Page 1

Melontaa ja erämaan mökkeilyä

Omatoimisen loman ensimmäinen viikko kuluu meloskellen Tervareitillä ja toinen rantamökillä. Tervareitti on järvireitti, jonka varrella on runsaasti tulipaikkoja, laavuja ja yksi autiotupakin. Lähtöpaikan, yöpymispaikat ja päivämatkat voit suunnitella mielesi mukaan. Melontaretken jälkeen siirrytään rantamökille, vanhan metsän tunnelmaan. Mökillä on kamiina, kaasuliesi, ulkogrilli ja valaistukseen öljylamput. `Ekojääkaapin` jäähdytys tapahtuu kylmällä lähdevedellä. Rantasauna, vene ja polkupyörät ovat vapaasti käytettävissä.

EräPiira

+358 (0)400 219197 urpo.piirainen@erapiira.fi www.erapiira.fi


Kahden viikon luontoloma Henkilömäärä 2 - 4 henkilöä Paketti on voimassa 11.5. - 30.9.2013 alkaen niin, että siirto mökille lauantaina. Hinta 790 € /2 henkilöä + 285 € /lisähenkilö (max 2 lisähenkilöä). Kahden viikon Luontoloma sisältää: * Viikon omatoiminen melontaretki hyvätasoisilla kahden hengen avokanooteilla. Melontapakettiin kuuluvat melat, melontaliivit ja vesitiiviit varustesäilöt sekä melontakartta ja reittisuunnittelussa avustaminen. * Rastinjärven rantamökin vuokra viikoksi liinavaatteineen. Saunan, veneen ja polkupyörien (2 kpl) vapaa käyttö. * Kuljetukset Kuhmon keskustasta melontaretkelle, retkeltä mökille ja mökiltä loman päätteeksi Kuhmon keskustaan. Aikaa varataan siirtymisten aikana kauppaostoksille. * Melontaretken pituus on joustavasti muokattavissa


Melomaan Kuhmoon

EräPiira +358 (0)400 219197 urpo.piirainen@erapiira.fi www.erapiira.fi


MELOMAAN KUHMOON Kuhmon joet, järvet ja pienet kosket tarjoavat vaihtelevia melontareittejä niin aloittelijalle kuin kokeneemmallekin melojalle. Hienoja melonta-alueita ovat muun muassa Tervareitti Lentuan maisemissa, lukuisat erämaiset pikkujärvet sekä jokireiteistä Jongunjoki. Opastettuja päiväretkiä ryhmille Jongunjoelle, Jämäsjärvelle ja pienelle majavajoelle alkaen 85 €/hlö. Tilauksesta räätälöityjä opastettuja retkiä yöpymisineen Jongunjoelle ja Tervareitille. Yhdistetty kahden viikon omatoiminen melonta/mökkiloma alkaen 285 € (4 hengen ryhmä). Vuokrakalusto: Kanootit C2: Bell North Wind, Old Town Discovery ja Pyranha Prospector Kajakit K1: Voyager 445 ja Perception Carolina Hintaesimerkkejä 2013: Kanootti 50 €/vrk, 180 €/viikko Kajakki 35 €/vrk, 130 €/viikko Hinta sis. melat, melontaliivit, vesitiiviin tynnyrin tai säkin ja melontakartan

Tervetuloa kokemaan melomisen lumo!


LASKE PAJAKKAKOSKI UIMALLA

EräPiira +358 (0)400 219197 urpo.piirainen@erapiira.fi www.erapiira.fi


Viirupöllön pesällä Alkukesän villi piilokojuelämys Kuhmossa, viirupöllön pesäpöntön ääressä. Kojusta voit turvallisesti ja mukavasti tarkkailla ja kuvata pöllönpoikasia ja emolintuja.

EräPiira +358 (0)400 219197 urpo.piirainen@erapiira.fi www.erapiira.fi


Kausi: 18. - 28.6. 2013 Paikka: Kuhmo, n. 20 km keskustasta kaakkoon. Kesto: 2-10 tuntia Henkilömäärä: 1-3 Hinta: alkaen 70 euroa/hlö Hinta/henkilö: Hinta yhdelle hengelle 100 euroa. Hinta sisältää: Opastuksen kojulle, turvallisuusohjeet, oleskelun kojussa 2-10 h. Viirupöllö munii huhtikuussa 2-6 munaa. Naaras hautoo munia 4 viikkoa, jonka jälkeen alkaa n. kuukauden kestävä pesäpoikasaika. Tänä aikana piilokojusta voit mukavasti ja turvallisesti tarkkailla ja kuvata poikasia ja emolintuja, jotka tuovat poikasille ruokaa. Linnut ovat aktiivisimmillaan iltaisin ja aamuyöstä. Juhannuksen tienoilla valoa riittää, joten voit tulla kojuun jo illalla ja viettää kojussa koko yön. Tai voit tulla vasta aamuyöstä ja viipyä kauneimman auringonnousun ajan kojussa, esim. klo 4-6. Kojussa on tuolit ja kuvausaukot kolmelle kuvaajalle. HUOM! Viirupöllö saattaa olla hyvin aggressiivinen puolustaessaan poikasiaan! Tämän vuoksi opastus ennen kojulle menoa on pakollinen. Kojulle kävellään yrityksen tukikohdasta n. 150 m. Tarvittaessa asiakkaat varustetaan kypärillä.

Ohjelmat  
Ohjelmat  
Advertisement