Page 1

Καθημερινη ανεξαρτητη Εφημερiδα της κεντρικησ μακεδονιασ | αρ.φυλλου 799 epikera@otenet.gr www.epikeranews.gr

Επικαιρα

21

δευτερα μαϊοσ 17-27 Βαθμοί Κελσίου 2012 TIMH: 0.50

editorial

Στα ύψη μερική απασχόληση, ανασφάλιστη εργασία, μείωση προσλήψεων

Ευρώπη ή Αφρική; Το μεγάλο δίλημμα, το δίλημμα της μοίρας μας, όπως το έθεσε πρόσφατα ο γνωστός φιλόσοφος και συγγραφέας Στέλιος Ράμφος είναι: Ευρώπη ή Αφρική. Ο ίδιος σε τηλεοπτική του συνέντευξη (στις 12 Μαΐου) συμπλήρωσε: «Διαβάζουμε τις κάθε φορά εκλογές, πάντοτε υπό το φως και το πρίσμα ενός μοιραίου διακυβεύματος. Γιατί από το 1822 που είχαμε εμφύλιο πόλεμο δεν έχει τελειώσει αυτή η ιστορία. Και μόνο χάρη σε συγκυρίες ή σε φωτισμένα πνεύματα καταφέρνουμε κάθε φορά να κάνουμε βήματα. Ήμασταν σε μόνιμη βάση μπροστά σε δυσκολίες και πολύ μεγάλα διλήμματα. Κάθε φορά το δίλημμα ήταν το ίδιο: Εμείς ή ο κακός εαυτός μας(...) Μπορούμε στις εκλογές να ξεπεράσουμε αυτόν τον προαιώνιο διχασμό(...) Ευρώπη ή Αφρική λοιπόν; Εάν βγούμε, από την Ευρώπη θα μείνουμε με τον κακό αρχαίο εαυτό μας. Μένοντας μέσα στην Ευρώπη θα μείνουμε με τον καλύτερο εαυτό μας, που μπορεί να μας κάνει να κερδίσουμε τα πράγματα ενός καινούργιου κόσμου...».

ΕΠΙΔΕΙΝΩΝΕΤΑΙ

Σελ. 2

το κλίμα στην αγορά

Το Χρονογράφημά Σελ.4

μας

τοπικα

Σελ. 24 αθλητικα

Εν μέσω ξέφρενων πανηγυρισμών και τυμπανοκρουσιών

Με τη συμμετοχή πλήθους κόσμου πραγματοποιήθηκαν οι εκδηλώσεις για τη Γενοκτονία των Ποντίων στη Βέροια Σελ. 7

Εορταστική φιέστα της ΠΑΕ Βέροια για την επιστροφή της στη Super League Σελ. 10

τοπικα

Ετοιμότητα δηλώνει ο Δήμος Βέροιας για την αντιμετώπιση των πυρκαγιών

Σελ. 5

ό


editorial

Καθημερινη ΕφημερΙδα της κεντρικησ μακεδονιασ | τευχοσ 799

Στελιος Ράμφος

Α

σφαλώς υπάρχουν και άλλες αντίθετες απόψεις. Ωστόσο ο λαός μας με την συντριπτική πλειοψηφία του 82% εκφράζει την επιθυμία του να παραμείνει στην Ευρωπαϊκή Ένωση και την Ευρωζώνη. Σίγουρα δεν ξέρει όσα ο Στέλιος Ράμφος. Φαίνεται όμως από όλες τις μετρήσεις της κοινής γνώμης ότι διαθέτει ένα είδος διαίσθησης ή ενστίκτου, μπορεί και κάποιας ασυνείδητης «πληροφορίας» που του υποδεικνύει το σωστό δρόμο.

Δ

υστυχώς αυτό – όποιο και νάναικαταπνίγεται πολλές φορές από τον «κακό εαυτό μας» που λέει ο κ. Ράμφος, και ακολουθούν καταστροφές (Ελληνοτουρκικός πόλεμος 1897, Μικρασιατική καταστροφή, εμφύλιος πόλεμος).

Μ

ετά τις πρόσφατες εκλογές οι πολιτικοί αρχηγοί δεν κατάφεραν να ερμηνεύσουν σωστά και τα μηνύματα του λαού και τις απαιτήσεις των καιρών κι έτσι οδηγηθήκαμε σε νέες εκλογές. Η μεγαλύτερη ευθύνη βαρύνει τον κ. Τσίπρα (πρωτίστως) και τον κ. Καμμένο. Που έβαλαν πάνω από το γενικό καλό το προσωπικό ή κομματικό τους συμφέρον. Το πόσο καλά ή άσχημα έκαναν θα φανεί στις 17 Ιουνίου το βράδυ. Τότε θα ξέρουμε πως εξέλαβε και ερμήνευσε τη στάση τους ο λαός.

Π

ου βέβαια θα κρίνει και όλους τους άλλους πολιτικούς αρχηγούς, και τα κόμματα.

Ο

ι νέες εκλογές προσθέτουν νέο οικονομικό βάρος στους ώμους του βαρυ-

Σύμφωνα με τις διατάξεις του Ν.3548/2007, όπως ισχύει, η εφημερίδα μας «ΕΠΙΚΑΙΡΑ Κεντρικής Μακεδονίας», έχει τη δυνατότητα να δημοσιεύει τα κάτωθι: • Διακηρύξεις- δημοπρασίες Δημοτικών Επιχειρήσεων • Περιλήψεις διακηρύξεων δημοπρασιών για μίσθωση ακινήτου, όταν οι διακηρύξεις αυτές δεν προέρχονται από τον δημόσιο τομέα όπως ορίζεται με το άρθρο 51 του Ν. 1892/1990 (ΦΕΚ Α΄101), όπως αυτό συμπληρώθηκε δια

«Διαβάζουμε τις κάθε φορά εκλογές, πάντοτε υπό το φως και το πρίσμα ενός μοιραίου διακυβεύματος. Γιατί από το 1822 που είχαμε εμφύλιο πόλεμο δεν έχει τελειώσει αυτή η ιστορία. Και μόνο χάρη σε συγκυρίες ή σε φωτισμένα πνεύματα καταφέρνουμε κάθε φορά να κάνουμε βήματα. Ήμασταν σε μόνιμη βάση μπροστά σε δυσκολίες και πολύ μεγάλα διλήμματα. Κάθε φορά το δίλημμα ήταν το ίδιο: Εμείς ή ο κακός εαυτός μας(...)»

φορτωμένου λαού μας. Για να ελαφρύνει κάπως τα κόμματα, όλα τα κόμματα, πρέπει να συναισθανθούν τις ευθύνες τους και να τις αναλάβουν. Να εγκαταλείψουν τους εύκολους (και προσοδοφόρους, ως τώρα τουλάχιστον) λαϊκισμούς και να πουν στο λαό την αλήθεια.

Ό Ξ

λη την αλήθεια. Ώστε να τον προφυλάξουν από καταστροφικά λάθη.

έρουμε ότι οι πολιτικοί μας δεν διατηρούν και τις καλύτερες σχέσεις με την αλήθεια. Γι’αυτό και έχουν απαξιωθεί στη συνείδηση του κόσμου. Όμως, αν το καλοσκεφτούμε, θα διαπιστώσουμε ότι όχι μόνο μετά τη μεταπολίτευση αλλά και από την Επανάσταση του 1821 και μέχρι σήμερα, οι πολιτικοί μας κάνουν πάντα τα ίδια.

Τ

α πρόσωπα, όπως και η εκφορά του λόγου και τα συναισθήματα, αλλάζουν στην ουσία όμως ο κακός εαυτός των πολιτικών μας δεν αλλάζει. Και, το χειρότερο, αυτοί κατάφεραν να διαφθείρουν όλους σχεδόν εμάς τους υπόλοιπους, το λαό, να μας κάνουν σαν κι αυτούς.

Ό

σο για το δίλημμα των νέων εκλογών μάλλον ο Στ. Ράμφος έχει δίκιο. Αν επιλέξουμε την έξοδο από την Ευρωζώνη (και την Ευρώπη κατά συνέπεια) ουσιαστικά θα οδηγηθούμε στην απομόνωση. Θα μετατραπούμε σε Αλβανία της εποχής του Χότζα και του Αλία. Οι παλιότεροι θα θυμούνται ότι ο Ανδρέας Παπανδρέου σε κάποιο από τα λαϊκίστικα ξεσπάσματά του εκθείαζε... την Αλβανία της εποχής εκείνης και τις πρόβαλε ως ιδανικό και για τη χώρα μας. Μήπως και οι σημερινοί μιμητές του τον αντιγράφουν και σ’ αυτό;

Δ

ιαβάζοντας το κυβερνητικό πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ είδα με έκπληξη να υποστηρίζουν ότι όταν ανέλθουν στην εξουσία, μεταξύ των άλλων θα καταγγείλουν μονομερώς το μνημόνιο, θα απομακρύνουν τη χώρα από το ΝΑΤΟ, θα διακόψουν τις σχέσεις της χώρας με το Ισραήλ, θα κρατικοποιήσουν τον ΟΤΕ, την Ολυμπιακή κλπ. Αν πραγματικά έχουν σκοπό να εφαρμόσουν αυτά που περιγράφουν στο πρόγραμμά τους τότε έχει δίκιο ο κ. Ράμφος να λέει ότι θα γίνουμε Αφρική.

Α

ν λοιπόν θέλουμε πραγματικά να βγούμε από τον εφιάλτη της πολυκέφαλης κρίσης που μας ταλανίζει ένας μόνο δρόμος υπάρχει: ν’ αλλάξουν μυαλά και συμπεριφορά οι πολιτικοί μας αλλά ν’ αλλάξουμε κι εμείς. Πρώτα όμως πρέπει ν’αλλάξουν οι πολιτικοί μας. Και να εισάγουν νέους θεσμούς, νέα πολιτική κουλτούρα, νέες ιδέες και πρακτικές.

2

• Κανονιστικές των δημοτικών συμβουλίων • Περιλήψεις ανακοινώσεων- διαγωνισμοί προσλήψεων προσωπικού Δήμων • Περιλήψεις ανακοινώσεων- διαγωνισμοί προσλήψεων προσωπικού Δημοτικών Επιχειρήσεων, Γενικού Νοσοκομείου, ΤΕΙ, Πανεπιστημίου • Ανακοινώσεις προσλήψεων σε δημοτικούς παιδικούς σταθμούς • Περιλήψεις ανακοινώσεων- διαγωνισμοί προσλήψεων γενικά για τον δημόσιο τομέα

ΔΕΥΤΕΡΑ 21 ΜΑΪΟΥ 2012

Καθημερινη aneξαρτητη ΕφημερΙδα της Κεντρικής Μακεδονίας

κωδ. 8452

IÄÉÏÊÔÇÓÉÁ : ÅÐÉÊÁÉÑÁ EKÄÏÔÉÊÇ Á.Å. ÃÑÁÖÅÉÁ: Κεντρικής 65, ÂÝñïéá ÅÐÉÊÏÉÍÙÍÉÁ Tçë. 23310. 78080 - 6 FAX 23310. 78087 email: epikera@otenet.gr ÅÊÄÏÔÇÓ - ÄÉÅÕÈÕÍÔÇÓ: NIKOÓ ÐÁÐÁÍÉÊÏËÁÏÕ AÑ×ÉÓÕÍÔÁÊÔÑÉÁ: ÍÉÊÏËÅÔÔÁ ÖËÉÁÔÁÑÇ ÓÕÍÔÁÊÔÅÓ: ÊÙÓÔÇÓ ×ÁËÁÔÓÇÓ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ & ΔΙΑΦΗΜΙΣΗΣ ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΤΑΧΜΑΤΖΙΔΗΣ Ó×ÅÄÉÁÓÌÏÓ: ×ÁÑÇÓ ÌÁ×ÁÉÑÁÓ HAPPY ARTISTS DESIGNER TEAM www.happyartists.gr email: info@happyartists.gr ΣΕΛΙΔΟΠΟΙΗΣΗ: ΖΗΣΗ ΟΛΥΜΠΙΑ Äéáöçìéóôéêü ôìÞìá Î. ÌÐÁÑÁËÉÁÊÏÓ Ô. ÏÉÊÏÍÏÌÉÄÏÕ ÅÊÔÕÐÙÓÇ:

É. ÊïñïìÞëçò Á.Å. ÓÕÍÄÑÏÌÅÓ: Åóùôåñéêïý åôÞóéá 90 åõñþ Åîùôåñéêïý åôÞóéá äïë. 250 Ôñáðåæþí - Ïñãáíéóìþí 300 åõñþ e-mail: epikera@otenet.gr

Συνεχίζεται.

Απαγορευεται Το σύνολο των περιεχομένων και των υπηρεσιών της εφημερίδας «ΕΠΙΚΑΙΡΑ ΤΗΣ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ

Επίκαιρα ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ

του άρθρου 4 παρ. 8 του Νόμου 1943/1991 (ΦΕΚ Α΄50) • Περιλήψεις διακηρύξεων – προκηρύξεων διαγωνισμών (εξαιρουμένων των προσλήψεων προσωπικού) ιδρυμάτων που δεν εμπίπτουν στον ορισμό του άρθρου 51 του Ν. 1892/1990 (ΦΕΚ Α΄101), όπως αυτό συμπληρώθηκε δια του άρθρου 4 παρ 5 του Ν. 1943/1991 (ΦΕΚ Α΄50) περιπτώσεις (β) και (γ) • Περίληψη προκηρύξεων διαγωνισμών παροχής υποτροφιών ιδρυμάτων

Επiκαιρα

ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ διατίθεται στους αναγνώστες αυστηρά για προσωπική χρήση. Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, μετά ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς γραπτή άδεια του εκδότη.

• Ανακοινώσεις Δήμων • Ανακοινώσεις Δημοτικών Επιχειρήσεων • Ανακοινώσεις Νομαρχίας • Πράξεις χαρακτηρισμού – Προσλήψεις- Ανακοινώσεις Δασαρχείου • Παρουσίαση αποτελεσμάτων ΤΕΙ • Ανακοινώσεις Ιεράς Μητρόπολης • Ανακοινώσεις- Ψηφίσματα συλλόγων • Ανακοινώσεις ΔΕΗ- ΟΤΕ • Συνοπτική κατάσταση προϋπολογισμών Δήμων


ΣΧΟΛΙΑ 

Σε ετοιμότητα η πυροπροστασία των δασών! Παρόλες τις καιρικές διακυμάνσεις των προηγούμενων ημερών που μας θύμισαν χειμώνα στην κυριολεξία, από το Σάββατο και κυρίως από χθες το πρωί η άνοιξη επανήλθε στα φυσιολογικά της, με τις θερμοκρασίες να ανεβαίνουν και πάλι στις τιμές της εποχής. Στο πλαίσιο του σχεδιασμού της πυροπροστασίας των δασών ο Δήμος πραγματοποίησε το πρωί της Παρασκευής στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου Βέροιας, το σχέδιο δράσης με εισηγητή τον πρόεδρο του Συντονιστικού Τοπικού Οργάνου και Αντιδήμαρχο Πολιτικής Προστασίας Νίκο Μωυσιάδη, ώστε να δρομολογηθεί ο συντονισμός όλων των αρμόδιων φορέων με γνώμονα – όπως και άλλες φορές συζητήθηκε και σε ανάλογου τύπου συνεδριάσεις του αντίστοιχου οργάνου της Περιφέρειας, την πρόληψη που θα πρέπει σαφώς να προηγείται της καταστολής. Σε αυτή την κατεύθυνση, σημαντική υποχρέωση όλων των δημοτών αποτελεί η προσοχή διαφύλαξης καθαρών όλων των πιθανών εστιών επικινδυνότητας από σκουπίδια. Το σχέδιο δράσης αναμένεται να αναρτηθεί πλήρες, στην ιστοσελίδα του Δήμου. (www.veria.gr).

Έδωσαν το παρόν τους!

Όπως ήταν αναμενόμενο, δεν έλλειψαν και τα διάφορα πηγαδάκια στο περιθώριο των εκδηλώσεων για τη γενοκτονία του Πόντου, όπως βλέπουμε και στη σχετική φωτογραφία, που μάλλον εξαντλήθηκαν σε… παραπολιτικά σχόλια, καθώς οι εκλογές πέρασαν μεν, αλλά ξανάρχονται. Από το πλήθος ξεχώριζε ο Απ. Βεσυρόπουλος, προφανώς λόγω φυσικού, πρωτίστως, αναστήματος αλλά χαρακτηριστική υπήρξε και η παρουσία πιο… «συνηθισμένων» αναστημάτων όπως της Γεωργίας Μπατσαρά και του Πέτρου Τσαπαρόπουλου. Η Δώρα Μπαλτατζίδου αν και πολιτευόμενη και αυτή στις τελευταίες εκλογές και ούσα Περιφερειακή Σύμβουλος, μάλλον ήταν περισσότερο αφοσιωμένη στην ιδιότητά της που σχετίζεται με τα ποντιακά δρώμενα και σωματεία, λόγω της ημέρας!

epikera@otenet.gr

Ουσουλτζόγλου -Γεωργιάδη καλεί τα ΜΜΕ σε κοινή συνέντευξη τύπου την Δευτέρα 21 Μαΐου στις 13:00 στο Δημαρχείο Βέροιας παρουσία των Δημάρχων Νάουσας, Αναστάσιου Καραμπατζού και Αλεξάνδρειας, Φώτη Δημητριάδη.» Ούτως ή άλλως τα οικονομικά όχι μόνο των Δήμων αλλά όλου του ελληνικού κράτους έχουν χτυπήσει κόκκινο και αναμενόμενο ήταν και είναι η οικονομική κατάσταση να επιδεινωθεί ακόμα περισσότερο από τη διενέργεια επανειλημμένων εκλογών σε συνδυασμό με τις ημέρες ακυβερνησίας που προηγήθηκαν και ενδεχομένως μετά από τις επερχόμενες εκλογές να συνεχιστούν. Μολονότι ο υπηρεσιακός πρωθυπουργός έχει ζητήσει από τους υπεύθυνους να σταλούν τα «ραβασάκια» με τους νέους φόρους που καλούνται να πληρώσουν οι Έλληνες, είναι αμφίβολο εάν αυτό γίνει πράξη σύντομα για ευνόητους λόγους. Το ζήτημα είναι ότι την οικονομική υστέρηση που παρατηρείται λόγω μείωσης των εσόδων θα την πληρώσει ο λαός και κανένας άλλος, από αυτούς που για μικροπολιτικούς λόγους και λόγους κομματικού συμφέροντος μας οδήγησαν εκ νέου σε εκλογές.

Και παραδοσιακά, ποντιακά εδέσματα!!! Πιστοί στις παραδόσεις τους οι εκπρόσωποι των τοπικών ποντιακών σωματείων, με πρωταγωνιστές ασφαλώς τις δύο Ευξείνους Λέσχες Βέροιας και Νάουσας, δεν υπήρχε περίπτωση να αφήσουν νηστικούς τους εκατοντάδες παραβρισκόμενους στις επετειακές εκδηλώσεις για τη γενοκτονία του Πόντου, που έλαβαν χώρα χθες στη Βέροια, με αφορμή τον εορτασμό μνήμης της 19ης Μαΐου. Έτσι λοιπόν, αμέσως μετά την κατάθεση στεφάνων στο ηρώο των ποντίων της πλ. Καπετανίδη και το πέρας της τελετής, ένα πλουσιοπάροχο για πρωινό, τραπέζι ήταν στρωμένο με πισία, ωτία, χαψολάβασα, λουκούμια, σοκολατένιες ελιές και ασφαλώς αρκετό αριάνι που άφησε ικανοποιημένους όλους, αφού η πρόβλεψη, σύμφωνα με όσα δήλωσαν στα «Ε» οι …αρχιμαγείρισσες, ήταν για πάνω από 300 μερίδες. Αρκούντως χορταστικό λοιπόν για κλασικό κέρασμα μνημόσυνου το μενού και πληθωρικό θα λέγαμε, όπως άλλωστε είναι κατά… χαρακτήρα και οι ίδιοι οι πόντιοι στην καθημερινότητά τους. «Φα πουλίμ, φα», που λένε, όταν πρόκειται να ταΐσουν κάποιον!!!

Γι΄ αυτήν την άμοιρη Ο «απόηχος» της παρα- την πατρίδα και τους τεταμένης προεκλογι- κατοίκους της ποιος κής περιόδου νοιάζεται; Συνέντευξη τύπου θα παραχωρήσει σήμερα η Δήμαρχος Βέροιας Χαρίκλεια Ουσουλτζόγλου μαζί με τους άλλους δυο δημάρχους του Νομού, της Νάουσα Τάσο Καραμπατζό και της Αλεξάνδρειας Φώτη Δημητριάδη. Η πρόσκληση που εστάλη στα τοπικά ΜΜΕ για να παρακολουθήσουν τη συνέντευξη αναφέρει: «Μετά την συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου της ΚΕΔΕ και την προτροπή προς τους Δημάρχους των πρωτευουσών να ενημερώσουν τους πολίτες των κατά τόπους περιοχών για τα προβλήματα που προκύπτουν από την παρατεταμένη προεκλογική περίοδο και έχουν άμεσο αντίκτυπο στην καθημερινότητα των πολιτών και την λειτουργία των Δήμων, η Δήμαρχος Βέροιας, Χαρίκλεια

Η Τράπεζα της Ελλάδος διαψεύδει κατηγορηματικά, όπως χαρακτηριστικά αναφέρεται σε ανακοίνωση της, δημοσίευμα της εφημερίδας Πρώτο Θέμα, σύμφωνα με το οποίο σχεδιάζεται επιβολή ορίου στις αναλήψεις καταθέσεων και περιορισμοί στη μεταφορά κεφαλαίων στο εξωτερικό. Αυτό αναφέρει η είδηση. Τώρα κατά πόσο είναι δυνατόν να υπάρξει καθησυχασμός της κοινής γνώμης από διαψεύσεις είναι ένα ερώτημα. Διότι, ήδη, με τις αντικρουόμενες και ανεύθυνες δηλώσεις (όπως διαφάνηκε μετέπειτα) στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ αλλά και του ίδιου του αρχηγού κ. Τσίπρα, οι καταθέτες έτρεξαν να πάρουν τα χρήματά τους από τις τράπεζες. Και όσο συνεχίζεται αυτή η συμπεριφορά

3

ΔΕΥΤΕΡΑ 21 ΜΑΪΟΥ 2012

τόσο θα δημιουργείται ο γνωστός πανικός. Οι τελευταίες ημέρες που ζούμε θυμίζουν έντονα τις μέρες που ο τότε πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου κατηγορούσε την Ελλάδα και τους πολίτες της για διαφθορά, τεμπελιά, ανικανότητα κλπ και είχε τα γνωστά αποτελέσματα. Το ίδιο «έργο» επαναλαμβάνεται, γεγονός που δείχνει ότι κάποιοι δεν διδάχτηκαν τίποτα από όσα έγιναν τα δυο τελευταία χρόνια. Συνεχίζουν να χαϊδεύουν αυτιά, να υπόσχονται λαγούς με πετραχήλια, να λαϊκίζουν επικίνδυνα επιζητώντας να γίνουν αρεστοί στους ψηφοφόρους. Οι τελευταίοι δε, λες και δεν προηγήθηκε το «λεφτά υπάρχουν» θέλουν ακόμα να πιστεύουν ότι οι αρνήσεις θα λύσουν με μαγικό τρόπο όλα μας τα προβλήματα. Για τη συγκεκριμένη εφημερίδα το μόνο που μπορούμε να σχολιάσουμε όσον αφορά την αξιοπιστία της είναι απλώς να θυμίσουμε το πρωτοσέλιδο λίγο πριν από τις εκλογές του 2009 όπου ανέφερε ότι θα χαριστούν τα δάνεια των υπερχρεωμένων νοικοκυριών παίζοντας με τον πόνο χιλιάδων νοικοκυριών και οδηγώντας τα να ψηφίσουν εκεί που οι εκδότες της ήθελαν. Για αυτήν την άμοιρη την πατρίδα και τους κατοίκους της ποιος νοιάζεται;

Η Μεσογειακή Διατροφή στη ζωή μας

Την Πέμπτη 17 Μαΐου 2012, οι εκπαιδευόμενοι του Κέντρου «Τα παιδιά της Άνοιξης» και οι μαθητές του Ε.Ε.Ε.Ε.Κ. Αλεξάνδρειας, παρευρέθηκαν στην εκδήλωση του Δήμου Αλεξάνδρειας και της ομάδας Εθελοντών του, με θέμα «Η Μεσογειακή Διατροφή στη ζωή μας», στο Δημοτικό Αμφιθέατρο Αλεξάνδρειας. Με επίσημο προσκεκλημένο-παρουσιαστή τον Ευτύχη Μπλέτσα, ήταν ένα πρωινό γεμάτο εκπλήξεις, εκπαιδευτική ψυχαγωγία, μουσικομαγειρέματα και ιδιαίτερες μεσογειακές γεύσεις. ΤΟ Δ.Σ. ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ & Ο ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΤΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ

Υπηρεσίες καλλωπισμού

Οι εκπαιδευόμενοι του Κέντρου «Τα Παιδιά της Άνοιξης» και οι μαθητές του Ε.Ε.Ε.Ε.Κ. Αλεξάνδρειας, ευχαριστούν θερμά το Τμήμα Κομμωτικής της ΕΠΑΣ Αλεξάνδρειας, για τις υπηρεσίες καλλωπισμού που τους προσέφεραν κατά τη διάρκεια επίσκεψης, στα εργαστήρια, του σχολείου τους. Ήταν μια δραστηριότητα που χαροποίησε ιδιαίτερα τα παιδιά, τα οποία επέστρεψαν στο Κέντρο γεμάτα χαμόγελα! Το Δ.Σ. ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ & Ο ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΤΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ


γνωμες

Καθημερινη ΕφημερΙδα της κεντρικησ μακεδονιασ | τευχοσ 799

υ ο τ ο ί αφενε ούλη Αφε ντ

Κ

Το

Εις ώτα μη ακουόντων

α

μ γράφη

χρονο

Αφεντούλη ευχετήρια! Των ισαποστόλων Κωνσταντίνου και Ελένης, σήμερα, βοήθειά μας! Ο εμπειροτέχνης πολιτικός αναλυτής, θείος Αφεντούλης, θα παραμελήσει, λόγω της ημέρας, τη διαμόρφωση των 22 συνειδήσεων που φοιτούν στο πανταχόθεν ελεύθερο, ευάερο, ευήλιο και ανοιχτό «σχολείο σκέψης» που στεγάζει η στήλη. Το «καφενείο αισιοδοξίας» παραμένει ανοιχτό 24 ώρες το εικοσιτετράωρο. Ας ανοίξουν τα στραβά τους οι «Τροϊκανοί» που δεν χάνουν ευκαιρία να κατακεραυνώσουν την ελληνική αναξιοπιστία και στο άνοιγμα των κλειστών επαγγελμάτων. Διανυκτερεύει και διημερεύει χάρη στο μεράκι, την εργατικότητα και τις αντοχές του αναλυτή που, δώστε βάση, για να δείτε τι κουβαλάει μέσα στο δισάκι του. Ανοίγει το παραθυράκι του και ιδού! 1. τα 86 χρόνια στην πλάτη. 2. ένα βαπόρι βάσανα στην ψυχούλα. Τα απιθώσατε όλοι εσείς για να ανακουφιστείτε, από τη «μαύρη μαυρίλα που πλάκωσε, μαύρη σαν καλιακούδα!», λόγω της πενταετούς ύφεσης, της αυξανόμενης ανεργίας και της σκληρής λιτότητας που υπόσχεται πείνα και των γονέων. 3. Αδιευκρίνιστος αριθμός φρέσκων ιδεών στο φτωχό μυαλό του, παρά το γήρας. Την ανίχνευση και καταγραφή τους εμποδίζει η μπόλικη και πυκνή φαιά ουσία. Ο νους φόρεσε τα γκρι και η «μάμα Γκρις» τα ‘χει βάψει μαύρα! 4. Κάτι λασκαρισμένες βίδες, δεξιόθεν κι αριστερόθεν, λόγω των ισχυρών κραδασμών που προκάλεσε το «διαολόπραμα» που λέγεται «νεοκαπιταλιστική κρίση». Η σύζυγος, κυρία Πολυτίμη, να σταματήσει την εναγώνια αναζήτηση κλειδιού για το σφίξιμο των μπουλονιών. Το θέλει και γαλλικό! Τον μεσιέ Ολάντ, ακόμα δεν τον είδαμε, φιλέλληνα σωτήρα, τον βαφτίσαμε; Μετά την πρόθεση της συζύγου να επισκευάσει τον εγκέφαλο του «think tank» της διανόησης, που δεν έχει αναδειχτεί στη διεθνή σκηνή, επειδή αποφεύγει την προβολή, όπως ο διάβολος το λιβάνι, και προτιμά τη σεμνότητα και ταπεινότητα της φυλλάδας, από τα φώτα των προβολέων που τον και μάς στραβώνουν, το παραθυράκι κλείνει. Ό,τι είδατε, είδατε! Όποιος φώναξε: «Τα λεφτά μας πίσω, ρε χασάπη!» να θυμηθεί ότι «ξέχασε» να πληρώσει. Ξεχασιάρη διαμαρτυρόμενε, γιατί υστερούν τα κρατικά έσοδα; Πέρασε πρώτα από την εφορία κι αν μείνουν ρέστα το χασάπικο ανοίγει, όλες τις ώρες, όταν φανεί πελάτης. Ο κιμάς κόπτεται παρουσία του αλλά βερεσέ εις ουδένα. Στο τεφτέρι γέμισαν και τα εξώφυλλα και ούτε λόγος για καινούργιο. Δεν υπάρχει σέντσι. Εν τη παλάμη και ούτω ξεκοκαλίσουμε! Κανένας δεν αμφισβήτησε την αγαθή πρόθεση της κυρίας Πολυτίμης αλλά ο δρόμος προς την κόλαση είναι στρωμένος με καλές προθέσεις. Ο αναλυτής βολεύεται με λασκαρισμένο εγκέφαλο, αντί καμένου! Αν συνεχίσει τις «χαρές» - «χαρά στο κουράγιο σου, στις αντοχές σου κλπ.» – και τα κοσμητικά - «σκύλε με γαϊδουρινή υπομονή»! - θα εισπράξει μακρόσυρτη υλακή διακοπτόμενη από ογκηθμούς. «Γαβ γαβ, γαβ γαβ, γκαρ γκαρ,

γαβ γαβ, γαβ γαβ!» Τέρμα η κριτική και το (αυτό) μαστίγωμα, μέρα που είναι. Ο θείος σπεύδει να τακτοποιήσει κάποιες κοινωνικές υποχρεώσεις. Με την άδειά σας θα αφιερώσει την ημέρα στον Κώστα. Αν δεν εγκρίνετε, συνεχίζει! Κλείστε τα μάτια ή αλλάξτε στήλη. Γράφουν κι άλλοι καλούτσικα. Αύριο πάλι εδώ, ε! Η στήλη θα βαρέσει έκτακτο προσκλητήριο και οι αδικαιολογήτως απόντες θα τιμωρηθούν με πενθήμερη αποβολή από το «καφενείο αισιοδοξίας». Θα σας έχει να βολοδέρνετε στις στήλες της κατήφειας και της θλίψης, μέχρι να πείτε: «Αμάν μπάρμπα. Ρίξε λίγο γέλιο στην υπόθεση!» Κώστα μας, λεβέντη, καραμπουζουκλή και καλοφαγά, ο Θεός να κόβει μήνες από τον ΣΥΡΙΖΑ και να σου δίνει χρόνια. Άσε τα γινάτια σου, να χαρείς τα νιάτα σου, κι έλα στη Συγγρού… χτες! Η δεξιά πολυκατοικία σκόρπισε σαν «τσαντίρ μαχαλάς», άνευ ηλεκτροφωτισμού, ύδρευσης και αποχέτευσης. Οι «διασπαστικοί ιοί» έχουν εξαπλωθεί και η πολιτική υγεία κινδυνεύει. Το ΛΑΟΣ βρίσκεται στην εντατική, στη ΝΔ χάνει η μάνα το παιδί και το παιδί τη μάνα, η Ντόρα έχασε τη μανούλα της και ψάχνει: «Δημιουργία ξανά» αυτοί πού κρύβονταν προεκλογικά; - κι ο Μάνος της «Δράσης» έχει κρυμμένο τον «ταύρο». Τον θυμάσαι; Έτσι και τον αμολήσει θα ισοπεδώσει τα τσαντίρια και θα θρηνήσουμε άστεγους και φανατικούς εκατέρωθεν. Κίνησε αμέσως κι έλα να τους μαζέψεις στα σβέλτα. Αν χρειαστείς βοήθεια, «ειδοποία». Έχω βάλει την «κοπανίδα» να μουσκεύει! Πολύχρονος, μεγάλη η χάρη σου! Ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης δεν εορτάζει και δεν δέχεται επισκέψεις λόγω πένθους. Να ζήσει μέχρι να καμαρώσει τη Ντόρα πρωθυπουργό και να θυμάται τη Μαρίκα του. Αν λαχταρήσει ντολμαδάκια και ξεροτήγανα, η κυρία Πολυτίμη εφημερεύει. Δεν ξεχνά τις αλήθειες που έλεγε - πχ κάθε παιδί που γεννιέται χρωστάει 1 εκατομμύριο δραχμές – και θέλει να τον φιλέψει. Στον Κωνσταντίνο Αρβανιτόπουλο, ο αναλυτής εύχεται: «σιδεροκέφαλος». Πέρασε από τη «Σκύλλα» του Καμμένου και τη «Χάρυβδη» του ΣΥΡΙΖΑ στην Α΄ Πειραιώς – και νήσων για να μη ξεχνιόμαστε!- και εξελέγη πρώτος. «Πολύχρονος» εύχεται και η κυρία Πολυτίμη με την παρατήρηση: «Δεύτερος θα ήταν αφού η ΝΔ έβγαλε μόνον έναν;» «Χρόνια πολλά» στον ολυμπιονίκη Κώστα Κουκοδήμο. Ξέρει από πρωταθλητισμό και άλματα. Το χαντάκι της ύφεσης είναι μπροστά και βαθαίνει. Κώστα χαντακωθήκαμε παντελώς. Ώρα για άλματα! Από καρδιάς ευχές και στην Ελένη Γλύκατζη Αρβελέρ. Τα πήγαινε καλά με τον Μιτεράν και θα τη χρειαστούμε τώρα που η Γαλλία εξέλεξε Πρόεδρο τον Ολάντ. Στο όνομα «Φρανσουά» ακούει κι αυτός! Το χαρτί τέλειωσε κι ο θείος εύχεται, από καρδιάς: «χρόνια πολλά και καλά», σε όλες και όλους όσοι γιορτάζουν. Αν κάποιοι δεν άκουσαν το όνομά τους, δεν πειράζει. Θα τα πούμε του χρόνου. Και του χρόνου; Καλύτερα!...

