Page 1

Καθημερινη ανεξαρτητη Εφημερiδα της κεντρικησ μακεδονιασ | αρ.φυλλου 791 epikera@otenet.gr www.epikeranews.gr

Επικαιρα

09

τεταρτη μαϊοσ 2012 18-28 Βαθμοί Κελσίου TIMH: 0.50

Από τον Αντ. Σαμαρά και τον Ευ. Βενιζέλο

editorial

Πόσο σοφός είναι ο λαός; Από μεγάλους φιλοσόφους έχει υποστηριχθεί ότι ο λαός είναι σοφός. «Η γενική θέληση – έγραφε για παράδειγμα ο Ζαν Ζακ Ρουσώ – είναι σωστή και πάντα προς το συμφέρον του συνόλου». Είναι ασφαλώς μια άποψη. Που αποτελεί μεν το θεμέλιο της Δημοκρατίας, αλλά δεν βρίσκει σύμφωνους όλους τους φιλοσόφους. ΄Η έστω την πλειοψηφία τους. Εξάλλου το θέμα της σοφίας του λαού δεν είναι θέμα ποσότητας. Είναι θέμα ποιότητας και επιρροής στον τρόπο ζωής των λαών. Ούτως ή άλλως πάντως η αλήθεια μιας άποψης αποδεικνύεται στην πράξη. Σελ. 2

ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΜΕΤΑΝΟΙΑΣ

Το Χρονογράφημά Σελ.4

μας

τοπικα Κοινή ανακοίνωση του υπεραστικού ΚΤΕΛ Ν. Ημαθίας και των Αστικών ΚΤΕΛ Βέροιας και Νάουσας

Σταματούν τη μεταφορά μαθητών από τις 14 Μαΐου

ζητά ο Αλέξης Τσίπρας!

Σελ. 5

τοπικα

Σελ. 24

Υπαίθριος Τουρισμός Αγροτουρισμός

Εναλλακτικοί δρόμοι ανάπτυξης για την Ημαθία Σελ. 7

ό


editorial

Καθημερινη ΕφημερΙδα της κεντρικησ μακεδονιασ | τευχοσ 791

Νιλ Πόστμαν

Κ

Ένας σύγχρονός μας, ο καθηγητής Πολιτισμού και Επικοινωνίας του Πανεπιστημίου της Νέας Υόρκης Νιλ Πόστμαν, γράφει (στο βιβλίο του «Η πυξίδα του μέλλοντος»): «Οποιοσδήποτε ανόητος μπορεί να έχει άποψη. Το να ξέρεις όμως τι χρειάζεται να ξέρεις για να έχεις άποψη είναι σοφία (…). Σοφία δεν συνεπάγεται ότι κάποιος έχει τις σωστές απαντήσεις, αλλά ότι κάνει τις σωστές ερωτήσεις». Είναι φανερό ότι και μ’ αυτή την έννοια σοφός λαός δεν υπάρχει.

αι η ιστορία μας δίνει παραδείγματα πολλών σοφών πράγματι αποφάσεων ενός λαού αλλά και πολλών λαθεμένων. Μας διδάσκει δηλ. ότι οι λαοί, ως σύνολα ανθρώπων, είναι το ίδιο εκτεθειμένοι με τους μεμονωμένους ανθρώπους στην πιθανότητα λάθους επιλογής. Μ’ άλλα λόγια δεν, συμβαίνει κάτι «θαυματουργό» που να μετατρέπει τους ανόητους ανθρώπους σε σοφούς όταν π.χ. αποφασίζουν τι θα ψηφίσουν. Οι άνθρωποι είναι άνθρωποι, είτε ως άτομα είτε ως σύνολα, και ως τέτοιοι δεν είναι ούτε τέλειοι ούτε αλάνθαστοι. Όσο για τη σοφία είναι τόσο απαιτητική ώστε λίγοι, ελάχιστοι των θνητών, μπορούν να ανταποκριθούν στις απαιτήσεις της.

Μήλο, ότι ο Χίτλερ κατέλαβε την εξουσία και του παραχωρήθηκαν έκτακτες αρμοδιότητες νόμιμα και δημοκρατικά. Τα προαναφερθέντα δεν θέτουν κατά κανένα τρόπο, σε αμφισβήτηση τα αποτελέσματα των προχθεσινών εκλογών, ούτε φυσικά το πολίτευμά μας.

Ό

Α

σο για τη «μαζοψυχή», έναν ανεπιτυχή και αβάσιμο όρο που εισήγαγαν πριν πολλά χρόνια οι γλωσσοπλάστες του Πα.σο.κ ταυτίζοντας τη μάζα, ύλη με την άυλη ψυχή – ή το συλλογικό ασυνείδητο όπως το ονομάζουν οι ψυχολόγοι του βάθους, αυτό συνήθως υποβαθμίζει τους ευφυείς και καλλιεργημένους ανθρώπους παρά αναβαθμίζει τους ακαλλιέργητους. Χαρακτηριστικά για το ζήτημα αυτό είναι τα πορίσματα μεγάλων ψυχολόγων όπως π.χ. του Γουστάβου Λεμπόν (Η ψυχολογία του όχλου) ή του Αντλερ (Η ψυχολογία του ασυνειδήτου) κ.α. που κατά κανένα τρόπο δεν αναγνωρίζουν ως γνωρίσματα του λαού τη σοφία.

Κ

ι ας μην ξεχνούμε ότι και οι Αθηναίοι πολεμιστές της πρώτης Δημοκρατίας στον κόσμο, διέπραξαν εγκλήματα στη

Σύμφωνα με τις διατάξεις του Ν.3548/2007, όπως ισχύει, η εφημερίδα μας «ΕΠΙΚΑΙΡΑ Κεντρικής Μακεδονίας», έχει τη δυνατότητα να δημοσιεύει τα κάτωθι: • Διακηρύξεις- δημοπρασίες Δημοτικών Επιχειρήσεων • Περιλήψεις διακηρύξεων δημοπρασιών για μίσθωση ακινήτου, όταν οι διακηρύξεις αυτές δεν προέρχονται από τον δημόσιο τομέα όπως ορίζεται με το άρθρο 51 του Ν. 1892/1990 (ΦΕΚ Α΄101), όπως αυτό συμπληρώθηκε δια

Π

ροσπαθούν απλά να διαλύσουν κάποιους μύθους και προπαντός να ξεσκεπάσουν αυτούς που καλυπτόμενοι πίσω από τη «σοφία του λαού» επιχειρούν να μεταθέσουν σ’ αυτόν τις ευθύνες τους ή να δικαιολογήσουν την πατριδοκαπηλία και το λαϊκισμό τους ή – το και χειρότερο – να επικαλούνται, ακόμα και να διαπράττουν εγκλήματα σε βάρος του λαού. ξίζει πάντως να δούμε τι εννοούμε με τη λέξη σοφία και εάν και σε ποιο βαθμό ένας άνθρωπος ( ή και ένας λαός) μπορεί να χαρακτηριστεί σοφός. Για τη λέξη αυτή, υπάρχουν διάφοροι ορισμοί. Ανάλογα με τη σκοπιά από τη οποία βλέπει κανείς τα πράγματα. Θρησκευτικά: «Αρχή σοφίας φόβος Κυρίου». Σε ελεύθερη απόδοση: Αρχίζει κανείς να γίνεται σοφός όταν, σέβεται τις εντολές του Θεού. Μ’ αυτή την εύνοια σοφός δεν είναι κανένας. Με εξαίρεση τους Αγίους. Αλλά αυτοί είναι ελάχιστοι. Δεν υπάρχει κατά συνέπεια σοφός λαός.

Σ

Αφού όλοι σχεδόν νομίζουμε ότι τα ξέρουμε όλα, αλλά και οι λίγοι που γνωρίζουν πόσα πράγματα ξέρουν, γνωρίζουν ότι αυτά είναι πολύ λίγα άρα δεν μπορεί να είναι σοφοί. Συμπέρασμα σοφός λαός δεν υπάρχει.

Ο

Αντισθένης πρότεινε έναν άλλο ορισμό: «Αρχή σοφίας ονομάτων επίσκεψις». Που θα πει (σε ελεύθερη απόδοση) αρχίζει να γίνεται σοφός αυτός που ξέρει ακριβώς τη σωστή έννοια αυτών για τα οποία μιλάει. Λαός που να έχει αυτή τη δυνατότητα δεν υπήρξε ούτε υπάρχει.

Έ

κωδ. 8452

IÄÉÏÊÔÇÓÉÁ : ÅÐÉÊÁÉÑÁ EKÄÏÔÉÊÇ Á.Å. ÃÑÁÖÅÉÁ: Κεντρικής 65, ÂÝñïéá ÅÐÉÊÏÉÍÙÍÉÁ Tçë. 23310. 78080 - 6 FAX 23310. 78087 email: epikera@otenet.gr ÅÊÄÏÔÇÓ - ÄÉÅÕÈÕÍÔÇÓ: NIKOÓ ÐÁÐÁÍÉÊÏËÁÏÕ AÑ×ÉÓÕÍÔÁÊÔÑÉÁ: ÍÉÊÏËÅÔÔÁ ÖËÉÁÔÁÑÇ ÓÕÍÔÁÊÔÅÓ: ÊÙÓÔÇÓ ×ÁËÁÔÓÇÓ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ & ΔΙΑΦΗΜΙΣΗΣ ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΤΑΧΜΑΤΖΙΔΗΣ Ó×ÅÄÉÁÓÌÏÓ: ×ÁÑÇÓ ÌÁ×ÁÉÑÁÓ HAPPY ARTISTS DESIGNER TEAM www.happyartists.gr email: info@happyartists.gr ΣΕΛΙΔΟΠΟΙΗΣΗ: ΖΗΣΗ ΟΛΥΜΠΙΑ Äéáöçìéóôéêü ôìÞìá Î. ÌÐÁÑÁËÉÁÊÏÓ -

Η

e-mail: epikera@otenet.gr

άποψη αυτή του Νιλ Πόστμαν αξίζει παραπέρα ανάλυση. Θα το πράξουμε σε επόμενη έκδοσή μας.

Επίκαιρα ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ

2

Καθημερινη aneξαρτητη ΕφημερΙδα της Κεντρικής Μακεδονίας

νας σύγχρονός μας, ο καθηγητής Πολιτισμού και Επικοινωνίας του Πανεπιστημίου της Νέας Υόρκης Νιλ Πόστμαν, γράφει (στο βιβλίο του «Η πυξίδα του μέλλοντος»): «Οποιοσδήποτε ανόητος μπορεί να έχει άποψη. Το να ξέρεις όμως τι χρειάζεται να ξέρεις για να έχεις άποψη είναι σοφία (…). Σοφία δεν συνεπάγεται ότι κάποιος έχει τις σωστές απαντήσεις, αλλά ότι κάνει τις σωστές ερωτήσεις». Είναι φανερό ότι και μ’ αυτή την έννοια σοφός λαός δεν υπάρχει.

τηριζόμενοι στη σωκρατική σκέψη θα μπορούσαμε να πούμε ότι σοφός είναι αυτός που ξέρει καλά πόσο λίγα είναι αυτά που ξέρει. Μ’ άλλα λόγια δεν υπάρχει άνθρωπος ή λαός, σοφός.

του άρθρου 4 παρ. 8 του Νόμου 1943/1991 (ΦΕΚ Α΄50) • Περιλήψεις διακηρύξεων – προκηρύξεων διαγωνισμών (εξαιρουμένων των προσλήψεων προσωπικού) ιδρυμάτων που δεν εμπίπτουν στον ορισμό του άρθρου 51 του Ν. 1892/1990 (ΦΕΚ Α΄101), όπως αυτό συμπληρώθηκε δια του άρθρου 4 παρ 5 του Ν. 1943/1991 (ΦΕΚ Α΄50) περιπτώσεις (β) και (γ) • Περίληψη προκηρύξεων διαγωνισμών παροχής υποτροφιών ιδρυμάτων

Επiκαιρα

• Κανονιστικές των δημοτικών συμβουλίων • Περιλήψεις ανακοινώσεων- διαγωνισμοί προσλήψεων προσωπικού Δήμων • Περιλήψεις ανακοινώσεων- διαγωνισμοί προσλήψεων προσωπικού Δημοτικών Επιχειρήσεων, Γενικού Νοσοκομείου, ΤΕΙ, Πανεπιστημίου • Ανακοινώσεις προσλήψεων σε δημοτικούς παιδικούς σταθμούς • Περιλήψεις ανακοινώσεων- διαγωνισμοί προσλήψεων γενικά για τον δημόσιο τομέα

ΤΕΤΑΡΤΗ 09 ΜΑΪΟΥ 2012

Ô. ÏÉÊÏÍÏÌÉÄÏÕ ÅÊÔÕÐÙÓÇ:

É. ÊïñïìÞëçò Á.Å. ÓÕÍÄÑÏÌÅÓ: Åóùôåñéêïý åôÞóéá 90 åõñþ Åîùôåñéêïý åôÞóéá äïë. 250 Ôñáðåæþí - Ïñãáíéóìþí 300 åõñþ

Απαγορευεται Το σύνολο των περιεχομένων και των υπηρεσιών της εφημερίδας «ΕΠΙΚΑΙΡΑ ΤΗΣ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ διατίθεται στους αναγνώστες αυστηρά για προσωπική χρήση. Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, μετά ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς γραπτή άδεια του εκδότη.

• Ανακοινώσεις Δήμων • Ανακοινώσεις Δημοτικών Επιχειρήσεων • Ανακοινώσεις Νομαρχίας • Πράξεις χαρακτηρισμού – Προσλήψεις- Ανακοινώσεις Δασαρχείου • Παρουσίαση αποτελεσμάτων ΤΕΙ • Ανακοινώσεις Ιεράς Μητρόπολης • Ανακοινώσεις- Ψηφίσματα συλλόγων • Ανακοινώσεις ΔΕΗ- ΟΤΕ • Συνοπτική κατάσταση προϋπολογισμών Δήμων


ΣΧΟΛΙΑ 

Στην αναμονή για τα τραπεζοκαθίσματα

Κρίσιμο το θέμα περί των τραπεζοκαθισμάτων στα καφέ – μπαρ της Βέροιας και αναμένεται να απασχολήσει εκ νέου την Επιτροπή Ποιότητας Ζωής του Δήμου Βέροιας, καθώς ο ήρθε το πλήρωμα του χρόνου με τις μαγιάτικες θερμοκρασίες να σταθεροποιούνται κοντά στους 30οC και τα πεζοδρόμια, τα πάρκα και οι πλατείες να καταλαμβάνονται, επί πολλών τετραγωνικών – νομίμως ή μη – από εκατοντάδες τραπεζοκαθισμάτων, δημιουργώντας ένα κλίμα ανάπαυσης αφενός για τους θαμώνες αλλά και αγανάκτησης αφετέρου για περαστικούς των οποίων η διέλευση δυσχεραίνεται σημαντικά (ηλικιωμένοι, ΑΜΕΑ, μαμάδες με καροτσάκια κλπ). Να σημειωθεί ότι το θέμα είχε έρθει ως τακτικό για την συνεδρίαση της Επιτροπής την περασμένη Παρασκευή, η οποία ωστόσο αναβλήθηκε, μετά από πρόταση της αντιπολίτευσης και δη, την επισήμανση της Κατερίνας Κωστογλίδου, ότι η συζήτηση και η ψηφοφορία επί ενός τόσο σοβαρού θέματος για την τοπική κοινωνία, δύο μέρες μόλις πριν από τις εκλογές, θα μπορούσε ίσως να δώσει παρεξηγήσιμα αποτελέσματα και λάθος ερμηνείες προθέσεων, κάτι που ασφαλώς – και ως υπόνοια – δε θα τιμούσε το Σώμα της Επιτροπής. Συνεπώς είμαστε στην αναμονή για τον καθορισμό νέας ημερομηνίας, καθώς το καλοκαίρι δεν μπορεί πια να… περιμένει!!!

«Μάνα… κερδίσαμε σήμερα τουλάχιστον 20.000 ευρώ»!!! Σε κάθε κοινής λογικής σκέψη υπάρχει και μια αντιστροφή. Η παραπάνω φράση ειπώθηκε από επώνυμο πολιτικό άρχοντα που επισκέφθηκε αργά το βράδυ των εκλογών την Αίθουσα Τύπου της Αντιπεριφέρειας Ημαθίας για να πάρει… δημοσιογραφικό κλίμα των εξελίξεων. Μας είπε λοιπόν ότι είπε στη μάνα του «…κερδίσαμε σήμερα τουλάχιστον 20.000 ευρώ…». Η μάνα του ασφαλώς απόρησε και τον ρώτησε… «πώς»; Και εκείνος απάντησε: «Αν ήμουν υποψήφιος… τόσα θα χάναμε…»!!! Ουδέν σχόλιον έτερον, καθ’ότι… περιττόν!!!

Oικογενειακή υπόθεση..! “Είπα Χρυσή Αυγή και από τα εκλογικά αποτελέσματα διαπίστωσα ότι τελικά η οικογένεια και οι φίλοι της οικογένειας του κ. Νικ. Μιχαλολιάκου έχουν εκλεγεί» αναφέρει ο «Βηματοδότης» στην εφημερίδα ΤΟ ΒΗΜΑ. Και συνεχίζει: « Eχει εκλεγεί η σύζυγός του κυρία Ελένη Ζαρούλια έχει εκλεγεί ένας συγγενής του στην Β΄ Αθηνών και επίσης έχει εκλεγεί ο φίλος της κόρης του Ουρανίας στις Σέρρες. Είδατε πως «ξεβρομίζει ο τόπος»; Με οικογενειακή υπόθεση. Α, να μην ξεχάσω ανάμεσα στους 21 βουλευτές που εξέλεξε η Χρυσή Αυγή είναι και ο κ. Γ. Γερμενής, με το ψευδώνυμο... «Kaidas» μπασίστας ενός σκληροπυρηνικού... black metal συγκροτήματος. Κάτι τέτοια βλέπουν τα πρωτοπαλίκαρα του κ. Μιχαλολιάκου με τα μαύρα μπλουζάκια, τα ξυρισμένα

epikera@otenet.gr

κεφάλια και δίνουν στρατιωτικές εντολές προς άπαντες μόλις σκάσει μύτη ο «αρχηγός»: «Εγέρτητωωω»!” Tο μόνο που μπορεί να σχολιάσει κανείς είναι «δάσκαλε που δίδασκες»! Οικογενειοκρατία σε κόμμα που σύμφωνα με τις ανακοινώσεις του δεν έχει τίποτα κοινό με τα υπόλοιπα…!!!

Στη θέση του άτυχου σκυλιού θα μπορούσε να είναι ένα μικρό παιδί… Οι φιλόζωοι της Βέροιας απευθύνουν, γι άλλη μια φορά, έκκληση στους αρμόδιους - αστυνομία, δημοτική αρχή, υγειονομικές αρχές – να παρέμβουν άμεσα, πριν θρηνήσουμε – ανθρώπινα πλέον – θύματα.

Θέσεις λάβατε!!!

Αγανακτισμένοι φιλόζωοι, μητέρες μικρών παιδιών

Μπορεί να μην έσβησε ο απόηχος της πρώτης εκλογικής αναμέτρησης της 6ης Μαΐου – κατά πως δείχνουν τα πράγματα έπεται και δεύτερη – ωστόσο, έστω και δια του εκλογικού νόμου, οι ευχές της Δημάρχου Βέροιας Χαρίκλειας Ουσουλτζόγλου στην προηγουμένη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου προς τους συμβούλους που κατέβηκαν υποψήφιοι στις βουλευτικές εκλογές έπιασαν εν μέρει τόπο. Είχε ευχηθεί επιτυχία επισήμως στους κ.κ. Λάζαρο Τσαβδαρίδη, Ιωάννα Σοφρόνωφ και Πέτρο Τσαπαρόπουλο υπογραμμίζοντας ότι μια εκπροσώπηση στη βουλή από ανθρώπους του Δημοτικού Συμβουλίου θα αποδειχθεί ιδιαιτέρως ωφέλιμη για τον τόπο και τα προβλήματά του. Βέβαια τα πράγματα παραμένουν εντελώς ρευστά λόγω της εμφανούς αδυναμίας σχηματισμού Κυβέρνησης, οπότε δεν περιμένουμε κάποια ιδιαίτερη αλλαγή στην ατμόσφαιρα της προ ημερησίας συζήτηση της αποψινής συνεδρίασης, που πιθανότατα θα χαρακτηρίζεται μάλλον από κάποια εγκράτεια συναισθηματικών εκδηλώσεων(θετικών και αρνητικών). Εκείνο που δεν ξέρουμε είναι το ποια θα είναι η διεξαγωγή της συζήτησης για το «ναι» ή το «όχι» στην περιβόητη «Θέση 12» για την κατασκευή της Μονάδας Επεξεργασίας Απορριμμάτων, όπως επίσης και το κατά πόσο η τρέχουσα περίοδος με τα εκλογικά θα επηρεάσει προθέσεις και ασφαλώς… θέσεις των άμεσα ενδιαφερομένων για τη βουλή, στην ψηφοφορία.

Ομάδα μαθητών του 3ου Λυκείου Βέροιας στο θέατρο Παράθλαση στη Θεσσαλονίκη

Ομάδα μαθητών του 3ου Λυκείου Βέροιας στo πλαίσιο της ερευνητικής εργασίας της με θέμα: «Παίζουμε Θέατρο…», επισκέφτηκε την Παρασκευή 27 Απριλίου 2012 το θέατρο «Παράθλαση» στη Θεσσαλονίκη, στο οποίο σκηνοθετεί και πρωταγωνιστεί ο Βεροιώτης ηθοποιός κ. Γκασνάκης Γιώργος. Κατά την διάρκεια της επίσκεψης οι μαθητές ξεναγήθηκαν στο χώρο του θεάτρου, έμαθαν την ιστορία του και πήραν πολύτιμες συμβουλές και γνώσεις από τον κ. Γκασνάκη, λόγω της πολύχρονης και επιτυχημένης πορείας του στο θεατρικό σανίδι. Η Διευθύντρια του 3ου Λυκείου Βέροιας κ. Κορδονίδου Ελισάβετ, οι υπεύθυνες καθηγήτριες κ. Χατζηδημητρίου Ελευθερία και κ. Ασικίδου Αναστασία και οι μαθητές της ομάδας ευχαριστούμε θερμά τον κ. Γκασνάκη για την άμεση ανταπόκρισή του στο αίτημά μας και την προθυμία του να μας δεχτεί και να μας μεταφέρει την εμπειρία και την γνώση του. Ευχόμαστε κάθε επιτυχία στο έργο του.

Θανάσιμος κίνδυνος για παιδιά και ζώα στο πάρκο της Ελιάς! «Να ορίσουμε τι συνιστά ένα νεοναζιστικό κόμμα»

Ένα πολύ επικίνδυνο «χόμπι» εξακολουθεί να εξασκείται από επικίνδυνα, για ανθρώπους και ζώα, άτομα στο πάρκο της Ελιάς. Κάποιος ή κάποιοι, πιθανώς οι ίδιοι με παλιότερα, εξακολουθούν να πετούν φόλες στο πάρκο, θέτοντας σε θανάσιμο κίνδυνο αδέσποτα αλλά και δεσποζόμενα ζώα, όπως και μικρά παιδιά. Το περιστατικό που συνέβη, νωρίς το πρωί του Σαββάτου, αναθέρμανε την ανησυχία για το θέμα αυτό. Φιλόζωοι καταγγέλλουν ότι συνάντησαν στο συγκεκριμένο πάρκο ένα σκυλί, και μάλιστα δεσποζόμενο (όπως και άλλα που βρέθηκαν στον ίδιο χώρο την ίδια μέρα νεκρά), που είχε φάει φόλα. Αναγκάστηκαν να παρέμβουν άμεσα, αλλά δεν κατάφεραν να σώσουν τη ζωή του άτυχου ζώου. Η διάγνωση του κτηνιάτρου ήταν ότι επρόκειτο για πολύ δραστικό δηλητήριο.

3

ΤΕΤΑΡΤΗ 09 ΜΑΪΟΥ 2012

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή θα «επαγρυπνεί ιδιαίτερα» μετά την είσοδο ενός «νεοναζιστικού κόμματος» στο Ελληνικό Κοινοβούλιο και θα χρησιμοποιήσει όλους τους μηχανισμούς που διαθέτει εναντίον όσων παραβιάζουν τα ανθρώπινα δικαιώματα, ανακοίνωσε την Τρίτη ο πρόεδρος της Επιτροπής Ζοζέ Μπαρόζο. Ερωτηθείς, στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου, για τις απόψεις του σχετικά με το υψηλό ποσοστό που συγκέντρωσε το κόμμα Χρυσή Αυγή στις ελληνικές εκλογές, που του δίνει δικαίωμα αντιπροσώπευσης στο Ελληνικό Κοινοβούλιο, ο Μπαρόζο απάντησε πως «θα πρέπει να ορίσουμε τι συνιστά ένα νεοναζιστικό κόμμα» και να «δούμε τις εθνικές νομοθεσίες πάνω σε αυτό το θέμα». Αλλά, «όσον αφορά το κοινοτικό δίκαιο, η Επιτροπή δεν θα διστάσει να χρησιμοποιήσει όλους και το εννοώ, όλους τους μηχανισμούς που διαθέτουμε για να δράσουμε εναντίον όλων εκείνων οι οποίοι προσβάλλουν το κοινοτικό δίκαιο και τη θεμελιώδη χάρτα των ανθρωπίνων δικαιωμάτων» τόνισε. «Δεν θα διστάσουμε να αναλάβουμε δράση» διαβεβαίωσε ο Μπαρόζο, προσθέτοντας «όλοι θα πρέπει να βασίζονται στην Επιτροπή για την ιδιαίτερη επαγρύπνησή της».


τοπικα

Καθημερινη ΕφημερΙδα της κεντρικησ μακεδονιασ | τευχοσ 791

υ ο τ ίο ε ν ε φ α η λ ύ ο τ ν ε Αφ

Κ

Το

α

μ γράφη

χρονο

Αλληλογραφία με «ΤΑ ΝΕΑ» Αφεντούλης προς κυρία Έλενα Ακρίτα στις 21 Απριλίου 2012 Κυρία Έλενα, μόλις η σύζυγος έφερε τη φυλλάδα, από το περίπτερο, μαζί με «τα Μυστικά του Βάλτου» της προγιαγιάς του Αντώνη της, Πηνελόπης Δέλτα, αισθάνθηκα αυτονόητη υποχρέωση και πήρα μολύβι και χαρτί για να απαντήσω στο ακανθώδες ερώτημα της τελευταίας σελίδας: «Η ξύλινη γλώσσα βγαίνει και σε μαόνι;» Δυστυχώς δεν μπορώ να προβλέψω, πότε θα λάβεις αυτό το γράμμα και αν θα κλάψεις με μαύρο κλάμα. Άρχισα να γράφω, 45 χρόνια μετά τη μέρα που οι κολονέλοι έθεσαν όλους ημάς, εις γύψον, και είμαι ταραγμένος. Ένα άλλο ζήτημα είναι ο φόρτος εργασίας, από την αυξημένη ζήτηση πολιτικών αναλύσεων. Υποψήφιοι και ψηφοφόροι μ’ έχουν πρήξει! Δεν αποκλείεται να τελειώσω το γράμμα, μετά τις εκλογές, και να το ταχυδρομήσω, αν και όταν θα έχει ορκιστεί η κυβέρνηση συνεργασίας που θα βγάλει η κάλπη. Δεν είναι σύντομο ανέκδοτο. Σε παρακαλώ να μη με θεωρήσεις ψώνιο και βάλεις τα γέλια επειδή πιστεύω σε συνεργασίες, όταν χάθηκαν οι εργασίες στα βουνά και στα λαγκάδια. Η Αγγελική Νικολούλη ακούει; Τι κάθεται και δεν ξαμολήθηκε να τις βρει; Αν θέλεις να κάνεις συκώτι, άκου το ανέκδοτο με τον συνταξιούχο γείτονα, «Μήτσο». Σώθηκε με τη μεταρρύθμιση που έκανε ο αείμνηστος πατέρας σου, Λουκής, μαζί με τον Παπανούτσο, στην κυβέρνηση του Γέρου. Στην κατοχή, είχε παρατήσει το γυμνάσιο και, το ’66, κατάφερε να τελειώσει, το εσπερινό. Βρήκε κι έναν Κρητικό νωματάρχη – καλό παλικάρι, Βενιζελικός γαρ! - τα βόλεψε, με το πιστοποιητικό κοινωνικών φρονημάτων, και διορίστηκε γραμματέας. Το ‘70, τον έβαλαν να αναγγείλει έναν επίσημο που είχε πάει να μιλήσει με το μυστρί στο χέρι! Ο φουκαράς φοβήθηκε, με τους ατίθασους αριστερούς προγόνους που είχε, καταμπερδεύτηκε, και είπε: «Από τον εξώστην του κυρίου παπατάδε θα σας ομιλήσει το Δημαρχείον»! Τα πλήθη – αν είχαν κότσια ας μην πήγαιναν! - έσκασαν στα γέλια και τα όργανα της τάξης τον τσουβάλιασαν στην ψειρού. Τον έκλεισαν σε ένα κελί με κάτι «ποντικαραίους» (πολύ με άρεσαν οι φουρναραίοι σου!) ίσαμε δυάρια με ημιυπαίθριο που δεν είχε φιλοξενήσει κανέναν επώνυμο, όπως συμβαίνει στις μέρες μας. Χάλασε και το έγκλημα! Μια βδομάδα προσπαθούσαν να τον «σπάσουν» και να υπογράψει ότι το έκανε εξ επί τούτου! Στάθηκε βράχος και δεν λύγισε. Την όγδοη μέρα τον βρήκαν να κοπανάει το κεφάλι στον τοίχο, ουρλιάζοντας: «Κακούργα γλώσσα γιατί μπλέχτηκες;» και αφέθη ελεύθερος. Πρόσεξε να μη σε παρασύρουν οι δημοσκοπήσεις. Η κάλπη θα βγάλει Πρωθυπουργό που να γυρίσει η γη ανάποδα! Είπε ποτέ ο κ. Λουκάς: «γεια σας», «goodbye», «adieu» και άλλα αποχαιρετιστήρια; Όλο προς το «aufwiedersehen»

το πάει. Με τα κολλυβογερμανικά που ξέρω, ως πρώην γκασταρμπάιτερ, μεταφράζεται «εις το επανιδείν». Όταν διαβάζεις αυτές τις αράδες, μπορεί το Σύνταγμα να δονείται από τις ιαχές: «Ο Παπαδήμος έφυγε, ζήτω ο Παπαδήμος!» Ζήθι, Ευρωζώνη, με τη δημοκρατία σου! Κυρία Έλενα, η σύζυγος διαφώνησε με τη φύση του ερωτήματος. Της φάνηκε τάχαμου λείο και εύκολο, αλλά δεν ξόδεψε δράμι νιονιό για να βρει την απάντηση. Πέταξε ένα: «Είδατε πουθενά μαόνι με αγκίδες;» και κλείστηκε στην κρεβατοκάμαρα. Βάλθηκε να αποκωδικοποιήσει τα «Μυστικά» και να στείλει ραπόρτο για να παλέψει, ο Αντώνης της, τον Μνημονιακό Βαγγέλη και τους Αντιμνημονιακούς που θέλουν σώνει και καλά να του φορτώσουν το πολιτικό κόστος της «Αχλάδας» Οι ρετσινιές «Δεξιός» κι «Αριστερός» ξεχάστηκαν πια. Τις πήρε ο Γιώργος κι έφυγε και τίποτα δεν έδωσε γιατί αυτός δεν είχε, που λέει κι ένα τραγούδι. «Αχλάδα» είναι η δανειακή σύμβαση, στα κρυπτογραφημένα μηνύματα, που ανταλλάσσει με τη Συγγρού. Γιατί; Πίσω έχει η αχλάδα την ουρά! Προς το φθινόπωρο, βλέπει να μας κόβουν οι μαύρες πείνες, με τα μέτρα που ζήτησε ο σινιόρ «Μπαρόζος», και να αναστενάζουμε για λίγο λάδι. Αχ! Λάδι… Στα σημειώματα που στέλνει, στα μουλωχτά, λέει την Ελλάδα… «Αχλαδόκαμπο»! Όπως την κατάντησαν, θα τρώμε γκόρτσα για «φινόκια»(!) που τα είχε αδυναμία. Αν υπήρχαν και στις δικές σου προτιμήσεις, να τα ξεχάσεις. Γκόρτσο το ελληνικό, γκόρτσο το ξινόστυφο, γκόρτσο το αντιδιαρροϊκό κι ας στουπώσει η έδρα μας με τόσες έδρες που δώσαμε στους Μνημονιακούς. Καλά να πάθουμε! Παρά λίγο να ξεχάσω το ερώτημα. Ξύλινη γλώσσα, από μαόνι, δεν πήρε τ’ αυτί μου που να θάψω την Τρόικα! Αν σ’ ενδιαφέρει η φορμάικα, έχω δίπλα τον γιο του «Μήτσου». Θέλησε να πολιτευτεί για να σώσει την πατρίδα, κι αυτός, σαν να μην έφταναν τόσοι άλλοι. Άρχισε να λέει κάτι… νέος άνθρωπος! Τι νέος δηλαδή; Λες και κουβαλούσε λάσπη, όταν οι τύραννοι έχτιζαν τους «παρθενώνες» τους. Τρόμαξα να τον πείσω να μη γίνει «πολιτευάμενος»! Αν θέλετε να τον ακροαστείτε, «ειδοποία» να τον φορτώσω στον γάιδαρο των έξι και να τον στείλω στην εφημερίδα. Κόψτε μάπα και βγάλτε συμπέρασμα! Τα δέοντα, από την Πολυτίμη. Ρώτησε, αν ξέρεις από τσουκνιδόπιτα. Αν όχι, μην αμελήσεις να τη συμβουλευτείς. Μαζί με τα γκόρτσα, κάνει καλό! Μη μπεις στον κόπο να γράψεις απάντηση. Θα τη γράψω μόνος, τώρα που λασκάρισα, και θα τη στείλω για να είσαι ενήμερη. «Aufwiedersehen!» Μετά τιμής, Αφεντούλης ό αναλυτής

