Page 1

EPDM steeds breder toegepast Dat EPDM al regelmatig wordt gebruikt voor het aanleggen van daken bij nieuwbouw, dat zal de meeste mensen niet ontgaan zijn. Hoewel het materiaal al een tijdje in ontwikkeling was, lijkt nu de echte doorbraak te zijn gekomen voor dit soort dakbedekking. Dat EPDM steeds breder toe wordt gepast mag ook geen nieuws zijn, maar waarvoor kan dit materiaal eigenlijk allemaal gebruikt worden?

EPDM heeft een heel aantal specifieke eigenschappen die het zeer geschikt maakt om te gebruiken als materiaal. Zo kan het enorme warmte weerstaan maar behoudt het ook zijn vorm wanneer het vriest. De lange levensduur van gemiddeld dertig jaar is ook zeker een pluspunt, aangevuld met de makkelijke manier waarop het te repareren is in het geval er toch schade zou ontstaan door bijvoorbeeld een gevallen boom. De brede voordelen van EPDM maken het zeer geschikt als dakbedekking, maar ook voor het afhechten van dakgoten en schoorstenen wordt EPDM gebruikt. Sterker nog, zelfs bij het maken en repareren van caravans en campers wordt tegenwoordig EPDM ingezet, niet heel verrassend natuurlijk want dit materiaal had zich al bewezen als afdichting van kozijnen. Ook bij balkons en tuinhuizen wordt steeds vaker EPDM gebruikt, net als bij carports. Hier lijken de eigenschappen niet de hoofdreden te zijn, maar gaan de consumenten voor de lange levensduur alsmede voor de gemakkelijke aanleg, die voor de gemiddelde klusser zelf te doen zou moeten zijn. Ben je echter niet zo handig of twijfel je over hoe het precies moet, dan zijn er genoeg gerenommeerde vaklieden die zich hebben gespecialiseerd in de aanleg van EPDM. Vooral bij nieuwe aanbouw, veranda’s of dakkapellen wordt steeds vaker gekozen voor EPDM, zodat iedereen zeker weet dat het deze materialen minstens zolang mee zullen gaan als de huizen zelf.

Epdm steeds breder toegepast  

Dat EPDM al regelmatig wordt gebruikt voor het aanleggen van daken bij nieuwbouw, dat zal de meeste mensen niet ontgaan zijn. Hoewel het mat...

Read more
Read more
Similar to
Popular now
Just for you