__MAIN_TEXT__

Page 1

EPT tiedottaa 3/2014


ESPOON PARTIOTUKI RY Puheenjohtaja Järjestösihteeri Projektipäällikkö Toimisto

Pankkitili

EPT TIEDOTTAA

Julkaisija Painos Painopaikka Toimitus Taitto Materiaali Kannen kuva

Emilia Knaapi (050 523 4441) Tarja Vartiainen Riikka Mykrä Töölönkatu 55 00250 Helsinki puh. 8865 1212 s-posti ept@partio.fi www.ept.fi Nordea FI71 1016 3000 0761 11

Espoon Partiotuki ry. 590 kpl KopioNiini EPT:n viestintäryhmä Ville-Pekka Reponen Elina Heinonen, Kari Keskitalo, Emilia Knaapi, Maisa Laitinen, Anna Munsterhjelm, Satu Partanen, Joni Taipale, Tarja Vartiainen, Ville Vuorenmaa Antti Kurkinen

Seuraava EPT-tiedottaa ilmestyy tänä vuonna. 2


Pääkirjoitus

säännöllisesti - kuten aina ennenkin on tehty. Säännöllisyys ja hyvä brändi luovat lippukunnille ja tekijöille varmuutta ja takaavat kovan osallistujamäärän. Sen jälkeen: mitään ei tarvitse tehdä niin kuin on aina tehty. Kukaan ei pahoita mieltään, jos yörastilla on disko tai iltanotskilla jätetään Partiomarssi laulamatta.

Kuusi syytä, miksi kaikkien kannattaisi ottaa mallia EPT:stä 1. EPT on juuri oikean kokoinen paikka kokeilla, mokata ja onnistua johtajana. Täällä on siihen riittävästi (muttei liian paljon) rahaa, ihmisiä ja rohkeutta. Ideoita on helppo heitellä, niitä ei tyrmätä ja ne pääsee toteuttamaan ilman käsittämättömiä pätevyysvaatimuksia. En minäkään olisi tässä, elleivät Väiski 2005:n leirinjohtajat olisi aikanaan ottaneet 18-vuotiasta ohjelmajohtajaa toimikuntaansa.

5. Kaunis ja ylpee, auringossa kylpee! “Te EPT-läiset olette niin liikuttavia, kun luulette olevanne kaikessa ykkösiä”, sanottiin minulle muinoin alueohjaajakurssilla. Minä taas sanon: Jos on ykkönen, on myös pidettävä itseään ykkösenä. Ja jollei vielä ole ykkönen, kannattaa silti pitää itseään sellaisena. Kukaan ulkopuolinen ei tule sanomaan, että partio on maailman paras harrastus ja vapaaehtoistyö. Meidän on itse pidettävä meteliä itsestämme, jotta partion hienous selviäisi muillekin.

2. Se on rumaa, mut se toimii. Vimma 2007:n iskulause tarkoittaa suunnilleen samaa kuin Done is better than perfect. Partiossa tupataan suunnittelemaan aivan liian paljon. Prosesseja hiotaan ja riskejä kartoitetaan niin pitkään, että mukaansatempaava innostus ja tekemisen ilo katoavat. EPT:ssä rapatessa on varmasti roiskunut, mutta lopputuloksena on silti useimmiten onnistunut tapahtuma, mahtava fiilis ja taas vähän viisaampia partiojohtajia.

6. EPT:ssä osataan luopua. Täällä tekijät ja johtajat ovat sopivan nuoria, eivätkä konkarit höngi niskaan, kyttää virheitä tai kisko naruista kulisseissa. Suuren vastuun ja vapauden antaminen on parasta, mitä parikymppiselle partiojohtajalle voi tapahtua. Pidetään huolta, että sitä on tarjolla myös jatkossa. Loistavaa synttärivuotta, kasvattiseurani!

3. Kaikessa partiossa tärkeintä on hyvä porukka. En muista, että yhdenkään EPT:n projektin johtajana tai tekijänä olisin jäänyt yksin. EPT:ssä on älyttömän vahva yhdessä tekemisen ja kaverin tukemisen meininki yli lippukuntarajojen. Sillä saadaan aikaan aikamoisia ihmeitä. 4. EPT:ssä perinteet ja uudistuminen ovat tasapainossa. Punkut, Pinkit, Väiskit ja Vinkulit järjestetään

Anna anna.munsterhjelm@partio.fi

Kirjoittaja on entinen EPT:n, nykyinen PäPan ja toivottavasti tuleva SP:n puheenjohtaja, joka ei aio edelleenkään napittaa partiopaitaa ylös asti.

