Page 1

Arrangementskalender 2013 I denne folder får du overblikket over nogle af arrangementerne i Dansk Epilepsiforening i 2013. Du kan allerede nu begynde at planlægge, hvilke arrangementer du gerne vil med til. familieweekender · Eventyrløb · Børnelejr · Sommerlejr · selvværd / velværE


Familieweekender

Familieweekend i Ho Feriecenter Tag familien med på en social weekend i Ho Feriecenter 12.-14. april. Med sin placering tæt ved Vesterhavet giver Ho Feriecenter rig mulighed for at nyde det naturskønne område med både klitter og strand. Du kan også bruge centrets faciliteter som bl.a. rummer badeland og bowlingbaner. Prisen er 600 kr. for overnatning i lejlighed til 6 personer, eller i en stor luksuslejlighed til 1.000 kr. Der er mulighed for tilkøb af fællesspisning lørdag aften på Ho Kro. Tilmeldingsblanket og yderligere oplysninger kan du få ved at henvende dig til Torben på tlf. 75 39 63 27. Tilmelding åbner fra den 2. januar.

Forlænget familieweekend i Lalandia i Billund Familieweekend fra torsdag 2. maj kl. 15 til søndag 5. maj kl. 14 i Lalandia i Billund. Der vil blive udleveret pizzabilletter til brug torsdag aften. Vi mødes til fælles brunch fredag morgen og derefter bliver der oplæg for forældrene af 2 forældre – Susse Lena Lundgren Grønfeldt og Peter Balle - med emnet ”Fortæl din historie”. Lørdag aften er der fælles ”festbuffet” inkl. efterfølgende kaffe og kage. Prisen er 1.000 kr. for alle over 12 år og 600 kr. for alle under 12 år. Med i prisen er overnatning i eget feriehus, adgang til Aquadome, Monky Tonky legeland, diverse underholdnings-shows på scenen og slutrengøring. Den dækker også pizzabilletten til torsdag aften, weekendbrunch fredag morgen, festbuffet lørdag samt underholdning for børnene lørdag aften samt 1 stk. Guldkort pr. hus. Der skal betales miljøafgift direkte til centeret ved afrejsen. Tilmelding og betaling senest 28. februar til Berit Andersen på tlf. 20 647 647 eller via e-mail: berit@ngsob.dk.

SIDE 2 | ARRANGEMENTSKALENDER 2013


Eventyrløbet 9. maj

Kom til Eventyrløbet sammen med Dansk Epilepsiforening Kristi Himmelfartsdag deltager mere end 20.000 mennesker i Danmarks største motionsløb: Eventyrløbet. 9. maj er Dansk Epilepsiforening med, når Eventyrløbet i Odense danner rammen om en hyggelig dag i motionens tegn. Deltager du i Eventyrløbet med Dansk Epilepsiforening byder vi på morgenmad, inden løbet starter, du får en løbetrøje og så er der grillpølser og vand/øl, når du er kommet i mål. Senere på eftermiddagen er der koncert på cykelbanen. Der er lagt op til en hyggelig dag for familien og du kan også benytte lejligheden til møde mange fra Landskontoret, som også løber med. Hold øje med hjemmesiden og bladet for tilmelding og deltagergebyr.

Børnelejr for 8-12 årige Børnelejren er for børn med epilepsi mellem 8 og 12 år. Lejren er i uge 27. Prisen er kr. 500 og er inklusiv indkvartering og fuld forplejning. Der er plads til maks. 20 på lejren. Spørgsmål kan rettes til Julie Gad Isager på tlf. 62 24 59 81 eller via e-mail: juliegadisager@gmail.com. Du kan læse mere om lejren i Epilepsi nr. 1 2013.

