Page 1

erhvervSilkeborg 2014

Ă…rsrapport


1000 vis af muligheder af Niels Thorslund og Torben Vilsgaard

Ved udgangen af 2013 indgik erhvervSilkeborg en samarbejdsaftale med TurismeSilkeborg, der supplerer tilsvarende aftaler med handelSilkeborg og en række lokale erhvervsforeninger. Med de indgåede aftaler er erhvervSilkeborg nu Danmarks største lokale erhvervsforening med flere end 1.000 medlemmer. I de kommende år bliver opgaven at udnytte det flotte sammenhold, der nu er skabt blandt erhvervsvirksomhederne i området. Det sikrer endnu bedre rammevilkår for etablering og drift af virksomheder. Blandt de vigtigste resultater i 2013 skal nævnes aftalen med Silkeborgs borgmesterkandidater om en hurtig nedtrapning og afskaffelse af dækningsafgiften for virksomheder. Når nedtrapning er gennemført, betyder det en reduktion i afgifter for områdets virksomheder på mere end kr. 20 mio. årligt. En anden væsentlig milepæl var etableringen af ”erhvervSilkeborg G-Kraft CITY”, hvorefter vi nu kan tilbyde plads til mere end 60 iværksættere i vores 2 udviklingsmiljøer. erhvervSilkeborg har i 2013 haft fokus på et højt aktivitetsniveau for medlemmerne, og realiseret en samlet omsætning på kr. 10,9 mio. og et resultat på kr. 20.000. På de følgende sider har vi udvalgt en række fakta omkring erhverv i Silkeborg og vores arbejde i 2013. Vi ser frem til fortsat at kunne bidrage til udviklingen af Silkeborg området.

Niels Thorslund Bestyrelsesformand - erhvervSilkeborg Torben Vilsgaard

Direktør - erhvervSilkeborg


Steen Vindum Silkeborgs borgmester ”Vi skal i fællesskab styrke erhvervslivet og få flere virksomheder til at etablere sig og vokse, og her spiller erhvervSilkeborg en vigtig rolle som bindeled mellem virksomheder og os som kommune. Vi har brug for et stærkt sammenhold for at skabe de bedst mulige rammer for at drive erhverv i Silkeborg”

Steen Vindum Borgmester


...en fælles og dermed mere markant stemme

T

nsen homas Je

Medlem a

raterne

cialdemok

et for So f Folketing

rvig

Mads Rø

nstre

get for Ve

f Folketin Medlem a

Hvad betyder erhvervSilkeborg for jer? ”I Silkeborg kan vi være stolte af, at vi i erhvervSilkeborg har en erhvervsorganisation som har samlet gode lokale kræfter, der gør, at man kan tale med en fælles og dermed mere markant stemme. Som fælles talerør for over 1.000 lokale virksomheder ved vi altid, hvor vi skal ringe hen for at få nogle gode input, når vi skal lave praktisk politik på Christiansborg.”


Danmarks største erhvervsråd

Silkeborg

Horsens

1000 670

650 600

500 Randers 460

M

ed

le

m

m er

af

Samarbejdsaftaler For at vi kan tilbyde vores service til flest mulige virksomheder, har vi lavet samarbejdsaftaler med en række andre erhvervsforeninger

lg

te

lo

k

ve

rv

sr

åd

VIBORG

al

e

er

h

HERNING

ÅRHUS

u d

va

RANDERS

Århus

SILKEBORG

Herning

HORSENS

Viborg


Silkeborg ligger i centrum...

Holger Helle Automobilhandler og ivĂŚrksĂŚtter - Bilernes Hus


Vi står sammen i Silkeborg -Mange stærke erhvervsnetværk

erhvervSilkeborg Business

Netværk for virksomhedsejere og ledere

+ 100

Silkeborgnet

Netværk med fokus på samhandel

medlemmer

medlemmer

+ 70

Silkeborg Valley

Netværk for IT virksomheder

+ 30

Silkeborg er også et godt sted at drive virksomhed generelt og prøve nogle ting af. Og hvis du spørger om mit råd til andre iværksættere, der vil starte noget op her, er det egentligt lige ud af landevejen: Hold det du lover… og så er det på jysk bare at gå i gang.”

medlemmer

”Silkeborg ligger i centrum, og min forretning ligger uden tvivl bedst her, for man kan hurtigt nå Silkeborg fra de fleste store byer i Jylland, og motorvejen vil bare gøre det endnu nemmere. Jeg er overbevist om, at motorvejen vil give mere trafik, og dermed også kunder til Silkeborg.


Vidste du... 72.000

eksemplarer af magasinet erhvervSilkeborg er blevet uddelt

deltagere i arrangementer

+3.500

unikke deltagere

+900

arrangementer

160

Arrangementer for alle vores medlemmer bl.a. verdensnavnet Martin Lindstrøm, januar 2013

10.000+

kopper kaffe drukket til vores arrangementer

1.800 27 Har modtaget vores

nyhedsbreve


Indflydelse

Vi har ugentlige møder med Rådhuset. Det har resulteret i flere aftaler, der har skabt bedre vilkår for hele erhvervslivet.

Scan koden og se vores videoer

210

Vejledte iværksættere

Omsætning

10.900.000 kr. Resultat

20.000 kr.