4

ΔΕΥΤΕΡΑ 21 ΜΑΪΟΥ 2012

«Των οικιών ημών εμπιπραμένων υμείς άδετε» Με τρόμο ακούσαμε ανταποκριτή του Αντένα να εκθειάζει και να υπεραμύνεται κίνησης αυτονόμησης της Κρήτης. Είναι γνωστό από την στιγμή που έγινε φανερός ο υπόγειος πλούτος της νήσου ότι έχουν ενταθεί τα παραπάνω κινήματα . Είναι προφανές ότι πιο εύκολα εκβιάζεται ένα κρατίδιο από ένα κράτος . Εκμεταλλευόμενοι την δικαιολογημένη δυσαρέσκεια των κατοίκων οι ολετήρες ξεχνούν τους ποταμούς αίματος που έχυσαν οι πρόγονοί τους για την ένωση της μεγαλονήσου με την υπόλοιπη Ελλάδα . Για τους ίδιους λόγους εντείνονται οι κινήσεις κάποιου «φιλικού» προξενείου για την αυτονόμηση της Μακεδονίας ενώ σε εξέλιξη ευρίσκεται αντίστοιχο κίνημα για την Θράκη, ! Παλιότερα ακούγαμε «έχουσι γνώση οι φύλακες» . Σήμερα δεν γνωρίζουμε αν ισχύει το ίδιο . Το μόνο παρήγορο είναι ότι προς το παρόν υπουργείο Εξωτερικών και Εθνικής Άμυνας είναι σε καλά χέρια . Από την άλλη πλευρά τα έσοδα έχουν καταρρεύσει , ο τουρισμός ψυχομαχεί και πάνω στα συντρίμμια «τα παιδία παίζει». Παίζουν εν ου παικτοίς. Παίζουν με την τύχη της Ελλάδας οι σπιθαμιαίοι .Το καράβι πάει ολοταχώς στα βράχια κι αυτοί τον χαβά τους . Δεν μπορέσαμε να καταλάβουμε ποιοι ολέθριοι «σύμβουλοι» εμπόδισαν τον κ. Τσίπρα να συμμετάσχει σε μια πανελλήνια κίνηση για έξοδο από την κρίση . Η καθάρια κυβέρνηση της αριστεράς ήταν μετά συγχωρήσεως μπούρδα. Πρώτα-πρώτα δεν υπήρχε πρόγραμμα διακυβέρνησης (τώρα το φτιάχνουν) και το μόνο που θέλανε ήταν να αγοράσουν χρόνο και βέβαια να αυξήσουν τα ποσοστά . Ίσαίσα μια συμμετοχή τους στην κυβέρνηση θα ξεμπρόστιαζε τους προσκυνημένους και θα πολλαπλασίαζε την διαπραγματευτική δύναμη της χώρας . Στο κάτω – κάτω αν είναι να φύγουμε από την Ευρωζώνη να φύγουμε με κοινή συναί-

νεση οπότε θα το δεχόμασταν όλοι. Τώρα με την πόλωση που θα αναπτυχθεί το μόνο που μας περιμένει είναι δάκρυα και αίμα και μακάρι να διαψευσθούμε. Mε ανάμικτα συναισθήματα ακούσαμε τον κ. Φλωρίδη να αναφέρει ότι τα λαμόγια του ΠΑΣΟΚ κατέφυγαν στο ΣΥΡΙΖΑ ! Μέχρι και τα συνθήματα του Ανδρέα ξαναθυμήθηκαν οι τρισάθλιοι. Αυτό δείχνει στους διστακτικούς : «εδώ ήρθαμε. Ελάτε να γίνουμε πολλοί !» Βέβαια τα ποντίκια εγκαταλείπουν το καράβι όταν βουλιάζει αλλά εδώ θα προκύψει το εξής παράδοξο : να μας καλεί ο Αλέξης να τους ψηφίσουμε για τους ίδιους λόγους που καταψηφίσαμε τους άλλους ! Ε θα τρελαθούμε . Αν θέλουν να μιλούν για καθαρές λύσεις ας φυλαχθούν πρώτα από το μαγάρισμα των ποντικών που ως γνωστό μεταδίδουν και την πανούκλα. Εν τω μεταξύ το παλιό τους πρόγραμμα ήταν για τα πανηγύρια. Και εμείς θέλαμε μια δημόσια ΔΕΗ αλλά μας προέκυψε ένα γραφειοκρατικό τέρας που συντηρείται με τις σάρκες μας . Ας μη ξεχνάμε ότι το κακό του κρατισμού είναι η γραφειοκρατία και δεν ακούσαμε πως θα τα καταφέρουν εκεί που άλλοι πιο μεθοδικοί λαοί απέτυχαν. Ευτυχώς βλέπουμε τελευταία μερικά σοβαρά στελέχη στα οικονομικά γιατί με Παπαδημούληδες και Στρατούληδες προκοπή δεν γίνεται. Τώρα θα πείτε ότι στρογγυλεύουν όλες τις γωνίες που τρομάζουν τους αστούς ώστε στο τέλος το πάλαι ποτέ «πρόγραμμα» να γίνει αγνώριστο. Φυσικά υπάρχουν πολλά να γίνουν για θέματα εξωτερικής πολιτικής και το μεταναστευτικό όπου υστερoύν σημαντικά . Ποιος σας είπε όμως ότι έτσι δεν θα προκύψουν νέες δυνάμεις στα κόμματα εξουσίας . Προς το παρόν όμως «για να γυρίσει ο ήλιος θέλει δουλειά πολύ». Ο ΠΑΡΟΙΜΙΑΣ (Κ,Δ)


ΤΟΠΙΚΑ 

epikera@otenet.gr

Ετοιμότητα δηλώνει ο Δήμος Βέροιας για την αντιμετώπιση των πυρκαγιών Συνεδρίασε το Συντονιστικό Τοπικό Όργανο

Σ

υνεδρίασε το πρωί της Παρασκευής στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου Βέροιας, το Συντονιστικό Τοπικό Όργανο του Δήμου Βέροιας, με θέμα συζήτησης το σχέδιο αντιπυρικής προστασίας . Ο Πρόεδρος του ΣΤΟ Αντιδήμαρχος Πολιτικής Προστασίας και Συγκοινωνιών, Νικόλαος Μωυσιάδης παρουσίασε το σχέδιο δράσης που έχει ετοιμάσει ο Δήμος και αφορά την πυροπροστασία των Δασών και το οποίο θα αναρτηθεί στην ιστοσελίδα του Δήμου (www.veria.gr). Κατά την συνεδρίαση συζητήθηκαν θέματα που αφορούσαν σχέδια οργάνωσης σχεδιασμού και καταμερισμού των αρμοδιοτήτων των αρμόδιων φορέων, ενώ τονίστηκε η υποχρέωση καθαρισμού των ορθοπεδικών και λοιπών ακαλύπτων χώρων από τους ιδιοκτήτες τους

και η αυστηρή απαγόρευση της ανεξέλεγκτης απόθεσης απορριμμάτων ιδιωτών σε ήδη κλειστούς ΧΑΔΑ, ενώ η σχετική ενημέρωση των πολιτών μπορεί να γίνει από την ιστοσελίδα του Γ.Γ.Π.Π. http://www.gscp.gr Στη συνεδρίαση παραβρέθηκαν ο Εκπρόσωπος του Στρατηγού Β’ΣΣ Σταύρος Παναγιωτάκης, ο εκπρόσωπος του Διοικητή 34Μ/Κ ΤΑΞ Γεώργιος Οικονόμου, ο Διευθυντής της Αστυνομικής Διεύθυνσης Ημαθίας, Δημήτριος Παπαχρήστου ,ο εκπρόσωπος της Αστυνομικής Διεύθυνσης Ημαθίας-Επιτελείο Διονύσιος Κούγκας, ο Διοικητής της Π.Υ. Βέροιας Διονύσιος Συντήλας, ο Υποδιοικητής Π.Υ. Βέροιας Ιωάννης Αμανατίδης, ο Δασάρχης Βέροιας Θωμάς Ευαγγελόπουλος, οι Πρόεδροι

των Τοπικών Κοινοτήτων Λυκογιάννης, Αθανάσιος Πέτρου, Αγ.Γεωργίου, Ιωάννα Λιάτσιου, Αγ.Βαρβάρας Χρυσή Δουλγερίδου, Βεργίνας, Εμμανουήλ Εμμανουηλίδης, Κουμαριάς, Κωνσταντίνος Τζήμας, Φυτειάς Νικόλαος Αγγέλου, η Διευθύντρια Πολιτικής Προστασίας του Δήμου,

Ντιάνα Βαφείδου, ο εκπρόσωπος της Διεύθυνσης Δημοτικής Αστυνομίας Χαράλαμπος; Καπουρτίδης, ο Προϊστάμενος Πολιτικής Προστασίας της ΠΕ Ημαθίας Γεώργιος Μπαρμπαρούσης, και υπάλληλοι του γραφείου πολιτικής Προστασίας του Δήμου Βέροιας.

ΠΑΣΥ: «Να μην πληρώσουν φέτος, χαράτσι οι αγρότες για τις δηλώσεις ΟΣΔΕ»

Σ

υνεχίζεται η παραλαβή των δηλώσεων ΟΣΔΕ, από τις ΕΑΣ της χώρας, αν και έληξε η ημερομηνία κατάθεσης των αιτήσεων που ήταν η 15η Μαΐου. Όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος όλα δείχνουν ότι δίνεται μια «σιωπηρή παράταση» κάποιων ημερών έτσι ώστε να συγκεντρωθεί ο όγκος των δηλώσεων των αγροτών. Ωστόσο, και φέτος δεν λείπουν τα παράπονα των αγροτών για τα ποσά που τους ζητούνται από τις Ενώσεις, προκειμένου να καταθέσουν τις δηλώσεις τους. Στο θέμα αυτό αναφέρεται με ανακοίνωσή της και η Παναγροτική Αγωνιστική Συσπείρωση (ΠΑΣΥ) σύμφωνα με την οποία ζητά «να μην πληρώσουν φέτος, χαράτσι οι αγρότες για τις δηλώσεις ΟΣΔΕ (αιτήσεις για την καταβολή επιδοτήσεων) και να επιστραφούν τα χρήματα σε όσους πλήρωσαν πέρσι.» Σύμφωνα με την ΠΑΣΥ «οι ΕΑΣ, που έχουν αναλάβει τη σύνταξη των δηλώσεων, ζητάνε από τους αγρότες και κτηνοτρόφους να πληρώσουν 30 ευρώ και

περισσότερο ανάλογα με τα δηλωθέντα αγροτεμάχια ανά δήλωση, κάτι που αντιτίθενται στη συμφωνία που έχει κάνει η ΠΑΣΕΓΕΣ με το υπουργείο για τις δηλώσεις ΟΣΔΕ. Ως γνωστόν, πέρυσι η ΠΑΣΕΓΕΣ εισέπραξε 105 εκατομμύρια ευρώ για να αναλάβει να κάνει τις δηλώσεις καλλιέργειας των αγροτοκτηνοτρόφων δωρεάν για τα έτη 20112012 - 2013. Αντί να συμβαίνει αυτό, ζητάνε από τους αγρότες να πληρώσουν χαράτσι για να κάνουν τις δηλώσεις του ΟΣΔΕ, ενώ πέρυσι κάτω και από την πίεση της ΠΑΣΥ αναγκάστηκαν στο τέλος σε πολλές περιοχές οι ΕΑΣ να παραλαμβάνουν, όπως όφειλαν, δωρεάν τις δηλώσεις καλλιέργειας». Και προσθέτει η ανακοίνωση: «Ο διευθυντής του ΟΠΕΚΕΠΕ, σε συνάντηση με την ΠΑΣΥ, τόνισε την υποχρέωση των ΕΑΣ να παραλαμβάνουν δωρεάν τις δηλώσεις, σε διαφορετική περίπτωση μπορεί να γίνει επώνυμη καταγγελία στον ΟΠΕΚΕΠΕ. Σε μια περίοδο που δεν έχουν δοθεί ενισχύσεις στους αγρότες, δεν έχει δοθεί η επιστροφή του ΦΠΑ σε πολλούς, τα προϊόντα παραμένουν απούλητα ή έχουν παραδοθεί στους εμπόρους χωρίς να έχουν πληρωθεί, ενώ ήδη υπάρχει χρηματοδότηση της ΠΑΣΕΓΕΣ για να παραλαμβάνει δωρεάν τις δηλώσεις, πάει πολύ να ζητάνε από τους αγρότες

5

να πληρώσουν επιπλέον χαράτσι 30 ευρώ και περισσότερο ανάλογα με τα δηλωθέντα αγροτεμάχια ανά δήλωση. Το επιχείρημα ότι τα χρήματα αυτά θα δοθούν στους εργαζόμενους που κάνουν τις δηλώσεις δεν ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα. Συγκεκριμένα οι εργαζόμενοι που συνέταξαν τις περυσινές δηλώσεις δεν έχουν εξοφληθεί όλο το ποσό, ενώ με το ίδιο ακριβώς επιχείρημα ζητούσαν οι ΕΑΣ πέρυσι από τους αγρότες να πληρώνουν για τις δηλώσεις. Η ΠΑΣΥ στηρίζει το δίκαιο αίτημα των

εργαζομένων να πληρωθούν για τις περυσινές και φετινές δηλώσεις και αυτά τα χρήματα πρέπει να δοθούν από τα 105 εκατομμύρια ευρώ που πήρε η ΠΑΣΕΓΕΣ ακριβώς γι’ αυτόν το σκοπό , χωρίς να επιβαρυνθούν οι μικρομεσαίοι αγρότες και κτηνοτρόφοι. Ζητάμε να επιστραφούν τα χρήματα σε όσους αγρότες πλήρωσαν πέρυσι στις ΕΑΣ για τις δηλώσεις του ΟΣΔΕ και να πληρώσουν το επιπλέον φετινό χαράτσι οι αγροτοκτηνοτρόφοι για τις δηλώσεις του 2012».

Mήνυμα της Δημάρχου Βέροιας για την έναρξη των πανελληνίων εξετάσεων Μ

ε αφορμή την έναρξη των πανελληνίων εξετάσεων, εύχομαι σε όλους τους υποψηφίους καλή επιτυχία στους στόχους που έχετε θέσει οι ίδιοι και οι οικογένειές σας, θυσιάζοντας μέρος της προσωπικής σας ζωής. Οι εξετάσεις αυτές είναι από τις πρώτες «μάχες», που έχετε να δώσετε στη ζωή σας και να θυμάστε ότι οι προσπάθειες και οι αγώνες πάντα ανταμείβονται. Πιστεύω ακόμη ότι με υπομονή, ψυχραιμία και ελπίδα μπορείτε να καταφέρετε ό,τι επιθυμείτε.

ΔΕΥΤΕΡΑ 21 ΜΑΪΟΥ 2012

Η ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΧΑΡΙΚΛΕΙΑ ΟΥΣΟΥΛΤΖΟΓΛΟΥ – ΓΕΩΡΓΙΑΔΗ


τοπικα

Καθημερινη ΕφημερΙδα της κεντρικησ μακεδονιασ | τευχοσ 799

Επίσκεψη στην Αγία Πετρούπολη και την Ιερά Μονή του Βαλαάμ

Α

πό τις 12 μέχρι τις 19 Μαΐου ο σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Βεροίας, Ναούσης και Καμπανίας κ. Παντελεήμων, συνοδευόμενος από τον θεοφιλέστατο Επίσκοπο Ναζιανζού κ. Θεοδώρητο, τον υπεύθυνο Τύπου της Μητροπόλεως π. Γεράσιμο Μπεκέ και τον π. Σεραφείμ Μουρατίδη, επισκέφθηκε την Αγία Πετρούπολη. Τον σεβασμιώτατο προσεκάλεσε ο Κυβερ-

νήτης της Αγίας Πετρουπόλεως κ. Γκεόργι Σεργκέιεβιτς Πολτάτσεφκοβ προκειμένου να συνεργαστούν για την ανάπτυξη του θρησκευτικού τουρισμού από την Ρωσία προς την περιοχή της Ημαθίας και της Μακεδονίας. Ο κ. Πολτάτσεφκοβ έχει επισκεφθεί επανειλημμένα την περιοχή μας και έχει δείξει έντονο ενδιαφέρον για τους πνευματικούς θησαυρούς της Ημαθίας, όπως το Βήμα του Αποστόλου Παύλου, τα ιερά λείψανα και το ναό του Αγίου Λουκά, τα Μοναστήρια, τις εκκλησιές της Βέροιας καθώς επίσης και τα Μακεδονικά μνημεία της Βεργίνας. Η παραμονή του σεβασμιωτάτου και των συνεργατών του στην Αγία Πετρούπολη, εκτός από τις επαφές και τις συναντήσεις για τον ανωτέρω σκοπό, συνδυάστηκε με επισκέψεις σε σημεία προσκυνηματικού ενδιαφέροντος της ευρύτερης περιοχής της Αγίας Πετρουπόλεως. Ιδιαίτερη εντύπωση έκανε η επίσκεψη στην περιοχή της Μονής

Βαλαάμ που αποτελεί το «Άγιο Όρος» του Βορρά. Εκεί έγινε υποδοχή από τον Θεοφιλέστατο Επίσκοπο κ. Παγκράτιο στη Μονή Μεταμορφώσεως και εν συνεχεία ξενάγηση στις σκήτες και τα ιερά της Νήσου, καθώς και σε άλλα νησιά της περοχής όπως το ασκητήριο του αγίου Αλεξάνδρου Σφήρσκυ που αποτελεί ένα σημαντικό προσκύνημα της περιοχής. «Είναι μια ευκαιρία που πρέπει να καλλιεργήσουμε για τον τόπο μας, ώστε να υπάρξει στο μέλλον άνθιση του προσκυνηματικού τουρισμού από την απέραντη ορθόδοξη Ρωσία. Ιδιαίτερα στις δύσκολες στιγμές που περνάει ο τόπος μας, πρέπει όλοι μαζί να αναπτύξουμε αυτόν τον τομέα» δήλωσε ο σεβασμιώτατος μετά τη συνάντησή του με τον Κυβερνήτη. Κατά την παραμονή του στην Αγία Πετρούπολη ο σεβασμιώτατος Μητροπολίτης κ. Παντελεήμων με τον Θεοφιλέστατο Επίσκοπο Ναζιανζού κ. Θεοδώρητο έγιναν δεκτοί από σεβασιώτατο Μητροπολίτη Αγίας Πετρουπόλεως κ. Βλαδίμηρο στην έδρα της Μητροπόλεως. Επίσης συναντήθηκαν με το σεβασμιώτα-

το Μητροπολίτη Βολοκολάμνσκ κ. Ιλαρίωνα κατά τη διάρκεια παρουσίασης του μουσικού έργου του τελευταίου «τα κατά Ματθαίον πάθη», σε αίθουσα της πόλης. Επίσης, την τελευταία ημέρα της παραμονής του ο σεβασμιώτατος είχε την ευκαιρία να συναντηθεί και με τον Πρόξενο της Ελλάδος στην Αγία Πετρούπολη κ. Θεόδωρο Μπιζάκη, που είναι Βεροιώτης.

Η καλοκαιρινή κατασκήνωση των Προσκόπων Η

καλοκαιρινή κατασκήνωση είναι το σπουδαιότερο γεγονός , η πιο χαρακτηριστική δράση των Προσκόπων , που προσελκύει το παιδί με την ιδιαίτερη γοητεία της , τις απροσδόκητες περιπέτειες της , τη φυγή από το καθημερινό περιβάλλον και την ένταξη στην ομαδική ζωή . Με την βεβαιότητα που μας δίνει μια μακροχρόνια εμπειρία , τονίζουμε ανεπιφύλακτα , πως το παιδί πρέπει να κάνει αυτή τη θερινή δράση , να παίξει , να γε-

λάσει , να χαρεί , να νιώσει ευτυχισμένο . Με τη χαρά και την ψυχαγωγία που προσφέρει απλόχερα ο Προσκοπισμός 100 χρόνια τώρα . Αυτά δεν βρίσκονται στην επιφάνεια αλλά θα κάνουν σύντομα την εμφάνιση τους . Πρώτα δημιουργούμε γύρω από τα παιδιά την ατμόσφαιρα της χαράς και ύστερα βλέπουμε τα οφέλη να ζωντανεύουν . Η Ομάδα των προσκόπων στην κατασκήνωση αποτελεί μια ευτυχισμένη οικογένεια . Το άριστα εκπαιδευμέ-

Αιτήσεις για εγγραφή στο Μουσικό Σχολείο Βέροιας Γ

ια το χρονικό διάστημα από 21/05/2012 έως και 31/05/2012, θα γίνονται μόνο κατά τις ημέρες Τρίτη και Πέμπτη και από τις 08.30΄ το πρωί έως τις 13.30΄το μεσημέρι, εξαιτίας της

λειτουργίας στους χώρους του σχολείου του εξεταστικού κέντρου των φυσικώς αδυνάτων των πανελλαδικών εξετάσεων για την εισαγωγή τους στην τριτοβάθμια εκπαίδευση

6

νο επιτελείο της κατασκήνωσης παίζει το ρόλο του αρχηγού της οικογένειας που προσέχει τα παιδιά του σε όλες τις κινήσεις τους και τα βοηθά να βρίσκουν τις ανέσεις τους στην ύπαιθρο , να ανακαλύπτουν και να απολαμβάνουν τις ομορφιές της φύσης . Το διαιτολόγιο καταρτίζεται σύμφωνα με τις ανάγκες των παιδιών αυτής της ηλικίας , με όλα τα απαραίτητα στοιχεία , με βάση τους κανόνες διαιτητικής . Στην κατασκήνωση τα παιδιά θα διδαχτούν καλές συνήθειες , χρήσιμες για την υγεία τους , την ανύψωση του μορφωτικού τους επιπέδου καθώς και την αγάπη για την ζωή στη φύση . Στις μέρες μας , εμείς που ζούμε σε πόλεις , έχουμε με την ευκαιρία ( μέσα από την Ομάδα των Προσκόπων ) να γνωρίσουμε τη φύση , όχι από το παράθυρο ενός ξενοδοχείου αλλά με τον πιο άμεσο τρόπο , όπως

ΔΕΥΤΕΡΑ 21 ΜΑΪΟΥ 2012

ακριβώς τον προσφέρει μια προσκοπική κατασκήνωση . Η 5η Ομάδα Προσκόπων Βέροιας & η 1η Ομάδα Προσκόπων Κατερίνης δίνει την ευκαιρία στα παιδιά ηλικίας 11 έως 15 ετών να λάβουν μέρος στην κατασκήνωση που διοργανώνει από 28 Ιουλίου έως και 05 Αυγούστου 2012 στο Κατασκηνωτικό Κέντρο Καστανιάς Βερμίου με αρχηγό τον Βαθμοφόρο του Σώματος Ελλήνων Προσκόπων κο Αστανάστα Ευτύχιο.


τοπικα 

epikera@otenet.gr

Μέρες μνήμης για την επέτειο Γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου

Με τη συμμετοχή πλήθους κόσμου πραγματοποιήθηκαν οι εκδηλώσεις στη Βέροια

Με ιδιαίτερη συγκίνηση και τιμή πραγματοποιήθηκαν οι επετειακές εκδηλώσεις μνήμης για την Γενοκτονία των Ελλήνων του Πόντου, χθες το πρωί στη Βέροια, με αφορμή τον εορτασμό της ημέρας μνήμης της γενοκτονίας που έχει καθιερωθεί η 19 Μαΐου.

Π

ιο συγκεκριμένα, οι εκδηλώσεις, σύμφωνα και με τη σχετική ανακοίνωση της Περιφερειακής Ενότητας που υπήρξε ο διοργανωτικός φορέας, έχουν σκοπό να τονίσουν και να υπενθυμίσουν τα γεγονότα της δραματικής περιόδου των διωγμών, της γενοκτονίας και του ξεριζωμού των Ελλήνων του Πόντου από τις πατρογονικές εστίες τους από τους Τούρκους, που διήρκεσαν από το 1916 μέχρι και το 1923 και είχαν ως

αποτέλεσμα να μετατρέψουν το λαό των Ελλήνων του Πόντου σε ένα λαό προσφύγων και διασποράς. Ιδιαίτερη έμφαση για το ζήτημα της επιτακτικής ανάγκης διεθνούς αναγνώρισης της γενοκτονίας περίπου 350.000 Ελλήνων του Πόντου από τον Κεμάλ και το στρατό του, δόθηκε στις σχετικές ομιλίες που έλαβαν χώρα τόσο εντός του ναού Αγ, Αντωνίου, όπου τελέστηκε και επιμνημόσυνη δέηση, όσο και στο χώρο κατάθεσης στεφάνων στο ηρώο των Ποντίων της πλ. Καπετανίδη. ΕΠΙΜΝΗΜΟΣΥΝΗ ΔΕΗΣΗ ΣΤΟΝ Ι. Ν. ΑΓ. ΑΝΤΩΝΙΟΥ Αναλυτικότερα, σύμφωνα με το πρόγραμμα των εκδηλώσεων αμέσως μετά την επιμνημόσυνη δέηση που τελέστηκε στο ναό, αλλά τελικώς δε χοροστάτησε ο Μητροπολίτης Βεροίας, Ναούσης και Καμπανίας κ. Παντελεήμων, παραβρέθηκαν μεταξύ άλλων, η Δήμαρχος Βέροιας Χαρίκλεια Ουσουλτζόγλου, ο Αντιπεριφερειάρχης Ημαθίας Κώστας Καραπαναγιωτίδης, οι Περιφερειακοί Σύμβουλοι Ημαθίας Δώρα Μπαλτατζίδου, Στάθης Σαρρηγιαννίδης και Γεωργία Μπατσαρά, ο Αστυνομικός Διευθυντής Ημαθίας Δημήτριος Παπαχρήστου, Ο Διοικητής των

7

Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Ημαθίας Διονύσιος Συντίλας, ο Απόστολος Βεσυρόπουλος κ.α. Αμέσως μετά, σχετική ομιλία για το περιεχόμενο της επετείου εκφώνησε ο Κώστας Ασλάνογλου, Δ/ντης τοπικής εφημερίδας. ΚΑΤΑΘΕΣΗ ΣΤΕΦΑΝΩΝ Στη συνέχεια, ακολούθησε κατάθεση στεφάνων στο ηρώο της πλ. Καπετανίδη παρουσία αγήματος του Β’ΣΣ, όπως και της μουσικής μπάντας του Σώματος για την απόδοση τιμών στους πεσόντες, ενώ παραστάθηκαν επίσης ένστολα τμήματα ποντιακών σωματείων, εκπρόσωποι πολιτιστικών συλλόγων, πολιτικών φορέων και πλήθος κόσμου. Στεφάνια κατέθεσαν ο Αντιπεριφερειάρχης, ο Υποδιοικητής του Β’ ΣΣ, η Δήμαρχος Βέροιας, ο Αστυνομικός Διευθυντής, ο Διοικητής Πυροσβεστικών Υπηρεσιών, η Νομαρχιακή Επιτροπή ΠΑΣΟΚ Ημαθίας, η Παμποντιακή Ομοσπονδία Ελλάδας, ο Σύλλογος Κρητικών Ημαθίας, ο Πολιτιστικός Σύλλογος Πατρίδας «Ευστ. Χωραφάς», ενώ αντί στεφάνου, τόσο η Εύξεινος Λέσχη Βέροιας, της Νάουσας, ο Σύλλογος Μικρασιατών Ημαθίας, όσο και η Νομαρχιακή Επιτροπή ΛΑΟΣ, κατέθε-

ΔΕΥΤΕΡΑ 21 ΜΑΪΟΥ 2012

σαν χρηματικά ποσά σε ειδικό τραπεζικό λογαριασμό για την προώθηση της αναγνώρισης της γενοκτονίας του Πόντου. Χ. ΚΑΠΟΥΡΤΙΔΗΣ: «ΟΡΚΟΣ ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΙΣΗ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ» Ο Πρόεδρος της Ευξείνου Λέσχης Βέροιας Χαράλαμπος Καπουρτίδης σε σύντομο χαιρετισμό του τόνισε μεταξύ άλλων: «… Είμαστε σήμερα εδώ για να θυμηθούμε όλα τα γεγονότα που συνέβησαν πριν από 93 χρόνια. Με την απόβαση του Κεμάλ στη Σαμψούντα το 1919, στις 19 Μαΐου, άρχισαν τα τραγικά αυτά γεγονότα. Θυμόμαστε και μιλάμε, για μια ακόμη φορά, για όρκο στη συνέχιση του αγώνα, ώσπου να αναγνωριστεί διεθνώς η γενοκτονία και απαιτούμε μια συγγνώμη από τους απόγονους αυτών που έκαναν αυτά εγκλήματα σε βάρος του Ελληνισμού της Ανατολής. Όρκος και πίστη λοιπόν για τη συνέχιση και το αίσιο τέλος αυτής της ιστορίας. Παρακαλούμε όλοι από τη μεριά σας να κάνετε το ίδιο, σε όποιο μετερίζι κι αν βρίσκεστε…». Τέλος ακολούθησε η προσφορά ποντιακών εδεσμάτων στους παραβρισκόμενους. Κωστής Χαλάτσης


τοπικα

Καθημερινη ΕφημερΙδα της κεντρικησ μακεδονιασ | τευχοσ 799

Με ή χωρίς πατρίδα. Το δίλημμα των επερχόμενων εκλογών

Μ

ια από τις συνέπειες του εκλογικού αποτελέσματος της 6ης ΜαΪου ήταν η ελπίδα του κόσμου που αντικατέστησε-έστω προσωρινά- την απογοήτευση,την απελπισία,την κατάθλψη, την οποία αντίκριζε κανείς καθημερινά στα σβησμένα χαμόγελα και τα χαμηλωμένα βλέμματα.Ήταν βέβαια αναμενόμενο ότι αυτό θα προκαλούσε το συναγερμό ολόκληρου του συστήματος μέσα και έξω από τα σύνορα της χώρας μας , του οποίου τα συμφέροντα διακυβεύονται από την αντίθετη στα σχέδιά τους εκφρασμένη βούληση των πολιτών.Έτσι λοιπόν κινήθηκαν όλοι οι καλοστημένοι εγχώριοι και εξωτερικοί μηχανισμοί άμεσα και ενορχήστρωσαν με εκπληκτική ταχύτητα όχι την άμυνα αλλά την επίθεσή τους κυρίως εναντίον του ΣΥΡΙΖΑ, εφόσον τα δικά του ποσοστά προπάντων φαίνεται να απειλούν την εφαρμογή της μνημονιακής πολιτικής. Η επιθετικότητα όμως αυτή που στρέφεται εμμέσως στον κόσμο , που τόλμησε να αμφισβητήσει ύστερα από 40 χρόνια την αυτοκρατορία του δικομματισμού,δεν είναι παρά η συνέχεια της βίας που υφιστάμεθα τα τελευταία χρόνια με τις ποικίλες εκφάνσεις της :Με τη φτώχεια,την ανεργία,την άδικη και άνιση φορολόγηση,την κατάργηση του κοινωνικού κράτους,την κλοπή των αποθεματικών των ταμείων,την υφαρπαγή μέσω δεκάδων φόρων της ιδιωτικής περιουσίας,τη διάλυση της Υγείας και Παιδείας.Και έπειτα με τις 2000 αυτοκτονίες,με τα πρωτοφανή σε βιαιότητα μέσα καταστολής της αντίδρασης των πολιτών σε

διαδηλώσεις,με την τρομοκρατία στις παρελάσεις,με την ενημέρωση που στόχευε στην παραγωγή απελπισίας,φόβου,ενοχών και με πολλούς άλλους τρόπους. Και φτάνουμε στην επιθετικότητα που βιώνουμε σήμερα εξαιτίας της ψήφου μας , που έχει χαρακτηριστεί λανθασμένη,επιπόλαιη,οργισμένη και πάντως σε καμιά περίπτωση αποτέλεσμα συνειδητής επιλογής απόρριψης προσώπων και πολιτικών.Η επιθετικότητα αυτή εκδηλώνεται με την ανενδοίαστη επίρριψη ευθυνών για ό τι επακολουθήσει, όχι σ’ αυτούς τους ίδιους που έφεραν τη χώρα στο χείλος του γκρεμού αλλά σε κείνους που εμπιστεύτηκε περισσότερο ο λαός.Ακόμη με την κινδυνολογία,τον εκφοβισμό,αλλά και με τις απειλές από τους αγοραστές μας που σπεύδουν με δηλώσεις και επαφές αγωνιωδώς να κατοχυρώσουν ως κεκτημένο πλέον την υποθηκευμένη χώρα.Γίνεται μάλιστα από όλους μαζί τους ηττημένους συγχρόνως και από όλα μαζί τα ΜΜΕ ή τουλάχιστον τα περισσότερα. Επίθεση πολυμέτωπη,διαρκής,σκληρή και με αθέμιτα μέσα.Πέρα όμως από τους επικοινωνιακούς στόχους και τα συμφέροντα που πρωτίστως εξυπηρετεί η συγκεκριμένη τακτική , εκφράζει και το αγεφύρωτο χάσμα που χωρίζει εξουσία και λαό,αυτό που δεν τους επέτρεψε να αντιληφθούν τις αντιδράσεις του κόσμου και να προβλέψουν τη συντριπτική τους ήττα.Αυτό που τους έκανε δεκαετίες ολόκληρες,ζαλισμένους από την αλαζονεία της εξουσίας, να λυμαίνονται το δημόσιο πλούτο μαζί με τους επιχειρηματικούς κύκλους που εξυπηρετούσαν, και να διαχειρίζονται το κράτος σαν οικογενειακή επιχείρηση. Έκαναν λοιπόν τη χώρα μας το ιδανικό

