Page 1

Full file at http://testbank360.eu/test-bank-biology-2nd-edition-belk

MULTIPLE CHOICE. Choose the one alternative that best completes the statement or answers the question. 1 Each of the following is a feature of all known living things EXCEPT 1) _______ A) metabolism. B) growth. C) genes made of proteins. D) homeostasis. E) All of the above are features of all known living things.

Consider some sugar dissolved in water. Which term best describes the water?

2

2) _______ A) product B) solute C) reactant D) solvent E) None of the above.

Consider some sugar dissolved in water. Which term best describes the sugar? 3) _______ A) product B) solvent C) reactant D) solute E)

3


Full file at http://testbank360.eu/test-bank-biology-2nd-edition-belk

None of the above. 4 Because the electrons in a water molecule are shared unequally between hydrogen and oxygen, water is said to be 4) _______ A) noncovalent. B) nonpolar. C) polar. D) hydrophobic. E) ionic.

Which of the following are found in the nucleus of an atom?

5

5) _______ A) electrons B) protons C) neutrons D) Both A and C. E) Both B and C. 6 Many features of living things are also found in nonliving things, such as fire. Of the following features, which is LEAST LIKELY to be found in nonliving things? 6) _______ A) growth B) consumption of energy-containing molecules C) homeostasis D) reproduction


Full file at http://testbank360.eu/test-bank-biology-2nd-edition-belk

E) response to external stimuli

Under what condition will an atom be LEAST LIKELY to form chemical bonds with other atoms?

7

7) _______ A) when the valence shell is full of electrons B) when the number of protons equals the number of neutrons C) when there is only one electron in the valence shell D) when the valence shell has one fewer electron than the maximum amount it can hold E) when the number of protons equals the number of electrons

What type of chemical bond connects the complementary strands of a DNA molecule to each other?

8

8) _______ A) hydrogen bonds B) polar covalent bonds C) nonpolar covalent bonds D) ionic bonds E) Both C and D.

If life on Mars is fundamentally like life on Earth, its macromolecules will be based on which element? 9) _______ A) nitrogen B) hydrogen C) carbon D) phosphorus

9


Full file at http://testbank360.eu/test-bank-biology-2nd-edition-belk

E) oxygen 1 Imagine a newly discovered biological molecule that is mostly hydrophobic in its structure. This new molecule will most likely be classified as a 10) ______ A) polysaccharide. B) carbohydrate. C) lipid. D) nucleic acid. E) protein.

Which of the following pairs of molecules can be held to each other by a hydrogen bond?

1

11) ______ A) two polar molecules B) two ions C) one polar molecule and one nonpolar molecule D) two nonpolar molecules E) Both A and D.

What kind of bond holds the atoms of a single water molecule together? 12) ______ A) hydrogen bonds B) ionic bonds C) covalent bonds that are polar D)

1


Full file at http://testbank360.eu/test-bank-biology-2nd-edition-belk

covalent bonds that are not polar E) None of the above.

What kind of bond holds two water molecules to each other?

1

13) ______ A) hydrogen bonds B) nonpolar covalent bonds C) ionic bonds D) polar covalent bonds E) None of the above.

In general, what makes one kind of amino acid different from other amino acids?

1

14) ______ A) the side group B) the amino group C) the carboxyl group D) Both B and C. E) All of the above.

Which macromolecule has a sugar-phosphate backbone? 15) ______ A) polysaccharide B) nucleic acid C) protein D)

1


Full file at http://testbank360.eu/test-bank-biology-2nd-edition-belk

lipid E) Both B and D.

The atomic number of an element refers to the number of ________ in one atom of that element.

1

16) ______ A) protons plus electrons B) electrons C) neutrons D) protons E) protons plus electrons plus neutrons 1 How do the concentrations of

and

compare in an acidic solution?

17) ______ A) Any of the above could be true, depending on the exact pH of the acid. B) The concentration of C)

is lower.

The concentration of D)

is higher.

Acidic solutions do not contain E) The concentration of

.

is the same.

What is the pH of a neutral solution?

1

18) ______ A) 5 B) 14


Full file at http://testbank360.eu/test-bank-biology-2nd-edition-belk

C) 7 D) 9 E) 1

What is the name for a molecule that is made up of chains and rings of hydrogen and carbon?

1

19) ______ A) polypeptide B) carbohydrate C) polysaccharide D) hydrocarbon E) None of the above.

What is the name for a molecule made up of one or more sugars?

2

20) ______ A) carbohydrate B) polypeptide C) lipid D) nucleic acid E) hydrocarbon

Polysaccharides are polymers of 21)

2


Full file at http://testbank360.eu/test-bank-biology-2nd-edition-belk

______ A) nucleotides. B) sugars. C) fatty acids. D) amino acids. E) Polysaccharides are not polymers.

Proteins are polymers of

2

22) ______ A) sugars. B) fatty acids. C) amino acids. D) Proteins are not polymers. E) nucleotides.

Nucleic acids are polymers of

2

23) ______ A) fatty acids. B) sugars. C) nucleotides. D) amino acids. E) Nucleic acids are not polymers.

Each of the following is a lipid EXCEPT 24)

2


Full file at http://testbank360.eu/test-bank-biology-2nd-edition-belk

______ A) fat. B) phospholipids. C) cholesterol. D) steroid. E) cellulose.

What is the name for the ability of living things to maintain a relatively constant internal environment?

