Page 1

Καθημερινη ανεξαρτητη Εφημερiδα της κεντρικησ μακεδονιασ | αρ.φυλλου 669 epikera@otenet.gr www.epikeranews.gr

Επικαιρα

07

δευτερα νοεμβριοσ 2011 8-11 Βαθμοί Κελσίου TIMH: 0.50

Συμφώνησαν χθες βράδυ Παπανδρέου και Σαμαράς

ΝΕΑ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ

editorial

Κρίσιμες ημέρες… Παρακολουθώντας τις πολιτικές εξελίξεις της περασμένης εβδομάδας πείστηκα για την ορθότητα των λόγων κάποιων μεγάλων ανδρών όπως: «η ιστορία επαναλαμβάνεται, την πρώτη φορά, ως τραγωδία την δεύτερη ως φάρσα» (Κ. Μαρξ). «Η πολιτική είναι θέατρο» (Τόμας Μάγερ). «Μόνο δύο πράγματα στον κόσμο είναι άπειρα: το σύμπαν, και η βλακεία. Αν και δεν είμαι σίγουρος για το πρώτο». (Αϊνστάϊν). «Η άγνοια είναι συμφορά» (Σωκράτης).

Σελ. 2

Το Χρονογράφημά Σελ.4

μας

τοπικα Την Παρασκευή πραγματοποιήθηκε η τελετή παραλαβής – παράδοσης

Νέος Διοικητής του Β’Σ.Σ. ο Αντιστράτηγος Κωνσταντίνος Τόπης Σελ. 5

τοπικα

Συνεδριάζει το Δημοτικό Συμβούλιο Νάουσας Σήμερα Δευτέρα 7 Νοεμβρίου με 18 θέματα

Σελ. 6

τοπικα

Σήμερα τα ονόματα Πρωθυπουργού - Υπουργών Πρατήριο Υγραερίου

Αστυνομική Ακαδημία Βορειου Ελλάδος

Σελ. 24

Έγινε με ιδιαίτερη επισημότητα η τελετή αποφοίτησης 42 Αξιωματικών Αστυνόμων Σελ. 7-8


editorial

Καθημερινη ΕφημερΙδα της κεντρικησ μακεδονιασ | τευχοσ 669

O Χαλίφης είπε διάφορα μελοδραματικά και εν πολλοίς αντιφατικά και το έργο τελείωσε. Τελευταία σκηνή με ανεβασμένη την αυλαία σκηνοθέτης και ηθοποιοί χειροκροτούν τον κατηγορούμενο χαλίφη, του δείχνουν πόσο τον αγαπούν και τον… αποχαιρετούν δακρυσμένοι. Το είχαν ξεκαθαρίσει ότι θα τον χειροκροτούσαν όλοι ανεξαιρέτως με την προϋπόθεση ότι αμέσως μετά θα παρέδιδε το αξίωμα του χαλίφη στο σκηνοθέτη. Κάλπικο δηλαδή το χειροκρότημα από μια ικανή μερίδα των ηθοποιών. Οι υπόλοιποι χειροκροτούσαν πραγματικά, το ένιωθαν αλλά συμφωνούσαν. Ο χαλίφης έπρεπε να «πεθάνει».

Η

πολιτική κρίση της περασμένης Πέμπτης – μετά την ακατανόητη όσο και καταστροφική ιδέα του Γιώργου Παπανδρέου και του (στενότερου) περιβάλλοντός του και την άγρια ψυχρολουσία από Μέρκελ και Σαρκοζί, - έμοιαζε εκπληκτικά με την αντίστοιχη κρίση του Ιουνίου. Οι ίδιοι βουλευτές και βουλευτίνες, ο ίδιος «κατηγορούμενος», τα ίδια περίπου λόγια. Πιο δραματικά και φτιασιδωμένα. Περισσότερο «αφασιακός» - λόγω πείρας ενδεχομένως – ο κατηγορούμενος. Γνωστή και η «κινούσα δύναμη» των δραματικών εξελίξεων. Εμοιαζε περισσότερο με θέατρο και ελάχιστα με πολιτική. Και μάλιστα με το ίδιο έργο, τον ίδιο σκηνοθέτη, τους ίδιους ηθοποιούς. Ενισχυμένος από ευάριθμους γκεστ σταρς με ηχηρά (και γνωστά) ονόματα. Και φυσικά με το ίδιο τέλος. Είχε δίκιο ο Τόμας Μάγερ «η πολιτική είναι θέατρο».

Κ

αι στις δύο περιπτώσεις, τον Ιούνιο και την περασμένη Πέμπτη και Παρασκευή ο «σκηνοθέτης» (Ευάγγελος Βενιζέλος) μετά την ξαφνική ασθένειά του και τις έντεχνες διαρροές πήγε μαζί με τον «κατηγορούμενο» (Γ. Παπανδρέου, Πρωθυπουργός) στις Κάννες. Κρύφτηκε διακριτικά από τις κάμερες αφήνοντας τον Πρωθυπουργό να προσπαθεί να εξηγήσει τα ανεξήγητα. Επιστρέφοντας ξημερώματα της Πέμπτης δίνει την «εντολή» να αρχίσει το «έργο». Πάνω από 10 βουλευτές και βουλευτίνες του «κλίματός του» ξεσηκώνουν τον κόσμο με τις δηλώσεις τους. Περισσότερο φωνάζουν οι γκεστ στάρς. Που έχουν το δικό τους «κλίμα». Είτε μοναχικό είτε τριπλό (τετραπλό μάλλον).

Επiκαιρα Καθημερινη aneξαρτητη ΕφημερΙδα της Κεντρικής Μακεδονίας

κωδ. 8452

IÄÉÏÊÔÇÓÉÁ : ÅÐÉÊÁÉÑÁ EKÄÏÔÉÊÇ Á.Å. ÃÑÁÖÅÉÁ: Κεντρικής 65, ÂÝñïéá ÅÐÉÊÏÉÍÙÍÉÁ Tçë. 23310. 78080 - 6 FAX 23310. 78087 email: epikera@otenet.gr ÅÊÄÏÔÇÓ - ÄÉÅÕÈÕÍÔÇÓ: NIKOÓ ÐÁÐÁÍÉÊÏËÁÏÕ AÑ×ÉÓÕÍÔÁÊÔÑÉÁ: ÍÉÊÏËÅÔÔÁ ÖËÉÁÔÁÑÇ ÓÕÍÔÁÊÔÅÓ: ÊÙÓÔÇÓ ×ÁËÁÔÓÇÓ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ & ΔΙΑΦΗΜΙΣΗΣ ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΤΑΧΜΑΤΖΙΔΗΣ Ó×ÅÄÉÁÓÌÏÓ: ×ÁÑÇÓ ÌÁ×ÁÉÑÁÓ HAPPY ARTISTS DESIGNER TEAM www.happyartists.gr email: info@happyartists.gr ΣΕΛΙΔΟΠΟΙΗΣΗ: ΖΗΣΗ ΟΛΥΜΠΙΑ Äéáöçìéóôéêü ôìÞìá

Ο

«σκηνοθέτης» τον Ιούνιο είχε στο στόχαστρο κάποιο αξίωμα. Το πήρε και το έργο τελείωσε. Ξαφνικά, απότομα. Ακριβώς όπως ξεκίνησε, και όλα μέλι – γάλα. Έτσι προέκυψε η διαρχία. Προχθές ο «σκηνοθέτης» ξανάβαλε μπρος το ίδιο έργο. Νέες φωνασκίες και πιο σκληρές δηλώσεις. Ανάλογες προφανώς με το στόχο. Τώρα το επιδιωκόμενο είναι να γίνει «χαλίφης στη θέση του χαλίφη». Κι ο χαλίφης μισή υποχώρησε και πάλι. Μόνο που αυτή τη φορά το διακύβευμα ήταν πολύ σοβαρότερο. Μπήκαν στο έργο κι άλλοι ηθοποιοί. Ο Χαλίφης δήλωσε πως αποχωρεί χωρίς να αποχωρήσει. Έγιναν κάποια τραγελαφικά πράγματα στο έργο.

Γ

ια παράδειγμα ο Χαλίφης είπε διάφορα μελοδραματικά και εν πολλοίς αντιφατικά και το έργο τελείωσε. Τελευταία σκηνή με ανεβασμένη την αυλαία σκηνοθέτης και ηθοποιοί χειροκροτούν τον κατηγορούμενο χαλίφη, του δείχνουν πόσο τον αγαπούν και τον… αποχαιρετούν δακρυσμένοι. Το είχαν ξεκαθαρίσει ότι θα τον χειροκροτούσαν όλοι ανεξαιρέτως με την προϋπόθεση ότι αμέσως μετά θα παρέδιδε το αξίωμα του χαλίφη στο σκηνοθέτη. Κάλπικο δηλαδή το χειροκρότημα από μια ικανή μερίδα των ηθοποιών. Οι υπόλοιποι χειροκροτούσαν πραγματικά, το ένιωθαν αλλά συμφωνούσαν. Ο χαλίφης έπρεπε να «πεθάνει».

χαλίφης ζήτησε μια τελευταία χάρη: να του δώσουν μικρή παράταση λίγων ημερών να χαρεί το ρόλο του και «να αποχαιρετήσει την Αλεξάνδρεια που χάνει». Ανυπόμονος ο μέλλων αρχηγός του χαλιφάτου του έδωσε, με μισή καρδιά είναι αλήθεια, την παράταση. Μέσα του όμως σκεφτόταν: λες να μου κάνει καμιά πλάκα όπως την άλλη φορά που τα είχα κανονίσει όλα αλλά με νίκησε; Αυτή η σκέψη τον βασανίζει συνέχεια. Σ’αυτό το σημείο το «σενάριο» τελείωσε. Κι άρχισαν τα δύσκολα. Που δεν είναι μόνο δύσκολα αλλά και πολύ κρίσιμα για τη χώρα. Που κινδυνεύει να βρεθεί έξω από την Ευρωζώνη και σε ασύντακτη χρεοκοπία όπως εκείνη της Αργεντινής πριν 10 χρόνια.

Ο

Γ. Παπανδρέου πήρε πρώτα το «τελεσίγραφο» από τους Ευρωπαίους: «να γίνει αμέσως συμμαχική κυβέρνηση». Ήρθε μετά το «τελεσίγραφο» της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του κόμματος του: «θα σου δώσουμε ψήφος εμπιστοσύνης αλλά θα… φύγεις». Πρωτοφανές το να παίρνεις ψήφο εμπιστοσύνης όχι για να μείνεις πρωθυπουργός αλλά για να… παραιτηθείς.

Κ

ι έτσι άρχισε το «έργο» της συγκρότησης κυβέρνησης συμμαχίας ΝΔ – ΠΑΣΟΚ. Γνωστό σε όλους. Απελπιστικά αργό. Και βασανιστικό.

Σ

ε τελευταία ανάλυση το έργο έμοιαζε με τραγωδία. Ετσι το χαρακτήρισε και ξένη έγκυρη εφημερίδα. Ούτως ή άλλως, τραγωδία ή φάρσα (φάρσα θα έλεγε ο Μάρξ) παίχτηκε το έργο. Όμως ο «μελλοθάνατος»

2

ΔΕΥΤΕΡΑ 07 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2011

Επίκαιρα

Î. ÌÐÁÑÁËÉÁÊÏÓ Ô. ÏÉÊÏÍÏÌÉÄÏÕ ÅÊÔÕÐÙÓÇ:

É. ÊïñïìÞëçò Á.Å. ÓÕÍÄÑÏÌÅÓ: Åóùôåñéêïý åôÞóéá 90 åõñþ Åîùôåñéêïý åôÞóéá äïë. 250 Ôñáðåæþí - Ïñãáíéóìþí 300 åõñþ e-mail: epikera@otenet.gr

Απαγορευεται Το σύνολο των περιεχομένων και των υπηρεσιών της εφημερίδας «ΕΠΙΚΑΙΡΑ ΤΗΣ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ διατίθεται στους αναγνώστες αυστηρά για προσωπική χρήση. Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, μετά ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς γραπτή άδεια του εκδότη. ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΕΦΗΜΕΡI∆Α ΤΗΣ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΜΑΚΕ∆ΟΝΙΑΣ | ΑΡ.ΦΥΛΛΟΥ 669 EPIKERA@OTENET.GR WWW.EPIKERANEWS.GR

ΕΠΙΚΑΙΡΑ

07

∆ΕΥΤΕΡΑ ΝΟΕΜΒΡΙΟΣ 2011 8-11 Βαθµοί Κελσίου TIMH: 0.50

Συµφώνησαν χθες βράδυ Παπανδρέου και Σαµαράς

ΝΕΑ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ

EDITORIAL

Κρίσιµες ηµέρες… Παρακολουθώντας τις πολιτικές εξελίξεις της περασµένης εβδοµάδας πείστηκα για την ορθότητα των λόγων κάποιων µεγάλων ανδρών όπως: «η ιστορία επαναλαµβάνεται, την πρώτη φορά, ως τραγωδία την δεύτερη ως φάρσα» (Κ. Μαρξ). «Η πολιτική είναι θέατρο» (Τόµας Μάγερ). «Μόνο δύο πράγµατα στον κόσµο είναι άπειρα: το σύµπαν, και η βλακεία. Αν και δεν είµαι σίγουρος για το πρώτο». (Αϊνστάϊν). «Η άγνοια είναι συµφορά» (Σωκράτης).

Σελ. 2

Το Χρονογράφηµά Σελ.4

µας

ΤΟΠΙΚΑ ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΘΗΚΕ Η ΤΕΛΕΤΗ ΠΑΡΑΛΑΒΗΣ – ΠΑΡΑ∆ΟΣΗΣ

Νέος ∆ιοικητής του Β’Σ.Σ. ο Αντιστράτηγος Κωνσταντίνος Τόπης Σελ. 5

ΤΟΠΙΚΑ

Συνεδριάζει το ∆ηµοτικό Συµβούλιο Νάουσας ΣΗΜΕΡΑ ∆ΕΥΤΕΡΑ 7 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ ΜΕ 18 ΘΕΜΑΤΑ

Σελ. 6

ΤΟΠΙΚΑ

Σήµερα τα ονόµατα Πρωθυπουργού - Υπουργών Πρατήριο Υγραερίου

ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΗ ΑΚΑ∆ΗΜΙΑ ΒΟΡΕΙΟΥ ΕΛΛΑ∆ΟΣ

Σελ. 24

Έγινε µε ιδιαίτερη επισηµότητα η τελετή αποφοίτησης 42 Αξιωµατικών Αστυνόµων Σελ. 7-8


ΣΧΟΛΙΑ 

epikera@otenet.gr

Οι κοιλάδες και οι πεδινές ζώνες του Αλιάκμονα

Ακίνητα τα… ακίνητα στη Βέροια!

Ένα ενδιαφέρον ρεπορτάζ, το οποίο ενδυναμώνει αυτό που λέγεται και που πιστεύουμε οι κάτοικοι αυτής της περιοχής ότι δηλαδή ζούμε σε τόπο με εξαιρετικά συγκριτικά πλεονεκτήματα είχε η εφημερίδα «ΤΟ ΒΗΜΑ» το Σάββατο. Λέει μεταξύ άλλων η εφημερίδα και ειδικά στην τελευταία παράγραφο: « Στην περιοχή όπου βρίσκεται υπό κατασκευή το συνεχόμενο φράγμα Ιλαρίωνα της ΔΕΗ, εξ αιτίας του οποίου, το 2012 ο χώρος θα πλημμυρίσει και θα μετατραπεί σε λίμνη! Λίγος χρόνος απομένει ως τότε, γι΄ αυτό και η Λ΄ Εφορεία Αρχαιοτήτων καταβάλλει τεράστιες προσπάθειες ώστε να ολοκληρωθεί το σωστικό της έργο (με χρηματοδότηση της ΔΕΗ Α. Ε.) το οποίο αυτή τη στιγμή βρίσκεται στην πιο αποδοτική φάση του. Κι αυτό, όπως λέει η Δρ Γεωργία Καραμήτρου - Μεντεσίδη προϊσταμένη της Εφορείας, όχι μόνον γιατί έχει πλέον διαπιστωθεί περίτρανα η διαρκής κατοίκηση του χώρου από τα νεολιθικά χρόνια αλλά έχουν έρθει στο φως σπουδαία ευρήματα που εντάσσουν την περιοχή στον αρχαιολογικό - ιστορικό χάρτη, αλλάζοντας τα έως τώρα δεδομένα. Είναι φανερό δηλαδή ότι στις κοιλάδες και τις πεδινές ζώνες του Αλιάκμονα _του μεγαλύτερου σε μήκος ποταμού στη χώρα _ ιδιαίτερα σε αυτή του μέσου ρου, αναπτύχθηκαν ήδη από τα προϊστορικά χρόνια σημαντικές εγκαταστάσεις, οι οποίες εξελίχθηκαν σε σημαντικές πόλεις στα πρώτα ιστορικά χρόνια. Στα φαράγγια και τις στενωπούς του αναπτύχθηκαν στα βυζαντινά χρόνια τα κάστρα - φρούρια, οι πόλεις κοντά σε αυτά και οι μοναστηριακές εγκαταστάσεις στα πιο δυσπρόσιτα σημεία.»

Δεν κουνιέται φύλλο, στην τοπική αγορά ακινήτων, όπως άλλωστε ήταν αναμενόμενο και μετά από σχετικές εκθέσεις ειδικών του προηγούμενου τριμήνου. Και καθώς το περιβάλλον της κρίσης βυθίζει την αγορά στη δίνη της ύφεσης που ήδη βρίσκεται, φως στο τούνελ δε φαίνεται να υπάρχει. Όπως μάλιστα δήλωσε για το θέμα στα «Ε» ο κτηματομεσίτης Ηλίας Πρωτόγερος, ελάχιστες, έως μηδαμινές είναι οι αγοραπωλησίες που διεξάγονται αυτόν τον καιρό στη Βέροια. «…Γίνονται κάποιες αγορές μέχρι 60.000 ευρώ και από εκεί και πέρα, από 250.000 ευρώ και άνω. Οι εν λόγω κατηγορίες αφορούν σπίτια – διαμερίσματα εντός Βέροιας και τα μεγάλα ποσά, κυρίως αγρο – οικόπεδα, ή οικόπεδα. Η κίνηση της αγοράς όμως, εξαντλείται περισσότερο σε επίπεδο ερωτήσεων και όχι τόσο πράξεων. Ο κόσμος δεν μπορεί να ανταποκριθεί. Έτσι πως είναι η κατάσταση είναι σχεδόν απαγορευτική για να κινηθεί η αγορά. Για να μπούμε σε μια ευνοϊκή ροή, όπως ήμασταν πριν αρκετά χρόνια, θα χρειαστεί να μεσολαβήσουν ίσως επίσης πολλά χρόνια. Άλλωστε, οι όροι που διέπουν την ανοικοδόμηση και τη φορολόγηση των ακινήτων είναι εξίσου απαγορευτικοί. Ήδη βλέπουμε ανθρώπους που ενώ έχουν ακίνητη περιουσία, πουλάνε μέρος της προκειμένου να βρουν τρόπους να πληρώσουν φόρους κληρονομιάς και όλα τα χαράτσια που επιβλήθηκαν…». Σχεδόν σχιζοφρενικό, θα λέγαμε, να πουλάς το σπίτι σου για να πληρώσεις το φόρο ακίνητης περιουσίας!!!

Λεφτά υπάρχουν...! Και όμως παρά τα όσα ..λέγονται λεφτά υπάρχουν!! Γιατί το λέμε αυτό; Διότι όπως ανακοινώθηκε από τη ΔΕΗ, η επιχείρηση προκηρύσσει διαγωνισμό για την ανάδειξη αναδόχου «διαφημιστικής εταιρείας-συμβούλου», με συνολικό προϋπολογισμό 12.000.000 ευρώ! Τι θα κάνει ο ανάδοχος για να πάρει αυτά τα χρήματα; Σύμφωνα με την προκήρυξη, θα αναλάβει για δύο χρόνια αφ’ ενός την επικοινωνιακή προβολή της ΔΕΗ σε εταιρικό επίπεδο και αφ’ ετέρου τη διαφημιστική προβολή των προϊόντων και υπηρεσιών της. Και μάλιστα η ΔΕΗ διατηρεί το δικαίωμα προαίρεσης να αυξήσει τον προϋπολογισμό των 12.000.000 ευρώ κατά 30 % ή να τον μειώσει κατά 50% ανάλογα με τις πραγματικές της ανάγκες. Καταληκτική ημερομηνία για την υποβολή προσφορών ορίστηκε η 9η Δεκεμβρίου. Γι αυτό όσοι πιστοί και γνώστες του αντικειμένου (επαγγελματικά) προσέλθετε!!

Κι άλλο θανατηφόρο τροχαίο στην Εγνατία! Δεν πρόλαβε καλά – καλά να μπει ο Νοέμβριος και μετά από 20 μέρες περίπου σημειώθηκε και δεύτερο τροχαίο, περίπου στο ύψος του Πολυμύλου της Κοζάνης, επί της Εγνατίας Οδού. Μετά τον τραγικό θάνατο των δύο Ναουσαίων, περί τα μέσα Οκτωβρίου, αυτή τη φορά, νεκρός είναι ο 45χρονος συνοδηγός οχήματος που εκτράπηκε στο ύψος της σήραγγας 11, το πρωί της περασμένης Πέμπτης, ενώ ο 38χρονος οδηγός του τραυματίστηκε ελαφρά. Και οι δύο επιβαίνοντες είναι από το Νομό Κοζάνης. Ωστόσο το πόρισμα από την προανάκριση που διενεργήθηκε για τα αίτια της εκτροπής του οχήματος, επί του παρόντος δεν έχει δοθεί στη δημοσιότητα.

Μέχρι 24 Νοεμβρίου οι αιτήσεις για το κουπόνι στα ΙΕΚ Ξεκίνησε η διαδικασία της κατάθεσης αιτήσεων για το κουπόνι Αρχικής Επαγγελματικής Κατάρτισης. Η αίτηση γίνεται ηλεκτρονικά μέσα από το www.step.gov.gr και στην επιλογή της εφαρμογής www.voucher-iek-ggdvm.gr. Η διαδικασία θα ολοκληρωθεί στις 24 Νοεμβρίου. Το κουπόνι αυτό δίνει τη δυνατότητα σε σπουδαστές δημόσιων και ιδιωτικών ΙΕΚ για χρηματοδότηση των σπουδών ενός έτους με το ποσό των 734 ευρώ. Το πόσο αυτό αντιστοιχεί στα δίδακτρα ενός έτους των δημοσίων ΙΕΚ.

3

Λήψη μέτρων; Οι πολιτικές εξελίξεις τρέχουν πρόσω ολοταχώς προς ένα εγγύς – πλην άγνωστο - μέλλον που ίσως οριοθετείται αυστηρά μέχρι τα μέσα Δεκέμβρη, με την αιωρούμενη απειλή της εξόδου ή της παραμονής της Ελλάδας στο ευρώ. Και εντός του κλίματος των ημερών που γεμίζουν άγχος και αβεβαιότητα τον καθένα, οι πολίτες σε όλη την Ελλάδα, αστικά κέντρα και επαρχία, φαίνεται πως άρχισαν να κάνουν τα… «κουμάντα τους» καλού – κακού, ενόψει του κινδύνου ξαφνικής χρεοκοπίας. Καθόλου απίθανο δηλαδή, με την έννοια ότι τους τελευταίους μήνες και ειδικά τις τελευταίες μέρες, οι εκπλήξεις διαδέχονται η μία την άλλη. Είναι διαπιστωμένο γεγονός, ότι τον τελευταίο καιρό, και σε τοπικό επίπεδο, αυξήθηκαν σημαντικά οι αγορές λαδιού και αλεύρων στα σούπερ μάρκετ, κάτι που φανερώνει μια συγκεκριμένη καταναλωτική ψυχολογία ανασφάλειας.΄ Ίσως έτσι να εξηγείται το ότι ο φακός μας κατέγραψε μέχρι και διαφήμιση ενεχυροδανειστηρίου σε… κάδο απορριμμάτων του Δήμου Βέροιας!

Ας αδράξουν την ευκαιρία Μνημόνιο τουριστικής συνεργασίας υπεγράφη το Σάββατο από τον Πρέσβη της Ελλάδας στην Κίνα και τον Πρόεδρο του Οργανισμού Τουρισμού της Γκουανγκτόνγκ, παρουσία του αντιπροέδρου της κυβέρνησης, Θεόδωρου Πάγκαλου. Η υπογραφή του Μνημονίου πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο της Έκθεσης Τουρισμού της Γκουανγκτόνγκ 2011, στο οποίο ο κ. Πάγκαλος ήταν επίσημος προσκεκλημένος και απηύθυνε χαιρετισμό. Η Έκθεση Τουρισμού Γκουανγκτόνγκ 2011 πραγματοποιείται για έκτη συνεχή χρονιά στο Σάογκουαν με τη συμμετοχή 24 επαρχιών της Κίνας, διεθνείς συμμετοχές καθώς και τον Παγκόσμιο Οργανισμό Τουρισμού. Ας αδράξουν την ευκαιρία οι τοπικοί μας άρχοντες και αρμόδιοι φορείς ώστε η τουριστική συνεργασία να μην περιλαμβάνει ως συνήθως τα νησιά μας και την Πελοπόννησο, αλλά να δοθεί η αρμόζουσα έμφαση και στην Μακεδονία όπως και στην Ημαθία, καθώς μπορεί να προσφέρει πολλές εναλλακτικές σ΄ έναν τουρίστα. Και ό,τι είναι να γίνει να γίνεται από εδώ και πέρα συντονισμένα και με μεγάλη σοβαρότητα.

ΔΕΥΤΕΡΑ 07 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2011


γνωμεσ

Καθημερινη ΕφημερΙδα της κεντρικησ μακεδονιασ | τευχοσ 669

υ ο τ ο ί αφενε ούλη τ ν ε φ Α

Κ

Το

Εις ώτα μη ακουόντων

α

μ γράφη

χρονο

«Ζει ο βασιλιάς Γεώργιος;»

Ανορθόγραφα και φοβικά!... Με κομμένη ανάσα παρακολούθησε ο εμπειροτέχνης πολιτικός αναλυτής, θείος Αφεντούλης, τη συζήτηση στη Βουλή για την παροχή της ψήφου εμπιστοσύνης που ζήτησε η κυβέρνηση. Μετά τα μεσάνυχτα της περασμένης Παρασκευής, 153 βουλευτές υπερψήφισαν, 145 καταψήφισαν και 2 απουσίασαν. «Εκατόν πενήντα τρία, να το μάθει η Γερμανία κι η Γαλλία που ανακατεύτηκαν στα οικογενειακά μας με το δημοψήφισμα» σχολίασε ο αναλυτής. «Είδα την ψήφο. Την εμπιστοσύνη ψάχνω. Ψήφισαν τον Γιώργο για να μείνει ή να φύγει;» απάντησε η κυρία Πολυτίμη. Οι εταίροι έχουν διαμηνύσει σε όλους τους τόνους ότι έκτη δόση και νέα δανειακή σύμβαση χωρίς συναίνεση κυρίως μεταξύ των δύο κομμάτων εξουσίας… «γιοκ»! Ο θείος, προκειμένου να κόβεται η ανάσα του, αποφάσισε να κόψει τα δελτία ειδήσεων! Μόλις ακούσει δελτίο αγχώνεται. Φτάσαμε στο σημείο να πρέπει να συναινέσουμε για να κάνουμε πεπρωμένο ένα «σύννεφο» σκληρής λιτότητας! Η σύζυγος του δίνει με το δελτίο ακόμη και το ψωμάκι. Κι έχει μια όρεξη με την κρίση. Μα μια όρεξη! Δεν φταίει αυτός. Ο Γιώργος, υποσχέσεις «ήτο φέρων» με το «Λεφτά υπάρχουν», που θα ‘λεγε κι ένας Μποστ. Ο Αφεντούλης φοβείται τα δελτία γενικώς. Κάθεται να δει το δελτίο καιρού από τηλεοράσεως και τρέμει το φυλλοκάρδι του. Ακούει ότι «έρχεται βροχή, έρχεται μπόρα» και σκέφτεται ότι για να έρθει ο γείτονας με το πετρέλαιο θέρμανσης θέλει 0,95 το λίτρο. Πέρασαν ανεπιστρεπτί οι μέρες του Κώστα - μεγάλη η χάρη του! – που ο «Μήτσος» «ήτο φέρων» φτηνό πετρέλαιο μ’ ένα τηλέφωνο. Τότε δεν πρόφταινε να πουλάει «υγρά κάφσιμα και λειπαντικά»! Τώρα «βαράει μύγες»! Κατά πως πάμε, το ζεύγος θα βγάλουν τον φετινό χειμώνα με «πουρναρόξυλα»! Στην αποθήκη υπάρχει μπόλικο στοκ. Ο αναλυτής τα κουβάλησε επί επταετίας για να μπορούν να ρίξουν στην πυρά κάτι «κιτάπια» που κουβαλούσε ένας φίλος, αγωνιστής του ΠΑΚ. Τον έκρυβαν στο χωριό και είχε πάθει ψύχωση με τους «χαφιέδες». Μόλις έβλεπε μαύρη καμπαρντίνα στον δρόμο φώναζε: « φέρτε πουρναρόξυλα»! Ο αναλυτής, παρέα με τον «Μήτσο», έπαιρναν τα όρη τ’ άγρια βουνά και γύρναγαν ζαλωμένοι κι αγανακτισμένοι! Ολόκληρη πλαγιά κόντεψαν να ξεχερσώσουν, τις φοβίες του μέσα. Αφότου εγένετο Δημοκρατία τον έχασαν αλλά, αν τύχει και δουν επί της οθόνης κανέναν «αντιεξουσιαστή στην εξουσία» να λέει «παχιές κουβέντες», σχολιάζουν: «Τι λέει το θηρίο; Ξέρει από “πουρναρόξυλα”;» Μετά το διάγγελμα του Πρωθυπουργού από το Καστελόρριζο, ο «Μήτσος» έσβησε τα «λειπαντικά». Όποιος πελάτης πήγαινε να αλλάξει τους «ηθμούς» και τα «έλαια» του οχήματος ζήταγε έλεος! Πέρασε τα πάθη του Ιωβ για να ξεχρεώσει τους προμηθευτές κι έκοψε την πίστωση. Άφησε «αγρασάριστους» όσους σοφέρ ήθελαν να «ρεμιζάρουν» με δανεικά και «κούρεψε» την ανορθογραφία κατά 50% στην ταμπέλα του καταστήματος χωρίς την εθελοντική συμμετοχή του ιδιωτικού τομέα! Να πάρουν χαμπάρι στις Βρυξέλλες για τα «λειπαντικά» του «Μήτσου» και να τραβολογιέται ο πτωχός πλην τίμιος βενζινο-

πώλης στα ευρωδικαστήρια για τυχόν «ατασθαλίες» της «Jim’s oil»; Αν συνεχίσουν οι πελάτες να φεύγουν μόλις δουν το δελτίο τιμών θα σβήσει και τα «κάφσιμα». Θα βάλει λουκέτο και να πάνε για «κούρεμα» όλοι μαζί! Ο αναλυτής πάλι, μόλις ακούσει για τα «χάλια» της Οικονομίας, στέλνει την αρμόδια και επί των καυσίμων, κυρία Πολυτίμη, να κυβίσει τα «πουρναρόξυλα»! Μετά τις απανωτές συνόδους κορυφής της ΕΕ κατάλαβε το βαθύτερο νόημα του μηνύματος: «Είσαι στην Ευρωζώνη; Μάθε για την Ευρωζώνη»! Είναι μια ένωση 17 εταίρων που συσκέπτονται και δουλεύουν σκληρά – που και που θυσιάζουν και καμιά «Ιφιγένεια» προς παραδειγματισμό των «ατίθασων»! – για να γίνει το θέλημα της Γερμανίας! Η σύζυγος αδιαφορεί παντελώς για τα ευρωπαϊκά, το ευρώ τους μέσα! Σταμάτησε στην ΕΟΚ. Κάτι τη φόβισε τότε. Ας τη συγχωρήσει ο Καραμανλής με τα μεγάλα φρύδια που προτίμησε την Ανατολή! Βλέπει τούρκικα σίριαλ, χάφτει λουκουμάκια, ρουφάει τσαγάκια και… «γκελ κεφίμ γκελ»! Δεν πάει να «σκυλοφαγωθούν» στις Βρυξέλλες; Ο Αντώνης της να είναι καλά. Άμα τον δει Πρωθυπουργό μπορεί να μετακομίσει στη Δύση! «Η Ανατολή κάνει καλό! Θέλεις ένα ραχάτ λουκούμ για να πάρεις θάρρος;» ρώτησε η θεία, βλέποντας τον σύζυγο ανήσυχο με τις δυσκολίες για τον σχηματισμό μεταβατικής κυβέρνησης συνεργασίας. «Τραβάει ο οργανισμός σου κανένα “σουτζούκ σιχτίρ”;(!)» εξανέστη εκείνος. Προχτές, που πήγε να πάρει θάρρος, κόλλησε η μασέλα! Έσκασε 50 στον οδοντοτεχνίτη – φιλική τιμή καθότι ανήκει στους 21 «λέοντες» αναγνώστες της στήλης! – για να μην τον βρουν φαφούτη οι τσιφούτηδες επίτροποι της «Frau Nein» που περιμένει να καταφτάσουν μετά το «κούρεμα» του χρέους για «ξύρισμα». Κόντρα! Η Πολυτίμη γλίτωσε το «σιχτίρισμα» ένεκεν «Μήτσου». «Μπουκάρισε»στο «καφενείο» της στήλης και «τα ‘ψαλε» στον αναλυτή με δανεικό τραγούδι: «Τα ρούχα μου παλιώσανε και δεν αντέχουν / τρύπες στα γόνατα από τις υποκλίσεις / τσέπες ξηλωμένες απ’ τα κέρματα / χαλασμένα φερμουάρ, χάσκουν χρεοκοπία!» Οι πελάτες βάζουν πετρέλαιο με το σταγονόμετρο και βγάζουν το ευρώ από τις τσέπες ύστερα από ευχέλαιο του καταστηματάρχη. «Φοβάμαι όλα αυτά που θα γίνουν για μένα χωρίς εμένα...» απάντησε ο θείος. Τότε ακούστηκε η βροντερή φωνή της Πολυτίμης: «Κιοτήδες»! «Τι μπορούμε να κάνουμε;» απόρησε ο «Μήτσος». «Πούλα καυσόξυλα. Βαλ’ τα φτηνά για να ζεσταθεί ο κοσμάκης. Άσε που θα ψήνουν και καμιά μαμαλίγκα στις ξυλόσομπες!» εξήγησε εκείνη. Ο επισκέπτης πήγε στο πρατήριο μαζί με τον αναλυτή. Κατέβασε την ταμπέλα και τον έβαλε να γράψει «εντός καφσόξυλα»! Γιατί τον έπλασε ο καλός Θεούλης και καλλιγράφο; Λέμε τώρα! Ο Αφεντούλης έκανε το ορθογραφικό λάθος και δεν είπε κουβέντα. «Αι σιχτίρ» πια με την ορθογραφία και τη δημοσιονομική ορθότητα. Να διορθώσουν τα λάθη η Πολυτίμη με τον Αντώνη της. «Γκελ κεφίμ γκελ»!

