Page 1

Full file at http://testbank360.eu/test-bank-a-troubleshooting-scenarios-1st-edition-jean-andrews

Chapter 2: Laptops and Portable Devices TRUE/FALSE 1. Infrared is an older technology than Bluetooth. ANS: T

PTS: 1

REF: 26

2. An Ethernet port looks like a telephone port, but is wider. ANS: T

PTS: 1

REF: 26

3. You do not need to stop the card service before removing a hot-swappable PC Card or ExpressCard device. ANS: F

PTS: 1

REF: 27

4. A laptop touchpad works with either a stylus or a finger touch. ANS: F

PTS: 1

REF: 28

5. Notebook antenna wires are usually embedded inside the notebook case. ANS: T

PTS: 1

REF: 28

MULTIPLE CHOICE 1. ____, infrared, and proprietary wireless technologies are used for short-range connections. a. Bluetooth c. MANs b. WiMAX d. WANs ANS: A

PTS: 1

REF: 26

2. ____ technology has the disadvantage that the device and notebook must be in the line-of-sight of each other with no obstructions. a. WiMAX c. Bluetooth b. Cellular WAN d. Infrared ANS: D

PTS: 1

3. Bluetooth transmits at ____ Mbps. a. 2 b. 3 ANS: B

PTS: 1

4. Current battery packs use a ____ battery. a. Nickel Metal Hydride b. Nickel Ion ANS: C

PTS: 1

REF: 26 c. 4 d. 5 REF: 26 c. Lithium Ion d. Lithium Hydride REF: 26


Full file at http://testbank360.eu/test-bank-a-troubleshooting-scenarios-1st-edition-jean-andrews

5. Typical batteries have a ____ watt-hour rating. a. 15 c. 30 b. 25 d. 40 ANS: D

PTS: 1

REF: 26

6. ExpressCard slots use ____ Express technology. a. ATA c. PCI b. IDE d. USB ANS: C

PTS: 1

REF: 27

7. Often the ____ key is used along with other function keys to control external monitors, power features such as hibernation, LCD panel brightness, and other notebook features. a. Esc c. Num Lock b. Fn d. CAPS ANS: B

PTS: 1

REF: 28

8. LCD panel backlighting and pixilation is controlled by the ____. a. inverter c. cutoff switch b. capacitor d. Fn key ANS: A

PTS: 1

REF: 28

9. Tablet PCs and PDAs use a ____ for touch screen input. a. brush c. stylus b. pen d. pencil ANS: C

PTS: 1

REF: 28

10. Computer components that field technicians are expected to be able to replace are called ____. a. FRUs c. ExpressCards b. PCIs d. LCD panels ANS: A

PTS: 1

REF: 32

11. The internal ____ for a notebook computer might include the hard drive, memory, optical drive, floppy drive, LCD panel assembly, Mini PCI card, motherboard, CPU, keyboard, PC Card socket, sound card, and battery pack. a. ATAs c. IDEs b. FRUs d. USBs ANS: B

PTS: 1

REF: 32

12. ____ is used to check for hardware problems, written specifically for a particular brand notebook, and is often stored in a hidden utility partition on the hard drive or on the recovery CD that comes with the notebook. a. CMOS software c. Express software b. Partition software d. Diagnostic software ANS: D COMPLETION

PTS: 1

REF: 42


Full file at http://testbank360.eu/test-bank-a-troubleshooting-scenarios-1st-edition-jean-andrews

1. ____________________ is a wired network technology that uses CAT5, CAT5e, and CAT6 cabling. ANS: Ethernet PTS: 1

REF: 26

2. All notebooks have an LCD screen which uses a(n) ____________________ card that controls voltage to the screen. ANS: inverter PTS: 1

REF: 26

3. A PCMCIA ____________________ slot can hold a portable disk drive or two Type I or Type II cards. ANS: Type III PTS: 1

REF: 27

4. ____________________ is an improved 32-bit version of the older 16-bit PC Card slot. ANS: CardBus PTS: 1

REF: 27

5. ____________________ refers to the video system using regular RAM for video data rather than using dedicated video RAM. ANS: Video sharing PTS: 1

REF: 27

MATCHING Match each item with a statement below: a. Bluetooth b. Cellular WAN

c. Mini-PCI d. DC adapter

1. 2. 3. 4.

provides power to a notebook from a car or truck power outlet used to connect a notebook to the Internet by way of a cellular phone network connection technology that encrypts data for security a non-hot-swappable device

1. 2. 3. 4.

