Page 1

Καθημερινη ανεξαρτητη Εφημερiδα της κεντρικησ μακεδονιασ | αρ.φυλλου 757 epikera@otenet.gr www.epikeranews.gr

Επικαιρα

παρασκευη μαρτιοσ 2012 8-17 Βαθμοί Κελσίου TIMH: 0.50

editorial

Δεν θα κατάσχονται ποσά μέχρι 2.000 ευρώ

Ο λόγος στο λαό... Γ’ Η ΑΝΑΓΚΗ ΣΩΣΤΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ

ΔΕΚΑ ΑΛΛΑΓΕΣ στο νόμο για τα υπερχρεωμένα νοικοκυριά Σελ. 24

Δημοτικό Συμβούλιο Βέροιας

16

Τον Ιούλιο του 1945 ο αείμνηστος Κωνσταντίνος Καραμανλής, έστειλε σε προσωπικό του φίλο επιστολή, η οποία δημοσιεύτηκε (από τον παραλήπτη της) στην εφημερίδα «Βραδινή» της 2-111974. Οι απόψεις που διατυπώνει στην επιστολή του παρουσιάζουν ιδιαίτερο ενδιαφέρον και για μας σήμερα. Άλλωστε η εποχή εκείνη έχει πολλά παρόμοια γνωρίσματα με την τωρινή. Το 1945 η Ελλάδα είχε βγει από τον πολύνεκρο και καταστροφικό Β΄ Παγκόσμιο πόλεμο του οποίου είχε προηγηθεί η δικτατορία του Ιωάννη Μεταξά (της 4ης Αυγούστου). Εκατοντάδες χιλιάδες οι νεκροί, κατεστραμμένες πλήρως ακόμα και υποτυπώδεις υποδομές, ερείπια σπίτια και δημόσια κτίρια, πείνα, φτώχεια, εξαθλίωση. Σίγουρα η χώρα μας βρισκόταν τότε σε πολύ χειρότερη κατάσταση από τη σημερινή. Όμως και σήμερα η κατάσταση είναι ήδη σε πολύ άσχημο σημείο και πολλοί είναι εκείνοι που προβλέπουν πως η απαράδεκτα υψηλή ανεργία θα μεγαλώνει συνεχώς, μισθοί και συντάξεις θα μειώνονται, οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις θα διαλυθούν κατά το μεγαλύτερο τους μέρος.

Σελ. 2

Το Χρονογράφημά Σελ.4

μας

τοπικα

Ξανά στο προσκήνιο το «υπέρ ή κατά» της Θέσης 12

Συλλαλητήριο Εργαζομένων ΟΕΕ και ΟΕΚ στη Βέροια

Διατράνωσαν την αντίθεσή τους στην κατάργηση των Οργανισμών

Εντάσεις και διαπληκτισμοί κατά την πολύωρη συνεδρίαση Σελ. 5

Σελ. 7

ΕΝΕΧΥΡΟΔΑΝΕΙΣΤΗΡΙΟ ΑΓΟΡΑΖΩ

ΠΑΛΙΑ ΧΡΥΣΑΦΙΚΑ ΧΡΥΣΑ ΝΟΜΙΣΜΑΤΑ 24 ώρες το 24ωρο

Βέροια: Βενιζέλου 40, 1ος όροφος

Τηλ: 23310.2.98.99 Κιν: 6986.720.900


editorial

Καθημερινη ΕφημερΙδα της κεντρικησ μακεδονιασ | τευχοσ 757

Οι Έλληνες την εποχή εκείνη (του ΄45) είχαν τουλάχιστον την ελπίδα ότι αφού έφυγε ο κατακτητής υπάρχει η δυνατότητα να διορθωθούν τα πράγματα. Ότι δεν είχαν άλλο δρόμο από το να πάνε μπροστά, Το «πίσω» είχε εξαφανιστεί. Βέβαια η ελπίδα τους αυτή διαψεύστηκε γιατί ακολούθησε ο χειρότερος των πολέμων, ο εμφύλιος, που πρόσθεσε κι άλλους νεκρούς, κι άλλες καταστροφές, κι άλλη εξαθλίωση και δυστυχία. Εμείς σήμερα χωρίς να έχουμεπρος το παρόν τουλάχιστον – καμία ελπίδα, επιπλέον δεν μπορούμε να είμαστε βέβαιοι ότι δεν θα επακολουθήσουν, λόγω της συνεχώς διευρυνόμενης φτώχειας και δυσπραγίας ταραχές και συγκρούσεις αγνώστου έκτασης κι απρόβλεπτων συνεπειών.

Κ

ι η πλειοψηφία του λαού μας υποφέρει. Κοντολογίς βρισκόμαστε σήμερα σε μια απελπιστική και γι αυτό επικίνδυνη κατάσταση.

Ο

ι Έλληνες την εποχή εκείνη είχαν τουλάχιστον την ελπίδα ότι αφού έφυγε ο κατακτητής υπάρχει η δυνατότητα να διορθωθούν τα πράγματα. Ότι δεν είχαν άλλο δρόμο από το να πάνε μπροστά, Το «πίσω» είχε εξαφανιστεί. Βέβαια η ελπίδα τους αυτή διαψεύστηκε γιατί ακολούθησε ο χειρότερος των πολέμων, ο εμφύλιος, που πρόσθεσε κι άλλους νεκρούς, κι άλλες καταστροφές, κι άλλη εξαθλίωση και δυστυχία.

Ε

μείς σήμερα χωρίς να έχουμε- προς το παρόν τουλάχιστον – καμία ελπίδα, επιπλέον δεν μπορούμε να είμαστε βέβαιοι ότι δεν θα επακολουθήσουν, λόγω της συνεχούς διευρυνόμενης φτώχειας και δυσπραγίας ταραχές και συγκρούσεις αγνώστου έκτασης κι απρόβλεπτων συνεπειών.

Ε

ίναι δύσκολο βέβαια να προκληθεί ένας νέος εμφύλιος. Κι αυτό για τους εξής κυρίως λόγους: α) Χύσαμε άφθονο αίμα και πονέσαμε πολύ το πρώτο μισό του 20ου αιώνα. Αρκετοί συνέλληνες ζουν ακόμα και θυμούνται. Οι υπόλοιποι κουβαλούμε στο ασυνείδητό μας ή στη μνήμη μας από τις διηγήσεις των προγόνων μας ή από τα διαβάσματα μας. Συνειδητά ή ασυνείδητα νιώθουμε τη φρίκη των πολέμων και ιδιαίτερα της εμφύλιας σύρραξης και την απεχθανόμαστε, την εξορκίζουμε.

Σύμφωνα με τις διατάξεις του Ν.3548/2007, όπως ισχύει, η εφημερίδα μας «ΕΠΙΚΑΙΡΑ Κεντρικής Μακεδονίας», έχει τη δυνατότητα να δημοσιεύει τα κάτωθι: • Διακηρύξεις- δημοπρασίες Δημοτικών Επιχειρήσεων • Περιλήψεις διακηρύξεων δημοπρασιών για μίσθωση ακινήτου, όταν οι διακηρύξεις αυτές δεν προέρχονται από τον δημόσιο τομέα όπως ορίζεται με το άρθρο 51 του Ν. 1892/1990 (ΦΕΚ Α΄101), όπως αυτό συμπληρώθηκε δια

Δ

ύσκολα λοιπόν θα ξεπεράσουμε αυτές μας τις μνήμες, αυτή την αποστροφή μας.

β) Ο σημερινός κόσμος είναι διαφορετικός από εκείνον του 1945.Τότε υπήρχαν δύο υπερδυνάμεις ΗΠΑ και ΕΣΣΔ. Οι αντίπαλες παρατάξεις στηριζόταν η μία στην ΕΣΣΔ και η άλλη σε Αγγλία και ΗΠΑ. Τώρα η υπερδύναμη είναι μία. Και δεν υπάρχουν ενδείξεις έστω ότι οι ΗΠΑ έχουν λόγους να ενθαρρύνουν έναν εμφύλιο. γ) Ένας εμφύλιος προϋποθέτει την ύπαρξη άρτιας οργάνωσης και όπλα, συμβατικά τουλάχιστον. Η προμήθεια τους σήμερα δεν είναι εύκολος στόχος. Και οικονομικά και επιχειρησιακά.

Π

αρά ταύτα δεν μπορεί, κανείς να αποκλείσει συρράξεις αντιπάλων ομάδων με διάφορα μέσα και πολύ άσχημες συνέπειες. Όχι βέβαια σε μέγεθος εμφυλίου, αλλά με βαρύ κόστος οπωσδήποτε. Κι ένας ακόμη άνθρωπος να χάσει τη ζωή του θα είναι μια μεγάλη ανεκτίμητη απώλεια.

Κ

αταφανές λοιπόν το χρέος μας απέναντι στο γένος μας και στην Πατρίδα μας: Να κάνουμε ότι είναι δυνατό, οι ηγετικές ελίτ κυρίως αλλά και εμείς οι πολίτες από τη θέση του ο καθένας μας ώστε να διατηρήσουμε την εθνική και την κοινωνική μας συνοχή. Επίσης να μην είμαστε εύκολοι στα μεγάλα λόγια και στις αλληλοκατηγορίες, να συμπαραστεκόμαστε στους συνανθρώπους μας που βρίσκονται σε δυσχερή θέση, ο καθένας μας ανάλογα με τις δυνατότητές του.

Π

ρος αυτή την κατεύθυνση νομίζω ότι θα μας φανούν χρήσιμες οι απόψεις του Κωνσταντίνου Καραμανλή που διατυπώθηκαν, τον Ιούλιο του 1945. Ο Κ.Κ. αφού επισημαίνει ότι « Η ηγεσία μας έχασε σε τέτοια έκταση το αίσθημα του καθήκοντος, ώστε να θεωρείται επικίνδυνη για το μέλλον του τόπου, ενώ ο λαός μας, ένας λαός που αντιμετώπισε με νοσηρό συναισθηματισμό τα πολιτικά του προβλήματα, κατατρύχεται ήδη από ψυχώσεις…

Π

ού να βρεις τη λογική στον ευλογημένο αυτό τόπο; (…) Είναι ανάγκη συνεπώς για να σωθεί και να προαχθεί αυτός ο τόπος, να γίνει κάποια βαθιά μεταβολή στην πολιτική του ζωή. Πότε όμως; (…). Δεν είναι αρκετό να κερδίσουμε τις εκλογές… Πρέπει να γίνουμε ικανοί ν’ αντιμετωπίσουμε τη μετεκλογική περίοδο που θάναι δυσκολότερη από τη σημερινή. (…). Πως όμως θα φθάσουμε εκεί; Με το να μάθουμε να κάνουμε πολιτική. Η έννοια της πολιτικής για μένα είναι: Η θέληση και η ικανότητα να θυσιάζεσαι για τον τόπο σου. Όταν κατέχεις αυτή τη δύναμη μπορεί να είσαι χρήσιμος στον τόπο σου και στην εποχή σου…»

Ο

ι παραπάνω σκέψεις του Κωνσταντίνου Καραμανλή καλό θα είναι να μας προβληματίσουν όλους μας, αλλά κυρίως αυτούς που θα διεκδικήσουν την ψήφο μας στις επικείμενες εκλογές.

Επίκαιρα

ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ

του άρθρου 4 παρ. 8 του Νόμου 1943/1991 (ΦΕΚ Α΄50) • Περιλήψεις διακηρύξεων – προκηρύξεων διαγωνισμών (εξαιρουμένων των προσλήψεων προσωπικού) ιδρυμάτων που δεν εμπίπτουν στον ορισμό του άρθρου 51 του Ν. 1892/1990 (ΦΕΚ Α΄101), όπως αυτό συμπληρώθηκε δια του άρθρου 4 παρ 5 του Ν. 1943/1991 (ΦΕΚ Α΄50) περιπτώσεις (β) και (γ) • Περίληψη προκηρύξεων διαγωνισμών παροχής υποτροφιών ιδρυμάτων

2

• Κανονιστικές των δημοτικών συμβουλίων • Περιλήψεις ανακοινώσεων- διαγωνισμοί προσλήψεων προσωπικού Δήμων • Περιλήψεις ανακοινώσεων- διαγωνισμοί προσλήψεων προσωπικού Δημοτικών Επιχειρήσεων, Γενικού Νοσοκομείου, ΤΕΙ, Πανεπιστημίου • Ανακοινώσεις προσλήψεων σε δημοτικούς παιδικούς σταθμούς • Περιλήψεις ανακοινώσεων- διαγωνισμοί προσλήψεων γενικά για τον δημόσιο τομέα

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 16 ΜΑΡΤΙΟΥ 2012

Επiκαιρα Καθημερινη aneξαρτητη ΕφημερΙδα της Κεντρικής Μακεδονίας

κωδ. 8452

IÄÉÏÊÔÇÓÉÁ : ÅÐÉÊÁÉÑÁ EKÄÏÔÉÊÇ Á.Å. ÃÑÁÖÅÉÁ: Κεντρικής 65, ÂÝñïéá ÅÐÉÊÏÉÍÙÍÉÁ Tçë. 23310. 78080 - 6 FAX 23310. 78087 email: epikera@otenet.gr ÅÊÄÏÔÇÓ - ÄÉÅÕÈÕÍÔÇÓ: NIKOÓ ÐÁÐÁÍÉÊÏËÁÏÕ AÑ×ÉÓÕÍÔÁÊÔÑÉÁ: ÍÉÊÏËÅÔÔÁ ÖËÉÁÔÁÑÇ ÓÕÍÔÁÊÔÅÓ: ÊÙÓÔÇÓ ×ÁËÁÔÓÇÓ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ & ΔΙΑΦΗΜΙΣΗΣ ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΤΑΧΜΑΤΖΙΔΗΣ Ó×ÅÄÉÁÓÌÏÓ: ×ÁÑÇÓ ÌÁ×ÁÉÑÁÓ HAPPY ARTISTS DESIGNER TEAM www.happyartists.gr email: info@happyartists.gr ΣΕΛΙΔΟΠΟΙΗΣΗ: ΖΗΣΗ ΟΛΥΜΠΙΑ Äéáöçìéóôéêü ôìÞìá Î. ÌÐÁÑÁËÉÁÊÏÓ Ô. ÏÉÊÏÍÏÌÉÄÏÕ ÅÊÔÕÐÙÓÇ:

É. ÊïñïìÞëçò Á.Å. ÓÕÍÄÑÏÌÅÓ: Åóùôåñéêïý åôÞóéá 90 åõñþ Åîùôåñéêïý åôÞóéá äïë. 250 Ôñáðåæþí - Ïñãáíéóìþí 300 åõñþ e-mail: epikera@otenet.gr

Απαγορευεται Το σύνολο των περιεχομένων και των υπηρεσιών της εφημερίδας «ΕΠΙΚΑΙΡΑ ΤΗΣ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ διατίθεται στους αναγνώστες αυστηρά για προσωπική χρήση. Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, μετά ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς γραπτή άδεια του εκδότη.

• Ανακοινώσεις Δήμων • Ανακοινώσεις Δημοτικών Επιχειρήσεων • Ανακοινώσεις Νομαρχίας • Πράξεις χαρακτηρισμού – Προσλήψεις- Ανακοινώσεις Δασαρχείου • Παρουσίαση αποτελεσμάτων ΤΕΙ • Ανακοινώσεις Ιεράς Μητρόπολης • Ανακοινώσεις- Ψηφίσματα συλλόγων • Ανακοινώσεις ΔΕΗ- ΟΤΕ • Συνοπτική κατάσταση προϋπολογισμών Δήμων


ΣΧΟΛΙΑ 

Ποιοι κατέθεσαν αίτηση υποψηφιότητας στην Ημαθία Έληξε χθες το απόγευμα η προθεσμία που είχαν όσοι επιθυμούσαν να είναι υποψήφιοι βουλευτές με το κόμμα της ΝΔ, σύμφωνα με σχετική εγκύκλιο που εξέδωσε το κόμμα. Σύμφωνα με πληροφορίες μας αίτηση για υποψηφιότητα κατέθεσαν 12 άτομα και συγκεκριμένα οι Λάζαρος Τσαβδαρίδης, Κώστας Καλαϊτζίδης, Γεωργία Μπατσαρά, Στάθης Σαρηγιαννίδης, Ζήσης Πατσίκας, Κώστας Ζιώγας Τάσος Μπαρτζώκας, Σταυρούλα Γιαννούσου, Απόστολος Βεσυρόπουλος, Χρήστος Μάμαλης, Ξενοκράτης Σακλάς, και Γεώργιος Ορφανός. Η τελική απόφαση για το ποιοι θα επιλεγούν για να καταρτίσουν το ψηφοδέλτιο ανήκει στον Πρόεδρο του κόμματος Αντώνη Σαμαρά. Υποθέτουμε ότι με την προκήρυξη των εκλογών θα γίνει γνωστό και ποιοι θα διεκδικήσουν μια βουλευτική θέση, πλην του Μιχάλη Χαλκίδη βεβαίως ο οποίος μπαίνει αυτοδίκαια στο ψηφοδέλτιο ως εκλεγμένος βουλευτής και έχει ήδη δηλώσει την εκ νέου υποψηφιότητά του.

«Καληνύχτα σε λατρεύω, αύριο πάλι»! «Προφητικά» μίλησε μάλλον ο Γιάννης Αγγέλογλου, αφού οι παρατηρήσεις του περί προβλεπομένων ορίων της χρονικής διάρκειας της προ-ημερησίας συζητήσεως δεν τον διέψευσαν, ασχέτως αν εκνεύρισαν αρκούντως τον πάντοτε γαλήνιο Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου Νίκο Μαυροκεφαλίδη: «…Ο χρόνος για τη συζήτηση των προ-ημερησίας θεμάτων – κατά τον κανονισμό - δε μπορεί να ξεπερνά τη μια ώρα, εκτός αν το συμβούλιο εγκρίνει παράταση κατά μισή ώρα. Είμαστε στις τρεις ώρες…», παρατήρησε ο κ. Αγγέλογλου. «…Λέτε ότι έχω λατρευτική σχέση με τον κανονισμό. Ωστόσο δεν αποτελεί, παρά ένα πλαίσιο αναφοράς. Όποιοι πρέπει να μιλήσουν θα μιλήσουν και ο καθένας θα πει τις αλήθειες του! Εδώ δεν είναι ένας συμπαθής σύλλογος κυριών που έχει μαζευτεί για τσάι αλλά ένα παλλόμενο πολιτικό σώμα και πρέπει να διατυπώνονται, έστω και με ένταση, οι απόψεις, χωρίς ακρότητες…», κατέληξε ο Πρόεδρος. Για να πούμε και εμείς την αλήθεια μας, μια που το’ φερε η κουβέντα περί συζητήσεως κυριών (μαζί με το τσάι θα ταίριαζε και κανένα σκυλάκι στειρωμένο στον καναπέ) περιμέναμε με ενδιαφέρον να ακούσουμε τη συζήτηση για τα αδέσποτα της πόλης. Αλλά μέχρι και αυτά, στις 1.00 τα ξημερώματα είχαν πάει για ύπνο, οπότε αφού περί λατρείας ο λόγος… είπαμε και εμείς στους αιρετούς: «Καληνύχτα, σε λατρεύω, αύριο πάλι»!

epikera@otenet.gr

πολλά μετερίζια του τοπικού ακτιβισμού. Μεταξύ αυτών και η μεγάλη του επιστασία στο «κίνημα της πατάτας» και των σχετικών περί αυτής. Στην συνεδρίαση ο κ. Ασλάνογλου έδωσε το χαρακτηριστικό στίγμα του και με τις δύο του ιδιότητες, προκαλώντας δύο φορές τον έντονο εκνευρισμό τόσο της Χαρίκλειας Ουσουλτζόγλου, με την οποία ήρθε σε οξεία αντιπαράθεση σε δύο «ημίχρονα» της συνεδρίασης (προ ημερησίας και τακτικής συνεδρίασης) όσο και του… «διαιτητή» Νίκου Μαυροκεφαλίδη που κόντεψε να… «σφυρίξει» κόκκινη κάρτα! Τα δύο αντικείμενα της αντιπαράθεσης, αφενός η αμφισβήτηση από τη Δήμαρχο στη γνησιότητα των προδιαγραφών ασφάλειας και υγείας που αφορούν τη διανομή των φθηνών αγροτικών προϊόντων του κινήματος και αφετέρου η ευθύνη της, κατά τον κ. Ασλάνογλου, στο χρονίζον θέμα της Θέσης 12, το «φάντασμα» της οποίας άρχισε να κυκλοφορεί κατά την έναρξη της ημερησίας (ολονυχτίας λέμε εμείς) διατάξεως στην αίθουσα του Συμβουλίου. Άλλωστε 12 τα μεσάνυχτα είναι η ώρα που βγαίνουν τα φαντάσματα, κι όποιον αρπάξουν. Οι «πυροβολισμοί» μεταξύ και των δύο που έγιναν… «τούρκοι» από την οργή (άλλωστε – όγλου ο ένας, - όγλου και η άλλη) θέμα… κατάληξης ήταν να φέρουν στο προσκήνιο μέσα από αρκούντως βαριές εκφράσεις το χρονίζον θέμα της επίσης «φάντασμα» ΜΕΑ – ΧΥΤΥ. Οι πόνοι του μεταμεσονύχτιου «τοκετού» της συνεδρίασης, ωστόσο, δεν πήγαν χαμένοι αφού στο δια ταύτα, μετά την αποκαλυπτική παρέμβαση Τσιούντα με το «όλοι ξέραμε για το ρέμα, ας ξεκαθαρίσουμε επιτέλους αν θέλουμε τη Θέση 12», η «γέννα» έδειξε εκ νέου συζήτηση για το θέμα και ψηφοφορία σε επόμενη συνεδρίαση. Λέγε – λέγε το κοπέλι… κάνει Μπόμπολα και θέλει!!!

Δραστηριοποιείται… Με το φόβο της αποχής των πολιτών από τις διαδικασίες εκλογής νέου Προέδρου στο κόμμα τους ζουν τα κορυφαία στελέχη του ΠΑΣΟΚ. Για το λόγο αυτό και οι προσκλήσεις προς τους ψηφοφόρους και από τον ίδιο τον Ευάγγελο Βενιζέλο, από κομματικά στελέχη κ.ο.κ. Στην Ημαθία σχετική ανακοίνωση εξέδωσε ο Γραμματέας της Νομαρχιακής Επιτροπής Αστέριος Παπαστεργίου, ζητώντας από τους φίλους και τα μέλη του ΠΑΣΟΚ να δώσουν το «παρών». Ωστόσο εκείνη που δραστηριοποιήθηκε ιδιαίτερα πέρα από την ανακοίνωση- πρόσκληση που εξέδωσε είναι η Θούλη Σιδηροπούλου Μέλος του Εθνικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ, η οποία τις τελευταίες μέρες δίνει αγώνα δρόμου προκειμένου να παρακινήσει ή να πείσει ψηφοφόρους του κόμματος να προσέλθουν στις κάλπες. Η πρόβλεψη ορισμένων ότι η συμμετοχή θα είναι μικρή, εξ αιτίας -κατά κύριο λόγο- της ύπαρξης μίας και μοναδικής υποψηφιότητας, έχει σημάνει συναγερμό στα στελέχη που ανησυχούν για το μέλλον του κόμματος.

πατάτας», επισημαίνοντας ότι δεν προέχει ίσως τόσο για τον κόσμο απλά το θέμα της χαμηλής τιμής αλλά εκφράζει το «τσουνάμι της οργής» των πολιτών για την εκμετάλλευσή τους από κερδοσκόπους σε δύσκολους καιρούς. Η Δήμαρχος αδήλωσε ότι το κίνημα εκφράζει μεν τις μεγάλες ανάγκες του πληθυσμού για φθηνά προϊόντα αλλά είναι ένα θέμα που κατά την ίδια πρέπει να επιληφθούν οι Α/θμιοι αγροτικοί συνεταιρισμοί. Όσο για το κοινωνικό φαρμακείο απάντησε στον Αντιπρόεδρο του Σώματος ότι υπάρχει και λειτουργεί στο Δημοτικό Ιατρείο, ενώ για το κοινωνικό παντοπωλείο είπε ότι η δράση του υπάρχει μέσα από τη συλλογή τροφίμων και ανακύκλωση αγαθών, όπως οικοσκευών, ρούχων κλπ, και την παροχή τους στους άπορους μέσα από την Κοινωνική Αλληλεγγύη!

«Εύηχη Συνεδρίαση»!

Όχι, δε χορεύει …τσιφτετέλι στα μπουζούκια της …Κοκκίνου ο Γιώργος Σουμπέκας. Αντιθέτως με ιριδίζον πρόσωπο μέχρις… κοκκίνου από τα νεύρα του, σηκώθηκε… αγανακτισμένος, από τα έδρανα της «αξιωματικής αντιπολίτευσης», καθώς παροργίστηκε τα μάλλα από τις φραστικές ρουκέτες του Γιώργου Μιχαηλίδη που εκτόξευσε κατά του - απόντος από το Δημοτικό Συμβούλιο της Τετάρτης - Λάζαρου Τσαβδαρίδη. Αλλά και λόγω στόχευσης (απέναντι κάθονται) πέτυχε τον κ.Σουμπέκα. Ο Πρόεδρος της ΚΕΠΑ, κ. Μιχαηλίδης ανέφερε ότι ο κ. Τσαβδαρίδης αδιαφόρησε πλήρως για τις εκδηλώσεις πολιτισμού της Επιχείρησης με κορυφαία την «Εύηχη Πόλη», υποστηρίζοντας ότι το κόστος διοργάνωσης ήταν μικρότερο από 100.000 ευρώ για όλη τη σαιζόν και αφήνοντας σαφείς υπαινιγμούς για τις δαπάνες του προεκλογικού χορού του δευτέρου που είχε διοργανώσει ως υποψήφιος Βουλευτής το 2009 (βλέπε Έλλη Κοκκίνου στις Μορφές). Τελικά η κατάληξη ήταν να έχουμε μια… «Εύηχη Συνεδρίαση»!

Νέες μειωμένες τιμές στα «3-5 Πηγάδια»

12.00… η ώρα που Β. Γιαννουλάκης περί βγαίνουν τα φαντάσμα- κοινωνικών δομών! τα! Βασικό ερώτημα του Αντιπροέδρου του Δημοτικού ΣυμΔεν αναφερόμαστε ασφαλώς στον εικονιζόμενο αλλά στην ώρα που έδρασε και στα θέματα που…«ξέθαψε» κατά τη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Βέροιας!!! Την τιμητική του είχε λοιπόν προχθές ο Πρόεδρος της Οικολογικής Ομάδας της πόλης, και όχι μόνο, καθώς τον τελευταίο καιρό δραστηριοποιείται εντόνως σε

βουλίου Βέροιας Βασίλη Γιαννουλάκη στην προχθεσινή συνεδρίαση υπήρξε και πάλι η υπόσταση κοινωνικού παντοπωλείου και φαρμακείου στο Δήμο. Ερώτημα που ο κ. Γιαννουλάκης είχε καταθέσει και κοντά στα Χριστούγεννα και αυτή τη φορά το επικαιροποίησε. Μάλιστα έθεσε κι έναν γενικότερο προβληματισμό προς τη Δήμαρχο, με αφορμή το «κίνημα της

3

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 16 ΜΑΡΤΙΟΥ 2012

Από το Σάββατο 17 Μαρτίου οι νέες τιμές αναβατήρων στα «Πηγάδια» είναι: 1. ΣΑΒΒΑΤΟ/ΚΥΡΙΑΚΗ : ενηλίκων =12 €, μαθητών/ φοιτητών=10 €, παιδική = 6 € 2. ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΕΣ.: ενηλίκων =10 €, μαθητών/φοιτητών=8 €, παιδική = 6 €


τοπικα

Καθημερινη ΕφημερΙδα της κεντρικησ μακεδονιασ | τευχοσ 757

υ ο τ ο ί ε ν ε φ α η λ ύ ο τ ν ε Αφ

Κ

Το

α

μ γράφη

χρονο

Δίχα και καθέτως!... Το πρώτο μισό του τίτλου θυμίζει τη διχόνοια και το δεύτερο περιγράφει τον ευθύ και σταράτο τρόπο έκφρασης του εμπειροτέχνη πολιτικού αναλυτή, θείου Αφεντούλη. Με γεμάτο στομάχι, τα λέει τσεκουράτα. Με άδειο, τον πιάνει… «κενολογία»! Είναι ικανός να μιλάει με τις ώρες, χωρίς να πει τίποτε. Να μη νομίζουν κάποιοι πολιτικοί και επαΐοντες – δεν είπαμε όλοι! - ότι μόνον εκείνοι έχουν το χάρισμα! Όταν πέσει το μάτι του, στο αμάξι που σκουριάζει στην αυλή, εκεί που πήγαν η βενζίνη και τα τέλη του Βαγγέλη (!), σούρνει τα εξ αμάξης και ανοίγει παρένθεση. Εθελοντές μου, «καρτόφεν έξτρα πρίμα γκουτ και οι τιμές καπούτ!» Η «Frau Nein» έπαθε την πλάκα της. Νόμισε ότι θα «τρώγαμε τα κρέατά μας» και θα άνοιγε ο δρόμος προς τη γερμανική Ευρώπη. Τώρα που στυλωθήκαμε με τις πατάτες, δεν βάζετε μπροστά και κανένα κινηματάκι για τα καύσιμα; Έτσι και δει τους δρόμους γεμάτους καγιέν και 4Χ4, παρά την άγρια λιτότητα, είναι ζήτημα, αν θα διεκδικήσει ξανά την Καγκελαρία. Από πού θα προμηθευτείτε φτηνό πετρέλαιο; Είναι πασίγνωστο διεθνώς ότι ο Αφεντούλης κέρδισε τον «ενεργειακό» τίτλο του επίτιμου «Καταριανού» με τις κατάρες που ρίχνει στους «Τροϊκανούς» και τα αφεντικά τους. Ορίστε ένα μικρό δείγμα, δωρεάν! «Κακό χρόνο να ‘χετε». «Να πέσει φωτιά επάνω μου και να σας κάψει». «Που να τζακίζατε – χαίρε Γιάννη Μακρυγιάννη! - χέρια και ποδάρια και να μη βρίσκει ο κυρ Λοβέρδος γενόσημο για να σας γυψάρει!» Ο εμίρης εκτίμησε τις πρωτοποριακές κατάρες τα μάλα. Μάλιστα! Με ένα τηλέφωνο του Αφεντούλη – χρέωση στο εμιράτο, ε! – θα έχετε όσο πετρέλαιο - αργό, γρήγορο και ενδιάμεσων ταχυτήτων! – ζητήσει. Τι αξία έχουν τα τάνκερ μπροστά στη φιλία του τεράστιου «θινκ τανκ»;Λέμε τώρα! Κλείνει η παρένθεση. Ο αναλυτής, όταν έχει ίωση, θέλει να τα πει αλλά δεν βγαίνει φωνή, κακούργες λαρυγγίτιδες και φαρυγγίτιδες! Μόλις ξεμπουκώσει – γιατρέ μου, ξέρεις από γενόσημα «αποφρακτικά» με «έκδοχα φλυαρίας;- τα λέει χύμα. Μπροστά του κάθε «Παπατρέχας» φαίνεται … «Παπασταμάτης». Αυτό να το έχει υπόψη ο υποψήφιος αρχηγός του ΠαΣοΚ κ. Ευ. Βενιζέλος για το καλό του. Είναι δεινός ρήτορας αλλά ας μη διανοηθεί να (προ)καλέσει τον αναλυτή σε λογομαχία, νομίζοντας ότι θα γράψει άσο ξερό. Θα ηττηθεί κατά κράτος! Μετά το τελευταίο επικοινωνιακό σέρβις, τα αδιάσειστα επιχειρήματα του Αφεντούλη εκτοξεύονται με ταχύτητα πολυβόλου και αντέχουν σε σεισμό 12 ρίχτερ. «Ρίχτα όλα μεγάλε» κραυγάζουν, εν χορώ, οι 22 αναγνώστες. Ποιος τολμάει να αντισταθεί μπροστά στις αγριοφωνάρες του τεράστιου πλήθους; Αμαζόνες και ομορφάντρες μου, δεν πειράζει που φαλτσάρετε. Ο αναλυτής σάς «μερσεί!» και άδει: «Βαγγέλη κάτσε φρόνιμα και ρέστα μη γυρεύεις». Καλά έχεις πάρει εργολαβία τον Τσίπρα που είναι του χεριού σου. Ο θείος είναι σκληρό καρύδι και θα πάθεις… σοκ! Τι είναι ένα ΠαΣοΚ, άνευ σοκ; Σκέτο «Πα»! Κι αυτό plus σαν το «κούρεμα» - με γεια τα νέα κεφάλια! – και το νέο δάνειο. «Πα-πα-πα» θα συμφωνήσουν οι «μνημονιολάτρες», «α-πα-πα» θα διαφωνήσουν οι «μνημονιομάχοι». Δεν προκάναμε να γιορτάσουμε την Κυριακή της Ορθοδοξίας για την επικράτηση της εικονολατρίας έναντι της εικονοκλασίας, στο Βυζάντιο, και θα θρηνήσουμε νέο διχασμό με τα «πα-πα» και «α-πα-πα»; Θα βρεθεί άραγε παπάς να

μας διαβάσει ή θα πιάσει κανένα βυζαντινό εξάψαλμο – πα βου γα δη κε ζω νη – και θα γίνει του «παλαιολόγου»;(!) «Πι πι, το παπί!» φώναξε η κυρία Πολυτίμη. Μάλλιασε η γλώσσα της να λέει: «Θα μας κάψεις με τα τσεκουράτα!» Φοβάται να μη βρουν τον μπελά τους και συμβουλεύει τον σύζυγο «να ποιεί τη νήσσα» με τους ισχυρούς. Εκείνος λατρεύει τις πάπιες. Στιφάδο! Με πορτοκάλι είναι «γκλιακ»! Οι λάτρεις των γαλλικών «γκουρμέδων» να βγάλουν τον σκασμό - ελληνιστί «σιλάνς»! - πριν ξεσπάσει εμφύλιος μεταξύ κρομμυδιών και πορτοκαλιών! Ο λόγος της θείας αποκλείνει από το ίχνος της κάθετης άποψης του αναλυτή για τα πράγματα, κατά παράβαση ενός πορίσματος του γείτονα «Μήτσου». Ναυτολογήθηκε μούτσος και κατάφερε να πάρει σύνταξη λοστρόμου. Τα Μνημόνια την έκαναν του τρόμου και τα χώνει στην Τρόικα, λέγοντας στη «Μήτσιανα»: «Αι γυναίκαι να συμπλέουν με τους άντρηδες»! Αν υπήρχε παγκόσμιο άθλημα με νικητές όσους καταφέρουν να τσακωθούν «για ψύλλου πήδημα» και «να γίνουν από δυο χωριά χωριάτες» (όχι χωρικοί!), «στο πιτς φιτίλι», το τρόπαιο θα κοσμούσε το Μουσείο της Ολυμπίας. Το παλιό, ε! Η φαγωμάρα καλά κρατούσε και στην αρχαιότητα! Είδατε πόση λαϊκή σοφία χώρεσε σε μια αράδα; Λέτε να περίσσεψαν και οι σοφοί; Δεν νομίζω! Αν σφάλλω, «του Διογένη πιάσετε αμέσως το φανάρι κι ελάτε να γυρέψουμε κανένα συνετό!» που θα ‘λεγε κι ο Σουρής. Κάθε 4 χρόνια, οι φύλακες θα ξεσκόνιζαν το τρόπαιο για να το στείλουν στους ολυμπιακούς αγώνες, όπου γης, και να απονεμηθεί, εκ νέου, στην ελληνική αποστολή με τη γαλανόλευκη να κυματίζει στον αέρα. Κάποιος Άρθουρ Κλαρκ που είπε ότι: «οι σημαίες δεν κυματίζουν στο κενό» δεν ήξερε από Ελλάδα. Προφταίνει να σηκωθεί σημαία σε δολερή ατμόσφαιρα; Όταν οι μεν κάνουν έπαρση, ανεμίζοντας πομπωδώς τις επιτυχίες τους – πχ τον θρίαμβο του «κουρέματος» - και οι παρατρεχάμενοι στριμώχνονται για να φανούν στα κανάλια(!), οι δε ζητούν υποστολή. Θέλουν τη σημαία για να τυλίξουν και να κηδέψουν, δόξη και τιμή, το κοινωνικό κράτος που στάθηκαν ανίκανοι να υπερασπιστούν οι μεν! Το «κούρεμα», εκτός των άλλων καλών και κακών – «CΑC’s», «CDS» κλπ! - έγινε αφορμή να μισήσουν οι μισοί Έλληνες – δεν τους μέτρησε, ο αναλυτής! – τους άλλους. Το μίσος οδήγησε την αρχαία Σπάρτη σε πόλεμο με την Αθήνα όπως και τους δεξιούς με τους αριστερούς στον εμφύλιο. Στα γήπεδα πλακώνονται οι «γαύροι» με τους «βάζελους» για τη διαιτησία. Οι ένοικοι τσακώνονται, για το πετρέλαιο, στην πολυκατοικία. Οι μέτοχοι διαφωνούν, για τα μερίσματα, στην εταιρεία. Οι γείτονες μαλώνουν, για οτιδήποτε, στη συνοικία. Τα αντρόγυνα καυγαδίζουν, παρά τη συζυγία. Τι κι αν, ο Μακρυγιάννης, ορμήνεψε να παρατήσουμε το «εγώ» και να πιάσουμε το «εμείς»; Εμείς το βιολί μας, που δυστυχώς παίζουν ξένοι! Χορεύουμε στο σκοπό τους, έχοντας καθένας τον δικό του χαβά! Αν δεν μονιάσουμε, μπας και πάρει μπροστά η Οικονομία, ο αναλυτής είναι έτοιμος να διαιρεθεί στα δύο. Ο μισός θα καταριέται το Μνημόνιο κι ο υπόλοιπος θα το λατρεύει! Εντός του, θα ξεσπάσει τέτοιος εμφύλιος που οι ιστορικοί θα γεμίσουν σεντονιάδες. Αν τολμούν οι πολιτικοί, ας συνεχίσουν τα «δίχα και καθέτως». Αφεντούλης σπρέχε!...