4

ΔΕΥΤΕΡΑ 07 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2011

Kαμαρούλα μια σταλιά δύο επί τρία είχαν στο χωριό και μένανε τρία άτομα. Δηλαδή το σπίτι είχε κι άλλα δύο δωμάτια αλλά τον χειμώνα ήταν παγωμένα αφού η ξυλόσομπα έφτανε μόλις και μετά βίας για το καθιστικό. Δηλαδή να το κάνει ο Θεός καθιστικό αφού όλο κι όλο είχε ένα παλιό καναπέ ένα τραπέζι δύο καρέκλες κι ένα πάγκο κουζίνας από φορμάϊκα. Επίσης μια μεσάντρα όπου έβαζαν την τηλεόραση . Από ηλεκτρικές συσκευές ένα ψυγείο. Κατανάλωση για ρεύμα μηδαμινή. Περισσότερα τα δημοτικά τέλη . Αφού οι καταμετρητές το θεωρούσαν χάσιμο χρόνου. Το καλοκαίρι τα κουτσοβόλευαν με δυο ξερικά παλιοχώραφα κι ένα κήπο με ζαρζαβατικά . Τον χειμώνα ήταν για να τους κλαίνε οι ρέγκες. Ευτυχώς που καίγανε ξύλα διαφορετικά με τις τιμές του πετρελαίου θα ξυλιάζανε, Αφού οικογένειες με μεγαλύτερα εισοδήματα ανάβουν τα καλοριφέρ μόνο όταν πρόκειται κάνουν μπάνιο. Ακούγαν λοιπόν οι ένοικοι της καμαρούλας το περίγελο της Ευρώπης να τους λέει: - Θα σας σώσω! Υποθέσανε οι άνθρωποι ότι θα έχουν κανένα βοήθημα . Δεν περνάει μήνας και τους μειώνει την σύνταξη, Μετά κανένα εξάμηνο τον ξανακούν: - Τα λεφτά στις τράπεζες είναι εξασφαλισμένα. Χαρήκανε οι άνθρωποι, Βέβαια λεφτά σε τράπεζες δεν είχαν αλλά σκεφτήκαν ότι λεφτά υπάρχουν άρα όλο και κάποιο ψίχουλο θα μείνει και γι αυτούς. Μετά καταλάβανε ότι δεν τους αφορούσε η ανακοίνωση αλλά ήρθε το επιστέγασμα. Αφορολόγητο στις πέντε χιλιάδες. Προηγουμένως είχε πάει ο ΦΠΑ στο 23 % οπότε σκέφθηκαν ότι ο βρεγμένος την βροχή δεν την φοβάται και παρηγορήθηκαν με την σκέψη ότι μπόρα είναι θα περάσει. Και εκεί επάνω έρχεται το

αστροπελέκι : - Χαράτσι στα ακίνητα αλλιώς σας κόβουμε το ηλεκτρικό. Μωρέ τι χαραμήδες (ληστές) είναι αυτοί εδώ αναρωτήθηκαν. Θα πληρώσουμε λύτρα για να έχουμε ρεύμα; Ε όχι «μολών λαβέ »! Στήσανε λοιπόν τον παππού με το δίκαννο να φυλάει τον μετρητή αλλά το πρωί τον βρήκαν ξυλιασμένο. Άλλον παππού δεν είχαν, την γιαγιά την ήθελαν για μαγείρεμα, τι να κάνουν, έδεσαν ένα μαντρόσκυλο κάτω από τον μετρητή και ηρεμήσανε. Μετά το ξανασκεφτήκανε το πράγμα κι αλλάξανε γνώμη. Σου λένε αυτοί δεν το έχουν σε τίποτε να μας στείλουν τα ΜΑΤ και να μας κάνουν μπλε-μαρέ στο ξύλο. Καλύτερα χωρίς ρεύμα. Χειμώνας είναι το ψυγείο δεν χρειάζεται. Για φωτισμό θα γυρίσουμε στις γκαζόλαμπες αν θα βρούμε λαμπογιάλια , γιατί μόνο κάτι διακοσμητικά απομείνανε. Όσον αφορά την τηλεόραση ούτως ή άλλως τίποτε δεν έχει ,θα πάρουμε ένα τρανζίστορ να ακούμε ειδήσεις. Που θα πάει θα τον ρίξουν τον παλιό….. (δεν γράφεται) και θα ηρεμήσουμε. Στο κάτω-κάτω θα ρωτάμε στους γείτονες. -Ετσι κάθε πρωί ρωτάνε: -Ζει ο Βασιλιάς Γεώργιος ; -Ζει και βασιλεύει και τους βουλευτές δουλεύει! Έτσι τώρα όλες οι ελπίδες τους πέσανε στους κυβερνητικούς βουλευτές. Πόσο δούλεμα αντέχουν. Εδώ μέχρι η Έλσα Παπαδημητρίου κατάλαβε με τι κατεργάρη έχει να κάνει. Δεν καταλαβαίνουν ότι όσο περισσότερο μένει τόσο λιγότερες ελπίδες έχουν να επανεκλεγούν; Βέβαια δεν γνωρίζουμε τώρα που γράφουμε, το αποτέλεσμα της ψήφου εμπιστοσύνης αλλά δεδομένου ότι έχει κολλήσει στην πρωθυπουργική με παντοδύναμη ούχου δεν θα τον ξεκολλούν ούτε με νέφτι. Παρεκτός κι αν του το βάλουν κάπου αλλού … Ο ΠΑΡΟΙΜΙΑΣ (Κ,Δ)


ΤΟΠΙΚΑ 

epikera@otenet.gr

Την Παρασκευή πραγματοποιήθηκε η τελετή παραλαβής – παράδοσης

Νέος Διοικητής του Β’Σ.Σ. ο Αντιστράτηγος Κωνσταντίνος Τόπης

Η

τελετή παραλαβής παράδοσης της Διοίκησης του Β’ ΣΣ πραγματοποιήθηκε το μεσημέρι της Παρασκευής, στην έδρα του Σώματος, ανάμεσα στον αποχωρήσαντα Αντιστράτηγο Θεόκλητο Ρουσάκη και τον παραλαμβάνοντα πρώην Υποδιοικητή του Σώματος Κωνσταντίνο Τόπη. Ο Αποχωρήσας μετά από 38 χρόνια υπηρεσίας και παραδιδούς τη διοίκηση του Σώματος μετά από 20 μήνες, κ. Ρουσάκης, κατά την ανάγνωση της ημερήσιας διαταγής, ευχαρίστησε τους ανώτατους, ανώτερους και κατώτατους αξιωματικούς, καθώς και τους μόνιμους, εθελοντές μακράς θητείας, τους επαγγελματίες οπλίτες, κληρωτούς στρατιώτες και το πολιτικό προσωπικό του Σώματος, που τον βοήθησαν – όπως δήλωσε – στην πολύχρονη σταδιοδρομία του, συνεχάρη

τον παραλαμβάνοντα Αντιστράτηγο Κων/ νο Τόπη και του ευχήθηκε επιτυχή σταδιοδρομία. «…Σας διαβεβαιώνω ότι αισθάνομαι ιδιαίτερη τιμή και υπερηφάνεια που είχα την τύχη να διοικήσω για 20 μήνες το Β’ΣΣ. Το Σώμα αυτό είναι η αιχμή του δόρατος του Ελληνικού Στρατού… Είναι ο αποφασιστικός παράγων στα χέρια της ηγεσίας για την υλοποίηση της εθνικής στρατηγικής. Είναι ο μεγάλος σχηματισμός που διοικεί όλες τις ειδικές δυνάμεις, τις μονάδες Αεροπορίας Στρατού, και τις ειρηνευτικές μας αποστολές στο εξωτερικό, μαζί με όλες τις διεθνείς υποχρεώσεις του Στρατού… Στη διάρκεια των 20 μηνών, πιστεύω ότι το Σώμα επιτέλεσε σημαντικό έργο, τόσο στο εσωτερικό, όσο και στο εξωτερικό. Έργο το οποίο αναμφισβήτητα αναγνωρίστηκε από τη στρατιωτική ιεραρχία. Αυτή τη στιγμή που κλείνω τον κύκλο της στρατιωτικής μου ζωής, ευχαριστώ τον παντοδύναμο Θεό, τους προ-

στάτες μας Αγ. Γεώργιο και Αγ. Βαρβάρα, που όλα αυτά τα χρόνια με βοήθησαν να είμαι υγιής και να απέρχομαι σήμερα πλήρως ικανοποιημένος, πιστεύοντας πως έπραξα το καθήκον μου, όσο καλύτερα μπορούσα…», ανέφερε μεταξύ άλλων ο κ. Ρουσάκης. Για την μεγάλη ευθύνη του της ανάληψης της Διοίκησης του Σώματος, αφού ευχαρίστησε θερμά τον αποχωρήσαντα Διοικητή Θεόκλητο Ρουσάκη, ο νέος Διοικητής Κων/νος Τόπης ανέφερε κατά την ανάγνωση της ημερήσιας διαταγής μεταξύ άλλων: «…Με απόφαση του ΚΥΣΕΑ αναλαμβάνω από σήμερα τη διοίκηση του Β’ ΣΣ… Έχοντας πλήρη επίγνωση της τιμής που μου έγινε από τη στρατιωτική και πολιτική ηγεσία, με την ανάθεση της διοίκησης του Σώματος, υπόσχομαι ότι θα αναλώσω όλες μου τις δυνάμεις, ώστε με τη βοήθεια του Θεού και του προστάτη μας Αγ. Γεωργίου, και με τη δική σας συνεργασία, να αποτελεί ισχυρή δύναμη απο-

τροπής για όποιον αποτολμήσει να επιβουλευτεί την ακεραιότητα της χώρας, την ελευθερία, την ανεξαρτησία μας… Η εμμονή στην επιχειρησιακή ετοιμότητα και αναβάθμιση του αξιόμαχου Β’ ΣΣ θα επιτελεστεί με γνώμονα τη δικαιοσύνη, την εκπαίδευση και την πειθαρχία, όπου η αγάπη και το ενδιαφέρον για το προσωπικό θα είναι αδιάλειπτη και θα έχει την απόλυτη συμπαράσταση του Διοικητή του Σώματος και των Επιτελών…». Στην τελετή παραβρέθηκαν ο Αντιπεριφερειάρχης Ημαθίας Κώστας Καραπαναγιωτίδης, ο Διοικητής της Πυροσβεστικής Διονύσιος Συντίλας, εκπρόσωπος της Αστυνομικής Διεύθυνσης Ημαθίας, η Αντιδήμαρχος Οικονομικών Βέτα Αρχοντάκη, ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Βέροιας Νίκος Μαυροκεφαλίδης, ο Πρωτοσύγκελος Αρχιμανδρίτης Γεώργιος Χρυσοστόμου κ.α. Κωστής Χαλάτσης

Δήλωση Θανάση Γικόνογλου για τις πολιτικές εξελίξεις Μ

ε αφορμή τις κρίσιμες πολιτικές εξελίξεις των τελευταίων ημερών, ο Βουλευτής Ημαθίας Θανάσης Γικόνογλου έκανε την παρακάτω δήλωση: «Τις τελευταίες μέρες παρακολουθώ με

μεγάλη αγωνία -όπως όλοι οι Έλληνες πολίτες- τις ραγδαίες πολιτικές εξελίξεις οι οποίες διαδραματίζονται τόσο σε εγχώριο όσο και σε διεθνές επίπεδο. Εξελίξεις, που αναμένεται να λειτουργήσουν καθοριστικά για το μέλλον της πατρίδας μας. Στη δυσκολότερη στιγμή για την Ελλάδα της Μεταπολίτευσης, σύσσωμο το πολιτικό σύστημα οφείλει να ανταποκριθεί με τη δέουσα ευθύνη, ψυχραιμία και αποφασιστικότητα ώστε να διασφαλίσει, με κάθε δυνατό μέσο, τη βιωσιμότητα του κράτους, τη μελλοντική ευημερία των Ελλήνων πολιτών καθώς και την Ευρωπαϊκή προοπτική της χώρας όπως ακριβώς υπογράμμισα με τη χθεσινή μου δήλωση. Θα ήθελα προσωπικά να εκφράσω την ανακούφιση και την ικανοποίηση μου για την απόφαση της Ελληνικής Κυβέρ-

5

νησης να αποσύρει την πρωτοβουλία της για τη διενέργεια Δημοψηφίσματος σχετικά με την κύρωση της πρόσφατης δανειακής συμφωνίας με τους Ευρωπαίους εταίρους μας. Μια τέτοια πρωτοβουλία, ενδεχόμενα θα έθετε σε κίνδυνο το μέλλον της Ελλάδας στην Ευρωζώνη και, κατ’ επέκταση, την ευρωπαϊκή προοπτική της χώρας συνολικά. Η θέση της Ελλάδας, τόσο ιστορικά όσο και πολιτικά, βρίσκεται στην καρδιά της Ευρώπης και οποιαδήποτε απόφαση ή ενέργεια διακυβεύει το ευρωπαϊκό κεκτημένο της χώρας, μόνο επικίνδυνη και καταδικαστέα μπορεί να χαρακτηριστεί. Παράλληλα, χαιρετίζω την απόφαση του Πρωθυπουργού για την έναρξη συζητήσεων με σκοπό τον άμεσο σχηματισμό Κυβέρνησης Εθνικής Σωτηρίας. Προοπτική, η οποία φαντάζει σήμερα ως η

ΔΕΥΤΕΡΑ 07 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2011

μόνη ενδεδειγμένη λύση για την έξοδο από την κρίση και την ομαλοποίηση του πολιτικού σκηνικού. Όποιο και να είναι το αποτέλεσμα των πολιτικών ζυμώσεων που λαμβάνουν χώρα αυτήν την ώρα, θα ήθελα να διαβεβαιώσω τους συμπολίτες μου ότι αποκλειστικός γνώμονας των αποφάσεων μου θα είναι το εθνικό συμφέρον και μόνο αυτό. Μακριά από μικροπολιτικά κέρδη και πολιτικούς καιροσκοπισμούς δηλώνω πως αδιαφορώ για το προσωπικό πολιτικό κόστος. Το εθνικό συμφέρον μας υπερβαίνει όλους ανεξαιρέτως. Πρωτίστως ως πολίτης και δευτερευόντως ως Βουλευτής θα πράξω ότι είναι δυνατό ώστε να αποτελέσω μέρος μιας βιώσιμης λύσης για τη χώρα και όχι εμπόδιο για τη σωτηρία της. Στις Δημοκρατίες δεν υπάρχουν αδιέξοδα».


τοπικα

Καθημερινη ΕφημερΙδα της κεντρικησ μακεδονιασ | τευχοσ 669

Συνεδριάζει το Δημοτικό Συμβούλιο Νάουσας Σήμερα Δευτέρα 7 Νοεμβρίου με 18 θέματα

Σ

υνεδριάζει τη Δευτέρα 7 Νοεμβρίου στις 7.00 το απόγευμα το Δημοτικό Συμβούλιο Νάουσας έχοντας προς συζήτηση 18 τακτικά θέματα τα οποία είναι: Θέμα 1. Έγκριση ή μη Στρατηγικού Σχεδιασμού Δήμου Ηρωικής Πόλεως Νάουσας (Λ» Φάση επιχειρησιακού Προγράμματος). Θέμα 2. Συζήτηση - Ενημέρωση για την Τ.Α.Β. Α.Ε. Θέμα 3. Έγκριση παραχώρησης από τον Δήμο Νάουσας στην Δημοτική Ανώνυμη Εταιρία Ο.Ι.Λ. με την επωνυμία «ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΒΕΡΜΙΟΥ -ΤΡΙΑ ΠΕΝΤΕ ΠΗΓΑΔΙΑ ΝΑΟΥΣΑΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ» της χρήσης έκτασης 2.860 στρεμμάτων στην περιοχή του Χιονοδρομικού Κέντρου «3-5 Πηγάδια».

Θέμα 4. Αποδοχή επιχορήγησης έργου «Ολοκληρωμένα πρόγραμμα αστικής ανάπλασης Δήμου Νάουσας». Θέμα 5. Αποδοχή ή μη παραχώρησης χρήσης οικοπέδου, μετά του επ’ αυτού υπάρχοντος εκκλησιαστικού ημιτελούς κτιρίου για την ανέγερση του 10ου 2/θέσιου Νηπιαγωγείου Νάουσας και υπογραφή χρησιδανείου. Θέμα 6. Έγκριση ή μη απολογισμού Σχολικής Επιτροπής Νηπιαγωγείου Μαρίνας για το χρονικό διάστημα από 1/1/201131/7/2011. Θέμα 7. Έγκριση ή μη απολογισμού Σχολικής Επιτροπής Γυμνασίου - Λυκείου Ειρηνούπολης για το χρονικό διάστημα από 1/1/2011 - 31/7/2011. Θέμα 8. Έγκριση ή μη απολογισμού της Σχολικής Επιτροπής Δημοτικού Σχολείου και Νηπιαγωγείου Λευκαδίων για το χρο-

νικό διάστημα 1/1/2011 -31/7/2011. Θέμα 9. Ορισμός μελών για την ανασυγκρότηση Α’/θμιου και Β’/θμιου Συμβουλίου Επιθεώρησης Κινηματογράφων Θεάτρων κ.λ.π. Θέμα 10. Έγκριση ή μη 1ου Ανακεφαλαιωτικού - Τακτοποιητικού Πίνακα Εργασιών και 1ου Π.Κ.Ν.Ι.Μ.Ε. του έργου «Διαμόρφωση μικρής πλατείας Κοπανού». Θέμα 11. Έγκριση ή μη 1πθ Ανακεφαλαιωτικού Πίνακα Εργασιών του έργου «Κατασκευή μνημείου τριετούς ταφής πόλης Νάουσας». Θέμα 12. Έγκριση ή μη 2ου Ανακεφαλαιωτικού Πίνακα Εργασιών του έργου «Διαμόρφωση Σταθμού Μεταφόρτωσης Απορριμμάτων (Σ.Μ.Α.) Δήμου Νάουσας» Θέμα 13. Έγκριση ή μη 3ου Ανακεφαλαιωτικού Πίνακα Εργασιών του έργου «Κατασκευή πάρκινγκ στο Δ.Δ. Αρκοχω-

ρίσυ». Θέμα 14. Τροποποίηση της υπ’ αριθμ. 215/2011 απόφασης του Δημοτικού Συμβουλίου (Καθορισμός θέσεων για πρακτική άσκηση σπουδαστών Τ.Ε.Ι.). Θέμα 15. Παραχώρηση ή μη στον Σύλλογο Οικιστών Νάουσα ΙΙ «ΤΟ ΠΑΝΟΡΑΜΑ» της χρήσης και εκμετάλλευσης των καταστημάτων του οικισμού του ΟΕΚ «ΝΑΟΥΣΑ ΙΙ», των οποίων η διαχείριση έχει παραχωρηθεί από τον Ο.Ε.Κ. στο Δήμο Νάουσας. Θέμα 16. Αμοιβή πληρεξουσίου δικηγόρου. Θέμα 17. Τροποποίηση Προϋπολογισμού Δήμου Νάουσας έτους 2011. Θέμα 18. Εκτός έδρας μετακίνηση Δημάρχου. Αντιδημάρχων και Γ. Γραμματέα Δήμου

Περιφερειακό Συμβούλιο Κ. Μακεδονίας

Ψήφισμα για την Εταιρεία Μακεδονικών Σπουδών Ψ

ήφισμα για την Εταιρεία Μακεδονικών Σπουδών (ΕΜΣ) εξέδωσε κατά πλειοψηφία το Περιφερειακό Συμβούλιο Κεντρικής Μακεδονίας στη χθεσινή συνεδρίαση του σώματος στη Θεσσαλονίκη, με αφορμή έκτακτη ανακοίνωση της ΕΜΣ σχετικά με την οικονομική αφαίμαξη του φορέα από την Πολιτεία. Το πλήρες κείμενο του ψηφίσματος έχει ως εξής: «Το Περιφερειακό Συμβούλιο Κεντρικής Μακεδονίας αναγνωρίζει τον κορυφαίο επιστημονικό και εθνικό ρόλο που επιτελεί η Εταιρία Μακεδονικών Σπουδών

στο θέμα της κατάστασης στα Βαλκάνια και ιδίως της υπεράσπισης του ονόματος και της ελληνικότητας της Μακεδονίας. Λαμβάνοντας υπόψη: • Ότι η Εταιρεία Μακεδονικών Σπουδών, μη κερδοσκοπικό σωματείο 920 επιφανών Θεσσαλονικέων, αποτελεί το ισχυρότερο επιστημονικό ερευνητικό κέντρο της χώρας εξειδικευμένο στο Μακεδονικό Ζήτημα και στα Βαλκάνια. • Ότι το σύνολο των επιστημονικών εκδόσεών της από το 1939 υπερβαίνει τις 250 τις οποίες αναρτά στο Διαδίκτυο με δωρεάν πρόσβαση σε όλους

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ Ο Δήμος Αλεξάνδρειας, με σκοπό την ανανέωση και τον εμπλουτισμό των δημοτικών βιβλιοθηκών του, θα προβεί εντός του Νοεμβρίου στην προμήθεια βιβλίων συνολικής αξίας 3.000 ευρώ. Η προμήθεια θα γίνει με απευθείας ανάθεση, με βασικό κριτήριο την πλέον συμφέρουσα οικονομική προσφορά. Καλούνται τα βιβλιοπωλεία και βιβλιοχαρτοπωλεία της περιοχής του Δήμου Αλεξάνδρειας που ενδιαφέρονται, να υποβάλλουν σφραγισμένη οικονομική προσφορά, το αργότερο μέχρι την Πέμπτη 10 Νοεμβρίου 2011, στο Γραφείο Προμηθειών του Δήμου Αλεξάνδρειας (αρμόδια υπάλληλος η κ. Κυριαζοπούλου Ευδοκία, τηλ. 23333-50138). Τυποποιημένο έντυπο οικονομικής προσφοράς και τεχνική έκθεση με αναλυτική αναγραφή του καταλόγου των υπό προμήθεια βιβλίων, διατίθεται από την αρμόδια υπηρεσία του Δήμου.

ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΡΙΟ Ο Φιλανθρωπικός μη Κερδοσκοπικός Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων Ατόμων με Ειδικές Ανάγκες Ν. Ημαθίας και το Κέντρο Κατάρτισης, Απασχόλησης και Διημέρευσης ΑμεΑ «Τα Παιδιά της Άνοιξης» θα ήθελαν να ευχαριστήσουν θερμά τον κ. Εμμανουήλ Τσιτούρα για την προσφορά του ποσού των 220 ευρώ εις μνήμη της μητέρας του Ανθίας.

6

• Ότι όλες οι εκδόσεις της αποστέλλονται δωρεάν στην πολιτική ηγεσία, σε όλες τις Βιβλιοθήκες της χώρας και σε Δήμους, Μητροπόλεις και οργανώσεις της Μακεδονίας, εφέτος δε δωρήθηκαν 4.638 αντίτυπα εκδόσεών της σε 55 Βιβλιοθήκες. • Ότι η ΕΜΣ είναι αυτοδύναμη οικονομικά, δεν χρηματοδοτείται από κρατικά κονδύλια και το έργο προς υπεράσπιση της Μακεδονίας χρηματοδοτούν οι ευγενείς χορηγοί της και τα μισθώματα των κτιρίων της τα οποία είτε της κληροδότησαν Μακεδόνες ευεργέτες είτε ανηγέρθησαν με υψηλές χορηγίες, κρατικές

ενισχύσεις και συνεισφορές όλων των Βορείων Ελλήνων. Το Περιφερειακό Συμβούλιο Κεντρικής Μακεδονίας θεωρεί άδικη, άστοχη και επικίνδυνη την ισοπεδωτική φορολογική πολιτική της κυβέρνησης που πλήττει καίρια την ΕΜΣ. Ζητά δε από την κυβέρνηση να ενισχύσει το επιστημονικό και εθνικό έργο της Εταιρίας Μακεδονικών Σπουδών, ιδιαίτερα σήμερα που με δεδομένη την οικονομική κρίση τα εθνικά θέματα απαιτούν αυξημένη επαγρύπνηση από όλους και δη από την Πολιτεία».

ΕΚΛΟΓΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟΥ ΗΜΑΘΙΑΣ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Η Εκλογική Επιτροπή του Επιμελητηρίου Ημαθίας, ανακοινώνει ότι: 1. Οι εκλογικοί κατάλογοι των μελών του Επιμελητηρίου Ημαθίας που θα πάρουν μέρος στις εκλογές της 11/12/2011, για την ανάδειξη του νέου Διοικητικού Συμβουλίου, έχουν συνταχθεί και θα εκτεθούν στα γραφεία του Επιμελητηρίου (Βέροια, Κεντρικής 3), από 14/11//2011 μέχρι και 16/11/2011. 2. Μέσα σε προθεσμία τριών (3) ημερών, δηλαδή από 17/11/2011 μέχρι και 19/11/2011, όσοι έχουν αντιρρήσεις κατά των εκλογικών καταλόγων μπορούν να υποβάλουν τις ενστάσεις τους προς την Εκλογική Επιτροπή με δικαστικό Επιμελητή. 3. Η εκδίκαση των ενστάσεων κατά των εκλογικών καταλόγων θα γίνει από την Εκλογική Επιτροπή στις 21/11/2011, ημέρα Δευτέρα και ώρα 10:00 π.μ. στα γραφεία του Επιμελητηρίου, σε δημόσια συνεδρίαση. 4. Οι επικεφαλής των συνδυασμών ή οι μεμονωμένοι υποψήφιοι, μπορούν με αίτηση τους να προμηθευτούν πρόχειρους εκλογικούς καταλόγους, μετά την κύρωση τους. Η Πρόεδρος της Εκλογικής Επιτροπής Τσομπίκου Μαρία Πρωτοδίκης Βέροιας

ΔΕΥΤΕΡΑ 07 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2011


τοπικα 

epikera@otenet.gr

Σχολή Μετεκπαίδευσης και Επιμόρφωσης Ελληνικής Αστυνομίας Βέροιας

Έγινε με ιδιαίτερη επισημότητα η τελετή αποφοίτησης 42 Αξιωματικών Αστυνόμων

Α

πό τη Σχολή Μετεκπαίδευσης και Επιμόρφωσης Ελληνικής Αστυνομίας Βόρειας Ελλάδος της Αστυνομικής Ακαδημίας (Kέντρο Επιμόρφωσης Ελληνικής Αστυνομίας), ανακοινώνεται, ΄ στις εγκαταστάσεις της Σχολής στο Πανόραμα Βέροιας, πραγματοποιήθηκε η τελετή αποφοίτησης σαράντα δύο (42) Αξιωματικών Αστυνόμων Α΄ από Υπηρεσίες της Βόρειας Ελλάδας του Τμήματος Επαγγελματικής Μετεκπαίδευσης Επιτελών Στελεχών (Τ.Ε.Μ.Ε.Σ) της 1ης εκπαιδευτικής σειράς εκπαιδευτικού έτους 2011-2012. Τα ανωτέρω Στελέχη φοίτησαν κατά το χρονικό διάστημα από 26-09-2011 έως 04-11-2011. Τα πτυχία στους αποφοιτούντες Αξιωματικούς επέδωσε ο Γενικός Επιθεωρητής Αστυνομίας Βορείου Ελλάδος Αντιστράτηγος Δημήτριος ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ. Στην τελετή η οποία πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα τελετών της Σχολής, παρευρέθησαν ο Πανοσιολογιότατος Αρχιμανδρίτης Σωφρόνιος ΦΑΚΑΣ, ο οποίος εκτέλεσε και την Δέηση, ως εκπρόσωπος του Μητροπολίτη Βεροίας, Ναούσης & Καμπανίας κ.κ. Παντελεήμων, ο Αντιπεριφερειάρχης Ημαθίας Κωνσταντίνος ΚΑΡΑΠΑΝΑΓΙΩΤΙΔΗΣ, ο Επιθεωρητής Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Βόρειας Ελλάδας Αντιστράτηγος Βασίλειος ΤΟΥΛΙΚΑΣ, ο Γενικός Αστυνομικός Διευθυντής Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας Υποστράτηγος Βασίλειος ΚΑΝΑΛΗΣ, ο Συνταγματάρχης Βασίλειος ΒΛΑΧΟΥΛΗΣ, ως εκπρόσωπος του Διοικητή του Β΄ Σώματος Στρατού, ο Δήμαρχος Αλεξάνδρειας Φώτιος ΔΗΜΗΤΡΙΑΔΗΣ, ο Ταξίαρχος Περικλής ΚΟΥΡΟΥΒΑΣΙΛΗΣ Υποδιοικητής 1ης Μεραρχίας Πεζικού, ο Διοικητής Πυροσβεστικής υπηρεσίας Βέροιας Πύραρχος Διονύσιος ΣΥΝΤΙΛΑΣ, ο Διευθυντής Αστυνομικής Διεύθυνσης Κοζάνης, Αστυνομικός Διευθυντής Γεώργιος ΚΑΡΑΪΤΣΗΣ, ο Αναπληρωτής Διευθυντής Αστυνομικής Διεύθυνσης Ημαθίας, Αστυνομικός Διευθυντής Δημήτριος ΣΤΡΑΦΙΩΤΗΣ, ο Πρόεδρος της Ένωσης Αξιωματικών Κεντρικής Μακεδονίας Αστυνομικός Υποδιευθυντής Κωνσταντίνος ΝΟΥΡΑΚΗΣ, ο Αντιδήμαρχος Τεχνικών και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης Δήμου Βέροιας Αριστομένης

ΛΑΖΑΡΙΔΗΣ, ο Αντιδήμαρχος Πολιτικής Προστασίας και Συγκοινωνιών Δήμου Βέροιας Νικόλαος ΜΩΥΣΙΑΔΗΣ, ο Αντιδήμαρχος Αλεξάνδρειας Νικόλαος ΓΚΑΒΑΡΔΙΝΑΣ. Ο Γενικός Επιθεωρητής Αστυνομίας Βορείου Ελλάδος Αντιστράτηγος Δημήτριος ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ, μεταξύ των άλλων στο χαιρετισμό του στους Αξιωματικούς επισήμανε ότι: «Σας μεταφέρω τον θερμό χαιρετισμό του Υφυπουργού Γενικής Γραμματείας Προστασίας του Πολίτη και του Αρχηγού της Ελληνικής Αστυνομίας και σας διαβεβαιώνω ότι αισθάνομαι ιδιαίτερη χαρά και τιμή που παρίσταμαι στην τελετή απονομής των πτυχίων στους σπουδαστές του Τμήματος Επαγγελματικής Μετεκπαίδευσης Επιτελών – Στελεχών (Τ.Ε.Μ.Ε.Σ.) του εκπαιδευτικού έτους 2010-2011. Σήμερα η Ελληνική Αστυνομία καλείται να λειτουργήσει σ’ ένα διαφορετικό περιβάλλον ασφάλειας, σ’ ένα παγκοσμιοποιημένο περιβάλλον που χαρακτηρίζεται από ασύμμετρες και μη απειλές, από ρευστότητα, από αλλαγή στα ποιοτικά χαρακτηριστικά της εγκληματικότητας, από νέα τυπολογία στο οργανωμένο έγκλημα. Η Ασφάλεια σήμερα δεν περιορίζεται στην παραδοσιακή της ανάλυση, αλλά στην ευρύτερη διάσταση, ως βασική συνιστώσα για τη σταθερότητα, την οικονομική ανάπτυξη, την προστασία των ανθρωπίνων

