Page 1

`p`ppConfidencial 16/02/2013

Pàgina 1

2Q10 Andorra

Gràcia

Manresa Mataro

Madrid

La Manxa

8 Terri toris

Girona

Gijón

PrimaVera2Q10 Tardor2011 activitats en 8 Territoris

creació d’una xarxa d’orientadors - animadors entre els col·lectius que encara no estan connectats a la societat de la informació: gent gran, persones de zones rurals, dones, autònoms, pimes, joves, immigrants , desocupats, futurs afectats per EREs i Fusions Caixes d’estalvis


Programa per la la Comunicació i Dinamització de la Societat de la Informació

La seva finalitat és dinamitzar l’entorn on es desenvolupa l’activitat i la vida d’aquestes persones amb l’objectiu d’ajudar-les a descobrir com les noves tecnologies els ajuden a realitzar-se personalment, a compartir i a millorar la comunicació. No és un curs d’informàtica ni d’Internet però, al finalitzar el programa aconseguim que tots els que participen en el mateix enviïn e-mail, naveguin per Internet i ajudin als seus companys i col·laborin amb els portals de participació ciutadana. Aquest és l’indicador que mesura l’eficàcia d’aquest mètode i els seus avenços.


La finalitat és la comunicació, l’important no ho decidim nosaltres, ho decideix cada persona, cada col·lectiu. El nostre objectiu és, primer de tot, entendre el que motiva a cada persona –Internet és el mitjà, no la finalitat- i després ens recolzem en Internet, en el correu electrònic (e-mail) i en la navegació per ajudar a aconseguir-ho. Altre característica del nostre mètode és que nosaltres anem on estan les persones, ja que les barreres, algunes “invisibles” i altres més perceptibles, impedeixen a aquests col·lectius aproximar-se a la Societat de la Informació. A continuació, creem una xarxa d’orientadors amb persones d’aquest col·lectiu, les quals fan de corretja de transmissió dels coneixements i de les experiències a la resta de persones que conformen el col·lectiu. El programa Orient@-t és una iniciativa que neix de la col·laboració entre l’Associació Orient@-T, la empresa especialitzada en Comunicación Tarquinos, la consultora Solu’s i Ona, la Associació InNoGran per l’impuls de la comunicació i diferents col·lectius de gent gran (lagentgran.com, losmayores.com) que han estat pioners en l’experimentació d’aquest programa.


Orient@-t, realizació del programa La realització d’aquest programa es duu a terme en tres fases:

1. Comunicació del projecte a les Comunitats Autònomes Entre d’altres experiencies aquest programa s’ha impartit ja a 45 municipis en els que s’han format 105 orientadors dels quals el 95% desconeixien Internet i l’ús de l’ordinador. Tots ells han enviat un total de 520 e-mails a l’equip de formadors (a més de 400 e-mails entre ells, 300 a familiars i 200 a organismes i entitats municipals). En el decurs de les sessions s’han detectat 80 aficions o àrees d’interès, s’han desenvolupat 114 idees per animar i orientar als seus companys i a tots aquells que poden tenir algun temor. Tres mesos després de finalitzar aquesta experiència en aquests 45 municipis, el número de persones que han orientat aquest col·lectiu inicial s’han multiplicat per 5.

financiació i comunicació del projecte Per aconseguir desenvolupar aquestes activitats s’han establert dos vies de finançament que permeten la participació en el projecte d’Empreses, Entitats i Administració: • •

El patrocini o esponsorització La contractació de programes de dinamització.


2. Identificació i Contractació dels programes Patrocini del programa El patrocinador del programa aporta fons destinats a finançar els elements de comunicació, les eines i les sessions de comunicació i difusió que es realitzarà en cada Autonomia. El patrocini del programa Orient@-t pot ser general o local. El general comprèn tot el projecte durant un any, mentre que el local es limita a aquelles accions que es desenvolupen en una autonomia concreta. En contrapartida la imatge amb el logotip del patrocinador s’inclourà en els següents elements de comunicació: •

Díptic per a la convocatòria de les sessions autonòmiques que es donaran als ajuntaments, diputacions i entitats d’àmbit local i que s’enviaran per correu postal.