4

ΤΕΤΑΡΤΗ 09 ΜΑΪΟΥ 2012

Εις ώτα μη ακουόντων «Τα παιδία παίζει» ¨Όπως προβλέψαμε όλο το νταβαντούρι έγινε για να ξεφορτωθούμε τους κηπουρούς του Γιωργάκη. Πραγματικά τους περισσότερους ο λαός τους ξαπόστειλε.. Φυσικά αν είχαν το “ γνώθι σ¨αυτόν ” αντί για ένα παραφουσκωμένο εγώ θα είχαν παραιτηθεί να διευκολύνουν τον κ.Παπαδήμο.. Αυτοί όμως δεν είχαν καμιά τέτοια διάθεση και μάλιστα επιζητούσαν την παράταση της κυβέρνησης για να μην χάσουν το υπουργιλίκι. Μα πόσο αγαπούν την χώρα τους αυτοί οι άνθρωποι ιδίως όταν αυτή τους εξασφαλίζει τον μήνα που τρέφει τους έντεκα ! Τέλος πάντων γίνανε οι ρημάδες οι εκλογές και είδαμε τι χάναμε τόσα χρόνια που βγάζαμε κυβέρνηση με την πρώτη. Τώρα ο κάθε αρχηγός έχει το αλάθητο του πάπα και δεν το εγκαταλείπει ο κόσμος να χαλάσει . Οχυρώνεται πίσω από τις προγραμματικές του θέσεις λες και είναι οι εντολές που του παρέδωσε αυτοπροσώπως ο ίδιος ο Ύψιστος.. Είτε θα γίνει το δικό μου ή δεν … συμπεθεριάζουμε. Βέβαια συνήθως η πραγματικότητα είναι πιο πεζή: Η μου δίνετε αυτά τα υπουργεία ή παίρνω το καπελάκι μου και ορέ ντουβάρ που έλεγε και ο Καραγκιόζης. Φυσικά επειδή όλοι προσβλέπουν σε νέες εκλογές όλο το παιγνίδι γίνεται για να ρίξει ο ένας το βάρος στον άλλο. ¨Έτσι όποιος μένει με τον μουτζούρη της πρόκλησης νέων εκλογών την έβαψε. Με την λογική αυτή θα χρειαζόμασταν καμιά δεκαριά εκλογές και πρωθυπουργός θα έμενε ο αμουτζούρωτος ! Αυτό το παιγνίδι οι πολιτικοί το λένε δημοκρατικές διαδικασίες . Φαίνεται όμως ότι οι δικοί

μας πολιτικοί αγνοούν ότι υπάρχει και μια διαδικασία που λέγεται βελτιστοποίηση με σύνθεση απόψεων .Τα προβλήματα είναι κοινά , οι περιορισμοί ασφυκτικοί και «εδώ σε θέλω κάβουρα να περπατάς στα κάρβουνα»» .Ο Ελληνικός λαός ψήφισε και οι πολιτικοί οφείλουν να σχηματίσουν κυβέρνηση με τις ελάχιστες υποχωρήσεις από τις αρχές τους . Κανονικά όταν τους καλέσει ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας για τελευταία προσπάθεια πρέπει να κλείσουν πόρτες και παράθυρα και να τους αφήσουν χωρίς φαγητό και νερό μέχρις ότου σχηματίσουν κυβέρνηση. Αυτό το έχει θεσμοθετήσει η καθολική εκκλησία εδώ και αιώνες. Κλειδώνεται το κονκλάβιο των καρδιναλίων στη Καπέλα Σιξτίνα μέχρις ότου τελειώσουν οι ίντριγκες και οι συμβιβασμοί που καταλήγουν συνήθως σε ένα υπερήλικα Πάπα για να πάρουν σειρά και οι άλλοι. Έτσι μέχρι να βγεί άσπρος καπνός και να πουν περιχαρείς οι πιστοί : “ Χαμπέμους Πάπαμ ” πάει ο Πάπας ! Μεταξύ μας δεν καταλαβαίνουμε γιατί ο Πάπας ή ο Aρχιεπίσκοπος πρέπει να είναι μόνιμος .αλλά τέλος πάντων. . Το διασκεδάζουν λοιπόν οι πολιτικοί αρχηγοί ενώ ο λαός αγωνιά, Ας μη ξεχνούν όμως ότι οι επόμενες εκλογές θα είναι λαϊκό δικαστήριο για αρνηση σε στράτευση αφού η κυβέρνηση θα είναι πολεμική . Αφήστε που μπορεί στις νέες εκλογές να επανέλθουν οι κηπουροί δικαιωμένοι ! Αυτό μας έλειπε . Ας αφήσουν λοιπόν τις πολιτικάντικες παγίδες που στήνει ο ένας στον άλλο κι ας δώσουν λύση αν είναι ικανοί που πολύ αμφιβάλουμε... Ο ΠΑΡΟΙΜΙΑΣ (Κ,Δ)


ΤΟΠΙΚΑ 

epikera@otenet.gr

Κοινή ανακοίνωση του υπεραστικού ΚΤΕΛ Ν. Ημαθίας και των Αστικών ΚΤΕΛ Βέροιας και Νάουσας

Σταματούν τη μεταφορά μαθητών από τις 14 Μαΐου

Τ

ο υπεραστικό ΚΤΕΛ Ν. Ημαθίας και τα Αστικά ΚΤΕΛ Βέροιας και Νάουσας βρίσκονται στη δυσάρεστη θέση να ανακοινώσουν ότι από τη Δευτέρα 14 Μαΐου θα διακόψουν

τη μεταφορά των μαθητών. Οι τρεις συγκοινωνιακοί οργανισμοί δηλώνουμε ότι δεν θα συνεχίσουμε την εκτέλεση του έργου της μεταφοράς των μαθητών αν δεν λυθεί το ζήτημα της χρηματοδότησης του έργου. Με την ανακοίνωσή μας καταγγέλλουμε στην κοινή γνώμη τον εμπαιγμό τον οποίο υφιστάμεθα καθώς από το Σεπτέμβριο του 2011 που ξεκινήσαμε τη μεταφορά των μαθητών, δεν έχουμε πληρωθεί ούτε ένα ευρώ!!!

Από την έναρξη της σχολικής χρονιάς 2011-12 εκτελούμε συνεχώς και αδιαλείπτως το έργο της μεταφοράς των μαθητών και ενώ στους περισσότερους Δήμους της χώρας έχουν πιστωθεί τρεις φορές σχετικά κονδύλια τα οποία αποδόθηκαν στους δικαιούχους συγκοινωνιακούς φορείς, στην Ημαθία παρατηρείται μια περίεργη αδυναμία εξασφάλισης των σχετικών πιστώσεων. Επειδή αδυνατούμε πλέον να συνεχίσουμε την εκτέλεση του έργου της μεταφοράς, το οποίο πραγματοποιούμε από την έναρξη της σχολικής χρονιάς αποκλειστικά με δικά μας έξοδα, ανακοινώνουμε ότι, αν δεν καταβληθούν τα δεδουλευμένα για τη μεταφορά των μαθητών, είμαστε αναγκασμένοι να σταματήσουμε την εκτέλεση του έργου. Λυπούμαστε που υποβάλουμε μαθητές

και γονείς σε ταλαιπωρία, όμως η υπομονή μας εξαντλήθηκε. Στην ενέργεια της διακοπής της μεταφοράς των μαθητών μας οδήγησε η παντελής αδιαφορία των αρμοδίων – παρά τις προσπάθειες Αρχών - και ο διαρκής και βαρύτατος εμπαιγμός που υφιστάμεθα. Για το Υπεραστικό ΚΤΕΛ Ν. Ημαθίας Ο Πρόεδρος Αναστάσιος Συμεωνίδης Για το Δ.Σ του Αστικό ΚΤΕΛ Βέροιας Ο Πρόεδρος Παύλος Παυλίδης Για το Δ.Σ του Αστικό ΚΤΕΛ Νάουσας Ο Πρόεδρος Ηλίας Ορδουλίδης

Από το ΑΠΘ και το Διεπιστημονικό Κέντρο Αριστοτελικών Μελετών το 5o Διεθνές συμπόσιο :

«Tο πρόβλημα του χρόνου στον Αριστοτέλη» Στη Νάουσα την Κυριακή 13 Μαΐου

Ο

ι εργασίες του 5ου Διεθνούς Συμποσίου με θέμα «Το πρόβλημα του χρόνου στον Αριστοτέλη», θα φιλοξενηθούν στη Νάουσα την Κυριακή (13/5). Κορυφαίοι πανεπιστημιακοί και ερευνητές απ’ όλο τον κόσμο συμμετέχουν στο συνέδριο, το οποίο διοργανώνεται από το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης και το Διεπιστημονικό Κέντρο Αριστοτελικών Μελετών το διάστημα από 12 έως 15 Μαΐου 2012, και θα διεξαχθεί στη Θεσσαλονίκη και τη Νάουσα με την υποστήριξη του Δήμου. Ειδικότερα, σύμφωνα με το πρόγραμμα του Συμποσίου, την Κυριακή 13 Μαΐου στην αίθουσα συνεδρίων του Πολιτιστικού Κέντρου Σχολής Αριστοτέλους, θα φιλοξενηθούν δύο συνεδρίες, τις ώρες από 12:00 έως 17:30. Στη συνέχεια, ώρα 18:00-19:30, στην αίθουσα εκδηλώσεων της «Εστίας Μουσών», διοργανώνεται συζήτηση στρογγυλής τραπέζης με θέμα «Πτυχές της Αριστοτελικής Φιλοσοφίας για τον Χρόνο». Επισημαίνεται ότι, το 5ο Διεθνές Συμπόσιο φιλοξενείται και υποστηρίζεται από το Δήμο Νάουσας και εντάσσεται στις δράσεις για τη διεθνή ανάδειξη και προβολή του αρχαιολογικού μνημείου της Σχολής Αριστοτέλους.

Διευκρινίζεται ότι, η υποβολή δηλώσεων συμμετοχής στις συνεδρίες. που θα γίνουν την Κυριακή (13/5) στο Πολιτιστικό Κέντρο Σχολής Αριστοτέλους, γίνεται με τη συμπλήρωση έντυπης δήλωσης και την αποστολή της στην ηλεκτρονική διεύθυνση του Διεπιστημονικού Κέντρου Αριστοτελικών Μελετών του Α.Π.Θ.: dikam@ auth.gr , ενώ στη συζήτηση στρογγυλής τραπέζης που θα γίνει στην «Εστία Μουσών», η είσοδος είναι ελεύθερη για όλους τους πολίτες. Περισσότερες πληροφορίες για το πρόγραμμα του συμποσίου δημοσιεύονται στην ιστοσελίδα του Δήμου Ηρωικής Πόλης Νάουσας www.naoussa.gr.

H κίνηση του Μητροπολίτη μας Ο σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Βεροίας κ. Παντελεήμων: Την Τετάρτη 9 Μαΐου, εορτή του αγίου Χριστοφόρου, το πρωί θα λειτουργήσει στον ομώνυμο πανηγυρίζοντα ιερό ναό στον Πολυπλάτανο Ειρηνουπόλεως. Την Πέμπτη 10 Μαΐου στις 6 το απόγευμα θα συμμετάσχει στον πολυαρχιερατικό εσπερινό στον ιερό ναό αγίου Λουκά ιεράς μονής Παναγίας Δοβρά. Την Παρασκευή 11 Μαΐου το πρωί, εορτή αγίων Κυρίλλου και Μεθοδίου των Θεσσαλονικέων, φωτιστών των Σλάβων και ισαποστόλων, θα λειτουργήσει στον ομώνυμο πανυγηρίζοντα ιερό ναό στην Αλεξάνδρεια.

5

ΤΕΤΑΡΤΗ 09 ΜΑΪΟΥ 2012

Ευχαριστήριο Γεωργίας Μπατσαρά Θέλω μέσα από την καρδιά μου να ευχαριστήσω όλες και όλους που με τίμησαν με την ψήφο τους στις εκλογές της 6ης Μαΐου. Τον απλό κόσμο, τους συγγενείς και τους λιγοστούς καλούς φίλους που στάθηκαν δίπλα μου στον καλό και καθαρό αγώνα. Μεγάλο σχολείο οι εκλογές, κάνουν την πίκρα γνώση. Φωτίζουν σκοτεινές πτυχές, καθρεπτίζουν τη σαθρή πραγματικότητα, πληγώνουν ψυχές και παρατάξεις. Προσωπικά, συνεχίζω με την εντιμότητα που μου επιβάλει η αξιοπρέπειά μου. Γεωργία Μπατσαρά


τοπικα

Καθημερινη ΕφημερΙδα της κεντρικησ μακεδονιασ | τευχοσ 791

Οι σταυροί προτίμησης για κάθε υποψήφιο βουλευτή του Νομού μας και στους τρεις Δήμους

Μ

ε την έκδοση των αποτελεσμάτων σε ποσοστό 100% σε όλη την επικράτεια και από όλα τα εκλογικά κέντρα του Νομού μας, όπως είναι γνωστό εκλέχθηκαν βουλευτές οι: Αγγελος Τόλκας από το ΠΑΣΟΚ, Ξανθίππη Καρανίκα από το ΣΥΡΙΖΑ , ο Κώστας Γιοβανόπουλος από τους Ανεξάρτητους Έλληνες και η Ιωάννα Σοφρόνωφ από το ΚΚΕ. Οι σταυροί προτίμησης για όλους τους υποψήφιους Βουλευτές των επτά κομμάτων που εισήλθαν στη Βουλή, σύμφωνα με τα αποτελέσματα που δίνει η Περιφεριακή Ενότητα Ημαθίας είναι: ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΣΟΣΙΑΛΙΣΤΙΚΟ ΚΙΝΗΜΑ (ΠΑ.ΣΟ.Κ) 1 ΤΟΛΚΑΣ ΑΓΓΕΛΟΣ 6596 2 ΣΙΔΗΡΟΠΟΥΛΟΣ ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ 5272 3 ΓΙΚΟΝΟΓΛΟΥ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ 3488 4 ΜΠΑΛΤΑΤΖΙΔΟΥ ΘΕΟΔΩΡΑ 3180 5 ΣΙΔΗΡΟΠΟΥΛΟΥ ΧΡΥΣΑΝΘΗ (ΘΟΥΛΗ) 1544 6 ΚΑΡΑΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΥ ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΙΑ 842 ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ (ΝΔ) 1 ΤΣΑΒΔΑΡΙΔΗΣ ΛΑΖΑΡΟΣ 10571 2 ΒΕΣΥΡΟΠΟΥΛΟΣ ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ 6963 3 ΜΠΑΤΣΑΡΑ ΓΕΩΡΓΙΑ 4496 4 ΓΙΑΝΝΟΥΤΣΟΥ ΣΤΑΥΡΟΥΛΑ 3311 5 ΠΑΤΣΙΚΑΣ ΖΗΣΗΣ 2592 6 ΜΑΜΑΛΗΣ ΧΡΗΣΤΟΣ 2494 ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑ ΕΛΛΑΔΑΣ 1 ΤΑΜΠΑΚΗ- ΣΟΦΡΟΝΩΦ ΙΩΑΝΝΑ

2537 2 ΚΑΡΤΣΙΟΥΝΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ 2370 3 ΤΣΙΤΣΗΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ 2308 4 ΖΩΓΡΑΦΟΥ ΟΛΓΑ 1754 5 ΠΟΥΡΣΑΝΙΔΟΥ ΣΟΦΙΑ 1569 6 ΜΠΟΜΠΟΛΗΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ 1044 ΣΥΡΙΖΑ ΕΝΩΤΙΚΟ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ 1 ΚΑΡΑΝΙΚΑ ΞΑΝΘΙΠΠΗ 2895 2 ΣΙΔΗΡΟΠΟΥΛΟΥ ΚΥΡΙΑΚΗ 2721 3 ΜΟΡΑΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ 2163 4 ΟΡΦΑΝΙΔΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ 2051 5 ΧΑΜΠΙΔΗΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ 1811 6 ΠΥΡΚΑΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ 1557 ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΑΡΙΣΤΕΡΑ 1 ΤΣΑΠΑΡΟΠΟΥΛΟΣ ΠΕΤΡΟΣ 1440 2 ΓΙΑΝΝΟΥΛΗΣ ΦΙΛΙΠΠΟΣ 1266 3 ΤΣΕΛΙΟΣ ΣΤΑΥΡΟΣ 1100 4 ΓΙΑΝΝΟΥΣΗ- ΑΥΓΕΡΙΝΟΥ ΦΑΝΗ 934 5 ΜΑΡΑΝΤΙΔΗΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ 562 6 ΜΕΝΤΙΡΟΓΛΟΥ ΦΩΤΕΙΝΗ 447 ΛΑΪΚΟΣ ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ- ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ 1 ΣΤΑΥΡΟΥ ΗΛΙΑΣ 2419 2 ΠΑΤΣΑΛΗΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ 2178 3 ΤΣΩΡΗ ΔΗΜΗΤΡΑ 1695 4 ΤΣΙΟΥΛΗΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ 1287 ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ 1 ΓΙΟΒΑΝΟΠΟΥΛΟΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ

Ευχαριστήριο του Α. Τόλκα Φ

ίλες και φίλοι, συμπολίτισσες και συμπολίτες της Ημαθίας Το μεγαλύτερο ευχαριστώ σε όλους και όλες που εμπιστευθήκατε στο πρόσωπό μου την ευθύνη για την εκπροσώπηση του τόπου μας στο Ελληνικό Κοινοβούλιο. Σε αυτή την κρίσιμη συγκυρία, στην κρισιμότερη συγκυρία των τελευταίων δεκαετιών για τη χώρα μας, η ευθύνη είναι μεγαλύτερη από ποτέ και η δουλειά που μας περιμένει ακόμη δυσκολότερη. ΜΑΖΙ βάλαμε ως προτεραιότητες το έργο για τον τόπο μας, την ανανέωση, τις αξίες και αρχές στην πολιτική, τις μεταρρυθμίσεις που χρειάζονται παντού, τις απαραίτητες ανατροπές για το καλό όλων. Το ΠΑΣΟΚ πλέον είναι τρίτο κόμμα. Ο λαός αποφάσισε να ενισχύσει άλλα κόμματα, να αλλάξει τα πρόσωπα που διαχειρίστηκαν τα πράγματα μέχρι τώρα και να δώσει ηχηρό μήνυμα για το παρελθόν, το παρόν και το μέλλον της δημοκρατικής παράταξης. Να είστε σίγουροι πως θα εργαστώ σκληρά, όπως έκανα από το 2009, για να

χτίσουμε μαζί, με μια άλλη πολιτική, την Ημαθία της ανάπτυξης και της δημιουργίας. Την Ελλάδα της ισχυρής Δημοκρατίας και της Ευρωπαϊκής προοπτικής. Να χτίσουμε την Ημαθία στην οποία θέλουμε να ζούμε, την Ελλάδα που μας κάνει περήφανους. Σας ευχαριστώ.

6

3713 2 ΑΛΔΑΚΟΥ ΜΑΡΙΑ 3536 3 ΚΥΡΙΑΚΙΔΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ 2421 4 ΓΑΛΛΙΚΑΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ 2140 5 Γ Ι Α Γ Κ Ο ΓΛ Ο Υ ΑΝΤΩΝΙΟΣ 1431 6 ΤΑΡΑΛΑΣ ΧΡΗΣΤΟΣ 679

Ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ Ημαθίας για το εκλογικό αποτέλεσμα “Να τολμάμε να νικάμε”

Π

ολίτες της Ημαθίας, το ιστορικό εκλογικό αποτέλεσμα της 6η Μάη συνιστά κατάρρευση της πολιτικής του μνημονίου και της υποτελούς δανειακής σύμβασης, ανατροπή του δικομματισμού. Οι δυνάμεις που ψήφισαν τα μνημόνια και τη δανειακή σύμβαση είναι μειοψηφία στην κοινωνία. Ο λαός μας στήριξε τα όνειρα και τις ελπίδες του στο ΣΥΡΙΖΑ που είναι ο νικητής των εκλογών κι ας κάνουν πως δεν το καταλαβαίνουν ακόμα τα ΜΜΕ της διαπλοκής. Η ενωτική πρότασή μας για συγκρότηση αριστερής κυβέρνησης βρέθηκε στο επίκεντρο της προεκλογικής περιόδου και κέρδισε την αποδοχή ενός μεγάλου κομματιού των ψηφοφόρων. Έχουμε απόλυτη επίγνωση ότι κερδίσαμε μια μεγάλη μάχη, όχι όμως τον «πόλεμο». Θέλουμε να απευθυνθούμε σε όλους τους πολίτες που μας ψήφισαν και με αίσθημα ευθύνης να τους διαβεβαιώσουμε ότι θα τιμήσουμε τη ψήφο τους στο ακέραιο. Θα εξαντλήσουμε κάθε δυνατότητα και προοπτική για το σχηματισμό μιας αριστερής κυβέρνησης, που θα καταγγείλει το μνημόνιο και τη δανειακή σύμβαση και θα εφαρμόσει μια άλλη πολιτική με επίκεντρο τις ανάγκες των πολιτών κι όχι των τραπεζιτών και των τοκογλύφων. Σε τοπικό επίπεδο δώσαμε μια μάχη με πενιχρά οικονομικά μέσα, γίναμε αποδέκτες μιας άδικης τακτικής αποκλεισμού από ένα σημαντικό κομμάτι των τοπικών ΜΜΕ αλλά καταφέραμε χάρη στον αγώνα των μελών και φίλων του ΣΥΡΙΖΑ να κερδίσουμε την εκτίμηση των πολιτών πολλαπλασιάζοντας το ποσοστό μας. Θέλουμε να ευχαριστήσουμε όλους τους πολίτες της Ημαθίας που συναντήθηκαν στην κάλπη με το ΣΥΡΙΖΑ - ΕΚΜ. Τους διαβεβαιώνουμε πως θα κάνουμε ό,τι

ΤΕΤΑΡΤΗ 09 ΜΑΪΟΥ 2012

περνάει από το χέρι μας για να εκφράσουμε τα αιτήματά τους. Θέλουμε, επίσης, να απευθυνθούμε και στους πολίτες που επέλεξαν άλλα ψηφοδέλτια να τους πούμε πως θα είμαστε στο πλευρό τους σε δίκαιους κοινωνικούς αγώνες και διεκδικήσεις . Τους καλούμε να μελετήσουν την πολιτική πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ για διέξοδο από την κρίση ενωτικά κι αριστερά. Επίσης θέλουμε να ευχαριστήσουμε όλα τα μέλη, τους φίλους και τις φίλες του ΣΥΡΙΖΑ που έδωσαν με όλες τις δυνάμεις τους την εκλογική μάχη για να καταφέρουμε να έχουμε αυτό το θετικό αποτέλεσμα που ανοίγει νέους δρόμους ελπίδας για το λαό μας. Τέλος, θα θέλαμε να επισημάνουμε και τις δύο για μας ολοφάνερα αρνητικές πτυχές της εκλογικής μάχης. Η πρώτη αφορά τον καλπονοθευτικό εκλογικό νόμο που κυριολεκτικά και προκλητικά αλλοιώνει τη λαϊκή εντολή. Γίνεται σήμερα ακόμα πιο επίκαιρο το πάγιο αίτημα της αριστεράς για καθιέρωση της απλής αναλογικής ως πάγιου εκλογικού νόμου. Η δεύτερη αρνητική πτυχή είναι ότι ένα κομμάτι συμπολιτών μας καθοδηγούμενο από την απόγνωση εκφράστηκε σε μία λαθεμένη και επικίνδυνη κατεύθυνση ανοίγοντας την πόρτα του ελληνικού κοινοβουλίου σε μια νεοναζιστική οργάνωση.


τοπικα 

epikera@otenet.gr

Υπαίθριος Τουρισμός - Αγροτουρισμός

Εναλλακτικοί δρόμοι ανάπτυξης για την Ημαθία Τι δήλωσαν ντόπιοι επιχειρηματίες στα «Ε» για τις τοπικές μας δυνατότητες

Τ

ην αισιοδοξία τους για την αύξηση των αναπτυξιακών ευκαιριών για την Ημαθία, με παράλληλη εξασφάλιση ενός θεσμικού πλαισίου για τη στήριξη του Αγροτουρισμού και από πλευράς της ελληνικής πολιτείας ως επιτακτικής ανάγκης, εκφράζουν πλέον πολλοί εκ των επιχειρηματικών κύκλων της περιοχής μας, που διαβλέπουν μια σημαντική διέξοδο βιωσιμότητας, μέσα από την οργάνωση και τη λειτουργία του συγκεκριμένου χώρου δραστηριοτήτων, που διαπιστωμένα μέχρι σήμερα παραμένει τοπικά, σχετικά ανεκμετάλλευτος. ΕΜΦΑΣΗ ΣΤΙΣ ΤΟΠΙΚΕΣ ΜΑΣ ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΕΣ Το ζητούμενο επί του θέματος, όπως καταθέτουν στα «Ε» Ημαθιώτες Επιχειρηματίες, είναι η σύμπραξη και συμπόρευση όσων δραστηριοποιούνται εναλλακτικά στο χώρο της παραγωγής και της φιλοξενίας, προκειμένου να διαμορφωθούν οι κατάλληλες συνθήκες υποδοχής και εξυπηρέτησης Ελλήνων και ξένων επισκεπτών, που ούτως ή άλλως έχουν την Ημαθία ως προορισμό άλλων μορφών τουρισμού, να γνωρίζουν τις παραδοσιακές γεύσεις των προϊόντων που

παράγει η Ημαθιώτικη γη σε συνδυασμό με την κουλτούρα και τη φιλοσοφία των καλλιεργητών της. Άλλωστε η ροπή σε εναλλακτικές μορφές τουρισμού και μεταξύ αυτών και στον Αγροτουρισμό είναι ήδη μια δεδομένη κατάσταση σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες, που αρχίζει να κερδίζει έδαφος και στη δική μας. Το γεγονός ότι μέσα από τη λειτουργία των επενδυτικών προγραμμάτων Leader (ήδη από πλευράς υποδομών στην Ημαθία, λειτουργούν ειδικά ξενοδοχειακά καταλύματα παραδοσιακής αρχιτεκτονικής) αποτελεί μια πρώτη «ύλη» για την οργάνωση αγροτουριστικών δραστηριοτήτων. ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΩΝ ΣΤΑ «Ε» Για το θέμα, μας μίλησαν από την τοπική επιχειρηματική κοινότητα οι κ.κ. Σταύρος Γιανναβαρτζής και Μαρία Κομνηνού η οποία μάλιστα προς μηνός συμμετείχε στις εργασίες του 1ου Πανελληνίου Συνεδρίου Τουρισμού – Υπαίθρου και Αγροτουρισμού που έλαβε χώρα στα Χανιά της Κρήτης, μιας συνδιοργάνωσης του Συνδέσμου Ενώσεων Αγροτουρισμού Ελλάδας του οποίου είναι μέλος η ίδια, της Περιφέρειας Κρήτης και των τεσσάρων τοπικών Επιμελητηρίων. ΣΤ. ΓΙΑΝΝΑΒΑΡΤΖΗΣ Για την ανάγκη τοπικής ενδυνάμωσης του Αγροτουρισμού, ώστε να αποτελεί η Ημαθία ιδανικό προορισμό σε συνάρτηση και με τις λοιπές μορφές τουρισμού μίλησε ο κ. Γιανναβαρτζής με τα εξής: «…Είναι ιδιαίτερα ευχάριστο που το τελευταίο διάστημα μορφές επιχειρηματικότητας από την περιοχή μας προβάλλονται και αξιοποιούνται, έστω και με πρωτοβουλίες που δεν βρίσκουνε την αναμενόμενη επίσημη στήριξη, βασιζόμενες κυρίως στην ατομική διάθεση και προσπάθεια του καθενός. Στην συγκεκριμένη περίπτωση ο αγροτουρισμός αναδεικνύει και αξιοποιεί πολλές από τις παραμέτρους που διαθέτει η περιοχή μας, όπως πολιτιστική κληρονομιά, διατροφή, τοπικά προϊόντα, φύση, παραδοσια-

κές τέχνες κ.α. Συνδυάζοντας όλα τα παραπάνω, δημιουργείται μια νέα διάσταση στον τουρισμό, τον οποίο και εμπλουτίζει, κάνοντας τον πιο ποιοτικό, άρα περισσότερο ανταγωνιστικό για εμάς προς στις παραδοσιακά τουριστικές περιοχές. Στις σημερινές απαιτήσεις των αγορών και των νέων τάσεων στο χώρο, η εναλλακτική αυτή πρόταση έρχεται να προστεθεί στο αρχαιολογικό και το θρησκευτικό τουρισμό που διαθέτει η περιοχή μας, ενισχύοντας τη διαπραγματευτική θέση προς την τουριστική βιομηχανία. Η απασχόληση, η δημιουργία εισοδημάτων, η προβολή των τοπικών προϊόντων και η συγκράτηση πληθυσμών συνθέτουν και αναβαθμίζουν τη σημαντικότητα αυτής της μορφής τουρισμού…». Μ. ΚΟΜΝΗΝΟΥ Η κ. Κομνηνού, ιδιοκτήτρια ξενώνα στη Βεργίνα, δίνει έμφαση στην σπουδαιότητα διοργάνωσης του Συνεδρίου της Κρήτης, προκειμένου οι ντόπιοι επιχειρηματίες του Αγροτουρισμού, που μέχρι στιγμής δε στηρίζονται από κάποιο θεσμικό πλαίσιο από πλευράς κράτους, να λειτουργούν με τις προδιαγραφές πιστοποίησης που θέτει η Ε.Ε. «…Η οργάνωση του Συνεδρίου ήταν απίστευτη και οι καλεσμένοι έδειξαν πολύ με-

γάλο ενδιαφέρον. Ήταν σημαντικό και για την τοπική μας προβολή, αφού κάθε σύνεδρος που αντιπροσώπευε τον τόπο του, είχε δείγματα προϊόντων της περιοχής του. Από την Ημαθία στην προκειμένη περίπτωση παρουσιάσαμε κομπόστες της VENUS και της ΑΛΜΕΕΕ. Αυτό που αποκομίσαμε όλοι οι αντιπρόσωποι είναι ότι επειδή πλέον ανήκουμε στην Ευρωπαϊκή Ένωση, ίσως τελικά θα έχουμε κάποια σημαντική στήριξη από εκεί, επί της ουσίας, αφού το κράτος δε μας καλύπτει θεσμικά μέχρι σήμερα. Ο Γενικός Γραμματέας του αντίστοιχου Συνδέσμου με τον ελληνικό, ο οποίος παραβρέθηκε στο συνέδριο, δεσμεύτηκε ότι θα μας πιστοποιήσει, αυτό ακριβώς που θέλουμε. Να αξιολογηθούμε όλοι οι ιδιοκτήτες καταλυμάτων της Ελλάδας από αρμόδια επιτροπή, ώστε να πάρουμε το πολυπόθητο σήμα το οποίο θα μας δώσει το πράσινο φως για τις δραστηριότητές μας και κατά συνέπεια θα ανοίξει και άλλους δρόμους ανάπτυξης για την Ημαθία. Άλλωστε στην πράξη πληρούμε όλες τις προδιαγραφές - προϋποθέσεις πιστοποίησης. Και υποδομές υπάρχουν, και παραδοσιακές καλλιέργειες και προϊόντα και πάνω από όλα, το οικογενειακό κλίμα φιλοξενίας και περιήγησης για κάθε επισκέπτη…». Κωστής Χαλάτσης

Η Βέροια υποδέχεται την Ολυμπιακή Φλόγα Α

πό 10-17/5/2012 θα διεξαχθεί επί Ελληνικού εδάφους, η Ολυμπιακή Λαμπαδηδρομία των ΧΧΧ Ολυμπιακών Αγώνων «ΛΟΝΔΙΝΟ 2012» που αποτελεί τον προπομπό της μεγάλης γιορτής των Ολυμπιακών Αγώνων που θα διεξαχθούν φέτος στο Λονδίνο. Ο Δήμος Βέροιας, το Αθλητικό Τμήμα του ΚΑΠΑ και η ΚΕΠΑ Δήμου Βέροιας, σε συνεργασία με την Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή και την Οργανωτική Επιτροπή των Ο.Α. «ΛΟΝΔΙΝΟ 2012» διοργανώνουν την Κυριακή 13/5/2012 και ώρα 13:30 στο πάρκο Ελιάς στη Βέροια , την τελετή υποδοχής της Ολυμπιακής φλόγας στην πόλη μας. Δεδομένου ότι το γεγονός της άφιξης της φλόγας, αποτελεί αντικείμενο παγκόσμιου ενδιαφέροντος καλούνται όλοι οι κάτοικοι να παραβρεθούν στην τελετή. ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΕΛΕΤΗΣ • Άφιξη Ολυμπιακής Φλόγας – Αφή βωμού από λαμπαδη-

δρόμο • Άφιξη αντιπροσωπείας επισήμων της Ελληνικής Οργανωτικής Επιτροπής και της Οργανωτικής Επιτροπής των Ο.Α. «ΛΟΝΔΙΝΟ 2002 • Ανάκρουση των ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥ ΥΜΝΟΥ – ΕΘΝΙΚΟΥ ΥΜΝΟΥ Μ.ΒΡΕΤΑΝΙΑΣ – ΕΘΝΙΚΟΥ ΥΜΝΟΥ ΕΛΛΑΔΟΣ • Έπαρση σημαιών : Ολυμπιακών Αγώνων , Μ. Βρετανίας και Ελλάδος με την ανάκρουση των αντίστοιχων ύμνων • Χαιρετισμός Δημάρχου • Χαιρετισμός εκπροσώπου Οργανωτικής Επιτροπής «ΛΟΝΔΙΝΟ 2012» • Χαιρετισμός εκπροσώπου Ελληνικής Οργανωτικής Επιτροπής • Ανταλλαγή δώρων

7

ΤΕΤΑΡΤΗ 09 ΜΑΪΟΥ 2012


τοπικα

Καθημερινη ΕφημερΙδα της κεντρικησ μακεδονιασ | τευχοσ 791

Εορτασμός των Εθνικών Αγώνων και της Εθνικής Αντίστασης κατά του ναζισμού και του φασισμού

