Page 1

Καθημερινη ανεξαρτητη Εφημερiδα της κεντρικησ μακεδονιασ | αρ.φυλλου 715 epikera@otenet.gr www.epikeranews.gr

Επικαιρα

16

δευτερα ιανουαριοσ 2012 -3-3 Βαθμοί Κελσίου TIMH: 0.50

editorial

Άλλαξε τίποτα στη χώρα μας;

Όπως επισήμανε και ο Υπ. Εργασίας

ΑΝΤΙΚΙΝΗΤΡΟ

Β΄ ΠΟΥ ΟΔΕΥΟΥΜΕ;

για τις επιχειρήσεις οι υψηλές ασφαλιστικές εισφορές Σελ. 24

ΕΝΕΧΥΡΟΔΑΝΕΙΣΤΗΡΙΟ ΑΓΟΡΑΖΩ

ΠΑΛΙΑ ΧΡΥΣΑΦΙΚΑ ΧΡΥΣΑ ΝΟΜΙΣΜΑΤΑ 24 ώρες το 24ωρο

Βέροια: Βενιζέλου 40, 1ος όροφος

Τηλ: 23310.2.98.99 Κιν: 6986.720.900

Κι ενώ όλα έδειχναν ότι σε λίγες μέρες θα επέλθει συμφωνία μεταξύ Ελλάδας και δανειστών για το «κούρεμα» του Ελληνικού χρέους ( PSI επί το ευπρεπέστερο) ο εκπρόσωπος των δεύτερων ο κ. Νταλάρα απεχώρησε ξαφνικά την Παρασκευή από τη χώρα μας. Εξέδωσε μάλιστα και ανακοίνωση στην οποία αναφέρει πως διεκόπησαν οι συνομιλίες για το PSI, χωρίς να προσθέσει αν και πότε θα επιστρέψει ώστε να συνεχιστούν τα «παζάρια». Φήμες αναφέρουν ότι θα επιστρέψει, μεθαύριο Τετάρτη κι ότι οι συνομιλίες σκόνταψαν στο ύψος του επιτοκίου των νέων ομολόγων, που θα αντικαταστήσουν «κουρεμένα», τα προηγούμενα. Συγκεκριμένα το ΔΝΤ- με το επιχείρημα ότι μόνο με χαμηλό επιτόκιο θα είναι βιώσιμο το ελληνικό χρέος –η Ε.Ε. και η Ελλάδα ζητούν να συμφωνηθεί σε ποσοστό 3% -4%.

Σελ. 2

Το Χρονογράφημά Σελ.4

μας

τοπικα

Νέο Πρόεδρο και Γραμματέα θα εκλέξει το Δημοτικό Συμβούλιο Αλεξάνδρειας τοπικα

Σελ. 5

Θανατηφόρο τροχαίο με νεκρούς δυο ενήλικες και ένα βρέφος Σελ. 5


editorial

Καθημερινη ΕφημερΙδα της κεντρικησ μακεδονιασ | τευχοσ 715

Πέραν αυτού τίθεται

Επiκαιρα

και ένα άλλο ζήτημα

Καθημερινη aneξαρτητη ΕφημερΙδα της Κεντρικής Μακεδονίας

ακόμη σοβαρότερο. Ο κ. Νταλάρα και οι δανειστές μας ζητούν για τα νέα

Κεντρικής 65, ÂÝñïéá

ομόλογα, που θα

Tçë. 23310. 78080 - 6

αντικαταστήσουν τα

email: epikera@otenet.gr

παλιά με το «κούρεμα»,

Η

Σ

την Κυβέρνηση πάντως εμφανίζονται αισιόδοξοι ότι οι διαπραγματεύσεις θα συνεχιστούν μέσα στην εβδομάδα και ότι θα καταλήξουν σύντομα σε συμφωνία. Ο Πρωθυπουργός επιπλέον κατέστησε σαφές ότι μετά το PSI θα ακολουθήσει η νέα δανειακή σύμβαση και μαζί της μια σειρά από μέτρα που θα ληφθούν ώστε «να καλυφθούν όλες οι εκκρεμότητες». Που θα πει εκτός από κάποια διαρθρωτικά μέτρα τα υπόλοιπα θα είναι οικονομικά. Δηλ. νέες περικοπές μισθών και συντάξεων. Τα δύο αυτά, όπως είπε ο κ. Παπαδήμος, πάνε «πακέτο». Δεν είναι, είπε, δυνατόν να ψηφισθεί μόνο η δανειακή σύμβαση και να γίνει διαπραγμάτευση για τα μέτρα από την κυβέρνηση που θα προκύψει από τις εκλογές όπως ζητούσε και ζητάει ο πρόεδρος της ΝΔ Α. Σαμαράς.

Α

σφαλώς και μας απασχολεί όλους τους Έλληνες το τι θα γίνει αν δεν υπογραφεί το PSI. Όλοι σχεδόν οι ειδικοί υποστηρίζουν ότι σε μια τέτοια περίπτωση θα ακολουθήσει η ασύντακτη πτώχευση της χώρας μας. Αφού χωρίς PSI δεν υπογράφεται η νέα δανειακή σύμβαση των 130 δις ευρώ και δεν μας χορηγείται η δόση των 89 δις ευρώ (τόσα χρειαζόμαστε) τον Μάρτιο. Όμως το Μάρτιο, πλην των άλλων πρέπει να πληρώσουμε ομό-

ÅÊÄÏÔÇÓ - ÄÉÅÕÈÕÍÔÇÓ: NIKOÓ ÐÁÐÁÍÉÊÏËÁÏÕ

και όχι το ελληνικό

ÓÕÍÔÁÊÔÅÓ:

εγκληματικό θα λέγαμε,

είδηση της αποχώρησης Νταλάρα προκάλεσε ανησυχία στην Ευρώπη και ευρύτερα. Γιατί αυξήθηκαν οι φωνές εκείνων που υποστηρίζουν ότι η χρεοκοπία της χώρας μας είναι αναπόφευκτη κι ότι κινδυνεύει με διάλυση και η ζώνη του ευρώ. Προς αυτή την κατεύθυνση λειτούργησε και η υποβάθμιση από τον Οίκο αξιολόγησης Στάνταρ έντ Πουρς, της πιστοληπτικής ικανότητας Γαλλίας και Αυστρίας από το ΑΑΑ στο ΑΑ+ .

FAX 23310. 78087

AÑ×ÉÓÕÍÔÁÊÔÑÉÁ:

είναι καταστροφικό,

Α

ÅÐÉÊÏÉÍÙÍÉÁ

να ισχύει το αγγλικό Δίκαιο. Αυτό όμως

ντίθετα οι τραπεζίτες ζητούν επιτόκιο περί το 5% ως 5,5%. Σημαντική η διαφορά με αποτέλεσμα τη διακοπή των διαπραγματεύσεων.

κωδ. 8452

IÄÉÏÊÔÇÓÉÁ : ÅÐÉÊÁÉÑÁ EKÄÏÔÉÊÇ Á.Å. ÃÑÁÖÅÉÁ:

ÍÉÊÏËÅÔÔÁ ÖËÉÁÔÁÑÇ

ÊÙÓÔÇÓ ×ÁËÁÔÓÇÓ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ & ΔΙΑΦΗΜΙΣΗΣ ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΤΑΧΜΑΤΖΙΔΗΣ Ó×ÅÄÉÁÓÌÏÓ:

για μας τους Έλληνες.

×ÁÑÇÓ ÌÁ×ÁÉÑÁÓ

Συνεπώς

DESIGNER TEAM

α-π-α-ρ-ά-δ-ε-κ-τ-ο.

email: info@happyartists.gr

λογα που λήγουν, αξίας 14,5 δις ευρώ. Χωρίς τη δόση της τρόϊκας δεν μπορούμε να βρούμε αυτά τα χρήματα και επομένως θα προκύψει στάση πληρωμών δηλ. χρεοκοπία, με όσα αυτή συνεπάγεται.

Ε

ύλογη η ανησυχία. Την επικαλείται και ο Πρωθυπουργός επιμένοντας πως όχι μόνο πρέπει να συμφωνήσει, πάση θυσία, με τους τραπεζίτες δανειστές μας και τους άλλους ιδιώτες κερδοσκόπους που κατέχουν ελληνικά ομόλογα, αλλά εργαζόμενοι και εργοδότες του ιδιωτικού τομέα πρέπει να συμφωνήσουν σε μείωση του κατώτατου μισθού και κατάργηση των δώρων. Είπε σχετικά ο κ. Παπαδήμος: «Είναι προτιμότερο να υπάρχουν ανοιχτές επιχειρήσεις με λίγο μικρότερες αποδοχές για τους εργαζόμενους (…) Οι άνεργοι δεν έχουν ούτε κατώτατο, ούτε 13ο και 14ο μισθό». Τι θα πει αυτό; Θα πει πως αν οι κοινωνικοί εταίροι δεν συμφωνήσουν η κυβέρνηση μάλλον θα προχωρήσει σε μείωση αποδοχών με πράξη νομοθετικού περιεχομένου.

Ε

ίναι λοιπόν φανερό ότι ο κ. Παπαδήμος είναι αποφασισμένος, παρά τις αντιδράσεις βουλευτών της ΝΔ αλλά και του Πασοκ, να πάρει όλα τα μέτρα που ζητάει η τρόϊκα και να επιτύχει συμφωνία με τους δανειστές μας για το PSI που τη θεωρεί «εκ των ων ουκ άνευ». Αξίζει να σημειώσουμε ότι λίγες μέρες πριν ορισθεί και ορκισθεί Πρωθυπουργός ο κ. Λουκάς Παπαδήμος, σύμβουλος του Γ. Παπανδρέου τότε, έγραφε σε ενυπόγραφο άρθρο του, σε καθημερινή εφημερίδα:

Τ

ο «κούρεμα του» χρέους δεν μας λύνει το πρόβλημα. «Είναι ασύμφορο και αναποτελεσματικό».

Ε

πιχειρηματολογώντας σχετικά υποστήριζε ότι ένα κούρεμα της τάξης του 20% θα σήμαινε στην πραγματικότητα πραγματικό όφελος για την Ελλάδα περίπου 20 δις ευρώ. Με την ίδια, λογική ένα «κούρεμα» του 50%

2

HAPPY ARTISTS www.happyartists.gr

ΣΕΛΙΔΟΠΟΙΗΣΗ:

θα απομειώσει το χρέος μας κατά 50 ή 60 δις ευρώ. Δεν βλέπουμε να διαφοροποιήθηκε κάτι που να δικαιολογεί την αλλαγή στάσης του τεχνοκράτη και καλού οικονομολόγου κ. Παπαδήμου που σήμερα κρίνει το «κούρεμα» συμφέρον και αποτελεσματικό. Εκτός βέβαια από το γεγονός ότι έγινε Πρωθυπουργός…

ΖΗΣΗ ΟΛΥΜΠΙΑ

Α

É. ÊïñïìÞëçò Á.Å.

λλά ας δούμε το PSI ψυχρά, αντικειμενικά, χωρίς παρωπίδες ή προκαταλήψεις. Το δημοσιονομικό χρέος της Ελλάδας είναι περίπου 365 δις ευρώ. Από αυτά θα επιδέχονται «κούρεμα» μόνο τα 200 δις . Τα ονομαστικό όφελος από το PSI (κατά 50%) θα είναι 100 δις. Όμως θα κουρευτούν και τα ομόλογα των ελληνικών τραπεζών και ασφαλιστικών ταμείων. Σύμφωνα με τους υπολογισμούς του κ. Παπαδήμου (στο άρθρο που προαναφέρθηκε) το όφελος θα είναι 60-65 δις ευρώ. Έστω 65 δις . Δηλαδή το συνολικό χρέος της χώρας μα θα μειωθεί από 365 σε (365-65) 300 δις. Δηλαδή στο 130% του ΑΕΠ. Τέτοιο χρέος είναι καταφανώς μη βιώσιμο. Αν δε και το επιτόκιο είναι υψηλό τα πράγματα γίνονται ακόμη χειρότερα. Δικαίως λοιπόν διαμαρτύρεται το ΔΝΤ. Και ως φαίνεται έχουν δίκαιο κι εκείνοι που υποστηρίζουν ότι δεν θα αποφύγουμε τη χρεοκοπία.

Π

έραν αυτού τίθεται και ένα άλλο ζήτημα ακόμη σοβαρότερο. Ο κ. Νταλάρα και οι δανειστές μας ζητούν για τα νέα ομόλογα, που θα αντικαταστήσουν τα παλιά με το «κούρεμα», να ισχύει το αγγλικό και όχι το ελληνικό Δίκαιο. Αυτό όμως είναι καταστροφικό, εγκληματικό θα λέγαμε, για μας τους Έλληνες .

Σ

υνεπώς α-π-α-ρ-ά-δ-ε-κ-τ-ο. Το γιατί στο αυριανό μας φύλλο.

Επίκαιρα

ΔΕΥΤΕΡΑ 16 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2012

Äéáöçìéóôéêü ôìÞìá Î. ÌÐÁÑÁËÉÁÊÏÓ Ô. ÏÉÊÏÍÏÌÉÄÏÕ ÅÊÔÕÐÙÓÇ:

ÓÕÍÄÑÏÌÅÓ: Åóùôåñéêïý åôÞóéá 90 åõñþ Åîùôåñéêïý åôÞóéá äïë. 250 Ôñáðåæþí - Ïñãáíéóìþí 300 åõñþ e-mail: epikera@otenet.gr

Απαγορευεται Το σύνολο των περιεχομένων και των υπηρεσιών της εφημερίδας «ΕΠΙΚΑΙΡΑ ΤΗΣ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ διατίθεται στους αναγνώστες αυστηρά για προσωπική χρήση. Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, μετά ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς γραπτή άδεια του εκδότη. ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΕΦΗΜΕΡI∆Α ΤΗΣ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΜΑΚΕ∆ΟΝΙΑΣ | ΑΡ.ΦΥΛΛΟΥ 715 EPIKERA@OTENET.GR WWW.EPIKERANEWS.GR

ΕΠΙΚΑΙΡΑ

16

∆ΕΥΤΕΡΑ ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΣ 2012 -3-3 Βαθµοί Κελσίου TIMH: 0.50

EDITORIAL

Άλλαξε τίποτα στη χώρα µας;

Όπως επισήµανε και ο Υπ. Εργασίας

ΑΝΤΙΚΙΝΗΤΡΟ

Β΄ ΠΟΥ Ο∆ΕΥΟΥΜΕ;

για τις επιχειρήσεις οι υψηλές ασφαλιστικές εισφορές Σελ. 24

ΕΝΕΧΥΡΟ∆ΑΝΕΙΣΤΗΡΙΟ ΑΓΟΡΑΖΩ

ΠΑΛΙΑ ΧΡΥΣΑΦΙΚΑ ΧΡΥΣΑ ΝΟΜΙΣΜΑΤΑ 24 ώρες το 24ωρο

Βέροια: Βενιζέλου 40, 1ος όροφος

Τηλ: 23310.2.98.99 Κιν: 6986.720.900

Κι ενώ όλα έδειχναν ότι σε λίγες µέρες θα επέλθει συµφωνία µεταξύ Ελλάδας και δανειστών για το «κούρεµα» του Ελληνικού χρέους ( PSI επί το ευπρεπέστερο) ο εκπρόσωπος των δεύτερων ο κ. Νταλάρα απεχώρησε ξαφνικά την Παρασκευή από τη χώρα µας. Εξέδωσε µάλιστα και ανακοίνωση στην οποία αναφέρει πως διεκόπησαν οι συνοµιλίες για το PSI, χωρίς να προσθέσει αν και πότε θα επιστρέψει ώστε να συνεχιστούν τα «παζάρια». Φήµες αναφέρουν ότι θα επιστρέψει, µεθαύριο Τετάρτη κι ότι οι συνοµιλίες σκόνταψαν στο ύψος του επιτοκίου των νέων οµολόγων, που θα αντικαταστήσουν «κουρεµένα», τα προηγούµενα. Συγκεκριµένα το ∆ΝΤ- µε το επιχείρηµα ότι µόνο µε χαµηλό επιτόκιο θα είναι βιώσιµο το ελληνικό χρέος –η Ε.Ε. και η Ελλάδα ζητούν να συµφωνηθεί σε ποσοστό 3% -4%.

Σελ. 2

Το Χρονογράφηµά Σελ.4

µας

ΤΟΠΙΚΑ

Νέο Πρόεδρο και Γραµµατέα θα εκλέξει το ∆ηµοτικό Συµβούλιο Αλεξάνδρειας ΤΟΠΙΚΑ

Σελ. 5

Θανατηφόρο τροχαίο µε νεκρούς δυο ενήλικες και ένα βρέφος Σελ. 5


ΣΧΟΛΙΑ 

epikera@otenet.gr

Αναστολή των ιατρικών κινητοποιήσεων

Σε ετοιμότητα η ΔΕΥΑΒ!

Αποφάσισαν να αναστείλουν τελικά οι γιατροί τις απεργιακές κινητοποιήσεις τους αφού …«ο κόμπος έφτασε στο χτένι» για τους χιλιάδες ασφαλισμένους που όλες αυτές τις μέρες βρέθηκαν στο απόγειο της… ανασφάλειάς τους. Μάλιστα, όπως αναφέρεται και σε σχετική ανακοίνωση τους, από σήμερα νοσοκομειακοί γιατροί, ιδιώτες και γιατροί του ΙΚΑ θα εργάζονται κανονικά, ώστε να μπορούν οι ασφαλισμένοι να βρουν το γιατρό τους, τα φάρμακα και την περίθαλψη που έχουν ανάγκη. Φαίνεται τελικώς, ανεξάρτητα από τα θιγόμενα δίκαια του ιατρικού κλάδου, ότι ίσως υπερίσχυσε η συνείδηση που υπαγορεύει ο όρκος του Ιπποκράτη. Το θέμα είναι τι θα γίνει με όσους ιθύνοντες αυτού του τόπου κάθε μήνα… «ορκίζονται» εκ νέου ότι δε θα ληφθούν άλλα μέτρα. Αυτή η ιστορία φαντάζει πλέον… «ανίατη»!!!

Και η Βέροια στο χθεσινό ραντεβού της «Πλατείας»

Για πάνω από πέντε ώρες εργάστηκε πυρετωδώς συνεργείο της ΔΕΥΑΒ, το πρωί της Παρασκευής στη νέα Περιφερειακή Οδό Βέροιας - Νάουσας, όταν έσπασε κεντρικός αγωγός υδροδότησης της περιοχής στο ύψος μεταξύ της αντιπροσωπείας της OPEL και του σούπερμαρκετ LIDL. Σύμφωνα με όσα δήλωσε στα «Ε» επιβλέπων του συνεργείου, δεν υπήρξαν σημαντικά προβλήματα υδροδότησης στην περιοχή, πέραν του ότι για κάποιες ώρες έπεσε αναγκαστικά πολύ η πίεση του νερού στο δίκτυο, με αποτέλεσμα κάποια καταστήματα κυρίως, που εδρεύουν στον Περιφερειακό να μην μπορούν να εξυπηρετήσουν τις ανάγκες τους σε νερό. Ωστόσο η βλάβη αποκαταστάθηκε επιτυχώς από νωρίς το απόγευμα της ίδιας ημέρας.

Θανατηφόρα τα αρδευτικά κανάλια της Ημαθίας!

Πανελλαδικό κάλεσμα συμμετοχής, για χθες το μεσημέρι, των «Αγανακτισμένων» στις περισσότερες «Πλατείες» της χώρας προηγήθηκε τις προηγούμενες ημέρες μέσω διαδικτύου με κεντρικό σύνθημα: «…Δε θα αφήσουμε να πνίξουν τις συγκεντρώσεις μας, πρέπει να εκφράσουμε την αποδοκιμασία μας, είναι δικαίωμα μας και ταυτόχρονα υποχρέωση…». Ανάλογη κινητοποίηση έλαβε χώρα και στην Πλατεία Δημαρχείου της Βέροιας, όπου συγκεντρώθηκε μερίδα των «Αγανακτισμένων», ως συμμετοχή στο γενικότερο κάλεσμα, με στόχο την αναζωπύρωση του κινήματος και την ανανέωση των πολιτικών του στόχων, ώστε να παρέχει συνθήκες αλληλεγγύης και στήριξης των λαϊκών μαζών που πλήττονται από τα δυσβάσταχτα οικονομικά μέτρα.

Τέλη κυκλοφορίας… τέλος! Σήμερα λήγει η προθεσμία, μετά από νέα παράταση που έδωσε το Υπουργείο Οικονομικών, για την καταβολή των τελών κυκλοφορίας. Τη σχετική απόφαση εξέδωσε ο αναπληρωτής Υπουργός Οικονομικών Παντελής Οικονόμου, καθώς η κίνηση στις Δ.Ο.Υ. τις τελευταίες μέρες, τόσο για τα τέλη, όσο και για την ακινησία με την παράδοση πινακίδων, παρουσίασε κατακόρυφη αύξηση. Άλλωστε ήταν αναμενόμενο τη στιγμή που, αν κρίνουμε τουλάχιστον από τα δεδομένα της Ημαθίας, μέχρι πριν 10 περίπου μέρες οι εκτιμήσεις υπαλλήλων της Εφορίας έκαναν λόγω μέχρι και για 100% αύξηση της ακινησίας σε σχέση με πέρσι. Πέραν τούτου, οι γιορτές τέλειωσαν και τα… «κεφάλια μέσα», το ίδιο και τα οχήματα. Προσπάθησαν βέβαια πολλοί να τρενάρουν την καταβολή των τελών, αλλά σήμερα τα περιθώρια έλαβαν… τέλος!

Οι Ρομά μαθητές στη Λέσχη Αξιωματικών Βέροιας Εκδήλωση - γιορτή για τη νέα χρονιά πραγματοποίησε ο Δήμος Βέροιας, το πρωινό της Παρασκευής, με τη συνεργασία του Β’ ΣΣ στη Λέσχη Αξιωματικών για μικρούς και έφηβους μαθητές των καταυλισμών Ρομά, που έχουν ενταχθεί σε Δημοτικά Σχολεία της πόλης. Την εορταστική ατμόσφαιρα σηματοδότησε η συμμετοχή 56 μαθητών των Σχολείων, με χορό και μουσική και προσφορά γλυκών και δώρων, ενώ την ικανοποίησή τους για την έκβαση της κοινωνικής ενσωμάτωσης των παιδιών στο χώρο της μαθησιακής κοινότητας εξέφρασαν τόσο η Αντιδήμαρχος Παιδείας Βαρβάρα Σταυροπούλου, όσο και ο πρώην Αντιδήμαρχος και Δημοτικός Σύμβουλος Τηλέμαχος Χατζηαθανασίου, ο οποίος μάλιστα μίλησε εκτενέστερα και για το ιστορικού του καταυλισμού των Ρομά στο Εργοχώρι.

3

Αυτό αποδείχθηκε ουκ ολίγες φορές και επιβεβαιώθηκε δυστυχώς προχθές για μια ακόμη φορά, μετά το θανατηφόρο ατύχημα τριών ανθρώπων που έχασαν τη ζωή τους μετά από πτώση αυτοκινήτου σε αρδευτικό κανάλι του δρόμου Κουλούρα – Ραψομανίκη. Όπως αναφέρει το αστυνομικό δελτίο, ο 43χρονος οδηγός, η 18χρονη κόρη του και το έξι μηνών εγγονάκι του πέθαναν από εγκλωβισμό που επέφερε πνιγμό, ενώ για τον απεγκλωβισμό και την περισυλλογή τους εργάστηκαν για ώρες πυρετωδώς Τροχαία και ειδικές δυνάμεις της Πυροσβεστικής Βέροιας και Θεσσαλονίκης. Επί του θέματος διεξάγεται εκτενής έρευνα για την εξακρίβωση των αιτίων του ατυχήματος αλλά το ερώτημα που γεννάται για πολλοστή φορά είναι τι θα γίνει επιτέλους με την ανύπαρκτη ασφάλεια στις περιοχές των αρδευτικών καναλιών και των παραδρόμων τους! Το αυτοκίνητο που οδηγούσε ο 43χρονος, σύμφωνα με την Τροχαία, προσέκρουσε στα μεταλλικά στηθαία και έπεσε στην παρακείμενη αρδευτική τάφρο, πράγμα που σημαίνει ότι η προβλεπόμενη προστασία υπάρχει αλλά για κάποιους λόγους δε λειτουργεί. Ίσως θα’ πρεπε οι αρμόδιοι να προβούν σε κάποιον ανασχεδιασμό ασφάλειας γιατί η στατιστική των ατυχημάτων δε φαίνεται να δικαιώνει τον ήδη υπάρχοντα.

Αυτός είναι ο Τριπόταμος;

Ναι. Αυτός είναι. Με το κλείσιμο (;) της χωματερής στον Αλιάκμονα, χωματερές ξεφυτρώνουν παντού και στον Δήμο Βέροιας. Στα πλέον απίθανα σημεία. Τώρα, έχουμε μέσα στην κοίτη του Τριποτάμου, χωματερή φρούτων. Τεράστιες ποσότητες πορτοκαλιών, μανταρινιών, καρπουζιών, πετιούνται ανεξέλεγκτα. Με την πρώτη νεροποντή, όλα αυτά θα παρασυρθούν από το νερό και πάλι από την αρχή. Άμεσα, θα ενημερωθούν και οι υπηρεσίες. Να περιμένουμε να γίνει κάτι; Να ελπίζουμε να γίνει κάτι; Θα δούμε. Και για να μην ψάχνονται, ταλαιπωρούνται και ξοδεύονται, λέμε ότι βρίσκεται πίσω από το Μακροχώρι. Τον Δήμο Βέροιας, τον αφορά μήπως;

ΔΕΥΤΕΡΑ 16 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2012

ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΒΕΡΟΙΑΣ


γνωμεσ

Καθημερινη ΕφημερΙδα της κεντρικησ μακεδονιασ | τευχοσ 715

υ ο τ ίο ε ν ε φ α η λ ύ ο τ ν ε Αφ

Κ

Το

Εις ώτα μη ακουόντων

α

μ γράφη

χρονο

«Λέγε λέγε το κοπέλι»

Ελληνοτουρκικά και άλλα!... Η θεία Πολυτίμη συγχύστηκε με τις εχθρικές ενέργειες εναντίον της χώρας μας, ακούγοντας τις δηλώσεις του πρώην Πρωθυπουργού της Τουρκίας Μεσούτ Γιλμάζ περί προσχεδιασμένου εμπρησμού ελληνικών δασών από τις μυστικές υπηρεσίες της γείτονος και ρώτησε απευθυνόμενη στον εμπειροτέχνη πολιτικό αναλυτή, θείο Αφεντούλη: «Γιατί δεν απέκρουσες το σουτ του κ. Με-σουτ;» «Τερματοφύλακας παίζει ο Γιώργος. Θυμάσαι τα “παλαμοκροτήματα” του Τζεμ για τις ζεμπεκιές του;» απάντησε εκείνος. «Ξέχασες τις “ασύμμετρες απειλές” του κ. Βύρωνα Πολύδωρα;» ρώτησε με νόημα εκείνη κι ο θείος έμεινε ενεός. Κάγκελο τον άφησε η υπενθύμιση. Τότε που ο Βύρωνας κάτι πήγε να πει, ο αναλυτής τάχθηκε με εκείνους που δεν θέλησαν να ακούσουν και πήραν για καλαμπούρι τον στρατηγό Άνεμο! Ύστερα ήρθαν οι θύμησες και προσθέσανε στη σύγχυση από τις «ασύμμετρες απειλές» της Πολυτίμης τα σχόλια του π. αντιπροέδρου της τουρκικής κυβέρνησης κ. Μπουλέντ Αρίντς, προκαλώντας την τέλεια ταραχή. Θυμάστε τι τόλμησε να πει την περασμένη άνοιξη; «Σε λίγο οι Έλληνες θ’ ανοίξουν μαντίλι για να ζητιανεύουν» και «κανείς δεν ενδιαφέρεται να αγοράσει τα ελληνικά εργοστάσια». Στο άκουσμα του ονόματος του κ. Αρίντς, το μαλλί της θείας «αριτσώθηκε»! Ο Αφεντούλης, βλέποντας την κεφαλή της συζύγου να θυμίζει σκαντζόχοιρο πρότεινε: «Δεν πας στην κομμώτρια κυρία Μπέμπα να κάνεις το μαλλί “λάχανο”;» «Θα μελετήσεις φυτολογία;» τσίριξε εκείνη κι ο αναλυτής δεν έβγαλε τσιμουδιά. Την παρακολουθούσε να «κοπανιέται» ακίνητος. Ασκαρδαμυκτί! «Κούτσουρο» το κορμί και ακίνητα ακόμη και τα ματόκλαδα. Για την Πολυτίμη, η ακινησία της μορφής του εξέπεμπε ένα σαρδόνιο χαμόγελο που μόνο εκείνη μπορούσε να διακρίνει. Τι μπορεί να προκάλεσε τον εκδικητικό σαρκασμό του συζύγου προς το πρόσωπό της; Ο αναλυτής θυμήθηκε τα καλωσορίσματα της θείας από τηλεοράσεως προς το ελληνοτουρκικό Ανώτατο Συμβούλιο Στρατηγικής Συνεργασίας (ΑΣΣΣ), πριν από ενάμιση χρόνο σχεδόν, στην Αθήνα. Πίστεψε τις υποσχέσεις οικονομικής συνεργασίας μεταξύ του οικοδεσπότη Γιώργου και του εφέντη Ταγίπ, τον οποίο υποδέχτηκε στο αεροδρόμιο ο εμπροσθοβαρής Αντιπρόεδρος, γιατί ο Γιώργος έλειπε έξω για δουλειές και παρά λίγο να τον τραπεζώσει ο Ερντογάν στην Αθήνα! Αναγνώστες μου, θυμηθήκατε το «Α Σου Σου Σου»; Προσέξτε την ερώτηση της νεοφώτιστης αναγνώστριας νούμερο «τσβάι ουντ τσβάντσιχ» (22). «Γιατί δεν χόρεψε ζεμπεκιά ο Γιώργος για να τον “παλαμοκροτήσει” κι ο εφέντης Ταγίπ;» Δύσκολη ερώτηση. Μπορεί να είχαν πέσει τα νεφρά του από το πέταγμα αλλά καλύτερα ο θείος να πάρει τη βοήθεια της κυρίας Πολυτίμης. «Αι γυναίκαι είναι πολυμαθέσταται»! «Τεχνική δυσκολία. Η ορχήστρα απεργούσε γιατί ο κ. Παπακωνσταντίνου φορολόγησε τα τυχερά τους. Μπαξίσια τέλος. Punkt, τώρα που ο Γιώργος μας έκανε Ευρώπη και μας πρόκοψε!» απάντησε εκείνη. Ο αναγνώστης νούμερο «ντράιτσεν» (13) γιατί κο-

πανάει το κεφάλι του και ουρλιάζει «βουρ ντουβάρ»; Αδυνατεί να θυμηθεί το «Α Σου Σου Σου»; Δεν πειράζει. «No problem» στη γλώσσα της Τρόικας. Υπάρχουν κι άλλα «ου» που έχουν χαραχτεί στη μνήμη του ανεξίτηλα και δεν πρόκειται να σβήσουν με καμιά κυβέρνηση. Η «Ζαργάνα» που έχει στο πλάι του να παρατήσει το φρεσκάρισμα των γαλλικών – τι θέλει την επανάληψη αφού λείπουν η λήψη και η ανάληψη; - και να πει: «ΔουΝουΤου». Τι έκανε ο «ντράιτσεν»; Τσίριξε «ου» και αναφώνησε «Ε ρε μάνα μου τι μας περιμένει;» Σωστός ο αναγνώστης! Στον «Μπύθουλα» του Ψαθά δεν μένουν πια δανειοδοτούμενοι νεόπλουτοι αλλά «νεόπτωχοι». «Τσοκαρίες μου, αγάντα!» που θα ‘λεγε και μια «Μαντάμ Σουσού» καλεσμένη στη δεξίωση του «Α Σου Σου Σου»! Η κυρία Πολυτίμη πάτησε την πεπονόφλουδα βλέποντας τους Τούρκους επιχειρηματίες στην Αθήνα και σχολίασε:«Χουβαρντάδες τους κόβω!» «Κάνε όρεξη!» φώναξε ο Αφεντούλης. Θεώρησε ότι οι Τούρκοι επιχαίρουν, βλέποντας την Ελλάδα διεθνή «ζήτουλα» και πιστεύει στη σοφή ρήση, επινόησης του ιδίου: «Κάνε τον Τούρκο φίλο αλλά κράτα και το ξύλο καλού κακού!» και αντιρρήσεις δεν σηκώνει. Άποψή του! Πάντως τότε, αδυνατώντας να χαιρετήσει τα μέλη της τουρκικής αποστολής δια χειραψίας, έπεμψε προς αυτούς ανοιχτά τα πέντε δάχτυλα της δεξιάς επί της οθόνης, λέγοντας: «Όρσε να μη σας χρωστάω!» Αυτή η κίνηση εξόργισε τη σύζυγο. Φοβήθηκε να μη χάσει τα μπερεκέτια των τουρκικών επενδύσεων και τα έβαλε μαζί του. Προς συνετισμό έφαγε «σιχτίρ πιλάφι» για ένα ολόκληρο και εφιαλτικό δεκαήμερο. Από τότε δεν τόλμησε να τον ζυγώσει γαστρεντερίτιδα. Στούπωσε ο καημένος! Οι τελευταίες εξελίξεις στα ελληνοτουρκικά δικαίωσαν τον αναλυτή αλλά ο χρόνος δεν γυρίζει πίσω και τα «σιχτίρ πιλάφια» του έμειναν. Πολύ «σιχτίρ» και λιγότερο «πιλάφι»! Άφεριμ! «Αι γυναίκαι είναι σκληραί» και η Πολυτίμη δεν το έβαλε κάτω. Επέμεινε να αποκομίσει κέρδη από την ελληνοτουρκική συνεργασία του Γιώργου και δήλωσε στον αναλυτή, «αριτσωμένη»: «Ο κ. Αρίντς δεν με θέλησε διακονιάρα; Θα γίνω κι εγώ σταχομαζώχτρα και θα εξάγω τσουκνιδόπιτες στην Τουρκία για να εισάγω παραδάκι!» «Καλώς τη “θεία Αχτίτσα”!» σχολίασε ο αναλυτής μαζί με τον Παπαδιαμάντη. «Θα μείνεις με το άχτι σου όταν με δεις να προοδεύω» απάντησε εκείνη. «Όπως προόδευσε το ΠαΣοΚ και τους γείτονες που έκαναν εισαγωγές-εξαγωγές σιτηρών;» ρώτησε με νόημα ο Αφεντούλης. «Τι έπαθαν;» απόρησε η σύζυγος. «Φαλίρισαν!» απάντησε ο αναλυτής. Ιδιοκτήτες του εργοστασίου (λέμε τώρα!) είναι τέσσερις γενιές «Πασόκοι». Ο παππούς, ο γιος, η εγγονή κι ένας δισέγγονος που πάει στα νήπια. Προ Τρόικας, ο μικρός, μόλις έβλεπε τον Αφεντούλη, φώναζε: «Πασοκάρα ολέ!» Προχτές που πέρασε από την επιχείρηση είπε: «“Πασοβάρα”!» κι ο παππούς του συμπλήρωσε: «Βαρέσαμε κανόνι!» «Βαράτε όλοι, θεμά την ανάγκη μας!» τσίριξε η κυρία Πολυτίμη και πήγε στο τηλέφωνο να ζητήσει οδηγίες από τον Αντώνη της. Μάλιστα!