3


Sinustako EPTn hallituksen jäsen tai puheenjohtaja? EPT:n hallitus ohjaa ja johtaa kaikkia EPT:n tapahtumia ja toimintoja. Sinun ei tarvitse olla kokenut multiosaaja vaan riittää että olet innokas oppimaan uutta, tiedät hieman miten lippukunta toimii ja olet kiinnostunut EPT:stä. EPT:n hallituksen jäsenenä pääset opettelemaan hieman isomman yhdistyksen hallintoa ja päätöksentekoa sekä näkemään miten esimerkiksi Punkku- tai Pinkki-projetit käynnistetään ja miten niitä seurataan. Olethan myös noin 18v tai yli.

Hallituksen jäsenen kausi on kaksivuotinen puheenjohtaja valitaan joka vuosi uudestaan. Haetaan hallitukseen kaksivuotiskaudelle 2015-2016 neljää hallituksen jäsentä sekä yksivuotiskaudelle 2015 yhtä hallituksen jäsentä

Haetaan myös puheenjohtajaa yksivuotiskaudelle 2015. Hallitus ja puheenjohtaja valitaan syyskokouksessa 22.10. Ehdokkaaksi ilmoittautuminen ja kysymykset voi toimittaa puheenjohtaja Empulle osoitteeseen emilknaa@gmail.com tai 050523441.

Puheenjohtajan pesti on hieman vaativampi kuin hallituksen jäsenen mutta periaatteessa vaatimukset on samat, kaiken pystyy oppimaan. Hyväksi luetaan kuitenkin EPTn tuntemus ja noin 20 vuoden ikä. Puheenjohtaja johtaa hallitusta ja edustaa EPT:tä.

4


KUTSU Tervetuloa Espoon Partiotuki ry:n sääntömääräiseen syyskokoukseen keskiviikkona 22.10.2014 klo 18.00 Partioasemalle. Kokous on Partioasemalla kokoustila Torissa os. Töölönkatu 55, 00250 Helsinki. Valtakirjojen tarkistus ja kahvitarjoilu alkavat klo 17.30. Kokouksessa käsitellään seuraavia asioita:  toimintasuunnitelma ja talousarvio vuodelle 2015  valitaan hallituksen puheenjohtaja vuodelle 2015  valitaan hallituksen jäsenet erovuorossa olevien tilalle kaudelle 2015 – 2016  valitaan tilintarkastajat Tervetuloa! 5


Väiski 2014 Mikä on kesän ja monille koko vuodenkin kohokohta keskimäärin neljän vuoden välein? Missä saa nauttia luonnosta, kavereista, huippuohjelmasta ja siitä parhaasta - espoolaisesta leirifiiliksestä? EPT:n omalla kesäleirillä Väiskillä, tietenkin.

Kaikkien aikojen suurin Väiski

Lautaa noin kahdeksan kilometriä. Nauloja 50kg. Tavallisia Bajamajoja leiristä löytyi 39. Vierailupäivänä kului 133 rullaa vessapaperia. Leirin avajaisten aikaan huollon poppoo oli ollut paikalla jo 12 päivää.

Yli 2000 espoo- ja kauniaislaista partiolaista.

Yli kymmenentuhatta käpyä. Mustikat sotkivat yhden sun toisen vaatteita, sillä olivat kyllästyneet olemaan pelkkiä maukkaita suupaloja ja halusivat vaihteeksi aiheuttaa tuhoa. 6

Kerhopulloja saatiin lahjoituksena 2400. Myöhemmin viestintä huomasi pulloja olevan tuhat enemmän. Leirilehti Aino ilmestyi viisi kertaa, joista neljä kertaa leirin aikana.


