Issuu on Google+

Full file at http://testbank360.eu/test-bank-70-270-mcse-guide-to-microsoft-windows-xp-professional-enhanced-2ndedition-stewa

Chapter 2: Installing Windows XP Professional TRUE/FALSE 1. Windows XP Professional can be installed as an upgrade from several prior Windows OSs including Windows NT Server. ANS: F

PTS: 1

REF: 36

2. A clean or complete installation can be performed onto a system with a blank hard drive, over an existing OS, or in such a way as to create a multiboot system. ANS: T

PTS: 1

REF: 38

3. Only NTFS supports the majority of the Windows XP file security features, and a partition formatted with NTFS is invisible to other operating systems that don’t support NTFS. ANS: T

PTS: 1

REF: 39-40

4. When installing from a local CD drive, you must use setup floppies to boot the system before installing XP. ANS: F

PTS: 1

REF: 44

5. Windows XP supports both unattended and customized installation options. ANS: T

PTS: 1

REF: 46

6. UDFs can only be created with the Setup Manager Wizard. ANS: F

PTS: 1

REF: 49

7. RIS is a new feature available with Windows XP. ANS: F

PTS: 1

REF: 54

8. SYSPREP must be used with a third-party disk-imaging product because it only prepares a system for duplication; it does not perform the duplication. ANS: T

PTS: 1

REF: 56

9. You can obtain information about the syntax of the WINNT and WINNT32 commands using the /? parameter. ANS: T

PTS: 1

REF: 62

10. The consumer product key does not work with a volume license installation CD, and a volume license product key does not work with a consumer installation CD. ANS: T

PTS: 1

REF: 65


Full file at http://testbank360.eu/test-bank-70-270-mcse-guide-to-microsoft-windows-xp-professional-enhanced-2ndedition-stewa

MULTIPLE CHOICE 1. Which of the following operating systems will require a clean install of XP? a. Windows 95 c. Windows 2000 Server b. Windows 2000 d. Windows ME ANS: C

PTS: 1

REF: 38

2. In what folder of the installation CD can the WINNT32 executable be found? a. \WINNT c. \SYSTEM b. \I386 d. \WINDOWS ANS: B

PTS: 1

REF: 36

3. What type of device driver most typically experiences compatibility problems when upgrading to XP? a. Mouse c. Sound b. Keyboard d. Video ANS: D

PTS: 1

REF: 37

4. The Windows XP ____ is a utility that inspects your computer to determine whether or not the hardware and software are compatible with Windows XP. a. Upgrade Wizard c. Upgrade Advisor b. Compatibility Wizard d. Device Manager ANS: C

PTS: 1

REF: 38

5. A ____ is a space set aside on a disk and assigned a drive letter that can occupy all or part of the disk. a. drive c. driver b. volume d. boot sector ANS: B

PTS: 1

REF: 38

6. What non-Windows operating system can be dual-booted with XP without the use of third-party multiboot software? a. Linux c. OS/2 b. Unix d. Mac OS ANS: C

PTS: 1

REF: 39

7. The ____ file is a text file that creates the Windows XP boot loader’s menu. a. BOOT.INI c. AUTOEXEC.BAT b. BOOT.BAT d. WINNT.BOT ANS: A

PTS: 1

8. Which is the fastest XP install method? a. Booting from existing OS b. Booting from install CD ANS: B

PTS: 1

REF: 39 c. Booting from floppies d. Network install REF: 41

9. Which is the most common XP install method for individual users?


Full file at http://testbank360.eu/test-bank-70-270-mcse-guide-to-microsoft-windows-xp-professional-enhanced-2ndedition-stewa

a. Booting from existing OS b. Booting from install CD ANS: B

PTS: 1

c. Booting from floppies d. Network install REF: 44

10. What permissions should be set when creating a network share for XP installation? a. Read-only to Everyone c. Full control to Administrators b. Read-only to Administrators d. Full control to domain group ANS: A

PTS: 1

REF: 41

11. From DOS (and operating systems installed over DOS), drive letters are mapped using the commandline syntax of ____. a. use share x server=servername\directory b. net use x: \\servername\directory c. net use servername dir=directory d. network server=servername, dir=directory ANS: B

PTS: 1

REF: 42

12. What is the preferred installation method if you must install storage drivers manually, when your system will not boot from the CD, when an existing OS is not present, or when network access is not available? a. Network installation from server c. Setup boot disks b. Bootable CD d. Local drive ANS: C

PTS: 1

REF: 44

13. Launching Setup requires the execution of the WINNT (DOS or Windows 3.x) or ____ (Windows 95, 98, NT, 2000, XP, 2003) file from the setup directory. a. WINME c. WINNT32 b. WINXP d. WINNTXP ANS: C

PTS: 1

REF: 45

14. The ____ mode setup method is used when you initialize the setup from any method other than launching Setup from a preexisting Windows OS. a. basic c. GUI b. default d. text ANS: D

PTS: 1

REF: 45

15. What is the first option on the Setup Wizard? a. Upgrade or clean install c. Provide product key b. Agree to license d. Primary language ANS: A

PTS: 1

REF: 45

16. ____ Options are used to enable the magnifier and narrator options for use during Setup. a. Accessibility c. GUI b. Text d. Language ANS: A

PTS: 1

REF: 46

17. ____ Options can be used to specify Source path and Systemroot name.


