Issuu on Google+

Full file at http://testbank360.eu/test-bank-70-215-mcse-guide-to-microsoft-windows-2000-server-certification-edition-2ndedition-palme

CHAPTER 2—PLANNING FOR SERVER HARDWARE TRUE/FALSE 1. In the past, requirements for Windows NT Server and Windows NT Workstation have been very similar, but this is not the case with Windows 2000 Server and Windows 2000 Workstation. ANS: T

PTS: 1

REF: 40

2. Windows 2000 Professional includes many more service options and more robust connectivity, which means it requires more resources than Windows 2000 Server does. ANS: F

PTS: 1

REF: 40

3. In accordance with the minimum hardware requirements to install Windows 2000 Professional on Intel and RISC-based computers, a Pentium 166 MHz (or faster) processor is required. ANS: F

PTS: 1

REF: 41

4. Your first stop in selecting hardware for Windows 2000 Server should be to check Microsoft's hardware compatibility list. ANS: T

PTS: 1

REF: 41

5. A low clock speed helps ensure the CPU does not become bottlenecked with more processing requests that it can handle. ANS: F

PTS: 1

REF: 42

6. Windows 2000 uses Pentium-enabled features such as multithreading and multitasking. ANS: T

PTS: 1

REF: 42

7. The L1 cache built into the Pentium Pro chip is either 256 KB, 512 KB, or 1 MB, with 512 KB as the most common implementation. ANS: F

PTS: 1

REF: 43

8. The L2 caching architecture in the Pentium II and Pentium III is faster the Pentium Pro, but more expensive. ANS: F

PTS: 1

REF: 43

9. Symmetric multiprocessor computers have two, three, four, eight, or more processors to share the processing load. ANS: T

PTS: 1

REF: 44

10. Clustered computers are linked together by two elements: the operating system and high-speed links between the computers.


Full file at http://testbank360.eu/test-bank-70-215-mcse-guide-to-microsoft-windows-2000-server-certification-edition-2ndedition-palme

ANS: T

PTS: 1

REF: 44

11. Windows 2000 Server is a 64-bit operating system. ANS: F

PTS: 1

REF: 46

12. Modern servers contain primarily MCA buses for fast transport of information via heavily used components such as disk drives and NICs. ANS: F

PTS: 1

REF: 46

13. The purpose of intelligent input/output is to increase the speed of operations involving peripherals, while reducing the need for the main processor to handle I/O processes. ANS: T

PTS: 1

REF: 46

14. The OS Services Module is software located on the peripheral controller or adapter that operates independently of the operating system. ANS: F

PTS: 1

REF: 46

15. Automatic configuration is the ability to automatically detect and configure new hardware devices. ANS: F

PTS: 1

REF: 47

16. Plug and Play must be enabled in the computer's BIOS. ANS: T

PTS: 1

REF: 47

17. Plug and Play was lacking in the previous versions of Windows NT. ANS: T

PTS: 1

REF: 47

18. Firmware is software that is stored on a chip. ANS: T

PTS: 1

REF: 48

19. Full duplex is the capacity to send and receive simultaneously. ANS: T

PTS: 1

REF: 48

20. An inexpensive way to boost server performance is to install extra RAM. ANS: T

PTS: 1

REF: 50

21. Disk contention can be increased through the design of the server disk storage. ANS: F

PTS: 1

REF: 52

22. ESDI disk controllers provide above average data transfer rates.


Full file at http://testbank360.eu/test-bank-70-215-mcse-guide-to-microsoft-windows-2000-server-certification-edition-2ndedition-palme

ANS: F

PTS: 1

REF: 53

23. It is important to make sure each device connected to the interface has a unique address. ANS: T

PTS: 1

REF: 53

24. Computers designed as servers generally come equipped with SCSI-1 adapters or higher. ANS: F

PTS: 1

REF: 54

25. The SCSI interface plugs into one of the computer's open expansion slots on the main board. ANS: T

PTS: 1

REF: 54

26. When you configure a server, be cautious about placing too much demand on access to hard disk storage. ANS: T

PTS: 1

REF: 54

27. One method to significantly increase performance on a server is to purchase two or more hard disk drives and divide the flow between two or more data pathways by placing the drives on a single adapter. ANS: F

PTS: 1

REF: 55

28. With disk mirroring, there is one drive for each disk volume of data. ANS: F

PTS: 1

REF: 56

29. Figure 2-8 illustrates an example of disk mirroring. ANS: T

PTS: 1

REF: 56

30. Another approach to disk redundancy is the use of a redundant array of inexpensive (or independent) disks. ANS: T

PTS: 1

REF: 57

31. RAID level 2 uses disk striping and stores error-correcting information, but the information is only written to one disk in the array.