πειραματόζωο προετοιμάζοντας το έδαφος για την αποικιοποίησή της και στη συνέχεια δένοντάς τη χειροπόδαρα με τη δανειακή σύμβαση και τα μνημόνια.Και είναι αυτοί οι ίδιοι που τώρα κάτι ψελλίζουν για διαπραγμάτευση των όρων του μνημονίου,όταν όχι μόνο δε διαπραγματεύτηκαν τότε υπό ευνοικότερες συνθήκες προς το συμφέρον μας, αλλά παρέδωσαν στους δανειστές και τα τελευταία διαπραγματευτικά χαρτιά της χώρας με την υπαγωγή των συμβάσεων στο αγγλικό δίκαιο. Ποιός θα μπορούσε να εμπιστευτεί ως συνομιλητές των δανειστών αυτούς που αποδέχτηκαν την παραίτηση της Ελλάδας από τις ασυλίες της εθνικής κυριαρχίας της ; Αυτούς που έπαιξαν το ρόλο του μεσίτη στην πώλησή της; Και για ποιο πολιτικό πρόγραμμα μιλούν όταν αναγνωρίζουν ως μονόδρομο την εφαρμογή των μνημονίων;Το πολιτικό τους πρόγραμμα είναι το περιεχόμενο των δανειακών συμβάσεων και οι ίδιοι οι εγγυητές της απαρέγκλιτης εφαρμογής τους, παρόλο που είναι πεπεισμένοι πλέον ότι θα οδηγήσει στην καταστροφή της χώρας και στην πλήρη εξαθλίωση των κατοίκων της.Σπεύδουν λοιπόν τώρα να εκβιάσουν εκ νέου την ψήφο μας βάζοντας οι ίδιοι τα διλήμματα των εκλογών:ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ Ή ΑΚΥΒΕΡΝΗΣΙΑ,ΥΠΕΥΘΥΝΟΤΗΤΑ Ή ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ , ΜΕΣΑ Ή ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΟ ΕΥΡΩ. Το πραγματικό δίλημμα όμως είναι ΜΕ Ή ΧΩΡΙΣ ΠΑΤΡΙΔΑ.Είναι αυτό που κι αν ακόμη επιμελημένα καλύφτηκε από τα ΜΜΕ αλλά και από την επιχειρηματολογία των κομμάτων προεκλογικά, ενίσχυσε σημαντικά τα ποσοστά των αντιμνημονιακών, περισσότερο κι από την απειλή της φτώχειας.Είναι αυτό που ένωσε χιλιάδες πολίτες στις μεγαλειώδεις συγκεντρώσεις του Μίκη Θεοδωράκη και έβαζε τα θεμέλια της αντίστασης και της ανατροπής.Ο διασυρμός της χώρας μας διεθνώς,το παζάρι για τα ιμάτιά της,το σουλατσάρισμα των ξένων υπαλλήλων στα Υπουργεία,η προσπάθεια διαστρέβλωσης της Ιστορίας μας,η περιφρόνηση του Πολιτισμού μας , λειτούργησαν ως βαρίδια στη διαμόρφωση της εκλογικής συμπεριφοράς του λαού μας. Τελικά το δίλημμα είναι η εξαφάνισή μας ως έθνος- κράτος που υπό συνθήκες παγκοσμιοποίησης μπορεί να συμβεί πολύ μεθοδευμένα και άρα σύντομα και από την άλλη η ελπίδα επιβίωσής μας για την οποία ποιος θα αμφέβαλε ότι αξίζει να αγωνιστούμε.Ο κύριος Χρυσοχοϊδης είπε τα εξής για την πιθανότητα διαπραγμάτευσης των όρων του μνημονί-

ου:»Είμαστε μια μικρή χώρα.Τίποτε δεν μπορούμε να δώσουμε στους δανειστές.Μόνο να ζητάμε.Το μόνο που ίσως πετύχουμε θα είναι η επιμήκυνση του χρόνου αποπληρωμής». Ο πρώην υπουργός και οι όμοιοί του υπολογίζουν το μέγεθος της χώρας σύμφωνα με το δικό τους μικρό ανάστημα. Μαζί επομένως με το δικαίωμά μας να ζήσουμε,μαζί με την πατρίδα μας,ας διεκδικήσουμε και τη χαμένη μας αξιοπρέπεια, αυτή που κιλήδωναν οι διεφθαρμένοι πολιτικοί στα τραπέζια των διαπραγματεύσεων,τότε που κατά το πώς αντιλαμβάνονται την άσκηση της πολιτικής, μόνο έδιναν απλόχερα.Όσο για τα «αργύρια» της ανταλλαγής , επίσης απαίτησε ο λαός με την ψήφο του να αποκαλυφθούν. Όσο κι αν επιχειρήσουν να αλλάξουν τη βούλησή μας,τα μνημόνια καταδικάστηκαν στη συνείδήσή μας και μαζί μ’ αυτά και το παρασιτικό σύστημα που τα δημιούργησε και τα επέβαλε.Φαίνεται να έχουμε έναν αμείλικτο και πανίσχυρο εσωτερικό εχθρό που θα κάνει τα πάντα ,για να μη χάσει τα κεκτημένα του.Είναι όμως και οι εξωτερικοί εχθροί που δε θα επιτρέψουν να αποτύχει το πείραμα.Που δε θα θελήσουν να χάσουν τη χώρα που τους χαρίστηκε. Υπάρχει όμως και ο λαός μας και πλάι του οι λαοί της Ευρώπης με εμφανή πλέον τα σημάδια συνειδητοποίησης και αντίστασης. Τώρα πρέπει να δείξει ότι δεν εκβιάζεται , δεν τρομοκρατείται και πως είναι αποφασισμένος παίρνοντας τη μοίρα του στα χέρια του να την αλλάξει. Το μήνυμα των εκλογών δεν ήταν η οικουμενική κυβέρνηση ως πρόσχημα για να εισέλθουν από την πίσω πόρτα τα ίδια πρόσωπα και οι πολιτικές που καταδικάστηκαν.Το μήνυμα του εκλογικού αποτελέσματος ήταν να ενωθούν όλοι όσοι σέβονται τη Δημοκρατία,επιθυμούν τη Λαϊκή Κυριαρχία,επιδιώκουν την Εθνική Ανεξαρτησία. Είναι αυτό που εξέφρασε ο Μίκης Θεοδωράκης, όταν κάλεσε για άλλη μια φορά στις 15 Μαϊου τις Δημοκρατικές Αντιμνημονιακές Δυνάμεις να αποτελέσουν το Πατριωτικό Κοινωνικό Μέτωπο απέναντι στο Μαύρο Μέτωπο της υποτέλειας και του εξευτελισμού.Το πρώτο βήμα ο λαός μας το έκανε με ένα τρανταχτό ΟΧΙ στις εκλογές της 6ης Μαϊου,το επόμενο βήμα είναι να μη φοβηθεί και οπισθοχωρήσει και να επιβάλει το ΝΑΙ με μια πιο δυναμική απάντηση και συμμετοχή στις επικείμενες εκλογές. Τουτουντζίδου Μαριάνθη Σπίθα Βέροιας «ΡΩΜΙΟΣΥΝΗ»

ΠΕΡΙΛΗΨΗ ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟΥ Με την υπ’ αρ.: 214/ΕΜ/2011 απόφαση του Μον. Πρωτ. Βέροιας ιδρύθηκε σωματείο με την επωνυμία «ΑΘΛΗΤΙΚΟΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΛΠΙΔΑ ΚΑΜΠΟΧΩΡΙΟΥ ΔΗΜΟΥ ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑΣ Ν. ΗΜΑΘΙΑΣ» με έδρα το Καμποχώρι Ημαθίας και σκοπό τον αναφερόμενο στο καταστατικό του.

Βέροια 21-5-2012 Ο πληρεξούσιος Δικηγόρος ΝΙΚΟΛΑΟΣ Κ. ΧΑΛΑΤΣΗΣ

Ιερός Μητροπολιτικός Ναός Αγίων Πρωτοκορυφαίων Αποστόλων Πέτρου και Παύλου Βεροίας ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ 24

Αγρυπνία επί τη εορτή της Αποδόσεως του Πάσχα Την Τρίτη 22 Μαΐου 2012 και ώρα 9 μ.μ. θα τελεστεί στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Αγίων Πρωτοκορυφαίων Αποστόλων Πέτρου και Παύλου πανηγυρική αγρυπνία επί τη εορτή της Αποδόσεως του Πάσχα.

8

ΔΕΥΤΕΡΑ 21 ΜΑΪΟΥ 2012


τοπικα

epikera@otenet.gr

Μέχρι τις 26 Μαΐου οι αιτήσεις για τα Προγράμματα Κοινωνικού Τουρισμού του ΟΓΑ

Μ

έχρι τις 26 Μαΐου 2012 οι δικαιούχοι της Αγροτικής Εστίας μπορούν να καταθέσουν αιτήσεις για τα δωρεάν 8ημερες διακοπές, 3ήμερες εκδρομές και βιβλία, όπως ανακοίνωσε η διοίκηση του ΟΓΑ. Ειδικότερα οι δικαιούχοι των προγραμμάτων, θα μπορούν να υποβάλουν αίτηση συμμετοχής στα Κ.Ε.Π. όλης της χώρας. Όπως αναφέρει η διοίκηση του ΟΓΑ, πρόκειται ουσιαστικά για 440.000 ασφαλισμένους (ασφαλιστικά ενήμεροι κατά το χρόνο υποβολής της αίτησης) και συνταξιούχους του Οργανισμού, καθώς και τα μέλη των οικογενειών τους, μπορούν να επωφεληθούν από τα Προγράμματα Κοινωνικού Τουρισμού και Εκδρομών της Αγροτικής Εστίας για να κάνουν διακοπές σε όλη την Ελλάδα καθώς και την δωρεάν παροχή βιβλίων. Η διάρκεια ισχύος του προγράμματος του Κοινωνικού Τουρισμού είναι μέχρι 31/03/2013, ενώ για τα προγράμματα εκδρομών και δωρεάν παροχής βιβλίων είναι έως 31/12/2012. Από το ίδιο Κ.Ε.Π. που ο ασφαλισμένος ή συνταξιούχους υπέβαλε την αίτηση για συμμετοχή στα προγράμματα Κοινωνικού Τουρισμού και Εκδρομών, θα πληροφορηθεί τα αποτελέσματα της κλήρωσης (σε ποιο πρόγραμμα

θα συμμετάσχει) και να παραλάβει τα σχετικά Δελτία συμμετοχής του, για τα προγράμματα κοινωνικού τουρισμού και των εκδρομών. Δικαιούχοι των προγραμμάτων: -Οι συνταξιούχοι του ΟΓΑ -Οι συνταξιούχοι του Λογαριασμού Ανασφάλιστων Υπερήλικων -Οι ασφαλισμένοι του Κλάδου Κύριας Ασφάλισης Αγροτών (ασφαλιστικά ενήμεροι κατά το χρόνο υποβολής της αίτησης) -Τα προστατευόμενα μέλη των οικογενειών τους (σύζυγοι, παιδιά) -Χήρες και ορφανά που λαμβάνουν σύνταξη λόγω θανάτου ασφαλισμένου ή συνταξιούχου ΟΓΑ. Δικαιολογητικά Για τη συμμετοχή στα προγράμματα οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να προσκομίσουν: -Δελτίο Αστυνομικής Ταυτότητας, -Βιβλιάρια Υγείας ΟΓΑ θεωρημένα - σε ισχύ για το έτος 2012, (ατομικό και των προστατευόμενων μελών της οικογένειας του, που επιθυμούν να συμμετάσχουν στα προγράμματα της Αγροτικής Εστίας. -Ενημερωτικό σημείωμα σύνταξης ή Απόκομμα πληρωμής σύνταξης ή Απόκομμα καταβολής εισφορών ασφαλισμένου -Τα άτομα που λαμβάνουν σύνταξη λόγω θανάτου ασφαλισμένου ή συνταξιούχου του ΟΓΑ, θα πρέπει επιπλέον να προσκομίσουν

την επιστολή που τους έχει αποστείλει ο ΟΓΑ. Τα Προγράμματα της Αγροτικής Εστίας για το 2012 στα οποία μπορούν να συμμετάσχουν οι δικαιούχοι είναι: 1. πρόγραμμα Κοινωνικού Τουρισμού: Το πρόγραμμα κοινωνικού τουρισμού περιλαμβάνει 8ήμερες διακοπές σε επιλεγμένα τουριστικά καταλύματα όλης της χώρας (ξενοδοχεία, ενοικιαζόμενα δωμάτια/διαμερίσματα, επιπλωμένες κατοικίες και camping) και απευθύνεται σε 120.000 ασφαλισμένους και συνταξιούχους, καθώς και στα προστατευόμενα μέλη των οικογενειών τους (σύζυγοι και παιδιά), που έχουν ασφαλίσει στον ΟΓΑ για περίθαλψη (χωρίς καμία οικονομική συμμετοχή του δικαιούχου ή με μικρή συμμετοχή ανάλογα της κατηγορίας του καταλύματος που θα επιλέξει ο δικαιούχος). (Διάρκεια ισχύος έως 31/03/2013). 2. Εκδρομικό πρόγραμμα: To εκδρομικό πρόγραμμα περιλαμβάνει 3ήμερες εκδρομές, οι οποίες διοργανώνονται από τουριστικά γραφεία συμβεβλημένα με τον

ΟΓΑ και απευθύνεται σε 20.000 ασφαλισμένους και συνταξιούχους, καθώς και στα προστατευόμενα μέλη των οικογενειών τους (σύζυγοι και παιδιά), που έχουν ασφαλίσει στον ΟΓΑ για περίθαλψη. Το ποσό της οικονομικής συνεισφοράς του δικαιούχου ορίζεται κατ΄ανώτατο όριο στο ποσό των 20 ευρώ ανά άτομο και ανά εκδρομή. (Διάρκεια ισχύος έως 31/12/2012) 3. Πρόγραμμα δωρεάν παροχής βιβλίων: Το πρόγραμμα δωρεάν παροχής βιβλίων απευθύνεται σε 300.000 δικαιούχους (ασφαλισμένους και συνταξιούχους του ΟΓΑ), η δε αξία της παροχής ανέρχεται στα 20 ευρώ. (Διάρκεια ισχύος έως 31/12/2012).

Η 5η Αγέλη Λυκοπούλων στο Γαλατικό Χωριό

Τ

όπος συνάντησης για τα λυκόπουλα- η Πλατεία Ωρολογίου . Στο ραντεβού μας ,όλοι ήρθαν νωρίτερα. Απ΄ότι φαίνεται η προσμονή για την νέα περιπέτεια ήταν μεγάλη. Όλοι θέλανε να γνωρίσουνε από κοντά τους Γαλάτες και να τους βοηθήσουνε στην συμμετοχή τους στους Ολυμπιακούς Αγώνες . Με την άφιξη στον Τριπόταμο, η περιπέτεια μόλις είχε ξεκινήσει για τα μικρά μας λυκόπουλα. Όλοι ήταν εκεί για να τους υποδεχτούν. ..η Μιμίνα, η γυναίκα του μεγάλου αρ-

χηγού Μαζεστίξ, ο σοφός Πανοραμίξ με την μεγάλη του χύτρα και φυσικά δεν έλειπαν ο Αστερίξ και ο Οβελίξ!!! Ήταν όλοι πραγματικά υπέροχοι!!! Ήταν όλοι εκεί και όλοι ήταν χαρούμενοι που βρεθήκανε μαζί!!! Πρώτα απ’όλα παίξαμε ώστε να γνωριστούμε μεταξύ μας και να γνωρίσουμε ποιοί θα είναι οι σύντροφοι τους σε αυτό το μοναδικό και μαγικό ταξίδι. Μετά ήρθε η ώρα να γνωρίσουμε το χωριό και τους χώρους που θα μας φιλοξενούσαν. Τα παιδιά έτρεχαν πί-

σω από τους ήρωες μας και επισκέφθηκαν ρινή μας κατασκήνωση στις αρχές Ιουλίου κάθε σημείο του Γαλατικού χωριού, από τις όπου όποιος το επιθυμεί είναι ευπρόσδεκτος «Γεύσεις της Μιμίνας» (μαγειρείο) μέχρι στο » να μας βοηθήσει… Ότι ζητείς θα το βρεις στου Αυτοματίξ» (Σχο- ΕΥΧΑΡΗΣΤΗΡΙΟ λείο) . Το 5ο Σύστημα Προσκόπων Βεροίας θα ήθελε Το υπόλοιπο της ημέρας συνεχίστηκε με τρα- να ευχαριστήσει για την πολύτιμη βοήθεια για γούδια και μεγάλα παιχνίδια μέσα στο χωριό , την πραγματοποίηση αυτής της εκδρομής το καλή πράξη στο χωριό καθώς και εκπαίδευση Διοικητικό Συμβούλιο του «Πολιτιστικού Συλστο στήσιμο αντίσκηνων κ.α. λόγου Τριποτάμου» και ιδιαίτερα τα μέλη του Την Κυριακή πρωί τα μικρά μας Λυκόπουλα : κ.Παπαγεωργίου Ουρανία (Πρόεδρο Δ.Σ.), κ. εκκλησιάστηκαν και στην συνέχεια πήγανε Περιστερίδου Φωτεινή (Αντιπρόεδρος Δ.Σ.) στο εργαστήριο του Αυτοματίξ για να φτιά- και την κ.Στολτίδου Άννα (Ταμία Δ.Σ.) ξουνε μια όμορφη χειροτεχνία για τις αγαπηΠαντελίδης Ανέστης μένες μαμάδες τους οι οποίες και γιορτάζανε Αρχηγός 5ου Σ.Π.Βεροίας την ημέρα εκείνη. Η μέρα κύλησε υπέροχα και όλοι προετοιμαζόταν για το γαλατικό μεσημεριανό τσιμπούσι, αλλά ξαφνικά από το πουθενά , κάτι φωνές ακούγονται!!! Ένας καταϊδρωμένος και κατακόκκινος Γαλάτης έρχεται προς το μέρος μας και λέει «Καταστροφή !!! Οι Ρωμαίοι Διοργανώνει διήμερες απήγαγαν τον Πανοραμίξ» και όλοι σκεφτήκανε ότι οι Ρωμαίοι εκδρομές στην Αλβανία για να απήγαγαν τον Πανοραμίξ για να γνωρίσετε την Β. Ήπειρο τους φτιάξει το μαζικό ζωμό για εκείνους ώστε να πάρουν όλα τα μετάλλια στους Ολυμπιακούς Άγ. Σαράντα - Αργυρόκαστρο Αγώνες!!! Το σίγουρο είναι ότι (Τιμή συμμετοχής 80€) δεν θα τους αφήσουμε να γλυτώσουν έτσι εύκολα!!! Τρέχουνε Περιλαμβάνει βραδινό φαγητό με ζωντανή γρήγορα μέσα στο δάσος από μουσική και όπου ακούγονται Ρωμαϊκές φωπρωινό. νές μήπως και τους προλάβουνε αλλά το μοναδικό που βρίσκου- Για σωματεία και με είναι ένα στοιχείο… ότι πάνε συλλόγους. στην Γηραιά Αλβιώνα … Βρετανία ετοιμάσου για την επί- Συζητήσιμη σκεψη μας …Ρωμαίοι ετοιμα- τιμή. στείτε και εσείς!!! Η περιπέτεια που μόλις ξεκίνησε θα συνεχιστεί στην καλοκαι-

Τηλ.: 23310 27120 - 24655

9

ΔΕΥΤΕΡΑ 21 ΜΑΪΟΥ 2012


αθλητικα

Καθημερινη ΕφημερΙδα της κεντρικησ μακεδονιασ | τευχοσ 799

Εν μέσω ξέφρενων πανηγυρισμών και τυμπανοκρουσιών

Εορταστική φιέστα της ΠΑΕ Βέροια για την επιστροφή της «Βασίλισσας» στην Α’ Εθνική

«Αποθεώθηκαν» οι παίχτες της ομάδας στην πλατεία Εληάς

Π

ανηγυρικό χαρακτήρα είχαν οι εορταστικές εκδηλώσεις που έλαβαν χθες το απόγευμα χώρα στο πλαίσιο σχετικής διοργάνωσης από την ΠΑΕ Βέροια για την επιστροφή της ομάδας στην Α’ Εθνική. Το κλίμα των ξέφρενων πανηγυρισμών από πλευράς νεαρών κυρίως οπαδών της «Βασίλισσας του Βορρά» πυροδότησε η νίκη της ομάδας επί του Ηρακλή Ψαχνών με σκορ 2-0 και κορυφώθηκε στην

πλατεία της Εληάς όπου συγκεντρώθηκαν εν μέσω πλήθους κόσμου και «αποθέωσαν» στην κυριολεξία, με ιαχές, μουσικές τυμπανοκρουσίες και καπνογόνα, τους παίχτες της ομάδας που κατέφτασαν μετά από λίγο με το πούλμαν της ΠΑΕ. Από νωρίς το μεσημέρι της ίδιας ημέρας, διεξήχθησαν αγώνες Ακαδημιών (Ακαδημία Βέροιας, Μακεδόνα, Νηρέα), καθώς και παλαιμάχων από τις 15.30΄ έως και τις 17.00, οπότε ξεκίνησε το παιχνίδι - «σήμα κατατεθέν» του πανηγυρισμού με τα Ψαχνά, υψίστης σημασίας για τη Βέροια, καθώς το νικηφόρο αποτέλεσμα

10

που εξασφάλισε, την κατοχύρωσε στη διεκδίκηση της πρωτιάς του πρωταθλήματος. Κατά την είσοδο των φιλάθλων στο γήπεδο, διανεμήθηκαν πάνω από 1500 μπλουζάκια της ομάδας, ενώ στο ημίχρονο του αγώνα με τα Ψαχνά, έγιναν βραβεύσεις από την ηγεσία της ΠΑΕ. ΞΕΦΡΕΝΟΙ ΠΑΝΗΓΥΡΙΣΜΟΙ – ΧΟΡΕΥΤΙΚΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ Γύρω στις 20.00 κατέφθασε η πομπή των οπαδών, πεζή, από το γήπεδο δια μέσου των οδών Σταδίου, Βενιζέλου και Εληάς,

ΔΕΥΤΕΡΑ 21 ΜΑΪΟΥ 2012

καταλήγοντας στην εξέδρα του σιντριβανιού όπου έγινε η υποδοχή της ομάδας και ακολούθως απονομή μεταλλίων. Σύμφωνα με το πρόγραμμα της φιέστας είχε προηγηθεί ημίωρο λαϊκό μουσικό πρόγραμμα από το Χορευτικό Εργαστήρι Ημαθίας «Κύκλος Ερατεινός», ενώ μετά την απονομή ακολούθησαν παραδοσιακοί χοροί, με τη συμμετοχή του Πολιτιστικού Συλλόγου Πατρίδας «Στ. Χωραφάς», του Πολιτιστικού Τμήματος Λαογραφίας Δήμου Βέροιας, και του Πολιτιστικού Ομίλου Ξηρολιβάδου.


αθλητικα 

epikera@otenet.gr

Στη Super League η Βέροια!

Η

Βέροια νίκησε 2-0 τον Ηρακλή Ψαχνών και πανηγύρισε την επιστροφή της στη Super League! Το αγωνιστικό μέρος ήταν επόμενο να μπει σε δεύτερη μοίρα. Εξάλλου, η πρωτεύουσα της Ημαθίας είχε βάλει τα καλά της για να γιορτάσει όπως της αρμόζει την επιστροφή στην κατηγορία των «μεγάλων». Οι «κυανέρυθροι», λοιπόν, χάρη σε γκολ των Κάντι (5’), Μπαργκάν (73’) νίκησε άνετα την αδιάφορη βαθμολογικά ομάδα της Εύβοιας και το σφύριγμα της λέξης βρήκε τους ποδοσφαιριστές να αποθεώνονται από 4.000 και πλέον φιλάθλους… Σημειώνεται ότι η Βέροια είχε στο 8’ δοκάρι με τον Μπάρμπα και το 89’ με τον Κάντι, ενώ οι «πράσινοι» είχαν απαντήσει στο 22’ με τον Τσοκάνη. Βέροια (Δημήτρης Καλαϊτζίδης): Καντιμοίρης, Γεωργιάδης, Κανακούδης, Μπάρμπας, Καλί, Λανγκλέ (53’ Ολισαντέμπε, 59’ λ.τ Μπουλούτ), Βεργώνης, Ντιέ, Ολα-

ϊτάν, Μπαργκάν (76’ Λαναρής), Κάντι. Ηρακλής Ψαχνών (Γιώργος Φοιρός): Τόλιος, Ζουλιώτης, Ρεπετσάς (67’ Γκότοβος), Γιώτας, Πλάτανος, Σονόκο, Ντελέκος, Μάτσος (46’ Γανωτής), Δελήμπασης (62’ Ποκόνγκ), Τσοκάνης, Θάνος. Από τις 15:00 έως τις 15:30 έγιναν αγώνες ακαδημιών των ομάδων Νηρέα, Ακαδημίας Μακροχωρίου, Μακεδόνα και Ακαδημίας Βέροιας, ενώ ακολούθησε αγώνας παλαιμάχων. Η ομάδα των δεκαετιών 1990-2010 επικράτησε 3-1 της αντίστοιχης των δεκαε-

τιών 1960-80. Τα γκολ των νικητών σημείωσαν οι Τσαλουχίδης (2), Αλεξιάδης και για τους ηττημένους σκόραρε ο Μιχάλης Αντωνίου. Στο ημίχρονο χορευτικά συγκροτήματα

έκαναν την εμφάνισή τους στον αγωνιστικό χώρο, ενώ οι αναπληρωματικοί της Βέροιας μοίραζαν μπάλες... Στο φινάλε έγιναν όλοι μια αγκαλιά και οι σαμπάνιες άνοιξαν...

Καλαϊτζίδης: «θα δείξει αν μείνω»! Μ

ετά τη νίκη απέναντι στον Ηρακλή Ψαχνών (2-0) ο τεχνικός της ομάδας της Ημαθίας μίλησε για τον στόχο που απομένει, την κατάκτηση του τίτλου, αλλά σε ερώτηση για το αν έχει ξανά συνάντηση με τους εκπροσώπους των τοπικών ΜΜΕ, απάντησε με νόημα: Η… νεκροψία θα δείξει»! Για το ματς τόνισε: «Είχαμε την κατοχή της μπάλας στο μεγαλύτερο διάστημα του αγώνα, ελέγξαμε τον ρυθμό, δημιουργή-

σαμε φάσεις στην αντίπαλη εστία και αξιοποιήσαμε δυο από αυτές. Αμυντικά δεν αφήσαμε τον αντίπαλο να δημιουργήσει ευκαιρίες. Στα τελευταία ματς έχουμε συντελεστή γκολ 32-4. Χρειαζόμαστε έναν βαθμό ακόμη για να κατακτήσουμε το πρωτάθλημα. Αυτός είναι ο στόχος των αποδυτηρίων. Ο στόχος που βάλαμε με την διοίκηση επιτεύχθηκε την προηγούμενη εβδομάδα». Σχετικά με τον τραυματισμό του Ολισαντέμπε, συμπλήρωσε ότι διεκδικεί Όσκαρ ατυχίας, καθώς βρισκόταν σε υψηλό βαθμό ετοιμότητας, αλλά αποχώρησε και πάλι τραυματίας…

Το πανόραμα της 33ης αγωνιστικής της Football League

Κ

λείδωσαν τη συμμετοχή τους στα play off Καλλιθέα και Παναχαϊκή, αγωνία μέχρι το φινάλε για μία θέση στα μπαράζ και για την αποφυγή του υποβιβασμού! Αμφίρροπο θα είναι το φινάλε της Football League, καθώς το τοπίο σε ό,τι αφορά στη συμμετοχή στα play off και τον υποβιβασμό δεν ξεκαθάρισε πλήρως... Η Βέροια νίκησε 2-0 τον Ηρακλή Ψαχνών και γιόρτασε την άνοδο στη Super League, ενώ οι πανηγυρισμοί του Πανθρακικού για τον ίδιο λόγο συνοδεύτηκαν με άνετο τρίποντο (4-1) απέναντι στην Αναγέννηση Γιαννιτσών. Στο Ελ Πάσο η Καλλιθέα οριστικοποίησε τη συμμετοχή της στα μπαράζ χάρη στη νίκη (4-1) απέναντι στην Αναγέννηση Επανομής, ενώ το ίδιο συνέβη και στην Πάτρα, εκεί όπου η Παναχαϊκή αναδείχτηκε ισόπαλη 1-1 με την ΑΕΛ Καλλονής και θα βρίσκεται στα play off. Ο Πιερικός «αυτοκτόνησε» στο γήπεδό

του (2-2) με τον Φωκικό και θέλει πάση θυσία τρίποντο την Τετάρτη (23/05) στα Ψαχνά για να μπει στην εξάδα. Η ομάδα της Άμφισσας, πάντως, πανηγύρισε τον πόντο, καθώς αν νικήσει την Τετάρτη (23/05) την ΑΕΛ, τότε υποβιβάζεται ο Αγροτικός Αστέρας! Η ομάδα του Ευόσμου γνώρισε βαριά ήττα (4-1) στο AEL FC ARENA... Την παραμονή στην κατηγορία γιόρτασε με ήττα (1-0) από τον Πανσερραϊκό ο Βύζας Μεγάρων, γιατί υπερισχύσει σε πιθανή ισοβαθμία με τον Αγροτικό Αστέρα, ενώ τα «λιοντάρια» ελπίζουν σε στραβοπάτημα του Πιερικού, ώστε αν νικήσουν τον Πλατανιά να μπουν στην εξάδα!

Βέροια – Ηρακλής Ψαχνών 2-0 Πλατανιάς - Διαγόρας 3-0 α.α. Εθνικός Αστέρας - Θρασύβουλος 0-3

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ Βέροια 72 Πανθρακικός 70 Καλλιθέα 61 Πλατανιάς Χανίων 60 Παναχαϊκή 58 Πιερικός 55 ΑΕΛ Καλλονής 54 Πανσερραϊκός 54 Λάρισα 43 Θρασύβουλος 42 ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ Αναγέννηση Επανομής 41 Παναχαϊκή – ΑΕΛ Καλλονής 1-1 Αναγέννηση Γιαννιτσών 39 Καλλιθέα – Αναγέννηση Επανομής 4-1 Α.Ο. Ηρακλής Ψαχνών 39 Πιερικός – Φωκικός 2-2 Βύζας Μεγάρων 34 Βύζας Μεγάρων – Πανσερραϊκός 0-1 Φωκικός 32 ΑΕΛ – Αγροτικός Αστέρας 4-1 Αγροτικός Αστέρας 31 Πανθρακικός – Αναγέννηση Γιαννιτσών Εθνικός Αστέρας 13 4-1 Διαγόρας Ρόδου 3

11

ΔΕΥΤΕΡΑ 21 ΜΑΪΟΥ 2012


πολιτιστικα

Καθημερινη ΕφημερΙδα της κεντρικησ μακεδονιασ | τευχοσ 799

Μέρες αφιερωμένες στα μουσεία και τα παιχνίδια, στη Δημόσια Βιβλιοθήκη Βέροιας

Μ

ε αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Μουσείων στις 18 Μαΐου, η Δημόσια Βιβλιοθήκη γιορτάζει και καλεί όλους να συμμετέχουν στις εκδηλώσεις της. • Όλη την εβδομάδα δείτε στο ισόγειο της Βιβλιοθήκης προβολή βίντεο και εικόνων από τα πιο γνωστά μουσεία του κόσμου. • Ελάτε να φτιάξουμε το μουσείο της καθημερινής ζωής του μέλλοντος: Φέρτε αντικείμενα που θεωρείτε πως θα ήταν χρήσιμα για έναν μελετητή της καθημερινής ζωής του 2012 αν τα έβρισκε 500 χρόνια μετά. Μπορείτε να ετοιμάσετε και ένα ταμπελάκι με πληροφορίες για τον μελλοντικό επισκέπτη. Η έκθεση μας θα στηθεί σταδιακά και θα διαρκέσει μέχρι το τέλος Μαΐου. • Από τα μουσεία του κόσμου στο δικό μας μουσείο. Εκπαιδευτικό πρόγραμμα για σχολικές τάξεις από Γ’ έως ΣΤ’ Δημοτικού και Γυμνάσιο. (Μέχρι το τέλος της σχολικής χρονιάς). Με τη μουσειοπαιδαγωγό Ανθή Χρυσοπούλου.

21 Μαΐου έως 2 Ιουνίου : Παιχνίδι μέσα & έξω, παιχνίδι παντού!! Παιχνίδια εμπνευσμένα από τη φύση, μέσα στη φύση! Τετάρτη 23 Μαΐου, 5.00-6.00 το απόγευμα Με τα δώρα της φύσης…παίζω και δημιουργώ! Παιχνίδια εμπνευσμένα από τη φύση, μέσα στη φύση! Για παιδιά 3-6 ετών και τους συνοδούς τους. Με Προεγγραφή. Στα Μαγικά Κουτιά της Βιβλιοθήκης. Τετάρτη 23 Μαΐου, 6.00-7.00 το απόγευμα Με τα δώρα της φύσης…παίζω και δημιουργώ! Παιχνίδια εμπνευσμένα από τη φύση, μέσα στη φύση! Για παιδιά 7-12 ετών. Με Προεγγραφή. Στα Μαγικά Κουτιά της Βιβλιοθήκης. Τετάρτη 30 Μαΐου, 5.00-6.00 το απόγευμα «Παραμυθοσαλάτα με… φρουτοσαλάτα….». Κάνουμε άνω κάτω τα αγαπημένα μας παραμύθια κι απολαμβάνουμε φρουτοσαλάτα στον κήπο μας. (Φέρτε από δυο φρούτα ο καθένας). Για παιδιά 3-6 ετών και τους συνοδούς τους.

Με Προεγγραφή. Στα Μαγικά Κουτιά της Βιβλιοθήκης. Τετάρτη 30 Μαΐου, 6.00-7.00 το απόγευμα «Παραμυθοσαλάτα με… φρουτοσαλάτα….». Κάνουμε άνω κάτω τα αγαπημένα μας παραμύθια κι απολαμβάνουμε φρουτοσαλάτα στον κήπο μας. (Φέρτε από δυο φρούτα ο καθένας). Για παιδιά 7-12. Με Προεγγραφή.