4

ΔΕΥΤΕΡΑ 16 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2012

Με τις βιοτικές μέριμνες που μας εξουθένωσαν , δεν αντιληφθήκαμε ότι είμαστε στο επίκεντρο ενός πειράματος Κοινωνικής Μηχανικής .Εννοούμε με τον όρο αυτό την χειραγώγηση των λαών είτε για ίδιον όφελος είτε για εξαγωγή συμπερασμάτων. Σκαπανείς στην αποτρόπαια αυτή επιστήμη ήταν ο Σουν Τζου, ο Μακιαβέλι ο Γκαίμπελς και άλλοι λιγότερο γνωστοί. Μετά την ανάπτυξη της Κυβερνητικής από τον Wiener και την έκρηξη της πληροφορικής απέκτησε και τα κατάλληλα εργαλεία. Τα μεγαλύτερα πειράματα κοινωνικής μηχανικής ήταν το κομμουνιστικό στην Σοβιετική Ένωση που κατέρρευσε ίσως γιατί έγινε άκαιρα και το καπιταλιστικό στις ΗΠΑ που δυστυχώς πέτυχε γιατί ανταποκρίνεται στην Δαρβινική θεώρηση του ανθρώπου. Σήμερα το πιο ενδιαφέρον πείραμα γίνεται στην Βόρειο Κορέα όπου οι άνθρωποι μεγαλώνουν θεωρώντας σαν αλήθεια ότι λέει το καθεστώς. Ο Γκαίμπελς θα έσκαζε από την ζήλια του αν έβλεπε τι σημαίνει έλεγχος στην πληροφορία! Ίσως μας φαίνονταν υποκριτικό και αστείο το θέαμα των Βορειοκορεατών να θρηνούν σπαρακτικα για τον θάνατο ενός δικτάτορα αλλά ήταν πραγματικό. Γι αυτούς ήταν ένας Μεσσίας που τους οδηγούσε με ασφάλεια σε ένα εχθρικό κόσμο. Θα πείτε τώρα τι σχέση έχουν όλα αυτά με μας. Ίσως δεν έγινε αντιληπτή η προσπάθεια ελέγχου της πληροφόρηση που επεδίωξε η προηγούμενη κυβέρνηση. Εντεταλμένοι δημοσιογράφοι-υπάλληλοι της κρατικής προπαγάνδας προσπαθούσαν να μας πείσουν για τα πιο παράλογα πράγματα. Ορισμένα μέσα ενημέρωσης με την σοφή αναλογία ψεύδους-αλήθειας –τρομοκρατίας αλλά και πορνογραφίας κρατούσαν (και κρατούν) το κοινό σε μια κατάσταση ύπνωσης. Πάντως το χαρακτηριστικότερο μέσον της κοινωνικής μηχανικής στην περίπτωσή μας είναι η τρομοκρατία , τα εκβιαστικά διλήμματα και η συνεχής επανάληψή τους.. «Λέγε λέγε το κοπέλι κάνει

την κυρά και θέλει» λέγαν οι παλιοί. Όσοι από τους πολιτικούς μας μεταχειρίζονται αυτά τα μέσα αντί της πειθούς με επιχειρήματα, είναι αναμφίβολα όργανα των σχεδιαστών. Στόχος τους είναι να μας φέρουν στο σημείο να πούμε πάρτε τα όλα , όσα γενεές ολόκληρες έκτισαν , αρκεί να μας αφήσετε να ζήσουμε. Η κ. Μέρκελ με τον υποτακτικό της Σαρκοζί το έθεσαν ωμά το θέμα. «Η Ελλάδα είναι ειδική περίπτωση » είπαν και οφείλει να υπακούει στις επιθυμίες μας .Το πως θα το χειρισθεί η κυβέρνησή της . Με έκπληξη διαβάσαμε ότι εάν δεν πάει καλά η διαπραγμάτευση με τα ομόλογα, θα μας … ξαναδανείσουν! Πολύ εύκολα έχετε τα δάνεια φράου Μέρκελ. Ότι επιβαρύνει στο διηνεκές τον λαό είναι ευπρόσδεκτο από την αφεντιά σας. Μάλιστα ο υποτακτικός σας Γκούφι καμάρωνε ότι ποτέ η Ελλάδα δεν πήρε τόσα ποσά. Και ποιος θα τα πληρώσει αυτά εξυπνάκια; Όμως το άκρον άωτο της υποκρισίας των σχεδιαστών του πειράματος είναι η στάση της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας. Ενώ αγόρασε ομόλογα του ελληνικού δημοσίου μισοτιμής ζητάει από την Ελλάδα την πληρωμή τους στο ακέραιο και με τους τόκους!!! Μα τι αναίσχυντη κερδοσκοπία είναι αυτή και τι περίεργη η μουγγαμάρα της κυβέρνησης! Όσο εξελίσσονται τα πράγματα βλέπουμε ότι είχε δίκαιο ο κ. Χρυσόγονος. Έχουμε μια κυβέρνηση δανειστών που είναι δύσκολο να την ξεφορτωθούμε. Η προσχώρηση του κ Σαμαρά μετά τους απαραίτητους εκβιασμούς στην στήριξη της κυβέρνησης και η διάσπαση της αριστεράς δεν εγγυώνται τίποτε το καλό . Από την άλλη πλευρά η απόσπαση της προσοχής μας με τα τεκταινόμενα στο ΠΑΣΟΚ είναι ένα άλλο μέσο χειραγώγησης. Δεν τα βλέπουμε καλά τα πράγματα και αν δεν παρατήσουμε τους καναπέδες θα μας δέσουν πάνω σ’ συτούς! Ο ΠΑΡΟΙΜΙΑΣ (Κ,Δ)


ΤΟΠΙΚΑ 

epikera@otenet.gr

Στην πανήγυρη του Αγίου Αντωνίου η θαυματουργή Εικόνα της Παναγίας Παντάνασσας από τη Νάουσα

Σ

τη φετινή πανήγυρη του Αγίου Αντωνίου θα τεθεί σε προσκύνημα η θαυματουργή Εικόνα της Παναγίας Παντάνασσας από τη

Νάουσα. Λίγα χρόνια μετά το ολοκαύτωμα της Νάουσας (1822) από τον αιμοδιψή Εμπού Λουμπούτ Πασά δόθηκε η άδεια στους Ναουσαίους που είχαν γλιτώσει από τις τρομερές σφαγές αλλά και σε πολλούς που είχαν πουληθεί ως σκλάβοι να επιστρέψουν στην κατεστραμμένη πατρίδα τους. Πρώτο τους μέλημα να χτίσουν και πάλι τους Ναούς που είχαν κάψει οι Τούρκοι, με πρώτο τον Ναό της Παναγίας (1833). Πριν όμως χτιστεί ο Ναός, τη χρονιά ακριβώς που έγινε ο επανοικισμός της Νάουσας το 1830, οι Ναουσαίοι ιστόρησαν την εικόνα της Παναγίας της Παντάνασσας για να θέσουν κάτω από τη δική Της σκέπη το νέο τους ξεκίνημα. Την ονόμασαν Παντάνασσα, δηλ. Πα-

ντοβασίλισσα γιατί σ’ Αυτήν εναπέθεσαν τις ελπίδες τους. Πάνω Της ακούμπησαν τον αβάσταχτο πόνο της καταστροφής των οικογενειών τους. Είχαν ανάγκη την φοβερά και βασιλική προστασία Της έναντι στον Τούρκο κατακτητή που κατέστρεψε την πατρίδα τους. Η ιερά εικόνα τοποθετήθηκε στο τέμπλο του Ιερού Ναού Κοιμήσεως Θεοτόκου Ναούσης και έκτοτε αποτελεί καταφύγιο παρηγοριάς και ελπίδας γι’ αυτούς που προστρέχουν στη Σκέπη Της. Τη δεκαετία του 1950 ιερόσυλοι εισέβαλλαν νύχτα στον Ιερό Ναό με σκοπό να ληστέψουν. Στην αναχώρηση τους άφησαν αναμμένα κεριά πάνω στα ξύλινα έπιπλα του Ναού με αποτέλεσμα γρήγορα να ανάψει επικίνδυνη φωτιά. Λόγω του προχωρημένου της νύχτας κανείς από τους ενορίτες δεν κατάλαβε τι γινόταν στο Ναό. Η Παναγία όμως μερίμνησε η ίδια για το «σπίτι» Της. Ενώ η φωτιά σιγά - σιγά δυνάμωνε, η νεωκόρος του Ναού, που καθόταν λίγο πιο κάτω,

άκουσε δυνατά χτυπήματα στη πόρτα της. Άνοιξε και είδε μία σεβάσμια γυναίκα πού της είπε «Τρέξε, το σπίτι μου καίγεται!» και έγινε αμέσως άφαντη. Η αγαθή νεωκόρος έτρεξε στο Ναό και με τη βοήθεια πολλών ενοριτών κατάφερε να σβήσει τη φωτιά. Η εικόνα της Παναγίας της Παντάνασσας σύμφωνα με μαρτυρίες πολλών είναι θαυματουργή. Πάνω της έχουν κρεμαστεί κατά καιρούς πάνω από 1000 (σύμφωνα με καταμέτρηση) αφιερώματα και τάματα πιστών που αποτελούν ευχαριστήρια και μαρτυρίες για θεραπείες και θαυμαστές ιάσεις, για την άμεση επέμβαση Της σε προβλήματα, για τις πολλές ευεργεσίες και τα θαύματα της. Εορτάζει τήν 24η Σεπτεμβρίου.

Νέο Πρόεδρο και Γραμματέα Θανατηφόρο τροχαίο με θα εκλέξει το Δημοτικό νεκρούς δυο ενήλικες και Συμβούλιο Αλεξάνδρειας ένα βρέφος Σ

υνεδριάζει το Δημοτικό Συμβούλιο Αλεξάνδρειας την Τετάρτη 18 Ιανουαρίου στις 7.00 μ.μ προκειμένου να αποδεχτεί την παραίτηση του Προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου και την εκλογή νέου Προέδρου και Γραμματέα μετά τις παραιτήσεις του Ιωάννη Γκιουρτζή και Αθανασίου Τσιάπλα. Συγκεκριμένα τα θέματα της ειδικής συνεδρίασης έχουν ως εξής: σε ειδική συνεδρίαση του Δημοτικού

Συμβουλίου, που θα γίνει στις 18-012012 ημέρα Τετάρτη και ώρα 19.00 για συζήτηση και λήψη απόφασης στα εξής θέματα ημερήσιας διάταξης: 1. Αποδοχή ή μη παραίτησης Προέδρου Δημοτικού Συμβουλίου. 2. Εκλογή Προέδρου και Γραμματέα Δημοτικού Συμβουλίου. Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ ΓΚΙΟΥΡΤΖΗΣ

Τ

ραγικό δυστύχημα συνέβη το απόγευμα της Παρασκευής στο 4ο χλμ. της αγροτικής οδού ΚουλούραςΡαψομανίκης Ημαθίας, όταν Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο μάρκας SUZUKI SWIFT με αριθ. κυκλ. YIT 4303 που οδηγούσε 43χρονος εξετράπη της πορείας του, προσέκρουσε σε μεταλλικά στηθαία ανετράπη και έπεσε μέσα σε αρδευτικό κανάλι με νερό. Με τη βοήθεια δυτών της 2ης Ε.Μ.Α.Κ

Ιερά Μητρόπολη Βεροίας, Ναούσης και Καμπανίας Η Πανήγυρη του Αγίου Αντωνίου Πανηγυρίζει την Τρίτη ο Ιερός Ναός του πολιούχου μας Αγίου Αντωνίου του νέου. Οι ιερές ακολουθίες θα τελεστούν σύμφωνα με το παρακάτω πρόγραμμα: Δευτέρα 16 Ιανουαρίου 18:00-20:00 Υποδοχή της εικόνας Παναγίας Παντάνασσας Μέγας πανηγυρικός εσπερινός. Τρίτη 17 Ιανουαρίου 07:00-10:30 Αρχιερατικό Συλλείτουργο. 10:30-11:30 Λιτανεία της σεπτής εικόνας και του ιερού λειψάνου του Αγίου. Στην πανήγυρη, εκτός από τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη μας κ. Παντελεήμονα, θα συμμετάσχουν οι παρακάτω Αρχιερείς: Σάμου κ. Ευσέβιος, Κλούζ κ. Ανδρέας (Πατριαρχείου Ρουμανίας), Πατρών κ. Χρυσόστομος και Λευκάδος κ. Θεόφιλος.

5

και ανδρών της Πυροσβεστικής έγινε ανάσυρση τριών πτωμάτων που ανήκαν στον 43χρονο οδηγό του οχήματος και άλλους δυο επιβάτες, μία 18χρονη και του έξι μηνών παιδιού της, ενώ ακολούθησε η ανάσυρση του οχήματος. Από τη Πυροσβεστική Υπηρεσία που κλήθηκε για τον απεγκλωβισμό, επιχείρησαν τέσσερα Πυροσβεστικά οχήματα και εννέα άνδρες, ενώ στο έργο της όπως προαναφέρθηκε συνέδραμαν η 2η Ε.Μ.Α.Κ. με δύο οχήματα και επτά άνδρες, η ΕΛ.ΑΣ. , ο ΥΗΣ Ασωμάτων για την διακοπή της ροής των υδάτων και ο Γ.Ο.Ε.Β.. Το έργο του απεγκλωβισμού συντόνιζε ο Αν. Διοικητής Δ.Π.Υ. Κεντ. Μακεδονίας Αρχιπύραρχος Ζάχος Δημήτριος Σχετικά με τα αίτια του τροχαίου ατυχήματος ενεργείται προανάκριση από το Α.Τ. Αλεξάνδρειας.

Νέος Αγροτικός Σύλλογος στη Νάουσα Π

ραγματοποιήθηκε με κυρίως νέους αγρότες την Τετάρτη 11/1/12 στο στέκι νεολαίας η ιδρυτική συνέλευση του νέου αγροτικού συλλόγου του δήμου Νάουσας με την επωνυμία «Μαρίνος Αντύπας». Σκοποί και στόχοι του συλλόγου είναι:

ΔΕΥΤΕΡΑ 16 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2012

1. η συσπείρωση όλων των αγροτών, 2. η οργανωμένη μη καταβολή πάσης φύσεως χαρατσιών, όπως ΕΛΓΑ, Τέλος Ηλεκτροδοτούμενων Δομημένων Επιφανειών μέσω της ΔΕΗ κτλ. και 3. να μην κοπεί ρεύμα, νερό και σταθερό τηλέφωνο σε κανένα συμπολίτη μας.


τοπικα

Καθημερινη ΕφημερΙδα της κεντρικησ μακεδονιασ | τευχοσ 715

Εξαπάτηση ηλικιωμένης στη Βέροια Χρήσιμες συμβουλές από την Αστυνομία για την αποφυγή τέτοιων περιστατικών

Ά

γνωστος άνδρας, στη Βέροια πλησίασε 89χρονη ημεδαπή και προσποιούμενοι ότι ο γιός της χρωστάει χρήματα στην εφορία, έπεισε την ηλικιωμένη να του παραδώσει το χρηματικό ποσό των (1.050) ευρώ. Διεξάγονται αστυνομικές αναζητήσεις για τον εντοπισμό και τη σύλληψη του δράστη, ενώ προανάκριση ενεργείται από το Τμήμα Ασφαλείας Βέροιας ΧΡΗΣΙΜΕΣ ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΟΦΥΓΗ ΤΕΤΟΙΩΝ ΠΕΡΙΣΤΑΤΙΚΩΝ Με αφορμή περιστατικά εξαπάτησης πολιτών, σε διάφορες περιοχές της χώρας, από επιτήδειους που προσεγγίζουν κυρίως άτομα τρίτης ηλικίας και με διάφορα προσχήματα και τεχνάσματα τους αποσπούν χρηματικά ποσά, η Ελληνική Αστυνομία συνιστά: • Να μην πείθεστε εύκολα από άτομα, τα οποία σας “πλησιάζουν” ως γνωστοί συγγενικών - φιλικών προσώπων. • Να είστε ιδιαίτερα επιφυλακτικοί σε άγνωστα άτομα που επιχειρούν με διάφορα προσχήματα και τεχνάσματα να εισέλθουν στην οικία σας. • Εφόσον άγνωστο άτομο εισέλθει στην οικία σας με οποιαδήποτε πρόφαση (π.χ. διεξαγωγή έρευνας, πώληση κάποιου προϊόντος, ανάγκη να πραγματοποιήσουν μια κλήση κ.λπ.), να μην επιτρέπετε να μεταβαίνει σε άλλους χώρους του σπιτιού σας, πέραν αυτών που χρειάζεται και ποτέ να μην χάνετε την οπτική επαφή μαζί του. • Στην περίπτωση αυτή, να προσέχετε τα προσωπικά σας αντικείμενα, προκειμένου να αποφευχθεί το ενδεχόμενο αφαίρεσής τους με τη μέθοδο της απασχόλησης. • Να είστε ιδιαίτερα επιφυλακτικοί όταν άγνωστοι προσπαθήσουν να σας πείσουν για την καταβολή χρηματικού ποσού, με το πρόσχημα επείγουσας ανάγκης συγγενικού - φιλικού προσώπου (π.χ. νοσηλεία σε νοσοκομείο).Το ίδιο μπορεί να προσπαθήσουν και τηλεφωνικά. Για τους ίδιους λόγους να μην ενδίδετε σε προτροπές για συνάντηση (ραντεβού κ.λπ.). • Σε περιπτώσεις που άγνωστοι επικαλούνται έκτακτη ανάγκη γνωστού -συγγενικού σας προσώπου, να επιδιώκετε πάντα οι ίδιοι να επικοινωνείτε τηλεφωνικά με το γνωστό-συγγενικό σας πρόσωπο, προς επιβεβαίωση των όσων επικαλούνται. Η επικοινωνία να γίνεται με δικό σας τηλέφωνο και κατόπιν δικής σας πρωτοβουλίας και να μην δέχεστε να μιλάτε με άτομο, το οποίο κάλεσαν οι άγνωστοι. • Σε κάθε περίπτωση, να δηλώνετε ότι δεν πρόκειται να παραδώσετε χρήματα, εάν δεν εμφανιστούν οι γνωστοίσυγγενείς σας. • Να μην δέχεστε σε καμία περί-

πτωση άγνωστα άτομα να σας οδηγήσουν σε Πιστωτικό Κατάστημα ή ΑΤΜ για ανάληψη χρηματικού ποσού. • Να μην πείθεσθε εύκολα σε ευκαιριακές αγορές προϊόντων που σας προτείνουν άγνωστα άτομα, ιδιαίτερα δε δίχως να δείτε πρώτα τα προϊόντα αυτά. • Να μην πείθεστε από άγνωστους, οι οποίοι εμφανίζονται ως υπάλληλοι Δημόσιας Υπηρεσίας ή άλλου φορέα για την επιδιόρθωση κάποιου τεχνικού προβλήματος, εάν δεν τους έχετε εσείς προηγουμένως καλέσει. • Να μην πείθεστε όταν άγνωστοι σας ζητούν να καταβάλλετε χρήματα για οφειλές γνωστών ή συγγενικών προσώπων σε δημόσιες υπηρεσίες ή σε καταστήματα-εταιρείες για αγορά αγαθώνπροσφορά υπηρεσιών. • Επισημαίνεται ότι από νοσοκομεία ή από δημόσιες υπηρεσίες δεν χρησιμοποιείται η πρακτική υπάλληλοί τους να μεταβαίνουν σε οικίες ή σε δημόσιους χώρους και να ζητούν από πολίτες την καταβολή χρημάτων για υπηρεσίες που παρέχουν. • Να έχετε πάντα διαθέσιμους τους τηλεφωνικούς αριθμούς, με τους οποίους πρέπει να επικοινωνήσετε σε περίπτωση ανάγκης (Αστυνομία, Πυροσβεστική, Νοσοκομεία, στενοί συγγενείς κ.α.). • Προσπαθήστε να συγκρατήσετε τα χαρακτηριστικά των δραστών, καθώς και τα οχήματα με τα οποία κινούνται (αριθμό κυκλοφορίας, μάρκα οχήματος, χρώμα κ.λπ.), για να βοηθήσετε το έργο των διωκτικών αρχών. • Να ενημερώνετε πάντα τις αστυνομικές Αρχές, ακόμη και σε περίπτωση απόπειρας απάτης σε βάρος σας. Οι δράστες χρησιμοποιούν συνήθως την εξής μεθοδολογία : ΑΠΑΤΗ ΜΕ ΤΗ ΜΕΘΟΔΟ ΠΡΟΣΕΓΓΙΣΗΣ ΕΚ ΜΕΡΟΥΣ ΣΥΓΓΕΝΙΚΟΥ ΠΡΟΣΩΠΟΥ (ΚΥΡΙΩΣ ΣΕ ΒΑΡΟΣ ΗΛΙΚΙΩΜΕΝΩΝ ΑΤΟΜΩΝ) • Οι δράστες επιλέγουν κυρίως ηλικιωμένους ανθρώπους, για τους οποίους πληροφορούνται με οποιανδήποτε τρόπο τα στοιχεία ταυτότητας τόσο των ιδίων, όσο και προσφιλών συγγενικών τους προσώπων, συνήθως των παιδιών ή των εγγονιών τους. • Τους προσεγγίζουν «δήθεν» ως απεσταλμένοι των συγγενών τους και με το πρόσχημα άμεσης και επείγουσας ανάγκης χρημάτων, επιδιώκουν να τους αποσπάσουν μεγάλα χρηματικά ποσά. Η προσέγγιση συνήθως γίνεται κατά την έξοδο ή λίγο πριν την είσοδο στην κατοικία τους, έξω από Τράπεζες ή εμπορικά καταστήματα κ.λπ. • Οι τεχνικές, που χρησιμοποιούν οι δράστες για να πείσουν τους ηλικιωμένους να τους δώσουν τα χρήματα για λογαριασμό των οικείων τους, είναι ο αιφνιδιασμός και η παρουσίαση μιας αληθοφανούς οικονομικής ανάγκης που πρέπει να ικανοποιηθεί χωρίς αναβολή. Με τον τρόπο αυτό, αλλά και με την αναφορά σε συγγενικά πρόσωπα με ιδιαίτε-

6

ρη οικειότητα, επιδιώκουν να κερδίσουν την εμπιστοσύνη και να μην αφήσουν περιθώρια δεύτερης σκέψης. Σε αρκετές περιπτώσεις, οι δράστες για να ισχυροποιήσουν τα επιχειρήματά τους, προσποιούνται πως τηλεφωνούν στα οικεία πρόσωπα για να επιβεβαιώσουν την οικονομική ανάγκη, πλην όμως οι ηλικιωμένοι μέσα στην αναστάτωση τους δεν αντιλαμβάνονται ότι συνομιλούν με συνεργούς των δραστών και όχι με τους συγγενείς τους. • Οι λόγοι που επικαλούνται οι δράστες για να αποσπάσουν χρήματα είναι συνήθως η εξόφληση ενός χρέους, η πληρωμή ασφαλιστηρίων συμβολαίων, η αγορά ηλεκτρικών συσκευών, ανταλλακτικών αυτοκινήτων κ.λπ., για λογαριασμό «δήθεν» συγγενικών προσώπων. • Τα χρηματικά ποσά, που ζητούν οι δράστες κυμαίνονται από μερικές εκατοντάδες έως αρκετές χιλιάδες Ευρώ, ποσά τα οποία μεταβάλλονται και προσαρμόζονται ανάλογα με τη δεκτικότητα και ευπιστία των ηλικιωμένων. Ενδεικτικά αναφέρεται πως στο παρελθόν δράστες έχουν μεταφέρει με αυτοκίνητο ηλικιωμένους ακόμα και σε Τράπεζες, προκειμένου να αναλάβουν μεγάλα χρηματικά ποσά και να τους τα παραδώσουν. ΑΠΑΤΗ ΜΕ ΤΗ ΜΕΘΟΔΟ ΝΟΣΗΛΕΙΑΣ ΣΥΓΓΕΝΙΚΟΥ ΠΡΟΣΩΠΟΥ • Οι δράστες επιλέγουν συνήθως ηλικιωμένους και πληροφορούνται με οποιανδήποτε τρόπο τα στοιχεία ταυτότητας τόσο των ιδίων, όσο και προσφιλών συγγενικών τους προσώπων, συνήθως των παιδιών τους. • Ακολούθως, επικοινωνούν τηλεφωνικώς μαζί τους κυρίως τις νυχτερινές ώρες (συνήθως μετά τα μεσάνυχτα) και εκμεταλλευόμενοι την αναστάτωση που προκαλείται, τους αναγγέλλουν ότι ένας στενός συγγενής τους (π.χ. γιος, κόρη, γαμπρός ή νύφη) εισήχθη εσπευσμένα σε κάποιο νοσοκομείο, λόγω τροχαίου ατυχήματος ή κάποιου άλλου εκτάκτου λόγου και απαιτούν χρήματα για να γίνει άμεσα κάποια ιατρική πράξη, συνήθως χειρουργική επέμβαση. • Οι δράστες ζητούν από τους ηλικιωμένους να μεταβούν αμέσως σε συγκεκριμένο σημείο (που νωρίτερα οι ίδιοι

ΔΕΥΤΕΡΑ 16 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2012

έχουν επιλέξει ως κατάλληλο, συνήθως κοντά στο σπίτι τους), όπου τους «αναμένει» άνθρωπος του νοσοκομείου π.χ. ένας νοσηλευτής ή υπάλληλος του ΕΚΑΒ, για να παραλάβει τα χρήματα και να τα παραδώσει το ταχύτερο δυνατό στους γιατρούς. • Οι ηλικιωμένοι χρησιμοποιούν συνήθως την ίδια τηλεφωνική συσκευή στην οποία δέχθηκαν την κλήση για να καλέσουν στο κινητό τηλέφωνο το συγγενικό τους πρόσωπο, που «δήθεν» νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση. Όμως, μέσα στη σύγχυση τους δεν αντιλαμβάνονται ότι η «γραμμή» είναι ακόμη ανοιχτή με τους δράστες, οι οποίοι δεν τερμάτισαν την προηγούμενη κλήση. Οι δράστες προσποιούνται ότι απαντούν στην κλήση των θυμάτων και «επιβεβαιώνουν» την άσχημη είδηση, παριστάνοντας για παράδειγμα κάποιον τραυματιοφορέα που κρατάει το κινητό του νοσηλευόμενου. ΑΠΑΤΗ ΜΕ ΤΗ ΜΕΘΟΔΟ ΤΗΣ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗΣ ΣΕ ΑΤΜ (ΣΥΝΗΘΩΣ ΣΕ ΒΑΡΟΣ ΗΛΙΚΙΩΜΕΝΩΝ ΑΤΟΜΩΝ) • Οι δράστες προσεγγίζουν ένα άτομο τη στιγμή που πραγματοποιεί συναλλαγή σε ΑΤΜ και χωρίς να γίνουν αντιληπτοί υποκλέπτουν οπτικά το «ΡΙΝ» κατά την πληκτρολόγησή του, ενώ στη συνέχεια περιμένουν να ολοκληρωθεί η συναλλαγή. • Τη στιγμή της εξόδου της κάρτας από το ΑΤΜ ένας από τους δράστες ρίχνει στα πόδια του συναλλασσόμενου ένα χαρτονόμισμα και τον προτρέπει να το πάρει με το πρόσχημα ότι του έπεσε από τη τσέπη. • Οι δράστες εκμεταλλεύονται το χρονικό διάστημα που ο συναλλασσόμενος απασχολείται με το πεσμένο χαρτονόμισμα και αφαιρούν την κάρτα του από το στόμιο εξόδου του ΑΤΜ, τοποθετώντας στη θέση της μία άλλη. • Μετά την αποχώρηση του συναλλασσόμενου, που δεν έχει αντιληφθεί τη αλλαγή της κάρτας, οι δράστες αφαιρούν το υπόλοιπο του λογαριασμού. Για περισσότερες χρήσιμες συμβουλές οι πολίτες μπορούν να επισκεφτούν την ιστοσελίδα της Ελληνικής Αστυνομίας στο www.astynomia.gr


τοπικα 

epikera@otenet.gr

Ληστεία στη Νικομήδεια

Σ

υνελήφθησαν, στη Βέροια, στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας από Αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Βέροιας, δύο άνδρες 35 και 48 ετών αντίστοιχα σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία για κλοπή κατά συναυτουργία. Αρχικά προηγήθηκε καταγγελία 42χρονης ημεδαπής ότι τέσσερα άτομα τις πρώτες πρωινές ώρες της ίδιας ημέρας, αφού παραβίασαν την κεντρική είσοδο καταστήματος υγειονομικού ενδιαφέροντος που

διατηρεί στη Νικομήδεια Ημαθίας, αφαίρεσαν χρηματικό ποσό τουλάχιστον 1.250 ευρώ και ηλεκτρονικές συσκευές αξίας 1400 ευρώ. Αστυνομικοί του Τμήματος Ασφαλείας Βέροιας αξιοποιώντας κατάλληλα πληροφορίες εντόπισαν και συνέλαβαν τους δύο προαναφερόμενους ημεδαπούς, ενώ διεξάγονται αστυνομικές αναζητήσεις για τη σύλληψη και των δύο συνεργών τους στα όρια του αυτοφώρου. Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Βέροιας, ενώ προανάκριση ενεργείται από το Τμήμα Ασφαλείας Βέροιας.

Συνελήφθησαν για κλοπή μεγάλης ποσότητας χάλκινων καλωδίων, σταυρών και καντηλιών

Σ

υνελήφθησαν στις Σέρρες, από αστυνομικούς της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής Εγκλήματος (Ο.Π.Κ.Ε.) Σερρών, δύο υπήκοοι Βουλγαρίας 43 και 42 ετών, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία για αποδοχή και διάθεση προϊόντων εγκλήματος, ενώ κατείχαν και μετέφεραν μεταχειρισμένους συσσωρευτές αυτοκινήτων. Συγκεκριμένα, οι αστυνομικοί κατόπιν αξιοποίησης πληροφοριών εντόπισαν στο 44ο χλμ. της Εθνικής Οδού Σερρών – Προμαχώνα, με κατεύθυνση προς Βουλγαρία, δύο φορτηγά οχήματα, με οδηγούς τους δύο συλληφθέντες. Κατά τον έλεγχο των οχημάτων βρέθηκαν στους αποθηκευτικούς χώρους και κατασχέθηκαν συνολικά: • (950) μεταχειρισμένοι συσσωρευτές αυτοκινήτων τους οποίους μετέφεραν χωρίς να έχουν λάβει την απαιτούμενη άδεια της αρμόδιας αρχής και χωρίς να λάβουν

τα απαιτούμενα μέτρα προστασίας του περιβάλλοντος, • χάλκινες καλωδιώσεις συνολικού βάρους (2.276) κιλών και • (150) χάλκινοι σταυροί και καντήλια συνολικού βάρους πενήντα (50) κιλών. Από την συνεχιζόμενη αστυνομική έρευνα προέκυψε ότι οι χάλκινες καλωδιώσεις αφαιρέθηκαν από μετασχηματιστές της Δημόσιας Επιχείρησης Ηλεκτρισμού (Δ.Ε.Η.), ενώ οι (150) χάλκινοι σταυροί και καντήλια πιθανολογείται ότι προέρχονται από κλοπές σε νεκροταφεία. Κατασχέθηκε το ένα φορτηγό αυτοκίνητο ως μέσο τέλεσης αξιόποινης πράξης, ενώ οι χάλκινες καλωδιώσεις αποδόθηκαν σε αρμόδιο υπάλληλο της Δ.Ε.Η. Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Σερρών, ενώ προανάκριση ενεργείται από την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Σερρών.