Haikki oli n. 15 kilometriä. Haikin kävi noin 121 vartiota. Joka toinen sai rakkoja. Robinin Eeppinen kappale soi haikin tanssirastilla putkeen 2h 20 min, yhteensä 43 kertaa.

kuten keittokatokset, sauna, suihkut ja monet muut leirin kannalta oleelliset monumentit. Rakennusleirillä hiki virtasi niin raksatessa, kuin johtajaohjelmassakin, jossa johtajat pääsivät rentoutumaan mm. osa-alueiden välisessä hiekkaveistoskilpailussa, kelluvassa saunassa, sekä tikitikiwakawakarantabileissä.

CaKiin tilattiin irtokarkkeja 514 kiloa. Aurinko paistoi lähinnä kokoajan ja lämpötila oli kuin suoraan Malagasta. Keskimäärin kaikilla oli hauskaa leirillä.

Varsinaisen leirin alkaessa leiriin saapui monen sadan edestä seikkailijoita sekä tarpojia, lisäksi tietystä vähän lisää johtajia.

28.7.-5.8. Tammisaari, Skutviken

Innokkuudesta riippuen leiri alkoi noin 200 johtajan osalta jo muutamaa päivää aiemmin rakennusleirillä, jolla kohosivat jylhät rakennelmat,

7

Alkuleiristä tarpojat, sekä samoajat pääsivät reippailemaan haikille, sillä välin kun seikkailijat kiersivät jännittäviä laaksoja. Huh! Haikkirasteista Alpakka-rasti sai paljon kiitosta ja


kunniaa. Muutamaa päivää myöhemmin saapuivat myös leirin pienimmät, ihanat sudenpennut leiriin. Sudenpennut pääsivät myös peuhaamaan laaksoihin tarpojien ja seikkailijoiden ohella. Tarpojat suorittivat leirillä lisäksi tarpojamajakkaa, joka päättyi Majakan päätösbileisiin. Avajaisissa sekä Päättäjäisissä päästiin seuraamaan Väiskin Superkykykilpailua koko leirin voimin. Sudarit, seikkailijat ja tarpojat pääsivät nauttimaan ohjelmasta kahdeksassa laaksossa: Mahtavaistikkaassa, Sporttimanttisessa, Näppäräyttävässä, Aivoitoikkaassa, Näkymättömässä, Eliömeisingissä, Haasteeppisessa ja Luovauhdikkaassa.

Väiski ei myöskään jättänyt johtajia kylmäksi. Leirin työmuurahaisille oli nimittäin järjestetty mielekästä johtajaohjelmaa kuten purjehtimista, kahvikoulutusta, liesikiesiä ja kakkuna kirsikan päällä johtajia iltaisin viihdytti tietysti johtajakahvila Super-Eki. Ja kaikilla oli niin muu-kaa-vaa.

Maisa Laitinen Tämän jutun kirjoittamiseen on käytetty hävyttömästi hyväksi Leirilehti Ainon juttuja, sekä kuvia sivulta ept.fi/kuvat.

8


9


Susivuoren vaeltajat Ensimmäinen viidentoista lapsen sudenpentulauma aloitti Eveliinan, Pekan, Helin ja Dianen johdolla viikkotapaamiset to 21.8.2014 Perkkaan Asukaspuistossa.

Tammikuussa 2014 Pelkosten perhe kutsui muita Perkkaalla asuvia lapsiperheitä sunnuntai-iltateelle. Tämän tapaamisen illan ja kevään 2014 aktiivisen ja jännittäviä käänteitäkin saaneen suunnittelutyön tuloksena saimme pitää Susivuoren Vaeltajat ry:n (lyhenne SuVa) perustamiskokouksen to 22.5.2014 Espoon Perkkaalla, Leppävaaran läheisyydessä. Leppävaaran seurakunta on lupautunut lippukuntamme taustayhteistyökumppaniksemme.

Lippukunnassamme on tällä hetkellä 24 jäsentä. Lippukuntamme on yhteislippukunta, jonne kaikki asuinalueemme pojat, tytöt ja aikuiset ovat lämpimästi tervetulleita mukaan! Lisätietoja toiminnastamme: partio. perkkaa@gmail.com

Ensimmäisen vuoden hallitukseksi valittiin: Henri Pelkonen puheenjohtaja, Eveliina Roznovski varapj., jäsenet: Pekka Partanen, Heli Lundberg, Satu Partanen, Tiina Huhtala. Akeloina Suvassa toimivat Diane Alaruikka, Anttoni Huhtala, Eini-Marie Marjavirta, Pekka Partanen, Heli Lundberg ja Eveliina Roznovski.