Στα Μαγικά Κουτιά της Βιβλιοθήκης. Ο αριθμός των θέσεων για τις δημιουργικές δραστηριότητες είναι περιορισμένος. Παρακαλούμε να δηλώσετε έγκαιρα συμμετοχή στη Δημόσια Βιβλιοθήκη της Βέροιας, Έλλης 8 ή στο τηλ. 2331024494 Το πρόγραμμα δημιουργικών δραστηριοτήτων υλοποιείται με Δωρεά του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος (www.snf.org)

Από την ΚΕΠΑ του Δήμου Βέροιας

«Βέροια - Εύηχη Πόλη», για τέταρτη συνεχόμενη χρονιά Kάλεσμα για ομάδα εθελοντών

Τ

ο μουσικό Φεστιβάλ «Βέροια Εύηχη Πόλη» οργανώνεται για τέταρτη – συνεχόμενη - χρονιά και με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα της Μουσικής. Όπως κάθε χρόνο, έτσι και φέτος , θα δοθούν μουσικές συναυλίες και θα γίνουν παράλληλες δράσεις σε διάφορους χώρους, εντός και εκτός της πόλης. Όσοι ενδιαφέρονται να δηλώσουν συμμετοχή στην Ομάδα Εθελοντών, μπορούν ν’ απευθυνθούν στη γραμματεία του Χώρου Τεχνών κατά τις εργάσιμες μέρες και ώρες(3ος όροφος χώρου Τεχνών , τηλ 2331078100). Με τη δήλωση συμμετοχής, ο εθελοντής αναλαμβάνει ταυτόχρονα και μια σειρά από υποχρεώσεις, τις οποίες δεσμεύεται να τηρήσει. Με τη λήξη του Φεστιβάλ θα δοθεί Βεβαίωση Εθελοντή στους συμμετέχοντες και θα διοργανωθεί ειδική μουσική εκδήλωση , «Βραδιά Εθελοντών». Τι είναι ο εθελοντισμός Ο εθελοντισμός είναι μια πράξη μέσα από την οποία οι άνθρωποι αποκτούν νέες δεξιότητες και βοηθούνται να είναι ενεργοί πολίτες στην κοινότητα τους. Ο εθελοντισμός δεν έχει πλαίσια και όρια, είναι ένα κοινωνικό φαινόμενο που μπορεί να πάρει διάφορες μορφές και διαστάσεις με βάσει τις αξίες, αρχές και την κοινωνικό -οικονομική και πολιτισμική πραγματικότητα της κοινωνίας. Οι εθελοντές προέρχονται από οποιοδήποτε κοινωνικόοικονομικό στρώμα της κοινωνίας. Αν λάβουμε υπόψη ότι ένας εθελοντής μπορεί να είναι οποιασδήποτε ηλικίας, οικονομικής κατάστασης, ακαδημαϊκού υπόβαθρου, τότε μπορούμε εύκολα να ισχυριστούμε ότι σχεδόν όλοι οι πολίτες μπορούν να είναι υποψήφιοι εθελοντές. Εθελοντής είναι ο πολίτης εκείνος που προσφέρει ανιδιοτελώς τον ελεύθερο του χρόνο ή τη γνώση του για χρήσιμες δράσεις προς όφελος άλλων, χωρίς να περιμένει αντάλλαγμα. Με αυτή την έννοια ο εθελοντισμός ταυτίζεται με τη φιλανθρωπία, όπως χρησιμοποιήθηκε κατά την κλασική εποχή

κυρίως για να αποδώσει μια καινούργια αρετή, την αγάπη για το συνάνθρωπο. Η διαφορά ανάμεσα στον εκπαιδευμένο εθελοντή και στην παλιά έννοια της φιλανθρωπίας είναι ότι ο εθελοντής αντιμετωπίζει τα άτομα στα οποία προσφέρει εθελοντική εργασία, όχι με οίκτο αλλά σαν άτομα ισότιμα τα οποία περνούν δυσκολίες και στα οποία μπορεί να προσφέρει. Εθελοντισμός είναι η μη αμειβόμενη και δίχως επαγγελματική εξέλιξη δραστηριοποίηση των πολιτών που αποβλέπει στην ευημερία του συνανθρώπου, της κοινότητας και της κοινωνίας γενικότερα. Δεν περιορίζεται μόνο στην παροχή ανιδιοτελούς κοινωνικού έργου, αλλά περισσότερο αφορά μια στάση ζωής με ιδιαίτερες αξίες, όπως η φιλανθρωπία, η αλληλεγγύη, η κοινωνική δικαιοσύνη και η κοινωνική συμμετοχή. Oι εθελοντές προσεγγίζονται και θεωρούνται περισσότερο συνεργάτες παρά φιλάνθρωποι. Εντάσσονται στη λειτουργία των υπηρεσιών και των προγραμμάτων κάποιου οργανισμού, αναλαμβάνουν εξειδικευμένους ρόλους, συναλλάσσονται με τα μέλη του προσωπικού και τα άτομα. Η προσφορά εθελοντικής υπηρεσίας, έχει πολλές μορφές δράσης: συνοδεία, βοήθεια στο σπίτι, εμψύχωση, πρόληψη, δωρεά αίματος, μεταφορά ασθενών, επανένταξη, τηλεφωνική ακρόαση, εξειδικευμένες και επαγγελματικές παροχές, υγειονομικές φροντίδες, ψυχαγωγία, κοινωνική γραμματεία, νομική βοήθεια κ.λ.π. Υπάρχει, επίσης, ο διεθνής εθελοντισμός: ως προσφορά αλληλεγγύης και γνώσης στις χώρες του Τρίτου κόσμου ή ανθρωπιστικών υπηρεσιών στις ζώνες πολεμικών συγκρούσεων. Σε ανάπτυξη βρίσκεται επίσης,

12

ΔΕΥΤΕΡΑ 21 ΜΑΪΟΥ 2012

ο περιβαλλοντικός εθελοντισμός, μέσω της ανάπτυξης πρωτοβουλιών για την καθαριότητα των δασών και των παραθαλάσσιων περιοχών, της οργάνωσης προγραμμάτων περιβαλλοντικής εκπαίδευσης των παιδιών και των νέων κ.λπ. Τέλος, υπάρχει ο πολιτιστικός εθελοντισμός, η οργάνωση από νεανικές ιδίως εθελοντικές οργανώσεις πολιτιστικών θεατρικών, μουσικών και κοινωνικών δραστηριοτήτων που εκφράζουν τη νεανική φαντασία και δημιουργικότητα , πέρα από τη λογική της αγοράς και του κέρδους. H εθελοντική δράση αποτελεί μαθησιακή-μορφωτική λειτουργία. Eνισχύει την απόκτηση κοινωνικών, επικοινωνιακών και επαγγελματικών δεξιοτήτων και αναπτύσσει νέες ικανότητες. Eνδυναμώνει και δίνει νέο περιεχόμενο στη ζωή των ατόμων. Aυξάνει τη δυνατότητα ενεργού συμμετοχής των νέων στη ζωή και την εργασία. Aποτελεί εν δυνάμει χώρο ανάπτυξης νέων κοινωνικών υπηρεσιών αυξάνοντας την απασχόληση. Η εθελοντική δράση μπορεί να διαδραματίσει σημαντικό ρόλο στη μάχη της ανεργίας και αποτελεί πηγή θέσεων εργασίας.


πολιτιστικα 

epikera@otenet.gr

«Η Ελλάδα ποτέ δεν πεθαίνει»

του Πέτρου Ζούλια

Τετάρτη 27 Ιουνίου στο Θέατρο Άλσους της Βέροιας

Η

Θεατρική Διαδρομή παρουσιάζει για την καλοκαιρινή περίοδο 2012 στην Βέροια την Τετάρτη 27η Ιουνίου, το μουσικοθεατρικό έργο του Πέτρου Ζούλια «Η ΕΛΛΑΔΑ ΠΟΤΕ ΔΕΝ ΠΕΘΑΙΝΕΙ!....», σε σκηνοθεσία Πέτρου Ζούλια, με πρωταγωνιστές τους Παύλο Χαϊκάλη, Ρένια Λουϊζίδου, Δημήτρη Μαυρόπουλο, Τζόυς Ευείδη και Έρση Μαλικένζου, που ενσαρκώνουν τους κεντρικούς χαρακτήρες. «Η ΕΛΛΑΔΑ ΠΟΤΕ ΔΕΝ ΠΕΘΑΙΝΕΙ!....» είναι ένα σπονδυλωτό έργο που παρουσιάζει, με μετεπιθεωρησιακό τρόπο την ιστορία της νεότερης Ελλάδας από την ίδρυση του ελληνικού κράτους ως τις μέρες μας, μέσα σε δύο ώρες. Το παρασκήνιο της ελληνικής ιστορίας, έτσι όπως διαδραματίζεται στα παρασκήνια μιας παράστασης, είναι ο βασικός άξονας του έργου. Στο έργο πρωταγωνιστούν οι κομπάρσοι ηθοποιοί που παίζουν τον ελληνικό λαό. Έτσι, κατά τη διάρκεια του έργου, ποτέ δε

βλέπουμε τους αληθινούς πρωταγωνιστές της ιστορίας. Αντίθετα, παρακολουθούμε όλους αυτούς τους καθημερινούς ανθρώπους που πίστεψαν, πολέμησαν, διχάστηκαν, ταυτίστηκαν, έζησαν και πέθαναν για τους μεγάλους Έλληνες αρχηγούς, τα οράματα και την πολύπαθη πατρίδα. Το γέλιο εναλλάσσεται με τη συγκίνηση, το τραγούδι με την πρόζα, το χθες με το σήμερα, οι ήρωες με τους αντιήρωες, οι πρωταγωνιστές με τους ανώνυμους κομπάρσους-θιασώτες των ιδεών. Το παρασκήνιο διαδέχεται το προσκήνιο της ιστορίας σε ένα σκηνικό ακροβατικό παιχνίδι, που στοχεύει στην εθνική αυτογνωσία, στη συνείδηση, αλλά και στον πατριωτικό αυτοσαρκασμό, γιατί «για να πάει κανείς μπροστά, πρέπει να κοιτάει και λίγο πίσω». Η παράσταση διατρέχει την ιστορία του ελληνικού τραγουδιού απ’ το δημοτικό ως το σύγχρονο. ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ : Σκηνοθεσία : Πέτρος Ζούλιας

Παρουσίαση του βιβλίου των Phil Holland, Μαργαρίτας Ζιγλίνα και Λαμπρινής Κουφάκη

Σκηνικά – Κοστούμια : Αναστασία Αρσένη Μουσική : Μάρω Θεοδωράκη Χορογράφος : Φώτης Διαμαντόπουλος ΠΑΙΖΟΥΝ : Παύλος Χαϊκάλης, Ρένια Λουϊζίδου, Δημήτρης Μαυρόπουλος, Τζόυς Ευείδη, Έρση Μαλικέντζου, Πάνος Σταθα-

κόπουλος, Αλίνα Κωτσοβούλου, Γεωργία Μαυρογεώργη, Τάσος Αλατζάς, Σταύρος Καραγιάννης, Θοδωρής Αντωνιάδης, Βασίλης Κετσιλής, Ανδρέας Κωνσταντινίδης, Παύλος Σαχπεκίδης, Βίκυ Πάνου, Εβελίνα Νικόλιζα, Γεωργία Μητροπούλου

Στο καφέ McOZA Έκθεση εικαστικών από τον Παύλο Τζιόμπρα

Better English για Έλληνες ρουσίαση του βιβλίου των Phil Holland, Μαργαρίτας Ζιγλίνα και Λαμπρινής Κουφάκη Better English για Έλληνες που κυκλοφορεί απο τις εκδόσεις Ελληνοεκδοτική την Τετάρτη 23 Μαιου 2012 στις 6.30 το απόγευμα στην αίθουσα εκδηλώσεων της Βιβλιοθήκης (στον 2ο όροφο) Για το βιβλίο θα μιλήσουν η κ. Κέλλυ Κιοκπάσογλου (Σχολική Σύμβουλος Αγγλικών Ημαθίας-Πιερίας) και οι συγγραφείς. Θα χαρούμε να σας δούμε. Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Βέροιας Έλλης 8, Βέροια. τηλ. 2331024494 http:// www.libver.gr

Ο Παύλος Τζιόμπρας ανακατεύεται με τα εικαστικά τα τελευταία χρόνια. Ζωγραφική θεατρικών σκηνικών, κατασκευές, σκίτσο και αρχαιολογικό σχέδιο που είναι και η στενότερη ασχολία του. Σας προσκαλούμε στην έκθεση του με τίτλο «Ένα παιχνίδι χρωμάτων και φόρμας» η οποία θα φιλοξενείται στο Cafe McOza από 14 Μαίου.

Εκλογές για ανάδειξη νέου ΔΣ στο Λύκειο Ελληνίδων Το Λύκειο των Ελληνίδων Βεροίας ενημερώνει ότι, την Τετάρτη 23 Μαϊου 2012 και μεταξύ 17:00 και 20:00 στα γραφεία του Συλλόγου που βρίσκονται στην οδό Κωτουνίου 16 - Βέροια, θα πραγματοποιηθούν οι εκλογές του Λυκείου, για την ανάδειξη του νέου Δ.Σ. Παρακαλούνται τα μέλη να προσέλθουν για την ψηφοφορία. Εκ του Δ.Σ.

ΠΛΥΝΤΗΡΙΟ - ΛΙΠΑΝΤΗΡΙΟ

Αξεσουάρ Καλύματα Καθαρισμός Σαλονιών

Η

Σχολική Σύμβουλος Αγγλικών Ημαθίας- Πιερίας, η Ένωση Καθηγητών Αγγλικής Δημόσιας Εκπαίδευσης Ημαθίας και η Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη της Βέροιας σας προσκαλούν στην πα-

* Πλύσιμο μέσα-έξω μόνο 10 €

13

ΔΕΥΤΕΡΑ 21 ΜΑΪΟΥ 2012


τοπικα

Καθημερινη ΕφημερΙδα της κεντρικησ μακεδονιασ | τευχοσ 799

Πανελλαδική απεργία των φαρμακοποιών την Τετάρτη Αναστολή χορήγησης φαρμάκων με πίστωση στους ασφαλισμένους του ΕΟΠΥΥ

Ο

ΕΟΠΥΥ καταρρέει αβοήθητος από την Πολιτεία. Η κρατική χρηματοδότηση είναι η μισή από αυτή που απαι-

τείται. Υπερχρεωμένα ταμεία εντάσσονται σωρηδόν. Οι «αρμόδιοι υπουργοί» αδιαφορούν αφήνοντας ανασφάλιστους χωρίς περίθαλψη, 9.000.000 Έλληνες. Τα συσσωρευμένα χρέη προς τα φαρμακεία ανέρχονται συνολικά σε 540.000.000 e. Οι φαρμακοποιοί είναι σε απόγνωση

και αδυνατούν να πληρώσουν τις συνεχόμενες αυξανόμενες υποχρεώσεις τους. Κατά την έκτακτη κοινή συνεδρίαση του Π.Φ.Σ. , των Συλλόγων Αττικής και Πειραιά και παρουσία πολλών προέδρων μεγάλων συλλόγων ΑΠΟΦΑΣΙΣΘΗΚΕ Αναστολή χορήγησης φαρμάκων με πίστωση στον Ε.Ο.Π.Υ.Υ. λόγω των χρεών του που οδηγούν σε αδυναμία λειτουργίας των φαρμακείων. Η αναστολή ξεκινά από τις 23/5/2012 σε όλη τη χώρα Για την ίδια ημέρα προγραμματίζεται 24ωρη πανελλαδική απεργία και συγκέ-

Συνεργασία και παιχνίδι

ντρωση των φαρμακοποιών. ΖΗΤΑΜΕ • Άμεση αποπληρωμή όλων των οφειλών του Ε.Ο.Π.Υ.Υ. • Παράλληλα διεκδικούμε «γενναία» επιμήκυνση του χρόνου πληρωμής των επιταγών από τους φαρμακοβιομηχάνους. • Θεωρούμε ως μείζον θέμα την επαρκή

ην Παρασκευή 11 Μαΐου 2012 , οι εκπαιδευόμενοι του Κέντρου «Τα παιδιά της Άνοιξης» και οι μαθητές του Ε.Ε.Ε.Ε.Κ. Αλεξάνδρειας, υποδέχτηκαν με χαρά τους μαθητές των 2ου , 4ου και 6ου Δημοτικών Σχολείων Αλεξάνδρειας. Μετά από μια σύντομη ξενάγηση στους

Ο Πρόεδρος Κίμων Παράσχου Ο Γ. Γραμματέας Αργύρης Φουκαλάς

Ανακοίνωση του ΛΑ.Ο.Σ. για την ημέρα μνήμης της Γενοκτονίας των Ποντίων Η

Τ

χρηματοδότηση του Ε.Ο.Π.Υ.Υ και ζητάμε από όλα τα κόμματα να πάρουν συγκεκριμένη θέση.

χώρους των εργαστηρίων και στις αίθουσες διδασκαλίας, οι μαθητές είχαν την ευκαιρία να αλληλεπιδράσουν και να συνυπάρξουν, μέσω της συνεργασίας και του παιχνιδιού. Το Δ.Σ. ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ & Ο ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΤΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ

ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΡΙΟ

Νομαρχιακή Επιτροπή ΛΑ.Ο.Σ. Ημαθίας όπως κάθε χρόνο τιμώντας την θλιβερή επέτειο της γενοκτονίας των Ποντίων παρέστη και φέτος στην εκδήλωση μνήμης για την γενοκτονία των Ελλήνων του Πόντου που διοργάνωσε η Αντιπεριφέρεια Ημαθίας και αντί στεφάνου ενίσχυσε τον ειδικό λογαριασμό για την προώθηση της Αναγνώρισης της Γενοκτονίας στην Εύξεινο Λέσχη Βέροιας. Την Ν.Ε. εκπροσώπησε ο Γραμματέας κος Γιώργος Βαρακλής. Η ανακοίνωση του ΛΑ.Ο.Σ. έχει ως εξής: Η 19η Μαίου, ημέρα μνήμης της γενοκτονίας των Ποντίων, αποτελεί μια ακόμα «μαύρη σελίδα» στην ιστορία του ελληνισμού, εξ αιτίας του τρόπου με τον οποίο διαχρονικά οι ελληνικές κυβερνήσεις αντιμετώπισαν το θέμα αυτό. Ο Λαϊκός Ορθόδοξος Συναγερμός ήταν και παραμένει το μόνο κόμμα της Βουλής, το οποίο από τις 18 Μαϊου 2011, κατέθεσε ολοκληρωμένη πρόταση Νόμου με την οποία το ελληνικό Κράτος, αναγνώριζε επιτέλους με σημαντική καθυστέρηση, το θλιβερό αυτό γεγονός. Δυστυχώς όμως, για μια ακόμη φορά, οι μικροκομματικές

σκοπιμότητες, οι δουλείες και οι πάσης φύσεως δεσμεύσεις, με πρόσχημα την δήθεν εξομάλυνση των ελληνοτουρκικών σχέσεων, δεν επέτρεψαν στο ΠΑ.ΣΟ.Κ και την Ν.Δ. να προχωρήσουν και να στηρίξουν μια εθνική προπάντων υποχρέωση απέναντι στον ελληνισμό του Πόντου. Ο Λαϊκός Ορθόδοξος Συναγερμός δεσμεύεται ότι θα συνεχίσει την προσπάθειά που ξεκίνησε, έτσι ώστε η ημέρα μνήμης της γενοκτονίας των Ποντίων να μην παραμείνει απλά μια ημέρα «κενής μνήμης», αλλά η ιστορική αλήθεια και τα χιλιάδες αθώα θύματα της τουρκικής θηριωδίας να δικαιωθούν επιτέλους από το ελληνικό κράτος.Το χρωστάμε όχι μόνο στους Έλληνες αδελφούς που μαρτύρησαν, αλλά σε ολόκληρο τον ελληνισμό. Για τη Ν.Ε. Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΕΛΣΑ ΜΑΝΩΛΟΠΟΥΛΟΥ

ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΡΙΟ

Οι εκπαιδευόμενοι του Κέντρου «Τα Παιδιά της Άνοιξης» και οι μαθητές του Ε.Ε.Ε.Ε.Κ. Αλεξάνδρειας, ευχαριστούν θερμά το 2ο ΓΕΛ Αλεξάνδρειας, για το κάλεσμα και τη φιλοξενία ομάδας παιδιών, στην παρουσίαση εργασίας της Α΄Τάξης με θέμα «Διατροφικές συνήθειες και περιβάλλον». Στο τέλος οι μαθητές των σχολείων είχαν την ευκαιρία να ανταλλάξουνε απόψεις γύρω από το θέμα. Το Δ.Σ. ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ & Ο ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΤΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ

14

Την Παρασκευή 4 του Μάη και ώρα 5 μ.μ. στο κοινοτικό γήπεδο Διαβατού ‘’Πέτρου Κωστογλίδη’’ διεξήχθη φιλικός αγώνας με φιλανθρωπικό χαρακτήρα μεταξύ των ομάδων ‘’Ατρόμητος Διαβατού’’ –‘’ Επίλεκτοι Μακεδονίας και Ημαθίας’’ για ‘’Τα παιδιά της Άνοιξης Αλεξάνδρειας’’ και το Ειδικό Δημοτικό Σχολείο Βέροιας. Το Κέντρο Αποκατάστασης –Αποθεραπείας Μικτό Κέντρο Διημέρευσης Ημερήσιας Φροντίδας Απασχόλησης και Κατάρτισης ΑμεΑ «Τα παιδιά της Άνοιξης» ευχαριστούν θερμά τον κύριο Αθανάσιο Παγγούρα που ανέλαβε τη διοργάνωση του φιλικού αυτού παιχνιδιού, τους ποδοσφαιριστές, οι οποίοι με μεγάλη προθυμία συμμετείχαν καθώς και όλους όσους συνέβαλαν στην πραγματοποίηση του αγώνα. Τέλος ευχαριστούμε τον κόσμο που παρά τις αντίξοες καιρικές συνθήκες έδωσε το παρόν δημιουργώντας μία καταπληκτική ατμόσφαιρα!!

ΔΕΥΤΕΡΑ 21 ΜΑΪΟΥ 2012

ΤΟ Δ.Σ. ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ


ΨΗΓΜΑΤΑ 

epikera@otenet.gr

Επιμέλεια Νικολέττα Φλιάταρη

ΝΤΟΡΑ ΣΑΜΑΡΑ...!

garontas… Χρειαζόταν η Μέρκελ για ενιαία αντίδραση;... Σάλο έχει προκαλέσει η εκ νέου γερμανική ανάμειξη, μέσω της καγκελαρίου Άνγκελα Μέρκελ, στα εσωτερικά της Ελλάδας, κατά τη διάρκεια του τηλεφωνήματος που είχε το πρωί της Παρασκευής με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Κάρολο Παπούλια. Με ωμή παρέμβασή της συνέστησε στην Αθήνα τη διεξαγωγή παράλληλα με τις εκλογές και δημοψηφίσματος για να αποφασίσει ο ελληνικός λαός την παραμονή ή όχι στην Ευρωζώνη. Ωστόσο, το Βερολίνο μετά τις πρώτες αντιδράσεις, διέψευσε ότι η Μέρκελ ζήτησε ή πρότεινε δημοψήφισμα στην Ελλάδα, για να επανέλθει η προεδρία, ξεκαθαρίζοντας ότι η ανακοίνωση της ελληνικής κυβέρνησης ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα όλων όσων συνέβησαν. Ο άκομψος διπλωματικός τρόπος του Βερολίνου επιβεβαιώνει τη διαχρονική αδυναμία του γερμανικού κράτους να ελιχθεί, έχοντας οδηγήσει, λόγω της άκαμπτης πολιτικής του, την Ευρώπη δύο φορές μέχρι στιγμής στην καταστροφή. Η στάση του εξοργίζει ακόμα και γερμανούς πολιτικούς με τρανό παράδειγμα τον πρώην καγκελάριο, Χέλμουτ Σμιτ. Είναι προφανές ότι η νέα παρέμβαση του Βερολίνου -με το σκεπτικό ότι δημοψήφισμα δεν επρόκειτο να γίνει- αποτελεί έμμεσο μήνυμα σε ΗΠΑ και Γαλλία, οι οποίες αναμένεται να πιέσουν τη Γερμανία στο πλαίσιο του G8 για χαλάρωση της πολιτικής λιτότητας και προώθηση μέτρων ανάπτυξης για ολόκληρη την Ευρώπη. Δεν είναι άλλωστε η πρώτη φορά που η καγκελαρία εκφράζει την εξάντληση της «υπομονής» της με την Ελλάδα, κάτι που πολύ συχνά γίνεται με καθόλου διπλωματικό τρόπο και επιφέρει τα αντίθετα αποτελέσματα. ΗΠΑ και Γαλλία μπρος στον κίνδυνο «γερμανοποίησης» της Ευρώπης συμφώνησαν ως προς την ανάπτυξη και την παραμονή της Ελλάδας στην Ευρωζώνη. Η Γερμανία με την πολιτική λιτότητας, θέτει ως βασικό στόχο τη δημιουργία γερμανικών προτεκτοράτων ανά την Ευρώπη, αποφασισμένη να ενισχύσει με κάθε τίμημα την ευρωπαϊκή ηγεμονία της, η οποία κινδυνεύει ακόμα και να καταρρεύσει σε περίπτωση εισχώρησης κρατών της νότιο-ανατολικής Μεσογείου στην Ε.Ε. Στον αντίποδα Παρίσι και Ουάσινγκτον θεωρούν ότι «στήριξη» της Ελλάδας σ’ αυτή τη φάση θα σημάνει την αποδυνάμωση της Γερμανίας. Γι’ αυτό εξάλλου δόθηκε από τα αμερικανικά ΜΜΕ μικρόφωνο στην αντί-γερμανική ρητορική του Αλέξη Τσίπρα. Όπως και να χει το πράγμα και εφόσον δεν οδηγηθούμε σε ακραίες καταστάσεις, οι γεωοικονομικές συγκυρίες αυτή τη στιγμή ευνοούν την Ελλάδα και εάν σχηματιστεί κυβέρνηση τον Ιούνιο (όλοι το ευχόμαστε), υπάρχουν πολλά περιθώρια διαπραγμάτευσης για τη χώρα που μέχρι στιγμής άντεξε έναντι της γερμανικής «λαίλαπας». Η ακυβερνησία έχει προκαλέσει σημαντικά προβλήματα στη λειτουργία του κράτους,

&...

Είχε στη βαλίτσα του 6 έμβρυα για να τα χρησιμοποιήσει για μαύρη μαγεία Έξι έμβρυα, αποξηραμένα και καλυμμένα με φύλλα χρυσού, που προορίζονταν για τελετές μαύρης μαγείας βρέθηκαν στις αποσκευές Βρετανού, με καταγωγή από την Ταϊβάν, στην Μπανγκόκ. Ο 28χρονος Τσόου Χοκ Κουέν συνελήφθη στη Κινέζικη Συνοικία της πρωτεύουσας με το μακάβριο εμπόρευμα το οποίο όπως δήλωσε είχε αγοράσει από έναν Ταίβανέζο έναντι 20.000 μπαχτ (5.000 ευρώ) και θα μεταπουλούσε στην Ταϊβάν έναντι εξαπλασίου ποσού, διευκρίνισε η αστυνομία. «Δήλωσε πως σκόπευε να πουλήσει τα έμβρυα

σε πελάτες που πίστευαν ότι θα τους φέρουν τύχη και πλούτη», τόνισε εκπρόσωπος της αστυνομίας. Ο Τσόου κινδυνεύει με ποινή φυλάκισης ενός χρόνου και πρόστιμο 2.000 μπαχτ για την κατοχή πτωμάτων... Στις τελετές μαύρης μαγείας στην Ταϊλάνδη που συχνά συνδέονται με ορισμένες κινεζικές κοινότητες, τα έμβρυα υποτίθεται πως φέρνουν καλοτυχία στους ιδιοκτήτες τους, οι οποίοι συχνά τα διατηρούν στα σπίτια ή στα καταστήματά τους.

15

http://www.pygmi.gr

Ανέκδοτο: Χρόνος ζωής!

περίεργα

Π

αράξενα

αφού αρκετά θέματα έχουν μείνει πίσω και όσον αφορά μάλιστα στον τουρισμό (μιας και βρισκόμαστε προ καλοκαιρινής σεζόν) οι κρατήσεις έχουν συρρικνωθεί σε απίστευτο βαθμό και απειλείται άμεσα πλέον τόσο το τουριστικό προϊόν της Ελλάδας όσο και οι επιχειρηματίες του κλάδου, μιας και τα ξένα ΜΜΕ βρήκαν πάλι την ευκαιρία να «αναμασούν» σενάρια περί «εξόδου από το Ευρώ», περί «άτακτης χρεοκοπίας» κ.λπ., ενώ υψηλόβαθμα στελέχη της Ε.Ε. και του ΔΝΤ ενισχύουν τέτοιου είδους ενδεχόμενα, δίνοντάς τους υπόσταση. Η μόνη λύση στο οικονομικό αδιέξοδο της χώρας είναι η μείωση της εξωφρενικής φορολογίας που θα ανοίξει τα επιχειρηματικά φτερά του Έλληνα και θα μετατρέψει τη ελληνική επικράτεια σε μαγνήτη επενδύσεων. Όλες οι γειτονικές χώρες μειώνοντας τους φόρους μπήκαν σε κανονικό πρόγραμμα ανάπτυξης σε αντίθεση με την Ελλάδα που εμμένει σ’ ένα παράλογο φορολογικό σύστημα σταλινικού τύπου. Αρκεί μόνο τα κόμματα να συμφωνήσουν βάσει της κοινής λογικής στον ενδεδειγμένο τρόπο που θα δώσει οικονομική ανάσα στον Έλληνα. Εξάλλου δηλώσεις όπως της Μέρκελ βοηθούν σ’ αυτή την κατεύθυνση, αφού πυροδοτούν ενιαία αντίδραση. Έτσι όλα τα κόμματα έσπευσαν με μια φωνή να καταδικάσουν την νέα ανάμειξη του Βερολίνου. Οπότε, μακάρι, να συνεχίσει η καγκελαρία να «εκτοξεύει» τέτοιες δηλώσεις, που μάλλον καλό μας κάνουν. Όσο για την Ε.Ε. δεν ήταν ποτέ της ένωση, αφού αντίπαλοι και «φίλοι» των δύο μεγάλων Πολέμων δεν τα βρήκαν ποτέ και ούτε πρόκειται να τα βρουν, διότι η αλαζονεία τους παραγκωνίζει το κοινό συμφέρον των ευρωπαϊκών λαών. Επομένως το «μαγαζί» οδεύει με μαθηματική ακρίβεια προς διάλυση και στην Αθήνα οφείλουν να έχουν στο συρτάρι και ένα «Plan B». Μέχρι τότε πρέπει σαν χώρα να παλεύουμε με τα όποια διαπραγματευτικά μέσα διαθέτουμε…;

ΔΕΥΤΕΡΑ 21 ΜΑΪΟΥ 2012

Και λίγο

γέλιο...

Ένας τύπος νιώθει κουρασμένος και άρρωστος και πηγαίνει στον γιατρό. Αφού υποβάλλεται στις απαιτούμενες εξετάσεις, περνάει από το γραφείο του γιατρού για να μάθει τι έχει. - Λοιπόν, γιατρέ μου; ρωτάει ο 25χρονος ασθενής. Ο γιατρός κομπιάζει και δείχνει να δυσκολεύεται. - Ξέρεις, παιδί μου... η ζωή και ο θάνατος είναι αλληλένδετα... και... μμμ... Ο τύπος όμως, που δεν ήταν κανένα φλωράκι, θύμωσε: - Ακου να δεις, γιατρέ, δεν χρειάζομαι τέτοιες βλακείες. Θέλω να μου πεις σταράτα τι έχω και πόσος χρόνος ζωής μου απομένει. Αν έχω ακόμα τρεις μήνες να ζήσω, πρέπει να το ξέρω από τώρα για να κανονίσω να πάω στις Μπαχάμες με την κοπέλα μου. Αν έχω έξι μήνες να ζήσω, μπορώ να πάω τους τρεις μήνες με την κοπέλα μου και τους άλλους τρεις στο Λας Βέγκας με τον κολλητό μου. Λέγε, πόσο καιρό έχω ακόμα; Οπότε ο γιατρός γυρίζει και του λέει: - Γιατί δεν πας καλύτερα με τη γιαγιά σου μέχρι το Λουτράκι;


ΤΥΠΟΣ

Καθημερινη ΕφημερΙδα της κεντρικησ μακεδονιασ | τευχοσ 799

Επιμέλεια Νικολέττα Φλιάταρη εμπάθεια που αντιθέτει και τις αλληλομαχόμενες σέκτες του Παλαιοημερολογητισμού στην Eλλάδα. Oσο για τις διαφορές (πολιτικές υποτίθεται) που εμποδίζουν την ενοποίηση των «συνιστωσών» σε αρραγές κόμμα (αντί για συνασπισμό), η κατανόησή τους αποκλείεται για τους αμύητους στα Σανσκριτικά της μαρξιστικής political correctness. (Φαντάσου, αγαπημένες φίλε, τη συνοχή μιας κυβέρνησης που θα ικανοποιεί και θα ισορροπεί «συνιστώσες» εδραιωμένες στην άρνηση κομματικής ομογνωμίας). Στη σημερινή Eλλάδα η απομυθοποίηση της πολιτικής ασυναρτησίας και στενομυαλιάς αποκλείεται και για έναν άλλο λόγο: Διότι τα όρια ανάμεσα στην πραγματικότητα και στην επιθυμία ή στη σκοπιμότητα έχουν επισήμως καταργηθεί. Eχει την παραμικρή σχέση (ή είχε ποτέ) το Πανελλήνιο Σοσιαλιστικό Kίνημα με τον σοσιαλισμό; Συμβιβάζεται η έννοια του κοινωνισμού (σοσιαλισμού) με τη θεσμική κατάργηση της αξιοκρατίας, τη δικτατορία των Πρασινοφρουρών, την κλεπτοκρατία; Γνώρισε ποτέ η χώρα αμιγέστερες εφαρμογές του αχαλίνωτου καπιταλισμού από αυτές που επέβαλε ο και πρόεδρος της «Σοσιαλιστικής Διεθνούς» στην Eλλάδα; Eχει το KKE οποιαδήποτε σχέση με το πρωταρχικό, κοινωνιοκεντρικό νόημα της λέξης Aριστερά; Eίναι το KKE κάτι περισσότερο από μια παροχή «προστασίας» στα συντεχνιακά, αντικοινωνικά συμφέροντα των συνδικαλισμένων «ρετιρέ» του Δημοσίου;

Η γελοιογραφία της ημέρας

Από τη στήλη με τίτλο «Το επταήμερο του Διόδωρου»

Τυχοδιώκτες ή απατεώνες; Εμένα μου φαίνεται πως δεν πλανιέται κανένα φάντασμα, ερώτημα αιωρείται: εκεί στον ΣΥΡΙΖΑ είναι τυχοδιώκτες ή απατεώνες; Με την πολιτική έννοια αμφότεροι οι χαρακτηρισμοί, όπως είχε διευκρινίσει και ο κ. Τσίπρας τότε που είχε ανακοινώσει «Βενιζέλος και Σαμαράς είναι πολιτικοί απατεώνες». Τυχοδιωκτισμός είναι να πιστεύεις «δεν θα μας πετάξουν έξω από το ευρώ αν καταγγείλουμε το μνημόνιο» και να προσθέτεις «άλλωστε, αυτό θα συμβεί έτσι ή αλλιώς επειδή δεν εφαρμόζεται αυτό το πράγμα που μας επέβαλαν οι Γερμανοί» - άρα το ερώτημα αν θα φύγουμε από το ευρώ δεν έχει νόημα, όπως είπε και ο αθάνατος Μανώλης Γλέζος «δραχμή ή ευρώ, το ίδιο μας κάνει», ανασύροντας από τις μνήμες της νεότητάς του το αθάνατο «τι Πλαστήρας, τι Παπάγος». Απάτη είναι να γνωρίζεις ότι αν καταγγείλεις μονομερώς το μνημόνιο πας κατευθείαν στη δραχμή, άρα δεν θα το κάνεις γιατί θέλεις η χώρα να μείνει στην ευρωζώνη - αλλά εσύ φωνάζεις «απαλλαγή από το μνημόνιο!» και καλλιεργείς ελπίδες ότι θα άρεις όλες τις βλαβερές συνέπειές του: θα ξαναβρούν δουλειά οι 1.000.000 άνεργοι, θα αποκατασταθούν μισθοί και συντάξεις, θα ξανανοίξουν μαγαζιά και επιχειρήσεις που έκλεισαν. Αν εκεί στον ΣΥΡΙΖΑ είναι απατεώνες και όχι τυχοδιώκτες, έχουμε θετική εξέλιξη - με την έννοια ότι τα λένε αυτά για να μαζέψουν ψήφους από κάθε πικραμένο (εξαιρείται ο πρωθυπουργός), βέβαιοι ότι δεν θα χρειαστεί να εφαρμόσουν την πολιτική τους γιατί δεν θα γίνουν κυβέρνηση, ακόμα και αν είναι πρώτο κόμμα. Η πρόταση μάλιστα του Αλέξη Τσίπρα να γίνει πρωθυπουργός ο Γεράσιμος Αρσένης αφήνει να υποθέσουμε ότι η εκδοχή της απάτης είναι η πιθανότερη - θέλει να μας ενώσει με τον original παπανδρεϊσμό που ακύρωσε τα περί εξόδου από την ΕΕ, αποχώρησης από το ΝΑΤΟ, κλεισίματος των αμερικανικών βάσεων - τίποτα από όλα αυτά δεν έκανε αλλά κέρδισε τις εκλογές λέγοντάς τα. Ο Τσίπρας δηλώνει πλέον ξεκάθαρα «ανήκομεν στο ευρώ» - ακόμη και στους Αμερικανούς της «Wall Street Journal» το είπε: «το εθνικό μας νόμισμα είναι το ευρώ... έξοδος από το ευρώ θα είχε πολλαπλές αρνητικές συνέπειες. Δεν είναι κάτι που επιθυμούμε, δεν είναι κάτι που επιδιώκουμε». Αρα ας ησυχάσουμε: είναι απατεών όταν λέει ότι θα ακυρώσει το μνημόνιο αφού όλοι φωνάζουν πως ακύρωσή του οδηγεί σε έξοδο από το ευρώ. Μπορούμε να είμαστε σίγουροι; Οχι, γιατί ταυτόχρονα έχει την ψευδαίσθηση ότι «το ευρώ θα καταρρεύσει, εάν σταματήσει η χρηματοδότηση της Ελλάδας»: αν οι Ευρωπαίοι «διακόψουν τη χρηματοδότηση σε εμάς, τότε θα αναγκαστούμε να σταματήσουμε να πληρώνουμε τους πιστωτές μας». Θα μείνουν, λοιπόν, χωρίς τα λεφτά που θα τους δίνουμε οι Ευρωπαίοι και πάπαλα, τίποτα δεν τους σώζει.