DANSK EPILEPSIFORENING | SIDE 3


Sommerlejr i uge 29

Familiesommerlejr Ta’ med på foreningens fede, farverige og frydefulde familiesommerlejr i uge 29 – en lejr for hele familien. Lejren afholdes traditionen tro på Skovgården i Middelfart og der er ankomst lørdag den 13. juli kl. 16.00 og afrejse igen fredag den 19. juli efter eftermiddagskaffen. Der vil være masser af både nye og traditionsrige aktiviteter, som fx Kirstens populære hobbyrum, fodbold, musikværksted, hoppepude og meget, meget mere. Indkvartering sker på værelser eller i campingvogn, og du er meget velkommen til at tage din egen campingvogn med. Prisen, som er inklusiv al forplejning og indkvartering er for deltagere under 18 kr. 700 og over 18 år kr. 850. Børn under 3 år deltager gratis. Tilmelding kan ske fra den 1. april på mail til Lone Nørager: lone.noerager.email@private.dk. Har du yderligere spørgsmål om familiesommerlejren, kan du rette henvendelse på samme mailadresse.

SIDE 4 | ARRANGEMENTSKALENDER 2013


Ungdomslejr i uge 30

Ungdomssommerlejr Uge 30 fra den 21. til den 26. juli. En uge i hyggeligt selskab med andre unge med epilepsi – det er hvad mange ser frem til hele året. Der bliver nemlig afholdt sommerlejr for unge mellem 18 og 35 år. Ugen kommer til at gå med sjov og spas, fester og farver, hygge og godt humør! Ugen består af forskellige aktiviteter som fodbold og vandkamp, hygge i solen og fester eller bål om aftenen. Lejren har de sidste mange år været en stor succes og bliver bedre for hver gang, så kom og vær med til at gøre denne lejr til den bedste nogensinde! Lejren bliver afholdt i uge 30 fra den 21. til den 26. juli 2013. Lejrstedet er Kjelsølejren i Ans. Det koster 800 kr. at deltage. Man skal være selvhjulpen eller have egen hjælper med. Hvis du går med nogle spørgsmål, er du velkommen til at kontakte Mads Faddersbøll Boe på tlf. 28 10 26 96 eller madsboe123@gmail.com. Tilmelding foregår på www.epilepsiforeningen.dk eller ved at ringe til Landskontoret på tlf. 66 11 90 91.

DANSK EPILEPSIFORENING | SIDE 5


Familieweekend

Forlænget familieweekend i Smålandshavet i Karrebæksminde Familieweekend fra torsdag 29. august kl. 15 til søndag 1. september kl. 11 i Smålandshavet i Karrebæksminde. Indkvartering sker i egen ferielejlighed, og der er indendørs svømmehal til fri afbenyttelse i Smålandshavet. Der vil være fælles morgenmad og aftensmad alle dage. Der vil være oplæg og debat for forældrene fra psykolog Lene Sahlholdt omkring de psykosociale konsekvenser af epilepsi. Der vil være oplæg og debat for søskende til børn med epilepsi af sygeplejerske Lene Janet Hansen omkring det at være søskende til et barn med epilepsi. Der vil være aktiviteter for børnene med epilepsi, imens forældrene og søskende deltager i de faglige oplæg. Prisen for weekenden er 900 kr. for alle over 12 år og 500 kr. for alle under 12 år. Denne pris dækker egen ferielejlighed inkl. el, vand, varme og slutrengøring samt fri adgang til den indendørs swimmingpool. Morgenbuffet og 2 gange 2 retters middag excl. drikkevarer samt en 3 retters middag incl. 1 øl, 1 vand eller 1 glas vin er også med i prisen. Dyr er ikke tilladt i Smålandshavet. Tilmelding og betaling: Senest 23. juni 2013 til Berit Andersen på tlf. 20 647 647 eller via e-mail: berit@ngsob.dk.

SIDE 6 | ARRANGEMENTSKALENDER 2013


Selvværd og velvære

Den weekend du har savnet Tag med på weekendtur til Dayz Seawest Nymindegab i weekenden 27.-29. september. I finder alle former for fritidstilbud til både børn og voksne: badeland, wellnes-afdeling, fitness-afdeling, boldspil, hoppeland, minigolf, spillearkade, legerum osv. – og det hele ligger ikke langt fra Vesterhavet. Kredsen arrangerer tilbud om fællesaktiviteter. Prisen offentliggøres senere. Turen er åben for alle medlemmer og deres familie. Tilmelding hos Heidi på midtvestjylland@epilepsiforeningen.dk eller ring på tlf.: 60 13 19 60.