7

δικαιωμάτων, την προστασία του περιβάλλοντος και γενικά κάθε αξίας που παράγει την ανθρώπινη ευημερία και πρόοδο. Η ασφάλεια πλέον μας αφορά όλους, τη διεθνή κοινότητα, τα κράτη, τις κυβερνήσεις, τις κοινωνίες και τους πολίτες. Η ασφάλεια ως κοινωνικό και ατομικό αγαθό χρειάζεται καθημερινή επιβεβαίωση. Η Ελληνική Αστυνομία απαντά στη νέα αυτή πραγματικότητα, σχεδιάζοντας και εφαρμόζοντας μία σύγχρονη Αντεγκληματική πολιτική σε στρατηγικό και τακτικό επίπεδο. Η Ελληνική Αστυνομία με εφόδια το τετράπτυχο Τεχνογνωσία-ΜεθοδικότηταΕξοπλισμός-Διαρκής Εκπαίδευση, δίνει τη δική της δυναμική απάντηση, με συνέπεια η πατρίδα μας να είναι μία από τις ασφαλέστερες χώρες του κόσμου, με τα χαμηλότερα ποσοστά εγκληματικότητας μεταξύ των κρατών της Ευρωπαϊκής Ένωσης αλλά και διεθνώς. Τα αποτελέσματα αυτά δεν είναι τυχαία. Είναι προϊόν συστηματικής δουλειάς, οργάνωσης και λειτουργίας ενός πειθαρχημένου συνόλου, του προσωπικού της Αστυνομίας, που με υψηλό αίσθημα ευθύνης και αφοσίωσης στο καθήκον, προσφέρει τις υπηρεσίες του στο κοινωνικό σύνολο κάτω από αντίξοες πολλές φορές συνθήκες. Κυρίες και Κύριοι Αστυνόμοι: Εσείς αποτελείται τη σπονδυλική στήλη του σώματος των Αξιωματικών και θα πλαισιώσετε από θέσεις Διοίκησης πλέον, τις πιο νευραλγικές Υπηρεσίες του οργανωτικού σχήματος και θα πρέπει: 1. Να θέσετε ως πρώτη προτεραιότητα τη βελτίωση της απόδοσης και της αποτελεσματικότητας του προσωπικού σας. 2. Ενδιαφερθείτε για την επίλυσης των προβλημάτων Αστυνομικής αρμοδιότητας των κατοίκων της περιοχής ευθύνης σας. Μην αφήνετε περιθώρια εμφάνισης αυτόκλητων συνηγόρων υπεράσπισης των δικαιωμάτων των πολιτών. Μην επιτρέπετε σε κανέναν να ασελγεί σε βάρος του σώματος της Αστυνομίας - να αμαυρώνει την εικόνα της – να πλήττει τη σχέση της

ΔΕΥΤΕΡΑ 07 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2011

αμοιβαίας κατανόησης και εμπιστοσύνης Αστυνομίας και Πολιτών που με τόσο κόπο οικοδομήθηκε τα τελευταία χρόνια. 3. Να επιζητήσετε μια καλύτερη συνεργασία με τους τοπικούς φορείς και υπηρεσίες – με τα Μ.Μ.Ε. και τους Πολίτες σε ζητήματα νομικού πολιτισμού και κοινωνικής υπευθυνότητας με στόχο την ενημέρωση και ευαισθητοποίηση τους και τη δημιουργία ενός πιο θετικού περιβάλλοντος όπου η Αστυνομία θα μπορεί να ανταποκριθεί πιο αποτελεσματικά στην αποστολή της. 4. Να καταστήσετε σαφές σε κάθε κατεύθυνση ότι πολλά προβλήματα για τα οποία εγκαλείται η Αστυνομία (πολιτική βία, ναρκωτικά, κ.λ.π.) έχουν βαθιές κοινωνικές προεκτάσεις και ΔΕΝ αντιμετωπίζονται – ΔΕΝ επιλύνονται ΜΟΝΟ με Αστυνομικά μέτρα. Απαιτείται ενεργοποίηση και δραστηριοποίηση και των υπολοίπων συναρμόδιων Υπουργείων – Φορέων και Υπηρεσιών αλλά και η συμβολή των ενεργών πολιτών. Κυρίες και Κύριοι Αστυνόμοι: Να εκτελείτε τα καθήκοντά σας με σύνεση – θάρρος – αποφασιστικότητα – αντικειμενικότητα – επαγγελματισμό και με γνώμονα την ΑΡΧΗ ΤΗΣ ΝΟΜΙΜΟΤΗΤΑΣ και να είστε βέβαιοι ότι η Πολιτεία και οι πολίτες θα αναγνωρίσουν το έργο σας. Να είστε υπερήφανοι για την αποστολή σας για τα ιδανικά και τις αξίες που υπηρετείτε στο Σώμα της Ελληνικής Αστυνομίας. Η Ελληνική κοινωνία δικαιούται μία Αστυνομία ικανή, σύγχρονη, αποτελεσματική, ανοιχτή στην κοινωνία, δίπλα στον πολίτη, με ανθρώπινο πρόσωπο και νόμιμη δράση καταξιωμένη στη συνείδηση του λαού. Τέλος θέλω να ευχαριστήσω τη Διοίκηση της Σχολής – τους επιστήμονες καθηγητές και συναδέλφους για την σημαντική συμβολή τους στην επιτυχή ολοκλήρωση των σπουδών των Αστυνόμων και την παροχή γνώσεων υψηλού επιπέδου έτσι ώστε να ανταποκριθούν στο δύσκολο έργο που αναλαμβάνουν, και ευχήθηκε καλή σταδιοδρομία, με


τοπικα

Καθημερινη ΕφημερΙδα της κεντρικησ μακεδονιασ | τευχοσ 669

Σχολή Μετεκπαίδευσης και Επιμόρφωσης Ελληνικής Αστυνομίας Βέροιας

Έγινε με ιδιαίτερη επισημότητα η τελετή αποφοίτησης 42 Αξιωματικών Αστυνόμων υγεία, ευτυχία, ατομική και οικογενειακή. Ο Διοικητής της Σχολής Αστυνομικός Διευθυντής Γεώργιος ΧΑΤΖΗΒΑΣΙΛΕΙΑΔΗΣ μεταξύ των άλλων στην Ημερήσια Διαταγή προς τους αποφοιτούντες Αξιωματικούς επισήμανε ότι: «……Αγαπητοί συνάδελφοι, Ως Διοικητής της Σχολής Μετεκπαίδευσης και Επιμόρφωσης Βόρειας Ελλάδας του νέου σύγχρονου Κέντρου Επιμόρφωσης της Ελληνικής Αστυνομίας, με ιδιαίτερη χαρά σας καλωσορίζω εδώ στην περιοχή Πανόραμα, της Βέροιας, στη σημερινή εκδήλωση αποφοίτησης (42) Αστυνόμων Α΄ της πρώτης εκπαιδευτικής σειράς μετεκπαιδευομένων αξιωματικών της Ελληνικής Αστυνομίας, που αποφοιτά σήμερα. Οι Αστυνόμοι προέρχονται από περιοχές της Βόρειας Ελλάδας (Θεσσαλία, Μακεδονία, Θράκη, Ήπειρο) οι οποίοι μετά την επιτυχή ολοκλήρωση των σπουδών τους στο Τμήμα Επαγγελματικής Μετεκπαίδευσης Επιτελών Στελεχών, θα επανέλθουν στην ενεργό δράση της υπηρεσίας για τη δύσκολη μάχη στην καθημερινή αντιμετώπιση της εγκληματικότητας και των προβλημάτων της κοινωνίας…. ….Αγαπητοί συνάδελφοι, Η Υπηρεσία γνωρίζοντας ότι για να ανταποκριθείτε με αξιώσεις στα καθήκοντα σας, επιβάλλεται να έχετε μια άρτια επαγγελματική κατάρτιση, σας προσέφερε το πρόγραμμα σπουδών

της Ακαδημίας, με πρώτιστο στόχο και σκοπό τη συμπλήρωση της επαγγελματικής και νομικής μόρφωσής σας, τη συζήτηση και ανάλυση των προβλημάτων που ανακύπτουν κατά την άσκηση των καθηκόντων σας, την έρευνα, μελέτη και ενημέρωση σε σύγχρονα και γενικότερα θέματα που σχετίζονται με τη διοίκηση του προσωπικού και τον επιτελικό σχεδιασμό καθώς και σε θέματα επικοινωνίας, Σχέσεων Κράτους – Πολίτη…. Σύντομα, ως Ανώτεροι Αξιωματικοί θα κληθείτε να αναλάβετε τη Διοίκηση διαφόρων ειδικών και μη αστυνομικών υπηρεσιών. Στη διεθνοποιημένη κοινωνική μας πραγματικότητα, το έγκλημα έχει προ πολλού ξεπεράσει τα εθνικά σύνορα και όρια, έχει σύνθετη μορφή και υφή τόσο από πλευράς εμπλεκομένων εγκληματιών (διαδίκτυο-διεθνή συνδικάτα, οργανωμένο έγκλημα, τρομοκρατία) όσο και από πλευράς μεθόδων και μέσων δράσης. Σ’ αυτή τη νέα πραγματικότητα καλείστε να προσφέρετε τις γνώσεις και την εμπειρία σας. Καλείστε να δώσετε λύση σε σύνθετα προβλήματα που δεν άπτονται μόνο του αστυνομικού σας ρόλου αλλά πολλές φορές έχουν ευρύτερο κοινωνικό χαρακτήρα και αντίκτυπο. Επωμίζεστε τη μεγάλη ευθύνη, να διαχειρίζεστε την εξουσία που σας παρέχει η πολιτεία, εφαρμόζοντας το νόμο, προς πάσα κατεύθυνση, έχοντας

8

οδηγό το Σύνταγμα, με τους περιορισμούς και τις υποχρεώσεις που αυτό επιβάλλει. Στόχος σας πρέπει να είναι πάντα η προστασία των δημοκρατικών θεσμών, τόσο από τον κίνδυνο κατάχρησης της εξουσίας όσο και από τον εξίσου σημαντικό κίνδυνο κατάχρησης της ελευθερίας. Το επιτακτικό μήνυμα που η κοινωνία απευθύνει στην Αστυνομία σήμερα είναι να γίνουμε καλύτεροι και αποτελεσματικότεροι. Σε μας ανήκει η υποχρέωση να θωρακίσουμε τους πολίτες και να τους εμφυσήσουμε το αίσθημα ασφάλειας, κοινωνικής ηρεμίας και γαλήνης. Αυτό είναι εφικτό μόνο εάν επιτελούμε με αφοσίωση το καθήκον μας, εάν κρατούμε ζωντανή τη διάθεσή και το ενδιαφέρον μας για συνεχή επιμόρφωση και ενημέρωση, για γνώση των νέων τεχνολογιών, των νέων μεθόδων και τεχνικών αντιμετώπισης της εγκληματικότητας. Είναι εφικτό μόνο με τη συνεχή βελτίωση της παροχής υπηρεσιών προς τον πολίτη, με την αμερόληπτη και δίκαιη άσκηση των καθηκόντων μας, με τις αποφασιστικές ενέργειες μας που δε θα επιτρέπουν σκιές και έκνομες συμπεριφορές. Σε ένα κόσμο που διαρκώς μεταβάλλεται σήμερα, με τις ραγδαίες εξελίξεις της τεχνολογίας, με τη διεθνοποίηση του εγκληματικού φαινομένου, με τις μετακινήσεις πληθυσμών, με την όλο και αυξανόμενοι απαίτηση από την κοινωνία για περισσότερη ασφάλεια, οι αξιωματικοί της Ελληνικής Αστυνομίας πρέπει να μπορούν να ανταποκρίνονται στις σύγχρονες αυτές προκλήσεις με επαγγελματική επάρκεια, ήθος και αίσθημα δικαίου. Δύο είναι τα κύρια χαρακτηριστικά του αστυνομικού επαγγέλματος: η διαχείριση του απρόβλεπτου και το ασυγχώρητο του λάθους. Συνεπώς το μόνο αντίμετρο που μπορούμε να προτάξουμε στους αρνητικούς παράγοντες είναι η κατάλληλη, μέσω της εκπαίδευσης, επιχειρησιακή, θεωρητική, αλλά και ψυχολογική προετοιμασία του προσωπικού, που θα του επιτρέπει κάθε φορά να προσαρμόζεται και να αντιδρά με επιτυχία σε κάθε περιστατικό. Είμαι βέβαιος ότι η άριστη επιλογή του έμπειρου, αξιόλογου και υψηλών επιστημονικών προδιαγραφών διδακτικού προσωπικού, που στην πλειοψηφία του απαρτίζεται από διακεκριμένους καθηγητές του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου

ΔΕΥΤΕΡΑ 07 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2011

Θεσσαλονίκης, του Πανεπιστημίου Μακεδονίας, ανώτατους Δικαστικούς Λειτουργούς, ανώτατους και ανώτερους Αξιωματικούς του Σώματος, με πλούσια εμπειρία στο αντικείμενό τους, καθώς και η Σχολή με τη συνεχή φροντίδα και επίβλεψή της, επιτέλεσαν επάξια την αποστολή τους και σας έδωσαν όλα εκείνα τα εφόδια, τα οποία αξιοποιώντας τα θα πετύχετε στη δύσκολη αποστολή σας . Σήμερα, με την αποφοίτησή σας από τη Σχολή επανέρχεστε στην ελληνική κοινωνία, με περισσότερες δεξιότητες και πιο σύγχρονοι Αξιωματικοί, προσωπικότητες με μεγαλύτερη ευρύτητα σκέψης, που κατά την άσκηση του λειτουργήματος σας, δεν θα λησμονείται ποτέ να έχετε ως γνώμονα των ενεργειών σας, το γνωμικό του φιλόσοφου Αγάθωνα:« Τον άρχοντα τριών δει μέμνησθαι: πρώτος μεν ότι ανθρώπων άρχει, δεύτερον ότι κατά νόμους άρχει και τρίτον ότι ουκ αεί άρχει»……. ……..Θα ήθελα εκ βαθέων να ευχαριστήσω τους αξιότιμους καθηγητές και όλο το διδακτικό και διοικητικό προσωπικό της Σχολής για τη συμβολή τους στην επιτυχία του νέου και καινοτόμου προγράμματος Σπουδών. Τη φετινή χρονιά δόθηκε βαρύτητα σε νέες θεματικές ενότητες με έμφαση στην περιπτωσιολογική σπουδή (case study), παράλληλα με την πρακτική άσκηση θεματικών ενοτήτων από ομάδες εργασίας των σπουδαστών για την καλύτερη κατανόηση και εφαρμογή στην πράξη, των διδασκόμενων ενοτήτων. Καθώς επίσης, μείζονος εκπαιδευτικής και παιδαγωγικής σημασίας ήταν, και η διαδικασία, για την πρακτική βίωση των διαφόρων θεματικών ενοτήτων των ομαδικών εργασιών από μικρές ομάδες εργασίας Αξιωματικών, γεγονός που έδωσε τη δυνατότητα στους σπουδαστές να αποκτήσουν, πλούσια εκπαιδευτική, παιδαγωγική και μαθησιακή εμπειρία. …. ……Αγαπητοί συνάδελφοι, θα ήθελα να σας συγχαρώ και να σας ευχαριστήσω θερμά για την άψογη και αγαστή συνεργασία μας. Όλοι ανεξαιρέτως δείξατε ιδιαίτερη αγάπη και ζήλο για μάθηση, σοβαρότητα και υπευθυνότητα στα εκπαιδευτικά σας καθήκοντα. Από βάθους καρδιάς εύχομαι η μελλοντική σας πορεία, οικογενειακή και επαγγελματική να είναι γεμάτη υγεία, αγάπη και προκοπή.»


τοπικα

epikera@otenet.gr

Mέχρι τις 31 Μαρτίου 2012 αλλαγές στους συνεταιρισμούς Τι λέει η εγκύκλιος του Υπουργείου

Δ

ιορία μέχρι τις 31 Μαρτίου 2012 σε όλες τις συνεταιριστικές οργανώσεις δίνει εγκύκλιος του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης, ώστε να αυξήσουν το συνεταιριστικό τους κεφάλαιο πάνω από τα 30.000 ευρώ. Η διευκρινιστική εγκύκλιο σχετικά με την εφαρμογή των διατάξεων του νέου νόμου 4015/2011 για τις συλλογικές οργανώσεις του αγροτικού τομέα και ειδικά για τους συνεταιρισμούς, εκδόθηκε στις 31/10/2011 από τη Διεύθυνση αγροτικού συνεργατισμού και ομαδικών δραστηριοτήτων και προβλέπει ότι οι πρωτοβάθμιοι συνεταιρισμοί έχουν την δυνατότητα να προβούν σε αρχαιρεσίες είτε σύμφωνα με τα καταστατικά τους, είτε μέχρι τις 30/6/2012, πάντοτε όμως εφαρμόζοντας τις διατάξεις του Ν. 4015/2011, ειδικά όσον αφορά την παρουσία δικαστικού λειτουργού κατά την διεξαγωγή αρχαιρεσιών. Ολόκληρη η εγκύκλιος έχει ως εξής: Εφαρμογή του ν.4015/2011 Στις 21-9-2011 τέθηκε σε ισχύ ο ν.4015 (ΦΕΚ Α 210 21.9.2011) «Θεσμικό πλαίσιο για τους αγροτικούς συνεταιρισμούς, τις συλλογικές οργανώσεις και την επιχειρηματικότητα του αγροτικού κόσμου Οργάνωση της εποπτείας του Κράτους». Η διαβάθμιση των Αγροτικών Συνεταιριστικών Οργανώσεων (ΑΣΟ) που προέβλεπε ο ν.2810/2000 παύει να ισχύει και καθιερώνεται μόνο ο πρωτοβάθμιος Αγροτικός συνεταιρισμός (ΑΣ). Ειδικότερα οι δευτεροβάθμιες ΑΣΟ, δηλαδή οι Ενώσεις Αγροτικών Συνεταιρισμών (ΕΑΣ), οι Κοινοπραξίες Αγροτικών Συνεταιριστικών Οργανώσεων (ΚΑΣΟ), οι τριτοβάθμιες ΑΣΟ δηλαδή οι Κεντρικές Συνεταιριστικές Ενώσεις (ΚΕΣΕ), καθώς επίσης και οι Συνεταιριστικές Εταιρείες (ΣΕ) ανώνυμες και ΕΠΕ μετατρέπονται σε μορφές των νέων Συλλογικών Αγροτικών Οργανώσεων, όπως συγκεκριμενοποιείται παρακάτω. Οι διατάξεις του ν.4015/2011 που πρέπει να επισημανθούν για κοινή στάση όλων των σχετικών υπηρεσιών και παραγόντων του συνεταιριστικού κινήματος καθώς και οι αναγκαίες μετατροπές για την εφαρμογή του ανωτέρω νόμου, είναι οι ακόλουθες: 1. Μετατροπή ΕΑΣ, ΚΑΣΟ, ΚΕΣΕ και ΣΕ Για τη μετατροπή των ΕΑΣ, ΚΑΣΟ, ΚΕΣΕ και ΣΕ, ο ν.4015/2011 προβλέπει τα εξής: Οι υφιστάμενες κατά την έναρξη ισχύος του ν.4015/2011 ΕΑΣ, πρέπει να μετατραπούν σε ΑΣ ή Αγροτικές Εταιρικές Συμπράξεις (ΑΕΣ). Οι ΚΑΣΟ και ΚΕΣΕ των άρθρων 30 και 29 αντιστοίχως του ν.2810/2000 μετατρέπονται σε κλαδικούς ΑΣ ή σε ΑΕΣ. Οι ΕΑΣ και ΚΑΣΟ που είναι αναγνωρισμένες ως Ομάδες Παραγωγών (ΟΠ) μετατρέπονται σύμφωνα με τα οριζόμενα στο ν.4015/2011. Το νέο νομικό πρόσωπο που θα προκύψει εκ της προσαρμογής, διατηρεί το ΑΦΜ του αναγνωρισμένου ως ΟΠ νομικού προσώπου (ΕΑΣ ή ΚΑΣΟ) και είναι καθολικός διάδοχος αυτού σε

όλα τα δικαιώματα και υποχρεώσεις του, συμπεριλαμβανομένων των επιχειρησιακών προγραμμάτων της ΟΠ και των λοιπών απαιτήσεων που απορρέουν από την αναγνώριση ως ΟΠ. Οι ΣΕ, ανώνυμες και ΕΠΕ, του άρθρου 32 του ν.2810/2000, μετατρέπονται σε ΑΕΣ, εφόσον στη μετοχική τους σύνθεση μετέχουν κατά πλειοψηφία ΑΣ του ν.4015/2011. 2. Συγκρότηση ΑΕΣ Οι ΑΕΣ, όπως ορίζονται στο άρθρο 1, περίπτ. ε του ν.4015/2011, έχουν τη νομική μορφή της ανώνυμης εταιρίας. Μέλη (μέτοχοι) τους είναι ΑΣ κατά πλειοψηφία. Σύμφωνα με το άρθρο 6, παρ. 1, του ν.4015/2011 οι ΑΣ και οι ΟΠ δύνανται να συγκροτούν ΑΕΣ. Επίσης, ΑΕΣ μπορούν να συγκροτούν και ΑΕΣ μεταξύ τους ή ΑΕΣ με ΑΣ ή/και ΟΠ. 3. Παράταση θητείας ΔΣ- Αρχαιρεσίες- Παρουσία δικαστικού λειτουργού Η μετατροπή των ΕΑΣ συντελείται με απόφαση της γενικής συνέλευσης των μελών της. Για τους σκοπούς της άνω μετατροπής, παρατείνεται αναλόγως (δηλαδή για όσον χρόνο απαιτεί η διαδικασία της συγχώνευσης – μετατροπής) η θητεία των υφισταμένων διοικήσεων των ΕΑΣ έως την εκλογή των νέων οργάνων του προκύπτοντος από τη συγχώνευση και μετατροπή ΑΣ ή ΑΕΣ. Για τους ίδιους σκοπούς παρατείνεται η θητεία και των αντιπροσώπων, οι οποίοι συγκροτούν την γενική συνέλευση της ΕΑΣ. Η παράταση αυτή σύμφωνα με το άρθρο 19 παρ. 6 εδάφ. γ και άρθρο 18 παρ. 9 λήγει την 30η Ιουνίου 2012. Η προθεσμία αυτή, μπορεί μετά από πρόταση της Εποπτικής Αρχής (άρθρο 2 παρ. 3) να παραταθεί με απόφαση του Υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων μόνο μία φορά και για χρονικό διάστημα μέχρι έξι (6) μήνες (άρθρο 18 παρ. 10). Τα ανωτέρω ισχύουν και για τις ΚΑΣΟ, ΚΕΣΕ και ΣΕ. Η έως την 30η Ιουνίου 2012 παράταση της θητείας των ΔΣ αφορά και τους ΑΣ οι οποίοι θα προέλθουν από τη συγχώνευση και μετατροπή των ΕΑΣ καθώς και τους ΑΣ οι οποίοι υφίστανται και λειτουργούν κατά την έναρξη ισχύος του νόμου. Όμως δύνανται, μετά την έναρξη ισχύος του ν.4015/2011 και εφόσον λήγει η θητεία των μελών των ΔΣ τους και αποφασιστεί από τα αρμόδια καταστατικά τους όργανα, να διενεργήσουν αρχαιρεσίες, σύμφωνα με τις διατάξεις του ν. 4015/2011, δηλαδή με τον διορισμό - παρουσία δικαστικού λειτουργού που δεν προβλεπόταν με το ν.2810/2000. Με αυτό τον τρόπο, πληρούν το τέταρτο κριτήριο του άρθρου 4, παρ.3 για την πρώτη εγγραφή στο Μητρώο. Για το διορισμό δικαστικού λειτουργού οι ΑΣ πρέπει να απευθυνθούν στα Πρωτοδικεία της έδρας τους, και να ζητήσουν με έγγραφη αίτησή τους το διορισμό του από τον Πρόεδρο Πρωτοδικών. Στη Γενική Συνέλευση μετέχουν όλα τα μέλη που έχουν εκπληρώσει όλες τις ληξιπρόθεσμες οικονομικές τους υποχρεώσεις προς το συνεταιρισμό. Σε περιπτώσεις ΑΣ με μεγάλο αριθμό μελών μπορεί στο καταστατικό τους να προβλέπεται αντιπροσω-

9

πευτική Γενική Συνέλευση, τα μέλη της οποίας εκλέγονται με άμεση ψηφοφορία μεταξύ των μελών του ΑΣ (άρθρο 16, παρ. 7, περίπτ. 1). 4. Εγγραφή στο Μητρώο: Η πρώτη εγγραφή των ΑΣ και ΕΑΣ στο Μητρώο διενεργείται με αίτηση που υποβάλλεται στον ιστότοπο του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων μέσα σε προθεσμία τριών (3) μηνών από τη δημοσίευση του ν.4015/2011. Με την αίτηση πρώτης εγγραφής οι ΑΣ και ΕΑΣ υποχρεούνται να υποβάλουν τα οριζόμενα στο άρθρο 4 παρ. 3 του ν.4015/2011: α) αντίγραφο του καταστατικού του και βεβαίωση εγγραφής στο αρμόδιο Ειρηνοδικείο, β) ετήσιο κύκλο εργασιών κατά την τελευταία τριετία με βάση τις αντίστοιχες οικονομικές εκθέσεις ή των ετών λειτουργίας του, αν ο ΑΣ και η ΕΑΣ έχουν ιδρυθεί μέσα στην τελευταία τριετία, γ) αριθμό μελών, δ) πρακτικό των πρόσφατων αρχαιρεσιών για την ανάδειξη διοίκησης, επικυρωμένο από αρμόδιο δικαστικό λειτουργό. Εφόσον οι υφιστάμενοι κατά την έναρξη ισχύος του ν. 4015/2011 ΑΣ και ΕΑΣ, δεν υποβάλλουν αίτηση πρώτης εγγραφής, τίθενται σε καθεστώς εκκαθάρισης, σύμφωνα με την παρ. 5 του άρθρου 4 του ν. 4015/2011, εκτός εάν το αργότερο έως την 31η Μαρτίου 2012 αποφασίσουν τη συγχώνευσή τους με άλλο ενεργό ΑΣ ή τη συγχώνευση τους σε ΑΣ, σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 19 του ν. 4015/2011. Πρότυπο της αίτησης εγγραφής στο Μητρώο και οδηγίες για τη συμπλήρωσή της θα αναρτηθούν σύντομα στον ιστότοπο του ΥΠΑΑΤ, έπειτα και από τη δημοσίευση σχετικής Υπουργικής Απόφασης για τη μορφή, περιεχόμενο και τήρηση του Μητρώου Συλλογικών Αγροτικών Οργανώσεων. 5. Εκλογικές διαδικασίες ΠΑΣΕΓΕΣ Με το άρθρο 7, παρ. 1 και 7 του ν.4015/2011, ορίστηκαν τα εξής: Η Πανελλήνια Συνομοσπονδία Ενώσεων Γεωργικών Συνεταιρισμών (ΠΑΣΕΓΕΣ) αποτελεί την εθνική συντονιστική οργάνωση των ΣΑΟ και δεν έχει εμπορική ιδιότητα. Μέλη της ΠΑΣΕΓΕΣ είναι μόνο οι Αγροτικοί Συνεταιρισμοί. Η Γενική Συνέλευση και το Διοικητικό Συμβούλιο της ΠΑΣΕΓΕΣ εκλέγεται από Πανελλήνιο Συνέδριο Αντιπροσώπων, το οποίο συνέρχεται για τον σκοπό αυτό το αργότερο κάθε τέσσερα (4) έτη. Η εκλογή των Αντιπροσώπων γίνεται από τους ΑΣ με καθολική ψηφοφορία των μελών τους. Το μέτρο για την εκλογή των Αντιπροσώπων ορίζεται στους πεντακόσιους (500) εγγεγραμμένους και οικονομικά εντάξει ψηφοφόρους για κάθε αντιπρόσωπο. Αν σε

ΔΕΥΤΕΡΑ 07 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2011

έναν ή περισσότερους ΑΣ τα μέλη είναι λιγότερα από 500, η ΠΑΣΕΓΕΣ ορίζει τους ΑΣ που θα συμπληρώσουν το συγκεκριμένο αριθμό και ρυθμίζει τα της εκλογής. Οι εκλογικοί κατάλογοι καταρτίζονται με ευθύνη της ΠΑΣΕΓΕΣ και οριστικοποιούνται το αργότερο ένα (1) μήνα πριν από τη διενέργεια της ψηφοφορίας για την εκλογή των Αντιπροσώπων. Με την διάταξη του άρθρου 18 παρ. 9, ορίστηκε ότι μέχρι την 30η Ιουνίου 2012, οι ΑΣ και η ΠΑΣΕΓΕΣ, θα πρέπει να έχουν ολοκληρώσει τη διαδικασία εκλογής των οργάνων τους. Συνεπώς, για τη διευκόλυνση της ολοκλήρωσης της διαδικασίας των εκλογών των ΑΣ εντός των νομίμων προθεσμιών, προτείνεται οι ΑΣ να έχουν πραγματοποιήσει μέχρι το τέλος Μαΐου 2012 την εκλογή των διοικητικών και εποπτικών συμβουλίων τους. Φυσικά πρόσωπα που είναι ταυτόχρονα μέλη σε περισσότερους ΑΣ εγγράφονται στους οικείους εκλογικούς καταλόγους με μία μόνο από τις ανωτέρω ιδιότητες και μπορεί να έχουν μόνο μία ψήφο. Για την εκλογή των Αντιπροσώπων στο πανελλήνιο συνέδριο της ΠΑΣΕΓΕΣ, προεδρεύει της αντίστοιχης εφορευτικής επιτροπής δικαστικός λειτουργός, ο οποίος διορίζεται από τον κατά τόπον αρμόδιο Πρόεδρο Πρωτοδικών. 6. Γενικές επισημάνσεις Εφιστάται η προσοχή στις συνεταιριστικές οργανώσεις με συνεταιριστικό κεφάλαιο τους κατώτερο των τριάντα χιλιάδων ευρώ (30.000), ότι πρέπει να το συμπληρώσουν μέχρι την 31η Μαρτίου 2012 (άρθρο 18 παρ.1). Επίσης σύμφωνα με το άρθρο 19 παρ. 4 απαγορεύεται η εκποίηση κάθε ακινήτου των ΕΑΣ που αποφασίζουν την μετατροπή τους, έως και την ολοκλήρωση της διαδικασίας μετατροπής τους. Σύμφωνα με το άρθρο 19, παρ 3, περιπτ. (γγ), για τις ΕΑΣ που θα τεθούν υπό εκκαθάριση δεν ισχύει η απαγόρευση εκποίησης κάθε ακινήτου τους που προβλέπει η παρ 4 του ίδιου άρθρου. Οι χρησιμοποιούμενες αποκλειστικά για ανάγκες της αγροτικής παραγωγής εγκαταστάσεις της ΕΑΣ που ζητά την υπαγωγή της σε καθεστώς εκκαθάρισης μισθώνονται κατά προτεραιότητα και για χρονικό διάστημα έως και δέκα έτη από ΣΑΟ, οι οποίες αναπτύσσουν όμοια ή ανάλογη παραγωγική δραστηριότητα στην εδαφική επικράτεια της ΕΑΣ.


