Page 1

D A

A

RT

PO


(http.//www.ampapaucasals.org) Realitzem i col.laborem amb : - La castanyada - Tallers i conta contes en Sant Jordi – La decoració de l'exposició de treballs de Sant Jordi – Les disfresses i la carrossa per al carnaval – Sopar de dones i ball ( dia internacional de la dona) - La cursa solidària – La celebració del Nadal amb la xocolatada per tota l'escola – La confecció del vestuari de l'obra de teatre dels infants de 6è – L'acomiadament dels infants de 6è amb regals - Festa de fi de curs per a tota l'escola - Sopar de germanor de fi de curs - Activitats extraescolars: plà català de l'esport (secció esportiva de l'AMPA): futbol, basquet, gimnàstica rítmica, escola de patinatge, ball i piscina a l'atrium …. - Calendaris anuals - L'enjardinament del pati de l'escola - La comissió de reutilització de llibres - La distribució de llibres de text , bates i xandalls - La coordinació de mares i pares delegats - Activitats culturals : anglès de migdia amb stp trainning , taller de danses populars catalanes …. - Organització de casals ( estiu ) - Tramitem subvencions - Acollida matinal - Participació als jocs escolars, a la festa major del barri de Sales, Viladecans solidària i en les festes del municipi amb el gegantó - Representació al consell del districte i - Comissió mediambiental ( tallers llars verdes , reutilització de vaixella compostable a les festes , recollida d'oli usat , taller de fer sabó …)

Amb la teva col·laboració es podrien fer més coses… PARTICIPA-HI

Horari AMPA: Dilluns de 16:30h a 17:30h Tel. 936 582 512 Mòbil 634 543 552


Editorial Benvolgudes famílies, Com cada any teniu a les vostres mans l’edició de la nostra revista escolar “ Petjades” corresponent al curs actual. Pretén ser un petit recull del treball realitzat amb els/les nostres alumnes, on hi són representats tots els nivells educatius i les diferents especialitats. Vosaltres també teniu el vostre espai com a AMPA. És el moment de fer la reflexió final i de realitzar valoracions i propostes de millora. Consolidem projectes com el d’Escola Verda, l’hort, Reutilització de llibres de text, Pla Educatiu d’Entorn, Pla Català de l’Esport, teatre ... Hem tornat a participar en el concurs X(p)rimenta i ens han donat dues ” Mencions Honorífiques “. Tenim molt present la vinculació amb l’entorn i hem realitzat moltes activitats que es programen des de l’ajuntament, com ara “ La cantata animalada de cançons “ o d’altres de caire mediambiental. Aquest curs s’ha fet un treball important d’atenció a la diversitat , on s’ha inclòs el Suport Escolar Personalitzat (SEP) com a mesura per donar impuls a necessitats educatives puntuals. Alhora tenim nous projectes sol·licitats com, el Pla integrat de Llengües Estrangeres ( PILE ) , on es relacionen els aprenentatges de l’E. Física amb la llengua anglesa ,amb l’objectiu de millorar el nivell compentencial comunicatiu dels/es nens/es. És a dir, “ fer” l’E. Física o part d’ella en anglès, a partir de 1r primària. Cal esmentar el canvi d’empresa en la gestió del servei de menjador pel curs 2012-2013, esperem que la decisió sigui encertada i es resolguin les dificultats d’enguany. El curs vinent no sabem exactament que ens depararà , ens espera un futur incert, de moment ens han informat que patirem una retallada de plantilla que afectarà de manera directa en el desenvolupament del dia a dia a les aules. Ho enfrontarem amb coratge i pensant que els veritables protagonistes són els/les nostres alumnes i que en les accions i decisions que prenguem els /les hem de tenir presents. Només em resta desitjar-vos un molt bon estiu !

Molt cordialment,


NOTA: S’ha respectat l’escriptura natural dels infants.


NOTA: S’ha respectat l’escriptura natural dels infants.


(EL SOL ÉS UNA ESTRELLA)

(LA LLUNA ÉS EL SATÈL·LIT DE LA TERRA)

(VENUS ESTÀ MOLT CALENT)

(SATURN TÉ ELS ANELLS DE POLS)

(NEPTÚ I URÀ ELS HI DIUEN GERMANS BLAU


(MERCURI: HA DE DONAR VOLTES MOLT RÀPID PER NO CAURE DINS EL SOL)

(LA TERRA: TÉ MOLTA AIGUA. VIUEN ANIMALS I PERSONES)

(JUPITER: ÉS EL MÉS GRAN)

(MART: ESTÀ OXIDAT I TÉ DUES LLUNES)

(URÀ: FA MOLT FRED, ESTÀCONGELAT)


Find the names of these animals and write it in the correct spaces:

(BEAR, DOG, CROCODILE, CAT, TIGER)


Enguany, com que l'expressió oral ha estat protagonista a l'escola Pau Casals, les nenes i nens de cicle inicial hem treballat els instruments musicals. Hem triat un amb la nostra parella i hem buscat informació i imatges, hem vist vídeos, ens hem fixat en com sona, l'hem dibuixat, hem conegut el seu funcionament,... I desprès de tota aquesta feinada, l'hem explicat a la classe perquè els demés el poguessin conèixer tan bé com nosaltres.