Από τη στήλη με τίτλο «Επιφυλλίδα»

Tα «δήθεν» του ιστορικο-υλιστικού μονόδρομου Φίλος, ακέραιος και οξυνούστατος, μου μήνυσε: «Προσπαθώ να μαντέψω τι επιφυλλίδα θα γράψεις την Kυριακή. Eγώ, μονολότι μου κάθεται στο στομάχι, θα ήθελα τον Tσίπρα πρωθυπουργό. Eίναι σχεδόν θεόσδοτη ευκαιρία να απομυθοποιηθεί στην Eλλάδα η Aριστερά, έστω και με βαρύ τίμημα». Aντιλέγω στον φίλο μου: H φερόμενη ως Aριστερά στην Eλλάδα δεν απομυθοποιήθηκε ούτε με το αίμα, την καταστροφή, τη φρίκη της ζαχαριαδικής ανταρσίας, και θα απομυθοποιηθεί με την πρωθυπουργία Tσίπρα; Δεύτερο: Ποια από τις δώδεκα εκδοχές («συνιστώσες») της Aριστεράς, που συνονθυλεύονται χαλαρά στον ΣYPIZA θα απομυθοποιηθεί, αν πρωθυπουργεύσει ο νεαρός δημοκόπος; Oι διαφορές που χωρίζουν τις σέκτες του μαρξίζοντος Σχολαστικισμού είναι φορτισμένες με την ίδια περίπου αβυσσαλέα

Από τη στήλη με τίτλο «Απόψεις»

Μνημόνιο, ναι ή όχι; Αναλλοίωτο παραμένει το ζητούμενο. Μνημονιακή ή αντιμνημονιακή κυβέρνηση; Ορθώς καλείται εκ νέου στις κάλπες ο λαός για να δώσει απάντηση στο ερώτημα αυτό. Στις 6 Μαΐου όμως τα μνημονιακά κόμματα κατατροπώθηκαν, όταν οι ψηφοφόροι κλήθηκαν να αποφανθούν επί του ζητήματος αυτού. Αν πουν στον κόσμο ότι τον ξανακαλούν να ψηφίσει για το ίδιο ζήτημα, δεν αποκλείεται να υποστούν ακόμη μεγαλύτερη ήττα. Προσπαθούν λοιπόν να πείσουν τον λαό ότι αυτή τη φορά ψηφίζει δήθεν για κάτι άλλο, όχι για την εκλογή κυβέρνησης υπέρ ή κατά του Μνημονίου. Δεν είναι δημοψήφισμα για την παραμονή ή όχι της Ελλάδας στο ευρώ οι εκλογές του Ιουνίου, όπως αναληθώς ισχυρίζονται κάποιοι. Δεν είναι καν δημοψήφισμα υπέρ ή κατά του Μνημονίου, οπότε η έκβασή του θα ήταν εκ των προτέρων βέβαιη. Την εκλογή μνημονιακής ή αντιμνημονιακής κυβέρνησης θα αποφασίσουν οι ψηφοφόροι σε έναν μήνα, με όσα η επιλογή τους αυτή συνεπιφέρει. Ο πρωτοφανούς έντασης ψυχολογικός πόλεμος που έχει εξαπολυθεί με στόχο την παγίδευση του εκλογικού σώματος σε πλαστά διλήμματα, αντανακλά απλώς τη σκληρότητα της μάχης. Μόνη επιλογή η ΝΔ απέμεινε για το κατεστημένο, πολιτικό και οικονομικό. Το ΠΑΣΟΚ βρίσκεται σε τροχιά εξαφάνισης από τον πολιτικό χάρτη. Το νέο κεντροαριστερό κόμμα που θα το αντικαταστήσει δεν έχει ακόμη δημιουργηθεί και φυσικά δεν θα εμφανιστεί σε έναν μήνα. Αρα το ΠΑΣΟΚ είναι προσωρινά -υπογραμμίζουμε τη λέξη «προσωρινά»- αδύνατον να παίξει πρωταγωνιστικό ρόλο στις εξελίξεις. Οπου και να πάει, θα πάει σαν «τσόντα». Πρώτη τη Δεξιά πρέπει να αναδείξει πάση θυσία στις εκλογές του Ιουνίου το σύστημα, διαφορετικά θα είναι πιθανότατος ο σχημα-

16

ΔΕΥΤΕΡΑ 21 ΜΑΪΟΥ 2012

Από το Βήμα της Κυριακής τισμός κυβέρνησης με κορμό τον ΣΥΡΙΖΑ, αν βγει αυτός πρώτος και πάρει αυτός τις 50 επιπλέον έδρες. Αν δεν βγει πρώτη η ΝΔ, τότε θα σχηματιστεί κατά βάση αντιμνημονιακή κυβέρνηση - άρα το πολιτικό τοπίο θα ανατραπεί εκ βάθρων. Υπέρ του ΣΥΡΙΖΑ είναι το μετεκλογικό πολιτικό ρεύμα. Η Δεξιά έχει διάσπαρτες τις δυνάμεις της. Ο Αντώνης Σαμαράς δίνει «γη και ύδωρ» σε όποιον βρει μπροστά του - ακόμη και στην... Ντόρα! Γνωρίζει ότι το βράδυ των εκλογών ή θα γίνει πρωθυπουργός ή θα... καρατομηθεί πολιτικά επιτόπου, αν ο ΣΥΡΙΖΑ βγει πρώτος. Η μάχη θα είναι ανελέητη.

Από τη στήλη με τίτλο «Το κατά Μάρκον Ευαγγέλιο» ** Ο Π. Καμμένος έδειχνε ότι έφερε ένα αέρα, μια ορμή ανανέωσης στην συντηρητική παράταξη. Έδειχνε να ξεφεύγει απ’ τα κλισέ της κομματικής καμαρίλας, των συμβιβασμών, του παρασκηνίου. Και ανταμείφτηκε γι’ αυτό στις εκλογές. Όμως… ** Όμως οι χειρισμοί του στην περίφημη πια υπόθεση με το non paper για το «σχέδιο Β΄» που έδωσε στον Κάρ. Παπούλια ήταν –επιεικώς- ατυχέστατοι… ** Και επειδή οι ηγέτες κρίνονται στα δύσκολα, στα κρίσιμα, αυτό θα του κοστίσει στις επόμενες εκλογές. Το πολιτικό κλίμα δεν διαμορφώνεται με «ηρωικά» μηνύματα μέσω facebook και twitter, τα οποία μάλιστα αποφεύγουν επιμελέστατα την ουσία της υπόθεσης… ** Ούτε με κρυφτούλι αμηχανίας. Θα ήταν απείρως προτιμότερο και θα το εκτιμούσε ο κόσμος να έβγαινε ευθαρσώς και να παραδέχονταν την αλήθεια. Στο κάτω-κάτω το περιεχόμενο του κειμένου που έδωσε στον Πρόεδρο δεν ήταν και κάτι τραγικό. ** Αυτή η στρεψοδικία, η αποφυγή αναγνώρισης ευθυνών, τον χαρακτήρισαν… ** Για να προχωρήσεις, Πάνο, χρειάζεται η κατάφατσα αντιμετώπιση της αλήθειας. Κι αν επαναλάβεις τέτοια μεγάλα σφάλματα, το πολιτικό σου μέλλον διαγράφεται ζοφερό. Και σίγουρα δεν ταιριάζει σε ένα πολιτικό με (θεμιτές) φιλοδοξίες η άκρατη συνωμοσιολογία και το παιχνίδι παρασκηνίου… ** ΚΟΥΪΖ: Ποιος (ποια) πολιτικός διέρρεε τις προηγούμενες μέρες ότι… έκλεισε συνάντηση με τον Καραμανλή, ενώ ο ίδιος ο Καραμανλής δεν… ήξερε τίποτα; Η απελπισία είναι κακός σύμβουλος και το ψέμα έχει κοντά πόδια… ** Τρέχει και δεν φτάνει ο κυρ Καρατζαφέρης, μπας και μαζέψει το μαγαζί και καταφέρει τώρα να μπει στη Βουλή… ** Μα αν το παλεύει με τα γνωστά, συνηθισμένα και εν πολλοίς γραφικά όπλα και κόλπα του, άδικος θα είναι ο κόπος… ** Άλλωστε τώρα δεν τον θωπεύουν όπως παλιότερα τα ΜΜΕ των νταβατζήδων. Και τα «ηρωικά» γιουρούσια, ανάκατα με λεκτικές παρόλες της συμφοράς, δεν πιάνουν πια… ** Ούτε η… Βάνα Μπάρμπα δεν μπορεί να τον σώσει!


ΣΤΗΛΗ ΙΑΤΡΩΝepikera@otenet.gr

ΧΡΗΣΙΜΑ ΤΗΛΕΦΩΝΑ ΙΑΤΡΩΝ ΝΟΜΟΥ ΗΜΑΘΙΑΣ Πέτρος Ι. Σαρρηγιαννίδης Ορθοπαιδικός Χειρουργός Αθλητίατρος

Προφήτου Ηλία 15 - 3ος όροφος (πεζόδρομος Αγοράς) - Βέροια, 59 100 τηλ. ιατρείου: 23310 21545 - κινητό: 6973 887429

e-mail:doctorpetros@gmail.com www.ortho-veria.gr

Γιαννούτσου Σταυρούλα Ψυχοθεραπεία - Συμβουλευτική

3Δέχεται ραντεβού καθημερινά Ελιάς 11, Βέροια

1 όροφος ος

Τηλ.: 2331076300 - 6937.331.846

e-mail: stavroulagiannoutsou@gmail.com

Μπαλατσινού Λουκία Ιατρός Αλλεργιολόγος 3 Αλλεργική ρινίτιδα 3 Αλλεργικό βρογχικό άσθμα 3 Τροφική και Φαρμακευτική αλλεργία 3 Ατοπικό έκζεμα 3 Δερματίτιδα εξ επαφής 3 Αλλεργία σε σφήκα/μέλισσα

ΔΕΡΜΑΤΙΚΑ ΤΕΣΤ ΚΑΙ ΑΝΟΣΟΘΕΡΑΠΕΙΑ

ΛΑΦΑΖΑΝΗΣ Π. ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΕΙΔΙΚΟΣ ΚΑΡΔΙΟΛΟΓΟΣ

ΣΥΓΧΡΟΝΟ ΚΑΡΔΙΟΛΟΓΙΚΟ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ

Σύμβαση με Ταμεία: - Στρατιωτικών - Τμήμα Συγκοινωνιών

Τηλ. Για ραντεβού: 23310 76061

Βενιζέλου 26, 3ος όροφος Βέροια

Μ. Καρακωστή 16, Βέροια e-mail:lucybalatsinou@yahoo.gr

Τηλ: 2331300212 - 6975858211

ΒΑΧΤΣΕΒΑΝΟΥ ΘΕΟΔΩΡΑ ΙΑΤΡΟΣ ΜΙΚΡΟΒΙΟΛΟΓΟΣ ΒΙΟΠΑΘΟΛΟΓΟΣ l Δέχεται και με ραντεβού Δέχεται & με ραντεβού

Βενιζέλου 31 Βέροια (2ος όροφος)

e-mail: dr.george.lafazanis@gmail.com

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΕΜ. ΣΑΛΙΑΓΚΑΣ ΧΕΙΡΟΥΡΓΟΣ

τ. Δ/ντής Χειρουργικής Κλινικής Νοσοκομείου Κοζάνης

Κλασική Λαπαροσκοπική Χειρουργική Δέχεται καθημερινά

Πρωί: 9 - 1 Δευτέρα έως Παρασκευή Απόγευμα: 6 - 8 καθημερινά εκτός Τετάρτης & Παρασκευής

Τηλέφωνο: 2331120313 Αντ. Καμάρα 1 Βέροια (πεζόδρομος ΟΤΕ) Φαξ: 2331120314 Κινητό: 6973550713 Τηλ - Fax: 2331071851 Κιν.: 6944523104 e-mail: vahteo@gmail.com

e-mail: kos.saliagas@gmail.com

Αντώνιος Π. Τσιτλακίδης ΦΩΤΟΠΟΥΛΟΥ Θ. ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ Ψυχολόγος

Παιδίατρος

Πτυχιούχος Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης

l

ραντεβού

MSc Kλινικής Ψυχολογίας

Universita degli Studi di Parma - Italia l l

Μ. Αλεξάνδρου 27 (2ος όρ.), Βέροια Τηλ: 2331063155 - Κιν. 6946936704 e-mail: anttsit@gmail.com

ΩΡΑΡΙΟ ΙΑΤΡΕΙΟΥ

Συμβουλευτική ενηλίκων, εφήβων, παιδιών Συμβουλευτική επαγγελματικού προσανατολισμού

Δέχεται με ραντεβού

Δέχεται με και χωρίς

9:00 - 13:00 π.μ., 17:30 - 20:30 μ.μ.

Αριστοτέλους 2 (Βενιζέλου γωνία) Βέροια - 3ος όροφος

Τηλ & Fax: 2331071740 - Κιν. 6932707255 e-mail: vivi_veria@yahoo.gr

3 Συμβουλευτική (ατομική, ζευγαριών, γονέων, φροντιστών ασθενών με νόσο Alzheimer) 3 Συμβουλευτική Επαγγελματικού Προσανατολισμού 3 Οργάνωση χρόνου μελέτης (μαθητές-φοιτητές) 3 Αξιολόγηση προβλημάτων μνήμης, προσοχής και προσανατολισμού

Δέχεται με ραντεβού Προφήτη Ηλία 15 (2ος όροφος) Βέροια τηλ. 23310 60883, Κιν. 6945 929810

e-mail: alexiastergiou@yahoo.gr

Φαρμακεία

Ημέρα Από-Έως Φαρμακείο Δευτέρα 14:30-20:30 ΚΟΥΡΚΟΥΤΑ ΝΙΚΟΛΕΤΑ ΠΙΝΔΟΥ 15 ΚΑΙ ΚΑΡΑΤΑΣΟΥ ΓΩΝΙΑ Δευτέρα 14:30-20:30 ΟΥΤΑ-ΝΕΔΕΛΚΟΥ ΕΛΕΝΗ ΜΟΡΑΒΑ 1 (δίπλα στο ΙΚΑ) Δευτέρα 19:00-01:00 + διαν. ΤΕΡΜΕΝΤΖΗ ΕΛΕΝΗ & ΣΙΑ Ο.Ε. ΕΔΕΣΣΗΣ ΚΑΙ ΜΕΓ. ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ ΓΩΝΙΑ Τρίτη 13:30-17:30 ΜΑΣΟΥΡΑ-ΖΑΜΑΝΗ ΑΛΕΞΑΝΔΡΑ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ 187 (στάση Σίσσαπλατεία Κόρακα) Τρίτη 21:00-01:00 + διαν. ΣΙΜΟΥ ΜΙΜΙΚΑ ΚΑΠΠΟΥ 4 (πεζόδρομος αγοράς)

www.epikeranews.gr

17

ΔΕΥΤΕΡΑ 21 ΜΑΪΟΥ 2012


Καθημερινη ΕφημερΙδα της κεντρικησ μακεδονιασ | τευχοσ 799

SUDOKU

Σαν σήμερα... 1901: γεννιέται ο παγκόσμιος πρωταθλητής σκακιού την περίοδο 1935-1937, ο Δανός Μαξ Έουε. 1901: η Κρητική Βουλή ζητά με ψήφισμά της την ένωση του νησιού με την Ελλάδα. 1902: η Κούβα ανεξαρτητοποιείται από τις ΗΠΑ. 1902: στην Κούβα, ο Τόμας Εστράντα γίνεται Πρόεδρος της νέας δημοκρατίας, μετά την απομάκρυνση των αμερικανικών στρατευμάτων. 1903: γεννιέται η Βρετανίδα γλύπτρια, Μπάρμπαρα Χεπγουόρθ. 1908: γεννιέται ο Αμερικανός ηθοποιός, Τζίμι Στιούαρτ. 1913: γεννιέται ο Γουίλιαμ Χιούλετ, ένας εκ των δυο ιδρυτών της εταιρείας υπολογιστών Hewlett-Packard. 1917: πεθαίνει ο φιλοτελιστής Φιλίπ φον Φεράρι, που θεωρείται, ότι είχε την πιο

τα

πλήρη συλλογή γραμματοσήμων σε ολόκληρο τον κόσμο. 1919: έκρηξη ηφαιστείου σκοτώνει 16.000 στην κεντρική Ιάβα. 1927: η Σαουδική Αραβία ανεξαρτητοποιείται από το Ηνωμένο Βασίλειο. 1929: στην Κίνα, κάτω από τη διεθνή πίεση, η Ιαπωνία αρχίζει να εκκενώνει τη Σαντούνγκ. 1932: η Αμέλια Έρχαρτ είναι η πρώτη γυναίκα πιλότος, που επιχειρεί την πρώτη χωρίς διακοπή πτήση πάνω από τον Ατλαντικό Ωκεανό. 1932: νέος καγκελάριος της Αυστρίας ορίζεται ο Καρλ Ντόλφους. 1935: γεννιέται η τραγουδίστρια Μαρινέλλα. 1942: επιτρέπεται για πρώτη φορά, η κατάταξη μαύρων στο ναυτικό των ΗΠΑ. 1944: γεννιέται ο τραγουδιστής με τη χα-

ρακτηριστική βραχνή φωνή Τζοε Κόκερ.

κό ιμπεριαλισμό.

1946: γεννιέται η διάσημη Αμερικανή τραγουδίστρια και ηθοποιός, Σερ.

1972: δυο Κούροι, πολύ μεγάλης αξίας, ανακαλύπτονται στο Μαρκόπουλο Αττικής.

1949: δημιουργείται ο πρόδρομος της ΝΑSA, η AFSA. 1951: ο γερμανικός οίκος Χόλτσμαν ξεκινά το έργο του νέου λιγνιτωρυχείου στο Αλιβέρι. 1954: ο Τσιανγκ Κάι Σεκ επανεκλέγεται πρόεδρος της Δημοκρατίας της Κίνας. 1955: γεννιέται ο κορυφαίος Πολωνός συνθέτης μουσικής για κινηματογραφικές ταινίες, Ζμπίγκνιου Πρίσνερ, ο οποίος είναι ιδιαίτερος γνωστός για τη δουλειά του στις ταινίες του Κριστόφ Κισλόφσκι 1965: ένα μπόινγκ 72Β των πακιστανικών αερογραμμών συντρίβεται κατά την προσγείωση του στο αεροδρόμιο του Καΐρου σκοτώνοντας 121 άτομα 1970: ο Μάο καλεί όλο τον κόσμο να επαναστατήσει ενάντια στον αμερικανι-

1980: απάτη εκατομμυρίων ξεσκεπάζεται σε βάρος του ΟΑΕΔ. Συλλαμβάνονται 32 άτομα. 1983: Γάλλοι ερευνητές υπό τον καθηγητή Λικ Μοντανιέ απομονώνουν τον ιό HIV, που προκαλεί το AIDS. 1983: στις ΗΠΑ, η κυβέρνηση του προέδρου Ρόναλντ Ρίγκαν αίρει το εμπάργκο κατά του Ισραήλ, που διήρκεσε σχεδόν ένα χρόνο και αφορούσε τις πωλήσεις μαχητικών αεροσκαφών F-16. 1985: το Ισραήλ απελευθερώνει 1.500 Παλαιστινίους και Λιβανέζους κρατούμενους για την απελευθέρωση τριών Ισραηλινών στρατιωτών. 1992: έρευνα δείχνει ότι το 27% των Ευρωπαίων δεν πλένουν τα χέρια τους όταν βγαίνουν από την τουαλέτα.

μιλούν Κριος

Θα αρχίσεις να βρίσκεις επιτέλους τους ρυθμούς σου, που τους είχες χάσει εξαιτίας θεμάτων που σε είχαν αποσυντονίσει. Ότι κάνεις σήμερα πρέπει να το έχεις μελετήσει πολύ καλά και μην φερθείς καθόλου με παρορμητισμό. Θα γίνουν συζητήσεις που μπορεί να σε πειράξουν και να σε εκνευρίσουν.

Λεων

Έχεις να υλοποιήσεις πάρα πολλές ιδέες, σε πολλούς τομείς της ζωής σου. Καλό θα είναι να προσέξεις πολύ στις κινήσεις σου. Μπορείς να ξανακερδίσεις το χαμένο έδαφος της προηγούμενης περιόδου. Καλό είναι να μιλήσεις με δικά σου άτομα, για να πάρεις την κατάλληλη βοήθεια που χρειάζεσαι.

Τοξοτης

Προωθείστε τις επαγγελματικές σας υποθέσεις αυτήν την περίοδο που θα είναι για εσάς πιο ευνοϊκά τα πράγματα. Στα οικονομικά σας θα αντιμετωπίσετε κάποια προβλήματα με τράπεζες ή απλήρωτους λογιαριασμούς και θα πιεστείτε πολύ μέχρι να τα τακτοποιήσετε.

Ταυροσ

Η σημερινή μέρα σας δίνει τη δυνατότητα να κάνετε νέα ξεκινήματα και να αλλάξετε κάποια στοιχεία της καθημερινότητάς σας που σας προβληματίζουν. Μπορείτε να ξεκινήσετε από τα πρακτικά ζητήματα, όπως το χώρο που ζείτε και μετά να πιάσετε τα πιο ουσιαστικά που σας απασχολούν.

Παρθενος

Κάποια πράγματα που έχουν να κάνουν με αγαπημένα σας πρόσωπα θα σας απασχολήσουν Μην φοβηθείτε αλλαγές που θα σας κάνουν να νιώσετε όμορφα Προσπαθήστε να είστε ήρεμοι όσον αφορά αλλαγές που θα κάνετε Μην πιέσετε καταστάσεις γιατί θα έχετε αντίθετα αποτελέσματα

Αιγοκερως

η βγεις από τον προγραμματισμό που έχεις, για να πετύχεις τους στόχους σου. Δικά σου άτομα θα ζητήσουν πολλά από σένα, για αυτό πρέπει να διαχωρίσεις μερικές καταστάσεις. Οι εξελίξεις που θα έχεις θα είναι θετικές, ειδικά σε θέματα που περιμένεις εδώ και πολύ καιρό.

18

ΔΙΔΥΜΟΙ

Εσείς που είσαστε μόνοι, μην κάνετε βιαστικές κινήσεις επειδή νιώθετε μοναξιά και ξεκινήσετε κάτι, γιατί αργότερα υπάρχει πιθανότητα να προσγειωθείτε απότομα και να πληγωθείτε. Ο επαγγελματικός τομέας και ο τομέας των σχέσεων θα βρίσκεται στο προσκήνιο φέρνοντάς σας αρκετά προβλήματα.

Ζυγος

Ένα ήρεμο κι ερωτικό Σαββατοκύριακο, που δίνει την ευκαιρία για να περάσετε όμορφες στιγμές με το ταίρι σας και τους κοντινούς φίλους. Οι θετικές όψεις που θα σχηματίσει η Σελήνη βελτιώνουν τις οικογενειακές, φιλικές κι αισθηματικές σχέσεις και τη διάθεση, ενώ υπάρχει περισσότερη κατανόηση.

Υδροχοος

Εκμεταλλευτείτε αυτό το διάστημα σχέσεις και γνωριμίες προκειμένου να προωθήσετε θέματα που έχουν σχέση με πνευματικές εργασίες, εμπόριο και δημόσιες σχέσεις. Θα χρειαστεί να καταβάλετε μεγάλες προσπάθειες προκειμένου να ισορροπήσετε τις καταστάσεις.

ΔΕΥΤΕΡΑ 21 ΜΑΪΟΥ 2012

ΚΑΡΚΙΝΟΣ

Καλά θα κάνετε να προσέξετε μερικά πράγματα που έχουν να κάνουν με το σπίτι σας Μην φοβηθείτε να κάνετε πράγματα που θα σας ανανεώσουν Καταστάσεις που έχουν να κάνουν με το σπίτι σας καλά θα κάνετε να τις προσέξετε Μην φοβηθείτε να κάνετε αλλαγές που θα σας ανανεώσουν

Σκορπιος

Μπορεί να εκνευριστείτε με κάποιον, εξαιτίας κάποιου σχετικά ασήμαντου θέματος, ή μπορεί να παθιαστείτε υπερβολικά με κάποιο θέμα ή ιδέα που είναι στην πραγματικότητα ασήμαντο. Αυτές οι υπερβολικές συναισθηματικές αντιδράσεις προκαλούνται απ’ τα ίδια σας τα συναισθηματικά μπερδέματα.

ΙΧΘΕΙΣ

Κατάλληλη είναι η σημερινή ημέρα να ασχοληθείτε με σοβαρότητα με πράγματα που σας ευχαριστούν Μην φοβηθείτε να κάνετε μερικές αλλαγές, φίλοι μου Δώστε προσοχή σε πράγματα που είναι σημαντικά για εσάς Μην φοβηθείτε να κάνετε πράγματα τα οποία θα σας ωφελήσουν πολύ.


αγγελιεσ 

epikera@otenet.gr

ΜΙΚΡΕΣ

Δημοσιεύστε ΔΩΡΕΑΝ όλες τις μικρές αγγελίες στα Επικαιρα Τηλεφωνείστε στο 23310 78080 ή στείλτε στο fax 23310 78087 και στην ηλεκτρονική διεύθυνση epikera@otenet.gr

ΕΝΟΙΚΙΑΣΕΙΣ Ενοικιαζεται διαμέρισμα στο κέντρο της Βέροιας. Επιπλωμένο, με κεντρική θέρμανση, air-condition & τζάκι. Τιμή 250 ευρώ. Τηλ.: 23310 25308 ΕΝΟΙΚΙΑΖΕΤΑΙ Διαμέρισμα απέναντι από το γήπεδο Βέροιας Σταδίου 35, 80 τ.μ, δωμάτιο, σαλόνι, κουζίνα, ασανσέρ. Τηλ. Επικοινωνίας: 23310-21204 Ενοικιάζεται διαμέρισμα στη Θεσσαλονίκη 45 τ.μ, πλήρως ανακαινισμένο, 2ος όροφος.Τηλ: 6942595995 Ενοικιάζεται κατάστημα 50 τ.μ με υπόγειο πατάρι, WC, δίπλα στο Επιμελητήριο Βέροιας. ΤΗΛ: 2331061594 ΕΝΟΙΚΙΑΖΕΤΑΙ Διαμέρισμα στη Θεσ/νίκη 75 τ.μ. για φοιτητές κοντά στα πανεπιστήμια. τηλ: 2331023804, κιν: 6972834596 ΕΝΟΙΚΙΑΖΕΤΑΙ: 2ος όροφος, γκαρσονιέρα 1Δ.Κ.ΜΠ. Τιμή: 250,00 € Τηλ.: 693.246.6.6333 ΕΝΟΙΚΙΑΖΕΤΑΙΔιαμέρισμα στην Καλλιθέα 100τμ, Σ, Κ, 2Δ, WC, 2Ος όροφος (ευκαιριακό ενοίκιο) Τηλ. Επικοινωνίας: 6946491573 ΕΝΟΙΚΙΑΖΕΤΑΙ Γραφείο ανακαινισμένο Βενιζέλου 27, 35 τ.μ, 2 Δ, WC,κλιματιστικό Τηλ. Επικοινωνίας: 6978244410 ΕΝΟΙΚΙΑΖΕΤΑΙ Οικόπεδο στη Νέα Περιφερειακή Οδό, δύο στρέμματα, περιφραγμένο με κεντρική είσοδο μπροστά στην άσφαλτο δίπλα από την ΕΚΟ. Τηλ:2331027683 κ. Σταύρος ΕΝΟΙΚΙΑΖΕΤΑΙ γκαρσονιέρα καινούργια, επιπλωμένη, ένα δωμάτιο, WC, κουζίνα 28 τ.μ. με θέα σε πάρκο, περιοχή Μπότσαρη Θεσ/νίκης. Κατάλληλο για φοιτητές ή ειδικευμένο γιατρό. Πληροφορίες στο τηλ. 6944 529650. ΕΝΟΙΚΙΑΖΕΤΑΙ Στη Θεσ/νίκη - Πανεπιστήμια στούντιο επιπλωμένο 4 ετών 280 ευρώ. Τηλέφωνο επικοινωνίας 6977233555 και 2331023222. ΕΝΟΙΚΙΑΖΕΤΑΙ Γκαρσονιέρα 34 τ.μ. πλήρως εξοπλισμένη και ανακαινισμένη με κεντρική θέρμανση, στο κέντρο. τηλ: 2331024302 και 6945669786

Ενοικιάζεται μονοκατοικία 100 τ.μ. και 100 τ.μ. αποθήκη. Mε αυλή και κήπο σε χαμηλή τιμή. Στον Περιφερειακό έναντι μάρκετ METRO. Πληροφορίες απογευματινές ώρες και Σαββατοκύριακο. Κυρία Σοφία. Τηλ: 6987028122 (what’s up) 2310601916

συνδέεται με ΑΣΑΝΣΕΡ μεταφοράς εμπορευμάτων με το ΥΠΟΓΕΙΟ περίπου 100 τ.μ.- (προαύλιος χώρος για ΠΑΡΚΙΝΓΚ - Ηλεκτρικά Ρολλά Ασφαλείας - Έτοιμη Φωτεινή Επιγραφή στην Είσοδο ) τηλ. 2331073363 6974474691

Ενοικιάζεται διαμέρισμα 90 τ.μ. περιοχή Πασακιόσκι 2Δ, Σαλοτραπεζαρία, μπάνιο, parking. Ανακαινισμένο, οικονομ. ενοίκιο, θέρμανση με ωρομετρητή. Τηλ: 6981646898. Κυρ. Μαρία

ΕΝΟΙΚΙΑΖΕΤΑι μικρό διαμέρισμα (στούντιο) στο κέντρο του Παρισιού για την περίοδο από 13 Ιουλίου έως 17 Αυγούστου. Είναι πλήρως επιπλωμένο, διαθέτει Internet και δωρεάν τηλεφωνική σύνδεση με 100 χώρες του κόσμου. Η τιμή για όλη την περίοδο είναι 800 Ε και για μια εβδομάδα 270 Ε. Πληρ. τηλ. 2351028346 ή 0033183961077 και 0033634302582

ΕΝΟΙΚΙΑΖΕΤΑΙ γωνιακό διαμέρισμα στη Βέροια επί της Οδού Ολύμπου αριθ. 2, δεύτερος όροφος, πάνω από 70 τ.μ/ ΣΚ2Δ, ατομικό καλοριφέρ. Τιμή 200 ευρώ. Τηλ. Επικοινωνίας: 6943671469 ΕΝΟΙΚΙΑΖΕΤΑΙ Οροφοδιαμέρισμα, φρεσκοασπρισμένο, ηλιόλουστο και ευάερο με πανοραμική θέα. Βρίσκεται μέσα στην Έδεσσα (Πλατεία Γρανικού), 70 τ.μ., 3ος όροφος με αυτόνομη θέρμανση και ΧΩΡΙΣ κοινόχρηστα. Τιμή 200,00 €. Πληροφορίες στα τηλέφωνα : 23810 27222, 698 9625905. *Κατάλληλο και για ΦΟΙΤΗΤΕΣ. Ενοικιάζεται κατάστημα 40 τ.μ. με πατάρι στην Αλεξάνδρεια στο κέντρο έναντι Κτελ. Σε πολύ καλή κατάσταση και οικονομικό ενοίκιο. Τηλ: 2331061174 Κιν: 6972986414 Κυρ. Λίτσα Ενοικιάζεται διαμέρισμα 70 τ.μ. 1ος όροφος, ατομική θέρμανση και Air-condition. Υπ. Σαλ. Κουζίνα, wc. Εξωτερικές πόρτες αλουμινίου. Στο κέντρο της Αλεξάνδρειας έναντι Κτελ. Τηλ: 6972153508 Κυρ. Γιώτα Ενοικιάζεται διαμέρισμα 80 τ.μ. στον Πρ. Ηλία. 1ος όροφος, διαμπερές, χωρίς πολλά κοινόχρηστα, Aircondition. 2 δωμάτια – σαλόνι – κουζίνα (καθημερινό). Τηλ: 6984535358, 2331065386 Ενοικιάζεται διαμέρισμα ρετιρέ με απεριόριστη θέα και σε πολύ καλή κατάσταση. 100 τ.μ, θέρμανση με ορομετρητή. Τηλ:2331070926, 6946098247 Ενοικιάζεται γκαρσονιέρα 52 τ.μ. περιοχή Πασα κιοσκι. Οδός Προύσσης 25, 1ος όροφος, κεντρική θέρμανση. Τηλ: 6936522740 ΕΝΟΙΚΙΑΖΕΤΑΙ Γκαρσονιέρα επιπλωμένη στο κέντρο της Βέροιας. Τηλ. 23310 70926 – 6946098247.