Full file at http://testbank360.eu/test-bank-70-270-mcse-guide-to-microsoft-windows-xp-professional-enhanced-2ndedition-stewa

a. Basic b. Accessibility ANS: C

c. Advanced d. Default PTS: 1

REF: 46

18. ____ is a new feature added to the installation process in Windows XP that enables Setup to download updates and patches for Windows XP before installation actually begins. a. Setup Wizard c. Download Manager b. Dynamic Update d. Windows Update ANS: B

PTS: 1

REF: 46

19. ____ and customized installation options are often used in enterprise network deployments. a. Unattended c. Deployed b. Automatic d. Manual ANS: A

PTS: 1

REF: 46

20. The ____ works in conjunction with the answer file, allowing you to override some settings in the answer file to further streamline the unattended installation process. a. UFT c. Unattended.txt b. UDF d. Dynamic Update ANS: B

PTS: 1

REF: 47

21. To initiate an unattended installation, execute WINNT with the ____ options. a. /A and /S c. /U and /S b. /U and /V d. /UNATTENDED and /U ANS: C

PTS: 1

REF: 47

22. The ____ file included with Windows XP Professional contains default settings for a typical installation. a. AUTO.INI c. UDF.TXT b. BOOT.INI d. UNATTEND.TXT ANS: D

PTS: 1

23. The UDF should be saved as a(n) ____ file. a. text b. batch ANS: A

PTS: 1

24. What is a disadvantage of using RIS? a. Increased network traffic b. Few customization options ANS: A

PTS: 1

REF: 48 c. binary d. initialization REF: 50 c. Manual process d. Limited functionality REF: 55

25. RIS takes advantage of ____ to perform system installations without requiring the installer to visit the destination system. a. WIS c. UDF b. DHCP d. MPR


Full file at http://testbank360.eu/test-bank-70-270-mcse-guide-to-microsoft-windows-xp-professional-enhanced-2ndedition-stewa

ANS: B

PTS: 1

REF: 54

26. What type of server must be used to run RIS? a. Windows NT Server c. Windows XP Professional b. Windows 2000 or 2003 Server d. Windows XP Server ANS: B

PTS: 1

REF: 54

27. ____ combines the setup procedures for multiple applications into a single administrative action. a. WIS c. RIS b. SMS d. RIPrep ANS: A

PTS: 1

REF: 55

28. ____ can only be used to upgrade clients to Windows XP; it does not support clean installations. a. WIS c. RIS b. SMS d. RIPrep ANS: B

PTS: 1

REF: 55

29. ____ is a system duplication tool used to duplicate an entire hard drive. a. RIPrep c. SMS b. RIS d. SYSPREP ANS: D

PTS: 1

REF: 56

30. The ____ parameter of SYSPREP prevents the regeneration of the security ID on reboot and should only be used when you are not cloning the current system or deploying domain controllers a. reboot c. noreboot b. nosidgen d. quiet ANS: B

PTS: 1

REF: 57

31. The ____ flag of the WINNT command specifies a command to be run at the end of the GUI-mode portion of Setup. a. /A c. /M b. /E d. /R ANS: B

PTS: 1

REF: 59

32. The ____ flag of the WINNT32 command specifies that you can copy setup startup files to a hard disk, mark the disk as active, and then install the disk in another computer. a. /tempdrive:drive_letter c. /makelocalsource b. /m:folder_name d. /syspart:drive_letter ANS: D

PTS: 1

33. What file system provides the best security? a. FAT b. FAT32 ANS: D

PTS: 1

REF: 61 c. SecureFAT d. NTFS REF: 62

34. What is the minimum number of machines that can be covered by a volume license? a. 5 c. 100


Full file at http://testbank360.eu/test-bank-70-270-mcse-guide-to-microsoft-windows-xp-professional-enhanced-2ndedition-stewa

b. 20 ANS: A

d. 500 PTS: 1

REF: 65

35. Once Windows XP Professional is installed, you need to update the ____ before installing a second CPU into the system. a. Driver database c. HAL b. BIOS d. Registry ANS: C