Geografi - ”ikke bare et godt sted at arbejde”

...turister og erhverv kan komme hurtigt frem til én af Danmarks mest populære destinationer

Carsten Sandgaard Christensen Projektchef - Vejdirektoratet Liselotte Nis-Hanssen Turismechef - TurismeSilkeborg


København

ifølge verdens største rejsesite Tripadvisor er Silkeborg kun overgået af København, som det bedste rejsemål i hele Danmark

Silkeborg

Danmarks bedste rejsemål

427.000 Arbejdspladser indenfor 1 times kørsel

Liselotte Nis-Hanssen Turismechef - TurismeSilkeborg

Carsten Sandgaard Christensen Projektchef på Silkeborg Motorvejen Vejdirektoratet. ”Silkeborg får et unikt stykke motorvej, der bliver enestående i Danmark. Vejen er specielt designet til Silkeborg, og den bliver i mine øjne en attraktion i sig selv – både når man ser på design og den øgede tilgængelighed, den bringer med sig.”

Silkeborg - Hamborg 3 timer

”Med motorvejen bliver der kortere transporttid til Silkeborg, og Silkeborg bliver mere tilgængelig, så turister og erhvervsfolk kan komme hurtigt frem til én af Danmarks mest populære destinationer. Og så er det selvfølgelig byens fælles opgave at give vores gæster nogle rigtig gode og uforglemmelige oplevelser.”


...I har skabt et godt grundlag, og I kan nĂĽ meget mere...

Jørgen Mads Clausen Bestyrelsesformand - Danfoss A/S


Jørgen Mads Clausen, Bestyrelsesformand for Danfoss A/S, Indviede i efteråret 2013 iværksættermiljøet erhvervSilkeborg G-KRAFT City ”Set udefra ser jeg Silkeborg som en dynamisk by. I har skabt et godt grundlag, og I kan nå meget mere, men kursen er god. Det, der skaber succesfulde iværksættere, er, at man har huse som jeres, hvor iværksættere kan mødes og dele erfaringer. ErhvervSilkeborg G-KRAFT miljøet er den rigtige ramme for den type iværksættere, som har base i et kontormiljø.”

T

2011

2014 primo

9

16

31

2013

Ild

erh

40

2012

ei

l sjæ

v ver

S

org b e ilk

AF R G-K

58møder ) (2 0 13

rks Netvæ

Fælle s

10

strate g

(2 0 13

imød

)

er

Hvad står erhvervSilkeborg G-KRAFT egentlig for? G-KRAFT - ”fordi det skal mærkes, at man er i bevægelse” - og det er netop det, der sker for virksomhederne i vores udviklingsmiljøer for ambitiøse iværksættere.


Aktivitet

Silkeborg vil stĂĽ rigtig stĂŚrkt i konkurrencen med omegnsbyerne Mogens Petersen i fremtiden.

Claus Broe

Claus Broe Handelschef - handelSilkeborg

Mogens Pedersen

Managing Director - Braaten+Pedersen


Mogens Pedersen Managing Director - Braaten+Pedersen Braaten+Pedersen står bag udviklingen og udlejningen af det kommende midtbycenter i Silkeborg ”Silkeborgs unikke beliggenhed, kombineret med mange specialbutikker og en i forvejen velfungerende detailhandel, giver de allerbedste betingelser for etableringen af et nyt butikscenter. Erfaringerne fra andre byer med et butikscenter placeret i midtbyen, viser med al tydelighed, at handlen øges generelt og udviklingen i byen forstærkes. I tæt samarbejde med Silkeborg Kommune og handelSilkeborg bliver projektet og dermed en særdeles spændende udvikling, snart sat i gang.” Claus Broe Handelschef - handelSilkeborg ”I Silkeborg bliver placeringen af det nye storcenter helt optimal, hvilket er af afgørende betydning for den synergi det vil have på handelslivet i byen. Samtidig er alle involverede parter enige om at samarbejde – både i anlægsprocessen og fremadrettet – skal styrke Silkeborg som attraktiv handelsby. Silkeborg vil stå rigtig stærkt i konkurrencen med omegnsbyerne i fremtiden, interessen for at etablere butik i byen vil blive forstærket yderligere og på den måde sikres en fortsat handelsmæssig vækst.”

Holstebro 5.

Silkeborg Det mest attraktive sted at placere sin butik Undersøgelse fra 2011: storematcher.com

3.viborg 1. Silkeborg

2. vejle 4. kolding


Tlf. 8720 4711 kontakt@erhvervsilkeborg.dk www.erhvervsilkeborg.dk

Påvirke Forbinde Igangsætte

Foto: Juul fotografi m.fl.

erhvervSilkeborg Det Gamle Rådhus Torvet 2A, 1. sal 8600 Silkeborg

erhvervSilkeborg 2014  

erhvervSilkeborgs årsrapport for 2013- Hvem er erhvervSilkeborg og hvad står vi for? ...ganske enkelt, vi er til for din virksomhed...

erhvervSilkeborg 2014  

erhvervSilkeborgs årsrapport for 2013- Hvem er erhvervSilkeborg og hvad står vi for? ...ganske enkelt, vi er til for din virksomhed...

Advertisement