Page 1

Dichtbij

Uitgaan

Bekende Alkmaarders

Lokaal

Stefan Pop in theater De Beun

Leven in de Kaasstad

www.dichtbij.nl Uitgave van Holland Combinatie

Bromfiets vernield ALKMAAR - Een 19-jarige inwoner uit Alkmaar is in de nacht van vrijdag op zaterdag aangehouden wegens vernieling. De jongen had samen met iemand anders een bromfiets vernield en in brand gestolen aan de Kreekwaard, achter het station. Al wandelend ging de Alkmaarder er met zijn kompaan vandoor. Politiemensen hebben de Alkmaarder aan kunnen houden, maar de andere jongen wist te ontkomen. De politie doet onderzoek naar zijn identiteit. Agenten konden de brandende bromfiets blussen met een blusser uit een politieauto. De verdachte is overgebracht naar een politiebureau, waar hij is ingesloten voor verhoor.

Woensdag 17 april 2013

Onder toezicht van burgemeester Bruinooge

Militairen beëdigd op Waagplein

Poging tot babbeltruc ALKMAAR - Twee onbekend gebleven jongens belden vrijdag rond 18.30 uur aan bij een woning aan de Heilooërdijk. De oudere bewoner opende de deur en de jongens hingen een verhaal op dat één van hen zijn been had gebroken. Het tweetal wilde graag naar binnen om daar op hulp te wachten. De bewoner vertrouwde het niet en belde eerst één van zijn buren voor overleg. Ook deze buur had er geen goed gevoel bij. Toen zij poolshoogte kwamen nemen, waren de twee jongens er inmiddels vandoor. Zij zijn niet in de woning geweest.

KOM OOK IN ACTIE CHECK FIGHTCANCER.NL

ALKMAAR - Politiemensen hebben in de nacht van zaterdag op zondag meerdere verdachten aangehouden wegens openlijke geweldpleging. Dit gebeurde na een melding even na 01.00 uur dat meerdere personen ruzie zochten in een café aan de Hekelstraat. Toen politiemensen arriveerden, gingen meerdere betrokkenen er vandoor. Een verdachte kon in de horecagelegenheid worden aangehouden. Drie weggerende verdachten konden korte tijd later worden aangehouden bij de Frieseburg. Zij probeerden met een taxi weg te komen. Een politieman is hierbij bedreigd. Op het Waagplein werd een vijfde verdachte aangehouden. Alle verdachten zijn Alkmaarders in de leeftijd van 20 tot en met 32 jaar. De politie onderzoekt wat er precies gebeurd is.

Vier handen

ALKMAAR - Ongeveer zeventig militairen van het Korps Nationale Reserve van de Koninklijke Landmacht zijn zaterdag met groot ceremonieel vertoon beëdigd op het Waagplein. De commandant van 20 Natresbataljon, Luitenant-kolonel Den Hollander, nam de eed of belofte bij de militairen af in aanwezigheid van burgemeester Bruinooge en onder muzikale ondersteuning van de Fanfare van het Korps Nationale Reserve.. Iedere militair, zowel beroeps als reservist, die wordt aangesteld bij de Koninklijke Landmacht, wordt officieel beëdigd door het afleggen van de eed of belofte op een door het staatshoofd uitgereikte standaard of vaandel. Met de hardop uitge-

sproken eed of belofte erkent de militair ten overstaan van de samenleving trouw aan de Koningin, gehoorzaamheid aan de wetten en onderwerping aan de krijgstucht. De nieuw beëdigde reservisten, die de functie als vrijwilliger vervullen naast hun functie in de burgermaatschappij, kunnen vanaf nu ingezet worden voor diverse maatschappelijke taken. Zo zij zij inzetbaar bij het bewaken en beveiligen van belangrijke militaire of civiele objecten, zoals (lucht)havens en energiecentrales, verlenen zij militaire bijstand in het kader van openbare orde en veiligheid en bieden zij hulp. (Foto: Theo Annes) Zie advertentie verderop in deze krant!

LOVE IT...

MET AL JE VRIENDEN IN ACTIE KOMEN

Aangehouden na geweld

Verantwoord zonnen onder de nieuwste Ergoline banken

50=75

50 euro wordt 75

GRATIS BBQBUITENKEUKEN BIJ AANKOOP VAN ELK BANKSTEL, HOEKBANK OF COMPLEET INTERIEUR

WINKEL WAARDE

399,-

euro zontegoed

La Sol

Alkmaar

Koelmalaan 4-6 (Geert Groteplein) 072-5400882

La Sol

Beverwijk

0251-211302

La Sol

Heemskerk

0251-237711

www.lasol.nl

072-5622210

www.autoschaderoos.nl De grootste in Noord-holland

20% korting op baby- en tienermeubelen van Bopita en Coming Kids !