4

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 16 ΜΑΡΤΙΟΥ 2012

Εις ώτα μη ακουόντων «Σώσον Κύριε τον λαό σου» Από τους πολλούς σωτήρες που κάνουν ουρά να μας σώσουν. Αφού μας έσωσε επανειλημμένως ο Γιωργάκης ήταν η σειρά του Ευάγγελου να αναγγείλει περιχαρής ότι έκλεισε το PSI και σωθήκαμε. Την άλλη μέρα οι οίκοι της αμαρτίας ανάγγειλαν ότι πτωχεύσαμε μέσω σωτηρίας .Νέοι πανηγυρισμοί από τα κανάλια που όμως αποφύγανε να αρθρώσουν την απαγορευμένη λέξη. Μας δουλεύουν ψιλό γαζί οι άθλιοι!. Τώρα που φάνηκαν στον ορίζοντα οι εκλογές διαγκωνίζονται ποιος θα μας αποτελειώσει - Εδώ το καλό σώσιμο φωνάζει το ΠΑΣΟΚ . Ελάτε στους έμπειρους ναυαγοσώστες.. Στα πέντε σωσίματα το ένα χωρίς κούρεμα σε μισθούς και συντάξεις. Ορίστε περάστε . Αγοράζουμε και μίζες κοψοχρονιά . Δώστε μας τα χρυσά σας δόντια να σας δώσουμε σιδερένια να μπορείτε να τρώτε με δέκα μασέλες. Αν δεν βρείτε κάτι να φάτε δαγκώστε κανέναν του ΣΥΡΙΖΑ. - Εδώ το επαγγελματικό σώσιμο αντιτείνει η Νέα Δημοκρατία . Έξω οι ανίδεοι που σας βούλιαξαν αντί να σας σώσουν. Εμείς διαθέτουμε μεγάλο ναυαγοσωστικό με όλα τα κομφόρ. Θα σας στοιχίσει κάτι παραπάνω αλλά σε καμιά πενηνταριά χρόνια θα έχετε σωθεί οριστικά. - Οι πλουτοκράτες θα σας πάνε κατά διαόλου διαμαρτύρεται το ΚΚΕ. Εμείς θα σας οδηγήσουμε με ασφάλεια στο βυθό αφού την επιφάνεια κατέχει ο παγκόσμιος καπιταλισμός. Μόλις βγάλετε βράγχια και μάθετε να αναπνέετε θα έχετε σωθεί. - Θα κάνουμε ρεσάλτο σε γερμανικό ναυαγοσωστικό κραυγάζει ο ΣΥΡΙΖΑ που

μας το χρωστάνε από το Β’ παγκόσμιο πόλεμο. Με αυτό όχι μόνο θα σας σώσουμε αλλά και θα σας πάμε για τρέλες στις Σεϋχέλλες . Ε ρε γλέντια ! - Αυτά είναι κουροφέξαλα διαμαρτύρεται ο πρώην σύντροφος του Αλέξη κ. Κουβέλης . Τα λεφτά που έχουμε μας φτάνουν να σας πάμε ίσα με την Κούλουρη όπου έχει πάει ήδη η ψυχή μας . Μόλις υποχωρήσει η αντιπαθεστάτη και απαισιοτάτη κ. Μέρκελ και διαπραγματευθούμε εκ νέου το μνημόνιο θα σας πετάξουμε στην Ντίσνεϋλαντ όπου και ανήκετε με τα μυαλά που κουβαλάτε. - Αυτά όλα είναι παλαιοκομματικά τερτίπια , κραυγάζει ο κ. Καμένος . Μόνο με νέο ναυαγοσωστικό έστω και μικρό έχομε πιθανότητες .Με αυτό και την βοήθεια του Αλέξη θα κάνουμε ρεσάλτο σε μεγάλο γερμανικό. Η μεγάλη ιδεολογική διαφορά με τον ΣΥΡΙΖΑ είναι ότι είναι ανήκουστο να σας πάμε στις Σεϋχέλλες όταν υπάρχουν οι Μαλβίδες . Σε αυτό είμαστε ανένδοτοι. - Οι Μποστόνιανς σας βούλιαξαν εμείς θα σας σώσουμε αντιλέγει ο κ. Καρατζαφέρης. Θα ανοίξουμε στρατόπεδα συγκέντρωσης όπου θα δουλεύουν οι παράνομοι μετανάστες . Θα παίρνουμε φασόν από τους Βουλγάρους . Θα μας στοιχίζει σαρανταπέντε ευρώ το μήνα και θα το πουλάμε για 150 στους γείτονες ! Έτσι όλοι θα είναι ευχαριστημένοι !!! Όπως βλέπετε για πρώτη φορά έχουμε τόσες προτάσεις διάσωσης . Καλού κακού ας ξαναθυμηθούμε την μπομπότα και το τυροκούρκουτο χωρίς τυρί . Άντε και χωρίς αλεύρι . Ο ΠΑΡΟΙΜΙΑΣ (Κ,Δ)


ΤΟΠΙΚΑ 

epikera@otenet.gr

Δημοτικό Συμβούλιο Βέροιας

Ξανά στο προσκήνιο το «υπέρ ή κατά» της Θέσης 12 Εντάσεις και διαπληκτισμοί κατά την πολύωρη συνεδρίαση

Ε

πανέρχεται το θέμα της αποδοχής η μη από το Δημοτικό Συμβούλιο Βέροιας της Θέσης 12 για την κατασκευή της ΜΕΑ – ΧΥΤΥ, προς συζήτηση και ψήφιση, με αφορμή τα όσα λέχθηκαν στη συνεδρίαση της Τετάρτης σχετικά με τη θετική γνωμοδότηση του Σώματος για τον καθορισμό της οριστικής οριογραμμής ρέματος που διέρχεται από την περιοχή του χώρου κατασκευής της μονάδας. Το ζήτημα προέκυψε μέσα από ένα μπαράζ αντιπαραθέσεων επί του πολυετούς ιστορικού που αφορά την υλοποίηση του έργου κατασκευής και την απόδοση ευθυνών στην προηγούμενη διοίκηση του ΕΣΔΑ αλλά και στην ίδια τη Δήμαρχο Βέροιας, που ενώ το Δημοτικό Συμβούλιο με παλιότερη απόφασή του καταψήφισε τη Θέση 12 - κατά τα όσα κατήγγειλε ο Πρόεδρος της Οικολογικής Ομάδας Βέροιας Νίκος Ασλάνογλου που παρέστη στην προχθεσινή συνεδρίαση του Σώματος – η κ. Ουσουλτζόγλου τάχθηκε υπέρ της έγκρισης της συγκεκριμένης θέσης. «…Ήμουν παρών ως Οικολογική Ομάδα παντού. Η απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου ήταν αρνητική. Και είπε η Δήμαρχος …δε με ενδιαφέρει η άποψη του Συμβουλίου, υπερασπίζομαι τα συμφέροντα του Δήμου μου. Είμαι υπέρ της θέσης 12…», υπογράμμισε ο κ. Ασλάνογλου χαρακτηριστικά. Παράλληλα τα πνεύματα οξύνθηκαν όταν στο προσκήνιο της συζήτησης τέθηκε το ερώτημα τόσο από τον κ. Ασλάνογλου, όσο και από την αντιπολίτευση και κυρίως εκ μέρους των κ.κ. Σοφρόνωφ και Μελιόπουλου, για το πώς είναι δυνατόν να μη γνώριζε τίποτε και κανείς για την ύπαρξη του ρέματος στην εν λόγω περιοχή τόσα χρόνια. Αποκαλυπτική υπήρξε η δήλωση του Χρήστου Τσιούντα που είπε ότι όλοι γνώριζαν για την ύπαρξη του ρέματος και κάλεσε, με αφορμή την εκλογή νέου Δ.Σ. του ΕΣΔΑ, το Σώμα να ξεκαθαρίσει τη στάση του απέναντι στη Θέση 12, καθώς – όπως είπε – η συζήτηση και μόνο για την διευθέτηση του ρέματος αφήνει την υπόνοια της επικύρωσης – επί της ουσίας – για την κατασκευή του έργου στη Θέση 12, παρότι προηγήθηκε αρνητική απόφαση του Σώματος σχετικά. «… Έπρεπε να έχει ξεκαθαρίσει το θέμα για να μη δίνουμε σήμερα δικαίωμα σε κάθε πολίτη να μας ρωτάει ποια είναι η θέση μας. Το Δημοτικό Συμβούλιο έλεγε όχι στη Θέση 12 και εσείς ψηφίσατε ναι. Και κατ’ ιδίαν σας είπα τότε ότι έχει πρόβλημα η απόφαση για τη συγκεκριμένη θέση και κατηγορήθηκα για αντιπολίτευση. Το νέο Δ.Σ. του ΕΣΔΑ πρέπει να ξεκαθαρίσει από το Δήμο Βέροιας, αν θέλουμε το Εργοστάσιο στη Θέση 12 ή όχι…», είπε επί λέξει ο κ. Τσιούντας απευθυνόμενος στη Δήμαρχο Βέροιας η οποία απάντησε ότι το νέο Δ.Σ. του ΕΣΔΑ πρέπει να χειριστεί την όλη υπόθεση. Τελικά αναφορικά με την οριοθέτηση του ρέματος το Σώμα «ασπάστηκε» την ομόφωνη απόφαση του Τοπικού Συμβουλίου της Κοινότητας Πολυδενδρίου, στην οποία διοικητικά ανήκει η περιοχή, περί οριοθέτησης του ρέματος, ενώ ο Κώστας Βοργιαζίδης, που εξελέγη νέος πρόεδρος του ΕΣΔΑ, ζήτησε να επανέρθει το θέμα για την έγκριση η μη της θέσης, προς συζήτηση σε επόμενη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου. ΚΑΙ ΝΕΑ ΜΕΛΕΤΗ ΓΙΑ ΤΗ «ΓΕΦΥΡΑ ΚΟΥΣΙΟΥ» Εγκρίθηκε επίσης η νέα μελέτη αντιστήριξης πρανών-διαμόρφωσης της κοίτης Τριποτάμου, στο πλαίσιο κατασκευής του έργου της «Γέφυρας Κούσιου». Σύμφωνα με το εισηγητικό που έφερε στο Συμ-

βούλιο ο Αντιδήμαρχος Τεχνικών Άρης Λαζαρίδης, ζητήθηκε η ανά σύνταξη μελέτης αντιστήριξης του πρανούς λαμβάνοντας υπόψη νέα δεδομένα από την εύρεση τείχους στο χώρο. Κατά το εισηγητικό, αυτό καθιστά τη σταθεροποίηση του πρανούς αναγκαία και ως εκ τούτου η Υπηρεσία ζήτησε τη σύνταξη νέας μελέτης ευστάθειας και αντιστήριξης των πρανών, προκειμένου να αντιμετωπιστούν πιθανά προβλήματα και σε συνάρτηση με την μελέτη των ικριωμάτων, η εφαρμογή της οποίας ήδη έχει δρομολογηθεί. ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΤΩΝ ΑΓΑΝΑΚΤΙΣΜΕΝΩΝ ΓΙΑ ΤΟ ΧΑΡΑΤΣΙ ΤΗΣ ΔΕΗ Αποσύρθηκε το τακτικό θέμα για την ανάκληση ή μη προηγούμενης απόφασης του Σώματος κατά την οποία, μετά από έντονες πιέσεις ομάδας αγανακτισμένων πολιτών, κατοχυρωνόταν το δικαίωμα στους πολίτες να πληρώνουν το ρεύμα, προσκομίζοντας την απόδειξη πληρωμής σε γραφείο του Δήμου, χωρίς το τέλος ακίνητης περιουσίας με τη διαβεβαίωση ότι δε θα τους κοπεί η ηλεκτροδότηση. Το θέμα την ανάκλησης της πρότερης απόφασης προέκυψε μετά από πρόσφατη απόφαση του Υπουργείου Οικονομικών με την οποία, και ενώ το Συμβούλιο της Επικρατείας δεν έχει δημοσιεύσει ακόμα σε ΦΕΚ τον χαρακτηρισμό της διακοπής ρεύματος ως παράνομης, δίνει το δικαίωμα στη ΔΕΗ να μεταβιβάσει τα σχετικά έσοδα από τις εξοφλήσεις λογαριασμών στις κατά τόπους ΔΟΥ. Επί τούτου, στη συνεδρίαση του Σώματος παραβρέθηκε αντιπροσωπεία των «αγανακτισμένων» πολιτών της Βέροιας προκειμένου να διαμαρτυρηθεί για την πιθανή ανάκληση. Ο εκπρόσωπός τους Δημήτρης Χαμπίδης παίρνοντας το λόγο άσκησε έντονη κριτική στη Δήμαρχο με τα εξής: «…Σήμερα φέρατε θέμα στο Συμβούλιο για την ανάκληση της προηγούμενης απόφασης σας αλλά στην πράξη, εδώ και μια εβδομάδα, έχει ανακληθεί ήδη η απόφαση. Ήρθαν πολίτες τις προηγούμενες μέρες να φέρουν τα χαρτιά τους και όχι απλώς τους αποτρέψαν από το γραφείο του Δήμου αλλά τους μίλησαν και άσχημα κάποιοι από τους αιρετούς σας που επικαλούνται και τη δημοκρατία. Ποιον εκπροσωπείτε με την ανάκληση της απόφασης, τα Υπουργεία ή τους πολίτες..»; Η Δήμαρχος απάντησε διερωτώμενη: «…Πόσοι Δήμοι κάνανε αυτό που έκανε η Βέροια, να απασχολήσει υπάλληλο σε ειδικό γραφείο, να καταθέσει αγωγή προς τη ΔΕΗ κλπ. Και ποιος είναι ο αιρετός που μίλησε άσχημα σε πολίτη…»; Ο κ. Χαμπίδης χωρίς να απαντήσει κατέληξε: «… Είναι οι πολίτες παρόντες, ας πάρουν την ευθύνη μιλήσουν οι ίδιοι…». Τελικά το Σώμα απεφάνθη απόσυρση του θέματος εν αναμονή της επίσημης δημοσίευσης της σχετικής απόφασης του ΣτΕ. ΓΙΑ ΤΟ ΚΥΝΟΚΟΜΕΙΟ ΚΑΙ ΤΑ ΑΔΕΣΠΟΤΑ Κατά τη συζήτηση του θέματος για τη διευθέτηση του προβλήματος με τα εκατοντάδες αδέσποτα του κέντρου της Βέροιας αρχικά μίλησε ο Νομικός Εκπρόσωπος του Φιλοζωικού Συλλόγου Βέροιας Λάζαρος Κουμπουλίδης, ο οποίος έκανε λόγο για άθλια κατάσταση λειτουργίας του Κυνοκομείου, με πολλά ζώα που κάποια από αυτά καταλήγουν νεκρά. Ειδικότερα για την υποδομή, ανέφερε τρύπες στην περίφραξη του ιδρύματος, από όπου τα ζώα μπαίνουν και βγαίνουν ανεξέλεγκτα, ενώ δε διενεργούνται οι προβλεπόμενοι εμβολιασμοί και οι στειρώσεις. Επίσης κα-

5

τήγγειλε ότι δεν υπάρχει επίβλεψη στο θέμα του ωραρίου των υπαλλήλων και πολλές φορές για μήνες ολόκληρους δεν υπάρχει η απαιτούμενη κτηνιατρική κάλυψη. Ακόμη παρατήρησε πως τα σκυλιά στο Κυνοκομείο είναι υπεράριθμα φτάνοντας περίπου τα 160, ενώ ο αριθμός τους δε θα έπρεπε να ξεπερνά τα 80 και ζήτησε να συσταθεί επιτροπή με τη συμμετοχή της ίδιας της Δημάρχου, ώστε να τεθεί η κατάσταση υπό έλεγχο και η λειτουργία του ιδρύματος να πληροί τους όρους νομιμότητας, που μεταφράζεται στον να μην υπερβαίνουν τα ζώα τον αριθμό των 80 και στειρωμένα να πλέον να μπορούν να επιστρέφουν στο φυσικό τους περιβάλλον. Η Υπεύθυνη του Κυνοκομείου - Αντιδήμαρχος Βέτα Αρχοντάκη, που είναι – όπως είπε – για 14 μήνες στο ίδρυμα, σημείωσε ότι υπάρχουν άλυτα προβλήματα που διογκώθηκαν λόγω του «Καλλικράτη», ενώ επέρριψε ευθύνες και στους ιδιώτες που δε στειρώνουν τα σκυλιά τους με αποτέλεσμα να υπερ- περισσεύουν τα νεογέννητα. ΠΡΟ ΗΜΕΡΗΣΙΑΣ ΘΕΜΑΤΑ ΣΤΗΡΙΞΗ ΤΗΣ ΑΥΘΟΡΜΗΤΗΣ ΚΙΝΗΣΗΣ ΑΓΡΟΤΩΝ Το πρόβλημα της μη δυνατότητας κάλυψης του ποσού των 1040 ευρώ για τις μετακλήσεις των Αλλοδαπών Εργατών στα χωράφια, μετά από σχετική απόφαση του Υπουργείου Εσωτερικών έφερε στο Συμβούλιο και ανέδειξε ο Πρόεδρος της Αυθόρμητης Κίνησης Αγροτών Ημαθίας Τάσος Χαλκίδης, ενόψει της συγκομιδής των σπαραγγιών, που ξεκινά σε λίγες μέρες και του γεγονότος ότι πολλοί αγρότες παραμένουν ακόμη απλήρωτοι από το ροδάκινο, όπως χαρακτηριστικά είπε. Ο κ. Χαλκίδης ζήτησε από το Σώμα να συγκροτήσει επιτροπή – με την αρωγή της Δημάρχου – προκειμένου να ασκήσει πιέσεις προς την κεντρική διοίκηση με την επίδοση σχετικού ψηφίσματος της Κίνησης. Το Συμβούλιο ενέκρινε το αίτημα κατά πλειοψηφία. ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ ΣΕ «ΒΟΛΕΣ» ΤΣΑΒΔΑΡΙΔΗ - ΣΚΟΥΜΠΟΠΟΥΛΟΥ Απόντος του Αρχηγού της Μείζονος Μειοψηφίας Λάζαρου Τσαβδαρίδη, η κ. Ουσουλτζόγλου απάντησε σε βολές κυρίως του ιδίου που απηύθυνε προς το πρόσωπό της και τη Διοίκηση, κατά την πρόσφατη κοπή της πίττας του Συνδυασμού του, όπως επίσης και σε αντίστοιχες του Χρήστου Σκουμπόπουλου, δια των πρόσφατων επιστολών του στον Τύπο. Χαρακτήρισε ως παλαιοκομματικού τύπου πρακτική – που δεν αφορά κανέναν από τους πολίτες - την κακοπροαίρετη κριτική προς το πρόσωπό της, μέσα από φαιδρές τοποθετήσεις που βρίθουν ψευδών και ανακριβειών όσον αφορά μεγέθη και αριθμούς της διαχείρισης από πλευράς της Δημοτικής Αρχής, με κοινό παρονομαστή τους το λαϊκισμό. Στις αναφορές ειδικότερα του κ. Τσαβδαρίδη

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 16 ΜΑΡΤΙΟΥ 2012

εστίασαν τόσο η Αντιδήμαρχος Παιδείας Βαρβάρα Σταυροπούλου, όσο και οι Αντιδήμαρχοι Τεχνικών και Πολεοδομίας Άρης Λαζαρίδης και Κων/νος Βοργιαζίδης αντίστοιχα, που μίλησαν για βαριές και προσβλητικές εκφράσεις που υπερβαίνουν κάθε όριο δεοντολογίας. Παράλληλα ο Πρόεδρος της ΚΕΠΑ Γιώργος Μιχαηλίδης ανέφερε ότι ο κ. Τσαβδαρίδης αδιαφόρησε πλήρως για τις εκδηλώσεις πολιτισμού της Επιχείρησης με κορυφαία την «Εύηχη Πόλη», υποστηρίζοντας ότι το κόστος διοργάνωσης ήταν μικρότερο από 100.000 για όλη τη σαιζόν και αφήνοντας υπαινιγμούς για τις δαπάνες του προεκλογικού χορού του δευτέρου που είχε διοργανώσει ως υποψήφιος Βουλευτής το 2009. Κάτι που παρόργισε το Γιώργο Σουμπέκα με αποτέλεσμα να δημιουργηθεί μεταξύ τους οξύ φραστικό επεισόδιο. ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΜΟΙΒΕΣ ΤΩΝ ΑΙΡΕΤΩΝ Τις ακριβείς αμοιβές Δημάρχου και Αντιδημάρχων ανέγνωσε κατά την προ ημερησίας συζήτηση η Αντιδήμαρχος Οικονομικών Βέτα Αρχοντάκη, απαντώντας σε όσους το ζητούν από καιρό μέσα και έξω από το Συμβούλιο. Σύμφωνα με τα στοιχεία, η δήμαρχος λαμβάνει 2350 ευρώ το μήνα, οι αντιδήμαρχοι 1500 ευρώ, με την αυστηρή επισήμανση ότι πληρώνονται μόνο οι τέσσερις από τους έξι και ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου 1200 ευρώ. Παράλληλα η καθαρή αμοιβή των Ειδικών Συνεργατών της Δημάρχου και του Γενικού Γραμματέα του Δήμου, ανέρχεται συνολικά στα 13.770 ευρώ. ΠΑΡΑΜΕΝΕΙ ΤΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑΚΟ ΤΜΗΜΑ ΣΤΗ ΒΕΡΟΙΑ Κατά τη σχετική ανακοίνωση της Δημάρχου, όπως η ίδια είπε, κατάφερε να πιέσει, ώστε να υπάρξει ομόφωνη απόφαση της ΚΕΔΕ για την παραμονή του Πανεπιστημιακού Τμήματος Χωροταξίας και Περιφερειακής Ανάπτυξης στη Βέροια, χωρίς πλέον πιθανό το ενδεχόμενο μεταφοράς ή και κατάργησής του. ΣΤΗΝ ΑΓΡΕΞ Η ΔΙΑΝΟΜΗ ΦΘΗΝΩΝ ΑΓΡΟΤΙΚΩΝ ΠΡΟΪΟΝΤΩΝ ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟ Εκ μέρους της Ομάδας Πολιτών του «κινήματος της πατάτας» το λόγο έλαβε ο δημοσιογράφος Δημήτρης Καρολίδης που ανακοίνωσε ότι το ερχόμενο Σάββατο θα γίνει διάθεση τεσσάρων προϊόντων (πατάτες, αλεύρι, ελιές και λάδι) στην τιμή παραγωγού, στο χώρο παραλαβής της «ΑΓΡΕΞ», μετά τις γραμμές του σταθμού των τραίνων στα δεξιά. Το λάδι, όπως ανέφερε ο κ. Καρολίδης προέρχεται από τη Στυλίδα, όπως και οι ελιές, το αλεύρι από την Κοζάνη και οι πατάτες από το Νευροκόπι. Κωστής Χαλάτσης


τοπικα

Καθημερινη ΕφημερΙδα της κεντρικησ μακεδονιασ | τευχοσ 757

H Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας στη γενική συνέλευση της A.R.E.F.L.H. στην Ε.Ε.

Σ

τη Γενική Συνέλευση της A.R.E.F.L.H. (Assemblée des Régions Européennes Fruitières, Légumières et Horticoles), της Ένωσης Περιφερειών από χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης που καλλιεργούν οπωροκηπευτικά προϊόντα, που πραγματοποιήθηκε στις 8 και 9 Μαρτίου 2012 στο SintTruiden του Βελγίου, συμμετείχε για πρώτη φορά η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας. Την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας εκπροσώπησαν στη Γενική Συνέλευση ο Αντιπεριφερειάρχης της Π.Ε. Ημαθίας κ. Κ. Καραπαναγιωτίδης, υπηρεσιακοί παράγοντες της ΠΚΜ και εκπρόσωποι των παραγωγών οπωροκηπευτικών της Κεντρικής Μακεδονίας. Στο πλαίσιο της συμμετοχής της στη Γενική Συνέλευση της A.R.E.F.L.H., η Περιφέρεια

Κεντρικής Μακεδονίας είχε τη δυνατότητα να παρουσιάσει με τον καλύτερο δυνατό τρόπο την υφιστάμενη κατάσταση στον τομέα των οπωροκηπευτικών, την παραγωγική και εξαγωγική εικόνα των προϊόντων της, τα δυνατά σημεία και τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά της ταυτότητάς της παραγωγής της. Αντικείμενο της Γενικής Συνέλευσης της A.R.E.F.L.H. ήταν η αντιμετώπιση της κρίσης στο τομέα των οπωροκηπευτικών και τα επίπεδα κατανάλωσή τους σε ευρωπαϊκό επίπεδο. Τα κύρια θέματα που συζητήθηκαν ήταν: • Τρόποι αντιμετώπισης της κρίσης στα οπωροκηπευτικά με τη δημιουργία μηχανισμού υποστήριξης των παραγωγών σε χρονιές κρίσης • Τα επίπεδα κατανάλωσης των προϊόντων αυτών σε ευρωπαϊκό επίπεδο

• Η ανάπτυξη ενός ευρωπαϊκού δικτύου ελαιόλαδου με σκοπό την προστασία, την ανάπτυξη και την προώθηση της παραγωγής του

ελαιολάδου • Η δημιουργία ενός διακρατικού οργανισμού παραγωγών.

Η Oικολογική Oμάδα Βέροιας, στις Βρυξέλες Σ

τις Βρυξέλες βρέθηκε για τρείς ημέρες, η Οικολογική Ομάδα Βέροιας, με έναν εκπρόσωπό της. Επτά Οργανώσεις από επτά πόλεις της χώρας, στις 30,31 Ιανουαρίου και 1 Φεβρουαρίου, μετά από πρόσκληση του Ευρωβουλευτή κ. Σκυλακάκη θεόδωρου, είχαν την ευκαιρία να συναντήσουν και να συνεργαστούν με υπηρεσιακούς παράγοντες της Κοινότητας. Η άψογη από κάθε άποψη οργάνωση αυτής της επίσκεψης – συνεργασίας, έδωσε την σπάνια ευκαιρία να δρομολογηθούν διαδικασίες που αφορούν τα περιβαλλοντικά θέματα στην κάθε περιοχή των Οργανώσεων. Σε ότι αφορά την Ημαθία, κύριο αντικείμενο ήταν η περίφημη πλέον και αδιανό-

ητη υπόθεση της διαχείρισης απορριμμάτων στη «θέση 12». Αυτό το θέμα αναφέρθηκε διεξοδικά και σε άλλους Έλληνες Ευρωβουλευτές και σε έναν Άγγλο, αρμόδιο ανάλογου αντικειμένου. Η ουσία είναι ότι δρομολογήθηκαν συνεργασίες μετά από την τριήμερη επίσκεψη, που προφανώς και δεν θα έλυνε το όποιο πρόβλημα ένα τριήμερο. Ιδιαίτερη αναφορά έγινε στις διάτρητες υποτιθέμενες μελέτες, η παράκαμψη τεχνικών υποχρεώσεων και η χρηματοδότηση με Εθνικά κονδύλια για ένα έργο περιβαλλοντικά και οικονομικά εγκληματικό. Λίγο πρίν από την επιτροπή αναφορών, θα έπρεπε να σταματήσει κάθε πρόθεση χρηματοδότησης έστω και με ένα ΕΥΡΩ. Δεν θα μπορούσε άλλωστε σε μια ευνομούμενη πολιτεία, να βρεθεί χρημα-

Κάλεσμα της Ν.Ε. ΠΑΣΟΚ Ημαθίας για τις εκλογές του νέου προέδρου Τ

ην Κυριακή 18 Μαρτίου το ΠΑΣΟΚ εκλέγει τον νέο Πρόεδρο του κινήματος. Για να πιστοποιήσουμε για μια ακόμη φορά ότι η μεγάλη δύναμη της δημοκρατικής μας παράταξης είναι τα μέλη και οι φίλοι μας. Με την συμμετοχή μας στην ψηφοφορία της Κυριακής στέλνουμε παντού ένα ξεκάθαρο μήνυμα . Ένα μήνυμα ελπίδας και προοπτικής για τη χώρα. Το ΠΑΣΟΚ, η μεγάλη δημοκρατική παράταξη θα συνεχίσει να αποτελεί παράγοντα σταθερότητας της χώρας μας. Καλούμε τους φίλους και τα μέλη του ΠΑΣΟΚ να δώσουν το παρών σε αυτήν τη διαδικασία την Κυριακή 18 Μαρτίου . «ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΑΡΧΙΖΟΥΜΕ» Ο Γραμματέας της Ν.Ε. ΠΑΣΟΚ ΠΑΠΑΣΤΕΡΓΙΟΥ ΣΤΕΡΓΙΟΣ

6

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 16 ΜΑΡΤΙΟΥ 2012

τοδότηση για κάτι εξοργιστικά αυθαίρετο. Με όλα τα απαραίτητα στοιχεία, θα γινόταν αναφορά για όλες τις αυθαιρεσίες, εκτός κι εάν…. Χωρίς να επιδιώκει την αποκλειστικότητα, ο κ. Σκυλακάκης, βοήθησε να ολοκληρωθούν και οι πρόσθετες συνεργασίες των Οργανώσεων, οργάνωσε ενημερωτική συνάντηση και ήταν ανά πάσα στιγμή στην διάθεσή μας. Ευχαριστούμε πολύ τον ίδιο αλλά και όλους τους συνεργάτες του εδώ στην Αθήνα και στις Βρυξέλες, για την εξαιρετική οργάνωση αυτού του πολύ παραγωγικού τριημέρου. Πραγματικά δεν έλειψε τίποτε και δεν χρειάστηκε να αναζητήσουμε κάτι. Είχαμε ότι χρειαζόταν, την στιγμή που χρειαζόταν, στη διάθεσή μας. ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΒΕΡΟΙΑΣ


τοπικα 

epikera@otenet.gr

Συλλαλητήριο Εργαζομένων ΟΕΕ και ΟΕΚ στη Βέροια, με τη στήριξη του ΠΑΜΕ

Διατράνωσαν την αντίθεσή τους στην κατάργηση των Οργανισμών Τους καθησύχασε προσωρινά το Υπουργείο Εργασίας

Σ

υλλαλητήριο διαμαρτυρίας πραγματοποίησαν εκατοντάδες εργαζόμενοι - από τη Νάουσα και τη Βέροια – για την κατάργηση Οργανισμών Εργατικής Εστίας και Κατοικίας που προωθεί η κυβέρνηση, χθες το πρωί στο κέντρο της Βέροιας. Η κινητοποίηση που διοργανώθηκε από το Σωματείο Οικοδόμων Νάουσας με την στήριξη του Εργατικού Κέντρου Νάουσας και του ΠΑΜΕ έλαβε χώρα από τις 10 το πρωί με πορεία από την Πλατεία Ωρολογίου στα Γραφεία του ΟΕΕ και ακολούθως του ΟΕΚ, όπου και πραγματοποίησαν επίσκεψη τόσο ο Πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Σάκης Τσίτσης, όσο και ο Πρόεδρος του Σωματείου Οικοδόμων Θωμάς Καρατσιώλης, προκειμένου να μιλήσουν με κάποιον αρμόδιο από το γραφείο του Υπουργού Εργασίας και να καταγγείλουν την πολιτική κατάργησης των Οργανισμών και τις συνέπειές της στις λαϊκές οικογένειες. ΣΥΝΕΠΕΙΕΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ, ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΑ ΚΑΙ ΤΟΠΙΚΑ Οι εργαζόμενοι κατήγγειλαν μεταξύ άλλων ότι η κατάργηση των Οργανισμών θα έχει ως άμεσο αποτέλεσμα να σταματήσει το ήδη κουτσουρεμένο –