Η

9η Μαϊου, ημέρα λήξης του Δευτέρου Παγκοσμίου Πολέμου καθιερώθηκε ως ημέρα Πανελλαδικού Εορτασμού των Εθνικών Αγώνων και της Εθνικής Αντίστασης κατά του Ναζισμού και του Φασισμού, για την έμπρακτη απόδοση της οφειλόμενης από το Έθνος τιμής προς τους πολεμιστές, τους αγωνιστές, τους νεκρούς και τα θύματα του Ιερού Αγώνα και της Εθνικής Αντίστασης 1941-1944 του Ελληνικού Λαού, εναντίον των εχθρικών στρατευμάτων κατοχής. Ο φετινός εορτασμός για τη λήξη του Δευτέρου Παγκοσμίου Πολέμου θα γίνει σε ολόκληρη την επικράτεια, την Τετάρτη 9 Μαϊου 2012. Οι κύριες εκδηλώσεις του εορτασμού θα γίνουν στην πόλη της Βέροιας, σύμφωνα με το πρόγραμμα που καταρτίστηκε από την Περιφερειακή Ενότητα Ημαθίας. Αναλυτικά το πρόγραμμα εορτασμού περιλαμβάνει: α) Γενικό σημαιοστολισμό από την 8η πρωινή ώρα μέχρι τη δύση του ηλίου, την ημέρα της εορτής. β) Φωταγώγηση όλων των Δημοσίων, Δημοτικών Καταστημάτων καθώς και των Καταστημάτων των Ν.Π.Δ.Δ. και των Τραπεζών από τη δύση του ηλίου της 9ης Μαϊου μέχρι τις πρωινές ώρες της επομένης. γ) Τετάτρη 9 Μαϊου 2012 και ώρα 10.30΄ π.μ. τέλεση δοξολογίας στον Ιερό Ναό του Αγίου Αντωνίου με τη χοροστασία του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Βεροίας, Ναούσης & Καμπανίας κ. Παντελεήμονα. δ) Στις 11.30΄ π.μ. της ιδίας μέρας κατάθεση στεφάνων στο Ηρώον της πόλης ( Πλατεία Ωρολογίου ) από:

1. Βουλή των Ελλήνων 2. Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε. Ημαθίας 3. Στρατηγό – Διοικητή Β΄ Σ. Σ. 4. Δήμαρχο Βέροιας 5. Αστυν. Δ/ντή Ν. Ημαθίας 6. Δ/τή Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Ημαθίας 7. Δ/τη Σχολής Μετεκ/σης & Επιμόρφωσης (Ελλην. Αστυνομίας) Β. Ελλάδας 8. Πολιτικά κόμματα 9. Εκπροσώπους Αντιστασιακών Οργανώσεων 10. Πολιτικές Νεολαίες και Εκπροσώπους Νομικών Προσώπων ή άλλων Φορέων που θα θελήσουν να τιμήσουν την εορτή αυτή. Όσοι από τους εκπροσώπους Οργανώσεων, Ενώσεων, Φορέων, Συλλόγων και Σωματείων επιθυμούν να τιμήσουν την ημέρα λήξης του Δευτέρου Παγκοσμίου Πολέμου, καταθέτοντας στεφάνι, πρέπει με δική τους μέριμνα και δαπάνη να παραγγείλουν το στεφάνι, το οποίο πρέπει να βρίσκεται στο χώρο κατάθεσης, στο Ηρώον της πόλης, μέχρι τις 10 π.μ. της 9ης Μαΐου 2012. Επίσης, να δηλώσουν, τηλεφωνικά, στο τηλέφωνο 23313 50172 την πρόθεσή τους αυτή, μέχρι την 14.30΄ ώρα της 8ης Μαΐου 2012. Τα όσα αφορούν την Ιεροτελεστία θα ρυθμιστούν από την Ιερά Μητρόπολη Βεροίας, Ναούσης & Καμπανίας, την παράταξη του στρατιωτικού αγήματος απόδοσης τιμών, της Στρατιωτικής Μουσικής καθώς και την εγκατάσταση μικροφωνικής συσκευής στο χώρο της κατάθεσης στην Πλατεία Ωρολογίου στις 9-5-2012, από το Β.΄ Σ.΄Στρατού και τέλος την τήρηση της τάξης, σ’ όλες τις εκδηλώσεις, από την Αστυνομική Δ/νση Ημαθίας. Τελετάρχης ορίζεται ο κος Μιχάλης Τσαντεκίδης, υπάλληλος του Ε.Χ.Κ.Σ. Επειδή έχουμε χρέος να αποδώσουμε έμπρα-

κτα την οφειλόμενη τιμή και ευγνωμοσύνη στους πολεμιστές, τους αγωνιστές, τους νεκρούς και τα θύματα του ιερού αγώνα και της Εθνικής Αντίστασης 1941-1944, του Ελληνικού λαού, εναντίον των εχθρικών στρατευμάτων κατοχής, παρακαλούμε για τη συμμετοχή όλων στις εκδηλώσεις του προγράμματος,

Φίλες και φίλοι του Συνδέσμου, Ευχαριστούμε όλους τους Ημαθιώτες και τις Ημαθιώτισες που μας εμπιστεύθηκαν με την ψήφο τους και μας επέλεξαν για να εκφράσουν το δημοκρατικό τους δικαίωμα. Ο δικομματισμός κατέρρευσε στην Ελλάδα. Η μεταπολίτευση κλείνει τον κύκλο της και μέσα στο νέο μεταβατικό πολιτικό σκηνικό που διαμορφώνεται δημιουργούνται οι προϋποθέσεις για ένα πολίτευμα περισσότερο δημοκρατικό. Ο Σύνδεσμος Εθνικής Ενότητας έδωσε τη δύσκολη εκλογική μάχη. Όσοι μας βοήθησαν και στάθηκαν στο πλάι μας με ειλικρίνεια και ανιδιοτέλεια αισθάνονται ότι έπραξαν το καθήκον τους απέναντι στην Πατρίδα τους. Η επόμενη μέρα χαράζει για τον Σύνδεσμο ακόμη δυσκολότερη. Με ευθύνη, σκληρά διλήμματα και επιλογές. Ο Μαραθώνιος όμως δεν τερματίστηκε ακόμη. Συνεχίζουμε! Για την τοπική Επιτροπή της Π.Ε. Ημαθίας του Συνδέσμου Δημήτρης Κιορπές

Η Χρυσή Αυγή για τα αποτελέσματα των εκλογών α αποτελέσματα των εθνικών εκλογών αποτελούν την πρώτη μεγάλη κερδισμένη μάχη των Ελλήνων Εθνικιστών σε έναν ολοκληρωτικό πόλεμο ενάντια στο σάπιο μεταπολιτευτικό καθεστώς της εθνικής προδοσίας και της κοινωνικής εξαθλίωσης. Ποταμοί λάσπης, δαιμονοποίηση, απόλυτη φίμωση και ψευδή δημοσκοπικά στοιχεία είναι μερικά από όσα προηγήθηκαν κατά τη διάρκεια της προεκλογικής περιόδου με σκοπό να αποτρέψουν την ενίσχυση της Χρυσής Αυγής. Δεν τους πέρασε! Η Χρυσή Αυγή είναι εδώ με ισχυρή κοινοβουλευτική ομάδα απαρτιζόμενη από Έλληνες μαχητές και όχι φαιδρούς πολιτικάντηδες. Όλοι ήταν εναντίον μας και Εμείς συνεχίζουμε εναντίον όλων! Σε προσωπικό επίπεδο η υποψηφιότητά μου είχε τον χαρακτήρα συστράτευσης στη σημαντική αυτή μάχη στο πλευρό των Συναγωνιστών - Συνυποψήφιων μου, πάντα υπό τις διαταγές του Αρχηγού. Για μια Ελλάδα υπερήφανη, ανεξάρτητη, εθνοφυλετικά καθαρή και κοινωνικά δίκαιη. Ενάντια στα μνημόνια της υποτέλειας, στα ντόπια και ξένα μεγαλοοικονομικά συμφέροντα, στους λαθρομετανάστες και τους προδότες πολιτικούς αστικής και μαρξιστικής απόχρωσης. Για να ανήκει η Ελλάδα στους Έλληνες! Με μηδενική προβολή από τα τοπικά ΜΜΕ, μηδενική χρηματοδότηση, χωρίς καν να γνωρίζει η πλειοψηφία των συμπολιτών μας τα πρόσωπά μας, δώσαμε έναν ακόμα αγώνα αγνό, όμορφο, ασυμβίβαστο και ανυποχώρητα Εθνικιστικό. Θέλω να ευχαριστήσω όλους όσους στήριξαν τα ψηφοδέλτια του Λαϊκού Συνδέσμου, οδηγώντας τη Χρυσή Αυγή στην ισχυρή διεκδίκηση έδρας στο νομό μας, γνωρίζοντας πως δε θα είχαν κανένα απολύτως προσωπικό όφελος παρά μόνο την ηθική ικανοποίηση της ελάχιστης συνεισφοράς στον Αγώνα που η Χρυσή Αυγή

8

Ο Αντιπεριφερειάρχης Κώστας Καραπαναγιωτίδης

Ευχαριστήριο από το Σύνδεσμο Εθνικής Ενότητας

Τ

ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ 24

έτσι ώστε ο εορτασμός, για την ημέρα λήξης του Δευτέρου Παγκοσμίου Πολέμου να έχει την πρέπουσα λαμπρότητα και πανεθνικό και παλλαϊκό χαρακτήρα.

ΤΕΤΑΡΤΗ 09 ΜΑΪΟΥ 2012

δ ίν ε ι ε δ ώ και τρεις δεκαετίες για την Πατρίδα και τον Λαό με πρώτο Στρατιώτη τον Συναγωνιστή Νικόλαο Μιχαλολιάκο. Το Κίνημά μας υπόσχεται να σας δικαιώσει κάνοντας το άντρο της διαφθοράς και της προδοσίας να τρίζει! Καλούμε κάθε Ελληνίδα και Έλληνα να πυκνώσει τις τάξεις του Κινήματός μας δίνοντας στο πλευρό μας τον συνεχή Αγώνα για την απελευθέρωση της Πατρίδας μας. Η ψήφος είναι αναγκαία αλλά όχι ικανή συνθήκη για την πραγμάτωση των σκοπών μας, για την Εθνική αναγέννηση και την Κοινωνική απελευθέρωση. Και ας γνωρίζουν άπαντες πως οι Εθνικιστές θέλουν πολύ περισσότερα από μία θέση κάτω από τον Ήλιο της κάλπικης ψευτοδημοκρατίας τους.. Προς το παρών θα καταλάβουν πολύ καλά όλοι οι πολιτικάντηδες πως πλέον δεν είναι μόνοι τους. Και δεν θα είμαστε καθόλου ευχάριστη παρέα γι’ αυτούς.. Με Τιμή Σταύρου Ηλίας Ασκούμενος Δικηγόρος. Υπεύθυνος Γραφείου Τύπου του Λαϊκού Συνδέσμου Χρυσή Αυγή Ημαθίας - Πέλλας


τοπικα

epikera@otenet.gr

Κ Γιοβανόπουλος:

«Μέγας Εντολέας το πλήθος ανθρώπων που δεν γνώριζα»

Ή

ρθε σήμερα ένα τηλεφώνημα – σταθμός: Έφτασε η κλήση να συμμετάσχω στην πρώτη συνάντηση της κοινοβουλευτικής ομάδας των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ. Σάστισα προς στιγ-

μήν, ακαριαία ωστόσο φάνηκε πως τα λόγια πήραν τέλος κι ανάβει η καύτρα των πράξεων, η υλοποίηση της εντολής των Ημαθιωτών. Πρόκειται για το επιστέγασμα ενός αγνού και λιτού προεκλογικού αγώνα που αθρόα έδωσαν γενναιόψυχοι πολίτες σε κάθε άκρη του τόπου μας. Οι ψήφοι που λάβαμε ως παράταξη και οι 3.700 σταυροί περίπου που μου ανατέθηκαν προέκυψαν από μια τρυφερή εκστρατεία στόμα με στόμα, μια πρωτόγνωρη συστοιχία ελπίδων. Με το εκλογικό μας σύστημα –αλγεβρικό γρίφο, έπρεπε να συμβεί μια απίθανη αλληλουχία συγκυριών ώστε να προκόψει η βουλευτική έδρα. Και συνέβη (ακόμη δυσκολεύομαι να το πιστέψω). Συνηγόρησε το θεϊκό σύμπαν ευνοώντας τη δυναμική που παρουσιάσαμε. Ηράκλεια βοήθεια προσέφεραν οι προσπάθειες των συνυποψηφίων του συνδυασμού μας που κατέστησαν αξιόπιστο το ψηφοδέλτιο, ώστε να στεφθεί το δικό μου κεφάλι με τον κότινο, και

θα ήμουν αφιλότιμος αν το λησμονούσα. Αρωγός το επιτελείο αυταπάρνησης που στρατεύτηκε στο πλευρό μου, κι οι συγγενείς - γνωστοί - φίλοι που λειτούργησαν ως νευρώνες ενός συλλογικού εγκεφάλου που ξυπνά. Μέγας Εντολέας όμως, το πλήθος ανθρώπων που δεν γνώριζα, δεν πρόλαβα ακόμη κι ως σήμερα να επισκεφθώ, με τίμησαν δε με μόνο κίνητρο το αισιόδοξο χαμόγελο της φωτογραφί-

ας μου! Σας ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ που λάβατε το μήνυμά μου, δηλώνω πως επωμίζομαι το δικό σας, καθαρό και αυστηρό. Η περιπέτεια αρχίζει, μπαίνω στα κουπιά, μην μου χαριστείτε αν δείτε και παραστρατώ σε μωροφιλοδοξίες. Μακάρι οι τόνοι να κατεβούν άμεσα, οι ταγοί να αποφύγουν νέες εκλογές, η πατρίδα να εκκινήσει άμποτε.

Ρύθμιση χρεών προς το Δήμο Βέροιας Σ

ύμφωνα με το άρθρο 9 του Ν. 4071/2012 δίδεται η δυνατότητα ρύθμισης βεβαιωμένων οφειλών των Δήμων οι οποίες κατέστησαν ληξιπρόθεσμες μέχρι την 29.2.2012. Μετά από την παραπάνω διάταξη, παρακαλούνται οι οφειλέτες του Δήμου μας

να προσέλθουν έως την 31.5.2012, για ρύθμιση των χρεών με απαλλαγή των προσαυξήσεων μέχρι 100% Η ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΣ ΕΛΙΣΑΒΕΤ ΑΡΧΟΝΤΑΚΗΓΕΩΡΓΙΟΥ

Ευχαριστήρια δήλωση Ζήση Χ. Πατσίκα Φ

ίλες και φίλοι, Πριν από λίγες εβδομάδες, ξεκίνησα έναν προεκλογικό αγώνα έντιμο και καθαρό, χωρίς υποσχέσεις και ανεξόφλητα γραμμάτια. Επέλεξα να καταθέσω ολοκληρωμένο πρόγραμμα και γνήσιο πολιτικό λόγο για την Ημαθία, στις αναπτυξιακές δυνατότητες της οποίας πιστεύω με την καρδιά και το μυαλό μου. Η μάχη των εκλογών με έφερε ακόμα πιο κοντά με τους ανθρώπους του τόπου και τα προβλήματά τους. Το «ευχαριστώ» είναι πολύ λίγο για να εκφράσει τα συναισθήματά μου απέναντι σε όλους όσους με τίμησαν με την ψήφο τους. Ευχαριστώ όσους φανερά ή αθόρυβα, συντάχθηκαν στην προσπάθειά μου και πίστεψαν ότι θα μπορέσω να αλλάξω κάτι.

Όπως έλεγα και κατ’ ιδίαν, οι προσωπικές σχέσεις και οι γνωριμίες είναι αυτές που μένουν. Είναι το μεγαλύτερο κέρδος που αποκόμισα! Όμως, η εμπειρία μου στις εκλογές με οδηγεί στην παρακάτω διαπίστωση. Δυστυχώς, στην Ελλάδα, την Ημαθία του 2012, εάν δεν τάξεις… εάν δεν υποσχεθείς… εάν δεν κάνεις υπόγειες συνεργασίες… σταυρούς δεν μαζεύεις! Ευτυχώς, δεν το έπραξα, ούτε πρόκειται να το κάνω στο μέλλον! Δεν ταιριάζει με το ήθος μου, δεν αρμόζει στις ιδέες μου περί πολιτικής. Από ‘δω και πέρα, επιστρέφω στη δουλειά μου, γιατί όπως όλοι μας έτσι κι εγώ

Ευχαριστήριο μήνυμα της Καρανικολοπούλου Φυλλιώς Ω

ς υποψήφια βουλευτής του ΠΑΣΟΚ της Ημαθίας, θα ήθελα να ευχαριστήσω δημόσια όλους τους συμπολίτες μου που αυτές τις κρίσι-

μες μέρες μου έδωσαν δύναμη και με βοήθησαν με την στήριξη τους σε ένα σύντομο άλλα σημαντικό αγώνα, καθώς και όσους με αγκάλιασαν παρά την διαφορετική άποψη τους. Την Κυριακή, οι Έλληνες πολίτες έδωσαν όχι ένα Μήνυμα αλλά πολλά. Κάποια ήταν σαφή και οι παραλήπτες τα έχουν ήδη λάβει. Κάποια άλλα μηνύματα είναι ασαφή και η αποκωδικοποίηση τους απαιτεί ηρεμία και διάθεση υπέρβασης.

Με κάθε τρόπο που μπορώ και με τις δυνάμεις που μου αναλογούν, θα είμαι δίπλα σας για να υποστηρίξω και να ενισχύσω την ανάγκη και το δικαίωμά σας στην εργασία, τη δικαιοσύνη, την αξιοκρατία. Το δικαίωμα στην αξιοπρέπεια. Με εκτίμηση Καρανικολοπούλου Τριανταφυλλιά Υποψήφια Βουλευτής ΠΑΣΟΚ Ημαθίας

9

ΤΕΤΑΡΤΗ 09 ΜΑΪΟΥ 2012

- πρέπει να συνεχίσω τη μάχη της επιβίωσης. Ούτε βολεμένος είμαι, ούτε κρατικοδίαιτος και έτσι σκοπεύω να παραμείνω για να μπορέσω στο μέλλον – πρώτα ο Θεός – να εκφράσω όλους εμάς που επιζητούμε την ανανέωση, εκφράζουμε τις νέες, υγιείς δυνάμεις και θα παλέψουμε να δώσουμε μια νέα πνοή στον τόπο μας! Ζήσης Χ. Πατσίκας

Διοργανώνει διήμερες εκδρομές στην Αλβανία για να γνωρίσετε την Β. Ήπειρο Άγ. Σαράντα - Αργυρόκαστρο (Τιμή συμμετοχής 80€) Περιλαμβάνει βραδινό φαγητό με ζωντανή μουσική και πρωινό. Για σωματεία και συλλόγους. Συζητίσιμη τιμή.

Τηλ.: 23310 27120 - 24655


αθλητικα

Καθημερινη ΕφημερΙδα της κεντρικησ μακεδονιασ | τευχοσ 791

Βέροια: Πήρε Ολαϊτάν στην αποστολή ο Καλαϊτζίδης

Μ

ε τον Δημήτρη Σαμαρά μοναδικό θα παραταχθεί η Βέροια απέναντι στον

Θρασύβουλο. Ραντεβού με την επιστροφή της στη Super League έχει η Βέροια την Τετάρτη (09/05). Η «Βασίλισσα του Βορρά» εφόσον επικρατήσει του Θρασύβουλου θα πανηγυρίσει την άνοδο στη μεγάλη κα-

τηγορία, με τον τεχνικό, Δημήτρη Καλαϊτζίδη να αφήνει εκτός αποστολής τον τραυματία Δημήτρη Σαμαρά. Αντίθετα, ο Μάικλ Ολαϊτάν ξεπέρασε τον τραυματισμό του και ταξίδεψε στην Αθήνα.

Η αποστολή: Καντιμοίρης, Γεωργιάδης, Αμαραντίδης, Μπάρμπας, Καλί, Ντιέ, Βεργώνης, Ολαϊτάν, Λανγκλέ, Κάντι, Μπαργκάν, Κοτταρίδης, Μπουλούτ, Κανακούδης, Καλογέρης, Καλτσάς, Ολιζαντέμπε, Λαναρής.

ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΑΚΑΔΗΜΙΑΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΥ ΒΕΡΟΙΑΣ

ΑΚΑΔΗΜΙΑ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΥ ΒΕΡΟΙΑΣ «ΠΑΟ Νέας Γενεάς»: 3-1 62΄και στη συνέχεια του Γαβριηλίδη στο 75΄διαμόρφωσε το τελικό 3-1. Παρα τη λήξη του πρωταθλήματος το ερασιτεχνικό τμήμα της Ακαδημίας Βέροιας θα συνεχίσει τις προπονήσεις και θα δίνει διάφορα φιλικά παιχνίδια με πρώτο αυτό με την ομάδα του “ΠΑΟΚ” Κουλούρας την Πέμπτη στις 19.15’ στο γήπεδο της Κουλούρας.

Τ

ην Κυριακή η Ακαδημία Ποδοσφαίρου Βέροιας αγωνίστηκε στην έδρα της, στο ΔΑΚ Δημήτριος Βικέλας πραγματοποιώντας την τελευταία επίσημη αγωνιστική του τοπικού ερασιτεχνικού πρωταθλήματος. ΑΚΑΔΗΜΙΑ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΥ ΒΕΡΟΙΑΣ - “ΠΑΟ Νέας Γενεάς”: 3-1 Σύνθεση Ακαδημίας Βέροιας: (Τάσος Ανθυμιάδης) Βελέντζας, Αργυρόπουλος, Βασιλείου (67’ Σαμπρής),Τσαλουχίδης, Παπαδόπουλος Λ.,Παπαδόπουλος Ν., (78’ Τσιούχας,) Μιχαηλίδης, Γαβριηλίδης, Γκίλινας, Καλα’ι’τζίδης, (46’ Θεοδωρίδης), Μελικιώτης. Σκόρερ Ακαδημίας: 23’ Καλα’ι’τζίδης, 62’

Μελικιώτης, -75’ Γαβριηλίδης Εικόνα παιχνιδιού: Ιδιαίτερα νεανικό το ρόστερ που κατέβασε στο παιχνίδι της Κυριακής για άλλη μια φορά ο προπονητής της Ακαδημίας Βέροιας και βέβαια μετά από μια πολύ καλή εμφάνιση δικαιώθηκε για την επιλογή του αυτή. Στο 23’ μετά από πολύ ωραία συνεργασία των πιτσιρικάδων, ο Καλα’ι’τζίδης άνοιξε το σκορ με πολύ όμορφο σουτ στην κίνηση στο ύψος της μεγάλης περιοχής. Πριν το γκολ της Ακαδημίας η Νικομήδεια είχε δύο ευκαιρίες να προηγηθεί, αλλά τελικά κατάφερε να ισοφαρίσει στο τέλος του ημιχρόνου. Στην επανάληψη η ομάδα της Βέροιας συνέχισε την καλή εμφάνιση και με δύο γκολ, το πρώτο του Μελικιώτη στο

10

Ρεπό το Σάββατο για τα τμήματα υποδομής Ξεκουράστηκαν το Σάββατο οι λιλιπούτειοι ποδοσφαιριστές των υπολοίπων τμημάτων υποδομής της Ακαδημίας Βέροιας. Λόγω των εθνικών εκλογών τα τμήματα

αυτά δεν πραγματοποίησαν κάποιο φιλικό παιχνίδι, ωστόσο οι προπονήσεις αυτή την εβδομάδα συνεχίστηκαν κανονικά με μόνη αλλαγή στο πρόγραμμα η ώρα αναχώρησης του λεωφορείου της ομάδας θα γίνεται στις 17.00’. Το επόμενο Σάββατο τα τμήματα υποδομής της Ακαδημίας θα φιλοξενήσουν στην έδρα τους, στα βοηθητική γήπεδα του ΔΑΚ Δημήτριος Βικέλας τον “Αστέρα” Αλεξάνδρειας. Οι νεαροί παίκτες πρέπει να βρίσκονται στις στάσεις στις 9.30’ και στο ΔΑΚ στις 10.00’ , ενώ η επιστροφή θα γίνει στη 13.00’. Χρώμα στολής: κόκκινο.

Από το τμήμα Νέων της Ευξείνου Λέσχης Βέροιας Συγχαρητήριο

Τ

ο Δ.Σ. και ιδιαίτερα το τμήμα Νέων της Ευξείνου Λέσχης Βέροιας συγχαίρει το μέλος της, την αθλήτρια του Φιλίππου Βέροιας Σοφία Υφαντίδου του Στυλιανού, η οποία εξασφάλισε τη συμμετοχή της στο αγώνισμα του επτάθλου στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου του 2012.

ΤΕΤΑΡΤΗ 09 ΜΑΪΟΥ 2012


αθλητικα 

epikera@otenet.gr

Η προεπιλογή της Ουκρανίας για το Euro

Ο

ομοσπονδιακός εκλέκτορας της Ουκρανίας, Όλεγκ Μπλαχίν, ανακοίνωσε την προεπιλογή της εθνικής ομάδας για την τελική φάση του Euro 2012. Μεταξύ των υπόλοιπων κλήσεων, ο πρώην προπονητής των Ολυμπιακού, ΠΑΟΚ, Ιωνικού και ΑΕΚ κάλεσε τους τερματοφύλακες Μαξίμ Κόβαλ και Ολεκσάντρ Μπαντούρα, οι οποίοι δεν έχουν ακόμη χριστεί διεθνείς. Αυτό συνέβη επειδή οι έμπειροι Ολεξάντρ Σοβκόβσκι, Άντρι Ντίκαν είναι τραυματίες, ενώ ο Ολεκσάντρ Ρίμπκα είναι τιμωρημένος για χρήση απαγορευμένης (διουρητικής) ουσίας. Πρώτη επιλογή για τη θέση κάτω από τα δοκάρια είναι πλέον ο Άντρι Πιάτοφ της Σαχτάρ Ντόνετσκ, ο οποίος μετρά 24 διεθνείς συμμετοχές. Ο Άντρι Σεβτσένκο συμπεριλήφθηκε στην 26μελή προεπιλογή, χωρίς πάντως η παρουσία του να θεωρείται δεδομένη. Ο Μπλαχίν κάλεσε, επίσης, οκτώ «αναπληρωματικούς», που είναι οι Μπόγκνταν Σουστ (Σαχτάρ Ντόνετσκ), Αρτέμ Φεντέτσκι (Καρπάτι Λβιβ), Αλεξάντερ Βόλοβικ (Μέταλουργκ Ντόνετσκ),

Μαξίμ Καλινιτσένκο (Ταβρίγια Σιμφερόπολ), Ρόμαν Μπέζους (Βόρσκλα Πόλταβα), Εντμάρ (Μέταλιστ Χάρκιβ), Aντον Σίντερ (Ταβρίγια Σιμφερόπολ) και Αλεξάντερ Κόβπακ (Άρσεναλ Κιέβου). Η Ουκρανία θα πραγματοποιήσει μίνι προετοιμασία στην Τουρκία (15-24/5), ενώ στο πλαίσιο του Δ΄ ομίλου του Euro 2012 θα αντιμετωπίσει τις Γαλλία, Αγγλία και Σουηδία. Οι ποδοσφαιριστές που κλήθηκαν είναι οι: ΤΕΡΜΑΤΟΦΥΛΑΚΕΣ: Άντρι Πιάτοφ (Σαχτάρ Ντόνετσκ), Ολεκσάντρ Γκοριάινοφ (Μέταλιστ Χάρκιβ), Μαξίμ Κόβαλ (Ντιναμό Κιέβου), Ολεκσάντρ Μπαντούρα (Μέταλουργκ Ντόνετσκ). ΑΜΥΝΤΙΚΟΙ: Ολεκσάντρ Κούτσερ (Σαχτάρ Ντόνετσκ), Γιάροσλαβ Ρακίτσκι (Σαχτάρ Ντόνετσκ), Βιάτσεσλαβ Σέβτσουκ (Σαχτάρ Ντόνετσκ), Γέβχεν Χατσερίντι (Ντιναμό Κιέβου), Τάρας Μίχαλικ (Ντιναμό Κιέβου), Βιτάλι Μάντζιουκ (Ντνίπρο Ντνιπροπετρόφσκ), Γέβχεν Σέλιν (Βόρσκλα Πόλταβα), Μπόχνταν Μπούτκο (Ιλίτσιβετς Μάριουπολ). ΜΕΣΟΙ: Ολεξάντρ Αλίγεφ (Ντιναμό Κιέβου), Ντένις Γκάρμας (Ντιναμό Κιέβου), Όλεχ Γκούσεφ (Ντιναμό Κιέβου),

Aντρι Γιαρμολένκο (Ντιναμό Κιέβου), Γέβχεν Κονοπλιάνκα (Ντνίπρο Ντνιπροπετρόφσκ), Ρουσλάν Ρόταν (Ντνίπρο Ντνιπροπετρόφσκ), Σέρχι Ναζαρένκο (Ταβρίγια Σιμφερόπολ), Τάρας Στεπανένκο (Σαχτάρ Ντόνετσκ), Ανατόλι Τίμοσουκ

(Μπάγερν Μονάχου). ΕΠΙΘΕΤΙΚΟΙ: Αρτέμ Μιλέβσκι (Ντιναμό Κιέβου), Άντρι Σεβτσένκο (Ντιναμό Κιέβου), Μάρκο Ντέβιτς (Μέταλιστ Χάρκιβ), Άντρι Βορονίν (Ντιναμό Μόσχας), Γέβχεν Σελέζνιοφ (Σαχτάρ Ντόνετσκ).

Formula 1: Η Ferrari τιμά τον Ζιλ Βιλνέβ Τ

ριάντα χρόνια συμπληρώνονται σήμερα από τον θάνατο του Ζιλ Βιλνέβ και η Ferrari, η ομάδα με την οποία ταύτισε την καριέρα του στην καριέρα στην Formula 1 ο Καναδός πιλότος, αποφάσισε να τον τιμήσει. Ο Ζακ Βιλνέβ οδηγεί το μονοθέσιο του πατέρα του. Ετσι διοργάνωσε στην ιδιωτική πίστα του Φιοράνο στην Ιταλία μία ειδική εκδήλωση προς τιμήν του. Σε αυτή προσκλήθηκε από την Scuderia και ο γιος

του θρυλικού οδηγού και πρώην παγκόσμιος πρωταθλητής της Formula 1 (το 1997), Zακ Βιλνέβ. Ο 41χρονος πλέον πιλότος οδήγησε στην Ιταλική πίστα την Ferrari 312 T4, το μονοθέσιο του πατέρα του με το οποίο ο Βιλνέβ και ο τότε teammate του Τζόντι Σέκτερ, χάρισαν στην Ferrari τον παγκόσμιο τίτλο στους κατασκευαστές το 1979. Αυτή θεωρείται και η καλύτερη χρονιά του Καναδού πιλότου στην Formula 1 αφού τερμάτισε δεύτερος στο πρωτάθλημα των οδηγών. Παρά τη σύντομη

Αποχωρεί μετά τους Ολυμπιακούς

Λονδίνο και ύστερα «αντίο» από τον Μάικλ Φελπς O

Μάικλ Φελπς είναι έτοιμος να αγωνιστεί και πάλι για το χρυσό Ολυμπιακό μετάλλιο στους Αγώνες του Λονδίνου, όπου ευελπιστεί να ανέβει τουλάχιστον έξι φορές στο πόντιουμ, αλλά ύστερα θα αποχωρήσει από την ενεργό δράση. Σε συνέντευξη που παραχώρησε στην

εκπομπή «60 Minutes» του αμερικανικού τηλεοπτικού σταθμού CBS, ο κολυμβητής, ο οποίος μετρά 14 χρυσά μετάλλια σε Ολυμπιακούς Αγώνες, διευκρίνισε πως, όταν πει αντίο στην πισίνα, η απόφασή του θα είναι οριστική. «Αν αποσυρθώ μια φορά, αποσύρθηκα

11

για πάντα» υπογράμμισε ο Αμερικανός «θρύλος» του αγωνίσματος. Η μητέρα του, Ντέμπι, θα ήθελε, πάντως, ο γιος της να συμμετάσχει και στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο ντε Τζανέιρο, το 2016, αλλά ο Φελπς αρνήθηκε αυτό το ενδεχόμενο, λέγοντας «θα πάμε εκεί ως θεατές».

ΤΕΤΑΡΤΗ 09 ΜΑΪΟΥ 2012

πορεία στο άθλημα, ανήκει στο πάνθεον των ταχύτερων πιλότων της Formula 1 (1977-1982). Ισως να κερδίσει έναν παγκόσμιο τίτλο αν δεν είχε χαθεί πρόωρα στις 8 Μαΐου του 1982, σε ηλικία μόλις 32 ετών κατά την διάρκεια των κατατακτήριων δοκιμών του Βελγικού GP στην πίστα του Ζόλντερ.


πολιτιστικα

Καθημερινη ΕφημερΙδα της κεντρικησ μακεδονιασ | τευχοσ 791

Κοινωφελής Επιχείρηση Πολλαπλής Ανάπτυξης Δήμου Βέροιας Έκθεση στο Δημαρχείο Βέροιας

«Ενάλιος νύμφη» η Γοργόνα ως έκφραση συλλογικής επιθυμίας και φόβου συνάμα

Μ

έσα από το δισυπόστατο πρόσωπο της Γοργόνας που είναι μισή ψάρι-μισή γυναίκα, η έκθεση αναδεικνύει τη διπλή όψη της ιστορικής πορείας του Ελληνισμού που μια γαληνεύει και μια αναστατώνεται από ποικίλες τρικυμίες. «Αυτή είναι η Ελλάδα», λέει για τη Γοργόνα , στα ΄΄Λόγια της πλώρης΄΄ ο Καρκαβίτσας, «μισή στεριά-μισή θάλασσα». Προσδιορίζει τη σχέση και την ταύτιση της Γοργόνας με την ίδια την Ελλάδα, της αέναης αναζήτησης με τον καημό της Ρωμιοσύνης. Ολόκληρος ο μύθος μετουσιώνει μέσα από ένα ερώτημα (Ζει ο βασιλιάς Αλέξανδρος;), μέσα από μια επιθυμητή και απαιτητή απάντηση (Ζει και βασιλεύει…) και δυο πρόσωπα-σύμβολα (της Γοργόνας, σύμβολο στέρησης και αέναης αναζήτησης του επιθυμητού, και του Αλέξανδρου, σύμβολο του Οραματικού, του Μείζονος

Ελληνικού Ελληνισμού- κατά τον Σεφέρη), το θεμέλιο μιας εθνικής συνείδησης και μαζί μιας αυταπάτης. Μέσα σ’ αυτά τα πλαίσια κινούμενοι οι δυο δημιουργοί, Δέσποινα Περηφανοπούλου και Δημήτρης Κατσαβός, αφήσανε για λίγο τα οικεία για αυτούς πρόσωπα της Πάναγνης Θεοτόκου, του Ιησού και των Αγίων Μορφών των εικονοστασίων, με τον ίδιο χρωστήρα όμως, τα ίδια χρώματα και την ίδια τεχνική-της ορθόδοξης βυζαντινής εικονογραφίας, σμιλέψανε την καλλικέλαδο Γοργόνα, αδερφή του Μεγαλέξανδρου. όπως σχηματοποιήθηκε και πήρε μορφή μπρος στα μάτια του μυαλού και της καρδιάς τους, μέσα από κείμενα και στίχους σημαντικών Ελλήνων λογοτεχνών και ποιητών (Καρκαβίτσας, Μυριβήλης, Σεφέρης, Ελύτης…), ανταποκρινόμενοι στο κάλεσμα της αγαπημένης, γενέθλιας πόλης που γιορτάζει τα 100 χρόνια Ελευθερίας της. Εγκαίνια : Παρασκευή 11 Μαΐου 8.30μ.μ Διάρκεια Έκθεσης : 11 Μαΐου έως 20

Ξαναρχίζουν οι πρόβες των χορωδιών του Δήμου Αλεξάνδρειας

Ο

ι πρόβες των χορωδιών του δήμου Αλεξάνδρειας ξαναρχίζουν κανονικά το Σάββατο 12 Μαΐου 2012 και θα συνεχιστούν μέχρι τα τέλη Ιουνίου, με την εφαρμογή ενός εντελώς νέου προγράμματος εκμάθησης-διδασκαλίας. Υπενθυμίζεται ότι οι πρόβες γίνονται κάθε Σάββατο, της «Μελισσάνθης» από τις 4 μμ έως τις 6 μμ και των «Αλεξανδρινών Φωνών» από τις 6.30 μμ έως τις 8.30 μμ. Στους επόμενους στόχους των χορωδιακών συνόλων του δήμου Αλεξάνδρει-

ας περιλαμβάνονται: η διοργάνωση μίας Διεθνούς Συνάντησης Χορωδιών, τον προσεχή Οκτώβριο στην Αλεξάνδρεια, επί τη ευκαιρία του εορτασμού των 100 χρόνων από την απελευθέρωση της πόλης, η πιθανή συμμετοχή των χορωδιών σε Διεθνείς Διαγωνισμούς ή Φεστιβάλ το έτος 2013 και η προετοιμασία της «Μελισσάνθης» για την 8η Χορωδιακή Ολυμπιάδα που θα πραγματοποιηθεί στη Ρίγα της Λεττονίας το καλοκαίρι του 2014.

