Page 1

24

Καθημερινη ανεξαρτητη Εφημερiδα της κεντρικησ μακεδονιασ | αρ.φυλλου 582 epikera@otenet.gr

Επικαιρα

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΙΟΥΝΙΟΣ 2011 TIMH: 0.50

editorial

Μπαλάκι από την Επιτροπή στο Δημοτικό Συμβούλιο

Η χώρα του είμαστε και δεν είμαστε! ΤΟΥ ΚΑΙ ΝΑΙ ΚΑΙ ΟΧΙ

«ΓΟΡΔΙΟΣ ΔΕΣΜΟΣ»

Είμαστε μια ιδιόμορφη χώρα. Μια χώρα του ναι και του όχι. Είμαστε π.χ. Ευρωπαίοι; Και είμαστε και δεν είμαστε. Με απόκλιση προς το δεν είμαστε. Όταν αναφερόμαστε στην Κομισιόν, στο Eurogroup στις άλλες χώρες της Ε.Ε. λέμε και γράφουμε συνήθως «οι Ευρωπαίοι» και σπανιότερα ο συνεταίροι μας. Χρόνια τώρα τους χαρακτηρίζουμε γενικά κι αόριστα «κουτόφραγκους», υπονοώντας ότι εμείς είμαστε αναμφίβολα πιο έξυπνοι, πιο πονηροί, πιο «μάγκες». Το χειρότερο είναι πως δεν το λέμε μόνο αλλά και το πιστεύουμε.

Σελ. 2

Το Χρονογράφημά Σελ.4

μας

ελλαδα

Πιο βαρύ το φορολογικό πακέτο. Και έκτακτη εισφορά και μείωση αφορολόγητου

τα τραπεζοκαθίσματα για τη Βέροια Σελ. 9-10

Σελ. 24

τοπικα

Σύσκεψη τη Δευτέρα των παραγωγών για το συμπύρηνο

Έγινε η μεταστέγαση του Κτηνιατρείου Νάουσας

Σελ. 5

τοπικα

Σελ. 5

7

Επίσκεψη του Βέλγου Πρέσβη στο Δήμο Βέροιας

Πρατήριο Υγραερίου

e-mail: online10@otenet.gr

Σελ. 5


editorial

Καθημερινη ΕφημερΙδα της κεντρικησ μακεδονιασ | τευχοσ 582

Όταν ο Σοφός κυβερνά είναι σαν να μην υπάρχει. Ο καλύτερος μετά από αυτόν είναι ο ηγέτης που ο λαός του τον περιβάλλει με αγάπη. Αμέσως μετά, εκείνος που τον φοβούνται. Ο χειρότερος, αυτός που τον περιφρονούν… Όταν ο ηγέτης τελειώνει το έργο του χωρίς τυμπανοκρουσίες, οι άνθρωποι λένε: «Για δες, τι καλά που τα καταφέραμε!» Λάο τσε

Τ

ουλάχιστον οι περισσότεροί μας. Πριν από χρόνια ένας «ντόπιος» εργολάβος είχε αναλάβει, μετά από δημοπρασία, να κατασκευάσει τη σκεπή ενός ιδρύματος. Στη σύμβαση αναφερόταν: «η ξυλεία θα είναι ευρωπαϊκή». Κατασκεύασε τη σκεπή κι ο παραλαμβάνων το έργο υπάλληλος διαπίστωσε ότι η ξυλεία ήταν ελληνική. Το ίδρυμα προσέφυγε στη δικαιοσύνη και ο Πρόεδρος του δικαστηρίου ρώτησε τον εργολάβο: «Γιατί κατηγορούμενε δεν εφάρμοσες τη σχετική πρόβλεψη της συμβάσεως»; Εκείνος απάντησε: «Φυσικά και την εφάρμοσα». Μα – λέει ο πρόεδρος – δεν έβαλες ξυλεία ευρωπαϊκή αλλά ελληνική». Κι ο εργολάβος: «Νόμιζα ότι η Ελλάδα είναι Ευρωπαϊκή χώρα. Δεν είναι;» Και ο κατηγορούμενος κηρύχθηκε αθώος. Θα μπορούσε να ήταν ανέκδοτο. Όμως δεν είναι. Είναι πέρα για πέρα αλήθεια.

Έ

χουμε, λέμε, δημοκρατία. Υποστηρίζουμε μάλιστα ότι έχουμε την καλύτερη δημοκρατία που είχαμε ποτέ. Αν προσέξουμε λίγο καλύτερα θα διαπιστώσουμε πως ναι μεν έχουμε αλλά και δεν έχουμε. Για το θέμα αυτό έχουν γραφεί πολλά βιβλία από λαμπρούς επιστήμονες και ειδικούς της χώρας μας(κι όχι μόνο).

Θ

έλετε μερικούς τίτλους τέτοιων β ι β λ ί ω ν; Ι δ ο ύ : Ε λ λ ε ι μ μ α τ ι κ ή Δημοκρατία, Ισχνή Δημοκρατία, Φαυλοκρατία, κομματοκρατία, κλεπτοκρατία, Από τη Δημοκρατία των κομμάτων στη δημοκρατία των Μέσων κλπ. κλπ. Αλλά δεν χρειάζεται να είναι κανείς σοφός ή ειδικός, για να δει

Επiκαιρα Καθημερινη aneξαρτητη ΕφημερΙδα της Κεντρικής Μακεδονίας

κωδ. 8452

IÄÉÏÊÔÇÓÉÁ : ÅÐÉÊÁÉÑÁ EKÄÏÔÉÊÇ Á.Å. ÃÑÁÖÅÉÁ: Κεντρικής 65, ÂÝñïéá ÅÐÉÊÏÉÍÙÍÉÁ Tçë. 23310. 78080 - 6 FAX 23310. 78087 email: epikera@otenet.gr ÅÊÄÏÔÇÓ - ÄÉÅÕÈÕÍÔÇÓ: NIKOÓ ÐÁÐÁÍÉÊÏËÁÏÕ AÑ×ÉÓÕÍÔÁÊÔÑÉÁ: ÍÉÊÏËÅÔÔÁ ÖËÉÁÔÁÑÇ ÓÕÍÔÁÊÔÅÓ: ÊÙÍÓÔÁÍÔÉÍÁ ÊÁÑÁÃÉÁÍÍÇ ÊÙÓÔÇÓ ×ÁËÁÔÓÇÓ ÓÕÍÅÑÃÁÔÅÓ ÄÇÌÇÔÑÁ ÓÌÕÑÍÇ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ & ΔΙΑΦΗΜΙΣΗΣ ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΤΑΧΜΑΤΖΙΔΗΣ Ó×ÅÄÉÁÓÌÏÓ: ×ÁÑÇÓ ÌÁ×ÁÉÑÁÓ HAPPY ARTISTS DESIGNER TEAM

το οφθαλμοφανές. Μόνο λίγο να αναλογισθεί όσα έγιναν την περασμένη εβδομάδα και θα καταλάβει ότι τυπικά ναι έχουμε δημοκρατία, ουσιαστικά όμως απέχουμε πολύ, πάρα πολύ.

Ε

ίμαστε, λέμε, έξυπνος λαός. Πολύ εξυπνότεροι από τους «κουτόφραγκους». Ωστόσο τα έργα μας δείχνουν ότι μάλλον είμαστε εξυπνάκηδες. Όχι πως είμαστε κουτός λαός αλλά απλά θέλουμε να πιστεύουμε ότι είμαστε πολύ πιο έξυπνοι από ότι πραγματικά είμαστε. Σκεφθείτε ότι υπάρχουν πολλοί Έλληνες που πιστεύουν ότι είμαστε ο «περιούσιος λαός»! Η αλήθεια είναι ότι είμαστε έξυπνος λαός αλλά και δεν είμαστε. Όπως σ’ όλους τους λαούς υπάρχουν έξυπνοι άνθρωποι, άλλοι λιγότερο έξυπνοι κι άλλοι καθόλου. Αν πάντως ήμασταν τόσο έξυπνοι όσο πολλοί από μας θέλουν να πιστεύουν τότε δεν θα φτάναμε στα σημερινά χάλια. Ασφαλώς γι’ αυτή μας την κατάντια φταίνε πρωτίστως οι πολιτικοί μας όμως εμείς τους ψηφίσαμε. Ίσως γι’ αυτό ο Μαχάτμα Γκάντι είπε: «Κάθε λαός έχει την εξουσία που του αξίζει».

Α

ν ο Γκάντι έχει δίκιο – και καθώς φαίνεται έχει – τότε η πρώτη μας υποχρέωση είναι να πάψουμε να παριστάνουμε τους έξυπνους και να προσέχουμε πολύ ποιους (και γιατί) ψηφίζουμε. Κι αν θέλουμε να κρίνουμε τη σημερινή εξουσία που, κατά το Γκάντι, είναι αυτή που μας αξίζει (άρα δείχνει πόσο πραγματικά αξίζουμε), ας σκεφθούμε πάνω στην παρακάτω ρήση του σοφού Λάο Τσε: Όταν ο Σοφός κυβερνά

2

είναι σαν να μην υπάρχει. Ο καλύτερος μετά από αυτόν είναι ο ηγέτης που ο λαός του τον περιβάλλει με αγάπη. Αμέσως μετά, εκείνος που τον φοβούνται. Ο χειρότερος, αυτός που τον περιφρονούν… Όταν ο ηγέτης τελειώνει το έργο του χωρίς τυμπανοκρουσίες, οι άνθρωποι λένε: «Για δες, τι καλά που τα καταφέραμε!»

www.happyartists.gr

Ε

e-mail: epikera@otenet.gr

πιβάλλεται πραγματικά να προβληματιστούμε. Ο σημερινός μας Πρωθυπουργός – που κατά το Σύνταγμα είναι σχεδόν μονοκράτορας – είναι σοφός, περιβάλλεται από την αγάπη του λαού, τον φοβάται ο λαός ή τον περιφρονεί; Και ακόμα κάνει το έργο του- το όποιο έργο του – χωρίς τυμπανοκρουσίες ή αντίθετα με υπερβολικά πολλές; Για να μάθουμε επιτέλους τι εξουσία έχουμε, αν μας αξίζει και τελικά πόσο αξίζουμε. Κι αυτό όχι ενδεχομένως για να απογοητευτούμε ή να οικτίρουμε τον εαυτό μας αλλά για να βάλλουμε ένα όριο στον εγωισμό και τη μεγάλη ιδέα για τον εαυτό μας κι έτσι ίσως να κάνουμε ένα βήμα προς την αυτογνωσία. Χωρίς την οποία δεν πρόκειται να βγούμε, όχι σε 5 ή 10 αλλά ούτε σε 30 χρόνια, από την κρίση.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 24 ΙΟΥΝΙΟΥ 2011

Επίκαιρα

email: info@happyartists.gr Äéáöçìéóôéêü ôìÞìá Î. ÌÐÁÑÁËÉÁÊÏÓ Ô. ÏÉÊÏÍÏÌÉÄÏÕ ÅÊÔÕÐÙÓÇ:

É. ÊïñïìÞëçò Á.Å. ÓÕÍÄÑÏÌÅÓ: Åóùôåñéêïý åôÞóéá 90 åõñþ Åîùôåñéêïý åôÞóéá äïë. 250 Ôñáðåæþí - Ïñãáíéóìþí 300 åõñþ

Απαγορευεται Το σύνολο των περιεχομένων και των υπηρεσιών της εφημερίδας «ΕΠΙΚΑΙΡΑ ΤΗΣ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ διατίθεται στους αναγνώστες αυστηρά για προσωπική χρήση. Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, μετά ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς γραπτή άδεια του εκδότη. 24

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΕΦΗΜΕΡI∆Α ΤΗΣ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΜΑΚΕ∆ΟΝΙΑΣ | ΑΡ.ΦΥΛΛΟΥ 582 EPIKERA@OTENET.GR

ΕΠΙΚΑΙΡΑ

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΙΟΥΝΙΟΣ 2011 TIMH: 0.50

EDITORIAL

Μπαλάκι από την Επιτροπή στο ∆ηµοτικό Συµβούλιο

Η χώρα του είµαστε και δεν είµαστε! ΤΟΥ ΚΑΙ ΝΑΙ ΚΑΙ ΟΧΙ Είµαστε µια ιδιόµορφη χώρα. Μια χώρα του ναι και του όχι. Είµαστε π.χ. Ευρωπαίοι; Και είµαστε και δεν είµαστε. Με απόκλιση προς το δεν είµαστε. Όταν αναφερόµαστε στην Κοµισιόν, στο Eurogroup στις άλλες χώρες της Ε.Ε. λέµε και γράφουµε συνήθως «οι Ευρωπαίοι» και σπανιότερα ο συνεταίροι µας. Χρόνια τώρα τους χαρακτηρίζουµε γενικά κι αόριστα «κουτόφραγκους», υπονοώντας ότι εµείς είµαστε αναµφίβολα πιο έξυπνοι, πιο πονηροί, πιο «µάγκες». Το χειρότερο είναι πως δεν το λέµε µόνο αλλά και το πιστεύουµε.

«ΓΟΡ∆ΙΟΣ ∆ΕΣΜΟΣ»

Σελ. 2

Το Χρονογράφηµά Σελ.4

µας

ΕΛΛΑ∆Α

Πιο βαρύ το φορολογικό πακέτο. Και έκτακτη εισφορά και µείωση αφορολόγητου

τα τραπεζοκαθίσµατα για τη Βέροια Σελ. 9-10

Σελ. 24

ΤΟΠΙΚΑ

Σύσκεψη τη ∆ευτέρα των παραγωγών για το συµπύρηνο

Έγινε η µεταστέγαση του Κτηνιατρείου Νάουσας

Σελ. 5

ΤΟΠΙΚΑ

Σελ. 5

7

Επίσκεψη του Βέλγου Πρέσβη στο ∆ήµο Βέροιας

Πρατήριο Υγραερίου

e-mail: online10@otenet.gr

Σελ. 5


ΣΧΟΛΙΑ 

epikera@otenet.gr

«Από τον Άννα στον Καϊάφα»

«Ο Καραγκιόζης στη φραπεδούπολη»

Την γνωστή τακτική «από τον Άννα στον Καϊάφα», θύμισε η απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου να επιστρέψει εκ νέου το θέμα της ανάκλησης αδειών δεκατριών καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος της Βέροιας, στην Επιτροπή Ποιότητας Ζωής. Το θέμα παραπέμφθηκε αρχικά από την Επιτροπή στο Δημοτικό Συμβούλιο αλλά το Σώμα, με απόφασή του στην συνεδρίαση της Τετάρτης, επέστρεψε το θέμα στην Επιτροπή, φοβούμενο προφανώς το πολιτικό κόστος που μπορεί να επιφέρει μια τέτοια απόφαση. Το γεγονός αυτό είχε ως αποτέλεσμα να παραιτηθούν από την Επιτροπή Ποιότητας Ζωής ο Θεόδωρος Θεοδωρίδης και ο Αργύρης Γκαμπέσης οι οποίοι έκαναν λόγο για ανευθυνότητα του δημοτικού συμβουλίου, ενώ προκάλεσε την αντίδραση αρκετών Δημοτικών Συμβούλων καθώς και την αποχώρηση του κ. Τσιούντα από την διαδικασία. Ιδιαίτερο ενδιαφέρον αναμένεται να έχει πάντως η σημερινή συνεδρίαση της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής η οποία εκτός από την απομάκρυνση των περιπτέρων από τα πεζοδρόμια θα συζητήσει την ανάκληση αδειών και άλλων καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος.

Μπήκε δυναμικά στο κλίμα Τον νέο Δημοτικό Σύμβουλο Γιώργο Μελιόπουλο που αντικατέστησε τον παραιτηθέντα Δημοτικό Σύμβουλο Γιώργο Ορφανίδη, καλωσόρισε στην αρχή της συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου Βέροιας ο Πρόεδρος Νίκος Μαυροκεφαλίδης. Ο κ. Μαυροκεφαλίδης ευχήθηκε καλή σταδιοδρομία στον κ. Μελιόπουλο, ο οποίος συμμετείχε για πρώτη φορά στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου από τη θέση του Δημοτικού Συμβούλου. Ο ίδιος πάντως έδειξε να μπαίνει δυναμικά στο κλίμα του δημοτικού συμβουλίου, γεγονός το οποίο φάνηκε και από τις εύστοχες παρατηρήσεις και τις τοποθετήσεις του για ζητήματα που αφορούν τον διευρυμένο Δήμο Βέροιας.

Γέμισε η αίθουσα!

Ασφυχτικά γεμάτη ήταν η αίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου Βέροιας καθ’ όλη τη διάρκεια συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου. Τα σημαντικά θέματα της ημερήσιας διάταξης, ήταν η αιτία να κατακλύσουν στην κυριολεξία την αίθουσα πολίτες της Βέροιας, οι οποίοι ωστόσο χρειάστηκε να περιμένουν αρκετά μέχρι να συζητηθούν τα θέματα που τους ενδιέφεραν. Ιδιοκτήτες καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος, εκπρόσωποι της αγοράς, γονείς και παιδιά για το θέμα που προέκυψε με τον Γ΄ Βρεφονηπιακό Σταθμό της Βέροιας αλλά και αγανακτισμένοι πολίτες της Πλατείας Δημαρχείου, έδωσαν το παρών στη συνεδρίαση της Τετάρτης. Να σημειωθεί πάντως ότι ήταν από τις λίγες φορές που η αίθουσα συνεδριάσεων γέμισε από κόσμο, εικόνα η οποία δεν θύμιζε σε τίποτα την άδεια αίθουσα παλαιότερων συνεδριάσεων.

3

Γράφει ο Δημ. Σύμβουλος Γιώργος Κάκαρης Η λαίλαπα των τραπεζοκαθισμάτων έχει πλήξει σχεδόν όλη την χώρα. Όπου υπήρχαν δημοτικές αρχές χωρίς πυγμή και θέληση να σπάσουν αυγά και να εφαρμόσουν το νόμο η κατάσταση ξέφυγε. Μεγάλωσα μέσα στην αγορά γνωρίζω τα προβλήματα και της αγωνίες των ελευθέρων επαγγελματιών. Αλλά για μένα πάνω από όλα είναι ο άνθρωπος, η ασφάλεια του και το δικαίωμα του να περπατάει ελεύθερος. Οι απόψεις μου γνωστές , δεν διεκδικώ την αποκλειστικότητα της ευαισθησίας, αλλά είμαι ο μόνος που κατήγγειλα επανηλλειμένως αυτές τις συμπεριφορές και την απαράδεκτη κατάσταση με τις καταλήψεις των πεζοδρομίων. Έλεγα στους συναδέλφους αιρετούς να μην νομιμοποιούν με την παρουσία τους αυτές τις καταστάσεις. Δεν κάναμε τίποτα γιατί δεν υπήρχε βούληση. Εμένα δεν μου λέει τίποτα το ότι πήραν μια αναστολή από το πρωτοδικείο μια φορά! Και μετά τι έγινε ελέγχθηκαν πάρθηκαν ξανά τα μέτρα; Η Δήμαρχος στο δημοτικό συμβούλιο μου έδωσε την εντύπωση ότι ίσως είχε την βούληση να μπει μια τάξη και να τηρηθεί η νομιμότητα. Ξαφνικά ζοριστήκαμε και αυτό γιατί αποφάσισε η δικαιοσύνη επιτέλους να ασχοληθεί. Δεν μου άρεσε που η επιτροπή, που σύμφωνα με το νόμο είναι υπεύθυνη, πέταξε το μπαλάκι στο Δ.Σ. έδειξε ατολμία, και σχολιάστηκε αρνητικά, όμως από την άλλη ίσως ήταν σωστό για να δείξουν όλοι τι πρεσβεύουν και αν είναι υπέρ της νομιμότητας και του πολίτη ή της αναρχίας και της παρανομίας. Το θέμα είναι απλό, όταν υπάρχουν οι διαπιστωμένες επαναλαμβανόμενες παραβάσεις από την αστυνομία, και δεν κάνουμε ότι προβλέπεται από το νόμο διαπράττουμε παράβαση καθήκοντος. Η νομιμότητα όμως είναι απαραίτητη προϋπόθεση να τηρείται από όλους, εξαίρεση σε κανέναν για να μην κατηγορηθούμε για άνιση μεταχείριση. Η διάθεση των καταστηματαρχών φαίνεται από το τι έχουν κάνει ενώ επρόκειτο να συζητηθεί το θέμα τους είτε στην επιτροπή είτε στο δημοτικό συμβούλιο. Δεν κάνανε τίποτα . Απλωμένοι όπως πάντα σε όλο το πεζοδρόμιο. Δηλαδή πρέπει εμείς να έχουμε το ηθικό δίλημμα και τον προβληματισμό, για το αν θα κλείσουν κάποια από αυτά τα καταστήματα; Όταν χρόνια κάποιοι μας φτύνουν κατάμουτρα και δεν σέβονται κανέναν; Εάν πάθει κάποιος κάτι πείτε ποιος θα έχει τι ευθύνη και με τη συνείδηση θα κοιμούνται οι συνάδελφοι κύριοι δημοτικοί σύμβουλοι, που ψήφισαν να μην συζητηθεί το θέμα στο Δ.Σ. Έχει αλλοιωθεί η φυσιογνωμία της πόλης. Δεν θέλω πλέον να περνάω από κάποιους δρόμους. Το φρούτο με τις συμφωνίες «κυρίων» το φάγαμε και στο παρελθόν χωρίς αποτέλεσμα.Ξεκίνησαν οι πολιτιστικές εκδηλώσεις της «Εύηχης Πόλης» ε και ; Πολιτισμός είναι να ζεις με αξιοπρέπεια και ασφάλεια. Δεν μπορεί τα φραπεδάκια να έχουν μεγαλύτερη αξία από την ανθρώπινη ζωή. Υπάρχουν και κάποιοι σωστοί επιχειρηματίες που ίσως και να πρέπει να επιβραβευθούν, δεν είναι κορόιδα αυτοί που εφαρμόζουν το νόμο. Ο πολίτης πρέπει να αισθάνεται δικαιοσύνη και ισονομία χωρίς αθέμιτο ανταγωνισμό. Καμία εξαίρεση σε κανέναν. Αν θέλουμε να έχουμε μια ανθρώπινη πόλη ήταν η ευκαιρία μας. Όλοι έπρεπε να δείξουμε ότι σε κανένα δεν θα επιτρέψουμε να ασελγεί στην πόλη αυτή και τους κατοίκους της. Όμως κάποιοι φοβήθηκαν το προσωπικό πολιτικό κόστος και τις γνωριμίες τους. Πολιτικό κόστος δεν υπάρχει, υπάρχει η νομιμότητα, αλλά αν θέλετε κυρίως ο σεβασμός στον συμπολίτη μας. Κλείνοντας να πω ότι αισθάνθηκα οργή και ντροπή για το δημοτικό συμβούλιο όπου μετέχω. Το ΔΗΠΕΘΕ πήρε απόφαση να έχει παραγωγή Καραγκιόζη, αλλά μας πρόλαβε το δημοτικό συμβούλιο, ανέβασε πρώτο στις 22/06/11 με μεγάλη επιτυχία στην συνεδρίαση του την παράσταση «Ο ΚΑΡΑΓΚΙΟΖΗΣ ΣΤΗ ΦΡΑΠΕΔΟΥΠΟΛΗ», το καραγκιοζιλίκι αυτής της παράστασης(συνεδρίασης) θα αφήσει εποχή στην ιστορία της λειτουργίας αυτού του Δ.Σ. της Βέροιας. Και τι σύμπτωση είχαμε προγραμματίσει να κάνουμε 41 παραστάσεις, όσοι και οι δημοτικοί σύμβουλοι. Λυπάμαι που συνάδελφοι μου (αυτοί που καταψήφισαν τη συζήτηση) λειτούργησαν με αυτόν τον τρόπο προσβάλλοντας κατά την γνώμη μου κάθε δημότη αυτής της πόλης. Κάνοντας μπαλάκι σημαντικές θέματα και αποφάσεις για τον τόπο. Όλα αυτά απαξίωσαν την πολιτική και αηδίασαν τον κόσμο. Ας τρέξετε κύριοι συνάδελφοι να πείσετε πως δεν είστε μέρος μια μεθοδευμένης προσπάθειας διατήρησης του χάους και της παρανομίας στην πόλη μας. Οι μάσκες έπεσαν και πλέον ο κάθε δημότης μπορεί και γνωρίζει τι ρόλο παίζει ο καθένας από μας. Ζητάω ένα μεγάλο συγνώμη από τους δημότες μου που δεν κατάφερα από πλευράς μου να προσφέρω τίποτα στο να γίνει η πόλη μου πιο όμορφη και ανθρώπινη. Συγχαρητήρια συνάδελφοι δικαιώσατε τους παράνομους. Εύγε !!!

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 24 ΙΟΥΝΙΟΥ 2011


ΤΟΠΙΚΑ

Καθημερινη ΕφημερΙδα της κεντρικησ μακεδονιασ | τευχοσ 582

μά η φ ά ρ γ ας ονο ρ μ Το

Χ

Εις ώτα μη ακουόντων

Αποκαλύψεις!... Ο θείος Αφεντούλης παρακολουθεί από τηλεοράσεως τα αποτελέσματα κάποιων δημοσκοπήσεων του τελευταίου χρονικού διαστήματος κι έχει τρελαθεί με το προβάδισμα της ΝΔ έναντι του ΠαΣοΚ, όταν η κυβερνώσα παράταξη προηγούνταν σταθερά τον περασμένο Μάιο. Τι έκανε αυτό το Μεσοπρόθεσμο μέσα σε ένα μήνα! Ανασχηματισμό, ψήφο εμπιστοσύνης της κυβέρνησης από τη Βουλή και ανατροπές στο πολιτικό σκηνικό. Ενώ η Τρόικα και σύμπασα η ΕΕ πιέζουν για συναίνεση μεταξύ των δύο κομμάτων εξουσίας τουλάχιστον, ο εμπειροτέχνης πολιτικός αναλυτής βλέπει να ξεπροβάλλει το ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών μέσα από τα σύννεφα αγανάκτησης των πλατειών, όταν τις αποφασίσει βέβαια ο Πρωθυπουργός. Ο θείος βλέπει τους αριθμούς και τρελαίνεται! Ότι και να πει για τον Αντώνη θα είναι λίγο. Αποτελεί θέμα χρόνου να τελειώσει η θητεία στη θέση του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης και… πάμε για πρωθυπουργία. Παρακαλείται το ΠΑΜΕ να μην παρεξηγήσει την πρόβλεψη «πάμε για πρωθυπουργία» και προσμετρήσει στις τάξεις του τον θείο, αγωνιζόμενο για το δίκιο του κοσμάκη. Θα ήθελε πολύ να βρεθεί μεταξύ τους αλλά έχει άλλες καΐλες και πρέπει να προετοιμαστεί. Όποτε γίνουν εκλογές με το καλό και αν τις κερδίσει ο Αντώνης, ποιος θα τον υποδεχτεί Πρωθυπουργό στο Μαξίμου; Ο Αφεντούλης! Καλά διαβάσατε. Παρακολουθώντας τις δημοσκοπήσεις, έχρισε τον εαυτό του «δεξί χέρι» του Προέδρου. Αναγνώστες μου! Δικαίως αναρωτηθήκατε, αν ξέρει ο Αντώνης ότι απέκτησε καινούργιο «μυστικοσύμβουλο». Τίποτε απολύτως δεν ξέρει κι ούτε πρόκειται να μάθει. Ο θείος φοβείται μόνο τον κ. Χρ. Λαζαρίδη. Τον «έκοψε» τετραπέρατο επί της οθόνης και είναι πολύ πιθανό κάτι να έχει ψυλλιαστεί. Δεν ξέρει γιατί αλλά έχει την εντύπωση ότι τον «βλέπει με μισό μάτι»! Πάντως ο Αφεντούλης έχει θέσει ήδη σε ετοιμότητα και τον γείτονα «Μήτσο», «καλλιτέχνη» στα οικοδομικά μερεμέτια. Σκοπεύει να ανοίξει αθόρυβη συρταρωτή πόρτα ώστε να επικοινωνεί το γραφείο του με του Προέδρου. Θα πείτε ότι μπορεί να βάλει τις φωνές ο κ. Χρύσανθος. Δεν θα προκάμει να «γαβγίσει»! Ο Αφεντούλης είναι άσος στις φιλοφρονήσεις και σκοπεύει να «κόψει με το μαχαίρι» το φαινόμενο της διακυβέρνησης από τηλεοράσεως. Οι αποφάσεις του Αντώνη θα έχουν εφαρμοστεί στην πράξη, όταν θα τις πληροφορούνται τα κανάλια. Ο εμπειροτέχνης αναλυτής έκανε μια φορά το λάθος. Δεν πρόκαμε να γράψει

εμπιστευτική επιστολή στον Γιώργο για να μην αφήνει τους δημοσιογράφους να μπαινοβγαίνουν στο Μαξίμου και στα υπουργικά συμβούλια. Τα αποτελέσματα τα είδατε; Μπορεί να μπήκαν οι κάμερες αλλά «top» είναι πια μόνο τα «laptop»! Κατά τα άλλα κινδυνεύουμε «να πιάσουμε πάτο». Γιόμισαν «αντιεξουσιαστές» τα υπουργεία, «κατεβασμένα μολύβια» οι υπηρεσίες, «λουκέτα» η αγορά, «κατήφεια και θλίψη» ο κοσμάκης και «παράσημα της ανοιχτής παλάμης» οι πλατείες. «Το δις εξαμαρτείν ουκ ανδρός σοφού». Ο θείος για να έχει ήσυχο το κεφάλι αποφάσισε να ταξιδέψει στην Αθήνα μαζί με τη σύζυγο, κυρία Πολυτίμη. Θα τη «φυτέψει» στο σαλόνι της κυρίας Γεωργίας για να κάνει τσουκνιδόπιτες στον Αντώνη και να τον «μαρκάρουν στενά»! Έτσι θα αφουγκράζεται καλά την κοινωνία για να μη ξαναπεί ο κοσμάκης «αμάν» με τα μνημόνια και τις ουρές τους! Όχι σαν εκείνους που συμβούλεψαν τον Γιώργο να δεχτεί τη σύνταξη ενός φουκαρά για να σωθεί η Οικονομία. Ο Αφεντούλης τον είδε προψές στον ύπνο του και ξημέρωσαν για να γλιτώσει το αριστερό χέρι του. Ήθελε να το κόψει! Λέμε τώρα αλλά τρόμαξε να τον πείσει να μην προβεί στον «απονενοημένο ακρωτηριασμό»! «Μη βρε θηρίο! Πώς θα ψηφίσουμε τον Αντώνη;» είπε ο θείος. «Το δεξί γιατί το έχω;» απάντησε εκείνος. Ευτυχώς που σκέφτηκε ο Αφεντούλης να πει ότι ο Αντώνης θέλει να του σφίξει και τα δύο χέρια και κατάφερε να φύγει από το όνειρο αρτιμελής! Αποκαλύπτει λοιπόν την πρώτη ενέργεια του Αντώνη, λίγο πριν ορκιστεί Πρωθυπουργός. Θα σφίξει το χέρι ενός εκάστου των «Αγανακτισμένων» στην πλατεία Συντάγματος. Μην πείτε ότι μέχρι να ξεμπερδέψει με τις χειραψίες θα βγει η τετραετία! Δέκα λεπτά θα χρειαστούν. Άντε δώδεκα για να μην ξεχάσουμε τον «κοψοχέρη» στον οποίο υποσχεθήκαμε διπλή χειραψία! Ακριβώς πίσω από τον Πρόεδρο θα στέκεται ο Αφεντούλης για να χαιρετάει με 4 χέρια. Οι υποσχέσεις πρέπει να τηρούνται ώστε το «κλίμα αγανάκτησης» να γίνει «εμπιστοσύνη» στο «άψε σβήσε»! «Σιγά μη σε πάρει ο Αντώνης για “δεξί χέρι”!» σχολίασε η σύζυγος. «Θα με κόψει ο κύριος Χρύσανθος;» ρώτησε εναγωνίως ο θείος. «Εγώ τι κάνω;» είπε εκείνη κι άρχισε το τραγούδι: «Αντώνη Αντωνάκη πάμε πιο γρήγορα»! Κύριε Λαζαρίδη το νου σας. Προσοχή, για να μη μας «φάει» η Πολυτίμη στη στροφή. Προσοχή!