Fet pels nens/es de 1rA


Fet pels nens/es de 1r B


Fet pels nens i nenes de 2nA


Fet pels nens/es de 2n B


Has construït alguna vegada un instrument musical? A continuació et fem una proposta molt senzilla per a que en facis un i puguis divertir-te creant-lo i fent música amb ell !

Quan aquest estiu et prenguis un saborós refresc no t’oblidis de guardar la canyeta. Amb ella podràs fer aquest instrument de vent que sonarà molt i molt bé !

1. Aplana la part superior de la canyeta. 2. Amb unes tisores fes un tall a cada costat de

l’extrem. Veuràs que queden dues llengüetes amb aquesta forma:

3. Fes uns foradets a la part inferior del tub. 4. Torna a aplanar per la part on has tallat abans

per apropar les dues llengüetes.

5. Fes-la sonar posant les llengüetes dins la boca i

bufant.

A que sona bé? SI t’agrada construir instruments musicals no et perdis les idees que han tingut els/les alumnes de 6è.

Trobaràs les fotos al BLOC DE MÚSICA,dins l’apartat: “Instruments de creació pròpia” (http://blocs.xtec.cat/musicalpaucasals/category/instruments-de-creacio-propia/)


5è A El dia 17 de maig, els alumnes de 5è vam anar d’excursió al Remolar Filipines. Vam anar amb autocar i només en arribar vam esmorzar en unes taules de pícnic. Allà passaven molts avions que feien molt de soroll. Quan vam acabar d’esmorzar, la monitora ens va portar cap a un mirador, on des d’allà vam poder veure amb els binocles molts ocells. S’havia de fer molt silenci per no espantar-los i perquè també hi havia més gent que els mirava i els feia fotografies. Alguns d’aquests ocells eren: cames llargues, polla d’aigua, polla blava, bernat pescaire, ànec collverd, orenetes, pit-roig i molts més. El que no vam poder veure va ser la serp d’aigua ni tampoc la tortuga d’aigua. Després vam anar a la platja tot caminant i vam pujar per unes escales cap a un mirador de fusta des d’on es veia la platja. Al costat hi havia una riera on vam poder veure un ànec que quasi el vam poder tocar. Vam agafar petxines i pedres. Vam veure petjades de diferents animals. Després vam anar a l’autocar per tornar a l’escola. Ens va agradar molt la sortida perquè va ser una experiència molt bonica i perquè ens agrada molt la natura. Ens agradaria tornar-hi.

Cames llargues


PROJECTE DE 5è: CONEIXEM A PAU CASALS Els alumnes de cinquè hem treballat durant una setmana el projecte anomenat Coneixem a Pau Casals. Primer de tot vam llegir a classe un llibre molt maco anomenat “Petita història de Pau Casals”. Aquest llibre parla sobre la vida d’aquest gran compositor, on va néixer, on va estudiar, els viatges que va fer, com va ser el seu primer violoncel… després la Marta ens va passar un vídeo que parlava també de la vida de Pau Casals i sortia ell tocant amb el violoncel El cant del ocells i també sortia la seva vídua que encara està viva!

A continuació vam fer dos grans murals, en un vam escriure el què ja sabíem de Pau Casals i a l’altre què volíem aprendre en aquest projecte. Desprès vam dividir la classe en 6 grups i cada grup s’encarregava d’un aspecte concret sobre el que volíem treballar. Van sortir coses com: La família de Pau Casals, llocs del món on havia estat, les dones de Pau Casals, el seu violoncel, el cant del ocells i el Pessebre i Pau Casals un home de pau. Primer vam buscar informació sobre el tema que ens havia tocat i després a classe, amb els ordinadors, vam acabar de completar la informació que havíem buscat. Vam fer un mural que vam haver d’explicar a tota la classe. Amb això vam aprendre moltes coses curioses, com que Pau Casals va tindre tres dones, la seva última dona era molt jove quan es van casar, que el seu violoncel el conserva un alumne seu, que va estar a un munt de països, com Amèrica, Rússia, França, Anglaterra, Alemanya, Sud Àfrica, Japó…,