ANS: ANS: ANS: ANS:

D B A C

SHORT ANSWER

PTS: PTS: PTS: PTS:

1 1 1 1

REF: REF: REF: REF:

27 26 26 27


Full file at http://testbank360.eu/test-bank-a-troubleshooting-scenarios-1st-edition-jean-andrews

1. Describe some of the technologies used for laptop-specific communication connections such as Bluetooth, infrared, cellular WAN and Ethernet. ANS: Bluetooth, infrared, and proprietary wireless technologies are used for short-range connections such as between a notebook and a PDA, printer, or mouse. Infrared is older than Bluetooth and has the disadvantage that the device and notebook must be in the line-of-sight of each other with no obstructions. Bluetooth transmits at 3 Mbps, compared to 11 Mbps and 54 Mbps for WiFi, and Bluetooth encrypts data for security. Cellular WAN is used to connect a notebook to the Internet by way of a cellular phone network. Ethernet is a wired network technology that uses CAT5, CAT5e, and CAT6 cabling. An Ethernet port looks like a telephone port, but wider. PTS: 1

REF: 26

2. Identify appropriate laptop-specific power and electrical input devices. ANS: Notebooks can be powered by an AC adapter, a DC adapter, or a battery pack. Connect the AC adapter with the battery pack installed to recharge the battery pack. Some AC adapters can switch between 110 V and 220 V AC power. Current battery packs use a Lithium Ion battery, and older battery packs used a Nickel Metal Hydride (NiMH) battery. Keep more than one battery pack available and charged when working in remote locations. PTS: 1

REF: 26

3. What are some of the ports and slots used to connect peripheral devices to a laptop? ANS: Ports and slots used to connect peripheral devices include 16-bit PCMCIA slot (legacy), PC Card slot, CardBus slot, ExpressCard slot, USB port (USB 1.1 or USB 2.0), FireWire port, Ethernet port, modem port, various audio ports, Secure Digital (SD) slot, CompactFlash Card slot, 15-pin VGA video port, and power jack for DC or AC power adapter. PTS: 1

REF: 27

4. Briefly explain how to verify AC power in a notebook. ANS: Verify power is available by looking for lights on the notebook and listening for the fan running. Check all AC adapter connectors, and verify the power outlet is working. Check the LED light on the AC adapter; exchange the AC adapter. If power is still not getting to the system, most likely the problem is the motherboard. PTS: 1

REF: 27

5. What should you consider when connecting a projector to a notebook? ANS: When connecting a notebook to a projector, know that the projector must support the screen resolution used by the notebook. If the projector shows a blank screen, try a different screen resolution setting on the notebook. PTS: 1

REF: 30


Full file at http://testbank360.eu/test-bank-a-troubleshooting-scenarios-1st-edition-jean-andrews

6. What are some of the questions that you should ask before serving any notebook? ANS: Before you service any notebook, always ask these questions: 1. Does it hold important data not backed up? 2. What recently happened? 3. What must I do to reproduce the problem? 4. Is the notebook under warranty? PTS: 1

REF: 33

7. How is servicing a notebook different from servicing a desktop system? ANS: Servicing notebooks is different from servicing desktop systems in many respects. One difference is that because notebooks are more proprietary in design, you are more dependent on tools and manuals provided by the notebook manufacturer than with desktops. Some manufacturers provide excellent service manuals that you can download from their Web sites and others keep this information more private. Many notebook manufacturers store diagnostic software on a notebook that can be accessed at startup. This software can be used to test key hardware components and can be useful when troubleshooting a notebook. PTS: 1

REF: 42

Test bank a troubleshooting scenarios 1st edition jean andrews  

test bank a troubleshooting scenarios 1st edition jean andrews. Full file at http://testbank360.eu/test-bank-a-troubleshooting-scenario...

Read more
Read more
Similar to
Popular now
Just for you