4

«Τον Αράπη κι αν τον πλένεις το σαπούνι σου χαλάς» Προς τον κ. Πρόεδρο της κυβέρνησης. - Όχι κύριε Πρόεδρε. Δεν πρόκειται για ρατσιστικό σλόγκαν. Η παραπάνω παροιμία χρονολογείται πριν την κατάληψη των Αθηνών από εγχρώμους και μόνο με τους μαύρους δεν έχει σχέση . Προφανώς προσομοιάζει με το αρχαίο «φύσιν πονηράν ου ράδιον μεταβαλείν» ή το νεώτερο «το χούι ξεχούι δεν γίνεται » είτε το «πρώτα βγαίνει η ψυχή και μετά το χούι » και το «σαπουνίζοντας γουρούνι χάνεις χρόνιο και σαπούνι» . Στην περίπτωση όμως του ακατονόμαστου αρμόζει το «έξεστι Κλαζομενίοις ασχυμονείν». - Κύριε Πρόεδρε όλος ο κόσμος γνωρίζει ότι όποιος έχει σκύλο που δαγκώνει δεν τον αφήνει να κυκλοφορεί ασύδοτος στους δρόμους πολλώ δε μάλλον στην βουλή ! Σε περιπτώσεις έκτακτης ανάγκης του βάζουν ένα φίμωτρο να κυκλοφορεί και πάντα υπό συνοδεία. Λυπούμαστε κύριε Πρόεδρε αλλά θα σας υπενθυμίσω ότι ένα μέλος της κ(υ) νοβουλευτικής σας ομάδας υπόκειται στα παραπάνω αλλά δεν παίρνετε τα κατάλληλα μέτρα. Οι κακές γλώσσες λένε ότι και εσάς ενοχλούν και μάλιστα τα μάλα οι υλακές του αλλά προτιμάτε να τον έχετε μαντρωμένο στην αυλή σας παρά αδέσποτο. - Τις προάλες θα είχε κατασπαράξει τον κ. Χατζηνικολάου που είχε την φαεινή ιδέα να του πάρει συνέντευξη. Το ευτύχημα ήταν που δεν τον κάλεσε στο στούντιο διαφορετικά ακόμα θα μετρούσαμε θύματα . - Ένα από τα πρώτα μέτρα είναι να του προμηθεύσετε εκπαιδευτή αλλά η παραπάνω παροιμία αποκλείει κάθε βελτίωση. Θα μπορούσε όμως να του βγάζει το φίμωτρο όταν πρέπει να ξεθυμάνει για να μη χειροτερέψει η κατάστασή του. - Ετσι όταν πρόκειται να παραδώσει μαθήματα ιστορίας στην αντιπολίτευση να φροντίζει ο κ. Πρόεδρος της Βουλής να αποχωρεί αυτή από την αίθουσα για να μην πολώνεται το πολιτικό κλίμα (εκτός κι αν αυτός είναι ο σκοπός του). - Επίσης όταν στρέφεται προς τον ΣΥΡΙΖΑ πρέπει να καλείται ομάδα καρδιολόγων προκειμένου να παρακολουθούν τους βουλευτές του υπό συνθήκες εξαιρετικά νοσογόνου στρές . - Το δυστύχημα είναι ότι δεν υπάρχουν κατάλληλα μέτρα όταν ο παρα-

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 24 ΙΟΥΝΙΟΥ 2011

πάνω στρέφεται προς την κοινωνία . Βέβαια είναι γνωστή η δημοκρατική αγωγή του ακατονόμαστου και η συμπάθειά του προ της «μάζα» , την «πλέμπα» καθώς και οι εκφράσεις ευαρέσκειας προς αυτήν . «Κοπρίτες , κηφήνες , χαραμοφάηδες » είναι οι πιο αντιπροσωπευτικές λέξεις που δείχνουν την εκτίμησή του. - Βέβαια μερικοί λένε ότι με αυτά υπονοούσε το ήθος αυτών που διόρισε η αυτού εξοχότης στο δημόσιο . Επίσης η φράση «μαζί τα φάγαμε» κακώς παρεξηγήθηκε εφ όσον αποτεινόταν στο περιβάλλον του καθώς είναι γνωστό ότι «όμοιος ομοίω αεί πελάζει» ή επί το λαϊκότερο «όμοιος στον όμοιο κι η κοπριά στα λάχανα». Επίσης η φράση του «αν βρεθεί ένας έντιμος Έλληνας πρέπει να του στήσουμε άγαλμα» πάλι απευθύνεται στο περιβάλλον του πράγμα που μας επιτρέπει ασφαλώς να συμπεράνουμε το είδος των ανθρώπων που το αποτελούν. - Φυσικά είναι γνωστές και οι απόψεις του για την δημοκρατία, καθώς θεωρεί ότι κάλυψη υπουργικών θέσεων από τεχνοκράτες ή προσωπικότητες ευρείας αναγνώρισης είναι φασιστικές (σικ) ή μάλλον «οσα δεν φτάνει αλεπού τα κάνει κρεμαστάρια» . Επίσης είναι δημοκρατικότατος ο σχηματισμός αυτοδύναμης κυβέρνησης από το πρώτο κόμμα με οποιοδήποτε ποσοστό κι αν έχει αυτό (τρε σικ). Εξ άλλου πολιτική σκέψη διαθέτουν μόνο οι επαγγελματίες (διάβαζε ανεπάγγελτοι) πολιτικοί παρά το γεγονός ότι για τους αρχαίους η πεμπτουσία της δημοκρατίας ήταν όσο μεγαλύτερο το αξίωμα τόσο μικρότερης διάρκειας πρέπει να είναι για ευνόητους λόγους. - Το 1909 κάτι παλικάρια αξιωματικοί μεταξύ των οποίων κι ο παππούς του ακατονόμαστου έπαιξαν την ζωή τυυς κορώνα γράμματα και για να βγάλουν την χώρα από το τέλμα ίδρυσαν τον Στρατιωτικό Σύνδεσμο ,προφανώς αηδιασμένοι από την κομματοκρατία ,τη φαυλοκρατία καθώς και το άγος του 1897 που βύθισε τη χώρα στην απόγνωση και την μιζέρια (κατάσταση στην οποία μάλλον αρέσκεται ο εγγονός του). - Τι να πει κανείς . Μάλλον ότι το δεύτερο συνθετικό του επιθέτου καμία σχέση με το ήθος που υπονοεί . Κρίμα και πάλι κρίμα ! Ο ΠΑΡΟΙΜΙΑΣ (Κ,Δ)


ΤΟΠΙΚΑ 

epikera@otenet.gr

Δήλωση Π. Ψωμιάδη Έγινε η μεταστέγαση του Κτηνιατρείου Νάουσας για το άγαλμα του Μ. Αλεξάνδρου στην ΠΓΔΜ

Σ

χετικά με το άγαλμα του Μεγάλου Αλεξάνδρου που έστησαν οι Σκοπιανοί στο κέντρο της πρωτεύουσας της ΠΓΔΜ, ο Π. Ψωμιάδης έκανε την ακόλουθη δήλωση: «Για μία ακόμη φορά η σκοπιανή προπαγάνδα προκαλεί χωρίς να πάρει απάντηση. Με ένα θεόρατο ψέμα ύψους 25 μέτρων, επιχειρούν να παραπλανήσουν τη διεθνή κοινή γνώμη σχετικά με την εθνοτική τους προέλευση, προσβάλλοντας εκατομμύρια Έλληνες Μακεδόνες. Παραχαράσσουν την Ιστορία, κάνοντας αυτό που έπρεπε να κάνουν και δεν τόλμησαν οι ελληνικές κυβερνήσεις εδώ και

δύο δεκαετίες: να στήσουν στην Αθήνα ένα μνημείο για τον Μεγαλέξανδρο. Και το ερώτημα που προκύπτει: Γιατί δεν αντιδρά κανείς στην πρόκληση; Έχουμε εξωτερική πολιτική Μνημονίου και δεν το ξέρουμε; Ας μας πουν τουλάχιστον τι παιχνίδια παίζονται…»

Επίσκεψη του Βέλγου Πρέσβη στο Δήμο Βέροιας

Ε

πίσκεψη εργασίας πραγματοποίησε χθες το πρωί ο πρέσβης του Βελγίου κ. Marc Van Den Reeck στο Δ. Βέροιας συνοδευόμενος από τον καλλιτεχνικό διευθυντή του Μεγάρου Μουσικής Θεσσαλονίκης κ. Γιώργο-Εμμανουήλ Λαζαρίδη. Ο Βέλγος πρέσβης συζήτησε με τη Δήμαρχο Βέροιας κα. Χαρούλα Ουσουλτζόγλου-Γεωργιάδη την προοπτική πολιτιστικής συνεργασίας μεταξύ των δύο μερών, στα πλαίσια εκδηλώσεων που κάθε χρόνο οργανώνει το Βέλγιο σε επιλεγμένες περιοχές της Ελλάδας, τονίζοντας με έμφαση τη μεγάλη τουριστική προβολή που απολαμβάνουν οι εκδηλώσεις αυτές μέσω στοχευμένων δράσεων της Βελγικής Πρεσβείας. Ο κ. Van Den Reeck σημείωσε ότι η επιλογή της Βέροιας για τις εκδηλώσεις του 2012 σχετίζεται τόσο με την πολιτιστική κληρονομιά του διευρυμένου πλέον Δήμου όσο και με τον επετειακό χαρακτήρα του επομένου έτους, δεδομένου ότι τότε θα εορταστούν τα 100 χρόνια από την απελευθέρωση της πόλης από τους Τούρ-

κους. «Είναι μια τιμητική ευκαιρία συνεργασίας», απάντησε η Δήμαρχος, η οποία σχολίασε με ιδιαίτερη έμφαση την τουριστική προοπτική μιας τέτοιας πρωτοβουλίας, δίνοντας το «πράσινο φως» για την έναρξη των διμερών συζητήσεων προκειμένου να εντοπιστεί ο επιθυμητός χώρος των εκδηλώσεων και να προετοιμαστεί εγκαίρως το έδαφος της δράσης αυτής. «Είμαι βέβαιη για την επιτυχία του εγχειρήματος», συμπλήρωσε η Δήμαρχος Βέροιας, «καθώς γνωρίζουμε την επιτυχία των προηγουμένων εκδηλώσεών σας, όπως για παράδειγμα στο Κάστρο των Ιπποτών στη Ρόδο ενώ ελπίζουμε και επιθυμούμε η συνεργασία αυτή να οδηγήσει σε μια πιο στέρεη και τακτική συνεργασία μεταξύ του Δήμου μας και ομόλογων φορέων της βελγικής τοπικής αυτοδιοίκησης. Στυλοβάτης της προσπάθειας θα είναι σίγουρα η μεγάλη πλειοψηφία των ελλήνων της διασποράς, των ελλήνων που επί δεκαετίες, ζουν, εργάζονται και μεγαλουργούν στη φιλόξενη χώρα σας».

5

Α

γιασμός στα νέα γραφεία του Κτηνιατρείου Νάουσας (Σ.Σ. Νάουσας, δίπλα στο Κέντρο Ποιοτικού & Φυτοϋγειονομικού Ελέγχου) έγιναν χθες παρουσία του Αντιπεριφερειάρχη Ημαθίας Κώστα Καραπαναγιωτίδη, του Δημάρχου Νάουσας Τάσου Καραμπατζού, του Περιφερειακού Συμβούλου Κώστα Καλαϊτζίδη, των Αντιδημάρχων Μαίρης Καρυδά και Δόξας Ιτσκάρα, καθώς και στελεχών του Κτηνιατρείου και της Διεύθυνσης Γεωργίας και Κτηνιατρικής της Περιφερειακής Ενότητας Ημαθίας της Περιφέρειας Κ. Μακεδονίας. Μιλώντας προς τους προσκεκλημένους ο κ. Καραπαναγιωτίδης τόνισε μεταξύ άλλων ότι η μεταστέγαση του Κτηνιατρείου έγινε για να αξιοποιηθούν οι χώροι και να παραμείνει η δομή στην περιοχή της Νάουσας, στην κατεύθυνση της διατήρησης υπηρεσιών που είναι χρήσιμες για τους πολίτες και ελέω ‘Καλλικράτη’ υπονομεύεται

το μέλλον τους. Σχολίασε ότι τα νέα γραφεία είναι ένα στολίδι στην περιοχή, σε πιο λειτουργικό χώρο, με ευκολότερη πρόσβαση και άνετο πάρκινγκ. Ο κ. Καραπαναγιωτίδης, τέλος, ευχαρίστησε τον Δήμαρχο Νάουσας, τις δύο Αντιδημάρχους και όλο το προσωπικό του Κτηνιατρείου και της Διεύθυνσης Γεωργίας και Κτηνιατρικής για τη βοήθεια και την προσωπική εργασία που προσέφεραν στη μεταφορά και το νέο στήσιμο της Υπηρεσίας.

Σύσκεψη παραγωγών για το συμπύρηνο Σ

ύσκεψη για την πορεία της φετινής παραγωγής συμπύρηνου ροδάκινου θα πραγματοποιήσουν οι ροδακινοπαραγωγοί στο Μακροχώρι. Η συνάντησή τους γίνεται με πρωτοβουλία της «Αυθόρμητης Κίνησης», έχει οριστεί για την Δευτέρα 27 Ιουνίου στις 8μμ και θα πραγματοποιηθεί στην αίθουσα συνεδριάσεων στο πρώην δημαρχείο Αποστόλου Παύλου. Στην ανακοίνωσή της η «Αυθόρμητη Κίνηση» τονίζει: «Είναι απαραίτητη η παρουσία όλων μας. Η δύναμή μας θα καθορίσει την τιμή του ροδάκινου».

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 24 ΙΟΥΝΙΟΥ 2011


ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΑ

Καθημερινη ΕφημερΙδα της κεντρικησ μακεδονιασ | τευχοσ 582

ΙΖ΄Παύλεια: «Νέοι σολίστες»

Συναυλία των μαθητών της σχολής βυζαντινής μουσικής και παραδοσιακών οργάνων της Ιεράς Μητροπόλεως.

Τ

ην Τετάρτη 22 Ιουνίου διοργανώθηκε στο Παύλειο Πολιτιστικό Κέντρο από τη Σχολή Βυζαντινής Μουσικής και Παραδοσιακών Οργάνων της Ιεράς Μητροπόλεώς μας συναυλία των μαθητών στο πλαίσιο των ΙΖ΄Παυλείων.Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Βεροίας, Ναούσης και Καμπανίας κ. Παντελεήμων στον χαιρετισμό του τόνισε: «Με ιδιαίτερη χαρά συγκεντρωθήκαμε και απόψε στο Παύλειο Πολιτιστικό Κέντρο σε μία εκδήλωση τιμής προς τον πρωτοκορυφαίο απόστολο και ιδρυτή της τοπικής μας Εκκλησίας , τον απόστολο Παύλο, σε μία εκδήλωση η οποία εντάσσεται και φέτος, όπως και τα προηγούμενα χρόνια, στις εορταστικές εκδηλώσεις των Παυλείων που διοργανώνει για δέκατο έβδομο έτος η Ιερά Μητρόπολη Βεροίας, Ναούσης και Καμπανίας με σκοπό να αναδείξει τη μεγάλη και υπέροχη προσωπικότητα του αποστόλου των Εθνών που τίμησε με την παρουσία του και το κήρυγμά του την περιοχή μας, του αποστόλου που ήλθε, ακολουθώντας το όραμα της Τρωάδος, και βοήθησε τους Μακεδόνες κάνοντάς τους γνωστό το ευαγγέ-

λιο της βασιλείας των ουρανών. Μέσα από τις ποικίλες εκδηλώσεις των Παυλείων προσπαθούμε κάθε χρόνο να φωτίσουμε μία πλευρά της πολύπλευρης και πολυεπίπεδης προωπικότητος του ουρνοβάμονος αποστόλου Παύλου, έτσι ώστε και να γίνει περισσότερο γνωστός σε όλους μας και να τιμηθεί όπως αξίζει η υπέροχη προσφορά του.Και απόψε τον τιμούμε με τα στόματα και τις μελωδίες των παιδιών μας, των μαθητών της Σχολής Βυζαντινής Μουσικής της Ιεράς Μητροπόλεως Βεροίας, Ναούσης και Καμπανίας, που όπως καθε χρόνο έτσι και φέτος συμμετέχουν στις εκδηλώσεις των Παυλείων και εκφράζουν την ευγωμοσύνη τους στον κορυφαίο απόστολο. Πριν αν απολαύσουμε το ωραίο πρόγραμμα που με ζήλο και αγάπη προετοίμασαν οι μαθητές της σχολής μας και οι καθηγητές τους, θα ήθελα να ευχαριστήσω και να συγχαρώ όσους μόχθησαν και κοπίασαν για την οργάνωση της αποψινής εκδηλώσεως προς τιμήν του αποστόλου Παύλου, να συγζαρώ και να ευχαριστήσω τον διευθυντή και τους υπευθύνους της χορωδίας, αλλά και ιδιαιτέρως τα παιδιά, τους νέους σολίστες για τις προσπάθειές τους προκειμένου

να προσφέρουν με τους ύμνους και τα τραγούδια που θα ακούσουμε απόψε τον αίνο της αγάπης και του σεβασμού όλων μας προς τον πρωτοκορυφαίο απόστολο Παύλο, που θα ευφραίνεται στον ουρανό και θα πρεσβεύει διαρκώς γιά όλους όσους τον υμνούν και τον τιμούν, αλλά και γιά την τοπική Εκκλησία και την πόλη μας». Το Πρόγραμμα παρουσίασε ο διευθυντής της Σχολής και Καλλιτεχνικός Διευθυντής των Παυλείων κ. Γεώργιος Ορδουλί-

δης.Στο πρώτο μέρος ακούστηκαν οι μαθητές του τμήματος βυζαντινής μουσικής που ενθουσίασαν το κοινό με την ποιότητα της δουλείας τους και απέδειξαν με τον πιό περίτρανο τρόπο τις υψηλού επιπέδου υπηρεσίες που παρέχει η Σχολή. Κατόπιν οι μαθητές του τμήματος παραδοσιακών οργάνων παρουσίασαν με τη σειρά τους τις επιδόσεις τους και η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με εκτέλεση τραγουδιών από μαθητές του τμήματος μονωδίας.

Πρόγραμμα εκδηλώσεων «Εύηχη πόλη» Παρασκευή 24 Ιουνίου •9.00 μ.μ η ΚΑΜΕΡΑΤΑ μας ταξιδεύει στο ΙΤΑΛΙΚΟ ΜΠΑΡΟΚ Εξάρχων – Δ/νση: Σέρτζιου Ναστάσα. Την ατμόσφαιρα της ιταλικής μπαρόκ μουσικής αναβιώνει η Καμεράτα - Ορχήστρα των Φίλων της Μουσικής . Το πρόγραμμα περιλαμβάνει έργα δεξιοτεχνικά, που συγκινούν με το λυρισμό και την αισθαντικότητά τους. ΠΛΑΤΕΙΑ ΔΗΜΑΡΧΕΙΟΥ •10.30 μ.μ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗ- ΜΙΚΡΑ ΑΣΙΑ Άρωμα Ανατολής, μεθυστικό και με σύγχρονο ήχο, πάνω στο μουσικό ύφος της Κωνσταντινούπολης και της Μ.Ασίας με γνωστά παραδοσιακά τραγούδια, συνθέσεις Αράβων και Βαλκάνιων μουσικών αλλά και συνθέσεις του Μανώλη Καρπάθιου, ενός από τους πιο καταξιωμένους Έλληνες μουσικούς στο κανονάκι, μας χαρίζει η εξαμελής ορχήστρα με τη μαγευτική φωνή της Αιβαλιώτισσας Μαρίνας Μανωλάκου. Σύνθεση ορχήστρας: Κανόνι, πλήκτρα, κιθάρα, βιολί, μπάσο, κλαρίνο ΠΑΛΙΑ ΕΒΡΑΪΚΗ ΣΥΝΟΙΚΙΑ (Συναγωγή) •12.00μ ΚΑΝΤΑΔΕΣ – τραγούδια μιας άλλης εποχής. Νοσταλγικό ταξίδι στους δρόμους της πόλης θυμίζοντας τραγούδια από το χθες. Μεικτή χορωδία ενηλίκων της Κ.Ε.Π.Α Δήμου Βέροιας. Επιμέλεια Δ.Ζησέκα ΔΡΟΜΟΙ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ Σάββατο 25 Ιουνίου •11.00π.μ Μουσική στους δρόμους. Σύνολο παραδοσιακής μουσικής του τμήματος Μουσικής Επιστήμης και Τέχνης Παν.Μακ υπό τον Μάνο Αχαλινωτόπουλο. Συμμετέχει το τμήμα Λαογραφίας της ΚΕΠΑ ΜΟΥΣΙΚΟ ΠΑΡΚΟ •7.00μ.μ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΖΟΝΤΑΣ ΜΟΥΣΙΚΗ.

Παιδιά και γονείς, δημιουργούν μουσικά όργανα, παίζοντας… ΕΛΗΑ Ολονυκτία Μουσικής •9.00μ.μ Τ’ αριστουργήματα της Άρπας Άρπα, φλάουτο, κλαρινέτο και ένα κουαρτέτο εγχόρδων μαγεύουν με κλασικά ακούσματα και συνυπάρχουν με κοινό παρονομαστή την «μελωδία» Άρπα: Μαρία Μπιλντέα Φλάουτο : Ζαχαρίας Ταρπάγκος Κλαρινέτο : Marie-Cécile Boulard Κουαρτέτο μουσικών της ΚΑΜΕΡΑΤΑ: Βιολί Ι Sergiu Nastasa Βιολί ΙΙ Julieta Avetian Βιόλα Larisa Vylegzhanina Τσέλο Renato Ripo ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΧΡΙΣΤΟΥ •10.30μ.μ ΜΙΛΤΟΣ ΠΑΣΧΑΛΙΔΗΣ με… πιο ηλεκτρική διάθεση. Έχοντας μαζί του εξαιρετικούς μουσικούς ως σταθερούς συνοδοιπόρους, με την αμεσότητα, την ειλικρίνεια και την προσωπική του ερμηνεία, γίνεται ένα με το κοινό στο οποίο προκαλεί αυθεντική συγκίνηση και προβληματισμό για ότι συμβαίνει γύρω μας.. ΠΑΡΚΟ ΑΓΙΩΝ ΑΝΑΡΓΥΡΩΝ •00.30 ΧΡΗΣΤΟΣ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ μια αυθεντική λαϊκή γιορτή. Μαζί του οι εξαιρετικοί ερμηνευτές Γιώτα Νέγκα, Μιχάλης Δημητριάδης, Μαρία Σταφυλοπάτη και Γιώργος Αιγιώτης. Διατηρώντας το ήθος, την ουσία και το πάθος του λαϊκού μουσικού μας πολιτισμού, ο Χρήστος Νικολόπουλος με τη συνοδεία εξαιρετικών επιλεγμένων μουσικών αλλά και των σπουδαίων φωνών που τον πλαισιώνουν, ξεδιπλώνει το ευρύ ρεπερτόριο της ελληνικής μουσικής με δεξιοτεχνία και έμπνευση, δημιουργώντας μία αυθεντική λαϊκή γιορτή! Μία συναυλιακή βραδιά για όσους αγα-

6

πούν το ελληνικό τραγούδι στην καλύτερη εκδοχή του! ΦΡΑΓΜΑ •03.00 DUENDE Ελένη Πέτα – Παναγιώτης Μάργαρης «Σε όλη την Ανδαλουσία… όλοι μιλούν συνεχώς για το duende και το αναγνωρίζουν με αλάνθαστο ένστικτο μόλις εμφανιστεί». (Federico Garcia Lorca) Τραγούδια των Madredeus, Pink Floyd, Joan Baez, Astor Piazzolla, The Police, Amalia Rodrigues, Μίκη Θεοδωράκη, The Kinks, Ishtar, Γιώργου Ανδρέου, Christophe κ.α. δένουν αρμονικά μεταξύ τους, σε ένα μείγμα ηλεκτρισμού, πνευστών, εγχόρδων και κρουστών, που δημιουργούν ένα μοναδικό, γεμάτο εκπλήξεις μουσικό τοπίο. Γνώριμες μελωδίες σε καινούριο περιβάλλον, ενώνονται και ταξιδεύουν σε προορισμούς γοητευτικούς, γεμάτους πολυποίκιλα φωνητικά και κιθαριστικά ηχοχρώματα με ενορχηστρωτική διάθεση τόσο σκοτεινή, όσο και φλογερή, τόσο Μεσογειακή όσο και δυτική. ΦΡΑΓΜΑ ΑΛΙΑΚΜΟΝΑ •05.00 ΞΗΜΕΡΩΝΕΙ ΚΥΡΙΑΚΗ Ανταμώνουμε παρέα το ξημέρωμα με τη συνοδεία κιθάρας. Συμμετέχουν: Χρήστος Σαρκατζής & Αλέξανδρος Χίρτογλου. ΦΡΑΓΜΑ ΑΛΙΑΚΜΟΝΑ Κυριακή 26 Ιουνίου •Οι «Λωξάντρα» παρουσιάζουν μουσική Καφέ Αμάν…

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 24 ΙΟΥΝΙΟΥ 2011

Σχεδόν όπως παλιά …… Τραγουδά μαζί τους η Ρία Ελληνίδου Παλιά Εβραϊκή Συνοικια ...και του χρόνου! 25-26 Ιουνίου Έκθεση Φωτογραφίας από τη Φωτογραφική Ομάδα Βέροιας «Αντίθεσις» ΠΑΡΚΟ ΑΓΙΩΝ ΑΝΑΡΓΥΡΩΝ Όλες οι εκδηλώσεις είναι δωρεάν για το κοινό


ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΑ 

epikera@otenet.gr

ΒΕΡΟΙΑ ΕΥΗΧΗ ΠΟΛΗ»: Συναυλία στο Μουσείο της Βεργίνας

Μ

οναδική ατμόσφαιρα, υπέροχη ορχήστρα υπό τη δ/νση ενός αξιόλογου μαέστρου, του κου Γιώργου Βράνου (επ. Καθηγητή τμήματος Μουσικής Επιστήμης κ Τέχνης Παν.Μακ), με την εμφάνιση ως σολίστ ενός νέου – χαρισματικού μουσικού – του Ζαχαρία Ταρπάγκου . Η εκδήλωση , που πραγματοποιήθηκε στο αίθριο του Μουσείου της Βεργίνας , στέφθηκε με απόλυτη καλλιτεχνική επιτυχία και ενθουσίασε το κοινό, που την αγκάλιασε θερμά.

Από την Εύξεινο Λέσχη Ποντίων Νάουσας

Α

Εργαστήρια δημιουργικής απασχόλησης

«ΒΕΡΟΙΑ ΕΥΗΧΗ ΠΟΛΗ»

νακοινώνεται ότι η προγραμματισμένη για το Σάββατο 25/06/11 βραδιά – εκδήλωση με τίτλο «Αριστουργήματα της Άρπας», θα πραγματοποιηθεί στο Λαογραφικό Μουσείο Βέροιας, κτίριο «Σαράφογλου» και όχι στην Εκκλησία του Χριστού, την ίδια ώρα και μέρα.

Τ

ην Δευτέρα 27 Ιουνίου 2011 θα ξεκινήσει από την βιβλιοθήκη της Ευξείνου Λέσχης Ποντίων Νάουσας το εκπαιδευτικό πρόγραμμα ‘’ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΗ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗ ΓΙΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ». Το πρόγραμμα περιλαμβάνει εκπαιδευτικές δραστηριότητες με παιχνίδια ανάγνωσης, καλλιτεχνικές δράσεις, συναντήσεις με συγγραφείς, εκδηλώσεις λόγου, επισκέψεις σε αρχαιολογικούς χώρους κ.α.Όλα αυτά μέσα από συζήτηση, δημιουργίες των παιδιών και φυσικά πολύ παιχνίδι!!!! Για αυτό λοιπόν μην κάθεστε.!!!! Ελάτε να περάσετε την ώρα σας δημιουργικά μα-

Η

ζί μας.Τα μαθήματα θα πραγματοποιούνται κάθε μέρα από τις 10.00 π.μ. μέχρι τις 13.00 μ.μ. τον μήνα Ιούλιο, στο χώρο της Βιβλιοθήκης. Δηλώσεις συμμετοχής στο τηλ: 2332022577 & 6981325282 Υπεύθυνη κ. Καραγιαννοπούλου Βάσω.

Πρόσκληση

Διευθύντρια, οι Εκπαιδευτές και οι Εκπαιδευόμενοιτου Σχολείου Δεύτερης Ευκαιρίας (Σ.Δ.Ε.) Νάουσας σας προσκαλούν στην τελετή αποφοίτησης – Ημερίδα Ευαισθητοποίησης της τοπικής κοινωνίας. Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 27 Ιουνίου 2011 και ώρα 18.30 στην Αίθουσα Εκδηλώσεων του Σχολείου. Στο πλαίσιο της Εκδήλωσης θα λειτουργήσει έκθεση έργων τέχνης που φιλοτέχνησαν Εκπαιδευόμενοι του Σχολείου σε εργαστήριο της Αισθητικής Αγωγής Πρόγραμμα Εκδήλωσης: 18:15-18:30 Προσέλευση , εκπαιδευομένων και κοινού. 18:30-18:45 Χαιρετισμός από τη διευθύντρια του Σ.Δ.Ε. Νάουσας κ. Χατζηευαγγέλου Μαρούλα 18:45-19:00 Χαιρετισμοί 19:00-19:15 Παρουσίαση του σχεδί-

ου δράσης Ιστορία της Τέχνης από τους εκπαιδευτές του Σ.Δ.Ε. (Τμήμα Νάουσας) κ. Βαταντζή Ευαγγελία. 19:15-19:30 Παρουσίαση του σχεδίου δράσης «Αισθητική Ρύπανση στη Βέροια» από τους εκπαιδευτές του Σ.Δ.Ε. (Τμήμα Βέροιας ) κ. Δάμο Πέτρο και κ. Μόσχο Δημοσθένη. 19:30-19-45 Παρουσίαση του σχεδίου δράσης «Παραγωγή μακέτας Ηλιακού Συστήματος» από τον εκπαιδευτή του Σ.Δ.Ε. (Τμήμα Αλεξάνδρειας) κ. Ρουσίδη Δημήτρη. 19:45-20:00 Παρουσίαση του σχεδίου δράσης «Έκδοση Εφημερίδας» από τους εκπαιδευτές του Σ.Δ.Ε. (Τμήμα Αλεξάνδρειας) κ.Πιτσιάβα Αναστασία, κ. Ρουσίδη Δημήτρη και κ. Αντωνιάδη Χρήστο. 20:00-20:30 Απονομή απολυτηρίων τίτλων στους αποφοίτους του Σ.Δ.Ε. Νάουσας κατά το σχολικό έτος 2010-2011 20:30 Δεξίωση...