12

Μαΐου 2012 Ώρες επισκέψεων : 6.00μ.μ έως 10.00μ.μ ΟΙ ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΙ (βιογραφικό) ΔΕΣΠΟΙΝΑ ΠΕΡΗΦΑΝΟΠΟΥΛΟΥ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΚΑΤΣΑΒΟΣ Γεννήθηκαν στη Βέροια όπου ζουν και εργάζονται με σκοπό τη διατήρηση, συνέχιση και εξέλιξη της Ορθόδοξης Βυζαντινής Παράδοσης. Στην 20ετή και πλέον πορεία τους στα μονοπάτια της Βυζαντινής Εικονογραφίας έχουν ιστορήσει με τοιχογραφίες ιερούς ναούς (Αγ. Αλέξανδρος, Αγ. Αικατερίνη Σύρου…) και με φορητές εικόνες τέμπλα εκκλησιών (Μαρούσια, Αγ. Νικόλαος ο Λαμαρινάςπαλιά βυζαντινή εκκλησία της Βέροιας). Ξεχωριστή στιγμή στη δημιουργία τους αποτελεί η ιστόρηση του τέμπλου της Ιεράς Μονής Αγ. Γεωργίου του Χοτζεβά στα Ιεροσόλυμα. Έργα τους υπάρχουν και κοσμούν ιδιωτικές συλλογές και δημόσιους χώρους όπως η Δημοτική Πινακοθήκη Κυκλάδων, το Λαογραφικό Μουσείο Κοζάνης, το Δημοτικό Κέντρο Τεχνών Λευκωσίας, η Ελληνική πρεσβεία στην Ουάσιγκτον… Τις ανησυχίες τους και τις απόψεις τους για την τέχνη της Ορθοδόξου Βυζαντινής Εικονογραφίας (αντιγραφή, εξέλιξη, ελευθερία δημιουργού) παρουσίασαν με έργα τους σε 20 και πλέον ατομικές εκθέσεις στην Ελλάδα, (Ερμούπολη, Βέροια, Έδεσσα, Καστοριά, Θεσσαλονίκη

(Δημήτρια, (Αλατζά Ιμαρέτ), Μονή Βλατάδων, Βαφοπούλειο Πνευματικό Κέντρο…), και στο εξωτερικό (Αγγλία, Γερμανία…) καθιερώνοντας έτσι ένα έντονο προσωπικό στοιχείο προσαρμοσμένο πάντοτε όμως στο πνεύμα της διατήρησης και του σεβασμού στην Ορθόδοξη Βυζαντινή Παράδοση. Το έργο τους έχει αποσπάσει θετικές κριτικές από σημαντικούς δημιουργούς της εποχής μας (Ι. Βράνος…), θεσμικούς παράγοντες (Υπουργείο Πολιτισμού, 2001, Ιερά Μητρόπολη Βεροίας , Καμπανίας και Ναούσης…) καθώς επίσης υπήρξε και πηγή έμπνευσης και επαναλαμβανόμενης συνεργασίας με τον μαΐστορα , συνθέτη και ερευνητή της Βυζαντινής μουσικής κ. Χριστόδουλο Χάλαρη.

Απογευματινό και εκδρομή από το Σύλλογο Μικρασιατών Ν. Ημαθίας Ο

Σύλλογος Μικρασιατών Ν. Ημαθίας ανακοινώνει ότι διοργανώνει: 1) Την Τετάρτη 9 Μαΐου 2012 και ώρα 6:00 μ.μ., στο κέντρο «ΕΛΙΑ», απογευματινό γλέντι, με πλούσια εδέσματα και πολύ κέφι, με τους ήχους της ορχήστρας «Μελορυθμοί Ν. Ημαθίας». Προσκλήσεις διατίθενται στα τηλέφωνα: 6974938713,6977460574,697494577

ΤΕΤΑΡΤΗ 09 ΜΑΪΟΥ 2012

8,6974366521,6972172044 2) Την Κυριακή 20 Μαΐου 2012, προσκυνηματική εκδρομή στην Ιερά Μονή Οσίου Δαυίδ, στην Εύβοια. Και για να ευχηθούμε , για θεάρεστο έργο το νέο ηγούμενο της μονής και άξιο Μικρασιάτη π. Γαβριήλ Εμμανουηλίδη Πληροφορίες στα τηλέφωνα: 6974938713,6977460574 και στο πρακτορείο VERGINA TRAVEL


πολιτιστικα 

epikera@otenet.gr

Παραδοσιακό «Παρακάθ» από το Τμήμα Νέων της ΕΛΒ

Μ

ε μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε το παραδοσιακό παρακάθ του τμήματος Νέων της Ευξείνου Λέσχης Βέροιας το Σάββατο 5 Μαϊου 2012 στο Πνευματικό Πολιτιστικό Κέντρο της Ε.Λ.Β. Οι Νέοι και οι φίλοι της Λέσχης συγκεντρώθηκαν σε μια μεγάλη παρέα με σκοπό να διασκεδάσουν, να γελάσουν, να παίξουν, να χορέψουν και να τραγουδήσουν. Η διασκέδαση συμπεριλάμβανε επίσης και δύο πρωτότυπες ιδέες τις οποίες ασπάστηκε το τμήμα Νέων της Ε.Λ.Β. από την 7η Πανελλήνια Συνάντηση Ποντιακής Νεολαίας στον Κάλαμο Αττικής. Γνωρίζοντας ότι η ποντιακή διάλεκτος αποτελεί μία από τις παλαιότερες διαλέκτους της αρχαίας Ελληνικής γλώσσας, το Δ.Σ. Νέων αποφάσισε να δώσει ένα ξεχωριστό τόνο στο παρακάθ, προετοιμάζοντας γνωστό εκπαιδευτικό παιχνίδι με λέξεις στην ποντιακή διάλεκτο, καθώς και τραγούδια,

σε πρόγραμμα καραόκε. Τα παιχνίδια δημιούργησαν μια χαρούμενη ατμόσφαιρα και «μιλώντας» στο υποσυνείδητό των παιδιών προκάλεσαν την χρήση λέξεων, τις οποίες είτε δεν γνώριζαν είτε ακόμα και ντρέπονταν να προφέρουν. Επίσης διαπιστώθηκε η αδήριτη ανάγκη της επαφής της νεολαίας με την παράδοση και δόθηκε η υπόσχεση να διοργανωθεί αντίστοιχη εκδήλωση και από άλλο σύλλογο. Οι δυσκολίες που βιώνει σήμερα ο τόπος λόγω της οικονομικής, πολιτικής και κοινωνικής κρίσης, δημιουργούν μεν αβεβαιότητα και ανασφάλεια, η δύναμη και το κουράγιο όμως που αντλούν οι νέοι μας από τις αξίες και τα ιδανικά που

έχουν πάρει από τους γονείς και τους παππούδες τους, δίδουν την ευκαιρία να ατενίζουμε με ελπίδα, αισιοδοξία και αξιοπρέπεια το αύριο. Το Δ.Σ. Νέων νιώθει την ανάγκη να ευχαριστήσει από καρδιάς την κα. Ολίνα Ιντζεβίδου (αρτοποιείο) καθώς και τους

κυρίους Ανδρέα Λαζαρίδη (ξενοδοχείο «Λοζίτσι»), Γιώργο Μελικιώτη (κοτόπουλα «Μελικιώτη»), Ιωάννη Νικολαϊδη (οπωροπωλείο), Ιωάννη Πράπα (κάβα ποτών) καθώς και το Δ.Σ. της Ε.Λ.Β. για την αμέριστη συμπαράσταση και την πολύτιμη βοήθειά τους.

Ποιος έκανε πιπί στο Μισισιπή Η επιτυχημένη μουσική απόδοση του γνωστού παραμυθιού του Ευγένιου Τριβιζά επαναλαμβάνεται υπέρ της «Πρωτοβουλίας για το παιδί» μάτων και Τεχνών το παραμύθι του Ευγένιου Τριβιζά με τον μελωδικό τρόπο που είχαν διαλέξει το χειμώνα, η Ελένη Αναγνώστου με την παιδική χορωδία της ΚΕΠΑ την οποία διευθύνει, και η Πόπη Φιρτινίδου με τους μικρούς μαθητές της,

που παίζουν όλοι κομματάκια γραμμένα σε στιλ τζαζ. Η πρώτη παρουσίαση της συγκεκριμένης απόδοσης του παραμυθιού είχε γίνει στις 12 Φεβρουαρίου, όταν παρά τα χιόνια και τα κλειστά σχολεία, το θέατρο της Αντω-

νιαδείου Στέγης γραμμάτων και Τεχνών είχε γεμίσει ασφυκτικά. Η μουσική παράσταση της Τετάρτης θα έχει γενική είσοδο 3 ευρώ και το σύνολο των εισπράξεων θα προσφερθούν στην «Πρωτοβουλία για το παιδί»

ΠΛΥΝΤΗΡΙΟ - ΛΙΠΑΝΤΗΡΙΟ

Αξεσουάρ Καλύματα Καθαρισμός Σαλονιών

Τ

* Πλύσιμο μέσα-έξω μόνο 10 €

ην Τετάρτη 9 Μαΐου, στις 8:00μμ, θα παρουσιαστεί στη Στέγη Γραμ-

13

ΤΕΤΑΡΤΗ 09 ΜΑΪΟΥ 2012


τοπικα

Καθημερινη ΕφημερΙδα της κεντρικησ μακεδονιασ | τευχοσ 791

γνωμη -

Υπάρχουν μηνύματα; Εκλογές διεξήχθησαν, παρά την ασθενή φήμη ότι δεν θα διεξαχθούν. Η χώρα μας οδηγείται στο χάος υπό τα ισχυρά πλήγματα των απλήστων κερδοσκοπών, οι οποίοι απροσωποποιούνται πίσω από τους όρους αγορές και διεθνής οικονομία. Είναι περισσότερο από βέβαιο ότι η χώρα μας έχει καταδικαστεί σε εντεινόμενη οικονομική ύφεση και η ανάκαμψη, την οποία κατά καιρούς οι δήμιοί μας δια των εγχωρίων εντολοδόχων τους υπόσχονται, μετατοπίζεται συνεχώς στο μέλλον. Γιατί χρειάζονταν οι εκλογές, αφού υπήρχε ισχυρή κοινοβουλευτική πλειονοψηφία, ώστε να υπερψηφιστούν τα όποια νέα μέτρα προτείνουν σε βάρος της χώρας μας και του λαού της οι κατακτητές μας;

Γ

ια να ικανοποιήσουν την αξιωματική αντιπολίτευση, η οποία επειγόταν να αναλάβει πρωτεύοντα ρόλο στην συγκυβέρνηση; Δεν το νομίζουμε. Οι κύκλοι που απεργάζονται τον αφανισμό των λαών υπό τα πλήγματα της ιδιοπροσωπείας τους και τη λεηλασία των πόρων τους ήθελαν να εξασφαλίσουν κάτι πολύ πιο σημαντικό: Την ανανέωση της εμπιστοσύνης του λαού μας προς εκείνους, οι οποίοι υπεύθυνοι όντες για τη συμφορά μας, ανέλαβαν ρόλο εγγυητού της εξόδου μας από την κρίση. Υπήρχε αναμφισβήτητα κάποιος κίνδυνος για τα κόμματα εξουσίας. Γι’ αυτό και ετέθησαν σε λειτουργία με ιδιαίτερη ένταση οι μηχανισμοί συσπείρωσης των ψηφοφόρων. Στο παρελθόν σε κρίσιμες εκλογικές αναμετρήσεις υπήρχαν προτάσεις ικανές να επιφέρουν την εκλογική ανατροπή. Ο Βενιζέλος έχασε τις εκλογές του 1920, επειδή η αντιπολίτευση υποσχέθηκε να φέρει τάχιστα πίσω τον στρατό μας, που από έτους και πλέον αναπτυσσόταν στο έδαφος της Μικράς Ασίας υπηρετώ-

ντας τα συμφέροντα των ισχυρών «συμμάχων» μας. Εκείνο που πρυτάνευε στην βασιλική αντιπολίτευση ήτα η επάνοδος του βασιλιά και όχι η τύχη του στρατού μας, ο οποίος τελικά θυσιάστηκε, καθώς και ο μικρασιατικός ελληνισμός. Το 2009 το σύνθημα «λεφτά υπάρχουν» του αρχηγού της τότε μείζονος αντιπολίτευσης στάθηκε αρκετό, ώστε να αναθέσει σ’ εκείνον ο λαός τη διακυβέρνηση της χώρας και να συρθούμε στο κάτεργο του Διεθνούς νομισματικού ταμείου. Τώρα τι άραγε θα μπορούσε να χρησιμοποιήσει ως επιχείρημα η συμπράττουσα στον κυβερνητικό σχηματισμό μείζων αντιπολίτευση; Η εγγύηση επαναδιαπραγμάτευσης των όρων της υποταγής μας δεν ήταν αρκετή. Όταν οι υποσχέσεις παύουν να είναι πειστικές, τότε καλλιεργείται έντονα ο φόβος της αβεβαιότητας. Οι ώριμοι κατά την ηλικία ψηφοφόροι υπήρξαν κυρίως τα θύματα της ψυχολογικής βίας. Μπορεί η σύνταξή τους να ψαλλιδίζεται, πλην όμως εξακολουθεί να καταβάλλεται. Τι θα γίνει αν επικρατήσει αναστάτωση λόγω κυβερνητικής μεταβολής και κοπούν οι συντάξεις; Πώς θα επιβιώσουν τα άνεργα παιδιά τους; Βέβαια υπάρχει και μικρή μερίδα ψηφοφόρων αυτής της κατηγορίας, η οποία διατηρεί σχέσεις λατρείας με τον υποστηριζόμενο κομματικό σχηματισμό. Αυτοί είναι αποφασισμένοι να παραμείνουν «πιστοί μέχρι θανάτου» στο κόμμα κι ας χαθεί η πατρίδα! Η νέα γενιά είναι εκείνη που τιμώρησε τους διαχειριστές της παρακμής μας! Πλείστοι όσοι οι λόγοι: Διαθέτει τον νεανικό ιδεαλισμό, που την εμποδίζει να υποταγεί σε διλήμματα απόρροια δήθεν λογικής σκέψης στην ουσία όμως ιδιοτέλειας. Βλέπει να ορθώνονται ολόγυρα αδιέξοδα και μόνον αδιέξοδα. Οι πολιτικοί των σχηματισμών εξουσίας ξέπεσαν στα μάτια τους ανεπανόρθωτα. Από την άλλη δεν πολυπιστεύουν ότι θα πεινάσουν, όσο ζουν οι συμβιβασμένοι με το «κατεστημένο» ώριμοι κατά την ηλικία της οικογενείας τους. Μία ψήφο διαμαρ-

τυρίας και τιμωρίας ήταν λοιπόν εύκολο να καταθέσουν. Κάποιοι σχηματισμοί καρπώθηκαν την ψήφο των οργισμένων νιάτων. Δεν έχουν βέβαια επαρκή κοινοβουλευτική εκπροσώπηση ούτε και συγκλίνουν τα προγράμματά τους, ώστε να συνεργαστούν προς σχηματισμό κυβέρνησης. Αυτό μαρτυρεί τον βαθύ διχασμό της ελληνικής κοινωνίας. Οι ψηφοφόροι της Δεξιάς, οι οποίοι αντέδρασαν στη βίαια (ας το παραδεχθούμε) επιβολή της συνεργασίας με τον ως τότε, καθώς διακήρυτταν, «εχθρικό» σχηματισμό προς ευχερέστερη εφαρμογή των όρων των μνημονίων (που δεν τέλειωσαν ακόμη) βρήκαν λυτρωτική για τα συνειδησιακά τους αδιέξοδα την κίνηση των «Ανεξαρτήτων Ελλήνων». Οι ψηφοφόροι του ψευδεπίγραφου πλέον σοσιαλιστικού σχηματισμού, οι κατά πολύ πιο οργανωμένοι και γνώστες του πολιτικού παιχνιδιού, οι θεωρούμενοι ως ισχυρότερα προσκολλημένοι στον σχηματισμό τους έκαναν ισχυρότερη την έκπληξη! Μετακινήθηκαν κυρίως σε δύο σχηματισμούς της «ανανεωτικής» λεγόμενης αριστεράς, τις διαφορές μεταξύ των οποίων αμφιβάλλω, αν ο μέσος πολίτης κατανοεί. Ίσως όμως σύντομα κατανοήσει. Οι λόγοι της μετακίνησης είναι άραγε οι ίδιοι για τους μετακινηθέντες από τους δύο σχηματισμούς εξουσίας και μάλιστα οικονομικοί και μόνο; Πόσο σημαντικός υπήρξε για τους μετακινηθέντες ο πόνος για την εθνική αναξιοπρέπεια πέρα από τον θυμό για την οικονομική αφαίμαξη; Πόσο αποφασισμένοι είναι αυτοί να απαιτήσουν υπέρβαση των διαφορών των σχηματισμών της αντιπολίτευσης στη βάση ενός αντιμνημονιακού αγώνα για την αποτίναξη του ζυγού; Ερωτήματα δύσκολο να απαντηθούν, όταν τόσο οι μεν όσο και οι δε αναλύουν τα πάντα με βάση όρους της οικονομίας και μόνο. Αν πραγματικά είχαμε ορθόδοξη πίστη και φιλοπατρία, τότε δεν θα υποκύπταμε στα

Δεν μας σώζει το ευρώ, αλλά ο πατριωτισμός μας. Η Ελλάδα δεν πρέπει να παραμείνει ξέφραγο αμπέλι, χώρος υποδοχής των αποκλήρων της γης, τους οποίους εξωθούν προς τους «οικονομικούς παραδείσους» οι άπληστοι του κεφαλαίου με τους πολέμους και τη καταλήστευση των πλουτοπαραγωγικών πηγών των χωρών τους. Οι Έλληνες πρέπει επί τέλους να συνειδητοποιήσουν ότι φέρνουν στις πλάτες τους βαρειά την κληρονομιά που τείνουν να αποποιηθούν.

14

ΤΕΤΑΡΤΗ 09 ΜΑΪΟΥ 2012

Γράφει ο Μακρυγιάννης ιδεολογικά παραμύθια. Θα βλέπαμε ότι η παγκοσμιοποίηση δεν είναι φυσικός μηχανισμός, αλλά τεχνητός στην υπηρεσία των ισχυρών του κεφαλαίου, προκειμένου να αφανιστεί η ιδιοπροσωπεία των λαών της γης. Τίποτε δεν μας εμποδίζει Έλληνες, Ιταλούς, Ισπανούς και Πορτογάλους να συναγωνιστούμε διατηρούντες την εθνική μας ταυτότητα. Στο μέτρο που αρνούμαστε αυτήν, συμβάλλουμε στη διόγκωση του ολοκληρωτικής φύσεως εθνικισμού, ο οποίος εισήλθε εντυπωσιακά στην ελληνική Βουλή στηριζόμενος στην άφρονα διεθνιστική πολιτική δεξιάς και αριστεράς. Δεν είναι δυνατόν να δεχθούμε, όπως τα «παπαγαλάκια»της δημοσιογραφίας, πώς το 7% του ελληνικού λαού αποδέχεται τη ναζιστική ιδεολογία. Αν συνεχίσουν την πολιτική τους τα κόμματα θα οδογήσουν με μαθηματική ακρίβεια τα ποσοστά αυτά εκεί που βρίσκονται του αντίστοιχου σχηματισμού στη Γαλλία. Και δεν υπερβάλλω γράφοντας ότι εκεί ο συγκλονισμός θα επέλθει, όταν εκλεγεί στη Μασσαλία μουσουλμάνος δήμαρχος. Ας εγκαταλείψουν οι μεν την προπαγάνδιση ότι το κράτος είναι κακός επιχειρηματίας και ότι πρέπει να εκποιηθούν τα πάντα στους ιδιώτες. Οι ασκήσαντες την εξουσία διαπλεχθέντες με τους ιδιώτες επιχειρηματίες οδήγησαν το κράτος στην παράλυση μέσω της διαφθοράς και της χαμηλής παραγωγικότητας. Ας εγκαταλείψουν και οι μεν και οι δε τα διεθνιστικά φληναφήματα περί πλυπολιτισμικών κοινωνιών. Είναι πλέον εμφανέστατο ότι το Ισλάμ, που προκαλείται βάναυσα από τη Δύση θα σαρώσει εντός του αιώνα την Ευρώπη, ίσως και τις ΗΠΑ. Υπάρχει λοιπόν δυνατότητα συνεργασίας στη βάση ενός πατριωτισμού, ο οποίος θα μας απομακρύνει από τους «εταίρους» μας και συνάμα διαχειριστές των δημίων μας. Δεν μας σώζει το ευρώ, αλλά ο πατριωτισμός μας. Η Ελλάδα δεν πρέπει να παραμείνει ξέφραγο αμπέλι, χώρος υποδοχής των αποκλήρων της γης, τους οποίους εξωθούν προς τους «οικονομικούς παραδείσους» οι άπληστοι του κεφαλαίου με τους πολέμους και τη καταλήστευση των πλουτοπαραγωγικών πηγών των χωρών τους. Οι Έλληνες πρέπει επί τέλους να συνειδητοποιήσουν ότι φέρνουν στις πλάτες τους βαρειά την κληρονομιά που τείνουν να αποποιηθούν. Χωρίς όμως αυτή θα πάψουν να υπάρχουν στο προσκήνιο της ιστορίας. Ο εκλογικός νόμος αρκούντως ευνοϊκός υπέρ του πρώτου κόμματος δίνει σ’ αυτό τη δυνατότητα να σχηματίσει συγκυβέρνηση. Δεν θα έχουμε σύντομα εκλογές. Ο λαός πρέπει να υποστεί και άλλες συνέπειες εκ του ότι αγνοεί ότι η κρίση είναι πρωτίστως πνευματική, καθώς αγνοεί πλέον και το τι σημαίνει πνευματικός.


ΨΗΓΜΑΤΑ 

epikera@otenet.gr

Επιμέλεια Νικολέττα Φλιάταρη

ΟΤΑΝ ΛΕΝΕ ΣΗΚΩΘΕΙΤΕ ΟΛΟΙ, ΕΝΝΟΟΥΝ..ΟΛΟΙ!!!

garontas… Ο Αλέξης Τσίπρας κάνει κυβέρνηση Μετά την κατάθεση της εντολής από τον Α. Σαμαρά, σειρά παίρνει ο Αλέξης Τσίπρας ο οποίος για τρεις ημέρες θα πρέπει να βρει τρόπους για να φτιάξει μια κυβέρνηση συνεργασίας. Σε περίπτωση αποτυχίας η εντολή δίνεται στον Ευ. Βενιζέλο ο οποίος προφανώς θα την καταθέσει την ίδια ημέρα αφού δεν μπορεί να συγκροτήσει κυβερνητική ψηφοφορία. Την επόμενη, λοιπόν, πολύ σύντομα όπως όλα δείχνουν οι πολιτικοί αρχηγοί των κομμάτων θα συναντηθούν με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας. Κι όπως λέει η διαφήμιση «όταν λέμε όλοι, εννοούμε όλοι», επομένως την πόρτα του Προεδρικού θα περάσει και ο Νίκος Μιχαλολιάκος με τα παλικάρια του και με στρατιωτικό βηματισμό. Θα μου πείτε, «και σένα τι σε πειράζει, ο ελληνικός λαός τον ψήφισε, οι άλλοι είναι καλύτεροι;» Όχι βέβαια, αλλά για να αποτραπεί ένα τέτοιο ενδεχόμενο που δεν το θέλει η συντριπτική πλειοψηφία του ελληνικού λαού, η λύση είναι μία. Ίσως φανεί αιρετική, ίσως ξενίσει αλλά μόνο έτσι θα αποτραπεί και η ακυβερνησία και η ισότιμη αντιμετώπιση του νεοναζιστή Νίκου Μιχαλολιάκου. Η λύση, λοιπόν, είναι «Στηρίξτε τον Τσίπρα, δώστε ψήφο ΑΝΟΧΗΣ». Σκεφτείτε το εξής: Μέσα σε λίγες ώρες ανατράπηκε το μεταπολιτευτικό σκηνικό της χώρας, γιατί όχι και μια κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ; Και να γίνει πρωθυπουργός της χώρας ο Αλέξης Τσίπρας με τη στήριξη της ΔΗΜΑΡ ή των Ανεξάρτητων Ελλήνων. Μόλις λοιπόν ο Αλέξης και ο Πάνος ή ο Αλέξης και ο Φώτης Κουβέλης (ώστε να ξεπεραστούν οι 120 βουλευτές που ζητά το Σύνταγμα) τα βρουν αύριο – μεθαύριο, και πάνε στη Βουλή αυτή να δώσει ψήφο ανοχής. Να ορκιστεί κυβέρνηση Τσίπρα με πέντε – έξι υπουργούς από τους Ανεξάρτητους. Υπουργός Οικονομικών να μπει ο Παν. Λαφαζάνης ή ο Δ. Στρατούλης ή γιατί όχι η Σοφία Σακοράφα που βγήκε πρώτη σε σταυρούς. Υπουργός Εξωτερικών θα μπορούσε να οριστεί ο Δ. Παπαδημούλης ή ο Νίκος Βούτσης ή ακόμη και ο Μανόλης Γλέζος που έχει δώσει αγώνες για τις γερμανικές αποζημιώσεις. Στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη ώστε να αντιμετωπιστεί και η λαθρομετανάστευση θα μπορούσε να μπει ο Θ. Δρίτσας ή ο Π. Τατσόπουλος ή καλύτερα να μπει κάποιος από τους συμμάχους της ΔΗΜΑΡ ή του Καμμένου, με όποιον τέλος πάντων γίνει η κυβέρνηση. Την κυβέρνηση συνεργασίας με τον ΣΥΡΙΖΑ μέσα ζήτησε πριν από λίγες ώρες και ο πρόεδρος του ΣΕΒ, Δ. Δασκαλόπουλος. Κι όταν ο βασικός εκπρόσωπος του κεφαλαίου μιλά για αριστερή κυβέρνηση όλοι εμείς μπορούσε να στηρίξουμε ένα τέτοιο σχήμα, για το καλό της πατρίδας, για να μη μείνει η χώρα ακυβέρνητη. Δεν κάνουμε πλάκα, αφού ο ελληνικός λαός έτσι ψήφισε, έτσι πρέπει να παιχτεί και το παιχνίδι. Η δυσκολία είναι στην επόμενη ημέρα. Για παράδειγμα: Την επόμενη εβδομάδα θα γίνει το Ecofin και θα πρέπει να πάει ο αριστερός υπουργός Οικονομικών να διαπραγματευτεί τη βοήθεια στην Ελλάδα, το Μνημόνιο, τα μέτρα, τις δεσμεύσεις. Να φανταστούμε ότι η κυβέρνηση Τσίπρα θα πει όχι σε όλα,

&...

Καλώς ήρθατε στη μαγική χώρα των… κέικ H… λαχταριστή «Cakeland» βρίσκεται στο Όκλαντ και αποτελείται από όλων των ειδών τα κέικ, σε μια προσπάθεια του ιδιοκτήτη της να «αποτίσει φόρο τιμής» στο αγαπημένο του γλύκισμα. Εντυπωσιακά κέικ στοιβάζονται το ένα πάνω στο άλλο σε τραπέζια, τοίχους, ακόμη και από την οροφή κρέμονται! Ένας γλυκός «παράδεισος» σε προσκαλεί να γευτείς οτιδήποτε τραβάει η όρεξή σου! Τι κρίμα, όμως, που τα κέικ αυτά είναι κάθε άλλο παρά εδώδιμα. Αλίμονο! Όλα έχουν κατασκευαστεί από ακρυλικό, ξύλο και χαρτόνι και έχουν διακοσμηθεί σαν αληθινές λιχουδιές, για τις οποίες σου… τρέχουν τα

σάλια! «Κι αν αυτό δεν είναι βασανιστήριο, τι είναι;» αναρωτιέται ένας εκ των συχνών επισκεπτών. «Σε αντίθεση με τα αληθινά κέικ, που η απόλαυσή τους διαρκεί όσο και η τελευταία δαγκωματιά, τα γλυκά που έχουμε εδώ διαρκούν για πάντα! Και μπορεί να ευφραίνουν μόνο την όραση -και αυτό είναι το χειρότερο μέρος του ‘’εφιάλτη’’ για πολλούςόμως ο σκοπός μου είναι διαφορετικός: Η ομορφιά είναι ευάλωτη, δεν διαρκεί για πάντα. Ας τη χαρούμε, λοιπόν, όλοι όπως μπορούμε…» επεξηγεί ο Scott Hove, εμπνευστής και δημιουργός αυτής της πρωτότυπης Cakeland. Έχει άδικο;

15

http://www.antinews.gr

Ανέκδοτο: Και λίγο Το αγριογέλιο... γούρουνο ...

περίεργα

Π

αράξενα

θα καταγγείλει τα Μνημόνια και τους δανειστές και θα γυρίσει στην Αθήνα. Είναι πράγματι δύσκολος ο ρόλος της, αλλά έτσι είναι τα κόμματα εξουσίας που λέει και ο κ. Τσίπρας. Να φανταστούμε επίσης ότι στη σύνοδο του ΝΑΤΟ σε 15 ημέρες που θα συζητήσει το αίτημα των Σκοπίων για ένταξη με το όνομα Μακεδονία, θα πάει ο αριστερός υπουργός Εξωτερικών. Τι θα πει είναι πράγματι μεγάλο δίλημμα για τον ΣΥΡΙΖΑ και για την πατρίδα. Αντίστοιχα και στη σύνοδο των υπουργών Δημοσίας Τάξης θα έχει ενδιαφέρον να δούμε τις απόψεις του αριστερού υπουργού ΠΡΟΠΟ για το ανεξέλεγκτο κύμα μεταναστών. Αλλά επίσης, θα έχει ενδιαφέρον να δούμε κάποια περιοδεία του υπουργού του ΣΥΡΙΖΑ στα γκέτο της Αθήνας, εκεί που επικρατεί χάος από το 1 εκατ. λαθρομεταναστών. Θα είναι εντυπωσιακό, π.χ. να δούμε πως θα αντιμετωπίσει μια κυβέρνηση Τσίπρα και λοιπών δυνάμεων, μια μεγάλη διαδήλωση των εργαζόμενων. Γιατί μη μου πείτε ότι ξαφνικά θα τρώμε όλοι με χρυσά κουτάλια και δε θα κάνουμε πορείες διαμαρτυρίας; Επομένως, σκεφτείτε οι δυνάμεις της τάξεις, τα ΜΑΤ, που θα παίρνουν εντολή από τον αριστερό υπουργό ΠΡΟΠΟ να πάνε να αντιμετωπίσουν τους συνταξιούχους ή τους φοιτητές που θα ζητούν καλύτερη παιδεία. Σκεφτείτε δε πόσο ωραία εικόνα θα είναι να γίνει διαδήλωση του ΠΑΜΕ και να υπάρξει ένταση στην πλατεία Συντάγματος ή να κλείσουν τα κρουαζιερόπλοια που φέρνουν χιλιάδες ξένους. Τι θα κάνει το… αριστερό λιμενικό σώμα; Θα πετάξει έξω τον Νταλακογιώργο και τους άλλους ναυτεργάτες; Και με τις μεταρρυθμίσεις τι θα κάνει η κυβέρνηση Τσίπρα; Θα πάρει πίσω φανταζόμαστε όλα τα νομοθετήματα για πώληση ή αξιοποίηση ακινήτων και άλλων ΔΕΚΟ; Εννοείται ότι θα πάρει πίσω την απόφαση για το πετρέλαιο θέρμανσης και από τον επόμενο χειμώνα θα έχουμε όλοι στα σπίτια μας πετρέλαιο με σφραγίδα… Τσάβες. Και πολύ μεγάλη σημασία θα έχει ο τρόπος που θα αντιμετωπίσει η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ μια Σύνοδο Κορυφής. Θα έχει πράγματι πολύ ενδιαφέρον ο Αλέξης Τσίπρας χωρίς γραβάτα να συνομιλεί με την Αγ. Μέρκελ και τον Β. Σόιμπλε. Ή ακόμη καλύτερα: Να θελήσει να έρθει στην Ελλάδα ο Ομπάμα και να τον υποδεχθεί στο Μαξίμου ο Τσίπρας.Πράγματι οι δυσκολίες είναι πολλές, όμως, για το καλό της πατρίδας λέμε όλοι: «Δαγκωτή ψήφο ανοχής στον Αλέξη Τσίπρα».