Full file at http://testbank360.eu/test-bank-70-215-mcse-guide-to-microsoft-windows-2000-server-certification-edition-2ndedition-palme

ANS: F

PTS: 1

REF: 58

32. Recovery from a failed disk provides roughly the same guarantee as with disk mirroring, but takes longer with RAID level 5. ANS: T

PTS: 1

REF: 58

33. Windows 2000 Server supports only RAID levels 1 and 5 for disk fault tolerance. ANS: F

PTS: 1

REF: 58

34. RAID fault-tolerance methods are not supported in Windows 2000 Datacenter. ANS: F

PTS: 1

REF: 58

35. The boot and system files can be placed on RAID level 1, but not on RAID level 5. ANS: T

PTS: 1

REF: 58

36. The disk storage fault tolerance-method you use depends on factors such as budget constraints. ANS: T

PTS: 1

REF: 60

37. Byte for byte, Zip disk backup is usually the least expensive and most convenient way to back up an entire server. ANS: F

PTS: 1

REF: 62

38. If hard disks also are on the same adapter as the tape drive, for example, server access to the disks may be slowed due to the high traffic through that adapter during backups. ANS: T

PTS: 1

REF: 62

39. One way to implement CD-ROM access is to purchase a CD-ROM "jukebox" or server that can be connected to the Windows 2000 server by using a SCSI adapter or Fibre Channel. ANS: T

PTS: 1

REF: 63

40. Windows NT 4.0 does not support Digital Video Discs, but Windows 2000 does. ANS: T

PTS: 1

REF: 63

MULTIPLE CHOICE 1. ____ is a client/workstation network operating system. a. Windows 2000 Professional b. Windows 2000 Server c. Windows NT Server d. Windows Datacenter


Full file at http://testbank360.eu/test-bank-70-215-mcse-guide-to-microsoft-windows-2000-server-certification-edition-2ndedition-palme

ANS: A

PTS: 1

REF: 40

2. In accordance with the minimum hardware requirements to install Windows 2000 Server on Intel and RISC-based computers, a(n) ____ is required to connect to the network. a. processor b. floppy disk drive c. NIC d. CD-ROM drive ANS: C

PTS: 1

REF: 41

3. In accordance with the hardware requirements to install Windows 2000 Professional on Intel and RISC-based computers, a(n) ____ is required for installations not performed over the network. a. processor b. CD-ROM drive c. floppy disk drive d. NIC ANS: B

PTS: 1

REF: 41

4. The ____ is the rate at which the CPU sends data through the buses inside the computer. a. processor pace b. clock speed c. bit stream d. delivery time ANS: B

PTS: 1

REF: 42

5. Buses are also called ____. a. bit streams b. characters c. data pathways d. instruction carriers ANS: C

PTS: 1

REF: 42

6. ____ come in different capacities, measured in terms of bits. a. Data surges b. Xeons c. Drivers d. Buses ANS: D

PTS: 1

REF: 42

7. Processors use specifically allocated workspaces, called ____, to complete tasks. a. buses b. clients c. registers d. cache ANS: C

PTS: 1

REF: 43

8. The basic Pentium processor uses a(n) ____ chip for L2 cache that is plugged into a socket or directly soldered into the main board.


Full file at http://testbank360.eu/test-bank-70-215-mcse-guide-to-microsoft-windows-2000-server-certification-edition-2ndedition-palme

a. b. c. d.

SRAM DRAM RAM PRAM

ANS: A

PTS: 1

REF: 43

9. ____ computers are computers that operate together as one shared resource. a. Symmetric multiprocessor b. Reduced instruction set c. Single processor d. Clustered ANS: D

PTS: 1

REF: 44

10. Microsoft defines two models for ____: shared disk and shared nothing. a. caching b. clustering c. bus architectures d. multithreading ANS: B

PTS: 1

REF: 44

11. The shared disk model is supported in the framework of what Microsoft calls a(n) ____ solution. a. dual mode b. failover c. recover d. shared-fill ANS: B

PTS: 1

REF: 44

12. The ____ bus carries data to be processed. a. internal b. external c. processor d. spool ANS: B

PTS: 1

REF: 46

13. ____ is a 32-bit and 64-bit bus with the fastest data transfer rate and local bus capability. a. ISA b. EISA c. MCA d. PCI ANS: D

PTS: 1

REF: 46

14. ____ enables some processing activities to take place on interface card processors instead of on the CPU. a. Clustering b. Caching c. Bus mastering d. Multiprocessing


Full file at http://testbank360.eu/test-bank-70-215-mcse-guide-to-microsoft-windows-2000-server-certification-edition-2ndedition-palme