όπως το χαρακτήρισαν – κατασκευαστικό πρόγραμμα του ΟΕΚ, να καταργηθεί η επιδότηση ενοικίου 60.000 οικογενειών, η δανειοδότηση 10.000 δικαιούχων κάθε χρόνο για αποπεράτωση και επισκευή κατοικίας, η επιδότηση επιτοκίου για όσους έχουν πάρει δάνεια από τις τράπεζες, όπως επίσης και να ακυρωθούν τα κατασκευαστικά προγράμματα του οργανισμού (20 πανελλαδικά, με 1300 κατοικίες) που είναι σε εξέλιξη. Επίσης να κλείσουν 25 βρεφονηπιακοί σταθμοί που φιλοξενούν 2.000 παιδιά εργαζομένων στα οποία παρέχονται δωρεάν ποιοτικές υπηρεσίες, να μπει τέλος στα δελτία κοινωνικού τουρισμού, όπως και στα δελτία θεάτρου και βιβλίων. Να μπει επιπλέον τέλος στα θερινά και χειμερινά εκδρομικά προγράμματα. Ειδικότερα στο Δήμο Νάουσας, για τους εργαζόμενους, τους συνταξιούχους και τους άνεργους δικαιούχους των οργανισμών, η κατάργηση των Οργανισμών σημαίνει: Απολύσεις 15 υπαλλήλων της Εργατικής Εστίας, ξεπούλημα των δύο κτιρίων του Οργανισμού και το ότι 65 παιδιά εργαζομένων θα στερηθούν τη φροντίδα του βρεφονηπιακού σταθμού. Παράλληλα κινδυνεύει η επιδότηση ενοικίου σε 191 εργαζόμενους - συνταξιούχους στο Δήμο και 3.180 επιδοτούμενα δάνεια στο νομό. Κινδυνεύουν 4.000 δελ-

τία κοινωνικού τουρισμού, 400 δελτία για αγορά βιβλίων, 200 εισιτήρια πολιτιστικών εκδηλώσεων και 150 δελτία θερινών - χειμερινών εκδρομών. Τέλος χάνονται οι δωρεάν παραχωρήσεις από Δήμο, καθώς και αγορασμένο οικόπεδο από ΟΕΚ για ανέγερση εργατικών κατοικιών. ΤΙ ΑΠΑΙΤΟΥΝ Κατά τα αιτήματά τους οι εργαζόμενοι απαιτούν: Να σταματήσει η κυβέρνηση κάθε διαδικασία κατάργησης - συγχώνευσης των Οργανισμών. Το ΙΚΑ να αποδώσει άμεσα τα τρία δις στον ΟΕΚ και το ένα δις στον ΟΕΕ που παρακρατεί. Το κράτος να χρηματοδοτήσει και άμεσα να προχωρήσει στο πρόγραμμα κατασκευής κατοικιών και τα δάνεια των δικαιούχων για την απόκτηση κατοικίας να δίνονται με βάση την πραγματική αξία των ακινήτων από κεφάλαια του ΟΕΚ. Ο Οργανισμός Εργατικής Εστίας να ικανοποιήσει τις ανάγκες των δικαιούχων

του σε δελτία κοινωνικού τουρισμού και στις άλλες παροχές (θέατρα, βιβλία, εκδρομές κτλ), βοηθώντας ιδιαίτερα τοπικές θεατρικές και μουσικές ομάδες. Να μην κλείσουν επίσης βρεφονηπιακοί σταθμοί, όπως και να μην απολυθεί κανένας εργαζόμενος. ΤΙ ΤΟΥΣ ΑΠΑΝΤΗΣΕ ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ Όπως δήλωσε ο Σάκης Τσίτσης μετά από την τηλεφωνική επικοινωνία που είχε ο ίδιος, από τα γραφεία του ΟΕΚ, με το αρμόδιο γραφείο του Υπουργείου Εργασίας: «… μας διαβεβαίωσαν ότι δε θα κλείσει ο Βρεφονηπιακός Σταθμός της Νάουσας κι ότι δε χάνονται τα οικόπεδα των Οργανισμών ως περιουσιακά στοιχεία. Ακόμη ότι σε ένα δεκαήμερο θα μας ενημερώσουν τι θα γίνει με τα προγράμματα κοινωνικών παροχών. Αλλά εμείς δεν τους πιστεύουμε, οπότε κρατήστε μικρό καλάθι…». Κωστής Χαλάτσης

ΔΗΛΩΣΗ

Σε Γρεβενά και Φλώρινα ο Μ. Χαλκίδης O Βουλευτής Ημαθίας της Νέας Δημοκρατίας, κ. Μιχάλης Χαλκίδης, θα παραβρεθεί ως εκπρόσωπος του κόμματος στις Νομαρχιακές Συνελεύσεις που θα πραγματοποιηθούν στα Γρεβενά, το Σάββατο 17 Μαρτίου 2012 και στη Φλώρινα, την Κυριακή 18 Μαρτίου 2012 και θα παραχωρήσει συνέντευξη τύπου στα τοπικά ΜΜΕ.

7

Το ΠΑΣΟΚ τηρώντας τις καταστατικές του διαδικασίες προχωρά στην εκλογή του νέου του Προέδρου. Η συμμετοχή των μελών και φίλων του ΠΑΣΟΚ αλλά και των δημοκρατικών πολιτών αποτελεί την εγγύηση για την πορεία της Δημοκρατικής Παράταξης στις δύσκολες συνθήκες που αντιμετωπίζει η Πατρίδα. Η συμμετοχή των μελών και των φίλων του ΠΑΣΟΚ στη Δημοκρατική Διαδικασία είναι η καλύτερη απάντηση σε όσους επιμένουν –με κάθε τρόπο- να θέλουν τη χώρα και τον Ελληνικό Λαό υπόδουλους στο λαϊκισμό και στην οπισθοδρόμηση. Καλώ τους πολίτες της Ημαθίας να συμμετέχουμε μαζικά, την Κυριακή 18 Μαρτίου 2012, στην κορυφαία εκλογική διαδικασία του ΠΑΣΟΚ.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 16 ΜΑΡΤΙΟΥ 2012

Θούλη-Χρυσάνθη Σιδηροπούλου μέλος Εθνικού Συμβουλίου ΠΑΣΟΚ


τοπικα

Καθημερινη ΕφημερΙδα της κεντρικησ μακεδονιασ | τευχοσ 757

15 Μαρτίου:

Παγκόσμια Ημέρα Καταναλωτή

Η

15η Μαρτίου έχει οριστεί να είναι η Παγκόσμια Ημέρα των Δικαιωμάτων του Καταναλωτή. Ποιού καταναλωτή όμως; Αυτού που έχει ή αυτού που δεν έχει; Και γιατί άραγε να υπάρχουν μέρες – ορόσημα που να μας θυμίζουν κάποιες επετείους των ημερών; Αυτά και πολλά άλλα ερωτήματα υπάρχουν στο μυαλό του καθένα μας και μάλιστα γίνονται πιο επιτακτικά στις μέρες μας, που ομολογουμένως οι συνθήκες διαβίωσης είναι πάρα πολύ δύσκολες. Αλλά ας αφήσουμε τη μιζέρια κατά μέρος και ας δούμε τα πράγματα από μια άλλη όψη, από μια πιο αισιόδοξη, πλευρά .Το ότι είμαστε δυνατοί και κατορθώνουμε πολλά αν είμαστε ενωμένοι, είναι αναμφισβήτητα ένα μεγάλο πλεονέκτημα. Για παράδειγμα, ο αποκλεισμός των προϊόντων της «Φάγε», πριν από λίγα χρόνια, είχε σαν αποτέλεσμα η εταιρεία να μειώσει τις τιμές της και αυτό οφείλεται στο μποϋκοτάζ που κάναμε εμείς οι καταναλωτές. Και τώρα όλοι ενωμένοι θα πρέπει να αντιμετωπίσουμε τις διάφορες προκλήσεις που συναντάμε στην καθημερινή μας πραγματικότητα. Για να το επιτύχουμε θα πρέπει να γνωρίζουμε ότι έχουμε και δικαιώματα, αλλά και υποχρεώσεις. «Όλοι έχουμε το δικαίωμα προστασίας από ψεύτικες ή παραπλανητικές διαφημίσεις ή ετικέτες σήμανσης – δικαίωμα προστασίας από ανασφαλή ή χωρίς αξία φάρμακα και άλλα προϊόντα – δικαίωμα να επιλέγουμε ανάμεσα σε αρκετά ομοειδή προϊόντα σε ανταγωνιστικές τιμές. Αλλά ο σύγχρονος τρόπος ζωής είναι τόσο σύνθετος, που οι ισχύοντες νόμοι δενεπαρκούν για να διασφαλίσουν

τα δικαιώματα αυτά….» Είναι ένα απόσπασμα από την ομιλία του τ. Προέδρου των Η.Π.Α. Τ. Φ. Κέννεντυ, το 1962, 50 χρόνια δηλαδή πριν. Η ομιλία αυτή σηματοδότησε την αναγνώριση των οχτώ βασικών δικαιωμάτων των καταναλωτών μέσα από την υιοθέτηση, από τον Ο.Η.Ε. των κατευθυντήριων γραμμών, για τα δικαιώματα των καταναλωτών, στις 9 Απριλίου 1985. Δικαίωμα στην ικανοποίηση των βασικών αναγκών. Δικαίωμα στην ασφάλεια. Δικαίωμα στην πληροφόρηση. Δικαίωμα στην επιλογή. Δικαίωμα στην εκπροσώπηση. Δικαίωμα στην αποζημίωση. Δικαίωμα στην εκπαίδευση. Δικαίωμα σε ένα υγιεινό περιβάλλον. Και, όμως, αυτά τα προβλήματα ισχύουν ακόμα και σήμερα.Τι συνέβη και δεν έχουμε κάνει σημαντικά βήματα, μπροστά; Δυστυχώς, τα δικαιώματά μας αμφισβητούνται, από την ελεύθερη αγορά και το νεοσυντηρητικό μοντέλο λειτουργίας της, που έχει αγκαλιάσει και η Ευρώπη. Όμως, οι καταναλωτές, εκτός από δικαιώματα έχουμε και ευθύνες. Οι δικές μας ευθύνες πηγάζουν, από τον ωχαδερφισμό (εγώ θα βγάζω το φίδι από την τρύπα;), από την μικρή συμμετοχή μας, σε ενώσεις καταναλωτών, όπως το ΚΕ.Π.ΚΑ., από τη λογική του καναπέ (κάποιος άλλος να αγωνιστεί για μένα, χωρίς εμένα), από την άκριτη και κακόβουλη κριτική, το τσουβάλιασμα και την απόρριψη του γεγονότος ότι κάποιος μπορεί να αγωνίζεται, για το κοινό καλό, χωρίς προσωπικό όφελος και χρειάζεται στήριξη. Αν οι καταναλωτές δε συνειδητοποιήσουμε ότι πρέπει

να συμμετάσχουμε, σε υπαρκτές, εθελοντικές, δημοκρατικές, ενεργές ενώσεις καταναλωτών, οι αποφάσεις των εξουσιών θα λαμβάνονται, για εμάς, χωρίς εμάς και εις βάρος μας. Όμως, ας ακολουθήσουμε ορισμένες απλές συμβουλές, οι οποίες ίσως φανούν χρήσιμες για να μπορέσουμε να ανταπεξέλθουμε τις αντίξοες συνθήκες που επικρατούν σήμερα. - Πρώτο μέλημά μας θα πρέπει να είναι η σωστή οργάνωση και η ιεράρχηση των αναγκών μας. Με άλλα λόγια είναι επιτακτική η ανάγκη να κάνουμε έναν προϋπολογισμό και μια καταγραφή των εσόδων - όσο μικρά και είναι - και εξόδων μας. - Καταγράφουμε με λεπτομέρειες όλα τα έξοδα. - Κάνουμε έναν κατάλογο με τα ψώνια του σούπερ μάρκετ, τον οποίο φροντίζουμε να τηρούμε, χωρίς να δελεαζόμαστε από προϊόντα που διαφημίζονται και δεν είναι στον κατάλογό μας. - Ελέγχουμε και ξαναελέγουμε μεμονωμένα έξοδα καθώς και μικροέξοδα. - Συγκρίνουμε τις τιμές πριν αγοράσουμε ο,τιδήποτε. - Φροντίζουμε να τακτοποιούμε τα πάγια έξοδα χωρίς καθυστέρηση (ενοίκιο, λογαριασμοί, φορολογία, ασφάλιστρα). Αν συναντήσουμε πρόσκαιρες οικονομικές δυσκολίες δεν διστάζουμε να επικοινωνήσουμε με τους πιστωτές μας(τράπεζα, ΔΕΗ, ΟΤΕ…) για να ενημερωθούμε για τις σχετικές προθεσμίες πληρωμής ή να ζητήσουμε παράταση

ή διακανονισμό με δόσεις. - Δεν καταφεύγουμε, σε δανεισμό, για την κάλυψη τρεχουσών αναγκών (τρόφιμα, ρούχα...). Με το πέρασμα του χρόνου, θα διαπιστώσουμε ότι οι έλεγχοι των οικονομικών μας. Θα μας βοηθήσει να κάνουμε μικρές, ίσως και ανεπαίσθητες αλλαγές, στη συμπεριφορά μας. Υποχρέωσή μας είναι να μη διστάσουμε να καταγγείλουμε ο,τιδήποτε στραβό ή παράνομο πέσει στην αντίληψή μας. Αν δεν μπορέσουμε να επιλήσουμε τις διαφορές μας με τους υπεύθυνους, τότε πρέπει να πευθυνθούμε στο Κέντρο Προστασίας Καταναλωτών (ΚΕ.Π.ΚΑ.), το οποίο είναι ανοιχτό για όλους. Και εδώ επανερχόμαστε να υπενθυμίσουμε πόσο μεγάλη είναι η δύναμη των ενωμένων πολιτών – καταναλωτών. Είναι μεγάλη υπόθεση ότι υπάρχει το ΚΕΠΚΑ και το οποίο εξυπηρετεί όχι μόνο την πόλη της Νάουσας, αλλά όλο το Νομό Ημαθίας. Όλοι μας, λοιπόν, να πλαισιώσουμε το ΚΕΠΚΑ και να γίνουμε μέλη. Για το ΚΕΠΚΑ ΝΑΟΥΣΑΣ-ΗΜΑΘΙΑΣ Ο Πρόεδρος Δημ. Βογιατζής Η Γ. Γραμματέας Σταυρ. Μολύβα

Σε ποιά τμήματα θα γίνουν οι εκλογές για τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ Α

πό τη Ν.Ε. ΠΑΣΟΚ ΗΜΑΘΙΑΣ ανακοινώνεται ότι οι εκλογές για την ανάδειξη του Προέδρου του ΠΑΣΟΚ θα πραγματοποιηθούν την Κυριακή 18 Μαρτίου 2012. Τα εκλογικά Τμήματα σε ολόκληρο το Νομό είναι τα εξής: Ν.Ε. ΠΑΣΟΚ ΗΜΑΘΙΑΣ ΕΚΛΟΓΙΚΑ ΚΕΝΤΡΑ Ν.Ε. ΠΑΣΟΚ ΗΜΑΘΙΑΣ ΔΗΜΟΣ ΕΚΛΟΓΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΚΑΛΠΕΣ 1 ΒΕΡΟΙΑ ΓΡΑΦΕΙΑ Ν.Ε. ΠΑΣΟΚ ΑΓΙΟΥ ΑΝΤΩΝΙΟΥ 1 ΒΕΡΟΙΑ 1 ΚΑΛΠΗ 2 ΒΕΡΟΙΑ ΚΑΠΗ ΚΑΛΛΙΘΕΑΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΒΕΡΟΙΑΣ 1 ΚΑΛΠΗ 3 ΝΑΟΥΣΑ ΚΕΠ ΔΗΜΟΥ ΝΑΟΥΣΑΣ 1 ΚΑΛΠΗ 4 ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑ Δ Η Μ Α Ρ Χ Ε Ι Ο ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑΣ 1 ΚΑΛΠΗ 5 ΜΕΛΙΚΗ ΣΤΗΝ ΚΟΙΝΟΠΡΑΞΙΑ ΜΕΛΙΚΗΣ 1 ΚΑΛΠΗ 6 ΠΛΑΤΥ ΣΤΗΝ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΠΛΑΤΑΝΟΥ 1 ΚΑΛΠΗ 7 ΑΝΤΙΓΟΝΙΔΩΝ ΣΤΟ ΚΑΦΕΝΕΙΟ ΤΕΝΤΣΟΓΛΙΔΗ ΣΤΗΝ ΚΑΒΑΣΙΛΑ 1 ΚΑΛΠΗ

ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ 24

8

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 16 ΜΑΡΤΙΟΥ 2012

8 ΑΝΘΕΜΙΩΝ ΣΤΟ ΚΑΠΗ ΤΟΥ ΚΟΠΑΝΟΥ 1 ΚΑΛΠΗ 9 ΔΟΒΡΑ ΣΤΟ ΚΑΦΕ ΜΟΥΧΤΑΡΗ ΓΕΩΡΓΙΟΥ ΣΤΟΝ ΑΓΙΟ ΓΕΩΡΓΙΟ 1 ΚΑΛΠΗ 10 ΕΙΡΗΝΟΥΠΟΛΗ ΣΤΟ ΚΑΦΕΝΕΙΟ ΤΟΥ ΑΘΑΝΑΣΙΟΥ ΣΤΟ ΑΓΓΕΛΟΧΩΡΙ 1 ΚΑΛΠΗ 11 ΒΕΡΓΙΝΑ ΣΤΟ ΚΑΦΕΝΕΙΟ ΤΟΥ ΙΩΣΗΦΙΔΗ ΑΛΕΚΟΥ ΣΤΗ ΒΕΡΓΙΝΑ 1 ΚΑΛΠΗ 12 ΑΠΟΣΤΟΛΟΥ ΠΑΥΛΟΥ Σ Τ Ο ΠΡΩΗΝ ΔΗΜΑΡΧΕΙΟ ΣΤΟ ΜΑΚΡΟΧΩΡΙ 1 ΚΑΛΠΗ 13 ΜΑΚΕΔΟΝΙΔΑ ΣΤΟ ΔΗΜΑΡΧΕΙΟ ΣΤΑ ΡΙΖΩΜΑΤΑ 1 ΚΑΛΠΗ Πληροφορούμε ότι μπορούν να ψηφίσουν όλοι οι φίλοι και τα μέλη του ΠΑΣΟΚ με την αστυνομική τους ταυτότητα. Η ψηφοφορία θα διεξαχθεί από τις 9 το πρωί έως τις 5 το απόγευμα. Κάθε μέλος ή φίλος του ΠΑΣΟΚ που θα ψηφίζει θα καταβάλλει 2 €. Για τη Ν.Ε. ΠΑΣΟΚ ΗΜΑΘΙΑΣ Ο ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ ΠΑΠΑΣΤΕΡΓΙΟΥ ΣΤΕΡΓΙΟΣ


τοπικα

epikera@otenet.gr

Τιμώμενη περιοχή η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας στη διεθνή τουριστική έκθεση της Μόσχας

Ο

Αναπληρωτής Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Διονύσης Ψωμιάδης θα εκπροσωπήσει την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, η οποία θα συμμετάσχει με περίπτερο, στην 19η Διεθνή Έκθεση Τουρισμού MITT στη Μόσχα, η οποία πραγματοποιείται από 21 έως 24 Μαρτίου 2012. Η συμμετοχή της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας ως τιμώμενη περιοχή στη Διεθνή Τουριστική Έκθεση της Μόσχας, μία από τις μεγαλύτερες τουριστικές διοργανώσεις στην Ευρώπη, αποτελεί ιδιαίτερα σημαντικό σταθμό στο φετινό πρόγραμμα τουριστικής προβολής της ΠΚΜ, μετά από την επιτυχή παρουσία της στις εκθέσεις της Σόφιας, του Βελιγραδίου και του Βερολίνου. Η αποστολή της ΠΚΜ προγραμματίζει σειρά επαφών με εκπροσώπους πολιτικών φορέων και παραγόντων της τουριστικής βιομηχανίας της Ρωσίας, με στόχο την ενίσχυση της τουριστικής κίνησης από την τεράστια αγορά της Ρωσίας και την προσέλκυση του ενδιαφέροντος των Ρώσων τουριστών, στα πλαίσια των οποίων θα προβληθούν οι ποικίλες εναλλα-

κτικές επιλογές της σύγχρονης τουριστικής ταυτότητας της ΠΚΜ, όπως είναι π.χ. η προώθηση του προσκυνηματικού – θρησκευτικού τουρισμού (Άγιο Όρος, βυζαντινές εκκλησίες και μονές σε όλη την Κεντρική Μακεδονία) λόγω των στενών θρησκευτικών δεσμών Ελλάδας – Ρωσίας. Το περίπτερο της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας θα πλαισιώνεται από πλούσια έκθεση ελληνικών εδεσμάτων και προϊόντων από παραγωγούς της Κεντρικής Μακεδονίας και μουσικοχορευτικές εκδηλώσεις. Με στόχο τη σύσφιγξη των σχέσεων συνεργασίας με τις γειτονικές χώρες, ο Αναπληρωτής Περιφερειάρχης Δ. Ψωμιάδης πραγματοποίησε επίσκεψη στα Τίρανα τη Δευτέρα 12 και την Τρίτη 13 Μαρτίου 2012, όπου συναντήθηκε με τον πρωθυπουργό της Αλβανίας Σαλί Μπερίσα και εκπροσώπους της τοπικής αυτοδιοίκησης, αποδεχόμενος την πρόσκληση του Γενικού Προξένου της Αλβανικής Δημοκρατίας στη Θεσσαλονίκη Ριζά Πόντα. Στη σειρά συναντήσεων που είχε με τον Αλβανό πρωθυπουργό καθώς και με τον Κυβερνήτη, τον Νομάρχη και τον Δήμαρχο Τιράνων, ο κ. Δ. Ψωμιάδης συζήτησε για θέματα διμερούς συνεργασίας στους

Ενίσχυση της τευτλοπαραγωγής κατά 31,8 ευρώ το στρέμμα Τ

ο Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων γνωστοποιεί ότι στην τροποποίηση του Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης (ΠΑΑ) 2007 – 2013, η οποία υποβλήθηκε στην Ε.Ε. την Τρίτη 6 Μαρτίου 2012, περιλαμβάνεται και το καθεστώς ενίσχυσης των τευτλοπαραγωγών, οι οποίοι εφαρμόζουν Σύστημα Ολοκληρωμένης Διαχείρισης στην παραγωγή σακχαρότευτλων, στο πλαίσιο μιας γεωργοπεριβαλλοντικής δράσης.

Για την κάλυψη των πιστώσεων αυτού του καθεστώτος ενίσχυσης από το ΠΑΑ 2007 – 2013 θα διατεθούν 12 εκατ. Ευρώ. Το ετήσιο ύψος ενίσχυσης ανέρχεται σε 31,8 Ευρώ ανά στρέμμα και καλύπτει το διαφυγόν εισόδημα, που προκύπτει από τη μείωση της στρεμματικής απόδοσης την οποία προκαλεί η εφαρμογή του Συστήματος Ολοκληρωμένης Διαχείρισης στην παραγωγή σακχαρότευτλων. Σημειωτέον ότι οι πρόσθετες δαπάνες (δαπάνες πιστοποίησης), οι οποίες προκύπτουν από την εφαρμογή του Συστήματος Ολοκληρωμένης Διαχείρισης στην παραγωγή σακχαρότευτλων καλύπτονται από το μέτρο 132 «Συμμετοχή γεωργών σε συστήματα για τη διατροφή του ανθρώπου» του ΠΑΑ 2007 – 2013.

9

πιο δυναμικούς τομείς της οικονομίας και του πολιτισμού. Οι εκπρόσωποι της αλβανικής πολιτικής σκηνής εκδήλωσαν ιδιαίτερο ενδιαφέρον για την ανάπτυξη συνεργασίας με την ΠΚΜ στον τουρισμό και στο εμπόριο, δίνοντας ιδιαίτερη έμφαση στην αύξηση των εισαγωγών ελληνικών νωπών προϊόντων (οπωροκηπευτικά προϊόντα) από την Κεντρική Μακεδονία. «Προσπαθούμε συνεχώς να βελτιώνουμε τις σχέσεις μας με τα γειτονικά κράτη,

χτίζοντας γέφυρες φιλίας και συνεργασίας, με στόχο την ενίσχυση της εμπορικής παρουσίας της ΠΚΜ. Αξιοποιούμε κάθε πρωτοβουλία και δυνατότητα που μας δίνεται για να προωθήσουμε τον τουρισμό και την επιχειρηματικότητά μας. Χαίρομαι ιδιαίτερα που η άψογη φιλοξενία από την αλβανική πλευρά ενθαρρύνει αυτές τις προσπάθειές μας προς την κατεύθυνση της εξωστρέφειας και της ανάπτυξης» σχολίασε σχετικά ο κ. Δ. Ψωμιάδης.

Δήλωση Τ. Μπαρτζώκα για την επιθυμία του να είναι υποψήφιος βουλευτής με τη ΝΔ Τ

ην επιθυμία του να είναι υποψήφιος με τη Νέα Δημοκρατία στο Νομό Ημαθίας στις προσεχείς εκλογές εκδήλωσε με αίτησή του στον Πρόεδρο της ΝΟΔΕ κ. Σάββα Ακριτίδη, σύμφωνα με την εγκύκλιο που απέστειλε ο Γραμματέας της Π.Ε. της ΝΔ κ. Ανδρέας Λυκουρέντζος, ο Δικηγόρος και μέλος της Κ.Ε. της ΟΝΝΕΔ Τάσος Μπαρτζώκας. Μετά την υποβολή της αίτησης υποψηφιότητας ο Τάσος Μπαρτζώκας δήλωσε: «Ξεκινάμε τον αγώνα της ανατροπής του πολιτικού σκηνικού που έφερε την Ελλάδα στο αδιέξοδο και τους πολίτες σε απόγνωση. Στόχος μας να πείσουμε τους Ημαθιώτες ότι μπορεί ο τόπος να βγει από την κρίση και να οδηγηθεί σε μία νέα αναπτυξιακή πορεία. Σε αυτή την προσπάθεια είναι ανάγκη η Νέα Γενιά να πρωταγωνιστήσει στις εξελίξεις. Νοοτροπίες του παρελθόντος που πλήγωσαν το λαό και οδήγησαν τη χώρα στη σημερινή κατάσταση δεν έχουν θέση στη νέα πραγματικότητα. Ήρθε η ώρα να

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 16 ΜΑΡΤΙΟΥ 2012

αλλάξουμε. Καλώ όλους τους Hμαθιώτες, σε όποιο πολιτικό χώρο και αν ανήκουν, να μας εμπιστευτούν και να στηρίξουν την προσπάθεια μας. Από την πλευρά μου δεσμεύομαι να παλέψω με όλες μου τις δυνάμεις ώστε ο τόπος μας να γυρίσει σελίδα. Στόχος μας είναι η Ημαθία, αξιοποιώντας τον πλούτο της και το ανθρώπινο δυναμικό της, να βγει από την απομόνωση και να αποτελέσει πρότυπο ανάπτυξης και ευημερίας».


αθλητικα

Καθημερινη ΕφημερΙδα της κεντρικησ μακεδονιασ | τευχοσ 757

18ο rally ΦΙΛΙΠΠΟΣ 2012

Η

Λέσχη Αυτοκινήτου Βέροιας μετά από έγκριση της ΕΠΑ/ ΕΘΕΑ, διοργανώνει το 18ο rally ΦΙΛΙΠΠΟΣ, στις 21 22 Απριλίου 2012 στο νομό Ημαθίας. Ο Αγώνας προσμετρά στο Κύπελλο Βορείου Ελλάδος και θα διεξαχθεί σύμφωνα με τις διατάξεις: Α. Του Διεθνούς Αθλητικού Κώδικα (Δ.Α.Κ) και των παραρτημάτων του Β. Του Εθνικού Αθλητικού Κανονισμού (Ε.Α.Κ) και των παραρτημάτων του. Γ. Της προκήρυξης Πρωταθλημάτων της ΕΠΑ/ΕΘΕΑ καθώς και των εγκυκλίων της Δ. Του Γενικού Κανονισμού και των παραρτημάτων του Ε. Του Ειδικού Κανονισμού του Οργανωτή και των παραρτημάτων του.

Δημοσίευση πίνακα συμμετεχόντων Πέμπτη 12 Απριλίου 2012 Διοικητικός και Τεχνικός έλεγχος Σάββατο 21 Απριλίου 2012, από 15:00 έως 17:30, στον χώρο του Τεχνικού Ελέγχου. Ενημέρωση Αγωνιζομένων Σάββατο 21 Απριλίου 2012, ώρα 18:00 (η τοποθεσία θα ανακοινωθεί με Δελτίο Πληροφοριών) Εορταστική Εκκίνηση αγώνα Σάββατο 21 Απριλίου 2012 ώρα 21:00 στην Πλατεία Ελιάς Τερματισμός πρώτου αυτοκινήτου πρώτου αυτοκινήτου Κυριακή 22 Απριλίου 2012 ώρα 16:42 Δημοσίευση τελικών αποτελεσμάτων και Απονομή επάθλων Κυ ρ ι α κ ή 2 2 Απριλίου 2012, ώρα 18:00 στον χώρο τερματισμού (Πλατεία Ελιάς).

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

• Η γραμματεία του αγώνα θα λειτουργεί στα γραφεία της Λ.Α. Βέροιας (Φιλίππου 25, γρ. 10 στο κτίριο της Δημοτικής Αγοράς) καθημερινά από τις 19:30 έως και τις 23:00, μέχρι την Παρασκευή 20 Απριλίου 2012. Κατά τη διάρκεια του αγώνα η γραμματεία θα στεγάζεται στην αίθουσα «ΡΩΞΑΝΗ» του ξενοδοχείου «Αίγες Μέλαθρον». • Οι αγωνιζόμενοι θα πρέπει να βρίσκονται σε συνεχή επαφή με την Γραμματεία του αγώνα για να παραλαμβάνουν τα δελτία πληροφοριών.

Έναρξη εγγραφών συμμετοχής Δευτέρα 12 Μαρτίου 2012 Λήξη εγγραφών συμμετοχής Τετάρτη 11 Απριλίου 2012 ώρα 22:00 Διανομή βιβλίου Διαδρομής (Road Book) Πέμπτη 12 Απριλίου 2012 Έναρξη Αναγνωρίσεων Πέμπτη 12 Απριλίου 2012 Λήξη Αναγνωρίσεων Σάββατο 21 Απριλίου 2012, μέχρι την δύση του ήλιου.

ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ

Στις 24 Μαρτίου ο ετήσιος χορός του ΦΑΣ Νάουσα

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ Το γραφείο τύπου θα λειτουργεί πριν τον αγώνα, στα γραφεία της Λέσχης, καθημερινά από τις 19:30 έως και τις 23:00 και κατά την διάρκεια αυτού σε χώρο του ξενοδοχείου «Αίγες Μέλαθρον». ΈΝΑΡΞΗ ΔΗΛΩΣΕΩΝ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΓΙΑ 18Ο RALLY ΦΙΛΙΠΠΟΣ 2012 Οι αγωνιζόμενοι που επιθυμούν να λάβουν μέρος στο 18ο Ράλι «ΦΙΛΙΠΠΟΣ» που διοργανώνει η Λέσχη Αυτοκινήτου Βέροιας πρέπει να συμπληρώσουν την δήλωση συμμετοχής στο έντυπο του Οργανωτή και να την υποβάλουν έως την ΤΕΤΑΡΤΗ 11 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2012 και ώρα 22:00 στην Γραμματεία του αγώνα. Λέσχη Αυτοκινήτου Βέροιας, (Φιλίππου 25, γρ. 10 στο κτίριο της Δημοτικής Αγοράς) Τ.Θ.91, Τ.Κ. 59100, Βέροια. Τηλ. 23310-72211, Φαξ 23310-72211, www. lav.gr

διοίκηση της ομάδας,οι προπονητές και οι παίκτες ,αισθάνονται την υποχρέωση, να ευχαριστήσουν από καρδιάς τον φίλαθλο κόσμο της Νάουσας ,για την μαζική παρουσία του ,καθώς και για την οικονομική στήριξη με την αγορά λαχείων και θέλουν να υποσχεθούν , ότι θα προσπαθήσουν ακόμα

ι ποδοσφαιριστές, ο προπονητής και η διοίκηση του ΦΑΣ Νάουσα καλούνε τον φίλαθλο κόσμο της ομάδας στον ετήσιο χορό μας, ο οποίος θα γίνει το Σάββατο 24 Μαρτίου, στο κέντρο «Μπρούβαλης» στον Άγιο Νικόλαο της Νάουσας. Η τιμή της πρόσκλησης είναι

18 ευρώ με πλήρες μενού και απεριόριστο ποτό. Προσκλήσεις διατίθενται καθημερινά στα γραφεία της ομάδας, στο κατάστημα του κ. Πάνου Αδαμίδη και στο πρακτορείο ΠΡΟ-ΠΟ Σκυλίτση . Για τηλεφωνικές κρατήσεις στο 6972020962.

10

Τα παράβολα συμμετοχής καθώς και η διαβάθμισή τους, καθορίζεται σύμφωνα με την ισχύουσα εγκύκλιο της ΕΠΑ/ΕΘΕΑ. Τα ποσά ανέρχονται για στα €320,00 (έως 1600cc) και €400,00 (άνω των 1600cc).

Ευχαριστήριο του ΦΑΣ Νάουσα

Η

Ο

ΠΑΡΑΒΟΛΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ

περισσότερο ,για τον μεγάλο στόχο της ομάδας που δεν είναι άλλος από την άνοδο στην Football League 2. Ο τυχερός αριθμός του λαχείου ήταν το 2891, ο οποίος κέρδισε μια τηλεόραση 32 .Επίσης ευχαριστούμε θερμά τον κ. Βασίλη Βαφειάδη για την οικονομική του προσφορά προς την ομάδα.