7

ΔΕΥΤΕΡΑ 16 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2012

Παράταση προθεσμίας υποβολής προτάσεων μέχρι τις 17/2/2012 για το πρόγραμμα του Εθνικού Αποθεματικού Απροβλέπτων Ενόψει τροποποιήσεων όρων του οδηγού της προκήρυξης, παρατείνεται η προθεσμία υποβολής των προτάσεων μέχρι τις 17/2/2012, για ένταξη στο Πρόγραμμα του Ε.Π. Εθνικού Αποθεματικού Απροβλέπτων με τίτλο «Ολοκληρωμένο σχέδιο παρέμβασης για την στήριξη των επιχειρήσεων και των εργαζομένων τους με 1. Στήριξη επιχειρηματικών πρωτοβουλιών ανέργων και νέων επιχειρηματιών 2. Στήριξη επιχειρήσεων και εργαζομένων τους μέσω δράσεων συμβουλευτικής κ.α». Στο Πρόγραμμα που χρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο και το Ελληνικό Δημόσιο, συμπεριλαμβάνονται δύο δράσεις: *Δράση 1: «Σχέδιο στήριξης επιχειρηματικών πρωτοβουλιών ανέργων και νέων επιχειρηματιών (σε φάση start-up)», είναι συνολικού προϋπολογισμού 36 εκ ευρώ και στοχεύει στην ενίσχυση της επιχειρηματικής δραστηριότητας των νέων επιχειρηματιών και των ανέργων. Απευθύνεται σε νέους επιχειρηματίες που δημιούργησαν επιχείρηση μετά την 1/1/2011 και σε ανέργους που σκοπεύουν να δημιουργήσουν τώρα την δική τους επιχείρηση. Η δράση έχει ποσοστό χρηματοδότησης 100% και επιλέξιμες δαπάνες προς χρηματοδότηση είναι: το λειτουργικό κόστος της επιχείρησης (ενοίκια, λογαριασμοί ΔΕΚΟ κλπ), δαπάνες για σύνταξη επιχειρηματικού σχεδίου, για κατάρτιση, για αγορά εξοπλισμού και πρώτων υλών, δαπάνες για την ίδρυση της επιχείρησης, την απόσβεση παγίων κ.α. Ο επιλέξιμος προϋπολογισμός του κάθε σχεδίου κυμαίνεται από 10.000 έως 20.000 ευρώ. Η δράση χρηματοδοτεί επιπλέον την δημιουργία νέας θέσης εργασίας με ποσό 15.000 ευρώ, με την προϋπόθεση ότι η θέση εργασίας θα διατηρηθεί για τουλάχιστον 12 μήνες. *Δράση 2: «Ολοκληρωμένο Σχέδιο Παρέμβασης για τη στήριξη των επιχειρήσεων και των εργαζομένων τους, μέσω δράσεων συμβουλευτικής, κατάρτισης και παροχής κινήτρων για την τόνωση της πρόσβασης και την ενθάρρυνση της συμμετοχής στην αγορά εργασίας», είναι συνολικού προϋπολογισμού 36 εκ ευρώ και στοχεύει στη στήριξη επιχειρήσεων και εργαζομένων, μέσω δράσεων συμβουλευτικής και κατάρτισης με στόχο τη στήριξη και ενίσχυσή τους στις νέες συνθήκες που διαμορφώνει η οικονομική κρίση. Η δράση απευθύνεται σε επιχειρήσεις που έχουν κάνει έναρξη πριν την 1/1/2011 και απασχολούν από 5 εργαζομένους και πάνω. Το ποσοστό χρηματοδότησης είναι 100% και επιλέξιμες δαπάνες είναι αυτές που αφορούν τις δράσεις κατάρτισης, κόστη της επιχείρησης που σχετίζονται με τις δράσεις κατάρτισης, δαπάνες συμβουλευτικής για την σύνταξη «Ολοκληρωμένου Σχεδίου παρέμβασης» της Επιχείρησης και του Ανθρώπινου Δυναμικού της, καθώς και το επίδομα κατάρτισης που ανέρχεται σε 5 €/ώρα κατάρτισης για τον κάθε εργαζόμενο. Μέσα από αυτή τη δράση ενισχύονται ολοκληρωμένα σχέδια παρέμβασης με επιλέξιμο προϋπολογισμό έως 20.000 €. Επίσης, η δράση χρηματοδοτεί την επιλέξιμη επιχείρηση με 15.000 € επιπλέον σε περίπτωση που το σχέδιο προβλέπει τη δημιουργία νέας θέσης εργασίας με την προϋπόθεση ότι αυτή θα διατηρηθεί για τουλάχιστον 12 μήνες. ~~ ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΔΩΡΕΑΝ ~~ Dynamic Business Οικονομολόγοι Ειδικοί Σύμβουλοι Επιχειρηματικής Προβολής, Ανάπτυξης & Διαχείρισης Κατερίνη Σολωμού 6 Τηλ.:2351049999 6958544054


τοπικα

Καθημερινη ΕφημερΙδα της κεντρικησ μακεδονιασ | τευχοσ 715

Η εβδομαδιαία δραστηριότητα της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Βέροιας

Α

πό την Πυροσβεστική Βέροιας , ανακοινώνεται ότι κατά το χρονικό διάστημα από 06-01-2012 έως και 12-012012, η Υπηρεσία μας κλήθηκε και επενέβη στα εξής συμβάντα: Παρασκευή 06-01-2012 1. Τρεις παροχές βοηθείας και συγκεκριμένα : 1.1.Συνδρομή στον Ε.Π.Σ. Μακεδονίδος για τον απεγλωβισμό τριών ατόμων και την μεταφορά τους σε ασφαλές σημείο, λόγω εγκλωβισμού του αγροτικού οχήματος στο οποίο επέβαιναν στο 6ο χλμ. Επαρχ. Οδού Ριζωμάτων- Ελαφίνας, εξαιτίας έντονης χιονόπτωσης. 1.2. Κοπή δέντρου και απομάκρυνση από τον οδικό άξονα 1.3.Πλύση οδοστρώματος. 2.Έναν εγκλωβισμό σε ανελκυστήρα. Σαββάτο 07-01-2012 Μία (1) παροχή βοηθείας-αφαίρεση αντικειμένων Κυριακή 08-01-2012 1. Μία παροχή βοηθείας- κοπή δέντρου και απομάκρυνση από τον οδικό άξονα 2. Μία αστική πυρκαγιά που εκδηλώθηκε σε αγροτική αποθήκη εκτός κατοικημένης περιοχής στην Δ.Κ. Μακροχωρίου. Δευτέρα 09-01-2012 1. Μία αγροτική πυρκαγιά που εκδηλώθηκε

στην Τ.Κ. Π. Λυκογιάννης Πέμπτη 12-01-2012 Τρεις αστικές πυρκαγιές και συγκεκριμένα : 1.1. Αστική πυρκαγιά που εκδηλώθηκε σε κεραμοσκεπή στέγη διόροφης μονοκατοικίας στη Τ.Κ. Αγίου Γεωργίου. 1.2. Μία αστική πυρκαγιά σε ινστιτούτο αισθητικής, που βρίσκεται στον τρίτο όροφο πενταόροφης οικοδομής ,επί της οδού Ελη-

σε πρανές δρόμου στην περιοχή «Μούζκα » Τ.Κ. Μέσης Τρίτη 10-01-2012 1. Έναν εγκλωβισμό σε ανελκυστήρα. 2. Μία αστική πυρκαγιά που εκδηλώθηκε σε ημιυπόγειο χώρο μονοκατοικίας στο Πανόραμα Βέροιας. Από την ανωτέρω πυρκαγιά η οποία κατασβέσθηκε πριν από την άφιξη της πυροσβεστικής εξόδου από τον ιδιοκτήτη και γείτονές του ,προέκυψε τραυματισμός του ιδιοκτήτη και μεταφορά του με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ στο Γ.Ν. Βέροιας. Τετάρτη 11-01-2012 1. Δύο παροχές βοηθείας και συγκεκριμένα : 1.1. Συνδρομή στο ΕΚΑΒ για μεταφορά ασθενή 1.2. Απεγλωβιμός δύο ατόμων , από Ι.Χ. αυτοκίνητο, λόγω τροχαίου ατυχήματος στο 5ο χλμ Ε.Ο. Βέροιας –Μέσης 2. Μία πυρκαγιά που εκδηλώθηκε σε αγροτική αποθήκη εκτός κατοικημένης περιοχής

άς 1. 1.3 Μία αστική πυρκαγιά σε τζάκι διαμερίσματος επί της οδού Αλεξανδρουπόλεως Για τις ανωτέρω εκδηλωθείσες πυρκαγιές διενεργείτε προανάκριση από την Υπηρεσία μας. Ο Αν. Διοικητής Αλέξανδρος Σ. Κουβακάς Πυραγός

Hμερίδα με θέμα: Παθητικά κτίρια Ο

Σύλλογος Ολιστικής Αρχιτεκτονικής (Σ.ΟΛ.ΑΡ.) και το Περιοδικό ECOΔΟΜΕΙΝ σε συνεργασία με τo Τεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδας , οργανώνουν ημερίδα με θέμα: ΠΑΘΗΤΙΚΑ ΚΤΙΡΙΑ «από την βιοκλιματική αρχιτεκτονική και την μηδενική κατανάλωση ενέργειας, στην ολιστική δόμηση» Πέμπτη 19 Ιανουαρίου 2012 ώρα 17:00 στην αίθουσα εκδηλώσεων του Τ.Ε.Ε./ Νίκης 4, Σύνταγμα Πρόγραμμα 1. Γενική τοποθέτηση και παρουσίαση των αρχών και της πρακτικής φιλοσοφίας του ΣΟΛΑΡ (κτίρια βιοκλιματικά, οικολογικά, παθητικά και γεωμαγνητικές ακτινοβολίες). Ομιλητής : Κ. Τσίπηρας 2. Παθητικά κτίρια: Βασικές αρχές, κριτήρια σχεδιασμού, αεραγωγοί και εναλλάκτες θερμότητας και η εμπειρία από τις πρώτες μελέτες στην Ελλάδα. Ομιλητής : Απ. Ευθυμιάδης 3. Παθητικά σπίτια : Η μεθοδολογία υπολογισμού κατά το Γερμανικό PassiveHaus Institut, και παραδείγματα υπολογισμού ελληνικών σπιτιών. Ομιλητής : Νίκος Γαλάνης, Διπλ. Μηχ/γος Μηχ., Δρ. Μηχ. 4. Το παρόν της ανανεώσιμης θέρμανσης : Ηλιοθερμικά συστήματα, λέβητες βιομάζας, γεωθερμικές αντλίες θερμότητας και παραδείγματα εφαρμογών. Ομιλητές : Απ. Ευθυμιάδης, Γεώργιος Ανδριανός, Διπλ. Ηλ/γος Μηχ., αντιπρόσωπος και κατασκευαστής ηλιοθερμικών συστημάτων, Γιάννης Χατζηβασιλειάδης, συνταξιούχος Διπλ. Μηχ/γοςΗλ/γος Μηχ.) 5. Το παρόν της οικολογικής υπερθερμομόνωσης : Εξωτερική-εσωτερική θερμομόνωση και εξωτερική θερμο-πρόσοψη με οικολογικά υλικά και χωρίς θερμογέφυρες. (Ομιλητές: Ρένα Βιρβίλη και Αννα Βασιλείου σε κοινή παρουσίαση)

6. Το παρόν της βιοκλιματικής θέρμανσης και δροσισμού : Παραδείγματα ενσωμάτωσης ηλιακών παθητικών στοιχείων, ηλιοπροστασίας και παθητικού δροσισμού στην χώρα μας. Ομιλητές : Ξένια Κατσιγιάννη, Χριστίνα Οικονόμου, 7. Ολιστική δόμηση : προστασία από τοξικούς και γεωμαγνητικούς κινδύνους. Ομιλητές : Κ. Τσίπηρας, Ξ. Κατσιγιάννη, Χριστίνα Οικονόμου 8. Το παρόν της αρχιτεκτονικής προσομοίωσης στην χώρα μας : Φωτορεαλισμός, Φωτισμός και Ενέργεια. Ομιλητής: Γιάννης Τζίμας Ανοιχτή συζήτηση με το κοινό. Η είσοδος στην ημερίδα είναι ελεύθερη Στην ίδια αίθουσα, θα προηγηθεί στις 3:30μμ Γενική Συνέλευση και διεξαγωγή αρχαιρεσιών, με συμμετοχή των μελών του συλλόγου από όλη την Ελλάδα. Πληροφορίες: Γαβριήλ Σ. Γαλανομάτης (μέλος Δ.Σ.του ΣΟΛΑΡ) τηλ. 23310 22518

ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΡΙΑ Ο Φιλανθρωπικός μη Κερδοσκοπικός Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων Ατόμων με Ειδικές Ανάγκες Ν. Ημαθίας και το Κέντρο Κατάρτισης, Απασχόλησης και Διημέρευσης ΑμεΑ «Τα Παιδιά της Άνοιξης» ευχαριστούν θερμά: • Ανώνυμο κύριο για την προσφορά φρούτων προς συμπλήρωμα του φαγητού των παιδιών μας. • Την εταιρεία «ΜΥΛΟΙ Α.Θ. ΚΑΡΑΝΙΚΑ ΑΕ» που εδρεύει στην Αλεξάνδρεια για την προσφορά του ποσού των 500 ευρώ. • Την εταιρεία «PANINI» του Διονυσίου Βούλγαρη που εδρεύει στην Άμμο-Βεροίας για την προσφορά γλυκών προς το Κέντρο μας.

ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ 24

8

ΔΕΥΤΕΡΑ 16 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2012


τοπικα

epikera@otenet.gr

γνωμη -

Eκκλησία και κρίση Η οικονομική κρίση επιδεινώνεται διαρκώς. Δεν προέρχεται αυτή από συγκυρίες μη ελεγχόμενες από την ανθρώπινη δραστηριότητα, αλλά απεναντίας, όπως είναι πλέον πασιφανές, προκαλείται ακριβώς από την δραστηριότητα των απλήστων για κέρδη οικονομικά ισχυρών του πλανήτη. Συνεπώς η αποσόβηση της κρίσης δεν πρέπει να αναμένεται από τη μεταβολή των συγκυριών αλλά από τη μεταβολή των αισθημάτων των σκληροκαρδίων της οικονομικής ολιγαρχίας. Καθώς όμως αυτό δεν θεωρείται στο ελάχιστο πιθανόν, αναμένεται η κρίση να βαθαίνει με την πάροδο του χρόνου και να οδηγεί στην εξαθλίωση μεγαλύτερα στρώματα του λαού σε κάθε χώρα.

Σ

τις κρίσιμες αυτές στιγμές για τη χώρα μας, η οποία επελέγη ως πρώτο «πειραματόζωο» για την εφαρμογή στον ευρωπαϊκό χώρο πολιτικής όχι μόνο οικονομικής εξαθλίωσης, αλλά και αφανισμού της ιδιοπροσωπείας του λαού της, η διοικούσα Εκκλησία καλείται να σταθεί στο ύψος των περιστάσεων και να ορθοτομήσει τον λόγο της αληθείας προς πάσαν κατεύθυνσιν. Μέλος της ιεραρχίας από έτους και πλέον με εμπεριστατωμένη εισήγηση προς τη σύνοδο αυτής παρουσίασε όλες τις πλευρές της κρίσης, η οποία πρωτίστως είναι πνευματική με τη σημασία που δίνει στον όρο αυτό η ορθόδοξη θεολογία. Η εισήγηση αυτή προκάλεσε ανακούφιση στους πιστούς, αλλά και έντονες αντιδράσεις από τους πολιτικό και δημοσιογραφικό χώρο. Δυστυχώς τελικά καταχωρίστηκε σε κάποιο φάκελο και λησμονήθηκε. Κύλισαν οι μήνες και τα προβλήματα από την εξάπλωση της ανέχειας οξύνθηκαν. Οι δανειστές μας, που στην ουσία διαχειρίζονται την εξουσία στη χώρα μας,

απαιτούν ολοένα και μεγαλύτερες αφαιμάξεις των εισοδημάτων μας, τα κόμματα εξουσίας συνεχίζουν το παιχνίδι των εντυπώσεων και ο λαός στη μεγάλη του πλειονοψηφία παρακολουθεί αμήχανος, ανήμπορος να αντιδράσει, γεγονός που κάποιοι ερμηνεύουν, με κείμενα ανηρτημένα στο διαδίκτυο, ως αποτέλεσμα του δόγματος της καταπληξίας (shock doctrine). Η διοικούσα Εκκλησία δραστηριοποιείται στη φάση αυτή προς την κατεύθυνση ανακούφισης της φτώχειας μέσω συσσιτίων ή διανομής βρωσίμων και άλλων ειδών πρώτης ανάγκης. Ασφαλώς και είναι χρέος των πιστών η συνδρομή προς τους πάσχοντες συνανθρώπους μας και η διοικούσα Εκκλησία είναι εκείνη που έχει τα μέσα και την οργάνωση (ενορίες, φιλόπτωχα ταμεία και οργανισμούς), ώστε να αναλάβει την παροχή φροντίδων κοινωνικής πρόνοιας τώρα που το κοινωνικό κράτος υποχωρεί κατά κράτος υπό τα πλήγματα των αναλγήτων της οικονομικής ολιγαρχίας. Η οικονομική ολιγαρχία υπήρξε η θριαμβεύτρια κατά τη γαλλική επανάσταση, η οποία ανέτρεψε την εκφυλισμένη τάξη των ευγενών, με την οποία συμπορευόταν στη Δύση η τάξη του ανώτερου κλήρου. Η μεγαλοαστική τάξη, μετά τον κλυδωνισμό αποκατέστησε «διπλωματικές» σχέσεις με τη δυτική χριστιανοσύνη χωρίς να αποκρύπτει τις προθέσεις της έναντι της Εκκλησίας, καθώς δεν έπαψε να πρεσβεύει το δόγμα του υλισμού που ανέπτυξε ο δυτικός «διαφωτισμός». Η συμπόρευση της χριστιανοσύνης με τους ισχυρούς στη νέα τότε τάξη πραγμάτων οδήγησε σε νέα πολεμική κατά της Εκκλησίας, η οποία έλαβε ακραία μορφή στην κομμουνιστική ιδεολογία. Το θλιβερό είναι ότι τις συνέπειες υπέστη πρωτίστως ο ορθόδοξος ρωσικός λαός, ο προδομένος από τη δυτικόφρονα κυρίαρχη τάξη της χώρας του, πολιτική και διανόησης, και από την εκφυλισμένη σε μεγάλο βαθμό διοικούσα Εκκλησία του. Στη χώρα μας μετά τη δολοφονία του κυβερνήτη Καποδίστρια η διοικούσα Εκκλησία υπετάγη χωρίς σοβαρή αντίσταση στο βαυαρικό καθεστώς και υποταγμένη παραμένει ως σήμερα σε καθεστώς της νόμω κρατούσης Πολιτείας. Η Πολιτεία με την πάροδο του χρόνου προχώρησε στον εκδυτικισμό του λαού μας με την απεμπόληση και περιφρόνηση της παράδοσής του, της ορθόδοξης παράδοσης, και την εισαγωγή δια ποικίλων νομοθετημάτων αρμοδιότητας των υπουργείων Εθνικής παιδείας άλλοτε και σήμερα ενός άνευ νοήματος μακροσκελούς υποκαταστάτου και Δικαιοσύνης. Στην κατάρρευση των πολιτιστικών και πνευματικών αξιών του λαού πρωτοστάτησαν με το αζημίωτο οι ιδιοκτήτες τηλεοπτικών σταθμών, οι διαπλεκόμενοι με την πολιτική εξουσία και συντελέσαντες από κοινού στην οικονομική καταβαρά-

9

Γράφει ο Μακρυγιάννης

θρωση της χώρας. Η εχθρική στάση του συστήματος έναντι της Εκκλησίας του Χριστού είναι πασιφανής, καθώς η εν πολλοίς υποταγμένη διοικούσα Εκκλησία δεν εκφέρει, πλην εξαιρέσεων, στιβαρό ευαγγελικό λόγο, τον λόγο που ανέδειξε σε αγίους της Εκκλησίας πλείστους όσους ιεράρχες και ιερείς σε καιρούς που οι κοσμικοί άρχοντες ολίσθαιναν σε αντιευαγγελικές θέσεις. Το σύστημα ενισχύεται στον κατά της Εκκλησίας διωγμό από τους πολεμίους του, οι οποίοι θεωρούν αυτήν ως κοσμικό οργανισμό άρρηκτα συνδεδεμένο διαχρονικά με τους ασκούντες την εξουσία. Συνεπώς αδυνατούν ή δεν θέλουν, για ιδεολογικούς λόγους, να κάνουν διάκριση μεταξύ Εκκλησίας ως θείου καθιδρύματος και διοικούσας Εκκλησίας, δηλαδή προσώπων με ατέλειες, αδυναμίες, πάθη. Ούτε όμως και οι πιστοί πρέπει να έχουμε την απαίτηση να κάνουν οι εχθρευόμενοι την Εκκλησία τη διάκριση αυτή. Οι εκτοξευόμενες κατά καιρούς απειλές κατά της Εκκλησίας για δήμευση περιουσίας, για παύση πληρωμής των μισθών των κληρικών, για έλεγχο του αριθμού των χειροτονιών και άλλες, ασφαλώς κάποτε θα πραγματοποιηθούν. Γι’ αυτό η διοικούσα Εκκλησία οφείλει να λάβει από τώρα τα μέτρα της. Σε πρόσφατη εγκύκλιό της η Ιεραρχία ανακοίνωσε στον πιστό λαό ότι θα προβεί εν καιρώ στην αξιοποίηση της περιουσίας της. Άραγε γνωρίζει πόσο καιρό ακόμη έχει στη διάθεσή της, ποιόν δηλαδή χρόνο αναμονής έχουν θέσει οι επιβουλευόμενοι την Εκκλησία; Σήμερα οι προσερχόμενοι στη διοικούσα Εκκλησία για πάσης φύσεως βοήθεια ανέρχονται σε μερικές δεκάδες χιλιάδες. Τι θα πράξει αυτή όταν, με την προϊούσα φτώχεια, ανέλθουν αυτοί σε εκατοντάδες χιλιάδες ή εκατομμύρια, ενώ θα έχουν υποχωρήσει αριθμητικά κατά πολύ οι έχοντες τη δυνατότητα αλλά και τη διάθεση να προσφέρουν βοήθεια; Τότε που πέρα από την οικονομική κρίση θα πρέπει να διαχειριστεί και άλλων μορφών κρίσεις; Αναφέρουμε την αγανάκτηση και τη βίαια αντίδραση της προδομένης νέας γενιάς, την απογοήτευση και την απελπισία των ανέργων, των χαμηλού εισοδή-

ματος πολιτών, που θα χάνουν την όποια μικροπεριουσία τους, την οποία οι κρατούντες θα αρπάζουν για να προσφέρουν στους δανειστές μας, προς τους οποίους με μαθηματική ακρίβεια οι υποχρεώσεις μας θα αυξάνουν συν τω χρόνω. Είναι πρέπον αυτή η κρίση, όταν ξεσπάσει σε μεγάλο βαθμό (το προοίμιό της βιώνουν οι κάτοικοι των λαϊκών συνοικιών της πρωτεύουσας), να βρει τη διοικούσα Εκκλησία στο πλευρό των κρατούντων; Γιατί αυτό θα συμβεί, αν συνεχίσει η Ιεραρχία τη σημερινή της τακτική. Ο αρχιεπίσκοπος συνεργάζεται με τον εκλεκτό της διεθνούς απληστίας δοτό πρωθυπουργό μας (εμφανίζονται μαζί), για να διαχειριστούν από κοινού την κρίση φτώχειας του αθηναϊκού λαού. Η αρχιεπισκοπή συμβάλλει στην αύξηση των πωλήσεων των πολυκαταστημάτων, ξένων συμφερόντων στην πλειονότητά τους, σε συνέργεια με τηλεοπτικό σταθμό, που επηρεάζει σε σημαντικό βαθμό την ελληνική κοινή γνώμη. Πριν η Πολιτεία κάνει το αποφασιστικό βήμα του χωρισμού της από την Εκκλησία, ας έχουν τη φρόνηση οι ιεράρχες να μεταδώσουν το μήνυμα, το κρυμμένο στην εισήγηση του μητροπολίτου, που αναφέραμε στην αρχή του κειμένου. Ας διαχωρίσουν τη θέση τους από την Πολιτεία, που διαχέει το σύνθημα «όλοι μαζί τα φάγαμε». Ας καταγγείλουν την άνομη πλουτοκρατία, διεθνή και εγχώρια, μιμούμενοι κατά το πνεύμα τους κοινωνικούς Πατέρες της Εκκλησίας. Ας σπεύσουν να αξιοποιήσουν την εναπομείνασα, μετά την κατά καιρούς διάθεση τμημάτων αυτής στην Πολιτεία, περιουσία, η οποία μόνο υπέρ του λαού δεν αξιοποιήθηκε. Ας ανοίξουν τις θύρες του πνευματικού νοσοκομείου, ώστε να εισέλθουν οι πληγωμένοι από τα όνειρα της ευημερίας, στα οποία πολλοί πίστεψαν σαγηνευμένοι από τον δημαγωγικό λόγο των πολιτκών. Και ας μη διστάσουν να επισημάνουν στον λαό τα κρίματά του και να τον καλέσουν σε μετάνοια. Αν δεν συμβούν αυτά, τότε στην κορύφωση της κρίσης η Εκκλησία (και όχι μόνο τα πρόσωπα της διοικούσας Εκκλησίας) θα βρεθεί εκ νέου στο στόχαστρο. Ο Χριστός θα σταυρωθεί για μία ακόμη φορά.

Ο ετήσιος χορός των Αποστράτων Σωμάτων Ασφαλείας Η Ένωση Αποστράτων Σωμάτων Ασφαλείας Νομού Ημαθίας καλεί τα μέλη και φίλους της Ένωσης να τιμήσουν με την παρουσία τους την εκδήλωση Κοπής της Βασιλόπιτας & Ετήσιου Χορού που θα γίνει στο Κέντρο Διασκεδάσεως ΄΄ΡΕΜΒΗ΄΄ στην Βέροια (στον δρόμο προς Ασώματα) το Σάββατο 4 Φεβρουαρίου 2012 και ώρα 20.30΄. ΤΙΜΗ ΠΡΟΣΚΛΗΣΗΣ 15 ΕΥΡΩ (πλήρες μενού & ποτά) Με ιδιαίτερη τιμή Για το Διοικητικό Συμβούλιο Ο Πρόεδρος Ο Γεν. Γραμματέας ΤΡΙΓΚΑΣ Νικόλαος ΚΕΛΕΣΙΔΗΣ Ιωάννης

ΔΕΥΤΕΡΑ 16 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2012


αθλητικα

Καθημερινη ΕφημερΙδα της κεντρικησ μακεδονιασ | τευχοσ 715

ΜΙΚΤΕΣ ΗΜΑΘΙΑΣ - Επανέρχονται ξανά στους αγώνες…

Την Τετάρτη στα Παλατίτσια με Φλώρινα

Μ

ετά την αναβολή των αγ ώ ν ω ν μ ε τις Μικτές ομάδες της ΕΠΣ Καστοριάς εξαιτίας καιρικών συνθηκών, οι ομάδες της ΕΠΣ Ημαθίας επανέρχονται στις αγωνιστικές υποχρεώσεις, για την 9η αγωνιστική του Πρωταθλήματος Προε-

πιλογής Εθνικών Ομάδων Good League, όπου στο Ενωσιακό γήπεδο των Παλατιτσίων, υποδέχονται την Τετάρτη 18 Ιανουαρίου, τις αντίστοιχες ομάδες της ΕΠΣ Φλώρινας. Μοναδικός στόχος και των δυο ομάδων μας είναι η νίκη που θα τις φέρει έστω και μαθηματικά ακόμη πιο κοντά στην διεκδίκηση της πρώτης θέσης. Κλήση παικτών για προπόνηση Από την Τεχνική Επιτροπή της ΕΠΣ Ημαθίας και προπονητή των Μικτών ομάδων Αντώνη Λυμούση, ενόψει των αγώνων εναντίον των αντίστοιχων ομάδων της ΕΠΣ Φλώρινας, για το πρωτάθλημα Προεπιλογής Εθνικών Ομάδων Good League, κλήθηκαν οι παρακάτω ποδοσφαιριστές Παίδων και των Νέων, να βρίσκονται την Δευτέρα 16 Ιανουαρίου, και ώρα 3.30 μμ στο γήπεδο των Παλατιτσίων για προπόνηση. Παράκληση τα σωματεία της ΕΠΣ να παρέχουν κάθε

διευκόλυνση στους παίκτες των Μικτών ομάδων. Στην τελευταία πριν τα παιχνίδια προπόνηση, ο Ενωσιακός προπονητής θα προσπαθήσει μέσα από ασκήσεις αυτοματισμών και συνεργασίας και με έμφαση στα τελειώματα, να δώσει βαρύτητα στην ανάπτυξη κυρίως από τα πλάγια, καθώς οι ομάδες μας διαθέτουν στα άκρα ποιοτικούς παίκτες που κάνουν την διαφορά. ΠΑΙΔΕΣ: Αθανασιάδης Αλ., Κωτσόπουλος Κ., Μπογδαμπειδης Αλ., Παπακωνσταντίνου Χ., Δημούλτσης Π., Ράδης Σ., Χαλβτζής Α. (ΑΣ Νηρέας), Κοσμάς Κ., Χατζηγεωργίου Δ. (ΦΑΣ Νάουσα), Μαγγίζης Β. (Αγ. Γεώργιος), Μπουρδάνος Αθ. (Μακεδόνας), Νταμοτσίδης Β., Καλαιτζίδης Ν., Τσαλακόπουλος Κ. (Ακαδ. Βέροιας), Ντέλλας Α. (Νησέλι), Ντόβας Κ. (Μελίκη), Αλμπανίδης Τ., Κωνσταντινόπουλος Π., Παπακωνσταντίνου Ορ. (Αστ. Αλεξάνδρειας), Σερασκιέρης Χ. (Κουλούρα), Τερζίδης Ι. (Πλάτανος), Τσαουσίδης Π. (Βαρβάρες). ΝΕΟΙ: Αντωνίου Χ. (Ακαδ. Βέροιας), Αποστόλου Σ. (Πλάτανος), Βοργιατζίδης Χ., Γκάνιος Σ. (Βαρβάρες), Καζεπίδης Α., Τερζόπουλος Π., Ζούρκος Α., Κελεσίδης

Ι., Παπαδής Α., Σαμαράς Δ., Τασιώνας Χ., Τούφας Α., Θεοδωρόπουλος Γ. (ΦΑΣ Νάουσα), Πατσιαβούρας Ν., Φωτιάδης Ρ., Χ’’ Βασιλάκης Αλ. (ΑΣ Νηρέας), Λαζόπουλος Ε. (Παλατίτσια), Μιχαηλίδης Αρ., Νικολόπουλος Ι. (Νησέλι), Ντούφας Δ. (Κουλούρα), Συμεωνίδης Γ. (ΕΑΠ Μακροχωρίου), Σπυριδωνίδης Α. (Αγ. Γεώργιος). Την Τετάρτη 18/1 οι Μικτές ομάδες της ΕΠΣ Ημαθίας με Φλώρινα Μετά την προγραμματισμένη προπόνηση της Δευτέρας, οι παίκτες που θα επιλεγούν από τον προπονητή για την αποστολή, για τα παιχνίδια με τις αντίστοιχες ομάδες της Φλώρινας, θα πρέπει να βρίσκονται οι μεν Παίδες στις 11.45 πμ, οι δε Νέοι στις 13.45 μμ στον γήπεδο των Παλατιτσίων. Ο αγώνας των Παίδων θα αρχίσει στις 13.00 και θα τον διευθύνει ο κ. Μελιτζανίδης Γ. με βοηθούς τους κκ Καραντώνη Δ. και Μοσχόπουλο Χρ.. Αντιθέτως ο αγώνας των Νέων θα αρχίσει στις 15.00, με την ίδια τριπλέτα, αλλά α’ διαιτητής θα είναι ο κ. Καραντώνης, όλοι μέλη του Συνδέσμου Διαιτητών Ημαθίας.