7

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 24 ΙΟΥΝΙΟΥ 2011


τοπικα

Καθημερινη ΕφημερΙδα της κεντρικησ μακεδονιασ | τευχοσ 582

Συνεδριάζει τη Δευτέρα Πρόσκληση σε γονείς η Οικονομική Επιτροπή κωφάλαλων παιδιών για δωρεάν συμμετοχή του Δήμου Βέροιας Μ

ε έξι θέματα ημερήσια διάταξης προς συζήτηση συνεδριάζει η Οικονομική Επιτροπή του Δήμου Βέροιας την Δευτέρα 27 Ιουνίου στη 1.00 το μεσημέρι. Τα θέματα είναι: ΘΕΜΑ 1ο: Καταρτισμός όρων διακήρυξης για την εκμίσθωση δημοτικού ακινήτου στην Τ.Κ. Άμμου. ΘΕΜΑ 2ο: Απόδοση λογαριασμού γενομένων δαπανών, επί εντάλματος πάγιας– προκαταβολής, από τον υπόλογο υπάλληλο του Δήμου Αθανάσιο Σιδηρόπουλο. ΘΕΜΑ 3ο: Άσκηση ή μη ενδίκων μέσων κατά της υπ. αρ. 66/2008 απόφασης του Ειρηνοδικείου Βέροιας, ΘΕΜΑ 4ο: Εξουσιοδότηση ή μη δικηγόρου του Δήμου για να παραστεί ενώπιον

του Διοικητικού Εφετείου Θεσσαλονίκης, κατά τη συζήτηση της αγωγής του Κων/ νου Τσανασίδη. ΘΕΜΑ 5ο: Άσκηση ή μη ενδίκων μέσων κατά της υπ. αρ. 77/2011 απόφασης του Ειρηνοδικείου Βέροιας, που αφορά τον Αθανάσιο Μπλούκα. ΘΕΜΑ 6ο: Άσκηση ή μη ενδίκων μέσων κατά της υπ. αρ. 80/ΕΜ/2011 απόφασης του Μονομελούς Πρωτοδικείου Βέροιας, που αφορά αποζημίωση της ιδιοκτησίας Κωσταλάρ. Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΕΛΙΣΑΒΕΤ ΑΡΧΟΝΤΑΚΗΓΕΩΡΓΙΟΥ (Αντιδήμαρχος Οικονομικών & Διαφάνειας)

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ Η Τ.Ο. Ημαθίας του Λαϊκού Συνδέσμου-Χρυσή Αυγή προσκαλεί κάθε Ελληνίδα και Έλληνα του νομού μας την προσεχή Κυριακή, 26 Ιουνίου 2011 και ώρα 19:00 στο cafe «DeLuxe» (Ιεραρχών 6) στην πόλη της Βέροιας. Θα διεξαχθεί ομιλία-συζήτηση σχετικά με τις τρέχουσες πολιτικές εξελίξεις και τις θέσεις του Κόμματος. Την εκδήλωση θα τιμήσει με την παρουσία του ο Γενικός Γραμματέας του Κινήματος και δημοτικός σύμβουλος του Δήμου Αθηναίων, Νικόλαος Μιχαλολιάκος. Λαϊκός Σύνδεσμος - ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ Ημαθίας

σε κατασκήνωση Α

πό το δήμο Αλεξάνδρειας ανακοινώνεται ότι ο Σύλλογος «Οι Φίλοι των Κωφαλάλων Θεσσαλονίκης» διοργανώνει κατασκηνωτικό πρόγραμμα για κωφά παιδιά, αγόρια και κορίτσια, ηλικίας από 9 έως 15 ετών. Τα παιδιά θα φιλοξενηθούν ΔΩΡΕΑΝ, από τη Δευτέρα έως το Σάββατο 23 Ιουλίου 2011, στην κατασκήνωση ΡΑΜΝΑ, που βρίσκεται σε υψόμετρο 600 μέτρων πάνω από τη λίμνη Κερκίνη μέσα σ’ ένα καταπράσινο δάσος. Η κατασκήνωση λειτουργεί με τη συμπαράσταση εθελοντών και χορηγών, με υπεύθυνη αρχηγό την κ. Δέσποινα Χρυσοστόμου, Ιατρό-Αναισθησιολόγο. Τα παιδιά προβλέπεται να αναχωρήσουν με τραίνο, από τη Θεσσαλονίκη προς το χωριό Βυρώνεια Σερρών και, στη συνέχεια, οδικά, διασχίζοντας μία όμορφη

διαδρομή μέσα από το βουνό Μπέλλες, θα καταλήξουν στο χώρο της κατασκήνωσης.Στην κατασκήνωση γίνονται δεκτά αποκλειστικά κωφά παιδιά, υπό την προϋπόθεση ότι οι γονείς τους θα υποβάλλουν δήλωση συμμετοχής, ενυπογράφως, προσκομίζοντας και ιατρική βεβαίωση που να αναφέρει ότι το παιδί τους μπορεί να συμμετέχει στην κατασκήνωση. Οι δηλώσεις και βεβαιώσεις από τους γονείς μπορούν να στέλνονται ταχυδρομικώς: Φίλοι Κωφαλάλων Θεσσαλονίκης, Σούτσου 3 Τ.Κ. 54630 Θεσσαλονίκη ή στο Φαξ: 2310.533.272 ή στο e-mail: ramna_camp@nevma.eu. Για περισσότερες πληροφορικές, οι ενδιαφερόμενοι γονείς μπορούν να απευθύνονται στην αρχηγό της κατασκήνωσης, τηλ. 6972229.696 ή στο Γραφείο του Συλλόγου, τηλ. 2310-533.363 και 6977-626.243.

Ευχαριστίες του Σεβασμιωτάτου

Στην Πυροσβεστική, το Δήμο και τους Πολίτες για την άμεση επέμβαση στην πυρκαγιά του Αγίου Στεφάνου

Ο

Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας κ. Παντελεήμων εκφράζει δημοσίως τις θερμές ευχαριστίες του πρωτίστως προς την Πυροσβεστική Υπηρεσία, τις Υπηρεσίες του Δήμου και τους απλούς πολίτες που έσπευσαν αμέσως στον τόπο της πυρκαγιάς του ιερού ναού αγίου Στεφάνου, που αποτελεί ένα από τα σημαντικά μεταβυζαντινά μνημεία (16ος αι.) της Βέροιας, και με διάθεση αυτοθυσίας συνετέλεσαν όλοι μαζί ώστε να περιοριστούν όσο το δυνατόν οι ζημιές, αλλά κυρίως να μην υπάρξει κανένας τραυματισμός.

Οικονομική ενίσχυση 8.000 ευρώ από την Παναγίας Σουμελά στο Ναό του Αγίου Στεφάνου Η διοικούσα επιτροπή του ιερού Προσκυνήματος της Παναγίας Σουμελά αποφάσισε την οικονομική ενίσχυση με 8000 ευρώ υπέρ αποκαταστάσεως των ζημιών που προκλήθηκαν από πυρκαγιά στον ιερό ναό αγίου Στεφάνου Βεροίας της ενορίας αγίου Ιωάννου, που αποτελεί ένα από τα σημαντικά μεταβυζαντινά μνημεία της Βέροιας (16ος αι.). Η εκκλησιαστική επιτροπή εξέφρασε την ευγνωμοσύνη της για την άμεση αυτή χειρονομία του ιερού προσκυνήματος της Παναγίας Σουμελά. Επίσης, ευχαριστεί την Πυροσβεστική Υπηρεσία, τον Δήμο και όλους όσοι βοήθησαν στη κατάσβεση της πυρκαγιάς και την αποφυγή τραυματισμών.

8

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 24 ΙΟΥΝΙΟΥ 2011


ΤΟΠΙΚΑ

epikera@otenet.gr

Μπαλάκι από την Επιτροπή στο Δημοτικό Συμβούλιο

«Γόρδιος δεσμός» τα τραπεζοκαθίσματα για τη Βέροια

Ά

κρως επεισοδιακή ήταν η συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Βέροιας που πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Τετάρτης με κυρίαρχο θέμα την ανάκληση αδειών δεκατριών καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος, λόγω πολεοδομικών παραβάσεων. Έπειτα από μια «θυελλώδη» συζήτηση για το θέμα- το οποίο μετατράπηκε σύντομα σε «μπαλάκι» μεταξύ του Δημοτικού Συμβουλίου και της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής, το Σώμα αποφάσισε κατά πλειοψηφία να επιστρέψει εκ νέου το θέμα της ανάκλησης των αδειών των 13 καφέμπαρ στην Επιτροπή Ποιότητας Ζωής, η οποία θα λάβει την τελική απόφαση. Η εξέλιξη αυτή είχε ως αποτέλεσμα να παραιτηθούν από την Επιτροπή Ποιότητας Ζωής ο Θεόδωρος Θεοδωρίδης και ο Αργύρης Γκαμπέσης οι οποίοι έκαναν λόγο για ανευθυνότητα του δημοτικού συμβουλίου, ενώ προκάλεσε την αντίδραση αρκετών Δημοτικών Συμβούλων καθώς και την αποχώρηση του κ. Τσιούντα από την διαδικασία. Στην αρχή της συνεδρίασης, η Δήμαρχος Βέροιας Χαρίκλεια Ουσουλτζόγλου, τόνισε ότι το Σώμα πρέπει να πάρει θέση και πρότεινε να συζητηθεί γενικά το θέμα της ανάκλησης αδειών των δεκατριών καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος. «Κατηγορούμαστε ότι κάνουμε τα στραβά μάτια και δεν αντιμετωπίζουμε όλα τα καταστήματα με τα ίδια μέτρα και σταθμά. Πρέπει να δώσουμε στους πολίτες μια απάντηση», σημείωσε μεταξύ άλλων. Από την πλευρά του, ο Λάζαρος Τσαβδαρίδης έθεσε δύο ζητήματα- την επιστροφή των θεμάτων στην Επιτροπή και την συζήτηση των θεμάτων ένα προς ένα. Τελικά, δεκτή από την πλειοψηφία του Δημοτικού Συμβουλίου έγινε η πρόταση του δημοτικού συμβούλου Θεόφιλου Κορωνά ο οποίος έθεσε το ζήτημα της επιστροφής των δεκατριών θεμάτων στην Επιτροπή Ποιότητα Ζωής. Την απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου καταδίκασε η Λαϊκή Συσπείρωση κάνοντας λόγο για μεθοδευμένη προσπάθεια να αποφευχθεί η συζήτηση του θέματος με διαδικαστικά τερτίπια, ενώ επί του θέματος τοποθετήθηκε και ο εκπρόσωπος καφετέριας της οποίας η άδεια ανακλήθηκε από την Επιτροπή Ποιότητας Ζωής του Δήμου, και έκανε λόγο για άνιση μεταχείριση των καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος από την Δημοτική Αρχή και αθέμιτο ανταγωνισμό. ΑΝΤΙΘΕΤΟΣ Ο ΕΜΠΟΡΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΣΤΗΝ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΤΡΑΠΕΖΟΚΑΘΙΣΜΑΤΩΝ ΣΤΟ ΠΕΖΟΔΡΟΜΗΜΕΝΟ ΚΕΝΤΡΟ Ιδιαίτερη ένταση όμως δημιουργήθηκε και κατά τη διάρκεια της συζήτησης του θέματος για την ανάπτυξη τραπεζοκαθι-

σμάτων στο πεζοδρομημένο κέντρο της Βέροιας. Την τροποποίηση του Κανονισμού Χορήγησης Αδειών καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος και λειτουργίας πεζοδρόμων προκειμένου να επιτραπεί στα καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος να αναπτύξουν τραπεζοκαθίσματα εντός του πεζοδρομημένου κέντρου, πρότεινε στο παρελθόν η Δημοτική Κοινότητα Βέροιας και αφού το θέμα πέρασε από την Επιτροπή Ποιότητας Ζωής, έφτασε για έγκριση στο Δημοτικό Συμβούλιο. Το θέμα βρήκε αντίθετο τον Εμπορικό Σύλλόγο Βέροιας . Μάλιστα ο Πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Τάσος Κοντογουλίδης υποστήριξε ότι η Δημοτική Κοινότητα προτείνει την ανάπτυξη τραπεζοκαθισμάτων στο πεζοδρομημένο κέντρο της Βέροιας, χωρίς να ρωτήσει τη θέση των επιχειρηματιών που διατηρούν καταστήματα σε αυτή την περιοχή. «Η προστασία της αγοράς είναι υπόθεση όλων μας. Ο εμπορικός κόσμος δεν αντέχει άλλους πειραματισμούς και απαιτεί ολοκληρωμένες και τεκμηριωμένες αποφάσεις», σημείωσε χαρακτηριστικά. Αμέσως μετά την τοποθέτηση του Εμπορικού Συλλόγου, η Δήμαρχος πρότεινε να επιστρέψει το θέμα στην Δημοτική Κοινότητα, προκειμένου να αναπτυχθεί ένας διάλογος ανάμεσα στους άμεσα ενδιαφερόμενους φορείς. Τελικά το θέμα θα συζητηθεί μέσα στους επόμενους μήνες. ΣΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΟΙ «ΑΓΑΝΑΚΤΙΣΜΕΝΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ» ΤΗΣ ΒΕΡΟΙΑΣ Το «παρών» στην επεισοδιακή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου έδωσε και μια ομάδα αγανακτισμένων πολιτών, η οποία παρέδωσε ψήφισμα διαμαρτυρίας στον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου Νίκο Μαυροκεφαλίδη. Το ψήφισμα διαμαρτυρίας, πυροδότησε το κλίμα της συνεδρίασης και προκάλεσε την αντίδραση της πλειοψηφίας των μελών του Δημοτικού Συμβουλίου καθώς

9

εκτός από τα αιτήματα των διαδηλωτών που περιείχε , ασκούσε σκληρή κριτική τόσο στα μέλη της κυβέρνησης όσο και στα μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου. Η πλειοψηφία των Δημοτικών Συμβούλων χαρακτήρισε υβριστικό και απαράδεκτο το ψήφισμα των αγανακτισμένων πολιτών και έκανε λόγο για απαξίωση της πολιτικής. Τελικά το ψήφισμα δεν εγκρίθηκε από το Δημοτικό Συμβούλιο και οι αγανακτισμένοι πολίτες αποχώρησαν αφού πρώτα δήλωσαν την αντίθεση τους στον τρόπο με τον οποίο αντιμετωπίζει τα φλέγοντα ζητήματα του τόπου η Δημοτική Αρχή. ΝΕΟ ΧΩΡΟ ΑΝΑΖΗΤΑ Ο ΔΗΜΟΣ ΓΙΑ ΤΟΝ 3Ο ΠΑΙΔΙΚΟ ΣΤΑΘΜΟ Από τη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου δεν έλειψαν και οι εντάσεις για το θέμα της μεταφοράς του Γ΄ Βρεφονηπιακού Σταθμού. Οι γονείς των νηπίων οι οποίοι είχαν συγκεντρωθεί από νωρίς στην αίθουσα συνεδριάσεων, δήλωσαν την αντίθεση τους στην μεταφορά του παιδικού σταθμού στα Παλατίτσια, όπως είχε προταθεί σε προηγούμενο Δημοτικό Συμβούλιο. Ο κ. Παυλίδης, απαντώντας στους γονείς τόνισε ότι η σύμβαση του ακινήτου που στέγαζε τον παιδικό λήγει και ο δήμος αναζητά καταλληλότερο χώρο. Επίσης διευκρίνισε ότι τα νήπια του 3ου παιδικού σταθμού δεν πρόκειται να μεταφερθούν στα Παλατίτσια αλλά στη χειρότερη περίπτωση θα μοιραστούν στους πλησιέστερους παιδικούς σταθμούς της Βέροιας και πρότεινε στους γονείς να δηλώσουν ως δεύτερη και τρίτη επιλογή την περιοχή του Προμηθέα και το Πασα Κιόσκι. Παράλληλα σημείωσε ότι ο ιδιοκτήτης του κτιρίου προτίθεται να μειώσει το μίσθωμα κατά 200 ευρώ οπότε δεν αποκλείεται να αναζητηθεί λύση στο ίδιο κτίριο. «Η Δημοτική Αρχή όχι μόνο δεν λύνει τα υπάρχοντα προβλήματα αλλά δημιουργεί προβλήματα από μόνη της», σημείωσε ,μεταξύ άλλων ο κ. Τσαβδαρίδης,

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 24 ΙΟΥΝΙΟΥ 2011

αναφερόμενος στο παραπάνω θέμα και πρότεινε να πάρει παράταση η ισχύουσα σύμβαση. Επί του θέματος τοποθετήθηκε και η Δήμαρχος η οποία δήλωσε ότι «δεν θα υπάρχει δημοτική ενότητα που δεν θα έχει παιδικό σταθμό». ΕΓΚΡΙΘΗΚΕ ΑΠΟ ΤΗΝ ΔΙΑΔΥΜΑ Η ΑΠΟΔΟΧΗ ΑΠΟΡΡΙΜΜΑΤΩΝ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΒΕΡΟΙΑΣ Όσον αφορά τα προ ημερήσιας διάταξης θέματα, ο Αντιδήμαρχος Περιβάλλοντος, Πολεοδομίας και Ποιότητας Ζωής Κώστας Βοργιαζίδης- ο οποίος αντικατέστησε στην αρχή της συνεδρίασης τη Δήμαρχο- ενημέρωσε το Σώμα ότι το Δ. Σ της ΔΙΑΔΥΜΑ ενέκρινε την αποδοχή των απορριμμάτων του Δήμου Βέροιας και καθόρισε και την τιμή. Παράλληλα τόνισε ότι διεξήχθη ο διαγωνισμός για την μεταφόρτωση και ότι ο Δήμος βρίσκεται σε διαδικασία αναζήτησης προσφορών. Επίσης ενημέρωσε το Δημοτικό Συμβούλιο ότι η Δήμαρχος μετέβη στην Αθήνα όπου πραγματοποίησε συναντήσεις με την ΚΕΔΚΕ καθώς και με το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας για το θέμα των στρατοπέδων. Στο πρόστιμο που επιβλήθηκε στον ΕΣΔΑ αναφέρθηκε στη συνέχεια η κ. Σοφρόνωφ η οποία τόνισε ότι το κόστος του δεν πρέπει να χρεωθεί στους Δημότες και τόνισε ότι έχει ήδη ξεκινήσει η διαδικασία μεταφοράς του 15ου Νηπιαγωγείου. Απάντηση για το θέμα του προστίμου του ΕΣΔΑ έδωσε ο κ. Βοργιαζίδης, λέγοντας ότι το πρόστιμο θα μεταφερθεί στους δήμους. Τη διενέργεια αντισεισμικών ελέγχων στα σχολεία της Βέροιας πρότεινε στη συνέχεια η κ. Σαββαίδου καθώς και την διεξαγωγή ελέγχων στα ιστορικά μνημεία της πόλης, με αφορμή την πυρκαγιά που ξέσπασε πριν λίγες ημέρες στο βυζαντινό Ναό του Αγίου Στεφάνου. Από την πλευρά του ο νέος Δημοτικός Σύμβουλος Γιώργος Μελιόπουλος, ο οποίος αντικατέστησε τον παραιτηθέντα


τοπικα κ. Ορφανίδη, αναφέρθηκε στην επικινδυνότητα του δρόμου του Φράγματος του Αλιάκμονα για τους πεζούς και ζήτησε να ενημερωθεί για τις ενέργειες που κάνει ο Δήμος για τα διατηρητέα σπίτια αλλά και την διένεξη των αγροτικών δρόμων. Απαντώντας στον κ. Μελιόπουλο ο κ. Βοργιαζίδης διευκρίνισε ότι ο Δήμος δεν έχει καμία ανάμειξη με τα διατηρητέα σπίτια που ανήκουν σε ιδιώτες. Στα προβλήματα και στις βλάβες του οδικού δικτύου που δημιουργήθηκαν στο Πασα Κιόσκι λόγω των ισχυρών βροχοπτώσεων των προηγούμενων εβδομάδων, έθεσε επί τάπητος ο κ. Μιχαηλίδης. Στη συνέχεια αναφέρθηκε στις αποζημιώσεις των αιρετών των πρώην Καπποδιστριακών Δήμων, οι οποίες δεν έχουν δοθεί ακόμη. Για τις οφειλές των Δήμων που συνενώθηκαν ρώτησε στη συνέχεια ο κ. Γιαννουλάκης, τονίζοντας χαρακτηριστικά ότι παρόλο που έχουν περάσει αρκετοί μήνες το Σώμα δεν έλαβε την απαραίτητη ενημέρωση.

Καθημερινη ΕφημερΙδα της κεντρικησ μακεδονιασ | τευχοσ 582

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΠΑΡΑΙΤΗΣΗΣ Α. ΓΚΑΜΠΕΣΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΠΟΙΟΤΗΤΑ ΖΩΗΣ Με αφορμή την παραίτηση του από την Επιτροπή Ποιότητας Ζωής ο Δημοτικός Σύμβουλος Α. Γκαμπέσης εξέδωσε την παρακάτω ανακοίνωση:

«Παραιτούμαι από την Επιτροπή Ποιότητας Ζωής διότι: Α) Τα θέματα που επεξεργάζεται η επιτροπή δεν έρχονται επαρκώς τεκμηριωμένα (χωρίς καμία νομική υποστήριξη) Β) Ως μέλος της επιτροπής Ποιότητας Ζωής ψήφισα μαζί με άλλους συναδέλφους να συζητηθούν τα θέματα από το

Δημοτικό Συμβούλιο ώστε να τοποθετηθούν όλοι οι συνάδελφοι Δημοτικοί Σύμβουλοι. Θεωρώ ότι αγγίζει την ανευθυνότητα η λειτουργία τόσο σοβαρών θεμάτων με τέτοιο τρόπο.» Κωνσταντίνα Καραγιάννη

Ομιλία του Τ. Σιδηρόπουλου στην Ολομέλεια της Βουλής Α

πό το πολιτικό γραφείο του Βουλευτή ΠΑΣΟΚ Ημαθίας Τάσου Σιδηρόπουλου εστάλη η ομιλία που πραγματοποίησε ο βουλευτής στην ολομέλεια της Βουλής. Ο κ. Σιδηρόπουλος είπε μεταξύ άλλων: «Καταρχήν, θα ήθελα και εγώ από την πλευρά μου να εκφράσω τα θερμά μου συλλυπητήρια για την απώλεια του Άγγελου Τζέκη τόσο στην οικογένειά του, όσο και στο Κομμουνιστικό Κόμμα Ελλάδας. Ήταν ένας άνθρωπος και ένας πολιτικός που τον διέκρινε η εντιμότητα, η αξιοπιστία, η ειλικρίνεια και η συνέπεια στους αγώνες. Ακούω αυτό το τριήμερο τους Βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας και πραγματικά μου δημιουργεί μεγάλη έκπληξη. Ανεβαίνουν όλοι στο Βήμα και λένε ότι δεν ψηφίζουν και δε δίνουν ψήφο εμπιστοσύνης σ’ αυτήν την Κυβέρνηση. Δεν νομίζω ότι σας τη ζήτησε και κανείς. Όμως, σε κάθε περίπτωση, πριν είκοσι μήνες ήσασταν Κυβέρνηση. Αποδράσατε νύχτα, χωρίς κανείς να σας ενοχλήσει. Εγκαταλείψατε τη χώρα απέναντι στις ευθύνες, τις οποίες οφείλατε να πάρετε ως παράταξη. Και μετά από είκοσι μήνες, έρχεστε σ’ αυτήν την Αίθουσα με μία ισοπεδωτική αντίληψη και άποψη για όλα τα πράγματα. Και δεν έχω ακούσει ούτε μία λέξη αυτοκριτικής. Ούτε μία λέξη αυτοκριτικής! Και αυτό είναι άξιο απορίας. Ζητάτε εκλογές με τις ίδιες νοοτροπίες, τις ίδιες αντιλήψεις, τις ίδιες πρακτικές. Δηλαδή, δεν έχετε διδαχθεί τίποτα. Εάν, λοιπόν, ήταν τόσο καλά τα πράγματα με την Κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας, γιατί εγκαταλείψατε και φύγατε; Και έρχεστε σήμερα να κρίνετε έναν Πρωθυπουργό, ο οποίος είναι στην πρώτη γραμμή της μάχης και διεκδικεί καθημερινά για την πατρίδα, για να σώσει τη χώρα από εκείνα τα τεράστια αδιέξοδα, στα οποία εσείς την οδηγήσατε. Δηλαδή, οι χθεσινοί καταστροφείς έρχονται σήμερα να γίνουν τιμητές, έρχονται σήμερα

να παρουσιαστούν ως σωτήρες απέναντι στον ελληνικό λαό. Μάλλον έχετε την εντύπωση ότι ο ελληνικός λαός ανήκει στην κατηγορία των Λωτοφάγων. Μάλλον κινείστε σε λάθος κατεύθυνση. Και ο Πρωθυπουργός, ο οποίος ακόμα και σήμερα δίνει τη μάχη για τη σωτηρία της πατρίδας στην Ευρωπαϊκή Ένωση με το νέο Υπουργό Οικονομικών, και πιστεύω ότι θα έχουμε θετικές εξελίξεις. Το διεθνές κύρος του και η αξιοπιστία του καταφέρνουν με τις πολιτικές πρωτοβουλίες που παίρνει στην Ευρωπαϊκή Ένωση να θέσει τα πολιτικά ζητήματα και να ανοίξει μια νέα ατζέντα και ένα νέο διάλογο μέσα στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Και εγώ να δεχθώ -γιατί το λέτε πολλοίκαι ότι υπάρχει και η αγωνία των ίδιων των Ευρωπαίων για το δικό τους μέλλον και τη δική τους προοπτική. Όμως, δεν παύει να είναι μια επιτυχία. Εγώ πιστεύω πως η νέα Κυβέρνηση έχει όλες τις δυνατότητες και όλα τα εχέγγυα για να πετύχει. Και επειδή ο πολιτικός κόσμος είναι αυτός που δημιούργησε αυτή τη βαθειά πολιτική και οικονομική κρίση, πρέπει πάλι ο πολιτικός κόσμος να καταφέρει να βγάλει τη χώρα από τα αδιέξοδα. Αυτή λοιπόν η Κυβέρνηση μπορεί. Βεβαίως κύριοι Υπουργοί, πιστεύω ότι σε αυτό το διάστημα της θητείας μας κάναμε πολλά και σημαντικά βήματα. Μέσα όμως στις τεράστιες δυσκολίες στις οποίες βρεθήκαμε κάναμε ενδεχομένως και λάθη και ενδεχομένως υπήρξαν και αδικίες, κυρίως στους μισθωτούς και τους συνταξιούχους. Ελπίζω και πιστεύω -γιατί αυτά τα ποσά που ακούγονται για τα νέα δάνεια για τη χώρα είναι ασύλληπτα, είναι αστρονομικά- να δώσουν τη δυνατότητα στην Κυβέρνηση το επόμενο διάστημα να κάνει διορθωτικές κινήσεις και να βελτιώσει όποια λάθη και όποιες αδικίες έχουν γίνει. Και πιστεύω ότι πρέπει να ρίξουμε ιδιαίτερα μεγάλη βαρύτητα στον πρωτο-

10

γενή τομέα. Ξεκινάει μία περίοδος όπου τα μηνύματα από τον αγροτοκτηνοτροφικό κόσμο είναι θετικά και ελπιδοφόρα. Υπάρχει ζήτηση των προϊόντων, υπάρχει αύξηση στις τιμές, αλλά πρέπει να υπάρξει παράλληλα και πολιτική στήριξής τους. Δεν μπορεί δηλαδή, ακόμα και σήμερα να έχουμε ένα ΦΠΑ της τάξης του 23% στα αγροτικά μηχανήματα. Δεν είναι είδη πολυτελείας. Και βεβαίως πιστεύω ότι όταν η συγκυρία θα είναι οικονομικά ευνοϊκή, πρέπει να δούμε ακόμα και το ενδεχόμενο της μείωσης του ΦΠΑ σε όλα τα αγροεφόδια, της δυνατότητας να έχουν οι αγρότες φθηνό πετρέλαιο, γιατί σήμερα αν η χώρα σε κάτι πάσχει, αυτό είναι –και νομίζω ότι είναι καθοριστικός παράγονταςτο ισοζύγιο εισαγωγών-εξαγωγών. Εκεί λοιπόν μπορεί η χώρα να κάνει θαύματα στον πρωτογενή τομέα. Γι’ αυτό λοιπόν πρέπει με τις πολιτικές μας, εμπράκτως να στηρίξουμε αυτό το χώρο για να μπορέσουμε να αυξήσουμε τις εξαγωγές μας, διότι οι εδαφοκλιματολογικές συνθήκες της χώρας είναι τέτοιες που δίνουν τη δυνατότητα να έχουμε ανταγωνιστικά προϊόντα και θέλουμε απλά να γίνουν ανταγωνιστικότερα και μέσα από τις τιμές. Βλέπουμε ότι την Ευρώπη όλα τα διατροφικά προβλήματα και σκάνδαλα ξεκίνησαν από άλλες χώρες. Είναι λοιπόν βέβαιο, ότι η χώρα μας και ασφαλή προϊόντα μπορεί να έχει και ανταγωνιστικά. Αυτό ελπίζω και πιστεύω να πετύχουμε με τις πολιτικές που θα ακολουθήσουμε

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 24 ΙΟΥΝΙΟΥ 2011

το επόμενο διάστημα. Πρέπει να εξετάσουμε λίγο και τις παρεμβάσεις που πρέπει να γίνουν στην αγορά, όπου είναι αναγκαίο να μειωθούν ουσιαστικά οι τιμές στα είδη διατροφής για να υπάρξει ένας εξορθολογισμός κι αν θέλετε αυτή η απώλεια του χαμένου εισοδήματος να έρθει και να καλυφθεί από την πτώση των τιμών στα είδη πρώτης ανάγκης και πλατιάς λαϊκής κατανάλωσης. Κατανοώ απόλυτα ότι η κρίση είναι βαθιά και καταλαβαίνω -γιατί οι Βουλευτές τις περιφέρειας όλοι μας καθημερινά συνομιλούμε με τους πολίτες- την αγανάκτησή τους και την έντασή τους. Όμως νομίζω ότι σε αυτήν την Αίθουσα δεν ακούστηκε από κανέναν άλλο πολιτικό φορέα μία άλλη πρόταση διεξόδου από την κρίση. Τους θέλουμε συμπαραστάτες σε αυτή τη μεγάλη προσπάθεια. Κι εγώ από την πλευρά μου πιστεύω – και όχι από κομματικό καθήκον- ότι αυτή τη Κυβέρνηση που έχει το πολιτικό και κοινωνικό στίγμα μπορεί να πετύχει. Εύχομαι καλή δύναμη, καλή επιτυχία και θα είμαστε κοντά σας. Και βέβαια όπου χρειαστεί θα έχουμε και τη διαφορετική μας πρόταση.»