Συλλυπητήριο του ΦΑΣ Νάουσα για τον θάνατο του πατέρα του κ. Γιώργου Φουντούλη Η

διοίκηση του ΦΑΣ Νάουσα εκφράζει τα θερμά της συλλυπητήρια στο μέλος του δ.σ κ. Γιώργο Φουντούλη, για τον θάνατο του πατέρα του Σταύρου.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 16 ΜΑΡΤΙΟΥ 2012


αθλητικα 

epikera@otenet.gr

Με τρεις απουσίες η «Βασίλισσα του Βορρά»

Οι Γεωργιάδης, Καλογέρης, Αμαραντίδης θα απουσιάσουν για τη Βέροια στο ματς με τον Πιερικό

Η

Βέροια ολοκλήρωσε τα δύο διαδοχικά εκτός έδρας παιχνίδια με τον Βύζαντα Μεγάρων και την Παναχαϊκή με απολογισμό 4 πόντους και πλέον το ενδιαφέρον έχει στραφεί στον κυριακάτικο (18/03) αγώνα με τον Πιερικό. Ο τεχνικός, Δημήτρης Καλαϊτζίδης δεν μπορεί να υπολογίζει στον Αμαραντίδη που αποβλήθηκε την Τετάρτη (14/03) και στους Γεωργιάδη, Καλογέρη, οι οποίοι έχουν δηλωθεί να απουσιάσουν. Χθες οι Ντιέ, Κάντι ακολούθησαν ατομικό πρόγραμμα, όμως η κατάστασή τους δεν εμπνέει ανησυχία. Σε καλύτερη κατάσταση βρίσκεται ο Μπουλούτ, όμως όχι και ο Ολιζαντέμπε, που δεν υπολογίζεται. ΚΑΛΑΪΤΖΙΔΗΣ: «ΚΑΤΩ ΑΠΟ ΤΑ ΣΤΑΝΤΑΡ ΜΑΣ» Εξάλλου στη συνέντευξη Τύπου μετά το τέλος του αγώνα με την Παναχαϊκή, ο τεχνικός της Βέροιας, Δημήτρης Καλαϊτζίδης τόνι-

ντρωση μας, όσο και την αγωνιστικότητα μας ώστε να υλοποιήσουμε τον στόχο. Είχα πει μετά τον αγώνα του α’ γύρου –έστω και αν ήταν 2η αγωνιστική- πως έχω σε εκτίμηση την Παναχαϊκή και ότι είχε τις προϋποθέσεις να διεκδικήσει την άνοδο και σήμερα εξακολουθώ να το πιστεύω. Παίξαμε κάτω από τα στάνταρ μας, αν αναλογιστεί κανείς πως σε κάθε παιχνίδι κάνουμε 10 ευκαιρίες για γκολ. Παρά το ότι παίζαμε με παίκτη λιγότερο, είδατε πως θέλαμε να κερδίσουμε το παιχνίδι και όχι κλέψουμε. Έχει δυνατότητες αυτή η ομάδα. Με τον Πανσερραικό χάναμε με 0-1 ισοφαρίσαμε και είχαμε εύκολες φάσεις για να κερδίσουμε». Όσο για το αν στόχος είναι η πρωτιά, απάντησε: «Είναι το αυτονόητο… έτσι όπως είναι σε ότι περίμενε καλύτερη απόδοση από τους παίκτες του. Αναλυτικά δήλωσε: «Η Βέροια έπαιζε με αντίπαλο την Παναχαϊκή που στους τελευταίους 8 αγώνες κάνει εξαιρετικές εμφανίσεις και έχει μια καλή βαθμολογική συγκομιδή, η οποία της επέτρεψε να προσπεράσει το -5 και να βρίσκεται στο γκρουπ των ομάδων που διεκδικούν την άνοδο. Παρότι περιορίσαμε στο ελάχιστο την επιθετική δραστηριότητα της Παναχαϊκή, τελικώς δεν φτάσαμε στη νίκη, καθώς δεν αξιοποιήσαμε τις συνεργασίες που κάναμε και χάσαμε ευκαιρίες από πλεονεκτικές θέσεις. Το θετικό είναι ότι είμαστε μέσα στις προνομιούχες θέσεις, ανεξαρτήτως αποτελέσματος, αν και το πρωτάθλημα έχει πολύ δρόμο ακόμα. Τίποτα δεν είναι εύκολο, όλες οι ομάδες που παλεύουν για την άνοδο έχουν δύσκολο πρόγραμμα. Εμείς στη συνέχεια έχουμε τον Πιερικό, μια εξίσου καλή ομάδα με καλά αποτελέσματα στο τελευταίο διάστημα. Υπερβάλουμε εαυτό σε κάθε παιχνίδι, απλά πρέπει να έχουμε σε υψηλότερο επίπεδο τόσο την συγκέ-

Σε μαραθώνιο με σκι συμμετείχαν ο Χρ. Παππάς και ο γιος του Κωνσταντίνος

Από το κολυμβητήριο Νάουσας προσφορά σε όλα τα προγράμματα μέχρι 31 Αυγούστου 2012 Σ Τ ο Δημοτικό Κολυμβητήριο Νάουσας ανταποκρινόμενο στις δυσκολίες των καιρών, και πιστεύοντας πάντα ότι ο αθλητισμός δεν είναι πολυτέλεια αλά κοινωνικό αγαθό και τρόπος ζωής, ξεκινά ένα νέο πρόγραμμα με την ονομασία «ΚΟΛΥΜΠΙ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ»

προσφέροντας χαμηλότερες τιμές κατά 25% με 30% σε όλα τα προγράμματα. Ακαδημίες κολύμβησης (από 3 έως 16 ετών) 1 παιδί – 30€/μήνα (απεριόριστες επισκέψεις) 2 παιδιά - 50€/μήνα (απεριόριστες επισκέψεις) Κοινό (ελεύθερη κολύμβηση, εκμάθηση ενηλίκων, πόλο, aqua aerobic, baby swim) - 40€/μήνα (απεριόριστες επισκέψεις) - 10 επισκέψεις 30€ - 20 επισκέψεις 50€ - Οικογενειακό πακέτο - 80€/μήνα (απεριόριστες επισκέψεις) Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται καθημερινά 12:00 με 23:00 και Σάββατο 11:00 με 16:00 στη Γραμματεία του Δημοτικού Κολυμβητηρίου, τηλ.: 23320 22613, www.dkn.gr

11

δομημένη η ομάδα… εμείς απλά θέλουμε να υλοποιήσουμε αυτό που μας ζήτησε η διοίκηση. Η διοίκηση όρισε τον στόχο και εμείς τον αποδεχθήκαμε, οπότε δεν μένει τίποτε άλλο από το να τον υλοποιήσουμε. Όπως σας είπε και ο κ. Βούζας, είναι όλα και σε συνάρτηση με το πως είναι ο αντίπαλος… Ήμασταν καλοί σήμερα αλλά κάτω από τα στάνταρ μας». Ο ποδοσφαιριστής της Βέροιας, Αλέξανδρος Καλογέρης δήλωσε: «Συγχαρητήρια στους συμπαίκτες μου για το αποτέλεσμα. Παίζαμε με 10 παίκτες και σίγουρα δικαιούμαστε κάτι παραπάνω. Συνεχίζουμε τον πολύ δύσκολο αγώνα που έχουμε μπροστά μας και στόχος είναι μόνο οι νίκες. Ευχαριστούμε την Παναχαϊκή και εύχομαι καλή συνέχεια».

τον 44ο διεθνή μαραθώνιο με σκι ENGADIN SKI MARATHON απόστασης 42 χιλιομ. που έγινε την Κυριακή 11 Μαρτίου στο Σαιν Μόριτζ της Ελβετίας, συμμετείχαν δύο συμπολίτες χιονοδρόμοι, ο παλαίμαχος Παππάς Χρήστος και ο γιος του, Παππάς Κωνσταντίνος. Στον αγώνα ο οποίος είναι παγκοσμίου φήμης και αποτελεί ένα ξεχωριστό γεγονός στο χώρο της χιονοδρομίας ,συμμετείχαν 12.000 αθλητές και ερασιτέχνες χιονοδρόμοι από όλο τον κόσμο με πρωταρχικό στόχο τη συμμετοχή και την προώθηση του αθλήματος. Ο χρόνος των δύο

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 16 ΜΑΡΤΙΟΥ 2012

χιονοδρόμων και η κατάταξή τους (2 ώρ. και 30 λ / 2.670ος. και 2 ώρ. και 20 λ / 2.560ος αντίστοιχα) είναι ενδεικτικά , διότι σε μια τέτοια διοργάνωση σημασία έχει η συμμετοχή ως χώρα , η προσπάθεια και ο τερματισμός που αποτελούν και τις αξίες του αθλητισμού.


πολιτιστικα

Καθημερινη ΕφημερΙδα της κεντρικησ μακεδονιασ | τευχοσ 757

Ελεωνόρα Ζουγανέλη

Ευριπίδης Ζεμενίδης

«Είπα στους φίλους μου…»

Σάββατο 17 Μαρτίου - 21.30 μ.μ. ΧΩΡΟΣ ΤΕΧΝΩΝ ΔΗΜΟΥ ΒΕΡΟΙΑΣ τους IMAM BAILDI και το καινούργιο “ΕΣΥ ΜΟΥ ΘΥΜΙΣΕΣ ΠΩΣ ΕΙΝΑΙ” σε μουσική και στίχους του Κώστα Λειβαδά, τραγούδια που έχουν ήδη ξεχωρίσει. Με νέα πνοή, σε ιδιαίτερους χώρους, η Ελεωνόρα Ζουγανέλη πορεύεται σε δύσκολους καιρούς με πολύ προσιτές τιμές, κατανοώντας τις ανάγκες μιας κοινωνίας σε κρίση. Με σκληρή δουλειά και ανοιχτούς ορίζοντες φτιάχνει τα δικά της μουσικά «μοντέλα» εγκαινιάζοντας ένα νέο είδος τραγουδίστριας που ακροβατεί στις μουσικές του κόσμου. Από τη μία να σολάρει με άνεση στη διασκευή του “TELL HER TODAY” του Tom Baxter και στο τραγούδι του Michael Jackson “BILLIE JEAN”, την άλλη να σκίζει ερμηνευτικά το «ΜΑΥΡΟ ΧΙΟΝΙ» του Goran Bregovic και τέλος να καταλήγει με λυγμό και απόλυτο σεβασμό στο “ΜΑΚΡΙΑ ΜΟΥ ΝΑ ΦΥΓΕΙΣ”

Η

Ελεωνόρα Ζουγανέλη, μέλος της πιο ταλαντούχας νέας γενιάς τραγουδιστών τα τελευταία τρία χρόνια, με κάθε εμφάνιση της επιβεβαιώνει την πληθωρική της προσωπικότητα και καταθέτει ακομπλεξάριστα και με αυτοπεποίθηση την απόλυτα δική της ταυτότητα, το «soundtrack της δικής της γενιάς», που χωράει επιλογές μιας παγκόσμιας μουσικής γλώσσας, διαφορετικές κουλτούρες, τολμηρές μίξεις, αλλά και αναδρομή στα νεανικά μελωδικά βιώματα της. “ΕΙΠΑ ΣΤΟΥΣ ΦΙΛΟΥΣ ΜΟΥ…». Ζωντανή ηχογράφηση της πολύ επιτυχημένης συναυλίας που έδωσε η ΕΛΕΩΝΟΡΑ ΖΟΥΓΑΝΕΛΗ στις αρχές Σεπτεμβρίου στο Θέατρο Βράχων «Μελίνα Μερκού-

ρη» με καλεσμένους τους φίλους της ΝΑΤΑΣΑ ΜΠΟΦΙΛΙΟΥ, ΚΩΣΤΗ ΜΑΡΑΒΕΓΙΑ, ΠΑΝΟ ΜΟΥΖΟΥΡΑΚΗ, IMAM BAILDI που μόλις κυκλοφόρησε από την ΕΜΙ και ενθουσίασε και αγαπήθηκε πολύ από τη πρώτη κιόλας μέρα κυκλοφορίας. Μεταξύ άλλων, περιλαμβάνει το καινούργιο της τραγούδι “ΤΑ ΛΕΜΕ”, τη διασκευή της ιταλικής επιτυχίας “ΒΑSTARDO” σε ελληνικούς στίχους της Σάννυς Μπαλτζή, που έχει μεγάλη ανταπόκριση και έχει ήδη γίνει ραδιοφωνική επιτυχία, δημιουργώντας ένα πολύ δυναμικό και φανατικό κοινό, όπως επίσης και τα «ΕΓΩ ΜΙΛΑΩ ΓΙΑ ΔΥΝΑΜΗ» ντουέτο με τη Νατάσσα Μποφίλιου, «ΦΕΥΓΩ ΓΙΑ ΜΕΝΑ ΜΙΑ ΦΟΡΑ» ντουέτο με τον Πάνο Μουζουράκη, «ΜΗ ΜΙΛΑΣ ΑΛΛΟ ΓΙ’ ΑΓΑΠΗ» ντουέτο με τον Κωστή Μαραβέγια , «ΑΚΡΟΓΙΑΛΙΕΣ ΔΕΙΛΙΝΑ» ντουέτο με

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ Στο πλαίσιο της ένταξης και κοινωνικοποίησης των ΑμεΑ το Μικτό Κέντρο Διημέρευσης Ημερήσιας Φροντίδας Απασχόλησης και Κατάρτισης «ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΗΣ ΑΝΟΙΞΗΣ» και το Εργαστήριο Ειδικής Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης « Ε.Ε.Ε.Ε.Κ. Αλεξάνδρειας » διοργανώνει και φέτος την καθιερωμένη απογευματινή εκδήλωση. Θα χαρούμε να μοιραστούμε μαζί σας το απόγευμα της Τετάρτης 21 Μαρτίου 2012 και ώρα 18:00 στην αίθουσα δεξιώσεων « ΚΤΗΜΑ ΑΦΡΟΔΙΤΗ » στο Καλοχώρι Αλεξάνδρειας. Για τη διασκέδασή μας θα φροντίσουν: «Ο ΓΙΑΝΝΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΑΣ και η παρέα του » Στο παραδοσιακό πρόγραμμα « Ο ΘΥΜΙΟΣ ΓΚΟΓΚΙΔΗΣ » Στο ποντιακό πρόγραμμα, « Ο ΓΙΩΤΑΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ » λύρα « Ο ΓΚΙΟΝΟΓΛΟΥ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ » νταούλι « Ο ΑΝΔΡΕΑΣ ΜΑΥΡΟΠΟΥΛΟΣ » τραγούδι Τιμή πρόσκλησης 5 ευρώ. Τα έσοδα θα διατεθούν για τη στήριξη του Κέντρου «ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΗΣ ΑΝΟΙΞΗΣ».

Σύστημα Εξωτερικής Θερμομόνωσης

Κεντρικής 47 Βέροια, τηλ. 2331022738 - κιν. 6936787799

12

του Πάνου Γαβαλά. Όλα δε αυτά μπλεγμένα με τις δικές της επιτυχίες. Την ενορχήστρωση και την επιμέλεια του προγράμματος έχει αναλάβει ο Γιώργος Ζαχαρίου, ενώ επί σκηνής την πλαισιώνουν οι καταξιωμένοι σολίστες: Παύλος Καλτουρουμίδης – πιάνο, πλήκτρα, Ευριπίδης Ζεμενίδης – κιθάρα & τραγούδι, Δημήτρης Μουτάφης – Μπάσο, Γρηγόρης Συντρίδης – τύμπανα. Η ιδέα και το στήσιμο της μουσικής αυτής σύναξης δεν αποκαλύπτεται , οι εκπλήξεις πολλές, οι ανατροπές επίσης . Σας περιμένουμε! Προπώληση εισιτηρίων: Χώρος Τεχνών, 3ος όροφος-γραμματεία, τηλ 2331078100, Βιβλιοπωλείο Επίκαιρο, Βενιζέλου 36, τηλ. 2331024612, Τιμή εισιτηρίου: 15 ευρώ

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 16 ΜΑΡΤΙΟΥ 2012

Το Δ.Σ. ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ


πολιτιστικα 

epikera@otenet.gr

Μια ενδιαφέρουσα μουσική βραδιά από τον ΕΡΑΣΜΟ

Με μια ενδιαφέρουσα βραδιά μουσικής ολοκλήρωσε ο Σύλλογος Κοινωνικής Πρόσβασης ΕΡΑΣΜΟΣ τις εκδηλώσεις του, που αφιέρωσε φέτος στη γυναίκα, από 8 έως και 14 Μαρτίου.

Τ

ην τελευταία μέρα της έκθεσης, στη Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών, των έργων, που φιλοτεχνήθηκαν από γυναίκες δημιουργούς της πόλης μας, ο ΕΡΑΣΜΟΣ σε συνεργασία με το Δημοτικό Ωδείο Βέροιας, πρόσφερε στο κοινό μια μουσική βραδιά με τραγούδια μελοποιημένης ποίησης. Η κ. Ελένη Αναγνώστου, γνωστή για την καλλιτεχνική της αξία και τις κοινωνικές της ευαισθησίες, συνόδεψε με το πιάνο της, στο ζεστό χώρο του φουαγιέ της Στέγης, τις μαθήτριές της από την τά-

ξη της Μονωδίας, φέρνοντας κοντά κοινό και καλλιτέχνες. Με φυσικό ντεκόρ τα καλλιτεχνικά εκθέματα, η Ευτυχία Γερακοπούλου, δροσερή νεανική φωνή και η εξαιρετική Δήμητρα Μακρή, με μεγάλες φωνητικές δυνατότητες, τραγούδησαν ποιητές και μεγάλους Έλληνες συνθέτες. Γκάτσος, Ελύτης, Καββαδίας, Θεοδωράκης, Χατζιδάκης, Μικρούτσικος… έφεραν μια πνοή ποιότητας και υπενθύμισαν πως υπάρχει κι αυτή η μουσική κι αυτή η ποίηση, που όχι τυχαία αποσιωπάται από τα ΜΜΕ. Άλλωστε είναι γνωστό σε όλους πως εργαλείο ελέγχου συνειδήσεων πάντα αποτελούσε η προσπάθεια απομάκρυνσης του λαού από την Τέχνη, γιατί η Τέχνη αφυπνίζει. Έτσι ο ΕΡΑΣΜΟΣ μ’ ένα ποτήρι κρασί, με μουσική και δίπλα σε έργα που φτιάχτηκαν με μεράκι από ντόπιες καλλιτέχνιδες, υποδήλωσε με επιτυχία την παρουσία του. Η Πρόεδρος του ΕΡΑΣΜΟΥ κ. Ε. Πα-

παδοπούλου και η Γραμματέας κ. Κ Ζευγαροπούλου δήλωσαν ικανοποιημένες από την ανταπόκριση, που βρήκε η εβδομάδα για τη γυναίκα. Ευχαρίστησαν για μια ακόμη φορά την ΚΕΠΑ για τη διάθεση του χώρου της Έκθεσης, το Δημοτικό Ωδείο, το οποίο ανταποκρίθηκε άμεσα και συγκινητικά στην πρόταση του Συλλόγου, το συνεταιρισμό VAENI για την προσφορά του κρασιού της τελευταίας βραδιάς

ΚΑΙ ΠΑΝΤΟΣ ΤΥΠΟΥ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΩΝ

Δ/ΝΣΗ: ΑΛΚΥΟΝΗΣ 1 (περιοχή Εργοχώρι)

(κάτω απο τα ανταλλακτικά ΜΠΟΥΝΤΖΟΛΑΣ)

ΤΗΛ. 2331 503127 - 6972 55 09 71 - 6970 83 95 27

13

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 16 ΜΑΡΤΙΟΥ 2012

Γράφει η Δήμητρα Σμυρνή και προπαντός τις καλλιτέχνιδες, εικαστικούς και μουσικούς, που συμμετείχαν στην εβδομάδα για τη γυναίκα. Η κ. Παπαδοπούλου διαπίστωσε πως ο κύκλος του ΕΡΑΣΜΟΥ όλο και διευρύνεται και ευχήθηκε ο Σύλλογος να αγκαλιάσει ακόμη περισσότερο κόσμο.

ΠΛΥΝΤΗΡΙΟ - ΛΙΠΑΝΤΗΡΙΟ

Αξεσουάρ Καλύματα Καθαρισμός Σαλονιών

* Πλύσιμο μέσα-έξω μόνο 10 €


πολιτιστικα

Καθημερινη ΕφημερΙδα της κεντρικησ μακεδονιασ | τευχοσ 757

Το Σάββατο 17 Μαρτίου Ξεκινώντας- Junior 1 αρχίζουν τα μαθήματα θεατρικού παιχνιδιού του Μια σύγχρονη μέθοδος κιθάρας του Κώστα Μπραβάκη Ομίλου Φίλων Θεάτρου και Τεχνών Βέροιας Ωδείο Φίλιππος

Α

πό τις εκδόσεις Cambia κυκλοφορεί εδώ και λίγες μέρες το πρώτο βιβλίο της σειρά “ΞεκινώνταςJunior-1” του Κώστα Μπραβάκη, διευθυντή του Ωδείου Φίλιππος. Πρόκειται για ένα απόσταγμα από την πολύχρονη διδασκαλία της κιθάρας στους μαθητές, προσαρμοσμένο στις σύγχρονες εκπαιδευτικές ανάγκες. Τα βιβλία αρ. 2 &3 θα εκδοθούν σύντομα. Το υλικό του βιβλίου μπορεί να χρησιμοποιηθεί από μαθητές της ηλικίας έξι και άνω. Η συντριπτική πλειοψηφία των

ασκήσεων είναι για δύο κιθάρες, έτσι ώστε να ενθαρρύνεται ο μαθητής στην άμεση μουσική εκτέλεση με τη συνοδεία του δασκάλου κατ’ αρχήν και αργότερα κάποιου συμμαθητή. Οι περισσότερες μουσικές φράσεις και περίοδοι, οδηγούν στη χαρακτηριστική δομή μιας τριμερούς φόρμας με αντίστοιχες ασκήσεις, πολυφωνικές σε στυλ μπαρόκ, ομοφωνικές, αλλά και με επεκτάσεις στη σύγχρονη μουσική με απλά θέματα που υποστηρίζονται από τζαζ αρμονική και ρυθμική αγωγή. Δεν λείπουν φυσικά και μερικές προσομοιώσεις ελληνικής παραδοσιακής μουσικής που εξυπηρετούν ακριβώς το τρέχον επίπεδο δυσκολίας του μαθητή. Οι συνθέσεις, είναι δομημένες με τέτοιον τρόπο ώστε να εξυπηρετούν κυρίως τη δημιουργία μιας πρωτογενούς μουσικής μορφολογικής συνείδησης του μαθητή, πληροφορώντας τον ταυτόχρονα για τα διάφορα είδη μουσικών στυλ και εστιάζοντας στα πρώτα και στοιχειώδη επίπεδα ερμηνείας. Το βιβλίο συνοδεύται και από CD στο οποίο είναι ηχογραφημένες όλες οι ασκήσεις και τα ντουέτα. Οι εκδόσεις Cambia τους προσεχείς μήνες θα εκδώσουν σταδιακά το μεγαλύτερο μέρος των έργων του Κώστα Μπραβάκη. Επίσης σε λίγες μέρες κυκλοφορεί σε βιβλίο και σε CD το έργο του για πιάνο, με τίτλο Four Colors Piano Suite, έργο σε τέσσερα μέρη και προορίζεται για τις τάξεις διπλώματος πιάνου.

Πρόσκληση Τ

ο Διοικητικό Συμβούλιο της Ευξείνου Λέσχης Ποντίων Νάουσας σας προσκαλεί στην παρουσίαση του βιβλίου της κ. Βαρβάρας Χαραλαμπίδου «Ιερά Βασιλική Πατριαρχική & Σταυροπηγιακή Μονή Παναγίας Σουμελά Πόντου». Ιστορικό & Φωτογραφικό Λεύκωμα την Κυριακή 18 Μαρτίου 2012 και ώρα

11:30π.μ στην αίθουσα εκδηλώσεων του Συλλόγου. Για το βιβλίο θα μιλήσει η καθηγήτρια κ. Ελπίδα Αθανασιάδου Η κ. Βαρβάρα Χαραλαμπίδου θα παρουσιάσει φωτογραφικό υλικό από το βιβλίο της. Την εκδήλωση θα πλαισιώσει η Μονοφωνική Χορωδία του Σωματείου “Παναγίας Σουμελά Θέρμης” με χοράρχη τον κ. Αχιλλέα Βασιλειάδη “…Η χαρά ημών είναι ιδιαιτέρα διότι η υμετέρα έκδοσις με θέμα την ιστορικήν Ιεράν Πατριαρχικήν και Σταυροπηγιακήν Μονήν Παναγίας Σουμελά Πόντου παρέχει ημίν την ευκαιρίαν να αποτίσωμεν, δια του παρόντος προλογικού σημειώματος, χρέος ευχαριστίας και τιμής εις την στοργικήν Μητέρα ημών και άμαχον Εφορον πάντων των εκ Πόντου καταγομένων αγαπητών τέκνων της Μητρός Εκκλησίας Υπεραγίαν Θεοτόκον την Σουμελιώτισσαν. Η Παναγία του Σουμελά απετέλεσε και αποτελεί ανά τους αιώνας το κέντρο αναφοράς των όπου γης Ποντίων, ενθυμουμένων μετά βαθυτάτης νοσταλγίας και συγκινήσεως πάντοτε το μέγα τούτο Θεομητορικόν Προσκύνημα, το οποίον επί

14

Έ

να θεατρικό παιχνίδι χωρίς προκαθορισμένους ρόλους και χωρίς κείμενο. Όπου τα παιδιά παίζοντας μαθαίνουν να εκφράζονται μέσα από την κίνηση· να συνειδητοποιούν την ύπαρξή τους μέσα στο χώρο· να συνεργάζονται με τους άλλους και να αποδέχονται όρια και περιορισμούς. Μαθαίνουν να υποχωρούν ή να διεκδικούν αν χρειαστεί· να υπολογίζουν, να σέβονται τον άλλον, να τον διδάσκουν και να διδάσκονται. Μέσα από το θεατρικό παιχνίδι ευαισθητοποιούνται οι αισθήσεις των παιδιών· κινητοποιούνται και αποδεσμεύονται συγκινήσεις. Η συναισθηματικότητα των παιδιών διευρύνεται και εμβαθύνεται. Και το σπουδαιότερο ίσως είναι ότι μέσα απ’ όλα αυτά, το παιδί βρίσκει

πολλές δυνατότητες απόλαυσης, ενθουσιασμού και χαράς που ανανεώνουν και πραγματώνουν το είναι του. Τα μαθήματα θα γίνονται στον παιδότοπο “Ο μικρός πρίγκιπας” στην πλατεία Δικαστηρίων, Βερόης 5. Όσοι ενδιαφέρονται να συμμετέχουν θα μας βρίσκουν εκεί κάθε Σάββατο στις 12 το μεσημέρι. -Τμήματα ανηλίκων & ενηλίκων Ευχαριστούμε τον κ. Δημήτρη Σαρηγιαννίδη για τη διάθεση του χώρου. Διδάσκουν: -Βιβή Νικοπούλου, ΗθοποιόςΣκηνοθέτης -Υακίνθη Σταμπολή, Εκπαιδευτικός -Σύμβουλος ομάδας για τη βία κατά των γυναικών

αιώνας κατήρδευσε πνευματικώς αυτούς και τους εκράτησε στερεούς και αμετακινήτους εις τας αρχάς της Ορθοδόξου ημών πίστεως. Δεν είναι δυνατόν, αναγινώσκων τις τας σελίδας της επιτυχούς ταύτης εκδόσεως, να μη θαυμάση την από αιώνων πρόνοιαν και στοργήν της Θεομήτορος, η Οποία, δια της Θαυματουργού ταύτης Εικόνος και του εν Πόντω κατοικητηρίου Της, διεμόρφωσεν ένα ολόκληρον πολιτισμόν με κέντρον την Ορθοδοξίαν.

…Εκ καρδίας ευχόμεθα ίνα η Παναγία Σουμελιώτισσα αμείψη πλουσιοδώρως την συγγραφέα του παρόντος βιβλίου, η δε ακαταίσχυντος σκέπη και μητρική προστασία αυτής είησαν μετά πάντων των εις την Μονήν ευλαβώς προστρεχόντων πολυπληθών προσκυνητών και των απανταχού εκ Πόντου πιστών τέκνων Της…” Απόσπασμα από το Προλογικό Σημείωμα του Οικουμενικού Πατριάρχουκ.κ. Βαρθολομαίου

Εύξεινος Λέσχη Ποντίων Νάουσας

Πρόσκληση Γενικής Συνέλευσης

Το Διοικητικό Συμβούλιο της Ευξείνου Λέσχης Ποντίων Νάουσας καλεί τα μέλη του, σε Γενική Συνέλευση την Δευτέρα 26 Μαρτίου 2012 και ώρα 5.30 μ.μ. στο εντευκτήριο της Λέσχης με μόνο Θέμα: « Τροποποίηση του Καταστατικού». Πριν την έναρξη της Συνέλευσης θα πραγματοποιηθεί η παρουσίαση του βιβλίου « Έτσι είναι η ζωή» του Γεώργιου Σιδηρόπουλου. Παρακαλούνται όλα τα μέλη να ανταποκριθούν στην πρόσκληση αυτή. Για το Διοικητικό Συμβούλιο Ο Πρόεδρος Ο Γεν. Γραμματέας Θεόφιλος Τεληγιαννίδης Δημήτρης Ιωαννίδης

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 16 ΜΑΡΤΙΟΥ 2012


ΨΗΓΜΑΤΑ 

epikera@otenet.gr

Επιμέλεια Νικολέττα Φλιάταρη

Κομματικά στελέχη, οι πραιτοριανοί του καθεστώτος

Τα κόμματα -ιδίως αυτά της εξουσίας- ανασυντάσσονται, αναδιοργανώνονται, καθορίζουν την τακτική τους, με μόνο σκοπό, την υφαρπαγή μιας νομιμοποίησης, δια μέσου των εκλογών, η οποία θα τους δώσει τη δυνατότητα να συνεχίσουν τον καταστροφικό τους ρόλο. Ενώ οι ξένοι ήρθαν και ανέλαβαν επίσημα τις θέσεις τους στην κατακτημένη χώρα, οι οπαδοί του ενός από τα δύο κόμματα εξουσίας, μαζεύτηκαν σε μια από τις πιο γελοίες συναθροίσεις που έγιναν ποτέ, με επίσημο σκοπό να εκλέξουν τον αρχηγό τους. Θα περίμενε κανείς, πως μετά απ’ όσα έκαναν, μετά από... την πλήρη παράδοση της χώρας, στους Ευρωπαίους κατακτητές της, θα τους είχε μείνει ελάχιστη αιδώ, ώστε να αυτοδιαλυθούν. Είναι το λιγότερο που έπρεπε να κάνουν, αν διαισθάνονταν τα αποτελέσματα της πολιτικής τους. Όμως όχι. Αντί για αυτό, τα κόμματα -ιδίως αυτά της εξουσίας- ανασυντάσσονται, αναδιοργανώνονται, καθορίζουν την τακτική τους, με μόνο σκοπό, την υφαρπαγή μιας νομιμοποίησης, δια μέσου των εκλογών, η οποία θα τους δώσει τη δυνατότητα να συνεχίσουν τον καταστροφικό τους ρόλο. Σ αυτό το παιχνίδι, κυρίαρχο ρόλο, δεν παίζουν μόνο, τα γνωστά και συχνά προβαλλόμενα, -δια των βοηθούντων σε αυτό ΜΜ»Ε»-, γνωστά στελέχη. Στη μάχη, ήδη μπήκαν, -αυτό αποδεικνύει η πρόσφατη Εθνική συνδιάσκεψη του ΠΑΣΟΚ- και τα μεσαία και τα μικρότερα στελέχη. Αυτά που υποτίθεται πως είναι πιο κοντά στην κοινωνία, την κοινωνία που χτύπησε αλύπητα ο δικομματισμός. Υποτίθεται πως αυτά τα στελέχη, έζησαν και ζουν από κοντά την απομύζηση του πλούτου της κοινωνίας, το ξεχαρβάλωμά της. Όταν όμως αυτά τα στελέχη, είναι ώρα να επιλέξουν, επιλέγουν πάντα να είναι μέλη του κομματικού στρατού. Δεν έχει σημασία η δικαιολογία. Πάντα υπάρχουν δικαιολογίες και αν θέλουν τα στελέχη και τα μέλη των κομμάτων, μπορεί ο καθένας από εμάς να τους προμηθεύσει, ακόμα πιο όμορφες δικαιολογίες από αυτές που μας σερβίρουν. Η πραγματικότητα όμως παραμένει η ίδια. Ανάμεσα στην Ελληνική κοινωνία και τα κόμματα, τα μέλη των κομμάτων, επιλέγουν τα κόμματα. Έτσι είναι συνυπεύθυνοι, -ιδίως των δυο μεγάλων κομμάτων- για το ξεχαρβάλωμα της χώρας. Όχι μόνο στην πράξη το υπογράφουν, αλλά αγωνίζονται, για να συνεχιστεί η ίδια κατάσταση. Αγωνίζονται για να συνεχίσουν να μας κλέβουν οι πολιτικοί. Να συνεχίσουν οι ξένοι να κάθονται στο σβέρκο μας. Να συνεχίσουμε να πεθαίνουμε ως κοινωνία καθη-

garontas…

&...

μερινά. Δείτε τους, είναι δίπλα μας. Είναι συνήθως “στελέχη” στις δημόσιες επιχειρήσεις. Είναι συνδικαλιστές που νοιάζονται για τα εργατικά μας δικαιώματα. Είναι μέλη σε “πρωτοποριακούς” συλλόγους και ΜΚΟ που υλοποιούν “μοναδικά projects” με χρήματα του δημοσίου φυσικά. Είναι κατασκευαστές που μας φτιάχνουν τους δρόμους και τα άλλα δημόσια έργα, 7 φορές ακριβότερα από άλλες χώρες. Είναι δημοσιογράφοι που είναι στο pay roll επιχειρηματιών και πολιτικών. Είναι ΜΜ»Ε» που έχουν «ανοιχτή επικοινωνία» με ξένες πρεσβείες. Είναι οι “ευγενείς ομάδες” που η εργασία τους, λόγω της πολιτικής εκπροσώπησης, επιβάλλεται στην κοινωνία. Είναι οι “άρχοντες” της τοπικής αυτοδιοίκησης, που χρησιμοποιούν τα γραφεία τους στους δήμους, για “εξυπηρέτηση” μελλοντικών ψηφοφόρων και στις εθνικές εκλογές. Είναι καλλιτέχνες διαπλεκόμενοι με το σύστημα. Όχι δεν είναι μόνο οι πολιτικοί, που στηρίζουν αυτό το σάπιο σύστημα. Είναι και τα μεσαία στελέχη. Είναι και τα απλά μέλη, που ευελπιστώντας ένα διορισμό, ή οποιουδήποτε άλλου είδους εξυπηρέτηση, ξεχνούν το γενικό συμφέρον και επιλέγουν την πολιτική υποτέλειας. Δεν είναι η πρώτη φορά που γίνεται αυτό. Αμέτρητοι ήταν όσοι “έσπασαν” την εποχή της τουρκοκρατίας. Τι να κάνουμε με όλους αυτούς; Δεν μπορούμε να τους ξεχάσουμε, όταν απεργάζονται την καταστροφή μας. Θα θυμηθούμε και εδώ τον Κολοκοτρώνη και τη συμβουλή του. «Φωτιά και τσεκούρι στους προσκυνημένους».