Smitco bv tuinhout - sierbestrating

Kijk voor de

Smitco Tuintoppers elders in deze editie!

ALKMAAR - Leden van de quatre-mainsgroep Alkmaar en omgeving spelen zaterdag 20 april in de concertzaal van Ypma Piano's voor elkaar en voor publiek. Deze middag stappen ook zo'n zestien leerlingen van de muziekschool Heiloo op het podium om vierhandig te spelen. Het wordt een gevarieerd programma met lichte en klassieke muziek. Het optreden begint om 14.00 uur. De toegang is gratis.

Zeg's in Theatercafé ALKMAAR - De formatie Zeg's treedt zaterdag 20 april op in het Theatercafé aan het Verdronkenoord 12. Het optreden begint om 22.00 uur. De toegang is gratis.

Bespaar nu op uw dagelijkse uitgaven en vaste lasten. Vraag snel de gratis Minigids Besparen aan! Bel 0800 6161

of SMS‘cb besparen’ naar 3010

Gratis


17 april 2013

AWB.550.2

flexibiliteit is voor mij

vakantie vieren Mark de Groot student bouwkunde & infratechniek

Sensia gelooft als uitzendbureau sterk in flexibiliteit. Flexibiliteit voor onze medewerkers; zij kunnen werken waar zij willen en hun werk combineren met opleidingen, gezin en hobby’s. Wat betekent flexibiliteit voor jou?

HUISHOUDELIJK MEDEWERKER

Niveau 1 vanaf 18 jaar - Extramuraal

FACILITAIR MEDEWERKER

Vanaf 16 jaar Diverse functies

HELPENDE

Niveau 2 en Niveau 2 plus - Intramuraal en extramuraal

VERZORGENDE

Niveau 3 en Niveau 3 IG - Intramuraal en extramuraal

VERPLEEGKUNDIGE

Niveau 4 - Intramuraal en extramuraal Ontwikkeling door scholing en opleiding is bij Sensia ook mogelijk. Vraag naar de voorwaarden bij je intakegesprek.

werken met sensia.nl

20 april CONCERT in Dorpshuis ‘De Geist’ Sint Pancras 20.00 uur, € 5,- p.p. (incl. een kop koffie/thee) Timeless Vocaal is een 6-stemmig gemengd popkoor dat haar repertoire met o.a. nummers van Jason Mraz, Racoon en Adele vol enthousiasme ten gehore zal brengen. Nieuwe leden zijn welkom. Toegangskaarten reserveren/voorverkoop via M. Dechesne: 06 46223338 of I. Puijn: 06 45813947 of verkoop aan de zaal op 20 april vanaf 19.30 uur Meer info: www.timelessvocaal.nl of Dit concert wordt mede mogelijk gemaakt door TAQA.

Wet algemene bepalingen omgevingsrecht (Wabo) Besluit Gedeputeerde Staten van NoordHolland maken bekend dat zij bij besluit van 10 april 2013 op verzoek van Regiopolitie Noord-Holland Noord de omgevingsvergunning hebben ingetrokken die op 19 augustus 2011 onder nummer 201133777 is verleend voor haar inrichting gelegen aan de James Wattstraat 27 te Alkmaar. Het betreft een inrichting (vuurwerkopslag), bestemd voor het opslaan van maximaal 250 kg in beslag genomen vuurwerk. Aangezien de Regiopolitie Noord-Holland Noord afziet van het plaatsen van een vuurwerkopslagbunker, zal van deze vergunning geen gebruik worden gemaakt. Er zijn geen zienswijzen ingediend tegen het ontwerpbesluit. Het besluit is niet gewijzigd ten opzichte van het eerder gepubliceerde ontwerp. U kunt het besluit inzien Het besluit en alle bijbehorende stukken kunnen van 19 april tot 1 juni 2013 worden ingezien: • bij het Stadskantoor van de gemeente Alkmaar, Balie Bouwen en Wonen, Mallegatsplein 10 te Alkmaar

op maandag van 13.00 tot 16.30 uur en dinsdag t/m vrijdag van 09.00 tot 16.30 uur. Bovendien liggen de stukken buiten kantooruren ter inzage bij het Stadskantoor van de gemeente Alkmaar op de donderdagen van 18.30 tot 20.00 uur, echter uitsluitend na een telefonisch gemaakte afspraak (tel: 072-5488460). Voor nadere informatie kunt u contact opnemen met de heer J.H. de Jong (tel.: 0800-9986734). Beroep Belanghebbenden kunnen tot 1 juni 2013 tegen dit besluit beroep instellen bij de Rechtbank te Haarlem, Sector Bestuursrecht, Postbus 1621, 2003 BR Haarlem. Tevens kunnen zij een voorlopige voorziening vragen bij de voorzieningenrechter van de rechtbank. Belanghebbenden kunnen tegen de uitspraak van de rechtbank in hoger beroep gaan bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State en eventueel een voorlopige voorziening vragen bij de Voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State.