τοπικα 

epikera@otenet.gr

Ευρωβουλευτής Γ. Παπαστάμκος: Αποδυνάμωση της ΚΑΠ θα προσκρούσει στην πολιτική εναντίωση του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου

Υ

περψηφίσθηκε από την Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου με ευρεία πλειοψηφία η Έκθεση της Επιτροπής Γεωργίας σχετικά με την «ΚΑΠ με χρονικό ορίζοντα το 2020: η αντιμετώπιση των μελλοντικών προκλήσεων όσον αφορά στη διατροφή, τους φυσικούς πόρους και το έδαφος».Στο πλαίσιο της συζήτησης που προηγήθηκε της ψηφοφορίας, ο Ευρωβουλευτής της ΝΔ Καθηγητής κ. Γιώργος Παπαστάμκος, αναφερόμενος στην ανάγκη μίας ισχυρής Κοινής Αγροτικής Πολιτικής, τόνισε ότι ο ευρωπαϊκός γεωργικός τομέας έχει σαφή προστιθέμενη αξία στην ευρωπαϊκή οικονομία και έναν μείζονα ρόλο στην αντιμετώπιση των κοινωνικοοικονομικών και περιβαλλοντικών προκλήσεων που αντιμετωπίζει η ΕΕ. Ο εν λόγω τομέας διαδραματίζει πολυλειτουργικό ρόλο, συμβάλλοντας στην παραγωγή δημοσίων αγαθών υπέρ του κοινωνικού συνόλου, τα οποία δεν διασφαλίζει η αγορά. Κατά τον κ. Παπαστάμκο, ο προϋπολογισμός της ΚΑΠ θα πρέπει τουλάχιστον να παραμείνει στα ισχύοντα επίπεδα και να διασφαλισθεί η αντιστοιχία πόρων και στόχων της νέας ΚΑΠ. Αποτελεί παράδοξο ότι εκείνοι που ζητούν την επιφόρτιση του γεωργικού τομέα

με νέες ‘αποστολές’, τάσσονται παράλληλα υπέρ της περικοπής των δαπανών της ΚΑΠ και της μεταφοράς των πόρων σε -κατ’ αυτούς- «ανταγωνιστικότερους» τομείς της οικονομίας. Η κατανομή των πόρων της ΚΑΠ μεταξύ των γεωργών στην ΕΕ, η οποία καταλαμβάνει κυρίαρχη θέση στον δημόσιο διάλογο, χρήζει προσοχής. Ωστόσο, δίκαιη και ίση κατανομή των ενισχύσεων -μέσω ενός ομοιόμορφου ύψους ενίσχυσης σε επίπεδο ΕΕ- δεν ταυτίζονται. Αντ’ αυτού απαιτείται ο καθορισμός αντικειμενικών κριτηρίων, ώστε να ληφθούν δεόντως υπόψη οι ιδιαιτερότητες του γεωργικού τομέα στα επιμέρους κράτη μέλη, τόνισε ο κ. Παπαστάμκος. Εν προκειμένω είναι επιτακτική η ανάγκη ανάδειξης των ιδιαιτεροτήτων του γεωργικού τομέα της χώρας μας, καθώς και τεκμηρίωσης κριτηρίων επωφελών για τη χώρα και πειστικών έναντι των εταίρων μας, όπως το μερίδιο του γεωργικού εισοδήματος στο ΑΕΠ, το πλήθος και η διάρθρωση των γεωργικών εκμεταλλεύσεων, το ποσοστό απασχόλησης στον γεωργικό τομέα, το ποσοστό των γεωργικών γαιών με φυσικά και άλλα μειονεκτήματα, σε περιβαλλοντικά ευάλωτες περιοχές, σε περιοχές εντός του Δικτύου ΝΑΤURA 2000, και σε περιοχές Υψηλής Φυσικής Αξίας.Ο Έλ-

ληνας Ευρωβουλευτής τάχθηκε υπέρ της καταβολής ενισχύσεων μόνον σε ‘ενεργούς’ γεωργούς, τη θέσπιση ‘οροφής’ στο ύψος των αμέσων πληρωμών και την καταβολή ειδικής ενίσχυσης στις ‘μικρές’ γεωργικές εκμεταλλεύσεις. Ως προς τις προτάσεις της Επιτροπής για την ενίσχυση της περιβαλλοντικής απόδοσης της ΚΑΠ, ο κ. Παπαστάμκος σημείωσε ότι τα μέτρα οικολογικής πλαισίωσης θα πρέπει να είναι απλά στην εφαρμογή τους, να συνοδεύονται από επαρκές αντιστάθμισμα, να μην δημιουργούν επιπρόσθετο διοικητικό άχθος. Ως προς τα συγκεκριμένα μέτρα που έχει ήδη προτείνει η Επιτροπή (αμειψισπορά, οικολογική αγρανάπαυση, μόνιμοι βοσκότοποι, φυτική κάλυψη), είναι κρίσιμο να συμπεριληφθούν και μέτρα που ανταποκρίνονται στις ιδιαιτερότητες της χώρας μας και των λοιπών μεσογειακών κρατών μελών. Η εντεινόμενη αστάθεια των γεωργικών αγορών, καθώς και οι κλιματικοί κίνδυνοι και οι διατροφικές κρίσεις επιβάλλουν την ενεργοποίηση αποτελεσματικών εργαλείων ρύθμισης της αγοράς και διαχείρισης κινδύνων. Με ενσωματωθείσα στην Έκθεση τροπολογία του κ. Παπαστάμκου, ζητείται η ενίσχυση των ισχυόντων μέτρων αγοράς (ταχύτερη ενεργοποίηση, επέκταση σε άλλους τομείς, επικαιροποίηση

Αριστεία - Βραβεία Τάξη: Γ - Γ 4ου ΓΕΝΙΚΟΥ ΛΥΚΕΙΟΥ ΒΕΡΟΙΑΣ

Μαθητές που Προάγονται ή Απολύονται Τάξη: Γ - Γ 4ου ΓΕΝΙΚΟΥ ΛΥΚΕΙΟΥ ΒΕΡΟΙΑΣ

11

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 24 ΙΟΥΝΙΟΥ 2011

τιμών παρέμβασης). Επίσης, χρειάζεται ένα μόνιμο Ταμείο Διαχείρισης Κρίσεων. Θετική είναι η πρόταση για το νέο εργαλείο σταθεροποίησης γεωργικού εισοδήματος. Με τροπολογία του κ. Παπαστάμκου και συναδέλφων του ΕΛΚ από τον Ευρωπαϊκό Νότο, η οποία ψηφίσθηκε και από την Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, ως προς τα μεσογειακά προϊόντα, ζητείται η ενίσχυση των συστημάτων διαχείρισης στους τομείς των οπωροκηπευτικών, του οίνου και του ελαιόλαδου. Συγκεκριμένα, απαιτείται ένα αποτελεσματικότερο ταμείο διαχείρισης στον τομέα των οπωροκηπευτικών, καλύτερη διαχείριση κρίσεων στον τομέα του οίνου, καθώς και ένα επικαιροποιημένο σύστημα αποθεματοποίησης για το ελαιόλαδο. Τέλος, ο κ. Παπαστάμκος υπογράμμισε την ανάγκη ανάδειξης της ανανέωσης των γενεών στον γεωργικό τομέα ως κεντρική πρόκληση της ΚΑΠ και λήψης αποτελεσματικών μέτρων υπέρ των νέων γεωργών.


αθλητικα

Καθημερινη ΕφημερΙδα της κεντρικησ μακεδονιασ | τευχοσ 582

«ΣΑΡΙΣΕΣ 2011»

Μία γιορτή του πινγκ πονγκ με πολλά παιδικά χαμόγελα.

Π

ραγματοποιήθηκε το Σάββατο 18 Ιουνίου 2011 στο Κλειστό Γυμναστήριο του ΔΑΚ Φλώρινας το 2ο Ανοιχτό Πρωτάθλημα Επιτραπέζιας Αντισφαίρισης Δυτικής Μακεδονίας με την επωνυμία «ΣΑΡΙΣΕΣ 2011». Τους αγώνες διοργάνωσε η Περιφερειακή Ενότητα Φλώρινας σε συνεργασία με τον Αθλητικό Σύλλογο Επιτραπέζιας Αντισφαίρισης «ΣΑΡΙΣΕΣ» Φλώρινας. Οι συμμετοχές ξεπέρασαν κάθε προσδοκία καθώς ανήλθαν στις 81. Στις μικρές κατηγορίες παμπαίδων, παίδων και κοριτσιών συμμετείχαν 49 παιδιά και στην κατηγορία των αντρών 32. Οι αθλητές προέρχονταν από τα Ιωάννινα, τη Βέροια, την Έδεσσα, την Πτολεμαΐδα, την Κοζάνη, τη Λάρισα και τη Φλώρινα. Επίσης στην κατηγορία των αντρών είχαμε και επτά συμμετοχές από την Αλβανία δίνοντας διεθνή χρώμα στη διοργάνωση. Οι ΣΑΡΙΣΕΣ συμμετείχαν με εικοσιπέντε (25) αθλητές και αθλήτριες. Στην κατηγορία των ΠΑΜΠΑΙΔΩΝ οι Τσιώτας Κων/νος, Αραβιάδης Ορέστης, Λυγούρας Σωτήριος, Μιχαηλίδης Στέργιος, Σπανός Δημήτριος, στην κατηγορία των ΠΑΙΔΩΝ οι Λυγούρας Ανδρέας, Παπαδόπουλος Ανδρόνικος, Παπαδόπουλος Μιχάλης, Σουμπάσης Ιωάννης, Κωνσαντινόπουλος Αλέξανδρος, Λιάσος Τραΐανός, στην κατηγορία των ΚΟΡΙΤΣΙΩΝ οι Μπεκιάρη Ανδρονίκη, Ρούφα Ευτυχία, Ευθυμίου Άννα και στην κατηγορία των ΑΝΤΡΩΝ οι Σκλιας Αλέξανδρος, Λυγούρας Γεώργιος, Φωτιάδης Κων/ νος, Πετσούκης Κων/νος, Σαπρανίδης Φαίδων, Σαπρανίδης Γώργιος, Σουμπάσης Θωμάς, Σπανός Ιωάννης, Κωνσταντινόπουλος Παύλος, Λιάσος Κυριάκος και Ευθυμίου Θωμάς. Πρώτα αγωνίστηκαν οι μικρές κατηγορίες και στη συνέχεια οι άντρες. Οι αγώνες διεξήχθησαν σε οκτώ τραπέζια. Παρουσιάστρια των

αγώνων ήταν η Παπακυριακού Μαρία, μέλος του συλλόγου μας. Τους αγώνες τίμησαν με την παρουσία τους ο Αντιδήμαρχος Φλώρινας κ. Αριστείδου Αριστείδης, ο Προΐστάμενος Φυσικής Αγωγής Φλώρινας κ. Φωτιάδης Ιωάννης και ο Αρχηγός του 1ου Συστήματος Προσκόπων κ. Γεωργιάδης Θεόδωρος και ο πρόεδρος της Γ.Ε.Φλώρινας κ. Αραβιάδης Θεολόγος. Τα αποτελέσματα έχουν ως εξής: ΠΑΜΠΑΙΔΕΣ 1ος Στεφανίδης Κων/νος, ΟΕΑ Έδεσσας 2ος Λυκοστράτης Κων/νος, ΟΕΑ Βέροιας 3οι Πάικος Δημήτριος, ΣΕΑ Κοζάνης Πάικος Λάζαρος, ΣΕΑ Κοζάνης ΠΑΙΔΕΣ 1ος Ζέρβας Νικόλαος, ΣΕΑ Κοζάνης 2ος Τσιαλτζούδης Ευάγγελος, ΟΕΑ Βέροιας 3οι Αλμπανάκης Κων/νος, ΟΕΑ Βέροιας Μαρκοζάνη Μαρία, ΟΕΑ Έδεσσας ΚΟΡΙΤΣΙΑ 1η Σαντουντζόγλου Ειρήνη, ΟΕΑ Έδεσσας 2η Κασνάκη Ευαγγελία, ΣΕΑ Κοζάνης 3ες Μπεκιάρη Ανδρονίκη, ΣΑΡΙΣΕΣ Φλώρινας Μήλιου Γεωργία, ΣΕΑ Κοζάνης ΑΝΤΡΕΣ 1ος Τσιαλτζούδης Γεώργιος, ΟΕΑ Βέροιας 2ος Γκογκίδης Γεώργιος, ΟΑ Πτολεμαΐδας 3οι Φωτιάδης Κων/νος, ΣΑΡΙΣΕΣ Φλώρινας Sobaudin Ruohani, Αλβανία Από τους αθλητές μας διακρίθηκαν η Μπεκιάρη Ανδρονίκη και ο Φωτιάδης Κων/νος (τρίτη θέση στην κατηγορία τους). Πολλοί επίσης, προκρίθηκαν στους αγώνες νοκ αουτ όπου αποκλείστηκαν από ανώτερους αντιπάλους. Γενικά οι αθλητές μας μετά από ένα χρόνο συστηματικής προπόνησης έδειξαν φανερά σημάδια βελτίωσης και έπαιξαν πολύ καλό πινγκ πονγκ. Πολλά συγχαρητήρια, σίγουρα το μέλλον τους ανήκει. Πριν τις βραβεύσεις των νικητών είχαμε και

την κλήρωση της λαχειοφόρου αγοράς που έκανε ο σύλλογός μας με την επίβλεψη του Δικηγόρου κ. Κων/ νόπουλου Παύλου με στόχο την προμήθεια ενός ρο μπότ προπόνησης. Το έπαθλο ήταν ένα σκούτερ city 50cc. O αριθμός που κληρώθηκε ήταν ο 321 και ο τυχερός νικητής είναι ο κ. Γροσδάνης Κων/νος, κάτοικος Παπαγιάννη Φλώρινας. Παράλληλα, κληρώθηκαν 6 αθλητικά τεχνικά μπλουζάκια πινγκ πονγκ προσφορά του καταστήματος gpsports του Γιώργου Πετρόχειλου στους μικρούς αθλητές που πήραν μέρος στους αγώνες. Ευχάριστη έκπληξη αποτέλεσε η απονομή τιμητικών πλακετών στους Λυγούρα Γεώργιο και Σκλια Αλέξανδρο από τα μέλη των ΣΑΡΙΣΩΝ για την προσφορά τους στην ανάπτυξη της επιτραπέζιας αντισφαίρισης στη Φλώρινα. Κλείνοντας θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε όλους εκείνους που συνέβαλαν στην επιτυχή διοργάνωση και διεξαγωγή των αγώνων. Τον Αντιπεριφερειάρχη Φλώρινας κ. Ηλιάδη Δημήτριο για την αθλοθέτηση κυπέλων και μεταλλίων και για τη φροντίδα των αθλητών. Το Δήμο Φλώρινας για την παραχώρηση του Κλειστού Γυμναστηρίου Το 1ο Σύστημα Προσκόπων Φλώρινας και το 2ο Πειραματικό Δημ. Σχολείο Φλώρινας για

την παραχώρηση τραπεζιών πινγκ πονγκ. Τον ΣΕΑ Κοζάνης για την παραχώρηση διαχωριστικών και μετρητών. Τους χορηγούς μας: Ρόζα Κων/νος, Πρόεδρο του Τοπικού Συμβουλίου Φλώρινας Ρασάικο Τραϊανό, Δημοτικό Σύμβουλο Δήμου Φλώρινας Παπαγιάννη Βασίλειο, Βιβλιοπωλείο «Η γωνιά» Πετρόχειλο Γεώργιο, Αθλητικά είδη gpsports Λιγνιτωρυχεία Αχλάδας Υγρά καύσιμα «Ουλιάρης» Όλα τα μέλη του συλλόγου που βοήθησαν στην πολύ καλή διεξαγωγή των αγώνων, ιδιαίτερα τον Σκλια Αλέξανδρο για τη γραμματειακή υποστήριξη. Όλους όσους συμμετείχαν, αθλητές, συνοδούς και φίλους θεατές που μας τίμησαν με ην παρουσία τους.

Στη δημοσιότητα τα ονόματα των συλληφθέντων για τα «στημένα» Σ

το φως της δημοσιότητας βγήκαν, μετά από ειδική διάταξη της προϊσταμένης της εισαγγελίας Πρωτοδικών, τα πέντε ονόματα των ανδρών που αναζητούνται με τη διαδικασία του αυτοφώρου, για το σκάνδαλο που έχει ξεσπάσει στο ελληνικό ποδόσφαιρο. Ανάμεσά τους βρίσκεται ο ισχυρός άνδρας της ΠΑΕ Καβάλα, Μάκης Ψωμιάδης αλλά και ο προπονητής Γιάννης Παπακώστας. ΣΤΟΝ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑ ΟΔΗΓΗΘΗΚΑΝ ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ ΟΙ ΔΕΚΑ ΣΥΛΛΗΦΘΕΝΤΕΣ ΤΗΣ ΤΕΤΑΡΤΗΣ. Οι δέκα που έχουν συλληφθεί είναι οι Αχιλλέας Μπέος (πρόεδρος Ολυμπιακού Βόλου), Σταύρος Ψωμιάδης (πρόεδρος Καβάλας), Γιώργος Τσακογιάννης (μεγαλομέτοχος Ηλιούπολης), Νίκος Χάλκος (πρώην πρόεδρος Ηλιούπολης), Νίκος Παντέλης (προπονητής), Δημήτρης Ζαβαντίας (πρώην ποδοσφαιριστής), Θανάσης Ντότσης (μάνατζερ ομάδας), Ανδρέας Δημόπουλος (μπουκ), Βασίλης Καρακούλιας (μπουκ) και Νίκος Ζαμάνης (επιχειρηματίας). Οι πέντε που καταζητούνται είναι οι Μάκης Ψωμιάδης (ισχυρός άνδρας ΠΑΕ Καβάλας), Γιάννης Παπακώστας (προπονητής), Μιχάλης Νικολόπουλος, Γιάννης Παπαδόπουλος

και Βασίλης Γεωρτσιάκος (άγνωστη ακόμη η ακριβής τους ιδιότητα). Οι κατηγορίες τις οποίες απήγγειλε ο εισαγγελέας προϊστάμενος ποινικής δίωξης, Δημήτρης Πιέρος, είναι οι εξής: - εγκληματική οργάνωση (κακούργημα) - διέθυνση εγκληματικής οργάνωσης (κακούργημα) - απάτη κατ΄επάγγελμα και κατά συνήθεια, με οφέλη και ζημίες άνω των 15.000 ευρώ (κακούργημα) - εκβίαση με απειλή βλάβης και επαγγέλματος του εξαναγκαζόμενου κατ΄εξάκολούθηση, κατ΄επάγγελμα και κατά συνήθεια (κακούργημα) - νομιμοποίηση εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες κατ΄επάγγελμα, συνήθεια και κατ΄εξακολούθηση (κακούργημα) - δωροδοκία για αλλοίωση αποτελέσματος αγώνα - παράνομο στοιχηματισμό κατ΄εξακολούθηση - συμμετοχή σε παράνομο στοιχηματισμό κατ΄εξακλούθηση - ηθική αυτουργία για δύο τελεσθείσες αξιόποινες πράξεις - παράνομη οπλοκατοχή

12

Μετά την απαγγελία των κατηγοριών, η δικογραφία διαβιβάστηκε στον 9ο τακτικό ανακριτή που θα αναλάβει την κύρια ανάκριση. Στο πλαίσιο αυτής αναμένεται να κληθούν ακόμη 70 άτομα που φέρονται ως ύποπτα για τη συγκεκριμένη υπόθεση, για τα οποία όμως δεν στοιχειοθετούνται κατηγορίες περί συμμετοχής στην εγκληματική οργάνωση, οπότε δεν συντρέχουν προϋποθέσεις να κινηθεί η αυτόφωρη διαδικασία. Οπως έγινε γνωστό από δικαστικές πηγές, η όλη έρευνα ξεκίνησε τον Οκτώβριο του 2010 και τον Ιανουάριο του 2011 ζητήθηκε η συνδρομή της Εθνικής Υπηρεσίας Πληροφοριών -όχι όμως της Αστυνομίας- όταν έφτασε στις αρχές από το Τμήμα Ασφαλείας του Παλαιού Φαλήρου, ανώνυμη καταγγελία που περιλάμβανε συγκεκριμένα ονόματα. «ΦΤΑΝΕΙ ΨΗΛΑ Η ΔΙΑΒΡΩΣΗ ΣΤΟ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ» Η διάβρωση στο χώρο του ποδοσφαίρου είναι πολύ βαθιά και δυστυχώς μοιάζει να φτάνει και ψηλά, δήλωσε από τη Θεσσαλονίκη ο υφυπουργός Πολιτισμού και Τουρισμού, Γιώργος Νικητιάδης, με αφορμή το κύμα αποκαλύψεων για τους στημένους αγώνες. Στο περιθώριο συνάντησης που είχε με εκ-

παρασκευη 24 ΙΟΥΝΙΟΥ 2011

προσώπους του Οργανισμού Λιμένα Θεσσαλονίκης, ο υφυπουργός σημείωσε πως οι αποκαλύψεις αυτές αποδεικνύουν ότι άρχισε το κλείσιμο μιας μαύρης σελίδας, «ίσως της πιο μαύρης στο χώρο του ελληνικού ποδοσφαίρου». Όπως έκανε γνωστό, σε συζητήσεις με την ανακρίτρια που χειρίζεται την υπόθεση, έλαβε τη διαβεβαίωση ότι η διερεύνηση καθυστερεί επειδή η Δικαιοσύνη θέλει να φθάσει σε βάθος και να μην αφήσει τίποτε το οποίο να είναι κενό. «Θα πάει πραγματικά σε πολύ μεγάλο βάθος, πιστεύω ότι φεύγει η μαύρη σελίδα για το ελληνικό ποδόσφαιρο στον τόπο μας», εκτίμησε ο κ. Νικητιάδης. Όπως επεσήμανε ο φάκελος που κοινοποιήθηκε από την UEFA στην Ελλάδα με τα παράνομα στοιχήματα, τα στημένα παιχνίδια και τις υποψίες που προκάλεσαν, είναι πάρα πολύ μεγάλος και χωρίστηκε σε τρεις ενότητες, ενώ εξήγησε ότι ο λόγος για τον οποίο υπήρξε καθυστέρηση στη διαδικασία απαγγελίας κατηγοριών είναι ότι υπήρξε εμπλοκή πέντε υπουργείων και ταυτόχρομνα ήταν απαραίτητη και η συνδρομή υπηρεσιών του εξωτερικού.


ΑΘΛΗΤΙΚΑ 

epikera@otenet.gr

ΜΕΤΑΛΛΙΑ ΚΑΙ ΔΙΑΚΡΙΣΕΙΣ ΤΟΥ Α.Ο.Ρ.Γ. ΒΕΡΟΙΑΣ ΣΤΟ ΔΙΕΘΝΕΣ ΜΗΤΙΓΚ ΤΗΣ ΘΕΡΜΗΣ

Ε

νας θαυμάσιος οργανωτικά και αγωνικά αγώνας ρυθμικής γυμναστικής έγινε στο κλειστό γυμναστήριο της Θέρμης το Σάββατοκύριακο 11 και 12 Ιουνίου. Ηταν μία πολύ καλή πρόβα για τους επίσημους τελικούς αγώνες των παγκορασίδων και κορασίδων αθλητριών που πήραν μέρος στον αγώνα. Οι συμμετοχές αθλητριών και συλλόγων χωρών ήταν πάρα πολλές. Πέντε ομάδες από τη Βουλγαρία, δύο από τη Ρωσία, από το Ισραήλ, την Κύπρο και εννέα από την Ελλάδα. Το σύνολο των αθλητριών σε όλες τις κατηγορίες ήταν εκατόν σαράντα. Οι αθλήτριες του ΑΟΡΓ ΒΕΡΟΙΑΣ κατόρθωσαν να πάρουν αρκετά μετάλλια και πολλές διακρίσεις. Πήραν όμως και την

εμπειρία ενός διεθνούς αγώνα, που είναι πολύ σημαντική για την ψυχολογία τους γενικά Στην κατηγορία πρώτης χρονιάς παγκορασίδων η Ροδούλα Πινακούδη πήρε χάλκινο μετάλλιο στο πρόγραμμα με μπάλα ενώ η Νάντια Καγκελίδου ήταν 7η στο πρόγραμμα χωρίς όργανο και στο σχοινάκι. Στην κατηγορία παγκορασίδων β’ χρονιάς η Αναστασία Μπαλτουβάνου ήταν 7η στο σχοινάκι και η Δήμητρα Παπανώτα 8η στη μπάλα. Στην κατηγορία κορασίδων α’ χρονιάς, η Ρένια Θωμαϊδου πήρε χάλκινο μετάλλιο στις κορίνες ενώ ήταν 5η στο στεφάνι. Στην ίδια κατηγορία η Καλλιθέα Τσόγκα πήρε χάλκινο μετάλλιο στη μπάλα και ήταν 6η στο στεφάνι, η Κατερίνα Γερακοπούλου ήταν 4η στις κορίνες και η Στεφανία Χριστοδουλίδου 5η στις κορίνες.

Στις κορασίδες β’ χρονιάς η Ολυμπία Σαλασίδου πήρε ασημένιο μετάλλιο στο στεφάνι, χάλκινο στις κορίνες, η θέση στο Χ.0. ενώ ήταν 7η στο Σ.Α.. Η Βασούλα Τηλιοπούλου στην ίδια κατηγορία πήρε την 4η θέση στις κορίνες. Στις νεάνιδες η Γεωργία Νικολαϊδου ήταν

8η στην κορδέλα. Να ευχηθούμε καλή επιτυχία στις κορασίδες αθλήτριες του Α.Ο.Ρ.Γ. ΒΕΡΟΙΑΣ που στις 25 και 26 Ιουνίου θα αγωνισθούν στην Αθήνα στους τελικούς πανελλήνιους αγώνες.

Απορρίφθηκε η έφεση της ΑΕΚ για το ματς με τον Ολ. Βόλου

Α

πορρίφθηκε από την Επιτροπή Εφέσεων της ΕΠΟ η ένσταση της ΑΕΚ κατά του κύρους του αγώνα με τον Ολυμπιακό Βόλου, που είχε διεξαχθεί στις 22/5 για τα πλέι οφ της Σούπερ Λίγκα και είχε λήξει 1-0 υπέρ της θεσσαλικής ομάδας. Από εκεί και πέρα,

Π

κατά την τελευταία της συνεδρίαση, η Επιτροπή Εφέσεων αποφάσισε:Δέχεται τυπικά και κατ΄ουσία την έφεση της ΠΑΕ Παναχαϊκή και του Αλ. Κούγια κατά της απόφασης της Πειθαρχικής Επιτροπής της Football League. Εξαφανίζει την εκκαλουμένη απόφαση, κρα-

τεί και δικάζει επί της ουσίας την υπόθεση. Επιβάλλει στην ΠΑΕ Παναχαϊκή χρηματική ποινή 1.500 ευρώ (ρίψη κροτίδων) και στον Αλ. Κούγια χρηματική ποινή 15.000 ευρώ και ποινή απαγόρευσης εισόδου στους αγωνιστικούς χώρους για δύο μήνες.

Απορρίπτει ως απαράδεκτη, λόγω ελλείψεως παραβόλου, την έφεση της ΠΑΕ Ηρακλής, απορρίπτει κατ΄ουσία την έφεση της ΠΑΕ Ολυμπιακός Βόλου και του Αχιλλέα Μπέου.

Στον... πάγο μπήκε η συγχώνευση ανάμεσα σε Καβάλα και Ηρακλή

άγωσαν οι εξελίξεις στο θέμα της συγχώνευσης της Καβάλας με τον Ηρακλή, παρά το γεγονός ότι μέχρι το απόγευμα

της Τετάρτης τα μηνύματα ήταν παραπάνω από θετικά. Αιτία είναι η εμπλοκή τού Σταύρου Ψωμιάδη και η σύλληψή του στην υπόθεση των στημένων αγώνων, γεγονός που προκάλεσε την «παγωμάρα» των ανθρώπων του Γηραιού που πλέον περιμένουν τις εξελίξεις... Οι άνθρωποι του Ηρακλή, που τα είχαν βρει σε όλα με την οικογένεια Ψωμιάδη, έλεγαν... «περιμένουμε να δούμε την κατάληξη της υπόθεσης. Μέχρι τότε δεν μπορούμε να κάνουμε κάποιο σχόλιο», ωστόσο

δεν έκρυβαν τον προβληματισμό και την ανησυχία τους. Αυτό γιατί κανείς δεν γνωρίζει τι συνέπειες θα έχει, αν θα έχει, ο Στ. Ψωμιάδης από την περιπέτεια στην οποία είναι μπλεγμένος και κατά πόσο αυτές μπορεί να επηρεάσουν την ανάμειξή του στον Ηρακλή. Πληροφορίες αναφέρουν ότι εντός της ημέρας θα γίνει έκτακτο διοικητικό συμβούλιο, οι οριστικές όμως αποφάσεις θα παρθούν τη Δευτέρα, οπότε θα πραγματοποιηθεί η κρίσιμη γενική συνέλευση. ΔΙΕΥΚΡΙΝΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΑ ΣΕΝΑΡΙΑ ΣΥΓΧΩΝΕΥΣΗΣ Η Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού με επιστολή που έστειλε την Πέμπτη προς τις

ΠΑΕ Ηρακλής και Νέα Καβάλα, την οποία υπογράφει ο πρόεδρός της Αθανάσιος Μπρίλης, ζητάει από τους νόμιμους εκπροσώπους τους να παράσχουν στην ΕΕΑ στοιχεία, πληροφορίες και διευκρινίσεις, για τα όσα γράφονται και λέγονται στα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης «περί συγχώνευσης των δύο ΠΑΕ», «πτώχευσης του ‘γηραιού’, αλλαγής της επωνυμίας της ΠΑΕ Νέα Καβάλα σε ΠΑΕ Νέος Ηρακλής ή Ηρακλής 1908 και μεταφοράς της έδρας της στη Θεσσαλονίκη». Η Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού καλεί τους νόμιμους εκπροσώπους των δύο ΠΑΕ να προσέλθουν στη συνεδρίασή της, που θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 5 Ιουλίου 2011.

ΠΛΥΝΤΗΡΙΟ - ΛΙΠΑΝΤΗΡΙΟ

ΚΑΙ ΠΑΝΤΟΣ ΤΥΠΟΥ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΩΝ Αξεσουάρ Καλύματα Καθαρισμός Σαλονιών

ΝΕΑ ΔΙΕΥΘ: ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΟΥΣ 127 ΜΑΚΡΟΧΩΡΙ-ΤΗΛ:6981178100

Δ/ΝΣΗ: ΑΛΚΥΟΝΗΣ 1 (περιοχή Εργοχώρι) ΤΗΛ. 6970 83 95 27

(κάτω απο τα ανταλλακτικά ΜΠΟΥΝΤΖΟΛΑΣ)

13

παρασκευη 24 ΙΟΥΝΙΟΥ 2011


ΤΟΠΙΚΑ

Καθημερινη ΕφημερΙδα της κεντρικησ μακεδονιασ | τευχοσ 582

Πρόγραμμα Διεθνούς Επιστημονικού Συνεδρίου

«Η πνευματική πατρότητα κατά τον Απόστολο Παύλο» 26-28 Ιουνίου στη Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών

Π

PONOIΑ TOY Σ E B A Σ M I Ω TAT OY MHTPOΠOΛITOY BEPOIAΣ, NAOYΣHΣ KAI KAMΠANIAΣ κ. ΠANTEΛEHMONOΣ ΚΥΡΙΑΚΗ 26 ΙΟΥΝΙΟΥ 07.00-10.30 Όρθρος και Αρχιερατικό Συλλείτουργο στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Μεταμορφώσεως του Σωτήρος Νάουσας 12.00-13.30 Επίσημη έναρξη Ύμνοι Αποστόλου Παύλου Προσφωνήσεις των Αρχιερέων - Εκπροσώπων των Ορθοδόξων Εκκλησιών Κήρυξη ενάρξεως των εργασιών του Συνεδρίου από τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Βεροίας, Ναούσης και Καμπανίας κ. Παντελεήμονα Α΄ ΣΥΝΕΔΡΙΑ Πρόεδρος Καθηγητής - Κοσμήτωρ Μιχαήλ Τρίτος 18.00-18.20 Ανάγνωση μηνυμάτων 18.20-18.40 ΙΩΑΝΝΗΣ ΓΑΛΑΝΗΣ Ομ. Καθηγητής - Θεολογική Σχολή Α.Π.Θ. Η πνευματική πατρότητα στην Παύλεια θεολογία (εναρκτήρια εισήγηση) 18.40-19.00 ΜΙΛΤΙΑΔΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ Καθηγητής - Θεολογική Σχολή Α.Π.Θ. Η πνευματική πατρότητα στην Παλαιά Διαθήκη 19.00-19.20 Συζήτηση 19.20-20.00 Διάλειμμα Β΄ ΣΥΝΕΔΡΙΑ Πρόεδρος Καθηγητής Δημήτριος Καϊμάκης 20.00-20.20 ΑΝΝΑ ΚΟΛΤΣΙΟΥ Αν. Καθηγήτρια - Θεολογική Σχολή Α.Π.Θ. Απαρχές της πνευματικής πατρότητας στον ελληνορωμαϊκό κόσμο

20.20-20.40 ΑΣΤΕΡΙΟΣ ΑΡΓΥΡΙΟΥ Καθηγητής – Πανεπιστήμιο Στρασβούργου (Γαλλία) Οι έννοιες “πνευματική πατρότητα” και “πνευματικός πατέρας” στη μουσουλμανική θρησκεία 20.40-21.00 Συζήτηση ΔΕΥΤΕΡΑ 27 ΙΟΥΝΙΟΥ Γ΄ ΣΥΝΕΔΡΙΑ Πρόεδρος Καθηγητής Αστέριος Αργυρίου 09.00-09.20 Ανάγνωση μηνυμάτων 09.20-09.40 ΧΡΗΣΤΟΣ ΒΑΣΙΛΟΠΟΥΛΟΣ Ομ. Καθηγητής - Θεολογική Σχολή Α.Π.Θ. Πνευματική πατρότητα και σύγχρονη παιδαγωγική πράξη υπό το φως της Παύλειας θεολογίας 09.40-10.00 Συζήτηση 10.00-10.20 ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΝΙΚΟΠΟΥΛΟΣ Πρόεδρος Αρείου Πάγου ε. τ. Η υιοθεσία στην Παύλεια θεολογία και τη νομική σκέψη 10.20-10.40 Συζήτηση 10.40-11.00 Διάλειμμα Δ΄ ΣΥΝΕΔΡΙΑ Πρόεδρος Ομ. Καθηγήτρια Δήμητρα Παπαδοπούλου 11.00-11.20 Ανάγνωση μηνυμάτων 11.20-11.40 Σεβασμ. Μητροπολίτης Ν. Σμύρνης κ. ΣΥΜΕΩΝ ΚΟΥΤΣΑΣ Ιερωσύνη και πνευματική πατρότητα 11.40-12.00 Συζήτηση 12.00-12.20 ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ ΜΑΡΑΣ Διδ. Καθηγητής Α.Ε.Α.Θ. Η πνευματική πατρότητα κατά τους Πατέρες της Εκκλησίας. Η περίπτωση των απολογητών 12.20-12.40 Συζήτηση

12.40-13.00 Απονομή διακρίσεων Ε΄ ΣΥΝΕΔΡΙΑ Πρόεδρος Ομ. Καθηγητής Αντώνιος Παπαδόπουλος 18.00-18.20 Ανάγνωση μηνυμάτων 18.20-18.40 Αρχιμ. VIKTOR BIKOV Ηγούμενος της Ιερᾶς Μονής Προφήτου Ηλιού Οδησσοῦ (Ουκρανία) Η πνευματική πατρότητα στους Ρώσους ασκητές 18.40-19.00 Μοναχός ΜΩΥΣΗΣ ΑΓΙΟΡΕΙΤΗΣ Συγγραφέας Η πνευματική πατρότητα κατά τους Αγιορείτες πατέρες 19.00-19.20 Μοναχή ΕΥΦΗΜΙΑ ΚΟΚΟΒΑ Ηγουμένη της Ιερᾶς Μονής Παντοκράτορος Κέρκυρας Αμμάδες: Το γυναικείο πρόσωπο της πνευματικής πατρότητας. 19.20-20.00 Συζήτηση 20.00-20.30 Διάλειμμα 20.30-22.00 «Παύλεια αγάπη και μουσική πατρότητα». Συναυλία με τη Συμφωνική Ορχήστρα και Χορωδία του Πανεπιστημίου Μακεδονίας ΤΡΙΤΗ 28 IOYNIOY ΣΤ΄ ΣΥΝΕΔΡΙΑ Πρόεδρος Ομ. Καθηγητής Ιωάννης Καραβιδόπουλος 09.00-09.20 Ανάγνωση μηνυμάτων 09.20-09.40 ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ ΚΑΡΑΘΑΝΑΣΗΣ Καθηγητής - Θεολογική Σχολή Α.Π.Θ. Η πνευματική καθοδήγηση κατά την εποχή της Τουρκοκρατίας 09.40-10.00 Συζήτηση 10.00-10.20 ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΥΦΑΝΤΗΣ Λέκτωρ - Θεολογική Σχολή Α.Π.Θ.