Ένα στοιχειωμένο μπαρ... στο Μπέρμιγκχαμ Έχουμε ακούσει πολλές φορές ιστορίες με συμπλοκές και επεισόδια σε μπαρ της Αγγλίας αλλά όχι υπερφυσικού είδους. Στο Τροκαντερό στο Μπέρμιγκχαμ , ο Χένρι Σκίννερ, ο πρώην ιδιοκτήτης του γνωστού μπαρ στο κέντρο της πόλης, κάνει συχνά αισθητή την παρουσία του 116 χρόνια μετά τη δολοφονία του εκεί. Προκαλεί χτυπήματα πάνω από τα γυαλιά, πετά σουβέρ και πολλά άλλα προκειμένου να προκαλέσει την ενόχληση του προσωπικού. Ο Σκίννερ έχασε τη ζωή του πριν από έναν αιώνα σε μια συμπλοκή

που διαδραματίστηκε μέσα στο μπαρ όπου αγαπά να κάνει τις εμφανίσεις του. Η μυρωδιά της καύσης του ξύλου που υπάρχει πολλές φορές στο κατάστημα πιστεύεται ότι είναι ένας τρόπος από το φάντασμα να υπενθυμίζει την προηγούμενη χρήση του κτιρίου ως σταθμός πυροσβεστικής . Ο διευθυντής του κτιρίου κάνει λόγο για ένα φιλικό φάντασμα. «Ποτέ δεν έχω δει, αλλά έχω ακούσει πολλές φορές τον. Έχει την τάση να χτυπά πάνω από τα γυαλιά και να αφήνει τα πράγματα έξω».

Το μεγαλύτερο τραγούδι έχει διάρκεια… 1.000 χρόνια! Μπορεί να έχετε ακούσει για μεγάλης διάρκειας τραγούδια, ακόμη και 24ωρα μουσικά κομμάτια, αλλά τραγούδι που θα παίζεται αδιάλειπτα για 1.000 ολόκληρα χρόνια νομίζω φαντάζει λιγουλάκι απίθανο. Κι όμως έτσι ακριβώς είναι! Το «Longplayer» είναι ένα μουσικό κομμάτι που σχεδιάστηκε για να διαρκέσει χίλια χρόνια. Πιο συγκεκριμένα, άρχισε να παίζεται την 1η Ιανουαρίου 2000 και -αν όλα πάνε κατ’ ευχήν- θα συνεχιστεί χωρίς επανάληψη μέχρι τις 31 Δεκεμβρίου 2999, οπότε θα γίνει επανεκκίνηση. Το τραγούδι βασίζεται σε ένα υπάρχον μουσικό κομμάτι, και πιο συγκεκριμένα σε ένα παραδοσιακό τραγούδι από το Θιβέτ που παίζεται με κύμβαλα, το οποίο θυμίζει κατά πολύ μία σύνθεση ήχων κα-

http://apneagr.blogspot.com

Και λίγο

περίεργα

Π

αράξενα

ΟΙ ΣΩΤΗΡΕΣ ΜΑΣ...

μπάνας. Αυτό διαρκεί 20 λεπτά και 20 δευτερόλεπτα, χρόνος ο οποίος υποβάλλεται σε επεξεργασία από υπολογιστή με τη χρήση ενός απλού αλγόριθμου. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα να δημιουργείται ένας μεγάλος αριθμός παραλλαγών, οι οποίες, όταν παίζουν διαδοχικά, αποδίδουν έναν συνολικό χρόνο εκτέλεσης 1000 ετών! Το «μεγαλύτερο» (ή «μακρύτερο», αν θέλετε) τραγούδι στον κόσμο συνέθεσε ο Jem Finer (ιδρυτικό μέλος του μουσικού γκρουπ Pogues) και ακούγεται σε διάφορα σημεία του πλανήτη, όπως, για παράδειγμα, στο Trinity Wharf Buoy στο Ηνωμένο Βασίλειο, στις ΗΠΑ, την Αυστραλία και στην Αίγυπτο, ενώ μπορείτε να πάρετε μια γεύση στη σελίδα www.longplayer.org.

15

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 16 ΜΑΡΤΙΟΥ 2012

γέλιο... Νέοι κανόνες! (part 1) Πράγματα που δεν θα ξέραμε, εάν δεν υπήρχε ο κινηματογράφος!! 1. Πάντα ένας από δύο πανομοιότυπους δίδυμους είναι κακός. 2. Εάν πρόκειται να απασφαλίσεις μια βόμβα, όποιο καλώδιο και να κόψεις είναι το σωστό. 3. Σε σκηνή καράτε, εάν οι αντίπαλοι είναι πολλοί μη νοιάζεσαι γιατί θα περιμένουν καρτερικά να σου επιτεθούν ένας-ένας. 4. Όταν σβήσεις το φως της κρεβατοκάμαρας, τα πάντα θα είναι ακόμη ορατά και λίγο μπλε. 5. Οι ξανθές και όμορφες μπορεί να είναι και διάσημες νευροχειρούργοι σε ηλικία 22 ετών. 6. Αντί για σφαίρες, οι μεγαλομανείς κακοί προτιμούν πολύπλοκους μηχανισμούς για να σκοτώνουν (π.χ. λέιζερ που λιώνει πάγους που μετακινούν βράχους που πιέζουν λεβιέδες προς απελευθέρωση καρχαριών).


ΤΥΠΟΣ

Καθημερινη ΕφημερΙδα της κεντρικησ μακεδονιασ | τευχοσ 757

Επιμέλεια Νικολέττα Φλιάταρη λογίας, που τη λατρεύει μεγάλο τμήμα του κομματικού φάσματος. Πρόκειται για τα αποκαλυπτήρια μια αμφιθυμικής, αν όχι σχιζοφρενικής αντίληψης: γνώστης και μνήμων και άξιος κριτής ο λαός, μας λένε, εντούτοις εύκολα αποπροσανατολίζεται, εύκολα παραπλανάται και μανιπουλάρεται, για να το πούμε και στην κομματική αργκό. Αρκεί να πέσει στην αγορά μια υπόσχεση μετεκλογικής ευδαιμονίας (του τύπου «λεφτά υπάρχουν») και παρευθύς εκατοντάδες χιλιάδες ψηφοφόροι (και όχι εκ των «αναποφασίστων») αλλάζουν πορεία, ξεφορτώνονται τις ιδέες τους, στραγγαλίζουν τα αισθήματά τους και ψηφίζουν αυτόν που δεν θα ήθελαν ποτέ να ψηφίσουν και τον οποίο ελεεινολογούσαν ακόμα και λίγο πριν μπουν στο παραβάν. Θύματα της ανάγκης τους, ναι, μπορεί να πέσουν οι άνθρωποι και να ψηφίσουν σαν εκ προοιμίου κοψοχέρηδες, επειδή ο κυρ κομματάρχης τούς έταξε μια δουλίτσα για τον πολυπτυχιούχο τριαντάχρονο γιο που μαραίνεται άνεργος. Κι άλλοι, βομβαρδισμένοι και από τα Μέσα (τα σχεδόν μονοφωνικά σε ό, τι αφορά τα λεγόμενα μείζονα ζητήματα), μπορεί να φτάσουν στην κάλπη με τη συνείδηση φενακισμένη ή συγχυσμένη. Αλλά αυτές είναι κινήσεις ατόμων. Οχι μάζας. Γιατί δεν είναι κοπάδι ο λαός. Δεν κινείται αγεληδόν. Κι ωστόσο, το είδαμε, οι ίδιοι εκείνοι που τον δοξολογούν, τον αντιμετωπίζουν όπως οι βοσκοί τα ζωντανά τους. Σαν άλογο κοπάδι, καταδικασμένο στην ανωριμότητα. Ή σαν καραβάκι που αλλάζει ρότα με το πρώτο φύσημα και του πιο αδύναμου ανέμου.

Η γελοιογραφία της ημέρας

Από τη στήλη με τίτλο «Απόψεις» Η επίσημη ανακοίνωση της ίδρυσης του κόμματος της Λούκας Κατσέλη και του Χάρη Καστανίδη, όπως και η κατά τι προηγηθείσα δημιουργία του κόμματος του Πάνου Καμμένου αποκατέστησαν μια ανωμαλία που είχε προσωρινά δημιουργηθεί στο πολιτικό σκηνικό της χώρας.(…) Η μνημονιακή σύγκλιση όμως ΠΑΣΟΚ - ΝΔ προκάλεσε ένα καινούργιο πρόβλημα. Στους αντιμνημονιακούς ψηφοφόρους του ΠΑΣΟΚ, οι οποίοι διέρρεαν κατά εκατοντάδες χιλιάδες από το κυβερνών κόμμα, προστέθηκαν και εκατοντάδες χιλιάδες αντιμνημονιακοί ψηφοφόροι της ΝΔ, με αποτέλεσμα όλοι αυτοί να μείνουν πολιτικά ακάλυπτοι. Επικράτησε πλήρης πολιτική σύγχυση. Οι περισσότεροι από αυτούς θα ψήφιζαν βεβαίως τα κόμματά τους, αντιτιθέμενοι όμως πλήρως στη γραμμή τους. Αλλοι θα διέρρεαν προς άλλα κόμματα και κυρίως της Αριστεράς, ενώ πολλές εκατοντάδες χιλιάδες θα έμεναν σπίτια τους. Τα δύο νέα κόμματα προσφέρουν επιλογές και λύσεις. Ο Πάνος Καμμένος δημιούργησε το αντιμνημονιακό κόμμα του στον χώρο της ΝΔ, στο οποίο μέχρι χθες το απόγευμα είχαν ήδη συσπειρωθεί οκτώ διαγραμμένοι δεξιοί βουλευτές, που σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις σύντομα θα υπερβούν τους δέκα και θα συγκροτήσουν αυτοτελή Κοινοβουλευτική Ομάδα, κάτι που θα διευκολύνει την αυτοτελή είσοδο του νέου κόμματός τους στη Βουλή και μετά τις εκλογές. Θεωρείται ευθύς εξαρχής πιθανότατη η κοινοβουλευτική εκπροσώπησή τους, με δυνατότητα μάλιστα να υπερβούν αισθητά το όριο του 3%, άγνωστο πάντως πόσο. Η ίδρυση του κόμματος Κατσέλη - Καστανίδη, με δύναμη ήδη επτά εν ενεργεία βουλευτών διαγραμμένων από το ΠΑΣΟΚ, δίνει διέξοδο στους αντιμνημονιακούς ψηφοφόρους του κυβερνώντος κόμματος. Ενδέχεται και αυτοί να προλάβουν να συγκροτήσουν δική τους Κοινοβουλευτική Ομάδα, συσπειρώνοντας τους αναγκαίους δέκα ή περισσότερους βουλευτές. Αδηλο, πάντως, παραμένει το κατά πόσο θα κατορθώσουν να αντλήσουν τους ψηφοφόρους που χρειάζονται για να μπουν στη Βουλή όχι τόσο από εκείνους που ακόμη και σήμερα δηλώνουν ΠΑΣΟΚ, αλλά από εκείνες τις τεράστιες μάζες ΠΑΣΟΚικών ψηφοφόρων που έχουν δημοσκοπικά διογκώσει εντελώς αφύσικα τη Δημοκρατική Αριστερά του Φώτη Κουβέλη. Σαφώς πιο δύσκολη είναι η είσοδος στη Βουλή του κόμματος των Λ. Κατσέλη και Χ. Καστανίδη από εκείνη του κόμματος του Π. Καμμένου. Για την ώρα, όμως, φαίνεται απολύτως εφικτή. Οψόμεθα.

Από τη στήλη με τίτλο «Στάσεις»

Αμφιθυμικός λαϊκισμός Τα ακούμε βέβαια και στο μεσοδιάστημα από τη μια κάλπη στην άλλη. Αλλά τα ακούμε εντονότερα και οξύτερα σε κάθε προεκλογική περίοδο. Και όσο oδεύουμε προς την ημέρα της ψηφοφορίας, προς αυτήν την τελετή της δημοκρατίας που το νόημά της συρρικνώνεται συνεχώς, οι καταγγελίες πληθαίνουν, παραμένουν όμως αόριστες. Απλώς αιωρούνται και αυτές μαζί με την υπόλοιπη προεκλογική ύλη, θολή πάντοτε και συσκοτιστική. «Σχέδια αποπροσανατολισμού του λαού» ακούμε λοιπόν και διαβάζουμε. Ή: «Οργανωμένη παραπλάνηση των πολιτών». Ή: «Επιχειρούν να υποκλέψουν τη λαϊκή ψήφο». Ή: «Εξαγοράζουν συνειδήσεις». Κι αυτά τα λένε οι ίδιοι εκείνοι πολιτευόμενοι που δεν φείδονται εγκωμίων για «τη γνώση, τη μνήμη και την κρίση του λαού», σύμφωνα με ένα στερεότυπο πιο ξεζουμισμένο και από την τσίχλα που ταλαιπωρεί μανιωδώς ο προπονητής της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, ο σερ Αλεξ Φέργκιουσον. Δεν πρόκειται απλώς για τις παρενέργειες της συνωμοσιο-

Από τη στήλη με τίτλο «Γνώμες»

Γελά ο κλέφτης Δημοσίου Πολύ ωραία αυτά που λέει ο κ. Γ. Κουτρουμάνης για τον εξαγνισμό του ΙΚΑ αλλά ας μην γίνεται υπερβολικός. Δηλαδή, ναι, θα διακόψει δεκάδες χιλιάδες επιδόματα που δίδονται σε άτομα που δεν τα δικαιούνται αλλά τα υπόλοιπα, περί επιστροφής χρημάτων, δεν θα υλοποιηθούν ποτέ. Ο υπουργός Εργασίας διαβεβαιώνει, με τον απόλυτο τρόπο που έχουν οι πολιτικοί, ότι θα απαιτηθεί επάνοδος ρευστού. Είπε ότι πέρα από τις ποινικές κυρώσεις, θα αναζητηθούν αναδρομικά όλα τα ποσά που έχουν εισπραχθεί παράνομα με διάφορους τρόπους από το ασφαλιστικό σύστημα. Υπολογίζει ότι αυτά ανέρχονται σε 2,5 δισ. Δεν μπαίνει σε λεπτομέρειες, για το πώς θα επιτευχθεί τούτο όμως αναλαμβάνει τον ρόλο του: παιζόταν ένα δράμα, ήλθε η ώρα της κάθαρσης και ο ίδιος είναι ο από μηχανής θεός. Ας πιαστούμε από τους πρώτους 40.000 που εντοπίστηκαν από τα νέα ηλεκτρονικά συστήματα. Πώς ακριβώς θα τους υποχρεώσουν να τα επιστρέψουν; Δεν μπορούν να βγάλουν ένα φιρμάνι, μια γενική εντολή «φέρτε πίσω τα κλεμμένα». Καθένας από αυτούς τους 40.000 ψευδοδικαιούχους, που αποτελούν την πρώτη φουρνιά, θα πρέπει να δικαστεί ως επιβάλλει η Δημοκρατία, ως ξεχωριστή περίπτωση. Υπάρχουν δηλαδή 40.000 δικαστικές υποθέσεις στις οποίες το δημόσιο θα διεκδικήσει τα χρήματά του. Ας πάρουμε ένα παράδειγμα, ενός φτωχοδιάβολου για τον οποίο κάποιος παράγοντας σκάρωσε μια σύνταξη. Υπάρχει περίπτωση να έχει τα λεφτά μαζεμένα στην άκρη; Όχι. Οπότε δεσμεύεται η περιουσία του

16

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 16 ΜΑΡΤΙΟΥ 2012

Από την Καθημερινή και το σπίτι του πάει για δήμευση. Θα το επιτρέψουν αυτό οι τοπικές κοινωνίες, οι βουλευτές προστάτες των αναξιοπαθούντων; Δύσκολο.(…) Δεν είναι εύκολο να δοθεί άφεση αμαρτιών – δεν είναι ούτε εύκολο ούτε σωστό. Εκεί όμως θα καταλήξει το ζήτημα, κι ας βαυκαλίζονται οι αρμόδιοι υπουργοί ότι θα φέρουν πίσω τα κλεμμένα. Το χειρότερο από όλα αυτά είναι ότι η ατιμωρησία εμπνέει.

Από τη στήλη με τίτλο «Βομβίδια» «Kοινωνική Συμφωνία» το κόμμα της Λούκας και του Χάρη. Αυτό δεν είναι πολιτικός φορέας, συμφωνική ορχήστρα είναι. Τι διαφορά έχει η κοινωνική συμφωνία από το κοινωνικό συμβόλαιο του Ανδρέα Παπανδρέου; Την ίδια διαφορά που έχουν οι ατομικές με τις συλλογικές συμβάσεις. Η λέξη «συμφωνία» αποτελεί άνοιγμα προς τους Έλληνες μουσικούς («Ηρωική» συμφωνία του Μπετόβεν) και προς το ΚΚΕ (λόγω της συμφωνίας της Βάρκιζας). Εγώ στη θέση τους δεν θα έβαζα καραβάκια στο σήμα του κόμματος. Ακόμη προσπαθεί ο κόσμος να ξεχάσει τον «Τιτανικό» του Γιώργου και το «Σάμινα» του Παπουτσή. Θα προτιμούσα το τριαντάφυλλο, ίσως και κάποιο ζαρζαβατικό ή ακόμη καλύτερα κάποιον βολβό, όπως η πατάτα που έγινε κίνημα. Έτσι θα μπορούσαν να ονομάσουν το κόμμα και ΠΑΤΣΟΚ (Πατατικό Σοσιαλδημοκρατικό Κίνημα). Η δυαρχία Λούκας - Χάρη δεν είναι κακό πράγμα. Το θέμα είναι πώς να περάσει στις εκλογές το 2%. Και άλλα μέτρα 11,6 δισ. ζητάει η τρόικα μέχρι το 2014. Μα τα μόνα μέτρα που δεν πήραν είναι τα μέτρα μας για φέρετρο. Αλλά ποιο φέρετρο; Αυτό κοστίζει. Είτε θα μας κάψουν ομαδικώς στα νέα κρεματόρια που ετοιμάζουν κάποιοι δήμοι ή -ακόμη χειρότερα- θα βιδώσουν κατευθείαν χερούλια στο πτώμα. Τα οπλισμένα τάγματα πολιτοφυλακής μάς μάραναν. Αλλά φαίνεται πως σε κάποιους λείπουν πολύ τα τάγματα ασφαλείας. Στα χρόνια της χούντας υπήρχαν τα περίφημα ΤΕΑ (Τάγματα Εθνικής Ασφαλείας), αποτελούμενα από εθνικόφρονες. Σήμερα η πολιτοφυλακή απευθύνει πρόσκληση ακόμη και στην Αριστερά, η οποία ανακάλυψε εσχάτως τον υπερπατριωτισμό. Βέβαια, έχω την αίσθηση ότι αυτοί που θα ενταχθούν σε αυτές τις ομάδες θα έχουν ως κίνητρο το ότι, αν και μεγάλωσαν, τους αρέσει ακόμη να παίζουν πόλεμο. Γκαγκάν γκαγκάν!


ΣΤΗΛΗ ΙΑΤΡΩΝepikera@otenet.gr

ΧΡΗΣΙΜΑ ΤΗΛΕΦΩΝΑ ΙΑΤΡΩΝ ΝΟΜΟΥ ΗΜΑΘΙΑΣ

Φανή Πατρίκη Ειδική Ψυχίατρος

Τ. Ιατρός Σισμανόγλειου Νοσοκομείου Αθηνών Επισκέψεις κατ’οίκον

Δέχεται: από Δευτέρα - Παρασκευή ώρες: 9:30 - 2:00 μ.μ. & 5:30 - 9:00 μ.μ.

Κατόπιν ραντεβού Μαλακούση 10 1ος όροφ. (πλ. Αγ. Αντωνίου) Τηλ: 2331503022 - 6972251959

e-mail: fanipatriki@yahoo.gr

Πέτρος Ι. Σαρρηγιαννίδης Ορθοπαιδικός Χειρουργός Αθλητίατρος

Προφήτου Ηλία 15 - 3ος όροφος (πεζόδρομος Αγοράς) - Βέροια, 59 100 τηλ. ιατρείου: 23310 21545 - κινητό: 6973 887429

e-mail:doctorpetros@gmail.com www.ortho-veria.gr

ΒΑΧΤΣΕΒΑΝΟΥ ΘΕΟΔΩΡΑ ΙΑΤΡΟΣ ΜΙΚΡΟΒΙΟΛΟΓΟΣ ΒΙΟΠΑΘΟΛΟΓΟΣ l Δέχεται και με ραντεβού Δέχεται & με ραντεβού

Βενιζέλου 31 Βέροια (2ος όροφος)

ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ Δ. ΑΡΖΟΓΛΟΥ ΝΕΥΡΟΧΕΙΡΟΥΡΓΟΣ

Χειρουργική εγκεφάλου Σπονδυλικής στήλης

Περιφερικών νεύρων ΕΚΠΑΙΔΕΥΘΕΙΣ ΣΤΗ ΝΕΥΡΟΧΕΙΡΟΥΡΓΙΚΗ ΠΑΙΔΩΝ ΙΤΑΛΙΑ

ΜΕΤΕΚΠΑΙΔΕΥΘΕΙΣ ΣΤΗ ΧΕΙΡΟΥΡΓΙΚΗ ΣΠΟΝΔΥΛΙΚΗΣ ΣΤΗΛΗΣ ΜΕΓΑΛΗ ΒΡΕΤΑΝΙΑ

Τηλέφωνο: 2331120313 Φαξ: 2331120314 Κινητό: 6973550713 e-mail: vahteo@gmail.com

Μπαλατσινού Λουκία Ιατρός Αλλεργιολόγος 3 Αλλεργική ρινίτιδα 3 Αλλεργικό βρογχικό άσθμα 3 Τροφική και Φαρμακευτική αλλεργία 3 Ατοπικό έκζεμα 3 Δερματίτιδα εξ επαφής 3 Αλλεργία σε σφήκα/μέλισσα

ΔΕΡΜΑΤΙΚΑ ΤΕΣΤ ΚΑΙ ΑΝΟΣΟΘΕΡΑΠΕΙΑ

l

Δέχεται μόνο με ραντεβού

Μητροπόλεως 12 (3ος όροφος) - Βέροια Τηλ.: 6936636264 & 2311180400 arzoglouvasillis@yahoo.com

ΛΑΦΑΖΑΝΗΣ Π. ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΕΙΔΙΚΟΣ ΚΑΡΔΙΟΛΟΓΟΣ

ΣΥΓΧΡΟΝΟ ΚΑΡΔΙΟΛΟΓΙΚΟ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ

Σύμβαση με Ταμεία: - Στρατιωτικών - Τμήμα Συγκοινωνιών

Τηλ. Για ραντεβού: 23310 76061

Βενιζέλου 26, 3ος όροφος Βέροια

Μ. Καρακωστή 16, Βέροια e-mail:lucybalatsinou@yahoo.gr

Τηλ: 2331300212 - 6975858211

e-mail: dr.george.lafazanis@gmail.com

Αντώνιος Π. Τσιτλακίδης ΦΩΤΟΠΟΥΛΟΥ Θ. ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ Ψυχολόγος

Παιδίατρος

Πτυχιούχος Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης

l

ραντεβού

MSc Kλινικής Ψυχολογίας

Universita degli Studi di Parma - Italia l l

Μ. Αλεξάνδρου 27 (2ος όρ.), Βέροια Τηλ: 2331063155 - Κιν. 6946936704 e-mail: anttsit@gmail.com

ΩΡΑΡΙΟ ΙΑΤΡΕΙΟΥ

Συμβουλευτική ενηλίκων, εφήβων, παιδιών Συμβουλευτική επαγγελματικού προσανατολισμού

Δέχεται με ραντεβού

Δέχεται με και χωρίς

9:00 - 13:00 π.μ., 17:30 - 20:30 μ.μ.

Αριστοτέλους 2 (Βενιζέλου γωνία) Βέροια - 3ος όροφος

Τηλ & Fax: 2331071740 - Κιν. 6932707255 e-mail: vivi_veria@yahoo.gr

3 Συμβουλευτική (ατομική, ζευγαριών, γονέων, φροντιστών ασθενών με νόσο Alzheimer) 3 Συμβουλευτική Επαγγελματικού Προσανατολισμού 3 Οργάνωση χρόνου μελέτης (μαθητές-φοιτητές) 3 Αξιολόγηση προβλημάτων μνήμης, προσοχής και προσανατολισμού

Δέχεται με ραντεβού Προφήτη Ηλία 15 (2ος όροφος) Βέροια τηλ. 23310 60883, Κιν. 6945 929810

e-mail: alexiastergiou@yahoo.gr

Φαρμακεία

Ημέρα Από-Έως Φαρμακείο Παρασκευή 13:30-17:30 ΜΟΥΡΑΤΙΔΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΠΙΝΔΟΥ 6 (αστικά-μάρκετ Αρβανιτίδη) Παρασκευή 21:00-01:00 + διαν. ΚΟΥΡΚΟΥΤΑ ΝΙΚΟΛΕΤΑ ΠΙΝΔΟΥ 15 ΚΑΙ ΚΑΡΑΤΑΣΟΥ ΓΩΝΙΑ Σάββατο 08:00-14:30 ΚΟΥΠΑΤΣΙΑΡΗ ΜΑΡΙΑ ΒΙΚΕΛΑ 14 - ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΓΩΝΙΑ Σάββατο 08:00-14:30 ΛΑΪΟΣ ΜΑΝΩΛΗΣ ΜΑΛΑΚΟΥΣΗ 4 - ΑΓΙΟΣ ΑΝΤΩΝΙΟΣ Σάββατο 08:00-14:30 ΛΙΑΚΟΣ ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ ΚΙΜΩΝΟΣ 1-3 ΠΡΟΜΗΘΕΑΣ (πιάτσα ταξί) Σάββατο 14:30-20:30 ΚΛΕΟΤΣΙΚΑΣ ΑΝΤΩΝΗΣ ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ 35 (δίπλα από μάρκετ Αρβανιτίδη) Σάββατο 18:00-01:00 + διαν. Μ Α Σ Ο Υ ΡΑ ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ 18

www.epikeranews.gr

17

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 16 ΜΑΡΤΙΟΥ 2012


Καθημερινη ΕφημερΙδα της κεντρικησ μακεδονιασ | τευχοσ 757

SUDOKU

Σαν σήμερα... 1907: εκλέγονται στη Φινλανδία οι πρώτες βουλευτίνες. Είναι 19 και αναλαμβάνουν τα καθήκοντα τους στις 23 Μαΐου. 1909: ανοίγει στο Λονδίνο το διάσημο πολυκατάστημα Selfridges. 1909: η Ιταλία προτείνει την πραγματοποίηση ευρωπαϊκής διάσκεψης για τα Βαλκάνια. 1913: η Αδριανούπολη καταλαμβάνεται από τα βουλγαρικά στρατεύματα. 1916: ο Αμερικανός Πρόεδρος Γούντροου Γουίλσον στέλνει 12.000 στρατιώτες στα μεξικανικά σύνορα για να καταδιώξουν τον Πάντσο Βίλα. 1917: παραιτείται ο Τσάρος Νικόλαος της Ρωσίας, κατά τη διάρκεια της Φεβρουαριανής Επανάστασης. 1919: σχηματίζεται στο Παρίσι η Αμερικανική Λεγεώνα. 1920: η αμερικανική Γερουσία απορρίπτει για άλλη μια φορά τη Συνθήκη Ει-

τα

ρήνης των Βερσαλλιών. 1921: η Ρουάντα παραχωρείται στη Βρετανία με βελγική συμφωνία. 1924: η Σουηδία αναγνωρίζει την ΕΣΣΔ. 1930: η Μόσχα απαγορεύει την άσκηση πιέσεων στις εκκλησίες. 1933: η κυβέρνηση του Παναγή Τσαλδάρη, που σχηματίστηκε στις 10 Μαρτίου και η οποία διαδέχεται τη βραχύβια κυβέρνηση Οθωναίου, συμπληρώνεται με την ορκωμοσία του Γεωργίου Κονδύλη ως υπουργού Στρατιωτικών. 1935: στη Γερμανία, ο υπουργός Προπαγάνδας Γιόζεφ Γκέμπελς απαγορεύει την κυκλοφορία τεσσάρων εφημερίδων του Βερολίνου.

λουν στην Τσεχοσλοβακία την οποία καταλαμβάνουν αναίμακτα. Ο Πρόεδρος Χάτσα, μετά από καρδιακό επεισόδιο, που υπέστη κατά τη διάρκεια διαπραγματεύσεων, διατάσσει να μην υπάρξει αντίσταση κατά των γερμανικών στρατευμάτων. Ο Χίτλερ μετατρέπει τη Μοραβία και τη Βοημία σε προτεκτοράτα. 1941: γεννιέται ο μουσικός των «Beach Boys», Μάικλ Λαβ. 1943: γεννιέται ο Καναδός σκηνοθέτης Ντέιβιντ Κρόνενμπεργκ. 1945: απελευθερώνονται τα Δωδεκάνησα και ζητούν να ενωθούν με την Ελλάδα. 1951: ο νέος πρωθυπουργός της Περσίας, Μοχάμεντ Μοσαντέκ, κρατικοποιεί τις πετρελαιοπηγές της χώρας, δίνοντας το έναυσμα για μια διεθνή κρίση.

1937: δημιουργείται η πρώτη τράπεζα αίματος στον κόσμο για μεταγγίσεις στο νοσοκομείο Κουκ Κάουντι, στο Σικάγο των ΗΠΑ.

1960: στη Γενεύη πραγματοποιείται η συνδιάσκεψη Ανατολής-Δύσης για τον αφοπλισμό.

1939: τα χιτλερικά στρατεύματα εισβά-

1961: η Νότια Αφρική εγκαταλείπει τη

Βρετανική Κοινοπολιτεία. 1962: γράφεται στην ελληνική Βουλή ο επίλογος του νέου θορύβου, που προκλήθηκε από το κυβερνητικό νομοσχέδιο για την προικοδότηση της πριγκίπισσας Σοφίας, που θα παντρευόταν το Χουάν Κάρλος της Ισπανίας. Παρά τις διαφωνίες κομμάτων, το νομοσχέδιο ψηφίζεται. 1964: παντρεύονται στο Μόντρεαλ του Καναδά η Ελίζαμπεθ Τέιλορ και ο Ρίτσαρντ Μπάρτον. 1965: στην Αίγυπτο, ο Νάσερ επανεκλέγεται στην προεδρία. 1972: κάνει πρεμιέρα η βραβευμένη με Όσκαρ ταινία ο «Νονός», του Φράνσις Φορντ Κόπολα, με πρωταγωνιστές το Μάρλον Μπράντο και τον Αλ Πατσίνο. 1975: πεθαίνει σε ηλικία 69 ετών στο Παρίσι ο μεγιστάνας Αριστοτέλης Ωνάσης. 1979: ο Πρόεδρος της Ρουμανίας Νικολάι Τσαουσέσκου πραγματοποιεί «φιλική» επίσκεψη στη Βουλγαρία.