αθλητικα

Καθημερινη ΕφημερΙδα της κεντρικησ μακεδονιασ | τευχοσ 669

ΕΠΣΗ - ΜΙΚΤΕΣ ΗΜΑΘΙΑΣ: Ρεπό έχουν όλες οι ΕΠΣ την Τετάρτη

Τ

ο προγραμματισμένο ρεπό τους έχουν όλες οι Ενώσεις την Τετάρτη 9 Νοεμβρίου, για το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα ΕΠΟ Εθνικών Ομάδων Good League ΟΠΑΠ. Οι Μικτές της Ημαθίας οι οποίες ξεκίνησαν με το δεξί τις υποχρεώσεις τους, κερδίζοντας ως γνωστόν τις ομάδες των Γρεβενών με το ίδιο σκορ 2-0, θα δώσουν φιλικά παιχνίδια την προηγούμενη μέρα, Τρίτη 8 Νοεμβρίου, στο ενωσιακό γήπεδο των Παλατιτσίων. ΓΕΥΜΑ ΣΤΟΥΣ ΝΙΚΗΤΕΣ Να επισημάνουμε πως μετά το τέλος των αγώνων στα Γρεβενά, κατά την επιστροφή, ο πρόεδρος της ΕΠΣΗ κ. Καραμελίδης, που σημειωτέον ακολουθεί ανελλιπώς τις εκδηλώσεις των Μικτών ομάδων, παρέθεσε γεύμα στους παίκτες των δυο ομάδων και το προπονητικό team, για τις πολύ καλές εμφανίσεις και τις νίκες που σημείωσαν οι ομάδες μας, σε γνωστή ταβέρνα, μέσα σε ένα όμορφο οικογενειακό κλίμα. ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΡΙΟ ΤΗΣ ΕΠΣΗ Το Δ.Σ. της Ένωσης Ποδοσφαιρικών Σωματείων Ημαθίας, ευχαριστεί δημοσίως τον χειρούργο Ιατρό, πρώην Διαιτητή Ποδοσφαίρου της Ένωσής μας και Ιατρό των Μικτών ομάδων, κ. Αλεξίου Ιωάννη, για την προσφορά υπηρεσιών προς την ΕΠΣΗ, με την παρουσίαση ημερίδας, προς τους Διαιτητές του Συνδέσμου μας, που έγινε την Δευτέρα 31/10 στην αίθουσα εκδηλώσεων της Ένωσής, με θέμα την

παροχή πρώτων βοηθειών στους αγωνιστικούς χώρους, όπου στο τέλος δόθηκαν και οδηγίες σχετικά με αντιμετώπιση τέτοιων περιστατικών. ΦΙΛΙΚΑ ΚΑΙ ΕΠΙΒΡΑΒΕΥΣΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΠΣΗ, ΣΤΗΝ ΟΜΑΔΑ ΤΗΣ ΑΓΙΑΣ ΒΑΡΒΑΡΑΣ Την Τρίτη 8 Νοεμβρίου στις 3.30 μμ η Μικτή ομάδα των Παίδων της ΕΠΣΗ, θα αντιμετωπίσει σε φιλικό παιχνίδι, την ομάδα της Ακαδημίας Βέροιας. Στη συνέχεια στις 5.00 μμ η ομάδα της Μικτής Νέων θα τεθεί αντιμέτωπη με την ομάδα της Αγίας Βαρβάρας. Και οι δυο αγώνες θα είνα διάρκειας δυο 30/λέπτων ημιχρόνων. Μετά το τέλος του αγώνα Μικτής Νέων και Αγίας Βαρβάρας, η Διοίκηση της ΕΠΣ Ημαθίας δια του προέδρου της κ. Καραμελίδη (στην φωτογραφία διακρίνεται με τον πρόεδρο της ΕΠΟ κ. Σοφοκλή Πιλάβιο) και η Τεχνική επιτροπή Μικτών ομάδων, θα παραθέσει γεύμα στην Διοίκηση και τους αθλητές της Αγίας Βαρβάρας, σε γνωστή ταβέρνα στα Ασώματα, σαν ελάχιστη επιβράβευση για όσα κάνουν οι παίκτες τους, κάθε Σάββατο που αγωνίζεται η ομάδα τους και ανεξάρτητα από το αποτέλεσμα του αγώνα που προηγείται, φροντίζοντας να αφήνουν καθαρό τον χώρο των αποδυτηρίων και τον περιβάλλοντα χώρο από τυχόν «σκουπίδια» που δημιουργούν οι ίδιοι. Τέτοιες συμπεριφορές ομάδων και παικτών κοσμούν τα γήπεδα της Ημαθίας και αξίζουν συγχαρητήρια σε όλους τους συντελεστές αυτής της προσπάθειας. Η ομάδα της Αγ. Βαρβάρας πέρα από το

αγωνιστικό κομμάτι με νεαρούς αθλητές, δείχνει ιδιαίτερη ευαισθησία και στην σωστή διαπαιδαγώγησή τους, έξω από τους αγωνιστικούς χώρους. Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ ΤΩΝ ΜΙΚΤΩΝ ΟΜΑΔΩΝ

ΝΕΟΙ 1. Φλώρινα αγ. 1 γκολ 4-1 2. ΗΜΑΘΙΑ αγ. 1 γκολ 2-0 3. Καστοριά αγ. 2 γκολ 3-5 4. Κοζάνη αγ. 2 γκολ 2-1 5. Γρεβενά αγ. 2 γκολ 0-2

Η βαθμολογία του 3ου ομίλου όπως διαμορφώθηκε μετά και την 2η αγωνιστική και αφού η Ημαθία και Φλώρινα έχουν κάνει το ρεπό τους, έχει ως εξής: ΠΑΙΔΕΣ 1. Κοζάνη αγ. 2 γκολ 3-2 βαθ. 4 2. Καστοριά αγ. 2 γκολ 5-3 βαθ. 4 3. ΗΜΑΘΙΑ αγ. 1 γκολ 2-0 βαθ. 3 4. Φλώρινα αγ. 1 γκολ 1-3 βαθ. 0 5. Γρεβενά αγ. 2 γκολ 0-4 βαθ. 0

ΚΛΗΣΗ ΠΑΙΚΤΩΝ ΓΙΑ ΤΑ ΦΙΛΙΚΑ Ο Ενωσιακός μας προπονητής κ. Λυμούσης, τα φιλικά παιχνίδια της Τρίτης 9 Νοεμβρίου, έχει καλέσει από 20 παίκτες σε κάθε τμήμα. Οι Παίδες (97-98) θα πρέπει να βρίσκονται στις 3.15 μμ το απόγευμα στα Παλατίτσια, ενώ οι παίκτες των Νέων (95-96), στο ίδιο γήπεδο στις 4.15 μμ, την ίδια πάντα ημέρα.

βαθ. 3 βαθ. 3 βαθ. 3 βαθ. 1 βαθ. 1

Α1 Ανδρών

Ο Ντίμπλερ εκτέλεσε τον Άρη από τα 6.25, νίκη με 78-66 για τον Πανιώνιο Μ

ε δύο σερί τρίποντα του Ντίμπλερ στο πιο κρίσιμο σημείο της τέταρτης περιόδου, ο Πανιώνιος έκαμψε την αντίσταση του Άρη. Οι Νεοσμυρνιώτες στο πλαίσιο της 3ης ημέρας για την Α1, επικράτησαν 78-66 του μακεδονικού συγκροτήματος και έφτασαν τις δύο νίκες, όλες εντός έδρας. Πρώτος σκόρερ των γηπεδούχων αναδείχθηκε ο Στέφενσον που σημείωσε 15 πόντους. Το επιμέρους 11-4 που δημιούργησε στο τέλος της β` περιόδου (35-34 σε 46-38), σε συνδυασμό με την ευστοχία από μακρινή απόσταση (7/14 τρίποντα), βοήθησε τον Πανιώνιο να κλείσει το ημίχρονο με τη διαφορά στο +8. Ενδιάμεσα ο Άρης είχε προβάδισμα ακόμη και οκτώ πόντων (3-11) στο ξεκίνημα

του αγώνα, όμως τα αγωνιστικά προβλήματα που αντιμετωπίζει, άρχισαν να παρουσιάζονται με την πάροδο του χρόνου, γεγονός που εκμεταλλεύτηκαν στο έπακρο οι γηπεδούχοι. Ο Στέφενσον για τον Πανιώνιο και ο Τζέιμς για τον Άρη ήταν οι πρώτοι σκόρερ στο διάστημα αυτό με 11 και 9 πόντους αντίστοιχα. Ο Πανιώνιος προσπαθούσε να ξεφύγει στο σκορ, όμως τουλάχιστον μέχρι το 34` αισθανόταν την... ανάσα του Άρη, με τους Θεσσαλονικείς σε εκείνο το διάστημα να μειώνουν στον πόντο χάρη στο εύστοχο σουτ τριών πόντων του Τζέιμς. Όμως ο Ντίμπλερ δεν είχε πει την τελευταία του λέξη. Με τρία τρίποντα και συνολικά 11 πόντους στα τελευταία λεπτά, βοήθησε τον Πανιώνιο να πάρει διαφορά

10

11 πόντων (38` 7564) για να ολοκληρωθεί ο αγώνας στο +12 (78-66). Τα δεκάλεπτα: 24-26, 46-38, 56-56, 78-66 ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ (Γιώργος Μπαρτζώκας): Ξανθόπουλος 4, Κις 8 (2), Αθανασούλας 3 (1), Στέφενσον 15, Ντίμπλερ 14 (4), Μπατής 5 (1), Γιάνκοβιτς 3, Σαρικόπουλος 2, Νάτσφεϊ 9 (1), Παραγιός 3, Μπάρλος 12 (1) ΑΡΗΣ (Βαγγέλης Αλεξανδρής): Μαυρο-

ΔΕΥΤΕΡΑ 07 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2011

ειδής, Κερούς 5, Ταπούτος 17 (3), Τζέιμς 24 (2), Ολιβερ 9 (1), Μούλντροου 7, Τσαλδάρης 2, Βεργίνης 2, Βενζέκοφ.


αθλητικα 

epikera@otenet.gr

VRallyTEAM

Μ

« Η Αυλαία Έπεσε »

ε το 4ο Rally Sprint Πτολεμαΐδας ολοκλήρωσε τις υποχρεώσεις του για τη φετινή χρονιά το πλήρωμα Βαϊτσίδης Κώστας – Καπάρας Σωτήρης της VRallyTEAM (Λ.Α Βέροιας). Το Βεροιώτικο πλήρωμα κατέλαβε την 5η θέση στην κατηγορία έως 1400cc παίρνοντας έτσι και τους πολύτιμους βαθμούς για την 1η θέση στο Κύπελλο Βορείου Ελλάδος. Τα μέλη της Λ.Α.Βέροιας αντιμετώπισαν και αυτή την φορά με επιτυχία τα απρόοπτα του αγώνα τα οποία τους

κράτησαν όμως εκτός τριάδας. Οδηγός και συνοδηγός μετά το τέλος του αγώνα δήλωσαν : Βαϊτσίδης Κώστας (οδηγός) : «Ολοκληρώσαμε το πρώτος σκέλος του αγώνα με επιτυχία χωρίς κανένα πρόβλημα. Ο χρόνος όμως δεν ήταν καλός και έπρεπε να τον διορθώσουμε στο δεύτερο σκέλος . Το κιβώτιο ταχυτήτων όμως παρουσίασε κάποιο στιγμιαίο πρόβλημα με αποτέλεσμα να χάσουμε χρόνο και να καταλήξουμε στην 5η θέση. Το σημαντικό είναι ότι ευχαριστηθήκαμε την συμμετοχή μας στον αγώνα. Τέλος θέλω να ευχαριστήσω όλους όσους μας βοήθησαν για τις συμμετοχές μας

στους αγώνες χορηγούς και μη και ελπίζω του χρόνου να είναι και πάλι δίπλα μας.» Καπάρας Σωτήρης (συνοδηγός) : «Ξεκινήσαμε με την προοπτική να τερματίσουμε στην 3άδα ξέροντας ότι ήταν δύσκολο και αυτό λόγω των πολύ δυνατών συμμετοχών. Καταφέραμε να τερματίσουμε και να κατακτήσουμε την 5η θέση κάτι που μας δίνει τους βαθμούς για την 1η θέση στο Κύπελλο Βορείου Ελλάδος. Επίσης ο αγώνας αυτός μας βοήθησε να βγάλουμε αρκετά συμπεράσματα ώστε να διορθώσουμε κάποια πράγματα στην

επόμενη αγωνιστική χρονιά. Ευχαριστώ τους χορηγούς και όσους βοήθησαν την VRallyTeam» Πιστοί υποστηρικτές της VRallyTEAM για την χρονιά αυτή, ήταν το e-shop, Λιπαντικών, Χημικών Προϊόντων & Πρόσθετων, Ανταλλακτικών, Αξεσουάρ, Εργαλείων, Μέσων Ατομικής Προστασίας και Αναλωσίμων www.G-market.gr, το Συνεργείο Αυτοκινήτων Π&Β Μπιλαδέρη, το κατάστημα Ελαστικών-Ζαντών-Αναρτήσεων Tserkezos και το Sportorama.gr Με εκτίμηση Το πλήρωμα της VRallyTEAM Βαϊτσίδης Κ. – Καπάρας Σ.

Α1 Ανδρών

Νίκη του Κολοσσού επί του ΚΑΟ Δράμας με 77-73 στη Ρόδο

Σ

την κορυφή της Α1 παρέμεινε για ακόμη μία αγωνιστική ο Κολοσσός Ρόδου. Το συγκρότημα του Βασίλη Φραγκιά, με πρώτο σκόρερ τον Τσάμη που σημείωσε 19 πόντους, επικράτησε 77-73 του ΚΑΟ Δράμας στο «Βενετόκλειο» και ισοβαθμεί με τον Ολυμπιακό στην πρώτη θέση με τρεις νίκες σε ισάριθμους αγώνες και έξι βαθμούς. Τα... 14 περισσότερα ριμπάουντ που είχαν οι Ροδίτες κατά τη διάρκεια του πρώτου ημιχρόνου (22 έναντι 8) αποτέλεσαν βάλσαμο στην πληγή που προκάλεσαν τα έξι περισσότερα λάθη (8 έναντι 2) και τα οποία ουσιαστικά καθόρισαν την αγωνιστική εικόνα στον αγώνα με τον ΚΑΟΔ. Μια εικόνα απόλυτης ισορροπίας, με τους γηπεδούχους να παίρνουν (για δεύτερη φορά στο πρώτο 20λεπτο μετά το 13-11) προβάδισμα στο σκορ ακριβώς στην εκπνοή, με εύστοχο σουτ τριών πόντων του

Τσάμη, πρώτου σκόρερ του Κολοσσού στο πρώτο 20λεπτο με εννέα πόντους (12 ο Φλάουερς για τον ΚΑΟΔ). Η ζυγαριά, όσον αφορά στο προβάδισμα, συνέχισε να ισορροπεί μεταξύ των δύο ομάδων, με τον Κολοσσό να κλείνει την τρίτη περίοδο με προβάδισμα τριών πόντων (59-56), με... ρεπετισιόν του Τσάμη έξω από τη γραμμή του τριπόντου (3/4 στα πρώτα 30 λεπτά), ο οποίος για ακόμη μια φορά ήταν εύστοχος φτάνοντας τους 15 πόντους. Στο ξεκίνημα της τέταρτης περιόδου είχε πρωταγωνιστή τον Ασημακόπουλο, ο οποίος σημείωσε επτά σερί πόντους και βοήθησε τον Κολοσσό να φτάσει σε σερί 9-2 (68-58). Ο Κακαρούδης με τρίποντο μείωσε σε 73-70 για τον ΚΑΟΔ ένα λεπτό πριν την ολοκλήρωση του αγώνα και ο Χαραλαμπίδης με δύο βολές μείωσε στον πόντο (73-72) περίπου 17 δευτερόλε-

11

πτα πριν το τέλος, όμως οι Ασημακόπουλος αρχικά και στη συνέχεια ο Τσάμης με 2/2 έκαστος στις ελεύθερες βολές, χάρισαν τη νίκη στον Κολοσσό. Τα δεκάλεπτα: 2022, 39-38, 59-56, 77-73 ΚΟΛΟΣΣΟΣ (Βασίλης Φραγκιάς): Λιακόπουλος 10, Καλαϊτζής 5 (1), Πάνος 7, Γεωργαλής 4, Ασημακόπουλος 9 (1), Μπόικιν 9 (1), Χαρίσης 10, Τσάμης 19 (3), Χόπσον 4. ΚΑΟΔ (Γιώργος Καλαφατάκης): Σάντερς

ΔΕΥΤΕΡΑ 07 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2011

8 (2), Καρύδας 11 (1), Χαραλαμπίδης 23 (3), Αθηναίου 3 (1), Μίτσελ 5, Χούμας, Κιτσούλης 4, Τσέρανιτς 5, Ζάρας, Φλάουερς 11 (1), Κακαρούδης 3 (1), Μπένας.


πολιτιστικα

Καθημερινη ΕφημερΙδα της κεντρικησ μακεδονιασ | τευχοσ 669

Η Αρετή Κετιμέ στη Βέροια

Η

Αρετή Κετιμέ, το «παιδί-θαύμα», που ανακάλυψε ο Γιώργος Νταλάρας πριν από πολλά χρόνια και το ανέδειξε, εμφανίστηκε με την ορχήστρα της, την περασμένη Παρασκευή, στο «Χώρο Τεχνών» της Βέροιας. Όταν πρωτοπαρουσιάστηκε, εντυπωσίασε με τις δυνατότητές της. Ήταν μια παιδούλα με κρυστάλλινη φωνή και εκπληκτικό ταλέντο στο σαντούρι. Μαθήτρια του μεγάλου «μάστορα», Αριστείδη Μόσχου, ζωντάνευε με το σαντούρι της μουσικές μνήμες της Ανατολής και του Αιγαίου. Κανείς δεν ξεχνά την αθωότητα και τη γλυκύτητα που εξέπεμπε η παρουσία-φυσική και καλλιτεχνική- εκείνου του

παιδιού. Ένας από τους σταθμούς της περιοδείας, που κάνει η Αρετή αυτόν το Χειμώνα, ύστερα από μια άλλη μεγάλη περιοδεία σε Ελλάδα, Κύπρο και Τουρκία, ήταν και η Βέροια. Η εμφάνισή της ήταν φυσικό να προκαλέσει ιδιαίτερο ενδιαφέρον, πράγμα που αποδείχτηκε από την προσέλευση του κόσμου στο Χώρο Τεχνών. Η ορχήστρα που τη συνόδευε ήταν πράγματι, όπως προαναγγέλθηκε, πολύ καλή. Όμως, μια καλή ορχήστρα ή μια ιδιαίτερη φωνή ή η δεξιοτεχνία σε ένα όργανο δεν είναι πάντα αρκετά για ένα ξεχωριστό αποτέλεσμα. Στη μουσική δεν αρκεί μόνο το «ποιος» και το «πώς», αλλά και το «τι». Τι ακούγεται, τι παίζεται, ποιο είναι το ρεπερτόριο μιας συναυλίας. Έτσι, βρεθήκαμε μπροστά σε μια έκπληξη, όχι και τόσο ευχάριστη. Αφού ακούστηκαν από την ορχήστρα κομμάτια έντεχνα, γνωστά στους περισσότερους, που μας έκαναν να πιστέψουμε ότι απλά «ζέσταιναν» την ατμόσφαιρα, πριν από την εμφάνιση της Αρετής, όταν εκείνη πήρε το μικρόφωνο, το κλίμα δεν άλλαξε. Βέβαια την Αρετή που γνωρίσαμε στα παιδικά της χρόνια την ξαναείδαμε να διατηρεί βασικά χαρακτηριστικά της προσωπικότητάς της. Η αθωότητα αντικαταστάθηκε τώρα από τη σεμνότητα, η φωνή έγινε ακόμη πιο ευλύγιστη και ικανή να ερμηνεύσει. Όσο για το σαντούρι της, στη μέση της σκηνής, μόνιμο σημείο αναφοράς. Η Αρετή ακολουθώντας ολοφάνερα τη «γραμμή» αυτών που επιμελήθηκαν τη συναυλία, προσπάθησε να κερδίσει το κοινό της, όχι με τα παλιά της «όπλα», αλλά τα καινούργια, αυτά που είθισται να χρησιμοποιούνται κατά κόρον. Ένα πλήθος τραγουδιών του συρμού, εύκολα, ή άλλα κλασικά, που όμως δεν της

12

ταίριαζαν- όπως το «έρωτά μου αγιάτρευτε»- κατέληξαν να οδηγήσουν το κοινό σε παλαμάκια μετά και από δική της προτροπή. Η προσδοκώμενη «ψυχαγωγία» δυστυχώς μετατράπηκε σε «διασκέδαση» και ο «Χώρος Τεχνών» δεν ήταν ο καταλληλότερος για κάτι τέτοιο. Όταν όμως, κάποιες φορές, η ιδιαίτερη φωνή της άγγιζε τραγούδια της παράδοσης και ακουγόταν μόνο το σαντούρι της, ξαναβρίσκαμε την «παλιά» Αρετή, αυτήν που ήρθαμε να ακούσουμε. Νοσταλγία και άρωμα από το παρελθόν έφερνε και το εκπληκτικό βιολί της ορχήστρας, που τη συνόδευε. Η ΚΕΠΑ και ο Δικηγορικός Σύλλογος σωστά αποφάσισαν να οργανώσουν αυτήν την συναυλία. Εκείνοι όμως που διαμόρφωσαν το πρόγραμμά της έκαναν το λάθος να οδηγήσουν ένα ξεχωριστό ταλέντο στην παγίδα

ΔΕΥΤΕΡΑ 07 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2011

Γράφει η Δήμητρα Σμυρνή

της «εύκολης» εμπορικότητας. Γιατί μια τέτοια παρουσία, σαν της Αρετής Κετιμέ, δεν μπορεί και δεν πρέπει να υποβιβαστεί στο ρόλο του «διασκεδαστή», έτσι, όπως επικράτησε να πλασάρεται o ρόλος σήμερα.


πολιτιστικα 

epikera@otenet.gr

Θέατρο

Μια καλοστημένη παράσταση

«Ο ιππότης της αγάπης» Από την Παιδική Σκηνή του ΔΗΠΕΘΕ Βέροιας

Τ

ο ΔΗΠΕΘΕ της Βέροιας για μια ακόμη φορά αντιστέκεται. Σε πείσμα της κρίσης, που έχει καθηλώσει τα πάντα, παράγει πολιτισμό -με ελάχιστη επιδότηση από το Υπουργείο Πολιτισμού- προσφέροντας στα παιδιά ψυχαγωγία με την ουσιαστική σημασία της λέξης. Εξακολουθεί να «χτίζει» τη θεατρική τους παιδεία, που είναι απαραίτητη για την ολοκλήρωση της προσωπικότητάς τους, δείχνοντας κι αυτήν τη φορά την ίδια συνέπεια στην πραγμάτωση των στόχων του. Το βράδυ του περασμένου Σαββάτου δόθηκε στο «Χώρο Τεχνών» από την Παιδική Σκηνή του ΔΗΠΕΘΕ η πρεμιέρα του έργου της Μάγιας Δεληβοριά «ο ιππότης της αγάπης». Η κυρία Δεληβοριά, η οποία ήταν παρούσα στην πρεμιέρα, ξέρει να χειρίζεται και το λόγο και την παιδική ψυχή. Με την τετραπλή ιδιότητα –μετά από σπουδές- της δημοσιογράφου, της θεατρολόγου, της μουσικού και της εκπαιδευτικού,

βραβευμένη με τρία κρατικά βραβεία για θεατρικά της έργα, παραχώρησε με εμπιστοσύνη το έργο της στο ΔΗΠΕΘΕ Βέροιας και δε διαψεύστηκε. Το ανέβασμά του έγινε από την Παιδική Σκηνή με προσοχή και σεβασμό στους στόχους του κειμένου. «Ο ιππότης» πραγματεύεται τη δύναμη της αγάπης. Γύρω όμως από τον κεντρικό πυρήνα του έργου στρέφονται και άλλα καθοριστικά θέματα, όπως η στέρηση της ελευθερίας, η αδυναμία της επικοι-

Γράφει η Δήμητρα Σμυρνή

νωνίας με τη ζωή, η λαχτάρα των γονιών να προστατέψουν τα παιδιά τους από τους κινδύνους, καταλήγοντας από την υπερβολική αγάπη τους σε θανάσιμα λάθη. «Μια ιστορία για τα χρόνια τα παλιά», λέει η συγγραφέας, «αλλά με ανθρώπους σαν τους σημερινούς». Η παράσταση στήθηκε από το σκηνοθέτη, Οδυσσέα Γωνιάδη, με φαντασία και ευρηματικότητα. Χρησιμοποιώντας ο κ. Γωνιάδης ένα μεγάλο μέρος από το ντόπιο καλλιτεχνικό δυναμικό, απέδειξε ότι αυτό δεν υπολείπεται σε σχέση με το δυναμικό του «κέντρου». Τους πολλαπλούς ρόλους, στους οποίους και εναλλάσσονταν, ερμήνευσαν με ευστοχία οι: Βασιλική Τζάμου, Αγγελική Χατζή, Κων/νος Γιωτόπουλος, Ιάκωβος Μπαρλαγιάννης, Βασίλης Ισσόπουλος, Νάντια Δαλκυριάδου και Λίλη Τέγου. Εδώ αξίζει να σημειωθεί ότι η εναλλαγή ρόλων στο ίδιο έργο αποκαλύπτει περισσότερο τις υποκριτικές ικανότητες των ηθοποιών. Η ιδιαίτερη ατμόσφαιρα του έργου –Ανατολή, παλάτια, μάγισσες, ιπτάμενα χαλιάήταν αποτέλεσμα της δουλειάς της σκη-

νογράφου και ενδυματολόγου, Ιωάννας Στεφανοπούλου – το σκηνικό της λιτό και λειτουργικό και τα κοστούμια της προσεγμένα- καθώς και των Παγκράτη και Γιώργου Παυλίδη, που έντυσαν το κείμενο με δικές τους μουσικές συνθέσεις αλλά και υποβλητική επιλογή ήχων. Οι χορογραφίες της Μελίνας Παπαδοπούλου πρόσθεσαν ιδιαίτερο χρώμα και ρυθμό στο έργο. Οι φωτισμοί του Γιώργου Βέγγου και η αφίσα του Βαγγέλη Οικονόμου ολοκλήρωσαν τις προδιαγραφές μιας προσεγμένης παράστασης. Στο τελικό αποτέλεσμα συνεισέφεραν ο Κων/νος Γιωτόπουλος και ως βοηθός σκηνοθέτη, ο Κώστας Κωστόπουλος ως τεχνικός σκηνής και ο Λευτέρης Στεφανόπουλος ως τεχνικός ήχου. Στο τέλος, όταν η συγγραφέας κλήθηκε στη σκηνή μαζί με όλους τους συντελεστές, έδειξε με τη συγκίνησή της πόσο το αποτέλεσμα της παράστασης την ικανοποίησε. Το έργο άρεσε στην πρεμιέρα σε μικρούς και μεγάλους και προβλέπεται ότι θα αρέσει και σε όσους μαθητές το παρακολουθήσουν με τα σχολεία τους.

ΠΛΥΝΤΗΡΙΟ - ΛΙΠΑΝΤΗΡΙΟ

ΚΑΙ ΠΑΝΤΟΣ ΤΥΠΟΥ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΩΝ

Δ/ΝΣΗ: ΑΛΚΥΟΝΗΣ 1 (περιοχή Εργοχώρι) ΤΗΛ. 6970 83 95 27

(κάτω απο τα ανταλλακτικά ΜΠΟΥΝΤΖΟΛΑΣ)

13

ΔΕΥΤΕΡΑ 07 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2011

Αξεσουάρ Καλύματα Καθαρισμός Σαλονιών

* Πλύσιμο μέσα-έξω μόνο 10 €


ελλαδα

Καθημερινη ΕφημερΙδα της κεντρικησ μακεδονιασ | τευχοσ 669

Προτάσσουν την ανάπτυξη της χώρας

Αμφισβητούν οικονομολόγοι την επιλογή της σκληρής λιτότητας που επιβλήθηκε στην Ελλάδα

Ω

ς θύμα εξαιτίας του εύρους των προσπαθειών, που της ζητήθηκε να καταβάλει, και οι οποίες ίσως αποδειχθούν αναποτελεσματικές, περιγράφουν οικονομολόγοι την Ελλάδα επισημαίνοντας παράλληλα ότι πρέπει «να δοθεί περισσότερος χρόνος στους Έλληνες για να επιλύσουν τα προβλήματά τους και να εφαρμόσουν ένα σχέδιο ανόρθωσης της βιομηχανίας». Ωστόσο η Ελλάδα επικρίνεται για το μερίδιο ευθύνης της στην κρίση της Ευρωζώνης. Ορισμένοι πολιτικοί και οικονομολόγοι εκτιμούν πως είναι ανώφελο να «πυροβολεί κάποιος το ασθενοφόρο, που μεταφέρει τον ασθενή». Κρίνουν πως οι Έλληνες πολίτες έχουν ήδη πληρώσει ένα βαρύ τίμημα για την κρίση, με το να έχουν υποστεί μεγάλες μειώσεις σε μισθούς και συντάξεις, αυξήσεις στην τιμή του ηλεκτρικού, των μέσων μαζικής μεταφοράς ή του φυσικού

αερίου, έχουν δεχτεί την εργασιακή εφεδρεία δεκάδων χιλιάδων δημοσίων υπαλλήλων και έχουν πληρώσει αυξημένη φορολογία. Κάτω από αυτές τις συνθήκες, πολλοί είναι εκείνοι που αμφισβητούν την ικανότητα της χώρας να ξαναβρεθεί στον δρόμο της ανάπτυξης και συνεπώς να μειώσει το έλλειμμά της. Το ίδιο το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο κάνει όλο και πιο δυσοίωνες προβλέψεις για τη χώρα, έχοντας ανακοινώσει στα μέσα Οκτωβρίου ότι η ανάκαμψη θα έρθει το 2013 αν και η χώρα βρίσκεται σε ύφεση από το τέλος του 2008. «Η Ελλάδα δεν θα καταφέρει να αποκτήσει σταθερότητα με ένα πρόγραμμα που δεν θα βασίζεται στην δημοσιονομική εξυγίανση», προειδοποιούν οι Πράσινοι του Ευρωκοινοβουλίου, οι οποίοι τάσσονται υπέρ ενός προγράμματος ανοικοδόμησης της χώρας. Για τον Σάιμον Τίλφορντ του Κέντρου Ευρωπαϊκής Μεταρρύθμισης στο Λονδίνο, η λιτότητα που επιβλήθηκε στους Έλληνες

είναι «υπερβολική». Προσθέτει ότι «η Ευρωζώνη φέρει ένα μεγάλο μερίδιο ευθύνης για την σημερινή κατάσταση της Ελλάδας». Αυτή είναι και η γ ν ώ μ η τ ο υ Αν ρ ί Στερντινιάκ του Γαλλικού Παρατηρητηρίου Οικονομικών Συγκυριών (OFCE), ο οποίος εκτιμά πως τα μέτρα που επιβλήθηκαν στην Ελλάδα και σε άλλες χώρες «προκαλούν μείωση κάθε δραστηριότητας και οι χώρες αυτές δεν μπορούν να εκπληρώσουν τους στόχους τους σχετικά με τα δημοσιονομικά τους, με αποτέλεσμα οι κυβερνήσεις τους να γίνονται όλο και πιο ευάλωτες και οι αγορές περισσότερο αβέβαιες απέναντι τους». Για τον οικονομολόγο, πρέπει αντίθετα

«να δοθεί περισσότερος χρόνος στους Έλληνες για να επιλύσουν τα προβλήματά τους, να εγγυηθούν το χρέος τους και να εφαρμόσουν ένα σχέδιο ανόρθωσης της βιομηχανίας, με επίκεντρο τις χώρες της Νότιας Ευρώπης», όπως επισήμανε. «Οι χώρες της Βόρειας Ευρώπης πρέπει να επενδύσουν στις χώρες του Νότου, ώστε η Ευρώπη να θεωρηθεί ως ένας παράγοντας ανάπτυξης και αλληλεγγύης και όχι λιτότητας», καταλήγει.

Νέο παράθυρο για τους ιδιοκτήτες

Οι ημιυπαίθριοι μπορούν να ενταχθούν στο νόμο για την τακτοποίηση των αυθαιρέτων Τ

η δυνατότητα να υπαχθούν στις νέες διατάξεις περί αυθαιρέτων έχουν οι ιδιοκτήτες ακινήτων που δεν ολοκλήρωσαν τη διαδικασία τακτοποίησης των ημιυπαίθριων, σύμφωνα με νέα διευκρίνιση του υπουργείου Περιβάλλοντος. Μάλιστα στην περίπτωση αυτή δεν χρειάζεται να το γνωστοποιήσει με κάποιο τρόπο στην πολεοδομία. Το μόνο που χρειάζεται είναι η υποβολή των δικαιολο-

γητικών και η καταβολή του υπόλοιπου προστίμου. Παράλληλα, όσοι ιδιοκτήτες κάνουν ψευδή δήλωση υπαγωγής στο νόμο για τα αυθαίρετα θα βρεθούν ενώπιον ποινικών ευθυνών. Στο νέο πακέτο διευκρινίσεων του υπουργείου αναφέρεται ακόμα ότι χτιστές ζαρντιέρες, όπως και κάθε είδους προστεγάσματα, αρχιτεκτονικές προεξοχές, υπερβάσεις εξωστών κλπ χαρακτηρίζονται αυθαίρετα και μπο-

ρούν να νομιμοποιηθούν. Το πρόστιμο στην παραπάνω περίπτωση υπολογίζεται με την ένταξη στην κατηγορία 13 «λοιπές πολεοδομικές παραβάσεις». Επίσης, ο ιδιοκτήτης αυθαίρετης κατασκευής σε χώρο κτιρίου, στον οποίο έχει την αποκλειστική χρήση, δεν μπορεί να διεκδικήσει από τους άλλους συνιδιοκτήτες το ποσοστό που τους αναλογεί στην αυθαίρετη κατασκευή.

Σχετικά με το ζήτημα της ονομασίας

Δεν υπάρχουν επαφές τους τελευταίους μήνες μεταξύ Αθήνας και Σκοπίων Δ

εν υπάρχουν επαφές τους τελευταίους μήνες μεταξύ της Αθήνας και των Σκοπίων σχετικά με το ζήτημα της ονομασίας εξαιτίας της κατάστασης που επικρατεί στην Ελλάδα, υποστηρίζει ο πρωθυπουργός της ΠΓΔΜ Νίκολα Γκρούεφσκι. «Τους τελευταίους μήνες, δηλαδή από τον Ιούνιο μέχρι σήμερα, είμαστε αντιμέτωποι με μια κατάσταση όπου δεν έχουμε καμία επαφή σχετικά με τη διευθέτηση του ζητήματος της ονομασίας, κάτι για το οποίο δεν ευθυνόμαστε εμείς, αλλά το γε-

14

γονός ότι οι Έλληνες είναι απόλυτα επικεντρωμένοι στην κρίση στο εσωτερικό» ανέφερε ο κ.Γκρούεφσκι σε συνέντευξή του στην εφημερίδα Ουτρίνσκι Βέσνικ με την ευκαιρία της συμπλήρωσης 100 ημερών της κυβέρνησης του. «Αυτή την περίοδο δεν επιθυμούν να συζητήσουν επ’ αυτού του ζητήματος» συνέχισε, συμπληρώνοντας: «Υποθέτω ότι, όπως και να εξελιχθούν εκεί τα πράγματα, δεν μπορούμε να αναμένουμε σε μια τέτοια χαοτική κατάσταση στην οποία βρίσκεται ο νότιος γείτονάς μας, η εκεί κυ-

ΔΕΥΤΕΡΑ 07 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2011

βέρνηση, όποια και αν είναι, όποια μορφή και αν λάβει, να έχει τη δυνατότητα να επικεντρωθεί και να επιτύχει συμβιβασμό στο ζήτημα που μας απασχολεί». Από αυτή την άποψη, εκτίμησε ο Γκρούεφσκι, «βρισκόμαστε σε μια μειονεκτική θέση». Ο πρωθυπουργός της ΠΔΓΜ επανέλαβε τις γνωστές θέσεις του για το ζήτημα της ονομασίας, υποστηρίζοντας πως για αυτές έχει την υποστήριξη της μεγάλης πλειοψηφίας του λαού της χώρας, με τον οποίο «πορεύεται προς την ίδια κατεύθυνση για το θέμα αυτό».