Ενοικιάζεται κατάστημα 100τ.μ. στη διεύθυνση Καλής Παναγιάς 12.Τηλ επικοινωνίας: 23310 23765 ΕΝΟΙΚΙΑΖΕΤΑΙ διαμέρισμα στη Θεσσαλονίκη στον 6ο όροφο με 2 δωμάτια, κουζίνα, μπάνιο, ατομική θέρμανση φυσικού αερίου, ντουλάπες, τέντες, μπόιλερ, κλιματισμό, ψυγείο, ηλεκτρική κουζίνα και θωρακισμένη πόρτα. Το διαμέρισμα βρίσκεται στην Πλατεία Ιπποδρομείου 17(πλησίον Ναυαρίνου). Τηλ.επικοινωνίας: 23310-61739 και 6948004677 ΕΝΟΙΚΙΑΖΕΤΑΙ διαμέρισμα 90 τ.μ. κοντά στο ΙΚΑ Βέροιας. Μεσιτικό γραφείο: 6974747117 ΕΝΟΙΚΙΑΖΟΝΤΑΙ 2 διαμερίσματα 106 τ.μ. και 80 τ.μ. (Καλιθέα), επιπλωμένα ή όχι. τηλ: 2331070926 και 2331062347, κιν: 6946098247 και 6943697645 Eνοικιάζονται και πωλούνται στο Μακροχώρι Αριστοτέλους 123 (κεντρικό – γωνία) γραφεία Τηλ. 6988141980 κ. Αντώνης ΕΝΟΙΚΙΑΖΕΤΑΙ Διαμέρισμα επαγγελματικός χώρος Μ. Μπότσαρη (πρώην Φροντιστήρια Καράμπελα – Σαμαρά). Κιν. 6972848470. ENOIKIAZETAI διαμέρισμα στη Θεσσαλονίκη (επί της Μαρτίου), 2 δωμάτια, σαλόνι, αποθήκη, WC. Πληροφορίες τηλ. 6944945165 Ενοικιάζεται κατάστημα 100τ.μ. στη διεύθυνση Καλής Παναγιάς 12.Τηλ επικοινωνίας: 23310 23765

ΕΝΟΙΚΙΑΖΕΤΑΙ: γκαρσονιέρα 1Δ.Κ.ΜΠ. ανακαινισμένη Τιμή: 280,00 € Τηλ.:693.246.6.633

Ενοικιάζεται 170 τ.μ. μαγαζί με 180 τ.μ. υπόγειο και αυλή, καινούριο, άριστης κατασκευής, επάνω στην Αριστοτέλους. Κ. Αντώνης. Τηλ.: 6944833396

Ενοικιάζεται γκαρσονιέρα επιπλωμένη στο Ρολόι. Τηλ: 2331070926,6946098247

Ενοικιάζεται στο Μακροχώρι διαμέρισμα 1ος όροφος επάνω στον κεντρικό δρόμο δίπλα στα παλιά ΚΕΠ. 100 τ.μ. ΣΚ2Δ ΜΠ Αποθήκη 250 ευρώ. Τηλ: 2331020531 - 6976968274

Ενοικιάζεται Μονοκατοικία στη Βέροια. 100 τ.μ., με κήπο, κοντά στην Opel (Περιφερειακός Βέροιας). 330 ευρώ, τιμή συζητήσιμη. Κα. Σοφία. Τηλ.: 6987028122 2310601916

Ενοικιάζεται γκαρσονιέρα επιπλωμένη στην Καλλιθέα, καινούρια, θέρμανση με ορομετρητή. Τηλ:2331070926, 6946098247

Ενοικιάζεται επαγγελματικός χώρος με άδεια φροντιστηρίου έτοιμος για λειτουργία στο κέντρο της πόλης. Τηλέφωνο επικοινωνίας :6988074096

Ενοικιάζεται διαμέρισμα 85 τ.μ με ατομική θέρμανση, στον 3ο όροφο στην Οδό Σοφίας 50, στο δρόμο προς το Νοσοκομείο.Τηλ: 23310-29457, 27406

Διαμέρισμα ενοικιάζεται στη Θεσσαλονίκη, Σ. 2Δ.Κ. ΜΠ, 1Ος όροφος για δύο φοιτητές/τριες ή εργαζόμενους, σε καλή κατάσταση και καλή τιμή. Οδός Μπαλταδώρου 3, περιοχή Βενιζέλου. Τηλ. 2310 82090323310 64643- 6982943869

Ενοικιάζεται διαμέρισμα 90 τ.μ. Κρόνου 3 (Πιερίων). Σαλόνι, 2 υπνοδ/τια, κουζίνα μεγάλη, χολ, μπάνιο, ατομική θέρμανση. Οικονομική τιμή. Τηλ.: 2331025160

ΕΝΟΙΚΙΑΖΕΤΑΙ Κατάστημα καινούργιο 100τ.μ. στην οδό Καλής Παναγιάς 12. Τιμή 250€. Τηλ. 23310-23765

ΕΝΟΙΚΙΑΖΕΤΑΙ για επαγγελματική χρήση χωραφοοικόπεδο δύο στρεμμάτων στην περιοχή της λαχαναγοράς Βεροίας (πιο κάτω από τα Λύκεια). Πληροφορίες στα τηλ: 23310 29416 και 69773919 06. Ενοικιάζεται γκαρσονιέρα στην Πλατεία Ωρολογίου 45 τ.μ Ανακαινισμένη, τιμή προσιτή. Τηλ: 6975900184 κυρ. Κατερίνα Ενοικιάζεται κατάστημα 100τ.μ. στη διεύθυνση Καλής Παναγιάς 12.Τηλ επικοινωνίας: 23310 23765 ΕΝΟΙΚΙΑΖΟΝΤΑΙ ΤΡΙΑ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑ 70 τ.μ. το καθένα με 5,30 μ. ύψος με δυνατότητα ένωσις των δύο επί της οδού Καλής Παναγίας 13. Βρίσκονται πάνω στον καινούργιο διαπλατυσμένο δρόμο Πολύ καλή ευκαιρία. τηλ.6947120444 τηλ.οικίας.2331024091 ΕΝΟΙΚΙΑΖΕΤΑΙ διαμέρισμα 50 τμ 1 Δ,Σ,Κ,WC, με αυτόνομη θέρμανση αέριο, περιοχή Ιπποκράτειο στη Θεσσαλονίκη. Πληρ. τηλ. 6945293775

ΕΝΟΙΚΙΑΖΕΤΑΙ Η ΠΩΛΕΙΤΑΙ Κατάστημα Θεσ/ νίκης 43, 100τ.μ. και υπόγειο 100 τ.μ. τηλ: 2331029321

Ενοικιαζεται κατάστημα 45 τ.μ., Μαλακούση 1 κατάλληλο για επαγγελματικό χώρο. Τηλ. Πληρ.: 2331024109 Ενοικιάζεται Επαγγελματικός χώρος ενιαίος δυνάμενος να χωρισθεί με δύο τουαλέτες, κουζίνα, βεστιάριο, στην οδό Ζωγιοπούλου 5 (Δημοτική

ΕΝΟΙΚΙΑΖΕΤΑΙ Γκαρσονιέρα 50 τ.μ. Πλουτάρχου 20. τηλ: 2331065187

Ενοικιάζεται: Μικρό διαμέρισμα 2 δωμάτια, σαλοτραπεζαρία, κουζίνα, μπάνιο 55 τ.μ. Αυτόνομη θέρμανση με ωρομετρητή στην Μητροπόλεως (απέναντι από τον Βερόπουλο) στη Βέροια. Πληροφορίες τηλ. 2331060331, 6970665558, 6944670719, με πολύ οικονομικό ενοίκιο. Ενοικιάζεται επαγγελματικός χώρος 450 τ.μ. στην κεντρική οδό της Μελίκης. Τηλ. 6979790757

Αναλαμβάνουμε Διανομές & παραδόσεις εντός πόλης

Ελλάδα Εξωτερικό

16ης Οκτωβρίου 2 Βέροια Τηλ. 2331024624 - 73730 Fax: 2331076210 www.cityexpress.gr

Ενοικιάζεται διαμέρισμα στον Προμηθέα, Τραπεζούντος 34, 2ος όροφος, 2 δωμ., σαλοκουζ., τουαλέτα και μπάνιο, φαρδιά βεράντα, αποθήκη στο υπόγειο. Ενοικιάζεται γραφείο (2 χώροι) Βεροής 1 (πλ. Ωρολογίου), 1ος όροφος. Κ. Κώστας 2331066909 - 6948751731 ΕΝΟΙΚΙΑΖΕΤΑΙ στο ΜΑΚΡΟΧΩΡΙ ( 50 μ. μετά την Εκκλησία του Τιμίου Προδρόμου - στον Κεντρικό δρόμο προς ΔΙΑΒΑΤΟ ) ΝΕΟΚΤΙΣΤΟ - ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΗΣ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗΣ Κατάστημα 75 τ.μ. που

19

ΕΝΟΙΚΙΑΖΕΤΑΙ Στη Θεσ/νίκη γκαρσονιέρα ρετιρέ, κοντά στα ΚΤΕΛ Μακεδονία (2Δ,Σ,Κ,WC) θέρμανση με ωρομετρητή, πάρκιγνκ. Τιμή 300 €. Τηλ. 2332023001 και 6979521178. Ενοικιάζεται Γκαρσονιέρα 35 τ.μ. στο κέντρο, οδός Ανοίξεως 9, 1ος όροφος, ανακαινισμένη και επιπλωμένη, 1 δωμ., κουζίνα, WC. Τιμή: 170 ευρώ. Τηλ.: 6975906112 - 6975906111 Ενοικιάζεται γκαρσονιέρα 32 τ.μ. στην Κυριώτισσα, 2ος όροφος, δωμ., κουζ., σε καλή κατάσταση. Τιμή ενοικίου ευκαιρία. Κιν.: 6942892320 Ενοικιάζεται κατάστημα στο κέντρο της αγοράς, Κεντρικής 120, 42 τ.μ., ισόγειο, 42 τ.μ. πατάρι με όψη σε 2 δρόμους. Πληρ. Τηλ.: 6937106652 Ενοικιάζεται διαμέρισμα στο Μακροχώρι, 100 τ.μ., 2Δ,Σ,Κ,ΜΠΑ, αποθήκη. Επάνω στον κεντρικό δρόμο. 1ος όροφος με αυτόνομη θέρμανση. Τιμή 230 ευρώ. Τηλ.: 6976968274 Ενοικιάζεται γωνιακό διαμέρισμα στη Βέροια επί της οδού Ολύμπου αριθ. 2, δεύτερος όροφος, 70 τ.μ., Σ.Κ.2Δ., ατομικό καλοριφέρ. Τιμή 200 ευρώ. Τηλ. Επικοινωνίας: 6943671469

ΕΥΚΑΙΡΙΑ στην

πατριδα Ενοικιάζεται κατάστημα 200 τ.μ. με 200 τ.μ. υπόγειο, εσωτερική σκάλα και ανεξάρτητες εισόδους στην Πατρίδα έναντι κοινότητας κατάλληλο για βιοτεχνία - εργαστήριο - αποθήκη.

Τηλ..: 6974.357.937 Κυρ. Κώστας Ενοικιάζεται διαμέρισμα σε πολύ καλή κατάσταση, με πολύ θέα, πολύ μεγάλο μπαλκόνι, 108 τ.μ., 2Δ, 1 Σαλοκουζίνα, WC. Αυτόνομη θέρμανση στον 3ο όροφο. Καζαντζάκη 3.

Τηλ..: 2331026672 - 2331028492 Κυρ. Χρήστος

ΠΩΛΗΣΕΙΣ

ΕΝΟΙΚΙΑΖΕΤΑΙ γκαρσονιέρα 35τ.μ κοντά στο Δημαρχείο. Έχει σαλοδωμάτιο, κουζίνα, χωλ, w.c .Λίγα κοινόχρηστα, τιμή προσιτή. Τηλ. 2331070853 & 6974297043 Ενοικιάζεται: Διαμέρισμα στο κέντρο, σε καλή κατάσταση, 60 τ.μ., με μπαλκόνια, 1 δωμάτιο, 1 σαλοτραπεζαρία, 1 κουζίνα, wc, σε πολύ καλή τιμή. Περιοχή πίσω από το Δημαρχείο. Κιν: 6974095988 Κυρ. Βέτα

Βιβλιοθήκη) στον Α’ όροφο 150 τ.μ.. Τιμή ευκαιρίας. Πληροφορίες τηλ.: 6970665558, 6944670719 και 2331060331. Μπορεί να γίνει και κατοικία.

ΠΩΛΟΥΝΤΑΙ σε 4,5 στρ. μπροστά στην θάλασσα στην αμμώδη Παραλία Κορινού Πιερίας συγκρότημα 6 ανεξάρτητων διόρωφων κατοικιών. Κάθε κατοικία είναι 85 τμ σε κήπο 500 μέτρων. Παραδίδονται στα τούβλα ή τελειωμένες. Πληρ. τηλ. 23510 47497, 6976 760579, 6944 865855 ΠΩΛΕΙΤΑΙ διαμέρισμα ημιυπόγειο 80 τ.μ. στο κέντρο της Βέροιας. Μεσιτικό γραφείο: 6974747117 Πωλείται ΙΣΟΓΕΙΟ κεντρικό κατάστημα επί της Κεντρικής 68 τ.μ. προσιτή τιμή (ευκαιρία). Τηλ. 6977332084 Πωλείται παντοπωλείο λόγω συνταξιοδότησης. Τηλ. 2331067760 Πωλείται: Τροχόσπιτο μάρκας Fendt εισαγωγής σε πολύ καλή κατάσταση και σε πολύ καλή τιμή, χρώμα άσπρο 7,5 μέτρα με διπλό άξονα. Τηλ: 23310212046946779366 & με όλα τα αξεσουάρ. Πωλούνται:. Σύνθετο στυλ αντίκα . Σαλόνι 3-2-1 με τραπεζάκι, κρεβατοκάμαρα με 2 κομοδίνα, Συρταριέρα κομπλέ Όλα σε τιμή ευκαιρίας λόγω αναχώρησης στο εξωτερικό. Τηλ: 2331121148, 6976665497 κ. Κώστας Ευκαιρία - Πωλείται Μηχανή Kawasaki Z.X.R. Χρώμα πράσινο-άσπρο, μοντέλο 98-99 750 c.c. 130 ίπποι, σε πολύ καλή κατάσταση, έχει γίνει service. Δεκτός κάθε έλεγχος. Κιν.: 6980933545 Πωλείται ταξί Avensis και η άδεια, μοντέλο 2004, με έδρα την Αλεξάνδρεια. Σε τιμή ευκαιρίας. Τηλ.: 6973460481 Πωλείται ROVER 214 S1, 1400 cc, 105 άλογα, τιμή 1300 ευρώ (συζητήσιμη). Βαλάντης. Τηλ.: 6973460481

ΕΥΚΑΙΡΙΑ Πωλείται

Επαγγελματικός εξοπλισμός πιτσαρίας κ μεμονωμένα. Ελαφρώς μεταχειρισμένα και σε καλή κατάσταση.

Τηλ. πλ.: 6982.655.665

ΔΕΥΤΕΡΑ 21 ΜΑΪΟΥ 2012

ΕΥΚΑΙΡΙΑ Πωλείται

Σαλόνι σε άριστη κατάσταση τεμ. τριθέσιο-διθέσιο. Μπρεζέρα σκαμπό τραπεζάκι κρύσταλλο με μεγάλα μαξιλάρια και δώρο το φωτιστικό. Ευκαιρία όλο το σετ. Μόνο 900 ευρώ. Κατοικία στο Πλατύ Ημαθίας σε οικόπεδο 180 τ.μ. με αυτόνομη θέρμανση, με πρόσοψη στον πεζόδρομο, σε πολύ καλή κατάσταση, ο όροφος 70 τ.μ., ισόγειο 70 τ.μ. (είναι κατάστημα με αποθηκευτικό χώρο). ΕΥΚΑΙΡΙΑ. Μόνο 70.000 ευρώ.

Τηλ. πλ.: 28213004676956029637 Κυρ. Μάγρα

ΕΥΚΑΙΡΙΑ Πωλείται 120 τ.μ. στο κέντρο κοντά στη Μητρόπολη, με ατομική θέρμανση, σε πολύ καλή κατάσταση, χωρίς κοινόχρηστα, στον 4ο όροφο, διαμπερές, 2 υπνοδ/τια, 2 μπάνια, σαλοκουζ., σαλοτραπεζ., αποθηκευτικός χώρος. (Τιμή ευκαιρίας) Μόνο 70.000 ευρώ Τηλ.: 2331028644 Κιν.: 6976320394 Κα. Έφη


αγγελιεσ

Καθημερινη ΕφημερΙδα της κεντρικησ μακεδονιασ | τευχοσ 799

ΜΙΚΡΕΣ Δημοσιεύστε ΔΩΡΕΑΝ όλες τις μικρές αγγελίες στα

Επικαιρα

Τηλεφωνείστε στο 23310 78080 ή στείλτε στο fax 23310 78087 και στην ηλεκτρονική διεύθυνση epikera@otenet.gr ΖΗΤΗΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ

Βοηθός λογιστή / υπάλληλος γραφείου με 4 ετή εμπειρία σε λογιστικές υπηρεσίες,πολύ καλή γνώση Η/Υ, κάτοχος διπλώματος, με εκπληρωμένες στρατιωτικές υποχρεώσεις ζητάει εργασία. Τηλ.6983149358 κ. Αλέξανδρος Νοσοκόμα αναλαμβάνει τη φύλαξη ηλικιωμένων πρωινές ώρες.Τηλ:6987347068 Οδηγός με δίπλωμα Β,Γ και Ε κατηγορίας, με προϋπηρεσία στο χώρο, ζητά εργασία. Τηλ:2331028798, 6984594045 Κ. Σάκης Κυρία πωλήτρια με εμπειρία στο χώρο ζητά εργασία σε λαική αγορά, πρατήρια άρτου, φούρνους ή ζαχαροπλαστεία Τηλ: 2331028798, 6984594045 Κ. Ευγενία Καθηγήτρια, πτυχιούχος της Γαλλικής Γλώσσας και Φιλολογίας του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, παραδίδει ιδιαίτερα μαθήματα γαλλικών σε μαθητές όλων των επιπέδων. Παράλληλα μπορεί να αναλάβει την καθημερινή προετοιμασία των μαθητών δημοτικού σε όλα τα σχολικά τους μαθήματα. Τιμές προσιτές. Τηλ. Επικοινωνίας: 6979911364 καθηγήτρια πτυχιούχος ελληνικής φιλολογίας του Α.Π.Θ. παραδίδει ιδιαίτερα μαθήματα σε

μαθητές γυμνάσιου και λυκείου σε προσιτές τιμές. τηλ. επικοινωνίας 6973504555 κα Χριστίνα

τιμές της αγοράς. Μέχρι 50% έκπτωση. Τηλ. 6939435435, Κυρ. Στέφανος

ΚΑΘΗΓΗΤΡΙΑ Αγγλικών του Α.Π.Θ. παραδίδει ιδιαίτερα μαθήματα όλων των επιπέδων. Τιμές προσιτές. Τηλ. 6972021231

Μαθηματικοσ με πτυχίο Braille παραδίδει ιδιαίτερα μαθήματα σε μαθητές με τύφλωση. Τηλ. 6993273011

Καθηγήτρια Πληροφορικής παραδίδει μαθήματα σε μαθητές Λυκείου, ΕΠΑΛ, ESDL & Μαθηματικά Γυμνασίου-Δημοτικού. Πληρ. Κιν: 6944582057. Κυρ. Τασούλα. Όλη μέρα

ΑΝΑΛΑΜΒΑΝΩ κάθε είδους οικοδομικά μερεμέτια και διαρρυθμίσεις οικιών και καταστημάτων, έλληνας τεχνίτης. Κιν. 6945974197.

Αναλαμβάνουμε καθαρισμό γραφείων, κήπων και καθαρισμό σκαλών και λοιπών χώρων. Τηλ. 6982751266 Κυρία αναλαμβάνει φύλαξη ηλικιωμένων. Τηλ. 6982751266 Κυρία Ελληνίδα Ζητάει εργασία με προϋπηρεσία στο χώρο της φύλαξης με φροντίδα σε ηλικιωμένα άτομα, και στην καθαριότητα σε χώρους όπως γραφεία-οικίες-Δημ. χώρουςΣούπερ μάρκετ. Τηλ.: 6980136042 Κυρ. Αλεξάνδρα. Μαθηματικός παραδίδει ιδιαίτερα μαθήματα σε μαθητές Γυμνασίου και Λυκείου. Τηλ.: 6945439505 Τεχνίτης: γκρεμίσματα, χτισίματα, σοβάδες, ελαιοχρωματισμούς και κάθε είδους τεχνική εργασία στις καλύτερες

ζητουνται συνεργατεσ Από την εφημερίδα

Επικαιρα

ΤΗΣ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ζητούνται άτομα Για εργασία στο χώρο στο τμήμα Συνδρομητών του Ν. Ημαθίας & των Δημόσιων Σχέσεων Αμοιβή & ωράριο πολύ καλό. Τηλ. επ.: 6977372775, Κυρ. Κυριάκος

ΖΗΤΕΙ ΕΡΓΑΣΙΑ Κύριος τίμιος σοβαρός, μη καπνιστής, ελεύθερος, με πολυετή πείρα σε διανομέςπωλήσεις και EX-VANσε τρόφιμα κ.α., σε Αθήνα-επαρχία- νησιά. Δυνατότητα ταξιδιών και διαμονής παντού ζητεί εργασία. Είναι αυτοασφάλιστος. Τηλ. 6970954486 Κυρία, Ελληνίδα, έμπειρη ΖΗΤΑ ΕΡΓΑΣΙΑ για καθορισμό σπιτιών, γραφείων κ.λ.π. Αναλαμβάνει επίσης τη φροντίδα ηλικιωμένων. Επικοινωνία στο τηλ. 6945 975452 κ. Βάσω. Κυρία Ελληνίδα αποκλειστική νοσοκόμα αναλαμβάνει τη φροντίδα ηλικιωμένων με προϋπηρεσία στο χώρο (κάνει και ενέσεις). Ή πρωί ή βράδυ για φύλαξη. Κιν: 6937670106 Τηλ: 2331075093 Κυρ. Σοφία Καθηγήτρια φιλόλογος παραδίδει ιδιαίτερα μαθήματα σε μαθητές Δημοτικού – Γυμνάσιου και Λυκείου. Τιμές προσιτές. Τηλ. επικοινωνίας 6984063563 Τελειόφοιτος του Τμήματος Μαθηματικού Ιωαννίνων παραδίδει μαθήματα σε παιδιά Δημοτικού, Γυμνασίου, Λυκείου. Τιμές λογικές. Τηλ επικ: 6955540910. email: klio55349@yahoo.gr ΖΗΤΕΙ ΕΡΓΑΣΙΑ κυρία με προϋπηρεσία στο χώρο της φροντίδας ηλικιωμένων και της φύλαξης μικρών παιδιών, ζητά εργασία. Μόνο σοβαρές προτάσεις. Τηλ: 6976665497 κ. Μιχαέλα. ΖΗΤΕΙ ΕΡΓΑΣΙΑ οδηγός επαγγελματίας με προϋπηρεσία στο χώρο και με δίπλωμα 5ης κατηγορίας, ζητά εργασία σε οποιοδήποτε τομέα. Τηλ:2331121148 κ. Κώστας Κάτοχος Proficiency (CEF C2) και με παρακολούθηση σεμιναρίων εκπαίδευσης καθηγητών παραδίδει κατ’ οίκον μαθήματα Αγγλικών σε παιδιά δημοτικού και γυμνασίου. Άριστη επικοινωνία με τα παιδιά. Τιμές πολύ προσιτές. Τηλ: 6986002875 Ώρες επικοινωνίας: μετά τις 11 πμ Ελληνίδα Κυρία ζητάει εργασία στη φύλαξη ηλικωμένων ατόμων, τη μέρα ή τη νύχτα. Τηλ. 6972345625. Κυρ. Παναγιώτα Καθηγήτρια Φιλόλογος με φροντιστηριακή πείρα, παραδίδει ιδιαίτερα μαθήματα σε μαθητές Γυμνασίου και Λυκείου. Τιμές προσιτές. Τηλ: 6938473201 κ. Κική

Έλληνας συνταξιούχος ζητάει εργασία ως κηπουρός, οξυγονοκολλητής και παντώς τύπου εργασίες. Τηλ.: 2331063664 6986871225. Κυρ. Δημήτρης Κυρία Ελληνίδα με πείρα αναλαμβάνει καθαρισμό σπιτιών, γραφείων και δημοσίων χώρων. Κα. Αναστασία. Τηλ.: 6947813460 Κοπελα με μεγάλη εμπειρία και χωρισ υποχρεωσεισ ΑΝΑΛΑΒΑΝΕΙ καθαρισμό σπιτιών και επαγγελματικών χώρων. Τηλ.: 6972688217 ΚΥΡΙΑ με μεγάλη εμπειρία ζητά εργασία για καθαρισμό σπιτιών - γραφείων κ.λ.π. Επίσης φροντίζει και ηλικιωμένους. Ωράριο ελεύθερο. Κιν. 6973917652, κα Γιάννα. ΟΔΗΓΟΣ Με Γ’ κατηγορία δίπλωμα με γνώση Γερμανικών και Αγγλικών, ψάχνει εργασία. Κιν. 6934798786. Καθηγήτρια με εμπειρία παραδίδει ιδιαίτερα μαθήματα σε παιδιά δημοτικού σε πολύ χαμηλές τιμές. Πληροφορίες στο τηλ: 6973292661 ΠΤΥΧΙΟΥΧΟΣ με 20ετη εμπειρία στο χώρο του Marketing και των Πωλήσεων σε επιχειρήσεις της Αθήνας. στο χώρο της διαφήμισης και του επισιτισμού, με άριστη γνώση αγγλικής και Η/Υ. αναζητά εργασία στο νομό Ημαθίας ή στην ευρύτερη περιοχή. ΤΗΛ.6940848513 Λογίστρια με 10ετή εμπειρία στο χώρο και κάτοχος Επαγγελματικής άδειας τάξης Γ’, καλή γνώση Η/Υ και λογιστικών προγραμμάτων Singular ζητά εργασία. Πληρ. Κ. Ελένη Τηλ. 6984887501 Καθηγήτρια πτυχιούχος Αγγλικού πανεπιστημίου με πείρα και μεταδοτικότητα παραδίδει ιδιαίτερα μαθήματα. Τιμές προσιτές. Τηλ: 6971715721 μετά τις 10 π.μ Μαθηματικός απόφοιτος Πανεπιστημίου Ιωαννίνων παραδίδει ιδιαίτερα μαθήματα σε μαθητές Γυμνασίου και Λυκείου. Τιμές προσιτές & συζητήσιμες. Τηλ: 6974756055 Καθηγήτρια, φιλόλογος, πτυχιούχος της Ελληνικής Φιλολογίας του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης με μεταπτυχιακές σπουδές στη Νεοελληνική Φιλολογία (Α.Π.Θ.) παραδίδει μαθήματα σε μαθητές γυμνασίου και λυκείου. Τιμές προσιτές. Τηλ. 6977985328 ΒΙΒΛΙΟΔΕΤΡΙΑ επαγγελματίας ζητάει εργασία (τυπογραφεία) σε βιβλιοδετεία, εργαστήρια, εκδοτικούς οίκους. Κιν.6993033111. Νηπιαγωγός, απόφοιτη του Αριστοτέλειου Πανεπιστήμιου Θεσσαλονίκης, με πεντάχρονη υπηρεσία σε νηπιαγωγείο και παιδικό σταθμό, αναλαμβάνει τη φύλαξη παιδιών και παραδίδει μαθήματα σε παιδιά δημοτικού.

Τηλ:2331070428, 6987755089 Φιλόλογος παραδίδει ιδιαίτερα μαθήματα σε μαθητές Δημοτικού, Γυμνασίου & Λυκείου με υπευθυνότητα και μεταδοτικότητα για κάλυψη κενών και προετοιμασία μαθημάτων. Παρέχεται δωρεάν εκπαιδευτικό υλικό. Τηλ. 6984784195 ΒΡΕΦΟΝΗΠΙΟΚΟΜΟΣ Τ.Ε.Ι. με εμπειρία σε ιδιωτικό και δημόσιο παιδικό σταθμό αναλαμβάνει την φύλαξη, ψυχαγωγία και διαπαιδαγώγηση βρεφών και παιδιών, καθώς και το διάβασμα τους στις τάξεις του δημοτικού. Τηλέφωνο επικοινωνίας : 6979540515. καθηγήτρια φιλοσοφίας παιδαγωγικής- ψυχολογίας (ειδ. μαθησιακές δυσκολίες) με πολυετή εμπειρία, αναλαμβάνει την μελέτη μαθητών δημοτικού, γυμνάσιου, λυκείου. οργανωμένες σημειώσεις. προσιτές τιμές. τηλ. 2331074034 κιν. 6945362637 Κυρία Ελληνίδα αναλαμβάνει τον καθαρισμό οικιών - γραφείων σκάλες και σούπερμαρκετ. Τηλ: όλη μέρα 6986619334 Κυρ. Κυριακή Ζητάω εργασία σε φορτηγό κατηγ. Γ & Ε. Εμπειρία και γνώση στο οδικό δίκτυο πανελλαδικά. Κυρ. Δημήτρης, Τηλ: 6932377561 Φιλόλογος Πτυχιούχος Δ.Π.Θ. με ειδίκευση στην Κλασική Φιλολογία παραδίδει ιδιαίτερα μαθή,ατα σε προσιτές τιμές. Τηλ: 2331066491 - Κιν. 6936409970 Καθηγήτρια Αγγλικών απόφοιτος Α.Π.Θ. με διδακτική εμπειρία σε όλα τα επίπεδα παραδίδει ιδιαίτερα μαθήματα. Τιμές προσιτές. Τηλ.: 6984066130 Μαθηματικός απόφοιτη του Α.Π.Θ. παραδίδει ιδιαίτερα μαθήματα μαθηματικών, φυσικής και χημείας σε μαθητές δημοτικού, γυμνασίου και λυκείου. Τιμές προσιτές. Τηλ. 6978003217 Φυσικός παραδίδει ιδαίτερα μαθήματα Φυσική, Μαθηματικά, Χημεία σε μαθητές ΓυμνασίουΛυκείου. Τιμές προσιτές. Κιν: 6976859403. Κυρ. Θεόδωρος

Κοπελα με μεγάλη εμπειρία και χωρισ υποχρεωσεισ ΑΝΑΛΑΒΑΝΕΙ την φροντίδα παιδιών. Τηλ.: 6972688217 Αναλαμβάνω μεταφράσεις κειμένων, εργασιών, βιβλίων κ.λπ από Αγγλικά σε Ελληνικά και από Ελληνικά σε Αγγλικά. Γνώση εξειδικευμένων ορολογιών. Επίσης αναλαμβάνω τη σύνταξη εργασιών (πτυχιακών κλπ) και διορθώσεις κειμένων στα Ελληνικά και στα Αγγλικά Τιμές εξαιρετικά προσιτές, κ. Απόστολος τηλ. 6943879175 Εργατοτεχνίτης με εργασία στους ελαιοχρωματισμούς, σοβάδες, χτισίματα, γκρεμίσματα, σε πολύ καλές τιμές μέχρι 50% έκπτωση. Τηλ. καθημερ. 6939435435, Κυρ. Στέφανος Κυρία αναλαμβάνει εργασία επιδιόρθωσης ρούχων , με εμπειρία, μόνο απογευματινές ώρες. κ. Κική. Τηλ: 6979691599 Ζήτηση εργασίας Ζητώ δουλειά ως οδηγός ή πωλητής. Κατέχω Επαγγελματικό Δίπλωμα Γ΄ Κατηγορίας, εμπειρία και άριστες γνώσεις του οδικού δικτύου. κ.Χρήστος: 6974325285 Πτυχιούχος: Αγγλικής Φιλολογίας του Α.Π.Θ. παραδίδει ιδιαίτερα μαθήματα σε παιδιά δημοτικού και Γυμνασίου ή εργασία σε φροντιστήριο. Τιμές προσιτές. Τηλ: 6949689191. Κυρ. Χρύσα Κυρία Ελληνίδα Ζητάει εργασία στη φύλαξη ηλικιωμένων, μέρα ή νύχτα με πρωί παρέα στο χώρο. Κυρία Τούλα. Τηλ.: 2331039504 Ζήτηση Εργασίας Ζητάω δουλεία ως καθαρίστρια. Μπορώ να καθαρίζω σπίτια, σκάλες, γραφεία και επαγγελματικούς χώρους. Τηλ. επικοινωνίας: 6979260569 Κυρία με άμεση ανάγκη για εργασία στο χώρο της καθαριότητας σε οικίες, σιδέρωμα και ότι έχει σχέση σε αυτό. Κιν. 6977641489. Κυρ. Πόπη Ζευγάρι αναλαμβάνει τη φύλαξη ηλικιωμένων ατόμων. Τιμή λογική. Τηλ: 6944294123. Κυρ. Μαρία, όλη μέρα

Χαρίζονται κουτάβια Χαρίζονται δυο αρσενικά καθαρόαιμα γερμανικά τσομπανόσκυλα, τεσσάρων μηνών περίπου, προστατευόμενα από ζωόφιλη. Θα γίνουν μεσαίου μεγέθους, είναι κατάλληλα για φύλακες και πολύ καλή συντροφιά για παιδάκια. Επίσης, ένα αρσενικό κοκόνι, κατάλληλο για μέσα στο σπίτι ή για αυλή και δύο κυνηγετικά σκυλιά, αρσενικό και θηλυκό, έτοιμα για οικογένεια. Το μόνο που ζητάνε τα κουτάβια είναι ένα σπιτάκι και πολύ αγάπη.Τηλ. επικ.: 6943-671469

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΕΛΕΤΩΝ ΒΕΡΟΙΑΣ ΣΤΕΦΑΝΙΑ - ΣΤΟΛΙΣΜΟΙ ΜΝΗΜΟΣΥΝΩΝ

«ΣΥΝΕΡΓΕΙΟ» ΒΙΟΛΟΓΙΚΟΥ ΚΑΘΑΡΙΣΜΟΥ

ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΚΟΥΡΕΑΣ

προσφορές

Αναλαμβάνουμε την τελετή του αγαπημένου σας προσώπου με σεβασμό - εξυπηρέτηση ποιότητα και ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ. Μεταφορές των προσφιλών σας σε όλη την Ελλάδα και από εξωτερικό. Λειτουργούμε όλο το 24ωρο και με ανοιχτή γραμμή ΒΟΗΘΕΙΑΣ.