Στη δεύτερη θέση

Λευκάδια-Νίκη Αγκαθιάς 5-1

Σ

τη δεύτερη θέση της βαθμολογίας βρίσκονται πλέον τα Λευκάδια, καθώς ήταν καταιγιστικά, επικρατώντας 5-1 της Νίκης Αγκαθιάς. Σε αυτό το ντέρμπι της Ημαθίας, δεν υπήρχαν πολλές εκπλήξεις, καθώς οι γηπεδούχοι φρόντισαν από την αρχή του αγώνα να δείξουν ποιος είναι το αφεντικό, με το σκορ να είναι 3-1 στο ημίχρονο. Ο Έξαρχος επέστρεψε στα γκολ, ανοίγοντας το σκορ μόλις στο 4’ για τα Λευκάδια. Στο 16’ ο Μωυσιάδης έκανε

το 2-0, ενώ η Νίκη αντέδρασε και στο 16’ μείωσε σε 2-1 με τον Λάμπρο Κωνσταντάκο. Στο 26’ όμως ο Συμπεθέρης έκανε το 3-1. Στο δεύτερο ημίχρονο, τα Λευκάδια «σφράγισαν» νωρίς τη νίκη τους, καθώς στο 47’ κέρδισαν πέναλτι σε ανατροπή του Ηλιάδη από τον Μπόσκο. Ο Έξαρχος ανέλαβε την εκτέλεση κι έκανε το 4-1. Στο 68’ οι γηπεδούχοι κέρδισαν νέο πέναλτι, σε ανατροπή του Παντσή από τον Μπουκλά, με τον Γιαουτζή αυτή

10

τη φορά να ευστοχεί και να διαμορφώνει το τελικό 5-1. ΛΕΥΚΑΔΙΑ: Κωνσταντινόπουλος, Σαρμπίνος (46’ Βαγιάνης), Κουβατσίδης, Σίμος, Μωυσιάδης (24’ Παντσής), Γιαοθτζής, Ζούρκος, Κοτσαχρήστος, Ηλιάδης, Εξαρχος (54’ Λέσκας), Συμπεθέρης ΝΙΚΗ ΑΓΚΑΘΙΑΣ: Γιδόπουλος, Μπόσκος, Μπουκλάς, Ηλιάδης (46’ Κωσταντόπουλος Β.), Χατζόπουλος Ξ. (46’ Ταρασόμπος), Τοζογλου, Κωνσταντάκος Λ.,

ΔΕΥΤΕΡΑ 16 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2012

Κωνσταντόπουλος Φ., Ζαρκάλης, Κίτσας, Αραμπατζής (46’ Κίρου) ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ Ακαδημία Πλαταμώνα 20 Λευκάδια 19 Νάουσα 17 Γρεβενά Αεράτα 17 Αλεξάνδρεια 16 Κοζάνη 13 ΑΟ Κάστωρ 13 Α.Ε. Περδίκκα 12 Πυρσός Γρεβενών 11 ΠΑΟΚ Αλεξάνδρειας 11 Αστραπή Μεσοποταμιάς 9 Εθνικός Βατερού 8 Καστοριά 4 Νίκη Αγκαθιάς 3 Ακρίτας Αχλάδας 1


αθλητικα 

epikera@otenet.gr

«Φουλάρει» για Κανακούδη η Βέροια δείχθηκε για την περίοδο 2010-2011 ο ποδοσφαιριστής της Βέροιας, Νίκος Καλτσάς. ΤΙΜΗΤΙΚΗ ΔΙΑΚΡΙΣΗ ΓΙΑ ΚΑΛΤΣΑ! Ο Πανελλήνιος Σύνδεσμος Αμειβομένων Ποδοσφαιριστών με έγγραφο που απέστειλε στην ΠΑΕ Βέροια, γνωστοποίησε πως ο Νίκος Καλτσάς αναδείχθηκε ως καλύτερος νέος ποδοσφαιριστής της Β΄Εθνικής Κατηγορίας για την αγωνιστι-

Η

Βέροια επιμένει για την απόκτηση του Πέτρου Κανακούδη, ενώ παράλληλα παρελθόν αποτελεί από την «βασίλισσα του Βορρά» ο Χάρης Σιλιγαρδάκης. Η περίπτωση του Κανακούδη δεν είναι εύκολη για την Βέροια, καθώς ο ποδο-

κή περίοδο 2010-11. Η διοίκηση του συλλόγου ανέφερε χαρακτηριστικά: «Ασφαλώς η διάκριση αυτή επιβραβεύει τις προσπάθειες του παίκτη και τιμά τόσο τον ίδιο όσο και την Βέροια στην οποία αγωνιζόταν και αγωνίζεται». Ο Καλτσάς αγωνίζεται από το 2007 στη Βέροια και την περσινή σεζόν σε 26 συμμετοχές σκόραρε 6 φορές. Φέτος έχει παίξει 10 παιχνίδια και έχει πετύχει 2 γκολ στο πρωτάθλημα, ενώ στο Κύπελλο σκόραρε μία φορά σε δύο συμμετοχές.

σφαιριστής ανήκει στην Δόξα Δράμας, ωστόσο οι ιθύνοντες της ομάδας θεωρούν πως τελικά θα καταφέρουν να αποκτήσουν τον έμπειρο άσο, ο οποίος θα προσφέρει πολύτιμες λύσεις στην αριστερή πλευρά. Παράλληλα, παρελθόν αποτελεί από την Βέροια ο Χάρης Σιλιγαρδάκης, ο οποίος έλυσε το συμβόλαιο του. Ως κορυφαίος νέος ποδοσφαιριστής ανα-

Μεγάλη νίκη της Αλεξάνδρειας με 5-3 επί της Νάουσας δισμα στους «γαλάζιους», όμως στο 39’ ο Σούρλας μετά από πάσα του Θαμνίδη, ισοφάρισε ξανά σε 2-2. Στο 59’ ο Πετρίδης έδωσε για τρίτη φορά το προβάδισμα στη Νάουσα, 2-3, όμως ο Σούρλας και πάλι έφερε στο 70’ το παιχνίδι στα ίσα (3-3). Κάπου εκεί η ομάδα της Νάουσας « παραδόθηκε»και η Αλεξάνδρεια κατάφερε να σημειώσει ακόμη δύο γκολ και να πάρει μια εκπληκτική νίκη. Στο 72’ ο Τσαλώνης έκανε το 4-3, ενώ στο 75’ οι γηπεδούχοι κέρδισαν πέναλτι με τον Θαμνίδη να το εκτελεί εύστοχα, για το τελικό 5-3. ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑ: Λαμπρόπουλος, Μερακλής, Αντάμης, ΠΑτρίκας, Παπαδόπουλος, Ζωγράφος,

Αβραμόπουλος, Σούρλας, Πιπιλιάρης (65’ Αβραμίδης), Τσαλώνης (89’ Ιτούδης), Θαμνίδης (85’ Πήχας) ΝΑΟΥΣΑ: Παπαδόπουλος, Μάνδαλης (46’ Καραλιόπουλος), Αργυρίου Γρ., Πέικος (82’ Τενεδιός), Πίτος, Αργυρίου Π. (50’ Ευθυμιάδης), Παυλίδης, Τούφας, Πασιαλής, Πετρίδης, Περηφανόπουλος

Ξηροί Καρποί ‘Ο Γιώργος’

Ποπ κορν Γαλακτοκομικά με φρέσκο βούτυρο Αναψυκτικά Ζαχαρώδη

Ε

ντυπωσιακό ήταν το ντέρμπι της Ημαθίας, με την Αλεξάνδρεια να παίρνει μεγάλη νίκη με 5-3 επί της Νάουσας. Μεγάλη Νίκη της Αλεξάνδρειας επί της Νάουσας σε ένα ντέρμπυ εντυπωσιακό σε θέαμα και σκορ Το παιχνίδι αν και έγινε σε χαμηλή θερμοκρασία περιείχε έντονες εναλλαγές στο σκορ με μια Αλεξάνδρεια να δίνει δείγμα-

τα του καλού εατού της , καθώς κατάφερε να σκοράρειμε πέντε γκολ στα δίχτυα της Νάουσας η οποία ωστόσο προσπάθησε να μείνει στο παιχνίδι παίζοντας ισχυρή άμυνα. Μόλις στο 6’, μπήκε το πρώτο γκολ με τον Παυλίδη να κάνει το 0-1 για τη Νάουσα. Η απάντηση ήρθε από Τσαλώνης στο 13’, ισοφαρίζοντας σε 1-1. Στο 32’ ο Πασιαλής έδωσε εκ νέου το προβά-

11

ΔΕΥΤΕΡΑ 16 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2012

Παραγγελίες μόνο σε χώρους εστίασης

Κιν. 6950176550

Υπευθ. Γιώργος Δήμου

Διευθ. Μητροπόλεως 29 Βέροια


τοπικα

Καθημερινη ΕφημερΙδα της κεντρικησ μακεδονιασ | τευχοσ 715

Ταβέρνα – εστιατόριο «Βεργιώτικο»

Γεύσεις «λαξευμένες» στην ιστορία και την παράδοση της Βέροιας Σε μια ανοιχτή συζήτηση που είχαμε τόσο με την υπεύθυνη του καταστήματος Ελένη Μακαρονά, κόρη του αείμνηστου Αντώνη Μακαρονά – εμπνευστή και δημιουργού του «Βεργιώτικου» – όσο και με τον υπεύθυνο εξυπηρέτησης και γενικών καθηκόντων Νίκο Μαλλιάρα, μας δόθηκε η ευκαιρία να διεισδύσουμε στα μυστικά της γευσιγνωσίας αλλά και της ιδιαίτερης ατμόσφαιρας που συνθέτουν την ταυτότητα αυτού του μοναδικού χώρου.

Μ

ια κυριολεκτική «φάτνη», λαξευμένη στο βράχο, φιλοξενεί από το 1997, στην καρδιά της Βέροιας, ένα από τα πλέον παραδοσιακά μαγειρεία – εστιατόρια της πόλης μας, το «Βεργιώτικο». Επισκεπτόμενος κανείς το κατάστημα, δεν ξέρει πραγματικά πώς να το χαρακτηρίσει, αφού τόσο η ποικιλία των γεύσεων όσο και η υποβλητικότητα του χώρου λειτουργίας του, δρα σχεδόν «απαγορευτικά» στο να του δώσεις μια μονοσήμαντη… «ταμπέλα» ταβέρνας ή εστιατορίου, ουζερί ή μεζεδοπωλείου. Οι ίδιοι οι άνθρωποι του «Βεργιώτικου» άλλωστε, ομολογούν ότι όλα τα παραπάνω συναποτελούν την ταυτότητα του καταστήματος, ως προς τη γκάμα του μενού που αυτό προσφέρει, ενώ τόσο ο εσωτερικός του χώρος, όσο και το μπαλκόνι με τον παραδοσιακό ξυλόφουρνο, αποκαλύπτουν ένα γνήσιο κομμάτι αισθητικής της παλιάς Βέροιας, ως την πλέον αντιπροσωπευτική μαρτυρία παράδοσης και ιστορίας για οποιονδήποτε κι από οπουδήποτε είχε την ευκαιρία το επισκεφθεί.

ΖΕΣΤΗ ΚΑΙ ΦΙΛΙΚΗ ΑΤΜΟΣΦΑΙΡΑ Μια εξαιρετικής λεπτότητας και γούστου αίθουσα, χωρητικότητας 40 ατόμων στο εσωτερικό και άλλων περίπου 50 στον εξωτερικό χώρο – μπαλκόνι, με την υποστήριξη θερμομονωτικών υλικών και μονάδων εξωτερικής θέρμανσης, είναι έτοιμη να υποδεχτεί, και τις τέσσερις εποχές του χρόνου, όλες τις ημέρες από το μεσημέρι έως το βράδυ, από τον πιο απλό μέχρι και τον πιο απαιτητικό μύστη της γαστρονομίας. Ειδικά το καλοκαίρι που είναι ανοιχτά, το μπαλκόνι σκεπάζεται από κληματαριά και έχει θέα στον κάμπο της Βέροιας. ΥΨΗΛΗ ΠΟΙΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΑΙΣΘΗΤΙΚΗ ΣΕ ΠΡΟΣΙΤΕΣ ΤΙΜΕΣ Μεγάλη ποικιλία ορεκτικών, κυρίως πιάτων και εξαιρετικής ποιότητας κρασιών απαρτίζουν το μενού. Το «Σουβλάκι Μπότσαρι», τα αρνίσια παϊδάκια, και το «χασάπ νταβά» (ζυγούρι με μελιτζάνες και λαχανικά), βρίσκονται στην πρώτη γραμμή του ενδιαφέροντος, ενώ τα μανιτάρια σκορδοβούτυρο, η κρέπα με σπανάκι, τα λαχανικά σχάρας, οι σπιτικές σαλάτες, αλλά και άλλες πολλές τοπικές παραδοσιακές συνταγές δεν μπορούν να αφήσουν αδιάφορο κανέναν. Μεταξύ αυτών, τα γιαπράκια αυγολέμονο, τσιγεροσαρμά, φασόλια νταβά, αγριογούρουνο με δαμάσκηνα κλπ, συμπληρώνουν μια φανταστική ποικιλία, πέρα από τα κλασικά τα ψητά σχάρας. Και όλα αυτά σε απόλυτα προσιτές τιμές, που λόγω και της αυξημένης οικονομικής κρίσης, το κατάστημα φρόντισε, ώστε να μπορεί να μείνει ικανοποιημένος κάθε πελάτης και κάθε βαλαντίου. «…Στοχεύουμε σε ένα ευρύτερο ηλικιακό φάσμα κόσμου, στρέφοντας το ενδιαφέρον μας ακόμη και στις μικρότερες ηλικίες. Έτσι τροποποιήσαμε και το μενού μας εμπλουτίζοντάς το και με πιάτα πιο προσιτά στη νεολαία και ως προς τις προτιμήσεις της αλλά και τις τιμές. Έχουμε πιάτα για κάθε πορτοφόλι. Πάνω κάτω δηλαδή, ένα τραπέζι δύο ατόμων με ορεκτικό σαλάτα, κρασί και μερίδα

12

πληρώνει γύρω στα 30 -35 ευρώ, ενώ οι μερίδες είναι χορταστικές καθώς αυξήσαμε την ποσότητα ανά πιάτο κατά 30%, τη στιγμή που οι τιμές έπεσαν επίσης στο 30% βοηθώντας την κατανάλωση. Παράλληλα εμπλουτίσαμε την κάβα μας με περισσότερες ετικέτες κρασιών και αφαιρέθηκαν κάποια πιάτα που θεωρούνταν σχετικά ακριβά…», δηλώνει ο Νίκος Μαλλιάρας. Η ΦΙΛΟΣΟΦΙΑ ΤΟΥ «ΒΕΡΓΙΩΤΙΚΟΥ» Μιλώντας για τη φιλοσοφία της λειτουργίας του μαγαζιού από το 1997 μέχρι σήμερα, η Ελένη Μακαρονά καταθέτει: «…Όταν ξεκίνησε το «Βεργιώτικο» έφερε πολλές καινοτομίες στο χώρο. Ο πατέρας μου, ο Αντώνης Μακαρονάς που ξεκίνησε το μαγαζί, το φανταζόταν ως ένα στέκι της παρέας, ικανό να εκλύσει και να ευχαριστήσει τον κόσμο. Θέλησε να ενσωματώσει σε αυτό το μαγαζί τις εμπειρίες του από τα νησιά στα οποία δούλεψε για χρόνια (Αγ. Νικόλαο, Σαντορίνη, Κω κλπ) και το συνδυασμό μαγειρικής τέχνης και παραδοσιακής κουζίνας που έχουμε στη Βέροια. Τα ενέταξε σε ένα μενού και βέβαια όλα αυτά, στεγασμένα σε έναν απόλυτα παραδοσιακό χώρο που «βγάζει» την ταυτότητα της Βέροιας, εξ ου και ο τίτλος «Βεργιώτικο», εδώ στα νότια τείχη της παλιάς πόλης. Να σημειωθεί ότι σύμφωνα με το περιοδικό “Wine Art” ήρθαμε δεύτεροι σε πωλήσεις στη Μακεδονία, ενώ

ΔΕΥΤΕΡΑ 16 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2012

επίσης σημαντικό είναι το ότι αφήσαμε τις καλύτερες εντυπώσεις σε Ρώσους αντιπροσώπους του Αγροτουρισμού, οι οποίοι φεύγοντας ζήτησαν το μενού μας ως το πλέον αντιπροσωπευτικό της ελληνικής κουζίνας. Οι ετικέτες μας είναι τοπικού αμπελώνα, ενώ οι προμηθευτές είναι από τους κορυφαίους του είδους, με δυνατές υπογραφές στο χώρο, όπως του Μάκη Εφραιμίδη (Διευθυντής του Μπουτάρη), του Στέλιου Μπουτάρη, από το Κτήμα Κυρ Γιάννη κλπ, οι οποίοι είναι πρωτίστως φίλοι του μαγαζιού και έπειτα συνεργάτες μας. Το οξύμωρο βέβαια είναι ότι πιο εύκολα έρχεται κόσμος εκτός Βέροιας, παρά το αντίθετο και αυτό οφείλεται ίσως στην εικόνα που πέρασε παλιότερα, ότι το μαγαζί είναι πολυτελείας. Σίγουρα η παροχή των υπηρεσιών μας είναι πολύ υψηλή όχι όμως και οι τιμές…».


πολιτιστικα 

epikera@otenet.gr

Η «Γλυκιά Ισορροπία» έκοψε την πίτα της

Μ

ε τυχερό για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά τον κ. Γιάννη Χαρατσιάρη πραγματοποιήθηκε στο ‘Κιόσκι’ η τελε-

τή κοπής της βασιλόπιτας της ‘Γλυκιάς Ισορροπίας’. «Πρέπει να σπάσουμε τα ταμπού, να ξεφύγουμε από τη μιζέρια, να αρχίσουμε να μιλάμε μεταξύ μας και να ζούμε φυσιολογικά, διότι ο διαβήτης δεν είναι ασθένεια, είναι τρόπος ζωής, με σωστή διατροφή και άθληση», τόνισε στον

Αλεξάνδρα Μαράτη

PNOES

Η

γκαλερί ΠΑΠΑΤΖΙΚΟΥ (Αγ. Αντωνίου 26), εγκαινίασε την Τετάρτη 11 Ιανουαρίου 2012, την ατομική έκθεση της Αλεξάνδρας Μαράτη παρουσία της εικαστικού, πολλών φίλων της ιδίας και της γκαλερί. Εντυπωσίασαν και μονοπώλησαν το ενδιαφέρον του κοινού οι πυραμίδες κρυπτικά βιβλία ή οικοδομήματα-βωμοί (γλυπτά στον χώρο) καθώς και το σπειροειδές γλυπτό Δέντρο της ζωής. Έργα που ζωντανεύουν και λειτουργούν με την βοήθεια του ηλεκτρισμού, δημιουργώντας ηλεκτρομαγνητικά πεδία καθώς μετατρέπονται σε υποδοχείς στιγμιαίων επιθυμιών, αναπαράγοντας σε χρωματικές αναβαθμίσεις της αύρας, την ανάσα. Αφετηρία της σκέψης για την δημιουργία των έργων (αναφέρει η εικαστικός), είναι η αέναη και αγωνιώδης αναζήτηση του ανθρώπου, ταυτότητας αλλά και της εναρμόνισης του με το σύμπαν, μέσω της αρχέγονης τέχνης του διαλογισμού. Τα γλυπτά έργα της Αλεξάνδρας Μαρά-

χαιρετισμό της η αντιδήμαρχος Δόξα Ιτσκάρα. Στη δραστηριότητα του συλλόγου για το νέο έτος αναφέρθηκε ο πρόεδρος του συλλόγου Κώστας Ιωαννίδης, με τις ομιλίες που θα διοργανωθούν αλλά και την πρόσφατη δωρεάν διανομή βελονών ινσουλίνης στα γηροκομεία Βέροιας και Νάουσας, καθώς και στο δημοτικό ια-

τρείο Βέροιας. Το τυχερό κομμάτι της βασιλόπιτας ήταν αυτό των δημοσιογράφων. Παρόντες επίσης στην εκδήλωση, ο αντιδήμαρχος Μανόλης Βαδόλας, ο πρόεδρος της ΔΕΥΑΝ Κώστας Παπαδόπουλος, ο πρόεδρος του ΚΑΠΗ Γιώργος Ηλίας, ο πρώην διοικητής του νοσοκομείου Γιώργος Ορφανός, καθώς και μέλη του δ.σ. του Ωδείου Ναούσης.

τη ενισχύονται από την ανάπτυξη είκοσι (20) επίτειχων ζωγραφικών έργων, ενισχύοντας την δυνατότητα αποκρυπτογράφισης και ανάγνωσης της ιδιότυπης εικαστικής διαλέκτου της εικαστικού. Διάρκεια έκθεσης. 11/01/201231/01/2012 Γκαλερί ΠΑΠΑΤΖΙΚΟΥ, Αγ. Αντωνίου 26, τηλ. 23310 70325 e-mail. gallerypapatzikou@gmail.com

ΠΛΥΝΤΗΡΙΟ - ΛΙΠΑΝΤΗΡΙΟ

ΚΑΙ ΠΑΝΤΟΣ ΤΥΠΟΥ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΩΝ

Δ/ΝΣΗ: ΑΛΚΥΟΝΗΣ 1 (περιοχή Εργοχώρι) ΤΗΛ. 6970 83 95 27

(κάτω απο τα ανταλλακτικά ΜΠΟΥΝΤΖΟΛΑΣ)

13

ΔΕΥΤΕΡΑ 16 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2012

Αξεσουάρ Καλύματα Καθαρισμός Σαλονιών

* Πλύσιμο μέσα-έξω μόνο 10 €


πολιτιστικα

Καθημερινη ΕφημερΙδα της κεντρικησ μακεδονιασ | τευχοσ 715

Δημιουργικά Εργαστήρια για μικρούς και μεγάλους στη Δημόσια Βιβλιοθήκη τον Ιανουάριο

Ο

ι κρύοι και δύσκολοι χειμώνες περνούν πιο ευχάριστα παρέα με καλούς κι αγαπημένους φίλους! Ελάτε στην παρέα μας, μικροί και μεγάλοι, να διαβάσουμε «χειμωνιάτικα» βιβλία για τη φιλία, να εκφραστούμε με θεατρικό παιχνίδι, να κάνουμε κατασκευές… Με τη Μουσειοπαιδαγωγό Ανθή Χρυσοπούλου. Τετάρτη 18 Ιανουαρίου, 4.00-5.00 & 5.00-6.00 το απόγευμα Να σου πω μια ιστορία; «Ο μαγικός κόσμος της Μίκι»! (Μία συνάντηση) Οι κρύοι και δύσκολοι χειμώνες περνούν πιο ευχάριστα παρέα με καλούς κι αγαπημένους φίλους! Ελάτε στην παρέα μας να διαβάσουμε «χειμωνιάτικα» βιβλία για τη φιλία. Για παιδιά 3-5 ετών και τους συνοδούς τους. Με Προεγγραφή. Στα Μαγικά Κουτιά της Βιβλιοθήκης. Τετάρτη 18 & Τετάρτη 25 Ιανουαρίου, 6.30-7.45 το απόγευμα Τα βιβλία με γεμίζουν ιδέες…! ...για παιχνίδια, κατασκευές, αυτοσχεδιασμούς

και πολλά ακόμη! «Ο μικρός βασιλιάς των λουλουδιών» της Κβέτα Πακόβσκα (το εργαστήριο θα ολοκληρωθεί σε δύο συναντήσεις με τις ίδιες συμμετοχές). Με αφετηρία επιλεγμένα βιβλία θα εκφραζόμαστε δημιουργικά μέσα από ένα διαφορετικό κύκλο δραστηριοτήτων κάθε μήνα. Τον Ιανουάριο ξεκινάμε με το θεατρικό παιχνίδι και τη δραματοποιημένη αφήγηση ιστοριών. Για παιδιά 7-12 ετών. Με Προεγγραφή. Στα Μαγικά Κουτιά της Βιβλιοθήκης. (Δύο Συναντήσεις). Σάββατο 21 Ιανουαρίου, 11.00-12.30 το πρωί Αντιστρέφοντας τους ρόλους! Οι μεγάλοι δημιουργούν, οι μικροί εμπνέουν και βοηθούν. Στη συνάντηση αυτή δημιουργούμε πρωτότυπα αξεσουάρ από ύφασμα. Εργαστήριο προσανατολισμένο σε μεγαλύτερες ηλικίες (ενήλικες και έφηβοι) όπου τα παιδιά έως 12 ετών μπορούν να έχουν βοηθητικό ρόλο. Με Προεγγραφή. Στα Μαγικά Κουτιά της Βιβλιοθήκης. Τετάρτη 25 Ιανουαρίου, 4.00-5.00 & 5.00-6.00 το απόγευμα Να σου πω μια ιστορία; «Καπετάν Μπα-

μπέσης». (Μία συνάντηση) Οι κρύοι και δύσκολοι χειμώνες περνούν πιο ευχάριστα παρέα με καλούς κι αγαπημένους φίλους! Ελάτε στην παρέα μας να διαβάσουμε «χειμωνιάτικα» βιβλία για τη φιλία. Για παιδιά 3-5 ετών και τους συνοδούς τους. Με Προεγγραφή. Στα Μαγικά Κουτιά της Βιβλιοθήκης. Ο αριθμός των θέσεων για τις δημιουρ-

γικές δραστηριότητες είναι περιορισμένος. Παρακαλούμε να δηλώσετε έγκαιρα συμμετοχή στη Δημόσια Βιβλιοθήκη της Βέροιας, Έλλης 8 ή στο τηλ. 2331024494 Το πρόγραμμα δημιουργικών δραστηριοτήτων υλοποιείται με Δωρεά του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος (www.snf. org)

Χαρίστε τα βιβλία σας στη Δημοτική Βιβλιοθήκη «Θ. Ζωγιοπούλου» Ο

ι πόροι για την αγορά επιπλέον τίτλων στις βιβλιοθήκες είναι περιορισμένοι. Η ανανέωση τους μπορεί να στηριχθεί στις δωρεές φίλων και γνωστών. Θέλετε τα βιβλία που διαβάσατε να τα π ρ ο σφέρετε κάπου όπου θα πιάσουν πραγματικά τόπο; Χαρίστε όσα βιβλία διαβάσατε κι είσα-

στε έτοιμοι να αποχωριστείτε. Θα ελευθερώσουν χώρο στη βιβλιοθήκη σας γι’ καινούρια. Ετσι θα μοιραστείτε και τη χαρά της ανάγνωσης με κάποιον άλλον που θα διαβάζει ένα βιβλίο της δικής σας επιλογής. Μην ρίχνετε τα βιβλία σας στην ανακύκλωση, χαρίστε τα σε κάποιον που μπορεί να θέλει να τα διαβάσει. Αν θελήσετε να δωρίσετε βιβλία ακόμα και τα CD-DVD και ότι άλλο υλικό έχετε που ενδεχομένως δεν χρησιμοποιείται πια, τότε «Χαρίστε τα βιβλία σας στην Δημοτική βιβλιοθήκη «Θ. Ζωγιοπούλου» Για πληροφορίες επικοινωνήστε μαζί μας στο τηλέφωνο 23310-24879 ή στο

Από τη θεατρική ομάδα του ΠΓΣ «Ο Προμηθέας»

ξουμε τον τρόπο που θα φτάσουν τα βιβλία στα χέρια μας.

Όμιλος φίλων θεάτρου και τεχνών

Πρόσκληση για τακτική Γενική Συνέλευση και εκλογές

Ο Όμιλος Φίλων Θεάτρου και Τεχνών Βέροιας καλεί, σύμφωνα με το καταστατικό του, τα μέλη και τους φίλους του σε Τακτική Γενική Συνέλευση και εκλογές για ανάδειξη νέου Διοικητικού Συμβουλίου και Εξελεκτικής Επιτροπής την 18η Ιανουαρίου 2012 ημέρα Τετάρτη και ώρα 5.30 μμ στο ισόγειο της Στέγης Γραμμάτων και Τεχνών Βέροιας. Το πρόγραμμα είναι: 1. Ταμειακή τακτοποίηση μελών και εγγραφή νέων. Υποβολή υποψηφιοτήτων. 2. Απολογισμός απερχομένου ΔΣ, έκθεση Εξελεκτικής Επιτροπής και συζήτηση. 3. Ψηφοφορία μέχρι της 7ης ώρας μμ.

Κοινωφελής Επιχείρηση Πολλαπλής Ανάπτυξης Δήμου Βέροιας

Άρχισαν οι πρόβες του θεατρικού έργου «Ο Πειρασμός» Ξεκίνησαν πυρετωδώς οι πρόβες του θεατρικού έργου «Ο Πειρασμός» του Γρ.Ξενόπουλου από τη θεατρική ομάδα του ΠΓΣ «Ο Προμηθέας» σε σκηνοθεσία Διονύση Καρολίδη. Το έργο αναμένεται να παρουσιαστεί στο κοινό την άνοιξη και παίρνουν μέρος αλφαβητικά οι εξής: Ελευθεριάδου Θωμάη, Ζώκου Βασιλική, Ίτσκος Γρηγόριος, Καρολίδης Διονύσης, Κολοκοτρώνης Μιχάλης, Κουπίδου Κάτια, Κουρουζίδης Νικόλαος, Κριθάρα Πόπη, Οικονομίδης Δαμιανός, Σοφούλη Ελένη και Χατζίδης Γιάννης.

14

e-mail: detopoka@otenet.gr (υπεύθυνη κ. Β. Κοτσάλου) κι εμείς θα σας υποδεί-

ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΡΙΟ Η Κοινωφελής Επιχείρηση Πολλαπλής Ανάπτυξης Δήμου Βέροιας επιθυμεί να ευχαριστήσει θερμά την τράπεζα Marfin- υποκατάστημα Βέροιας και τη δ/ντρια αυτού, κα Γεωργακοπούλου Βούλα ,για τη δωρεά προς το Χώρο Τεχνών μιας τράπεζας συνεδριάσεων. Για το Δ.Σ Γιώργος Μιχαηλίδης Πρόεδρος

ΔΕΥΤΕΡΑ 16 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2012


ΨΗΓΜΑΤΑ 

epikera@otenet.gr

Επιμέλεια Νικολέττα Φλιάταρη

...ΤΟ ΠΩΛΗΤΗΡΙΟ ΚΑΙ ΤΟ ΧΡΕΟΣ

garontas… Βουλευτικό αμέρικαν μπαρ Ο Μπένι θέλει να μην υπάρχει άλλος υποψήφιος για πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και η εκλογή να μην γίνει από την βάση. Σου λέει, αν γίνει από την βάση θα καταλήξω σαν την Ντόρα. Και θα έχω την Μπενική συμμαχία να παλεύει να μπει στην βουλή. Αλλά ακόμα και αν συμμαχήσει με την Ντόρα, ούτε στο 2% δεν θα φτάσουν και οι δύο μαζί. Από την άλλη, έχει και ένα δίκιο. Ποια βάση ΠΑΣΟΚ; Περισσότεροι είναι οι βουλευτές και οι υπουργοί από τους ψηφοφόρους…Το ωραίο όμως είναι ότι απειλεί να μην είναι υποψήφιος αν δεν γίνουν δεκτά τα αιτήματα του. Μην μας το κάνεις αυτό Μπένι… θα βάλω την γάτα μου να κλαίει. Όπως και όλοι οι πολίτες αυτής της χώρας. Το τι κλάμα έχει να πέσει, δεν περιγράφεται. Κρίμα που δεν απειλούν και οι υπόλοιποι υποψήφιοι του ΠΑΣΟΚ να αποσύρουν την υποψηφιότητα τους. Με την παραίτηση Γιωργάκη θα είχαμε ένα ανύπαρκτο κόμμα άνευ προέδρου. Ο Καμμένος είπε ότι η ΝΔ προσχώρησε στην νεοφιλελεύθερη λογική της κυβέρνησης Παπαδήμου. Καημένε μου, άργησες λίγο να το καταλάβεις. Η ΝΔ για ένα πράγμα στεναχωριέται. Που το ΠΑΣΟΚ εφάρμοσε με μεγαλύτερη επιτυχία την νεοφιλελεύθερη πολιτική από ότι η ίδια. Όπου νεοφιλελεύθερη πολιτική σημαίνει «τα παίρνω από τους πολλούς που έχουν λίγα και τα δίνω στους λίγους που έχουν πολλά». Μην βλέπετε την λέξη «ελευθερία» και σας τρέχουν τα σάλια. Όταν αυτοί λένε «ελευθερία», ελεύθερη οικονομία και άλλα τέτοια εννοούν ότι θέλουν να έχουν το ελεύθερο να ξεζουμίζουν τον εργαζόμενο, τον μικρομεσαίο και τον συνταξιούχο. Η μόνη πρόβλεψη των πολιτικών που έχει πέσει μέσα είναι αυτή του Λοβέρδου που μιλούσε για ανεργία στο 20%. Και μάλιστα τον στόχο τον πέτυχαν εγκαίρως. Έτσι τώρα έχουν τον χρόνο να βάλουν ψηλότερα τον πήχη. Να φτάσει η ανεργία στο 30%. Και οι πολίτες περιμένουν να φτάσει η ανεργία στο 31% ώστε με έναν ακόμα άνεργο να καεί η μνημονιακή πολιτική.Εντωμεταξύ θα έχουμε καεί εμείς… Κάπου διάβασα ότι οι αγανακτισμένοι ετοιμάζονται πάλι να κατέβουν στις πλατείες. Αλλά μην το κάνουν κατά τον Μάρτη γιατί σε λίγο καιρό θα έρθει το Πάσχα και θα πρέπει να φύγουν για να ψήσουν τον οβελία. Η αγανάκτηση που ξεσπάει με μια μούντζα δεν είναι τίποτε άλλο από μια βαλβίδα ασφαλείας που αφήνει λίγο ατμό να ξεφύγει. Δυστυχώς, αλλά, με μούντζες δεν αλλάζει ο κόσμος. Θέλει μυαλό, πολιτική και κοινωνική παιδεία, δράση και θυσίες. Επίθεση δέχθηκαν βουλευτές του ΠΑΣΟΚ που είπαν να λύσουν το πρόβλημα ηγεσίας του ΠΑΣΟΚ εντός ενός μπαρ. Το οποίο μπαρ μετά από αυτήν την συνάντηση

&...