μιλούν Κριος

Καλά θα κάνετε να προσέξετε τις κινήσεις σας όσον αφορά αλλαγές που θα κάνετε *Μην αφήσετε τρίτους να σας επηρεάσουν ψυχολογικά *Κάντε αλλαγές *Φροντίστε να μετριάσετε το άγχος σας και να μην κάνετε πράγματα που θα σας πιέσουν *Σκεφτείτε καλά τις επιλογές για να μην αγχωθείτε

Λεων

Καλά θα κάνετε να προσέξετε μερικά πράγματα που έχουν να κάνουν να φίλους σας *Μην χάσετε την ευκαιρία να κάνετε αλλαγές που θα σας τονώσουν *Προσπαθήστε να βάλετε σε μια σειρά πράγματα που έχουν να κάνουν με το σπίτι σας *Σχέδια για το μέλλον θα ευνοηθούν και θα σας ανανεώσουν

Τοξοτης

Σε κάποια πράγματα θα χρειαστεί να κάνετε μερικές αλλαγές *Μην κάνετε πράγματα τα οποία μπορούν να σας επηρεάσουν *Φροντίστε τον εαυτό σας *Προσπαθήστε να κάνετε πράγματα που θα σας κάνουν να νιώσετε όμορφα *Μην πιεστείτε για πράγματα που δεν είναι σημαντικά

Ταυροσ

Η σημερινή ημέρα είναι κατάλληλη για να κάνετε πράγματα που θα σας κάνουν να νιώσετε όμορφα *Μην αφήσετε τρίτους να επηρεάσουν τα σχέδια σας *Μετριάστε το άγχος σας και κάντε πράγματα που θα σας βοηθήσουν να ισορροπήσετε καταστάσεις *Μην κάνετε υπερβολές

Παρθενος

Το άγχος σας θα είναι έντονο για αυτό προσπαθήστε να μην πιέσετε καταστάσεις *Σχέδια που αφορούν το μέλλον σας καλά θα κάνετε να τα προσέξετε *Καταστάσεις που μπορεί να σας δυσκόλευαν καλά θα κάνετε να τις προσέξετε *Μην κάνετε πράγματα που μπορούν να σας πιέσουν

Αιγοκερως

Καλά θα κάνετε κάποιες συνήθειες που έχετε να τις αλλάξετε *Μην παρασυρθείτε και κάνετε πράγματα που μπορούν να σας επηρεάσουν, φίλοι μου *Φροντίστε να μετριάσετε το άγχος σας για κάποια πράγματα *Μην φοβηθείτε να κάνετε πράγματα τα οποία θα σας ωφελήσουν πολύ

18

ΔΙΔΥΜΟΙ

Τα άστρα θα είναι φιλικά μαζί σας και θα σας βοηθήσουν να φέρετε στα μέτρα σας όσα σας δυσκόλευαν *Μην κάνετε πράγματα που θα σας δυσκολέψουν *Προσπαθήστε να μετριάσετε το άγχος σας και να κάνετε πράγματα τα οποία θα σας βοηθήσουν να ξεκολλήσετε από όσα σας πίεζαν

Ζυγος

Καταστάσεις που μπορεί να σας δυσκόλευαν καλά θα κάνετε να τις προσέξετε *Μην ασχοληθείτε με πράγματα που μπορούν να επηρεάσουν, φίλοι μου *Σχέδια για αλλαγές θα σας κάνουν να νιώσετε όμορφα με τον εαυτό σας *Αποφύγετε να ασχοληθείτε με υποθέσεις τρίτων *Κινηθείτε με προσοχή

Υδροχοος

Προσπαθήστε να κάνετε μερικές αλλαγές που θα σας βοηθήσουν να βελτιώσετε την καθημερινότητα σας *Μην πιέσετε καταστάσεις και απογοητευτείτε *Ρυθμίστε με σοβαρότητα κάποια πράγματα που έχουν να κάνουν με φίλους σας *Μην φοβηθείτε να κάνετε μερικές αλλαγές

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 16 ΜΑΡΤΙΟΥ 2012

ΚΑΡΚΙΝΟΣ

Καλά θα κάνετε να προσέξετε κάποια πράγματα που έχουν να κάνουν με το σπίτι σας *Μην αφήσετε τρίτους να σας επηρεάσουν *Σκεφτείτε το συμφέρον σας *Καταστάσεις που μπορεί να σας δυσκόλευαν καλά θα κάνετε να τις προσέξετε *Μην αφήσετε σε τρίτους να σας επηρεάσουν

Σκορπιος

Καταστάσεις που έχουν να κάνουν με το σπίτι σας καλά θα κάνετε να τις προσέξετε *Μην φοβηθείτε να πάρετε αποφάσεις *Σκεφτείτε τις κινήσεις σας *Αποφύγετε να κάνετε αλλαγές το διάστημα αυτό *Σκεφτείτε τις κινήσεις σας *Νέα ξεκινήματα θα σας κάνουν να νιώσετε όμορφα

ΙΧΘΕΙΣ

Κατάλληλη είναι σημερινή ημέρα για να ασχοληθείτε με πράγματα τα οποία έχουν να κάνουν με το σπίτι σας *Αποφύγετε να πιέσετε καταστάσεις *Ρυθμίστε με σοβαρότητα ό,τι εκκρεμότητες μπορεί να έχετε *Καταστάσεις που μπορεί να σας δυσκόλευαν προσπαθήστε να τις ξεπεράσετε


αγγελιεσ 

epikera@otenet.gr

ΜΙΚΡΕΣ

Δημοσιεύστε ΔΩΡΕΑΝ όλες τις μικρές αγγελίες στα Επικαιρα Τηλεφωνείστε στο 23310 78080 ή στείλτε στο fax 23310 78087 και στην ηλεκτρονική διεύθυνση epikera@otenet.gr

ΕΝΟΙΚΙΑΣΕΙΣ ΕΝΟΙΚΙΑΖΕΤΑΙ Διαμέρισμα απέναντι από το γήπεδο Βέροιας Σταδίου 35, 80 τ.μ, δωμάτιο, σαλόνι, κουζίνα, ασανσέρ. Τηλ. Επικοινωνίας: 23310-21204 Ενοικιάζεται διαμέρισμα στη Θεσσαλονίκη 45 τ.μ, πλήρως ανακαινισμένο, 2ος όροφος.Τηλ: 6942595995 Ενοικιάζεται κατάστημα 50 τ.μ με υπόγειο πατάρι, WC, δίπλα στο Επιμελητήριο Βέροιας. ΤΗΛ: 2331061594 ΕΝΟΙΚΙΑΖΕΤΑΙ διαμέρισμα 90 τ.μ. κοντά στο ΙΚΑ Βέροιας. Μεσιτικό γραφείο: 6974747117 ΕΝΟΙΚΙΑΖΕΤΑΙ διαμέρισμα 123 τ.μ. στην περιοχή Περικλέους (κέντρο), Βέροια. Μεσιτικό γραφείο: 6974747117 ΕΝΟΙΚΙΑΖΕΤΑΙ Διαμέρισμα στη Θεσ/νίκη 75 τ.μ. για φοιτητές κοντά στα πανεπιστήμια. τηλ: 2331023804, κιν: 6972834596 ΕΝΟΙΚΙΑΖΕΤΑΙ: 2ος όροφος, γκαρσονιέρα 1Δ.Κ.ΜΠ. Τιμή: 250,00 € Τηλ.: 693.246.6.6333 ΕΝΟΙΚΙΑΖΕΤΑΙΔιαμέρισμα στην Καλλιθέα 100τμ, Σ, Κ, 2Δ, WC, 2Ος όροφος (ευκαιριακό ενοίκιο) Τηλ. Επικοινωνίας: 6946491573 ΕΝΟΙΚΙΑΖΕΤΑΙ Γραφείο ανακαινισμένο Βενιζέλου 27, 35 τ.μ, 2 Δ, WC,κλιματιστικό Τηλ. Επικοινωνίας: 6978244410 ΕΝΟΙΚΙΑΖΕΤΑΙ γκαρσονιέρα 50 τ.μ. στον Προμηθέα. Μεσιτικό γραφείο: 6974747117 ΕΝΟΙΚΙΑΖΕΤΑΙ Οικόπεδο στη Νέα Περιφερειακή Οδό, δύο στρέμματα, περιφραγμένο με κεντρική είσοδο μπροστά στην άσφαλτο δίπλα από την ΕΚΟ. Τηλ:2331027683 κ. Σταύρος ΕΝΟΙΚΙΑΖΕΤΑΙ γκαρσονιέρα καινούργια, επιπλωμένη, ένα δωμάτιο, WC, κουζίνα 28 τ.μ. με θέα σε πάρκο, περιοχή Μπότσαρη Θεσ/νίκης. Κατάλληλο για φοιτητές ή ειδικευμένο γιατρό. Πληροφορίες στο τηλ. 6944 529650.

ΕΝΟΙΚΙΑΖΟΝΤΑΙ ΤΡΙΑ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑ 70 τ.μ. το καθένα με 5,30 μ. ύψος με δυνατότητα ένωσις των δύο επί της οδού Καλής Παναγίας 13. Βρίσκονται πάνω στον καινούργιο διαπλατυσμένο δρόμο Πολύ καλή ευκαιρία. τηλ.6947120444 τηλ.οικίας.2331024091 ΕΝΟΙΚΙΑΖΕΤΑΙ διαμέρισμα 50 τμ 1 Δ,Σ,Κ,WC, με αυτόνομη θέρμανση αέριο, περιοχή Ιπποκράτειο στη Θεσσαλονίκη. Πληρ. τηλ. 6945293775 Ενοικιάζεται μονοκατοικία 100 τ.μ. και 100 τ.μ. αποθήκη. Mε αυλή και κήπο σε χαμηλή τιμή. Στον Περιφερειακό έναντι μάρκετ METRO. Πληροφορίες απογευματινές ώρες και Σαββατοκύριακο. Κυρία Σοφία. Τηλ: 6987028122 (what’s up) 2310601916 Ενοικιάζεται διαμέρισμα 90 τ.μ. περιοχή Πασακιόσκι 2Δ, Σαλοτραπεζαρία, μπάνιο, parking. Ανακαινισμένο, οικονομ. ενοίκιο, θέρμανση με ωρομετρητή. Τηλ: 6981646898. Κυρ. Μαρία ΕΝΟΙΚΙΑΖΕΤΑΙ γωνιακό διαμέρισμα στη Βέροια επί της Οδού Ολύμπου αριθ. 2, δεύτερος όροφος, πάνω από 70 τ.μ/ ΣΚ2Δ, ατομικό καλοριφέρ. Τιμή 200 ευρώ. Τηλ. Επικοινωνίας: 6943671469 ΕΝΟΙΚΙΑΖΕΤΑΙ Οροφοδιαμέρισμα, φρεσκοασπρισμένο, ηλιόλουστο και ευάερο με πανοραμική θέα. Βρίσκεται μέσα στην Έδεσσα (Πλατεία Γρανικού), 70 τ.μ., 3ος όροφος με αυτόνομη θέρμανση και ΧΩΡΙΣ κοινόχρηστα. Τιμή 200,00 €. Πληροφορίες στα τηλέφωνα : 23810 27222, 698 9625905. *Κατάλληλο και για ΦΟΙΤΗΤΕΣ. Ενοικιάζεται κατάστημα 40 τ.μ. με πατάρι στην Αλεξάνδρεια στο κέντρο έναντι Κτελ. Σε πολύ καλή κατάσταση και οικονομικό ενοίκιο. Τηλ: 2331061174 Κιν: 6972986414 Κυρ. Λίτσα Ενοικιάζεται διαμέρισμα 70 τ.μ. 1ος όροφος, ατομική θέρμανση και Air-condition. Υπ. Σαλ. Κουζίνα, wc. Εξωτερικές πόρτες αλουμινίου. Στο κέντρο της Αλεξάνδρειας έναντι Κτελ. Τηλ: 6972153508 Κυρ. Γιώτα Ενοικιάζεται διαμέρισμα 80 τ.μ. στον Πρ. Ηλία. 1ος όροφος, διαμπερές, χωρίς πολλά κοινόχρηστα, Aircondition. 2 δωμάτια – σαλόνι – κουζίνα (καθημερινό). Τηλ: 6984535358, 2331065386

ΕΝΟΙΚΙΑΖΕΤΑΙ Στη Θεσ/νίκη - Πανεπιστήμια στούντιο επιπλωμένο 4 ετών 280 ευρώ. Τηλέφωνο επικοινωνίας 6977233555 και 2331023222.

Ενοικιάζεται διαμέρισμα ρετιρέ με απεριόριστη θέα και σε πολύ καλή κατάσταση. 100 τ.μ, θέρμανση με ορομετρητή. Τηλ:2331070926, 6946098247

ΕΝΟΙΚΙΑΖΕΤΑΙ Γκαρσονιέρα 34 τ.μ. πλήρως εξοπλισμένη και ανακαινισμένη με κεντρική θέρμανση, στο κέντρο. τηλ: 2331024302 και 6945669786

Ενοικιάζεται γκαρσονιέρα 52 τ.μ. περιοχή Πασα κιοσκι. Οδός Προύσσης 25, 1ος όροφος, κεντρική θέρμανση. Τηλ: 6936522740

ΕΝΟΙΚΙΑΖΕΤΑΙ Κατάστημα καινούργιο 100τ.μ. στην οδό Καλής Παναγιάς 12. Τιμή 250€. Τηλ. 23310-23765

ΕΝΟΙΚΙΑΖΕΤΑΙ Γκαρσονιέρα επιπλωμένη στο κέντρο της Βέροιας. Τηλ. 23310 70926 – 6946098247.

Ενοικιάζεται γκαρσονιέρα επιπλωμένη στο Ρολόι. Τηλ: 2331070926,6946098247

ΕΝΟΙΚΙΑΖΕΤΑΙ: γκαρσονιέρα 1Δ.Κ.ΜΠ. ανακαινισμένη Τιμή: 280,00 € Τηλ.:693.246.6.633

Ενοικιάζεται γκαρσονιέρα επιπλωμένη στην Καλλιθέα, καινούρια, θέρμανση με ορομετρητή. Τηλ:2331070926, 6946098247

Ενοικιάζεται στο Μακροχώρι διαμέρισμα 1ος όροφος επάνω στον κεντρικό δρόμο δίπλα στα παλιά ΚΕΠ. 100 τ.μ. ΣΚ2Δ ΜΠ Αποθήκη 250 ευρώ. Τηλ: 2331020531 - 6976968274

Ενοικιάζεται διαμέρισμα 85 τ.μ με ατομική θέρμανση, στον 3ο όροφο στην Οδό Σοφίας 50, στο δρόμο προς το Νοσοκομείο.Τηλ: 23310-29457, 27406 ΕΝΟΙΚΙΑΖΕΤΑΙ για επαγγελματική χρήση χωραφοοικόπεδο δύο στρεμμάτων στην περιοχή της λαχαναγοράς Βεροίας (πιο κάτω από τα Λύκεια). Πληροφορίες στα τηλ: 23310 29416 και 69773919 06. Ενοικιάζεται γκαρσονιέρα στην Πλατεία Ωρολογίου 45 τ.μ Ανακαινισμένη, τιμή προσιτή. Τηλ: 6975900184 κυρ. Κατερίνα Ενοικιάζεται κατάστημα 100τ.μ. στη διεύθυνση Καλής Παναγιάς 12.Τηλ επικοινωνίας: 23310 23765

Ενοικιάζεται επαγγελματικός χώρος με άδεια φροντιστηρίου έτοιμος για λειτουργία στο κέντρο της πόλης. Τηλέφωνο επικοινωνίας :6988074096

με ωρομετρητή στην Μητροπόλεως (απέναντι από τον Βερόπουλο) στη Βέροια. Πληροφορίες τηλ. 2331060331, 6970665558, 6944670719, με πολύ οικονομικό ενοίκιο. Ενοικιάζεται επαγγελματικός χώρος 450 τ.μ. στην κεντρική οδό της Μελίκης. Τηλ. 6979790757 Ενοικιάζεται διαμέρισμα στον Προμηθέα, Τραπεζούντος 34, 2ος όροφος, 2 δωμ., σαλοκουζ., τουαλέτα και μπάνιο, φαρδιά βεράντα, αποθήκη στο υπόγειο. Ενοικιάζεται γραφείο (2 χώροι) Βεροής 1 (πλ. Ωρολογίου), 1ος όροφος. Κ. Κώστας 2331066909 6948751731 ΕΝΟΙΚΙΑΖΕΤΑΙ στο ΜΑΚΡΟΧΩΡΙ ( 50 μ. μετά την Εκκλησία του Τιμίου Προδρόμου - στον Κεντρικό δρόμο προς ΔΙΑΒΑΤΟ ) ΝΕΟΚΤΙΣΤΟ - ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΗΣ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗΣ Κατάστημα 75 τ.μ. που συνδέεται με ΑΣΑΝΣΕΡ μεταφοράς εμπορευμάτων με το ΥΠΟΓΕΙΟ περίπου 100 τ.μ.- (προαύλιος χώρος για ΠΑΡΚΙΝΓΚ - Ηλεκτρικά Ρολλά Ασφαλείας - Έτοιμη Φωτεινή Επιγραφή στην Είσοδο ) τηλ. 2331073363 6974474691 ΕΝΟΙΚΙΑΖΕΤΑΙ διαμέρισμα 123 τ.μ. στην περιοχή Περικλέους (κέντρο), Βέροια. Μεσιτικό γραφείο: 6974747117 ΕΝΟΙΚΙΑΖΕΤΑι μικρό διαμέρισμα (στούντιο) στο κέντρο του Παρισιού για την περίοδο από 13 Ιουλίου έως 17 Αυγούστου. Είναι πλήρως επιπλωμένο, διαθέτει Internet και δωρεάν τηλεφωνική σύνδεση με 100 χώρες του κόσμου. Η τιμή για όλη την περίοδο είναι 800 Ε και για μια εβδομάδα 270 Ε. Πληρ. τηλ. 2351028346 ή 0033183961077 και 0033634302582 Ενοικιάζεται κατάστημα 100τ.μ. στη διεύθυνση Καλής Παναγιάς 12.Τηλ επικοινωνίας: 23310 23765 ΕΝΟΙΚΙΑΖΕΤΑΙ διαμέρισμα στη Θεσσαλονίκη στον 6ο όροφο με 2 δωμάτια, κουζίνα, μπάνιο, ατομική θέρμανση φυσικού αερίου, ντουλάπες, τέντες, μπόιλερ, κλιματισμό, ψυγείο, ηλεκτρική κουζίνα και θωρακισμένη πόρτα. Το διαμέρισμα βρίσκεται στην Πλατεία Ιπποδρομείου 17(πλησίον Ναυαρίνου). Τηλ. επικοινωνίας: 23310-61739 και 6948004677

ΠΩΛΕΙΤΑΙ καντίνα πλήρης εξοπλισμένη, περασμένη ΚΤΕΟ και υγειονομικό, σε τιμή ευκαιρίας. Πληροφορίες στο τηλ. 6995845825 κ. Γιώργο. ΠΩΛΟΥΝΤΑΙ σε 4,5 στρ. μπροστά στην θάλασσα στην αμμώδη Παραλία Κορινού Πιερίας συγκρότημα 6 ανεξάρτητων διόρωφων κατοικιών. Κάθε κατοικία είναι 85 τμ σε κήπο 500 μέτρων. Παραδίδονται στα τούβλα ή τελειωμένες. Πληρ. τηλ. 23510 47497, 6976 760579, 6944 865855 ΠΩΛΕΙΤΑΙ μονοκατοικία μεζονέτα σε οικόπεδο 470 τ.μ. στη Μελίκη. Μεσιτικό γραφείο: 6974747117 ΠΩΛΕΙΤΑΙ οικόπεδο 280 τ.μ. στη Σωζόπολη Χαλκιδικής. Μεσιτικό γραφείο: 6974747117 ΠΩΛΕΙΤΑΙ διαμέρισμα ημιυπόγειο 80 τ.μ. στο κέντρο της Βέροιας. Μεσιτικό γραφείο: 6974747117

ΕΝΟΙΚΙΑΖΕΤΑΙ Διαμέρισμα στο κέντρο 1ος όροφος 65 τ.μ.. Ανακαινισμένο με 2Δ, Σαλοκουζίνα, wc, χωλ. Οικονομικό ενοίκιο. Τηλ: 6977266490. Κυρ. Σοφία

Πωλείται παντοπωλείο λόγω συνταξιοδότησης. Τηλ. 2331067760

ΕΝΟΙΚΙΑΖΕΤΑΙ Γκαρσονιέρα 50 τ.μ. Πλουτάρχου 20. τηλ: 2331065187

Αναλαμβάνουμε Διανομές & παραδόσεις εντός πόλης

Ελλάδα Εξωτερικό

16ης Οκτωβρίου 2 Βέροια Τηλ. 2331024624 - 73730 Fax: 2331076210 www.cityexpress.gr

ΕΝΟΙΚΙΑΖΕΤΑΙ γκαρσονιέρα 35τ.μ κοντά στο Δημαρχείο. Έχει σαλοδωμάτιο, κουζίνα, χωλ, w.c .Λίγα κοινόχρηστα, τιμή προσιτή. Τηλ. 2331070853 & 6974297043 Ενοικιάζεται: Διαμέρισμα στο κέντρο, σε καλή κατάσταση, 60 τ.μ., με μπαλκόνια, 1 δωμάτιο, 1 σαλοτραπεζαρία, 1 κουζίνα, wc, σε πολύ καλή τιμή. Περιοχή πίσω από το Δημαρχείο. Κιν: 6974095988 Κυρ. Βέτα Ενοικιάζεται: Μικρό διαμέρισμα 2 δωμάτια, σαλοτραπεζαρία, κουζίνα, μπάνιο 55 τ.μ. Αυτόνομη θέρμανση

19

ΕΝΟΙΚΙΑΖΕΤΑΙ διαμέρισμα 90 τ.μ. κοντά στο ΙΚΑ Βέροιας. Μεσιτικό γραφείο: 6974747117 ΕΝΟΙΚΙΑΖΟΝΤΑΙ 2 διαμερίσματα 106 τ.μ. και 80 τ.μ. (Καλιθέα), επιπλωμένα ή όχι. τηλ: 2331070926 και 2331062347, κιν: 6946098247 και 6943697645 Eνοικιάζονται και πωλούνται στο Μακροχώρι Αριστοτέλους 123 (κεντρικό – γωνία) γραφεία Τηλ. 6988141980 κ. Αντώνης ΕΝΟΙΚΙΑΖΕΤΑΙ Διαμέρισμα επαγγελματικός χώρος Μ. Μπότσαρη (πρώην Φροντιστήρια Καράμπελα – Σαμαρά). Κιν. 6972848470. ENOIKIAZETAI διαμέρισμα στη Θεσσαλονίκη (επί της Μαρτίου), 2 δωμάτια, σαλόνι, αποθήκη, WC. Πληροφορίες τηλ. 6944945165 Ενοικιάζεται κατάστημα 100τ.μ. στη διεύθυνση Καλής Παναγιάς 12.Τηλ επικοινωνίας: 23310 23765 ΕΝΟΙΚΙΑΖΕΤΑΙ Στη Θεσ/νίκη γκαρσονιέρα ρετιρέ, κοντά στα ΚΤΕΛ Μακεδονία (2Δ,Σ,Κ,WC) θέρμανση με ωρομετρητή, πάρκιγνκ. Τιμή 300 €. Τηλ. 2332023001 και 6979521178. Ενοικιάζεται 170 τ.μ. μαγαζί με 180 τ.μ. υπόγειο και αυλή, καινούριο, άριστης κατασκευής, επάνω στην Αριστοτέλους. Κ. Αντώνης. Τηλ.: 6944833396 Ενοικιάζεται Μονοκατοικία στη Βέροια. 100 τ.μ., με κήπο, κοντά στην Opel (Περιφερειακός Βέροιας). 330 ευρώ, τιμή συζητήσιμη. Κα. Σοφία. Τηλ.: 6987028122 2310601916 Ενοικιάζεται διαμέρισμα 90 τ.μ. Κρόνου 3 (Πιερίων). Σαλόνι, 2 υπνοδ/τια, κουζίνα μεγάλη, χολ, μπάνιο, ατομική θέρμανση. Οικονομική τιμή. Τηλ.: 2331025160 Ενοικιαζεται κατάστημα 45 τ.μ., Μαλακούση 1 κατάλληλο για επαγγελματικό χώρο. Τηλ. Πληρ.: 2331024109

ΠΩΛΗΣΕΙΣ

Διαμέρισμα ενοικιάζεται στη Θεσσαλονίκη, Σ. 2Δ.Κ. ΜΠ, 1Ος όροφος για δύο φοιτητές/τριες ή εργαζόμενους, σε καλή κατάσταση και καλή τιμή. Οδός Μπαλταδώρου 3, περιοχή Βενιζέλου. Τηλ. 2310 82090323310 64643- 6982943869

ΕΝΟΙΚΙΑΖΕΤΑΙ Η ΠΩΛΕΙΤΑΙ Κατάστημα Θεσ/ νίκης 43, 100τ.μ. και υπόγειο 100 τ.μ. τηλ: 2331029321

ΕΝΟΙΚΙΑΖΕΤΑΙ Διαμέρισμα 50 τ.μ. (2Δ,Κ,WC) στον 2ο όροφο, Καρακωστή 3. Τηλ. 23310 24403 – 25840.

Πωλείται ΙΣΟΓΕΙΟ κεντρικό κατάστημα επί της Κεντρικής 68 τ.μ. προσιτή τιμή (ευκαιρία). Τηλ. 6977332084

Πωλείται: Τροχόσπιτο μάρκας Fendt εισαγωγής σε πολύ καλή κατάσταση και σε πολύ καλή τιμή, χρώμα άσπρο 7,5 μέτρα με διπλό άξονα. Τηλ: 23310212046946779366 & με όλα τα αξεσουάρ. Πωλούνται:. Σύνθετο στυλ αντίκα . Σαλόνι 3-2-1 με τραπεζάκι, κρεβατοκάμαρα με 2 κομοδίνα, Συρταριέρα κομπλέ Όλα σε τιμή ευκαιρίας λόγω αναχώρησης στο εξωτερικό. Τηλ: 2331121148, 6976665497 κ. Κώστας Ευκαιρία - Πωλείται Μηχανή Kawasaki Z.X.R. Χρώμα πράσινο-άσπρο, μοντέλο 98-99 750 c.c. 130 ίπποι, σε πολύ καλή κατάσταση, έχει γίνει service. Δεκτός κάθε έλεγχος. Κιν.: 6980933545 Πωλείται Scoda octavia τελευταίο μοντέλο σε αρίστη κατάσταση 12.000 ευρώ.Τηλ. 6944856972 Πωλείται γκαρσονιέρα 36 τ.μ. στον 2ο όροφο, χωρίς κοινόχρηστα, περιοχή ΚΤΕΛ, δωμ. με 1 κουφωτή ντουλάπα, κουζίνα μεγάλη με καινούρια ντουλάπα, λουτρό με μπανιέρα. Κ. Τέλης, τηλ.: 6937106652

Πωλείται 2όροφη μονοκατοικία στο Κάτω Μακροχώρι από 115 τ.μ. ο όροφος, σε 500 τ.μ. οικόπεδο. 3 υπνοδ/τια, μπάνιο, σαλοτραπεζ. μεγάλη. Πωλείται ταμειακή μηχανή σε καλή τιμή. Πωλείται μηχάνημα ελέγχου πλαστών χαρτονομισμάτων. Τιμή 40 ευρώ. Πωλουνται ξύλινα ράφια σε πολύ οικονομική τιμή.

Τηλ.: 6982751266

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 16 ΜΑΡΤΙΟΥ 2012

ΕΥΚΑΙΡΙΑ Πωλείται

Σαλόνι σε άριστη κατάσταση τεμ. τριθέσιο-διθέσιο. Μπρεζέρα σκαμπό τραπεζάκι κρύσταλλο με μεγάλα μαξιλάρια και δώρο το φωτιστικό. Ευκαιρία όλο το σετ. Μόνο 900 ευρώ. Κατοικία στο Πλατύ Ημαθίας σε οικόπεδο 180 τ.μ. με αυτόνομη θέρμανση, με πρόσοψη στον πεζόδρομο, σε πολύ καλή κατάσταση, ο όροφος 70 τ.μ., ισόγειο 70 τ.μ. (είναι κατάστημα με αποθηκευτικό χώρο). ΕΥΚΑΙΡΙΑ. Μόνο 70.000 ευρώ.

Τηλ. πλ.: 28213004676956029637 Κυρ. Μάγρα

ΕΥΚΑΙΡΙΑ Πωλείται

Επαγγελματικός εξοπλισμός πιτσαρίας κ μεμονωμένα. Ελαφρώς μεταχειρισμένα και σε καλή κατάσταση.

Τηλ. πλ.: 6982.655.665

ΕΥΚΑΙΡΙΑ Πωλείται 120 τ.μ. στο κέντρο κοντά στη Μητρόπολη, με ατομική θέρμανση, σε πολύ καλή κατάσταση, χωρίς κοινόχρηστα, στον 4ο όροφο, διαμπερές, 2 υπνοδ/τια, 2 μπάνια, σαλοκουζ., σαλοτραπεζ., αποθηκευτικός χώρος. (Τιμή ευκαιρίας) Μόνο 70.000 ευρώ

Τηλ.: 2331028644 Κιν.: 6976320394 Κα. Έφη


αγγελιεσ

Καθημερινη ΕφημερΙδα της κεντρικησ μακεδονιασ | τευχοσ 757

ΜΙΚΡΕΣ Δημοσιεύστε ΔΩΡΕΑΝ όλες τις μικρές αγγελίες στα

Επικαιρα

Τηλεφωνείστε στο 23310 78080 ή στείλτε στο fax 23310 78087 και στην ηλεκτρονική διεύθυνση epikera@otenet.gr ΖΗΤΗΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ

Βοηθός λογιστή / υπάλληλος γραφείου με 4 ετή εμπειρία σε λογιστικές υπηρεσίες,πολύ καλή γνώση Η/Υ, κάτοχος διπλώματος, με εκπληρωμένες στρατιωτικές υποχρεώσεις ζητάει εργασία. Τηλ.6983149358 κ. Αλέξανδρος

Μαθηματικά ΓυμνασίουΔημοτικού. Πληρ. Κιν: 6944582057. Κυρ. Τασούλα. Όλη μέρα

Νοσοκόμα αναλαμβάνει τη φύλαξη ηλικιωμένων πρωινές ώρες.Τηλ:6987347068

Κυρία αναλαμβάνει φύλαξη ηλικιωμένων. Τηλ. 6982751266

Οδηγός με δίπλωμα Β,Γ και Ε κατηγορίας, με προϋπηρεσία στο χώρο, ζητά εργασία. Τηλ:2331028798, 6984594045 Κ. Σάκης Κυρία πωλήτρια με εμπειρία στο χώρο ζητά εργασία σε λαική αγορά, πρατήρια άρτου, φούρνους ή ζαχαροπλαστεία Τηλ: 2331028798, 6984594045 Κ. Ευγενία Καθηγήτρια, πτυχιούχος της Γαλλικής Γλώσσας και Φιλολογίας του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, παραδίδει ιδιαίτερα μαθήματα γαλλικών σε μαθητές όλων των επιπέδων. Παράλληλα μπορεί να αναλάβει την καθημερινή προετοιμασία των μαθητών δημοτικού σε όλα τα σχολικά τους μαθήματα. Τιμές προσιτές. Τηλ. Επικοινωνίας: 6979911364 καθηγήτρια πτυχιούχος ελληνικής φιλολογίας του Α.Π.Θ. παραδίδει ιδιαίτερα μαθήματα σε μαθητές γυμνάσιου και λυκείου σε προσιτές τιμές. τηλ. επικοινωνίας 6973504555 κα Χριστίνα ΚΑΘΗΓΗΤΡΙΑ Αγγλικών του Α.Π.Θ. παραδίδει ιδιαίτερα μαθήματα όλων των επιπέδων. Τιμές προσιτές. Τηλ. 6972021231 Καθηγήτρια Πληροφορικής παραδίδει μαθήματα σε μαθητές Λυκείου, ΕΠΑΛ, ESDL &

Αναλαμβάνουμε καθαρισμό γραφείων, κήπων και καθαρισμό σκαλών και λοιπών χώρων. Τηλ. 6982751266

Κυρία Ελληνίδα Ζητάει εργασία με προϋπηρεσία στο χώρο της φύλαξης με φροντίδα σε ηλικιωμένα άτομα, και στην καθαριότητα σε χώρους όπως γραφείαοικίες-Δημ. χώρους-Σούπερ μάρκετ. Τηλ.: 6980136042 Κυρ. Αλεξάνδρα. Μαθηματικός παραδίδει ιδιαίτερα μαθήματα σε μαθητές Γυμνασίου και Λυκείου. Τηλ.: 6945439505 Μαθηματικοσ με πτυχίο Braille παραδίδει ιδιαίτερα μαθήματα σε μαθητές με τύφλωση. Τηλ. 6993273011 ΑΝΑΛΑΜΒΑΝΩ κάθε είδους οικοδομικά μερεμέτια και διαρρυθμίσεις οικιών και καταστημάτων, έλληνας τεχνίτης. Κιν. 6945974197. ΖΗΤΕΙ ΕΡΓΑΣΙΑ Κύριος τίμιος σοβαρός, μη καπνιστής, ελεύθερος, με πολυετή πείρα σε διανομέςπωλήσεις και EX-VANσε τρόφιμα κ.α., σε Αθήναεπαρχία- νησιά. Δυνατότητα ταξιδιών και διαμονής παντού ζητεί εργασία. Είναι αυτοασφάλιστος. Τηλ. 6970954486 Κυρία, Ελληνίδα, έμπειρη ΖΗΤΑ ΕΡΓΑΣΙΑ για καθορισμό σπιτιών, γραφείων κ.λ.π. Αναλαμβάνει επίσης τη φροντίδα ηλικιωμένων. Επικοινωνία στο τηλ. 6945 975452 κ. Βάσω. Κυρία Ελληνίδα αποκλειστική νοσοκόμα

αναλαμβάνει τη φροντίδα ηλικιωμένων με προϋπηρεσία στο χώρο (κάνει και ενέσεις). Ή πρωί ή βράδυ για φύλαξη. Κιν: 6937670106 Τηλ: 2331075093 Κυρ. Σοφία

Έλληνας συνταξιούχος ζητάει εργασία ως κηπουρός, οξυγονοκολλητής και παντώς τύπου εργασίες. Τηλ.: 2331063664 - 6986871225. Κυρ. Δημήτρης

Ζευγάρι αναλαμβάνει τη φύλαξη ηλικιωμένων ατόμων. Τιμή λογική. Τηλ: 6944294123. Κυρ. Μαρία, όλη μέρα

Κυρία Ελληνίδα με πείρα αναλαμβάνει καθαρισμό σπιτιών, γραφείων και δημοσίων χώρων. Κα. Αναστασία. Τηλ.: 6947813460

Καθηγήτρια φιλόλογος παραδίδει ιδιαίτερα μαθήματα σε μαθητές Δημοτικού – Γυμνάσιου και Λυκείου. Τιμές προσιτές. Τηλ. επικοινωνίας 6984063563

Κοπελα με μεγάλη εμπειρία και χωρισ υποχρεωσεισ ΑΝΑΛΑΒΑΝΕΙ καθαρισμό σπιτιών και επαγγελματικών χώρων. Τηλ.: 6972688217

Τελειόφοιτος του Τμήματος Μαθηματικού Ιωαννίνων παραδίδει μαθήματα σε παιδιά Δημοτικού, Γυμνασίου, Λυκείου. Τιμές λογικές. Τηλ επικ: 6955540910. email: klio55349@yahoo.gr Κυρία αναλαμβάνει εργασία επιδιόρθωσης ρούχων , με εμπειρία, μόνο απογευματινές ώρες. κ. Κική. Τηλ: 6979691599 Ζήτηση εργασίας Ζητώ δουλειά ως οδηγός ή πωλητής. Κατέχω Επαγγελματικό Δίπλωμα Γ΄ Κατηγορίας, εμπειρία και άριστες γνώσεις του οδικού δικτύου. κ.Χρήστος: 6974325285 Πτυχιούχος: Αγγλικής Φιλολογίας του Α.Π.Θ. παραδίδει ιδιαίτερα μαθήματα σε παιδιά δημοτικού και Γυμνασίου ή εργασία σε φροντιστήριο. Τιμές προσιτές. Τηλ: 6949689191. Κυρ. Χρύσα ΖΗΤΕΙ ΕΡΓΑΣΙΑ κυρία με προϋπηρεσία στο χώρο της φροντίδας ηλικιωμένων και της φύλαξης μικρών παιδιών, ζητά εργασία. Μόνο σοβαρές προτάσεις. Τηλ: 6976665497 κ. Μιχαέλα. ΖΗΤΕΙ ΕΡΓΑΣΙΑ οδηγός επαγγελματίας με προϋπηρεσία στο χώρο και με δίπλωμα 5ης κατηγορίας, ζητά εργασία σε οποιοδήποτε τομέα. Τηλ:2331121148 κ. Κώστας Ζήτηση Εργασίας Ζητάω δουλεία ως καθαρίστρια. Μπορώ να καθαρίζω σπίτια, σκάλες, γραφεία και επαγγελματικούς χώρους. Τηλ. επικοινωνίας: 6979260569 Κάτοχος Proficiency (CEF C2) και με παρακολούθηση σεμιναρίων εκπαίδευσης καθηγητών παραδίδει κατ’ οίκον μαθήματα Αγγλικών σε παιδιά δημοτικού και γυμνασίου. Άριστη επικοινωνία με τα παιδιά. Τιμές πολύ προσιτές. Τηλ: 6986002875 Ώρες επικοινωνίας: μετά τις 11 πμ Κυρία Ελληνίδα Ζητάει εργασία στη φύλαξη ηλικιωμένων, μέρα ή νύχτα με πρωί παρέα στο χώρο. Κυρία Τούλα. Τηλ.: 2331039504