Η πνευματική πατρότητα στα χρόνια της πληροφορίας 10.20-10.40 Συζήτηση 10.40-11.00 Διάλειμμα Ζ΄ ΣΥΝΕΔΡΙΑ Πρόεδρος Ομ. Καθηγητής Ιωάννης Γαλάνης 11.00-11.20 ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΚΕΝΑΝΙΔΗΣ Διευθυντής Ορθοδόξου Ακαδημίας Κρήτης Η αναγκαιότητα της πνευματικής πατρότητας σε μια μεταμοντέρνα κοινωνία 11.20-11.40 Συζήτηση 11.40-12.00 Ιερομόναχος ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ ΣΙΜΩΝΟΠΕΤΡΙΤΗΣ Υμνογράφος Σύγχρονοι πνευματικοί πατέρες 12.00-12.20 Συζήτηση 12.20-12.40 Απονομή διακρίσεων 12.40-13.00 Παρουσίαση του Τόμου Πρακτικών του Διεθνούς Επιστημονικού Συνεδρίου των ΙΣΤ΄ Παυλείων (Ιούνιος 2010) Λήξη των εργασιών του Συνεδρίου από τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Βεροίας, Ναούσης και Καμπανίας κ. Παντελεήμονα ΛΑΤΡΕΥΤΙΚΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΡΙΤΗ 28 IOYNIOY 19.00-21.00 Mέγας Αρχιερατικός Εσπερινός στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό ΤΕΤΑΡΤΗ 29 IOYNIOY 07.00-10.30 Όρθρος και Αρχιερατικό Συλλείτουργο στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Βεροίας 19:30-21:00 Λιτανεία προς το «Βήμα» του Αποστόλου Παύλου και πανηγυρικός Αρχιερατικός Εσπερινός με τη συμμετοχή των εκπροσώπων των Ορθοδόξων Πατριαρχείων και Αυτοκεφάλων Εκκλησιών

Νέα προκήρυξη του Δήμου Αλεξάνδρειας για την εκλογή συμπαραστάτη του δημότη Α

πό το δήμο Αλεξάνδρειας εκδόθηκε σήμερα νέα προκήρυξη για την επιλογή Συμπαραστάτη του Δημότη και της Επιχείρησης, μετά τις δύο ανεπιτυχείς διαδικασίες εκλογής Συμπαραστάτη από το δημοτικό συμβούλιο, στις 18 και 28 Φεβρουαρίου 2011. Αναλυτικά, η προκήρυξη του δήμου έχει ως εξής: «Ο Δήμαρχος Αλεξάνδρειας Έχοντας υπόψη: 1 . Τι ς δ ι α τ ά ξ ε ι ς τ ο υ ά ρ θ ρ ο υ 7 7 τ ο υ Ν.3852/2010 (ΦΕΚ Α’ 87) «Νέα Αρχιτεκτονική της Αυτοδιοίκησης και της Αποκεντρωμένης Διοίκησης-Πρόγραμμα Καλλικράτης». 2. Τις διατάξεις του άρθρου 58, παρ. 2 του Ν.3966/2011 (ΦΕΚ Α’ 118) «Θεσμικό πλαίσιο των Πρότυπων Πειραματικών Σχολείων, Ίδρυση Ινστιτούτου Εκπαιδευτικής Πολιτικής, Οργάνωση του Ινστιτούτου Τεχνολογίας Υπολογιστών και Εκδόσεων «ΔΙΟΦΑΝΤΟΣ» και λοιπές διατάξεις». 3. Την αριθ. 2013/24-01-2011 προκήρυξη του Δήμου Αλεξάνδρειας για την επιλογή Συμπαραστάτη του Δημότη και της Επιχείρησης.

4. Τις αριθ. 34/2011 και 78/2011 αποφάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου Αλεξάνδρειας, σύμφωνα με τις οποίες δεν επιτεύχθηκε η επιλογή (εκλογή) Συμπαραστάτη του Δημότη και της Επιχείρησης. 5. Το αριθ. 27230/07-06-2011 έγγραφο του Υπουργείου Εσωτερικών, Αποκέντρωσης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης «Διευκρινήσεις αναφορικά με τη διαδικασία εκλογής και την καταστατική θέση του Συμπαραστάτη του Δημότη και της Επιχείρησης (άρθρο 77 του Ν.3852/2010) και του Συμπαραστάτη του Πολίτη και της Επιχείρησης (άρθρο 179 του Ν.3852/2010)». 6. Την ανάγκη ενεργοποίησης του θεσμού του Συμπαραστάτη του Δημότη και της Επιχείρησης στο Δήμο Αλεξάνδρειας, Προκηρύσσουμε, εκ νέου, την πλήρωση της θέσης Συμπαραστάτη του Δημότη και της Επιχείρησης, σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 77 του Ν. 3852/2010, όπως εν μέρει αντικαταστάθηκαν με την παρ. 2 άρθρου 58 του Ν.3969/2011. Η επιλογή θα γίνει με απόφαση του Δημοτι-

14

κού Συμβουλίου σε ημερομηνία που θα καθοριστεί με την πρόσκληση της συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου, η οποία θα γνωστοποιηθεί δια του Τύπου και θα αναρτηθεί στον Πίνακα Ανακοινώσεων και στην ιστοσελίδα του Δήμου Αλεξάνδρειας. Το πρόσωπο που θα επιλεγεί θα πρέπει να είναι εγνωσμένου κύρους και εμπειρίας. Όσοι επιθυμούν να επιλεγούν για τη θέση του Συμπαραστάτη του Δημότη και της Επιχείρησης μπορούν να καταθέσουν αίτηση–δήλωση, συνοδευόμενη από βιογραφικό σημείωμα, στο Προεδρείο του Δημοτικού Συμβουλίου. Έναρξη υποβολής αιτήσεων: Δευτέρα 27 Ιουνίου 2011. Λήξη υποβολής αιτήσεων: Η ημερομηνία συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου για την επιλογή του Συμπαραστάτη. Υποψηφιότητα μπορούν να θέσουν τα ίδια ή άλλα, νέα, πρόσωπα, ή να αποσύρουν το ενδιαφέρον τους πρόσωπα που είχαν θέσει υποψηφιότητα στα πλαίσια της προηγούμενης προκήρυξης του Δήμου. Δεν μπορεί να επιλεγεί ως Συμπαραστάτης

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 24 ΙΟΥΝΙΟΥ 2011

του Δημότη και της Επιχείρησης αιρετός Δήμου ή Περιφέρειας ή Βουλευτής. Υπενθυμίζεται ότι, για την εκλογή του Συμπαραστάτη του Δημότη και της Επιχείρησης, ισχύουν τα κωλύματα και ασυμβίβαστα του άρθρου 14 του Ν.3852/2010. Η θητεία του Συμπαραστάτη του Δημότη και της Επιχείρησης ακολουθεί τη Δημοτική περίοδο. Πληροφορίες και έντυπο αίτησης-δήλωσης παρέχονται στους ενδιαφερόμενους, τις εργάσιμες ημέρες και ώρες, από το Γραφείο του Δημοτικού Συμβουλίου, στον 1ο όροφο του Δημαρχείου Αλεξάνδρειας (οδός Εθνικής Αντίστασης 42, αρμόδιος υπάλληλος κ. Πελαγία Δημητρίου, τηλ. 23333-50142). Η παρούσα να αναρτηθεί στην ιστοσελίδα του Δήμου και να διαβιβαστεί, με δελτίο Τύπου, στα τοπικά ΜΜΕ. Ο Δήμαρχος Φώτιος Δημητριάδης»


ελλαδα 

epikera@otenet.gr

Σύμφωνα με νομοσχέδιο που παρουσίασε το αρμόδιο Υπουργείο

Καταργούνται οι Πολεοδομίες

Διαδικασίες-εξπρές για την έκδοση οικοδομικών αδειών

Δ

ιαδικασίες-εξπρές για έκδοση οικοδομικών αδειών, κατάργηση των πολεοδομιών και μεταφορά αρμοδιοτήτων τους στους μηχανικούς, σύσταση νέου σώματος ελεγκτών που θα κάνουν τουλάχιστον μία αυτοψία σε κάθε οικοδομή και δημιουργία ηλεκτρονικού αρχείου για το σύνολο των κτιρίων της χώρας, προβλέπει μεταξύ άλλων το νομοσχέδιο για τις άδειες δόμησης και τον έλεγχο των κατασκευών που παρουσίασε χθες ο υπουργός Περιβάλλοντος Γ. Παπαπακωνσταντίνου και ο αναπληρωτής Ν. Σηφουνάκης. Το νομοσχέδιο για τις οικοδομικές άδειες πέρασε την Τετάρτη από πρώτη ανάγνωση στο Υπουργικό Συμβούλιο. Μετά τη δεύτερη ανάγνωση και τη διαβούλευση που θα ακολουθήσει, προβλέπεται να κατατεθεί στη Βουλή στα τέλη του φθινοπώρου. Σύμφωνα με τις ρυθμίσεις που προωθούνται, η διαδικασία έκδοσης της οικοδομικής άδειας διαχωρίζεται σε δύο στάδια: την έγκριση δόμησης και την άδεια δόμησης, που θα χορηγούνται από τις υπηρεσίες δόμησης των Δήμων. -Για την έγκριση δόμησης θα απαιτούνται τοπογραφικό διάγραμμα, διάγραμμα κάλυψης (με τομές, συντελεστή δόμησης, ποσοστό κάλυψης) και αποδεικτικά καταβολής εισφορών και κρατήσεων. Η έγκριση θα χορηγείται σε διάστημα πέντε ημερών. -Η άδεια δόμησης θα εκδίδεται σε δύο

ημέρες, με ευθύνη των μηχανικών που έχουν συντάξει τις μελέτες και μετά από έλεγχο πληρότητας του φακέλου από την υπηρεσίες Δόμησης του Δήμου. Ο έλεγχος των οικοδομών θα γίνεται με αυτοψία σε τουλάχιστον ένα από τα τρία στάδια κατασκευής (θεμελίωση, ολοκλήρωση φέροντα οργανισμού και ολοκλήρωση οικοδομής). Κάθε στάδιο θα ελέγχεται από διαφορετικό ελεγκτή, που θα επιλέγεται με κλήρωση από την Υπηρεσία Επιθεωρητών Δόμησης και Ενέργειας του ΥΠΕΚΑ, που θα συσταθεί. Με την ολοκλήρωση του ελέγχου θα εκδίδεται Πιστοποιητικό Ελέγχου Κατασκευής που θα είναι απαραίτητο για τη σύνδεση της κατασκευής με τα δίκτυα κοινωνικής ωφέλειας (ρεύμα, νερό κλπ.) Η επικοινωνία για την έκδοση ή αναθεώρηση έγκρισης δόμησης ή άδειας δόμησης θα γίνεται αποκλειστικά ηλεκτρονικά. Προβλέπονται επίσης αυστηρές ποινές για τις παραβάσεις, τόσο για τους μηχανικούς που θα έχουν την ευθύνη, όσο και για τους ιδιοκτήτες καθώς τα αυθαίρετα, όπως είπε ο κ. Σηφουνάκης, θα κατεδαφίζονται. Στόχος των αλλαγών, επεσήμανε ο κ. Παπακωνσταντίνου, είναι η πάταξη της διαφθοράς, των καθυστερήσεων και της αδιαφάνειας στην έκδοση οικοδομικών αδειών. Σε ερώτηση δε για τη συνταγματικότητα των ρυθμίσεων που μεταφέρουν αρμοδιότητες της Πολεοδομίας σε ιδιώτες μηχανικούς, είπε ότι το Σύνταγμα δεν προβλέπει πουθενά ότι οι πολίτες πρέπει να ταλαιπωρούνται. Για το θέμα των αμοιβών των μηχανι-

κών επεσήμανε ότι θα γίνει διάλογος με το ΤΕΕ, αλλά σε κάθε περίπτωση ισχύουν οι ρυθμίσεις για την απελευθέρωση αμοιβών και επαγγελμάτων. Ο κ. Σηφουνάκης ανέφερε ότι το κλειδί για την πάταξη της διαφθοράς στις Πολεοδομίες (την οποία όπως είπε εξέθρεψε η ίδια η Πολιτεία με την πολυνομία) είναι ο διαχωρισμός του εγκριτικού από το εποπτικό έργο, τα οποία ως τώρα ασκούνταν από την ίδια υπηρεσία (την Πολεοδομία). ΑΥΘΑΙΡΕΤΑ ΚΑΙ ΗΜΙΥΠΑΙΘΡΙΟΙ Απαντώντας σε ερωτήσεις για το θέμα των αυθαιρέτων, ο κ. Παπακωνσταντίνου ανέφερε ότι η ρύθμιση θα είναι έτοιμη τις επόμενες εβδομάδες (δεν θα περιληφθεί δηλαδή στον εφαρμοστικό νόμο για

το Μεσοπρόθεσμο δημοσιονομικό πλαίσιο), αφού προηγηθεί συνεννόηση με το Συμβούλιο της Επικρατείας. Ο υπουργός ξεκαθάρισε ότι δεν θα περιληφθούν σε αυτήν αυθαίρετες κατασκευές που έγιναν τα τελευταία ένα έως τρία χρόνια. «Δεν αλλάζω άποψη επειδή άλλαξα κυβερνητικό πόστο», ανέφερε ο κ. Παπακωνσταντίνου. «Η ρύθμιση θα θέτει κόκκινη γραμμή στην αυθαιρεσία, όπως έχει δηλώσει και ο πρωθυπουργός», προσέθεσε. Ο κ. Παπακωνσταντίνου ανακοίνωσε επίσης την παράταση, τουλάχιστον μέχρι τα τέλη Οκτωβρίου, της προθεσμίας υποβολής δηλώσεων για ημιυπαίθριους και λοιπές αλλαγές χρήσης χώρων, καθώς διαπιστώνεται αυξημένο ενδιαφέρον από τους πολίτες.

Δύο χρόνια δωρεάν ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης για ανέργους του ΟΑΕΕ Καθορίστηκαν τα κριτήρια

Κ

αθορίστηκαν, με απόφαση του υπουργού Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης Γιώργου Κουτρουμάνη, τα δικαιολογητικά που απαιτούνται για την παροχή περίθαλψης στους άνεργους ελεύθερους επαγγελματίες. Η πρόνοια παροχής για δύο χρόνια δωρεάν ιατροφαρμακευτική περίθαλψη προβλέπεται με εγκύκλιο του ΟΑΕΕ. Στην εγκύκλιο αναφερόταν ότι, οι ασφαλισμένοι του Οργανισμού οι οποίοι είναι άνω των 30 ετών και μέχρι 65 ετών και διέκοψαν την άσκηση του επαγγέλματός τους καλύπτονται για παροχές ασθένειας σε είδος (ιατροφαρμακευτική και νοσοκομειακή περίθαλψη) από τον Κλάδο Υγείας του Οργανισμού για δύο χρόνια από τη διακοπή της ασφάλισης. Σύμφωνα με την υπουργική απόφαση, οι δικαιούχοι θα πρέπει: α. Να έχουν πραγματοποιήσει στην ασφά-

λιση οποιουδήποτε ασφαλιστικού οργανισμού εξακόσιες ημέρες εργασίας ή δύο χρόνια. Το κατώτατο όριο των 600 ημερών εργασίας ή των δύο ετών αυξάνεται ανά εκατόν είκοσι ημέρες ή τέσσερις μήνες κάθε χρόνο μετά τη συμπλήρωση του 30ού έτους της ηλικίας και μέχρι τη συμπλήρωση 4.500 ημερών ή 15 ετών ασφάλισης. β. Να μην ασφαλίζονται για οποιονδήποτε λόγο στο Δημόσιο ή σε ασφαλιστικό οργανισμό. Τα δικαιολογητικά που απαιτούνται είναι: α) Αίτηση για υπαγωγή στην ασφάλιση. β) Υπεύθυνη δήλωση με την οποία ο αιτών θα δηλώνει ότι είναι ανασφάλιστος και ότι μόλις αναλάβει εργασία (μισθωτή ή ελεύθερο επάγγελμα) ή ασφαλισθεί σε άλλο φορέα για οποιοδήποτε λόγο, θα το δηλώσει στον Οργανισμό.

15

γ) Σε περίπτωση ασφάλισης σε περισσότερους από έναν οργανισμούς, θα προσκομίζεται σχετική βεβαίωση του ασφαλιστικού φορέα για την πιστοποίηση του χρόνου ασφάλισης. Το δικαίωμα για παροχές ασθένειας σε είδος ισχύει για δύο χρόνια από την ημερομηνία διακοπής της ασφάλισης, υπό την προϋπόθεση ότι δεν υφίσταται οποιαδήποτε οφειλή στον ΟΑΕΕ ή εφόσον έχει ρυθμισθεί σε δόσεις οι οποίες καταβάλλονται κανονικά.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 24 ΙΟΥΝΙΟΥ 2011

Το βιβλιάριο ασθένειας του ασφαλισμένου και των προστατευομένων μελών του ανανεώνεται ανά εξάμηνο, όχι όμως πέραν της διετίας από την υπαγωγή στην ασφάλιση.


ΣΤΗΛΗ ΙΑΤΡΩΝ

Καθημερινη ΕφημερΙδα της κεντρικησ μακεδονιασ | τευχοσ 582

ΧΡΗΣΙΜΑ ΤΗΛΕΦΩΝΑ ΙΑΤΡΩΝ ΝΟΜΟΥ ΗΜΑΘΙΑΣ Μπαλατσινού Λουκία Ιατρός Αλλεργιολόγος l

ΚΥΡΤΣΙΟΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ

Σύμβαση με ταμεία Δημοσίου, ΟΓΑ, ΤΥΔΚΥ, ΤΕΒΕ (ΟΑΕΕ), TΑΞΥΠ

ΧΕΙΡΟΥΡΓΟΣ - ΟΔΟΝΤΙΑΤΡΟΣ l

l

Δέχεται καθημερινά με ραντεβού

Τηλ. Iατρείου 23310 76061 Μ. Καρακωστή 16, Βέροια e-mail:lucybalatsinou@yahoo.gr

ΜΗΤΡΟΠΟΛΕΩΣ 12 (1ος όροφος) ΒΕΡΟΙΑ τηλ. ιατρ. 2331073111 κιν. 6979721307 e-mail:kyrtsioscom@hotmail.com

ΝΙΚΟΛΑΟΣ Δ. ΜΠΡΟΥΣΚΕΛΗΣ

Πέτρος Ι. Σαρρηγιαννίδης

ΧΕΙΡΟΥΡΓΟΣ - ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ

Ακράτεια ούρων l Γυναικολογική ουρολογία l Εξωσωματική λιθοθρυψία l Βιοψίες προστάτη l Υπερηχογράφημα νεφρών- ουροδ. κύστης l Ανδρική υπογονιμότητα l Στυτική δυσλειτουργία l

Ορθοπαιδικός Χειρουργός Σύμβαση με ταμεία

Δημοσίου, ΟΓΑ, ΤΥΔΚΥ, ΤΕΒΕ (ΟΑΕΕ) Προφήτου Ηλία 15 - 3ος όροφος (πεζόδρομος Αγοράς) - Βέροια, 59 100 τηλ. ιατρείου: 23310 21545 - κινητό: 6973 887429 e-mail:doctorpetros@gmail. com

Δέχεται με ραντεβού

Σύμβαση με ταμεία ΟΓΑ, Δημοσίου Αλ. Παπάγου 19 & Βετσοπούλου γωνία (απέναντι από την είσοδο της αστυνομίας) Τηλ. Ιατρ. 23330 28222 | Κιν. 6942 017407 www.nikbrouskelis.blogspot.com ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑ

ΨΩΜΙΑΔΟΥ I. ΜΑΡΙΑ

IΑΤΡΟΣ l

Δέχεται με ραντεβού

ΔΡ. ΓΕΩΡΓΙΟΣ Α. ΕΥΓΕΝΙΑΔΗΣ ΟΡΘΟΠΑΙΔΙΚΟΣ ΧΕΙΡΟΥΡΓΟΣ

Διδακτωρ πανεπιστημιου l

Δέχεται καθημερινά με

ραντεβού - τώρα και online l

Σύμβαση: Δημόσιο, ΟΓΑ,

ΤΥΔΚΥ, ΕΤΑΑ, Στρατιωτικών l

ΕΞΥΠΗΡΕΤΗΣΗ ΑΣΘΕΝΩΝ ΙΚΑ

16ης Οκτωβρίου 1 (Πλ. Ωρολογίου) Βέροια Τηλ.Ιατρ: 2331500570 - Κινητό: 6980406666 e mail: g.evgeniadis@mail.gr www.orthopaedist.eu

Δημήτρης Αν. Αποστολίδης Ειδικός Παθολόγος MSc Επιστημονικός Συνεργάτης Α΄Παθολογικής Κλινικής Γ.Ν. Παπαγεωργίου

l

Σύμβαση: Δημόσιο,

ΟΓΑ, ΤΥΔΚΥ, TΑΞΥΠ Προφήτη Ηλία 15 (2ος όροφος) Βέροια τηλ. 23310 73555, Κιν. 6945 542579 e-mail: dcapostolidis@gmail.com

ΓΕΩΡΓΙΑΔΟΥ ΜΑΤΡΩΝΑ ΦΥΣΙΚΟΘΕΡΑΠΕΥΤΡΙΑ

Πλήρες εξοπλισμένο εργαστήριο με: 3 LASER 3 ΜΑΓΝΗΤΟΘΕΡΑΠΕΙΑ 3 BIOFEEDBACK 3 TENS 3 ΥΠΕΡΗΧΟΙ ΣΥΜΒΑΣΗ ΜΕ ΔΗΜΟΣΙΟ ΟΑΕΕ (ΤΕΒΕ)

Καραολή Κυπρίου 3 (ισόγειο) - Mακροχώρι Τηλ. ιατρ.: 2331041797 - Κιν.: 6944817701

email: mpsomiadou@gmail.com

ΝΕΟ!!! ΚΡΟΥΣΤΙΚΟΙ ΥΠΕΡΗΧΟΙ ΑΚΑΝΘΑ ΠΤΕΡΝΑΣ ΕΠΙΚΟΝΔΥΛΙΤΙΔΑ l ΤΕΝΟΝΤΙΤΙΔΕΣ ΩΜΟΥ (Με ή χωρίς ΑΣΒΕΣΤΟΠΟΙΗΣΗ) l ΕΠΩΔΥΝΟ ΒΛΑΙΣΟ ΜΕΓΑ ΔΑΚΤΥΛΟ l

l

ΑΝΟΙΚΤΑ: 9.30 - 13.30 & 18.00 - 21.00

3 Ατομική συμβουλευτική 3 Ομαδική συμβουλευτική (ζευγαριών, γονέων, φροντιστών ασθενών με νόσο Alzheimer) 3 Διαχείριση άγχους 3 Νευροψυχολογική εκτίμηση ηλικιωμένων και γνωστική αποκατάσταση 3 Διαχείριση πένθους 3 Μαθησιακές δυσκολίες

Προφήτη Ηλία 15 (2ος όροφος) Βέροια τηλ. 23310 60883, Κιν. 6945 929810 e-mail: alexiastergiou@yahoo.gr

16

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 24 ΙΟΥΝΙΟΥ 2011

ΕΜ. ΠΑΠΑ 20Β (έναντι ΙΚΑ) Βέροια τηλ. 23310 26118, Κιν. 6977517350 e-mail: georgiadou_1@cyta.gr


ΤΥΠΟΣepikera@otenet.gr

Επιμέλεια Νικολέττα Φλιάταρη Οι διαπραγματεύσεις των μέτρων του μεσοπρόθεσμου με την τρόϊκα και οι συλλήψεις παραγόντων του ποδοσφαίρου για στημένα παιχνίδια, απασχόλησαν χθες τα πρωτοσέλιδα του ελληνικού Τύπου. Αναλυτικά, οι τίτλοι των εφημερίδων κατ’ αλφαβητική σειρά, είναι οι ακόλουθοι: * ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ: ««Αδειάζει» το Δημόσιο!..» * ΑΥΡΙΑΝΗ: «Εδιναν παράνομα συντάξεις σε 250.000 αλλοδαπούς» * ΔΗΜΟ-

. . . α ί ομ

ντ υ σ Εν

. μία.. υντο Εν σ

Κ ΡΑΤ Ι Α : «Μέτρα χωρίς έλε-

ος» * ΕΘΝΟΣ: «Στη σέντρα «βαρόνοι» του στοιχήματος» * ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ: «Μητροπολίτης Πέτρας Νεκτάριος: Κυβερνάει η Μασονία» * ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ: «Αναταραχή στη Ν.Δ. από «ρουκέτα» του Κυρ. Μητσοτάκη» * ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ: «Αγώνας δρόμου Βερολίνου-Αθήνας” * ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ: «Συλλήψεις κορυφής για 41 στημένα ματς» * ΕΣΤΙΑ: «Υπάρχει ελπίς για την σωτηρία» * Η ΑΥΓΗ «Η λιτότητα απειλεί την παγκόσμια οικονομία» * Η ΒΡΑΔΥΝΗ: «Μαύρη αγορά στις ουρές του ΙΚΑ» * Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ: «Ολονύκτιο θρίλερ με την τρόικα» * Η ΝΙΚΗ της Δημοκρατίας: «5 αλήθειες για την ελληνική κρίση» * Ο ΛΟΓΟΣ: «Μέτρα - μαμούθ με ψήφο εξπρές!» * ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ: «Καθολικό όχι με γενική απεργία στο φριχτό «μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα» * ΤΑ ΝΕΑ: «Παζάρια ως το τέλος με τρόικα και ΠΑΣΟ * Το ΠΟΝΤΙΚΙ: «Η παρανομία τώρα δικαιώνεται» * City Press: «Ποδόσφαιρο. Επιχείρηση «κάθαρση»» * Metro «Μέτρα «μαμούθ» Θεσσαλονίκη * ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ: «Κόμπος 3,8 δισ. ευρώ στο μεσοπρόθεσμο». Οι πρωτοσέλιδοι τίτλοι των εφημερίδων του οικονομικού Τύπου είναι οι ακόλουθοι: * ΕΞΠΡΕΣ: ««Μάχη» με την τρόικα για διορθώσεις μέτρων» * ΗΜΕΡΗΣΙΑ: «Αναπτυξιακό πακέτο από ΕΕ. Εκτακτο σχέδιο για στήριξη της Ελλάδας» * ΚΕΡΔΟΣ: «Στον αέρα το μεσοπρόθεσμο» * Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ: «Αντιρρήσεις της «τρόικας» στη χαλάρωση των μέτρων»

ΤΑ ΝΕΑ: Από τη στήλη με τίτλο «Αγιογραφίες» IQ ΣΤΙΣ ΑΡΧΕΣ του περσινού καλοκαιριού ο υπεραρθρογράφος της παγκοσµιοποίησης – και των «NewYork Times» – Τόµας Φρίντµαν ήρθε στην Ελλάδα. Συναντήθηκε µε τον Γιώργο Παπανδρέου στην ταράτσα του ξενοδοχείου «Μεγάλη Βρεταννία» κι έγραψε όχι ένα, αλλά δύο χρονογραφήµατα από την Αθήνα. Ο Φρίντµαν εκτίµησε αυτά που του είπε ο Γιώργος και κατέληξε: «Αν σε έναν χρόνο από τώρα οι νέοι άνθρωποι δεν ψάχνουν τρόπο να εγκαταλείψουν τη χώρα, τότε το πρόγραµµα είναι στη σωστή κατεύθυνση». ΕΝΑΝ ΧΡΟΝΟ αργότερα, η Πλατεία Συντάγµατος κάτω από το ρουφ-γκάρντεν της «Μεγάλης Βρεταννίας» είναι γεµάτη «Αγανακτισµένους» µεσοαστούς που την Κυριακή 5 Ιουνίου έφθασαν τους 250.000. Αρκετοί υπουργοί δίνουν ραντεβού σε ταράτσες ξενοδοχείων και όχι σε τραπεζάκια έξω στο πεζοδρόµιο. Και η χαµένη γενιά του Μνηµονίου βγάζει διαβατήριο και ψάχνει για δουλειά στο εξωτερικό. Παραφράζοντας τη γνωστή ατάκα του Κώστα Σηµίτη στη Βουλή µετά το ναυάγιο του «Σαµίνα Εξπρές», «αυτή είναι η Ελλάδα» σήµερα. Οσο για τον Φρίντµαν, όχι δεν ξαναήρθε. ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ: Από τη στήλη με τίτλο «Φαληρεύς» Ο πυροσβέστης του Γιώργου, η παγίδα και το δόλωμα Κατόπιν των όσων μελοδραματικών συνέβησαν προχθές το βράδυ στη Βουλή, κατά την τελευταία ημέρα της συζήτησης για την ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση του Γεωργίου Β΄, η επικρατούσα εντύπωση στους περισσοτέρους παρατηρητές είναι ότι επρόκειτο για τη μέρα -σωστότερα: για τη νύχτα- του Βενιζέλου. Διότι, πράγματι, ο υπουργός Οικονομικών, με τη λαμπρή εμφάνισή του, την ευέλικτη ρητορεία του και τους ήπιους τόνους του, φάνηκε να αίρεται υπεράνω των διαχωριστικών κομματικών γραμμών, οι οποίες -λόγω του θλιβερού κομματικού σκυλοκαβγά που ξέσπασεχαράχθηκαν εκ νέου για μία ακόμη φορά και μάλιστα κατά μήκος ολόκληρης της ιστορικής διαδρομής της μεταπολιτευτικής περιόδου. Λυπάμαι αν θα δυσαρεστήσω όσους ασπάζονται την παραπάνω εκδοχή, αλλά και όσους αντιπαθούν τον Πάγκαλο σε σημείο ώστε να θολώνει η κρίση τους και να τον υποτιμούν, όμως ο αληθινός πρωταγωνιστής αυτής της βαγκνερικής βραδιάς (με τα κλαρίνα και τα νταούλια, κατά τα λοιπά...) ήταν ο «μεγάλος τραγουδιστής» της υπόθεσης Οτσαλάν. Ο Πάγκαλος ήταν για την περίσταση ο «πυροσβέστης του Γιώργου». Δεν καταφεύγω τυχαία στον παραλληλισμό με τον στρατάρχη Βάλτερ Μόντελ - τον «πυροσβέ-

