Page 10

10

ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ

ρεπορτάζ

Σάββατο - Κυριακή 17-18 Μαΐου 2014

Ψηφοδέλτιο που ακουµπάει γερά µέσα στην κοινωνία Β

έβαιος ότι τόσο οι Ηπειρώτες, όσο και ειδικότερα οι Γιαννιώτες ψηφοφόροι θα στείλουν το βράδυ της Κυριακής ένα ισχυρό µήνυµα ανατροπής στην Περιφέρεια ηπείρου, αλλά και στο ∆ήµο Ιωαννιτών εµφανίστηκε ο υποψήφιος ∆ήµαρχος Λάζαρος Νάτσης, µιλώντας το βράδυ της Πέµπτης στην κεντρική προεκλογική εκδήλωση µε την παράταξη της Όλγας Γεροβασίλη. Παράλληλα τόνισε πως το βράδυ της 25ης Μαΐου οι νίκες στην Περιφέρεια και στο ∆ήµο Ιωαννιτών θα συνοδευτούν και από τη νίκη στις Ευρωεκλογές και µετέφερε τα µήνυµα νίκης που λαµβάνει η παράταξη από κάθε γωνιά του ∆ήµου ζητώντας να µην υπάρξει κανείς εφησυχασµός. Κάλεσε τους υποψηφίους του συνδυασµού του σε αγώνα και επαφή µε τον κόσµο µέχρι την ώρα της κάλπης: «Εµείς, είπε ο υποψήφιος δήµαρχος, πρέπει να προσέξουµε τις επόµενες δυο µέρες να είµαστε κοντά στον κόσµο, είναι τα δυο δύσκολα εικοσιτετράωρα που όλοι πιέζουν τον κόσµο να αλλάξει αυτό που έχει αποφασίσει. ∆εν θα τα καταφέρουν. Παρόλα αυτά εµείς πρέπει να είµαστε εκεί, να µας βλέπουν στην πρώτη γραµµή». Ο επικεφαλής της παράταξης «Γιάννενα- Πολίτες για την Ανατροπή» µίλησε για µεγάλη αποδοχή των υποψηφίων του συνδυασµού του από την κοινωνία: «Έχουµε ένα καταπληκτικό ψηφοδέλτιο. Όλες αυτές τις µέρες όπου πήγαµε µας είπαν όλοι, «µα έχεις κι αυτόν, έχεις αυτήν στο ψηφοδέλτιο». Πραγµατικά η συγκίνηση µου ήταν παρά πολύ µεγάλη, έχουµε ένα ψηφοδέλτιο που ακουµπάει γερά µέσα στην κοινωνία, ο κόσµος το έχει αγκαλιάσει. Μαζί του θα πρέπει να ενισχύσουµε την προσπάθεια, ώστε να καταφέρουµε το πέρασµα µας στο δεύτερο γύρο. Είναι σχεδόν εξασφαλισµένο για αυτό µην διστάσετε να µιλήσετε άλλες δυο µέρες στον κόσµο, µην κουραστείτε».

Λειτουργία για τον Αγ. Νικόλαο εκ Μετσόβου Το ∆ιοικητικό Συµβούλιο του Συλλόγου των εν Ιωαννίνοις Μετσοβιτών, θα πραγµατοποιήσει σήµερα Σάββατο και ώρα 8:30 το πρωί, ανήµερα της εορτής του πολιούχου Αγίου Νικολάου εκ Μετσόβου – Μπασδάνη, Θεία Λειτουργία µετ’ αρτοκλασίας στην εκκλησία των Αγίων Αναργύρων στο Κάστρο.