ΤΕΤΑΡΤΗ 09 ΜΑΪΟΥ 2012

Ένας τύπος πείναγε, εκεί που έψαχνε για ένα φαγάδικο είδε ένα εστιατόριο που η ταμπέλα έλεγε: ΕΧΟΥΜΕ ΟΛΑ ΤΑ ΦΑΓΗΤΑ ΠΟΥ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΣΚΕΦΤΕΙΣ και φρέσκα. Μπαίνει μέσα λοιπόν ο τύπος και λέει στο γκαρσόνι «Λέει αλήθεια η ταμπέλα;» «Βέβαια κύριε» απαντά ο σερβιτόρος. «Τότε θέλω μια μερίδα αγριογούρουνο» παραγγέλνει ο πελάτης. Έπειτα από λίγα λεπτά άκουσε σπαρακτικές φωνές ζώων να έρχονται από το μεριά της κουζίνας. Δέκα με δεκαπέντε λεπτά και ενώ οι κραυγές των ζώων συνεχίζονταν σε μεγαλύτερη ένταση. Και αφού η παραγγελιά δεν είχε έρθει, απαισιόδοξα πεινασμένα ρωτάει το γκαρσόνι όταν τόνε ρώτησε «τι γίνετε με το φαγητό μου, θα περιμένω πολύ ακόμη;» και το γκαρσόνι αποκρίνεται με ύφος; «μερικά λεπτά ακόμη να αγριέψουμε το γουρουνάκι»


ΤΥΠΟΣ

Καθημερινη ΕφημερΙδα της κεντρικησ μακεδονιασ | τευχοσ 791

Επιμέλεια Νικολέττα Φλιάταρη ενώ αποπειράται να μεταμορφωθεί σε ηγεμονική παράταξη. Είκοσι ένας βουλευτές για ένα αντικοινοβουλευτικό μόρφωμα που εξαπολύει ναζιστικούς κρωγμούς μίσους και βίας. Και τα λοιπά. Η ιστορία είχε αρχίσει τις επισκέψεις της από το 2008. Και θα παραμείνει εδώ, άγνωστο πόσο. Ωστόσο μόλις τώρα αρχίζουμε να συλλαμβάνουμε κύκλους και σχήματα. Οτι, ας πούμε, δεν κλείνει απλώς ο κύκλος της μεταπολίτευσης, αλλά ο κύκλος του μεταπολέμου, αυτός που αρχίζει με την έναρξη του Ψυχρού Πολέμου και την πολιτικοστρατιωτική ήττα της Αριστεράς και περνά διαδοχικά απ’ την ανοικοδόμηση, τη δικτατορία, την κυπριακή απώλεια, την πτώση του υπαρκτού σοσιαλισμού, έως το λυκόφως της πρώτης παγκοσμιοποίησης. Η Ελλάδα πρωταγωνίστησε ως εργαστήριο μέλλοντος, στην αρχή του κύκλου, το 1944-49• πρωταγωνιστεί και τώρα ως εργαστήριο ευρωπαϊκού μέλλοντος, στην αρχή ενός νέου κύκλου. Κι άλλη διεθνής πρωτιά: η ανάδυση του ευρωαριστερού ΣΥΡΙΖΑ στις παρυφές της εξουσίας με ειρηνικά μέσα. Τέτοια κίνηση έχει σημειωθεί μεταπολεμικά στην Ευρώπη μόνο άπαξ, από το ευρωκομμουνιστικό PCI του Μπερλινγκουέρ στην Ιταλία του ’70. Το PCI μεταμορφώθηκε, χάθηκε μαζί με όλο το ιταλικό μεταπολεμικό σύστημα. Σήμερα ο κόσμος είναι διαφορετικός. Εντούτοις η προσέγγιση της εξουσίας από την Αριστερά είναι παρόμοια με του PCI. Αίτημα δεν είναι η βίαιη ανατροπή του καπιταλισμού, όσο μια λυσιτελής υπεράσπιση του μεταπολεμικού κοινωνικού συμβολαίου και των δημοκρατικών κατακτήσεων της νεωτερικότητας. Η οικονομική κρίση που ενδημεί από το 2008 έδειξε φθαρμένους τους πολιτικούς αρμούς της αντιπροσώπευσης και απροστάτευτο τον κόσμο της εργασίας. Ωστε το νέο στοίχημα της ζώσας Αριστεράς και νέα απαίτηση και προσδοκία των λαών δεν είναι μια ανεύρετη ουτοπία, αλλά η υπεράσπιση του ζωτικού δημόσιου χώρου και η επινόηση ενός άλλου μοντέλου ανάπτυξης, βιώσιμου, μη σωρευτικού, εμπνεόμενου από αξίες ενός ήπιου βίου. Αυτό το μεγάλο ιστορικό παίγνιο, πνευματικό, πολιτικό, κοινωνικό, παραγωγικό, διαδραματίζεται τούτες τις ώρες του πόνου και της δημιουργικής αγωνίας στην Ελλάδα, κοιτίδα της δημοκρατίας, του λόγου και του νείκους. Ο άγγελος της Ιστορίας φτερουγίζει μες στον Μάη - ας ελπίσουμε χωρίς ερείπια.

Η γελοιογραφία της ημέρας

Από τη στήλη με τίτλο «Απόψεις»

Εκκωφαντικό το μήνυμα των εκλογών Δεν χρειάστηκαν ούτε έξι... ώρες (!) για να διαπιστώσει ο μεγάλος χαμένος των προχθεσινών εκλογών, ο πρόεδρος της ΝΔ Αντώνης Σαμαράς που τις προκάλεσε, την παντελή αδυναμία σχηματισμού φιλομνημονιακής κυβέρνησης και να υποχρεωθεί εκών - άκων να καταθέσει τη διερευνητική εντολή που του είχε δώσει ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας. Τόσο ο Αντ. Σαμαράς όσο και ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευ. Βενιζέλος κινούνται πολιτικά μέχρι τώρα αγνοώντας προκλητικά το εκκωφαντικό μήνυμα των εκλογών: το ότι ο λαός συνέτριψε τα κόμματά τους κραυγάζοντας στεντορεία τη φωνή «Οχι στο Μνημόνιο!». Είναι πράξη πολιτικής αλαζονείας και θράσους η απόπειρα σχηματισμού φιλομνημονιακής κυβέρνησης όταν ΝΔ και ΠΑΣΟΚ, ως μοναδικές μνημονιακές δυνάμεις με κοινοβουλευτική εκπροσώπηση, δεν συγκέντρωσαν ούτε καν το ένα... τρίτο (!) των ψήφων, αφού πήραν μόλις το 32% από κοινού έναντι του συνήθους 80% και πλέον που συγκέντρωναν επί περισσότερα από 30 χρόνια. Μια τέτοια κυβέρνηση θα συνιστούσε απόπειρα ωμής και κατ’ ουσίαν πραξικοπηματικής παραχάραξης της λαϊκής ετυμηγορίας. Ευτύχημα αποτελεί το ότι δεν καρποφόρησε. Πριν από τον σχηματισμό κυβέρνησης υφίσταται ένα άλλο θέμα. Αναγνωρίζουν η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ ότι ο λαός ψήφισε κατά του Μνημονίου; Και αν ναι, προτίθενται να προσαρμόσουν την πολιτική τους σε αυτή τη λαϊκή απαίτηση; Τέλος, αν δεν σκοπεύουν να αλλάξουν τη φιλομνημονιακή γραμμή τους, έχουν σκοπό να σεβαστούν τη λαϊκή ετυμηγορία, να παραμερίσουν και να αφήσουν να διαχειριστούν τις τύχες της χώρας οι αντιμνημονιακές δυνάμεις, αν αυτές κατορθώσουν να σχηματίσουν κυβέρνηση; Οι εκλογές απέκλεισαν τη δυνατότητα σχηματισμού φιλομνημονιακής κυβέρνησης. Αυτό είναι το δευτερεύον. Το πρωτεύον είναι ότι ο ελληνικός λαός έστειλε ηχηρότατο μήνυμα τόσο προς τα ελληνικά πολιτικά κόμματα και το ελληνικό κατεστημένο όσο και προς την ΕΕ και την ηγεμονική της δύναμη, τη Γερμανία, ότι δεν αντέχει άλλη λιτότητα. Αρνείται πλέον ο ελληνικός λαός, αδυνατεί να ζήσει, υπό το καθεστώς του ολέθριου Μνημονίου. Οι Γερμανοί και οι υπόλοιποι Ευρωπαίοι οφείλουν να αντιληφθούν και να κατανοήσουν ότι η πολιτική οικονομικού στραγγαλισμού των Ελλήνων έφτασε στα όριά της. Πρέπει να πάρουν μέτρα άμεσης χρηματοδοτικής ενίσχυσης της ελληνικής οικονομίας αντί να ετοιμάζουν νέα μέτρα μείωσης των μισθών και των συντάξεων.

Από τη στήλη με τίτλο «Καθημερινά»

Ο άγγελος της ιστορίας στην Ελλάδα Από τη στήλη με τίτλο «Βηματοδότης»

Ελλάδα και Μάης μαζί, έγραφε η Βιρτζίνια Γουλφ το 1932 μαγεμένη: «Είναι τρέλα να χάνει κανείς τα καλύτερά του χρόνια πασχίζοντας να πλουτίσει, όταν υπάρχει αυτή η άγρια αλλά πολιτισμένη και πανέμορφη χώρα όπου μπορείς να ζήσεις». Ογδόντα χρόνια αργότερα, η Ιστορία έστηνε το μεγάλο της παιχνίδι στην Ελλάδα, με τη δική του άγρια ομορφιά, που έκοψε την ανάσα στους Ελληνες και προκάλεσε διανοητικά τους εκατοντάδες ανταποκριτές απ’ όλο τον κόσμο. Τεμαχισμός του κοινοβουλευτικού Σώματος, έτσι ώστε κανείς συνδυασμός δυνάμεων να μη συνθέτει κυβέρνηση. Κατάρρευση των κυβερνητικών κομμάτων μιας 38ετίας. Δεύτερο κόμμα, εντολοδόχος για σχηματισμό κυβέρνησης, η Ριζοσπαστική Αριστερά,

Δίχως την παραμικρή καθυστέρηση και πριν καλά καλά συνειδητοποιηθεί το εύρος της εκλογικής ήττας του ΚΚΕ έναντι του ΣΥΡΙΖΑ, ο Περισσός μάζεψε τα κορυφαία στελέχη της κεντρικής επιτροπής για να εκτιμήσουν το εκλογικό αποτέλεσμα. Η συνεδρίαση με πλήρη μυστικότητα, το πρωί της Δευτέρας στα γραφεία του κόμματος στον Περισσό και το απόγευμα εξεδόθη σχετική ανακοίνωση, η οποία κατά την κομματική παράδοση αποτελεί και τη «γραμμή» της ηγεσίας προς τις κομματικές δυνάμεις που εκ των υστέρων θα κληθούν να συζητήσουν για το αποτέλεσμα των εκλογών της 6ης Μαΐου. Πάντως είναι διάχυτη η απογοήτευση στην κομματική βάση του ΚΚΕ που βλέπουν την πλάτη του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά και του κ. Καμμένου. Στο ΠαΣοΚ ακόμα προσπαθούν να καταλάβουν τι ακριβώς συ-

16

ΤΕΤΑΡΤΗ 09 ΜΑΪΟΥ 2012

Από το Έθνος νέβη και το κόμμα έφερε τα ίδια ποσοστά από τη γέννησή του το 1974. Παρά ταύτα έπειτα από αυτές τις εκλογές καλούνται να συμμετάσχουν σε μία κυβέρνηση κάτι που τότε δεν συνέβαινε. Εν αναμονή της συνάντησης της Δευτέρας του κ. Ευ. Βενιζέλου με τον κ. Αντ. Σαμαρά προηγήθηκε νέα σύσκεψη «κορυφαίων» (πολλοί από τους οποίους όμως δεν είναι καν βουλευτές). Εκεί συμφωνήθηκε κατά πλειοψηφία, όπως με πληροφορεί συνεργάτης μου, η γραμμή με την οποία προσήλθε ο Πρόεδρος του ΠαΣοΚ στη συνάντηση με τον κ. Σαμαρά.

Από τη στήλη με τίτλο «Καλά τώρα!..»

Ω Παναγία μου! Αυτό έχω να πω. Ω Παναγία μου. Και Χριστέ μου. Ο Χριστός και η Παναγία! Να βάλουν ό,τι μπορούν γιατί εμείς, θα βγάλουμε ό,τι μπορούμε. Τα μάτια μας κυρίως. Το πήρατε το μήνυμα; Το στείλατε το μήνυμα; Εύγε σας και εύγε μας. Και μπράβο μας και Λουμίδη μας. Πήγαν και ήρθαν τα μηνύματα. Εγώ, τα σέβομαι. Ολα. Δημοκρατία έχουμε. Ετσι μου έχουν πει. Κάτι παραπάνω θα ξέρουν. Μπορεί να μου πει κανείς τι κάνουμε τώρα; Βασικά πληρώνουμε. Διότι οι λογαριασμοί, μια χαρά γλιστράνε κάτω από την πόρτα. Δίπλα στον Τσοχατζόπουλο με βλέπω. Και καλά αυτός. Αύριο μεθαύριο θα βγει. Τέτοια θυσία έκανε το ΠΑΣΟΚ, έχωσε μέσα τον Ακη τον σιτευτό και ψήφο δεν είδε. Κανονικά, ο μόσχος ο σιτευτός έπρεπε να μπει αλλά είχαν πολλούς και δεν ήξεραν ποιον να διαλέξουν. Ο Τσίπρας λοιπόν, θέλει συνεννόηση με τα κόμματα της Αριστεράς. Το ΚΚΕ δεν του μιλάει. Ο Κουβέλης έχει τα δικά του. Ο Βενιζέλος τον θέλει και ανεβαίνει η πίεση του Πάγκαλου. Η Αλέκα προτιμά πεζοδρόμιο. Πορείες και τέτοια. Αδικο έχει; Τι θα γίνουν τόσοι επαγγελματίες συνδικαλιστές; Εκείνος στο λιμάνι του Πειραιά π.χ. με το πορτοκαλί μαλλί. Ο Φώτης, δεν θα δώσει αριστερό άλλοθι. Ούτε στην Αριστερά. Θέλουν όλοι από μόνοι τους. Καλά λέω ότι η πολιτική είναι μαλακία. Μόνος σου. Ξέρεις τον ρυθμό σου ρε παιδί μου. Αντε τώρα να είναι πολλοί μαζί, κοιτάει ο ένας τον άλλον, κομπλάρουν. Λέω, δεν είμαι και σίγουρος. Εναν φόβο τον έχω. Και δύο μπορώ να σου πω. Διότι το κόμμα στο οποίο συμμετείχε η κ. Αλεξανδράτου πήρε μόνο 65 ψήφους. Αίσχος. Δεν ήταν ψήφος διαμαρτυρίας η Τζούλια; Ασε που άμα σου έλεγε με νόημα «εγέρθητι»... χαμός θα γινόταν. Ω Παναγία μου τα έχω χαμένα. Τελικώς είμαστε ό,τι ψηφίζουμε.


ΣΤΗΛΗ ΙΑΤΡΩΝepikera@otenet.gr

ΧΡΗΣΙΜΑ ΤΗΛΕΦΩΝΑ ΙΑΤΡΩΝ ΝΟΜΟΥ ΗΜΑΘΙΑΣ Πέτρος Ι. Σαρρηγιαννίδης Ορθοπαιδικός Χειρουργός Αθλητίατρος

Προφήτου Ηλία 15 - 3ος όροφος (πεζόδρομος Αγοράς) - Βέροια, 59 100 τηλ. ιατρείου: 23310 21545 - κινητό: 6973 887429

e-mail:doctorpetros@gmail.com www.ortho-veria.gr

Φανή Πατρίκη Ειδική Ψυχίατρος

Τ. Ιατρός Σισμανόγλειου Νοσοκομείου Αθηνών Επισκέψεις κατ’οίκον

Δέχεται: από Δευτέρα - Παρασκευή ώρες: 9:30 - 2:00 μ.μ. & 5:30 - 9:00 μ.μ.

Κατόπιν ραντεβού Μαλακούση 10 1ος όροφ. (πλ. Αγ. Αντωνίου) Τηλ: 2331503022 - 6972251959

e-mail: fanipatriki@yahoo.gr

Μπαλατσινού Λουκία Ιατρός Αλλεργιολόγος 3 Αλλεργική ρινίτιδα 3 Αλλεργικό βρογχικό άσθμα 3 Τροφική και Φαρμακευτική αλλεργία 3 Ατοπικό έκζεμα 3 Δερματίτιδα εξ επαφής 3 Αλλεργία σε σφήκα/μέλισσα

ΔΕΡΜΑΤΙΚΑ ΤΕΣΤ ΚΑΙ ΑΝΟΣΟΘΕΡΑΠΕΙΑ

ΛΑΦΑΖΑΝΗΣ Π. ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΕΙΔΙΚΟΣ ΚΑΡΔΙΟΛΟΓΟΣ

ΣΥΓΧΡΟΝΟ ΚΑΡΔΙΟΛΟΓΙΚΟ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ

Σύμβαση με Ταμεία: - Στρατιωτικών - Τμήμα Συγκοινωνιών

Τηλ. Για ραντεβού: 23310 76061

Βενιζέλου 26, 3ος όροφος Βέροια

Μ. Καρακωστή 16, Βέροια e-mail:lucybalatsinou@yahoo.gr

Τηλ: 2331300212 - 6975858211

ΒΑΧΤΣΕΒΑΝΟΥ ΘΕΟΔΩΡΑ ΙΑΤΡΟΣ ΜΙΚΡΟΒΙΟΛΟΓΟΣ ΒΙΟΠΑΘΟΛΟΓΟΣ l Δέχεται και με ραντεβού Δέχεται & με ραντεβού

Βενιζέλου 31 Βέροια (2ος όροφος)

e-mail: dr.george.lafazanis@gmail.com

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΕΜ. ΣΑΛΙΑΓΚΑΣ ΧΕΙΡΟΥΡΓΟΣ

τ. Δ/ντής Χειρουργικής Κλινικής Νοσοκομείου Κοζάνης

Κλασική Λαπαροσκοπική Χειρουργική Δέχεται καθημερινά

Πρωί: 9 - 1 Δευτέρα έως Παρασκευή Απόγευμα: 6 - 8 καθημερινά εκτός Τετάρτης & Παρασκευής

Τηλέφωνο: 2331120313 Αντ. Καμάρα 1 Βέροια (πεζόδρομος ΟΤΕ) Φαξ: 2331120314 Κινητό: 6973550713 Τηλ - Fax: 2331071851 Κιν.: 6944523104 e-mail: vahteo@gmail.com

e-mail: kos.saliagas@gmail.com

Αντώνιος Π. Τσιτλακίδης ΦΩΤΟΠΟΥΛΟΥ Θ. ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ Ψυχολόγος

Παιδίατρος

Πτυχιούχος Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης

l

ραντεβού

MSc Kλινικής Ψυχολογίας

Universita degli Studi di Parma - Italia l l

Μ. Αλεξάνδρου 27 (2ος όρ.), Βέροια Τηλ: 2331063155 - Κιν. 6946936704 e-mail: anttsit@gmail.com

ΩΡΑΡΙΟ ΙΑΤΡΕΙΟΥ

Συμβουλευτική ενηλίκων, εφήβων, παιδιών Συμβουλευτική επαγγελματικού προσανατολισμού

Δέχεται με ραντεβού

Δέχεται με και χωρίς

9:00 - 13:00 π.μ., 17:30 - 20:30 μ.μ.

Αριστοτέλους 2 (Βενιζέλου γωνία) Βέροια - 3ος όροφος

Τηλ & Fax: 2331071740 - Κιν. 6932707255 e-mail: vivi_veria@yahoo.gr

3 Συμβουλευτική (ατομική, ζευγαριών, γονέων, φροντιστών ασθενών με νόσο Alzheimer) 3 Συμβουλευτική Επαγγελματικού Προσανατολισμού 3 Οργάνωση χρόνου μελέτης (μαθητές-φοιτητές) 3 Αξιολόγηση προβλημάτων μνήμης, προσοχής και προσανατολισμού

Δέχεται με ραντεβού Προφήτη Ηλία 15 (2ος όροφος) Βέροια τηλ. 23310 60883, Κιν. 6945 929810

e-mail: alexiastergiou@yahoo.gr

Φαρμακεία

Ημέρα Από-Έως Φαρμακείο Τετάρτη 14:30-20:30 ΜΑΣΟΥΡΑ-ΖΑΜΑΝΗ ΑΛΕΞΑΝΔΡΑ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ 187 (στάση Σίσσαπλατεία Κόρακα) Τετάρτη 14:30-20:30 ΠΟΡΦΥΡΗ ΑΝΝΑ ΚΑΡΑΤΑΣΟΥ 19 (κοντά στο 6ο Δημοτικό σχολείο) Τετάρτη 19:00-01:00 + διαν. Τ ΡΑ Ϊ ΟΥΜΑΝΟΥΣΑΡΙΔΟΥ ΕΛΙΣΣΑΒΕΤ ΕΜΜ. ΖΑΧΟΥ 5 (δίπλα από Συν/σμό Ηλεκτρολόγ.) Πέμπτη 13:30-17:30 ΤΡΟΧΟΠΟΥΛΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΚΟΜΝΗΝΩΝ 38 (πλατεία Καλλιθέας) Πέμπτη 21:00-01:00 + διαν. ΧΟΤΟΥΡΑΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ ΜΑΥΡΟΜΙΧΑΛΗ 2 (πλατεία Ωρολογίου)

www.epikeranews.gr

17

ΤΕΤΑΡΤΗ 09 ΜΑΪΟΥ 2012


Καθημερινη ΕφημερΙδα της κεντρικησ μακεδονιασ | τευχοσ 791

SUDOKU

Σαν σήμερα... 1861: στην Αμερική κατά τη διάρκεια του πολέμου της Ανεξαρτησίας, το Ρίτσμοντ της Βιρτζίνια γίνεται η πρωτεύουσα των Συμμαχικών Δυνάμεων του Νότου. 1880: πεθαίνει ο μεγάλος Γάλλος μυθιστοριογράφος, Γκιστάβ Φλωμπέρ. Από τα πιο γνωστά του έργα η «Μαντάμ Μποβαρύ» και η «Αισθηματική Αγωγή». 1884: γεννιέται ο Χάρι Τρούμαν, ο 34ος Πρόεδρος των ΗΠΑ. 1886: το φαρμακείο Τζάκομπς πουλά το πρώτο μπουκάλι Κόκα-Κόλα ως σιρόπι για φαρμακευτικούς σκοπούς. Στην πρώτη του αυτή εμφάνιση, το μετέπειτα διάσημο αναψυκτικό περιέχει και ποσότητα κοκαΐνης. 1892: γεννιέται ο Ιταλός τραγουδιστής της όπερας, Έτζιο Πίντζα, ο οποίος εργαζόταν για 22 σεζόν στη Μητροπολιτική Όπερα της Νέας Υόρκης, πραγματοποιώντας περισσότερες από 750 παραστάσεις. 1899: ανοίγει για πρώτη φορά τις πόρ-

τα

τες του στο κοινό το Ιρλανδικό Κλασικό Θέατρο. 1901: στις Ινδίες, η βρετανική διοίκηση ανακοινώνει ότι ο λιμός έχει προκαλέσει, τα τελευταία δύο χρόνια, το θάνατο 1,25 εκατομμυρίων ανθρώπων. 1902: η πρωτεύουσα της Μαρτινίκας, Σεντ Πιέρ, καταστρέφεται ολοκληρωτικά και 30.000 άνθρωποι σκοτώνονται από την έκρηξη του ηφαιστείου στο όρος Πέλε. 1903: γεννιέται ο Γάλλος ηθοποιός Φερναντέλ. 1903: πεθαίνει ο Γάλλος ζωγράφος Πολ Γκογκέν σε ηλικία 55 ετών στα νησιά Μαρκέζας της Γαλλικής Πολυνησίας. 1905: γεννιέται ο Αμερικανός μουσικός της τζαζ, Ρεντ Νίκολς.

η αύξηση στα τέλη των εισαγόμενων ειδών πολυτελείας θα προκαλέσει εμπορικό πόλεμο.

της, αποφασίζει να ανοίξουν οι πόρτες του Καθολικού Πανεπιστημίου της Λουβέν για τις γυναίκες.

1910: στη Γαλλία, σχηματίζεται σοσιαλιστική κυβέρνηση ευρείας βάσης.

1921: η Σουηδία καταργεί τη θανατική ποινή.

1911: γεννιέται ένας από τους σημαντικότερους τραγουδιστές και κιθαρίστες των μπλουζ, ο Ρόμπερτ Τζόνσον.

1926: γεννιέται ο Αμερικανός ηθοποιός και κωμικός, Ντον Ρικλς.

1911: η Ισλανδία, αποικία της Δανίας, παραχωρεί δικαίωμα ψήφου στις γυναίκες. 1914: ιδρύεται η εταιρία παραγωγής κινηματογραφικών ταινιών, Paramount Pictures. 1919: γεννιέται ο Αμερικανός ηθοποιός, Λεξ Μπάρκερ, ο οποίος ήταν ο 10ος κατά σειρά κινηματογραφικός «Ταρζάν».

1906: γεννιέται ο Ιταλός νεορεαλιστής σκηνοθέτης, Ρομπέρτο Ροσσελίνι.

1919: ο ύπατος αρμοστής της Σμύρνης, Αριστείδης Στεργιάδης, αναλαμβάνει τα καθήκοντά του.

1909: η Γαλλία προειδοποιεί τις ΗΠΑ ότι,

1920: η βελγική επισκοπή, σε σύνοδό

1931: το Αγροτικό Κόμμα αναλαμβάνει τη διακυβέρνηση της Νορβηγίας. 1932: στη Γαλλία, η Αριστερά έρχεται πρώτο κόμμα στις τελευταίες βουλευτικές εκλογές. 1933: ο Μαχάτμα Γκάντι ξεκινά μια απεργία πείνας διάρκειας 21 ημερών διαμαρτυρόμενος για την καταπίεση της Ινδίας από τη Βρετανία. 1953: στη Νεβάδα, μια νέα πειραματική έκρηξη ατομικής βόμβας, με διπλάσια ισχύ από εκείνη των ατομικών βομβών που κατασκευάστηκαν κατά τη διάρκεια του πολέμου, προκαλεί εντονότατη λάμψη, που φωτίζει ολόκληρη την περιοχή.

μιλούν Κριος

Απρόσμενα γεγονότα στο εργασιακό σας περιβάλλον σας βάζουν σε σκέψεις. Στα αισθηματικά σας νέες γνωριμίες και ευχάριστες αλλαγές σας ανανεώνουν. Οικογενειακές συζητήσεις και ευχάριστα συμβάντα ομορφαίνουν την καθημερινή σας ζωή. Οικονομικές διακυμάνσεις.

Λεων

Μπορείτε να προχωρήσετε σε αρκετές αλλαγές στην καθημερινότητα και να καταφέρετε πολλά σήμερα. Ο Άρης σας θυμίζει ότι πρέπει να βάλετε ένα πρόγραμμα στα οικονομικά σας. Ένα επαγγελματικό σχέδιο μπορεί να το προωθήσετε με τον καλύτερο τρόπο. Τα συναισθηματικά σας βελτιώνονται.

Τοξοτης

Η μέρα είναι καλή για να χαλαρώσετε και να αφιερώσετε χρόνο στον εαυτό σας. Στα συναισθηματικά σας είστε λίγο κλειστοί σήμερα και θέλετε να σκεφτείτε πως θα κινηθείτε από εδώ και πέρα. Μυστικοί έρωτες και παρασκήνιο ευνοούνται. Κάποιο οικονομικό θέμα σας απασχολεί.

Ταυροσ

Η μέρα προσφέρεται για ερωτικές περιπέτειες και συναισθηματικά παιχνίδια. Ευχάριστο το κλίμα και σε σχέση με το σύντροφο σας αν έχετε ήδη δεσμό. Οι μετακινήσεις πολλές και σας δίνουν ευχάριστες και απρόβλεπτες καταστάσεις. Ο Ήλιος σας καλεί να σταθεροποιήσετε τα οικονομικά σας.

Παρθενος

Μυστικές επαφές και ερωτικές συναντήσεις προκύπτουν και μπορείτε να επωφεληθείτε από αυτή την κατάσταση. Ένα επαγγελματικό θέμα σας προβληματίζει και θέλετε επιτέλους να βρείτε λύση. Ο Άρης σας δημιουργεί εντάσεις και βιασύνη σε προσωπικά θέματα.

Αιγοκερως

Οι δημόσιες σχέσεις, οι επαφές και οι συναντήσεις με πρόσωπα του περιβάλλοντος σας όπως επίσης και μετακινήσεις για επαγγελματικούς λόγους σας έχουν κουράσει, και προσπαθείτε να βρείτε χρόνο για τον εαυτό σας. Προσέξτε τυχόν παρεξηγήσεις με το σύντροφο σας.

18

ΔΙΔΥΜΟΙ

Σήμερα δείχνετε ενδιαφέρον σε θέματα καθημερινότητας και εργασίας και μπορείτε να βάλετε ένα πρόγραμμα τακτοποίησης των υποθέσεων σας. Πρόσθετες παροχές στα οικονομικά σας ικανοποιούν ιδιαίτερα. Συναισθηματικές εκπλήξεις και νέες γνωριμίες προκύπτουν στη ζωή σας.

Ζυγος

Αισθηματικές εκπλήξεις και επικοινωνία με το σύντροφο σας ανεβάζουν την διάθεση και νιώθετε μεγαλύτερη συναισθηματική ασφάλεια. Οι μετακινήσεις και τα ταξίδια ευνοούνται. Εργασιακές εκπλήξεις και ευχάριστα απρόοπτα σας γεμίζουν ικανοποίηση. Οικονομικές αλλαγές.

Υδροχοος

Η οικογενειακή ζωή σας δίνει ικανοποίηση και οι συζητήσεις σας ωφελούν. Ευχάριστες ειδήσεις και μηνύματα σας ανεβάζουν ψυχολογικά. Ερωτικά παιχνίδια και συναισθηματικές συναντήσεις ομορφαίνουν την καθημερινότητα σας.

ΤΕΤΑΡΤΗ 09 ΜΑΪΟΥ 2012

ΚΑΡΚΙΝΟΣ

Eίστε λίγο μπερδεμένοι και θέλετε να κάνετε νέα ξεκινήματα στη ζωή σας είτε αφορούν επαγγελματικά ή προσωπικά ζητήματα. Προσπαθήστε να βρείτε μια ισορροπία και μην μπλοκάρετε τον εαυτό σας. Αξιοποιείστε τις δυνατότητες σας και προχωρήστε μπροστά.

Σκορπιος

Ένα ευχάριστο γεγονός θα φέρει τα πάνω κάτω, εκρηκτική αλλαγή, γρήγορο γεγονός σας δένει, αναπτέρωση ψυχική. Θα πάρετε σύντομα χρήματα από διάφορες μεριές, τυχερή ημέρα για να ρισκάρετε. Αναγέννηση μέσα από τις φλόγες, η σχέση σας θα έρθει κοντά, ψυχικά και σωματικά. Εκμεταλλευτείτε τις ευκαιρίες.

ΙΧΘΕΙΣ

Σήμερα ασχολείστε με το σπίτι και την οικογένεια και τα αγαπημένα σας πρόσωπα. Οικονομικές υποχρεώσεις μπορεί να υπάρξουν γι αυτό να είστε προνοητικοί. Αισθηματικές δυσκολίες μπορούν να ξεπεραστούν. Εργασιακές προτάσεις συνεργασίας μπορείτε να τις αξιοποιήσετε κατάλληλα.