17

στη του Χίτλερ» όπως τον έλεγαν, επειδή πάντοτε ανελάμβανε την κατάσταση στο Ανατολικό Μέτωπο, όποτε αυτή ξέφευγε από τον έλεγχο. Εχω την εντύπωση ότι, από εδώ και στο εξής, το εσωτερικό παιχνίδι στην κυβέρνηση θα παιχτεί με όρους Ανατολικού Μετώπου. ΤΟ ΒΗΜΑ: Από τη στήλη με τίτλο «Γνώμες» Τζόγος, ντόπα και υπόκοσμος Στον υπόλοιπο κόσμο λένε ότι το ποδόσφαιρο είναι το «μπαλέτο της εργατικής τάξης». Στην Ελλάδα αποδεικνύεται ότι ακόμα και το «μπαλέτο» μπορούμε άνετα να το καταντήσουμε «μπορντέλο»… Και γιατί παρακαλώ το ποδόσφαιρο να διέφερε από άλλες παθογένειες της ελληνικής κοινωνίας; Οπως εκεί επικρατεί ο νόμος του ισχυρού, του «λεφτά», του έχοντα «άκρες», μαγκιά, κουμπούρια και έναν στρατό μπράβων ή υποτακτικών, επίσημων και ανεπίσημων, να καθαρίζει για πάρτη του, έτσι και στην μπάλα συμβαίνουν τα ανάλογα. Χρόνια ολόκληρα ο κόσμος του ποδοσφαίρου, οι φίλαθλοι, η «πιάτσα», γνωρίζουν ακόμα και λεπτομέρειες για τη δράση κυκλωμάτων στην μπάλα, «φαρμακοποιών» με τον μανδύα προπονητή ή παράγοντα, ή συνεννοήσεις για στημένα ματς. Ομως επικρατεί η ανάγκη αποθέωσης του ισχυρού, του μάγκα παράγοντα που στήνει παιχνίδια, δέρνει αντιπάλους και, ενίοτε, όπως αποκαλύπτεται, ποντάρει υπέρ — ή ακόμα και εις βάρος — της ομάδας του. Κάποτε, σε μία συνάντηση οργανωμένων οπαδών του Παναθηναϊκού με τον Γιάννη Βαρδινογιάννη, κάποιοι εκ των παρισταμένων τον «κατηγόρησαν» ότι δεν κάνει τίποτε για να προστατέψει την ομάδα από τις κακές διαιτησίες. Τι του ζητούσαν να κάνει δηλαδή; Να «πιάσει» κι αυτός τους διαιτητές, να βάλει μπράβους να τρομοκρατήσουν τους αντιπάλους ή και το διαιτητικό τρίο, να «πιάσει» ποδοσφαιριστές της αντίπαλης ομάδας για να έχουν μειωμένη απόδοση. Business as usual δηλαδή για τον υπόλοιπο… αγγελικά πλασμένο κόσμο του ποδοσφαίρου. Εκείνος δεν δέχτηκε να μπει σε τέτοιες λογικές, όπως και ελάχιστοι άλλοι «παράγοντες» που πέρασαν από το ελληνικό ποδόσφαιρο. Αποχώρησαν, ουσιαστικά, αφήνοντας τη θέση τους σε άλλους, πιο «μάγκες» και «ψαγμένους», που συμμαχούσαν και με τον διάολο για να πετύχουν τον σκοπό τους. Η εξέδρα όμως αυτούς αποθέωνε. Τον υπόκοσμο και τις μεθόδους του, τους «μάγκες» με τα κουμπούρια και τους μπράβους, τα στημένα ανθρωπάκια που δέχονται να τους βρίζουν την οικογένεια κάθε Κυριακή για να κάνουν τους διαιτητές, τους «μιλημένους» ή και ντοπαρισμένους, κατά πως φαίνεται, παίκτες που θα πουλούσαν και τη μάνα τους για μερικές χιλιάδες ευρώ παραπάνω…

παρασκευη 24 ΙΟΥΝΙΟΥ 2011

ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ: Από τη στήλη με τίτλο «Πολιτικά παρασκήνια» Εφυγαν, το σκέφτηκαν, επέστρεψαν Δεν ήταν ο γραμματέας της Κ.Ο. της Ν.Δ. Κ. Τασούλας που αποφάσισε την -έστω προσωρινή- αποχώρηση του κόμματος από την ολομέλεια της Βουλής το βράδυ της Τρίτης, κατά τη διάρκεια της τοποθέτησης του Θ. Πάγκαλου περί της «πρώτης δημοκρατικής κυβέρνησης της χώρας το 1981». Ο Αντ. Σαμαράς, από το γραφείο του στη Βουλή, έδωσε την εντολή για αποχώρηση, με σημείωμα που απέστειλε στον Κ. Τασούλα. Στην αίθουσα παρέμειναν πάντως, προκειμένου να ακούσουν τον πρωθυπουργό, οι Γ. Γιακουμάτος, Δ. Σιούφας, Κυρ. Μητσοτάκης και Γ. Λαμπρόπουλος, οι οποίοι όμως στη συνέχεια αποχώρησαν και επέστρεψαν μαζί με τους υπόλοιπους. Η άμεση παρέμβαση του πρωθυπουργού, που «άδειασε» τον αντιπρόεδρό του, λειτούργησε ως καταλύτης για την επάνοδο που αποφασίστηκε σε μίνι σύσκεψη στο γραφείο του προέδρου της Ν.Δ., στην οποία μετείχαν οι Κ. Αρβανιτόπουλος, Χρ. Λαζαρίδης και Δ. Σταμάτης. Πριν επιστρέψουν πάντως, σύμφωνα με ορισμένες πληροφορίες, ο πρόεδρος της Ν.Δ. μίλησε στο εσωτερικό τηλέφωνο της ολομέλειας με τον πρόεδρο της Βουλής Φ. Πετσάλνικο και συμφώνησαν ότι θα παρενέβαινε και θα απαντούσε, όπως και έγινε. Ανακουφίστηκε έτσι και ο πρωθυπουργός. Διότι χθες το παιχνίδι ήταν των εντυπώσεων, και κυρίως προς τους ξένους εταίρους. Και η εικόνα μιας μισοάδειας Βουλής την ώρα της ψηφοφορίας, που μεταδιδόταν σε όλα τα ξένα δίκτυα, είχε επίγνωση ο Γ. Παπανδρέου ότι μόνο θετική δεν θα ήταν... ΤΟ ΕΘΝΟΣ: Από τη στήλη με τίτλο «Γραφικότητες» Το σαράκι Ούτε το πολιτικό μνημόσυνο του Μ. Εβερτ δεν ήταν αρκετό για να συμφιλιώσει τους ενοίκους της δεξιάς πολυκατοικίας. Στη χθεσινή ειδική συνεδρίαση της Βουλής, που ήταν αφιερωμένη στη μνήμη του πρώην προέδρου της Νέας Δημοκρατίας, που έφυγε από τη ζωή πριν από μερικούς μήνες, δεν έλειψαν οι έμμεσες αιχμές του Γ. Καρατζαφέρη και της Ντ. Μπακογιάννη για τον Αντ. Σαμαρά. Ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ θυμήθηκε το 1996, όταν ο Αντ. Σαμαράς είχε κατέβει στις εκλογές με την Πολιτική Ανοιξη. «Δεν ευτυχήσαμε», τόνισε, «να είμαστε όλοι μαζί για να αντιμετωπίσουμε τον Κώστα Σημίτη. Το σαράκι της παράταξης από τότε δημιουργούσε προβλήματα. Λίγο πριν από τις εκλογές του 1996 ο Μιλτιάδης Εβερτ με έστειλε στην κηδεία του Σολωμού Σολωμού με μία αποστολή: Να γίνει η «συγκόλληση» στην παράταξη. Δεν επετεύχθη...».


Καθημερινη ΕφημερΙδα της κεντρικησ μακεδονιασ | τευχοσ 582

SUDOKU

ΟΝΥΧΟΠΛΑΣΤΙΚΗ - ΜΑΝΙΚΙΟΥΡ - ΠΕΝΤΙΚΙΟΥΡ - ΜΑΚΙΓΙΑΖ ΔΙΕΥΘ. : ΚΑΡΑΚΩΣΤΗ 17 & ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ (ΓΩΝΙΑ) Τ: 23313 01079 Κ: 6993832256

ΥΠΕΥΘ. : ΒΙΚΗ ΤΣΑΓΙΟΠΟΥΛΟΥ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ : & ΣΕ ΑΝΕΙΔΙΚΕΥΤΟΥΣ & ΣΕ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΕΣ

Σαν σήμερα... 1314 Στη μάχη του ποταμού Μπάνοκμπερν ο Σκοτσέζος Ροβέρτος Μπρους κατάγει σημαντική νίκη επί των Αγγλων κατά τον πόλεμο για την ανεξαρτησία. Η σύγκρουση θα συνεχιστεί για εννέα χρόνια μέχρι ο Εδουάρδος Β’ να αναγνωρίσει το Βασίλειο της Σκοτίας. 1611 Στη διάρκεια εξερευνητικής αποστολής στη Βόρεια Αμερική, το πλήρωμα του πλοίου «Χαφ Μουν» στασιάζει. Εγκαταλείπει τον πλοίαρχο Χένρι Χάντσον, τον γιο του και άλλα επτά μέλη του πληρώματος στον κόλπο που σήμερα

τα

φέρει το όνομά του, κοντά στη Νέα Υόρκη. Κανείς δεν τους ξαναείδε. 1894 Στο Παρίσι ιδρύεται από τον Πιερ Ντε Κουμπερτέν η Διεθνής Ολυμπιακή Επιτροπή. Πρώτος πρόεδρος είναι ο Δημήτρης Βικέλας, λογοτέχνης και έμπορος από τη Σύρα. 1894 Γεννιέται ο Εδουάρδος Η’. Θα αναγορευθεί βασιλιάς της Αγγλίας το 1936. Θα παραιτηθεί για να παντρευτεί την Αμερικανίδα Γουόλις Σίμσον.

1922 Ο Αλέξανδρος Παπαναστασίου καταδικάζεται σε τρίχρονη φυλάκιση για τη δημοσίευση του «Δημοκρατικού Μανιφέστου». Κατήγγειλε την καταστροφική πολιτική του θρόνου στο Μικρασιατικό. 1936 Γεννιέται ο Κώστας Σημίτης, πρώην πρωθυπουργός. 1965 Προφητική αγόρευση στη Βουλή του Ηλία Ηλιού (ΕΔΑ) για το «σαμποτάζ» του Εβρου. Αναρωτήθηκε: Αν ο συνταγματάρχης Παπαδόπουλος μπορεί, πίσω από την πλάτη της κυβέρνησης, να

συλλαμβάνει στρατιώτες και να αποσπά ομολογίες, τότε τι τον εμποδίζει αύριο να συλλάβει 10.000 πολίτες και να συγκλονίσει το καθεστώς; 1996 Ο πρώην πρωθυπουργός και ιδρυτής του ΠΑΣΟΚ Ανδρέας Παπανδρέου πεθαίνει από οξύ ισχαιμικό επεισόδιο στο σπίτι του στην Εκάλη. 2005 Πεθαίνει ο ποιητής Μανόλης Αναγνωστάκης. «Δώστε μας πίσω τα χρόνια μας/ δώστε μας πίσω τα χαρτιά μας/ Κλέφτες!/ Στα ψέματα παίζαμε!».

μιλούν Κριος

Η καλή σας διάθεση θα σας βοηθήσει να ισορροπήσετε πολλές καταστάσεις που σας δυσκόλευαν *Νέα ξεκινήματα θα σας φτιάξουν πολύ την ψυχολογία *Αλλαγές που επιθυμούσατε να κάνετε θα μπορέσετε να τις φέρετε εις πέρας ώστε χωρίς να πιεστείτε *Μην κάνετε πράγματα που θα σας αγχώσουν

Λεων

Θα χρειαστεί να έχετε τα μάτια σας ανοιχτά για να μπορέσετε να επιτύχετε τους στόχους σας *Μην κάνετε πράγματα τα οποία θα σας δυσκολέψουν *Κάποιες αλλαγές που επιθυμείτε να κάνετε είναι ευκαιρία να τις υλοποιήσετε *Μην δώσετε σημασία σε καταστάσεις που αφορούν το παρελθόν

Τοξοτης

Καλά θα κάνετε να ρυθμίσετε με προσοχή κάποια πράγματα που έχουν να κάνουν με την οικογένεια *Αποφύγετε τους έντονους διαλόγους *Δείξτε κατανόηση *Φροντίστε να μετριάσετε το άγχος σας όσον αφορά το μέλλον *Μην κάνετε πράγματα τα οποία μπορούν να σας πιέσουν ψυχολογικά

Ταυροσ

Το άγχος που νιώθετε για κάποια πράγματα είναι έντονο *Καλά θα κάνετε να προσέξετε τις κινήσεις σας για να μην έχετε προβλήματα μελλοντικά *Φροντίστε να κάνετε αλλαγές που θα σας ωφελήσουν και θα σας βοηθήσουν να πετύχετε τους στόχους σας *Αποφύγετε τις έντονες καταστάσεις

Παρθενος

Θα χρειαστεί να ακολουθήσετε ένα πρόγραμμα για να μπορέσετε να πετύχετε τους στόχους σας *Μην βιαστείτε να πάρετε αποφάσεις ή να κάνετε αλλαγές *Προσοχή θα χρειαστεί όσον αφορά τις μετακινήσεις σας *Αποφύγετε τις υπερβολές για να μην έχετε προβλήματα μελλοντικά

Αιγοκερως

Καλά θα κάνετε να προσέξετε κάποιες καταστάσεις που έχουν να κάνουν με αγαπημένα σας πρόσωπα *Μην κάνετε πράγματα που θα σας δυσκολέψουν *Φροντίστε σε συζητήσεις που θα έχετε με κοντινά σας πρόσωπα να είστε προσεκτικοί *Αποφύγετε να πείτε λόγια που θα δημιουργήσουν εντάσεις

18

ΔΙΔΥΜΟΙ

Με την κατάλληλη οργάνωση θα μπορέσετε να φέρετε εις πέρας πολλές καταστάσεις που σας δυσκόλευαν *Μετριάστε το άγχος σας και κινηθείτε μεθοδικά *Καταστάσεις που αφορούν την οικογένεια θα σας απασχολήσουν *Καλά θα κάνετε να προσέξετε τις κινήσεις σας για να μην έχετε προβλήματα

Ζυγος

Η σημερινή ημέρα είναι κατάλληλη για να πάρετε αποφάσεις και να κάνετε μερικές αλλαγές οι οποίες θα σας ωφελήσουν *Βρείτε χρόνο για τον εαυτό σας *Καταστάσεις που μπορεί να σας δυσκόλευαν στο παρελθόν θα μπορέσουν να ξεπεραστούν *Μην χάσετε την ευκαιρία να πάρετε οριστικές αποφάσεις

Υδροχοος

Η σημερινή ημέρα είναι κατάλληλη για να κάνετε μερικές αλλαγές οι οποίες θα σας ανεβάσουν πολύ ψυχολογικά *Λύστε με ηρεμία τις διαφορές σας *Φροντίστε να δείξετε προσοχή σε πράγματα που έχουν να κάνουν με αγαπημένα σας πρόσωπα *Μην βιαστείτε να βγάλετε συμπεράσματα

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 24 ΙΟΥΝΙΟΥ 2011

ΚΑΡΚΙΝΟΣ

Φροντίστε περισσότερο τον εαυτό σας και πράγματα τα οποία σας ευχαριστούν *Μην αφήσετε τα περιθώρια να σας επηρεάσουν εξωγενείς παράγοντες *Σκεφτείτε λίγο καλύτερα κάποια πράγματα που έχουν να κάνουν με φιλικά σας πρόσωπα *Αποφύγετε να βγάλετε βιαστικά συμπεράσματα

Σκορπιος

Η σημερινή ημέρα είναι κατάλληλη για να μπορέσετε να πετύχετε τους στόχους σας *Μην κάνετε πράγματα που μπορούν να σας βάλουν σε κίνδυνο *Ρυθμίστε με σοβαρότητα πράγματα που έχουν να κάνουν με κοντινά σας πρόσωπα *Αποφύγετε να ασχοληθείτε με προβλήματα του παρελθόντος

ΙΧΘΕΙΣ

Η σημερινή ημέρα είναι κατάλληλη για να μιλήσετε με κοντινά σας πρόσωπα για πράγματα που σας απασχολούν *Μην κάνετε επιπολαιότητες, φίλοι μου *Φροντίστε να κάνετε πράγματα τα οποία θα σας ωφελήσουν και θα σας τονώσουν *Αποφύγετε να πάρετε επιπόλαιες αποφάσεις


ΨΗΓΜΑΤΑ 

epikera@otenet.gr

Επιμέλεια Νικολέττα Φλιάταρη Ο ΓΥΡΟΣ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ ΣΕ 80 ΗΜΕΡΕΣ !!

ga

ν ρο

τ

Albert Einstein

(1879-1955, Γερμανοεβραίος φυσικός)

… ας

Γερμανο-ελβετοαμερικανοεβραίος θεωρητικός φυσικός που άνοιξε νέους δρόμους για την αντίληψη του κόσμου με την διατύπωση της Ειδικής και της Γενικής Θεωρίας της Σχετικότητας (1905). Τιμήθηκε με το Νόμπελ το 1921 για την ανακάλυψη του φωτοηλεκτρικού φαινομένου. Σίγουρα ο μεγαλύτερος επιστήμονας του περασμένου αιώνα και ένας από τους μεγαλύτερους διανοητές όλων των εποχών. Το περιοδικό ΤΙΜΕ τον ανακήρυξε «άνθρωπο» του εικοστού αιώνα.

Η Γερμανία απέτυχε να εξοφλήσει τα χρέη της τρεις φορές τον τελευταίο αιώνα… Ένας καθηγητής του London School of Economics (LSE), λέει ότι η Γερμανία θα πρέπει να είναι καλή με τους Έλληνες, οι οποίοι δεν διεκδίκησαν την αποπληρωμή των επανορθώσεων του 2ου Παγκοσμίου Πολέμου. Η Ελλάδα μπορεί να φαίνεται η χώρα με το πρωταρχικό χρέος της Ευρώπης, αλλά ένας οικονομικός ιστορικός έχει επισημάνει ότι η Γερμανία ήταν, στην πραγματικότητα, “ο μεγαλύτερος παραβάτης του χρέους του 20ου αιώνα”. Ο Albrecht Ritschl, καθηγητής στο London School of Economics, έχει “χτυπήσει” τους Γερμανούς .. για την εχθρική στάση τους προς την αγωνιζόμενη μεσογειακή χώρα, προειδοποιώντας ότι εάν η Γερμανία δεν είναι προσεκτική, θα μπορούσε να αντιμετωπίσει αξιώσεις από το θυμό των Ελλήνων για την μη καταβολή των πολεμικών αποζημιώσεων. Σύμφωνα με δημοσκοπήσεις, το γερμανικό κοινό είναι 90 % κατά της ανάληψης μιας δεύτερης διάσωσης της Ελλάδας, ένα έθνος που το βλέπουν ως σπάταλο με υπερβολικά μεγάλες κρατικές συντάξεις. Όμως, σε συνέντευξή του στο Der Spiegel ο Ritschl επισημαίνει ότι, η ίδια η Γερμανία απέτυχε να εξοφλήσει τα χρέη της τρεις φορές τον τελευταίο αιώνα. Πρώτα μετά τον Πρώτο Παγκόσμιο η Πόλεμο Δημοκρατίας της Βαϊμάρης, είχε δανειστεί χρήματα από τις Ηνωμένες Πολιτείες για να αποπληρώσουν τις αποζημιώσεις στις συμμαχικές δυνάμεις της νίκης. Αυτά τα χρήματα εξαφανίστηκαν κατά τη διάρκεια του κραχ στη Γουόλ Στριτ – με μεγάλο κόστος για τις ΗΠΑ. Στη συνέχεια, μετά τον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο, η Γερμανία δεν πλήρωσε την καταβολή αποζημιώσεων στις χώρες – όπως η Ελλάδα – που είχε

&...

εισβάλει. Σύμφωνα με μια συνθήκη του 1953, το ζήτημα των αποζημιώσεων θα έπρεπε να επανεξεταστεί μετά την επανένωση το 1990. Αλλά ο Ritschl λέει: «Με την εξαίρεση της αποζημίωσης που καταβλήθηκε στους εργάτες-κρατούμενους, η Γερμανία δεν κατέβαλε αποζημιώσεις μετά το 1990 – και δεν πλήρωσε τα δάνεια και το κόστος κατοχής στις χώρες που είχαν καταλάβει κατά τη διάρκεια του Β ‘Παγκοσμίου Πολέμου. Ούτε την Ελλάδα αποζημίωσε.. Ο Ritschl καθιστά σαφές και πιστεύει ότι, η οικονομική επιτυχία της Γερμανίας - συναγωνίζονται με την Κίνα να γίνει η πρώτη εξαγωγέας στον κόσμο των βιομηχανικών αγαθών – κατέστη δυνατή μόνο “με την παραίτηση εκτεταμένων πληρωμών χρεών και την παύση των αποζημιώσεων στα θύματα του 2ου Παγκόσμιου Πολέμου. Στην Ελλάδα, λέει, «κανείς δεν έχει ξεχάσει ότι η Γερμανία οφείλει την οικονομική ευημερία της προς τη χάρη των άλλων εθνών» Ο Ritschl προειδοποιεί ότι εάν η Γερμανία διατηρήσει αυτή την ανταγωνιστική στάση της, η Ελλάδα – και άλλες ευρωπαϊκές χώρες – μπορεί κάλλιστα να εγείρουν το θέμα των αποζημιώσεων και πάλι. Όσο για τη σημερινή κρίση, Ritschl πιστεύει ότι θα πρέπει να υπάρξει μια χρεοκοπία κατ όνομα. Οι πιστωτές θα πρέπει να ξεχάσουν μέρος των χρημάτων που τους οφείλονται από την Ελλάδα – και ορισμένες τράπεζες να ζορισθούν. “Για τη Γερμανία», λέει, “αυτό θα μπορούσε να κοστίσει, αλλά θα πρέπει να πληρώσει με κάποιο τρόπο…. http://exomatiakaivlepo.blogspot.com

Ένα από τα πιο περίεργα μουσεία στον κόσμο Το Μουσείο Μαλλιών βρίσκεται στη λίστα των πιο περίεργων μουσείων του κόσμου και όχι άδικα! Εδώ μέσα βρίσκονται 16.000 τούφες μαλλιών τις οποίες συγκέντρωσε ο Gallip, ο ιδρυτής του. Μία φίλη του Gallip, φεύγοντας από την Καππαδοκία, αποφάσισε να του αφήσει μία τούφα από τα μαλλιά της για να τη θυμάται. Κάπως έτσι ξεκίνησε αυτή η συνήθεια

και κατέληξε σε ένα από τα πιο περίεργα μουσεία! Η κάθε γυναίκα που το επισκέπτεται μπορεί να αφήσει τα… μαλλιά της στο μουσείο. Έτσι, οι περισσότερες γυναίκες φεύγοντας κόβουν μία τούφα από τα μαλλιά τους, αφήνοντας και ένα χαρτάκι με τα πλήρη στοιχεία τους. Αρκετά χρόνια αργότερα έχουν συγκεντρωθεί 16.000 διαφορετικές τούφες μαλλιών!

19

- Ποτέ δεν σκέφτομαι το μέλλον. Έρχεται αρκετά σύντομα. - Η φαντασία είναι πιο σημαντική από τη γνώση. - Όποιος είναι απρόσεκτος με την αλήθεια στα μικρά ζητήματα, δεν μπορεί να είναι αξιόπιστος στα μεγάλα ζητήματα. - Ο χωρίς σκέψη σεβασμός προς την εξουσία είναι ο μεγαλύτερος εχθρός της αλήθειας. - Οι ευφυείς άνθρωποι λύνουν τα προβλήματα. Οι μεγαλοφυείς τα προβλέπουν.

- Σκέφτομαι συνέχεια για μήνες και χρόνια. Τις 99 φορές το συμπέρασμα είναι λάθος. Την εκατοστή φορά είναι σωστό. - Ο χρόνος δεν υπάρχει, είναι ανθρώπινη ανακάλυψη κι εξυπηρετεί ανθρώπινες ανάγκες. - Η ηθική ενός ανθρώπου πρέπει να βασίζεται στη συμπάθεια, στην παιδεία, στις κοινωνικές σχέσεις. Καμιά θρησκευτική βάση δεν χρειάζεται. Είναι πολύ μικροπρεπές να πρέπει να παρακινείται ο άνθρωπος από το φόβο της τιμωρίας του ή από την ελπίδα για ανταμοιβή μετά θάνατον

Συμβουλές...

ΕΝΤΟΜΑ / ΠΑΡΑΣΙΤΑ Ένας μεγάλος αριθμός εντόμων και παρασίτων γενικά στα δένδρα και φυτά, εξολοθρεύεται με το εξής παρασκεύασμα: Μια κουταλιά της σούπας υγρό των πιάτων, μια κουταλιά σπορέλαιο, σε ένα γαλόνι νερού, ανακατέψτε το καλά και λούζετε με αυτό τα δένδρα και φυτά, μέσα και έξω απ’ το σπίτι, κάθε μια ή δύο εβδομάδες

περίεργα

Π

αράξενα

Γνωμικά και Αποφθέγματα

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 24 ΙΟΥΝΙΟΥ 2011

ΓΥΜΝΟΣΑΛΙΓΓΑΡΟΙ Αν έχετε γυμνοσαλίγγαρους (slugs) στον κήπο σας, βάλτε σε ένα βαθύ πιάτο, μια κούπα από μείγμα μισής μπύρας και μισού νερού. Η μυρωδιά θα τα προσελκύσει και το υγρό θα τα πνίξει. ΜΑΥΡΑ ΒΑΜΒΑΚΕΡΑ ΡΟΥΧΑ Αν τα μαύρα βαμβακερά ρούχα σας (μπλούζες, παντελόνια, φούστες) έχουν ατονήσει και το μαύρο χρώμα τους έχει χάσει την «έντασή» του, προσθέστε στον κύκλο ‘ξεπλύματος» του πλυντηρίου σας 2 κούπες έτοιμου μαύρου δυνατού καφέ.


αγγελιεσ

Καθημερινη ΕφημερΙδα της κεντρικησ μακεδονιασ | τευχοσ 582

ΜΙΚΡΕΣ Δημοσιεύστε ΔΩΡΕΑΝ όλες τις μικρές αγγελίες στα

Επικαιρα

Τηλεφωνείστε στο 23310 78080 ή στείλτε στο fax 23310 78087 και στην ηλεκτρονική διεύθυνση epikera@otenet.gr

ΖΗΤΗΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ Κοπελα με μεγάλη εμπειρία και χωρισ υποχρεωσεισ ΑΝΑΛΑΒΑΝΕΙ καθαρισμό σπιτιών και επαγγελματικών χώρων. Τηλ.: 6972688217 Ζήτηση Εργασίας Ζητάω δουλεία ως καθαρίστρια. Μπορώ να καθαρίζω σπίτια, σκάλες, γραφεία και επαγγελματικούς χώρους. Τηλ. επικοινωνίας: 6979260569 Ζήτηση Εργασίας Βοηθός λογιστή / υπάλληλος

γραφείου με 4 ετή εμπειρία σε λογιστικές υπηρεσίες, πολύ καλή γνώση Η/Υ, κάτοχος διπλώματος, με εκπληρωμένες στρατιωτικές υποχρεώσεις ζητάει εργασία. Τηλ.6983149358 κ. Αλέξανδρος

ΠΩΛΕΙΤΑΙ Οικόπεδο

220 τ.μ. με 2όροφο κτίσμα, πίσω από το γήπεδο της Βέροιας Τηλ. επικοινωνίας 6977691662 κ. Νίκος Ενοικιάζεται κατάστημα 100τ.μ. στη διεύθυνση Καλής Παναγιάς 12.Τηλ επικοινωνίας: 23310 23765

Ζήτηση εργασίας Ζητώ δουλειά ως οδηγός ή πωλητής. Κατέχω Επαγγελματικό Δίπλωμα Γ΄ Κατηγορίας, εμπειρία και άριστες γνώσεις του οδικού δικτύου. κ.Χρήστος: 6974325285 Κυρία, Ελληνίδα, έμπειρη ΖΗΤΑ ΕΡΓΑΣΙΑ για καθορισμό σπιτιών, γραφείων κ.λ.π. Αναλαμβάνει επίσης τη φροντίδα ηλικιωμένων. Επικοινωνία στο τηλ. 6945 975452 κ. Βάσω. ΚΥΡΙΑ με μεγάλη εμπειρία ζητά εργασία για καθαρισμό σπιτιών - γραφείων κ.λ.π. Επίσης φροντίζει και ηλικιωμένους. Ωράριο ελεύθερο. Κιν. 6973917652, κα Γιάννα. ΖΗΤΕΙ ΕΡΓΑΣΙΑ οδηγός επαγγελματίας με προϋπηρεσία στο χώρο και με δίπλωμα 5ης κατηγορίας, ζητά εργασία σε οποιοδήποτε τομέα. Τηλ:2331121148 κ. Κώστας Νοσοκόμα αναλαμβάνει τη φύλαξη ηλικιωμένων πρωινές ώρες.Τηλ:6987347068 ΟΔΗΓΟΣ Με Γ’ κατηγορία δίπλωμα με γνώση Γερμανικών και Αγγλικών, ψάχνει εργασία. Κιν. 6934798786.