Γιορτή των Ενοριακών Νεανικών Συνάξεων Επίσκεψη στο ΤΕΕ Το µεσηµέρι της Παρασκευής ο κ. Νάτσης συνοδευόµενος από υποψήφιους της παράταξης «Πολίτες για την Ανατροπή» επισκέφθηκε το Τεχνικό Επιµελητήριο και συναντήθηκε µε τη ∆ιοικούσα Επιτροπή. Εκείνο που τονίστηκε στη συνάντηση από τον υποψήφιο δήµαρχο, αλλά και τα µέλη της ∆.Ε, ήταν η αναγκαία συνεργασία δήµου και ΤΕΕ στον σχεδιασµό έργων και παρεµβάσεων, µε την επιστηµονική γνώση και τις προτάσεις που µπορεί να παρέχει, εκφράζοντας και την πολιτική του θέση στα µεγάλα ζητήµατα υποδοµών, ανάπτυξης, προστασίας του φυσικού και δοµηµένου περιβάλλοντος κλπ. Ο προγραµµατισµός και η επιλογή ανήκει στο δήµο. Η συζήτηση ήταν ιδιαίτερα χρήσιµη και εποικοδοµητική και οι δυο πλευρές αντάλλαξαν απόψεις για το ρόλο και την συµβολή του ΤΕΕ, ως επιστηµονικού συµβούλου της Πολιτείας και της αυτοδιοίκησης σε ανοιχτά θέµατα, όπως το Ρυθµιστικό, το Π.∆ της Λίµνης, το χωροταξικό, τα δηµόσια έργα, η προστασία του περιβάλλοντος, η διαχείριση των απορριµµάτων και του νερού (ειδικότερα για το θέµα της µεταφοράς ή µη στο λεκανο-

πέδιο από Αµάραντο ή Αώο). Επίσης συζητήθηκε και το πώς θα πρέπει να αξιοποιηθούν οι Κοινοτικοί πόροι στη νέα εποχή, χωρίς να γίνουν οι επιλογές του παρελθόντος που δεν απέδωσαν, αλλά κατασκευάστηκαν για να απορροφηθούν κονδύλια. Ο Λάζαρος Νάτσης έθεσε και το θέµα του σιδηρόδροµου που εσχάτως και στη διάρκεια της προεκλογικής περιόδου δεν αναφέρθηκε καν, ενώ στάθηκε ιδιαίτερα στις θέσεις της παράταξης του κατά της ιδιωτικοποίησης του νερού και της διαχείρισης των απορριµµάτων. Παρέθεσε και την πρόταση του για αντιµετώπιση των πληµµυρικών φαινοµένων και την µη κατάληξη στη λίµνη των οµβρίων από την περιφέρεια του δήµου µε κατασκευή αγωγού που θα οδηγεί απευθείας στην τάφρο Λαψίστας. Λόγος έγινε και για την απουσία σε πολλές περιπτώσεις αντισεισµικής προστασίας, ακόµη και σχολικά κτίρια, ενώ τονίστηκε η ανάγκη να σχεδιαστούν και ιεραρχηθούν τα έργα της νέα Προγραµµατικής περιόδου µε βάση τους διαθέσιµους πόρους και τις πολιτικές επιλογές που θα γίνουν από το δήµο και όχι µε γνώµονα ποιο είναι ώριµο και µπορεί να απορροφά πιστώσεις.

Η ∆ιεύθυνση Νεότητας της Ιεράς Μητροπόλεως Ιωαννίνων διοργανώνει εορταστική εκδήλωση µε τίτλο «Κάθε τόπος και ένα πανηγύρι, τιµή σε Άγιο» µε αφορµή τη λήξη των δραστηριοτήτων των Ενοριακών Νεανικών Συνάξεων. Η εκδήλωση θα πραγµατοποιηθεί σήµερα Σάββατο στις 8 το βράδυ στην αίθουσα «Βασίλειος Πυρσινέλλας» του Πνευµατικού Κέντρου του ∆ήµου Ιωαννιτών. Το πρόγραµµα περιλαµβάνει: Προσφώνηση, Α’ Μέρος Ενορία Κοιµήσεως της Θεοτόκου Περιβλέπτου, Β’ Μέρος Ενορίες: Αγίου Αθανασίου (της Μητρόπολης), Αγίου Νικολάου (Αγοράς), Κοιµήσεως της Θεοτόκου Αρχιµανδρείου, Αγίας Μαρίνας, Αγίου Ιωάννου Ανατολής, της Του Θεού Σοφίας Ανατολής. Γ’ Μέρος, Ενορία Αγίου Νικολάου (εις Κοπάνους).

Ελευθερια 17 18 5 14 layout 2  
Ελευθερια 17 18 5 14 layout 2  
Advertisement