10


EPT:n rantalentisturnauksen (24.8.) tulokset #1 NiiNu 3 #2 NiiNu 2 #3 MuHö #4 Tikka (LouPa) #5 Hualto (Väiskin Huolto) #6 Team OMS #7 VaVa #8 PitVa

NiiNu 3 - NiiNu 2 finaali pelattiin jännittävästi tuloksiin 2-1 (21-13, 12-21 ja 19-17).

Peikkarin tulokset

11


Espoon Punanen

20.-21.9.2014

Unohditko ilmoittautua? VielŠ ehdit mukaan vuoden suurimpiin pt-kisajuhliin. JŠlki-ilmoittautua voi 12.9.2014 asti (95€/vartio) osoitteessa

punkku.ept.fi facebook.com/espoon.punanen Instagram: espoonpunanen

TULOSSA SYKSYLLÄ

EPT:N VAELTAJAILTA BE PREPARED...

12


13


EPT:n 50v juhlavuoden Pinkki järjestetään 5.10.2014. Ilmoittautuminen on auki osoitteessa: https://kuksa.partio.fi/Kotisivut/login.aspx?Id=1455. Lisätietoa ja sudenpentujen vanhemmille jaettavat ilmoittautumislappupohjat löytyvät EPT:n sivuilta ja Facebookista. www.ept.fi/tapahtumat/espoonpinkki/ www.facebook.com/eptpinkki/ Ilmoittautumislaput kannattaa laittaa jakoon heti syksyn ensimmäisissä kokouksissa! Käy myös tykkäämässä Facebook sivusta niin pysyt ajan tasalla tiedotuksesta. Lisätietoja voi kysellä Facebookissa tai sähköpostitse kisanjohtajalta joni.taipale@esme.fi.

14


15


TOIMINTAKALENTERI 2015 TOIMINTAKALENTERI 2015 T AM M IKUU ELO KU U

T AM M IKUU

EPT tiedottaa DL 18.1.

EPT tiedottaa vko DL 18.1. Vaeltajailta 6 arki-iltana Vaeltajailta vko 6 arki-iltana

HE LM IKUU

HE LM IKUU

Piirin talvileiri Helmi 17.-21.2.

Piirin talvileiri Helmi 17.-21.2.

AAL S KU MMAAL I SIKU U U Lumiveistoskisa 1.3. 1.3. Lumiveistoskisa EPT:n kevätkokous 25.3.

EPT:n kevätkokous 25.3.

HU HT IKU U

HU HT IKU U

Vimma-viikonloppu 2.-5.4. TAI 17.–19.4.

Vimma-viikonloppu EPT tiedottaa DL 19.4. 2.-5.4. TAI 17.–19.4. EPT tiedottaa DL 19.4.

T O UKO K UU

Meriretki 9.5.K UU T O UKO Vihree 9.5.

Meriretki 9.5. Vihree 9.5.

ELO KU U

EPT tiedottaa DL 23.8.

EPT tiedottaa DL 23.8.

Rantalentis 23.8.

Rantalentis 23.8.

Espoo-päivä 29.8.

Espoo-päivä 29.8.

SY Y SK UUSY Y SK UU

Syyssemma 4.-6.9. Syyssemma 4.-6.9. Punkku 19.–20.9. Punkku 19.–20.9. LO K AK U U

LO K AK U U

Pinkki 4.10.

Pinkki 4.10.

EPT:n syyskokous 21.10.

EPT:n syyskokous 21.10.

M ARR AS K UU

M ARR13.–15.11. AS K UU Vimma-viikonloppu JO U LU KUVimma-viikonloppu U

13.–15.11.

EPT tiedottaa DL 6.12.

JO U LU KU U

Itsenäisyyspäivän seppeleen lasku 6.12. Gaala 11.12.EPT tiedottaa DL 6.12.

Itsenäisyyspäivän seppeleen lasku 6.12. Gaala 11.12.

Lähettäjä: Espoon Partiotuki ry - Töölönkatu 55 - 00250 Helsinki

Profile for Espoon Partiotuki EPT

EPT tiedottaa 3/2014  

EPT tiedottaa 3/2014  

Advertisement