ANS: C

PTS: 1

REF: 46

15. A ____ is software that allows a computer to communicate with devices such as hard disks, printers, monitors, and network interface cards. a. controller b. driver c. spool d. bus link ANS: B

PTS: 1

REF: 46

16. When your computer has a(n) ____, you can plug in devices without powering off the computer. a. NIC b. PnP c. external port d. USB ANS: D

PTS: 1

REF: 47

17. For most computers, servers, and network equipment, the ____ is built into the interface card. a. controller b. firmware c. transceiver d. circuit ANS: C

PTS: 1

REF: 48

18. For a typical network, purchase a ____ that can transmit at either 10 Mbps or 100 Mbps. a. NIC b. CPU c. USB d. SMP ANS: A

PTS: 1

REF: 48

19. You can use the Windows 2000 ____ to determine the amount of memory used by a process. a. Active Directory b. Task Manager c. File Server d. Disk Management ANS: B

PTS: 1

REF: 50

20. Disk ____ is the number of simultaneous requests to read or write data from or to a disk. a. contention b. capacity c. traffic d. access ANS: A

PTS: 1

21. ____ is measured in milliseconds. a. Data transfer rate b. Bus rate

REF: 52


Full file at http://testbank360.eu/test-bank-70-215-mcse-guide-to-microsoft-windows-2000-server-certification-edition-2ndedition-palme

c. Disk access time d. Channel speed ANS: C

PTS: 1

REF: 52

22. The speed of the data pathway or channel is called the ____. a. data transfer rate b. disk access time c. bus rate d. channel speed ANS: A

PTS: 1

REF: 52

23. An ____ disk controller takes advantage of the 32-bit bus architecture of Pentium computers. a. ESDI b. SCSI c. IDE d. ESCI ANS: B

PTS: 1

REF: 53

24. ____ adapters are made for RISC computers and have speeds up to 100 Mbps. a. SCSI-1 b. Narrow SCSI-2 c. SCSI-3 d. Ultra2 SCSI ANS: C

PTS: 1

REF: 53

25. The ____ is the board that acts as the interface between the disk drives and the computer. a. UPS drive b. Xeon c. Merced d. disk controller ANS: D

PTS: 1

REF: 53

26. Omitting the ____ is a common cause of problems when connecting several devices to one SCSI adapter. a. cable terminator b. disk pathway c. file size d. utility driver ANS: A

PTS: 1

REF: 54

27. The ____ of a SCSI device is directly attached to the device. a. utility driver b. controller c. kernel d. connector ANS: B

PTS: 1

REF: 54


Full file at http://testbank360.eu/test-bank-70-215-mcse-guide-to-microsoft-windows-2000-server-certification-edition-2ndedition-palme

28. ____ is a high-speed communications method used to connect disk storage devices to computers. a. Fibre Channel b. SCSI c. Integrated Device Electronics d. Enhanced Small Device Interface ANS: A

PTS: 1

REF: 55

29. One fault-tolerance option common to many server and host computer operating systems is disk ____ to store redundant data. a. mirroring b. contention c. driving d. shifting ANS: A

PTS: 1

REF: 56

30. Disk ____ leaves the data inaccessible if the controller or adapter fails. a. duplexing b. mirroring c. contention d. striping ANS: B

PTS: 1

REF: 56

31. Disk ____ combines disk mirroring with redundant adapters or controllers. a. contention b. striping c. accessibility d. duplexing ANS: D

PTS: 1

REF: 56

32. ____ is a set of standards for lengthening disk life and preventing data loss. a. IDE b. ESDI c. RISC d. RAID ANS: D

PTS: 1

REF: 57

33. ____ is the ability to spread data over multiple disk volumes. a. Duplexing b. Volume spreading c. Striping d. Looping ANS: C

PTS: 1

REF: 57

34. ____ employs simple disk mirroring and is used on smaller networks, in situations in which fast read access is more important than fast disk writing, and as a means to duplicate the operating system files in the event of a disk failure. a. RAID level 0 b. RAID level 1


Full file at http://testbank360.eu/test-bank-70-215-mcse-guide-to-microsoft-windows-2000-server-certification-edition-2ndedition-palme

c. RAID level 2 d. RAID level 3 ANS: B

PTS: 1

REF: 57

35. RAID level 5 requires at least three disks in the RAID ____. a. file b. drive c. array d. options ANS: C

PTS: 1

REF: 58

36. On a Windows 2000 server, mirrored/duplexed and RAID disks are set up using the ____ snap-in in the Microsoft Management Console. a. Active Directory b. Disk Management c. Task Manager d. File Server ANS: B

PTS: 1

REF: 59

37. ____ implements fault tolerance through the server's operating system. a. SCSI b. Disk mirroring c. Striping d. Software RAID ANS: D