20

ΚΥΡΙΑ με μεγάλη εμπειρία ζητά εργασία για καθαρισμό σπιτιών γραφείων κ.λ.π. Επίσης φροντίζει και ηλικιωμένους. Ωράριο ελεύθερο. Κιν. 6973917652, κα Γιάννα. ΟΔΗΓΟΣ Με Γ’ κατηγορία δίπλωμα με γνώση Γερμανικών και Αγγλικών, ψάχνει εργασία. Κιν. 6934798786. Καθηγήτρια με εμπειρία παραδίδει ιδιαίτερα μαθήματα σε παιδιά δημοτικού σε πολύ χαμηλές τιμές. Πληροφορίες στο τηλ: 6973292661 ΠΤΥΧΙΟΥΧΟΣ με 20ετη εμπειρία στο χώρο του Marketing και των Πωλήσεων σε επιχειρήσεις της Αθήνας. στο χώρο της διαφήμισης και του επισιτισμού, με άριστη γνώση αγγλικής και Η/Υ. αναζητά εργασία στο νομό Ημαθίας ή στην ευρύτερη περιοχή. ΤΗΛ.6940848513 Λογίστρια με 10ετή εμπειρία στο χώρο και κάτοχος Επαγγελματικής άδειας τάξης Γ’, καλή γνώση Η/Υ και λογιστικών προγραμμάτων Singular ζητά εργασία. Πληρ. Κ. Ελένη Τηλ. 6984887501 Καθηγήτρια πτυχιούχος Αγγλικού πανεπιστημίου με πείρα και μεταδοτικότητα παραδίδει ιδιαίτερα μαθήματα. Τιμές προσιτές. Τηλ: 6971715721 μετά τις 10 π.μ Μαθηματικός απόφοιτος Πανεπιστημίου Ιωαννίνων παραδίδει ιδιαίτερα μαθήματα σε μαθητές Γυμνασίου και Λυκείου. Τιμές προσιτές & συζητήσιμες. Τηλ: 6974756055 Καθηγήτρια, φιλόλογος, πτυχιούχος της Ελληνικής Φιλολογίας του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης με μεταπτυχιακές σπουδές στη Νεοελληνική Φιλολογία (Α.Π.Θ.) παραδίδει μαθήματα σε μαθητές γυμνασίου και λυκείου. Τιμές προσιτές. Τηλ. 6977985328 ΒΙΒΛΙΟΔΕΤΡΙΑ επαγγελματίας ζητάει εργασία (τυπογραφεία) σε βιβλιοδετεία, εργαστήρια, εκδοτικούς οίκους. Κιν.6993033111. Νηπιαγωγός, απόφοιτη του Αριστοτέλειου Πανεπιστήμιου Θεσσαλονίκης, με πεντάχρονη υπηρεσία σε νηπιαγωγείο και παιδικό σταθμό, αναλαμβάνει τη φύλαξη παιδιών και

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 16 ΜΑΡΤΙΟΥ 2012

παραδίδει μαθήματα σε παιδιά δημοτικού. Τηλ:2331070428, 6987755089 Φιλόλογος παραδίδει ιδιαίτερα μαθήματα σε μαθητές Δημοτικού, Γυμνασίου & Λυκείου με υπευθυνότητα και μεταδοτικότητα για κάλυψη κενών και προετοιμασία μαθημάτων. Παρέχεται δωρεάν εκπαιδευτικό υλικό. Τηλ. 6984784195 ΒΡΕΦΟΝΗΠΙΟΚΟΜΟΣ Τ.Ε.Ι. με εμπειρία σε ιδιωτικό και δημόσιο παιδικό σταθμό αναλαμβάνει την φύλαξη, ψυχαγωγία και διαπαιδαγώγηση βρεφών και παιδιών, καθώς και το διάβασμα τους στις τάξεις του δημοτικού. Τηλέφωνο επικοινωνίας : 6979540515. καθηγήτρια φιλοσοφίας - παιδαγωγικής- ψυχολογίας (ειδ. μαθησιακές δυσκολίες) με πολυετή εμπειρία, αναλαμβάνει την μελέτη μαθητών δημοτικού, γυμνάσιου, λυκείου. οργανωμένες σημειώσεις. προσιτές τιμές. τηλ. 2331074034 κιν. 6945362637 Κυρία Ελληνίδα αναλαμβάνει τον καθαρισμό οικιών - γραφείων - σκάλες και σούπερμαρκετ. Τηλ: όλη μέρα 6986619334 Κυρ. Κυριακή Ζητάω εργασία σε φορτηγό κατηγ. Γ & Ε. Εμπειρία και γνώση στο οδικό δίκτυο πανελλαδικά. Κυρ. Δημήτρης, Τηλ: 6932377561 Φιλόλογος Πτυχιούχος Δ.Π.Θ. με ειδίκευση στην Κλασική Φιλολογία παραδίδει ιδιαίτερα μαθή,ατα σε προσιτές τιμές. Τηλ: 2331066491 - Κιν. 6936409970 Καθηγήτρια Αγγλικών απόφοιτος Α.Π.Θ. με διδακτική εμπειρία σε όλα τα επίπεδα παραδίδει ιδιαίτερα μαθήματα. Τιμές προσιτές. Τηλ.: 6984066130 Μαθηματικός απόφοιτη του Α.Π.Θ. παραδίδει ιδιαίτερα μαθήματα μαθηματικών, φυσικής και χημείας σε μαθητές δημοτικού, γυμνασίου και λυκείου. Τιμές προσιτές. Τηλ. 6978003217

Φυσικός παραδίδει ιδαίτερα μαθήματα Φυσική, Μαθηματικά, Χημεία σε μαθητές ΓυμνασίουΛυκείου. Τιμές προσιτές. Κιν: 6976859403. Κυρ. Θεόδωρος Κοπελα με μεγάλη εμπειρία και χωρισ υποχρεωσεισ ΑΝΑΛΑΒΑΝΕΙ την φροντίδα παιδιών. Τηλ.: 6972688217 Καθηγήτρια Φιλόλογος με φροντιστηριακή πείρα, παραδίδει ιδιαίτερα μαθήματα σε μαθητές Γυμνασίου και Λυκείου. Τιμές προσιτές. Τηλ: 6938473201 κ. Κική Αναλαμβάνω μεταφράσεις κειμένων, εργασιών, βιβλίων κ.λπ από Αγγλικά σε Ελληνικά και από Ελληνικά σε Αγγλικά. Γνώση εξειδικευμένων ορολογιών. Επίσης αναλαμβάνω τη σύνταξη εργασιών (πτυχιακών κλπ) και διορθώσεις κειμένων στα Ελληνικά και στα Αγγλικά Τιμές εξαιρετικά προσιτές, κ. Απόστολος τηλ. 6943879175 Εργατοτεχνίτης με εργασία στους ελαιοχρωματισμούς, σοβάδες, χτισίματα, γκρεμίσματα, σε πολύ καλές τιμές μέχρι 50% έκπτωση. Τηλ. καθημερ. 6939435435, Κυρ. Στέφανος Τεχνίτης: γκρεμίσματα, χτισίματα, σοβάδες, ελαιοχρωματισμούς και κάθε είδους τεχνική εργασία στις καλύτερες τιμές της αγοράς. Μέχρι 50% έκπτωση. Τηλ. 6939435435, Κυρ. Στέφανος

Προσοχή: Κυρία με άμεση ανάγκη για εργασία στο χώρο της καθαριότητας σε οικίες, σιδέρωμα και ότι έχει σχέση σε αυτό. Κιν. 6977641489 Κυρ. Πόπη

ΧΑΘΗΚΕ ΘΗΛΥΚΟΣ ΓΕΡΜΑΝΙΚΟΣ ΠΟΙΜΕΝΙΚΟΣ 9ΕΤΩΝ ΑΚΟΥΕΙ ΣΤΟ ΟΝΟΜΑ ΕΡΗ ΚΑΙ ΦΟΡΑΕΙ ΤΣΙΠΑΚΙ. ΕΧΕΙ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΣΤΑ ΠΙΣΩ ΠΟΔΙΑ ΚΑΙ ΦΟΡΑΕΙ ΑΛΥΣΙΔΑ.ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6936905045

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΕΛΕΤΩΝ ΒΕΡΟΙΑΣ ΣΤΕΦΑΝΙΑ - ΣΤΟΛΙΣΜΟΙ ΜΝΗΜΟΣΥΝΩΝ

ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΚΟΥΡΕΑΣ Αναλαμβάνουμε την τελετή του αγαπημένου σας προσώπου με σεβασμό - εξυπηρέτηση ποιότητα και ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ. Μεταφορές των προσφιλών σας σε όλη την Ελλάδα και από εξωτερικό. Λειτουργούμε όλο το 24ωρο και με ανοιχτή γραμμή ΒΟΗΘΕΙΑΣ.

ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ 153 - ΒΕΡΟΙΑ ΤΗΛ. 23310 74222, ΚΙΝ. 6947934834, 6932 464356


αγγελιεσ 

epikera@otenet.gr

ΜΙΚΡΕΣ

Δημοσιεύστε ΔΩΡΕΑΝ όλες τις μικρές αγγελίες στα Επικαιρα Τηλεφωνείστε στο 23310 78080 ή στείλτε στο fax 23310 78087 και στην ηλεκτρονική διεύθυνση epikera@otenet.gr

ΠΡΟΣΦΟΡΑ ΕΡΓΑΣΙΑΣ Γνωστή Κατασκευαστική Εταιρία με έδρα τη Βέροια-Ημαθίας, ζητά εξωτερικούς συνεργάτες-πωλητές. Αποστολή Βιογραφικών Σημειωμάτων στα: 23310.73080 (Fax) ή archikatt@ gmail.com (e-mail) κ’ Γνωστή Κατασκευαστική Εταιρία με έδρα τη Βέροια-Ημαθίας, ζητά ηλεκτρολόγους με εμπειρία στις εγκαταστάσεις φωτοβολταϊκών συστημάτων. Αποστολή Βιογραφικών Σημειωμάτων στα: 23310.73080 (Fax) ή archikatt@gmail.com (e-mail) ΖΗΤΟΥΝΤΑΙ ΑΤΟΜΑ ΓΙΑ ΕΡΓΑΣΙΑ ΣΕ ΣΟΥΒΛΑΤΖΙΔΙΚΟ ΜΕ ΠΡΟΫΠΗΡΕΣΙΑ. ΠΛΗΡ. 6932235034, 2351025252: Φώντα (εστιατόριο αχινός) ΖΗΤΕΙΤΑΙ: Άτομο για εργασία στο χώρο της πώλησης για το νομό Ημαθίας Τηλ. 2331500124 ώρες καταστημάτων Zητείται κοπέλα για εργασία σε καφετέρια. Να γνωρίζει την εργασία του σέρβις. Τηλ. Πληρ: 6936631657 Ζητούνται συνεργάτες για εταιρεία

παροχής υπηρεσιών που δραστηριοποιείται σε αποκλειστικά είδη προώθησης δικτύου (Γερμανικά προϊόντα Aloe-Vera). Κέρδη ικανοποιητικά. Τηλ: 6972378742. Κυρ. Κυριάκος

ευρώ. Ετεοκλή 6 προς Καλή Παναγιά. Τηλ: 2331023765 Πωλείται χαρτί απόσυρσης. Τηλέφωνο 6937113039

Πολυεθνική με 15ετή παρουσία στην Ελλάδα και 50ετή στην παγκόσμια αγορά που δραστηριοποιείται στο χώρο του μάρκετινγκ πολλαπλών επιπέδων προωθώντας οικολογικά προϊόντα άριστης ποιότητας, αναζητά άτομα δραστήρια και προσφέρει εργασία με ευέλικτο ωράριο και πολύ ικανοποιητικές αμοιβές. Τηλ.: 6973531150 What’s Up: 6984740195 Από Όμιλο Φροντιστηρίων ζητούνται για συνεργασία στην περιοχή σας: α) Άτομα δραστήρια για δημιουργία και διαχείριση Φροντιστηρίων και β) Καθηγήτριες Ξένων Γλωσσών. Τηλ: 2310-827106 fax: 2310819424 e-mail: alsschools@yahoo.com

ΠΩΛΕΙΤΑΙ ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΣ fast food (2 μηνών) κομπλέ, τύπου Goody’s πολυτελειας μαζί με παγωτομηχανή. Τηλ: 6984152882 ΠΩΛΕΙΤΑΙ Επιχείρηση Κέντρο Αισθητικής Spa στο κέντρο της Βέροιας, προσφάτως πλήρως ανακαινισμένη. Τηλ. επικοινωνίας 2331070117 από 20.00μ.μ. έως 22.00μ.μ ΠΩΛΕΙΤΑΙ μονοκατοικία στα Παλατίτσια Βέροιας. Μεσιτικό γραφείο: 6974747117 Πωλείται οικόπεδο στην Οδό Καλή Παναγιά 380 τ.μ σύνολο οικοδομήσιμο σε καλή τοποθεσία Τιμή Ευκαιρίας Τηλ:2331023765 ΠΩΛΕΙΤΑΙ διαμέρισμα ανακαινισμένο στη Θεσσαλονίκη κοντά στα Πανεπιστήμια απέναντι από τη Ροτόντα. Διαθέτει δύο δωμάτια, σαλόνι, κουζίνα, WC. Τιμή 95.000 Ε. Πληρ. τηλ. 6979 985665, 6972 823840 ΠΩΛΕΙΤΑΙ Διαμέρισμα 75 τ.μ. Μανδυλάρα 43 στη Βέροια, 2ος όροφος. τηλ: 6940006656 ΠΩΛΕΙΤΑΙ γραφείο 67 τ.μ. στο κέντρο της Θεσ/νίκης. Μεσιτικό γραφείο: 6974747117

ΠΩΛΕΙΤΑΙ στο Πλατύ οικοδομή με κατάστημα στο ισόγειο και διαμέρισμα στον 1ο όροφο με αποθήκη, σε οικόπεδο 180τ.μ. στο κέντρο του Πλατέος. Τιμή συζητήσιμη. Πληροφορίες στο τηλ. 6956029638 - 6972381385 ΠΩΛΕΙΤΑΙ οικόπεδο 202,97 τ.μ. στην περιοχή πάνω από την Πιερίων (όπισθεν Παγούρα). Τιμή 70.000 ευρώ (ευκαιριακό). Μεσιτικό γραφείο: 6974747117 ΠΩΛΕΙΤΑΙ ΕπιχείρησηΑρτοζαχαροπλαστείο πλήρως ανακαινισμένο στο κέντρο της Βέροιας Τιμή ευκαιρίας Μεσιτικό Γραφείο: 6974747117

ΖΗΤΕΙΤΑΙ ΟΔΗΓΟΣ ΤΑΞΙ ΜΕ ΕΙΔΙΚΗ ΑΔΕΙΑ ΤΗΛ.2331071553-6936905045 ΖΗΤΕΙΤΑΙ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟΣ ΚΑΙ ΜΗΧΑΝΙΚΟΣ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΩΝ ΤΗΛ 2331071553-6936905045

ΠΩΛΕΙΤΑΙ Οικία στο πανόραμα 240 τ.μ. 3ος όροφος, με γκαράζ και πανοραμική θέα με προσιτή τιμή. τηλ: 6974322308

Ζητείται: Από Λογιστικό Γραφείο συνάδελφος λογιστής για συστέγαση, συνεργασία. Το γραφείο είναι πλήρες εξοπλισμένο. Πληρ. Τηλ: 6949092061 Κυρ. Ευαγγελία

ΠΩΛΕΙΤΑΙ Μονοκατοικία στα Ριζώματα 90 τ.μ Ημιτελής, καινούρια Σε τιμή ευκαιρίας Τηλ: 6944546553, κ. Γιώργος ΠΩΛΕΙΤΑΙ Στο Λιτόχωρο Πιερίας βίλα 234 τ.μ. με υπόγειο πάρκινγκ, αποθήκη, με 2,5 στρ. οικόπεδο, πανοραμική θέα βουνόθάλασσα. τηλ: 6976391864

ΠΩΛΗΣΕΙΣ ΠΩΛΕΙΤΑΙ Οικία 100 τ.μ. στον τρίλοφο, μονοκατοικία, 3 ετών καινούρια με 2 οικόπεδα 600 τ.μ. ατομική θέρμανση. τηλ:2331093480, κιν: 6979939697

ΠΩΛΕΙΤΑΙ διαμέρισμα στη Βασ. Όλγας (πλησίον Μπότσαρη) με αέριο, ανατολικό όλο στο φως, 6ος όροφος (2Δ, ΣΛ, Κ, WC), κατάλληλο για κατοικία ή ιατρείο. Πληροφορίες στο τηλ. 6930 561762.

Πωλείται οικόπεδο 240τ.μ. το οποίο περιλαμβάνει οίκημα εντός, στην διεύθυνση Ετεοκλή 6 – Βέροια. Τηλ επικοινωνίας: 23310 23765 ΠΩΛΕΙΤΑΙ Οικόπεδο άρτιο και οικοδομήσιμο 375τμ στην Αλεξάνδρεια Ημαθίας, στους Αμπελότοπους με 15μ πρόσοψη επί της οδού Δυτικής Μακεδονίας. Τηλέφωνο: 693 29 811 29 ΠΩΛΕΙΤΑΙ οικιακός εξοπλισμός (έπιπλα σαλονιού, ψυγείο, πλυντήριο, χαλιά και όλα όσα χρειάζονται για ένα σπίτι. Σε τιμή ευκαιρίας. Τηλ: 6956029638, 6972381385 ΠΩΛΕΙΤΑΙ Άδεια ΤΑΧΙ (μόνο άδεια ή με το όχημα μαζί) Τηλ. Επικοινωνίας: 6977947813 κ.Τάσος

ΠΩΛΕΙΤΑΙ Τσιμισκή με Γούναρη στη Θεσ/νίκη διαμέρισμα 145 τ.μ. 2Δ, Σ, ΣΚ, αποθήκη, μπάνιο, WC, 3ος όροφος, κατάλληλο και για επαγγελματική στέγη. τηλ: 2310222777 και 2392052883

Ενοικιάζεται μαγαζί επί της Μητροπόλεως πρώην Vodafone. Ενοικιάζεται 1ος και 2ος όροφος 100 τ.μ. ο 1ος και 100 τ.μ. ο 2ος μικτά κατά όροφο ή και οι 2 μαζί στην Μητροπόλεως 34. (κατάλληλο για επαγγελματική στέγη, φροντιστήριο, γραφεία, κ.α.) Ενοικιάζεται διαμέρισμα 85 τ.μ. με αποθήκη και γκαράζ, 1ος όροφος, καινούριο, Σάμου 7Α Ενοικιάζεται διαμέρισμα 100 τ.μ. καινούριο, με αποθήκη και γκαράζ, 4ος όροφος, Σάμου 7Α πωλειται οικόπεδο 1,5 στρ. κάτω από την Εληά επί της Σάμου.

Τηλ. Πληρ.: 2331023010 Κα. Σοφία

ΠΩΛΕΙΤΑΙ SCONTA FABIA Χρώμα μαύρο, μοντέλο 2004 1400 κυβικά. Σχεδόν καινούριο, κάθε έλεγχος δεκτός Τηλ:6977262582 κυρ. Γιάννης ΠΩΛΕΙΤΑΙ Οικόπεδο στα Ριζώματα και δομήσιμο. Τηλ:6944546553 Πωλείται ή ενοικιάζεται διαμέρισμα στην περιοχή Προμηθέα με θέα και ατομική θέρμανση. Τηλ. Επικοινωνίας 23310 25905- 6972842070

ΠΩΛΕΙΤΑΙ Οικόπεδο 308 τ.μ. στην πλατεία του Σταυρού. τηλ: 6947328265

ΠΩΛΕΙΤΑΙ διαμέρισμα 93 τ.μ. στο (κέντρο) πολύ καλό. Τιμή 90.000 ευρώ. Μεσιτικό γραφείο: 6974747117

ΠΩΛΕΙΤΑΙ τουριστική επιχείρηση από 10 καινούργιες γκαρσονιέρες στην Παραλία Λεπτοκαρυάς. Πληρ. Τηλ. 6906 584427

ΠΩΛΕΙΤΑΙ διαμέρισμα 100 τ.μ. περίπου την περιοχή Αντ. Καμάρα (κέντρο) Βέροια. Μεσιτικό γραφείο: 6974747117

ΠΩΛΕΙΤΑΙ Οικόπεδο 220 τ.μ. με 2όροφο κτίσμα, πίσω από το γήπεδο της Βέροιας Τηλ. επικοινωνίας 6977691662 κ. Νίκος

Πωλείται αυτοκίνητο μάρκας Citroen Saxo, χρώμα μπεζ μεταλλικό, spor coupe. 1600 cc. 125 Άλογα. Πολλά έξτρα, κάθε έλεγχος δεκτός. Μοντέλο 2000 (11ος). Τιμή ευκαιρία. Τηλ. 6932330062 Κυρ. Γιώργος

Πωλείται οικόπεδο 240 τ.μ το οποίο περιλαμβάνει οίκημα εντός του. Τιμή ευκαιρίας. 85.000

ΠΩΛΕΙΤΑΙ οικόπεδο 330 τ.μ. στό Δ. Βέροιας, τοποθεσία Βικέλα. τηλ. 6977933532

ΕΒΔΟΜΑΔΙΑΙΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΙΑΤΡΕΙΟΥ ΒΕΡΟΙΑΣ 12-16/03/2012

Αυτή την εβδομάδα έχουν προστεθεί στη λίστα των εθελοντών ιατρών ο κ.Κουπίδης Γεώργιος, Οφθαλμίατρος και ο κ.Λιόλιος Αντώνης, Παθολόγος-Εντατικολόγος. Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να τηλεφωνούν στο 23310-74113 ή να επισκέπτονται το Δημοτικό Ιατρείο στην οδό Καπετάν Άγρα 7 στον 1Ο όροφο.

21

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 16 ΜΑΡΤΙΟΥ 2012

ΠΩΛΕΙΤΑΙ Αντίκα σαλόνι, σκαλιστό Λουδοβίκου ελαφρώς μεταχειρισμένο. Μόνο σοβαρές προτάσεις Τηλ: 2331027683 (ώρες καταστήματος) κ.Σταύρος

ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑ

οδός Σχολείων κοντά στο δημαρχείο πωλούνται διαμπερή διαμερίσματα, μικρά και μεγάλα, εξαιρετικής κατασκευής σε 3όροφη οικοδομή με άνετους εξώστες, ημιυπαίθριους, ιδιωτικό πάρκινγκ και κήπο - χωρίς ΦΠΑ - από ιδιοκτήτες. Τηλ. 6944-

312455, 6946-584834, 2310920185


αγγελιεσ

Καθημερινη ΕφημερΙδα της κεντρικησ μακεδονιασ | τευχοσ 757

ΜΙΚΡΕΣ

Δημοσιεύστε ΔΩΡΕΑΝ όλες τις μικρές αγγελίες στα Επικαιρα Τηλεφωνείστε στο 23310 78080 ή στείλτε στο fax 23310 78087 και στην ηλεκτρονική διεύθυνση epikera@otenet.gr

ΠΩΛΗΣΕΙΣ ΠΩΛΕΙΤΑΙ BMW ελαφρώς μεταχειρισμένη, χρώμα κόκκινο, 1600 cc μοντέλο 11-1996, φουλ έξτρα, σε πάρκινγκ, 2πορτο κουπέ. Τηλ. 23310 27683 (εκτός Κυριακής). ΠΩΛΕΙΤΑΙ κατάστημα ισόγειο 53 τ.μ. στο Πευκοχώρι Χαλκιδικής. Μεσιτικό γραφείο: 6974747117 Πωλείται διαμέρισμα στο κέντρο Εμ. Ζάχου. 97 τ.μ. σε πάρα πολύ καλή κατάσταση 1ος όροφος με ασανσέρ. Κεντρική θέρμανση. Τηλ: 2331091098 Πωλείται στις Βαρβάρες οικόπεδο με εσωτερικό χτίσμα σπίτι. Σύνολο οικοπέδου 462 τ.μ. και το σπίτι 47 τ.μ. σε καλή κατάσταση με κατασκευή υπόστεγου στην είσοδο. Τηλ καθημερ. 2331091098 Κυρ. Δημήτρης Πωλείται: Διαμέρισμα 93 τ.μ. επί της Εθνικής Αντίστασης 9 σε πολύ καλή κατάσταση. Τιμή ευκαιρίας. Τηλ: 2331021200 - 6972669311 ΠΩΛΟΥΝΤΑΙ Ελαφρώς μεταχειρισμένα: 1 σαλόνι γωνία, 1 τραπεζαρία με τζάμι και 6 καρέκλες, 1 τραπεζάκι σαλονιού κεντρικό, 1 μπουφές με καθρέφτη και κρυσταλιέρα, 1 ψυγείο PITSOS σχεδόν καινούργιο πωλούνται λόγω μετακόμισης σε άλλη πόλη. Όλα σε τιμή ευκαιρίας. Τηλ.: 6948880903 κ. Γεωργία ολοήμερα Πωλούνται δύο μονόκανα κυνηγετικά Τηλ: 6945974197 Πωλείται διαμέρισμα 100τ.μ. στη Θεσσαλονίκη (περιοχή Λαογραφικό Μουσείο) 3Δ.Σ.Κ.WC σε τιμή ευκαιρίας. Πληροφορίες στο τηλ. 6944529650 ΠΩΛΕΙΤΑΙ Χωραφοοικόπεδο στην περιοχή (Δαίου Πλαστικά) όπισθεν Βενζινάδικου100 μέτρα από τον κεντρικό δρόμο.Τιμή ευκαιρίας-συζητήσιμη Τηλ: 23320-43226 και 6977598329 ΠΩΛΕΙΤΑΙ Μοτοσυκλέτα CAGIVA RAPTOR, χρώμα κόκκινο 125cc.. Σχεδόν καινούργια και σε πολύ καλή κατάσταση. Τιμή συζητήσιμη. Δεκτός κάθε έλεγχος. Τηλ: 6976183243 καθημερινά. Πωλείται αγροικία 1 στρέμμα οικόπεδο στον Κοπανό Ναούσης.Τιμή 90.000 ευρώ. Τηλ. επικοινωνίας: 6946780770 ΠΩΛΕΙΤΑΙ χωράφι στη Νικομήδεια 11.560 στρ., 200 μ. πριν το χωριό με ρεύμα, πομόνα, αποθήκη. Σταματίου Αντώνης Τηλ:2331041141-6938407005 ΠΩΛΕΙΤΑΙ χωραφο-οικόπεδο έκτασης 1.850 τ.μ. (πρόσοψη 75μ. και βάθος 25μ.) οικοδομήσιμο επί του κεντρικού δρόμου από Μακροχώρι προς Ν.Λυκογιάννη (απέναντι ακριβώς από το δημόσιο ΚΤΕΟ) Τηλ. 2331073363 - 6974474691 ΠΩΛΕΙΤΑΙ οικόπεδο 195 τμ (στον οικισμό «ΟΛΥΜΠΙΑ») στην πρώτη σειρά μπροστά στη θάλασσα. Πληρ. τηλ. 6977686580 Πωλείται: HUIDAI LADRA 1600cc Μοντέλο 97. 160.000 χλμ, χρώμα μπλέ σε πολύ καλή κατάσταση με ΗΧΟ ΦΩΤΑ ΧΕΝΟΝ, Συναγερμό Parktronic. Υδρογόνο. Μόνο 1600 Ευρώ. Κιν: 6984116118. Κυρ. Πάνο. Όλη μέρα Πωλείται τροχοβίλα μάρκας ΑΝΤΡΙΑ διαστάσεων 3μ. χ 8μ. με όλο τον εξοπλισμό, κουζίνα, κρεβάτια, καυστήρα υγραερίου κτλ. 3ετίας, σε άριστη κατάσταση. Κινητό: 6982373375 Πωλείται διαμέρισμα στον 6ο όροφο στην πλατεία Πλατάνων 90 τ.μ. με ατομική θέρμανση, τζάκι, ηλιακό θερμοσίφωνα, αποθήκη, πλήρες ανακαινισμένο. Τηλ. Επικοινωνίας: 6974193344 Κ. Λαμπρινή Πωλείται ΣΟΜΠΑ ΠΕΛΛΕΤ ΙΤΑΛΙΚΗ MORETTI 7 KW ΚΑΙΝΟΥΡΓΙΑ ΑΠΟ 1500Ε ΝΕΑ ΤΙΜΗ 1300Ε ΔΩΡΟ ΜΠΟΥΡΙΑ ΚΑΙ ΠΕΛΛΕΤ ΔΩΡΕΑΝ ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ 350Ε ΚΑΥΣΙΜΟ / ΣΑΙΖΟΝ 6987 - 170785

ΠΩΛΕΙΤΑΙ ΜΕΓΑΛΗ ΕΥΚΑΙΡΙΑ

Γκαρσονιέρα στον 1ο όροφο 36 τ.μ. σε άριστη κατάσταση και σε πολύ ωραία περιοχή.

Τηλ.: 6943671469 Κυρ. Μελίνα

ΔΑΣΚΑΛΟΠΟΥΛΟΣ Δ. ΑΝΤΩΝΗΣ

ΜΕΣΙΤΙΚΟ ΓΡΑΦΕΙΟ

Αγορές- Πωλήσεις –Ενοικιάσεις -Αντιπαροχές-Ανακαινίσεις Βενιζέλου 16 Νάουσα Τηλ. 2332501376 Κιν. 6948948689 - 6944345646 www.daskalopoulos-realestate.gr E-mail: antonisdas@gmail.com ΠΩΛΗΣΕΙΣ ΟΙΚΟΠΕΔΑ ΠΟ302 140τμ στον Μάντζαλο 0,8σδ τιμή 35.000 ΠΟ319 220τμ στον Μουσταφά 1,2σδ τιμή 80.000 ΠΟ328 120τμ προς Λαζαράσκα 0,8σδ τιμή 25.000 ΠΟ329 1100τμ επέκταση 0,8σδ τιμή 110.000 ΠΟ337 160τμ Μουσταφά 0,8σδ τιμή 30.000 ΠΟ360 550τμ στην επέκταση 1,6σδ τιμή 200.000 ή αντιπαροχή ΠΟ361 400τμ στο γήπεδο 0,5σδ τιμή 180.000 ΠΟ363 90τμ Αγία Παρασκευή γωνιακό 0,8σδ τιμή 20.000 ΠΟ365 290τμ Βρυσάκι 0,8σδ τιμή 40.000 ΠΟ656 300τμ Κουτσούφλιανη σε πλαγιά,θέα, άρτιο 32.000 ΠΟ390 640τμ επέκταση 0,8σδ τιμή 200.000 ΠΟ403 300τμ Βάλια 0,8σδ τιμή 45.000 ΧΩΡΑΦΟΟΙΚΟΠΕΔΑ ΠΧΟ335 8,500τμ Μηλίτσα απεριόριστη θέα ΠΧΟ340 3,311τμ Μπλάνα άρτιο ΠΧΟ356 4,000τμ Χώρας Νερό άρτιο θέα ΠΧΟ357 5,000τμ στον δρόμο Κοπανού 36μ πρόσοψη ΠΧΟ367 10,000τμ χέρσο περιοχή Στενημάχου ΠΧΟ381 4,000τμ Κουλούκι πάνω στον δρόμο ΠΧΟ382 4,000τμ Χώρας Νερό θέαρεύμα-νερό ΠΧΟ404 1,000τμ πάνω στον δρόμο γέφυρα Καστανιώτη ΠΩΛΗΣΕΙΣ ΑΓΡΩΝ ΠΑ343 9,000τμ με μηλιές προς Αρκοχώρι ΠΑ344 4,000τμ περιοχή Στενημάχου ΠΑ347 4,000τμ ροδάκινα Τζουμέλα ΠΑ350 4,000τμ + 4,000στρ Χοντροσούγκλα ΠΑ355 4,000τμ περιοχή Στενημάχου ΠΑ373 10,000τμ Χαριέσσα, παλμέτα, 3 ποικιλίες, μπεκάκια, 110μ πρόσοψη ΠΑ391 7,000τμ στο Εφτάμιση ΠΑ417 4,00τμ δρόμος προς Κουκούλι κεράσια-μήλα ΠΑ423 20,000τμ ροδάκινα Μονόσπιτα ΠΑ429 5,000τμ προς Στενήμαχο ΠΑ484 22,000τμ χέρσο Τσιφλίκι ΔΙΑΜΕΡΙΣΜΑΤΑ ΠΔ306 110τμ ατομική 2δ,Σ/Κ, μπάνιο, ατομική Παναγία ΠΔ323 75 τμ ατομική, ανακαινισμένο, 3ος , 2Δ, Σ/Κ, μπάνιο Μαντρί ΠΔ324 75τμ +σοφίτα+ αέρας, 2ος, Κέντρο ΠΔ331 100τμ 1ος , 2Δ, Σ,Κ, μπάνιο ,WC, κλειστό γκαράζ, απεριόριστη θέα, ατομική, Άγ.Θεολόγος ΠΔ372 115τμ, 1ος, 3Δ, Σ/Κ, μπάνιο, διαμπερές, πάρκινγ, ατομική, Κέντρο ΠΔ378 95τμ, 2ος, 2Δ, Σ/Κ, μπάνιο ατομική, ανακαινισμένο, Γεννηματά ΠΔ394 70τμ 5ος, ασανσέρ, ατομική, 2Δ, Σ,Κ, μπάνιο, Παναγούλη ΠΔ406 90τμ, 3ος, ασανσέρ, ατομική, κλιματισμός, 2Δ, Σ,Κ, μπάνιο, Μακεδο-

νίας ΠΔ411 65τμ, 1ος, καινούριο, ατομική, 1Δ, Σ/Κ, μπάνιο,Υπαπαντή ΠΔ442 85τμ 2ος, ατομική, ηλιακός, αποθήκη, 2Δ, Σ,Κ, μπάνιο Μπουρδάνου ΠΔ451 75τμ, 3ος, ατομική, ηλιόθερμο, τέντες,ανακαινισμένο, 1Δ,Σ/Κ, μπάνιο ΠΔ460 128τμ 1ος, ατομική ,ασανσέρ, 3Δ,Σ/Κ ,μπάνιο , Γήπεδο ΜΟΝΟΚΑΤΟΙΚΙΕΣ ΠΜΟ311 240τμ σε 2 επίπεδα , σε οικόπεδο 440τμ, Βάλια ΠΜΟ330 180τμ σε 2 επίπεδα, πολυτελείας στο Αρκοχώρι ΠΜΟ376 96τμ στην Λουντέμη ΠΜΟ385 100τμ, γωνιακή, Ευαγγελίστρια ΠΜΟ395 220τμ, σε 2 επίπεδα, Βύρωνος ΠΜΟ400 80τμ, παλιά , Μάντζαλος ΠΜΟ415 220τμ, στα μπετά σε 2 επίπεδα, Χαιδευτού ΠΜΟ425 100τμ,, σε 1στρέμμα, στα Λευκάδια ΠΜΟ452 75τμ και σοφίτα 35τμ, Γεννηματά ΠΜΟ461 120τμ σε 2 επίπεδα, υπό ανέγερση ,Βάλια ΠΜΟ529 95τμ ανακαισμένη Εργατικό Κέντρο ΕΝΟΙΚΙΑΣΕΙΣ Διαμέρισμα 100τμ, 1ος, ατομική , Κέντρο Διαμέρισμα 90τμ, 2ος, ατομική, 5ο δημοτικό Οροφοδιαμέρισμα 84τμ, 2ος, ατομική, Κέντρο Γκαρσονιέρα 60τμ, 1ος, Πάνω Εργατικές Διαμέρισμα 80τμ, ισόγειο, ατομική, Θεμελή Διαμέρισμα 110τμ, διαμπερές, ατομική, 3ος, Θεμελή Διαμέρισμα 90τμ, Γήπεδο Διαμέρισμα 3ος, 85τμ, κεντρική, Αρ. Κοκκίνου Γκαρσονιέρα 70τμ, 1ος, Παναγία Διαμέρισμα 90τμ ,3ος, διαμπερές, κεντρική, πάρκινγ, Πάνω Εργατικές Διαμέρισμα 90τμ, ισόγειο, ατομική, Καραϊσκάκη Διαμέρισμα 80τμ, ανακαινισμένο, ατομική, τζάκι, ντουλάπες, 2ος, Τρικολάν Διαμέρισμα 78τμ, επιπλωμένο, ατομική, 2ος, Βάρναλη Στούντιο, επιπλωμένο, ατομική Πουλιάνα Διαμέρισμα 100τμ, 2ος, ατομική Αριστοτέλους Γκαρσονιέρα 50τμ,1ος, 5ετίας, Μπατάνια Διαμέρισμα επιπλωμένο 90τμ, 2ος, ατομική, Κέντρο Γκαρσονιέρα 40τμ, 3ος, ατομική, ανακαινισμένη, Θεμελή Διαμέρισμα, επιπλωμένο, 1ος, ατομική Κέντρο Διαμέρισμα 90τμ, διαμπερές, ανακαινισμένο, ατομική, τζάκι, κλιματισμός,2ος, Κέντρο Κατάστημα 65τμ, ισόγειο Βενιζέλου Κατάστημα 140τμ, ισόγειο Β. Φιλίππου ΣΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΜΑΣ ΘΑ ΒΡΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΓΚΑΜΑ ΑΚΙΝΗΤΩΝ ΠΟΥ ΘΑ ΚΑΛΥΠΤΟΥΝ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΑΝΑΓΚΕΣ ΣΑΣ.