σε Σαλόνια - Χαλιά

Τιμή: Σαλονιού μόνο 50 € Τιμή: Χαλιού μόνο 5 €

Παραλαβή & Παράδοση κατ’ οίκον Τηλ. όλη μέρα: 6939435435 Κυρ. Στέφανος

20

ΔΕΥΤΕΡΑ 21 ΜΑΪΟΥ 2012

ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ 153 - ΒΕΡΟΙΑ ΤΗΛ. 23310 74222, ΚΙΝ. 6947934834, 6932 464356


αγγελιεσ 

epikera@otenet.gr

ΜΙΚΡΕΣ

Δημοσιεύστε ΔΩΡΕΑΝ όλες τις μικρές αγγελίες στα Επικαιρα Τηλεφωνείστε στο 23310 78080 ή στείλτε στο fax 23310 78087 και στην ηλεκτρονική διεύθυνση epikera@otenet.gr

ΠΡΟΣΦΟΡΑ ΕΡΓΑΣΙΑΣ Γνωστή Κατασκευαστική Εταιρία με έδρα τη Βέροια-Ημαθίας, ζητά εξωτερικούς συνεργάτες-πωλητές. Αποστολή Βιογραφικών Σημειωμάτων στα: 23310.73080 (Fax) ή archikatt@ gmail.com (e-mail) κ’ Γνωστή Κατασκευαστική Εταιρία με έδρα τη Βέροια-Ημαθίας, ζητά ηλεκτρολόγους με εμπειρία στις εγκαταστάσεις φωτοβολταϊκών συστημάτων. Αποστολή Βιογραφικών Σημειωμάτων στα: 23310.73080 (Fax) ή archikatt@gmail.com (e-mail) ΖΗΤΟΥΝΤΑΙ ΑΤΟΜΑ ΓΙΑ ΕΡΓΑΣΙΑ ΣΕ ΣΟΥΒΛΑΤΖΙΔΙΚΟ ΜΕ ΠΡΟΫΠΗΡΕΣΙΑ. ΠΛΗΡ. 6932235034, 2351025252: Φώντα (εστιατόριο αχινός) Zητείται κοπέλα για εργασία σε καφετέρια. Να γνωρίζει την εργασία του σέρβις. Τηλ. Πληρ: 6936631657 Ζητούνται συνεργάτες για εταιρεία

παροχής υπηρεσιών που δραστηριοποιείται σε αποκλειστικά είδη προώθησης δικτύου (Γερμανικά προϊόντα Aloe-Vera). Κέρδη ικανοποιητικά. Τηλ: 6972378742. Κυρ. Κυριάκος Πολυεθνική με 15ετή παρουσία στην Ελλάδα και 50ετή στην παγκόσμια αγορά που δραστηριοποιείται στο χώρο του μάρκετινγκ πολλαπλών επιπέδων προωθώντας οικολογικά προϊόντα άριστης ποιότητας, αναζητά άτομα δραστήρια και προσφέρει εργασία με ευέλικτο ωράριο και πολύ ικανοποιητικές αμοιβές. Τηλ.: 6973531150 What’s Up: 6984740195 Από Όμιλο Φροντιστηρίων ζητούνται για συνεργασία στην περιοχή σας: α) Άτομα δραστήρια για δημιουργία και διαχείριση Φροντιστηρίων και β) Καθηγήτριες Ξένων Γλωσσών. Τηλ: 2310-827106 fax: 2310819424 e-mail: alsschools@yahoo.com

ΖΗΤΕΙΤΑΙ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟΣ ΚΑΙ ΜΗΧΑΝΙΚΟΣ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΩΝ ΤΗΛ 2331071553-6936905045 Ζητείται μηχανικός αυτοκινήτων με άδεια ασκήσεως επαγγέλματος για συνεργάτης σε συνεργείο αυτοκινήτων. Τηλ. 6944860080 6937184144

Τηλ: 6956029638, 6972381385

ΜΕΓΑΛΗ ΕΥΚΑΙΡΙΑ Διαμέρισμα σε πολύ καλή κατάσταση περιοχή Κυριώτισσα, ισόγειο, 93 τ.μ. Τιμή ευκαιρία λόγω ανάγκης. 2Δ, 1Σ, 1Κ με τραπεζαρία, WC & αποθήκη.

Τηλ..: 23310 21200 Κιν.: 6972.334.319 ΠΩΛΕΙΤΑΙ Οικία 100 τ.μ. στον τρίλοφο, μονοκατοικία, 3 ετών καινούρια με 2 οικόπεδα 600 τ.μ. ατομική θέρμανση. τηλ:2331093480, κιν: 6979939697 ΠΩΛΕΙΤΑΙ ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΣ fast food (2 μηνών) κομπλέ, τύπου Goody’s πολυτελειας μαζί με παγωτομηχανή. Τηλ: 6984152882 ΠΩΛΕΙΤΑΙ Επιχείρηση Κέντρο Αισθητικής Spa στο κέντρο της Βέροιας, προσφάτως πλήρως ανακαινισμένη. Τηλ. επικοινωνίας 2331070117 από 20.00μ.μ. έως 22.00μ.μ Πωλείται οικόπεδο στην Οδό Καλή Παναγιά 380 τ.μ σύνολο οικοδομήσιμο σε καλή τοποθεσία Τιμή Ευκαιρίας Τηλ:2331023765 ΠΩΛΕΙΤΑΙ διαμέρισμα ανακαινισμένο στη Θεσσαλονίκη κοντά στα Πανεπιστήμια απέναντι από τη Ροτόντα. Διαθέτει δύο δωμάτια, σαλόνι, κουζίνα, WC. Τιμή 95.000 Ε. Πληρ. τηλ. 6979 985665, 6972 823840 ΠΩΛΕΙΤΑΙ Διαμέρισμα 75 τ.μ. Μανδυλάρα 43 στη Βέροια, 2ος όροφος. τηλ: 6940006656 Πωλείται οικόπεδο 240τ.μ. το οποίο περιλαμβάνει οίκημα εντός, στην διεύθυνση Ετεοκλή 6 – Βέροια. Τηλ επικοινωνίας: 23310 23765 ΠΩΛΕΙΤΑΙ Οικόπεδο άρτιο και οικοδομήσιμο 375τμ στην Αλεξάνδρεια Ημαθίας, στους Αμπελότοπους με 15μ πρόσοψη επί της οδού Δυτικής Μακεδονίας. Τηλέφωνο: 693 29 811 29 ΠΩΛΕΙΤΑΙ οικιακός εξοπλισμός (έπιπλα σαλονιού, ψυγείο, πλυντήριο, χαλιά και όλα όσα χρειάζονται για ένα σπίτι. Σε τιμή ευκαιρίας.

ΠΩΛΕΙΤΑΙ Άδεια ΤΑΧΙ (μόνο άδεια ή με το όχημα μαζί) Τηλ. Επικοινωνίας: 6977947813 κ.Τάσος ΠΩΛΕΙΤΑΙ Οικόπεδο 308 τ.μ. στην πλατεία του Σταυρού. τηλ: 6947328265 ΠΩΛΕΙΤΑΙ τουριστική επιχείρηση από 10 καινούργιες γκαρσονιέρες στην Παραλία Λεπτοκαρυάς. Πληρ. Τηλ. 6906 584427 ΠΩΛΕΙΤΑΙ Οικόπεδο 220 τ.μ. με 2όροφο κτίσμα, πίσω από το γήπεδο της Βέροιας Τηλ. επικοινωνίας 6977691662 κ. Νίκος Πωλείται οικόπεδο 240 τ.μ το οποίο περιλαμβάνει οίκημα εντός του. Τιμή ευκαιρίας. 85.000 ευρώ. Ετεοκλή 6 προς Καλή Παναγιά. Τηλ: 2331023765

ΠΩΛΕΙΤΑΙ διαμέρισμα στη Βασ. Όλγας (πλησίον Μπότσαρη) με αέριο, ανατολικό όλο στο φως, 6ος όροφος (2Δ, ΣΛ, Κ, WC), κατάλληλο για κατοικία ή ιατρείο. Πληροφορίες στο τηλ. 6930 561762. ΠΩΛΕΙΤΑΙ στο Πλατύ οικοδομή με κατάστημα στο ισόγειο και διαμέρισμα στον 1ο όροφο με αποθήκη, σε οικόπεδο 180τ.μ. στο κέντρο του Πλατέος. Τιμή συζητήσιμη. Πληροφορίες στο τηλ. 6956029638 6972381385

Τηλ.: 6982751266

ΠΩΛΕΙΤΑΙ

Πωλείται μηχάνημα ελέγχου πλαστών χαρτονομισμάτων. Τιμή 40 ευρώ.

ΠΩΛΕΙΤΑΙ διαμέρισμα 93 τ.μ. στο (κέντρο) πολύ καλό. Τιμή 90.000 ευρώ. Μεσιτικό γραφείο: 6974747117 ΠΩΛΕΙΤΑΙ διαμέρισμα 100 τ.μ. περίπου την περιοχή Αντ. Καμάρα (κέντρο) Βέροια. Μεσιτικό γραφείο: 6974747117

ΓΚΑΡΑΒΕΛΗΣ ΚΩΝ/ΝΟΣ Κιν: 6978338603 Τηλ: 23310-28.895 3ο ΧΙΛ. ΒΕΡΟΙΑΣ - ΑΓΙΑΣ ΒΑΡΒΑΡΑΣ

ΠΩΛΕΙΤΑΙ οικόπεδο 330 τ.μ. στό Δ. Βέροιας, τοποθεσία Βικέλα. τηλ. 6977933532 ΠΩΛΕΙΤΑΙ Αντίκα σαλόνι, σκαλιστό Λουδοβίκου ελαφρώς μεταχειρισμένο. Μόνο σοβαρές προτάσεις Τηλ: 2331027683 (ώρες καταστήματος) κ.Σταύρος Πωλείται - Ευκαιρία επιχείρηση κομμωτηρίου στο κέντρο της Βέροιας. Πληρ.: 6957.179892 Πωλείται μονοκατοικία στην Ξεχασμένη Ημαθίας (2όροφη). Ο 1ος όροφος είναι οικία. Ο κάτω χώρος είναι αποθηκευτικός με αλλαγή ρύθμισης χώρου. Πάνω από 100 τ.μ. σε πολύ καλή κατάσταση με το οικόπεδο αυλόγυρος. Τηλ.: 2333028096. Ώρες απογευματινές, Κυρ. Μαρία Πωλείται αυτοκίνητο Huindai Accent, 1300 cc, μοντέλο ‘95. Air-condition και ηλεκτρικά παράθυρα. Τηλ.: 6987025884

Πωλείται Scoda octavia τελευταίο μοντέλο σε αρίστη κατάσταση 12.000 ευρώ.Τηλ. 6944856972 Πωλείται γκαρσονιέρα 36 τ.μ. στον 2ο όροφο, χωρίς κοινόχρηστα, περιοχή ΚΤΕΛ, δωμ. με 1 κουφωτή ντουλάπα, κουζίνα μεγάλη με καινούρια ντουλάπα, λουτρό με μπανιέρα. Κ. Τέλης, τηλ.: 6937106652 Πωλείται ημιυπόγειος χώρος 325 τ.μ., εντός σχεδίου πόλεως Βέροιας. Ο χώρος ήδη νοικιάζεται προς 300 ευρώ μηνιαίως. Τηλ. 6944860080 - 6937184144 Πωλείται οικοδομή στο Μακροχώρι επάνω στον κεντρικό δρόμο. Περιλαμβάνει τρία διαμερίσματα. 100

τ.μ., 100 τ.μ., 75 τ.μ.. Δύο μαγαζιά. 40 τ.μ., 30 τ.μ. και υπόγειο αποθήκη 200 τ.μ. Τιμή 500.000 ευρώ. Τηλ.: 6976968274 ΠΩΛΕΙΤΑΙ μονοκατοικία μεζονέτα σε οικόπεδο 470 τ.μ. στη Μελίκη. Μεσιτικό γραφείο: 6974747117 ΠΩΛΕΙΤΑΙ οικόπεδο 280 τ.μ. στη Σωζόπολη Χαλκιδικής. Μεσιτικό γραφείο: 6974747117 ΠΩΛΕΙΤΑΙ καντίνα πλήρης εξοπλισμένη, περασμένη ΚΤΕΟ και υγειονομικό, σε τιμή ευκαιρίας. Πληροφορίες στο τηλ. 6995845825 κ. Γιώργο.

ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑ

οδός Σχολείων κοντά στο δημαρχείο πωλούνται διαμπερή διαμερίσματα, μικρά και μεγάλα, εξαιρετικής κατασκευής σε 3όροφη οικοδομή με άνετους εξώστες, ημιυπαίθριους, ιδιωτικό πάρκινγκ και κήπο - χωρίς ΦΠΑ - από ιδιοκτήτες. Τηλ. 6944-

312455, 6946-584834, 2310920185

ΕΒΔΟΜΑΔΙΑΙΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΙΑΤΡΕΙΟΥ ΒΕΡΟΙΑΣ 21-25/05/2012

ΠΩΛΕΙΤΑΙ Στο Λιτόχωρο Πιερίας βίλα 234 τ.μ. με υπόγειο πάρκινγκ, αποθήκη, με 2,5 στρ. οικόπεδο, πανοραμική θέα βουνό-θάλασσα. τηλ: 6976391864

Πωλουνται ξύλινα ράφια σε πολύ οικονομική τιμή.

Πωλείται ταμειακή μηχανή σε καλή τιμή.

ΔΙΑΝΟΜΗ ΚΑΤ΄ΟΙΚΟΝ

ΠΩΛΕΙΤΑΙ Μονοκατοικία στα Ριζώματα 90 τ.μ Ημιτελής, καινούρια Σε τιμή ευκαιρίας Τηλ: 6944546553, κ. Γιώργος

ΠΩΛΕΙΤΑΙ Τσιμισκή με Γούναρη στη Θεσ/νίκη διαμέρισμα 145 τ.μ. 2Δ, Σ, ΣΚ, αποθήκη, μπάνιο, WC, 3ος όροφος, κατάλληλο και για επαγγελματική στέγη. τηλ: 2310222777 και 2392052883

Πωλείται 2όροφη μονοκατοικία στο Κάτω Μακροχώρι από 115 τ.μ. ο όροφος, σε 500 τ.μ. οικόπεδο. 3 υπνοδ/τια, μπάνιο, σαλοτραπεζ. μεγάλη.

ΚΑΥΣΟΞΥΛΑ

Πωλείται αυτοκίνητο Huindai Coupe, S145, 1600 cc, μοντέλο 2004. Τηλ.: 6987025884

Πωλείται χαρτί απόσυρσης. Τηλέφωνο 6937113039

ΠΩΛΕΙΤΑΙ Οικία στο πανόραμα 240 τ.μ. 3ος όροφος, με γκαράζ και πανοραμική θέα με προσιτή τιμή. τηλ: 6974322308

ΞΥΛΟΚΑΡΒΟΥΝΑ

Πωλείται ή ενοικιάζεται διαμέρισμα στην περιοχή Προμηθέα με θέα και ατομική θέρμανση. Τηλ. Επικοινωνίας 23310 259056972842070

Πωλείται αυτοκίνητο μάρκας Citroen Saxo, χρώμα μπεζ μεταλλικό, spor coupe. 1600 cc. 125 Άλογα. Πολλά έξτρα, κάθε έλεγχος δεκτός. Μοντέλο 2000 (11ος). Τιμή ευκαιρία. Τηλ. 6932330062 Κυρ. Γιώργος

ΖΗΤΕΙΤΑΙ ΟΔΗΓΟΣ ΤΑΞΙ ΜΕ ΕΙΔΙΚΗ ΑΔΕΙΑ ΤΗΛ.2331071553-6936905045

ΠΩΛΗΣΕΙΣ

ΠΩΛΕΙΤΑΙ

SCONTA FABIA Χρώμα μαύρο, μοντέλο 2004 1400 κυβικά. Σχεδόν καινούριο, κάθε έλεγχος δεκτός Τηλ:6977262582 κυρ. Γιάννης ΠΩΛΕΙΤΑΙ Οικόπεδο στα Ριζώματα και δομήσιμο. Τηλ:6944546553

Ο κ.Πράπας Γιώργος, Γυναικολόγος έχει προστεθεί στη λίστα των εθελοντών ιατρών. Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να τηλεφωνούν στο 23310-74113 ή να επισκέπτονται το Δημοτικό Ιατρείο στην οδό Καπετάν Άγρα 7 στον 1Ο όροφο.

21

ΔΕΥΤΕΡΑ 21 ΜΑΪΟΥ 2012


αγγελιεσ

Καθημερινη ΕφημερΙδα της κεντρικησ μακεδονιασ | τευχοσ 799

ΜΙΚΡΕΣ

Δημοσιεύστε ΔΩΡΕΑΝ όλες τις μικρές αγγελίες στα Επικαιρα Τηλεφωνείστε στο 23310 78080 ή στείλτε στο fax 23310 78087 και στην ηλεκτρονική διεύθυνση epikera@otenet.gr

ΠΩΛΗΣΕΙΣ ΠΩΛΕΙΤΑΙ BMW ελαφρώς μεταχειρισμένη, χρώμα κόκκινο, 1600 cc μοντέλο 11-1996, φουλ έξτρα, σε πάρκινγκ, 2πορτο κουπέ. Τηλ. 23310 27683 (εκτός Κυριακής). Πωλείται διαμέρισμα στο κέντρο Εμ. Ζάχου. 97 τ.μ. σε πάρα πολύ καλή κατάσταση 1ος όροφος με ασανσέρ. Κεντρική θέρμανση. Τηλ: 2331091098 Πωλείται στις Βαρβάρες οικόπεδο με εσωτερικό χτίσμα σπίτι. Σύνολο οικοπέδου 462 τ.μ. και το σπίτι 47 τ.μ. σε καλή κατάσταση με κατασκευή υπόστεγου στην είσοδο. Τηλ καθημερ. 2331091098 Κυρ. Δημήτρης Πωλείται: Διαμέρισμα 93 τ.μ. επί της Εθνικής Αντίστασης 9 σε πολύ καλή κατάσταση. Τιμή ευκαιρίας. Τηλ: 2331021200 - 6972669311 ΠΩΛΟΥΝΤΑΙ Ελαφρώς μεταχειρισμένα: 1 σαλόνι γωνία, 1 τραπεζαρία με τζάμι και 6 καρέκλες, 1 τραπεζάκι σαλονιού κεντρικό, 1 μπουφές με καθρέφτη και κρυσταλιέρα, 1 ψυγείο PITSOS σχεδόν καινούργιο πωλούνται λόγω μετακόμισης σε άλλη πόλη. Όλα σε τιμή ευκαιρίας. Τηλ.: 6948880903 κ. Γεωργία ολοήμερα Πωλούνται δύο μονόκανα κυνηγετικά Τηλ: 6945974197 Πωλείται διαμέρισμα 100τ.μ. στη Θεσσαλονίκη (περιοχή Λαογραφικό Μουσείο) 3Δ.Σ.Κ.WC σε τιμή ευκαιρίας. Πληροφορίες στο τηλ. 6944529650 ΠΩΛΕΙΤΑΙ Χωραφοοικόπεδο στην περιοχή (Δαίου Πλαστικά) όπισθεν Βενζινάδικου100 μέτρα από τον κεντρικό δρόμο.Τιμή ευκαιρίας-συζητήσιμη Τηλ: 23320-43226 και 6977598329 ΠΩΛΕΙΤΑΙ Μοτοσυκλέτα CAGIVA RAPTOR, χρώμα κόκκινο 125cc.. Σχεδόν καινούργια και σε πολύ καλή κατάσταση. Τιμή συζητήσιμη. Δεκτός κάθε έλεγχος. Τηλ: 6976183243 καθημερινά. Πωλείται αγροικία 1 στρέμμα οικόπεδο στον Κοπανό Ναούσης.Τιμή 90.000 ευρώ. Τηλ. επικοινωνίας: 6946780770 ΠΩΛΕΙΤΑΙ χωράφι στη Νικομήδεια 11.560 στρ., 200 μ. πριν το χωριό με ρεύμα, πομόνα, αποθήκη. Σταματίου Αντώνης Τηλ:2331041141-6938407005 ΠΩΛΕΙΤΑΙ χωραφο-οικόπεδο έκτασης 1.850 τ.μ. (πρόσοψη 75μ. και βάθος 25μ.) οικοδομήσιμο επί του κεντρικού δρόμου από Μακροχώρι προς Ν.Λυκογιάννη (απέναντι ακριβώς από το δημόσιο ΚΤΕΟ) Τηλ. 2331073363 - 6974474691 ΠΩΛΕΙΤΑΙ οικόπεδο 195 τμ (στον οικισμό «ΟΛΥΜΠΙΑ») στην πρώτη σειρά μπροστά στη θάλασσα. Πληρ. τηλ. 6977686580 Πωλείται: HUIDAI LADRA 1600cc Μοντέλο 97. 160.000 χλμ, χρώμα μπλέ σε πολύ καλή κατάσταση με ΗΧΟ ΦΩΤΑ ΧΕΝΟΝ, Συναγερμό Parktronic. Υδρογόνο. Μόνο 1600 Ευρώ. Κιν: 6984116118. Κυρ. Πάνο. Όλη μέρα Πωλείται τροχοβίλα μάρκας ΑΝΤΡΙΑ διαστάσεων 3μ. χ 8μ. με όλο τον εξοπλισμό, κουζίνα, κρεβάτια, καυστήρα υγραερίου κτλ. 3ετίας, σε άριστη κατάσταση. Κινητό: 6982373375 Πωλείται διαμέρισμα στον 6ο όροφο στην πλατεία Πλατάνων 90 τ.μ. με ατομική θέρμανση, τζάκι, ηλιακό θερμοσίφωνα, αποθήκη, πλήρες ανακαινισμένο. Τηλ. Επικοινωνίας: 6974193344 Κ. Λαμπρινή Πωλείται ΣΟΜΠΑ ΠΕΛΛΕΤ ΙΤΑΛΙΚΗ MORETTI 7 KW ΚΑΙΝΟΥΡΓΙΑ ΑΠΟ 1500Ε ΝΕΑ ΤΙΜΗ 1300Ε ΔΩΡΟ ΜΠΟΥΡΙΑ ΚΑΙ ΠΕΛΛΕΤ ΔΩΡΕΑΝ ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ 350Ε ΚΑΥΣΙΜΟ / ΣΑΙΖΟΝ 6987 - 170785

ΠΩΛΕΙΤΑΙ ΜΕΓΑΛΗ ΕΥΚΑΙΡΙΑ

Γκαρσονιέρα στον 1ο όροφο 36 τ.μ. σε άριστη κατάσταση και σε πολύ ωραία περιοχή.

Τηλ.: 6943671469 Κυρ. Μελίνα

ΔΑΣΚΑΛΟΠΟΥΛΟΣ Δ. ΑΝΤΩΝΗΣ

ΜΕΣΙΤΙΚΟ ΓΡΑΦΕΙΟ

Αγορές- Πωλήσεις –Ενοικιάσεις -Αντιπαροχές-Ανακαινίσεις Βενιζέλου 16 Νάουσα Τηλ. 2332501376 Κιν. 6948948689 - 6944345646 www.daskalopoulos-realestate.gr E-mail: antonisdas@gmail.com ΠΩΛΗΣΕΙΣ ΟΙΚΟΠΕΔΑ ΠΟ302 140τμ στον Μάντζαλο 0,8σδ τιμή 35.000 ΠΟ319 220τμ στον Μουσταφά 1,2σδ τιμή 80.000 ΠΟ328 120τμ προς Λαζαράσκα 0,8σδ τιμή 25.000 ΠΟ329 1100τμ επέκταση 0,8σδ τιμή 110.000 ΠΟ337 160τμ Μουσταφά 0,8σδ τιμή 30.000 ΠΟ360 550τμ στην επέκταση 1,6σδ τιμή 200.000 ή αντιπαροχή ΠΟ361 400τμ στο γήπεδο 0,5σδ τιμή 180.000 ΠΟ363 90τμ Αγία Παρασκευή γωνιακό 0,8σδ τιμή 20.000 ΠΟ365 290τμ Βρυσάκι 0,8σδ τιμή 40.000 ΠΟ656 300τμ Κουτσούφλιανη σε πλαγιά,θέα, άρτιο 32.000 ΠΟ390 640τμ επέκταση 0,8σδ τιμή 200.000 ΠΟ403 300τμ Βάλια 0,8σδ τιμή 45.000 ΧΩΡΑΦΟΟΙΚΟΠΕΔΑ ΠΧΟ335 8,500τμ Μηλίτσα απεριόριστη θέα ΠΧΟ340 3,311τμ Μπλάνα άρτιο ΠΧΟ356 4,000τμ Χώρας Νερό άρτιο θέα ΠΧΟ357 5,000τμ στον δρόμο Κοπανού 36μ πρόσοψη ΠΧΟ367 10,000τμ χέρσο περιοχή Στενημάχου ΠΧΟ381 4,000τμ Κουλούκι πάνω στον δρόμο ΠΧΟ382 4,000τμ Χώρας Νερό θέαρεύμα-νερό ΠΧΟ404 1,000τμ πάνω στον δρόμο γέφυρα Καστανιώτη ΠΩΛΗΣΕΙΣ ΑΓΡΩΝ ΠΑ343 9,000τμ με μηλιές προς Αρκοχώρι ΠΑ344 4,000τμ περιοχή Στενημάχου ΠΑ347 4,000τμ ροδάκινα Τζουμέλα ΠΑ350 4,000τμ + 4,000στρ Χοντροσούγκλα ΠΑ355 4,000τμ περιοχή Στενημάχου ΠΑ373 10,000τμ Χαριέσσα, παλμέτα, 3 ποικιλίες, μπεκάκια, 110μ πρόσοψη ΠΑ391 7,000τμ στο Εφτάμιση ΠΑ417 4,00τμ δρόμος προς Κουκούλι κεράσια-μήλα ΠΑ423 20,000τμ ροδάκινα Μονόσπιτα ΠΑ429 5,000τμ προς Στενήμαχο ΠΑ484 22,000τμ χέρσο Τσιφλίκι ΔΙΑΜΕΡΙΣΜΑΤΑ ΠΔ306 110τμ ατομική 2δ,Σ/Κ, μπάνιο, ατομική Παναγία ΠΔ323 75 τμ ατομική, ανακαινισμένο, 3ος , 2Δ, Σ/Κ, μπάνιο Μαντρί ΠΔ324 75τμ +σοφίτα+ αέρας, 2ος, Κέντρο ΠΔ331 100τμ 1ος , 2Δ, Σ,Κ, μπάνιο ,WC, κλειστό γκαράζ, απεριόριστη θέα, ατομική, Άγ.Θεολόγος ΠΔ372 115τμ, 1ος, 3Δ, Σ/Κ, μπάνιο, διαμπερές, πάρκινγ, ατομική, Κέντρο ΠΔ378 95τμ, 2ος, 2Δ, Σ/Κ, μπάνιο ατομική, ανακαινισμένο, Γεννηματά ΠΔ394 70τμ 5ος, ασανσέρ, ατομική, 2Δ, Σ,Κ, μπάνιο, Παναγούλη ΠΔ406 90τμ, 3ος, ασανσέρ, ατομική, κλιματισμός, 2Δ, Σ,Κ, μπάνιο, Μακεδο-

νίας ΠΔ411 65τμ, 1ος, καινούριο, ατομική, 1Δ, Σ/Κ, μπάνιο,Υπαπαντή ΠΔ442 85τμ 2ος, ατομική, ηλιακός, αποθήκη, 2Δ, Σ,Κ, μπάνιο Μπουρδάνου ΠΔ451 75τμ, 3ος, ατομική, ηλιόθερμο, τέντες,ανακαινισμένο, 1Δ,Σ/Κ, μπάνιο ΠΔ460 128τμ 1ος, ατομική ,ασανσέρ, 3Δ,Σ/Κ ,μπάνιο , Γήπεδο ΜΟΝΟΚΑΤΟΙΚΙΕΣ ΠΜΟ311 240τμ σε 2 επίπεδα , σε οικόπεδο 440τμ, Βάλια ΠΜΟ330 180τμ σε 2 επίπεδα, πολυτελείας στο Αρκοχώρι ΠΜΟ376 96τμ στην Λουντέμη ΠΜΟ385 100τμ, γωνιακή, Ευαγγελίστρια ΠΜΟ395 220τμ, σε 2 επίπεδα, Βύρωνος ΠΜΟ400 80τμ, παλιά , Μάντζαλος ΠΜΟ415 220τμ, στα μπετά σε 2 επίπεδα, Χαιδευτού ΠΜΟ425 100τμ,, σε 1στρέμμα, στα Λευκάδια ΠΜΟ452 75τμ και σοφίτα 35τμ, Γεννηματά ΠΜΟ461 120τμ σε 2 επίπεδα, υπό ανέγερση ,Βάλια ΠΜΟ529 95τμ ανακαισμένη Εργατικό Κέντρο ΕΝΟΙΚΙΑΣΕΙΣ Διαμέρισμα 100τμ, 1ος, ατομική , Κέντρο Διαμέρισμα 90τμ, 2ος, ατομική, 5ο δημοτικό Οροφοδιαμέρισμα 84τμ, 2ος, ατομική, Κέντρο Γκαρσονιέρα 60τμ, 1ος, Πάνω Εργατικές Διαμέρισμα 80τμ, ισόγειο, ατομική, Θεμελή Διαμέρισμα 110τμ, διαμπερές, ατομική, 3ος, Θεμελή Διαμέρισμα 90τμ, Γήπεδο Διαμέρισμα 3ος, 85τμ, κεντρική, Αρ. Κοκκίνου Γκαρσονιέρα 70τμ, 1ος, Παναγία Διαμέρισμα 90τμ ,3ος, διαμπερές, κεντρική, πάρκινγ, Πάνω Εργατικές Διαμέρισμα 90τμ, ισόγειο, ατομική, Καραϊσκάκη Διαμέρισμα 80τμ, ανακαινισμένο, ατομική, τζάκι, ντουλάπες, 2ος, Τρικολάν Διαμέρισμα 78τμ, επιπλωμένο, ατομική, 2ος, Βάρναλη Στούντιο, επιπλωμένο, ατομική Πουλιάνα Διαμέρισμα 100τμ, 2ος, ατομική Αριστοτέλους Γκαρσονιέρα 50τμ,1ος, 5ετίας, Μπατάνια Διαμέρισμα επιπλωμένο 90τμ, 2ος, ατομική, Κέντρο Γκαρσονιέρα 40τμ, 3ος, ατομική, ανακαινισμένη, Θεμελή Διαμέρισμα, επιπλωμένο, 1ος, ατομική Κέντρο Διαμέρισμα 90τμ, διαμπερές, ανακαινισμένο, ατομική, τζάκι, κλιματισμός,2ος, Κέντρο Κατάστημα 65τμ, ισόγειο Βενιζέλου Κατάστημα 140τμ, ισόγειο Β. Φιλίππου ΣΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΜΑΣ ΘΑ ΒΡΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΓΚΑΜΑ ΑΚΙΝΗΤΩΝ ΠΟΥ ΘΑ ΚΑΛΥΠΤΟΥΝ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΑΝΑΓΚΕΣ ΣΑΣ.