va tindre 2 germans més, no va tindre fils, va fer un discurs molt maco sobre la pau a la O.N.U… A la vida de Pau Casals van haver dos fets que li van marcar molt: la Guerra Civil Espanyola i la Segona Guerra Mundial. Degut a això va abandonar el seu país i va haver d’exiliar-se a França i més tard a Puerto Rico. Com era un home que lluitava per la pau a cada concert que feia tocava “El cant del ocells” com a símbol de pau i llibertat i per denunciar el que estava passant al seu país. A la classe hem estudiat l’àmbit social de la Guerra Civil Española. Com vivia la gent en aquella època, perquè moltes famílies van haver d’exiliar-se… A classe vam llegir relats de gent que vivia a Viladecans en aquella època i expliquen els bombardejos que van haver al nostre poble i com la gent es preparava per refugiar-se quan sonava la sirena… Vam anar a l’arxiu municipal de Viladecans on ens van ensenyar el so que feia la sirena que avisava que venien avions i probablement tirarien bombes, també ens van explicar històries de gent que va viure a Viladecans i vam veure fotos i documents d’aquella època, va ser molt interessant i emocionant!. El dia 31 de juny vam visitar la casa on va viure Pau Casals que està al Vendrell, davant de la platja de Sant Salvador, és una casa- museu molt bonica on vam poder veure moltes coses del compositor, com la seva habitació, el lavabo, una sala de concerts, i el seu primer violoncel!!


La preparació d'aquesta obra comprèn des del mes d'octubre fins a l'11 de maig. Les primeres sessions les dediquem a llegir i comprendre aquesta obra. A mesura que anem avançant la comprensió de l'obra, identifiquem els diferents personatges que van apareixent. Més endavant cadascun de nosaltres ha de representar un o alguns d'aquests personatges. Ens ha costat comprendre una mica el contingut, degut a que hi ha un fort enfrontament entre dues religions, que són la musulmana i la cristiana. Als assajos sentíem: alegria, nervis, vergonya, avorriment, por, inseguretat, pessimisme, perquè creiem que no érem capaços d'aprendre'ns els diàlegs. Vam estar segurs de que ho podíem fer, quan començàvem a cantar bé les tres cançons que apareixien dins de l'obra. A partir del mes d'abril per una banda els nervis es van disparar perquè alguns encara no dominaven el seu paper, i per una altra començàvem a estar més segurs del que fèiem. Vam preparar els decorats i els complements del vestuari. Per fi arribà el dia de la representació de l'obra de teatre a l'Atrium i tots nosaltres sentíem curiositat, vergonya, ansietat, desesperació, intriga, alegria, il·lusió, molts nervis, cansament, impaciència, confiança... Alguns ens imaginàvem què érem actors professionals per la grandària de l'escenari i les butaques. Què érem els personatges que representàvem. Què se'ns podia oblidar el paper o quedar-nos en blanc... Quan va acabar la representació, vam escoltar aplaudiments, ovacions... En aquests moments cadascú de nosaltres va sentir satisfacció, alleujament, emoció, serenitat, orgull perquè vam ser capaços d'interpretar aquesta obra tan difícil de realitzar. Mai oblidarem aquesta experiència tan emocionant! Els alumnes de 6è A.


Aquest curs escolar hem continuat treballant molt a la pàgina web de la nostra escola. La majoria de les famílies ja la coneixen i molts alumnes del centre i també ex-alumnes participen diàriament en aquesta pàgina, posant comentaris als blocs i entrant a les diferents activitats o notícies que es van penjant. Un altre any, destaquem les notícies i els vídeos que es poden trobar sobre les nostres festes més importants, com són: la Cursa Solidària, el Concert de Nadal, la Festa de la Primavera, etc. Recordem que totes aquestes notícies les podeu trobar en l’adreça de la nostra pàgina que és: http://www.xtec.cat/ceip-paucasals-viladecans/ D’altra banda, volem destacar la informació que es va afegint sobre el nostre PROJECTE D’ESCOLA VERDA. Ja que podeu trobar coses molt interessants com són:

Per últim, volem destacar un nou Bloc que es diu “Espai Mestres” on trobareu articles, vídeos i treballs pedagògics molt interessants per conèixer.

ESPEREM MOLTS COMENTARIS I LA PARTICIPACIÓ DE TOTA LA COMUNITAT EDUCATIVA!!!!


English – Cicle Superior Comic creator:

This year we have created some comics using a web page creator. You can create your comic at: http://cambridgeenglishonline.com/Cartoon_Maker/


Amb l'ordinador:

Amb jocs de taula:


N

CO

A

RT

PO

TR A D A

Revista pau casals 2011-12  
Revista pau casals 2011-12  

Revista escola pau casals

Advertisement