Anunci de premsa de la convocatòria de les sessions autonòmiques

Tant l’Associació Orient@-T, la empresa especialitzada en Comunicación Tarquinos, la consultora Solu’s i Ona com InNoGran compartiran un espai web dedicat al programa Orient@-t en el que apareixeran els logotips dels patrocinadors en la pàgina de benvinguda i en el peu o capçalera de les pagines d’aquest espai.


3. Formació dels orientadors

El patrocinador també pot donar una carpeta de documentació en les Sessions autonòmiques i disposar de tota la informació que es generi en cadascuna de les sessions. Si es desenvolupa material de recolzament específic per als assistents del programa, sempre s’inclouran els logotips de les empreses patrocinadores. Amb l’objectiu de que la imatge del patrocinador sigui representativa solament es permetrà la presència d’un patrocinador per sector d’activitat i també es limita a 8 el número màxim de patrocinadors generals i fins completar 10 els patrocinis locals.


4. Seguiment del projecte

Entre els sectors d’activitat als que es va a presentar el programa destaquen: Operadors de Telecomunicacions, Software per a Ordinadors, Entitats Financeres, Ordinadors, Equips de Telecomunicacions, Assegurances, Salut, Alimentació, Automoció, Ministeris, ... Els patrocinadors també podran dotar d’equipament i eines que facilitin o facin àgil el desenvolupament dels programes d’equips, conectivitat, eines de desenvolupament (Tablet-PCs, WiFis, Cameres digitals, Portàtils, PCs, ...)


Andreu Campanario Ponga President

InNoGran Associació per l’impuls de la comunicació

promotora del “programa”

Generació i Animació de una xarxa de Comunic@d’or s Generación i Animación de una red de Comunic@d’or es

Per què ens agraden tant els somnis del futur com les histories del passat sabem que ................totes les èpoques de la vida tenen la seva aventura ! Por que nos gustan, tanto los sueños del futuro como las historias del pasado sabemos que................todas las épocas de la vida tienen su aventura!

esQola de nous negociOS • •

que es un actiu i que es un pasiu un exemple de Revitalització de la economia de un autonom propietari de una consultoria, accionista majoritari de un altre.

Un autonom que hi viu al domicili social de la petita societat familiar de la que es administrador, es per aixó que s'ha vist obligat a donar se d'alta com autonom al llarg dels ultims 18 anys. Fins aquell moment era , tambe propietari de les seves empreses, Lissa Catalunya, Lissa Centro Eurosoft i MKO. Toto se li havia caigut en el 93. Havia tancat la oficina de San Sebastian, la de Madrid i la de Barcelona. Tot un esquema organitzatiu original que li havia donat un gran exit en el mon del software. Habvia ideat un estandard per un sector. Una transposició d'aquell sistema integrat SIGI que va presentar per aconseguir la conta de Esselte, que va reproduir en presentar la proposta de una xarxa de IBM S/38 per la organitzacio mes gran den el mon del transport en Espanya, Fernando Roque, por tierra, mar i aire. Havia "parit" un "esquema", despres de la experiencia en Samuel M. Bull, un consignatari de bucs al que li va col·locar un IBM S/32 amb la contabilitat que


havia comprat a Folk per monrtar la seva primera empresa en l'any 77. Li anaven a fer fora en el SIC, on feia de Analista a la vegada que era el Director de informatica del banc. Va "negociar amb el seu jefe Wifredo Folc i van tancar un acord: "m'en porto alguns clients i alguns empleats". Va “construir” aquesta consultoria per protegir les seves activitats al llarg de la caiguda del seu petit “puzzle”. Es va situar al passatge Permanyer, ajudava a un amic a organitzar el seu enriquiment i disbauixa empresarial. Despres va pilotar el projecte de geocodificacio de Las cajas Rurales, Micromarqueteo i afiliació per Green Peace, Metges sence fronteres, Pelayo Mutua Seguros, IU i CiU i Volvo. Mentre anava fent aixo tractava de cobrar dels seus clients : IBM, Decoexa, Pañalon i d’altres. Desmontava les oficines i presentaa i assistia a “actes de concil·liació”

A Invertir En OrientarT  

els seQrets del eQSito

Advertisement