ΑΜΕΣΑ ΜΕΤΡΗΤΑ ΧΡΗΜΑΤΑ

ΑΠΟ ΤΙΣ ΠΙΣΤΩΤΙΚΕΣ ΚΑΡΤΕΣ ΕΝΤΟΣ 5’ ΛΕΠΤΩΝ ΜΕ Ή ΧΩΡΙΣ ΥΠΟΛΟΙΠΟ, ΥΠΕΡΒΑΣΗ Ή ΤΡΙΜΗΝΗ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΗ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΑ ΥΠΕΡΔΑΝΕΙΣΜΟΥ Ή ΤΕΙΡΕΣΙΑ ΜΟΝΟ ΜΕ ΤΗΝ ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΣΑΣ ΜΕΧΡΙ 48 ΑΤΟΚΕΣ ΤΡΑΠΕΖΙΚΕΣ ΔΟΣΕΙΣ ΕΓΓΥΗΜΕΝΗ ΕΞΥΠΗΡΕΤΗΣΗ ΜΕ ΥΠΕΥΘΥΝΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΕΜΠΙΣΤΟΣΥΝΗ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ ΚΑΙ ΣΑΒΒΑΤΟΚΥΡΙΑΚΑ Κος ΓΕΩΡΓΙΟΥ ΤΗΛ 6988888850 - 6988888804 ΕΡΧΟΜΑΣΤΕ ΣΤΟ ΧΩΡΟ ΣΑΣ

ΑΝΑΛΑΜΒΑΝΩ κάθε είδους οικοδομικά μερεμέτια και διαρρυθμίσεις οικιών και καταστημάτων, έλληνας τεχνίτης. Κιν. 6945974197. Κοπελα με μεγάλη εμπειρία και χωρισ υποχρεωσεισ ΑΝΑΛΑΒΑΝΕΙ την φροντίδα παιδιών. Τηλ.: 6972688217 ΒΙΒΛΙΟΔΕΤΡΙΑ επαγγελματίας ζητάει εργασία (τυπογραφεία) σε βιβλιοδετεία, εργαστήρια, εκδοτικούς οίκους. Κιν.6993033111.V ΑΓΟΡΑΖΩ Παλιά κοσμήματα και τιμαλφή τοις μετρητοίς. Μόνο σοβαρές προτάσεις. Τηλ. Επικοινωνίας: 6974901322 ολοήμερα - 2331024203 ώρες καταστ. ΖΗΤΕΙΤΑΙ: Άτομο για εργασία στο χώρο της πώλησης για το νομό Ημαθίας Τηλ. 2331500124 ώρες καταστημάτων Zητείται κοπέλα για εργασία στο Καφέ-Μπαρ «ΤΕΤΑ-ΤΕΤ» στη Βέροια. Τηλ. επικοινωνίας: 6982618526 ΖΗΤΕΙΤΑΙ Κοπέλα για εργασία σε καφετέρια στα Ριζώματα Ημαθίας Τηλέφωνο επικοινωνίας 9649449615 ΖΗΤΟΥΝΤΑΙ κοπέλες για βραδυνή εργασία σε καφέ - μπαρ στη Βέροια. Πληροφορίες στο τηλέφωνο 6976399315. Ζητείται άτομο για πακέτο στην πιτσαρία «Belissimo» με δίπλωμα για μηχανάκι.Θα προτιμηθεί και προϋπηρεσία. Τηλ: 2331026939 (μετά τις 12:00) ΖΗΤΟΥΝΤΑΙ ΑΤΟΜΑ ΓΙΑ ΕΡΓΑΣΙΑ ΣΕ ΣΟΥΒΛΑΤΖΙΔΙΚΟ ΜΕ ΠΡΟΫΠΗΡΕΣΙΑ. ΠΛΗΡ. 6932235034, 2351025252: Φώντα (εστιατόριο αχινός) Κάτοχος Proficiency (CEF C2) και με παρακολούθηση σεμιναρίων εκπαίδευσης καθηγητών παραδίδει κατ’ οίκον μαθήματα Αγγλικών σε παιδιά δημοτικού και γυμνασίου. Άριστη επικοινωνία με τα παιδιά. Τιμές πολύ προσιτές. Τηλ: 6986002875 Ώρες επικοινωνίας: μετά τις 11 πμ Βοηθός λογιστή / υπάλληλος γραφείου με 4 ετή εμπειρία σε λογιστικές υπηρεσίες, πολύ καλή γνώση Η/Υ, κάτοχος διπλώματος, με εκπληρωμένες στρατιωτικές υποχρεώσεις ζητάει εργασία. Τηλ.6983149358 κ. Αλέξανδρος

20

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 24 ΙΟΥΝΙΟΥ 2011

ΚΑΤΟΙΚΙΑ ΠΩΛΕΙΤΑΙ Μεζονέτα 120μ2 στο Λιτόχωρο Πιερίας ΠΩΛΕΙΤΑΙ Μεζονέτα 120 μ2 στο Κέντρο ΠΩΛΕΙΤΑΙ Διαμέρισμα 110 μ2 κάτω από τα στρατόπεδα. ΠΩΛΕΙΤΑΙ Μεζονέτα Νεόδμητη 115 μ2 περιοχή Βίλλα Βικέλα. ΠΩΛΕΙΤΑΙ Μεζονέτα 110 μ2 στο Πανόραμα. ΠΩΛΕΙΤΑΙ Διαμέρισμα 60 μ2 στο κέντρο. ΠΩΛΕΙΤΑΙ Μεζονέτα 80 μ2 στη Νικήτη Χαλκιδικής. ΠΩΛΕΙΤΑΙ Διαμέρισμα 110 μ2 περιοχή Βίλλα Βικέλα. ΠΩΛΟΥΝΤΑΙ Διαμερίσματα 100 και 100 μ2 στην Αλεξάνδρεια. ΠΩΛΕΙΤΑΙ Διαμέρισμα 100 τ.μ. κοντά στην Πλ. Ωρολογίου. ΠΩΛΕΙΤΑΙ Μεζονέτα Νεόδμητη 100 τ.μ. στο Καλαμίτσι Χαλκιδικής. ΠΩΛΕΙΤΑΙ Διαμέρισμα 100 τ.μ. περιοχή Κύπρου. ΠΩΛΕΙΤΑΙ Διαμέρισμα 65 τ.μ. στη Νικήτη Χαλκιδικής. ΠΩΛΕΙΤΑΙ Μεζονέτα 95 τ.μ. στην Καλλιθέα. ΠΩΛΕΙΤΑΙ Γκαρσονιέρα 25 τ.μ. στο κέντρο. ΠΩΛΕΙΤΑΙ Διαμέρισμα 116 τ.μ. περιοχή Προμηθέα. ΠΩΛΕΙΤΑΙ Διαμέρισμα 85 τ.μ. περιοχή Κέντρο. ΠΩΛΕΙΤΑΙ Διαμέρισμα 95 τ.μ. περιοχή Καλλιθέα. ΠΩΛΕΙΤΑΙ Διαμέρισμα 85 τ.μ. επί της οδού Θεσ/νικης. ΠΩΛΕΙΤΑΙ Διαμέρισμα 110 τ.μ. στο Τσερμένι. ΠΩΛΕΙΤΑΙ Διαμέρισμα 165 τ.μ. περιοχή Προμηθέα. ΠΩΛΕΙΤΑΙ Διαμέρισμα 95 τ.μ. περιοχή Κέντρου. ΠΩΛΕΙΤΑΙ Διαμέρισμα 105 τ.μ. περιοχή Παπάγου. ΠΩΛΕΙΤΑΙ Διαμέρισμα 110 τ.μ. πάνω από τα Παπάκια. ΠΩΛΕΙΤΑΙ Ημιτελής Μονοκατοικία 130 τ.μ. στο κέντρο. ΠΩΛΕΙΤΑΙ Διαμέρισμα 110 τ.μ. πίσω από το Βυζαντινό Μουσείο. ΠΩΛΟΥΝΤΑΙ Μονοκατοικίες 65 τ.μ. στην Λεπτοκαρυά. ΠΩΛΕΙΤΑΙ Μονοκατοικία 130 τ.μ. στο Μακροχώρι. ΕΝΟΙΚΙΑΣΕΙΣ ΕΝΟΙΚΙΑΖΕΤΑΙ Διαμέρισμα μερικώς επιπλωμένο, σε άψογη κατάσταση, με Ατ. Θέρμανση στη Τούμπα Θεσ/νίκης

ΕΝΟΙΚΙΑΖΟΝΤΑΙ Διαμερίσματα, Καταστήματα, Γραφεία, Αποθηκευτικοί - Βιομηχανικοί χώροι σε όλες τις περιοχές και τα εμβαδά ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗ ΣΤΕΓΗ ΠΩΛΕΙΤΑΙ κατάστημα 107 τ.μ. σε υπόγειο 128,41 τ.μ. πλησίον της οδού Θεσ/νικης. ΠΩΛΕΙΤΑΙ κατάστημα 100 τ.μ. περιοχή φανάρια Κύπρου. ΠΩΛΕΙΤΑΙ κατάστημα 100 τ.μ. με 100 τ.μ. υπόγειο και 60 τ.μ. πατάρι στο κέντρο. ΠΩΛΕΙΤΑΙ ημιυπόγειος χώρος 170 τ.μ. κοντά στην Ανοίξεως. ΠΩΛΕΙΤΑΙ κατάστημα 104 τ.μ. επί της Κεντρικής. ΠΩΛΕΙΤΑΙ κατάστ. 107 τ.μ. με υπόγειο 90 τ.μ. στο κέντρο της Βέροιας. ΠΩΛΕΙΤΑΙ κατάστημα 160 τ.μ. περιοχή οδού Θεσ/νικης. ΠΩΛΕΙΤΑΙ γραφείο 100 τ.μ. στη Μ. Αλεξάνδρου. ΠΩΛΕΙΤΑΙ γραφείο 50 τ.μ. στη Μ. Αλεξάνδρου. ΠΩΛΕΙΤΑΙ κατάστημα 100 τ.μ. πλησίον του Αγ. Αντωνίου. ΠΩΛΕΙΤΑΙ κατάστημα – γραφείο 55 τ.μ. επί της οδού Μ. Αλεξάνδρου. ΟΙΚΟΠΕΔΑ – ΑΓΡΟΙ ΠΩΛΕΙΤΑΙ Αγροοικόπεδο 6.800 μ2 στα Καβάκια ΠΩΛΕΙΤΑΙ Οικόπεδο 390 μ2 στη Ραχιά ΠΩΛΕΙΤΑΙ Αγροοικόπεδο 4.000 μ2 στο Λοζίτσι ΠΩΛΕΙΤΑΙ Οικόπεδο 260 μ2 στο Κέντρο της Βέροιας ΠΩΛΕΙΤΑΙ Οικόπεδο 500 μ2 στη Σκοτίνα Πιερίας ΠΩΛΕΙΤΑΙ Οικόπεδο 500 μ2 στο Εργοχώρι ΠΩΛΕΙΤΑΙ Αγροοικόπεδο 4.00 μ2 στο Εργοχώρι ΠΩΛΕΙΤΑΙ Οικόπεδο 1.000 τ.μ. στη Βεργίνα. ΠΩΛΕΙΤΑΙ Οικόπεδο 1.000 τ.μ. στα Ασώματα. ΠΩΛΕΙΤΑΙ Οικόπεδο 1.000 τ.μ. στους Γεωργιανούς. ΠΩΛΕΙΤΑΙ Οικόπεδο 500 τ.μ. στη Βεργίνα. Κωττουνίου 18, Βέροια 59100 Τηλ. – Fax.: 23310 65564 Κιν. 6972 808878


αγγελιεσ 

epikera@otenet.gr

ΜΙΚΡΕΣ

Δημοσιεύστε ΔΩΡΕΑΝ όλες τις μικρές αγγελίες στα Επικαιρα Τηλεφωνείστε στο 23310 78080 ή στείλτε στο fax 23310 78087 και στην ηλεκτρονική διεύθυνση epikera@otenet.gr

ΕΝΟΙΚΙΑΣΕΙΣ ΕΝΟΙΚΙΑΖΕΤΑΙ γκαρσονιέρα 35τ.μ κοντά στο Δημαρχείο. Έχει σαλοδωμάτιο, κουζίνα, χωλ, w.c .Λίγα κοινόχρηστα, τιμή προσιτή. Τηλ. 2331070853 & 6974297043 ΕΝΟΙΚΙΑΖΕΤΑΙ γκαρσονιέρα στο 2ο όροφο, επι της 10ης Μεραρχίας 2, στο κέντρο δίπλα στο Επιμελητήριο στη Βέροια. Οικονομικό ενοίκιο. Τηλ. 2331061594. ΕΝΟΙΚΙΑΖΕΤΑΙ το πρώην κατάστημα «Γλυκοζαλάδες» που βρίσκεται στην Οδό Κεντρικής 90 καθώς και το «Ψυγείο Μαυρίδη» στην οδό Πιερίων 62.Τηλ.Επικοινωνίας: 23310-29547. ΕΝΟΙΚΙΑΖΕΤΑΙ Διαμέρισμα απέναντι από το γήπεδο Βέροιας Σταδίου 35, 80 τ.μ, δωμάτιο, σαλόνι, κουζίνα, ασανσέρ. Τηλ. Επικοινωνίας: 23310-21204

Ζωγιοπούλου 1, 1ος όροφος. τηλ: 2331025393

ΠΩΛΕΙΤΑΙ Άδεια ΠΡΟΠΟ με μεγάλο τζίρο, χωρίς χρέος προς τον ΟΠΑΠ, ολόκληρη ή μισή. Τηλ.: 6980114080 Ψητοπωλείο - Σαντουϊτσάδικο με άδεια λειτουργίας. 100 καθιστικά στην πιάτσα στην πλατεία της Σίβηρης, μόνο για γνώστες της δουλειάς. Τιμή ευκαιρίας! Τηλ. 6980622488

Ενοικιάζεται διαμέρισμα στη Θεσσαλονίκη 45 τ.μ, πλήρως ανακαινισμένο, 2ος όροφος.Τηλ: 6942595995

ΕΝΟΙΚΙΑΖΕΤΑΙ γκαρσονιέρα καινούργια, επιπλωμένη, ένα δωμάτιο, WC, κουζίνα 28 τ.μ. με θέα σε πάρκο, περιοχή Μπότσαρη Θεσ/ νίκης. Κατάλληλο για φοιτητές ή ειδικευμένο γιατρό. Πληροφορίες στο τηλ. 6944 529650.

Ενοικιάζεται κατάστημα 50 τ.μ με υπόγειο πατάρι, WC, δίπλα στο Επιμελητήριο Βέροιας. ΤΗΛ: 2331061594

ΕΝΟΙΚΙΑΖΕΤΑΙ Διαμέρισμα 50 τ.μ. (2Δ,Κ,WC) στον 2ο όροφο, Καρακωστή 3. Τηλ. 23310 24403 – 25840.

ΕΝΟΙΚΙΑΖΕΤΑΙ διαμέρισμα 90 τ.μ. κοντά στο ΙΚΑ Βέροιας. Μεσιτικό γραφείο: 6974747117

ΕΝΟΙΚΙΑΖΕΤΑΙ Στη Θεσ/νίκη γκαρσονιέρα ρετιρέ, κοντά στα ΚΤΕΛ Μακεδονία (2Δ,Σ,Κ,WC) θέρμανση με ωρομετρητή, πάρκιγνκ. Τιμή 300 €. Τηλ. 2332023001 και 6979521178.

ΕΝΟΙΚΙΑΖΕΤΑΙ διαμέρισμα 123 τ.μ. στην περιοχή Περικλέους (κέντρο), Βέροια. Μεσιτικό γραφείο: 6974747117 ΕΝΟΙΚΙΑΖΕΤΑΙ Γκαρσονιέρα 50 τ.μ. Πλουτάρχου 20. τηλ: 2331065187 ΕΝΟΙΚΙΑΖΕΤΑΙ Διαμέρισμα στη Θεσ/νίκη 75 τ.μ. για φοιτητές κοντά στα πανεπιστήμια. τηλ: 2331023804, κιν: 6972834596 ΕΝΟΙΚΙΑΖΕΤΑΙ Η ΠΩΛΕΙΤΑΙ Κατάστημα Θεσ/νίκης 43, 100τ.μ. και υπόγειο 100 τ.μ. τηλ: 2331029321 ΕΝΟΙΚΙΑΖΕΤΑΙ: γκαρσονιέρα 1Δ.Κ.ΜΠ. ανακαινισμένη Τιμή: 280,00 € Τηλ.:693.246.6.633 ΕΝΟΙΚΙΑΖΕΤΑΙ: 2ος όροφος, γκαρσονιέρα 1Δ.Κ.ΜΠ. Τιμή: 250,00 € Τηλ.: 693.246.6.6333 ΕΝΟΙΚΙΑΖΕΤΑΙΔιαμέρισμα στην Καλλιθέα 100τμ, Σ, Κ, 2Δ, WC, 2Ος όροφος (ευκαιριακό ενοίκιο) Τηλ. Επικοινωνίας: 6946491573 ΕΝΟΙΚΙΑΖΕΤΑΙ Γραφείο ανακαινισμένο Βενιζέλου 27, 35 τ.μ, 2 Δ, WC,κλιματιστικό Τηλ. Επικοινωνίας: 6978244410 ΕΝΟΙΚΙΑΖΕΤΑΙ γκαρσονιέρα 50 τ.μ. στον Προμηθέα. Μεσιτικό γραφείο: 6974747117 ΕΝΟΙΚΙΑΖΕΤΑΙ Οικόπεδο στη Νέα Περιφερειακή Οδό, δύο στρέμματα, περιφραγμένο με κεντρική είσοδο μπροστά στην άσφαλτο δίπλα από την ΕΚΟ. Τηλ:2331027683 κ. Σταύρος

ΕΝΟΙΚΙΑΖΕΤΑΙ Στη Θεσ/νίκη Πανεπιστήμια στούντιο επιπλωμένο 4 ετών 280 ευρώ. Τηλέφωνο επικοινωνίας 6977233555 και 2331023222. ΕΝΟΙΚΙΑΖΟΝΤΑΙ 2 διαμερίσματα 106 τ.μ. και 80 τ.μ. (Καλιθέα), επιπλωμένα ή όχι. τηλ: 2331070926 και 2331062347, κιν: 6946098247 και 6943697645 ΕΝΟΙΚΙΑΖΕΤΑΙ Γκαρσονιέρα 34 τ.μ. πλήρως εξοπλισμένη και ανακαινισμένη με κεντρική θέρμανση, στο κέντρο. τηλ: 2331024302 και 6945669786 ΕΝΟΙΚΙΑΖΕΤΑΙ Διαμέρισμα επαγγελματικός χώρος Μ. Μπότσαρη (πρώην Φροντιστήρια Καράμπελα – Σαμαρά). Κιν. 6972848470. Eνοικιάζονται και πωλούνται στο Μακροχώρι Αριστοτέλους 123 (κεντρικό – γωνία) γραφεία Τηλ. 6988141980 κ. Αντώνης ΕΝΟΙΚΙΑΖΕΤΑΙ διαμέρισμα 90 τ.μ. κοντά στο ΙΚΑ Βέροιας. Μεσιτικό γραφείο: 6974747117 ΕΝΟΙΚΙΑΖΕΤΑΙ διαμέρισμα 123 τ.μ. στην περιοχή Περικλέους (κέντρο), Βέροια. Μεσιτικό γραφείο: 6974747117 ΕΝΟΙΚΙΑΖΕΤΑΙ Γραφείο 38 τ.μ. απέναντι από το Σ/Μ Βερόπουλος στη Βέροια,

21

ΕΝΟΙΚΙΑΖΕΤΑΙ Διαμέρισμα απέναντι από το γήπεδο Βέροιας Σταδίου 35, 80 τ.μ, δωμάτιο, σαλόνι, κουζίνα, ασανσέρ. Τηλ. Επικοινωνίας: 23310-21204 ΕΝΟΙΚΙΑΖΕΤΑι μικρό διαμέρισμα (στούντιο) στο κέντρο του Παρισιού για την περίοδο από 13 Ιουλίου έως 17 Αυγούστου. Είναι πλήρως επιπλωμένο, διαθέτει Internet και δωρεάν τηλεφωνική σύνδεση με 100 χώρες του κόσμου. Η τιμή για όλη την περίοδο είναι 800 Ε και για μια εβδομάδα 270 Ε. Πληρ. τηλ. 2351028346 ή 0033183961077 και 0033634302582

Ενοικιάζεται διαμέρισμα 85 τ.μ με ατομική θέρμανση, στον 3ο όροφο στην Οδό Σοφίας 50, στο δρόμο προς το Νοσοκομείο. Τηλ: 23310-29457, 27406 Ενοικιάζεται κατάστημα 100τ.μ. στη διεύθυνση Καλής Παναγιάς 12.Τηλ επικοινωνίας: 23310 23765 Ενοικιάζεται ολοκαίνουριο διαμέρισμα στην περιοχή Βικέλα με απεριόριστη θέα. 3 υπνοδωμάτια, σαλοκουζίνα, τζάκι, ψησταριά στον 4ο όροφο. Τηλ: 6983503676

ΖΗΤΗΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΖΗΤΕΙ ΕΡΓΑΣΙΑ Κύριος τίμιος σοβαρός, μη καπνιστής, ελεύθερος, με πολυετή πείρα σε διανομές-πωλήσεις και EX-VANσε τρόφιμα κ.α., σε Αθήνα-επαρχία- νησιά. Δυνατότητα ταξιδιών και διαμονής παντού ζητεί εργασία. Είναι αυτοασφάλιστος. Τηλ. 6970954486 ΖΗΤΕΙ ΕΡΓΑΣΙΑ οδηγός επαγγελματίας με προϋπηρεσία στο χώρο και με δίπλωμα 5ης κατηγορίας, ζητά εργασία σε οποιοδήποτε τομέα. Τηλ:2331121148 κ. Κώστας ΖΗΤΕΙ ΕΡΓΑΣΙΑ κυρία με προϋπηρεσία στο χώρο της φροντίδας ηλικιωμένων και της φύλαξης μικρών παιδιών, ζητά εργασία. Μόνο σοβαρές προτάσεις. Τηλ: 6976665497 κ. Μιχαέλα. ΠΩΛΕΙΤΑΙ Επιχείρηση Κέντρο Αισθητικής Spa στο κέντρο της Βέροιας, προσφάτως πλήρως ανακαινισμένη. Τηλ. επικοινωνίας 2331070117 από 20.00μ.μ. έως 22.00μ.μ ΠΩΛΟΥΝΤΑΙ Ελαφρώς μεταχειρισμένα: 1 σαλόνι γωνία, 1 τραπεζαρία με τζάμι και 6 καρέκλες, 1 τραπεζάκι σαλονιού κεντρικό, 1 μπουφές με καθρέφτη και κρυσταλιέρα, 1 ψυγείο PITSOS σχεδόν καινούργιο πωλούνται λόγω μετακόμισης σε άλλη πόλη. Όλα σε τιμή ευκαιρίας. Τηλ.: 6948880903 κ. Γεωργία ολοήμερα

ΠΩΛΗΣΕΙΣ ΠΩΛΕΙΤΑΙ Άδεια ΤΑΧΙ (μόνο άδεια ή με το όχημα μαζί) Τηλ. Επικοινωνίας: 6977947813 κ.Τάσος

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 24 ΙΟΥΝΙΟΥ 2011

Πωλούνται Ραπτομηχανές παντός τύπου, επαγγελματικής και οικιακής χρήσεως. Service ραπτομηχανών. Ζήσης Σιμόπουλος, Εμμ. Παππά 27, Τηλ:2331065396 Πωλούνται παγωνοπερίστερα σε διάφορα χρώματα 20 ευρώ το ζευγάρι. Τηλ: 6983503676

Χαρίζονται ημίαιμα κουτάβια λυκοσκυλάκια & ελληνικοί ποιμενικοί, 1,5 μηνών Θεσσαλονίκη -Δημήτρης 6974474806

ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑ οδός Σχολείων κοντά στο δημαρχείο πωλούνται διαμπερή διαμερίσματα, μικρά και μεγάλα, εξαιρετικής κατασκευής σε 3όροφη οικοδομή με άνετους εξώστες, ημιυπαίθριους, ιδιωτικό πάρκινγκ και κήπο - χωρίς ΦΠΑ - από ιδιοκτήτες. Τηλ. 6944-

312455, 6946-584834, 2310920185


αγγελιεσ

Καθημερινη ΕφημερΙδα της κεντρικησ μακεδονιασ | τευχοσ 582

ΜΙΚΡΕΣ

Δημοσιεύστε ΔΩΡΕΑΝ όλες τις μικρές αγγελίες στα Επικαιρα Τηλεφωνείστε στο 23310 78080 ή στείλτε στο fax 23310 78087 και στην ηλεκτρονική διεύθυνση epikera@otenet.gr

ΠΩΛΗΣΕΙΣ Πωλείται επιχείρηση franchise με φυσικά καλλυντικά & οικολογικά προϊόντα στο κέντρο της Βέροιας σε τιμή ευκαιρίας λόγω αλλαγής επαγγέλματος. Πληροφορίες 6974507008 / 2331028090 ΠΩΛΕΙΤΑΙ διαμέρισμα στη Βασ. Όλγας (πλησίον Μπότσαρη) με αέριο, ανατολικό όλο στο φως, 6ος όροφος (2Δ, ΣΛ, Κ, WC), κατάλληλο για κατοικία ή ιατρείο. Πληροφορίες στο τηλ. 6930 561762.

ΠΩΛΕΙΤΑΙ: Πίνακας του DORIS.Διαστάσεις 92Χ72 χωρίς την κορνίζα. Είναι έργο του 1940 Τηλ:6977275357 ΠΩΛΕΙΤΑΙ μονοκατοικία στα Παλατίτσια Βέροιας. Μεσιτικό γραφείο: 6974747117 ΠΩΛΕΙΤΑΙ Οικία στο πανόραμα 240 τ.μ. 3ος όροφος, με γκαράζ και πανοραμική θέα με προσιτή τιμή. τηλ: 6974322308 ΠΩΛΕΙΤΑΙΟικόπεδο 308 τ.μ. στην πλατεία του Σταυρού. τηλ: 6947328265 ΠΩΛΕΙΤΑΙ Μονοκατοικία στα Ριζώματα 90 τ.μ Ημιτελής, καινούρια Σε τιμή ευκαιρίας Τηλ: 6944546553, κ. Γιώργος

ΠΩΛΕΙΤΑΙ καντίνα πλήρης εξοπλισμένη, περασμένη ΚΤΕΟ και υγειονομικό, σε τιμή ευκαιρίας. Πληροφορίες στο τηλ. 6995845825 κ. Γιώργο.

ΠΩΛΕΙΤΑΙ Στο Λιτόχωρο Πιερίας βίλα 234 τ.μ. με υπόγειο πάρκινγκ, αποθήκη, με 2,5 στρ. οικόπεδο, πανοραμική θέα βουνό-θάλασσα. τηλ: 6976391864

ΠΩΛΟΥΝΤΑΙ σε 4,5 στρ. μπροστά στην θάλασσα στην αμμώδη Παραλία Κορινού Πιερίας συγκρότημα 6 ανεξάρτητων διόρωφων κατοικιών. Κάθε κατοικία είναι 85 τμ σε κήπο 500 μέτρων. Παραδίδονται στα τούβλα ή τελειωμένες. Πληρ. τηλ. 23510 47497, 6976 760579, 6944 865855

ΠΩΛΕΙΤΑΙ Τσιμισκή με Γούναρη στη Θεσ/νίκη διαμέρισμα 145 τ.μ. 2Δ, Σ, ΣΚ, αποθήκη, μπάνιο, WC, 3ος όροφος, κατάλληλο και για επαγγελματική στέγη. τηλ: 2310222777 και 2392052883

ΠΩΛΕΙΤΑΙ στο Πλατύ οικοδομή με κατάστημα στο ισόγειο και διαμέρισμα στον 1ο όροφο με αποθήκη, σε οικόπεδο 180τ.μ. στο κέντρο του Πλατέος. Τιμή συζητήσιμη. Πληροφορίες στο τηλ. 6956029638 6972381385 ΠΩΛΕΙΤΑΙ οικόπεδο 202,97 τ.μ. στην περιοχή πάνω από την Πιερίων (όπισθεν Παγούρα). Τιμή 70.000 ευρώ (ευκαιριακό). Μεσιτικό γραφείο: 6974747117 ΠΩΛΕΙΤΑΙ ΕπιχείρησηΑρτοζαχαροπλαστείο πλήρως ανακαινισμένο στο κέντρο της Βέροιας Τιμή ευκαιρίας Μεσιτικό Γραφείο: 6974747117

ΠΩΛΕΙΤΑΙ Διαμέρισμα 75 τ.μ. Μανδυλάρα 43 στη Βέροια, 2ος όροφος. τηλ: 6940006656 ΠΩΛΕΙΤΑΙ Οικία 100 τ.μ. στον τρίλοφο, μονοκατοικία, 3 ετών καινούρια με 2 οικόπεδα 600 τ.μ. ατομική θέρμανση. τηλ:2331093480, κιν: 6979939697 ΠΩΛΕΙΤΑΙ ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΣ fast food (2 μηνών) κομπλέ, τύπου Goody’s πολυτελειας μαζί με παγωτομηχανή. Τηλ: 6984152882 Πωλείται οικόπεδο 240 τ.μ το οποίο περιλαμβάνει οίκημα εντός του. Τιμή ευκαιρίας. 85.000 ευρώ. Ετεοκλή 6 προς Καλή Παναγιά. Τηλ: 2331023765

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΕΛΕΤΩΝ ΒΕΡΟΙΑΣ ΣΤΕΦΑΝΙΑ - ΣΤΟΛΙΣΜΟΙ ΜΝΗΜΟΣΥΝΩΝ

ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΚΟΥΡΕΑΣ Αναλαμβάνουμε την τελετή του αγαπημένου σας προσώπου με σεβασμό - εξυπηρέτηση ποιότητα και ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ. Μεταφορές των προσφιλών σας σε όλη την Ελλάδα και από εξωτερικό. Λειτουργούμε όλο το 24ωρο και με ανοιχτή γραμμή ΒΟΗΘΕΙΑΣ.

ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ 153 - ΒΕΡΟΙΑ ΤΗΛ. 23310 74222, ΚΙΝ. 6947934834, 6932 464356

ΠΩΛΕΙΤΑΙ SCONTA FABIA Χρώμα μαύρο, μοντέλο 2004 1400 κυβικά. Σχεδόν καινούριο, κάθε έλεγχος δεκτός Τηλ:6977262582 κυρ. Γιάννης ΠΩΛΕΙΤΑΙ BMW ελαφρώς μεταχειρισμένη, χρώμα κόκκινο, 1600 cc μοντέλο 11-1996, φουλ έξτρα, σε πάρκινγκ, 2πορτο κουπέ. Τηλ. 23310 27683 (εκτός Κυριακής). ΠΩΛΕΙΤΑΙ Διαμέρισμα 74 τ.μ. (Σ,Κ,2Δ,WC) στον 3ο όροφο, Βουλγαροκτόνου 2 στον Προμηθέα. Τιμή 72.000 €. Κιν. 6970959780. ΠΩΛΕΙΤΑΙ Χωραφοοικόπεδο στην περιοχή (Δαίου Πλαστικά) όπισθεν Βενζινάδικου100 μέτρα από τον κεντρικό δρόμο.Τιμή ευκαιρίαςσυζητήσιμη Τηλ: 2332043226 και 6977598329 ΠΩΛΟΥΝΤΑΙ 2 κοτοπουλιέρες σαραντάρες, ανοξείδωτες Γερμανίας Τιμή 1500 η μία 2.500 και οι δύο Τηλ. Επικοινωνίας: 6972842984 ΠΩΛΕΙΤΑΙ Μοτοσυκλέτα CAGIVA RAPTOR, χρώμα κόκκινο 125cc.. Σχεδόν

καινούργια και σε πολύ καλή κατάσταση. Τιμή συζητήσιμη. Δεκτός κάθε έλεγχος. Τηλ: 6976183243 καθημερινά. Πωλείται αγροικία 1 στρέμμα οικόπεδο στον Κοπανό Ναούσης. Τιμή 90.000 ευρώ. Τηλ. επικοινωνίας: 6946780770 ΠΩΛΕΙΤΑΙ διαμέρισμα ανακαινισμένο στη Θεσσαλονίκη κοντά στα Πανεπιστήμια απέναντι από τη Ροτόντα. Διαθέτει δύο δωμάτια, σαλόνι, κουζίνα, WC. Τιμή 95.000 Ε. Πληρ. τηλ. 6979 985665, 6972 823840 ΠΩΛΕΙΤΑΙ Εξοπλισμός καφετέριας σε πολύ καλή τιμή Τηλ. επικοινωνίας 6949449615 ΠΩΛΕΙΤΑΙ Οικόπεδο στα Ριζώματα και δομήσιμο. Τηλ:6944546553 ΠΩΛΕΙΤΑΙ τουριστική επιχείρηση από 10 καινούργιες γκαρσονιέρες στην Παραλία Λεπτοκαρυάς. Πληρ. Τηλ. 6906 584427 ΠΩΛΕΙΤΑΙ χωράφι στη Νικομήδεια 11.560 στρ., 200 μ. πριν το χωριό με ρεύμα, πομόνα, αποθήκη. Σταματίου Αντώνης Τηλ:23310411416938407005

ΕΝΟΙΚΙΑΣΕΙΣ ΕΝΟΙΚΙΑΖΕΤΑΙ διαμέρισμα στη Θεσσαλονίκη στον 6ο όροφο με 2 δωμάτια, κουζίνα, μπάνιο, ατομική θέρμανση φυσικού αερίου, ντουλάπες, τέντες, μπόιλερ, κλιματισμό, ψυγείο, ηλεκτρική κουζίνα και θωρακισμένη πόρτα. Το διαμέρισμα βρίσκεται στην Πλατεία Ιπποδρομείου 17(πλησίον Ναυαρίνου). Τηλ. επικοινωνίας: 23310-61739 και 6948004677 ΕΝΟΙΚΙΑΖΕΤΑΙ περίπτερο απέναντι από το ΙΚΑ Βέροιας Πληρ. τηλ. 6976403151 ΕΝΟΙΚΙΑΖΕΤΑΙ για επαγγελματική χρήση χωραφοοικόπεδο δύο στρεμμάτων στην περιοχή της λαχαναγοράς Βεροίας (πιο κάτω από τα Λύκεια). Πληροφορίες στα τηλ: 23310 29416 και 69773919 06. ΕΝΟΙΚΙΑΖΟΝΤΑΙ ΤΡΙΑ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑ 70 τ.μ. το καθένα με 5,30 μ. ύψος με δυνατότητα ένωσις των δύο επί της οδού Καλής Παναγίας 13. Βρίσκονται πάνω στον καινούργιο διαπλατυσμένο δρόμο Πολύ καλή ευκαιρία. τηλ.6947120444 τηλ. οικίας.2331024091 ΕΝΟΙΚΙΑΖΕΤΑΙ Γκαρσονιέρα επιπλωμένη στο κέντρο της Βέροιας. Τηλ. 23310 70926 – 6946098247. ΕΝΟΙΚΙΑΖΕΤΑΙ Κατάστημα καινούργιο 100τ.μ. στην οδό Καλής Παναγιάς 12. Τιμή 250€. Τηλ. 23310-23765

ΕΝΟΙΚΙΑΖΕΤΑΙ Διαμέρισμα απέναντι από το γήπεδο Βέροιας Σταδίου 35, 80 τ.μ, δωμάτιο, σαλόνι, κουζίνα, ασανσέρ. Τηλ. Επικοινωνίας: 23310-21204 Ενοικιάζεται κατάστημα 100τ.μ. στη διεύθυνση Καλής Παναγιάς 12.Τηλ επικοινωνίας: 23310 23765 Ενοικιάζεται διαμέρισμα 85 τ.μ με ατομική θέρμανση, στον 3ο όροφο στην Οδό Σοφίας 50, στο δρόμο προς το Νοσοκομείο. Τηλ: 23310-29457, 27406 Ενοικιάζεται κατάστημα στην οδό Πιερίων 26,36 τ.μ (μετά το πρατήριο του Γαλάνη) σε καλή τιμή. Τηλ:2331025264 ΕΝΟΙΚΙΑΖΟΝΤΑΙ παραθαλάσσια διαμερίσματα πλήρως εξοπλισμένα στην περιοχή Γεωπονικά Χαλκιδικής. Τηλ. Κρατήσεων: 6973518657, 2331070826 EΝΟΙΚΙΑΖΕΤΑΙ διαμέρισμα 55 τ.μ στην περιοχή Πασα Κιόσκι στη Βέροια, στον 1ο όροφο, με θέα. Πληροφορίες στο τηλ: 6978009149

Πωλείται οικόπεδο στην

Οδό Καλή Παναγιά 380 τ.μ σύνολο οικοδομήσιμο σε καλή τοποθεσία Τιμή Ευκαιρίας Τηλ:2331023765

ΕΝΟΙΚΙΑΖΕΤΑΙ Κατάστημα κεντρικό επί της Μητροπόλεως με τον εξοπλισμό του για εμπορικό κατάστημα. Μόνο σοβαρές προτάσεις. 6973986700 Ώρες: 10:00-14:00 & 18:00-20:00.