αγγελιεσ 

epikera@otenet.gr

ΜΙΚΡΕΣ

Δημοσιεύστε ΔΩΡΕΑΝ όλες τις μικρές αγγελίες στα Επικαιρα Τηλεφωνείστε στο 23310 78080 ή στείλτε στο fax 23310 78087 και στην ηλεκτρονική διεύθυνση epikera@otenet.gr

ΕΝΟΙΚΙΑΣΕΙΣ Ενοικιαζεται διαμέρισμα στο κέντρο της Βέροιας. Επιπλωμένο, με κεντρική θέρμανση, air-condition & τζάκι. Τιμή 250 ευρώ. Τηλ.: 23310 25308 ΕΝΟΙΚΙΑΖΕΤΑΙ Διαμέρισμα απέναντι από το γήπεδο Βέροιας Σταδίου 35, 80 τ.μ, δωμάτιο, σαλόνι, κουζίνα, ασανσέρ. Τηλ. Επικοινωνίας: 23310-21204 Ενοικιάζεται διαμέρισμα στη Θεσσαλονίκη 45 τ.μ, πλήρως ανακαινισμένο, 2ος όροφος.Τηλ: 6942595995 Ενοικιάζεται κατάστημα 50 τ.μ με υπόγειο πατάρι, WC, δίπλα στο Επιμελητήριο Βέροιας. ΤΗΛ: 2331061594 ΕΝΟΙΚΙΑΖΕΤΑΙ Διαμέρισμα στη Θεσ/νίκη 75 τ.μ. για φοιτητές κοντά στα πανεπιστήμια. τηλ: 2331023804, κιν: 6972834596 ΕΝΟΙΚΙΑΖΕΤΑΙ: 2ος όροφος, γκαρσονιέρα 1Δ.Κ.ΜΠ. Τιμή: 250,00 € Τηλ.: 693.246.6.6333 ΕΝΟΙΚΙΑΖΕΤΑΙΔιαμέρισμα στην Καλλιθέα 100τμ, Σ, Κ, 2Δ, WC, 2Ος όροφος (ευκαιριακό ενοίκιο) Τηλ. Επικοινωνίας: 6946491573 ΕΝΟΙΚΙΑΖΕΤΑΙ Γραφείο ανακαινισμένο Βενιζέλου 27, 35 τ.μ, 2 Δ, WC,κλιματιστικό Τηλ. Επικοινωνίας: 6978244410 ΕΝΟΙΚΙΑΖΕΤΑΙ Οικόπεδο στη Νέα Περιφερειακή Οδό, δύο στρέμματα, περιφραγμένο με κεντρική είσοδο μπροστά στην άσφαλτο δίπλα από την ΕΚΟ. Τηλ:2331027683 κ. Σταύρος ΕΝΟΙΚΙΑΖΕΤΑΙ γκαρσονιέρα καινούργια, επιπλωμένη, ένα δωμάτιο, WC, κουζίνα 28 τ.μ. με θέα σε πάρκο, περιοχή Μπότσαρη Θεσ/νίκης. Κατάλληλο για φοιτητές ή ειδικευμένο γιατρό. Πληροφορίες στο τηλ. 6944 529650. ΕΝΟΙΚΙΑΖΕΤΑΙ Στη Θεσ/νίκη - Πανεπιστήμια στούντιο επιπλωμένο 4 ετών 280 ευρώ. Τηλέφωνο επικοινωνίας 6977233555 και 2331023222. ΕΝΟΙΚΙΑΖΕΤΑΙ Γκαρσονιέρα 34 τ.μ. πλήρως εξοπλισμένη και ανακαινισμένη με κεντρική θέρμανση, στο κέντρο. τηλ: 2331024302 και 6945669786 ΕΝΟΙΚΙΑΖΕΤΑΙ Κατάστημα καινούργιο 100τ.μ. στην οδό Καλής Παναγιάς 12. Τιμή 250€. Τηλ. 23310-23765

Ενοικιάζεται μονοκατοικία 100 τ.μ. και 100 τ.μ. αποθήκη. Mε αυλή και κήπο σε χαμηλή τιμή. Στον Περιφερειακό έναντι μάρκετ METRO. Πληροφορίες απογευματινές ώρες και Σαββατοκύριακο. Κυρία Σοφία. Τηλ: 6987028122 (what’s up) 2310601916 Ενοικιάζεται διαμέρισμα 90 τ.μ. περιοχή Πασακιόσκι 2Δ, Σαλοτραπεζαρία, μπάνιο, parking. Ανακαινισμένο, οικονομ. ενοίκιο, θέρμανση με ωρομετρητή. Τηλ: 6981646898. Κυρ. Μαρία ΕΝΟΙΚΙΑΖΕΤΑΙ γωνιακό διαμέρισμα στη Βέροια επί της Οδού Ολύμπου αριθ. 2, δεύτερος όροφος, πάνω από 70 τ.μ/ ΣΚ2Δ, ατομικό καλοριφέρ. Τιμή 200 ευρώ. Τηλ. Επικοινωνίας: 6943671469 ΕΝΟΙΚΙΑΖΕΤΑΙ Οροφοδιαμέρισμα, φρεσκοασπρισμένο, ηλιόλουστο και ευάερο με πανοραμική θέα. Βρίσκεται μέσα στην Έδεσσα (Πλατεία Γρανικού), 70 τ.μ., 3ος όροφος με αυτόνομη θέρμανση και ΧΩΡΙΣ κοινόχρηστα. Τιμή 200,00 €. Πληροφορίες στα τηλέφωνα : 23810 27222, 698 9625905. *Κατάλληλο και για ΦΟΙΤΗΤΕΣ. Ενοικιάζεται κατάστημα 40 τ.μ. με πατάρι στην Αλεξάνδρεια στο κέντρο έναντι Κτελ. Σε πολύ καλή κατάσταση και οικονομικό ενοίκιο. Τηλ: 2331061174 Κιν: 6972986414 Κυρ. Λίτσα Ενοικιάζεται διαμέρισμα 70 τ.μ. 1ος όροφος, ατομική θέρμανση και Air-condition. Υπ. Σαλ. Κουζίνα, wc. Εξωτερικές πόρτες αλουμινίου. Στο κέντρο της Αλεξάνδρειας έναντι Κτελ. Τηλ: 6972153508 Κυρ. Γιώτα

ΕΝΟΙΚΙΑΖΟΝΤΑΙ 2 διαμερίσματα 106 τ.μ. και 80 τ.μ. (Καλιθέα), επιπλωμένα ή όχι. τηλ: 2331070926 και 2331062347, κιν: 6946098247 και 6943697645

Ενοικιάζεται γκαρσονιέρα 52 τ.μ. περιοχή Πασα κιοσκι. Οδός Προύσσης 25, 1ος όροφος, κεντρική θέρμανση. Τηλ: 6936522740

ENOIKIAZETAI διαμέρισμα στη Θεσσαλονίκη (επί της Μαρτίου), 2 δωμάτια, σαλόνι, αποθήκη, WC. Πληροφορίες τηλ. 6944945165

ΕΝΟΙΚΙΑΖΕΤΑΙ Γκαρσονιέρα επιπλωμένη στο κέντρο της Βέροιας. Τηλ. 23310 70926 – 6946098247.

Ενοικιάζεται κατάστημα 100τ.μ. στη διεύθυνση Καλής Παναγιάς 12.Τηλ επικοινωνίας: 23310 23765

ΕΝΟΙΚΙΑΖΕΤΑΙ: γκαρσονιέρα 1Δ.Κ.ΜΠ. ανακαινισμένη Τιμή: 280,00 € Τηλ.:693.246.6.633

Ενοικιάζεται 170 τ.μ. μαγαζί με 180 τ.μ. υπόγειο και αυλή, καινούριο, άριστης κατασκευής, επάνω στην Αριστοτέλους. Κ. Αντώνης. Τηλ.: 6944833396

Ενοικιάζεται διαμέρισμα 85 τ.μ με ατομική θέρμανση, στον 3ο όροφο στην Οδό Σοφίας 50, στο δρόμο προς το Νοσοκομείο.Τηλ: 23310-29457, 27406

Διαμέρισμα ενοικιάζεται στη Θεσσαλονίκη, Σ. 2Δ.Κ. ΜΠ, 1Ος όροφος για δύο φοιτητές/τριες ή εργαζόμενους, σε καλή κατάσταση και καλή τιμή. Οδός Μπαλταδώρου 3, περιοχή Βενιζέλου. Τηλ. 2310 82090323310 64643- 6982943869

ΕΝΟΙΚΙΑΖΕΤΑΙ διαμέρισμα 50 τμ 1 Δ,Σ,Κ,WC, με αυτόνομη θέρμανση αέριο, περιοχή Ιπποκράτειο στη Θεσσαλονίκη. Πληρ. τηλ. 6945293775

ΕΝΟΙΚΙΑΖΕΤΑΙ διαμέρισμα 90 τ.μ. κοντά στο ΙΚΑ Βέροιας. Μεσιτικό γραφείο: 6974747117

ΕΝΟΙΚΙΑΖΕΤΑΙ Διαμέρισμα επαγγελματικός χώρος Μ. Μπότσαρη (πρώην Φροντιστήρια Καράμπελα – Σαμαρά). Κιν. 6972848470.

Ενοικιάζεται επαγγελματικός χώρος με άδεια φροντιστηρίου έτοιμος για λειτουργία στο κέντρο της πόλης. Τηλέφωνο επικοινωνίας :6988074096

ΕΝΟΙΚΙΑΖΟΝΤΑΙ ΤΡΙΑ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑ 70 τ.μ. το καθένα με 5,30 μ. ύψος με δυνατότητα ένωσις των δύο επί της οδού Καλής Παναγίας 13. Βρίσκονται πάνω στον καινούργιο διαπλατυσμένο δρόμο Πολύ καλή ευκαιρία. τηλ.6947120444 τηλ.οικίας.2331024091

ΕΝΟΙΚΙΑΖΕΤΑΙ διαμέρισμα στη Θεσσαλονίκη στον 6ο όροφο με 2 δωμάτια, κουζίνα, μπάνιο, ατομική θέρμανση φυσικού αερίου, ντουλάπες, τέντες, μπόιλερ, κλιματισμό, ψυγείο, ηλεκτρική κουζίνα και θωρακισμένη πόρτα. Το διαμέρισμα βρίσκεται στην Πλατεία Ιπποδρομείου 17(πλησίον Ναυαρίνου). Τηλ.επικοινωνίας: 23310-61739 και 6948004677

Ενοικιάζεται διαμέρισμα ρετιρέ με απεριόριστη θέα και σε πολύ καλή κατάσταση. 100 τ.μ, θέρμανση με ορομετρητή. Τηλ:2331070926, 6946098247

Ενοικιάζεται γκαρσονιέρα επιπλωμένη στην Καλλιθέα, καινούρια, θέρμανση με ορομετρητή. Τηλ:2331070926, 6946098247

Ενοικιάζεται κατάστημα 100τ.μ. στη διεύθυνση Καλής Παναγιάς 12.Τηλ επικοινωνίας: 23310 23765

Ενοικιάζεται κατάστημα 100τ.μ. στη διεύθυνση Καλής Παναγιάς 12.Τηλ επικοινωνίας: 23310 23765

Eνοικιάζονται και πωλούνται στο Μακροχώρι Αριστοτέλους 123 (κεντρικό – γωνία) γραφεία Τηλ. 6988141980 κ. Αντώνης

Ενοικιάζεται γκαρσονιέρα επιπλωμένη στο Ρολόι. Τηλ: 2331070926,6946098247

Ενοικιάζεται γκαρσονιέρα στην Πλατεία Ωρολογίου 45 τ.μ Ανακαινισμένη, τιμή προσιτή. Τηλ: 6975900184 κυρ. Κατερίνα

ΕΝΟΙΚΙΑΖΕΤΑι μικρό διαμέρισμα (στούντιο) στο κέντρο του Παρισιού για την περίοδο από 13 Ιουλίου έως 17 Αυγούστου. Είναι πλήρως επιπλωμένο, διαθέτει Internet και δωρεάν τηλεφωνική σύνδεση με 100 χώρες του κόσμου. Η τιμή για όλη την περίοδο είναι 800 Ε και για μια εβδομάδα 270 Ε. Πληρ. τηλ. 2351028346 ή 0033183961077 και 0033634302582

Ενοικιάζεται διαμέρισμα 80 τ.μ. στον Πρ. Ηλία. 1ος όροφος, διαμπερές, χωρίς πολλά κοινόχρηστα, Aircondition. 2 δωμάτια – σαλόνι – κουζίνα (καθημερινό). Τηλ: 6984535358, 2331065386

Ενοικιάζεται στο Μακροχώρι διαμέρισμα 1ος όροφος επάνω στον κεντρικό δρόμο δίπλα στα παλιά ΚΕΠ. 100 τ.μ. ΣΚ2Δ ΜΠ Αποθήκη 250 ευρώ. Τηλ: 2331020531 - 6976968274

ΕΝΟΙΚΙΑΖΕΤΑΙ για επαγγελματική χρήση χωραφοοικόπεδο δύο στρεμμάτων στην περιοχή της λαχαναγοράς Βεροίας (πιο κάτω από τα Λύκεια). Πληροφορίες στα τηλ: 23310 29416 και 69773919 06.

ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΗΣ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗΣ Κατάστημα 75 τ.μ. που συνδέεται με ΑΣΑΝΣΕΡ μεταφοράς εμπορευμάτων με το ΥΠΟΓΕΙΟ περίπου 100 τ.μ.- (προαύλιος χώρος για ΠΑΡΚΙΝΓΚ - Ηλεκτρικά Ρολλά Ασφαλείας - Έτοιμη Φωτεινή Επιγραφή στην Είσοδο ) τηλ. 2331073363 6974474691

Ενοικιάζεται Μονοκατοικία στη Βέροια. 100 τ.μ., με κήπο, κοντά στην Opel (Περιφερειακός Βέροιας). 330 ευρώ, τιμή συζητήσιμη. Κα. Σοφία. Τηλ.: 6987028122 2310601916 Ενοικιάζεται διαμέρισμα 90 τ.μ. Κρόνου 3 (Πιερίων). Σαλόνι, 2 υπνοδ/τια, κουζίνα μεγάλη, χολ, μπάνιο, ατομική θέρμανση. Οικονομική τιμή. Τηλ.: 2331025160 Ενοικιαζεται κατάστημα 45 τ.μ., Μαλακούση

ΕΝΟΙΚΙΑΖΕΤΑΙ γκαρσονιέρα 35τ.μ κοντά στο Δημαρχείο. Έχει σαλοδωμάτιο, κουζίνα, χωλ, w.c .Λίγα κοινόχρηστα, τιμή προσιτή. Τηλ. 2331070853 & 6974297043 Ενοικιάζεται: Διαμέρισμα στο κέντρο, σε καλή κατάσταση, 60 τ.μ., με μπαλκόνια, 1 δωμάτιο, 1 σαλοτραπεζαρία, 1 κουζίνα, wc, σε πολύ καλή τιμή. Περιοχή πίσω από το Δημαρχείο. Κιν: 6974095988 Κυρ. Βέτα Ενοικιάζεται: Μικρό διαμέρισμα 2 δωμάτια, σαλοτραπεζαρία, κουζίνα, μπάνιο 55 τ.μ. Αυτόνομη θέρμανση με ωρομετρητή στην Μητροπόλεως (απέναντι από τον Βερόπουλο) στη Βέροια. Πληροφορίες τηλ. 2331060331, 6970665558, 6944670719, με πολύ οικονομικό ενοίκιο.

Αναλαμβάνουμε Διανομές & παραδόσεις εντός πόλης

Ελλάδα Εξωτερικό

16ης Οκτωβρίου 2 Βέροια Τηλ. 2331024624 - 73730 Fax: 2331076210 www.cityexpress.gr

Ενοικιάζεται επαγγελματικός χώρος 450 τ.μ. στην κεντρική οδό της Μελίκης. Τηλ. 6979790757 Ενοικιάζεται διαμέρισμα στον Προμηθέα, Τραπεζούντος 34, 2ος όροφος, 2 δωμ., σαλοκουζ., τουαλέτα και μπάνιο, φαρδιά βεράντα, αποθήκη στο υπόγειο. Ενοικιάζεται γραφείο (2 χώροι) Βεροής 1 (πλ. Ωρολογίου), 1ος όροφος. Κ. Κώστας 2331066909 - 6948751731 ΕΝΟΙΚΙΑΖΕΤΑΙ στο ΜΑΚΡΟΧΩΡΙ ( 50 μ. μετά την Εκκλησία του Τιμίου Προδρόμου - στον Κεντρικό δρόμο προς ΔΙΑΒΑΤΟ ) ΝΕΟΚΤΙΣΤΟ -

19

Ενοικιάζεται Επαγγελματικός χώρος ενιαίος δυνάμενος να χωρισθεί με δύο τουαλέτες, κουζίνα, βεστιάριο, στην οδό Ζωγιοπούλου 5 (Δημοτική Βιβλιοθήκη) στον Α’ όροφο 150 τ.μ.. Τιμή ευκαιρίας. Πληροφορίες τηλ.: 6970665558, 6944670719 και 2331060331. Μπορεί να γίνει και κατοικία. ΕΝΟΙΚΙΑΖΕΤΑΙ Στη Θεσ/νίκη γκαρσονιέρα ρετιρέ, κοντά στα ΚΤΕΛ Μακεδονία (2Δ,Σ,Κ,WC) θέρμανση με ωρομετρητή, πάρκιγνκ. Τιμή 300 €. Τηλ. 2332023001 και 6979521178. Ενοικιάζεται Γκαρσονιέρα 35 τ.μ. στο κέντρο, οδός Ανοίξεως 9, 1ος όροφος, ανακαινισμένη και επιπλωμένη, 1 δωμ., κουζίνα, WC. Τιμή: 170 ευρώ. Τηλ.: 6975906112 - 6975906111 Ενοικιάζεται γκαρσονιέρα 32 τ.μ. στην Κυριώτισσα, 2ος όροφος, δωμ., κουζ., σε καλή κατάσταση. Τιμή ενοικίου ευκαιρία. Κιν.: 6942892320 Ενοικιάζεται κατάστημα στο κέντρο της αγοράς, Κεντρικής 120, 42 τ.μ., ισόγειο, 42 τ.μ. πατάρι με όψη σε 2 δρόμους. Πληρ. Τηλ.: 6937106652

ΕΥΚΑΙΡΙΑ στην

πατριδα Ενοικιάζεται κατάστημα 200 τ.μ. με 200 τ.μ. υπόγειο, εσωτερική σκάλα και ανεξάρτητες εισόδους στην Πατρίδα έναντι κοινότητας κατάλληλο για βιοτεχνία - εργαστήριο - αποθήκη.

Τηλ..: 6974.357.937 Κυρ. Κώστας Ενοικιάζεται διαμέρισμα σε πολύ καλή κατάσταση, με πολύ θέα, πολύ μεγάλο μπαλκόνι, 108 τ.μ., 2Δ, 1 Σαλοκουζίνα, WC. Αυτόνομη θέρμανση στον 3ο όροφο. Καζαντζάκη 3.

Τηλ..: 2331026672 - 2331028492 Κυρ. Χρήστος

ΠΩΛΗΣΕΙΣ

ΕΝΟΙΚΙΑΖΕΤΑΙ Η ΠΩΛΕΙΤΑΙ Κατάστημα Θεσ/ νίκης 43, 100τ.μ. και υπόγειο 100 τ.μ. τηλ: 2331029321 ΕΝΟΙΚΙΑΖΕΤΑΙ Γκαρσονιέρα 50 τ.μ. Πλουτάρχου 20. τηλ: 2331065187

1 κατάλληλο για επαγγελματικό χώρο. Τηλ. Πληρ.: 2331024109

ΠΩΛΕΙΤΑΙ καντίνα πλήρης εξοπλισμένη, περασμένη ΚΤΕΟ και υγειονομικό, σε τιμή ευκαιρίας. Πληροφορίες στο τηλ. 6995845825 κ. Γιώργο. ΠΩΛΟΥΝΤΑΙ σε 4,5 στρ. μπροστά στην θάλασσα στην αμμώδη Παραλία Κορινού Πιερίας συγκρότημα 6 ανεξάρτητων διόρωφων κατοικιών. Κάθε κατοικία είναι 85 τμ σε κήπο 500 μέτρων. Παραδίδονται στα τούβλα ή τελειωμένες. Πληρ. τηλ. 23510 47497, 6976 760579, 6944 865855 ΠΩΛΕΙΤΑΙ μονοκατοικία μεζονέτα σε οικόπεδο 470 τ.μ. στη Μελίκη. Μεσιτικό γραφείο: 6974747117 ΠΩΛΕΙΤΑΙ οικόπεδο 280 τ.μ. στη Σωζόπολη Χαλκιδικής. Μεσιτικό γραφείο: 6974747117 ΠΩΛΕΙΤΑΙ διαμέρισμα ημιυπόγειο 80 τ.μ. στο κέντρο της Βέροιας. Μεσιτικό γραφείο: 6974747117 Πωλείται ΙΣΟΓΕΙΟ κεντρικό κατάστημα επί της Κεντρικής 68 τ.μ. προσιτή τιμή (ευκαιρία). Τηλ. 6977332084 Πωλείται παντοπωλείο λόγω συνταξιοδότησης. Τηλ. 2331067760 Πωλείται: Τροχόσπιτο μάρκας Fendt εισαγωγής σε πολύ καλή κατάσταση και σε πολύ καλή τιμή, χρώμα άσπρο 7,5 μέτρα με διπλό άξονα. Τηλ: 23310212046946779366 & με όλα τα αξεσουάρ. Πωλούνται:. Σύνθετο στυλ αντίκα . Σαλόνι 3-2-1 με τραπεζάκι, κρεβατοκάμαρα με 2 κομοδίνα, Συρταριέρα κομπλέ Όλα σε τιμή ευκαιρίας λόγω αναχώρησης στο εξωτερικό. Τηλ: 2331121148, 6976665497 κ. Κώστας Ευκαιρία - Πωλείται Μηχανή Kawasaki Z.X.R. Χρώμα πράσινο-άσπρο, μοντέλο 98-99 750 c.c. 130 ίπποι, σε πολύ καλή κατάσταση, έχει γίνει service. Δεκτός κάθε έλεγχος. Κιν.: 6980933545 Πωλείται ταξί Avensis και η άδεια, μοντέλο 2004, με έδρα την Αλεξάνδρεια. Σε τιμή ευκαιρίας. Τηλ.:

ΕΥΚΑΙΡΙΑ Πωλείται

Επαγγελματικός εξοπλισμός πιτσαρίας κ μεμονωμένα. Ελαφρώς μεταχειρισμένα και σε καλή κατάσταση.

Τηλ. πλ.: 6982.655.665

ΤΕΤΑΡΤΗ 09 ΜΑΪΟΥ 2012

6973460481 Πωλείται ROVER 214 S1, 1400 cc, 105 άλογα, τιμή 1300 ευρώ (συζητήσιμη). Βαλάντης. Τηλ.: 6973460481

ΕΥΚΑΙΡΙΑ Πωλείται

Σαλόνι σε άριστη κατάσταση τεμ. τριθέσιο-διθέσιο. Μπρεζέρα σκαμπό τραπεζάκι κρύσταλλο με μεγάλα μαξιλάρια και δώρο το φωτιστικό. Ευκαιρία όλο το σετ. Μόνο 900 ευρώ. Κατοικία στο Πλατύ Ημαθίας σε οικόπεδο 180 τ.μ. με αυτόνομη θέρμανση, με πρόσοψη στον πεζόδρομο, σε πολύ καλή κατάσταση, ο όροφος 70 τ.μ., ισόγειο 70 τ.μ. (είναι κατάστημα με αποθηκευτικό χώρο). ΕΥΚΑΙΡΙΑ. Μόνο 70.000 ευρώ.

Τηλ. πλ.: 28213004676956029637 Κυρ. Μάγρα

ΕΥΚΑΙΡΙΑ Πωλείται 120 τ.μ. στο κέντρο κοντά στη Μητρόπολη, με ατομική θέρμανση, σε πολύ καλή κατάσταση, χωρίς κοινόχρηστα, στον 4ο όροφο, διαμπερές, 2 υπνοδ/τια, 2 μπάνια, σαλοκουζ., σαλοτραπεζ., αποθηκευτικός χώρος. (Τιμή ευκαιρίας) Μόνο 70.000 ευρώ Τηλ.: 2331028644 Κιν.: 6976320394 Κα. Έφη


αγγελιεσ

Καθημερινη ΕφημερΙδα της κεντρικησ μακεδονιασ | τευχοσ 791

ΜΙΚΡΕΣ Δημοσιεύστε ΔΩΡΕΑΝ όλες τις μικρές αγγελίες στα

Επικαιρα

Τηλεφωνείστε στο 23310 78080 ή στείλτε στο fax 23310 78087 και στην ηλεκτρονική διεύθυνση epikera@otenet.gr ΖΗΤΗΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ

Βοηθός λογιστή / υπάλληλος γραφείου με 4 ετή εμπειρία σε λογιστικές υπηρεσίες,πολύ καλή γνώση Η/Υ, κάτοχος διπλώματος, με εκπληρωμένες στρατιωτικές υποχρεώσεις ζητάει εργασία. Τηλ.6983149358 κ. Αλέξανδρος Νοσοκόμα αναλαμβάνει τη φύλαξη ηλικιωμένων πρωινές ώρες.Τηλ:6987347068 Οδηγός με δίπλωμα Β,Γ και Ε κατηγορίας, με προϋπηρεσία στο χώρο, ζητά εργασία. Τηλ:2331028798, 6984594045 Κ. Σάκης Κυρία πωλήτρια με εμπειρία στο χώρο ζητά εργασία σε λαική αγορά, πρατήρια άρτου, φούρνους ή ζαχαροπλαστεία Τηλ: 2331028798, 6984594045 Κ. Ευγενία Καθηγήτρια, πτυχιούχος της Γαλλικής Γλώσσας και Φιλολογίας του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, παραδίδει ιδιαίτερα μαθήματα γαλλικών σε μαθητές όλων των επιπέδων. Παράλληλα μπορεί να αναλάβει την καθημερινή προετοιμασία των μαθητών δημοτικού σε όλα τα σχολικά τους μαθήματα. Τιμές προσιτές. Τηλ. Επικοινωνίας: 6979911364 καθηγήτρια πτυχιούχος ελληνικής φιλολογίας του Α.Π.Θ.

παραδίδει ιδιαίτερα μαθήματα σε μαθητές γυμνάσιου και λυκείου σε προσιτές τιμές. τηλ. επικοινωνίας 6973504555 κα Χριστίνα ΚΑΘΗΓΗΤΡΙΑ Αγγλικών του Α.Π.Θ. παραδίδει ιδιαίτερα μαθήματα όλων των επιπέδων. Τιμές προσιτές. Τηλ. 6972021231 Καθηγήτρια Πληροφορικής παραδίδει μαθήματα σε μαθητές Λυκείου, ΕΠΑΛ, ESDL & Μαθηματικά ΓυμνασίουΔημοτικού. Πληρ. Κιν: 6944582057. Κυρ. Τασούλα. Όλη μέρα Αναλαμβάνουμε καθαρισμό γραφείων, κήπων και καθαρισμό σκαλών και λοιπών χώρων. Τηλ. 6982751266 Κυρία αναλαμβάνει φύλαξη ηλικιωμένων. Τηλ. 6982751266 Κυρία Ελληνίδα Ζητάει εργασία με προϋπηρεσία στο χώρο της φύλαξης με φροντίδα σε ηλικιωμένα άτομα, και στην καθαριότητα σε χώρους όπως γραφεία-οικίες-Δημ. χώρουςΣούπερ μάρκετ. Τηλ.: 6980136042 Κυρ. Αλεξάνδρα. Μαθηματικός παραδίδει ιδιαίτερα μαθήματα σε μαθητές Γυμνασίου και Λυκείου. Τηλ.: 6945439505 Τεχνίτης: γκρεμίσματα, χτισίματα, σοβάδες,

ζητουνται συνεργατεσ Από την εφημερίδα

Επικαιρα

ΤΗΣ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ζητούνται άτομα Για εργασία στο χώρο στο τμήμα Συνδρομητών του Ν. Ημαθίας & των Δημόσιων Σχέσεων Αμοιβή & ωράριο πολύ καλό. Τηλ. επ.: 6977372775, Κυρ. Κυριάκος

ελαιοχρωματισμούς και κάθε είδους τεχνική εργασία στις καλύτερες τιμές της αγοράς. Μέχρι 50% έκπτωση. Τηλ. 6939435435, Κυρ. Στέφανος Μαθηματικοσ με πτυχίο Braille παραδίδει ιδιαίτερα μαθήματα σε μαθητές με τύφλωση. Τηλ. 6993273011 ΑΝΑΛΑΜΒΑΝΩ κάθε είδους οικοδομικά μερεμέτια και διαρρυθμίσεις οικιών και καταστημάτων, έλληνας τεχνίτης. Κιν. 6945974197. ΖΗΤΕΙ ΕΡΓΑΣΙΑ Κύριος τίμιος σοβαρός, μη καπνιστής, ελεύθερος, με πολυετή πείρα σε διανομές-πωλήσεις και EX-VANσε τρόφιμα κ.α., σε Αθήνα-επαρχίανησιά. Δυνατότητα ταξιδιών και διαμονής παντού ζητεί εργασία. Είναι αυτοασφάλιστος. Τηλ. 6970954486 Κυρία, Ελληνίδα, έμπειρη ΖΗΤΑ ΕΡΓΑΣΙΑ για καθορισμό σπιτιών, γραφείων κ.λ.π. Αναλαμβάνει επίσης τη φροντίδα ηλικιωμένων. Επικοινωνία στο τηλ. 6945 975452 κ. Βάσω. Κυρία Ελληνίδα αποκλειστική νοσοκόμα αναλαμβάνει τη φροντίδα ηλικιωμένων με προϋπηρεσία στο χώρο (κάνει και ενέσεις). Ή πρωί ή βράδυ για φύλαξη. Κιν: 6937670106 Τηλ: 2331075093 Κυρ. Σοφία Καθηγήτρια φιλόλογος παραδίδει ιδιαίτερα μαθήματα σε μαθητές Δημοτικού – Γυμνάσιου και Λυκείου. Τιμές προσιτές. Τηλ. επικοινωνίας 6984063563 Τελειόφοιτος του Τμήματος Μαθηματικού Ιωαννίνων παραδίδει μαθήματα σε παιδιά Δημοτικού, Γυμνασίου, Λυκείου. Τιμές λογικές. Τηλ επικ: 6955540910. email: klio55349@yahoo.gr ΖΗΤΕΙ ΕΡΓΑΣΙΑ κυρία με προϋπηρεσία στο χώρο της φροντίδας ηλικιωμένων και της φύλαξης μικρών παιδιών, ζητά εργασία. Μόνο σοβαρές προτάσεις. Τηλ: 6976665497 κ. Μιχαέλα. ΖΗΤΕΙ ΕΡΓΑΣΙΑ οδηγός επαγγελματίας με προϋπηρεσία στο χώρο και με δίπλωμα 5ης κατηγορίας, ζητά εργασία σε οποιοδήποτε τομέα. Τηλ:2331121148 κ. Κώστας Κάτοχος Proficiency (CEF C2) και με παρακολούθηση σεμιναρίων εκπαίδευσης καθηγητών παραδίδει κατ’ οίκον μαθήματα Αγγλικών σε παιδιά δημοτικού και γυμνασίου. Άριστη επικοινωνία με τα παιδιά. Τιμές πολύ προσιτές. Τηλ: 6986002875 Ώρες επικοινωνίας: μετά τις 11 πμ Ελληνίδα Κυρία ζητάει εργασία στη φύλαξη ηλικωμένων ατόμων, τη μέρα ή τη νύχτα. Τηλ. 6972345625. Κυρ. Παναγιώτα

Έλληνας συνταξιούχος ζητάει εργασία ως κηπουρός, οξυγονοκολλητής και παντώς τύπου εργασίες. Τηλ.: 2331063664 - 6986871225. Κυρ. Δημήτρης Κυρία Ελληνίδα με πείρα αναλαμβάνει καθαρισμό σπιτιών, γραφείων και δημοσίων χώρων. Κα. Αναστασία. Τηλ.: 6947813460 Κοπελα με μεγάλη εμπειρία και χωρισ υποχρεωσεισ ΑΝΑΛΑΒΑΝΕΙ καθαρισμό σπιτιών και επαγγελματικών χώρων. Τηλ.: 6972688217 ΚΥΡΙΑ με μεγάλη εμπειρία ζητά εργασία για καθαρισμό σπιτιών - γραφείων κ.λ.π. Επίσης φροντίζει και ηλικιωμένους. Ωράριο ελεύθερο. Κιν. 6973917652, κα Γιάννα. ΟΔΗΓΟΣ Με Γ’ κατηγορία δίπλωμα με γνώση Γερμανικών και Αγγλικών, ψάχνει εργασία. Κιν. 6934798786. Καθηγήτρια με εμπειρία παραδίδει ιδιαίτερα μαθήματα σε παιδιά δημοτικού σε πολύ χαμηλές τιμές. Πληροφορίες στο τηλ: 6973292661 ΠΤΥΧΙΟΥΧΟΣ με 20ετη εμπειρία στο χώρο του Marketing και των Πωλήσεων σε επιχειρήσεις της Αθήνας. στο χώρο της διαφήμισης και του επισιτισμού, με άριστη γνώση αγγλικής και Η/Υ. αναζητά εργασία στο νομό Ημαθίας ή στην ευρύτερη περιοχή. ΤΗΛ.6940848513 Λογίστρια με 10ετή εμπειρία στο χώρο και κάτοχος Επαγγελματικής άδειας τάξης Γ’, καλή γνώση Η/Υ και λογιστικών προγραμμάτων Singular ζητά εργασία. Πληρ. Κ. Ελένη Τηλ. 6984887501 Καθηγήτρια πτυχιούχος Αγγλικού πανεπιστημίου με πείρα και μεταδοτικότητα παραδίδει ιδιαίτερα μαθήματα. Τιμές προσιτές. Τηλ: 6971715721 μετά τις 10 π.μ Μαθηματικός απόφοιτος Πανεπιστημίου Ιωαννίνων παραδίδει ιδιαίτερα μαθήματα σε μαθητές Γυμνασίου και Λυκείου. Τιμές προσιτές & συζητήσιμες. Τηλ: 6974756055 Καθηγήτρια, φιλόλογος, πτυχιούχος της Ελληνικής Φιλολογίας του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης με μεταπτυχιακές σπουδές στη Νεοελληνική Φιλολογία (Α.Π.Θ.) παραδίδει μαθήματα σε μαθητές γυμνασίου και λυκείου. Τιμές προσιτές. Τηλ. 6977985328 ΒΙΒΛΙΟΔΕΤΡΙΑ επαγγελματίας ζητάει εργασία (τυπογραφεία) σε βιβλιοδετεία, εργαστήρια, εκδοτικούς οίκους. Κιν.6993033111. Νηπιαγωγός, απόφοιτη του Αριστοτέλειου Πανεπιστήμιου Θεσσαλονίκης, με πεντάχρονη υπηρεσία σε νηπιαγωγείο και παιδικό σταθμό, αναλαμβάνει τη φύλαξη παιδιών και παραδίδει

Χαρίζονται κουτάβια Χαρίζονται δυο αρσενικά καθαρόαιμα γερμανικά τσομπανόσκυλα, τεσσάρων μηνών περίπου, προστατευόμενα από ζωόφιλη. Θα γίνουν μεσαίου μεγέθους, είναι κατάλληλα για φύλακες και πολύ καλή συντροφιά για παιδάκια. Επίσης, ένα αρσενικό κοκόνι, κατάλληλο για μέσα στο σπίτι ή για αυλή και δύο κυνηγετικά σκυλιά, αρσενικό και θηλυκό, έτοιμα για οικογένεια. Το μόνο που ζητάνε τα κουτάβια είναι ένα σπιτάκι και πολύ αγάπη.Τηλ. επικ.: 6943-671469

