switches have an unlimited number of ports and connect directly to workstations. PTS: 1

REF: 39

8. List three disadvantages of using switches on a network. ANS: 1. They are significantly more expensive than bridges. 2. Network connectivity problems can be difficult to trace through a switch. 3. Broadcast traffic may be troublesome. PTS: 1

REF: 39

9. List four advantages of using routers on a network. ANS: 1. Routers can connect different network architectures, such as Ethernet and Token Ring. 2. Routers can choose the best path across the network using dynamic routing techniques. 3. Routers create collision domains by segmenting the network. 4. Routers reduce network traffic because they do not re-transmit network broadcast traffic. PTS: 1

REF: 41 | 42

10. List four disadvantages of using routers on a network. ANS: 1. Routers work only with routable network protocols; not all protocols are routable. 2. Routers are more expensive than bridges or repeaters. 3. Dynamic router communications cause additional network overhead, which results in less bandwidth for user data. 4. Routers are slower than bridges or repeaters because they must analyze a data transmission from the Physical through the Network layer, whereas repeaters and bridges only read two layers of information: Data Link and Physical. PTS: 1

REF: 42


Test bank ccna guide to cisco networking 3rd edition cannon