ΨΗΓΜΑΤΑ 

epikera@otenet.gr

Επιμέλεια Νικολέττα Φλιάταρη Η ΣΥΝΘΕΣΗ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ!

garontas… Τι κρύβεται πίσω από την κόντρα Σαμαρά – Παπανδρέου Σαστισμένος ο λαός παρακολουθεί μια απίστευτη διαμάχη μεταξύ του πρωθυπουργού και του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης, η οποία, εκ πρώτης όψεως μοιάζει σαν διαμάχη «περί όνου σκιάς». Ο κόσμος, αποπροσανατολισμένος από τα καθεστωτικά ΜΜΕ, δεν μπορεί να καταλάβει γιατί δεν συναινεί ο Σαμαράς σε μια κυβέρνηση συνεργασίας, αφού ήδη δήλωσε ότι ψηφίζει τις γενικές κατευθύνσεις του δευτέρου μνημονίου. Τι σχέση έχει λοιπόν, αν θα είναι κυβέρνηση από πολιτικά πρόσωπα με μεγαλύτερη διάρκεια που προτείνει ο κ. Παπανδρέου ή αν θα είναι μικρής διάρκειας με εξωκοινοβουλευτικά πρόσωπα που προτείνει ο κ. Σαμαράς; Κοιτάξτε, μεγάλα παιδιά είμαστε και αν και τώρα δεν καταλαβαίνουμε τι παίζεται, δεν έχουμε πλέον γιατριά. Είμαστε για τα μπάζα. Πίσω από αυτή τη διαμάχη είναι τα χρήματα και ποιος θα τα διαχειριστεί. Είναι τα χρήματα της 6ης δόσης, είναι τα κονδύλια του ΕΣΠΑ και τα υπόλοιπα χρήματα της ΕΕ, καθώς και τα χρήματα από το δεύτερο μνημόνιο που θα δοθούν τον Φεβρουάριο. «Είναι πολλά τα λεφτά Άρη..». Στο παρασκήνιο λοιπόν μαίνεται ένας πόλεμος πιέσεων και εκβιασμών από τα πραγματικά αφεντικά της χώρας, δηλαδή τους κρατικοδίαιτους νταβατζήδες. Αυτό που αποκάλεσε ο κ. Καραμανλής «Σύστημα ΠΑΣΟΚ» ή όπως το λέμε εμείς, «Καθεστώς ΠΑΣΟΚ». Το καθεστώς των νταβατζήδων λοιπόν, που μέσα από τα παπαγαλάκια του, τη μία μέρα ρίχνει κυβερνήσεις και την άλλη ξαφνικά παρέχει ψήφους εμπιστοσύνης, θέλει ένα απλό πράγμα. Θέλει, αυτή εδώ η πολιτική κατάσταση που ελέγχεται απόλυτα από τα ίδια διαπλεκόμενα συμφέροντα , να διανείμει τα κονδύλια. Γνωρίζει ότι το ΠΑΣΟΚ εκλογικά θα καταρρεύσει και οι ελεγχόμενοι από το ίδιο πολιτικοί θα είναι εκτός σκηνής. Γι’ αυτό επείγεται να τελειώσει τη δουλειά τώρα. Τώρα θα τα παίξει όλα για όλα. Ο εξαθλιωμένος λαός περιμένει τα χρήματα από την τρόϊκα και οι ντόπιοι νταβατζήδες σχεδιάζουν πως θα τα διασπαθίσουν. Στην πραγματικότητα, τώρα παίζεται η επόμενη εικοσαετία του ΠΑΣΟΚ ή της Νέας Δημοκρατίας. Αν καταφέρει το «Καθεστώς ΠΑΣΟΚ» να βάλει στο χέρι αυτά τα χρήματα, τότε θα εξασφαλίσει δύναμη για τα επόμενα χρόνια της σκλαβιάς του λαού που έρχονται. Αν όμως δεν εξασφαλίσει

&...

περίεργα

Π

αράξενα

αυτά τα χρήματα, τότε θα κλείσουν όλα τα καθεστωτικά ΜΜΕ, με τα οποία ελέγχονται πολιτικοί και λαός, το καθεστώς θα καταρρεύσει και ο κόσμος θα απελευθερωθεί. Τουλάχιστον, εμείς οι πολίτες, ας αντιμετωπίσουμε ελεύθεροι και όχι ναρκωμένοι από τα ΜΜΕ, τα δύσκολα χρόνια που έρχονται. Γι’ αυτό λοιπόν ο Αντώνης Σαμαράς θέλει μια βραχύβια κυβέρνηση, όχι από ελεγχόμενα από τους νταβατζήδες πολιτικά πρόσωπα και να πάμε σε εκλογές γρήγορα, χωρίς καμία άλλη κυβερνητική ενέργεια πλήν αυτού που μας εκβιάζει η Μέρκελ, πιστεύοντας ότι θα είναι η Νέα Δημοκρατία πρώτο κόμμα, ώστε να διαχειριστεί η ίδια τα παραπάνω χρήματα, γκρεμίζοντας ή έστω ελέγχοντας, το υπάρχον σάπιο και διεφθαρμένο καθεστώς. Το ίδιο καθεστώς που προσπάθησε να διαχειριστεί ο κ. Καραμανλής και το οποίο όμως τον κατάπιε, χωρίς να το καταλάβει. Πριν λοιπόν πάρουμε θέση, υπέρ της μιας ή της άλλης πλευράς, θα πρέπει να ξέρουμε τουλάχιστον τι ακριβώς εκπροσωπούν οι δύο διαφορετικές απόψεις.. Πάντως ρίξτε μια ματιά στα καθεστωτικά ΜΜΕ και θα δείτε με πόση λύσσα επιτίθενται στον Αντώνη Σαμαρά, αυτά τα ίδια που πριν ένα εικοσιτετράωρο τον υμνούσαν, για να καταλάβετε τι παίζεται. Εμείς από αυτό εδώ το blog είχαμε προειδοποιήσει τον Αντώνη Σαμαρά να μην κάνει πίσω. Μην καταστεί έρμαιο των νταβατζήδων και των δημοσκόπων. Τότε το πολιτικό του μέλλον, θα κανονίζεται από άλλους. Το δε μέλλον της πατρίδας, πιστεύουμε ότι το αντιλαμβάνεστε. Τώρα, που το κρατικοδίαιτο «Καθεστώς ΠΑΣΟΚ» είναι στεγνό από κεφάλαια, τώρα θα πρέπει να το συντρίψει. http://hassapis-peter.blogspot.com

Η μαγική πέτρα των Βίκινγκ είναι υπαρκτή! Για δεκαετίες οι ιστορικοί αναζητούσαν απάντηση στο ερώτημα πώς εξελίχθηκαν οι Βίκινγκ σε δεινούς θαλασσοπόρους (φτάνοντας μάλιστα μέχρι την αμερικανική ήπειρο πολύ πριν την επίσημη ανακάλυψή της από τους Ευρωπαίους)! Η μόνη απάντηση που υπήρχε ήταν αυτή που έδινε ένας αρχαίος σκανδιναβικός μύθος που ανέφερε ότι ο θρυλικός Σκανδιναβός ναυτικός Σίγκουρντ, χρησιμοποιούσε στα ταξίδια του έναν «μαγικό» κρύσταλλο, την «ηλιόπετρα», η οποία έδειχνε τη θέση του Ήλιου ακόμη και όταν ο ουρανός ήταν σκεπασμένος με σύννεφα. Μία νέα έρευνα έρχεται να επιβεβαιώσει τον μύθο, αποδεικνύοντας πως η «ηλιόπετρα» αυτή είναι υπαρκτή. Ένα από τα βασικά προβλήματα που αντιμετώπιζαν οι Σκανδιναβοί ναυτικοί και ειδικά οι Βίκινγκ, που είχαν στηρίξει την κυριαρχία τους στις θαλάσσιες μετακινήσεις, ήταν η αδυναμία τους να χρησιμοποιήσουν τα άστρα για να προσανατολιστούν. Σε ολόκληρο τον αρχαίο κόσμο, οι ναυτικοί προσανατολίζονταν με αυτόν τον τρόπο, αλλά κάτι τέτοιο δεν ήταν εφικτό στη Σκανδιναβία, όπου κατά τη διάρκεια του αρ-

κτικού καλοκαιριού τα άστρα δεν φαίνονταν στον ουρανό ενώ ακόμη και ο Ήλιος ήταν κρυμμένος πίσω από πυκνά σύννεφα. Τον Φεβρουάριο του 2010, δύο επιστήμονες από τα Πανεπιστήμια Eotvos της Βουδαπέστης και Lund της Σουηδίας, ανακοίνωσαν πως η «μαγική» ηλιόπετρα υπάρχει και είναι ένα είδος διάφανου ασβεστίτη που μπορούσε να μαγνητίζει το ηλιακό φως, ακόµη και µέσα στην οµίχλη, µε αποτέλεσµα να «προδίδει» τη θέση του ήλιου στους ταξιδευτές ώστε να µην παρεκκλίνουν από την πορεία τους. Τώρα, μία ακόμη διεθνής έρευνα, έρχεται να επιβεβαιώσει την ύπαρξη της «ηλιόπετρας», υποστηρίζοντας πως είναι ο καλσίτης- ένας κρύσταλλος που είναι πολωμένος και μπορεί να φαίνεται σκοτεινός ή φωτεινός ανάλογα με τον προσανατολισμό του σε σχέση με τη θέση του Ήλιου. Σύμφωνα με τους ερευνητές, ο καλσίτης μπορεί εύκολα να τύχει επεξεργασίας ώστε να λάβει διάφορες μορφές και σχήματα και συγκεκριμένα αυτό ενός ρόμβου που είναι εκείνο που απαιτείται για να λειτουργήσει το φαινόμενο της πόλωσης.

15

ΔΕΥΤΕΡΑ 07 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2011

Και λίγο γέλιο... Αμερικανός τουρίστας Ένας Αμερικανός τουρίστας περιδιαβαίνει τους δρόμους του Λονδίνου. Σε κάποιο σημείο της πόλης τον εντυπωσίασε ένα ψηλό κτίριο και το παρατηρούσε. Μετά από λίγο εμφανίζεται ένα κοριτσάκι με ένα γλειφιτζούρι στο χέρι και τον κοιτούσε. Ο Αμερικανός του λέει: -Πιστεύεις ότι έχουμε και εμείς τέτοια μεγάλα κτίρια, αλλά τριπλάσια σε μέγεθος από αυτό; -Δεν εκπλήσσομαι, απαντά το κοριτσάκι. Γλύφει το γλειφιτζούρι και συνεχίζει: -Αυτό είναι ένα άσυλο ψυχασθενών.


ΤΥΠΟΣ

Καθημερινη ΕφημερΙδα της κεντρικησ μακεδονιασ | τευχοσ 669

Επιμέλεια Νικολέττα Φλιάταρη

Από τη στήλη με τίτλο «Φαληρεύς»

Όλα για τη μητέρα μου Μιλάμε για δύο μικρά αγοράκια, που η μαμά τους τα έχει βάλει να κοιμηθούν για το μεσημέρι, αλλά αυτά –όπως άλλωστε κάθε αγοράκι που σέβεται τον εαυτό του– δεν έχουν καμία διάθεση για μεσημεριανό ύπνο, το ρίχνουν στο παιχνίδι και ξεσηκώνουν τον κόσμο στο πόδι με τον σαματά. Η μαμά τους ξυπνά από τον θόρυβο, μπαίνει μέσα στο δωμάτιο με την παντόφλα στο χέρι και μοιράζει μερικές ξυλιές. Τα παιδάκια τρομάζουν, ησυχάζουν για λίγο, αλλά μόλις ξεπερνούν το σοκ της επέμβασης ξαναπιάνουν το θορυβώδες παιχνίδι τους σαν να μην είχε συμβεί τίποτε. Αυτό ζήσαμε τις τελευταίες ημέρες με τη διαμάχη των δύο πολιτικών αρχηγών. Τα χαστούκια που έπεσαν στις Κάννες φάνηκε να τους επανέφεραν για λίγο στη λογική, μόλις όμως ένιωσαν και πάλι την ασφάλεια του μικρόκοσμού τους, δώσ’ του πάλι απ’ την αρχή τα ίδια! Ενας φίλος ψυχαναλυτής μου εξηγούσε τις προάλλες τη διαφορά ανάμεσα στο πατρικό υπερεγώ και το μητρικό υπερεγώ. Θα σας τη μεταφέρω όπως την κατάλαβα εγώ ο αδαής με την ψυχανάλυση και παρακαλώ τους επαΐοντες περί τα τοιαύτα να με συγχωρέσουν για τυχόν αστοχίες της εκλαΐκευσης. Το πατρικό υπερεγώ είναι εκείνο που υποτίθεται ότι εκπροσωπεί μία αρχή ανώτερη από τον ίδιο τον πατέρα, ο οποίος απλώς την εκπροσωπεί, και τις επιταγές της οποίας ο πατέρας επιβάλλει στα μέλη της οικογενείας, μα πρώτα από όλους στον εαυτό του τον ίδιο. Το μητρικό υπερεγώ είναι εκείνο που θέτει υπεράνω όλων των άλλων αρχών το συμφέρον της οικογενείας. Οι Ελληνες ως λαός υπακούωμε στο μητρικό υπερεγώ: στο συμφέρον της φαμίλιας, της ομάδας, της συντεχνίας, του κόμματος. Αυτός είναι και ο λόγος για τον οποίον δεν έχουμε καταφέρει να έχουμε κράτος και θεσμούς. Δεν είναι τυχαίο, νομίζω, ότι, στην περίπτωση των δύο πολιτικών αρχηγών από τους οποίους εξαρτάται η τύχη μας, η μητέρα του καθενός εξ αυτών έπαιξε τον σημαντικότερο ρόλο στη διαμόρφωση της προσωπικότητάς τους...

Από τη στήλη με τίτλο «Ανάλυση»

Παιχνίδια τακτικής στο δρόμο προς τη δραχμή Η Ελλάδα έχει πάρει το δρόμο της εξόδου από το ευρώ. Κι αυτό δεν προκύπτει ούτε από τις δηλώσεις κινδυνολόγων ούτε από επισημάνσεις κάποιων που θέλουν να εκφοβίσουν τους πολίτες ή να εκβιάσουν συναίνεση από τα πολιτικά κόμματα. Προκύπτει από την παρακολούθηση των εξελίξεων στην ευρωζώνη και από τα οικονομικά δεδομένα της χώρας μας, η οποία δείχνει ανήμπορη να ακολουθήσει τους σκληρούς ορους που έχει επιβάλει στην ευρωζώνη η Γερμανία. Ετσι, η απόσταση από τους υπόλοιπους 16 διευρύνεται και αρχίζει να προεξοφλείται ότι κάποια στιγμή θα εγκαταλείψουμε το ευρώ. Τον Μάιο του 2010, όταν η Ελλάδα ήταν έτοιμη να κηρύξει στάση πληρωμών, η αναστάτωση στην παγκόσμια οικονομία θα ήταν τεράστια αφού το ελληνικό χρέος ύψους περίπου 300 δισ. ευρώ βρισκόταν στα χέρια τραπεζών και ιδιωτών επενδυτών. Το μεγαλύτερο τμήμα από αυτά βρισκόταν στα χαρτοφυλάκια των γαλλικών τραπεζών (περίπου 60 δισ. ευρώ) και των γερμανικών (περίπου 48 δισ.). Μια ελληνική χρεοκοπία εκείνη τη χρονική στιγμή και με το ευρωπαϊκό σύστημα απροετοίμαστο, θα δημιουργούσε τεράστιο πρόβλημα στην Ευρώπη, αφού δεν υπήρχαν μηχανισμοί διαχείρισης κρίσεων. Στο διάστημα που μεσολάβησε από τότε, οι εταίροι μας έχουν λάβει, βαθμιαία, μέτρα ώστε να θωρακίσουν τις

τράπεζές τους από ενδεχόμενη ελληνική πτώχευση και να ελαχιστοποιήσουν τις συνέπειες μετάδοσης σε άλλες χώρες. Επίσης άρχισαν να δημιουργούνται θεσμοί διαχείρισης κρίσεων και ενίσχυσης της οικονομικής διακυβέρνησης, οι οποίοι θα μορφοποιηθούν με μεγαλύτερη σαφήνεια τους επόμενους μήνες.

Η γελοιογραφία της ημέρας

Από τη στήλη με τίτλο «Γνώμες»

Παίζοντας στου µπαµπά του το backyard Πρέπει να του αναγνωρίσουµε τη µοναδικότητα. ∆εν υπάρχει άλλος πρωθυπουργός που να ανοίγει το στόµα του και µε µια ατάκα να ρίχνει κατά 7,34 τον γενικό δείκτη του δικού του Χρηµατιστηρίου και να δηµιουργεί αβεβαιότητες σε όλες τις ευρωπαϊκές αγορές. Αυτή δεν είναι δική µας εκτίµηση, τα λένε οι οµόλογοί του στην Εσπερία. Φταίει ο ίδιος; Οχι. Φταίει η νοοτροπία των ψηφοφόρων του και των συντρόφων του οι οποίοι δεν τον ανέδειξαν επειδή ήταν ο «Γ. Παπανδρέου» αλλά ως «Παπανδρέου Γ’», µε όρους Πριγκιπικής ∆ηµοκρατίας. Τα µέλη και τα στελέχη του ΠΑΣΟΚ ήταν εκείνα που ανέχτηκαν την ανάρρηση ενός ατόµου που δεν είχε πλεονεκτήµατα έναντι άλλων πιθανών προέδρων. Να τα θυµηθούµε για να µην ξεχνιόµαστε. Οταν κατέρρεε το κόµµα, το φθινόπωρο του 2003, ο κ. Κώστας Σηµίτης προσκάλεσε στο σπίτι του τον κ. Παπανδρέου. ∆εν ξέρουµε αν τον κέρασε καφέ ή τσάι, πάντως τον φίλεψε την προεδρία. Μια πολιτική αυθαιρεσία που έγινε αποδεκτή αρχικά µε µουγκαµάρα. Κατόπιν στήθηκαν κάλπες µε τον κ. Παπανδρέου να είναι µοναδικός υποψήφιος, κάτι που συνάδει µε τα πολιτικά ήθη άλλων τόπων, ας πούµε της Συρίας. ∆εν είναι κοµψό να πούµε ότι ο άνθρωπος ήταν «ακατάλληλος», µπορούµε όµως να αναρωτηθούµε αν κάποιος άλλος ήταν ελαχίστως πιο κατάλληλος. (…) Περνώντας από τα λόγια στα έργα επήλθε η καταστροφή. Τι να πρωτοθυµηθούµε; Οτι την ώρα που παιζόταν η οικονοµία της χώρας διόρισε υπουργό ένα µειράκιο δίχως εµπειρία αντί να επιλέξει τους αξιότερους και να φτιάξει ένα διευθυντήριο µε τους άξιους και το σκεπτικό ότι είναι καλύτερο να εκτιµά τους συνεργάτες του από το να τους συµπαθεί... Τι να θυµηθούµε; Τις διαδικασίες opengov που πάγωσαν τη διοίκηση του κράτους προτού τοποθετηθούν ξανά πρασινοφρουροί... Τι να θυµηθούµε; Τα πέρα-δώθε στην υφήλιο που έδιναν δήθεν παγκόσµιο κύρος αφήνοντας ακυβέρνητη τη χώρα και µάλιστα µε µηδενικό αποτέλεσµα (µας λένε ότι κανείς από τους συνοµιλητές της αλλοδαπής δεν του σηκώνει σήµερα τα τηλέφωνα). (…) Ο κ. Παπανδρέου εµφανιζόταν ως µέγας µεταρρυθµιστής, ως καινοτόµος ενώ στην πραγµατικότητα ήταν ένα κακοµαθηµένο που έπαιζε µε το παιχνίδι που κληρονόµησε πάππου προς πάππο (την Ελλάδα δηλαδή). Να θυµηθούµε τα µυστικά pourparler του µε το ∆ΝΤ όταν ψευδώς διαβεβαίωνε ότι δεν θα ζητήσει βοήθεια, να θυµηθούµε τον υποτιµητικό τρόπο µε τον οποίο µιλούσε για έθνος απατεώνων, να θυµηθούµε ότι στις 15 Ιουνίου παραιτήθηκε τηλεφωνικά στον κ. Σαµαρά και µετά ξεπαραιτήθηκε. Το δηµοψήφισµα δεν ήταν τίποτε άλλο από ένα ακόµη παίγνιο, εξ ου και ήταν απολύτως ταιριαστός ο τρόπος µε τον οποίο τον αποκαλούσαµε: ο Γιωργάκης.

16

ΔΕΥΤΕΡΑ 07 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2011

Από την Καθημερινή

Από τη στήλη με τίτλο « Απόψεις»

Ευρωζώνη και δημοκρατία Ελλειμμα δημοκρατίας στην ΕΕ υπήρχε ανέκαθεν. Κανένα από τα όργανα που τη διοικούν δεν έχει δημοκρατική νομιμοποίηση μέσω της εκλογής του από τους λαούς της Ευρώπης. Το μοναδικό δε όργανο που εκλέγεται απευθείας, το Ευρωκοινοβούλιο, έχει μηδαμινές αρμοδιότητες. Είναι συμβουλευτικό όργανο, κάτι σαν τα διακοσμητικά κοινοβούλια στις εποχές της απόλυτης μοναρχίας κατά τον 18ο, τον 17ο και προηγούμενους αιώνες. Και αν ποτέ σε κάποια χώρα για κάποιο ευρωπαϊκό θέμα ερωτηθούν οι λαοί, η μόνη αποδεκτή απάντηση είναι το «Ναι». Δηκτική και καυστική στο θέμα αυτό η γαλλική εφημερίδα «Λιμπερασιόν» στο κύριο άρθρο της, την Πέμπτη. «Η άμεση δημοκρατία δεν ευδοκιμεί καθόλου στην Ευρώπη. Θυμάται κανείς το γαλλικό, το ολλανδικό ή το ιρλανδικό δημοψήφισμα. Σε όλα τους απορρίφθηκαν σχέδια για ένα λαμπρό μέλλον των λαών. Οι λαοί αποφάσισαν διαφορετικά. Μπορεί κανείς να σκεφθεί ότι και οι Ελληνες θα κάνουν το ίδιο, αν ο Παπανδρέου κατορθώσει να πραγματοποιήσει το δημοψήφισμα», γράφει η «Λιμπερασιόν» και συνεχίζει: «Ξέρουμε επίσης ότι τα ‘’Οχι’’ των λαών κάθε φορά παρακάμφθηκαν και τελικά αγνοήθηκαν, σε μια επικίνδυνη άσκηση άρνησης της δημοκρατίας».(…) Η «οικονομική διακυβέρνηση» της Ευρωζώνης έχει νόημα και είναι αποδεκτή μόνο στον βαθμό που ασκείται από κάποιο όργανο δημοκρατικά δομημένο. Τι γίνεται, όμως, στην πράξη; Αποφασίζει μόνο του το Βερολίνο για οποιοδήποτε ευρωπαϊκό θέμα. Στη συνέχεια η Μέρκελ δήθεν το συζητά με τον Σαρκοζί και του το επιβάλλει. Κατόπιν οι δυο τους το επιβάλλουν στις συνόδους κορυφής των ηγετών της Ευρωζώνης ή της ΕΕ, οι οποίες σύνοδοι κορυφής έπειτα διατάζουν την ενδιαφερόμενη χώρα ή και όλες τις χώρες του γκρουπ να το υλοποιήσουν. Καταργούν έτσι κάθε ίχνος ανεξαρτησίας και εθνικής κυριαρχίας. Χώρες υποτελείς καταντούν έτσι τα κράτη-μέλη. Οι πολίτες αισθάνονται ότι διοικούνται από ξένους ηγέτες άλλων χωρών - και αυτή είναι η πραγματικότητα. Η Ενωμένη Ευρώπη από ιδανικό συναδέλφωσης των λαών της γίνεται ανελέητος, αυταρχικός δυνάστης για τους πολίτες.


ΣΤΗΛΗ ΙΑΤΡΩΝepikera@otenet.gr

ΧΡΗΣΙΜΑ ΤΗΛΕΦΩΝΑ ΙΑΤΡΩΝ ΝΟΜΟΥ ΗΜΑΘΙΑΣ Μπαλατσινού Λουκία

Πέτρος Ι. Σαρρηγιαννίδης

Ιατρός Αλλεργιολόγος

Ορθοπαιδικός Χειρουργός

ΑΝΤΩΝΙΟΣ Α. ΒΑΣΙΛΕΙΑΔΗΣ ΧΕΙΡΟΥΡΓΟΣ ΩΤΟΡΙΝΟΛΑΡΥΓΓΟΛΟΓΟΣ

3 Αλλεργική ρινίτιδα 3 Αλλεργικό βρογχικό άσθμα 3 Τροφική και Φαρμακευτική αλλεργία 3 Ατοπικό έκζεμα 3 Δερματίτιδα εξ επαφής 3 Αλλεργία σε σφήκα/μέλισσα

Σύμβαση με ταμεία

Δημοσίου, ΟΓΑ, ΤΥΔΚΥ, ΤΕΒΕ (ΟΑΕΕ)

l

Δέχεται με ραντεβού

ΔΕΡΜΑΤΙΚΑ ΤΕΣΤ ΚΑΙ ΑΝΟΣΟΘΕΡΑΠΕΙΑ Προφήτου Ηλία 15 - 3ος όροφος (πεζόδρομος Αγοράς) - Βέροια, 59 100 τηλ. ιατρείου: 23310 21545 - κινητό: 6973 887429

l

Τηλ. Για ραντεβού: 23310 76061

e-mail:doctorpetros@gmail.com

ΨΩΜΙΑΔΟΥ I. ΜΑΡΙΑ

Σύμβαση ΜΕ ΟΛΑ ΤΑ ΤΑΜΕΙΑ

IΑΤΡΟΣ

Σύμβαση με Δημόσιο και ΟΓΑ

Μ. Καρακωστή 16, Βέροια e-mail:lucybalatsinou@yahoo.gr

Αγίου Παταπίου 17 & Μαλακούση 11 - Βέροια Τηλ. 2331065963 - 6944337593 email: orl.iatreio@gmail.com

Δημήτρης Αν. Αποστολίδης

ΛΑΦΑΖΑΝΗΣ Π. ΓΕΩΡΓΙΟΣ

Ειδικός Παθολόγος MSc

ΕΙΔΙΚΟΣ ΚΑΡΔΙΟΛΟΓΟΣ

Επιστημονικός Συνεργάτης Α΄Παθολογικής

ΣΥΓΧΡΟΝΟ ΚΑΡΔΙΟΛΟΓΙΚΟ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ

Κλινικής Γ.Ν. Παπαγεωργίου l l

Δέχεται με ραντεβού l

Σύμβαση με:

Σύμβαση: Δημόσιο,

- Δημόσιο - ΤΥΔΚΥ

ΟΓΑ, ΤΥΔΚΥ,

- ΟΓΑ - Στρατιωτικών - Τμήμα Συγκοινωνιών

Τμήμα Συγκοινωνιών Καραολή Κυπρίου 3 (ισόγειο) - Mακροχώρι

Προφήτη Ηλία 15 (2ος όροφος) Βέροια τηλ. 23310 73555, Κιν. 6945 542579

Τηλ. ιατρ.: 2331041797 - Κιν.: 6944817701

Τηλ: 2331300212 - 6975858211 e-mail: dr.george.lafazanis@gmail.com

ΦΩΤΟΠΟΥΛΟΥ Θ. ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ

Αντώνιος Π. Τσιτλακίδης

Παιδίατρος

3 Ατομική συμβουλευτική 3 Ομαδική συμβουλευτική (ζευγαριών, γονέων, φροντιστών ασθενών με νόσο Alzheimer) 3 Διαχείριση άγχους 3 Νευροψυχολογική εκτίμηση ηλικιωμένων και γνωστική αποκατάσταση 3 Διαχείριση πένθους 3 Μαθησιακές δυσκολίες

e-mail: alexiastergiou@yahoo.gr

Βενιζέλου 26, 3ος όροφος Βέροια

e-mail: dcapostolidis@gmail.com

email: mpsomiadou@gmail.com

Προφήτη Ηλία 15 (2ος όροφος) Βέροια τηλ. 23310 60883, Κιν. 6945 929810

Δέχεται ασφαλισμένους ΙΚΑ

l

Ψυχολόγος

Πτυχιούχος Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης

Δέχεται με και χωρίς

ραντεβού

MSc Kλινικής Ψυχολογίας

ΩΡΑΡΙΟ ΙΑΤΡΕΙΟΥ 9:00 - 13:00 π.μ., 17:30 - 20:30 μ.μ.

Αριστοτέλους 2 (Βενιζέλου γωνία) Βέροια - 3ος όροφος

Τηλ & Fax: 2331071740 - Κιν. 6932707255 e-mail: vivi_veria@yahoo.gr

Universita degli Studi di Parma - Italia l

l

Συμβουλευτική ενηλίκων, εφήβων, παιδιών Συμβουλευτική επαγγελματικού προσανατολισμού

Δέχεται με ραντεβού

Μ. Αλεξάνδρου 27 (2ος όρ.), Βέροια Τηλ: 2331063155 - Κιν. 6946936704 e-mail: anttsit@gmail.com

Επικοινωνήστε μαζί μας...

e-mail: epikera@otenet.gr

τηλ.: 23310 78080

17

ΔΕΥΤΕΡΑ 07 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2011

fax: 23310 78087


Καθημερινη ΕφημερΙδα της κεντρικησ μακεδονιασ | τευχοσ 669

SUDOKU

Σαν σήμερα... το 1985... αποφυλακίζεται μετά από 19 χρόνια ο αθλητής μεσαίων βαρών, Rubin «Hurricane» Carter, που είχε καταδικαστεί για τριπλό φόνο το 1966. Η ζωή του μεταφέρθηκε στον κινηματογράφο πριν λίγα χρόνια με τον τίτλο «Hurricane» (Ο Τυφώνας). το 1987... αποπέμπεται ο Τυνήσιος Πρόεδρος Χαμπίμπ Μπυργκίμπα και αντικαθίσταται από τον πρωθυπουργό Ζίνε Ελ Αμπιντίν Μπεν Αλί. το 1989... εκλέγεται ο πρώτος αφροαμερικανός δήμαρχος της Νέας Υόρκης, ο Ντέιβιντ Ντίκινς. το 1989... ο Ντάγκλας Γουάιλντερ είναι ο πρώτος Αφροαμερικανός, που εκλέγεται κυβερνήτης στις ΗΠΑ, στην πολιτεία της Βιρτζίνια. το 1990... η Μέρι Ρόμπινσον γίνεται η πρώτη γυναίκα Πρόεδρος της Ιρλανδίας. το 1990... πεθαίνει ο Άγγλος συγγραφέας Λόρενς Ντάρελ.

τα

το 1991... γίνεται από το Ισραήλ αεροπορική επίθεση εναντίον παλαιστινιακών θέσεων στο Λίβανο.

προς την πρωθυπουργό της Τουρκίας Τανσού Τσιλέρ, για δίκαιη λύση του Κυπριακού.

το 1992... πεθαίνει ο Τσεχος πολιτικός Αλεξάντερ Ντούμπτσεκ. Ο πρωτεργάτης της «Άνοιξης της Πράγας» είχε τραυματιστεί σοβαρά την 1η Σεπτεμβρίου, όταν το αυτοκίνητό του συγκρούστηκε με τρένο στην εθνική οδό Πράγας-Μπρατισλάβας.

το 1994... αεροσκάφος της Πολεμικής Αεροπορίας τύπου Μιράζ F1 συντρίβεται σε παραλιακή περιοχή της Χίου, με αποτέλεσμα να χάσει τη ζωή του ο χειριστής του.

το 1992... στη Ρωσία, χιλιάδες κάτοικοι βγαίνουν στους δρόμους, με την ευκαιρία της 75ης επετείου από την Οκτωβριανή Επανάσταση και ζητούν την αποκατάσταση του σοσιαλιστικού συστήματος. το 1992... χιλιάδες Γερμανοί διαδηλώνουν κατά της ανόδου του ρατσισμού στη χώρα τους. το 1993... λήγουν στην Αλεξανδρούπολη οι εργασίες της τρίτης διαβαλκανικής συνάντησης των δημοσιογράφων. το 1993... ο σύμβουλος του Μπιλ Κλίντον, Τζόρτζ Στεφανόπουλος αποκαλύπτει, ότι ο Αμερικανός Πρόεδρος άσκησε πιέσεις

το 1994... η πλειοψηφία των Αλβανών απορρίπτει με δημοψήφισμα το σχέδιο Συντάγματος. το 1994... στην Ελλάδα, ψηφίζεται στο σύνολό του το νομοσχέδιο για τη μετοχοποίηση του ΟΤΕ. το 1996... ένα νιγηριανό Μπόινγκ 727 συντρίβεται σε λίμνη 40 μίλια νοτιοδυτικά της πρωτεύουσας της Νιγηρίας Λάγος, με αποτέλεσμα να σκοτωθούν 143 άτομα. το 1996... η ΝΑΣΑ εκτοξεύει το διαστημόπλοιο, Mars Global Surveyor, στα πλαίσια τους προγράμματος εξερεύνησης του Άρη.