22

ΔΕΥΤΕΡΑ 21 ΜΑΪΟΥ 2012

ΚΑΤΟΙΚΙΑ ΠΩΛΕΙΤΑΙ Μεζονέτα 120μ2 στο Λιτόχωρο Πιερίας ΠΩΛΕΙΤΑΙ Μεζονέτα 120 μ2 στο Κέντρο ΠΩΛΕΙΤΑΙ Διαμέρισμα 110 μ2 κάτω από τα στρατόπεδα. ΠΩΛΕΙΤΑΙ Μεζονέτα Νεόδμητη 115 μ2 περιοχή Βίλλα Βικέλα. ΠΩΛΕΙΤΑΙ Μεζονέτα 110 μ2 στο Πανόραμα. ΠΩΛΕΙΤΑΙ Διαμέρισμα 60 μ2 στο κέντρο. ΠΩΛΕΙΤΑΙ Μεζονέτα 80 μ2 στη Νικήτη Χαλκιδικής. ΠΩΛΕΙΤΑΙ Διαμέρισμα 110 μ2 περιοχή Βίλλα Βικέλα. ΠΩΛΟΥΝΤΑΙ Διαμερίσματα 100 και 100 μ2 στην Αλεξάνδρεια. ΠΩΛΕΙΤΑΙ Διαμέρισμα 100 τ.μ. κοντά στην Πλ. Ωρολογίου. ΠΩΛΕΙΤΑΙ Μεζονέτα Νεόδμητη 100 τ.μ. στο Καλαμίτσι Χαλκιδικής. ΠΩΛΕΙΤΑΙ Διαμέρισμα 100 τ.μ. περιοχή Κύπρου. ΠΩΛΕΙΤΑΙ Διαμέρισμα 65 τ.μ. στη Νικήτη Χαλκιδικής. ΠΩΛΕΙΤΑΙ Μεζονέτα 95 τ.μ. στην Καλλιθέα. ΠΩΛΕΙΤΑΙ Γκαρσονιέρα 25 τ.μ. στο κέντρο. ΠΩΛΕΙΤΑΙ Διαμέρισμα 116 τ.μ. περιοχή Προμηθέα. ΠΩΛΕΙΤΑΙ Διαμέρισμα 85 τ.μ. περιοχή Κέντρο. ΠΩΛΕΙΤΑΙ Διαμέρισμα 95 τ.μ. περιοχή Καλλιθέα. ΠΩΛΕΙΤΑΙ Διαμέρισμα 85 τ.μ. επί της οδού Θεσ/νικης. ΠΩΛΕΙΤΑΙ Διαμέρισμα 110 τ.μ. στο Τσερμένι. ΠΩΛΕΙΤΑΙ Διαμέρισμα 165 τ.μ. περιοχή Προμηθέα. ΠΩΛΕΙΤΑΙ Διαμέρισμα 95 τ.μ. περιοχή Κέντρου. ΠΩΛΕΙΤΑΙ Διαμέρισμα 105 τ.μ. περιοχή Παπάγου. ΠΩΛΕΙΤΑΙ Διαμέρισμα 110 τ.μ. πάνω από τα Παπάκια. ΠΩΛΕΙΤΑΙ Ημιτελής Μονοκατοικία 130 τ.μ. στο κέντρο. ΠΩΛΕΙΤΑΙ Διαμέρισμα 110 τ.μ. πίσω από το Βυζαντινό Μουσείο. ΠΩΛΟΥΝΤΑΙ Μονοκατοικίες 65 τ.μ. στην Λεπτοκαρυά. ΠΩΛΕΙΤΑΙ Μονοκατοικία 130 τ.μ. στο Μακροχώρι. ΕΝΟΙΚΙΑΣΕΙΣ ΕΝΟΙΚΙΑΖΕΤΑΙ Διαμέρισμα μερικώς επιπλωμένο, σε άψογη κατάσταση, με Ατ. Θέρμανση στη Τούμπα Θεσ/νίκης

ΕΝΟΙΚΙΑΖΟΝΤΑΙ Διαμερίσματα, Καταστήματα, Γραφεία, Αποθηκευτικοί - Βιομηχανικοί χώροι σε όλες τις περιοχές και τα εμβαδά ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗ ΣΤΕΓΗ ΠΩΛΕΙΤΑΙ κατάστημα 107 τ.μ. σε υπόγειο 128,41 τ.μ. πλησίον της οδού Θεσ/νικης. ΠΩΛΕΙΤΑΙ κατάστημα 100 τ.μ. περιοχή φανάρια Κύπρου. ΠΩΛΕΙΤΑΙ κατάστημα 100 τ.μ. με 100 τ.μ. υπόγειο και 60 τ.μ. πατάρι στο κέντρο. ΠΩΛΕΙΤΑΙ ημιυπόγειος χώρος 170 τ.μ. κοντά στην Ανοίξεως. ΠΩΛΕΙΤΑΙ κατάστημα 104 τ.μ. επί της Κεντρικής. ΠΩΛΕΙΤΑΙ κατάστ. 107 τ.μ. με υπόγειο 90 τ.μ. στο κέντρο της Βέροιας. ΠΩΛΕΙΤΑΙ κατάστημα 160 τ.μ. περιοχή οδού Θεσ/νικης. ΠΩΛΕΙΤΑΙ γραφείο 100 τ.μ. στη Μ. Αλεξάνδρου. ΠΩΛΕΙΤΑΙ γραφείο 50 τ.μ. στη Μ. Αλεξάνδρου. ΠΩΛΕΙΤΑΙ κατάστημα 100 τ.μ. πλησίον του Αγ. Αντωνίου. ΠΩΛΕΙΤΑΙ κατάστημα – γραφείο 55 τ.μ. επί της οδού Μ. Αλεξάνδρου. ΟΙΚΟΠΕΔΑ – ΑΓΡΟΙ ΠΩΛΕΙΤΑΙ Αγροοικόπεδο 6.800 μ2 στα Καβάκια ΠΩΛΕΙΤΑΙ Οικόπεδο 390 μ2 στη Ραχιά ΠΩΛΕΙΤΑΙ Αγροοικόπεδο 4.000 μ2 στο Λοζίτσι ΠΩΛΕΙΤΑΙ Οικόπεδο 260 μ2 στο Κέντρο της Βέροιας ΠΩΛΕΙΤΑΙ Οικόπεδο 500 μ2 στη Σκοτίνα Πιερίας ΠΩΛΕΙΤΑΙ Οικόπεδο 500 μ2 στο Εργοχώρι ΠΩΛΕΙΤΑΙ Αγροοικόπεδο 4.00 μ2 στο Εργοχώρι ΠΩΛΕΙΤΑΙ Οικόπεδο 1.000 τ.μ. στη Βεργίνα. ΠΩΛΕΙΤΑΙ Οικόπεδο 1.000 τ.μ. στα Ασώματα. ΠΩΛΕΙΤΑΙ Οικόπεδο 1.000 τ.μ. στους Γεωργιανούς. ΠΩΛΕΙΤΑΙ Οικόπεδο 500 τ.μ. στη Βεργίνα. Κωττουνίου 18, Βέροια 59100 Τηλ. – Fax.: 23310 65564 Κιν. 6972 808878


αγγελιεσ 

epikera@otenet.gr

Δημοσιεύστε ΔΩΡΕΑΝ όλες τις μικρές αγγελίες στα Επικαιρα Τηλεφωνείστε στο 23310 78080 ή στείλτε στο fax 23310 78087 και στην ηλεκτρονική διεύθυνση epikera@otenet.gr

ΣΤΕΓΑΣΤΙΚΕΣ ΛΥΣΕΙΣ

ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ 27(3ος όροφος), ΒΕΡΟΙΑ

Αγορές Πωλήσεις

ΤΗΛ. 2331500786 ΚΙΝ. 6934888738

Ενοικιάσεις

ΔΙΑΜΕΡΙΣΜΑΤΑ Π Ω Λ ΟΥ Ν ΤΑ Ι

Ανοίξεως 28 τ.μ. 23.000 € Τσερμένη 45 τ.μ. καινούριο 1ος όροφος 46.000 € Προμηθέας 45 τ.μ. ανακαινισμένο ατομική θέρμανση 38.000 € Κέντρο 65 τ.μ. 53.000 € Πριμηθέας 80 τ.μ. ανακαινισμένο 58.000 € Εληά 100 τ.μ. καλή θέα 160.000 € Μουσείο 95 τ.μ. 1ος όροφος. Ευκαιρία 52.000 € Τσερμένη 96 τ.μ. καινούριο 3 Δωμάτια, κλειστό γκαράζ, ευκαιρία 108.000 € Καλλιθέα 60 τ.μ. καλό 30.000 € Μητρόπολη 96 τ.μ. και 20 τ.μ. αποθήκη 39.000 € Τσερμένη 110 τ.μ. 3 Δωμάτια, γκαράζ καινούριο 140.000 € Προμηθέας 120 τ.μ. καινούριο 3 Δωμάτια, γκαράζ 140.000 € Τσερμένη Μεζονέτα 160 τ.μ. καινούριο με θέα, γκαράζ 230.000 € Πιερίων Μεζονέτα 170 τ.μ. καινούρια 260.000 € ΚΤΕΛ 110 τ.μ. ανακαινισμένο 85.000 € Προμηθέας 65 τ.μ. 4ος όροφος με θέα 55.000 €

μονοκατοικιεσ Ραχιά μονοκατοικία καινούρια 85 τ.μ. χτίζει από πάνω άλλο τόσο με οικ. 900 τ.μ. καινούριο 190.000 € Φανάρια – Κύπρου μονοκατοικία σε 205 τ.μ. οικόπεδο 78.000 € Προμηθέας μονοκατοικία σε 250 τ.μ. οικ. 75.000 € Επισκοπή Βεροίας 80 τ.μ. σε 210 τ.μ. οικ. 45.000 € Πανόραμα μονοκατοικία 170 τ.μ. ημιτελές χτίζει άλλα 140 τ.μ. σε 430 τ.μ. οικ. 140.000 € Φλαμουριές μονοκατοικία παλιά σε 1.000 τ.μ. οικ. 50.000 € Πεζόδρομο μονοκατοικία σε 170 τ.μ. οικοπ. 120.000 € Κέντρο μονοκατοικία 120 τ.μ. σε 2 επίπεδα διατηρητέο 90.000 € Δοβρά 130 τ.μ. θέα σε 5.000 τ.μ. οικ. 250.000 € Πασακιόσκι 220 τ.μ. καινούριο, θέα 270.000 € Εληά 60 τ.μ. μονοκατοικία 40.000 €

επαγγελματικοι χωροι - γραφεια Γραφείο Ρολόι 25 τ.μ. 1ος γωνιακό 25.000 € Γραφείο Αγ. Αντώνιος 110 τ.μ. 1ος 160.000 € Μαγαζί Κεντρικής 30 τ.μ. 90.000 € Μαγαζί Κεντρικής 20 τ.μ. 25.000 € Μαγαζί ΚΤΕΛ 15 τ.μ. 20.000 € Μαγαζί ΚΤΕΛ 25 τ.μ. 35.000 € Μαγαζί Κέντρο 45 τ.μ. 90.000 € Μαγαζί Κέντρο 35 τ.μ. με προαύλιο χώρο 78.000 € Μαγαζί περιφερειακός 150 τ.μ. 240.000 € Μαγαζί Ρολόι 45 τ.μ. καινούριο 160.000 € Μαγαζί Μητροπόλεως 70 τ.μ. με 500 τ.μ. υπόγειο 290.000 € Μαγαζί Πανόραμα 140 τ.μ. σε οικόπεδο 420 τ.μ. χτίζει άλλα 140 τ.μ. ευκαιρία 150.000 € Μαγαζί Ρολόι 90 τ.μ. 190.000 € Μαγαζί Κεντρικής 70 τ.μ. καλό ευκαιρία 135.000 € Μαγαζί Βενιζέλου κεντρικότατο 70 τ.μ. με υπόγειο 70 τ.μ. (Δίνει ενοίκιο 1.700 €)

διαμερισματΑ Ε Ν Ο Ι Κ Ι Α Ζ Ο Ν ΤΑ Ι Αγ. Αντώνιος 30 τ.μ. ρετιρέ lux επιπλωμένο θέα απεριόριστη 230 € Τσερμένη 45 τ.μ. καλό 3ος όροφος 160 € Πασακιόσκι 35 τ.μ. ατομική θέρμανση καινούριο 220 € ΚΤΕΛ 28 τ.μ. καλό 140 € Προμηθέας 45 τ.μ. καινούριο ατομική θέρμανση 250 € Εληά 35 τ.μ. καλό 190 € Παπάκια 45 τ.μ. μπαλκόνι, θέα 160 € Βενιζέλου 60 τ.μ. επιπλωμένο πλήρες 240 € Ανοίξεως 45 τ.μ. ανακαινισμένο 180 € Κεντρικής 25 τ.μ. επιπλωμένο 180 € Κέντρο 35 τ.μ. καλό 180 € Στέγη 60 τ.μ. πάρκινγκ 180 € Μουσείο 110 τ.μ 5 ετών τζάκι, 3 Δωμάτια, πάρκινγκ 340 €

Πιερίων 100 τ.μ. 5 ετών πάρκινγκ 330 € Αγ. Παρασκευή 100 τ.μ. ατομική θέρμανση επιπλωμ. καλό 300 € Εληά κάτω 90 τ.μ. καινούριο 2 Δωμάτια, τζάκι, γκαράζ 350 € Εληά κάτω 110 τ.μ. καινούριο 3 Δωμάτια, τζάκι, αποθήκη, 2 γκαράζ 450 € Μητροπόλεως 90 τ.μ. ανακαινισμένο ατομική θέρμανση 230 € Γήπεδο 100 τ.μ. ατομική θέρμανση 220 € Προμηθέας 100 τ.μ. 2 Δωμάτια, ατομική θέρμανση, επιπλωμένο 270 €

επαγγελματικοι χωροι - γραφεια ΚΤΕΛ 140 τ.μ. ατομική θέρμανση 320 € Εδέσσης 60 τ.μ. με υπόγειο 50 τ.μ. 600 € Εδέσσης 40 τ.μ. με πατάρι 15 τ.μ. 280 € Βενιζέλου 40 τ.μ. 290 € Τσερμένη 50 τ.μ. 280 € Πιερίων 40 τ.μ. με πατάρι 370 € Ρολόι 50 τ.μ. σε καλό σημείο και υγειονομικού ενδιαφέροντος 350 € Αγ. Αντώνιο 67 τ.μ. με υπόγειο 67 τ.μ. καλό 1.000 € Μητροπόλεως Roma-pizza 30 τ.μ. υπόγειο 100 τ.μ. 240 € Ανοίξεως 40 τ.μ. υγειονομικού ενδιαφέροντος 210 € Προφ. Ηλία 50 τ.μ. 850 € Πεζόδρομος 70 τ.μ. 450 € Θεσσαλονίκης 90 τ.μ. και υπόγειο 90 τ.μ. γωνιακό 600 € Βενιζέλου 25 τ.μ. κεντρικό 130 € Βενιζέλου 30 τ.μ. lux 170 € Εληά 110 τ.μ. 1ος 400 € Μητρόπολη 40 τ.μ. 150 € Αγ. Αντώνιος 110 τ.μ. 1ος όροφος, 4 χώροι 400 € Αγ. Αντώνιος 40 τ.μ. 1ος 230 € Μ. Αλεξάνδρου 90 τ.μ. καλό 300 €

οικοπεδα Ραχιά οικόπεδο 2.200 τ.μ. 75.000 € Φανάρια Κύπρου οικόπεδο 204 τ.μ. 75.000 € Ραχιά Καβάκια αγροτεμάχιο πάνω στο δρόμο 5.700 120.000 € Εληά οικ. κάτω με άδεια 225 τ.μ. 85.000 € Πανόραμα οικ. θέα 680 τ.μ. 160.000 € Δοβρά οικ. επάνω στο δρόμο 6.000 τ.μ. 90.000 € Δοβρά αγροτεμάχιο περιφραγμένο με θέα 5.000 τ.μ. 120.000 € Πατρίδα οικ. με θέα 2.600 τ.μ. 125.000 € Παλατίτσια οικ. στο χωριό μέσα 750 τ.μ. 24.000 € Παπάκια οικόπεδο 230 τ.μ. 70.000 € Πανόραμα οικ. παιδικός σταθμός 690 τ.μ. 160.000 € Εργοχώρι οικοπ. Εργοχώρι πάνω 5.850 τ.μ. 130.000 € Ραχιά οικόπεδο στο γήπεδο κοντά 2.700 τ.μ. 110.000 € Ραχιά οικόπεδο στην είσοδο της Ραχιάς 2.200 τ.μ. 80.000 € Εργοχώρι οικόπεδο Καλής Παναγιάς 388 τ.μ. 125.000 € Ραχιά αγροτεμάχιο με διάφορα καρποφόρα δέντρα 2.800 τ.μ. 23.000 € Κουλούρα κόμβος 7.300 τ.μ. 110.000 € Πατρίδα οικόπ. Προς Γήπεδο 2.540 τ.μ. 100.000 € Νικομήδεια χωραφοοικόπεδο 13 στρέμματα 60.000 € Τρίλοφο οικόπεδο στο χωριό μέσα 1.430 τ.μ. 43.000 € Μετόχι οικόπεδο 1.157 τ.μ. 50.000 € Μακροχώρι οικόπεδο 1.965 τ.μ. 50.000 € Γεωργιανή οικόπεδο 1.965 τ.μ. 50.000 € Κουλούρα αγροτεμάχιο 12.000 τ.μ. 130.000 € Πατρίδα οικόπεδο κεντρικό 6.000 τ.μ. 70.000 €

ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΠΕΛΑΤΕΣ ΤΟΥ ΓΡΑΦΕΙΟΥ ΜΑΣ ΖΗΤΟΥΝΤΑΙ ΑΜΕΣΑ ΓΙΑ ΑΓΟΡΑ ΟΙΚΟΠΕΔΑ ΚΑΙ ΔΙΑΜΕΡΙΣΜΑΤΑ

ΠΩΛΗΣΕΙΣ ΠΩΛΕΙΤΑΙ Στον Τρίλοφο διόροφη κατοικία 84 τ.μ. οικόπεδο 550 τ.μ. τηλ: 2331093377 ΠΩΛΕΙΤΑΙ διαμέρισμα 115 τ.μ. καινούργιο στο Μακροχώρι Βέροια. Μεσιτικό γραφείο: 6974747117 ΠΩΛΕΙΤΑΙ SUZUKI SAMURAI, μοντέλο 91, cabrio, κιν:6942480058 ΠΩΛΕΙΤΑΙ Εξοπλισμός καφετέριας σε πολύ καλή τιμή Τηλ. επικοινωνίας 6949449615

ΠΩΛΕΙΤΑΙ: Πίνακας του DORIS.Διαστάσεις 92Χ72 χωρίς την κορνίζα.Είναι έργο του 1940 Τηλ:6977275357

ΠΩΛΕΙΤΑΙ έτοιμη επιχείρηση με είδη δώρων στο κέντρο της Βέροιας. Τιμή 9.500 Ευρώ. Τηλ. 2331024999. Κιν. what’s up 6988364223

Πωλείται: Χωράφι 3 στρέμ. με 120 δέντρα κεράσια με παραγωγή κάθε χρόνο, περιφραγμένο και νερό πόσιμο (περιοχή Τριπόταμου ΛΟΖΙΤΣΗ) σε τιμή ευκαιρίας. Τηλ: 2331023270 Κυρ. Γεράσιμος Πωλείται: Στα Καβάκια 6 Στρέμματα κτήμα με ροδάκινα και αναδομήσιμο. Ευκαιρία. Πωλείται: Περιοχή Κάτω Χώρα 4,5 Στρέμματα κτήμα ροδάκινα και αναδομήσιμο. Ευκαιρία. Πωλείται: Στη Λευκόπετρα 2,5 Στρέμματα οικόπεδο δομήσιμο σε τιμή ευκαιρίας. Πωλείται: κατάστημα Σούπερ Μάρκετ 170 τ.μ. περιοχή Αγαθια στο κέντρο και οικία στον επάνω όροφο 100 τ.μ. σε πολύ καλή κατάσταση σε τιμή ευκαιρίας. Τηλ. Πληρ.: 6941481652 2331062927

23

Πωλείται 140 τ.μ. σπίτι, 3 υπνοδ/ τια, 2 WC, καινούριο, άριστης κατασκευής, επάνω στην Αριστοτέλους. Κ. Αντώνης. Τηλ.: 6944833396 Πωλείται διαμέρισμα 120 τ.μ. στο κέντρο κοντά στη Μητροπόλεως με ατομική θέρμανση σε πολύ καλή κατάσταση. 4ος όροφος, 2 ΥΠ - 2 WC - Σαλοτραπεζαρία, Σαλοκουζίνα & αποθήκη (τιμή ευκαιρίας). Τηλ: 2331028644 - 6976320394 Κυρ. Έφη ΠΩΛΕΙΤΑΙ Διαμέρισμα 74 τ.μ. (Σ,Κ,2Δ,WC) στον 3ο όροφο, Βουλγαροκτόνου 2 στον Προμηθέα. Τιμή 72.000 €. Κιν. 6970959780. Πωλείται οροφοδιαμέρισμα 108 τμ. Ημιτελές. Περιοχή Μπαρμπούτα πιο πάνω από τη Γέφυρα. 3 υπ, 1 σαλοτραπεζαρία-κουζίνα, 1 wc. Τηλ: 2331025446 Κιν: 6973227071 Κα Χριστίνα ΠΩΛΟΥΝΤΑΙ 2 κοτοπουλιέρες σαραντάρες, ανοξείδωτες Γερμανίας Τιμή 1500 η μία 2.500 και οι δύο Τηλ. Επικοινωνίας: 6972842984 Πωλείται: Τροχόσπιτο μάρκας Tabbert εισαγωγής μήκος 6,5 μ.ετρα σε πολύ καλή κατάσταση και σε πολύ καλή τιμή με διπλό άξονα & με όλα τα αξεσουάρ, χρώμα άσπρο. Τηλ: 2331021204 & 6946779366 Πωλούνται Ραπτομηχανές παντός τύπου, επαγγελματικής και οικιακής χρήσεως. Service ραπτομηχανών. Ζήσης Σιμόπουλος, Εμμ. Παππά 27, Τηλ:2331065396 ΠΩΛΕΙΤΑΙ γραφείο 67 τ.μ. με ανεξάρτητη είσοδο και κλιματισμό στο

ΔΕΥΤΕΡΑ 21 ΜΑΪΟΥ 2012

κέντρο της Θεσ/νίκης. Μεσιτικό γραφείο: 6974747117


ελλαδα

Καθημερινη ΕφημερΙδα της κεντρικησ μακεδονιασ | τευχοσ 799

Στα ύψη μερική απασχόληση, ανασφάλιστη εργασία, μείωση προσλήψεων

Επιδεινώνεται το κλίμα στην αγορά

Τ

ην επικίνδυνη επιδείνωση του κλίματος στην αγορά εργασίας επιβεβαιώνουν τα στοιχεία του ΣΕΠΕ για το α’ τετράμηνο, βάσει των οποίων πλέον περίπου ο ένας στους δύο εργαζομένους εργάζεται με σχέση μερικής ή εκ περιτροπής απασχόλησης και ο ένας στους τρεις είναι ανασφάλιστος. Οι προσλήψεις ακόμη και σε ελαστικού ωραρίου και δικαιωμάτων θέσεις εργασίας εμφανίζονται μειωμένες, οι μισθοί στον ιδιωτικό τομέα παίρνουν την κατιούσα με σύναψη ατομικών συμβάσεων, οι συμβάσεις πλήρους απασχόλησης τείνουν να γίνουν είδος προς εξαφάνιση, δείχνοντας ότι η κρίση απασχόλησης στην Ελλάδα βαίνει επιδεινούμενη παρά τα αμφιλεγόμενα ως προς την αποτελεσματικότητα, αλλά σίγουρα επώδυνα μέτρα που έχουν ληφθεί. ΟΙ ΝΕΕΣ ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ Ειδικότερα, οι νέες προσλήψεις, κατά το α’ τετράμηνο του έτους, ήταν μειωμένες κατά 10,98%, ενώ μείωση κατά 12,77% εμφανίζουν οι συμβάσεις πλήρους απασχόλησης, επίσης μείωση κατά 2,72% οι συμβάσεις μερικής απασχόλησης και κατά 4,88% η εκ περιτροπής απασχόληση. Η εικόνα του τοπίου στην αγορά εργασίας χαρακτηρίζεται από τη μετατροπή ολοένα

και περισσότερων υφιστάμενων συμβάσεων πλήρους απασχόλησης σε συμβάσεις μερικής ή εκ περιτροπής εργασίας. ΜΕΡΙΚΗ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗ Το ποσοστό των συμβάσεων μερικής και εκ περιτροπής απασχόλησης στις νέες προσλήψεις αντιστοιχεί πλέον στο 46% του συνόλου των συμβάσεων. Η αναλογία των συμβάσεων μερικής απασχόλησης στο σύνολο των νέων συμβάσεων αυξήθηκε από 26,2% το 2010 σε 32,9% για το έτος 2011 και σε 35% για το α’ τετράμηνο του 2012. Το ίδιο συμβαίνει και με τις συμβάσεις εκ περιτροπής εργασίας οι οποίες το 2010 αντιπροσώπευαν το 6,8% του συνόλου των νέων συμβάσεων, το 2011, το 10,6% και το α’ τετράμηνο του 2012, το 11%. Ευθέως ανάλογη, είναι η μείωση των συμβάσεων πλήρους απασχόλησης. Το 2010, οι συμβάσεις εργασίας πλήρους απασχόλησης αντιπροσώπευαν το 67% των νέων συμβάσεων, το 2011, το 56,5% και το α’ τετράμηνο του έτους 2012, το 54%. ΕΛΑΣΤΙΚΕΣ ΜΟΡΦΕΣ Παράλληλα, αυξάνονται και οι μετατροπές των συμβάσεων πλήρους απασχόλησης σε ελαστικές μορφές εργασίας, οι περισσότερες με μονομερή απόφαση του εργοδότη. Οι συμβάσεις εργασίας πλήρους απασχόλησης που μετατράπηκαν

σε μορφές ευέλικτων συμβάσεων ήταν αυξημένες κατά 43,6% σε σχέση με το α’ τετράμηνο του 2011, ενώ οι μετατροπές που έγιναν με μονομερή απόφαση του εργοδότη αυξήθηκαν κατά 337% σε σχέση με το α’ τετράμηνο του 2010. Μείωση μισθών μέσω ατομικών συμβάσεων Σταθερή άνοδο εμφανίζει η σύναψη νέων επιχειρησιακών και ατομικών συμβάσεων με μειώσεις αμοιβών που κυμαίνονται από 15% έως 40%. Συνολικά κατά το α’ τετράμηνο του έτους, 263 επιχειρήσεις, που απασχολούν 13.829 εργαζομένους, προχώρησαν στη σύναψη επιχειρησιακών συμβάσεων με μειώσεις αμοιβών κατά 21,35% κατά μέσο όρο. Μεγαλύτερος αριθμός επιχειρήσεων, 16.338 επιχειρήσεις, που απασχολούν 64.201 εργαζομένους, κατέθεσαν στις επιθεωρήσεις εργασίας νέες καταστάσεις προσωπικού, από τις οποίες προκύπτουν μειώσεις 22,9% κατά μέσο όρο με ατομικές συμβάσεις εργασίας. Στο 36,3% η μαύρη εργασία Ανοδική είναι και η τάση της αδήλωτης εργασίας η οποία βρίσκεται στο 36,3%

στο α’ τετράμηνο του έτους από 28,9% το αντίστοιχο διάστημα του 2011. Από τους ελέγχους που διενεργήθηκαν σε 7.474 επιχειρήσεις, που απασχολούσαν 20.772 εργαζόμενους, εντοπίσθηκαν 7.549 ανασφάλιστοι εργαζόμενοι και επιβλήθηκαν πρόστιμα 3.930.000 ευρώ. Ανασφάλιστοι βρέθηκαν το 47,2%, των αλλοδαπών και το 32% των ημεδαπών που απασχολούνταν στις επιχειρήσεις που ελέγχθηκαν. Το 55% των ελέγχων έγινε σε επιχειρήσεις, εστίασης, όπου το ποσοστό της ανασφάλιστης εργασίας ήταν 65%, και το 20% στον κλάδο του λιανικού εμπορίου όπου οι ανασφάλιστοι ήταν το 12% των εργαζομένων. Το 4% των ελέγχων αφορούσαν τις βιοτεχνίες όπου διαπιστώθηκε ότι το ποσοστό των ανασφάλιστων ήταν 10%.

Η «μάχη» για μία θέση σε ΑΕΙ-ΤΕΙ

Με Νεοελληνική Γλώσσα ξεκινούν οι Πανελλήνιες Μ

ε το μάθημα της Νεοελληνικής Γλώσσας ανοίγει σήμερα Δευτέρα, 21 Μαΐου, η αυλαία των Πανελλαδικών Εξετάσεων. Οι πανελλαδικές εξετάσεις των υποψηφίων των ημερήσιων και εσπερινών Επαγγελματικών Λυκείων (Επαγγελματικά Λύκεια Ομάδα Α’) θα αρχίσουν μια ημέρα μετά, την Τρίτη 22 Μαΐου. Ως ώρα έναρξης εξέτασης ορίζεται η 08:30 π.μ., κοινή για τους υποψηφίους ημερησίων και εσπερινών Λυκείων. Οι υποψήφιοι πρέπει να προσέρχονται στις αίθουσες εξέτασης μέχρι τις 08:00 π.μ. Η διάρκεια εξέτασης κάθε μαθήματος είναι τρεις ώρες.

Δεδομένου ότι οι φετινές Εξετάσεις συμπίπτουν με τις επαναληπτικές εκλογές, υπάρχει πιθανότητα να αλλάξουν ημερομηνία κάποια ειδικά μαθήματα. Ωστόσο, προς το παρόν δεν υπάρχει επίσημη ανακοίνωση από το υπουργείο Παιδείας Μετά από συνάντηση που είχαν το Σάββατο, ο υπηρεσιακός πρωθυπουργός και η υπουργός Παιδείας διαβεβαίωσαν ότι έχει γίνει η απαραίτητη προετοιμασία και έχουν ληφθεί όλα εκείνα τα μέτρα που έπρεπε να ληφθούν προκειμένου να εξελιχθούν ομαλά οι πανελλαδικές εξετάσεις, παρά το γεγονός ότι σε κάποιο μέρος θα συμπέσουν με τις βουλευτικές εκλογές. Η κ. Αγγελική - Ευφροσύνη Κιάου τόνισε ότι το Υπουργείο είναι έτοιμο από κάθε άποψη και δεν υπάρχει κανένας λόγος ανησυχίας για τη διεξαγωγή των πανελλαδικών εξετάσεων. Όπως διευκρίνισε, οι εξετάσεις θα ολοκληρωθούν εντός του Ιουνίου, όπως και η βαθμολόγηση, έτσι ώστε να παραδοθεί η βαθμολογία και τα παιδιά να μπορέσουν να συμπληρώσουν τα μηχα-

24

νογραφικά δελτία. Ανέφερε ακόμη ότι θα εξαιρεθούν τα βαθμολογικά κέντρα από τα εκλογικά κέντρα, σημειώνοντας ότι «υπάρχει ήδη μία οδηγία από τις υπηρεσίες η οποία έχει εισακουστεί και μία εγκύκλιος έχει κυκλοφορήσει». «Νομίζω ότι είναι 38 τα βαθμολογικά κέντρα, τα οποία δεν θα είναι εκλογικά. Θα εξαιρεθούν έτσι ώστε τα γραπτά εκεί να φυλάσσονται και οι βαθμολογητές θα συνεχίσουν να βαθμολογούν», επισήμανε. ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΩΝ ΕΞΕΤΑΣΕΩΝ 2012 ΗΜΕΡΗΣΙΩΝ ΚΑΙ ΕΣΠΕΡΙΝΩΝ ΓΕΝΙΚΩΝ ΛΥΚΕΙΝ (ΓΕΛ) ΔΕΥΤΕΡΑ 21 - 5 - 2012 -ΝΕΟΕΛΛΗΝΙΚΗ ΓΛΩΣΣΑ ΓΕΝΙΚΗΣ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΤΕΤΑΡΤΗ 23 - 5 - 2012 –ΒΙΟΛΟΓΙΑ –ΦΥΣΙΚΗ -ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΑ ΚΑΙ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΗΣ -ΙΣΤΟΡΙΑ ΓΕΝΙΚΗΣ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 25 - 5 - 2012 -ΝΕΟΕΛΛΗΝΙΚΗ ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΑ –ΦΥΣΙΚΗ- ΘΕΩΡΗΤΙΚΗΣ ΚΑΤ/ΝΣΗΣ ΘΕΤΙΚΗΣ ΚΑΤΕΥΘΥΝΣΗΣ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΗΣ ΚΑΤ/ΝΣΗΣ (ΚΑΙ ΤΩΝ ΔΥΟ ΚΥΚΛΩΝ) ΔΕΥΤΕΡΑ 28 - 5 - 2012 -ΑΡΧΑΙΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ –ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΑ ΘΕΩΡΗΤΙΚΗΣ ΚΑΤ/ΝΣΗΣ ΘΕΤΙΚΗΣ ΚΑΤΕΥΘΥΝ-

ΔΕΥΤΕΡΑ 21 ΜΑΪΟΥ 2012

ΣΗΣ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΗΣ ΚΑΤ/ΝΣΗΣ (ΚΑΙ ΤΩΝ ΔΥΟ ΚΥΚΛΩΝ) ΤΕΤΑΡΤΗ 30 - 5 - 2012 –ΙΣΤΟΡΙΑ –ΒΙΟΛΟΓΙΑ -ΧΗΜΕΙΑ – ΒΙΟΧΗΜΕΙΑ -ΑΡΧΕΣ ΟΡΓΑΝΩΣΗΣ ΚΑΙ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΘΕΩΡΗΤΙΚΗΣ ΚΑΤ/ΝΣΗΣ ΘΕΤΙΚΗΣ ΚΑΤΕΥΘΥΝΣΗΣ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΗΣ ΚΑΤ/ΝΣΗΣ (ΚΥΚΛΟΣ ΤΕΧΝ/ΓΙΑΣ & ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ) ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΗΣ ΚΑΤ/ΝΣΗΣ (ΚΥΚΛΟΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ & ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ) ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 1 - 6 - 2012 –ΛΑΤΙΝΙΚΑ –ΧΗΜΕΙΑ –ΗΛΕΚΤΡΟΛΟΓΙΑ -ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΕΦΑΡΜΟΓΝ ΣΕ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΤΙΚΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ ΘΕΩΡΗΤΙΚΗΣ ΚΑΤ/ΝΣΗΣ ΘΕΤΙΚΗΣ ΚΑΤΕΥΘΥΝΣΗΣ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΗΣ ΚΑΤ/ΝΣΗΣ (ΚΥΚΛΟΣ ΤΕΧΝ/ΓΙΑΣ & ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ) ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΗΣ ΚΑΤ/ΝΣΗΣ (ΚΥΚΛΟΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ & ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ) ΤΡΙΤΗ 5 - 6 - 2012 -ΑΡΧΕΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΘΕΩΡΙΑΣ ΜΑΘΗΜΑ ΕΠΙΛΟΓΗΣ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΚΑΤΕΥΘΥΝΣΕΩΝ Ως ώρα έναρξης εξέτασης ορίζεται η 08:30 π.μ., κοινή για τους υποψηφίους ημερησίων και εσπερινών Λυκείων. Οι υποψήφιοι πρέπει να προσέρχονται στις αίθουσες εξέτασης μέχρι τις 08.00 π.μ. Η διάρκεια εξέτασης κάθε μαθήματος είναι τρεις (3) ώρες.

ΕΠΙΚΑΙΡΑ - 21 ΜΑΙΟΥ 2012  

ΕΠΙΚΑΙΡΑ - 21 ΜΑΙΟΥ 2012

Read more
Read more
Similar to
Popular now
Just for you