Selvværd / VelværE Kom med på wellness-ophold i weekenden d. 25.-27. oktober på Sjælland. Der er ankomst fredag kl. 14:30, hvor der bydes på kaffe. Lørdag formiddag er der oplæg om selvværd og velvære ved Stand Up komikeren Jacob Nossel og under overskriften ”Skønhed kommer indefra” vil Gita Gavare komme med et spændende oplæg. Weekenden slutter søndag kl. 14.00. Mad og adgang til wellness-badet er med i prisen, mens diverse behandlinger kan tilkøbes på egen regning. Pris og sted offentliggøres senere. Arrangementet henvender sig kun til voksne. Du kan tilmelde dig frem til 1. juli. Tilmelding og spørgsmål rettes til Peter Balle på 50 58 59 63 (aften telefon) eller peter@balle-eichler.dk.

DANSK EPILEPSIFORENING | SIDE 7


Forældrekurser til børn med epilepsi Dansk Epilepsiforenings forældrekursus strækker sig over 2 weekender. Kursus A afholdes den 8.-10. marts og kursus B den 20.-22. september. Kurserne afholdes uden børn. For at kunne deltage i kursus B skal man enten have deltaget i kursus A, have været på forældrekursus tidligere eller have tilegnet sig den viden, man får på kursus A på anden vis.

Kursus A har fokus på • Grundlæggende introduktion til epilepsi og behandlingsmuligheder ved overlæge Kern Olofsson, Børneafdelingen Epilepsihospitalet Filadelfia. • Erfaringsudveksling om livet i familien med et barn med epilepsi ved Lotte Hillebrandt, faglig konsulent i Dansk Epilepsiforening. • De sociale aspekter ved epilepsi ved Per Olesen, socialrådgiver i Dansk Epilepsiforening. Indholdet på kurset vil være en bred tilgang til det at have epilepsi, hvor vi kommer omkring de helt generelle ting og udtryk i forbindelse med epilepsien.

Kursus B har fokus på • Kognitive funktioner, hvad kendetegner kognitive forandringer hos børn med epilepsi, hvilke udfordringer giver det for barnet ved neuropsykolog Ditte Jeppesen, Epilepsihospitalet Filadelfia. • Søskendeproblematikken, oplæg med efterfølgende erfaringsudveksling ved neuropsykolog Pia Stendevad, Epilepsihospitalet Filadelfia og Lotte Hillebrandt, Dansk Epilepsiforening. • Hverdagens udfordringer med skolegang med epilepsi, forholdet til de lokale samarbejds partnere ved socialrådgiver Christina Kjellerup Nielsen, Specialrådgivning om Epilepsi, samt lærer Jesper Thor Olsen, Børneskolen, Filadelfia.

Udbyttet ved kurserne er bl.a. • Større viden om epilepsi og behandlingsmuligheder samt hvor man kan hente hjælp. • Erfaringsudveksling med mulighed for større netværk. • Konkret brugbar viden til hverdagen med et barn med epilepsi. • Større viden om kognitive funktioner og påvirkninger ved epilepsi. • Større viden om handlemuligheder bl.a. i forhold til skole, hjemkommune og søskende. • Erfaringsudveksling og mulighed for større netværk.

Pris Begge kurser koster kr. 6.900 pr. person; hvis man kun deltager i et af kurserne, er prisen kr. 3.900 pr. person. Der er mulighed for at søge sin kommune om betaling. – Se mere på www.epilepsiforeningen.dk/kurser – spørgsmål kan rettes til Yvonne Sommerlund, yvonne@epilepsiforeningen.dk eller tlf. 66 11 90 91.

www.epilepsiforeningen.dk · Telefon 66 11 90 91

www.uptime.dk

Epilepsiforeningens aktivitetskalender 2013  

Pjece med omtale af Dansk epilepsiforenings weekendture, kurser, lejrophold og andre aktiviteter for personer med epilepsi og deres familier