20

ΤΕΤΑΡΤΗ 09 ΜΑΪΟΥ 2012

μαθήματα σε παιδιά δημοτικού. Τηλ:2331070428, 6987755089 Φιλόλογος παραδίδει ιδιαίτερα μαθήματα σε μαθητές Δημοτικού, Γυμνασίου & Λυκείου με υπευθυνότητα και μεταδοτικότητα για κάλυψη κενών και προετοιμασία μαθημάτων. Παρέχεται δωρεάν εκπαιδευτικό υλικό. Τηλ. 6984784195 ΒΡΕΦΟΝΗΠΙΟΚΟΜΟΣ Τ.Ε.Ι. με εμπειρία σε ιδιωτικό και δημόσιο παιδικό σταθμό αναλαμβάνει την φύλαξη, ψυχαγωγία και διαπαιδαγώγηση βρεφών και παιδιών, καθώς και το διάβασμα τους στις τάξεις του δημοτικού. Τηλέφωνο επικοινωνίας : 6979540515. καθηγήτρια φιλοσοφίας - παιδαγωγικής- ψυχολογίας (ειδ. μαθησιακές δυσκολίες) με πολυετή εμπειρία, αναλαμβάνει την μελέτη μαθητών δημοτικού, γυμνάσιου, λυκείου. οργανωμένες σημειώσεις. προσιτές τιμές. τηλ. 2331074034 κιν. 6945362637 Κυρία Ελληνίδα αναλαμβάνει τον καθαρισμό οικιών - γραφείων - σκάλες και σούπερμαρκετ. Τηλ: όλη μέρα 6986619334 Κυρ. Κυριακή Ζητάω εργασία σε φορτηγό κατηγ. Γ & Ε. Εμπειρία και γνώση στο οδικό δίκτυο πανελλαδικά. Κυρ. Δημήτρης, Τηλ: 6932377561 Φιλόλογος Πτυχιούχος Δ.Π.Θ. με ειδίκευση στην Κλασική Φιλολογία παραδίδει ιδιαίτερα μαθή,ατα σε προσιτές τιμές. Τηλ: 2331066491 - Κιν. 6936409970 Καθηγήτρια Αγγλικών απόφοιτος Α.Π.Θ. με διδακτική εμπειρία σε όλα τα επίπεδα παραδίδει ιδιαίτερα μαθήματα. Τιμές προσιτές. Τηλ.: 6984066130 Μαθηματικός απόφοιτη του Α.Π.Θ. παραδίδει ιδιαίτερα μαθήματα μαθηματικών, φυσικής και χημείας σε μαθητές δημοτικού, γυμνασίου και λυκείου. Τιμές προσιτές. Τηλ. 6978003217 Φυσικός παραδίδει ιδαίτερα μαθήματα Φυσική, Μαθηματικά, Χημεία σε μαθητές ΓυμνασίουΛυκείου. Τιμές προσιτές. Κιν: 6976859403. Κυρ. Θεόδωρος Κοπελα με μεγάλη εμπειρία και χωρισ υποχρεωσεισ ΑΝΑΛΑΒΑΝΕΙ την φροντίδα παιδιών. Τηλ.: 6972688217 Καθηγήτρια Φιλόλογος με φροντιστηριακή πείρα, παραδίδει ιδιαίτερα

μαθήματα σε μαθητές Γυμνασίου και Λυκείου. Τιμές προσιτές. Τηλ: 6938473201 κ. Κική Αναλαμβάνω μεταφράσεις κειμένων, εργασιών, βιβλίων κ.λπ από Αγγλικά σε Ελληνικά και από Ελληνικά σε Αγγλικά. Γνώση εξειδικευμένων ορολογιών. Επίσης αναλαμβάνω τη σύνταξη εργασιών (πτυχιακών κλπ) και διορθώσεις κειμένων στα Ελληνικά και στα Αγγλικά Τιμές εξαιρετικά προσιτές, κ. Απόστολος τηλ. 6943879175 Εργατοτεχνίτης με εργασία στους ελαιοχρωματισμούς, σοβάδες, χτισίματα, γκρεμίσματα, σε πολύ καλές τιμές μέχρι 50% έκπτωση. Τηλ. καθημερ. 6939435435, Κυρ. Στέφανος Κυρία αναλαμβάνει εργασία επιδιόρθωσης ρούχων , με εμπειρία, μόνο απογευματινές ώρες. κ. Κική. Τηλ: 6979691599 Ζήτηση εργασίας Ζητώ δουλειά ως οδηγός ή πωλητής. Κατέχω Επαγγελματικό Δίπλωμα Γ΄ Κατηγορίας, εμπειρία και άριστες γνώσεις του οδικού δικτύου. κ.Χρήστος: 6974325285 Πτυχιούχος: Αγγλικής Φιλολογίας του Α.Π.Θ. παραδίδει ιδιαίτερα μαθήματα σε παιδιά δημοτικού και Γυμνασίου ή εργασία σε φροντιστήριο. Τιμές προσιτές. Τηλ: 6949689191. Κυρ. Χρύσα Κυρία Ελληνίδα Ζητάει εργασία στη φύλαξη ηλικιωμένων, μέρα ή νύχτα με πρωί παρέα στο χώρο. Κυρία Τούλα. Τηλ.: 2331039504 Ζήτηση Εργασίας Ζητάω δουλεία ως καθαρίστρια. Μπορώ να καθαρίζω σπίτια, σκάλες, γραφεία και επαγγελματικούς χώρους. Τηλ. επικοινωνίας: 6979260569 Κυρία με άμεση ανάγκη για εργασία στο χώρο της καθαριότητας σε οικίες, σιδέρωμα και ότι έχει σχέση σε αυτό. Κιν. 6977641489. Κυρ. Πόπη Ζευγάρι αναλαμβάνει τη φύλαξη ηλικιωμένων ατόμων. Τιμή λογική. Τηλ: 6944294123. Κυρ. Μαρία, όλη μέρα

ΧΑΘΗΚΕ ΘΗΛΥΚΟΣ ΓΕΡΜΑΝΙΚΟΣ ΠΟΙΜΕΝΙΚΟΣ 9ΕΤΩΝ ΑΚΟΥΕΙ ΣΤΟ ΟΝΟΜΑ ΕΡΗ ΚΑΙ ΦΟΡΑΕΙ ΤΣΙΠΑΚΙ. ΕΧΕΙ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΣΤΑ ΠΙΣΩ ΠΟΔΙΑ ΚΑΙ ΦΟΡΑΕΙ ΑΛΥΣΙΔΑ.ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6936905045

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΕΛΕΤΩΝ ΒΕΡΟΙΑΣ ΣΤΕΦΑΝΙΑ - ΣΤΟΛΙΣΜΟΙ ΜΝΗΜΟΣΥΝΩΝ

ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΚΟΥΡΕΑΣ Αναλαμβάνουμε την τελετή του αγαπημένου σας προσώπου με σεβασμό - εξυπηρέτηση ποιότητα και ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ. Μεταφορές των προσφιλών σας σε όλη την Ελλάδα και από εξωτερικό. Λειτουργούμε όλο το 24ωρο και με ανοιχτή γραμμή ΒΟΗΘΕΙΑΣ.

ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ 153 - ΒΕΡΟΙΑ ΤΗΛ. 23310 74222, ΚΙΝ. 6947934834, 6932 464356


αγγελιεσ 

epikera@otenet.gr

ΜΙΚΡΕΣ

Δημοσιεύστε ΔΩΡΕΑΝ όλες τις μικρές αγγελίες στα Επικαιρα Τηλεφωνείστε στο 23310 78080 ή στείλτε στο fax 23310 78087 και στην ηλεκτρονική διεύθυνση epikera@otenet.gr

ΠΡΟΣΦΟΡΑ ΕΡΓΑΣΙΑΣ Γνωστή Κατασκευαστική Εταιρία με έδρα τη Βέροια-Ημαθίας, ζητά εξωτερικούς συνεργάτες-πωλητές. Αποστολή Βιογραφικών Σημειωμάτων στα: 23310.73080 (Fax) ή archikatt@ gmail.com (e-mail) κ’ Γνωστή Κατασκευαστική Εταιρία με έδρα τη Βέροια-Ημαθίας, ζητά ηλεκτρολόγους με εμπειρία στις εγκαταστάσεις φωτοβολταϊκών συστημάτων. Αποστολή Βιογραφικών Σημειωμάτων στα: 23310.73080 (Fax) ή archikatt@gmail.com (e-mail) ΖΗΤΟΥΝΤΑΙ ΑΤΟΜΑ ΓΙΑ ΕΡΓΑΣΙΑ ΣΕ ΣΟΥΒΛΑΤΖΙΔΙΚΟ ΜΕ ΠΡΟΫΠΗΡΕΣΙΑ. ΠΛΗΡ. 6932235034, 2351025252: Φώντα (εστιατόριο αχινός) Zητείται κοπέλα για εργασία σε καφετέρια. Να γνωρίζει την εργασία του σέρβις. Τηλ. Πληρ: 6936631657 Ζητούνται συνεργάτες για εταιρεία

παροχής υπηρεσιών που δραστηριοποιείται σε αποκλειστικά είδη προώθησης δικτύου (Γερμανικά προϊόντα Aloe-Vera). Κέρδη ικανοποιητικά. Τηλ: 6972378742. Κυρ. Κυριάκος Πολυεθνική με 15ετή παρουσία στην Ελλάδα και 50ετή στην παγκόσμια αγορά που δραστηριοποιείται στο χώρο του μάρκετινγκ πολλαπλών επιπέδων προωθώντας οικολογικά προϊόντα άριστης ποιότητας, αναζητά άτομα δραστήρια και προσφέρει εργασία με ευέλικτο ωράριο και πολύ ικανοποιητικές αμοιβές. Τηλ.: 6973531150 What’s Up: 6984740195 Από Όμιλο Φροντιστηρίων ζητούνται για συνεργασία στην περιοχή σας: α) Άτομα δραστήρια για δημιουργία και διαχείριση Φροντιστηρίων και β) Καθηγήτριες Ξένων Γλωσσών. Τηλ: 2310-827106 fax: 2310819424 e-mail: alsschools@yahoo.com ΖΗΤΕΙΤΑΙ ΟΔΗΓΟΣ ΤΑΞΙ ΜΕ ΕΙΔΙΚΗ ΑΔΕΙΑ ΤΗΛ.2331071553-6936905045 ΖΗΤΕΙΤΑΙ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟΣ ΚΑΙ ΜΗΧΑΝΙΚΟΣ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΩΝ ΤΗΛ 2331071553-6936905045 Ζητείται μηχανικός αυτοκινήτων με άδεια ασκήσεως επαγγέλματος για συνεργάτης σε συνεργείο αυτοκινήτων. Τηλ. 6944860080 6937184144

ΠΩΛΗΣΕΙΣ

ΠΩΛΕΙΤΑΙ

ΜΕΓΑΛΗ ΕΥΚΑΙΡΙΑ Διαμέρισμα σε πολύ καλή κατάσταση περιοχή Κυριώτισσα, ισόγειο, 93 τ.μ. Τιμή ευκαιρία λόγω ανάγκης. 2Δ, 1Σ, 1Κ με τραπεζαρία, WC & αποθήκη.

Τηλ..: 23310 21200 Κιν.: 6972.334.319 ΠΩΛΕΙΤΑΙ Οικία 100 τ.μ. στον τρίλοφο, μονοκατοικία, 3 ετών καινούρια με 2 οικόπεδα 600 τ.μ. ατομική θέρμανση. τηλ:2331093480, κιν: 6979939697 ΠΩΛΕΙΤΑΙ ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΣ fast food (2 μηνών) κομπλέ, τύπου Goody’s πολυτελειας μαζί με παγωτομηχανή. Τηλ: 6984152882 ΠΩΛΕΙΤΑΙ Επιχείρηση Κέντρο Αισθητικής Spa στο κέντρο της Βέροιας, προσφάτως πλήρως ανακαινισμένη. Τηλ. επικοινωνίας 2331070117 από 20.00μ.μ. έως 22.00μ.μ Πωλείται οικόπεδο στην Οδό Καλή Παναγιά 380 τ.μ σύνολο οικοδομήσιμο σε καλή τοποθεσία Τιμή Ευκαιρίας Τηλ:2331023765 ΠΩΛΕΙΤΑΙ διαμέρισμα ανακαινισμένο στη Θεσσαλονίκη κοντά στα Πανεπιστήμια απέναντι από τη Ροτόντα. Διαθέτει δύο δωμάτια, σαλόνι, κουζίνα, WC. Τιμή 95.000 Ε. Πληρ. τηλ. 6979 985665, 6972 823840 ΠΩΛΕΙΤΑΙ Διαμέρισμα 75 τ.μ. Μανδυλάρα 43 στη Βέροια, 2ος όροφος. τηλ: 6940006656 Πωλείται οικόπεδο 240τ.μ. το οποίο περιλαμβάνει οίκημα εντός, στην διεύθυνση Ετεοκλή 6 – Βέροια. Τηλ επικοινωνίας: 23310 23765 ΠΩΛΕΙΤΑΙ Οικόπεδο άρτιο και οικοδομήσιμο 375τμ στην Αλεξάνδρεια Ημαθίας, στους Πωλείται 2όροφη μονοκατοικία στο Κάτω Μακροχώρι από 115 τ.μ. ο όροφος, σε 500 τ.μ. οικόπεδο. 3 υπνοδ/τια, μπάνιο, σαλοτραπεζ. μεγάλη. Πωλείται ταμειακή μηχανή σε καλή τιμή. Πωλείται μηχάνημα ελέγχου πλαστών χαρτονομισμάτων. Τιμή 40 ευρώ. Πωλουνται ξύλινα ράφια σε πολύ οικονομική τιμή.

Τηλ.: 6982751266

Αμπελότοπους με 15μ πρόσοψη επί της οδού Δυτικής Μακεδονίας. Τηλέφωνο: 693 29 811 29 ΠΩΛΕΙΤΑΙ οικιακός εξοπλισμός (έπιπλα σαλονιού, ψυγείο, πλυντήριο, χαλιά και όλα όσα χρειάζονται για ένα σπίτι. Σε τιμή ευκαιρίας. Τηλ: 6956029638, 6972381385 ΠΩΛΕΙΤΑΙ Άδεια ΤΑΧΙ (μόνο άδεια ή με το όχημα μαζί) Τηλ. Επικοινωνίας: 6977947813 κ.Τάσος ΠΩΛΕΙΤΑΙ Οικόπεδο 308 τ.μ. στην πλατεία του Σταυρού. τηλ: 6947328265 ΠΩΛΕΙΤΑΙ τουριστική επιχείρηση από 10 καινούργιες γκαρσονιέρες στην Παραλία Λεπτοκαρυάς. Πληρ. Τηλ. 6906 584427 ΠΩΛΕΙΤΑΙ Οικόπεδο 220 τ.μ. με 2όροφο κτίσμα, πίσω από το γήπεδο της Βέροιας Τηλ. επικοινωνίας 6977691662 κ. Νίκος Πωλείται οικόπεδο 240 τ.μ το οποίο περιλαμβάνει οίκημα εντός του. Τιμή ευκαιρίας. 85.000 ευρώ. Ετεοκλή 6 προς Καλή Παναγιά. Τηλ: 2331023765 Πωλείται χαρτί απόσυρσης. Τηλέφωνο 6937113039

ΠΩΛΕΙΤΑΙ Στο Λιτόχωρο Πιερίας βίλα 234 τ.μ. με υπόγειο πάρκινγκ, αποθήκη, με 2,5 στρ. οικόπεδο, πανοραμική θέα βουνό-θάλασσα. τηλ: 6976391864 ΠΩΛΕΙΤΑΙ Τσιμισκή με Γούναρη στη Θεσ/νίκη διαμέρισμα 145 τ.μ. 2Δ, Σ, ΣΚ, αποθήκη, μπάνιο, WC, 3ος όροφος, κατάλληλο και για επαγγελματική στέγη. τηλ: 2310222777 και 2392052883 ΠΩΛΕΙΤΑΙ SCONTA FABIA Χρώμα μαύρο, μοντέλο 2004 1400 κυβικά. Σχεδόν καινούριο, κάθε έλεγχος δεκτός Τηλ:6977262582 κυρ. Γιάννης ΠΩΛΕΙΤΑΙ Οικόπεδο στα Ριζώματα και δομήσιμο. Τηλ:6944546553 Πωλείται ή ενοικιάζεται διαμέρισμα στην περιοχή Προμηθέα με θέα και ατομική θέρμανση. Τηλ. Επικοινωνίας 23310 259056972842070

ΞΥΛΟΚΑΡΒΟΥΝΑ ΚΑΥΣΟΞΥΛΑ ΔΙΑΝΟΜΗ ΚΑΤ΄ΟΙΚΟΝ

ΓΚΑΡΑΒΕΛΗΣ ΚΩΝ/ΝΟΣ Κιν: 6978338603 Τηλ: 23310-28.895 3ο ΧΙΛ. ΒΕΡΟΙΑΣ - ΑΓΙΑΣ ΒΑΡΒΑΡΑΣ

ΠΩΛΕΙΤΑΙ διαμέρισμα 93 τ.μ. στο (κέντρο) πολύ καλό. Τιμή 90.000 ευρώ. Μεσιτικό γραφείο: 6974747117 ΠΩΛΕΙΤΑΙ διαμέρισμα 100 τ.μ. περίπου την περιοχή Αντ. Καμάρα (κέντρο) Βέροια. Μεσιτικό γραφείο: 6974747117 Πωλείται αυτοκίνητο μάρκας Citroen Saxo, χρώμα μπεζ μεταλλικό, spor coupe. 1600 cc. 125 Άλογα. Πολλά έξτρα, κάθε έλεγχος δεκτός. Μοντέλο 2000 (11ος). Τιμή ευκαιρία. Τηλ. 6932330062 Κυρ. Γιώργος

1600 cc, μοντέλο 2004. Τηλ.: 6987025884 Πωλείται Scoda octavia τελευταίο μοντέλο σε αρίστη κατάσταση 12.000 ευρώ.Τηλ. 6944856972

ΠΩΛΕΙΤΑΙ οικόπεδο 330 τ.μ. στό Δ. Βέροιας, τοποθεσία Βικέλα. τηλ. 6977933532

Πωλείται γκαρσονιέρα 36 τ.μ. στον 2ο όροφο, χωρίς κοινόχρηστα, περιοχή ΚΤΕΛ, δωμ. με 1 κουφωτή ντουλάπα, κουζίνα μεγάλη με καινούρια ντουλάπα, λουτρό με μπανιέρα. Κ. Τέλης, τηλ.: 6937106652

ΠΩΛΕΙΤΑΙ Αντίκα σαλόνι, σκαλιστό Λουδοβίκου ελαφρώς μεταχειρισμένο. Μόνο σοβαρές προτάσεις Τηλ: 2331027683 (ώρες καταστήματος) κ.Σταύρος

Πωλείται ημιυπόγειος χώρος 325 τ.μ., εντός σχεδίου πόλεως Βέροιας. Ο χώρος ήδη νοικιάζεται προς 300 ευρώ μηνιαίως. Τηλ. 6944860080 6937184144

Πωλείται - Ευκαιρία επιχείρηση κομμωτηρίου στο κέντρο της Βέροιας. Πληρ.: 6957.179892 Πωλείται μονοκατοικία στην Ξεχασμένη Ημαθίας (2όροφη). Ο 1ος όροφος είναι οικία. Ο κάτω χώρος είναι αποθηκευτικός με αλλαγή ρύθμισης χώρου. Πάνω από 100 τ.μ. σε πολύ καλή κατάσταση με το οικόπεδο αυλόγυρος. Τηλ.: 2333028096. Ώρες απογευματινές, Κυρ. Μαρία Πωλείται αυτοκίνητο Huindai Accent, 1300 cc, μοντέλο ‘95. Air-condition και ηλεκτρικά παράθυρα. Τηλ.: 6987025884

ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑ

οδός Σχολείων κοντά στο δημαρχείο πωλούνται διαμπερή διαμερίσματα, μικρά και μεγάλα, εξαιρετικής κατασκευής σε 3όροφη οικοδομή με άνετους εξώστες, ημιυπαίθριους, ιδιωτικό πάρκινγκ και κήπο - χωρίς ΦΠΑ - από ιδιοκτήτες. Τηλ. 6944-

312455, 6946-584834, 2310920185

ΠΩΛΕΙΤΑΙ διαμέρισμα στη Βασ. Όλγας (πλησίον Μπότσαρη) με αέριο, ανατολικό όλο στο φως, 6ος Πωλείται αυτοκίνητο Huindai Coupe, S145, όροφος (2Δ, ΣΛ, Κ, WC), κατάλληλο για κατοικία ή ιατρείο. Πληροφορίες ΕΒΔΟΜΑΔΙΑΙΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΙΑΤΡΕΙΟΥ στο τηλ. 6930 561762.

ΒΕΡΟΙΑΣ 7-11/05/2012

ΠΩΛΕΙΤΑΙ στο Πλατύ οικοδομή με κατάστημα στο ισόγειο και διαμέρισμα στον 1ο όροφο με αποθήκη, σε οικόπεδο 180τ.μ. στο κέντρο του Πλατέος. Τιμή συζητήσιμη. Πληροφορίες στο τηλ. 6956029638 - 6972381385 ΠΩΛΕΙΤΑΙ Οικία στο πανόραμα 240 τ.μ. 3ος όροφος, με γκαράζ και πανοραμική θέα με προσιτή τιμή. τηλ: 6974322308 ΠΩΛΕΙΤΑΙ Μονοκατοικία στα Ριζώματα 90 τ.μ Ημιτελής, καινούρια Σε τιμή ευκαιρίας Τηλ: 6944546553, κ. Γιώργος

Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να τηλεφωνούν στο 23310-74113 ή να επισκέπτονται το Δημοτικό Ιατρείο στην οδό Καπετάν Άγρα 7 στον 1Ο όροφο.

21

ΤΕΤΑΡΤΗ 09 ΜΑΪΟΥ 2012


αγγελιεσ

Καθημερινη ΕφημερΙδα της κεντρικησ μακεδονιασ | τευχοσ 791

ΜΙΚΡΕΣ

Δημοσιεύστε ΔΩΡΕΑΝ όλες τις μικρές αγγελίες στα Επικαιρα Τηλεφωνείστε στο 23310 78080 ή στείλτε στο fax 23310 78087 και στην ηλεκτρονική διεύθυνση epikera@otenet.gr

ΠΩΛΗΣΕΙΣ ΠΩΛΕΙΤΑΙ BMW ελαφρώς μεταχειρισμένη, χρώμα κόκκινο, 1600 cc μοντέλο 11-1996, φουλ έξτρα, σε πάρκινγκ, 2πορτο κουπέ. Τηλ. 23310 27683 (εκτός Κυριακής). Πωλείται διαμέρισμα στο κέντρο Εμ. Ζάχου. 97 τ.μ. σε πάρα πολύ καλή κατάσταση 1ος όροφος με ασανσέρ. Κεντρική θέρμανση. Τηλ: 2331091098 Πωλείται στις Βαρβάρες οικόπεδο με εσωτερικό χτίσμα σπίτι. Σύνολο οικοπέδου 462 τ.μ. και το σπίτι 47 τ.μ. σε καλή κατάσταση με κατασκευή υπόστεγου στην είσοδο. Τηλ καθημερ. 2331091098 Κυρ. Δημήτρης Πωλείται: Διαμέρισμα 93 τ.μ. επί της Εθνικής Αντίστασης 9 σε πολύ καλή κατάσταση. Τιμή ευκαιρίας. Τηλ: 2331021200 - 6972669311 ΠΩΛΟΥΝΤΑΙ Ελαφρώς μεταχειρισμένα: 1 σαλόνι γωνία, 1 τραπεζαρία με τζάμι και 6 καρέκλες, 1 τραπεζάκι σαλονιού κεντρικό, 1 μπουφές με καθρέφτη και κρυσταλιέρα, 1 ψυγείο PITSOS σχεδόν καινούργιο πωλούνται λόγω μετακόμισης σε άλλη πόλη. Όλα σε τιμή ευκαιρίας. Τηλ.: 6948880903 κ. Γεωργία ολοήμερα Πωλούνται δύο μονόκανα κυνηγετικά Τηλ: 6945974197 Πωλείται διαμέρισμα 100τ.μ. στη Θεσσαλονίκη (περιοχή Λαογραφικό Μουσείο) 3Δ.Σ.Κ.WC σε τιμή ευκαιρίας. Πληροφορίες στο τηλ. 6944529650 ΠΩΛΕΙΤΑΙ Χωραφοοικόπεδο στην περιοχή (Δαίου Πλαστικά) όπισθεν Βενζινάδικου100 μέτρα από τον κεντρικό δρόμο.Τιμή ευκαιρίας-συζητήσιμη Τηλ: 23320-43226 και 6977598329 ΠΩΛΕΙΤΑΙ Μοτοσυκλέτα CAGIVA RAPTOR, χρώμα κόκκινο 125cc.. Σχεδόν καινούργια και σε πολύ καλή κατάσταση. Τιμή συζητήσιμη. Δεκτός κάθε έλεγχος. Τηλ: 6976183243 καθημερινά. Πωλείται αγροικία 1 στρέμμα οικόπεδο στον Κοπανό Ναούσης.Τιμή 90.000 ευρώ. Τηλ. επικοινωνίας: 6946780770 ΠΩΛΕΙΤΑΙ χωράφι στη Νικομήδεια 11.560 στρ., 200 μ. πριν το χωριό με ρεύμα, πομόνα, αποθήκη. Σταματίου Αντώνης Τηλ:2331041141-6938407005 ΠΩΛΕΙΤΑΙ χωραφο-οικόπεδο έκτασης 1.850 τ.μ. (πρόσοψη 75μ. και βάθος 25μ.) οικοδομήσιμο επί του κεντρικού δρόμου από Μακροχώρι προς Ν.Λυκογιάννη (απέναντι ακριβώς από το δημόσιο ΚΤΕΟ) Τηλ. 2331073363 - 6974474691 ΠΩΛΕΙΤΑΙ οικόπεδο 195 τμ (στον οικισμό «ΟΛΥΜΠΙΑ») στην πρώτη σειρά μπροστά στη θάλασσα. Πληρ. τηλ. 6977686580 Πωλείται: HUIDAI LADRA 1600cc Μοντέλο 97. 160.000 χλμ, χρώμα μπλέ σε πολύ καλή κατάσταση με ΗΧΟ ΦΩΤΑ ΧΕΝΟΝ, Συναγερμό Parktronic. Υδρογόνο. Μόνο 1600 Ευρώ. Κιν: 6984116118. Κυρ. Πάνο. Όλη μέρα Πωλείται τροχοβίλα μάρκας ΑΝΤΡΙΑ διαστάσεων 3μ. χ 8μ. με όλο τον εξοπλισμό, κουζίνα, κρεβάτια, καυστήρα υγραερίου κτλ. 3ετίας, σε άριστη κατάσταση. Κινητό: 6982373375 Πωλείται διαμέρισμα στον 6ο όροφο στην πλατεία Πλατάνων 90 τ.μ. με ατομική θέρμανση, τζάκι, ηλιακό θερμοσίφωνα, αποθήκη, πλήρες ανακαινισμένο. Τηλ. Επικοινωνίας: 6974193344 Κ. Λαμπρινή Πωλείται ΣΟΜΠΑ ΠΕΛΛΕΤ ΙΤΑΛΙΚΗ MORETTI 7 KW ΚΑΙΝΟΥΡΓΙΑ ΑΠΟ 1500Ε ΝΕΑ ΤΙΜΗ 1300Ε ΔΩΡΟ ΜΠΟΥΡΙΑ ΚΑΙ ΠΕΛΛΕΤ ΔΩΡΕΑΝ ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ 350Ε ΚΑΥΣΙΜΟ / ΣΑΙΖΟΝ 6987 - 170785

ΠΩΛΕΙΤΑΙ ΜΕΓΑΛΗ ΕΥΚΑΙΡΙΑ

Γκαρσονιέρα στον 1ο όροφο 36 τ.μ. σε άριστη κατάσταση και σε πολύ ωραία περιοχή.

Τηλ.: 6943671469 Κυρ. Μελίνα

ΔΑΣΚΑΛΟΠΟΥΛΟΣ Δ. ΑΝΤΩΝΗΣ

ΜΕΣΙΤΙΚΟ ΓΡΑΦΕΙΟ

Αγορές- Πωλήσεις –Ενοικιάσεις -Αντιπαροχές-Ανακαινίσεις Βενιζέλου 16 Νάουσα Τηλ. 2332501376 Κιν. 6948948689 - 6944345646 www.daskalopoulos-realestate.gr E-mail: antonisdas@gmail.com ΠΩΛΗΣΕΙΣ ΟΙΚΟΠΕΔΑ ΠΟ302 140τμ στον Μάντζαλο 0,8σδ τιμή 35.000 ΠΟ319 220τμ στον Μουσταφά 1,2σδ τιμή 80.000 ΠΟ328 120τμ προς Λαζαράσκα 0,8σδ τιμή 25.000 ΠΟ329 1100τμ επέκταση 0,8σδ τιμή 110.000 ΠΟ337 160τμ Μουσταφά 0,8σδ τιμή 30.000 ΠΟ360 550τμ στην επέκταση 1,6σδ τιμή 200.000 ή αντιπαροχή ΠΟ361 400τμ στο γήπεδο 0,5σδ τιμή 180.000 ΠΟ363 90τμ Αγία Παρασκευή γωνιακό 0,8σδ τιμή 20.000 ΠΟ365 290τμ Βρυσάκι 0,8σδ τιμή 40.000 ΠΟ656 300τμ Κουτσούφλιανη σε πλαγιά,θέα, άρτιο 32.000 ΠΟ390 640τμ επέκταση 0,8σδ τιμή 200.000 ΠΟ403 300τμ Βάλια 0,8σδ τιμή 45.000 ΧΩΡΑΦΟΟΙΚΟΠΕΔΑ ΠΧΟ335 8,500τμ Μηλίτσα απεριόριστη θέα ΠΧΟ340 3,311τμ Μπλάνα άρτιο ΠΧΟ356 4,000τμ Χώρας Νερό άρτιο θέα ΠΧΟ357 5,000τμ στον δρόμο Κοπανού 36μ πρόσοψη ΠΧΟ367 10,000τμ χέρσο περιοχή Στενημάχου ΠΧΟ381 4,000τμ Κουλούκι πάνω στον δρόμο ΠΧΟ382 4,000τμ Χώρας Νερό θέαρεύμα-νερό ΠΧΟ404 1,000τμ πάνω στον δρόμο γέφυρα Καστανιώτη ΠΩΛΗΣΕΙΣ ΑΓΡΩΝ ΠΑ343 9,000τμ με μηλιές προς Αρκοχώρι ΠΑ344 4,000τμ περιοχή Στενημάχου ΠΑ347 4,000τμ ροδάκινα Τζουμέλα ΠΑ350 4,000τμ + 4,000στρ Χοντροσούγκλα ΠΑ355 4,000τμ περιοχή Στενημάχου ΠΑ373 10,000τμ Χαριέσσα, παλμέτα, 3 ποικιλίες, μπεκάκια, 110μ πρόσοψη ΠΑ391 7,000τμ στο Εφτάμιση ΠΑ417 4,00τμ δρόμος προς Κουκούλι κεράσια-μήλα ΠΑ423 20,000τμ ροδάκινα Μονόσπιτα ΠΑ429 5,000τμ προς Στενήμαχο ΠΑ484 22,000τμ χέρσο Τσιφλίκι ΔΙΑΜΕΡΙΣΜΑΤΑ ΠΔ306 110τμ ατομική 2δ,Σ/Κ, μπάνιο, ατομική Παναγία ΠΔ323 75 τμ ατομική, ανακαινισμένο, 3ος , 2Δ, Σ/Κ, μπάνιο Μαντρί ΠΔ324 75τμ +σοφίτα+ αέρας, 2ος, Κέντρο ΠΔ331 100τμ 1ος , 2Δ, Σ,Κ, μπάνιο ,WC, κλειστό γκαράζ, απεριόριστη θέα, ατομική, Άγ.Θεολόγος ΠΔ372 115τμ, 1ος, 3Δ, Σ/Κ, μπάνιο, διαμπερές, πάρκινγ, ατομική, Κέντρο ΠΔ378 95τμ, 2ος, 2Δ, Σ/Κ, μπάνιο ατομική, ανακαινισμένο, Γεννηματά ΠΔ394 70τμ 5ος, ασανσέρ, ατομική, 2Δ, Σ,Κ, μπάνιο, Παναγούλη ΠΔ406 90τμ, 3ος, ασανσέρ, ατομική, κλιματισμός, 2Δ, Σ,Κ, μπάνιο, Μακεδο-

νίας ΠΔ411 65τμ, 1ος, καινούριο, ατομική, 1Δ, Σ/Κ, μπάνιο,Υπαπαντή ΠΔ442 85τμ 2ος, ατομική, ηλιακός, αποθήκη, 2Δ, Σ,Κ, μπάνιο Μπουρδάνου ΠΔ451 75τμ, 3ος, ατομική, ηλιόθερμο, τέντες,ανακαινισμένο, 1Δ,Σ/Κ, μπάνιο ΠΔ460 128τμ 1ος, ατομική ,ασανσέρ, 3Δ,Σ/Κ ,μπάνιο , Γήπεδο ΜΟΝΟΚΑΤΟΙΚΙΕΣ ΠΜΟ311 240τμ σε 2 επίπεδα , σε οικόπεδο 440τμ, Βάλια ΠΜΟ330 180τμ σε 2 επίπεδα, πολυτελείας στο Αρκοχώρι ΠΜΟ376 96τμ στην Λουντέμη ΠΜΟ385 100τμ, γωνιακή, Ευαγγελίστρια ΠΜΟ395 220τμ, σε 2 επίπεδα, Βύρωνος ΠΜΟ400 80τμ, παλιά , Μάντζαλος ΠΜΟ415 220τμ, στα μπετά σε 2 επίπεδα, Χαιδευτού ΠΜΟ425 100τμ,, σε 1στρέμμα, στα Λευκάδια ΠΜΟ452 75τμ και σοφίτα 35τμ, Γεννηματά ΠΜΟ461 120τμ σε 2 επίπεδα, υπό ανέγερση ,Βάλια ΠΜΟ529 95τμ ανακαισμένη Εργατικό Κέντρο ΕΝΟΙΚΙΑΣΕΙΣ Διαμέρισμα 100τμ, 1ος, ατομική , Κέντρο Διαμέρισμα 90τμ, 2ος, ατομική, 5ο δημοτικό Οροφοδιαμέρισμα 84τμ, 2ος, ατομική, Κέντρο Γκαρσονιέρα 60τμ, 1ος, Πάνω Εργατικές Διαμέρισμα 80τμ, ισόγειο, ατομική, Θεμελή Διαμέρισμα 110τμ, διαμπερές, ατομική, 3ος, Θεμελή Διαμέρισμα 90τμ, Γήπεδο Διαμέρισμα 3ος, 85τμ, κεντρική, Αρ. Κοκκίνου Γκαρσονιέρα 70τμ, 1ος, Παναγία Διαμέρισμα 90τμ ,3ος, διαμπερές, κεντρική, πάρκινγ, Πάνω Εργατικές Διαμέρισμα 90τμ, ισόγειο, ατομική, Καραϊσκάκη Διαμέρισμα 80τμ, ανακαινισμένο, ατομική, τζάκι, ντουλάπες, 2ος, Τρικολάν Διαμέρισμα 78τμ, επιπλωμένο, ατομική, 2ος, Βάρναλη Στούντιο, επιπλωμένο, ατομική Πουλιάνα Διαμέρισμα 100τμ, 2ος, ατομική Αριστοτέλους Γκαρσονιέρα 50τμ,1ος, 5ετίας, Μπατάνια Διαμέρισμα επιπλωμένο 90τμ, 2ος, ατομική, Κέντρο Γκαρσονιέρα 40τμ, 3ος, ατομική, ανακαινισμένη, Θεμελή Διαμέρισμα, επιπλωμένο, 1ος, ατομική Κέντρο Διαμέρισμα 90τμ, διαμπερές, ανακαινισμένο, ατομική, τζάκι, κλιματισμός,2ος, Κέντρο Κατάστημα 65τμ, ισόγειο Βενιζέλου Κατάστημα 140τμ, ισόγειο Β. Φιλίππου ΣΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΜΑΣ ΘΑ ΒΡΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΓΚΑΜΑ ΑΚΙΝΗΤΩΝ ΠΟΥ ΘΑ ΚΑΛΥΠΤΟΥΝ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΑΝΑΓΚΕΣ ΣΑΣ.