PTS: 1

REF: 61

38. ____ backup is used for large backup needs. a. Tape b. Zip disk c. Jaz disk d. CD-ROM ANS: A

PTS: 1

REF: 62

39. Windows 2000 requires that you have a ____ or faster CD-ROM drive. a. 12X b. 24X c. 32X d. 48X ANS: A

PTS: 1

REF: 63

40. CD-ROM arrays offer throughput that can match ____ speeds. a. Ultra SCSI b. Wide Ultra SCSI c. Ultra2 SCSI d. SCSI-3 ANS: A

PTS: 1

REF: 63


Full file at http://testbank360.eu/test-bank-70-215-mcse-guide-to-microsoft-windows-2000-server-certification-edition-2ndedition-palme

COMPLETION 1. One way to increase the speed at which the processor works is by providing extra storage space on a chip. The extra storage is called ____________________. ANS: processor cache cache PTS: 1

REF: 43

2. Besides L2 caching, another difference introduced with the Pentium II is a faster external operating ____________________ speed than is used in the Pentium and Pentium Pro computers. ANS: bus PTS: 1

REF: 43

3. ____________________ can improve processor response on a database server that processes involved queries on a large database to generate reports. ANS: Cache Processor cache PTS: 1

REF: 44

4. Some ____________________ computers use an architecture that requires CPUs to be added in multiple numbers, making CPU upgrades expensive. ANS: symmetric multiprocessor (SMP) SMP symmetric multiprocessor PTS: 1

REF: 44

5. ____________________ computers are frequently used to provide a means to expand processing power, storage, and RAM when an existing system is overloaded. ANS: Clustered PTS: 1

REF: 44

6. In the ____________________ model, if one computer fails, the resources that it owns can be taken over by a different computer in the cluster that is still operational. ANS: shared nothing shared-nothing PTS: 1

REF: 44


Full file at http://testbank360.eu/test-bank-70-215-mcse-guide-to-microsoft-windows-2000-server-certification-edition-2ndedition-palme

7. Figure 2-2 illustrates the ____________________ clustering model. ANS: shared nothing shared-nothing PTS: 1

REF: 45

8. Figure 2-3 illustrates ____________________ communications architecture. ANS: I2O intelligent input/output PTS: 1

REF: 47

9. A(n) ____________________ is a relatively new bus standard that improves on the concept of serial and parallel communications. ANS: universal serial bus


Full file at http://testbank360.eu/test-bank-70-215-mcse-guide-to-microsoft-windows-2000-server-certification-edition-2ndedition-palme

USB universal serial bus (USB) PTS: 1

REF: 47

10. When a(n) ____________________ NIC is used, it comes with software drivers or firmware to match the media options. ANS: combination PTS: 1

REF: 48

11. ____________________ memory chips keep some memory in reserve for when problems occur. ANS: ECC Error checking and correcting Error checking and correcting (ECC) PTS: 1

REF: 50

12. Because hard disk drives are prone to failure, one of the best data security measures is to plan for disk ____________________ in servers and host computers. ANS: redundancy PTS: 1

REF: 56

13. Figure 2-9 illustrates an example of ____________________. ANS: disk duplexing PTS: 1

REF: 57

14. Hardware RAID is implemented through the server hardware and is independent of the ____________________.


Full file at http://testbank360.eu/test-bank-70-215-mcse-guide-to-microsoft-windows-2000-server-certification-edition-2ndedition-palme

ANS: operating system OS PTS: 1

REF: 61

15. One limitation of ____________________ RAID is that with some vendors you might be required to purchase all components from the same vendor. ANS: hardware PTS: 1

REF: 61

16. A ____________________ is necessary to load the Windows 2000 Server operating system, unless you choose to load the system over the network. ANS: CD-ROM drive CD-ROM PTS: 1

REF: 63

ESSAY 1. Why is a high clock speed recommended? ANS: A high clock speed is recommended because it increases the speed at which the computer can internally transfer data, such as between the CPU and a disk or tape drive. PTS: 1

REF: 43

2. What are some basic rules that apply to estimating the amount of RAM needed on a server? ANS: Estimating the amount of RAM is not an exact science, but some basic rules still apply. * First, start at the minimum amount of memory needed for the operating system kernel (64MB) * Next, determine the number of people who will be accessing the system PTS: 1

REF: 50

3. What are two important advantages of Fibre Channel in a server? ANS: Two important advantages of Fibre Channel in a server are that: * It is fast (from 100 Mbps to 1 Gbps) * It enables peripherals to be attached further away (up to 10 kilometers) than other peripheral connection methods PTS: 1

REF: 55


Test bank 70 215 mcse guide to microsoft windows 2000 server certification edition 2nd edition palme