το 1996... στην Τουρκία, ξεσπά σκάνδαλο μετά το θάνατο σε τροχαίο ενός ακροδεξιού καταζητούμενου και πρώην μέλους των «Γκρίζων Λύκων», του διευθυντή της Αστυνομίας και του βουλευτή του Ορθού Δρόμου, Σεντάτ Μπουτζάκ, που συνταξίδευαν. το 2000... η Χίλαρι Κλίντον εκλέγεται Γερουσιαστής και είναι η πρώτη «Πρώτη Κυρία των ΗΠΑ», που εκλέγεται σε δημόσιο αξίωμα. το 2000... πραγματοποιούνται οι αμερικανικές προεδρικές εκλογές. Νικητής, «χρισμένος» από το Ανώτατο Δικαστήριο ο ρεπουμπλικανός Τζορτζ Μπους, ο νεώτερος και χαμένος ο δημοκρατικός απερχόμενος αντιπρόεδρος Αλ Γκορ. το 2001... το Κονκόρντ ξαναρχίζει τις πτήσεις μετά από διάλειμμα 15 μηνών. το 2002... πεθαίνει ο ιδρυτής και συνιδιοκτήτης του γερμανικού περιοδικού Der Spiegel, Ρούντολφ Άουγκστεϊν.

μιλούν Κριος

Οι αλλαγές που θα υπάρξουν για εσάς θα είναι πολλές *Φροντίστε να μετριάσετε το άγχος σας σε ο,τι και αν κάνετε *Μην αφήσετε εκκρεμότητες *Προσπαθήστε να κινηθείτε με προσοχή για να μπορέσετε να επιτύχετε τους στόχους σας *Φροντίστε να μετριάσετε το άγχος σας

Λεων

Με τον δυναμισμό σας θα μπορέσετε να βρείτε λύσεις σε πολλές υποθέσεις που σας πίεζαν *Μην αφήσετε να σας κρατήσουν σε στασιμότητα τρίτα πρόσωπα *Σχέδια που έχουν να κάνουν με την εργασία σας θα ευνοηθούν *Προσπαθήστε να μην αφήσετε μισοτελειωμένες υποθέσεις

Τοξοτης

Θα χρειαστεί να κάνετε μερικές αλλαγές για να μπορέσετε νε πετύχετε τους στόχους σας *Μην αφήσετε τα περιθώρια για λάθη προσέξετε πάρα πολύ *Μπορείτε να βρείτε λύσεις σε πολλές υποθέσεις που σας δυσκόλευαν *Μην χάσετε την ευκαιρία να κάνετε μερικές αλλαγές

Ταυροσ

Με τον δυναμισμό σας θα μπορέσετε να ξεμπλοκάρετε αρκετές υποθέσεις που σας δυσκόλευαν *Μην χάσετε τη ευκαιρία να κάνετε μερικές αλλαγές *Προσπαθήστε να ρυθμίσετε με υπευθυνότητα τις υποθέσεις σας για να μην έχετε προβλήματα *Σκεφτείτε τις ανάγκες σας και τα θέλω σας

Παρθενος

Καλά θα κάνετε να μιλήσετε με κοντινά σας πρόσωπα για πράγματα που σας προβληματίζουν *Μην αφήσετε να σας παρασύρουν τρίτοι στις αποφάσεις σας *Προσπαθήστε να κάνετε μερικές αλλαγές οι οποίες θα σας βοηθήσουν να ξεκολλήσετε από καταστάσεις που σας πίεζαν για αρκετό καιρό

Αιγοκερως

Καλά θα κάνετε προσέξετε μερικά πράγματα που έχουν να κάνουν με το σπίτι σας *Μην αφήσετε τα περιθώρια να σας επηρεάσουν εξωγενείς παράγοντες *Προσπαθήστε να βάλετε σε σειρά προσωπικές σας υποθέσεις *Μετριάστε το άγχος σας και ασχοληθείτε με πράγματα που σα ευχαριστούν

18

ΔΙΔΥΜΟΙ

Θα χρειαστεί να ακολουθήσατε ένα πρόγραμμα για να μπορέσετε να επιτύχετε όσο έχετε στο μυαλό σας *Μην φοβηθείτε να πάρετε μόνοι σας αποφάσεις *Κοντινά σας πρόσωπα θα σας βοηθήσουν να βρείτε λύσεις σε πράγματα που σας δυσκόλευαν για αρκετό καιρό, εμπιστευτείτε τους

Ζυγος

Τη σημερινή ημέρα καλά θα κάνετε να προσέξετε τις κινήσεις σας γιατί είναι πιθανό να αντιμετωπίσετε κάποια προβλήματα τα οποία θα σας πιέσουν *Μην αφήσετε το παρελθόν να σας επηρεάσει *Σκεφτείτε τις κινήσεις σας όσον αφορά αλλαγές που επιθυμείτε να κάνετε

Υδροχοος

Τη σημερινή ημέρα καλά θα κάνετε να προσέξετε μερικά πράγματα *Μην κάνετε πράγματα τα οποία μπορούν να επηρεάσουν τη ψυχολογία σας αρνητικά *Φροντίστε να κάνετε πράγματα τα οποία θα σας ωφελήσουν *Διώξτε όποιες φοβίες μπορεί να έχετε και προσπαθήστε να κάνετε αλλαγές

ΔΕΥΤΕΡΑ 07 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2011

ΚΑΡΚΙΝΟΣ

Με τους κατάλληλους χειρισμούς να θα μπορέσετε να φέρετε εις πέρας πολλές καταστάσεις που σας δυσκόλευαν *Μην φοβηθείτε να κάνετε μερικές αλλαγές *Οικογενειακές υποθέσεις καλά θα κάνατε να τις προσέξετε *Δώστε προτεραιότητα στις δικές σας ανάγκες *Ξεκλέψτε χρόνο για ξεκούραση

Σκορπιος

Κατάλληλη είναι η σημερινή για να μπορέσετε να φέρετε εις πέρας κάποιες καταστάσεις που σας δυσκόλευαν *Μην φοβηθείτε να κάνετε αλλαγές *Υποθέσεις που έχουν να κάνουν με την οικογένεια καλό θα ήταν να τις προσέξετε *Μην βιαστείτε να βγάλετε συμπεράσματα, φίλοι μου

ΙΧΘΕΙΣ

Τη σημερινή ημέρα θα μπορέσετε να κάνετε αλλαγές οι οποίες θα σας κάνουν να νιώσετε πολύ καλά *Μην χάσετε την ευκαιρία να περάσετε καλά με φίλους *Προσπαθήστε να μεριάσετε το άγχος σας και να κάνετε πράγματα που θα σας κάνουν να νιώσετε όμορφα, χαλαρώστε λίγο


αγγελιεσ 

epikera@otenet.gr

ΜΙΚΡΕΣ

Δημοσιεύστε ΔΩΡΕΑΝ όλες τις μικρές αγγελίες στα Επικαιρα Τηλεφωνείστε στο 23310 78080 ή στείλτε στο fax 23310 78087 και στην ηλεκτρονική διεύθυνση epikera@otenet.gr

ΕΝΟΙΚΙΑΣΕΙΣ

ΕΝΟΙΚΙΑΖΕΤΑΙ Στη Θεσ/νίκη Πανεπιστήμια στούντιο επιπλωμένο 4 ετών 280 ευρώ. Τηλέφωνο επικοινωνίας 6977233555 και 2331023222.

ΕΝΟΙΚΙΑΖΕΤΑΙ Διαμέρισμα απέναντι από το γήπεδο Βέροιας Σταδίου 35, 80 τ.μ, δωμάτιο, σαλόνι, κουζίνα, ασανσέρ. Τηλ. Επικοινωνίας: 23310-21204

ΕΝΟΙΚΙΑΖΕΤΑΙ Γκαρσονιέρα 34 τ.μ. πλήρως εξοπλισμένη και ανακαινισμένη με κεντρική θέρμανση, στο κέντρο. τηλ: 2331024302 και 6945669786 ΕΝΟΙΚΙΑΖΕΤΑΙ Κατάστημα καινούργιο 100τ.μ. στην οδό Καλής Παναγιάς 12. Τιμή 250€. Τηλ. 23310-23765

Ενοικιάζεται διαμέρισμα στη Θεσσαλονίκη 45 τ.μ, πλήρως ανακαινισμένο, 2ος όροφος.Τηλ: 6942595995 Ενοικιάζεται κατάστημα 50 τ.μ με υπόγειο πατάρι, WC, δίπλα στο Επιμελητήριο Βέροιας. ΤΗΛ: 2331061594 ΕΝΟΙΚΙΑΖΕΤΑΙ διαμέρισμα 90 τ.μ. κοντά στο ΙΚΑ Βέροιας. Μεσιτικό γραφείο: 6974747117 ΕΝΟΙΚΙΑΖΕΤΑΙ διαμέρισμα 123 τ.μ. στην περιοχή Περικλέους (κέντρο), Βέροια. Μεσιτικό γραφείο: 6974747117 ΕΝΟΙΚΙΑΖΕΤΑΙ Διαμέρισμα στη Θεσ/νίκη 75 τ.μ. για φοιτητές κοντά στα πανεπιστήμια. τηλ: 2331023804, κιν: 6972834596 ΕΝΟΙΚΙΑΖΕΤΑΙ: 2ος όροφος, γκαρσονιέρα 1Δ.Κ.ΜΠ. Τιμή: 250,00 € Τηλ.: 693.246.6.6333 ΕΝΟΙΚΙΑΖΕΤΑΙΔιαμέρισμα στην Καλλιθέα 100τμ, Σ, Κ, 2Δ, WC, 2Ος όροφος (ευκαιριακό ενοίκιο) Τηλ. Επικοινωνίας: 6946491573

Ενοικιάζεται γκαρσονιέρα επιπλωμένη στο Ρολόι. Τηλ: 2331070926,6946098247 Ενοικιάζεται γκαρσονιέρα επιπλωμένη στην Καλλιθέα, καινούρια, θέρμανση με ορομετρητή. Τηλ:2331070926, 6946098247 Ενοικιάζεται διαμέρισμα 85 τ.μ με ατομική θέρμανση, στον 3ο όροφο στην Οδό Σοφίας 50, στο δρόμο προς το Νοσοκομείο.Τηλ: 23310-29457, 27406 ΕΝΟΙΚΙΑΖΕΤΑΙ για επαγγελματική χρήση χωραφοοικόπεδο δύο στρεμμάτων στην περιοχή της λαχαναγοράς Βεροίας (πιο κάτω από τα Λύκεια).Πληροφορίες στα τηλ: 23310 29416 και 69773919 06. Ενοικιάζεται γκαρσονιέρα στην Πλατεία Ωρολογίου 45 τ.μ Ανακαινισμένη, τιμή προσιτή. Τηλ: 6975900184 κυρ. Κατερίνα

ΕΝΟΙΚΙΑΖΕΤΑΙ Γραφείο ανακαινισμένο Βενιζέλου 27, 35 τ.μ, 2 Δ, WC,κλιματιστικό Τηλ. Επικοινωνίας: 6978244410 ΕΝΟΙΚΙΑΖΕΤΑΙ γκαρσονιέρα 50 τ.μ. στον Προμηθέα. Μεσιτικό γραφείο: 6974747117 ΕΝΟΙΚΙΑΖΕΤΑΙ Οικόπεδο στη Νέα Περιφερειακή Οδό, δύο στρέμματα, περιφραγμένο με κεντρική είσοδο μπροστά στην άσφαλτο δίπλα από την ΕΚΟ. Τηλ:23310-27683 κ. Σταύρος ΕΝΟΙΚΙΑΖΕΤΑΙ γκαρσονιέρα καινούργια, επιπλωμένη, ένα δωμάτιο, WC, κουζίνα 28 τ.μ. με θέα σε πάρκο, περιοχή Μπότσαρη Θεσ/νίκης. Κατάλληλο για φοιτητές ή ειδικευμένο γιατρό. Πληροφορίες στο τηλ. 6944 529650.

Ενοικιάζεται κατάστημα 100τ.μ. στη διεύθυνση Καλής Παναγιάς 12.Τηλ επικοινωνίας: 23310 23765 ΕΝΟΙΚΙΑΖΟΝΤΑΙ ΤΡΙΑ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑ 70 τ.μ. το καθένα με 5,30 μ. ύψος με δυνατότητα ένωσις των δύο επί της οδού Καλής Παναγίας 13. Βρίσκονται πάνω στον καινούργιο διαπλατυσμένο δρόμο Πολύ καλή ευκαιρία. τηλ.6947120444 τηλ. οικίας.2331024091 ΕΝΟΙΚΙΑΖΕΤΑΙ διαμέρισμα 50 τμ 1 Δ,Σ,Κ,WC, με αυτόνομη θέρμανση αέριο, περιοχή Ιπποκράτειο στη Θεσσαλονίκη. Πληρ. τηλ. 6945293775

Ενοικιάζεται μονοκατοικία 100 τ.μ. και 100 τ.μ. αποθήκη. Mε αυλή και κήπο σε χαμηλή τιμή. Στον Περιφερειακό έναντι μάρκετ METRO. Πληροφορίες απογευματινές ώρες και Σαββατοκύριακο. Κυρία Σοφία. Τηλ: 6987028122 (what’s up) 2310601916

Σαλοκουζίνα, wc, χωλ. Οικονομικό ενοίκιο. Τηλ: 6977266490. Κυρ. Σοφία

Ενοικιάζεται διαμέρισμα 90 τ.μ. περιοχή Πασακιόσκι 2Δ, Σαλοτραπεζαρία, μπάνιο, parking. Ανακαινισμένο, οικονομ. ενοίκιο, θέρμανση με ωρομετρητή. Τηλ: 6981646898. Κυρ. Μαρία

ΕΝΟΙΚΙΑΖΕΤΑΙ Γκαρσονιέρα 50 τ.μ. Πλουτάρχου 20. τηλ: 2331065187

ΕΝΟΙΚΙΑΖΕΤΑΙ Η ΠΩΛΕΙΤΑΙ Κατάστημα Θεσ/νίκης 43, 100τ.μ. και υπόγειο 100 τ.μ. τηλ: 2331029321

ΕΝΟΙΚΙΑΖΕΤΑΙ γκαρσονιέρα 35τ.μ κοντά στο Δημαρχείο. Έχει σαλοδωμάτιο, κουζίνα, χωλ, w.c .Λίγα κοινόχρηστα, τιμή προσιτή. Τηλ. 2331070853 & 6974297043

Ενοικιάζεται επαγγελματικός χώρος με άδεια φροντιστηρίου έτοιμος για λειτουργία στο κέντρο της πόλης. Τηλέφωνο επικοινωνίας :6988074096

Ενοικιάζεται: Κεντρικό μαγαζί στην Τρύφωνος, 32 τ.μ. ανακαινισμένο. Τιμή ευκαιρίας 150 ευρώ. Κυρ. Μπέτυ. Τηλ: 6943892052 - 2331022537

Διαμέρισμα ενοικιάζεται στη Θεσσαλονίκη, Σ. 2Δ.Κ. ΜΠ, 1Ος όροφος για δύο φοιτητές/τριες ή εργαζόμενους, σε καλή κατάσταση και καλή τιμή. Οδός Μπαλταδώρου 3, περιοχή Βενιζέλου. Τηλ. 2310 82090323310 64643- 6982943869

Ενοικιάζεται: Μικρό διαμέρισμα 2 δωμάτια, σαλοτραπεζαρία, κουζίνα, μπάνιο 55 τ.μ. Αυτόνομη θέρμανση με ωρομετρητή στην Μητροπόλεως (απέναντι από τον Βερόπουλο) στη Βέροια. Πληροφορίες τηλ. 2331060331, 6970665558, 6944670719, με πολύ οικονομικό ενοίκιο.

ΕΝΟΙΚΙΑΖΕΤΑΙ Διαμέρισμα στο κέντρο 1ος όροφος 65 τ.μ.. Ανακαινισμένο με 2Δ,

ΠΩΛΗΣΕΙΣ ΠΩΛΕΙΤΑΙ καντίνα πλήρης εξοπλισμένη, περασμένη ΚΤΕΟ και υγειονομικό, σε τιμή ευκαιρίας. Πληροφορίες στο τηλ. 6995845825 κ. Γιώργο.

ΠΩΛΕΙΤΑΙ οικόπεδο 280 τ.μ. στη Σωζόπολη Χαλκιδικής. Μεσιτικό γραφείο: 6974747117

ΠΩΛΟΥΝΤΑΙ σε 4,5 στρ. μπροστά στην θάλασσα στην αμμώδη Παραλία Κορινού Πιερίας συγκρότημα 6 ανεξάρτητων διόρωφων κατοικιών. Κάθε κατοικία είναι 85 τμ σε κήπο 500 μέτρων. Παραδίδονται στα τούβλα ή τελειωμένες. Πληρ. τηλ. 23510 47497, 6976 760579, 6944 865855 ΠΩΛΕΙΤΑΙ μονοκατοικία μεζονέτα σε οικόπεδο 470 τ.μ. στη Μελίκη. Μεσιτικό γραφείο: 6974747117

ΠΩΛΕΙΤΑΙ διαμέρισμα ημιυπόγειο 80 τ.μ. στο κέντρο της Βέροιας. Μεσιτικό γραφείο: 6974747117 Πωλείται διαμέρισμα 100τ.μ. στη Θεσσαλονίκη (περιοχή Λαογραφικό Μουσείο) 3Δ.Σ.Κ.WC σε τιμή ευκαιρίας. Πληροφορίες στο τηλ. 6944529650 Πωλούνται:. Σύνθετο στυλ αντίκα . Σαλόνι 3-2-1 με τραπεζάκι, κρεβατοκάμαρα με 2 κομοδίνα, Συρταριέρα κομπλέ Όλα σε τιμή ευκαιρίας λόγω αναχώρησης στο εξωτερικό. Τηλ: 2331121148, 6976665497 κ. Κώστας

Διεύθ: Κονίτσης 25 - Βέροια

ΤΗΛ: 2331070213 - ΦΑΞ: 2331070813

ΚΙΝ: 6977758097 - 6977262582 - e-mail: giannismelioumis@hotmail.com

9 7 7

9

9

10

1

10

2

1

1049

7 Στις τιμές δε συμπεριλαμβάνεται ΦΠΑ 23 %

Αποκλειστικός Αντιπρόσωπος 7

8

19

ΔΕΥΤΕΡΑ 07 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2011

7


αγγελιεσ

Καθημερινη ΕφημερΙδα της κεντρικησ μακεδονιασ | τευχοσ 669

ΜΙΚΡΕΣ Δημοσιεύστε ΔΩΡΕΑΝ όλες τις μικρές αγγελίες στα

Επικαιρα

Τηλεφωνείστε στο 23310 78080 ή στείλτε στο fax 23310 78087 και στην ηλεκτρονική διεύθυνση epikera@otenet.gr

ΖΗΤΗΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ Κοπελα με μεγάλη εμπειρία και χωρισ υποχρεωσεισ ΑΝΑΛΑΒΑΝΕΙ καθαρισμό σπιτιών και επαγγελματικών χώρων. Τηλ.: 6972688217 ΚΥΡΙΑ με μεγάλη εμπειρία ζητά εργασία για καθαρισμό σπιτιών - γραφείων κ.λ.π. Επίσης φροντίζει και ηλικιωμένους. Ωράριο ελεύθερο. Κιν. 6973917652, κα Γιάννα. Ζήτηση Εργασίας Ζητάω δουλεία ως καθαρίστρια. Μπορώ να καθαρίζω σπίτια, σκάλες, γραφεία και επαγγελματικούς χώρους. Τηλ. επικοινωνίας: 6979260569 Κοπελα με μεγάλη εμπειρία και χωρισ υποχρεωσεισ ΑΝΑΛΑΒΑΝΕΙ την φροντίδα παιδιών. Τηλ.: 6972688217 Καθηγήτρια Φιλόλογος με φροντιστηριακή πείρα, παραδίδει ιδιαίτερα μαθήματα σε μαθητές Γυμνασίου και Λυκείου. Τιμές προσιτές. Τηλ: 6938473201 κ. Κική ΟΔΗΓΟΣ Με Γ’ κατηγορία δίπλωμα με γνώση Γερμανικών και Αγγλικών, ψάχνει εργασία. Κιν. 6934798786. Καθηγήτρια με εμπειρία παραδίδει ιδιαίτερα μαθήματα σε παιδιά δημοτικού σε πολύ χαμηλές τιμές. Πληροφορίες στο τηλ: 6973292661 Μαθηματικός απόφοιτη του Α.Π.Θ. παραδίδει ιδιαίτερα μαθήματα μαθηματικών, φυσικής και χημείας σε μαθητές δημοτικού, γυμνασίου και λυκείου. Τιμές προσιτές. Τηλ. 6978003217 ΖΗΤΕΙ ΕΡΓΑΣΙΑ κυρία με προϋπηρεσία στο χώρο της φροντίδας ηλικιωμένων και της φύλαξης μικρών παιδιών, ζητά εργασία. Μόνο σοβαρές προτάσεις. Τηλ: 6976665497 κ. Μιχαέλα. ΖΗΤΕΙ ΕΡΓΑΣΙΑ οδηγός επαγγελματίας με προϋπηρεσία στο χώρο και με δίπλωμα 5ης κατηγορίας, ζητά εργασία σε οποιοδήποτε τομέα. Τηλ:2331121148 κ. Κώστας Κάτοχος Proficiency (CEF C2) και με παρακολούθηση σεμιναρίων εκπαίδευσης καθηγητών παραδίδει κατ’ οίκον μαθήματα Αγγλικών σε παιδιά δημοτικού και γυμνασίου. Άριστη

επικοινωνία με τα παιδιά. Τιμές πολύ προσιτές. Τηλ: 6986002875 Ώρες επικοινωνίας: μετά τις 11 πμ

ΑΝΑΛΑΜΒΑΝΩ κάθε είδους οικοδομικά μερεμέτια και διαρρυθμίσεις οικιών και καταστημάτων, έλληνας τεχνίτης. Κιν. 6945974197.

Βοηθός λογιστή / υπάλληλος γραφείου με 4 ετή εμπειρία σε λογιστικές υπηρεσίες,πολύ καλή γνώση Η/Υ, κάτοχος διπλώματος, με εκπληρωμένες στρατιωτικές υποχρεώσεις ζητάει εργασία. Τηλ.6983149358 κ. Αλέξανδρος

ΖΗΤΕΙ ΕΡΓΑΣΙΑ Κύριος τίμιος σοβαρός, μη καπνιστής, ελεύθερος, με πολυετή πείρα σε διανομές-πωλήσεις και EX-VANσε τρόφιμα κ.α., σε Αθήνα-επαρχία- νησιά. Δυνατότητα ταξιδιών και διαμονής παντού ζητεί εργασία. Είναι αυτοασφάλιστος. Τηλ. 6970954486

Νοσοκόμα αναλαμβάνει τη φύλαξη ηλικιωμένων πρωινές ώρες.Τηλ:6987347068 Οδηγός με δίπλωμα Β,Γ και Ε κατηγορίας, με προϋπηρεσία στο χώρο, ζητά εργασία. Τηλ:2331028798, 6984594045 Κ. Σάκης Κυρία πωλήτρια με εμπειρία στο χώρο ζητά εργασία σε λαική αγορά, πρατήρια άρτου, φούρνους ή ζαχαροπλαστεία Τηλ: 2331028798, 6984594045 Κ. Ευγενία Τελειόφοιτος του Τμήματος Μαθηματικού Ιωαννίνων παραδίδει μαθήματα σε παιδιά Δημοτικού, Γυμνασίου, Λυκείου. Τιμές λογικές. Τηλ επικ: 6955540910. email: klio55349@yahoo.gr

Κυρία, Ελληνίδα, έμπειρη ΖΗΤΑ ΕΡΓΑΣΙΑ για καθορισμό σπιτιών, γραφείων κ.λ.π. Αναλαμβάνει επίσης τη φροντίδα ηλικιωμένων. Επικοινωνία στο τηλ. 6945 975452 κ. Βάσω. Κυρία Ελληνίδα αποκλειστική νοσοκόμα αναλαμβάνει τη φροντίδα ηλικιωμένων με προϋπηρεσία στο χώρο (κάνει και ενέσεις). Ή πρωί ή βράδυ για φύλαξη. Κιν: 6937670106 Τηλ: 2331075093 Κυρ. Σοφία Ζευγάρι αναλαμβάνει τη φύλαξη ηλικιωμένων ατόμων. Τιμή λογική. Τηλ: 6944294123. Κυρ. Μαρία, όλη μέρα Καθηγήτρια φιλόλογος παραδίδει ιδιαίτερα μαθήματα σε μαθητές Δημοτικού – Γυμνάσιου και Λυκείου. Τιμές προσιτές. Τηλ. επικοινωνίας 6984063563 Κυρία Ελληνίδα αναλαμβάνει τον καθαρισμό οικιών - γραφείων - σκάλες και σούπερμαρκετ. Τηλ: όλη μέρα 6986619334 Κυρ. Κυριακή

Κυρία αναλαμβάνει εργασία επιδιόρθωσης ρούχων , με εμπειρία, μόνο απογευματινές ώρες. κ. Κική. Τηλ: 6979691599

Ζητάω εργασία σε φορτηγό κατηγ. Γ & Ε. Εμπειρία και γνώση στο οδικό δίκτυο πανελλαδικά. Κυρ. Δημήτρης, Τηλ: 6932377561

Ζήτηση εργασίας Ζητώ δουλειά ως οδηγός ή πωλητής. Κατέχω Επαγγελματικό Δίπλωμα Γ΄ Κατηγορίας, εμπειρία και άριστες γνώσεις του οδικού δικτύου. κ.Χρήστος: 6974325285

ΒΡΕΦΟΝΗΠΙΟΚΟΜΟΣ Τ.Ε.Ι. με εμπειρία σε ιδιωτικό και δημόσιο παιδικό σταθμό αναλαμβάνει την φύλαξη, ψυχαγωγία και διαπαιδαγώγηση βρεφών και παιδιών, καθώς και το διάβασμα τους στις τάξεις του δημοτικού. Τηλέφωνο επικοινωνίας : 6979540515.

Πτυχιούχος: Αγγλικής Φιλολογίας του Α.Π.Θ. παραδίδει ιδιαίτερα μαθήματα σε παιδιά δημοτικού και Γυμνασίου ή εργασία σε φροντιστήριο. Τιμές προσιτές. Τηλ: 6949689191. Κυρ. Χρύσα

καθηγήτρια φιλοσοφίας παιδαγωγικής- ψυχολογίας (ειδ. μαθησιακές δυσκολίες) με πολυετή εμπειρία, αναλαμβάνει την μελέτη μαθητών δημοτικού, γυμνάσιου, λυκείου. οργανωμένες σημειώσεις. προσιτές τιμές. Καθηγήτρια, πτυχιούχος της τηλ. 2331074034 κιν. 6945362637 Γαλλικής Γλώσσας και Φιλολογίας ΒΙΒΛΙΟΔΕΤΡΙΑ επαγγελματίας ζητάει του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου εργασία (τυπογραφεία) σε βιβλιοδετεία, Θεσσαλονίκης, παραδίδει εργαστήρια, εκδοτικούς οίκους. ιδιαίτερα μαθήματα γαλλικών σε μαθητές όλων των επιπέδων. Κιν.6993033111. Παράλληλα μπορεί να αναλάβει Νηπιαγωγός, απόφοιτη του την καθημερινή προετοιμασία Αριστοτέλειου Πανεπιστήμιου Θεσσαλονίκης, των μαθητών δημοτικού σε όλα με πεντάχρονη υπηρεσία σε νηπιαγωγείο τα σχολικά τους μαθήματα. Τιμές και παιδικό σταθμό, αναλαμβάνει τη φύλαξη προσιτές. Τηλ. Επικοινωνίας: παιδιών και παραδίδει μαθήματα σε παιδιά 6979911364 δημοτικού. Τηλ:2331070428, 6987755089 Φιλόλογος παραδίδει ιδιαίτερα μαθήματα σε μαθητές Δημοτικού, Γυμνασίου & Λυκείου με υπευθυνότητα και μεταδοτικότητα για κάλυψη κενών και προετοιμασία μαθημάτων. Παρέχεται δωρεάν εκπαιδευτικό υλικό. Τηλ. 6984784195 ΚΑΘΗΓΗΤΡΙΑ αγγλικών του Α.Π.Θ. παραδίδει ιδιαίτερα μαθήματα όλων των επιπέδων. Τιμές προσιτές. Τηλ. 6972021231 Λογίστρια με 10ετή εμπειρία στο χώρο και κάτοχος Επαγγελματικής άδειας τάξης Γ’, καλή γνώση Η/Υ και λογιστικών προγραμμάτων Singular ζητά εργασία. Πληρ. Κ. Ελένη Τηλ. 6984887501 καθηγήτρια πτυχιούχος ελληνικής φιλολογίας του Α.Π.Θ. παραδίδει ιδιαίτερα μαθήματα σε μαθητές γυμνάσιου και λυκείου σε προσιτές τιμές. τηλ. επικοινωνίας 6973504555 κα Χριστίνα Καθηγήτρια πτυχιούχος Αγγλικού πανεπιστημίου με πείρα και μεταδοτικότητα παραδίδει ιδιαίτερα μαθήματα. Τιμές προσιτές. Τηλ: 6971715721 μετά τις 10 π.μ . Μαθηματικός απόφοιτος Πανεπιστημίου Ιωαννίνων παραδίδει ιδιαίτερα μαθήματα σε μαθητές Γυμνασίου και Λυκείου. Τιμές προσιτές & συζητήσιμες. Τηλ: 6974756055 Καθηγήτρια, φιλόλογος, πτυχιούχος της Ελληνικής Φιλολογίας του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης με μεταπτυχιακές σπουδές στη Νεοελληνική Φιλολογία (Α.Π.Θ.) παραδίδει μαθήματα σε μαθητές γυμνασίου και λυκείου. Τιμές προσιτές. Τηλ. 6977985328

20

ΔΑΣΚΑΛΟΠΟΥΛΟΣ Δ. ΑΝΤΩΝΗΣ

ΜΕΣΙΤΙΚΟ ΓΡΑΦΕΙΟ

Αγορές- Πωλήσεις –Ενοικιάσεις -Αντιπαροχές-Ανακαινίσεις Βενιζέλου 16 Νάουσα Τηλ. 2332501376 Κιν. 6948948689 - 6944345646 www.daskalopoulos-realestate.gr E-mail: antonisdas@gmail.com ΠΩΛΗΣΕΙΣ ΟΙΚΟΠΕΔΑ ΠΟ302 140τμ στον Μάντζαλο 0,8σδ τιμή 35.000 ΠΟ319 220τμ στον Μουσταφά 1,2σδ τιμή 80.000 ΠΟ328 120τμ προς Λαζαράσκα 0,8σδ τιμή 25.000 ΠΟ329 1100τμ επέκταση 0,8σδ τιμή 110.000 ΠΟ337 160τμ Μουσταφά 0,8σδ τιμή 30.000 ΠΟ360 550τμ στην επέκταση 1,6σδ τιμή 200.000 ή αντιπαροχή ΠΟ361 400τμ στο γήπεδο 0,5σδ τιμή 180.000 ΠΟ363 90τμ Αγία Παρασκευή γωνιακό 0,8σδ τιμή 20.000 ΠΟ365 290τμ Βρυσάκι 0,8σδ τιμή 40.000 ΠΟ656 300τμ Κουτσούφλιανη σε πλαγιά,θέα, άρτιο 32.000 ΠΟ390 640τμ επέκταση 0,8σδ τιμή 200.000 ΠΟ403 300τμ Βάλια 0,8σδ τιμή 45.000 ΧΩΡΑΦΟΟΙΚΟΠΕΔΑ ΠΧΟ335 8,500τμ Μηλίτσα απεριόριστη θέα ΠΧΟ340 3,311τμ Μπλάνα άρτιο ΠΧΟ356 4,000τμ Χώρας Νερό άρτιο θέα ΠΧΟ357 5,000τμ στον δρόμο Κοπανού 36μ πρόσοψη ΠΧΟ367 10,000τμ χέρσο περιοχή Στενημάχου ΠΧΟ381 4,000τμ Κουλούκι πάνω στον δρόμο ΠΧΟ382 4,000τμ Χώρας Νερό θέαρεύμα-νερό ΠΧΟ404 1,000τμ πάνω στον δρόμο γέφυρα Καστανιώτη ΠΩΛΗΣΕΙΣ ΑΓΡΩΝ ΠΑ343 9,000τμ με μηλιές προς Αρκοχώρι ΠΑ344 4,000τμ περιοχή Στενημάχου ΠΑ347 4,000τμ ροδάκινα Τζουμέλα ΠΑ350 4,000τμ + 4,000στρ Χοντροσούγκλα ΠΑ355 4,000τμ περιοχή Στενημάχου ΠΑ373 10,000τμ Χαριέσσα, παλμέτα, 3 ποικιλίες, μπεκάκια, 110μ πρόσοψη ΠΑ391 7,000τμ στο Εφτάμιση ΠΑ417 4,00τμ δρόμος προς Κουκούλι κεράσια-μήλα ΠΑ423 20,000τμ ροδάκινα Μονόσπιτα ΠΑ429 5,000τμ προς Στενήμαχο ΠΑ484 22,000τμ χέρσο Τσιφλίκι ΔΙΑΜΕΡΙΣΜΑΤΑ ΠΔ306 110τμ ατομική 2δ,Σ/Κ, μπάνιο, ατομική Παναγία ΠΔ323 75 τμ ατομική, ανακαινισμένο, 3ος , 2Δ, Σ/Κ, μπάνιο Μαντρί ΠΔ324 75τμ +σοφίτα+ αέρας, 2ος, Κέντρο ΠΔ331 100τμ 1ος , 2Δ, Σ,Κ, μπάνιο ,WC, κλειστό γκαράζ, απεριόριστη θέα, ατομική, Άγ.Θεολόγος ΠΔ372 115τμ, 1ος, 3Δ, Σ/Κ, μπάνιο, διαμπερές, πάρκινγ, ατομική, Κέντρο ΠΔ378 95τμ, 2ος, 2Δ, Σ/Κ, μπάνιο ατομική, ανακαινισμένο, Γεννηματά ΠΔ394 70τμ 5ος, ασανσέρ, ατομική, 2Δ, Σ,Κ, μπάνιο, Παναγούλη ΠΔ406 90τμ, 3ος, ασανσέρ, ατομική, κλιματισμός, 2Δ, Σ,Κ, μπάνιο, Μακεδο-