22

ΤΕΤΑΡΤΗ 09 ΜΑΪΟΥ 2012

ΚΑΤΟΙΚΙΑ ΠΩΛΕΙΤΑΙ Μεζονέτα 120μ2 στο Λιτόχωρο Πιερίας ΠΩΛΕΙΤΑΙ Μεζονέτα 120 μ2 στο Κέντρο ΠΩΛΕΙΤΑΙ Διαμέρισμα 110 μ2 κάτω από τα στρατόπεδα. ΠΩΛΕΙΤΑΙ Μεζονέτα Νεόδμητη 115 μ2 περιοχή Βίλλα Βικέλα. ΠΩΛΕΙΤΑΙ Μεζονέτα 110 μ2 στο Πανόραμα. ΠΩΛΕΙΤΑΙ Διαμέρισμα 60 μ2 στο κέντρο. ΠΩΛΕΙΤΑΙ Μεζονέτα 80 μ2 στη Νικήτη Χαλκιδικής. ΠΩΛΕΙΤΑΙ Διαμέρισμα 110 μ2 περιοχή Βίλλα Βικέλα. ΠΩΛΟΥΝΤΑΙ Διαμερίσματα 100 και 100 μ2 στην Αλεξάνδρεια. ΠΩΛΕΙΤΑΙ Διαμέρισμα 100 τ.μ. κοντά στην Πλ. Ωρολογίου. ΠΩΛΕΙΤΑΙ Μεζονέτα Νεόδμητη 100 τ.μ. στο Καλαμίτσι Χαλκιδικής. ΠΩΛΕΙΤΑΙ Διαμέρισμα 100 τ.μ. περιοχή Κύπρου. ΠΩΛΕΙΤΑΙ Διαμέρισμα 65 τ.μ. στη Νικήτη Χαλκιδικής. ΠΩΛΕΙΤΑΙ Μεζονέτα 95 τ.μ. στην Καλλιθέα. ΠΩΛΕΙΤΑΙ Γκαρσονιέρα 25 τ.μ. στο κέντρο. ΠΩΛΕΙΤΑΙ Διαμέρισμα 116 τ.μ. περιοχή Προμηθέα. ΠΩΛΕΙΤΑΙ Διαμέρισμα 85 τ.μ. περιοχή Κέντρο. ΠΩΛΕΙΤΑΙ Διαμέρισμα 95 τ.μ. περιοχή Καλλιθέα. ΠΩΛΕΙΤΑΙ Διαμέρισμα 85 τ.μ. επί της οδού Θεσ/νικης. ΠΩΛΕΙΤΑΙ Διαμέρισμα 110 τ.μ. στο Τσερμένι. ΠΩΛΕΙΤΑΙ Διαμέρισμα 165 τ.μ. περιοχή Προμηθέα. ΠΩΛΕΙΤΑΙ Διαμέρισμα 95 τ.μ. περιοχή Κέντρου. ΠΩΛΕΙΤΑΙ Διαμέρισμα 105 τ.μ. περιοχή Παπάγου. ΠΩΛΕΙΤΑΙ Διαμέρισμα 110 τ.μ. πάνω από τα Παπάκια. ΠΩΛΕΙΤΑΙ Ημιτελής Μονοκατοικία 130 τ.μ. στο κέντρο. ΠΩΛΕΙΤΑΙ Διαμέρισμα 110 τ.μ. πίσω από το Βυζαντινό Μουσείο. ΠΩΛΟΥΝΤΑΙ Μονοκατοικίες 65 τ.μ. στην Λεπτοκαρυά. ΠΩΛΕΙΤΑΙ Μονοκατοικία 130 τ.μ. στο Μακροχώρι. ΕΝΟΙΚΙΑΣΕΙΣ ΕΝΟΙΚΙΑΖΕΤΑΙ Διαμέρισμα μερικώς επιπλωμένο, σε άψογη κατάσταση, με Ατ. Θέρμανση στη Τούμπα Θεσ/νίκης

ΕΝΟΙΚΙΑΖΟΝΤΑΙ Διαμερίσματα, Καταστήματα, Γραφεία, Αποθηκευτικοί - Βιομηχανικοί χώροι σε όλες τις περιοχές και τα εμβαδά ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗ ΣΤΕΓΗ ΠΩΛΕΙΤΑΙ κατάστημα 107 τ.μ. σε υπόγειο 128,41 τ.μ. πλησίον της οδού Θεσ/νικης. ΠΩΛΕΙΤΑΙ κατάστημα 100 τ.μ. περιοχή φανάρια Κύπρου. ΠΩΛΕΙΤΑΙ κατάστημα 100 τ.μ. με 100 τ.μ. υπόγειο και 60 τ.μ. πατάρι στο κέντρο. ΠΩΛΕΙΤΑΙ ημιυπόγειος χώρος 170 τ.μ. κοντά στην Ανοίξεως. ΠΩΛΕΙΤΑΙ κατάστημα 104 τ.μ. επί της Κεντρικής. ΠΩΛΕΙΤΑΙ κατάστ. 107 τ.μ. με υπόγειο 90 τ.μ. στο κέντρο της Βέροιας. ΠΩΛΕΙΤΑΙ κατάστημα 160 τ.μ. περιοχή οδού Θεσ/νικης. ΠΩΛΕΙΤΑΙ γραφείο 100 τ.μ. στη Μ. Αλεξάνδρου. ΠΩΛΕΙΤΑΙ γραφείο 50 τ.μ. στη Μ. Αλεξάνδρου. ΠΩΛΕΙΤΑΙ κατάστημα 100 τ.μ. πλησίον του Αγ. Αντωνίου. ΠΩΛΕΙΤΑΙ κατάστημα – γραφείο 55 τ.μ. επί της οδού Μ. Αλεξάνδρου. ΟΙΚΟΠΕΔΑ – ΑΓΡΟΙ ΠΩΛΕΙΤΑΙ Αγροοικόπεδο 6.800 μ2 στα Καβάκια ΠΩΛΕΙΤΑΙ Οικόπεδο 390 μ2 στη Ραχιά ΠΩΛΕΙΤΑΙ Αγροοικόπεδο 4.000 μ2 στο Λοζίτσι ΠΩΛΕΙΤΑΙ Οικόπεδο 260 μ2 στο Κέντρο της Βέροιας ΠΩΛΕΙΤΑΙ Οικόπεδο 500 μ2 στη Σκοτίνα Πιερίας ΠΩΛΕΙΤΑΙ Οικόπεδο 500 μ2 στο Εργοχώρι ΠΩΛΕΙΤΑΙ Αγροοικόπεδο 4.00 μ2 στο Εργοχώρι ΠΩΛΕΙΤΑΙ Οικόπεδο 1.000 τ.μ. στη Βεργίνα. ΠΩΛΕΙΤΑΙ Οικόπεδο 1.000 τ.μ. στα Ασώματα. ΠΩΛΕΙΤΑΙ Οικόπεδο 1.000 τ.μ. στους Γεωργιανούς. ΠΩΛΕΙΤΑΙ Οικόπεδο 500 τ.μ. στη Βεργίνα. Κωττουνίου 18, Βέροια 59100 Τηλ. – Fax.: 23310 65564 Κιν. 6972 808878


αγγελιεσ 

epikera@otenet.gr

Δημοσιεύστε ΔΩΡΕΑΝ όλες τις μικρές αγγελίες στα Επικαιρα Τηλεφωνείστε στο 23310 78080 ή στείλτε στο fax 23310 78087 και στην ηλεκτρονική διεύθυνση epikera@otenet.gr

ΣΤΕΓΑΣΤΙΚΕΣ ΛΥΣΕΙΣ

ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ 27(3ος όροφος), ΒΕΡΟΙΑ

Αγορές Πωλήσεις

ΤΗΛ. 2331500786 ΚΙΝ. 6934888738

Ενοικιάσεις

ΔΙΑΜΕΡΙΣΜΑΤΑ Π Ω Λ ΟΥ Ν ΤΑ Ι

Ανοίξεως 28 τ.μ. 23.000 € Τσερμένη 45 τ.μ. καινούριο 1ος όροφος 46.000 € Προμηθέας 45 τ.μ. ανακαινισμένο ατομική θέρμανση 38.000 € Κέντρο 65 τ.μ. 53.000 € Πριμηθέας 80 τ.μ. ανακαινισμένο 58.000 € Εληά 100 τ.μ. καλή θέα 160.000 € Μουσείο 95 τ.μ. 1ος όροφος. Ευκαιρία 52.000 € Τσερμένη 96 τ.μ. καινούριο 3 Δωμάτια, κλειστό γκαράζ, ευκαιρία 108.000 € Καλλιθέα 60 τ.μ. καλό 30.000 € Μητρόπολη 96 τ.μ. και 20 τ.μ. αποθήκη 39.000 € Τσερμένη 110 τ.μ. 3 Δωμάτια, γκαράζ καινούριο 140.000 € Προμηθέας 120 τ.μ. καινούριο 3 Δωμάτια, γκαράζ 140.000 € Τσερμένη Μεζονέτα 160 τ.μ. καινούριο με θέα, γκαράζ 230.000 € Πιερίων Μεζονέτα 170 τ.μ. καινούρια 260.000 € ΚΤΕΛ 110 τ.μ. ανακαινισμένο 85.000 € Προμηθέας 65 τ.μ. 4ος όροφος με θέα 55.000 €

μονοκατοικιεσ Ραχιά μονοκατοικία καινούρια 85 τ.μ. χτίζει από πάνω άλλο τόσο με οικ. 900 τ.μ. καινούριο 190.000 € Φανάρια – Κύπρου μονοκατοικία σε 205 τ.μ. οικόπεδο 78.000 € Προμηθέας μονοκατοικία σε 250 τ.μ. οικ. 75.000 € Επισκοπή Βεροίας 80 τ.μ. σε 210 τ.μ. οικ. 45.000 € Πανόραμα μονοκατοικία 170 τ.μ. ημιτελές χτίζει άλλα 140 τ.μ. σε 430 τ.μ. οικ. 140.000 € Φλαμουριές μονοκατοικία παλιά σε 1.000 τ.μ. οικ. 50.000 € Πεζόδρομο μονοκατοικία σε 170 τ.μ. οικοπ. 120.000 € Κέντρο μονοκατοικία 120 τ.μ. σε 2 επίπεδα διατηρητέο 90.000 € Δοβρά 130 τ.μ. θέα σε 5.000 τ.μ. οικ. 250.000 € Πασακιόσκι 220 τ.μ. καινούριο, θέα 270.000 € Εληά 60 τ.μ. μονοκατοικία 40.000 €

επαγγελματικοι χωροι - γραφεια Γραφείο Ρολόι 25 τ.μ. 1ος γωνιακό 25.000 € Γραφείο Αγ. Αντώνιος 110 τ.μ. 1ος 160.000 € Μαγαζί Κεντρικής 30 τ.μ. 90.000 € Μαγαζί Κεντρικής 20 τ.μ. 25.000 € Μαγαζί ΚΤΕΛ 15 τ.μ. 20.000 € Μαγαζί ΚΤΕΛ 25 τ.μ. 35.000 € Μαγαζί Κέντρο 45 τ.μ. 90.000 € Μαγαζί Κέντρο 35 τ.μ. με προαύλιο χώρο 78.000 € Μαγαζί περιφερειακός 150 τ.μ. 240.000 € Μαγαζί Ρολόι 45 τ.μ. καινούριο 160.000 € Μαγαζί Μητροπόλεως 70 τ.μ. με 500 τ.μ. υπόγειο 290.000 € Μαγαζί Πανόραμα 140 τ.μ. σε οικόπεδο 420 τ.μ. χτίζει άλλα 140 τ.μ. ευκαιρία 150.000 € Μαγαζί Ρολόι 90 τ.μ. 190.000 € Μαγαζί Κεντρικής 70 τ.μ. καλό ευκαιρία 135.000 € Μαγαζί Βενιζέλου κεντρικότατο 70 τ.μ. με υπόγειο 70 τ.μ. (Δίνει ενοίκιο 1.700 €)

διαμερισματΑ Ε Ν Ο Ι Κ Ι Α Ζ Ο Ν ΤΑ Ι Αγ. Αντώνιος 30 τ.μ. ρετιρέ lux επιπλωμένο θέα απεριόριστη 230 € Τσερμένη 45 τ.μ. καλό 3ος όροφος 160 € Πασακιόσκι 35 τ.μ. ατομική θέρμανση καινούριο 220 € ΚΤΕΛ 28 τ.μ. καλό 140 € Προμηθέας 45 τ.μ. καινούριο ατομική θέρμανση 250 € Εληά 35 τ.μ. καλό 190 € Παπάκια 45 τ.μ. μπαλκόνι, θέα 160 € Βενιζέλου 60 τ.μ. επιπλωμένο πλήρες 240 € Ανοίξεως 45 τ.μ. ανακαινισμένο 180 € Κεντρικής 25 τ.μ. επιπλωμένο 180 € Κέντρο 35 τ.μ. καλό 180 € Στέγη 60 τ.μ. πάρκινγκ 180 € Μουσείο 110 τ.μ 5 ετών τζάκι, 3 Δωμάτια, πάρκινγκ 340 €

Πιερίων 100 τ.μ. 5 ετών πάρκινγκ 330 € Αγ. Παρασκευή 100 τ.μ. ατομική θέρμανση επιπλωμ. καλό 300 € Εληά κάτω 90 τ.μ. καινούριο 2 Δωμάτια, τζάκι, γκαράζ 350 € Εληά κάτω 110 τ.μ. καινούριο 3 Δωμάτια, τζάκι, αποθήκη, 2 γκαράζ 450 € Μητροπόλεως 90 τ.μ. ανακαινισμένο ατομική θέρμανση 230 € Γήπεδο 100 τ.μ. ατομική θέρμανση 220 € Προμηθέας 100 τ.μ. 2 Δωμάτια, ατομική θέρμανση, επιπλωμένο 270 €

επαγγελματικοι χωροι - γραφεια ΚΤΕΛ 140 τ.μ. ατομική θέρμανση 320 € Εδέσσης 60 τ.μ. με υπόγειο 50 τ.μ. 600 € Εδέσσης 40 τ.μ. με πατάρι 15 τ.μ. 280 € Βενιζέλου 40 τ.μ. 290 € Τσερμένη 50 τ.μ. 280 € Πιερίων 40 τ.μ. με πατάρι 370 € Ρολόι 50 τ.μ. σε καλό σημείο και υγειονομικού ενδιαφέροντος 350 € Αγ. Αντώνιο 67 τ.μ. με υπόγειο 67 τ.μ. καλό 1.000 € Μητροπόλεως Roma-pizza 30 τ.μ. υπόγειο 100 τ.μ. 240 € Ανοίξεως 40 τ.μ. υγειονομικού ενδιαφέροντος 210 € Προφ. Ηλία 50 τ.μ. 850 € Πεζόδρομος 70 τ.μ. 450 € Θεσσαλονίκης 90 τ.μ. και υπόγειο 90 τ.μ. γωνιακό 600 € Βενιζέλου 25 τ.μ. κεντρικό 130 € Βενιζέλου 30 τ.μ. lux 170 € Εληά 110 τ.μ. 1ος 400 € Μητρόπολη 40 τ.μ. 150 € Αγ. Αντώνιος 110 τ.μ. 1ος όροφος, 4 χώροι 400 € Αγ. Αντώνιος 40 τ.μ. 1ος 230 € Μ. Αλεξάνδρου 90 τ.μ. καλό 300 €

οικοπεδα Ραχιά οικόπεδο 2.200 τ.μ. 75.000 € Φανάρια Κύπρου οικόπεδο 204 τ.μ. 75.000 € Ραχιά Καβάκια αγροτεμάχιο πάνω στο δρόμο 5.700 120.000 € Εληά οικ. κάτω με άδεια 225 τ.μ. 85.000 € Πανόραμα οικ. θέα 680 τ.μ. 160.000 € Δοβρά οικ. επάνω στο δρόμο 6.000 τ.μ. 90.000 € Δοβρά αγροτεμάχιο περιφραγμένο με θέα 5.000 τ.μ. 120.000 € Πατρίδα οικ. με θέα 2.600 τ.μ. 125.000 € Παλατίτσια οικ. στο χωριό μέσα 750 τ.μ. 24.000 € Παπάκια οικόπεδο 230 τ.μ. 70.000 € Πανόραμα οικ. παιδικός σταθμός 690 τ.μ. 160.000 € Εργοχώρι οικοπ. Εργοχώρι πάνω 5.850 τ.μ. 130.000 € Ραχιά οικόπεδο στο γήπεδο κοντά 2.700 τ.μ. 110.000 € Ραχιά οικόπεδο στην είσοδο της Ραχιάς 2.200 τ.μ. 80.000 € Εργοχώρι οικόπεδο Καλής Παναγιάς 388 τ.μ. 125.000 € Ραχιά αγροτεμάχιο με διάφορα καρποφόρα δέντρα 2.800 τ.μ. 23.000 € Κουλούρα κόμβος 7.300 τ.μ. 110.000 € Πατρίδα οικόπ. Προς Γήπεδο 2.540 τ.μ. 100.000 € Νικομήδεια χωραφοοικόπεδο 13 στρέμματα 60.000 € Τρίλοφο οικόπεδο στο χωριό μέσα 1.430 τ.μ. 43.000 € Μετόχι οικόπεδο 1.157 τ.μ. 50.000 € Μακροχώρι οικόπεδο 1.965 τ.μ. 50.000 € Γεωργιανή οικόπεδο 1.965 τ.μ. 50.000 € Κουλούρα αγροτεμάχιο 12.000 τ.μ. 130.000 € Πατρίδα οικόπεδο κεντρικό 6.000 τ.μ. 70.000 €

ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΠΕΛΑΤΕΣ ΤΟΥ ΓΡΑΦΕΙΟΥ ΜΑΣ ΖΗΤΟΥΝΤΑΙ ΑΜΕΣΑ ΓΙΑ ΑΓΟΡΑ ΟΙΚΟΠΕΔΑ ΚΑΙ ΔΙΑΜΕΡΙΣΜΑΤΑ

ΠΩΛΗΣΕΙΣ ΠΩΛΕΙΤΑΙ Στον Τρίλοφο διόροφη κατοικία 84 τ.μ. οικόπεδο 550 τ.μ. τηλ: 2331093377 ΠΩΛΕΙΤΑΙ διαμέρισμα 115 τ.μ. καινούργιο στο Μακροχώρι Βέροια. Μεσιτικό γραφείο: 6974747117 ΠΩΛΕΙΤΑΙ SUZUKI SAMURAI, μοντέλο 91, cabrio, κιν:6942480058

ΠΩΛΕΙΤΑΙ Εξοπλισμός καφετέριας σε πολύ καλή τιμή Τηλ. επικοινωνίας 6949449615 ΠΩΛΕΙΤΑΙ: Πίνακας του DORIS. Διαστάσεις 92Χ72 χωρίς την κορνίζα.Είναι έργο του 1940 Τηλ:6977275357 Πωλείται: Τροχόσπιτο μάρκας Tabbert εισαγωγής μήκος 6,5 μ.ετρα σε πολύ καλή κατάσταση και σε πολύ καλή τιμή με διπλό άξονα & με όλα τα αξεσουάρ, χρώμα άσπρο. Τηλ: 2331021204 & 6946779366

Πωλείται: Στα Καβάκια 6 Στρέμματα κτήμα με ροδάκινα και αναδομήσιμο. Ευκαιρία. Πωλείται: Περιοχή Κάτω Χώρα 4,5 Στρέμματα κτήμα ροδάκινα και αναδομήσιμο. Ευκαιρία. Πωλείται: Στη Λευκόπετρα 2,5 Στρέμματα οικόπεδο δομήσιμο σε τιμή ευκαιρίας. Πωλείται: κατάστημα Σούπερ Μάρκετ 170 τ.μ. περιοχή Αγαθια στο κέντρο και οικία στον επάνω όροφο 100 τ.μ. σε πολύ καλή κατάσταση σε τιμή ευκαιρίας. Τηλ. Πληρ.: 6941481652 2331062927

23

Πωλούνται Ραπτομηχανές παντός τύπου, επαγγελματικής και οικιακής χρήσεως. Service ραπτομηχανών. Ζήσης Σιμόπουλος, Εμμ. Παππά 27, Τηλ:2331065396 ΠΩΛΕΙΤΑΙ έτοιμη επιχείρηση με είδη δώρων στο κέντρο της Βέροιας. Τιμή 9.500 Ευρώ. Τηλ. 2331024999. Κιν. what’s up 6988364223 Πωλείται 140 τ.μ. σπίτι, 3 υπνοδ/τια, 2 WC, καινούριο, άριστης κατασκευής, επάνω στην Αριστοτέλους. Κ. Αντώνης. Τηλ.: 6944833396 Πωλείται διαμέρισμα 120 τ.μ. στο κέντρο κοντά στη Μητροπόλεως με ατομική θέρμανση σε πολύ καλή κατάσταση. 4ος όροφος, 2 ΥΠ - 2 WC - Σαλοτραπεζαρία, Σαλοκουζίνα & αποθήκη (τιμή ευκαιρίας). Τηλ: 2331028644 6976320394 Κυρ. Έφη

Γερμανίας Τιμή 1500 η μία 2.500 και οι δύο Τηλ. Επικοινωνίας: 6972842984

Πωλείται: Χωράφι 3 στρέμ. με 120 δέντρα κεράσια με παραγωγή κάθε χρόνο, περιφραγμένο και νερό πόσιμο (περιοχή Τριπόταμου ΛΟΖΙΤΣΗ) σε τιμή ευκαιρίας. Τηλ: 2331023270 Κυρ. Γεράσιμος

ΠΩΛΕΙΤΑΙ Διαμέρισμα 74 τ.μ. (Σ,Κ,2Δ,WC) στον 3ο όροφο, Βουλγαροκτόνου 2 στον Προμηθέα. Τιμή 72.000 €. Κιν. 6970959780. Πωλείται οροφοδιαμέρισμα 108 τμ. Ημιτελές. Περιοχή Μπαρμπούτα πιο πάνω από τη Γέφυρα. 3 υπ, 1 σαλοτραπεζαρίακουζίνα, 1 wc. Τηλ: 2331025446 Κιν: 6973227071 Κα Χριστίνα ΠΩΛΕΙΤΑΙ γραφείο 67 τ.μ. με ανεξάρτητη είσοδο και κλιματισμό στο κέντρο της Θεσ/νίκης. Μεσιτικό γραφείο: 6974747117 ΠΩΛΟΥΝΤΑΙ 2 κοτοπουλιέρες σαραντάρες, ανοξείδωτες

ΤΕΤΑΡΤΗ 09 ΜΑΪΟΥ 2012

ΠΙΕΡΙΩΝ 24 ΤΗΛ. 23310 67400, KIN. 6936 631658 ΒΕΡΟΙΑ ΒΕΡΓΙΝΑ ΤΗΛ. 23310 66300


ελλαδα

Καθημερινη ΕφημερΙδα της κεντρικησ μακεδονιασ | τευχοσ 791

Από τον Αντ. Σαμαρά και τον Ευ. Βενιζέλο

Δηλώσεις μετανοίας ζητά ο Αλέξης Τσίπρας!

Ν

α στείλουν μέχρι αύριο επιστολή στους ηγέτες της ΕΕ, με την οποία θα δηλώνουν ότι δεν ισχύουν οι δεσμεύσεις τους που απορρέουν από τις εγγυητικές επιστολές τους για το μνημόνιο, κάλεσε τον Αντώνη Σαμαρά και τον Ευάγγελο Βενιζέλο ο Αλέξης Τσίπρας, σε περίπτωση που θέλουν πραγματικά να υπάρξει μια κυβέρνηση συνεργασίας. Ο κ. Τσίπρας δήλωσε πως αν Βενιζέλος και Σαμαράς έχουν ειλικρινά μετανιώσει για τις επιλογές τους, «τους καλώ μέχρι αύριο να έχουν στείλει επιστολή στους ηγέτες της ΕΕ, που θα αναφέρει ότι δεν ισχύουν οι δεσμεύσεις τους από τις εγγυητικές επιστολές τους, αλλιώς τους καλώ να σταματήσουν να κοροϊδεύουν τον ελληνικό λαό, γιατί πια δεν τους πιστεύουν ούτε οι εναπομείναντες ψηφοφόροι τους». ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΑΝΤΩΝΗ ΣΑΜΑΡΑ Δεν βάζω την υπογραφή μου στην διάλυση της χώρας, δήλωσε ο πρόεδρος της ΝΔ, Αντώνης Σαμαράς, κατηγορώντας τον Αλέξη Τσίπρα ότι κανει το παν για να μη σχηματιστεί κυβέρνηση. «Θέλει απλά να συγκροτήσει αριστερό αντίευρωπαϊκό μέτωπο. Να ξέρει, όμως, ότι απέναντί του, τότε, θα βρει το ευρωπαϊκό κεντροδεξιό μέτωπο» είπε και τον καλεί μέχρι τη συνάντησή τους (σήμερα) «να έχει συνέλθει». Ο κ.Σαμαράς τόνισε ότι ο Αλέξης Τσίπρας σέρνει τη χώρα στο χάος και την οδηγεί σε έξοδο από το ευρώ. «Για να γίνουν όλα αυτά που λέει, πρέπει να βγει η χώρα από το ευρώ. Γιατί δεν το λέει ξεκάθαρα;» είπε και τον κατηγόρησε για λαϊκισμό και αλαζονεία. «Δεν μου ζητάει ο κ. Τσίπρας να πάρω

πίσω την υπογραφή μου στην επιστολή που έστειλα στην Ευρώπη, με την οποία ευθέως ζητούσα τροποποιήσεις στην πολιτική του Μνημονίου. Μου ζητάει να βάλω την υπογραφή μου στη διάλυση της Ελλάδας! Κι αυτό δεν πρόκειται να το κάνω…» ξεκαθάρισε. «Η χώρα δεν αντέχει παιχνίδια με τη φωτιά» είπε και πρόσθεσε ότι η ΝΔ έχει κάθε καλή πρόθεση να δώσει την ανοχή της «σε κυβέρνηση μειοψηφίας- στην οποία εμείς δεν θα μετέχουμε - εφ’ όσον, βεβαίως, διασφαλίζει την παραμονή της χώρας στο ευρώ και τα εθνικά συμφέροντά της». »Ακούγοντας τις δηλώσεις του κ. Τσίπρα, αντιληφθήκαμε ότι δεν έχει καμία διάθεση να εγγυηθεί την ευρωπαϊκή ταυτότητα και προοπτική της Ελλάδας! Απλά ερμηνεύει ο ίδιος, με απίστευτη αλαζονεία, το εκλογικό αποτέλεσμα ως «εντολή» να σύρει τη χώρα στο χάος» τόνισε. »Διότι αυτά που αναφέρει περί «λογιστικής έρευνας του χρέους» κι άλλες ακρότητες, οδηγούν κατευθείαν σε χρεοκοπία και έξοδο από το ευρώ. »Του θυμίζω ότι αποκρατικοποιήσεις γίνονται παντού στον κόσμο, ακόμα και στην Κίνα. Ενώ επανακρατικοποιήσεις, όπως προτείνει ο ίδιος και το πρόγραμμά του, δεν γίνονται πουθενά! Και δεν υπάρχουν και χρήματα να τις κάνει! Ο Ευ. Βενιζέλος Η συνάντηση σήμερα με τον Αλ.Τσίπρα στο πλαίσιο των διερευνητικών επαφών του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ «θα είναι πολύ ουσιαστική» προανήγγειλε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Ευ.Βενιζέλος. Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ επανάλαβε την «μόνη εφικτή με βάση το εκλογικό αποτέλεσμα» πρότασή του για δημιουργία κυβέρνησης εθνικής ενότητας με τη συμμετοχή ΝΔ- ΣΥΡΙΖΑ-ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ,

επαναλαμβάνοντας ότι ο μόνος όρος που θέτει είναι η παραμονή της Ελλάδας στο ευρώ και στην ΕΕ. Άλλωστε, υπογράμμισε ο κ. Βενιζέλος αυτό είναι και το μήνυμα που έστειλε ο λαός μέσω των εκλογών. Ο λαός, είπε, ζήτησε δύο πράγματα, ασφάλεια εντός της Ευρωπαϊκής Ένωσης και του ευρώ και την καλύτερη δυνατή επαναδιαπραγμάτευση των όρων του προγράμματος για να ενισχυθεί η ανάπτυξη, να μειωθεί η ανεργία, να προστατευτεί το βιοτικό επίπεδο των πολιτών. Συνέστησε δε στο πολιτικό προσωπικό να επιδείξουν τη μέγιστη ψυχραιμία, γενναιότητα και γενναιοδωρία και να πράξουν με βάση το πατριωτικό καθήκον. «Την ώρα αυτή που η Ελλάδα είναι ακυβέρνητη και στέλνει τόσο στο εσωτερικό, όσο και στο εξωτερικό, μια εικόνα αδιεξόδου που βλάπτει την πατρίδα, την οικονομία και τελικά τους πιο αδύνατους, απαιτείται από όλους και ιδίως από τις πολιτικές ηγεσίες, η μέγιστη ψυχραιμία, υπευθυνότητα, καλοπιστία και γενναιοδωρία». «Να υπερβούμε το αδιέξοδο και να φτάσουμε σε λύσεις. Δεν είναι ώρα για νέους εθνικούς διχασμούς στο όνομα παραταξιακών ή κομματικών σκοπιμοτήτων» σημείωσε σε άλλο σημείο.

Στο συρτάρι λόγω πολιτικών εξελίξεων

«Παγώνει» η νέα διαδικασία επιστροφής του ΦΠΑ στις επιχειρήσεις Σ

τον «πάγο» μπαίνει η νέα διαδικασία επιστροφής του ΦΠΑ στις επιχειρήσεις, σύμφωνα με εγκύκλιο του υπουργείου Οικονομικών προς τις εφορίες, λόγω των πολιτικών εξελίξεων μετά τις εκλογές της 6ης Μαΐου. Προκειμένου να υλοποιηθεί η απόφαση, χρειάζονται συγκεκριμένες ενέργειες από την Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων του υπουργείου Οικονομικών και η έκδοση νέας υπουργικής απόφασης. Συνεπώς, μέχρι να βγει η νέα υπουργική απόφαση οι επιστροφές ΦΠΑ θα γίνονται με το παλαιό καθεστώς. Όπως αναφέρεται στη σχε-

τ ι κ ή ε γ κ ύ κ λ ι ο , « μ ε τ ην ΑΥ Ο ΠΟΛ.1090/2.4.2012 ορίστηκε το πλαίσιο και η διαδικασία επιστροφής ΦΠΑ προς τις επιχειρήσεις και τους επιτηδευματίες. Για την υλοποίηση της απόφασης αυτής απαιτούνται συγκεκριμένες ενέργειες της Γενικής Γραμματείας Πληροφοριακών Συστημάτων και έκδοση νέας υπουργικής απόφασης. Έως ότου εκδοθεί η νέα υπουργική απόφαση ισχύουν και πρέπει να εφαρμόζονται οι ΑΥΟ ΠΟΛ. 1073/21.7.2004, ΠΟΛ.1016/1.3.2010 και ΠΟΛ. 1108/02.07.2010». Η ταχεία διαδικασία ΦΠΑ προέβλεπε επιστροφές μέσα σε διάστημα 40 ημερών, το αργότερο. Σύμφωνα με όσα είχε πει ο ανα-

πληρωτής υπουργός Οικονομικών Παντελής Οικονόμου, με το νέο σύστημα οι επιστροφές φόρου θα πραγματοποιούνται χωρίς έλεγχο για ποσά κάτω των 30.000 ευρώ, μετά τη διενέργεια δειγματοληπτικού ελέγχου για όσους έχουν επιστροφές από 30.000 έως 100.000 ευρώ, ενώ για ποσά άνω των 100.000 ευρώ η επιστροφή θα γίνεται μόνο μετά από φορολογικό έλεγχο. Σημειώνεται ότι οι εκκαθαρισμένες οφειλές προς επιχειρήσεις και ελεύθερους επαγγελματίες ανέρχονται σε 900 εκατ. ευρώ, ενώ το συνολικό ποσό των επιστροφών υπολογίζεται στα 2 δισ. ευρώ περίπου.

24

ΤΕΤΑΡΤΗ 09 ΜΑΪΟΥ 2012

Η πρόταση Τσίπρα Οι πέντε άξονες διαλόγου που προτείνει ο κ. Τσίπρας είναι 1. Η αναγνώριση της ανάγκης ακύρωσης των μέτρων του μνημονίου και των επαίσχυντων νόμων που περικόπτουν περαιτέρω τους μισθούς και τις συντάξεις. 2. Η κατάργηση νόμων που καταλύουν στοιχειώδη εργασιακά δικαιώματα, όπως ο νόμος που ορίζει ότι λήγει η μετενέργεια στις 15 Μαΐου και καταργεί τις συλλογικές συμβάσεις. 3. Η προώθηση αλλαγών στο πολιτικό σύστημα για εμβάθυνση της δημοκρατίας, όπως η αλλαγή του εκλογικού νόμου και η καθιέρωση της απλής αναλογικής, καθώς και η κατάργηση του νόμου περί ευθύνης υπουργών. 4. Να τεθεί σε δημόσιο έλεγχο το τραπεζικό σύστημα και να δοθεί στη δημοσιότητα η έκθεση της Black Rock. 5. Να δημιουργηθεί διεθνής επιτροπή που θα ελέγξει το επαχθές δημόσιο χρέος και να τεθεί ένα μορατόριουμ στην αποπληρωμή του.

ΕΠΙΚΑΙΡΑ - 09 ΜΑΙΟΥ 2012  

ΕΠΙΚΑΙΡΑ - 09 ΜΑΙΟΥ 2012

Read more
Read more
Similar to
Popular now
Just for you