PTS: 1

REF: 73

COMPLETION 1. A(n) ____________________ installation installs a completely new version of Windows XP Professional without regard to any existing files or settings. ANS: clean PTS: 1

REF: 38

2. The ____________________ is the software that shows all currently available operating systems and permits the user to choose which one should be booted through a menu. ANS: boot loader PTS: 1

REF: 39

3. The ____________________ setup method employs an initialization Setup Wizard to preselect or predefine several setup options. ANS: GUI PTS: 1

REF: 45

4. Windows XP offers an automated installation option through the use of a(n) ____________________ file, a process known as unattended installation. ANS: answer PTS: 1

REF: 47

5. The ____________________ Wizard is a tool used to create UNATTEND.TXT files. ANS: Setup Manager PTS: 1

REF: 49

6. ____________________ is a system duplication tool used to duplicate an entire hard drive. ANS: SYSPREP PTS: 1

REF: 56


Full file at http://testbank360.eu/test-bank-70-270-mcse-guide-to-microsoft-windows-xp-professional-enhanced-2ndedition-stewa

7. ____________________ is the 16-bit setup tool designed to be launched from DOS. ANS: WINNT PTS: 1

REF: 58

8. When creating a multiboot system, you need separate ____________________ for each OS. ANS: partitions PTS: 1

REF: 62

9. ____________________ is the mechanism by which a product has a finite initial functional lifetime. ANS: Product activation PTS: 1

REF: 65

10. You can rollback a Windows XP installation using the _________________________ applet. ANS: Add or Remove Programs PTS: 1

REF: 74

MATCHING Match each term with the correct statement below. a. NTFS f. b. SYSPREP g. c. answer file h. d. WIS i. e. boot loader j.

Setup Manager Wizard WINNT partition FDISK RIS

1. a space set aside on a disk and assigned a drive letter that can occupy all or part of the disk 2. provides the responses to all the setup prompts during unattended installation 3. Windows Server-based service that allows operating systems to be automatically installed onto target systems over the network 4. utility that combines the setup procedures for multiple applications into a single administrative action 5. recommended file system for Windows XP 6. 16-bit setup tool, is designed to be launched from DOS and operating systems that rely upon DOS 7. tool used to create UNATTEND.TXT files 8. utility that can be used to create and delete partitions 9. software that shows all currently available operating systems and permits the user to choose which one should be booted 10. system duplication tool used to duplicate an entire hard drive 1. ANS: H 2. ANS: C 3. ANS: J

PTS: 1 PTS: 1 PTS: 1

REF: 38 REF: 47 REF: 53


Full file at http://testbank360.eu/test-bank-70-270-mcse-guide-to-microsoft-windows-xp-professional-enhanced-2ndedition-stewa

4. 5. 6. 7. 8. 9. 10.

ANS: ANS: ANS: ANS: ANS: ANS: ANS:

D A G F I E B

PTS: PTS: PTS: PTS: PTS: PTS: PTS:

1 1 1 1 1 1 1

REF: REF: REF: REF: REF: REF: REF:

55 70 58 49 63 39 56

SHORT ANSWER 1. Is it possible to uninstall Windows XP? If so, how and under what circumstances is this done? ANS: Unlike most other Windows operating systems, Windows XP offers an uninstall or rollback capability; however, it is supported only when an upgrade is performed over Windows 95/98/OSR2/SE/ME. When an upgrade installation is performed over one of these versions of Windows 9x, Setup automatically creates backup files, which consume about 300 MB of drive space in addition to the 650 MB needed by Windows XP itself. PTS: 1

REF: 73

2. Generally, what are the steps required to upgrade to a 2-CPU system with Windows XP? Where can you find a step-by-step guide to completing this task? ANS: Once Windows XP Professional is installed, you need to update the HAL before installing a second CPU into the system. If you fail to properly update the HAL, a STOP error indicating a HAL mismatch occurs upon attempted reboot. The process of updating the HAL is not difficult. The complete step-bystep details on performing this operation are found on the Use Device Manager to Switch from Uniprocessor to Multiprocessor Support Web page. PTS: 1

REF: 73

3. Why is it a good idea to be careful when pressing the Next button in the GUI portion of setup? What can you do if you make a mistake? ANS: Often, the system takes several seconds or even a minute to alter the display even after you’ve clicked the Next button. You should click the Next button only once and wait until the system responds, or wait at least five minutes, before clicking again. Otherwise, you might inadvertently skip a page of the Wizard, and in some cases, you are unable to use the Back button. If you suspect that you have skipped a Wizard page and are unable to reach it with the Back button, you can cycle the power on your computer to restart the GUI portion of setup. PTS: 1