ΔΕΥΤΕΡΑ 07 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2011

νίας ΠΔ411 65τμ, 1ος, καινούριο, ατομική, 1Δ, Σ/Κ, μπάνιο,Υπαπαντή ΠΔ442 85τμ 2ος, ατομική, ηλιακός, αποθήκη, 2Δ, Σ,Κ, μπάνιο Μπουρδάνου ΠΔ451 75τμ, 3ος, ατομική, ηλιόθερμο, τέντες,ανακαινισμένο, 1Δ,Σ/Κ, μπάνιο ΠΔ460 128τμ 1ος, ατομική ,ασανσέρ, 3Δ,Σ/Κ ,μπάνιο , Γήπεδο ΜΟΝΟΚΑΤΟΙΚΙΕΣ ΠΜΟ311 240τμ σε 2 επίπεδα , σε οικόπεδο 440τμ, Βάλια ΠΜΟ330 180τμ σε 2 επίπεδα, πολυτελείας στο Αρκοχώρι ΠΜΟ376 96τμ στην Λουντέμη ΠΜΟ385 100τμ, γωνιακή, Ευαγγελίστρια ΠΜΟ395 220τμ, σε 2 επίπεδα, Βύρωνος ΠΜΟ400 80τμ, παλιά , Μάντζαλος ΠΜΟ415 220τμ, στα μπετά σε 2 επίπεδα, Χαιδευτού ΠΜΟ425 100τμ,, σε 1στρέμμα, στα Λευκάδια ΠΜΟ452 75τμ και σοφίτα 35τμ, Γεννηματά ΠΜΟ461 120τμ σε 2 επίπεδα, υπό ανέγερση ,Βάλια ΠΜΟ529 95τμ ανακαισμένη Εργατικό Κέντρο ΕΝΟΙΚΙΑΣΕΙΣ Διαμέρισμα 100τμ, 1ος, ατομική , Κέντρο Διαμέρισμα 90τμ, 2ος, ατομική, 5ο δημοτικό Οροφοδιαμέρισμα 84τμ, 2ος, ατομική, Κέντρο Γκαρσονιέρα 60τμ, 1ος, Πάνω Εργατικές Διαμέρισμα 80τμ, ισόγειο, ατομική, Θεμελή Διαμέρισμα 110τμ, διαμπερές, ατομική, 3ος, Θεμελή Διαμέρισμα 90τμ, Γήπεδο Διαμέρισμα 3ος, 85τμ, κεντρική, Αρ. Κοκκίνου Γκαρσονιέρα 70τμ, 1ος, Παναγία Διαμέρισμα 90τμ ,3ος, διαμπερές, κεντρική, πάρκινγ, Πάνω Εργατικές Διαμέρισμα 90τμ, ισόγειο, ατομική, Καραϊσκάκη Διαμέρισμα 80τμ, ανακαινισμένο, ατομική, τζάκι, ντουλάπες, 2ος, Τρικολάν Διαμέρισμα 78τμ, επιπλωμένο, ατομική, 2ος, Βάρναλη Στούντιο, επιπλωμένο, ατομική Πουλιάνα Διαμέρισμα 100τμ, 2ος, ατομική Αριστοτέλους Γκαρσονιέρα 50τμ,1ος, 5ετίας, Μπατάνια Διαμέρισμα επιπλωμένο 90τμ, 2ος, ατομική, Κέντρο Γκαρσονιέρα 40τμ, 3ος, ατομική, ανακαινισμένη, Θεμελή Διαμέρισμα, επιπλωμένο, 1ος, ατομική Κέντρο Διαμέρισμα 90τμ, διαμπερές, ανακαινισμένο, ατομική, τζάκι, κλιματισμός,2ος, Κέντρο Κατάστημα 65τμ, ισόγειο Βενιζέλου Κατάστημα 140τμ, ισόγειο Β. Φιλίππου

ΣΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΜΑΣ ΘΑ ΒΡΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΓΚΑΜΑ ΑΚΙΝΗΤΩΝ ΠΟΥ ΘΑ ΚΑΛΥΠΤΟΥΝ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΑΝΑΓΚΕΣ ΣΑΣ.


αγγελιεσ 

epikera@otenet.gr

ΜΙΚΡΕΣ

Δημοσιεύστε ΔΩΡΕΑΝ όλες τις μικρές αγγελίες στα Επικαιρα Τηλεφωνείστε στο 23310 78080 ή στείλτε στο fax 23310 78087 και στην ηλεκτρονική διεύθυνση epikera@otenet.gr

• Παραδίδει μαθήματα ΠΡΟΣΦΟΡΑ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΖΗΤΟΥΝΤΑΙ ΑΤΟΜΑ ΓΙΑ ΕΡΓΑΣΙΑ ΣΕ ΣΟΥΒΛΑΤΖΙΔΙΚΟ ΜΕ ΠΡΟΫΠΗΡΕΣΙΑ. ΠΛΗΡ. 6932235034, 2351025252: Φώντα (εστιατόριο αχινός) ΖΗΤΕΙΤΑΙ: Άτομο για εργασία στο χώρο της πώλησης για το νομό Ημαθίας Τηλ. 2331500124 ώρες καταστημάτων Zητείται κοπέλα για εργασία στο ΚαφέΜπαρ «ΤΕΤΑ-ΤΕΤ» στη Βέροια. Τηλ. επικοινωνίας: 6982618526 Ζητείται άτομο για πακέτο στην πιτσαρία «Belissimo» με δίπλωμα για μηχανάκι.Θα προτιμηθεί και προϋπηρεσία.Τηλ: 2331026939 (μετά τις 12:00)

ΕΝΟΙΚΙΑΣΕΙΣ ΕΝΟΙΚΙΑΖΕΤΑΙ στο ΜΑΚΡΟΧΩΡΙ ( 50 μ. μετά την Εκκλησία του Τιμίου Προδρόμου - στον Κεντρικό δρόμο προς ΔΙΑΒΑΤΟ ) ΝΕΟΚΤΙΣΤΟ - ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΗΣ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗΣ Κατάστημα 75 τ.μ. που συνδέεται με ΑΣΑΝΣΕΡ μεταφοράς εμπορευμάτων με το ΥΠΟΓΕΙΟ περίπου 100 τ.μ.(προαύλιος χώρος για ΠΑΡΚΙΝΓΚ - Ηλεκτρικά Ρολλά Ασφαλείας - Έτοιμη Φωτεινή Επιγραφή στην Είσοδο ) τηλ. 2331073363 - 6974474691 ΕΝΟΙΚΙΑΖΕΤΑΙ διαμέρισμα 123 τ.μ. στην περιοχή Περικλέους (κέντρο), Βέροια. Μεσιτικό γραφείο: 6974747117 ΕΝΟΙΚΙΑΖΕΤΑι μικρό διαμέρισμα (στούντιο) στο κέντρο του Παρισιού για την περίοδο από 13 Ιουλίου έως 17 Αυγούστου. Είναι πλήρως επιπλωμένο, διαθέτει Internet και δωρεάν τηλεφωνική σύνδεση με 100 χώρες του κόσμου. Η τιμή για όλη την περίοδο είναι 800 Ε και για μια εβδομάδα 270 Ε. Πληρ. τηλ. 2351028346 ή 0033183961077 και 0033634302582 Ενοικιάζεται κατάστημα 100τ.μ. στη διεύθυνση Καλής Παναγιάς 12.Τηλ επικοινωνίας: 23310 23765 ΕΝΟΙΚΙΑΖΕΤΑΙ διαμέρισμα στη Θεσσαλονίκη στον 6ο όροφο με 2 δωμάτια, κουζίνα, μπάνιο, ατομική θέρμανση φυσικού αερίου, ντουλάπες, τέντες, μπόιλερ, κλιματισμό, ψυγείο, ηλεκτρική κουζίνα και θωρακισμένη πόρτα. Το διαμέρισμα βρίσκεται στην Πλατεία Ιπποδρομείου 17(πλησίον Ναυαρίνου). Τηλ.επικοινωνίας: 23310-61739 και 6948004677 ΕΝΟΙΚΙΑΖΕΤΑΙ Διαμέρισμα 50 τ.μ. (2Δ,Κ,WC) στον 2ο όροφο, Καρακωστή 3. Τηλ. 23310 24403 – 25840. ΕΝΟΙΚΙΑΖΕΤΑΙ διαμέρισμα 90 τ.μ. κοντά στο ΙΚΑ Βέροιας. Μεσιτικό γραφείο: 6974747117 ΕΝΟΙΚΙΑΖΟΝΤΑΙ 2 διαμερίσματα 106 τ.μ. και 80 τ.μ. (Καλιθέα), επιπλωμένα ή όχι. τηλ: 2331070926 και 2331062347, κιν: 6946098247 και 6943697645 Eνοικιάζονται και πωλούνται στο Μακροχώρι Αριστοτέλους 123 (κεντρικό – γωνία) γραφεία Τηλ. 6988141980 κ. Αντώνης ΕΝΟΙΚΙΑΖΕΤΑΙ Διαμέρισμα επαγγελματικός χώρος Μ. Μπότσαρη (πρώην Φροντιστήρια Καράμπελα – Σαμαρά). Κιν. 6972848470. Χαρίζονται: Γατάκια θηλυκά 1,5 χρονών και τριών επίσης. Για πληροφορίες Κιν: 6994122178 Κυρ. Σοφία (περιοχή) Θεσ/νίκη. Κάθε μέρα.

ιδιαίτερα σε προσιτές τιμές.

Ζητούνται συνεργάτες για εταιρεία παροχής υπηρεσιών που δραστηριοποιείται σε αποκλειστικά είδη προώθησης δικτύου (Γερμανικά προϊόντα Aloe-Vera). Κέρδη ικανοποιητικά. Τηλ: 6972378742. Κυρ. Κυριάκος

Ζητείται: Από Λογιστικό Γραφείο συνάδελφος λογιστής για συστέγαση, συνεργασία. Το γραφείο είναι πλήρες εξοπλισμένο. Πληρ. Τηλ: 6949092061 Κυρ. Ευαγγελία

Πωλούνται δύο μονόκανα κυνηγετικά Τηλ: 6945974197 ΠΩΛΕΙΤΑΙ Οικία 100 τ.μ. στον τρίλοφο, μονοκατοικία, 3 ετών καινούρια με 2 οικόπεδα 600 τ.μ. ατομική θέρμανση. τηλ:2331093480, κιν: 6979939697

Ζητείται οικονομολόγος για να κάνει ιδιαίτερα μαθήματα σε φοιτητή. Τηλ. επικ: 6979102965 ENOIKIAZETAI διαμέρισμα στη Θεσσαλονίκη (επί της Μαρτίου), 2 δωμάτια, σαλόνι, αποθήκη, WC. Πληροφορίες τηλ. 6944945165 Ενοικιάζεται κατάστημα 100τ.μ. στη διεύθυνση Καλής Παναγιάς 12.Τηλ επικοινωνίας: 23310 23765

Ενοικιάζεται κατάστημα 40 τ.μ. με πατάρι στην Αλεξάνδρεια στο κέντρο έναντι Κτελ. Σε πολύ καλή κατάσταση και οικονομικό ενοίκιο. Τηλ: 2331061174 Κιν: 6972986414 Κυρ. Λίτσα Ενοικιάζεται διαμέρισμα 70 τ.μ. 1ος όροφος, ατομική θέρμανση και Air-condition. Υπ. Σαλ. Κουζίνα, wc. Εξωτερικές πόρτες αλουμινίου. Στο κέντρο της Αλεξάνδρειας έναντι Κτελ. Τηλ: 6972153508 Κυρ. Γιώτα Ενοικιάζεται διαμέρισμα 80 τ.μ. στον Πρ. Ηλία. 1ος όροφος, διαμπερές, χωρίς πολλά κοινόχρηστα, Air-condition. 2 δωμάτια – σαλόνι – κουζίνα (καθημερινό). Τηλ: 6984535358, 2331065386 Ενοικιάζεται διαμέρισμα ρετιρέ με απεριόριστη θέα και σε πολύ καλή κατάσταση. 100 τ.μ, θέρμανση με ορομετρητή. Τηλ:2331070926, 6946098247 Ενοικιάζεται γκαρσονιέρα 52 τ.μ. περιοχή Πασα κιοσκι. Οδός Προύσσης 25, 1ος όροφος, κεντρική θέρμανση. Τηλ: 6936522740 ΕΝΟΙΚΙΑΖΕΤΑΙ Γκαρσονιέρα επιπλωμένη στο κέντρο της Βέροιας. Τηλ. 23310 70926 – 6946098247. ΕΝΟΙΚΙΑΖΕΤΑΙ: γκαρσονιέρα 1Δ.Κ.ΜΠ. ανακαινισμένη Τιμή: 280,00 € Τηλ.:693.246.6.633 Ενοικιάζεται στο Μακροχώρι διαμέρισμα 1ος όροφος επάνω στον κεντρικό δρόμο δίπλα στα παλιά ΚΕΠ. 100 τ.μ. ΣΚ2Δ ΜΠ Αποθήκη 250 ευρώ. Τηλ: 2331020531 - 6976968274

οροφοδιαμέρισμα 108 τμ. Ημιτελές. Περιοχή Μπαρμπούτα πιο πάνω από τη Γέφυρα. 3 υπ, 1 σαλοτραπεζαρία-κουζίνα, 1 wc. Τηλ: 2331025446 Κιν: 6973227071 Κα Χριστίνα ΠΩΛΕΙΤΑΙ γραφείο 67 τ.μ. με ανεξάρτητη είσοδο και κλιματισμό στο κέντρο της Θεσ/ νίκης. Μεσιτικό γραφείο: 6974747117

ΠΩΛΕΙΤΑΙ ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΣ fast food (2 μηνών) κομπλέ, τύπου Goody’s πολυτελειας μαζί με παγωτομηχανή.

ΠΩΛΕΙΤΑΙ Οικόπεδο 220 τ.μ. με 2όροφο κτίσμα, πίσω από το γήπεδο της Βέροιας Τηλ. επικοινωνίας 6977691662 κ. Νίκος

Τηλ: 6984152882

Πωλείται οικόπεδο 240 τ.μ το οποίο περιλαμβάνει οίκημα εντός του. Τιμή ευκαιρίας. 85.000 ευρώ. Ετεοκλή 6 προς Καλή Παναγιά. Τηλ: 2331023765

ΠΩΛΕΙΤΑΙ Επιχείρηση Κέντρο Αισθητικής Spa στο κέντρο της Βέροιας, προσφάτως πλήρως ανακαινισμένη. Τηλ. επικοινωνίας 2331070117 από 20.00μ.μ. έως 22.00μ.μ ΠΩΛΕΙΤΑΙ μονοκατοικία στα Παλατίτσια Βέροιας. Μεσιτικό γραφείο: 6974747117

ΕΝΟΙΚΙΑΖΕΤΑΙ Στη Θεσ/νίκη γκαρσονιέρα ρετιρέ, κοντά στα ΚΤΕΛ Μακεδονία (2Δ,Σ,Κ,WC) θέρμανση με ωρομετρητή, πάρκιγνκ. Τιμή 300 €. Τηλ. 2332023001 και 6979521178. ΕΝΟΙΚΙΑΖΕΤΑΙ γωνιακό διαμέρισμα στη Βέροια επί της Οδού Ολύμπου αριθ. 2, δεύτερος όροφος, πάνω από 70 τ.μ/ ΣΚ2Δ, ατομικό καλοριφέρ. Τιμή 200 ευρώ. Τηλ. Επικοινωνίας: 6943671469 ΕΝΟΙΚΙΑΖΕΤΑΙ Οροφοδιαμέρισμα, φρεσκοασπρισμένο, ηλιόλουστο και ευάερο με πανοραμική θέα. Βρίσκεται μέσα στην Έδεσσα (Πλατεία Γρανικού), 70 τ.μ., 3ος όροφος με αυτόνομη θέρμανση και ΧΩΡΙΣ κοινόχρηστα. Τιμή 200,00 €. Πληροφορίες στα τηλέφωνα : 23810 27222, 698 9625905. *Κατάλληλο και για ΦΟΙΤΗΤΕΣ.

21

ΠΩΛΗΣΕΙΣ

Πωλείται οικόπεδο στην Οδό Καλή Παναγιά 380 τ.μ σύνολο οικοδομήσιμο σε καλή τοποθεσία Τιμή Ευκαιρίας Τηλ:2331023765 ΠΩΛΕΙΤΑΙ διαμέρισμα ανακαινισμένο στη Θεσσαλονίκη κοντά στα Πανεπιστήμια απέναντι από τη Ροτόντα. Διαθέτει δύο δωμάτια, σαλόνι, κουζίνα, WC. Τιμή 95.000 Ε. Πληρ. τηλ. 6979 985665, 6972 823840 ΠΩΛΕΙΤΑΙ Διαμέρισμα 75 τ.μ. Μανδυλάρα 43 στη Βέροια, 2ος όροφος. τηλ: 6940006656 ΠΩΛΕΙΤΑΙ γραφείο 67 τ.μ. στο κέντρο της Θεσ/νίκης. Μεσιτικό γραφείο: 6974747117 Πωλείται οικόπεδο 240τ.μ. το οποίο περιλαμβάνει οίκημα εντός, στην διεύθυνση Ετεοκλή 6 – Βέροια. Τηλ επικοινωνίας: 23310 23765 ΠΩΛΕΙΤΑΙ Οικόπεδο άρτιο και οικοδομήσιμο 375τμ στην Αλεξάνδρεια Ημαθίας, στους Αμπελότοπους με 15μ πρόσοψη επί της οδού Δυτικής Μακεδονίας. Τηλέφωνο: 693 29 811 29 ΠΩΛΕΙΤΑΙ οικιακός εξοπλισμός (έπιπλα σαλονιού, ψυγείο, πλυντήριο, χαλιά και όλα όσα χρειάζονται για ένα σπίτι. Σε τιμή ευκαιρίας. Τηλ: 6956029638, 6972381385 ΠΩΛΕΙΤΑΙ Άδεια ΤΑΧΙ (μόνο άδεια ή με το όχημα μαζί) Τηλ. Επικοινωνίας: 6977947813 κ.Τάσος

Πωλείται χαρτί απόσυρσης. Τηλέφωνο 6937113039 Πωλείται διαμέρισμα 120 τ.μ. στο κέντρο κοντά στη Μητροπόλεως με ατομική θέρμανση σε πολύ καλή κατάσταση. 4ος όροφος, 2 ΥΠ - 2 WC - Σαλοτραπεζαρία, Σαλοκουζίνα & αποθήκη (τιμή ευκαιρίας). Τηλ: 2331028644 6976320394 Κυρ. Έφη ΠΩΛΕΙΤΑΙ Διαμέρισμα 74 τ.μ. (Σ,Κ,2Δ,WC) στον 3ο όροφο, Βουλγαροκτόνου 2 στον Προμηθέα. Τιμή 72.000 €. Κιν. 6970959780.

ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑ

οδός Σχολείων κοντά στο δημαρχείο πωλούνται διαμπερή διαμερίσματα, μικρά και μεγάλα, εξαιρετικής κατασκευής σε 3όροφη οικοδομή με άνετους εξώστες, ημιυπαίθριους, ιδιωτικό πάρκινγκ και κήπο - χωρίς ΦΠΑ - από ιδιοκτήτες. Τηλ. 6944-

312455, 6946-584834, 2310920185

ΠΩΛΕΙΤΑΙ Οικόπεδο 308 τ.μ. στην πλατεία του Σταυρού. τηλ: 6947328265 ΠΩΛΕΙΤΑΙ τουριστική επιχείρηση από 10 καινούργιες γκαρσονιέρες στην Παραλία Λεπτοκαρυάς. Πληρ. Τηλ. 6906 584427 Πωλείται

ΔΕΥΤΕΡΑ 07 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2011

16ης Οκτωβρίου 2 Βέροια Τηλ. 2331024624 - 73730 Fax: 2331076210


αγγελιεσ

Καθημερινη ΕφημερΙδα της κεντρικησ μακεδονιασ | τευχοσ 669

ΜΙΚΡΕΣ

Δημοσιεύστε ΔΩΡΕΑΝ όλες τις μικρές αγγελίες στα Επικαιρα Τηλεφωνείστε στο 23310 78080 ή στείλτε στο fax 23310 78087 και στην ηλεκτρονική διεύθυνση epikera@otenet.gr

ΠΩΛΗΣΕΙΣ ΠΩΛΕΙΤΑΙ διαμέρισμα στη Βασ. Όλγας (πλησίον Μπότσαρη) με αέριο, ανατολικό όλο στο φως, 6ος όροφος (2Δ, ΣΛ, Κ, WC), κατάλληλο για κατοικία ή ιατρείο. Πληροφορίες στο τηλ. 6930 561762. ΠΩΛΕΙΤΑΙ στο Πλατύ οικοδομή με κατάστημα στο ισόγειο και διαμέρισμα στον 1ο όροφο με αποθήκη, σε οικόπεδο 180τ.μ. στο κέντρο του Πλατέος. Τιμή συζητήσιμη. Πληροφορίες στο τηλ. 6956029638 - 6972381385 ΠΩΛΕΙΤΑΙ οικόπεδο 202,97 τ.μ. στην περιοχή πάνω από την Πιερίων (όπισθεν Παγούρα). Τιμή 70.000 ευρώ (ευκαιριακό). Μεσιτικό γραφείο: 6974747117 ΠΩΛΕΙΤΑΙ ΕπιχείρησηΑρτοζαχαροπλαστείο πλήρως ανακαινισμένο στο κέντρο της Βέροιας Τιμή ευκαιρίας Μεσιτικό Γραφείο: 6974747117

ΚΑΤΟΙΚΙΑ

ΠΩΛΕΙΤΑΙ: Πίνακας του DORIS. Διαστάσεις 92Χ72 χωρίς την κορνίζα.Είναι έργο του 1940 Τηλ:6977275357 ΠΩΛΕΙΤΑΙ Οικία στο πανόραμα 240 τ.μ. 3ος όροφος, με γκαράζ και πανοραμική θέα με προσιτή τιμή. τηλ: 6974322308 ΠΩΛΕΙΤΑΙ Μονοκατοικία στα Ριζώματα 90 τ.μ Ημιτελής, καινούρια Σε τιμή ευκαιρίας Τηλ: 6944546553, κ. Γιώργος ΠΩΛΕΙΤΑΙ Στο Λιτόχωρο Πιερίας βίλα 234 τ.μ. με υπόγειο πάρκινγκ, αποθήκη, με 2,5 στρ. οικόπεδο, πανοραμική θέα βουνόθάλασσα. τηλ: 6976391864 ΠΩΛΕΙΤΑΙ Τσιμισκή με Γούναρη στη Θεσ/νίκη διαμέρισμα 145 τ.μ. 2Δ, Σ, ΣΚ, αποθήκη, μπάνιο, WC, 3ος όροφος, κατάλληλο και για επαγγελματική στέγη. τηλ: 2310222777 και 2392052883 ΠΩΛΕΙΤΑΙ SCONTA FABIA Χρώμα μαύρο, μοντέλο 2004 1400 κυβικά. Σχεδόν καινούριο, κάθε έλεγχος δεκτός Τηλ:6977262582 κυρ. Γιάννης ΠΩΛΕΙΤΑΙ Οικόπεδο στα Ριζώματα και δομήσιμο. Τηλ:6944546553 Πωλείται ή ενοικιάζεται διαμέρισμα στην περιοχή Προμηθέα με θέα και ατομική θέρμανση. Τηλ. Επικοινωνίας 23310 25905- 6972842070

Διαμέρισμα 70 τ.μ. σε 2ο όροφο 4όροφης οικοδομής. Διαμέρισμα 84 τ.μ. στον 1ο όροφο 4όροφης οικοδομής. Διαμέρισμα 78 τ.μ. σε 1ο όροφο 3όροφης οικοδομής. Διαμέρισμα 85 τ.μ. σε 1ο όροφο 3όροφης οικοδομής. Διαμέρισμα 90 τ.μ. σε 1ο & 2ο όροφο 2όροφης οικοδομής. Διαμέρισμα 85 τ.μ. σε 1ο & 2ο όροφο 2όροφης οικοδομής.

ΠΩΛΕΙΤΑΙ διαμέρισμα 93 τ.μ. στο (κέντρο) πολύ καλό. Τιμή 90.000 ευρώ. Μεσιτικό γραφείο: 6974747117 ΠΩΛΕΙΤΑΙ διαμέρισμα 100 τ.μ. περίπου την περιοχή Αντ. Καμάρα (κέντρο) Βέροια. Μεσιτικό γραφείο: 6974747117

Πωλείται: Χωράφι 3 στρέμ. με 120 δέντρα κεράσια με παραγωγή κάθε χρόνο, περιφραγμένο και νερό πόσιμο (περιοχή Τριπόταμου ΛΟΖΙΤΣΗ) σε τιμή ευκαιρίας. Τηλ: 2331023270 Κυρ. Γεράσιμος

ΕΝΟΙΚΙΑΣΕΙΣ διαμέρισμα στην 16ης Οκτωβρίου 3, απέναντι από το Σούπερ Μάρκετ Αρβανιτίδη (στο Ζάππειο) 1ος όροφος, διαμπερές, σαλόνι, σαλοκουζίνα, 1 υπνοδωμάτιο, WC, μπάνιο, μπαλκόνια από το σχολείο. Τηλ.: 6976555452 κος Σάρρας ΠΩΛΕΙΤΑΙ Χωραφοοικόπεδο στην περιοχή (Δαίου Πλαστικά) όπισθεν Βενζινάδικου100 μέτρα από τον κεντρικό δρόμο.Τιμή ευκαιρίαςσυζητήσιμη Τηλ: 23320-43226 και 6977598329 ΠΩΛΟΥΝΤΑΙ 2 κοτοπουλιέρες σαραντάρες, ανοξείδωτες Γερμανίας Τιμή 1500 η μία 2.500 και οι δύο Τηλ. Επικοινωνίας: 6972842984

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΕΛΕΤΩΝ ΒΕΡΟΙΑΣ ΣΤΕΦΑΝΙΑ - ΣΤΟΛΙΣΜΟΙ ΜΝΗΜΟΣΥΝΩΝ

ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΚΟΥΡΕΑΣ Αναλαμβάνουμε την τελετή του αγαπημένου σας προσώπου με σεβασμό - εξυπηρέτηση ποιότητα και ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ. Μεταφορές των προσφιλών σας σε όλη την Ελλάδα και από εξωτερικό. Λειτουργούμε όλο το 24ωρο και με ανοιχτή γραμμή ΒΟΗΘΕΙΑΣ.

ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ 153 - ΒΕΡΟΙΑ ΤΗΛ. 23310 74222, ΚΙΝ. 6947934834, 6932 464356

ΠΩΛΕΙΤΑΙ Μοτοσυκλέτα CAGIVA RAPTOR, χρώμα κόκκινο 125cc.. Σχεδόν καινούργια και σε πολύ καλή κατάσταση. Τιμή συζητήσιμη. Δεκτός κάθε έλεγχος. Τηλ: 6976183243 καθημερινά. Πωλείται αγροικία 1 στρέμμα οικόπεδο στον Κοπανό Ναούσης.Τιμή 90.000 ευρώ. Τηλ. επικοινωνίας: 6946780770 ΠΩΛΕΙΤΑΙ χωράφι στη Νικομήδεια 11.560 στρ., 200 μ. πριν το χωριό με ρεύμα, πομόνα, αποθήκη. Σταματίου Αντώνης Τηλ:2331041141-6938407005 ΠΩΛΕΙΤΑΙ χωραφο-οικόπεδο έκτασης 1.850 τ.μ. (πρόσοψη 75μ. και βάθος 25μ.) οικοδομήσιμο επί του κεντρικού δρόμου από Μακροχώρι προς Ν.Λυκογιάννη (απέναντι ακριβώς από το δημόσιο ΚΤΕΟ) Τηλ. 2331073363 - 6974474691 ΠΩΛΕΙΤΑΙ οικόπεδο 330 τ.μ. στό Δ. Βέροιας, τοποθεσία Βικέλα. τηλ. 6977933532 ΠΩΛΕΙΤΑΙ Αντίκα σαλόνι, σκαλιστό Λουδοβίκου ελαφρώς μεταχειρισμένο. Μόνο σοβαρές προτάσεις Τηλ: 2331027683 (ώρες καταστήματος) κ.Σταύρος ΠΩΛΕΙΤΑΙ οικόπεδο 195 τμ (στον οικισμό «ΟΛΥΜΠΙΑ») στην πρώτη σειρά μπροστά στη θάλασσα. Πληρ. τηλ. 6977686580

22

ΔΕΥΤΕΡΑ 07 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2011

ΠΩΛΕΙΤΑΙ Μεζονέτα 120μ2 στο Λιτόχωρο Πιερίας ΠΩΛΕΙΤΑΙ Μεζονέτα 120 μ2 στο Κέντρο ΠΩΛΕΙΤΑΙ Διαμέρισμα 110 μ2 κάτω από τα στρατόπεδα. ΠΩΛΕΙΤΑΙ Μεζονέτα Νεόδμητη 115 μ2 περιοχή Βίλλα Βικέλα. ΠΩΛΕΙΤΑΙ Μεζονέτα 110 μ2 στο Πανόραμα. ΠΩΛΕΙΤΑΙ Διαμέρισμα 60 μ2 στο κέντρο. ΠΩΛΕΙΤΑΙ Μεζονέτα 80 μ2 στη Νικήτη Χαλκιδικής. ΠΩΛΕΙΤΑΙ Διαμέρισμα 110 μ2 περιοχή Βίλλα Βικέλα. ΠΩΛΟΥΝΤΑΙ Διαμερίσματα 100 και 100 μ2 στην Αλεξάνδρεια. ΠΩΛΕΙΤΑΙ Διαμέρισμα 100 τ.μ. κοντά στην Πλ. Ωρολογίου. ΠΩΛΕΙΤΑΙ Μεζονέτα Νεόδμητη 100 τ.μ. στο Καλαμίτσι Χαλκιδικής. ΠΩΛΕΙΤΑΙ Διαμέρισμα 100 τ.μ. περιοχή Κύπρου. ΠΩΛΕΙΤΑΙ Διαμέρισμα 65 τ.μ. στη Νικήτη Χαλκιδικής. ΠΩΛΕΙΤΑΙ Μεζονέτα 95 τ.μ. στην Καλλιθέα. ΠΩΛΕΙΤΑΙ Γκαρσονιέρα 25 τ.μ. στο κέντρο. ΠΩΛΕΙΤΑΙ Διαμέρισμα 116 τ.μ. περιοχή Προμηθέα. ΠΩΛΕΙΤΑΙ Διαμέρισμα 85 τ.μ. περιοχή Κέντρο. ΠΩΛΕΙΤΑΙ Διαμέρισμα 95 τ.μ. περιοχή Καλλιθέα. ΠΩΛΕΙΤΑΙ Διαμέρισμα 85 τ.μ. επί της οδού Θεσ/νικης. ΠΩΛΕΙΤΑΙ Διαμέρισμα 110 τ.μ. στο Τσερμένι. ΠΩΛΕΙΤΑΙ Διαμέρισμα 165 τ.μ. περιοχή Προμηθέα. ΠΩΛΕΙΤΑΙ Διαμέρισμα 95 τ.μ. περιοχή Κέντρου. ΠΩΛΕΙΤΑΙ Διαμέρισμα 105 τ.μ. περιοχή Παπάγου. ΠΩΛΕΙΤΑΙ Διαμέρισμα 110 τ.μ. πάνω από τα Παπάκια. ΠΩΛΕΙΤΑΙ Ημιτελής Μονοκατοικία 130 τ.μ. στο κέντρο. ΠΩΛΕΙΤΑΙ Διαμέρισμα 110 τ.μ. πίσω από το Βυζαντινό Μουσείο. ΠΩΛΟΥΝΤΑΙ Μονοκατοικίες 65 τ.μ. στην Λεπτοκαρυά. ΠΩΛΕΙΤΑΙ Μονοκατοικία 130 τ.μ. στο Μακροχώρι.