Έκαψαν ζωντανό ένα κοριτσάκι για παραδειγματισμό! Η δολοφονική δράση εκείνων που λυμαίνονται τα δάση του Αμαζονίου έχει ξεπεράσει κάθε όριο! Έφτασαν στο σημείο να δέσουν σε ένα δέντρο και να κάψουν ζωντανό ένα μικρό κορίτσι για να παραδειγματίσουν την φυλή στην οποία ανήκει και να αναγκάσουν τα μέλη της να φύγουν από την περιοχή. Το παιδί είχε απομακρυνθεί από το χωριό του, εκεί όπου 60 μέλη της φυλής Αγουά ζουν απομονωμένοι από τον «πολιτισμένο» κόσμο. Τότε έπεσε στα χέρια αδίστακτων ξυλοκόπων. Την πήραν, την έδεσαν σε ένα δέντρο και την

http://mikrosfokion.blogspot.com

Και λίγο

περίεργα

Π

αράξενα

αποκαλείται «Μπαρ το ναυάγιο». Φαντάσου σε τι κατάσταση είναι τα πράγματα στο ΠΑΣΟΚ που χωρίς αλκοόλ δεν μπορείς να τα αντιμετωπίσεις. Ακόμα και αν είσαι βουλευτής του. Αλλά γιατί τους επιτέθηκαν; Αχάριστοι πολίτες. Δεν αναγνωρίζουν το εθνικό έργο που έχουν επιτελέσει οι βουλευτές προσπαθώντας να σώσουν την Ελλάδα. Μετά από δύο χρόνια ο μονόδρομος έγινε ο εφιάλτης με τα μέτρα. Ο λόγος για το κυβερνητικό κανάλι προπαγάνδας που ξιφούλκησε κατά της τρόικας με αφορμή την καλπάζουσα ανεργία. Ένας – ένας βουλευτές και υπουργοί του ΠΑΣΟΚ βάλλουν κατά της μνημονιακής πολιτικής την οποία είχαν στηρίξει. Δηλαδή, θέλουν αν μας πουν, ότι εντέλει δεν την έσωσαν την χώρα; Να μας το λέτε πιο μαλακά. Μην πάθουμε και τίποτα εκεί που κοιμόμαστε ήσυχοι και αμέριμνοι. Μεγαλύτερη κρατική επιχορήγηση πήραν τα κόμματα το 2011. Με την αξία τους. Οι μεν ΠΑΣΟΚ – ΝΔ- ΛΑΟΣ επειδή μας έσωσαν και οι ΚΚΕ – ΣΥΡΙΖΑ – Οικολόγοι επειδή έκαναν την πάπια βοηθώντας με τον τρόπο τους στην σωτηρία. Εξάλλου όπως είπε και ο αυθεντικός κωλοτούμπας τα λεφτά επιστρέφουν στην κοινωνία μέσω μισθών, ενοικίων κλπ Θα παρακαλούσα την κυβέρνηση να με επιχορηγήσει και εμένα και δεσμεύομαι όλο το ποσό να το επιστρέψω στην κοινωνία. Ούτε ένα ευρώ δεν θα κρατήσω κάτω από το μαξιλάρι μου.Και αν το ποσό είναι πολύ μεγάλο θα το καταθέσω στις τράπεζες ώστε να τις βοηθήσω να έχουν ρευστότητα βοηθώντας έτσι την αγορά και κατά συνέπεια τις επιχειρήσεις, τους εργαζόμενους στις επιχειρήσεις οι οποίοι θα συνεχίσουν να έχουν ένα μισθό καθώς και τους συνταξιούχους που θα μπορούν να παίρνουν σύνταξη αφού θα υπάρχουν εργαζόμενοι που θα πληρώνουν τις ασφαλιστικές εισφορές. Επιχορηγείστε με και να δείτε πως λύνεται το πρόβλημα της ύφεσης. Τι, μόνο ο Καρατζαφέρης θα προσφέρει σε τούτη τη χώρα; Εμείς δεν είμαστε πατριώτες; Υποψήφιος του ΠΑΣΟΚ και ο Τζουμάκας. Άντε και στην Λιάνη… Αυτό δεν είναι κόμμα, καλοκαιρινή επιθεώρηση είναι. Και μάλιστα κακής ποιότητας.

έκαψαν ζωντανή! Όπως είπε, ένα μέλος από άλλη φυλή, ίσως το κορίτσι να έβλεπε για πρώτη φορά λευκούς. Είπε επίσης ότι οι ξυλοκόποι την ώρα που έκαιγαν ζωντανό το κορίτσι γελούσαν! Η κτηνωδία αυτή αποκαλύφθηκε μετά από έρευνες που ξεκίνησαν τον Οκτώβριο όταν μια ομάδα ιεραποστόλων έκαναν την καταγγελία, λέγοντας μάλιστα ότι είχαν δει και βίντεο! Από το 2003 έως το 2010 έχουν δολοφονηθεί τουλάχιστον 450 μέλη φυλών που ζουν στον Αμαζόνιο τον οποίο έχουν καταστρέψει οι δυτικοί.

15

ΔΕΥΤΕΡΑ 16 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2012

Ανέκδοτο: Τα μαθηματικά

γέλιο...

Ο πιτσιρικάς ήταν σκράπα στα μαθηματικά. Δεν τα έπαιρνε με τίποτε. Οι γονείς του, στην απελπισία τους αποφάσισαν να τον γράψουν σε ένα ιδιωτικό σχολείο που διοικούνταν από καλόγριες και που είχε πολύ καλή φήμη. Ένα μήνα μετά, ο γιος τους άρχισε να φέρνει συνεχώς δεκάρια στα μαθηματικά. Οι έρμοι γονείς έπαθαν πλάκα. - Πώς έγινε αυτό το καλό; έχουν καλύτερους δασκάλους στο νέο σου σχολείο; - Μπα, το ίδιο είναι. - Έχουν καλύτερα βιβλία; - Μπα, τα ίδια έχουν. - Ε, τότε; - Κατάλαβα από την πρώτη μέρα, πως εκεί παίρνουν τα μαθηματικά πολύ στα σοβαρά και πως αν δεν τα κατάφερνα, την είχα βαμμένη! - Και πως το κατάλαβες αυτό; - Μόλις μπήκα στην τάξη, είδα στον τοίχο το αγαλματάκι ενός τύπου που ήταν καρφωμένος πάνω στο σύμβολο του συν!


ΤΥΠΟΣ

Καθημερινη ΕφημερΙδα της κεντρικησ μακεδονιασ | τευχοσ 715

Επιμέλεια Νικολέττα Φλιάταρη και συνταξιούχων βουλευτών για αναδρομικά, ήρθε η αποκάλυψη για αυξημένη κατά 5,7 εκατομμύρια το 2011 έναντι του 2010 κρατική επιχορήγηση στα κόμματα. Και την ίδια ώρα, μάταια η κοινή γνώμη αναμένει ν’ ακούσει από βουλευτικά χείλη κάποια στοιχειοθετημένη πρόταση για την αντιμετώπιση κάποιου από τα πολλά προβλήματα που ταλανίζουν την ελληνική κοινωνία. Μοιραία, λοιπόν, οδεύουμε από το κακό στο χειρότερο. Και το χειρότερο εν προκειμένω είναι πως δείχνουν να μην αντιλαμβάνονται τις μακροπρόθεσμες επιπτώσεις της νοοτροπίας αυτής. Που είναι και οι σοβαρότερες, γιατί αυτή η ραγδαία απαξίωση των πολιτικών έχει ως αποτέλεσμα ν’ αποτρέπει την ανάμειξη στην πολιτική νέων, σοβαρών και επιτυχημένων ανθρώπων, που τους έχουμε απόλυτη ανάγκη για να ελπίζουμε ότι κάποια στιγμή θα χαράξουμε μια καλύτερη πορεία από τη σημερινή. Οχι μόνο τελευταία, αλλά σ’ όλη τη διάρκεια της μεταπολίτευσης οι πρακτικές και οι λογικές που κυριάρχησαν στην πολιτική ζωή είχαν ως συνέπεια τη σταδιακή πτώση του επιπέδου του πολιτικού δυναμικού της χώρας. Από τη μία η στενόμυαλη πρακτική της επιβολής κομματικής γραμμής για όλα τα θέματα κι από την άλλη η συνεχώς διευρυνόμενη επιρροή της τηλεοπτικής προβολής στις συνθέσεις των κοινοβουλευτικών ομάδων των κομμάτων λειτουργούν αρνητικά για όποιον πιστεύει ότι η πολιτική δεν μπορεί να υποτάσσεται σε στείρες κομματικές συνταγές ή στη δύναμη του τηλεοπτικού φακού και τις διαθέσεις του κάθε «τηλε-αστέρα». Είναι σοφή η διαπίστωση πως ο καθένας έχει αυτό που του αξίζει. Και καλό θα είναι να συνειδητοποιήσουμε πως αν, γενικά, δεν αλλάξουμε μυαλά, τα χειρότερα θα είναι μπροστά μας.

Η γελοιογραφία της ημέρας

Από το κύριο άρθρο της εφημερίδας

Δαχτυλίδια και ανάκτορα! Oσοι έζησαν τα πρώτα χρόνια του ΠΑΣΟΚ θα θυµούνται ότι το κόµµα που είχε ιδρύσει ο Ανδρέας Παπανδρέου ήταν υπόδειγµα πειθαρχίας. Οι 13 βουλευτές έφθαναν στα έδρανά τους όλοι µαζί, εφ’ ενός ζυγού, και έµεναν στο Βουλευτήριο ώρες ολόκληρες – όπως παρών ήταν και ο αρχηγός τους. Ο θαυµασµός και η προσήλωση στον ανερχόµενο πολιτικό αρχηγό ήταν τέτοια ώστε αντέγραφαν και τον κώδικα της ενδυµασίας του. Ετσι εξαπλώθηκε στους πολιτικούς κύκλους της Μεταπολίτευσης η µόδα του ζιβάγκο, που έστειλε στις ντουλάπες πουκάµισα και γραβάτες. Η πειθαρχία, ξεκινώντας από τα ανώδυνα αυτά δείγµατα, κλιµακώθηκε ταχύτατα. Ενα κοµµατικό στέλεχος ανέλαβε τα καθήκοντα του ΔΥΚΟ, δηλαδή του Διευθυντή Υπηρεσιών Κοινοβουλευτικής Οµάδας, και εγκαταστάθηκε στα έδρανα κάτω και πλάγια από το Προεδρείο της Βουλής. Αντικείµενο της εργασίας του ήταν να παρακολουθεί τις παρουσίες των βουλευτών του ΠαΣοΚ και την εν γένει βουλευτική δραστηριότητά τους. Με άλλα λόγια οι βουλευτές έπρεπε να ενηµερώνουν τον ΔΥΚΟ όταν ήθελαν να καταθέσουν ερωτήσεις ή επερωτήσεις και γενικά για κάθε κίνησή τους. Η περιγραφόµενη πειθαρχία του ΠαΣοΚ συνεχίστηκε ως τις εκλογές του 1981,οπότε µε την εκλογική νίκη του ΠαΣοΚ άλλαξαν τα πράγµατα. Ο έως τότε ΔΥΚΟ (Πέτρος Μώραλης) µετακόµισε στα έδρανα της κυβερνήσεως και η εργασία και ο ρόλος του ΔΥΚΟ έχασαν την αίγλη και τη δυναµική της πρώτης εποχής του ΠαΣοΚ. Το κόµµα της µεγάλης Αλλαγής στέριωσε στις καρέκλες της εξουσίας, έχασε και ξέχασε κάθε έννοια πειθαρχίας. Ακόµη από την εποχή της ηγεσίας του ιδρυτή του, εκδηλώθηκαν οι πρώτες κινήσεις απειθαρχίας. Ο θάνατος προστάτευσε τον Ανδρέα Παπανδρέου από ενδεχόµενο διασυρµό –όταν ένα κόµµα χάνει εκλογές, ο αρχηγός του παίρνει την άγουσα για τα «αποδυτήρια». Τον Α. Παπανδρέου διαδέχθηκε στην ηγεσία ο Κώστας Σηµίτης, ο οποίος εν τη προσπαθεία του να απέλθει εγκαίρως µε τοκεφάλι ψηλά δεν οδήγησε το κόµµα σε συνέδριο και εκλογή αρχηγού – έδωσε το δαχτυλίδι όπως κάποτε όριζε ο µονάρχης τον πρωθυπουργό (του). Τώρα στο ΠαΣοΚ δεκάδες λαλούν και περισσότεροι χορεύουν. Αλλά καθώς τα τεχνάσµατα δεν περνάνε, η δηµοκρατική παράταξη θα βρει τον δρόµο της. Χωρίς δαχτυλίδια και ανάκτορα!

Από τη στήλη με τίτλο «Απόψεις»

Η χαμένη αξιοπιστία των πολιτικών Μου είναι δύσκολο να καταλάβω πώς σκέφτονται και πώς ενεργούν τα κόμματα και οι βουλευτές. Και εννοώ όλα τα κόμματα και όλοι, πλην ελάχιστων ίσως εξαιρέσεων, οι βουλευτές. Με βάση την κατάσταση που έχει διαμορφωθεί και τη δυσπιστία με την οποία τους περιβάλλει το σύνολο πια του ελληνικού λαού, θ’ ανέμενε κανείς ότι θα έκαναν κάποιες προσπάθειες ώστε ν’ ανακτήσουν κάτι από τη χαμένη τους αξιοπιστία. Δυστυχώς, η πρακτική τους αποδεικνύει ακριβώς το αντίθετο. Τόσο τα έργα όσο και τα λόγια τους αποτελούν αδιάψευστη απόδειξη της εμμονής τους σε συμπεριφορές και λογικές που έχουν προκαλέσει την απαξίωσή τους στη λαϊκή συνείδηση. Μετά τις εκατοντάδες αγωγές εν ενεργεία

Από τη στήλη με τίτλο «Επιφυλλίδα»

H πρωθυπουργία διαπομπεύει τις μετριότητες Δεν έχουν νόημα, είναι αποδεδειγμένα ατελέσφορες οι εκκλήσεις, οι προτροπές, οι υποδείξεις σε ανθρώπους των κομμάτων. Tο πάθος για την πολιτική ως παίγνιο μοιάζει ανίατη ασθένεια, ανήκε στη βλάβη. Eπείγεται η «Nέα Δημοκρατία» να γίνει κυβέρνηση με οποιοδήποτε τίμημα. Δεν την ενδιαφέρει αν θα κυβερνήσει σε κράτος που θα έχει κηρύξει στάση στις πληρωμές μισθών και συντάξεων, με πανικόβλητα πλήθη στους δρόμους να εγκληματούν χωρίς χαλινό. Tεκμαίρεται η αδιαφορία της N.Δ. από τα θέματα που απασχολούν τον αρχηγό και τους «επιτελείς» του, το άμεσο «περιβάλλον» του: Mάχη για τις καρέκλες, για τις θέσεις στα ψηφοδέλτια, για το ποιος θα φιγουράρει δίπλα στον αρχηγό μπροστά στις κάμερες. Oμαδοποιήσεις που αλληλομαχαιρώνονται στο Διαδίκτυο, φτήνια και ευτέλεια επιδιώξεων, ενώ το κράτος βουλιάζει στο χάος. Mονότροποι μέχρις αναλγησίας οι κομματάνθρωποι, αποκομμένοι από την πραγματικότητα, ανέγγιχτοι από την αγωνία και τον πανικό για τη

16

ΔΕΥΤΕΡΑ 16 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2012

Από την Καθημερινή συντελεσμένη στη χώρα καταστροφή, παχυδερμικά ανέμελοι για τις ευθύνες τους, για τις νωπές αθλιότητες της πενταετίας τους. Δεν έχουν νόημα οι καταγγελίες, το ξεμπρόστιασμα, η διαπόμπευση. Eίναι ανίατη ψυχοπάθεια η εξουσιολαγνεία, βεβαιωμένη απώλεια επαφής με την πραγματικότητα. Tα «παλαιά στελέχη» της «παράταξης» απέδειξαν επί πέντε χρόνια εξωφρενική ανικανότητα και φαυλότητα, αλλά παραμένουν όλα επί σκηνής. Aπό κοντά οι νεοφανείς υπασπιστές του αρχηγού, έχουν κιόλας στεγανό ο καθένας και αυτονομημένο το δικό του μικροσύμπαν, και ανταγωνίζονται σε θριαμβολογίες ποιος δικαιώνεται για τις υποδείξεις του στον αρχηγό. H αρχηγία σε ένα τέτοιο κόμμα αμετανοησίας και ευτέλειας τι σημαίνει για τον κ. Σαμαρά, ποιες ικανοποιήσεις του προσφέρει, ποιες φιλοδοξίες του μπορεί να υπηρετήσει; Tι να την κάνει την πρωθυπουργία όταν δεν διαθέτει παρά φθαρμένα, σπιθαμιαία αναστήματα για να αντιπαλαίψει ιλιγγιώδη προβλήματα σε μια χώρα ρημαγμένη, βυθισμένη στην απόγνωση; Δεν τον τρομάζει το ταπεινωτικό, οικτρό τέλος που είχαν τρεις κιόλας πριν από αυτόν πρωθυπουργοί παραδομένοι σήμερα στη χλεύη και στην περιφρόνηση του λαού και της Iστορίας; Γιατί επιμένει να βαδίζει, δίχως την παραμικρή παρέκκλιση, στα ίχνη τους; H εξουσία μεγεθύνει εξευτελιστικά τη μετριότητα, τη γελοιοποιεί, τη διαπομπεύει. O θλιβερός ολίγιστος των Παπανδρέου, μέσα σε δύο μόλις χρόνια, είχε κατασυντριβεί από την πρωθυπουργία, διασυρμένος απεπανόρθωτα, φορτωμένος την ευθύνη εγκλημάτων καταστροφής της ζωής εκατομμυρίων Eλλήνων και υπόλογος για το διεθνές ρεζίλεμα του ελληνικού ονόματος. O προκάτοχός του στην πρωθυπουργία, Kαραμανλής ο βραχύς, κατέρρευσε, επίσης κατεξευτελισμένος, ένα μόλις χρόνο μετά την ανανέωση της λαϊκής εντολής που είχε μεγαλόθυμα αμνηστεύσει τη μνημειώδη ανικανότητα, ατολμία και φαυλότητα της πρώτης του τριετίας. Σήμερα δεν τολμάει να ξεμυτίσει σε δημόσιο χώρο, τον περιμένουν οι προπηλακισμοί του αγανακτισμένου πλήθους – έχει απωθηθεί στο περιθώριο της κοινωνίας και της Iστορίας. Kάτι ανάλογο και ο K. Σημιτης, που δεν έκρυβε την περιφρόνησή του για οτιδήποτε ελληνικό, αλλά με ελλαδικότατες μικροπονηριές (Greek Statistics) πέτυχε την είσοδο της χώρας στην Eυρωζώνη, ενώ ήταν πήλινα, εγκληματικώς σαθρά, τα πόδια της Oικονομίας. Kαι το ποιόν των «μεταρρυθμίσεών» του ξεσκεπάστηκε οδυνηρά με τις πομπές της δεύτερης κυβερνητικής του τετραετίας.


ΣΤΗΛΗ ΙΑΤΡΩΝepikera@otenet.gr

ΧΡΗΣΙΜΑ ΤΗΛΕΦΩΝΑ ΙΑΤΡΩΝ ΝΟΜΟΥ ΗΜΑΘΙΑΣ Πέτρος Ι. Σαρρηγιαννίδης Ορθοπαιδικός Χειρουργός Αθλητίατρος

Προφήτου Ηλία 15 - 3ος όροφος (πεζόδρομος Αγοράς) - Βέροια, 59 100 τηλ. ιατρείου: 23310 21545 - κινητό: 6973 887429

e-mail:doctorpetros@gmail.com www.ortho-veria.gr

ΨΩΜΙΑΔΟΥ I. ΜΑΡΙΑ

IΑΤΡΟΣ

l

Μπαλατσινού Λουκία Ιατρός Αλλεργιολόγος 3 Αλλεργική ρινίτιδα 3 Αλλεργικό βρογχικό άσθμα 3 Τροφική και Φαρμακευτική αλλεργία 3 Ατοπικό έκζεμα 3 Δερματίτιδα εξ επαφής 3 Αλλεργία σε σφήκα/μέλισσα

email: mpsomiadou@gmail.com

Φανή Πατρίκη Ειδική Ψυχίατρος

Τηλ: 2331300212 - 6975858211

e-mail: dr.george.lafazanis@gmail.com

Δημήτρης Αν. Αποστολίδης

Αντώνιος Π. Τσιτλακίδης

Ειδικός Παθολόγος MSc

Πτυχιούχος Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης

Κλινικής Γ.Ν. Παπαγεωργίου

l

Σύμβαση:

MSc Kλινικής Ψυχολογίας

Universita degli Studi di Parma - Italia l

Προφήτη Ηλία 15 (2ος όροφος) Βέροια τηλ. 23310 73555, Κιν. 6945 542579 e-mail: dcapostolidis@gmail.com

l

Συμβουλευτική ενηλίκων, εφήβων, παιδιών Συμβουλευτική επαγγελματικού προσανατολισμού

Δέχεται με ραντεβού

Μ. Αλεξάνδρου 27 (2ος όρ.), Βέροια Τηλ: 2331063155 - Κιν. 6946936704 e-mail: anttsit@gmail.com

ΦΩΤΟΠΟΥΛΟΥ Θ. ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ Παιδίατρος l

Δέχεται με και χωρίς

ραντεβού

ΩΡΑΡΙΟ ΙΑΤΡΕΙΟΥ 9:00 - 13:00 π.μ., 17:30 - 20:30 μ.μ.

ώρες: 9:30 - 2:00 μ.μ. & 5:30 - 9:00 μ.μ.

e-mail: fanipatriki@yahoo.gr

Ψυχολόγος

Επιστημονικός Συνεργάτης Α΄Παθολογικής

Δέχεται: από Δευτέρα - Παρασκευή

Τηλ: 2331503022 - 6972251959

- Στρατιωτικών - Τμήμα Συγκοινωνιών

Μ. Καρακωστή 16, Βέροια e-mail:lucybalatsinou@yahoo.gr

Επισκέψεις κατ’οίκον

Μαλακούση 10 1ος όροφ. (πλ. Αγ. Αντωνίου)

Σύμβαση με Ταμεία:

Βενιζέλου 26, 3ος όροφος Βέροια

Τ. Ιατρός Σισμανόγλειου Νοσοκομείου Αθηνών

Κατόπιν ραντεβού

ΣΥΓΧΡΟΝΟ ΚΑΡΔΙΟΛΟΓΙΚΟ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ

Τηλ. Για ραντεβού: 23310 76061

Τμήμα Συγκοινωνιών

Τηλ. ιατρ.: 2331041797 - Κιν.: 6944817701

ΕΙΔΙΚΟΣ ΚΑΡΔΙΟΛΟΓΟΣ

ΔΕΡΜΑΤΙΚΑ ΤΕΣΤ ΚΑΙ ΑΝΟΣΟΘΕΡΑΠΕΙΑ

Δέχεται με ραντεβού

Καραολή Κυπρίου 3 (ισόγειο) - Mακροχώρι

ΛΑΦΑΖΑΝΗΣ Π. ΓΕΩΡΓΙΟΣ

Αριστοτέλους 2 (Βενιζέλου γωνία) Βέροια - 3ος όροφος

Τηλ & Fax: 2331071740 - Κιν. 6932707255 e-mail: vivi_veria@yahoo.gr

3 Ατομική συμβουλευτική 3 Ομαδική συμβουλευτική (ζευγαριών, γονέων, φροντιστών ασθενών με νόσο Alzheimer) 3 Διαχείριση άγχους 3 Νευροψυχολογική εκτίμηση ηλικιωμένων και γνωστική αποκατάσταση 3 Διαχείριση πένθους 3 Μαθησιακές δυσκολίες

Προφήτη Ηλία 15 (2ος όροφος) Βέροια τηλ. 23310 60883, Κιν. 6945 929810 e-mail: alexiastergiou@yahoo.gr

Φαρμακεία

Ημέρα Από-Έως Φαρμακείο Δευτέρα 14:30-20:30 ΜΑΤΑΤΗΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΚΑΡΑΚΩΣΤΗ 18 (κοντά στο υαλοπωλείο Χωματά) Δευτέρα 14:30-20:30 ΜΟΥΡΤΖΙΛΑ ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΤΡΕΜΠΕΣΙΝΑΣ 6-ΚΤΕΛ Δευτέρα 19:00-01:00 + διαν. ΜΑΣΟΥΡΑ ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ 18 Τρίτη 13:30-17:30 ΛΕΜΟΝΗ ΠΑΝΑΓΙΩΤΑ ΤΡΕΜΠΕΣΙΝΑΣ 21 (κοντά στο ΙΚΑ) Τρίτη 21:00-01:00 + διαν. ΚΟΥΡΚΟΥΤΑ ΝΙΚΟΛΕΤΑ ΠΙΝΔΟΥ 15 ΚΑΙ ΚΑΡΑΤΑΣΟΥ ΓΩΝΙΑ

www.epikeranews.gr

17

ΔΕΥΤΕΡΑ 16 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2012


Καθημερινη ΕφημερΙδα της κεντρικησ μακεδονιασ | τευχοσ 715

SUDOKU

Σαν σήμερα... 1919: δολοφονούνται στο Βερολίνο οι σοσιαλιστές επαναστάτες και αρχηγοί του Κομμουνιστικού Κόμματος της Γερμανίας Ρόζα Λούξεμπουγκ και ο Καρλ Λιμπκνεχτ, ενώ βρίσκονταν υπό κυβερνητική φρούρηση. Το 1915 είχαν ιδρύσει το κίνημα των Σπαρτακιστών.

1929: γεννιέται ο Μάρτιν Λούθερ Κίνγκ, κληρικός και ηγέτης του κινήματος υπέρ των ανθρωπίνων δικαιωμάτων.

1951: τα στρατεύματα του ΟΗΕ ανακόπτουν την προέλαση των κομμουνιστών στην Κορέα.

1973: ο Πρόεδρος Νίξον ανακοινώνει την αναστολή των αμερικανικών επιθέσεων στο Νότιο Βιετνάμ.

1936: ολοκληρώνεται στο Τολέδο του Οχάιο το πρώτο κτήριο, του οποίου η πρόσοψη είναι φτιαγμένη από γυαλί.

1959: καθιερώνεται το κιλό και το μέτρο ως αποκλειστικά μέσα μέτρησης κατά τις ελληνικές συναλλαγές.

1919: η έκρηξη ενός βυτιοφόρου γεμάτου μελάσα σκορπά το θάνατο σε 21 άτομα στη Βοστόνη.

1939: συγκροτούνται επιτροπές για τη μεταφορά των οστών του Ανδρέα Κάλβου στη Ζάκυνθο και την τοποθέτηση προτομής του σε Κέρκυρα και Ιθάκη.

1963: ο πρόεδρος του Κονγκό, Μωυσής Τσόμπε, αποδέχεται το σχέδιο του ΟΗΕ για την απόσχιση της Κατάνγκα.

1973: στις ΗΠΑ, οι τέσσερις από τους έξι κατηγορούμενους για υποκλοπές στην υπόθεση Γουοτεργκέιτ παραδέχονται την ενοχή τους.

1921: η ελληνική κυβέρνηση απευθύνει διακοίνωση προς τους Συμμάχους για την απόφασή τους να παρευρεθεί στη Διάσκεψη για το ελληνικό ζήτημα και ο Κεμάλ. 1922: ο ηγέτης του ιρλανδικού κόμματος Σιν Φέιν, Μάικλ Κόλινς, γίνεται ο πρώτος πρωθυπουργός της Ελεύθερης Ιρλανδικής Πολιτείας, σχηματίζοντας προσωρινή κυβέρνηση. 1927: το ραδιόφωνο του BBC μεταδίδει για πρώτη φορά αγώνα ράγκμπι. Ο αγώνας Αγγλία- Ουαλία είναι ο πρώτος διεθνής αγώνας ράγκμπι.

τα

1940: στην Ελλάδα, για την αποκατάσταση των ακτημόνων απαιτούνται πιστοποιητικά κοινωνικών φρονημάτων.

1969: εντοπίζεται νεολιθικός οικισμός κοντά στη Θήβα. 1969: η Σοβιετική Ένωση εκτοξεύει το δορυφόρο Σογιούζ 5.

1942: 21 αμερικανικά κράτη αποφασίζουν να διακόψουν σχέσεις με τον ’ξονα.

1970: αυτοανακηρύσσεται πρωθυπουργός της Λιβύης ο Μουαμάρ Καντάφι.

1949: τμήματα του εθνικού στρατού κατέρχονται προς το κέντρο της Νάουσας, την οποία είχαν καταλάβει οι αντάρτες.

1970: η Μπιάφρα παραδίδεται στη Νιγηρία μετά από 32 μήνες μαχών για την ανεξαρτησία της.

1950: σύσσωμος ο κυπριακός λαός αξιώνει σε δημοψήφισμα την ένωση της Κύπρου με τη μητέρα Ελλάδα.

1971: εγκαινιάζεται το Φράγμα του Ασουάν από τους Προέδρους της Αιγύπτου και της ΕΣΣΔ, Σαντάτ και Ποντγκόρνι.

1975: η Πορτογαλία παραχωρεί ανεξαρτησία στην Αγκόλα. 1976: η Σάρα Τζέιν Μουρ, επίδοξη δολοφόνος του Αμερικανού Προέδρου Τζέραλντ Φορντ, καταδικάζεται σε ισόβια φυλάκιση 1985: στη Βραζιλία, ο Τανκρέντο Νέβες γίνεται ο πρώτος μη στρατιωτικός Πρόεδρος που εκλέγεται μετά από 21 χρόνια. 1990: στην πρώην Ανατολική Γερμανία, 2.000 διαδηλωτές εφορμούν στο κεντρικό κτίριο της πρώην Κρατικής Υπηρεσίας Πληροφοριών (Στάζι), καταστρέφοντας εγκαταστάσεις και έπιπλα.