22

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 16 ΜΑΡΤΙΟΥ 2012

ΚΑΤΟΙΚΙΑ ΠΩΛΕΙΤΑΙ Μεζονέτα 120μ2 στο Λιτόχωρο Πιερίας ΠΩΛΕΙΤΑΙ Μεζονέτα 120 μ2 στο Κέντρο ΠΩΛΕΙΤΑΙ Διαμέρισμα 110 μ2 κάτω από τα στρατόπεδα. ΠΩΛΕΙΤΑΙ Μεζονέτα Νεόδμητη 115 μ2 περιοχή Βίλλα Βικέλα. ΠΩΛΕΙΤΑΙ Μεζονέτα 110 μ2 στο Πανόραμα. ΠΩΛΕΙΤΑΙ Διαμέρισμα 60 μ2 στο κέντρο. ΠΩΛΕΙΤΑΙ Μεζονέτα 80 μ2 στη Νικήτη Χαλκιδικής. ΠΩΛΕΙΤΑΙ Διαμέρισμα 110 μ2 περιοχή Βίλλα Βικέλα. ΠΩΛΟΥΝΤΑΙ Διαμερίσματα 100 και 100 μ2 στην Αλεξάνδρεια. ΠΩΛΕΙΤΑΙ Διαμέρισμα 100 τ.μ. κοντά στην Πλ. Ωρολογίου. ΠΩΛΕΙΤΑΙ Μεζονέτα Νεόδμητη 100 τ.μ. στο Καλαμίτσι Χαλκιδικής. ΠΩΛΕΙΤΑΙ Διαμέρισμα 100 τ.μ. περιοχή Κύπρου. ΠΩΛΕΙΤΑΙ Διαμέρισμα 65 τ.μ. στη Νικήτη Χαλκιδικής. ΠΩΛΕΙΤΑΙ Μεζονέτα 95 τ.μ. στην Καλλιθέα. ΠΩΛΕΙΤΑΙ Γκαρσονιέρα 25 τ.μ. στο κέντρο. ΠΩΛΕΙΤΑΙ Διαμέρισμα 116 τ.μ. περιοχή Προμηθέα. ΠΩΛΕΙΤΑΙ Διαμέρισμα 85 τ.μ. περιοχή Κέντρο. ΠΩΛΕΙΤΑΙ Διαμέρισμα 95 τ.μ. περιοχή Καλλιθέα. ΠΩΛΕΙΤΑΙ Διαμέρισμα 85 τ.μ. επί της οδού Θεσ/νικης. ΠΩΛΕΙΤΑΙ Διαμέρισμα 110 τ.μ. στο Τσερμένι. ΠΩΛΕΙΤΑΙ Διαμέρισμα 165 τ.μ. περιοχή Προμηθέα. ΠΩΛΕΙΤΑΙ Διαμέρισμα 95 τ.μ. περιοχή Κέντρου. ΠΩΛΕΙΤΑΙ Διαμέρισμα 105 τ.μ. περιοχή Παπάγου. ΠΩΛΕΙΤΑΙ Διαμέρισμα 110 τ.μ. πάνω από τα Παπάκια. ΠΩΛΕΙΤΑΙ Ημιτελής Μονοκατοικία 130 τ.μ. στο κέντρο. ΠΩΛΕΙΤΑΙ Διαμέρισμα 110 τ.μ. πίσω από το Βυζαντινό Μουσείο. ΠΩΛΟΥΝΤΑΙ Μονοκατοικίες 65 τ.μ. στην Λεπτοκαρυά. ΠΩΛΕΙΤΑΙ Μονοκατοικία 130 τ.μ. στο Μακροχώρι. ΕΝΟΙΚΙΑΣΕΙΣ ΕΝΟΙΚΙΑΖΕΤΑΙ Διαμέρισμα μερικώς επιπλωμένο, σε άψογη κατάσταση, με Ατ. Θέρμανση στη Τούμπα Θεσ/νίκης

ΕΝΟΙΚΙΑΖΟΝΤΑΙ Διαμερίσματα, Καταστήματα, Γραφεία, Αποθηκευτικοί - Βιομηχανικοί χώροι σε όλες τις περιοχές και τα εμβαδά ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗ ΣΤΕΓΗ ΠΩΛΕΙΤΑΙ κατάστημα 107 τ.μ. σε υπόγειο 128,41 τ.μ. πλησίον της οδού Θεσ/νικης. ΠΩΛΕΙΤΑΙ κατάστημα 100 τ.μ. περιοχή φανάρια Κύπρου. ΠΩΛΕΙΤΑΙ κατάστημα 100 τ.μ. με 100 τ.μ. υπόγειο και 60 τ.μ. πατάρι στο κέντρο. ΠΩΛΕΙΤΑΙ ημιυπόγειος χώρος 170 τ.μ. κοντά στην Ανοίξεως. ΠΩΛΕΙΤΑΙ κατάστημα 104 τ.μ. επί της Κεντρικής. ΠΩΛΕΙΤΑΙ κατάστ. 107 τ.μ. με υπόγειο 90 τ.μ. στο κέντρο της Βέροιας. ΠΩΛΕΙΤΑΙ κατάστημα 160 τ.μ. περιοχή οδού Θεσ/νικης. ΠΩΛΕΙΤΑΙ γραφείο 100 τ.μ. στη Μ. Αλεξάνδρου. ΠΩΛΕΙΤΑΙ γραφείο 50 τ.μ. στη Μ. Αλεξάνδρου. ΠΩΛΕΙΤΑΙ κατάστημα 100 τ.μ. πλησίον του Αγ. Αντωνίου. ΠΩΛΕΙΤΑΙ κατάστημα – γραφείο 55 τ.μ. επί της οδού Μ. Αλεξάνδρου. ΟΙΚΟΠΕΔΑ – ΑΓΡΟΙ ΠΩΛΕΙΤΑΙ Αγροοικόπεδο 6.800 μ2 στα Καβάκια ΠΩΛΕΙΤΑΙ Οικόπεδο 390 μ2 στη Ραχιά ΠΩΛΕΙΤΑΙ Αγροοικόπεδο 4.000 μ2 στο Λοζίτσι ΠΩΛΕΙΤΑΙ Οικόπεδο 260 μ2 στο Κέντρο της Βέροιας ΠΩΛΕΙΤΑΙ Οικόπεδο 500 μ2 στη Σκοτίνα Πιερίας ΠΩΛΕΙΤΑΙ Οικόπεδο 500 μ2 στο Εργοχώρι ΠΩΛΕΙΤΑΙ Αγροοικόπεδο 4.00 μ2 στο Εργοχώρι ΠΩΛΕΙΤΑΙ Οικόπεδο 1.000 τ.μ. στη Βεργίνα. ΠΩΛΕΙΤΑΙ Οικόπεδο 1.000 τ.μ. στα Ασώματα. ΠΩΛΕΙΤΑΙ Οικόπεδο 1.000 τ.μ. στους Γεωργιανούς. ΠΩΛΕΙΤΑΙ Οικόπεδο 500 τ.μ. στη Βεργίνα. Κωττουνίου 18, Βέροια 59100 Τηλ. – Fax.: 23310 65564 Κιν. 6972 808878


αγγελιεσ 

epikera@otenet.gr

Δημοσιεύστε ΔΩΡΕΑΝ όλες τις μικρές αγγελίες στα Επικαιρα Τηλεφωνείστε στο 23310 78080 ή στείλτε στο fax 23310 78087 και στην ηλεκτρονική διεύθυνση epikera@otenet.gr

ΣΤΕΓΑΣΤΙΚΕΣ ΛΥΣΕΙΣ

ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ 27(3ος όροφος), ΒΕΡΟΙΑ

Αγορές Πωλήσεις

ΤΗΛ. 2331500786 ΚΙΝ. 6934888738

Ενοικιάσεις

ΔΙΑΜΕΡΙΣΜΑΤΑ Π Ω Λ ΟΥ Ν ΤΑ Ι

Ανοίξεως 28 τ.μ. 23.000 € Τσερμένη 45 τ.μ. καινούριο 1ος όροφος 46.000 € Προμηθέας 45 τ.μ. ανακαινισμένο ατομική θέρμανση 38.000 € Κέντρο 65 τ.μ. 53.000 € Πριμηθέας 80 τ.μ. ανακαινισμένο 58.000 € Εληά 100 τ.μ. καλή θέα 160.000 € Μουσείο 95 τ.μ. 1ος όροφος. Ευκαιρία 52.000 € Τσερμένη 96 τ.μ. καινούριο 3 Δωμάτια, κλειστό γκαράζ, ευκαιρία 108.000 € Καλλιθέα 60 τ.μ. καλό 30.000 € Μητρόπολη 96 τ.μ. και 20 τ.μ. αποθήκη 39.000 € Τσερμένη 110 τ.μ. 3 Δωμάτια, γκαράζ καινούριο 140.000 € Προμηθέας 120 τ.μ. καινούριο 3 Δωμάτια, γκαράζ 140.000 € Τσερμένη Μεζονέτα 160 τ.μ. καινούριο με θέα, γκαράζ 230.000 € Πιερίων Μεζονέτα 170 τ.μ. καινούρια 260.000 € ΚΤΕΛ 110 τ.μ. ανακαινισμένο 85.000 € Προμηθέας 65 τ.μ. 4ος όροφος με θέα 55.000 €

μονοκατοικιεσ Ραχιά μονοκατοικία καινούρια 85 τ.μ. χτίζει από πάνω άλλο τόσο με οικ. 900 τ.μ. καινούριο 190.000 € Φανάρια – Κύπρου μονοκατοικία σε 205 τ.μ. οικόπεδο 78.000 € Προμηθέας μονοκατοικία σε 250 τ.μ. οικ. 75.000 € Επισκοπή Βεροίας 80 τ.μ. σε 210 τ.μ. οικ. 45.000 € Πανόραμα μονοκατοικία 170 τ.μ. ημιτελές χτίζει άλλα 140 τ.μ. σε 430 τ.μ. οικ. 140.000 € Φλαμουριές μονοκατοικία παλιά σε 1.000 τ.μ. οικ. 50.000 € Πεζόδρομο μονοκατοικία σε 170 τ.μ. οικοπ. 120.000 € Κέντρο μονοκατοικία 120 τ.μ. σε 2 επίπεδα διατηρητέο 90.000 € Δοβρά 130 τ.μ. θέα σε 5.000 τ.μ. οικ. 250.000 € Πασακιόσκι 220 τ.μ. καινούριο, θέα 270.000 € Εληά 60 τ.μ. μονοκατοικία 40.000 €

επαγγελματικοι χωροι - γραφεια Γραφείο Ρολόι 25 τ.μ. 1ος γωνιακό 25.000 € Γραφείο Αγ. Αντώνιος 110 τ.μ. 1ος 160.000 € Μαγαζί Κεντρικής 30 τ.μ. 90.000 € Μαγαζί Κεντρικής 20 τ.μ. 25.000 € Μαγαζί ΚΤΕΛ 15 τ.μ. 20.000 € Μαγαζί ΚΤΕΛ 25 τ.μ. 35.000 € Μαγαζί Κέντρο 45 τ.μ. 90.000 € Μαγαζί Κέντρο 35 τ.μ. με προαύλιο χώρο 78.000 € Μαγαζί περιφερειακός 150 τ.μ. 240.000 € Μαγαζί Ρολόι 45 τ.μ. καινούριο 160.000 € Μαγαζί Μητροπόλεως 70 τ.μ. με 500 τ.μ. υπόγειο 290.000 € Μαγαζί Πανόραμα 140 τ.μ. σε οικόπεδο 420 τ.μ. χτίζει άλλα 140 τ.μ. ευκαιρία 150.000 € Μαγαζί Ρολόι 90 τ.μ. 190.000 € Μαγαζί Κεντρικής 70 τ.μ. καλό ευκαιρία 135.000 € Μαγαζί Βενιζέλου κεντρικότατο 70 τ.μ. με υπόγειο 70 τ.μ. (Δίνει ενοίκιο 1.700 €)

διαμερισματΑ Ε Ν Ο Ι Κ Ι Α Ζ Ο Ν ΤΑ Ι Αγ. Αντώνιος 30 τ.μ. ρετιρέ lux επιπλωμένο θέα απεριόριστη 230 € Τσερμένη 45 τ.μ. καλό 3ος όροφος 160 € Πασακιόσκι 35 τ.μ. ατομική θέρμανση καινούριο 220 € ΚΤΕΛ 28 τ.μ. καλό 140 € Προμηθέας 45 τ.μ. καινούριο ατομική θέρμανση 250 € Εληά 35 τ.μ. καλό 190 € Παπάκια 45 τ.μ. μπαλκόνι, θέα 160 € Βενιζέλου 60 τ.μ. επιπλωμένο πλήρες 240 € Ανοίξεως 45 τ.μ. ανακαινισμένο 180 € Κεντρικής 25 τ.μ. επιπλωμένο 180 € Κέντρο 35 τ.μ. καλό 180 € Στέγη 60 τ.μ. πάρκινγκ 180 € Μουσείο 110 τ.μ 5 ετών τζάκι, 3 Δωμάτια, πάρκινγκ 340 €

Πιερίων 100 τ.μ. 5 ετών πάρκινγκ 330 € Αγ. Παρασκευή 100 τ.μ. ατομική θέρμανση επιπλωμ. καλό 300 € Εληά κάτω 90 τ.μ. καινούριο 2 Δωμάτια, τζάκι, γκαράζ 350 € Εληά κάτω 110 τ.μ. καινούριο 3 Δωμάτια, τζάκι, αποθήκη, 2 γκαράζ 450 € Μητροπόλεως 90 τ.μ. ανακαινισμένο ατομική θέρμανση 230 € Γήπεδο 100 τ.μ. ατομική θέρμανση 220 € Προμηθέας 100 τ.μ. 2 Δωμάτια, ατομική θέρμανση, επιπλωμένο 270 €

επαγγελματικοι χωροι - γραφεια ΚΤΕΛ 140 τ.μ. ατομική θέρμανση 320 € Εδέσσης 60 τ.μ. με υπόγειο 50 τ.μ. 600 € Εδέσσης 40 τ.μ. με πατάρι 15 τ.μ. 280 € Βενιζέλου 40 τ.μ. 290 € Τσερμένη 50 τ.μ. 280 € Πιερίων 40 τ.μ. με πατάρι 370 € Ρολόι 50 τ.μ. σε καλό σημείο και υγειονομικού ενδιαφέροντος 350 € Αγ. Αντώνιο 67 τ.μ. με υπόγειο 67 τ.μ. καλό 1.000 € Μητροπόλεως Roma-pizza 30 τ.μ. υπόγειο 100 τ.μ. 240 € Ανοίξεως 40 τ.μ. υγειονομικού ενδιαφέροντος 210 € Προφ. Ηλία 50 τ.μ. 850 € Πεζόδρομος 70 τ.μ. 450 € Θεσσαλονίκης 90 τ.μ. και υπόγειο 90 τ.μ. γωνιακό 600 € Βενιζέλου 25 τ.μ. κεντρικό 130 € Βενιζέλου 30 τ.μ. lux 170 € Εληά 110 τ.μ. 1ος 400 € Μητρόπολη 40 τ.μ. 150 € Αγ. Αντώνιος 110 τ.μ. 1ος όροφος, 4 χώροι 400 € Αγ. Αντώνιος 40 τ.μ. 1ος 230 € Μ. Αλεξάνδρου 90 τ.μ. καλό 300 €

οικοπεδα Ραχιά οικόπεδο 2.200 τ.μ. 75.000 € Φανάρια Κύπρου οικόπεδο 204 τ.μ. 75.000 € Ραχιά Καβάκια αγροτεμάχιο πάνω στο δρόμο 5.700 120.000 € Εληά οικ. κάτω με άδεια 225 τ.μ. 85.000 € Πανόραμα οικ. θέα 680 τ.μ. 160.000 € Δοβρά οικ. επάνω στο δρόμο 6.000 τ.μ. 90.000 € Δοβρά αγροτεμάχιο περιφραγμένο με θέα 5.000 τ.μ. 120.000 € Πατρίδα οικ. με θέα 2.600 τ.μ. 125.000 € Παλατίτσια οικ. στο χωριό μέσα 750 τ.μ. 24.000 € Παπάκια οικόπεδο 230 τ.μ. 70.000 € Πανόραμα οικ. παιδικός σταθμός 690 τ.μ. 160.000 € Εργοχώρι οικοπ. Εργοχώρι πάνω 5.850 τ.μ. 130.000 € Ραχιά οικόπεδο στο γήπεδο κοντά 2.700 τ.μ. 110.000 € Ραχιά οικόπεδο στην είσοδο της Ραχιάς 2.200 τ.μ. 80.000 € Εργοχώρι οικόπεδο Καλής Παναγιάς 388 τ.μ. 125.000 € Ραχιά αγροτεμάχιο με διάφορα καρποφόρα δέντρα 2.800 τ.μ. 23.000 € Κουλούρα κόμβος 7.300 τ.μ. 110.000 € Πατρίδα οικόπ. Προς Γήπεδο 2.540 τ.μ. 100.000 € Νικομήδεια χωραφοοικόπεδο 13 στρέμματα 60.000 € Τρίλοφο οικόπεδο στο χωριό μέσα 1.430 τ.μ. 43.000 € Μετόχι οικόπεδο 1.157 τ.μ. 50.000 € Μακροχώρι οικόπεδο 1.965 τ.μ. 50.000 € Γεωργιανή οικόπεδο 1.965 τ.μ. 50.000 € Κουλούρα αγροτεμάχιο 12.000 τ.μ. 130.000 € Πατρίδα οικόπεδο κεντρικό 6.000 τ.μ. 70.000 €

ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΠΕΛΑΤΕΣ ΤΟΥ ΓΡΑΦΕΙΟΥ ΜΑΣ ΖΗΤΟΥΝΤΑΙ ΑΜΕΣΑ ΓΙΑ ΑΓΟΡΑ ΟΙΚΟΠΕΔΑ ΚΑΙ ΔΙΑΜΕΡΙΣΜΑΤΑ

ΠΩΛΗΣΕΙΣ ΠΩΛΕΙΤΑΙ Στον Τρίλοφο διόροφη κατοικία 84 τ.μ. οικόπεδο 550 τ.μ. τηλ: 2331093377 ΠΩΛΕΙΤΑΙ διαμέρισμα 115 τ.μ. καινούργιο στο Μακροχώρι Βέροια. Μεσιτικό γραφείο: 6974747117 ΠΩΛΕΙΤΑΙ διαμέρισμα 92 τ.μ. στο Μακροχώρι Βέροια. Μεσιτικό γραφείο: 6974747117 ΠΩΛΕΙΤΑΙ διαμέρισμα 85 τ.μ. στο Μακροχώρι

Βέροια. Μεσιτικό γραφείο: 6974747117 ΠΩΛΕΙΤΑΙ SUZUKI SAMURAI, μοντέλο 91, cabrio, κιν:6942480058 ΠΩΛΕΙΤΑΙ Εξοπλισμός καφετέριας σε πολύ καλή τιμή Τηλ. επικοινωνίας 6949449615 ΠΩΛΕΙΤΑΙ: Πίνακας του DORIS.Διαστάσεις 92Χ72 χωρίς την κορνίζα.Είναι έργο του 1940 Τηλ:6977275357 Πωλείται: Τροχόσπιτο μάρκας Tabbert εισαγωγής μήκος 6,5 μ.ετρα σε πολύ καλή κατάσταση και σε πολύ καλή τιμή με διπλό άξονα & με όλα τα αξεσουάρ, χρώμα άσπρο. Τηλ: 2331021204 & 6946779366

Πωλείται: Στα Καβάκια 6 Στρέμματα κτήμα με ροδάκινα και αναδομήσιμο. Ευκαιρία. Πωλείται: Περιοχή Κάτω Χώρα 4,5 Στρέμματα κτήμα ροδάκινα και αναδομήσιμο. Ευκαιρία. Πωλείται: Στη Λευκόπετρα 2,5 Στρέμματα οικόπεδο δομήσιμο σε τιμή ευκαιρίας. Πωλείται: κατάστημα Σούπερ Μάρκετ 170 τ.μ. περιοχή Αγαθια στο κέντρο και οικία στον επάνω όροφο 100 τ.μ. σε πολύ καλή κατάσταση σε τιμή ευκαιρίας. Τηλ. Πληρ.: 6941481652 2331062927

23

Πωλούνται Ραπτομηχανές παντός τύπου, επαγγελματικής και οικιακής χρήσεως. Service ραπτομηχανών. Ζήσης Σιμόπουλος, Εμμ. Παππά 27, Τηλ:2331065396 ΠΩΛΕΙΤΑΙ έτοιμη επιχείρηση με είδη δώρων στο κέντρο της Βέροιας. Τιμή 9.500 Ευρώ. Τηλ. 2331024999. Κιν. what’s up 6988364223 Πωλείται 140 τ.μ. σπίτι, 3 υπνοδ/τια, 2 WC, καινούριο, άριστης κατασκευής, επάνω στην Αριστοτέλους. Κ. Αντώνης. Τηλ.: 6944833396 Πωλείται διαμέρισμα 120 τ.μ. στο κέντρο κοντά στη Μητροπόλεως με ατομική θέρμανση σε πολύ καλή κατάσταση. 4ος όροφος, 2 ΥΠ - 2 WC - Σαλοτραπεζαρία, Σαλοκουζίνα & αποθήκη (τιμή ευκαιρίας). Τηλ: 2331028644 6976320394 Κυρ. Έφη

Γερμανίας Τιμή 1500 η μία 2.500 και οι δύο Τηλ. Επικοινωνίας: 6972842984

Πωλείται: Χωράφι 3 στρέμ. με 120 δέντρα κεράσια με παραγωγή κάθε χρόνο, περιφραγμένο και νερό πόσιμο (περιοχή Τριπόταμου ΛΟΖΙΤΣΗ) σε τιμή ευκαιρίας. Τηλ: 2331023270 Κυρ. Γεράσιμος

ΠΩΛΕΙΤΑΙ Διαμέρισμα 74 τ.μ. (Σ,Κ,2Δ,WC) στον 3ο όροφο, Βουλγαροκτόνου 2 στον Προμηθέα. Τιμή 72.000 €. Κιν. 6970959780. Πωλείται οροφοδιαμέρισμα 108 τμ. Ημιτελές. Περιοχή Μπαρμπούτα πιο πάνω από τη Γέφυρα. 3 υπ, 1 σαλοτραπεζαρίακουζίνα, 1 wc. Τηλ: 2331025446 Κιν: 6973227071 Κα Χριστίνα ΠΩΛΕΙΤΑΙ γραφείο 67 τ.μ. με ανεξάρτητη είσοδο και κλιματισμό στο κέντρο της Θεσ/νίκης. Μεσιτικό γραφείο: 6974747117 ΠΩΛΟΥΝΤΑΙ 2 κοτοπουλιέρες σαραντάρες, ανοξείδωτες

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 16 ΜΑΡΤΙΟΥ 2012

ΠΙΕΡΙΩΝ 24 ΤΗΛ. 23310 67400, KIN. 6936 631658 ΒΕΡΟΙΑ ΒΕΡΓΙΝΑ ΤΗΛ. 23310 66300


ελλαδα

Καθημερινη ΕφημερΙδα της κεντρικησ μακεδονιασ | τευχοσ 757

Δεν θα κατάσχονται ποσά μέχρι 2.000 ευρώ

Δέκα αλλαγές στο νόμο για τα υπερχρεωμένα νοικοκυριά

Τ

ο δικαίωμα κάθε πολίτη να διατηρεί τραπεζικό λογαριασμό, το υπόλοιπο του οποίου η τράπεζα δεν θα μπορεί να συμψηφίσει απεριόριστα με οφειλές του, προβλέπεται σε πακέτο ρυθμίσεων που έχει καταρτίσει η γενική γραμματεία Καταναλωτή και πρόκειται να ενσωματωθεί στο πολυνομοσχέδιο του υπουργείου Ανάπτυξης. Μεταξύ άλλων, προωθούνται ρυθμίσεις που θα θέτουν όριο τα 2.000 ευρώ σε τραπεζικούς λογαριασμούς -τα οποία δεν θα μπορεί να συμψηφίζει η τράπεζα- και διευρύνουν τις ήδη υφιστάμενες διατάξεις για τους υπερχρεωμένους δανειολήπτες. Ειδικότερα, όπως ανέφερε σε ομιλία του ο γενικός γραμματέας Καταναλωτή κ. Δ. Σπυράκος: - Καθιερώνεται το δικαίωμα κάθε πολί-

τη να διατηρεί έναν τραπεζικό λογαριασμό, του οποίου ποσόν κατάθεσης μέχρι το ύψος των 2.000 ευρώ δεν μπορεί να κατασχεθεί και θα προστατεύεται και από κάθε πράξη μονομερούς συμψηφισμού απαιτήσεων της τράπεζας. Κατ’ αυτόν τον τρόπο διασφαλίζεται η ομαλή πρόσβαση των καταναλωτών σε τραπεζικές συναλλαγές που είναι εξαιρετικής σημασίας για τη σύγχρονη καθημερινότητά τους, καθώς διευκολύνει καθοριστικά τη συμμετοχή τους στην οικονομική και κοινωνική ζωή (διενέργεια συναλλαγών, πληρωμή λογαριασμών, εξοικονόμηση χρόνου, διαφύλαξη ενός ελάχιστου ποσού για την κάλυψη βασικών βιοτικών αναγκών). - Δεν είναι πλέον υποχρεωτική για τον οφειλέτη η απόπειρα εξώδικης ρύθμισης των χρεών πριν την κατάθεση της αίτησης για δικαστική ρύθμισης των χρεών. Τα αποτελέσματα από τη μέχρι σή-

Διασταυρώσεις και κατασχέσεις

Τα ενοίκια ιδιοκτητών ακινήτων στο στόχαστρο της εφορίας Σ

τα ενοίκια που εισπράττουν οι ιδιοκτήτες ακινήτων επικεντρώνει το ενδιαφέρον του το υπουργείο Οικονομικών. Αφ’ ενός προωθεί την ηλεκτρονική διασταύρωση των μισθωτηρίων συμβολαίων ώστε να κλείσει τις όποιες διόδους φοροδιαφυγής, αφ’ ετέρου σε περίπτωση ληξιπρόθεσμων οφειλών του ιδιοκτήτη το ενοίκιο θα κατάσχεται στα χέρια του ενοικιαστή. Tο σχέδιο της ηλεκτρονικής υποβολής των μισθωτηρίων συμβολαίων επεξεργάζεται ήδη η Γενική Γραμματεία Πληροφορικών Συστημάτων με στόχο την αποσυμφόρηση των εφοριών. Σύντομα, οι φορολογούμενοι που νοικιάζουν ακίνητα θα μπορούν να υποβάλλουν αντίγραφα των συμβολαίων είτε απευθείας μέσω των ηλεκτρονικών υπολογιστών

τους είτε με τη συνδρομή των Κέντρων Εξυπηρέτησης Πολιτών. Τα στοιχεία που θα καταχωρίζονται μέσω του ηλεκτρονικού υπολογιστή θα είναι άμεσα διαθέσιμα ως προς τις διασταυρώσεις, τόσο από τη ΓΓΠΣ, όσο και από τις ΔΟΥ, ώστε να είναι εφικτός ο εντοπισμός εισοδημάτων από μισθώματα και η άμεση επιδίωξη της είσπραξης ληξιπρόθεσμων οφειλών προς το Δημόσιο των εκμισθωτών των ακινήτων. Το υπουργείο Οικονομικών έχοντας πλήρη γνώση των ιδιοκτητών και των ενοικίων που εισπράττουν θα μπορεί να κάνει εύκολα κατάσχεση στα χέρια τρίτων, ζητώντας από τους ενοικιαστές να καταβάλλουν στην Εφορία το ενοίκιο για την εξόφληση των ληξιπρόθεσμων χρεών του ιδιοκτήτη. Υπενθυμίζεται ότι το υπουργείο Οικονομικών στο πλαίσιο της φορολογικής μεταρρύθμισης μελετά την αυτοτελή φορολόγηση των εισοδημάτων από ενοίκια με συντελεστή 20%. Σήμερα τα ενοίκια προστίθενται στα υπόλοιπα εισοδήματα και φορολογούνται με βάση την κλίμακα με το αφορολόγητο των 5.000 ευρώ.

24

μερα εφαρμογή της συγκεκριμένης διάταξης δεν είναι ικανοποιητικά, εξαιτίας κυρίως της απροθυμίας των πιστωτικών ιδρυμάτων να επεξεργαστούν κατά ουσιαστικό τρόπο τα σχετικά αιτήματα των οφειλετών. Η επιδίωξη της εξώδικης ρύθμισης καθίσταται έτσι τυπική, προκαλώντας αδικαιολόγητα επιβάρυνση και επιβράδυνση της διαδικασίας. - Η περίοδος ρύθμισης των χρεών που θα ανέρχεται σε πέντε έτη θα αρχίζει με την κατάθεση της αίτησης και όχι από την έκδοση της απόφασης. Αν οι καταβολές που πραγματοποιούνται από τον οφειλέτη κατά την περίοδο που μεσολαβεί μέχρι την έκδοση της απόφασης υπολείπονται αυτών που ορίζονται με την απόφαση, ο οφειλέτης έχει τη δυνατότητα να καταβάλει το ποσόν αυτό και μέχρι ένα έτος από τη λήξη της περιόδου ρύθμισης. Κατ’ αυτόν τον τρόπο αντιμετωπίζονται και οι δυσμενείς συνέπειες για τον οφειλέτη από τυχόν καθυστέρηση στην εκδίκαση της αίτησής του. - Στις περιπτώσεις οφειλετών με πλήρη αδυναμία καταβολής η απαλλαγή από τα χρέη θα επέρχεται στα τρία έτη. - Το ποσόν μέχρι το 85% της εμπορικής αξίας της κύριας κατοικίας του οφειλέτη, την εξόφληση του οποίου πρέπει να ρυθμίσει ο οφειλέτης για να την εξαιρέσει από τη ρευστοποίηση, θα μπορεί πλέον να ρυθμίζεται και σε μεγαλύτερο των είκοσι ετών χρονικό διάστημα. - Στις περιπτώσεις που οι απαιτήσεις των πιστωτικών ιδρυμάτων έχουν εκχωρηθεί σε εταιρείες που έχουν την έδρα τους στο εξωτερικό, πρέπει να ορίζουν αντίκλητο στην Ελλάδα ώστε να διευκολύνεται η συμπερίληψή τους στην

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 16 ΜΑΡΤΙΟΥ 2012

αίτηση του οφειλέτη. - Ενισχύεται ο συλλογικός χαρακτήρας της ρύθμισης των χρεών, που άλλωστε εξυπηρετεί και το συμφέρον του οφειλέτη. Δηλαδή, πρέπει καταρχήν η ρύθμιση να περιλαμβάνει τα χρέη όλων των πιστωτών (δεν θίγονται οι προβλεπόμενες στο νόμο εξαιρέσεις). - Καθορίζεται χαμηλότερο κόστος για τις επιδόσεις δικογράφων της διαδικασίας. - Προβλέπεται η δυνατότητα ρύθμισης του ποσού που θα κληθεί αναδρομικά να καταλάβει ο οφειλέτης σε περίπτωση αύξησης των μηνιαίων καταβολών με την εφετειακή απόφαση. - Επιτρέπεται η αίτηση αναστολής της αναγκαστικής εκτέλεσης, σε περίπτωση που η πρωτόδικη απόφαση είναι απορριπτική, μέχρι την έκδοση εφετειακής απόφασης.

ΕΠΙΚΑΙΡΑ - 16 ΜΑΡΤΙΟΥ 2012  
ΕΠΙΚΑΙΡΑ - 16 ΜΑΡΤΙΟΥ 2012  

ΕΠΙΚΑΙΡΑ - 16 ΜΑΡΤΙΟΥ 2012