μπα Θεσ/νίκης ΕΝΟΙΚΙΑΖΟΝΤΑΙ Διαμερίσματα, Καταστήματα, Γραφεία, Αποθηκευτικοί - Βιομηχανικοί χώροι σε όλες τις περιοχές και τα εμβαδά ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗ ΣΤΕΓΗ ΠΩΛΕΙΤΑΙ κατάστημα 107 τ.μ. σε υπόγειο 128,41 τ.μ. πλησίον της οδού Θεσ/νικης. ΠΩΛΕΙΤΑΙ κατάστημα 100 τ.μ. περιοχή φανάρια Κύπρου. ΠΩΛΕΙΤΑΙ κατάστημα 100 τ.μ. με 100 τ.μ. υπόγειο και 60 τ.μ. πατάρι στο κέντρο. ΠΩΛΕΙΤΑΙ ημιυπόγειος χώρος 170 τ.μ. κοντά στην Ανοίξεως. ΠΩΛΕΙΤΑΙ κατάστημα 104 τ.μ. επί της Κεντρικής. ΠΩΛΕΙΤΑΙ κατάστ. 107 τ.μ. με υπόγειο 90 τ.μ. στο κέντρο της Βέροιας. ΠΩΛΕΙΤΑΙ κατάστημα 160 τ.μ. περιοχή οδού Θεσ/νικης. ΠΩΛΕΙΤΑΙ γραφείο 100 τ.μ. στη Μ. Αλεξάνδρου. ΠΩΛΕΙΤΑΙ γραφείο 50 τ.μ. στη Μ. Αλεξάνδρου. ΠΩΛΕΙΤΑΙ κατάστημα 100 τ.μ. πλησίον του Αγ. Αντωνίου. ΠΩΛΕΙΤΑΙ κατάστημα – γραφείο 55 τ.μ. επί της οδού Μ. Αλεξάνδρου. ΟΙΚΟΠΕΔΑ – ΑΓΡΟΙ

ΕΝΟΙΚΙΑΣΕΙΣ

ΠΩΛΕΙΤΑΙ Αγροοικόπεδο 6.800 μ2 στα Καβάκια ΠΩΛΕΙΤΑΙ Οικόπεδο 390 μ2 στη Ραχιά ΠΩΛΕΙΤΑΙ Αγροοικόπεδο 4.000 μ2 στο Λοζίτσι ΠΩΛΕΙΤΑΙ Οικόπεδο 260 μ2 στο Κέντρο της Βέροιας ΠΩΛΕΙΤΑΙ Οικόπεδο 500 μ2 στη Σκοτίνα Πιερίας ΠΩΛΕΙΤΑΙ Οικόπεδο 500 μ2 στο Εργοχώρι ΠΩΛΕΙΤΑΙ Αγροοικόπεδο 4.00 μ2 στο Εργοχώρι ΠΩΛΕΙΤΑΙ Οικόπεδο 1.000 τ.μ. στη Βεργίνα. ΠΩΛΕΙΤΑΙ Οικόπεδο 1.000 τ.μ. στα Ασώματα. ΠΩΛΕΙΤΑΙ Οικόπεδο 1.000 τ.μ. στους Γεωργιανούς. ΠΩΛΕΙΤΑΙ Οικόπεδο 500 τ.μ. στη Βεργίνα.

ΕΝΟΙΚΙΑΖΕΤΑΙ Διαμέρισμα μερικώς επιπλωμένο, σε άψογη κατάσταση, με Ατ. Θέρμανση στη Τού-

Κωττουνίου 18, Βέροια 59100 Τηλ. – Fax.: 23310 65564 Κιν. 6972 808878


αγγελιεσ 

epikera@otenet.gr

Δημοσιεύστε ΔΩΡΕΑΝ όλες τις μικρές αγγελίες στα Επικαιρα Τηλεφωνείστε στο 23310 78080 ή στείλτε στο fax 23310 78087 και στην ηλεκτρονική διεύθυνση epikera@otenet.gr

ΣΤΕΓΑΣΤΙΚΕΣ ΛΥΣΕΙΣ

ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ 27(3ος όροφος), ΒΕΡΟΙΑ

Αγορές Πωλήσεις

ΤΗΛ. 2331500786 ΚΙΝ. 6934888738

Ενοικιάσεις

ΔΙΑΜΕΡΙΣΜΑΤΑ Π Ω Λ ΟΥ Ν ΤΑ Ι ΚΤΕΛ 24 τ.μ. επιπλωμένο 3ος, 18.000 € ΑΝΟΙΞΕΩΣ 24 τ.μ. ανακαινισμένο, επιπλωμένο, λουξ, (ενοικιάζεται 200 €) 23.000 € ΡΟΛΟΪ 25 τ.μ. 1ος, 19.000 € ΣΤΕΓΗ 40 τ.μ. ισόγειο, ανακαινισμένο, 25.000 € ΑΓ. ΑΝΤΩΝΙΟΣ 30 τ.μ. ρετιρέ, θέα, ανακαινισμένο, πλήρως, λουξ, με μπαλκόνι 100 τ.μ. 35.000 € ΑΓ. ΑΝΤΩΝΙΟΣ 65 τ.μ. 4ος όροφος, ατομ. θερμ. 53.000 € ΜΗΤΡΟΠΟΛΗ 25 τ.μ. ανακαινισμένο πλήρως, 23.000 € ΡΟΛΟΪ 65 τ.μ. στην πλατεία, 3ος όροφος, πολύ καλό 54.000 € ΠΑΣΑΚΙΟΣΚΙ 45 τ.μ. καινούργιο, τζάκι, θέα 50.000 € ΕΛΗΑ και υπόγειο 57 τ.μ. 22.000 € ΠΑΖΑΡΙ 80 τ.μ. ανακαινισμένο, 1ος ορ. και για επαγγελματική στέγη 55.000 € ΕΔΕΣΣΗΣ 75 τ.μ. ρετιρέ οροφοδιαμέρισμα, θέα, ανακαινισμένο πλήρως, 85.000 € ΛΑΔΟΜΥΛΟΙ 75 τ.μ., 5 ετών, ατομ. θερμ., γκαράζ 95.000 € ΠΑΣΑΚΙΟΣΚΙ 70 τ.μ. καινούργιο δυο δωμάτια, αποθήκη, 2ος, 85.000 € ΑΝΟΙΞΕΩΣ 87 τ.μ. 3ος όροφος, θέα, 110.000 € ΤΣΕΡΜΕΝΗ 100 τ.μ. 5 ετών, λουξ, γκαράζ, 110.000 € ΠΡΟΜΗΘΕΑΣ 90 τ.μ., 9 ετών, 2 δωμάτια, 2 αποθήκες, διαμπερές, ατομ. θερμ. 83.000 € ΠΑΣΑΚΙΟΣΚΙ 87 τ.μ. 3 ετών, ατομ. θερμ., τζάκι, θέα, γκαράζ 108.000 € ΚΕΝΤΡΟ 100 τ.μ. καινούργιο, 3 δωμάτια γκαράζ 140.000 € ΠΑΠΑΚΙΑ 85 τ.μ., 4ος όροφος, ατομ. θερμ. 15 ετών 75.000 € ΠΙΕΡΙΩΝ 90 καινούργιο, ατομ. θερμ. 100.000 € ΠΑΝΟΡΑΜΑ 90 τ.μ. ανακαινισμένο 130.000 € ΠΡΟΜΗΘΕΑΣ 95 τ.μ. 10 ετών, πολύ καλό, θέα, γκαράζ 125.000 € ΜΗΤΡΟΠΟΛΕΩΣ 110 τ.μ. ρετιρέ 105.000 € ΠΑΣΑΚΙΟΣΚΙ 110 τ.μ. καινούργιο, 3 δωμάτια, θέα, 140.000 € ΠΑΣΑΚΙΟΣΚΙ 90, καινούργιο, θέα 108.000 € ΠΡΟΜΗΘΕΑΣ 120 τ.μ., 4 δωμάτια, ατομ. θερμ.

145.000 € ΠΡΟΜΗΘΕΑΣ 120 τ.μ. τζάκι, γκαράζ, ηλιακό 140.000 € ΠΙΕΡΙΩΝ 105 τ.μ. 3 δωμάτια, καινούργιο 135.000 € ΠΙΕΡΙΩΝ 120 τ.μ. 3 δωμάτια καινούργιο, 3ος όροφος 155.000 € ΑΝΟΙΞΕΩΣ κάτω 75 τ.μ. 42.000 €

μονοκατοικιεσ ΠΑΣΑΚΙΟΣΚΙ 125 τ.μ. μεζονέτα ανακαινισμένη πλήρως, θέα, 2 WC, 140.000 € ΤΣΕΡΜΕΝΙ 180 τ.μ. μεζονέτα καινούργια, 5 δωμάτια, γκαράζ 255.000 € ΜΑΚΡΟΧΩΡΙ 140 τ.μ. σε 500 οικόπεδο 7 ετών, 180.000 € ΔΙΑΤΗΡΗΤΕΟ κέντρο 120 τ.μ. 130.000 € ΤΣΕΡΜΕΝΙ κέντρο 20 ετών σε 3 επίπεδα, 170.000 € ΕΠΙΣΚΟΠΗ Βέροιας 70 τ.μ. σε 1.250 οικόπεδο, 115.000 €

οικοπεδα ΕΡΓΟΧΩΡΙ 550 τ.μ. γωνιακό 160.000 € ΠΑΠΑΚΙΑ κέντρο 80 τ.μ. κτίζει 100 τ.μ., 35.000 € ΦΑΝΑΡΙΑ ΚΥΠΡΟΥ 205 τ.μ. 78.000 € ΜΕΤΟΧΙ 1.100 μ. στο χωριό 50.000 € ΓΕΩΡΓΙΑΝΟΙ 1.000 τ.μ. 42.000 € ΤΡΙΛΟΦΟΣ 1.400 τ.μ. 43.000 € ΠΡΟΜΗΘΕΑΣ 1.100 τ.μ. 70.000 € ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟΣ ΒΕΡΟΙΑΣ 12.000 μ. 18.000 € ΡΑΧΙΑ 700 μ. κέντρο 42.000 € ΝΙΚΟΜΗΔΕΙΑ δίπλα στο χωριό 13.000 μ. 65.000 € ΠΡΟΜΗΘΕΑΣ 5.750 τ.. θέα κτίζει 280 τ.μ., 185.000 € ΓΕΩΡΓΙΑΝΟΙ 1.900 τ.μ. 50.000 € ΛΕΥΚΑΔΙΑ 1.000 μ. 20.000 € ΠΑΣΑΚΙΟΣΚΙ 400 τ.μ. 110.000 € ΚΟΜΒΟΣ ΒΕΡΟΙΑΣ 1.630 μ. γωνιακό 55.000 € ΡΑΧΙΑ 400 μ. 28.000 € ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΕΠΑΝΩ 5.000 μ. 150.000 € ΔΟΒΡΑ 5.800 μ. 130.000 € ΠΑΝΟΡΑΜΑ 326 τ.μ. 125.000 € ΠΑΠΑΓΟΥ 226 τ.μ. με άδεια 165.000 € ΓΗΠΕΔΟ 150 τ.μ. πάνω στο δρόμο 80.000 €

ΜΑΚΡΟΧΩΡΙ μέσα πάνω στο δρόμο 5.000 μ. 115.000 € ΠΑΤΡΙΔΑ 6.000 μ. στον κεντρικό δρόμο μόνο 65.000 €

επαγγελματικοι χωροι - γραφεια ΓΡΑΦΕΙΟ Βενιζέλου 28 τ.μ. super lux 37.000 € ΑΓ. ΑΝΤΩΝΙΟΣ 70 τ.μ. γραφείο super lux 82.000 € ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ 75 τ.μ. 65.000 € ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ 60 τ.μ. ανακαινισμένο 65.000 € ΡΟΛΟΙ ΓΡΑΦΕΙΟ 35 τ.μ. 35.000 € ΜΗΤΡΟΠΟΛΕΩΣ 55 τ.μ. 2 χώροι 60.000 € ΑΓ. ΑΝΤΩΝΙΟΣ 65 τ.μ. 55.000 € ΜΗΤΡΟΠΟΛΗ 30 τ.μ. γραφείο 30.000 € ΡΟΛΟΙ 80 τ.μ. 3 χώροι 100.000 € ΡΟΛΟΙ 45 τ.μ. (ενοικιασμένο 210 €) 200.000 € ΜΑΓΑΖΙ Κεντρικής 90 τ.μ. (δίνει ενοίκιο 500 €) 260.000 € ΜΑΓΑΖΙ ΚΤΕΛ 40 τ.μ. με πατάρι 45.000 € ΜΑΓΑΖΙ κέντρο 35 τ.μ. 78.000 (δίνει ενοίκιο 340 €) ΜΑΓΑΖΙ φανάρια Κύπρου 78 τ.μ. καινούργιο 220.000 € ΑΠΟΘΗΚΗ 220 τ.μ. Εληά 90.000 € ΑΠΟΘΗΚΗ Ρολόι 350 τ.μ. 60.000 €

Ε Ν Ο Ι Κ Ι Α Ζ Ο Ν ΤΑ Ι

διαμερισματΑ ΑΝΟΙΞΕΩΣ 40 τ.μ. 10 ετών ατομ. θερμ. θέα 220 € ΠΑΠΑΚΙΑ 28 τ.μ. επιπλωμένο 150 € ΜΗΤΡΟΠΟΛΗ 30 τ.μ. ανακαινισμένο ατομ. θερμ. 200 € ΕΛΗΑ 35 τ.μ. καλό 180 € ΜΗΤΡΟΠΟΛΗ 30 τ.μ. 180 € ΑΝΟΙΞΕΩΣ 50 τ.μ. 2 χώροι, ανακαινισμένο, ατομ. θερμ. 230 € ΔΗΜΑΡΧΕΙΟ 40 τ.μ. ανακαινισμένο πλήρως 220 € ΕΛΗΑ 50 τ.μ. κεντρικό 3 χώροι 240 € ΤΣΕΡΜΕΝΙ 45 τ.μ. 2 χώροι, βεράντα 180 € ΑΝΟΙΞΕΩΣ 50 τ.μ. 200 €

ΡΟΛΟΙ 40 τ.μ. 150 € ΑΓ. ΑΝΤΩΝΙΟΣ 40 τ.μ. ρετιρέ πλήρως ανακαινισμένο, θέα, επιπλωμένο 270 € ΕΛΗΑ 75 τ.μ. 3 χώροι, ρετιρέ λουξ 300 € ΣΤΕΓΗ 70 τ.μ. 4 χώροι, πάρκινγκ, επιπλωμένο 250 € ΠΑΣΑΚΙΟΣΚΙ 40 τ.μ. καινούργιο 220 € ΑΓ. ΚΥΡΙΑΚΗ 65 τ.μ. 2 δωμάτια 200 € ΚΤΕΛ 70 τ.μ. 2 χώροι 150 € ΑΓ. ΑΝΤΩΝΙΟΣ 70 τ.μ. πλήρως ανακαινισμένο λουξ, ατομ. θερμ. 300 € ΡΟΛΟΙ 80 τ.μ. ανακαινισμένο, ηλιακό 270 € ΜΗΤΡΟΠΟΛΗ 85 τ.μ. θωρακισμένη 250 € ΠΑΣΑΚΙΟΣΚΙ 85 τ.μ. 3 ετών, ατομ. θέρμ., θέα 350 € ΠΑΣΑΚΙΟΣΚΙ 90 τ.μ. 8 ετών, ατομ. θερμ., γκαράζ 220 € ΠΡΟΜΗΘΕΑ 100 τ.μ. 2 δωμάτια καλό 250 € ΠΡΟΜΗΘΕΑ 100 τ.μ. 3 δωμάτια ατομ. θερμ. 280 € ΜΟΥΣΕΙΟ 100 τ.μ. θέα καλό 300 € ΠΑΣΑΚΙΟΣΚΙ 90 τ.μ. 2 δωμάτια, ατομ. θερμ. 250 € ΠΛ. ΚΟΡΑΚΑ 110 τ.μ. 3 δωμάτια ατομ. θερμ. 280 € ΚΑΛΛΙΘΕΑ 110 τ.μ. 3 δωμάτια, 5 ετών, τζάκι, πάρκινγκ, ηλιακό 350 € ΠΑΣΑΚΙΟΣΚΙ 110 τ.μ. 2 ετών, θέα, ατομ. θερμ., 2 WC, πάρκινγκ 350 € ΚΕΝΤΡΟ 100 τ.μ. πλήρως ανακαινισμένο, ατομ. θερμ. 320 €

επαγγελματικοι χωροι - γραφεια ΓΡΑΦΕΙΟ Μητροπόλεως 2 χώροι επιπλωμένο 210 € ΓΡΑΦΕΙΟ Ρολόι 2 χώροι ανακαινισμένο 230 € ΓΡΑΦΕΙΟ 30 τ.μ. Μ. Αλεξάνδρου 200 € ΓΡΑΦΕΙΟ 30 τ.μ. Βενιζέλου, πλήρως ανακαινισμένο 180 € ΓΡΑΦΕΙΟ Εληά πλατεία 100 τ.μ. 1ος όροφος ΕΠΑΓ. ΧΩΡΟΣ Αγ. Αντώνιος 70 τ.μ. πλήρως ανακαινισμένο ατομ. θερμ. 300 € ΜΑΓΑΖΙ στο κέντρο Βενιζέλου 80 τ.μ. 1.400 € ΑΠΟΘΗΚΗ Πιερίων 100 τ.μ. 250 € ΜΑΓΑΖΙΑ σε όλη τη Βέροια ΓΚΑΡΑΖ ενοικιάζονται στο κέντρο

ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΠΕΛΑΤΕΣ ΤΟΥ ΓΡΑΦΕΙΟΥ ΜΑΣ ΖΗΤΟΥΝΤΑΙ ΑΜΕΣΑ ΓΙΑ ΑΓΟΡΑ ΟΙΚΟΠΕΔΑ ΚΑΙ ΔΙΑΜΕΡΙΣΜΑΤΑ

ΠΩΛΗΣΕΙΣ

ΠΩΛΕΙΤΑΙ Στον Τρίλοφο διόροφη κατοικία 84 τ.μ. οικόπεδο 550 τ.μ. τηλ: 2331093377 ΠΩΛΕΙΤΑΙ διαμέρισμα 115 τ.μ. καινούργιο στο Μακροχώρι Βέροια. Μεσιτικό γραφείο: 6974747117

ΠΩΛΕΙΤΑΙ BMW ελαφρώς μεταχειρισμένη, χρώμα κόκκινο, 1600 cc μοντέλο 11-1996, φουλ έξτρα, σε πάρκινγκ, 2πορτο κουπέ. Τηλ. 23310 27683 (εκτός Κυριακής).

Μακροχώρι Βέροια. Μεσιτικό γραφείο: 6974747117 ΠΩΛΕΙΤΑΙ διαμέρισμα 85 τ.μ. στο Μακροχώρι Βέροια. Μεσιτικό γραφείο: 6974747117 ΠΩΛΕΙΤΑΙ SUZUKI SAMURAI, μοντέλο 91, cabrio, κιν:6942480058

ΠΩΛΕΙΤΑΙ διαμέρισμα 92 τ.μ. στο

ΠΩΛΕΙΤΑΙ Εξοπλισμός καφετέριας σε πολύ καλή τιμή Τηλ. επικοινωνίας 6949449615 Πωλείται: Στα Καβάκια 6 Στρέμματα κτήμα με ροδάκινα και αναδομήσιμο. Ευκαιρία. Πωλείται: Περιοχή Κάτω Χώρα 4,5 Στρέμματα κτήμα ροδάκινα και αναδομήσιμο. Ευκαιρία. Πωλείται: Στη Λευκόπετρα 2,5 Στρέμματα οικόπεδο δομήσιμο σε τιμή ευκαιρίας.

ΠΙΕΡΙΩΝ 24 ΤΗΛ. 23310 67400, KIN. 6936 631658 ΒΕΡΟΙΑ ΒΕΡΓΙΝΑ ΤΗΛ. 23310 66300

Πωλείται: κατάστημα Σούπερ Μάρκετ 170 τ.μ. περιοχή Αγαθια στο κέντρο και οικία στον επάνω όροφο 100 τ.μ. σε πολύ καλή κατάσταση σε τιμή ευκαιρίας. Τηλ. Πληρ.: 6941481652 2331062927

23

ΠΩΛΕΙΤΑΙ κατάστημα ισόγειο 53 τ.μ. στο Πευκοχώρι Χαλκιδικής. Μεσιτικό γραφείο: 6974747117 Πωλείται διαμέρισμα στο κέντρο Εμ. Ζάχου. 97 τ.μ. σε πάρα πολύ καλή κατάσταση 1ος όροφος με ασανσέρ. Κεντρική θέρμανση. Τηλ: 2331091098 Πωλείται στις Βαρβάρες οικόπεδο με εσωτερικό χτίσμα σπίτι. Σύνολο οικοπέδου 462 τ.μ. και το σπίτι 47 τ.μ. σε καλή κατάσταση με κατασκευή υπόστεγου στην είσοδο. Τηλ καθημερ. 2331091098 Κυρ. Δημήτρης Πωλείται: Διαμέρισμα 93 τ.μ. επί της Εθνικής Αντίστασης 9 σε πολύ καλή κατάσταση. Τιμή ευκαιρίας. Τηλ: 2331021200 6972669311 ΠΩΛΟΥΝΤΑΙ Ελαφρώς μεταχειρισμένα: 1 σαλόνι γωνία, 1 τραπεζαρία με τζάμι και 6 καρέκλες, 1 τραπεζάκι σαλονιού κεντρικό, 1 μπουφές με καθρέφτη και κρυσταλιέρα,

ΔΕΥΤΕΡΑ 07 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2011

1 ψυγείο PITSOS σχεδόν καινούργιο πωλούνται λόγω μετακόμισης σε άλλη πόλη. Όλα σε τιμή ευκαιρίας. Τηλ.: 6948880903 κ. Γεωργία ολοήμερα Πωλούνται Ραπτομηχανές παντός τύπου, επαγγελματικής και οικιακής χρήσεως. Service ραπτομηχανών. Ζήσης Σιμόπουλος, Εμμ. Παππά 27, Τηλ:2331065396


ΕΛΛΑΔΑ

Καθημερινη ΕφημερΙδα της κεντρικησ μακεδονιασ | τευχοσ 669

Συμφώνησαν χθες βράδυ Παπανδρέου και Σαμαράς

Νέα κυβέρνηση

Σήμερα τα ονόματα Πρωθυπουργού - Υπουργών

Σ

ε συμφωνία για την συγκρότηση νέας κυβέρνησης συνεργασίας κατέληξαν ο πρωθυπουργός Γ.Παπανδρέου και ο πρόεδρος της ΝΔ Αντώνης Σαμαράς, κατά τη συνάντηση που είχαν ενώπιον του Προέδρου της Δημοκρατίας Κ.Παπούλια χθες το βράδυ Οι δύο πολιτικοί αρχηγοί θα έχουν νέα συνάντηση σήμερα Δευτέρα, προκειμένου να καθορίσουν το πρόσωπο που θα ηγείται της νέας κυβέρνησης, καθώς και τα μέλη του νέου Υπουργικού Συμβουλίου. Παράλληλα, σήμερα, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κ.Παπούλιας θα συγκαλέσει σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών. Σύμφωνα με την ανακοίνωση της Προεδρίας της Δημοκρατίας, στη συνάντηση των δύο πολιτικών αρχηγών ενώπιον του κ. Παπούλια, συμφωνήθηκε να συγκροτηθεί μια νέα κυβέρνηση με στόχο να οδηγήσει τη χώρα άμεσα σε εκλογές, μετά την υλοποίηση των αποφάσεων της 26ης Οκτωβρίου. Για τον προσδιορισμό των υποχρεώσεων που απορρέουν από τις αποφάσεις της 26ης Οκτωβρίου και το χρονικό πλαίσιο που απαιτείται, θα γίνει άμεσα συνάντηση εκπροσώ-

πων των δύο πλευρών. Ο πρωθυπουργός Γ.Παπανδρέου έχει ήδη δηλώσει ότι δεν θα ηγηθεί αυτής της κυβέρνησης. Η ανακοίνωση της Προεδρία της Δημοκρατίας έχει ως εξής: «Στη συνάντηση συμφωνήθηκε να συγκροτηθεί μια νέα κυβέρνηση με στόχο να οδηγήσει τη χώρα άμεσα σε εκλογές μετά την υλοποίηση των αποφάσεων του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου της 26ης Οκτωβρίου. Για τον προσδιορισμό των υποχρεώσεων που απορρέουν για την υλοποίηση των αποφάσεων της 26ης Οκτωβρίου και το χρονικό πλαίσιο που απαιτείται θα γίνει άμεσα συνάντηση εκπροσώπων των δυο πλευρών. Ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου έχει ήδη δηλώσει ότι δεν θα ηγηθεί της νέας κυβέρνησης. Αύριο θα υπάρξει νέα επικοινωνία του πρωθυπουργού και του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης για το πρόσωπο του νέου πρωθυπουργού και της νέας κυβέρνησης. Αύριο ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας θα

συγκαλέσει σύσκεψη των αρχηγών των πολιτικών κομμάτων» Πρώτος από τους πολιτικούς αρχηγούς έφτασε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Αντώνης Σαμαράς και ακολούθησε ο πρωθυπουργός, ο οποίος βρισκόταν στο Μέγαρο Μαξίμου. Στις 8:33 το βράδυ ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, εισήλθε στην αίθουσα του συμβουλίου και λίγα λεπτά αργότερα ξεκίνησε η σύσκεψη με τους δύο πολιτικούς αρχηγούς σε ιδιαίτερα ψυχρό κλίμα. Πληροφορίες αναφέρουν ότι είχε προηγηθεί θρίλερ διαβουλεύσεων με τον πρωθυπουργό

να δηλώνει στο υπουργικό συμβούλιο που συνεδρίασε το απόγευμα ότι έχει ζητήσει ήδη συνάντηση με τον Αντώνη Σαμαρά στο Προεδρικό Μέγαρο. Η Νέα Δημοκρατία, με ανακοίνωση της αμέσως μετά τόνιζε πως εάν υπάρξει σχετική πρόσκληση από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, ο κ. Σαμαράς θα ανταποκρινόταν. Λίγο πριν τις 8:00 το βράδυ η Προεδρία της Δημοκρατίας ανακοίνωσε επισήμως τη συνάντηση, που αναμένεται να είναι μακρά καθώς πληροφορίες αναφέρουν ότι ο Κάρολος Παπούλιας δεν θα κάνει κάποια εισήγηση, ενώ δεν θα κρατηθούν πρακτικά.

Για το Eurogroup που συνεδριάζει σήμερα

Πρόγραμμα επτά σημείων έθεσε το Υπουργικό Συμβούλιο Τι είπαν οι Υπουργοί για την παραίτηση του πρωθυπουργού Η παραίτηση του πρωθυπουργού δεν μπορεί να τίθεται ως προϋπόθεση για να συμφωνηθεί κυβέρνηση εθνικής ευθύνης, εκτίμησαν πολλοί από τους υπουργούς που συμμετείχαν στο χθεσινό κρίσιμο συμβούλιο Μετά την εισήγηση του πρωθυπουργού, πρώτος πήρε τον λόγο ο Δημήτρης Ρέππας ο οποίος δήλωσε ότι ο Γιώργος Παπανδρέου θα παραιτηθεί, όπως δεσμεύθηκε από το βήμα της Βουλής, μόλις συμφωνήσει ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης στον σχηματισμό της κυβέρνησης κοινής αποδοχής. Ως προς το πρόσωπο του νέου πρωθυπουργού, ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης είπε ότι θα πρέπει να προέρχεται είτε από την πλειοψηφία της Βουλής, είτε να είναι τρίτο πρόσωπο ευρύτερης αποδοχής. Ο κ. Ρέππας πρόσθεσε ότι είναι ανεπίτρεπτο και απαράδεκτο ένα κόμμα να ασχολείται και να επεμβαίνει στα εσωτερικά ενός άλλου κόμματος. Από την πλευρά του ο Κώστας Σκανδαλίδης επεσήμανε ότι η σημερινή κυβέρνηση έχει ολοκληρώσει όλο το πλαίσιο της συμφωνίας για την διαχείριση του χρέους και γι’ αυτήν την προσπάθεια την επικύρωσε με ψήφο εμπιστοσύνης της Βουλής. Ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης ανέφερε

ότι η εντολή της ΚΟ του ΠΑΣΟΚ είναι να διερευνηθεί η δυνατότητα συγκρότησης κυβέρνησης από περισσότερα κόμματα, γιατί ένα κόμμα μόνο του δεν μπορεί να σηκώσει το βάρος της εφαρμογής της συμφωνίας για το χρέος. «Εάν δεν τελειώσει αυτή η ιστορία τις επόμενες ώρες και αύριο, τότε ο κόσμος θα μας πάρει με τις ντομάτες» φέρεται να είπε χαρακτηριστικά ο κ. Σκανδαλίδης. Ο Γιάννης Ραγκούσης τόνισε στην παρέμβασή του ότι το πρόσωπο που θα ηγηθεί της νέας κυβέρνησης θα πρέπει να είναι υψηλών προδιαγραφών και απαιτήσεων, χωρίς ο ίδιος να θέτει ως προαπαιτούμενο τον πολιτικό χώρο από τον οποίο θα προέρχεται. Ο κ. Ραγκούσης ανέφερε ότι η κυβέρνηση συνεργασίας δεν θα είναι μια κυβέρνηση αποφυγής ευθυνών και επισήμανε ότι δεν πρέπει να υπάρχει ψευδαίσθηση ότι με την νέα κυβέρνηση θα απαλλαγούμε των ευθυνών μας, ούτε ότι η ΝΔ δεν θα επωμιστεί ευθυνες. Η υπουργός Παιδείας, ‘Αννα Διαμαντοπούλου, υπογράμμισε ότι ελλοχεύει ο κίνδυνος εξόδου της χώρας από το ευρώ και για να μπορέσει αυτό το ενδεχόμενο να αποφευχθεί επιβάλλεται η δέσμευση των δύο μεγάλων κομμάτων στο σύνολο των όσων προβλέπει το πακέτο της συμφωνίας της 26ης

24

Οκτωβρίου. Στη διαπραγμάτευση αυτή, πρόσθεσε η κ. Διαμαντοπούλου, ο πρωθυπουργός έκανε το μείζον βήμα με το να θέσει την παραίτησή του εφόσον συμφωνηθεί η νέα κυβέρνηση και διερωτήθηκε: «Ο κ. Σαμαράς τι βάζει;» Σε περίπτωση κατά την οποία ναυαγήσουν αυτές οι διαπραγματεύσεις, δεν απομένει παρά ο δρόμος των εκλογών, επισήμανε η υπουργός Παιδείας, με το ρίσκο ο πρωθυπουργός που θα προκύψει από αυτές να είναι ο πρωθυπουργός της δραχμής και η Ελλάδα να διολισθήσει στο δόγμα «ανήκομεν στην Ανατολή». Ο Χρήστος Παπουτσής ανέφερε ότι εάν μέχρι αύριο δεν έχει τελειώσει η διαπραγμάτευση, τότε δεν υπάρχει άλλη προοπτική από το να παραμείνει η κυβέρνηση ως έχει. Ο Πάνος Μπεγλίτης αναφέρθηκε στις προδιαγραφές και τα προσόντα που πρέπει να έχει ο πρωθυπουργός της νέας κυβέρνησης συνεργασίας, απορρίπτοντας «πολιτικά ζόμπι του παρελθόντος», όπως ανέφερε χαρακτηριστικά. Απαντώντας στην άποψη ότι όσοι έδωσαν ψήφο εμπιστοσύνης στον κ. Παπανδρέου το έκαναν για να παραιτηθεί, είναι ανεύθυνοι και «ας τον ρίξουν αύριο». Ο υπουργός ‘Αμυνας θεωρεί την παραίτηση του πρωθυπουργού πριν την επίτευξη συμ-

ΔΕΥΤΕΡΑ 07 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2011

φωνίας, συνταγματική εκτροπή. Στη διάρκεια του Υπουργικού Συμβουλίου τέθηκε πρόγραμμα 7 σημείων για τις απαραίτητες κινήσεις και διαβεβαιώσεις προς το Eurogroup που συνεδριάζει σήμερα: 1. Εκταμίευση της 6ης δόσης 2. Άμεση έναρξη και το ταχύτερο δυνατόν ολοκλήρωση των διαπραγματεύσεων με την Τρόικα για το νέο πρόγραμμα: 3. Κατάθεση (πριν τις 20/11) και ψήφιση (πριν τις 31/12) του Προϋπολογισμού 2011 4. Ολοκλήρωσης της εκτέλεσης του Προϋπολογισμού του 2011 στο πλαίσιο της 5ης αναθεώρησης του Μνημονίου και η προώθηση όλων των ενεργειών που απορρέουν από το Πρόγραμμα Ιδιωτικοποιήσεων. 5. Λήψη όλων των αναγκαίων μέτρων για την ασφαλή συμμετοχή των Ελληνικών Τραπεζών και των Ελληνικών ασφαλιστικών Ταμείων στη διαδικασία που προβλέπει η απόφαση της 26/10 6. Διαμόρφωση των νομικών και χρηματοοικονομικών προϋποθέσεων για την εφαρμογή του νέου σχήματος συμμετοχής του Ιδιωτικού Τομέα (PSI). 7. Εκταμίευση α’ δόσης του νέου προγράμματος για την κάλυψη δανειακών αναγκών της Ελλάδος (επιπλέον 20 δισ. ευρώ), πριν το τέλος Φεβρουαρίου του 2012

ΕΠΙΚΑΙΡΑ - 7 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2011  

ΕΠΙΚΑΙΡΑ - 7 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2011

ΕΠΙΚΑΙΡΑ - 7 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2011  

ΕΠΙΚΑΙΡΑ - 7 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2011