Page 19

LA SORTIDA AL CRARC (Centre de Recuperació d’Amfibis i Rèptils de Catalunya)

El dia 1 d’abril vam anar d’excursió al CRARC. Vam pujar a l’autocar direcció a Masquefa. El conductor va posar dues pel·lícules: “Madagascar 3” i, com que no anava bé, va posar “Lorax”.

Quan vam baixar de l’autocar vam esmorzar. A continuació hi vam entrar. Primerament ens van explicar una miqueta què era el CRARC. Vam fer tres grups perquè érem molts i perquè havíem de fer tres activitats: una era anar a un lloc on hi havia una pantalla que explicava l’evolució dels amfibis i rèptils; una altra es feia on curen els animals i l’ altra consistia en fer un recorregut per les instal·lacions.

El meu grup i jo vam començar per la primera activitat. Vam anar a una sala de projecció on vam tocar una closca de tortuga. Vam aconseguir una pell de serp perquè vam saber respondre les preguntes que ens va fer la monitora, que es deia Paqui i era una noia molt amable. Ens va explicar que a uns dinosaures els va sortir a la part de la panxa com una placa perquè els depredadors no els poguessin mossegar.. Vam aprendre moltes coses.

Després d’això vam anar a la “infermeria”, on un senyor ens va repartir un dossier per fer-lo allà. Vam tocar un tritó. La seva pell era molt suau i estava humida; després vam tocar una serp blanca inofensiva. Vam acabar el dossier i vam començar a veure animals. Ens van ensenyar com es diferencien les tortugues femelles dels mascles. La monitora ens va dir que els mascles tenen la part de la panxa una miqueta cap a dins i les femelles la tenen plana. Primer vam veure tortugues, vam tocar una tortuga i vam continuar el recorregut veient també cocodrils. Eren molt llargs. A continuació vam anar a un hàbitat amb moltes tortugues molt petites. Més tard ens van ensenyar una tortuga que mossegava. Al costat hi havia un petit estany amb més tortugues, una altra tortuga sota una llum, una altra de closca tova i una

Revista 2013-14  

Revista Petjades Escola Pau Casals Viladecans

Revista 2013-14  

Revista Petjades Escola Pau Casals Viladecans

Advertisement