μιλούν Κριος

Η σημερινή ημέρα είναι κατάλληλη για να πάρετε αποφάσεις για να κάνετε αλλαγές *Νέα ξεκινήματα θα σας κάνουν να νιώσετε όμορφα συναισθήματα *Ρυθμίστε με προσοχή ο,τι εκκρεμότητες μπορεί να έχετε *Μην φοβηθείτε να κάνετε αλλαγές για να μην έχετε προβλήματα

Λεων

Η σημερινή ημέρα είναι κατάλληλη για να πάρετε αποφάσεις για να κάνετε καινούργια ξεκινήματα *Αλλαγές που επιθυμείτε να κάνετε θα σας ωφελήσουν *Σημαντικό ρόλο θα παίξουν αγαπημένα σας πρόσωπα σε υποθέσεις που σας απασχολούν *Ακούστε τις συμβουλές που θα σας δώσουν

Τοξοτης

Η σημερινή ημέρα θα είναι αρκετά ευνοϊκή *Θα μπορέσετε με έξυπνους χειρισμούς να ξεμπλοκάρετε υποθέσεις που για αρκετό καιρό ήταν σε στασιμότητα *Βάλτε μερικά πράγματα σε μια τάξη στα προσωπικά σας *Η σημερινή ημέρα είναι κατάλληλη για να ασχοληθείτε λίγο με το σπίτι σας

Ταυροσ

Τη σημερινή ημέρα προσπαθήστε να είστε προσεκτικοί *Αποφύγετε να κάνετε αλλαγές γιατί μπορεί να κάνετε λάθη *Φροντίστε να μην κάνετε αλλαγές *Πράγματα που έχουν να κάνουν με το σπίτι σας θα σας απασχολήσουν *Κοντινά σας πρόσωπα ίσως να χρειαστούν τη βοήθεια σας

Παρθενος

Θα μπορέσετε με τους κατάλληλους χειρισμούς να πετύχετε όσα έχετε επιθυμείτε *Προβλήματα που μπορεί να σας πίεζαν θα μπορέσουν να ξεπεραστούν *Αποφύγετε να πάρετε σημαντικές αποφάσεις όσον αφορά νέα ξεκινήματα *Φροντίστε λίγο καλύτερα την εξωτερική σας εμφάνιση

Αιγοκερως

Η σημερινή ημέρα θα είναι αρκετά καλή για εσάς *Θα έχετε την ευκαιρία πολλά πράγματα που ήταν σε στασιμότητα να τα διορθώσετε με ευκολία *Προσπαθήστε να μην πάρετε βιαστικές αποφάσεις για κάποια ζητήματα που αφορούν κοντινά σας πρόσωπα *Ακούστε όσα έχουν να σας πουν

18

ΔΙΔΥΜΟΙ

Οι αλλαγές για εσάς θα είναι πολλές *Καλό θα ήταν να σκεφτείτε με προσοχή τις επιλογές που θα κάνετε *Μην αφήσετε τρίτους να σας επηρέασαν *Προσπαθήστε να κάνετε μερικές αλλαγές που θα σας βοηθήσουν να φτάσετε κάποια πράγματα στο σημείο που εσείς θέλετε, φίλοι μου

Ζυγος

Καλό θα ήταν να αποφύγετε να πιέσετε καταστάσεις για κάποια ζητήματα μέσα στην ημερα *Μιλήστε στους δικούς σας ανθρώπους για οσα σας πιέζουν *Ορισμένες ευκαιρίες που θα σας παρουσιαστούν καλό θα ήταν να μην τις αφήσετε να χαθούν *Νέα ξεκινήματα θα σας ανεβάσουν ψυχολογικά

Υδροχοος

Δώστε προσοχή σε κάποια ζητήματα που μπορεί να προκύψουν σήμερα *Μην επηρεαστείτε από λόγια τρίτων *Αποφύγετε να πιέσετε καταστάσεις, φίλοι μου *Εξετάστε με προσοχή κάποιες ευκαιρίες που πιθανόν παρουσιαστούν γιατί μπορεί να κρύβουν παγίδες που δεν έχετε αντιληφθεί

ΔΕΥΤΕΡΑ 16 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2012

ΚΑΡΚΙΝΟΣ

Σε κάποια πράγματα θα χρειαστεί να δείξετε προσοχή *Μην φοβηθείτε να κάνετε αλλαγές *Νέα ξεκινήματα θα σας βοηθήσουν να κάνετε όσα επιθυμείτε *Φροντίστε να μετριάσετε το άγχος για κάποια πράγματα που έχουν να κάνουν με το μέλλον *Μην πιέσετε καταστάσεις για να μην απογοητευτείτε

Σκορπιος

Η σημερινή ημέρα θα είναι αρκετά ευνοϊκή για εσάς *Φροντίστε να βάλετε προσωπικές σας υποθέσεις σε τάξη *Μην φοβηθείτε να κάνετε μερικές αλλαγές *Καταστάσεις που έχουν να κάνουν με αγαπημένα σας πρόσωπα θα σας απασχολήσουν *Σταθείτε στους δικούς σας ανθρώπους αν σας έχουν ανάγκη

ΙΧΘΕΙΣ

Μπορείτε να καταφέρετε σημαντικά πράγματα μέσα στην ημέρα *Ορισμένες ευκαιρίες που θα σας παρουσιαστούν εξετάστε τις με σοβαρότητα καλύτερα *Συναντήσεις με φιλικά σας πρόσωπα θα σας βοηθήσουν να ξεμπλοκάρετε καταστάσεις που σας κρατούσαν σε στασιμότητα *Κινηθείτε δυναμικά


αγγελιεσ 

epikera@otenet.gr

ΜΙΚΡΕΣ

Δημοσιεύστε ΔΩΡΕΑΝ όλες τις μικρές αγγελίες στα Επικαιρα Τηλεφωνείστε στο 23310 78080 ή στείλτε στο fax 23310 78087 και στην ηλεκτρονική διεύθυνση epikera@otenet.gr

ΕΝΟΙΚΙΑΣΕΙΣ Ενοικιαζεται Διαμέρισμα στο κέντρο 70 τ.μ., επιπλωμένο, ανακαινισμένο, 2Δ, Σαλοκουζίνα, μπάνιο. Ηλιακός, air-condition, τζάκι. Τιμή: 250 Ευρώ. Τηλ. 6977647876 ΕΝΟΙΚΙΑΖΕΤΑΙ Διαμέρισμα απέναντι από το γήπεδο Βέροιας Σταδίου 35, 80 τ.μ, δωμάτιο, σαλόνι, κουζίνα, ασανσέρ. Τηλ. Επικοινωνίας: 23310-21204 Ενοικιάζεται διαμέρισμα στη Θεσσαλονίκη 45 τ.μ, πλήρως ανακαινισμένο, 2ος όροφος.Τηλ: 6942595995 Ενοικιάζεται κατάστημα 50 τ.μ με υπόγειο πατάρι, WC, δίπλα στο Επιμελητήριο Βέροιας. ΤΗΛ: 2331061594 ΕΝΟΙΚΙΑΖΕΤΑΙ διαμέρισμα 90 τ.μ. κοντά στο ΙΚΑ Βέροιας. Μεσιτικό γραφείο: 6974747117 ΕΝΟΙΚΙΑΖΕΤΑΙ διαμέρισμα 123 τ.μ. στην περιοχή Περικλέους (κέντρο), Βέροια. Μεσιτικό γραφείο: 6974747117 ΕΝΟΙΚΙΑΖΕΤΑΙ Διαμέρισμα στη Θεσ/νίκη 75 τ.μ. για φοιτητές κοντά στα πανεπιστήμια. τηλ: 2331023804, κιν: 6972834596 ΕΝΟΙΚΙΑΖΕΤΑΙ: 2ος όροφος, γκαρσονιέρα 1Δ.Κ.ΜΠ. Τιμή: 250,00 € Τηλ.: 693.246.6.6333 ΕΝΟΙΚΙΑΖΕΤΑΙΔιαμέρισμα στην Καλλιθέα 100τμ, Σ, Κ, 2Δ, WC, 2Ος όροφος (ευκαιριακό ενοίκιο) Τηλ. Επικοινωνίας: 6946491573 ΕΝΟΙΚΙΑΖΕΤΑΙ Γραφείο ανακαινισμένο Βενιζέλου 27, 35 τ.μ, 2 Δ, WC,κλιματιστικό Τηλ. Επικοινωνίας: 6978244410 ΕΝΟΙΚΙΑΖΕΤΑΙ γκαρσονιέρα 50 τ.μ. στον Προμηθέα. Μεσιτικό γραφείο: 6974747117 ΕΝΟΙΚΙΑΖΕΤΑΙ Οικόπεδο στη Νέα Περιφερειακή Οδό, δύο στρέμματα, περιφραγμένο με κεντρική είσοδο μπροστά στην άσφαλτο δίπλα από την ΕΚΟ. Τηλ:23310-27683 κ. Σταύρος ΕΝΟΙΚΙΑΖΕΤΑΙ γκαρσονιέρα καινούργια, επιπλωμένη, ένα δωμάτιο, WC, κουζίνα 28 τ.μ. με θέα σε πάρκο, περιοχή Μπότσαρη Θεσ/νίκης. Κατάλληλο για φοιτητές ή ειδικευμένο γιατρό. Πληροφορίες στο τηλ. 6944 529650. ΕΝΟΙΚΙΑΖΕΤΑΙ Στη Θεσ/νίκη - Πανεπιστήμια στούντιο επιπλωμένο 4 ετών 280 ευρώ. Τηλέφωνο επικοινωνίας 6977233555 και 2331023222. ΕΝΟΙΚΙΑΖΕΤΑΙ Γκαρσονιέρα 34 τ.μ. πλήρως εξοπλισμένη και ανακαινισμένη με κεντρική θέρμανση, στο κέντρο. τηλ: 2331024302 και 6945669786 ΕΝΟΙΚΙΑΖΕΤΑΙ Κατάστημα καινούργιο 100τ.μ. στην οδό Καλής Παναγιάς 12. Τιμή 250€. Τηλ. 23310-23765 Ενοικιάζεται γκαρσονιέρα επιπλωμένη στο Ρολόι. Τηλ: 2331070926,6946098247 Ενοικιάζεται γκαρσονιέρα επιπλωμένη στην Καλλιθέα, καινούρια, θέρμανση με ορομετρητή. Τηλ:2331070926, 6946098247 Ενοικιάζεται διαμέρισμα 85 τ.μ με ατομική θέρμανση, στον 3ο όροφο στην Οδό Σοφίας 50, στο δρόμο προς το Νοσοκομείο.Τηλ: 2331029457, 27406 ΕΝΟΙΚΙΑΖΕΤΑΙ για επαγγελματική χρήση χωραφοοικόπεδο δύο στρεμμάτων στην περιοχή της λαχαναγοράς Βεροίας (πιο κάτω

από τα Λύκεια).Πληροφορίες στα τηλ: 23310 29416 και 69773919 06. Ενοικιάζεται γκαρσονιέρα στην Πλατεία Ωρολογίου 45 τ.μ Ανακαινισμένη, τιμή προσιτή. Τηλ: 6975900184 κυρ. Κατερίνα Ενοικιάζεται κατάστημα 100τ.μ. στη διεύθυνση Καλής Παναγιάς 12.Τηλ επικοινωνίας: 23310 23765 ΕΝΟΙΚΙΑΖΟΝΤΑΙ ΤΡΙΑ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑ 70 τ.μ. το καθένα με 5,30 μ. ύψος με δυνατότητα ένωσις των δύο επί της οδού Καλής Παναγίας 13. Βρίσκονται πάνω στον καινούργιο διαπλατυσμένο δρόμο Πολύ καλή ευκαιρία. τηλ.6947120444 τηλ. οικίας.2331024091 ΕΝΟΙΚΙΑΖΕΤΑΙ διαμέρισμα 50 τμ 1 Δ,Σ,Κ,WC, με αυτόνομη θέρμανση αέριο, περιοχή Ιπποκράτειο στη Θεσσαλονίκη. Πληρ. τηλ. 6945293775 Ενοικιάζεται μονοκατοικία 100 τ.μ. και 100 τ.μ. αποθήκη. Mε αυλή και κήπο σε χαμηλή τιμή. Στον Περιφερειακό έναντι μάρκετ METRO. Πληροφορίες απογευματινές ώρες και Σαββατοκύριακο. Κυρία Σοφία. Τηλ: 6987028122 (what’s up) 2310601916 Ενοικιάζεται διαμέρισμα 90 τ.μ. περιοχή Πασακιόσκι 2Δ, Σαλοτραπεζαρία, μπάνιο, parking. Ανακαινισμένο, οικονομ. ενοίκιο, θέρμανση με ωρομετρητή. Τηλ: 6981646898. Κυρ. Μαρία ΕΝΟΙΚΙΑΖΕΤΑΙ γωνιακό διαμέρισμα στη Βέροια επί της Οδού Ολύμπου αριθ. 2, δεύτερος όροφος, πάνω από 70 τ.μ/ ΣΚ2Δ, ατομικό καλοριφέρ. Τιμή 200 ευρώ. Τηλ. Επικοινωνίας: 6943671469 ΕΝΟΙΚΙΑΖΕΤΑΙ Οροφοδιαμέρισμα, φρεσκοασπρισμένο, ηλιόλουστο και ευάερο με πανοραμική θέα. Βρίσκεται μέσα στην Έδεσσα (Πλατεία Γρανικού), 70 τ.μ., 3ος όροφος με αυτόνομη θέρμανση και ΧΩΡΙΣ κοινόχρηστα. Τιμή 200,00 €. Πληροφορίες στα τηλέφωνα : 23810 27222, 698 9625905. *Κατάλληλο και για ΦΟΙΤΗΤΕΣ. Ενοικιάζεται κατάστημα 40 τ.μ. με πατάρι στην Αλεξάνδρεια στο κέντρο έναντι Κτελ. Σε πολύ καλή κατάσταση και οικονομικό ενοίκιο. Τηλ: 2331061174 Κιν: 6972986414 Κυρ. Λίτσα Ενοικιάζεται διαμέρισμα 70 τ.μ. 1ος όροφος, ατομική θέρμανση και Air-condition. Υπ. Σαλ. Κουζίνα, wc. Εξωτερικές πόρτες αλουμινίου. Στο κέντρο της Αλεξάνδρειας έναντι Κτελ. Τηλ: 6972153508 Κυρ. Γιώτα Ενοικιάζεται διαμέρισμα 80 τ.μ. στον Πρ. Ηλία. 1ος όροφος, διαμπερές, χωρίς πολλά κοινόχρηστα, Air-condition. 2 δωμάτια – σαλόνι – κουζίνα (καθημερινό). Τηλ: 6984535358, 2331065386 Ενοικιάζεται διαμέρισμα ρετιρέ με απεριόριστη θέα και σε πολύ καλή κατάσταση. 100 τ.μ, θέρμανση με ορομετρητή. Τηλ:2331070926, 6946098247 Ενοικιάζεται γκαρσονιέρα 52 τ.μ. περιοχή Πασα κιοσκι. Οδός Προύσσης 25, 1ος όροφος, κεντρική θέρμανση. Τηλ: 6936522740 ΕΝΟΙΚΙΑΖΕΤΑΙ Γκαρσονιέρα επιπλωμένη στο κέντρο της Βέροιας. Τηλ. 23310 70926 – 6946098247. ΕΝΟΙΚΙΑΖΕΤΑΙ: γκαρσονιέρα 1Δ.Κ.ΜΠ. ανακαινισμένη Τιμή: 280,00 € Τηλ.:693.246.6.633 Ενοικιάζεται στο Μακροχώρι διαμέρισμα 1ος όροφος επάνω στον κεντρικό δρόμο δίπλα στα παλιά ΚΕΠ. 100 τ.μ. ΣΚ2Δ ΜΠ Αποθήκη 250 ευρώ. Τηλ: 2331020531 6976968274

ζητουνται συνεργατεσ Από την εφημερίδα

Επικαιρα

ΤΗΣ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ζητούνται συνεργάτες l

ΣΕ ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑ, ΓΙΑΝΝΙΤΣΑ Για το Τμήμα

Συνδρομητών & Διαφήμισης ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ: Μόνο γνώση στην ΠΩΛΗΣΗ και προϋπηρεσία στο χώρο. Τηλ. ολοήμερα καθημερινά: 6977372775

Ενοικιάζεται επαγγελματικός χώρος με άδεια φροντιστηρίου έτοιμος για λειτουργία στο κέντρο της πόλης. Τηλέφωνο επικοινωνίας :6988074096 Διαμέρισμα ενοικιάζεται στη Θεσσαλονίκη, Σ. 2Δ.Κ. ΜΠ, 1Ος όροφος για δύο φοιτητές/τριες ή εργαζόμενους, σε καλή κατάσταση και καλή τιμή. Οδός Μπαλταδώρου 3, περιοχή Βενιζέλου. Τηλ. 2310 820903- 23310 646436982943869 ΕΝΟΙΚΙΑΖΕΤΑΙ Διαμέρισμα στο κέντρο 1ος όροφος 65 τ.μ.. Ανακαινισμένο με 2Δ, Σαλοκουζίνα, wc, χωλ. Οικονομικό ενοίκιο. Τηλ: 6977266490. Κυρ. Σοφία ΕΝΟΙΚΙΑΖΕΤΑΙ Η ΠΩΛΕΙΤΑΙ Κατάστημα Θεσ/ νίκης 43, 100τ.μ. και υπόγειο

19

100 τ.μ. τηλ: 2331029321 ΕΝΟΙΚΙΑΖΕΤΑΙ Γκαρσονιέρα 50 τ.μ. Πλουτάρχου 20. τηλ: 2331065187 ΕΝΟΙΚΙΑΖΕΤΑΙ γκαρσονιέρα 35τ.μ κοντά στο Δημαρχείο. Έχει σαλοδωμάτιο, κουζίνα, χωλ, w.c .Λίγα κοινόχρηστα, τιμή προσιτή. Τηλ. 2331070853 & 6974297043 Ενοικιάζεται: Διαμέρισμα στο κέντρο, σε καλή κατάσταση, 60 τ.μ., με μπαλκόνια, 1 δωμάτιο, 1 σαλοτραπεζαρία, 1 κουζίνα, wc, σε πολύ καλή τιμή. Περιοχή πίσω από το Δημαρχείο. Κιν: 6974095988 Κυρ. Βέτα Ενοικιάζεται: Μικρό διαμέρισμα 2 δωμάτια, σαλοτραπεζαρία, κουζίνα, μπάνιο 55 τ.μ. Αυτόνομη θέρμανση με ωρομετρητή στην Μητροπόλεως (απέναντι από τον Βερόπουλο) στη Βέροια. Πληροφορίες τηλ. 2331060331, 6970665558, 6944670719, με πολύ οικονομικό ενοίκιο. Ενοικιάζεται επαγγελματικός χώρος 450 τ.μ. στην κεντρική οδό της Μελίκης. Τηλ. 6979790757 Ενοικιάζεται διαμέρισμα στον Προμηθέα, Τραπεζούντος 34, 2ος όροφος, 2 δωμ., σαλοκουζ., τουαλέτα και μπάνιο, φαρδιά βεράντα, αποθήκη στο υπόγειο. Ενοικιάζεται γραφείο (2 χώροι) Βεροής 1 (πλ. Ωρολογίου), 1ος όροφος. Κ. Κώστας 2331066909 - 6948751731 ΕΝΟΙΚΙΑΖΕΤΑΙ στο ΜΑΚΡΟΧΩΡΙ ( 50 μ. μετά την Εκκλησία του Τιμίου Προδρόμου - στον Κεντρικό δρόμο προς ΔΙΑΒΑΤΟ ) ΝΕΟΚΤΙΣΤΟ - ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΗΣ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗΣ Κατάστημα 75 τ.μ. που συνδέεται με ΑΣΑΝΣΕΡ μεταφοράς εμπορευμάτων με το ΥΠΟΓΕΙΟ περίπου 100 τ.μ.(προαύλιος χώρος για ΠΑΡΚΙΝΓΚ - Ηλεκτρικά Ρολλά Ασφαλείας - Έτοιμη Φωτεινή Επιγραφή στην Είσοδο ) τηλ. 2331073363 - 6974474691 ΕΝΟΙΚΙΑΖΕΤΑΙ διαμέρισμα 123 τ.μ. στην περιοχή Περικλέους (κέντρο), Βέροια. Μεσιτικό γραφείο: 6974747117 ΕΝΟΙΚΙΑΖΕΤΑι μικρό διαμέρισμα (στούντιο) στο κέντρο του Παρισιού για την περίοδο από 13 Ιουλίου έως 17 Αυγούστου. Είναι πλήρως επιπλωμένο, διαθέτει Internet και δωρεάν τηλεφωνική σύνδεση με 100 χώρες του κόσμου. Η τιμή για όλη την περίοδο είναι 800 Ε και για μια εβδομάδα 270 Ε. Πληρ. τηλ. 2351028346 ή 0033183961077 και 0033634302582

Ενοικιάζεται κατάστημα 100τ.μ. στη διεύθυνση Καλής Παναγιάς 12.Τηλ επικοινωνίας: 23310 23765 ΕΝΟΙΚΙΑΖΕΤΑΙ διαμέρισμα στη Θεσσαλονίκη στον 6ο όροφο με 2 δωμάτια, κουζίνα, μπάνιο, ατομική θέρμανση φυσικού αερίου, ντουλάπες, τέντες, μπόιλερ, κλιματισμό, ψυγείο, ηλεκτρική κουζίνα και θωρακισμένη πόρτα. Το διαμέρισμα βρίσκεται στην Πλατεία Ιπποδρομείου 17(πλησίον Ναυαρίνου). Τηλ.επικοινωνίας: 23310-61739 και 6948004677 ΕΝΟΙΚΙΑΖΕΤΑΙ Διαμέρισμα 50 τ.μ. (2Δ,Κ,WC) στον 2ο όροφο, Καρακωστή 3. Τηλ. 23310 24403 – 25840. ΕΝΟΙΚΙΑΖΕΤΑΙ διαμέρισμα 90 τ.μ. κοντά στο ΙΚΑ Βέροιας. Μεσιτικό γραφείο: 6974747117 ΕΝΟΙΚΙΑΖΟΝΤΑΙ 2 διαμερίσματα 106 τ.μ. και 80 τ.μ. (Καλιθέα), επιπλωμένα ή όχι. τηλ: 2331070926 και 2331062347, κιν: 6946098247 και 6943697645 Eνοικιάζονται και πωλούνται στο Μακροχώρι Αριστοτέλους 123 (κεντρικό – γωνία) γραφεία Τηλ. 6988141980 κ. Αντώνης ΕΝΟΙΚΙΑΖΕΤΑΙ Διαμέρισμα επαγγελματικός χώρος Μ. Μπότσαρη (πρώην Φροντιστήρια Καράμπελα – Σαμαρά). Κιν. 6972848470. ENOIKIAZETAI διαμέρισμα στη Θεσσαλονίκη (επί της Μαρτίου), 2 δωμάτια, σαλόνι, αποθήκη, WC. Πληροφορίες τηλ. 6944945165 Ενοικιάζεται κατάστημα 100τ.μ. στη διεύθυνση Καλής Παναγιάς 12.Τηλ επικοινωνίας: 23310 23765 ΕΝΟΙΚΙΑΖΕΤΑΙ Στη Θεσ/νίκη γκαρσονιέρα ρετιρέ, κοντά στα ΚΤΕΛ Μακεδονία (2Δ,Σ,Κ,WC) θέρμανση με ωρομετρητή, πάρκιγνκ. Τιμή 300 €. Τηλ. 2332023001 και 6979521178. Ενοικιάζεται 170 τ.μ. μαγαζί με 180 τ.μ. υπόγειο και αυλή, καινούριο, άριστης κατασκευής, επάνω στην Αριστοτέλους. Κ. Αντώνης. Τηλ.: 6944833396 Ενοικιάζεται Μονοκατοικία στη Βέροια. 100 τ.μ., με κήπο, κοντά στην Opel (Περιφερειακός Βέροιας). 330 ευρώ, τιμή συζητήσιμη. Κα. Σοφία. Τηλ.: 6987028122 2310601916

ΠΩΛΗΣΕΙΣ ΠΩΛΕΙΤΑΙ καντίνα πλήρης εξοπλισμένη, περασμένη ΚΤΕΟ και υγειονομικό, σε τιμή ευκαιρίας. Πληροφορίες στο τηλ. 6995845825 κ. Γιώργο. ΠΩΛΟΥΝΤΑΙ σε 4,5 στρ. μπροστά στην θάλασσα στην αμμώδη Παραλία Κορινού Πιερίας συγκρότημα 6 ανεξάρτητων διόρωφων κατοικιών. Κάθε κατοικία είναι 85 τμ σε κήπο 500 μέτρων. Παραδίδονται στα τούβλα ή τελειωμένες. Πληρ. τηλ. 23510 47497, 6976 760579, 6944 865855 ΠΩΛΕΙΤΑΙ μονοκατοικία μεζονέτα σε οικόπεδο 470 τ.μ. στη Μελίκη. Μεσιτικό γραφείο: 6974747117 ΠΩΛΕΙΤΑΙ οικόπεδο 280 τ.μ. στη Σωζόπολη Χαλκιδικής. Μεσιτικό γραφείο: 6974747117 ΠΩΛΕΙΤΑΙ διαμέρισμα ημιυπόγειο 80 τ.μ. στο κέντρο της Βέροιας. Μεσιτικό γραφείο: 6974747117 Πωλείται ΙΣΟΓΕΙΟ κεντρικό κατάστημα επί της Κεντρικής 68 τ.μ. προσιτή τιμή (ευκαιρία). Τηλ. 6977332084 Πωλείται παντοπωλείο λόγω συνταξιοδότησης. Τηλ. 2331067760 Πωλείται: Τροχόσπιτο μάρκας Fendt εισαγωγής σε πολύ καλή κατάσταση και σε πολύ

Πωλείται 2όροφη μονοκατοικία στο Κάτω Μακροχώρι από 115 τ.μ. ο όροφος, σε 500 τ.μ. οικόπεδο. 3 υπνοδ/τια, μπάνιο, σαλοτραπεζ. μεγάλη. Πωλείται ταμειακή μηχανή σε καλή τιμή. Πωλείται μηχάνημα ελέγχου πλαστών χαρτονομισμάτων. Τιμή 40 ευρώ. Πωλουνται ξύλινα ράφια σε πολύ οικονομική τιμή.

Τηλ.: 6982751266

ΔΕΥΤΕΡΑ 16 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2012

καλή τιμή, χρώμα άσπρο 7,5 μέτρα με διπλό άξονα. Τηλ: 2331021204-6946779366 & με όλα τα αξεσουάρ. Πωλούνται:. Σύνθετο στυλ αντίκα . Σαλόνι 3-2-1 με τραπεζάκι, κρεβατοκάμαρα με 2 κομοδίνα, Συρταριέρα κομπλέ Όλα σε τιμή ευκαιρίας λόγω αναχώρησης στο εξωτερικό. Τηλ: 2331121148, 6976665497 κ. Κώστας

ΕΥΚΑΙΡΙΑ Πωλείται

Επιχείρηση Πιτσαρία στο κέντρο της πόλης με σταθερή πελατεία λόγω αλλαγής επαγγέλματος, με χαμηλό ενοίκιο. Τιμή συζητήσιμη, μόνο σοβαρές προτάσεις από 12:00 με 14:00 το μεσημέρι & 18:00 με 20:00 το βράδυ.

Τηλ. πλ.: 6982.655.665

ΕΥΚΑΙΡΙΑ Πωλείται 120 τ.μ. στο κέντρο κοντά στη Μητρόπολη, με ατομική θέρμανση, σε πολύ καλή κατάσταση, χωρίς κοινόχρηστα, στον 4ο όροφο, διαμπερές, 2 υπνοδ/τια, 2 μπάνια, σαλοκουζ., σαλοτραπεζ., αποθηκευτικός χώρος. (Τιμή ευκαιρίας) Μόνο 70.000 ευρώ Τηλ.: 2331028644 Κιν,: 6976320394 Κα. Έφη


αγγελιεσ

Καθημερινη ΕφημερΙδα της κεντρικησ μακεδονιασ | τευχοσ 715

ΜΙΚΡΕΣ Δημοσιεύστε ΔΩΡΕΑΝ όλες τις μικρές αγγελίες στα

Επικαιρα

Τηλεφωνείστε στο 23310 78080 ή στείλτε στο fax 23310 78087 και στην ηλεκτρονική διεύθυνση epikera@otenet.gr

ΖΗΤΗΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ Κοπελα με μεγάλη εμπειρία και χωρισ υποχρεωσεισ ΑΝΑΛΑΒΑΝΕΙ καθαρισμό σπιτιών και επαγγελματικών χώρων. Τηλ.: 6972688217 ΚΥΡΙΑ με μεγάλη εμπειρία ζητά εργασία για καθαρισμό σπιτιών γραφείων κ.λ.π. Επίσης φροντίζει και ηλικιωμένους. Ωράριο ελεύθερο. Κιν. 6973917652, κα Γιάννα. Ζήτηση Εργασίας Ζητάω δουλεία ως καθαρίστρια. Μπορώ να καθαρίζω σπίτια, σκάλες, γραφεία και επαγγελματικούς χώρους. Τηλ. επικοινωνίας: 6979260569 Κοπελα με μεγάλη εμπειρία και χωρισ υποχρεωσεισ ΑΝΑΛΑΒΑΝΕΙ την φροντίδα παιδιών. Τηλ.: 6972688217 Καθηγήτρια Φιλόλογος με φροντιστηριακή πείρα, παραδίδει ιδιαίτερα μαθήματα σε μαθητές Γυμνασίου και Λυκείου. Τιμές προσιτές. Τηλ: 6938473201 κ. Κική ΟΔΗΓΟΣ Με Γ’ κατηγορία δίπλωμα με γνώση Γερμανικών και Αγγλικών, ψάχνει εργασία. Κιν. 6934798786. Καθηγήτρια με εμπειρία παραδίδει ιδιαίτερα μαθήματα σε παιδιά δημοτικού σε πολύ χαμηλές τιμές. Πληροφορίες στο τηλ: 6973292661 Κάτοχος Proficiency (CEF C2) και με παρακολούθηση σεμιναρίων εκπαίδευσης καθηγητών παραδίδει κατ’ οίκον μαθήματα Αγγλικών σε παιδιά δημοτικού και γυμνασίου. Άριστη επικοινωνία με τα παιδιά. Τιμές πολύ προσιτές. Τηλ: 6986002875 Ώρες επικοινωνίας: μετά τις 11 πμ Βοηθός λογιστή / υπάλληλος γραφείου με 4 ετή εμπειρία σε λογιστικές υπηρεσίες,πολύ καλή γνώ-

ση Η/Υ, κάτοχος διπλώματος, με εκπληρωμένες στρατιωτικές υποχρεώσεις ζητάει εργασία. Τηλ.6983149358 κ. Αλέξανδρος Νοσοκόμα αναλαμβάνει τη φύλαξη ηλικιωμένων πρωινές ώρες.Τηλ:6987347068 Οδηγός με δίπλωμα Β,Γ και Ε κατηγορίας, με προϋπηρεσία στο χώρο, ζητά εργασία. Τηλ:2331028798, 6984594045 Κ. Σάκης Κυρία πωλήτρια με εμπειρία στο χώρο ζητά εργασία σε λαική αγορά, πρατήρια άρτου, φούρνους ή ζαχαροπλαστεία Τηλ: 2331028798, 6984594045 Κ. Ευγενία Καθηγήτρια, πτυχιούχος της Γαλλικής Γλώσσας και Φιλολογίας του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, παραδίδει ιδιαίτερα μαθήματα γαλλικών σε μαθητές όλων των επιπέδων. Παράλληλα μπορεί να αναλάβει την καθημερινή προετοιμασία των μαθητών δημοτικού σε όλα τα σχολικά τους μαθήματα. Τιμές προσιτές. Τηλ. Επικοινωνίας: 6979911364 καθηγήτρια πτυχιούχος ελληνικής φιλολογίας του Α.Π.Θ. παραδίδει ιδιαίτερα μαθήματα σε μαθητές γυμνάσιου και λυκείου σε προσιτές τιμές. τηλ. επικοινωνίας 6973504555 κα Χριστίνα ΚΑΘΗΓΗΤΡΙΑ Αγγλικών του Α.Π.Θ. παραδίδει ιδιαίτερα μαθήματα όλων των επιπέδων. Τιμές προσιτές. Τηλ. 6972021231 Καθηγήτρια Πληροφορικής παραδίδει μαθήματα σε μαθητές Λυκείου, ΕΠΑΛ, ESDL & Μαθηματικά ΓυμνασίουΔημοτικού. Πληρ. Κιν: 6944582057. Κυρ. Τασούλα. Όλη μέρα

ΔΑΣΚΑΛΟΠΟΥΛΟΣ Δ. ΑΝΤΩΝΗΣ

Μαθηματικοσ με πτυχίο Braille παραδίδει ιδιαίτερα μαθήματα σε μαθητές με τύφλωση. Τηλ. 6993273011

ΜΕΣΙΤΙΚΟ ΓΡΑΦΕΙΟ

Αγορές- Πωλήσεις –Ενοικιάσεις -Αντιπαροχές-Ανακαινίσεις Βενιζέλου 16 Νάουσα Τηλ. 2332501376 Κιν. 6948948689 - 6944345646 www.daskalopoulos-realestate.gr E-mail: antonisdas@gmail.com

ΑΝΑΛΑΜΒΑΝΩ κάθε είδους οικοδομικά μερεμέτια και διαρρυθμίσεις οικιών και καταστημάτων, έλληνας τεχνίτης. Κιν. 6945974197. ΖΗΤΕΙ ΕΡΓΑΣΙΑ Κύριος τίμιος σοβαρός, μη καπνιστής, ελεύθερος, με πολυετή πείρα σε διανομές-πωλήσεις και EX-VANσε τρόφιμα κ.α., σε Αθήναεπαρχία- νησιά. Δυνατότητα ταξιδιών και διαμονής παντού ζητεί εργασία. Είναι αυτοασφάλιστος. Τηλ. 6970954486 Κυρία, Ελληνίδα, έμπειρη ΖΗΤΑ ΕΡΓΑΣΙΑ για καθορισμό σπιτιών, γραφείων κ.λ.π. Αναλαμβάνει επίσης τη φροντίδα ηλικιωμένων. Επικοινωνία στο τηλ. 6945 975452 κ. Βάσω. Κυρία Ελληνίδα αποκλειστική νοσοκόμα αναλαμβάνει τη φροντίδα ηλικιωμένων με προϋπηρεσία στο χώρο (κάνει και ενέσεις). Ή πρωί ή βράδυ για φύλαξη. Κιν: 6937670106 Τηλ: 2331075093 Κυρ. Σοφία Ζευγάρι αναλαμβάνει τη φύλαξη ηλικιωμένων ατόμων. Τιμή λογική. Τηλ: 6944294123. Κυρ. Μαρία, όλη μέρα Καθηγήτρια φιλόλογος παραδίδει ιδιαίτερα μαθήματα σε μαθητές Δημοτικού – Γυμνάσιου και Λυκείου. Τιμές προσιτές. Τηλ. επικοινωνίας 6984063563 Τελειόφοιτος του Τμήματος Μαθηματικού Ιωαννίνων παραδίδει μαθήματα σε παιδιά Δημοτικού, Γυμνασίου, Λυκείου. Τιμές λογικές. Τηλ επικ: 6955540910. email: klio55349@ yahoo.gr Κυρία αναλαμβάνει εργασία επιδιόρθωσης ρούχων , με εμπειρία, μόνο απογευματινές ώρες. κ. Κική. Τηλ: 6979691599 Ζήτηση εργασίας Ζητώ δουλειά ως οδηγός ή πωλητής. Κατέχω Επαγγελματικό Δίπλωμα Γ΄ Κατηγορίας, εμπειρία και άριστες γνώσεις του οδικού δικτύου. κ.Χρήστος: 6974325285 Πτυχιούχος: Αγγλικής Φιλολογίας του Α.Π.Θ. παραδίδει ιδιαίτερα μαθήματα σε παιδιά δημοτικού και Γυμνασίου ή εργασία σε φροντιστήριο. Τιμές προσιτές. Τηλ: 6949689191. Κυρ. Χρύσα ΖΗΤΕΙ ΕΡΓΑΣΙΑ κυρία με προϋπηρεσία στο χώρο της φροντίδας ηλικιωμένων και της φύλαξης μικρών παιδιών, ζητά εργασία. Μόνο σοβαρές προτάσεις. Τηλ: 6976665497 κ. Μιχαέλα. ΖΗΤΕΙ ΕΡΓΑΣΙΑ οδηγός επαγγελματίας με προϋπηρεσία στο χώρο και με δίπλωμα 5ης κατηγορίας, ζητά εργασία σε οποιοδήποτε τομέα. Τηλ:2331121148 κ. Κώστας Μαθηματικός απόφοιτη του Α.Π.Θ. παραδίδει ιδιαίτερα μαθήματα μαθηματικών, φυσικής και χημείας σε μαθητές δημοτικού, γυμνασίου και λυκείου. Τιμές προσιτές. Τηλ. 6978003217 Φυσικός παραδίδει ιδαίτερα μαθήματα Φυσική, Μαθηματικά, Χημεία σε μαθητές ΓυμνασίουΛυκείου. Τιμές προσιτές. Κιν: 6976859403. Κυρ. Θεόδωρος