REF: 70

4. Describe the process of booting from CD to initiate the Windows XP installation. ANS:


Full file at http://testbank360.eu/test-bank-70-270-mcse-guide-to-microsoft-windows-xp-professional-enhanced-2ndedition-stewa

If your computer system supports bootable CDs, then you can launch the installation process straight from the CD-ROM drive. To launch the installation straight from the installation CD, configure your computer to boot from the CD, place the CD into the CD-ROM drive, turn the power on to your system and, if prompted indicate to boot from the CD. Some systems require you to press the spacebar to boot from the CD, while others automatically boot from the CD if a bootable CD is discovered in the CD-ROM drive. Once the system starts to boot from the CD, it inspects your system then it displays the license agreement. PTS: 1

REF: 68

5. What are the four steps required to complete product activation by phone? ANS: 1. Select your location (i.e., the country from which you are calling). This causes the correct toll-free and toll-charged telephone numbers for you to appear. 2. Call one of the numbers displayed to speak with a customer service representative. Follow any instructions given to you by the Microsoft activation customer service representative. 3. Sometime during the call, you are asked to provide the installation ID. This 50-digit number is displayed in Step 3. 4. The Microsoft activation customer service representative then reads back to you a confirmation ID in 6-digit blocks. As you are given these digits, type them into the text fields provided (labeled A through G). Once the entire confirmation ID has been entered, click Next. At this point, Windows XP is activated and is now ready for use. Clicking Finish closes the Activation Wizard dialog box and returns you to the desktop. PTS: 1

REF: 66

6. What are some disadvantages to product activation? ANS: If you make a significant change to your hardware, your activation can be invalidated. What constitutes a significant change has not been defined fully by Microsoft. It definitely means changing motherboards, but can also include changing a drive controller, video controller, or adding additional CPUs. In any case, you can reactivate, but you have to contact Microsoft directly by phone. A second drawback is that activation must be completed even if you don’t have Internet access. Activation is quick and painless if you have Internet access. If not, you need to activate your product by phone. PTS: 1

REF: 65-66

7. Describe the FDISK utility. What are its limitations? ANS: The DOS FDISK utility can be used to create and delete partitions. However, it has limited capabilities with NTFS. FDISK can see and delete only primary NTFS partitions. FDISK cannot see or delete NTFS-formatted logical drives in an extended partition. The tool DELPART can be used to delete any type of partition from a hard drive, including NTFS. PTS: 1

REF: 63

8. Describe the WINNT32 command. When is it used? How can you find information about the syntax? ANS:


Full file at http://testbank360.eu/test-bank-70-270-mcse-guide-to-microsoft-windows-xp-professional-enhanced-2ndedition-stewa

WINNT32, the 32-bit setup tool, is designed to be launched from 32-bit operating systems (such as all versions of Windows 95, 98, NT, 2000, ME, XP, and 2003). WINNT32 is designed for standard and automated installations and offers several options for source and destination locations as well as debug logging. The command-line syntax for the WINNT32 command can be found in the online Help information obtained from the “winnt32 /?” command. PTS: 1

REF: 59

9. Describe the SYSPREP utility. ANS: SYSPREP enables Windows XP and installed applications to be deployed quickly on multiple computers that have the exact same hardware components. SYSPREP must be used with a third-party disk-imaging product because it only prepares a system for duplication; it does not perform the duplication. Basically, SYSPREP removes the configurable settings of a system that are defined in a typical UNATTEND.TXT file and prepares the system to redetect all Plug and Play devices the next time the system is booted. After the source computer or any duplicated computer is rebooted, a new SID is created automatically.A mini-setup wizard prompts you for local system-specific data, such as computer name, product ID, and username (the mini-wizard can be managed through scripts to fully automate the process), and forces a full redetection of Plug and Play hardware. PTS: 1

REF: 56

10. Describe the automated installation process. What supporting files are required? ANS: Windows XP offers an automated installation option through the use of an answer file, a process known as unattended installation. This installation method is often preferred in multiple installations because you don’t have to respond to installation prompts, but instead you provide a script containing the appropriate answers.Windows XP further simplifies multiple duplicate installations with the uniqueness database file (UDF). The UDF works in conjunction with the answer file, allowing you to override some settings in the answer file to further streamline the unattended installation process. Rather than creating a new answer file for every change to the installation, you can just specify a separate UDF. Most information is covered in the answer file, but if a setting exists in both the specified UDF and in the answer file, the UDF takes precedence. PTS: 1

REF: 47


Test bank 70 270 mcse guide to microsoft windows xp professional enhanced 2nd edition stewart