22

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 24 ΙΟΥΝΙΟΥ 2011

Διαμέρισμα 70 τ.μ. σε 2ο όροφο 4όροφης οικοδομής. Διαμέρισμα 84 τ.μ. στον 1ο όροφο 4όροφης οικοδομής. Διαμέρισμα 78 τ.μ. σε 1ο όροφο 3όροφης οικοδομής. Διαμέρισμα 85 τ.μ. σε 1ο όροφο 3όροφης οικοδομής. Διαμέρισμα 90 τ.μ. σε 1ο & 2ο όροφο 2όροφης οικοδομής. Διαμέρισμα 85 τ.μ. σε 1ο & 2ο όροφο 2όροφης οικοδομής.

ΕΝΟΙΚΙΑΣΕΙΣ διαμέρισμα στην 16ης Οκτωβρίου 3, απέναντι από το Σούπερ Μάρκετ Αρβανιτίδη (στο Ζάππειο) 1ος όροφος, διαμπερές, σαλόνι, σαλοκουζίνα, 1 υπνοδωμάτιο, WC, μπάνιο, μπαλκόνια από το σχολείο. Τηλ.: 6976555452 κος Σάρρας

Διαφημιστείτε τώρα στην εφημερίδα

Επικαιρα ΤΗΣ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

με ακόμη χαμηλότερες τιμές Πληροφορίες στο τηλ. 23310 78080
epikera@otenet.gr

Π Ω Λ ΟΥ Ν ΤΑ Ι

ΔΙΑΜΕΡΙΣΜΑΤΑ ΚΤΕΛ 24 τ.μ. επιπλωμένο 3ος, 18.000 € ΑΝΟΙΞΕΩΣ 24 τ.μ. ανακαινισμένο, επιπλωμένο, λουξ, (ενοικιάζεται 200 €) 23.000 € ΡΟΛΟΪ 25 τ.μ. 1ος, 19.000 € ΣΤΕΓΗ 40 τ.μ. ισόγειο, ανακαινισμένο, 25.000 € ΑΓ. ΑΝΤΩΝΙΟΣ 30 τ.μ. ρετιρέ, θέα, ανακαινισμένο, πλήρως, λουξ, με μπαλκόνι 100 τ.μ. 35.000 € ΑΓ. ΑΝΤΩΝΙΟΣ 65 τ.μ. 4ος όροφος, ατομ. θερμ. 53.000 € ΜΗΤΡΟΠΟΛΗ 25 τ.μ. ανακαινισμένο πλήρως, 23.000 € ΡΟΛΟΪ 65 τ.μ. στην πλατεία, 3ος όροφος, πολύ καλό 54.000 € ΠΑΣΑΚΙΟΣΚΙ 45 τ.μ. καινούργιο, τζάκι, θέα 50.000 € ΕΛΗΑ και υπόγειο 57 τ.μ. 22.000 € ΠΑΖΑΡΙ 80 τ.μ. ανακαινισμένο, 1ος ορ. και για επαγγελματική στέγη 55.000 € ΕΔΕΣΣΗΣ 75 τ.μ. ρετιρέ οροφοδιαμέρισμα, θέα, ανακαινισμένο πλήρως, 85.000 € ΛΑΔΟΜΥΛΟΙ 75 τ.μ., 5 ετών, ατομ. θερμ., γκαράζ 95.000 € ΠΑΣΑΚΙΟΣΚΙ 70 τ.μ. καινούργιο δυο δωμάτια, αποθήκη, 2ος, 85.000 € ΑΝΟΙΞΕΩΣ 87 τ.μ. 3ος όροφος, θέα, 110.000 € ΤΣΕΡΜΕΝΗ 100 τ.μ. 5 ετών, λουξ, γκαράζ, 110.000 € ΠΡΟΜΗΘΕΑΣ 90 τ.μ., 9 ετών, 2 δωμάτια, 2 αποθήκες, διαμπερές, ατομ. θερμ. 83.000 € ΠΑΣΑΚΙΟΣΚΙ 87 τ.μ. 3 ετών, ατομ. θερμ., τζάκι, θέα, γκαράζ 108.000 € ΚΕΝΤΡΟ 100 τ.μ. καινούργιο, 3 δωμάτια γκαράζ 140.000 € ΠΑΠΑΚΙΑ 85 τ.μ., 4ος όροφος, ατομ. θερμ. 15 ετών 75.000 € ΠΙΕΡΙΩΝ 90 καινούργιο, ατομ. θερμ. 100.000 € ΠΑΝΟΡΑΜΑ 90 τ.μ. ανακαινισμένο 130.000 € ΠΡΟΜΗΘΕΑΣ 95 τ.μ. 10 ετών, πολύ καλό, θέα, γκαράζ 125.000 € ΜΗΤΡΟΠΟΛΕΩΣ 110 τ.μ. ρετιρέ 105.000 € ΠΑΣΑΚΙΟΣΚΙ 110 τ.μ. καινούργιο, 3 δωμάτια, θέα, 140.000 € ΠΑΣΑΚΙΟΣΚΙ 90, καινούργιο, θέα 108.000 € ΠΡΟΜΗΘΕΑΣ 120 τ.μ., 4 δωμάτια, ατομ. θερμ. 145.000 € ΠΡΟΜΗΘΕΑΣ 120 τ.μ. τζάκι, γκαράζ, ηλιακό 140.000 €

ΠΩΛΗΣΕΙΣ ΠΩΛΕΙΤΑΙ Στον Τρίλοφο διόροφη κατοικία 84 τ.μ. οικόπεδο 550 τ.μ. τηλ: 2331093377

ΠΙΕΡΙΩΝ 105 τ.μ. 3 δωμάτια, καινούργιο 135.000 € ΠΙΕΡΙΩΝ 120 τ.μ. 3 δωμάτια καινούργιο, 3ος όροφος 155.000 € ΑΝΟΙΞΕΩΣ κάτω 75 τ.μ. 42.000 €

ΓΡΑΦΕΙΟ Βενιζέλου 28 τ.μ. super lux

μονοκατοικιεσ

37.000 € ΑΓ. ΑΝΤΩΝΙΟΣ 70 τ.μ. γραφείο super lux 82.000 € ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ 75 τ.μ. 65.000 €

ΠΑΣΑΚΙΟΣΚΙ 125 τ.μ. μεζονέτα ανακαινισμένη πλήρως, θέα, 2 WC, 140.000 €

ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ 60 τ.μ. ανακαινισμένο

ΤΣΕΡΜΕΝΙ 180 τ.μ. μεζονέτα καινούργια, 5 δωμάτια, γκαράζ 255.000 €

ΡΟΛΟΙ ΓΡΑΦΕΙΟ 35 τ.μ. 35.000 €

ΜΑΚΡΟΧΩΡΙ 140 τ.μ. σε 500 οικόπεδο 7 ετών, 180.000 €

ΑΓ. ΑΝΤΩΝΙΟΣ 65 τ.μ. 55.000 €

ΔΙΑΤΗΡΗΤΕΟ κέντρο 120 τ.μ. 130.000 € ΤΣΕΡΜΕΝΙ κέντρο 20 ετών σε 3 επίπεδα, 170.000 € ΕΠΙΣΚΟΠΗ Βέροιας 70 τ.μ. σε 1.250 οικόπεδο, 115.000 €

οικοπεδα

65.000 € ΜΗΤΡΟΠΟΛΕΩΣ 55 τ.μ. 2 χώροι 60.000 € ΜΗΤΡΟΠΟΛΗ 30 τ.μ. γραφείο 30.000 € ΡΟΛΟΙ 80 τ.μ. 3 χώροι 100.000 € ΡΟΛΟΙ 45 τ.μ. (ενοικιασμένο 210 €) 200.000 € ΜΑΓΑΖΙ Κεντρικής 90 τ.μ. (δίνει ενοίκιο 500 €) 260.000 € ΜΑΓΑΖΙ ΚΤΕΛ 40 τ.μ. με πατάρι 45.000 € ΜΑΓΑΖΙ κέντρο 35 τ.μ. 78.000 (δίνει ενοίκιο 340 €)

ΕΡΓΟΧΩΡΙ 550 τ.μ. γωνιακό 160.000 € ΠΑΠΑΚΙΑ κέντρο 80 τ.μ. κτίζει 100 τ.μ., 35.000 € ΦΑΝΑΡΙΑ ΚΥΠΡΟΥ 205 τ.μ. 78.000 € ΜΕΤΟΧΙ 1.100 μ. στο χωριό 50.000 € ΓΕΩΡΓΙΑΝΟΙ 1.000 τ.μ. 42.000 € ΤΡΙΛΟΦΟΣ 1.400 τ.μ. 43.000 € ΠΡΟΜΗΘΕΑΣ 1.100 τ.μ. 70.000 € ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟΣ ΒΕΡΟΙΑΣ 12.000 μ. 18.000 € ΡΑΧΙΑ 700 μ. κέντρο 42.000 € ΝΙΚΟΜΗΔΕΙΑ δίπλα στο χωριό 13.000 μ. 65.000 € ΠΡΟΜΗΘΕΑΣ 5.750 τ.. θέα κτίζει 280 τ.μ., 185.000 € ΓΕΩΡΓΙΑΝΟΙ 1.900 τ.μ. 50.000 € ΛΕΥΚΑΔΙΑ 1.000 μ. 20.000 € ΠΑΣΑΚΙΟΣΚΙ 400 τ.μ. 110.000 € ΚΟΜΒΟΣ ΒΕΡΟΙΑΣ 1.630 μ. γωνιακό 55.000 € ΡΑΧΙΑ 400 μ. 28.000 € ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΕΠΑΝΩ 5.000 μ. 150.000 € ΔΟΒΡΑ 5.800 μ. 130.000 € ΠΑΝΟΡΑΜΑ 326 τ.μ. 125.000 € ΠΑΠΑΓΟΥ 226 τ.μ. με άδεια 165.000 € ΓΗΠΕΔΟ 150 τ.μ. πάνω στο δρόμο 80.000 € ΜΑΚΡΟΧΩΡΙ μέσα πάνω στο δρόμο 5.000 μ. 115.000 € ΠΑΤΡΙΔΑ 6.000 μ. στον κεντρικό δρόμο μόνο 65.000 €

ΠΩΛΕΙΤΑΙ διαμέρισμα 85 τ.μ. στο Μακροχώρι Βέροια. Μεσιτικό γραφείο: 6974747117

ΠΩΛΕΙΤΑΙ διαμέρισμα 115 τ.μ. καινούργιο στο Μακροχώρι Βέροια. Μεσιτικό γραφείο: 6974747117

ΠΩΛΕΙΤΑΙ οικόπεδο 280 τ.μ. στη Σωζόπολη Χαλκιδικής. Μεσιτικό γραφείο: 6974747117 ΠΩΛΕΙΤΑΙ διαμέρισμα ημιυπόγειο 80 τ.μ. στο κέντρο της Βέροιας. Μεσιτικό γραφείο: 6974747117 ΠΩΛΕΙΤΑΙ SUZUKI SAMURAI, μοντέλο 91, cabrio, κιν:6942480058 ΠΩΛΕΙΤΑΙ οικόπεδο 330 τ.μ. στό Δ. Βέροιας, τοποθεσία Βικέλα. τηλ. 6977933532 ΠΩΛΕΙΤΑΙ Αντίκα σαλόνι, σκαλιστό Λουδοβίκου ελαφρώς μεταχειρισμένο. Μόνο σοβαρές προτάσεις Τηλ: 2331027683 (ώρες καταστήματος) κ.Σταύρος ΠΩΛΕΙΤΑΙ διαμέρισμα 93 τ.μ. στο (κέντρο) πολύ καλό. Τιμή 90.000 ευρώ. Μεσιτικό γραφείο: 6974747117 ΠΩΛΕΙΤΑΙ διαμέρισμα 100 τ.μ. περίπου την περιοχή Αντ. Καμάρα (κέντρο) Βέροια. Μεσιτικό γραφείο: 6974747117 ΠΩΛΕΙΤΑΙ γραφείο 67 τ.μ. στο κέντρο της Θεσ/νίκης. Μεσιτικό γραφείο: 6974747117

23

ΑΠΟΘΗΚΗ 220 τ.μ. Εληά 90.000 € ΑΠΟΘΗΚΗ Ρολόι 350 τ.μ. 60.000 €

ΑΓ. ΑΝΤΩΝΙΟΣ 40 τ.μ. ρετιρέ πλήρως ανακαινισμένο, θέα, επιπλωμένο 270 € ΕΛΗΑ 75 τ.μ. 3 χώροι, ρετιρέ λουξ 300 € ΣΤΕΓΗ 70 τ.μ. 4 χώροι, πάρκινγκ, επιπλωμένο 250 € ΠΑΣΑΚΙΟΣΚΙ 40 τ.μ. καινούργιο 220 € ΑΓ. ΚΥΡΙΑΚΗ 65 τ.μ. 2 δωμάτια 200 € ΚΤΕΛ 70 τ.μ. 2 χώροι 150 € ΑΓ. ΑΝΤΩΝΙΟΣ 70 τ.μ. πλήρως ανακαινισμένο λουξ, ατομ. θερμ. 300 € ΡΟΛΟΙ 80 τ.μ. ανακαινισμένο, ηλιακό 270 € ΜΗΤΡΟΠΟΛΗ 85 τ.μ. θωρακισμένη 250 € ΠΑΣΑΚΙΟΣΚΙ 85 τ.μ. 3 ετών, ατομ. θέρμ., θέα 350 € ΠΑΣΑΚΙΟΣΚΙ 90 τ.μ. 8 ετών, ατομ. θερμ., γκαράζ 220 € ΠΡΟΜΗΘΕΑ 100 τ.μ. 2 δωμάτια καλό 250 € ΠΡΟΜΗΘΕΑ 100 τ.μ. 3 δωμάτια ατομ. θερμ. 280 € ΜΟΥΣΕΙΟ 100 τ.μ. θέα καλό 300 € ΠΑΣΑΚΙΟΣΚΙ 90 τ.μ. 2 δωμάτια, ατομ. θερμ. 250 € ΠΛ. ΚΟΡΑΚΑ 110 τ.μ. 3 δωμάτια ατομ. θερμ. 280 € ΚΑΛΛΙΘΕΑ 110 τ.μ. 3 δωμάτια, 5 ετών, τζάκι, πάρκινγκ, ηλιακό 350 € ΠΑΣΑΚΙΟΣΚΙ 110 τ.μ. 2 ετών, θέα, ατομ. θερμ., 2 WC, πάρκινγκ 350 € ΚΕΝΤΡΟ 100 τ.μ. πλήρως ανακαινισμένο, ατομ. θερμ. 320 €

επαγγελματικοι χωροι - γραφεια

Ε Ν Ο Ι Κ Ι Α Ζ Ο Ν ΤΑ Ι

διαμερισματΑ

ΓΡΑΦΕΙΟ Μητροπόλεως 2 χώροι επιπλωμένο 210 € ΓΡΑΦΕΙΟ Ρολόι 2 χώροι ανακαινισμένο 230 €

ΑΝΟΙΞΕΩΣ 40 τ.μ. 10 ετών ατομ. θερμ. θέα 220 € ΠΑΠΑΚΙΑ 28 τ.μ. επιπλωμένο 150 € ΜΗΤΡΟΠΟΛΗ 30 τ.μ. ανακαινισμένο ατομ. θερμ. 200 € ΕΛΗΑ 35 τ.μ. καλό 180 € ΜΗΤΡΟΠΟΛΗ 30 τ.μ. 180 € ΑΝΟΙΞΕΩΣ 50 τ.μ. 2 χώροι, ανακαινισμένο, ατομ. θερμ. 230 € ΔΗΜΑΡΧΕΙΟ 40 τ.μ. ανακαινισμένο πλήρως 220 € ΕΛΗΑ 50 τ.μ. κεντρικό 3 χώροι 240 € ΤΣΕΡΜΕΝΙ 45 τ.μ. 2 χώροι, βεράντα 180 € ΑΝΟΙΞΕΩΣ 50 τ.μ. 200 € ΡΟΛΟΙ 40 τ.μ. 150 €

ΠΩΛΕΙΤΑΙ γραφείο 67 τ.μ. με ανεξάρτητη είσοδο και κλιματισμό στο κέντρο της Θεσ/ νίκης. Μεσιτικό γραφείο: 6974747117

ΠΩΛΕΙΤΑΙ μονοκατοικία μεζονέτα σε οικόπεδο 470 τ.μ. στη Μελίκη. Μεσιτικό γραφείο: 6974747117

ΠΙΕΡΙΩΝ 24 ΤΗΛ. 23310 67400, KIN. 6936 631658 ΒΕΡΟΙΑ ΒΕΡΓΙΝΑ ΤΗΛ. 23310 66300

ΜΑΓΑΖΙ φανάρια Κύπρου 78 τ.μ. καινούργιο 220.000 €

ΠΩΛΕΙΤΑΙ Οικόπεδο 280τ.μ στη Σωζόπολη Χαλκιδικής Τηλ: 6974747117

6974747117

ΠΩΛΕΙΤΑΙ μονοκατοικία στην Αγ. Τριάδα – Μελίκης. Μεσιτικό γραφείο: 6974747117

ΠΩΛΕΙΤΑΙ διαμέρισμα 92 τ.μ. στο Μακροχώρι Βέροια. Μεσιτικό γραφείο:

επαγγελματικοι χωροι - γραφεια

ΠΩΛΕΙΤΑΙ κατάστημα ισόγειο 53 τ.μ. στο Πευκοχώρι Χαλκιδικής. Μεσιτικό γραφείο: 6974747117 Πωλείται οικόπεδο 240τ.μ. το οποίο περιλαμβάνει οίκημα εντός, στην διεύθυνση Ετεοκλή 6 – Βέροια. Τηλ επικοινωνίας: 23310 23765 ΠΩΛΕΙΤΑΙ Οικόπεδο άρτιο και οικοδομήσιμο 375τμ στην Αλεξάνδρεια Ημαθίας, στους Αμπελότοπους με 15μ πρόσοψη επί της οδού Δυτικής Μακεδονίας. Τηλέφωνο: 693 29 811 29 ΠΩΛΕΙΤΑΙ οικιακός εξοπλισμός (έπιπλα σαλονιού, ψυγείο, πλυντήριο, χαλιά και όλα όσα χρειάζονται για ένα σπίτι. Σε τιμή ευκαιρίας. Τηλ: 6956029638, 6972381385 ΠΩΛΕΙΤΑΙ η επιχείρηση «Ο Γύρος της Αγοράς» στο κέντρο του πεζόδρομου της Βέροιας. Η επιχείρηση λειτουργεί από τις 2-10-10 με καινούριο όλο τον εξοπλισμό της. Τηλ. Επικοινωνίας: 6981002765, 6995840010 κ. Παπαδόπουλος Ιπποκράτους Γωνία Π. Τσαλδάρη

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 24 ΙΟΥΝΙΟΥ 2011

ΓΡΑΦΕΙΟ 30 τ.μ. Μ. Αλεξάνδρου 200 € ΓΡΑΦΕΙΟ 30 τ.μ. Βενιζέλου, πλήρως ανακαινισμένο 180 € ΓΡΑΦΕΙΟ Εληά πλατεία 100 τ.μ. 1ος όροφος ΕΠΑΓ. ΧΩΡΟΣ Αγ. Αντώνιος 70 τ.μ. πλήρως ανακαινισμένο ατομ. θερμ. 300 € ΜΑΓΑΖΙ στο κέντρο Βενιζέλου 80 τ.μ. 1.400 € ΑΠΟΘΗΚΗ Πιερίων 100 τ.μ. 250 € ΜΑΓΑΖΙΑ σε όλη τη Βέροια ΓΚΑΡΑΖ ενοικιάζονται στο κέντρο


ελλαδα

Καθημερινη ΕφημερΙδα της κεντρικησ μακεδονιασ | τευχοσ 582

Πιο βαρύ το φορολογικό πακέτο

Και έκτακτη εισφορά και μείωση αφορολόγητου

Ή

μασταν υποχρεωμένοι να κάνουμε αποδεκτές από τους εταίρους αλλαγές, είπε με νόημα ο υπουργός Οικονομικών Ευάγγελος Βενιζέλος στη συνέντευξη Τύπου για την παρουσίαση των μέτρων του μεσοπρόθεσμου προγράμματος, που τελικά αποδείχθηκαν σκληρότερα από αυτά που αρχικά ανακοίνωσε ο Γιώργος Παπακωνσταντίνου. Πρόσθεσε ότι έμενε η οριστικοποίηση μέτρων ύψους 5,5 δισ. ευρώ και επανέλαβε την κρισιμότητα της ψήφισης του μεσοπρόθεσμου για την 5η δόση του δανείου των 110 δισ. ευρώ, αλλά και την ύπαρξη β’ πακέτου βοήθειας για την Ελλάδα. «Βασικός στόχος μας είναι να ανακτήσουμε την αξιοπιστία μας» δήλωσε, τονίζοντας ότι αυτό είναι απαραίτητο βήμα προκειμένου να αυξηθεί η διαπραγματευτική δύναμη της Ελλάδας, ακόμα και τα μέτρα που απαιτούνται για την εξασφάλιση της βιωσιμότητας του ελληνικού χρέους και τη δημοσιονομική σταθερότητα. Επανέλαβε δε ότι η ψήφιση του μεσοπρόθεσμου και του εφαρμοστικού νόμου πρέπει να έχει ολοκληρωθεί μέχρι τις 30 Ιουνίου. Πριν ανακοινώσει τα σκληρά φορολογικά μέτρα που περιλαμβάνει το μεσοπρόθεσμο ο κ. Βενιζέλος τόνισε αρκετές φορές ότι πρόκειται για έκτακτα, στοχευμένα και περιορισμένης διάρκειας μέτρα και σε καμία περίπτωση δεν αποτελούν το νέο φορολογικό σύστημα για το οποίο δεσμεύθηκε με την ανάληψη των καθηκόντων του. Μάλιστα ο κ. Βενιζέλος τόνισε ότι οι διαβουλεύσεις για το νέο φορολογικό σύστημα που θα αποκαταστήσει τη δικαιοσύνη θα αρχίσουν άμεσα, ενώ ανέφερε ότι έδωσε εντολή να υπολογισθούν με δί-

καιο και αξιόπιστο τρόπο, τα βάρη που έχουν επωμιστεί οι διάφορες κοινωνικές ομάδες από τον Οκτώβριο του 2009 μέχρι σήμερα. ΤΑ ΝΕΑ ΜΕΤΡΑ Πάντως, βάσει όσων ήδη αποφασίστηκαν και ενέκρινε η τρόικα: •Επιβάλλεται έως το 2015 έκτακτη εισφορά (εισφορά αλληλεγγύης την ονομάζει η κυβέρνηση) στα εισοδήματα, η οποία θα επιβάλλεται κλιμακωτά με συντελεστές από 1% έως 4%, ενώ 5% θα είναι για όσους κατέχουν δημόσια αξιώματα. «Όταν επιβάλουμε περικοπές και μέτρα στον ελληνικό λαό πρέπει να υποστούμε πρώτοι την μεγαλύτερη περικοπή» δήλωσε ο κ. Βενιζέλος. «Αυτό είναι ηθική υποχρέωση». Ειδικότερα, επιβάλλεται: Εισφορά 5% για βουλευτές, αιρετούς άρχοντες και μετακλητά στελέχη (γενικούς και ειδικούς γραμματείς, διοικητές οργανισμών, κλπ). Εισφορά 4% για εισοδήματα άνω των 100.000 Εισφορά 3% για εισοδήματα μέχρι 100.000 ευρώ Εισφορά 2% για εισοδήματα μέχρι 50.000 ευρώ Εισφορά 1% για εισοδήματα από 12.00020.000 Σημειώνεται ότι η έκτακτη εισφορά εφαρμόζεται στο σύνολο του εισοδήματος, δεν αφαιρείται δηλαδή το αφορολόγητο όριο και με τον ίδιο συντελεστή για όλο το πόσο. Αυτό σημαίνει ότι φορολογούμενος με εισόδημα 25.000 ευρώ ετησίως θα πληρώσει έκτακτη εισφορά 500 ευρώ (25.000 Χ 2% = 500 ευρώ). Επίσης, διευκρινίστηκε ότι προβλέπονται ειδικές ρυθμίσεις για όσους βρίσκονται στα όρια κάθε κλίμακας, οι οποίοι και θα φορολογούνται με τον χαμηλότε-

ρο συντελεστή. Για παράδειγμα, ο Α φορολογούμενος με εισόδημα 19.999 ευρώ (με συντελεστή 1%) πληρώνει εισφορά 199,99 ευρώ (19.999 199,99 = 19.800 περίπου). Ο Β, με εισόδημα 20.001 ευρώ (συντελεστής 2%) πληρώνει, όμως, 400 ευρώ (20.001 - 400 = 19.600 περίπου). Σε αυτή την περίπτωση, ο Β μεταπηδά στη μικρότερη κλίμακα με συντελεστή 1%. Σημειώνεται ότι πολλοί τόνισαν το παράλογο της ρύθμισης αυτής που προκαλεί τεράστια αδικίες, αφού όπως αποδεικνύεται με το παραπάνω παράδειγμα μια διαφορά εισοδήματος των 2 ευρώ, θα συνεπαγόταν περίπου 200 ευρώ περισσότερη εισφορά. •Μειώνεται το αφορολόγητο όριο στις 8.000 ευρώ, με το ποσό μέχρι τα 12.000 ευρώ να φορολογείται με συντελεστή 10%. Αυτό σημαίνει ότι σε όσους έχουν εισόδημα άνω των 12.000 ευρώ επιβάλλεται ετήσιος πρόσθετος φόρος 400 ευρώ. Από την ρύθμιση αυτή εξαιρούνται νέοι μέχρι 30 ετών, άτομα άνω των 65 ετών με ετήσιο εισόδημα μέχρι 12.000 ευρώ και άτομα με αναπηρία. Συνολικά δηλαδή εξαιρούνται περίπου 600.000 φορολογούμενοι. •Επιβάλλεται στους επιτηδευματίες και ελεύθερους επαγγελματίες, μόνιμο ειδικό τέλος άσκησης επιτηδεύματος, το οποίο μεσοσταθμικά προσδιορίζεται στα 300 ευρώ ετησίως, αφού θα διαφέρει από περιοχή σε περιοχή. Το τέλος θα επιβάλλεται μετά τα 5 πρώτα χρόνια άσκησης του επαγγέλματος και δεν συμψηφίζεται με άλλες φορολογικές υποχρεώσεις (π.χ. έκτακτη εισφορά). Σύμφωνα πάντως με τον υπουργό το μέτρο

Παπανδρέου προς Γκρούεφκσι

δεν αφορά τα «μπλοκάκια των 700 ευρώ» και όλα θα διευκρινιστούν με τις ερμηνευτικές εγκυκλίους. •Πλήρης εξίσωση φόρου πετρελαίου θέρμανσης και κίνησης για επιχειρήσεις, μικρή αύξηση του φόρου πετρελαίου θέρμανσης για τα νοικοκυριά. •Στα ακίνητα δεν θα επιβληθεί νέο τέλος μέσω των λογαριασμών της ΔΕΗ, αλλά η μείωση του ορίου για επιβολή φόρου ακίνητης περιουσίας στα 200.000 ευρώ, θα ισχύσει όπως είχε αποφασιστεί. ΥΠΟΣΧΕΣΗ ΓΙΑ ΕΠΑΝΑΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΣΗ «Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι οι επιβαρύνσεις είναι μεγάλες και ότι κυρίως τα μεσαία εισοδήματα καλούνται να σηκώσουν και σηκώνουν ήδη μεγάλα βάρη» ανέφερε ο κ. Βενιζέλος, προσθέτοντας όμως ότι «το ζήτημα της ηθικής ισορροπίας των μέτρων δεν ενδιαφέρει τους δανειστές μας». Ωστόσο, αφήνοντας μια ελπίδα ο κ. Βενιζέλος τόνισε ότι «αν περάσουμε τον κάβο, πρόθεσή μας είναι να λειτουργήσουμε ανταποδοτικά».

Εφικτή η λύση αν υπάρξει πολιτική βούληση στην ΠΓΔΜ Ζ

ήτημα αξιοπιστίας και πραγματικής προσήλωσης της ΠΓΔΜ στην εξεύρεση λύσης εγείρουν το θέμα με τα αγάλματα ιστορικών προσωπικοτήτων στη γειτονική χώρα, διαμήνυσε ο Γ.Παπανδρέου στον πρωθυπουργό της ΠΓΔΜ Νίκολα Γκρούεφκσι σε σύντομη συνάντηση που είχαν στις Βρυξέλλες, λέγοντας πως η λύση είναι εφικτή εάν στα Σκόπια υπάρχει η απαραίτητη πολιτική βούληση. Ο Γ.Παπανδρέου και ο Ν.Γκρούεφσκι είχαν συνάντηση διάρκειας μισής ώρας στη βελγική πρωτεύουσα χθες, στο πλαίσιο των τακτικών επαφών σε ανώτερο

επίπεδο με στόχο τη δημιουργία κατάλληλου κλίματος που μπορεί να λειτουργήσει επιβοηθητικά στη διαδικασία των διαπραγματεύσεων υπό τον ΟΗΕ. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Έλληνας πρωθυπουργός τόνισε ότι η απόφαση της κυβέρνησης των Σκοπίων να τοποθετήσουν αγάλματα ιστορικών προσωπικοτήτων της Ελλάδας σε διάφορα σημεία της χώρας, εγείρει ζήτημα αξιοπιστίας και πραγματικής προσήλωσης της ηγεσίας της ΠΓΔΜ στην προσπάθεια επίτευξης λύσης.Ο κ. Παπανδρέου επανέλαβε τη σταθερή βούληση της Ελλάδας για

24

πρόοδο των διαπραγματεύσεων και ξεκαθάρισε ότι αναμένει συγκεκριμένα βήματα από την άλλη πλευρά προκειμένου αυτές να καταλήξουν σε συμφωνία. Σημείωσε δε, ότι η Ελλάδα δεν προτίθεται να συμμετάσχει σε μια επικοινωνιακή κινητικότητα γύρω από το θέμα της ονομασίας, αλλά προσβλέπει σε ουσιαστικές διαπραγματεύσεις, επαναλαμβάνοντας ότι η επίτευξη λύσης είναι εφικτή, εφόσον πράγματι η ηγεσία της ΠΓΔΜ έχει την πολιτική βούληση για κάτι τέτοιο.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 24 ΙΟΥΝΙΟΥ 2011

ΕΠΙΚΑΙΡΑ - 27 ΙΟΥΝΙΟΥ 2011  
ΕΠΙΚΑΙΡΑ - 27 ΙΟΥΝΙΟΥ 2011  

ΕΠΙΚΑΙΡΑ - 27 ΙΟΥΝΙΟΥ 2011