16ης Οκτωβρίου 2 Βέροια Τηλ. 2331024624 - 73730 Fax: 2331076210

Έλληνας συνταξιούχος ζητάει εργασία ως κηπουρός, οξυγονοκολλητής και παντώς τύπου εργασίες. Τηλ.: 2331063664 - 6986871225. Κυρ. Δημήτρης

20

ΠΩΛΗΣΕΙΣ ΟΙΚΟΠΕΔΑ ΠΟ302 140τμ στον Μάντζαλο 0,8σδ τιμή 35.000 ΠΟ319 220τμ στον Μουσταφά 1,2σδ τιμή 80.000 ΠΟ328 120τμ προς Λαζαράσκα 0,8σδ τιμή 25.000 ΠΟ329 1100τμ επέκταση 0,8σδ τιμή 110.000 ΠΟ337 160τμ Μουσταφά 0,8σδ τιμή 30.000 ΠΟ360 550τμ στην επέκταση 1,6σδ τιμή 200.000 ή αντιπαροχή ΠΟ361 400τμ στο γήπεδο 0,5σδ τιμή 180.000 ΠΟ363 90τμ Αγία Παρασκευή γωνιακό 0,8σδ τιμή 20.000 ΠΟ365 290τμ Βρυσάκι 0,8σδ τιμή 40.000 ΠΟ656 300τμ Κουτσούφλιανη σε πλαγιά,θέα, άρτιο 32.000 ΠΟ390 640τμ επέκταση 0,8σδ τιμή 200.000 ΠΟ403 300τμ Βάλια 0,8σδ τιμή 45.000 ΧΩΡΑΦΟΟΙΚΟΠΕΔΑ ΠΧΟ335 8,500τμ Μηλίτσα απεριόριστη θέα ΠΧΟ340 3,311τμ Μπλάνα άρτιο ΠΧΟ356 4,000τμ Χώρας Νερό άρτιο θέα ΠΧΟ357 5,000τμ στον δρόμο Κοπανού 36μ πρόσοψη ΠΧΟ367 10,000τμ χέρσο περιοχή Στενημάχου ΠΧΟ381 4,000τμ Κουλούκι πάνω στον δρόμο ΠΧΟ382 4,000τμ Χώρας Νερό θέαρεύμα-νερό ΠΧΟ404 1,000τμ πάνω στον δρόμο γέφυρα Καστανιώτη ΠΩΛΗΣΕΙΣ ΑΓΡΩΝ ΠΑ343 9,000τμ με μηλιές προς Αρκοχώρι ΠΑ344 4,000τμ περιοχή Στενημάχου ΠΑ347 4,000τμ ροδάκινα Τζουμέλα ΠΑ350 4,000τμ + 4,000στρ Χοντροσούγκλα ΠΑ355 4,000τμ περιοχή Στενημάχου ΠΑ373 10,000τμ Χαριέσσα, παλμέτα, 3 ποικιλίες, μπεκάκια, 110μ πρόσοψη ΠΑ391 7,000τμ στο Εφτάμιση ΠΑ417 4,00τμ δρόμος προς Κουκούλι κεράσια-μήλα ΠΑ423 20,000τμ ροδάκινα Μονόσπιτα ΠΑ429 5,000τμ προς Στενήμαχο ΠΑ484 22,000τμ χέρσο Τσιφλίκι ΔΙΑΜΕΡΙΣΜΑΤΑ ΠΔ306 110τμ ατομική 2δ,Σ/Κ, μπάνιο, ατομική Παναγία ΠΔ323 75 τμ ατομική, ανακαινισμένο, 3ος , 2Δ, Σ/Κ, μπάνιο Μαντρί ΠΔ324 75τμ +σοφίτα+ αέρας, 2ος, Κέντρο ΠΔ331 100τμ 1ος , 2Δ, Σ,Κ, μπάνιο ,WC, κλειστό γκαράζ, απεριόριστη θέα, ατομική, Άγ.Θεολόγος ΠΔ372 115τμ, 1ος, 3Δ, Σ/Κ, μπάνιο, διαμπερές, πάρκινγ, ατομική, Κέντρο ΠΔ378 95τμ, 2ος, 2Δ, Σ/Κ, μπάνιο ατομική, ανακαινισμένο, Γεννηματά ΠΔ394 70τμ 5ος, ασανσέρ, ατομική, 2Δ, Σ,Κ, μπάνιο, Παναγούλη ΠΔ406 90τμ, 3ος, ασανσέρ, ατομική, κλιματισμός, 2Δ, Σ,Κ, μπάνιο, Μακεδο-

ΔΕΥΤΕΡΑ 16 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2012

νίας ΠΔ411 65τμ, 1ος, καινούριο, ατομική, 1Δ, Σ/Κ, μπάνιο,Υπαπαντή ΠΔ442 85τμ 2ος, ατομική, ηλιακός, αποθήκη, 2Δ, Σ,Κ, μπάνιο Μπουρδάνου ΠΔ451 75τμ, 3ος, ατομική, ηλιόθερμο, τέντες,ανακαινισμένο, 1Δ,Σ/Κ, μπάνιο ΠΔ460 128τμ 1ος, ατομική ,ασανσέρ, 3Δ,Σ/Κ ,μπάνιο , Γήπεδο ΜΟΝΟΚΑΤΟΙΚΙΕΣ ΠΜΟ311 240τμ σε 2 επίπεδα , σε οικόπεδο 440τμ, Βάλια ΠΜΟ330 180τμ σε 2 επίπεδα, πολυτελείας στο Αρκοχώρι ΠΜΟ376 96τμ στην Λουντέμη ΠΜΟ385 100τμ, γωνιακή, Ευαγγελίστρια ΠΜΟ395 220τμ, σε 2 επίπεδα, Βύρωνος ΠΜΟ400 80τμ, παλιά , Μάντζαλος ΠΜΟ415 220τμ, στα μπετά σε 2 επίπεδα, Χαιδευτού ΠΜΟ425 100τμ,, σε 1στρέμμα, στα Λευκάδια ΠΜΟ452 75τμ και σοφίτα 35τμ, Γεννηματά ΠΜΟ461 120τμ σε 2 επίπεδα, υπό ανέγερση ,Βάλια ΠΜΟ529 95τμ ανακαισμένη Εργατικό Κέντρο ΕΝΟΙΚΙΑΣΕΙΣ Διαμέρισμα 100τμ, 1ος, ατομική , Κέντρο Διαμέρισμα 90τμ, 2ος, ατομική, 5ο δημοτικό Οροφοδιαμέρισμα 84τμ, 2ος, ατομική, Κέντρο Γκαρσονιέρα 60τμ, 1ος, Πάνω Εργατικές Διαμέρισμα 80τμ, ισόγειο, ατομική, Θεμελή Διαμέρισμα 110τμ, διαμπερές, ατομική, 3ος, Θεμελή Διαμέρισμα 90τμ, Γήπεδο Διαμέρισμα 3ος, 85τμ, κεντρική, Αρ. Κοκκίνου Γκαρσονιέρα 70τμ, 1ος, Παναγία Διαμέρισμα 90τμ ,3ος, διαμπερές, κεντρική, πάρκινγ, Πάνω Εργατικές Διαμέρισμα 90τμ, ισόγειο, ατομική, Καραϊσκάκη Διαμέρισμα 80τμ, ανακαινισμένο, ατομική, τζάκι, ντουλάπες, 2ος, Τρικολάν Διαμέρισμα 78τμ, επιπλωμένο, ατομική, 2ος, Βάρναλη Στούντιο, επιπλωμένο, ατομική Πουλιάνα Διαμέρισμα 100τμ, 2ος, ατομική Αριστοτέλους Γκαρσονιέρα 50τμ,1ος, 5ετίας, Μπατάνια Διαμέρισμα επιπλωμένο 90τμ, 2ος, ατομική, Κέντρο Γκαρσονιέρα 40τμ, 3ος, ατομική, ανακαινισμένη, Θεμελή Διαμέρισμα, επιπλωμένο, 1ος, ατομική Κέντρο Διαμέρισμα 90τμ, διαμπερές, ανακαινισμένο, ατομική, τζάκι, κλιματισμός,2ος, Κέντρο Κατάστημα 65τμ, ισόγειο Βενιζέλου Κατάστημα 140τμ, ισόγειο Β. Φιλίππου

ΣΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΜΑΣ ΘΑ ΒΡΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΓΚΑΜΑ ΑΚΙΝΗΤΩΝ ΠΟΥ ΘΑ ΚΑΛΥΠΤΟΥΝ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΑΝΑΓΚΕΣ ΣΑΣ.


αγγελιεσ 

epikera@otenet.gr

ΜΙΚΡΕΣ

Δημοσιεύστε ΔΩΡΕΑΝ όλες τις μικρές αγγελίες στα Επικαιρα Τηλεφωνείστε στο 23310 78080 ή στείλτε στο fax 23310 78087 και στην ηλεκτρονική διεύθυνση epikera@otenet.gr

Ενοικιάζεται μαγαζί επί της Μητροπόλεως πρώην Vodafone. Ενοικιάζεται 1ος και 2ος όροφος 100 τ.μ. ο 1ος και 100 τ.μ. ο 2ος μικτά κατά όροφο ή και οι 2 μαζί στην Μητροπόλεως 34. Ενοικιάζεται διαμέρισμα 85 τ.μ. με αποθήκη και γκαράζ, 1ος όροφος, καινούριο, Σάμου 7Α Ενοικιάζεται διαμέρισμα 100 τ.μ. καινούριο, με αποθήκη και γκαράζ, 4ος όροφος, Σάμου 7Α πωλειται οικόπεδο 1,5 στρ. κάτω από την Εληά επί της Σάμου.

Ελληνικής Φιλολογίας του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης με μεταπτυχιακές σπουδές στη Νεοελληνική Φιλολογία (Α.Π.Θ.) παραδίδει μαθήματα σε μαθητές γυμνασίου και λυκείου. Τιμές προσιτές. Τηλ. 6977985328

Καθηγήτρια πτυχιούχος Αγγλικού πανεπιστημίου με πείρα και μεταδοτικότητα παραδίδει ιδιαίτερα μαθήματα. Τιμές προσιτές. Τηλ: 6971715721 μετά τις 10 π.μ Μαθηματικός απόφοιτος Πανεπιστημίου Ιωαννίνων παραδίδει ιδιαίτερα μαθήματα σε μαθητές Γυμνασίου και Λυκείου. Τιμές προσιτές & συζητήσιμες. Τηλ: 6974756055 Καθηγήτρια, φιλόλογος, πτυχιούχος της

Χαρίζονται: Γατάκια θηλυκά 1,5 χρονών και τριών επίσης. Για πληροφορίες Κιν: 6994122178 Κυρ. Σοφία (περιοχή) Θεσ/νίκη. Κάθε μέρα.

ΖΗΤΟΥΝΤΑΙ ΑΤΟΜΑ ΓΙΑ ΕΡΓΑΣΙΑ ΣΕ ΣΟΥΒΛΑΤΖΙΔΙΚΟ ΜΕ ΠΡΟΫΠΗΡΕΣΙΑ. ΠΛΗΡ. 6932235034, 2351025252: Φώντα (εστιατόριο αχινός) ΖΗΤΕΙΤΑΙ: Άτομο για εργασία στο χώρο της πώλησης για το νομό Ημαθίας Τηλ. 2331500124 ώρες καταστημάτων

ΒΙΒΛΙΟΔΕΤΡΙΑ επαγγελματίας ζητάει εργασία (τυπογραφεία) σε βιβλιοδετεία, εργαστήρια, εκδοτικούς οίκους. Κιν.6993033111.

Zητείται κοπέλα για εργασία σε καφετέρια. Να γνωρίζει την εργασία του σέρβις. Τηλ. Πληρ: 6936631657 Ζητούνται συνεργάτες για εταιρεία παροχής υπηρεσιών που δραστηριοποιείται σε αποκλειστικά είδη προώθησης δικτύου (Γερμανικά προϊόντα Aloe-Vera). Κέρδη ικανοποιητικά. Τηλ: 6972378742. Κυρ. Κυριάκος

Νηπιαγωγός, απόφοιτη του Αριστοτέλειου Πανεπιστήμιου Θεσσαλονίκης, με πεντάχρονη υπηρεσία σε νηπιαγωγείο και παιδικό σταθμό, αναλαμβάνει τη φύλαξη παιδιών και παραδίδει μαθήματα σε παιδιά δημοτικού. Τηλ:2331070428, 6987755089

Πολυεθνική με 15ετή παρουσία στην Ελλάδα και 50ετή στην παγκόσμια αγορά που δραστηριοποιείται στο χώρο του μάρκετινγκ πολλαπλών επιπέδων προωθώντας οικολογικά προϊόντα άριστης ποιότητας, αναζητά άτομα δραστήρια και προσφέρει εργασία με ευέλικτο ωράριο και πολύ ικανοποιητικές αμοιβές. Τηλ.: 6973531150 What’s Up: 6984740195

Φιλόλογος παραδίδει ιδιαίτερα μαθήματα σε μαθητές Δημοτικού, Γυμνασίου & Λυκείου με υπευθυνότητα και μεταδοτικότητα για κάλυψη κενών και προετοιμασία μαθημάτων. Παρέχεται δωρεάν εκπαιδευτικό υλικό. Τηλ. 6984784195

ΒΡΕΦΟΝΗΠΙΟΚΟΜΟΣ Τ.Ε.Ι. με εμπειρία σε ιδιωτικό και δημόσιο παιδικό σταθμό αναλαμβάνει την φύλαξη, ψυχαγωγία και διαπαιδαγώγηση βρεφών και παιδιών, καθώς και το διάβασμα τους στις τάξεις του δημοτικού. Τηλέφωνο επικοινωνίας : 6979540515.

Τηλ. Πληρ.: 2331023010 Κα. Σοφία Λογίστρια με 10ετή εμπειρία στο χώρο και κάτοχος Επαγγελματικής άδειας τάξης Γ’, καλή γνώση Η/Υ και λογιστικών προγραμμάτων Singular ζητά εργασία. Πληρ. Κ. Ελένη Τηλ. 6984887501

ΠΡΟΣΦΟΡΑ ΕΡΓΑΣΙΑΣ

καθηγήτρια φιλοσοφίας - παιδαγωγικήςψυχολογίας (ειδ. μαθησιακές δυσκολίες) με πολυετή εμπειρία, αναλαμβάνει την μελέτη μαθητών δημοτικού, γυμνάσιου, λυκείου. οργανωμένες σημειώσεις. προσιτές τιμές. τηλ. 2331074034 κιν. 6945362637 Κυρία Ελληνίδα αναλαμβάνει τον καθαρισμό οικιών - γραφείων - σκάλες και σούπερμαρκετ. Τηλ: όλη μέρα 6986619334 Κυρ. Κυριακή Ζητάω εργασία σε φορτηγό κατηγ. Γ & Ε. Εμπειρία και γνώση στο οδικό δίκτυο πανελλαδικά. Κυρ. Δημήτρης, Τηλ: 6932377561 Φιλόλογος Πτυχιούχος Δ.Π.Θ. με ειδίκευση στην Κλασική Φιλολογία παραδίδει ιδιαίτερα μαθή,ατα σε προσιτές τιμές. Τηλ: 2331066491 Κιν. 6936409970 Καθηγήτρια Αγγλικών απόφοιτος Α.Π.Θ. με διδακτική εμπειρία σε όλα τα επίπεδα παραδίδει ιδιαίτερα μαθήματα. Τιμές προσιτές. Τηλ.: 6984066130

ΠΩΛΗΣΕΙΣ ΠΩΛΕΙΤΑΙ Οικία 100 τ.μ. στον τρίλοφο, μονοκατοικία, 3 ετών καινούρια με 2 οικόπεδα 600 τ.μ. ατομική θέρμανση. τηλ:2331093480, κιν: 6979939697 ΠΩΛΕΙΤΑΙ ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΣ fast food (2 μηνών) κομπλέ, τύπου Goody’s πολυτελειας μαζί με παγωτομηχανή. Τηλ: 6984152882 ΠΩΛΕΙΤΑΙ Επιχείρηση Κέντρο Αισθητικής Spa στο κέντρο της Βέροιας, προσφάτως πλήρως ανακαινισμένη. Τηλ. επικοινωνίας 2331070117 από 20.00μ.μ. έως 22.00μ.μ ΠΩΛΕΙΤΑΙ μονοκατοικία στα Παλατίτσια Βέροιας. Μεσιτικό γραφείο: 6974747117 Πωλείται οικόπεδο στην Οδό Καλή Παναγιά 380 τ.μ σύνολο οικοδομήσιμο σε καλή τοποθεσία Τιμή Ευκαιρίας Τηλ:2331023765 ΠΩΛΕΙΤΑΙ διαμέρισμα ανακαινισμένο στη Θεσσαλονίκη κοντά στα Πανεπιστήμια απέναντι από τη Ροτόντα. Διαθέτει δύο δωμάτια, σαλόνι, κουζίνα, WC. Τιμή 95.000 Ε. Πληρ. τηλ. 6979 985665, 6972 823840 ΠΩΛΕΙΤΑΙ Διαμέρισμα 75 τ.μ. Μανδυλάρα 43 στη Βέροια, 2ος όροφος. τηλ: 6940006656 ΠΩΛΕΙΤΑΙ γραφείο 67 τ.μ. στο κέντρο της Θεσ/νίκης. Μεσιτικό γραφείο: 6974747117 Πωλείται οικόπεδο 240τ.μ. το οποίο περιλαμβάνει οίκημα εντός, στην διεύθυνση Ετεοκλή 6 – Βέροια. Τηλ επικοινωνίας: 23310 23765 ΠΩΛΕΙΤΑΙ Οικόπεδο άρτιο και οικοδομήσιμο 375τμ στην Αλεξάνδρεια Ημαθίας, στους Αμπελότοπους με 15μ πρόσοψη επί της οδού Δυτικής Μακεδονίας. Τηλέφωνο: 693 29 811 29 ΠΩΛΕΙΤΑΙ οικιακός εξοπλισμός (έπιπλα σαλονιού, ψυγείο, πλυντήριο, χαλιά και όλα όσα χρειάζονται για ένα σπίτι. Σε τιμή ευκαιρίας. Τηλ: 6956029638, 6972381385 ΠΩΛΕΙΤΑΙ Άδεια ΤΑΧΙ (μόνο άδεια ή με το όχημα μαζί) Τηλ. Επικοινωνίας: 6977947813 κ.Τάσος ΠΩΛΕΙΤΑΙ Οικόπεδο 308 τ.μ. στην πλατεία του Σταυρού. τηλ: 6947328265 ΠΩΛΕΙΤΑΙ τουριστική επιχείρηση από 10 καινούργιες γκαρσονιέρες στην Παραλία Λεπτοκαρυάς. Πληρ. Τηλ. 6906 584427

ΕΒΔΟΜΑΔΙΑΙΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΙΑΤΡΕΙΟΥ ΒΕΡΟΙΑΣ 16-20/01/2012

Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να τηλεφωνούν στο 23310-74113 ή να επισκέπτονται το Δημοτικό Ιατρείο στην οδό Καπετάν Άγρα 7 στον 1Ο όροφο.

21

ΔΕΥΤΕΡΑ 16 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2012

Ζητείται: Από Λογιστικό Γραφείο συνάδελφος λογιστής για συστέγαση, συνεργασία. Το γραφείο είναι πλήρες εξοπλισμένο. Πληρ. Τηλ: 6949092061 Κυρ. Ευαγγελία Ζητείται οικονομολόγος για να κάνει ιδιαίτερα μαθήματα σε φοιτητή. Τηλ. επικ: 6979102965

Πωλείται οροφοδιαμέρισμα 108 τμ. Ημιτελές. Περιοχή Μπαρμπούτα πιο πάνω από τη Γέφυρα. 3 υπ, 1 σαλοτραπεζαρία-κουζίνα, 1 wc. Τηλ: 2331025446 Κιν: 6973227071 Κα Χριστίνα ΠΩΛΕΙΤΑΙ γραφείο 67 τ.μ. με ανεξάρτητη είσοδο και κλιματισμό στο κέντρο της Θεσ/νίκης. Μεσιτικό γραφείο: 6974747117 ΠΩΛΕΙΤΑΙ Οικόπεδο 220 τ.μ. με 2όροφο κτίσμα, πίσω από το γήπεδο της Βέροιας Τηλ. επικοινωνίας 6977691662 κ. Νίκος Πωλείται οικόπεδο 240 τ.μ το οποίο περιλαμβάνει οίκημα εντός του. Τιμή ευκαιρίας. 85.000 ευρώ. Ετεοκλή 6 προς Καλή Παναγιά. Τηλ: 2331023765 Πωλείται χαρτί απόσυρσης. Τηλέφωνο 6937113039 Πωλείται διαμέρισμα 120 τ.μ. στο κέντρο κοντά στη Μητροπόλεως με ατομική θέρμανση σε πολύ καλή κατάσταση. 4ος όροφος, 2 ΥΠ - 2 WC - Σαλοτραπεζαρία, Σαλοκουζίνα & αποθήκη (τιμή ευκαιρίας). Τηλ: 2331028644 - 6976320394 Κυρ. Έφη ΠΩΛΕΙΤΑΙ Διαμέρισμα 74 τ.μ. (Σ,Κ,2Δ,WC) στον 3ο όροφο, Βουλγαροκτόνου 2 στον Προμηθέα. Τιμή 72.000 €. Κιν. 6970959780. Πωλείται αυτοκίνητο μάρκας Citroen Saxo, χρώμα μπεζ μεταλλικό, spor coupe. 1600 cc. 125 Άλογα. Πολλά έξτρα, κάθε έλεγχος δεκτός. Μοντέλο 2000 (11ος). Τιμή ευκαιρία. Τηλ. 6932330062 Κυρ. Γιώργος Πωλείται 140 τ.μ. σπίτι, 3 υπνοδ/τια, 2 WC, καινούριο, άριστης κατασκευής, επάνω στην Αριστοτέλους. Κ. Αντώνης. Τηλ.: 6944833396

ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑ

οδός Σχολείων κοντά στο δημαρχείο πωλούνται διαμπερή διαμερίσματα, μικρά και μεγάλα, εξαιρετικής κατασκευής σε 3όροφη οικοδομή με άνετους εξώστες, ημιυπαίθριους, ιδιωτικό πάρκινγκ και κήπο - χωρίς ΦΠΑ - από ιδιοκτήτες. Τηλ. 6944312455, 6946-584834, 2310920185


αγγελιεσ

Καθημερινη ΕφημερΙδα της κεντρικησ μακεδονιασ | τευχοσ 715

ΜΙΚΡΕΣ

Δημοσιεύστε ΔΩΡΕΑΝ όλες τις μικρές αγγελίες στα Επικαιρα Τηλεφωνείστε στο 23310 78080 ή στείλτε στο fax 23310 78087 και στην ηλεκτρονική διεύθυνση epikera@otenet.gr

ΠΩΛΗΣΕΙΣ ΠΩΛΕΙΤΑΙ διαμέρισμα στη Βασ. Όλγας (πλησίον Μπότσαρη) με αέριο, ανατολικό όλο στο φως, 6ος όροφος (2Δ, ΣΛ, Κ, WC), κατάλληλο για κατοικία ή ιατρείο. Πληροφορίες στο τηλ. 6930 561762. ΠΩΛΕΙΤΑΙ στο Πλατύ οικοδομή με κατάστημα στο ισόγειο και διαμέρισμα στον 1ο όροφο με αποθήκη, σε οικόπεδο 180τ.μ. στο κέντρο του Πλατέος. Τιμή συζητήσιμη. Πληροφορίες στο τηλ. 6956029638 - 6972381385 ΠΩΛΕΙΤΑΙ οικόπεδο 202,97 τ.μ. στην περιοχή πάνω από την Πιερίων (όπισθεν Παγούρα). Τιμή 70.000 ευρώ (ευκαιριακό). Μεσιτικό γραφείο: 6974747117 ΠΩΛΕΙΤΑΙ ΕπιχείρησηΑρτοζαχαροπλαστείο πλήρως ανακαινισμένο στο κέντρο της Βέροιας Τιμή ευκαιρίας Μεσιτικό Γραφείο: 6974747117

ΚΑΤΟΙΚΙΑ

ΠΩΛΕΙΤΑΙ Οικία στο πανόραμα 240 τ.μ. 3ος όροφος, με γκαράζ και πανοραμική θέα με προσιτή τιμή. τηλ: 6974322308 ΠΩΛΕΙΤΑΙ Μονοκατοικία στα Ριζώματα 90 τ.μ Ημιτελής, καινούρια Σε τιμή ευκαιρίας Τηλ: 6944546553, κ. Γιώργος

Διαμέρισμα 70 τ.μ. σε 2ο όροφο 4όροφης οικοδομής.

ΠΩΛΕΙΤΑΙ Στο Λιτόχωρο Πιερίας βίλα 234 τ.μ. με υπόγειο πάρκινγκ, αποθήκη, με 2,5 στρ. οικόπεδο, πανοραμική θέα βουνό-θάλασσα. τηλ: 6976391864

Διαμέρισμα 84 τ.μ. στον 1ο όροφο 4όροφης οικοδομής.

ΠΩΛΕΙΤΑΙ Τσιμισκή με Γούναρη στη Θεσ/νίκη διαμέρισμα 145 τ.μ. 2Δ, Σ, ΣΚ, αποθήκη, μπάνιο, WC, 3ος όροφος, κατάλληλο και για επαγγελματική στέγη. τηλ: 2310222777 και 2392052883

Διαμέρισμα 78 τ.μ. σε 1ο όροφο 3όροφης οικοδομής.

ΠΩΛΕΙΤΑΙ SCONTA FABIA Χρώμα μαύρο, μοντέλο 2004 1400 κυβικά. Σχεδόν καινούριο, κάθε έλεγχος δεκτός Τηλ:6977262582 κυρ. Γιάννης ΠΩΛΕΙΤΑΙ Οικόπεδο στα Ριζώματα και δομήσιμο. Τηλ:6944546553 Πωλείται ή ενοικιάζεται διαμέρισμα στην περιοχή Προμηθέα με θέα και ατομική θέρμανση. Τηλ. Επικοινωνίας 23310 259056972842070

Διαμέρισμα 85 τ.μ. σε 1ο όροφο 3όροφης οικοδομής. Διαμέρισμα 90 τ.μ. σε 1ο & 2ο όροφο 2όροφης οικοδομής. Διαμέρισμα 85 τ.μ. σε 1ο & 2ο όροφο 2όροφης οικοδομής.

ΠΩΛΕΙΤΑΙ διαμέρισμα 93 τ.μ. στο (κέντρο) πολύ καλό. Τιμή 90.000 ευρώ. Μεσιτικό γραφείο: 6974747117 ΠΩΛΕΙΤΑΙ διαμέρισμα 100 τ.μ. περίπου την περιοχή Αντ. Καμάρα (κέντρο) Βέροια. Μεσιτικό γραφείο: 6974747117

Πωλείται: Χωράφι 3 στρέμ. με 120 δέντρα κεράσια με παραγωγή κάθε χρόνο, περιφραγμένο και νερό πόσιμο (περιοχή Τριπόταμου ΛΟΖΙΤΣΗ) σε τιμή ευκαιρίας. Τηλ: 2331023270 Κυρ. Γεράσιμος

ΕΝΟΙΚΙΑΣΕΙΣ διαμέρισμα στην 16ης Οκτωβρίου 3, απέναντι από το Σούπερ Μάρκετ Αρβανιτίδη (στο Ζάππειο) 1ος όροφος, διαμπερές, σαλόνι, σαλοκουζίνα, 1 υπνοδωμάτιο, WC, μπάνιο, μπαλκόνια από το σχολείο. Τηλ.: 6976555452 κος Σάρρας ΠΩΛΕΙΤΑΙ Χωραφοοικόπεδο στην περιοχή (Δαίου Πλαστικά) όπισθεν Βενζινάδικου100 μέτρα από τον κεντρικό δρόμο.Τιμή ευκαιρίας-συζητήσιμη Τηλ: 23320-43226 και 6977598329 ΠΩΛΟΥΝΤΑΙ 2 κοτοπουλιέρες σαραντάρες, ανοξείδωτες Γερμανίας Τιμή 1500 η μία 2.500 και οι δύο Τηλ. Επικοινωνίας: 6972842984

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΕΛΕΤΩΝ ΒΕΡΟΙΑΣ ΣΤΕΦΑΝΙΑ - ΣΤΟΛΙΣΜΟΙ ΜΝΗΜΟΣΥΝΩΝ

ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΚΟΥΡΕΑΣ Αναλαμβάνουμε την τελετή του αγαπημένου σας προσώπου με σεβασμό - εξυπηρέτηση ποιότητα και ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ. Μεταφορές των προσφιλών σας σε όλη την Ελλάδα και από εξωτερικό. Λειτουργούμε όλο το 24ωρο και με ανοιχτή γραμμή ΒΟΗΘΕΙΑΣ.

ΠΩΛΕΙΤΑΙ Μοτοσυκλέτα CAGIVA RAPTOR, χρώμα κόκκινο 125cc.. Σχεδόν καινούργια και σε πολύ καλή κατάσταση. Τιμή συζητήσιμη. Δεκτός κάθε έλεγχος. Τηλ: 6976183243 καθημερινά. Πωλείται αγροικία 1 στρέμμα οικόπεδο στον Κοπανό Ναούσης.Τιμή 90.000 ευρώ. Τηλ. επικοινωνίας: 6946780770 ΠΩΛΕΙΤΑΙ χωράφι στη Νικομήδεια 11.560 στρ., 200 μ. πριν το χωριό με ρεύμα, πομόνα, αποθήκη. Σταματίου Αντώνης Τηλ:2331041141-6938407005 ΠΩΛΕΙΤΑΙ χωραφο-οικόπεδο έκτασης 1.850 τ.μ. (πρόσοψη 75μ. και βάθος 25μ.) οικοδομήσιμο επί του κεντρικού δρόμου από Μακροχώρι προς Ν.Λυκογιάννη (απέναντι ακριβώς από το δημόσιο ΚΤΕΟ) Τηλ. 2331073363 - 6974474691 ΠΩΛΕΙΤΑΙ οικόπεδο 330 τ.μ. στό Δ. Βέροιας, τοποθεσία Βικέλα. τηλ. 6977933532 ΠΩΛΕΙΤΑΙ Αντίκα σαλόνι, σκαλιστό Λουδοβίκου ελαφρώς μεταχειρισμένο. Μόνο σοβαρές προτάσεις Τηλ: 2331027683 (ώρες καταστήματος) κ.Σταύρος

ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ 153 - ΒΕΡΟΙΑ

ΠΩΛΕΙΤΑΙ οικόπεδο 195 τμ (στον οικισμό «ΟΛΥΜΠΙΑ») στην πρώτη σειρά μπροστά στη θάλασσα. Πληρ. τηλ. 6977686580

ΤΗΛ. 23310 74222, ΚΙΝ. 6947934834, 6932 464356

Πωλείται: HUIDAI LADRA 1600cc Μοντέλο 97. 160.000 χλμ, χρώμα μπλέ σε πολύ καλή κατάσταση με ΗΧΟ ΦΩΤΑ ΧΕΝΟΝ, Συναγερμό Parktronic. Υδρογόνο. Μόνο 1600 Ευρώ. Κιν: 6984116118. Κυρ. Πάνο. Όλη μέρα

22

ΔΕΥΤΕΡΑ 16 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2012

ΠΩΛΕΙΤΑΙ Μεζονέτα 120μ2 στο Λιτόχωρο Πιερίας ΠΩΛΕΙΤΑΙ Μεζονέτα 120 μ2 στο Κέντρο ΠΩΛΕΙΤΑΙ Διαμέρισμα 110 μ2 κάτω από τα στρατόπεδα. ΠΩΛΕΙΤΑΙ Μεζονέτα Νεόδμητη 115 μ2 περιοχή Βίλλα Βικέλα. ΠΩΛΕΙΤΑΙ Μεζονέτα 110 μ2 στο Πανόραμα. ΠΩΛΕΙΤΑΙ Διαμέρισμα 60 μ2 στο κέντρο. ΠΩΛΕΙΤΑΙ Μεζονέτα 80 μ2 στη Νικήτη Χαλκιδικής. ΠΩΛΕΙΤΑΙ Διαμέρισμα 110 μ2 περιοχή Βίλλα Βικέλα. ΠΩΛΟΥΝΤΑΙ Διαμερίσματα 100 και 100 μ2 στην Αλεξάνδρεια. ΠΩΛΕΙΤΑΙ Διαμέρισμα 100 τ.μ. κοντά στην Πλ. Ωρολογίου. ΠΩΛΕΙΤΑΙ Μεζονέτα Νεόδμητη 100 τ.μ. στο Καλαμίτσι Χαλκιδικής. ΠΩΛΕΙΤΑΙ Διαμέρισμα 100 τ.μ. περιοχή Κύπρου. ΠΩΛΕΙΤΑΙ Διαμέρισμα 65 τ.μ. στη Νικήτη Χαλκιδικής. ΠΩΛΕΙΤΑΙ Μεζονέτα 95 τ.μ. στην Καλλιθέα. ΠΩΛΕΙΤΑΙ Γκαρσονιέρα 25 τ.μ. στο κέντρο. ΠΩΛΕΙΤΑΙ Διαμέρισμα 116 τ.μ. περιοχή Προμηθέα. ΠΩΛΕΙΤΑΙ Διαμέρισμα 85 τ.μ. περιοχή Κέντρο. ΠΩΛΕΙΤΑΙ Διαμέρισμα 95 τ.μ. περιοχή Καλλιθέα. ΠΩΛΕΙΤΑΙ Διαμέρισμα 85 τ.μ. επί της οδού Θεσ/νικης. ΠΩΛΕΙΤΑΙ Διαμέρισμα 110 τ.μ. στο Τσερμένι. ΠΩΛΕΙΤΑΙ Διαμέρισμα 165 τ.μ. περιοχή Προμηθέα. ΠΩΛΕΙΤΑΙ Διαμέρισμα 95 τ.μ. περιοχή Κέντρου. ΠΩΛΕΙΤΑΙ Διαμέρισμα 105 τ.μ. περιοχή Παπάγου. ΠΩΛΕΙΤΑΙ Διαμέρισμα 110 τ.μ. πάνω από τα Παπάκια. ΠΩΛΕΙΤΑΙ Ημιτελής Μονοκατοικία 130 τ.μ. στο κέντρο. ΠΩΛΕΙΤΑΙ Διαμέρισμα 110 τ.μ. πίσω από το Βυζαντινό Μουσείο. ΠΩΛΟΥΝΤΑΙ Μονοκατοικίες 65 τ.μ. στην Λεπτοκαρυά. ΠΩΛΕΙΤΑΙ Μονοκατοικία 130 τ.μ. στο Μακροχώρι.