2

25) ______ A) photosynthesis B) cellular respiration C) metabolism D) valence E) homeostasis 2 Consider a substance that is made of molecules that are stable when dry. In the presence of water, however, the atoms that make up the molecules separate from each other. What type of chemical bond holds the dry substance together? 26) ______ A) polar covalent bonds B) nonpolar covalent bonds C) ionic bonds D) hydrogen bonds E) All of the above are equally likely.

Cholesterol is classified as a lipid because it contains a large proportion of

2


Full file at http://testbank360.eu/test-bank-biology-2nd-edition-belk

27) ______ A) fatty acid. B) hydrocarbon. C) glycerol. D) carbohydrate. E) All of the above. 2

Most enzymes are made of 28) ______ A) lipid. B) polysaccharide. C) protein. D) carbohydrate. E) nucleic acid.

SHORT ANSWER. Write the word or phrase that best completes each statement or answers the question. 2 The ________ of an organism is defined as all the chemical processes that occur in the cells of that organism. 29) _____________ 3 ________ is the ability of living things to maintain a relatively constant internal environment despite changes in the external environment. 30) _____________

________ are the smallest units into which a substance can be broken down. 31)

3


Full file at http://testbank360.eu/test-bank-biology-2nd-edition-belk

_____________

Proteins are made up of monomer subunits called ________.

3

32) _____________

A(n) ________ is the fundamental structural unit of life on Earth.

3

33) _____________ MULTIPLE CHOICE. Choose the one alternative that best completes the statement or answers the question. 3 Which organelle contains digestive enzymes that degrade a variety of macromolecules? 34) ______ A) nucleus B) chloroplast C) endoplasmic reticulum D) mitochondrion E) lysosome

Which organelle performs photosynthesis?

3

35) ______ A) mitochondrion B) Golgi apparatus C) chloroplast D) lysosome E) Both A and D. 3


Full file at http://testbank360.eu/test-bank-biology-2nd-edition-belk

Which organelle performs cellular respiration? 36) ______ A) endoplasmic reticulum B) mitochondrion C) Golgi apparatus D) lysosome E) chloroplast 3 Cells contain sugar chains that function as identification tags, marking cells as a particular type (liver cell, nerve cell, etc.). Where are these identification tags found? 37) ______ A) lysosome B) mitochondrion C) Golgi apparatus D) ribosome E) plasma membrane 3 Which organelle is a network of membranes involved in the production of proteins that will become secreted or part of the plasma membrane? 38) ______ A) endoplasmic reticulum B) nucleus C) lysosome D) chloroplast E) mitochondrion


Full file at http://testbank360.eu/test-bank-biology-2nd-edition-belk

3 Which organelle is a stack of membranous sacs that are involved in sorting proteins to their proper cellular location? 39) ______ A) centriole B) endoplasmic reticulum C) mitochondrion D) lysosome E) Golgi apparatus 4 Which part of the cell is both made of microtubules and helps organize microtubules involved in cell division, cilia, and flagella? 40) ______ A) microfilament B) nucleolus C) chromatin D) ribosome E) centriole

Microtubules, microfilaments, and intermediate filaments make up what part of a cell? 41) ______ A) nucleolus B) cholesterol C) centriole D) chromatin E)

4


Full file at http://testbank360.eu/test-bank-biology-2nd-edition-belk

cytoskeleton

What kind of molecule forms a bilayer that is the basis of all cellular membranes?

4

42) ______ A) cholesterol B) carbohydrate C) fat D) protein E) phospholipid

In what area of a eukaryotic cell are ribosomes made?

4

43) ______ A) endoplasmic reticulum B) central vacuole C) Golgi apparatus D) nucleolus E) lysosome

Which feature is found in both prokaryotic and eukaryotic cells? 44) ______ A) DNA B) cytosol C) ribosomes D) plasma membrane E)

4


Full file at http://testbank360.eu/test-bank-biology-2nd-edition-belk

All of the above. 4 Which of the following is support for the theory of evolution, which states that all life on Earth arose from a common ancestor? 45) ______ A) All life on Earth has the same genetic material. B) All life on Earth has the same basic cellular structures. C) All life on Earth shares a common organic chemistry. D) All life on Earth performs the same basic metabolic processes. E) All of the above. SHORT ANSWER. Write the word or phrase that best completes each statement or answers the question. 4 The internal membrane-bound compartments found in eukaryotic cells are called ________. 46) _____________ 4 The ________ defines the outer boundary of all cells, separating the cell's contents from its environment. 47) _____________

Proteins in cells are assembled by structures called ________.

4

48) _____________

________ are biological macromolecules that are made up mostly of hydrocarbon.

4

49) _____________ 5 The ________ is the compartment in a eukaryotic cell which stores DNA in the form of chromatin.


Full file at http://testbank360.eu/test-bank-biology-2nd-edition-belk

50) _____________ 1)

C 2) D 3) D 4) C 5) E 6) C 7) A 8) A 9) C 10) C 11) A 12) C 13) A 14) A 15) B 16) D 17) C 18) C 19) D 20) A 21) B 22) C 23) C


Full file at http://testbank360.eu/test-bank-biology-2nd-edition-belk

24) E 25) E 26) C 27) B 28) C 29) metabolism 30) Homeostasis 31) Atoms 32) amino acids 33) cell 34) E 35) C 36) B 37) E 38) A 39) E 40) E 41) E 42) E 43) D 44) E 45) E 46) organelles 47) plasma membrane 48) ribosomes 49)


Full file at http://testbank360.eu/test-bank-biology-2nd-edition-belk

Lipids 50) nucleus

Test bank biology 2nd edition belk  

test bank biology 2nd edition belk. Full file at http://testbank360.eu/test-bank-biology-2nd-edition-belk

Read more
Read more
Similar to
Popular now
Just for you