μπα Θεσ/νίκης ΕΝΟΙΚΙΑΖΟΝΤΑΙ Διαμερίσματα, Καταστήματα, Γραφεία, Αποθηκευτικοί - Βιομηχανικοί χώροι σε όλες τις περιοχές και τα εμβαδά ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗ ΣΤΕΓΗ ΠΩΛΕΙΤΑΙ κατάστημα 107 τ.μ. σε υπόγειο 128,41 τ.μ. πλησίον της οδού Θεσ/νικης. ΠΩΛΕΙΤΑΙ κατάστημα 100 τ.μ. περιοχή φανάρια Κύπρου. ΠΩΛΕΙΤΑΙ κατάστημα 100 τ.μ. με 100 τ.μ. υπόγειο και 60 τ.μ. πατάρι στο κέντρο. ΠΩΛΕΙΤΑΙ ημιυπόγειος χώρος 170 τ.μ. κοντά στην Ανοίξεως. ΠΩΛΕΙΤΑΙ κατάστημα 104 τ.μ. επί της Κεντρικής. ΠΩΛΕΙΤΑΙ κατάστ. 107 τ.μ. με υπόγειο 90 τ.μ. στο κέντρο της Βέροιας. ΠΩΛΕΙΤΑΙ κατάστημα 160 τ.μ. περιοχή οδού Θεσ/νικης. ΠΩΛΕΙΤΑΙ γραφείο 100 τ.μ. στη Μ. Αλεξάνδρου. ΠΩΛΕΙΤΑΙ γραφείο 50 τ.μ. στη Μ. Αλεξάνδρου. ΠΩΛΕΙΤΑΙ κατάστημα 100 τ.μ. πλησίον του Αγ. Αντωνίου. ΠΩΛΕΙΤΑΙ κατάστημα – γραφείο 55 τ.μ. επί της οδού Μ. Αλεξάνδρου. ΟΙΚΟΠΕΔΑ – ΑΓΡΟΙ

ΕΝΟΙΚΙΑΣΕΙΣ

ΠΩΛΕΙΤΑΙ Αγροοικόπεδο 6.800 μ2 στα Καβάκια ΠΩΛΕΙΤΑΙ Οικόπεδο 390 μ2 στη Ραχιά ΠΩΛΕΙΤΑΙ Αγροοικόπεδο 4.000 μ2 στο Λοζίτσι ΠΩΛΕΙΤΑΙ Οικόπεδο 260 μ2 στο Κέντρο της Βέροιας ΠΩΛΕΙΤΑΙ Οικόπεδο 500 μ2 στη Σκοτίνα Πιερίας ΠΩΛΕΙΤΑΙ Οικόπεδο 500 μ2 στο Εργοχώρι ΠΩΛΕΙΤΑΙ Αγροοικόπεδο 4.00 μ2 στο Εργοχώρι ΠΩΛΕΙΤΑΙ Οικόπεδο 1.000 τ.μ. στη Βεργίνα. ΠΩΛΕΙΤΑΙ Οικόπεδο 1.000 τ.μ. στα Ασώματα. ΠΩΛΕΙΤΑΙ Οικόπεδο 1.000 τ.μ. στους Γεωργιανούς. ΠΩΛΕΙΤΑΙ Οικόπεδο 500 τ.μ. στη Βεργίνα.

ΕΝΟΙΚΙΑΖΕΤΑΙ Διαμέρισμα μερικώς επιπλωμένο, σε άψογη κατάσταση, με Ατ. Θέρμανση στη Τού-

Κωττουνίου 18, Βέροια 59100 Τηλ. – Fax.: 23310 65564 Κιν. 6972 808878


αγγελιεσ 

epikera@otenet.gr

Δημοσιεύστε ΔΩΡΕΑΝ όλες τις μικρές αγγελίες στα Επικαιρα Τηλεφωνείστε στο 23310 78080 ή στείλτε στο fax 23310 78087 και στην ηλεκτρονική διεύθυνση epikera@otenet.gr

ΣΤΕΓΑΣΤΙΚΕΣ ΛΥΣΕΙΣ

ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ 27(3ος όροφος), ΒΕΡΟΙΑ

Αγορές Πωλήσεις

ΤΗΛ. 2331500786 ΚΙΝ. 6934888738

Ενοικιάσεις

ΔΙΑΜΕΡΙΣΜΑΤΑ Π Ω Λ ΟΥ Ν ΤΑ Ι

Ανοίξεως 28 τ.μ. 23.000 € Τσερμένη 45 τ.μ. καινούριο 1ος όροφος 46.000 € Προμηθέας 45 τ.μ. ανακαινισμένο ατομική θέρμανση 38.000 € Κέντρο 65 τ.μ. 53.000 € Πριμηθέας 80 τ.μ. ανακαινισμένο 58.000 € Εληά 100 τ.μ. καλή θέα 160.000 € Μουσείο 95 τ.μ. 1ος όροφος. Ευκαιρία 52.000 € Τσερμένη 96 τ.μ. καινούριο 3 Δωμάτια, κλειστό γκαράζ, ευκαιρία 108.000 € Καλλιθέα 60 τ.μ. καλό 30.000 € Μητρόπολη 96 τ.μ. και 20 τ.μ. αποθήκη 39.000 € Τσερμένη 110 τ.μ. 3 Δωμάτια, γκαράζ καινούριο 140.000 € Προμηθέας 120 τ.μ. καινούριο 3 Δωμάτια, γκαράζ 140.000 € Τσερμένη Μεζονέτα 160 τ.μ. καινούριο με θέα, γκαράζ 230.000 € Πιερίων Μεζονέτα 170 τ.μ. καινούρια 260.000 € ΚΤΕΛ 110 τ.μ. ανακαινισμένο 85.000 € Προμηθέας 65 τ.μ. 4ος όροφος με θέα 55.000 €

μονοκατοικιεσ Ραχιά μονοκατοικία καινούρια 85 τ.μ. χτίζει από πάνω άλλο τόσο με οικ. 900 τ.μ. καινούριο 190.000 € Φανάρια – Κύπρου μονοκατοικία σε 205 τ.μ. οικόπεδο 78.000 € Προμηθέας μονοκατοικία σε 250 τ.μ. οικ. 75.000 € Επισκοπή Βεροίας 80 τ.μ. σε 210 τ.μ. οικ. 45.000 € Πανόραμα μονοκατοικία 170 τ.μ. ημιτελές χτίζει άλλα 140 τ.μ. σε 430 τ.μ. οικ. 140.000 € Φλαμουριές μονοκατοικία παλιά σε 1.000 τ.μ. οικ. 50.000 € Πεζόδρομο μονοκατοικία σε 170 τ.μ. οικοπ. 120.000 € Κέντρο μονοκατοικία 120 τ.μ. σε 2 επίπεδα διατηρητέο 90.000 € Δοβρά 130 τ.μ. θέα σε 5.000 τ.μ. οικ. 250.000 € Πασακιόσκι 220 τ.μ. καινούριο, θέα 270.000 € Εληά 60 τ.μ. μονοκατοικία 40.000 €

επαγγελματικοι χωροι - γραφεια Γραφείο Ρολόι 25 τ.μ. 1ος γωνιακό 25.000 € Γραφείο Αγ. Αντώνιος 110 τ.μ. 1ος 160.000 € Μαγαζί Κεντρικής 30 τ.μ. 90.000 € Μαγαζί Κεντρικής 20 τ.μ. 25.000 € Μαγαζί ΚΤΕΛ 15 τ.μ. 20.000 € Μαγαζί ΚΤΕΛ 25 τ.μ. 35.000 € Μαγαζί Κέντρο 45 τ.μ. 90.000 € Μαγαζί Κέντρο 35 τ.μ. με προαύλιο χώρο 78.000 € Μαγαζί περιφερειακός 150 τ.μ. 240.000 € Μαγαζί Ρολόι 45 τ.μ. καινούριο 160.000 € Μαγαζί Μητροπόλεως 70 τ.μ. με 500 τ.μ. υπόγειο 290.000 € Μαγαζί Πανόραμα 140 τ.μ. σε οικόπεδο 420 τ.μ. χτίζει άλλα 140 τ.μ. ευκαιρία 150.000 € Μαγαζί Ρολόι 90 τ.μ. 190.000 € Μαγαζί Κεντρικής 70 τ.μ. καλό ευκαιρία 135.000 € Μαγαζί Βενιζέλου κεντρικότατο 70 τ.μ. με υπόγειο 70 τ.μ. (Δίνει ενοίκιο 1.700 €)

διαμερισματΑ Ε Ν Ο Ι Κ Ι Α Ζ Ο Ν ΤΑ Ι Αγ. Αντώνιος 30 τ.μ. ρετιρέ lux επιπλωμένο θέα απεριόριστη 230 € Τσερμένη 45 τ.μ. καλό 3ος όροφος 160 € Πασακιόσκι 35 τ.μ. ατομική θέρμανση καινούριο 220 € ΚΤΕΛ 28 τ.μ. καλό 140 € Προμηθέας 45 τ.μ. καινούριο ατομική θέρμανση 250 € Εληά 35 τ.μ. καλό 190 € Παπάκια 45 τ.μ. μπαλκόνι, θέα 160 € Βενιζέλου 60 τ.μ. επιπλωμένο πλήρες 240 € Ανοίξεως 45 τ.μ. ανακαινισμένο 180 € Κεντρικής 25 τ.μ. επιπλωμένο 180 € Κέντρο 35 τ.μ. καλό 180 € Στέγη 60 τ.μ. πάρκινγκ 180 € Μουσείο 110 τ.μ 5 ετών τζάκι, 3 Δωμάτια, πάρκινγκ 340 €

Πιερίων 100 τ.μ. 5 ετών πάρκινγκ 330 € Αγ. Παρασκευή 100 τ.μ. ατομική θέρμανση επιπλωμ. καλό 300 € Εληά κάτω 90 τ.μ. καινούριο 2 Δωμάτια, τζάκι, γκαράζ 350 € Εληά κάτω 110 τ.μ. καινούριο 3 Δωμάτια, τζάκι, αποθήκη, 2 γκαράζ 450 € Μητροπόλεως 90 τ.μ. ανακαινισμένο ατομική θέρμανση 230 € Γήπεδο 100 τ.μ. ατομική θέρμανση 220 € Προμηθέας 100 τ.μ. 2 Δωμάτια, ατομική θέρμανση, επιπλωμένο 270 €

επαγγελματικοι χωροι - γραφεια ΚΤΕΛ 140 τ.μ. ατομική θέρμανση 320 € Εδέσσης 60 τ.μ. με υπόγειο 50 τ.μ. 600 € Εδέσσης 40 τ.μ. με πατάρι 15 τ.μ. 280 € Βενιζέλου 40 τ.μ. 290 € Τσερμένη 50 τ.μ. 280 € Πιερίων 40 τ.μ. με πατάρι 370 € Ρολόι 50 τ.μ. σε καλό σημείο και υγειονομικού ενδιαφέροντος 350 € Αγ. Αντώνιο 67 τ.μ. με υπόγειο 67 τ.μ. καλό 1.000 € Μητροπόλεως Roma-pizza 30 τ.μ. υπόγειο 100 τ.μ. 240 € Ανοίξεως 40 τ.μ. υγειονομικού ενδιαφέροντος 210 € Προφ. Ηλία 50 τ.μ. 850 € Πεζόδρομος 70 τ.μ. 450 € Θεσσαλονίκης 90 τ.μ. και υπόγειο 90 τ.μ. γωνιακό 600 € Βενιζέλου 25 τ.μ. κεντρικό 130 € Βενιζέλου 30 τ.μ. lux 170 € Εληά 110 τ.μ. 1ος 400 € Μητρόπολη 40 τ.μ. 150 € Αγ. Αντώνιος 110 τ.μ. 1ος όροφος, 4 χώροι 400 € Αγ. Αντώνιος 40 τ.μ. 1ος 230 € Μ. Αλεξάνδρου 90 τ.μ. καλό 300 €

οικοπεδα Ραχιά οικόπεδο 2.200 τ.μ. 75.000 € Φανάρια Κύπρου οικόπεδο 204 τ.μ. 75.000 € Ραχιά Καβάκια αγροτεμάχιο πάνω στο δρόμο 5.700 120.000 € Εληά οικ. κάτω με άδεια 225 τ.μ. 85.000 € Πανόραμα οικ. θέα 680 τ.μ. 160.000 € Δοβρά οικ. επάνω στο δρόμο 6.000 τ.μ. 90.000 € Δοβρά αγροτεμάχιο περιφραγμένο με θέα 5.000 τ.μ. 120.000 € Πατρίδα οικ. με θέα 2.600 τ.μ. 125.000 € Παλατίτσια οικ. στο χωριό μέσα 750 τ.μ. 24.000 € Παπάκια οικόπεδο 230 τ.μ. 70.000 € Πανόραμα οικ. παιδικός σταθμός 690 τ.μ. 160.000 € Εργοχώρι οικοπ. Εργοχώρι πάνω 5.850 τ.μ. 130.000 € Ραχιά οικόπεδο στο γήπεδο κοντά 2.700 τ.μ. 110.000 € Ραχιά οικόπεδο στην είσοδο της Ραχιάς 2.200 τ.μ. 80.000 € Εργοχώρι οικόπεδο Καλής Παναγιάς 388 τ.μ. 125.000 € Ραχιά αγροτεμάχιο με διάφορα καρποφόρα δέντρα 2.800 τ.μ. 23.000 € Κουλούρα κόμβος 7.300 τ.μ. 110.000 € Πατρίδα οικόπ. Προς Γήπεδο 2.540 τ.μ. 100.000 € Νικομήδεια χωραφοοικόπεδο 13 στρέμματα 60.000 € Τρίλοφο οικόπεδο στο χωριό μέσα 1.430 τ.μ. 43.000 € Μετόχι οικόπεδο 1.157 τ.μ. 50.000 € Μακροχώρι οικόπεδο 1.965 τ.μ. 50.000 € Γεωργιανή οικόπεδο 1.965 τ.μ. 50.000 € Κουλούρα αγροτεμάχιο 12.000 τ.μ. 130.000 € Πατρίδα οικόπεδο κεντρικό 6.000 τ.μ. 70.000 €

ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΠΕΛΑΤΕΣ ΤΟΥ ΓΡΑΦΕΙΟΥ ΜΑΣ ΖΗΤΟΥΝΤΑΙ ΑΜΕΣΑ ΓΙΑ ΑΓΟΡΑ ΟΙΚΟΠΕΔΑ ΚΑΙ ΔΙΑΜΕΡΙΣΜΑΤΑ

ΠΩΛΗΣΕΙΣ ΠΩΛΕΙΤΑΙ Στον Τρίλοφο διόροφη κατοικία 84 τ.μ. οικόπεδο 550 τ.μ. τηλ: 2331093377 ΠΩΛΕΙΤΑΙ διαμέρισμα 115 τ.μ. καινούργιο στο Μακροχώρι Βέροια. Μεσιτικό γραφείο: 6974747117 ΠΩΛΕΙΤΑΙ διαμέρισμα 92 τ.μ. στο Μακροχώρι Βέροια. Μεσιτικό γραφείο: 6974747117 ΠΩΛΕΙΤΑΙ διαμέρισμα 85 τ.μ. στο Μακροχώρι

Βέροια. Μεσιτικό γραφείο: 6974747117 ΠΩΛΕΙΤΑΙ SUZUKI SAMURAI, μοντέλο 91, cabrio, κιν:6942480058 ΠΩΛΕΙΤΑΙ Εξοπλισμός καφετέριας σε πολύ καλή τιμή Τηλ. επικοινωνίας 6949449615 ΠΩΛΕΙΤΑΙ: Πίνακας του DORIS.Διαστάσεις 92Χ72 χωρίς την κορνίζα.Είναι έργο του 1940 Τηλ:6977275357 Πωλείται: Τροχόσπιτο μάρκας Tabbert εισαγωγής μήκος 6,5 μ.ετρα σε πολύ καλή κατάσταση και σε πολύ καλή τιμή με διπλό άξονα & με όλα τα αξεσουάρ, χρώμα άσπρο. Τηλ: 2331021204 & 6946779366

Πωλείται: Στα Καβάκια 6 Στρέμματα κτήμα με ροδάκινα και αναδομήσιμο. Ευκαιρία. Πωλείται: Περιοχή Κάτω Χώρα 4,5 Στρέμματα κτήμα ροδάκινα και αναδομήσιμο. Ευκαιρία. Πωλείται: Στη Λευκόπετρα 2,5 Στρέμματα οικόπεδο δομήσιμο σε τιμή ευκαιρίας.

ΠΙΕΡΙΩΝ 24 ΤΗΛ. 23310 67400, KIN. 6936 631658 ΒΕΡΟΙΑ ΒΕΡΓΙΝΑ ΤΗΛ. 23310 66300

Πωλείται: κατάστημα Σούπερ Μάρκετ 170 τ.μ. περιοχή Αγαθια στο κέντρο και οικία στον επάνω όροφο 100 τ.μ. σε πολύ καλή κατάσταση σε τιμή ευκαιρίας. Τηλ. Πληρ.: 6941481652 2331062927

23

ΠΩΛΕΙΤΑΙ BMW ελαφρώς μεταχειρισμένη, χρώμα κόκκινο, 1600 cc μοντέλο 11-1996, φουλ έξτρα, σε πάρκινγκ, 2πορτο κουπέ. Τηλ. 23310 27683 (εκτός Κυριακής).

Σιμόπουλος, Εμμ. Παππά 27, Τηλ:2331065396

ΠΩΛΕΙΤΑΙ κατάστημα ισόγειο 53 τ.μ. στο Πευκοχώρι Χαλκιδικής. Μεσιτικό γραφείο: 6974747117

Πωλείται διαμέρισμα 100τ.μ. στη Θεσσαλονίκη (περιοχή Λαογραφικό Μουσείο) 3Δ.Σ.Κ.WC σε τιμή ευκαιρίας. Πληροφορίες στο τηλ. 6944529650

Πωλείται διαμέρισμα στο κέντρο Εμ. Ζάχου. 97 τ.μ. σε πάρα πολύ καλή κατάσταση 1ος όροφος με ασανσέρ. Κεντρική θέρμανση. Τηλ: 2331091098 Πωλείται στις Βαρβάρες οικόπεδο με εσωτερικό χτίσμα σπίτι. Σύνολο οικοπέδου 462 τ.μ. και το σπίτι 47 τ.μ. σε καλή κατάσταση με κατασκευή υπόστεγου στην είσοδο. Τηλ καθημερ. 2331091098 Κυρ. Δημήτρης Πωλείται: Διαμέρισμα 93 τ.μ. επί της Εθνικής Αντίστασης 9 σε πολύ καλή κατάσταση. Τιμή ευκαιρίας. Τηλ: 2331021200 6972669311 ΠΩΛΟΥΝΤΑΙ Ελαφρώς μεταχειρισμένα: 1 σαλόνι γωνία, 1 τραπεζαρία με τζάμι και 6 καρέκλες, 1 τραπεζάκι σαλονιού κεντρικό, 1 μπουφές με καθρέφτη και κρυσταλιέρα, 1 ψυγείο PITSOS σχεδόν καινούργιο πωλούνται λόγω μετακόμισης σε άλλη πόλη. Όλα σε τιμή ευκαιρίας. Τηλ.: 6948880903 κ. Γεωργία ολοήμερα Πωλούνται Ραπτομηχανές παντός τύπου, επαγγελματικής και οικιακής χρήσεως. Service ραπτομηχανών. Ζήσης

ΔΕΥΤΕΡΑ 16 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2012

Πωλούνται δύο μονόκανα κυνηγετικά Τηλ: 6945974197

ΠΩΛΕΙΤΑΙ έτοιμη επιχείρηση με είδη δώρων στο κέντρο της Βέροιας. Τιμή 9.500 Ευρώ. Τηλ. 2331024999. Κιν. what’s up 6988364223


ΕΛΛΑΔΑ

Καθημερινη ΕφημερΙδα της κεντρικησ μακεδονιασ | τευχοσ 715

Όπως επισήμανε και ο Υπ. Εργασίας

Αντικίνητρο για τις επιχειρήσεις οι υψηλές ασφαλιστικές εισφορές Προτείνει μείωση μέχρι 10 % με τρεις προϋποθέσεις

Δ

εν υπάρχουν περιθώρια για περαιτέρω μειώσεις στις κύριες συντάξεις, δήλωσε ο υπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης Γιώργος Κουτρουμάνης, σημειώνοντας ότι η σύνταξη στην Ελλάδα αποτελεί το μοναδικό ή το κύριο εισόδημα του 75% περίπου των ηλικιωμένων και πως η μεσοσταθμική μείωση στις συντάξεις κατά 10% τα τελευταία χρόνια είχε αρνητικές συνέπειες στο βιοτικό επίπεδο των συνταξιούχων. Μιλώντας από το βήμα σεμιναρίου σχετικά με το μέλλον της κοινωνικής ασφάλισης και τα εναλλακτικά σενάρια χρηματοδότησης, ο κ. Κουτρουμάνης υποστήριξε ότι «αναζητούμε εναλλακτικές πηγές και τρόπους χρηματοδότησης των ταμείων για να αυξηθούν τα έσοδα και να διασφαλίσουμε τις συντάξεις». Εν συνεχεία, αναφέρθηκε στις σημαντικές απώλειες πόρων στα ασφαλιστικά ταμεία εξαιτίας της ύφεσης, η οποία έχει ξεπεράσει αθροιστικά το 12%, της ανεργίας που βρίσκεται στο 18% και της σημαντικής φορολογικής επιβάρυνσης. Συνεχίζοντας τόνισε ότι «επιβάλλεται να εξεταστεί με μεγαλύτερη προσοχή το θέμα των εσόδων» και χαρακτήρισε το μοντέλο που

εφαρμόζεται στην Ελλάδα «άδικο, γιατί επιβαρύνονται οι συνεπείς επιχειρήσεις και αναποτελεσματικό, γιατί δεν εισπράττονται οι θεσμοθετημένοι πόροι». Αναγνώρισε, ακόμη, ότι οι υψηλές εισφορές οι οποίες αντιστοιχούν από το 45% μέχρι και το 50% του μισθού, αποτελούν αντικίνητρο ειδικά σε περιόδους κρίσης και ότι το σύστημα ελέγχου για τις επιχειρήσεις είναι αναποτελεσματικό. Σύμφωνα με τον υπουργό, έχει προταθεί στους κοινωνικούς εταίρους μείωση των ασφαλιστικών εισφορών μέχρι 10% υπό τρεις προϋποθέσεις: α. Να ενταχθούν στο σύστημα ηλεκτρονικής κάρτας εργασίας. β. Να πληρώνουν ταυτόχρονα μέσα από το τραπεζικό σύστημα αποδοχές, εισφορές και φόρο μισθωτών υπηρεσιών. γ. να καταβάλλουν ανελλιπώς τις εισφορές τους. Ο κ. Κουτρουμάνης αναφέρθηκε επίσης στα αποτελέσματα των μέτρων για την περιστολή των δαπανών και τα χαρακτήρισε «ιδιαίτερα θετικά». Σύμφωνα με τα υπάρχοντα στοιχεία, «ο έλεγχος των δαπανών υγείας απέδωσε 2,6 δισ. ευρώ ετησίως σε σχέση με το 2009. Ο έλεγχος των συντάξεων με τη διασταύρωση των στοι-

χείων, την απογραφή των συνταξιούχων και τον πρώτο έλεγχο των αναπηρικών συντάξεων αποδίδει 450 εκατ. ευρώ ετησίως». «Συνεχίζουμε» κατέληξε, «την προσπάθεια, έτσι ώστε στο τέλος του 2012 να έχουμε 1,5 δισεκ. ευρώ επιπλέον μείωση της δαπάνης». Αναφερόμενος στη μεταρρύθμιση που εφαρμόζεται στην Ελλάδα από τον Ιούλιο του 2010, υποστήριξε ότι διαμορφώνεται ένα νέο τοπίο στην κοινωνική ασφάλιση με τη δημιουργία ενιαίου συστήματος για την κύρια σύνταξη, το διαχωρισμό του κλάδου σύνταξης από τον κλάδο υγείας για τα τέσσερα μεγάλα ταμεία (ΙΚΑ, ΟΓΑ,ΟΑΕΕ και ΟΠΑΔ) και τη συγκρότηση Ενιαίου Ταμείου Υγείας (ΕΟΠΥΥ) που καλύπτει το 92% των ασφαλισμένων. Για το θέμα της ενοποίησης των Επικουρικών

Ταμείων και της αναπροσαρμογής των συντάξεων, ο υπουργός Εργασίας είπε ότι αποτελεί αντικείμενο διαβούλευσης μεταξύ των κομμάτων που στηρίζουν την κυβέρνηση και πρόσθεσε ότι στόχος είναι η διασφάλιση των επικουρικών συντάξεων με νέους τρόπους χρηματοδότησης και ο εξορθολογισμός των παροχών των ταμείων, «εκεί που υπάρχουν ελλείμματα και υπερβολές».

Συγκράτηση μισθών και αύξηση παραγωγικότητας ζητεί ο Χ. Ράιχενμπαχ Η

συγκράτηση των μισθών και η αύξηση της παραγωγικότητας θα βοηθήσουν να καλυφθεί το χάσμα ανταγωνιστικότητας μεταξύ της ελληνικής και της ευρωπαϊκής οικονομίας, τονίζει ο επικεφαλής της «Ομάδας Δράσης» της ΕΕ, Χόρστ Ράιχενμπαχ, Ο κ. Ράιχενμπαχ εκτιμά πως έως τα τέλη του 2013 η Ελλάδα μπορεί να έχει καλύψει το μεγαλύτερο μέρος της διαφοράς καθώς, όπως επισημαίνει, από το 2010 το μοναδιαίο κόστος εργασίας περιορίζεται ταχύτερα από ότι στην Ευρωζώνη. Αναγνωρίζει πάντως ότι η παρατεταμένη ύφεση προκαλεί μεγάλες συνέπειες στους πολίτες σε εισοδηματικό, εργασιακό και κοινωνικό

επίπεδο και ζητά να τεθούν φιλόδοξοι αλλά ρεαλιστικοί στόχοι και χρονοδιαγράμματα. Υπογραμμίζει επίσης την ανάγκη να βελτιωθεί η απόδοση του φοροεισπρακτικού μηχανισμού και η απορροφητικότητα των κοινοτικών κονδυλίων - κάτι στο οποίο θα συμβάλλει όπως λέει η ομάδα του- και ταυτόχρονα προαναγγέλλει περιορισμό των γραφειοκρατικών εμποδίων με σειρά παρεμβάσεων που θα συμφωνηθούν κατά την επίσκεψή του στην Αθήνα την ερχόμενη εβδομάδα. Σε ό,τι αφορά το δημόσιο ο κ. Ράιχενμπαχ επισημαίνει πως μια πραγματική κουλτούρα συντονισμού όπως το διυπουργικό όργανο υπό τον πρωθυπουργό αποτελεί κλειδί για την

επιτυχία και προσθέτει ακόμη ως παράγοντες επιτυχίας την επαγγελματική διαχείριση του προσωπικού, την κινητικότητα του ανθρώπινου δυναμικού, την αποτελεσματική ηλεκτρονική διακυβέρνηση και την επαγγελματική διαχείριση του προϋπολογισμού. Εκτιμά επίσης πως με ισχυρή πολιτική βούληση θα έλθουν απτά αποτελέσματα, αν και αναγνωρίζει ότι πρόκειται για μακροχρόνια, σύνθετη και δύσκολη προσπάθεια που θα απαιτήσει σημαντικές αλλαγές στις δομές των ελληνικών υπουργείων, στις διαδικασίες, στις μεθόδους εργασίας και τη νοοτροπία.

Σε όσους δεν πλήρωσαν το ειδικό τέλος ακινήτων

Εντολές για διακοπές ηλεκτροδότησης από σήμερα Έ

κκληση προς τους τεχνικούς της ΔΕΗ να αγνοήσουν τις εντολές και να μην προχωρήσουν σε διακοπή ρεύματος που αρχίζει από σήμερα στους καταναλωτές που δεν πληρώνουν το ειδικό τέλος ακινήτων απευθύνει η ΓΕΝΟΠ. Σύμφωνα με τα σχετικά στοιχεία, για 250.000 λογαριασμούς ρεύματος με ειδικό τέλος ακινήτων που δεν έχουν πληρωθεί και έχει παρέλθει η προθεσμία των 80 ημερών για τη διακοπή της ηλεκτροδότησης, έχουν ήδη εκ-

δοθεί 20.000 εντολές διακοπών που θα αρχίσουν να εκτελούνται από αύριο με προτεραιότητα στις περιοχές όπου η τιμή ζώνης των ακινήτων υπερβαίνει τις 2.500 ευρώ το τετραγωνικό μέτρο. Αναλυτικότερα, σύμφωνα με στοιχεία της ΓΕΝΟΠ: 1. Από το σύνολο των 7.500.000 λογαριασμών της ΔΕΗ που εκδίδονται κάθε δίμηνο, τέλος ακινήτων (ΕΕΤΗΔΕ) περιλαμβάνουν οι περίπου 6.300.000. 2. Μέχρι σήμερα, από τις 10 Οκτωβρίου που

24

βγήκε ο πρώτος λογαριασμός με ΕΕΤΗΔΕ, έχουν εκδοθεί 9.500.000 λογαριασμοί και το συνολικό ύψος των τελών (με ΕΕΤΗΔΕ) φθάνει στο 1.950.000.000 ευρώ. 3. Από τους 9.500.000 λογαριασμούς με ΕΕΤΗΔΕ μέχρι σήμερα έχουν πληρωθεί οι 5.500.000 με συνολικό ύψος τελών (με ΕΕΤΗΔΕ) 1.100.000.000 ευρώ. 4. Από τους υπόλοιπους 4.000.000 λογαριασμούς με ΕΕΤΗΔΕ που δεν έχουν ακόμα πληρωθεί, οι 1.500.000 (με ύψος ΕΕΤΗΔΕ 350.000.000) έχουν λήξει και για 250.000

ΔΕΥΤΕΡΑ 16 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2012

λογαριασμούς έχει παρέλθει και η προθεσμία των 80 ημερών για τη διακοπή ρεύματος. Το σύστημα πληροφορικής της ΔΕΗ έχει εκδώσει ήδη 50.000 εντολές διακοπής από τις οποίες οι 20.000 έχουν προωθηθεί προς το διαχειριστή του Δικτύου για να γίνουν οι διακοπές. Με ανακοίνωσή της η ΓΕΝΟΠ καλεί τους τεχνικούς της ΔΕΗ που θα λάβουν τις σχετικές εντολές να τις αγνοήσουν και να εμποδίσουν και τους εργολάβους που συνεργάζονται με τη ΔΕΗ να προχωρήσουν σε διακοπές.

ΕΠΙΚΑΙΡΑ - 16 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2012  
ΕΠΙΚΑΙΡΑ - 16 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2012  

ΕΠΙΚΑΙΡΑ - 16 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2012

Advertisement