COLUMN - Pieter vd Vlugt regelmatig een negatief saldo op zijn of haar bankrekening.

Weet jouw kind nog wat 5 euro waard is?

Het is zo gewoon: betalen met je bankpas. Ook onze kinderen zijn gewend aan dit plastic pasje. Ga zelf maar na, hoe vaak betalen

we nog contant bij de bakker of de slager? Dit maakt het soms lastig om kinderen te leren wat de waarde van een euro nu echt is. Uit verschillende onderzoeken blijkt ook dat het voor jongeren niet altijd even gemakkelijk is om verstandig met geld om te gaan. Een kwart van de jongeren tussen 15 en 25 zit wel

Natuurlijk wil je als ouder dat jouw kind op een verstandige manier omgaat met zijn of haar centen. En daar kun je best vroeg mee beginnen. Het geven van zakgeld bijvoorbeeld is een goede eerste stap. Wist je dat bijna 80% van de kinderen van 8 jaar wekelijks zakgeld krijgt? Door ze zelf kleine bedragen te laten betalen, of ze te laten sparen voor een iets grotere aankoop, krijgen ze meer besef van de waarde van een euro. En zo leer je ze dat sparen heel gewoon is als je iets wilt kopen. Maar ook een klusje doen in huis, in ruil voor een klein bedrag, werkt goed. En als je kinderen al iets ouder zijn, is het hebben van een bijbaantje zeker aan te bevelen. Zo verdienen jongeren niet alleen een leuk zakcentje, ze doen ook werkervaring op die waardevol is voor hun toekomst. Wij geven graag een steuntje in de rug bij de financiële opvoeding van je kinderen. Bijvoorbeeld met de eigen betaalrekening en betaalpas (met eigen foto) van SNS Jeugd Betalen. Hiermee leren kinderen zelf pinnen en chippen. En ze krijgen ook nog rente op deze betaalrekening zodat je ook het idee van rente en sparen kunt uitleggen. Deze leerzame betaalrekening voor kinderen open je in een paar stappen. En er is ook een speciale iPad app SNS Kidz ‘n Cash en een handig zakgeldboek. We vertellen er graag alles over in onze winkel!

eens krap bij kas, 40% staat wel eens rood en een vijfde van de jongeren heeft zelfs

SNSBank.Alkmaar@sns.nl


AWB.550.3

Even buurten In deze rubriek een paar leuke tips uit het aanbod van de Alkmaarse buurthuizen en jongerencentra. Kijk voor de uitgebreide agenda op www.kern8.nl. of bel 0725143108.

17 april 2013

Het Alternatief

Leven in de Kaasstad

De Roemeense Blues

De Alkmaarse muziekliefhebbers Arjan Hoogvorst en Pieter Visscher verzorgen in deze rubriek beurtelings een cd-recensie. Deze week beoordeelt Hoogvorst het onlangs verschenen album 'People, hell and angels' van Jimi Hendrix.

Argus You Should be Dancing Zaterdag 20 april , 21:00 02:00 uur. € 5,-. 3de editie van het 30 + discofeest. Tijdens deze avond hebben we een live optreden van een ABBA act. De best verklede bezoeker maakt kans op een lunchbon van restaurant De Nachtegaal uit Alkmaar. Ook is er een fotografe aanwezig info: 072-5619041, Sperwerstraat 15 De Dobber Spelen op het plein o.a. bounce-hockey, touwtje springen, balspellen etc. 24 april van 13.00-15:00 info: 072- 5647978 / 5617026, Arkplein 125 Marius Nica. Foxy Jonge Moedergroep Alkmaar. Bijeenkomsten voor jonge moeders en zwangere meiden t/m 23 jaar. 18 april 10:00- 12:00. info: Leontien v.d Wetering 06 26572581, Arcadialaan 250

Marius Nica (19) is een Roemeense jongeman die vaak voor supermarkt Deen zijn accordeonmuziek toevoegt aan de sfeer in De Mare. Hij kwam anderhalf jaar geleden naar Nederland omdat zijn moeder in Den Haag woonde. Hij verliet zijn geboortestad Bacau om de moeilijke economische situatie te ontvluchten. Maar is dat hem wel gelukt?

Kinderkleding

Door: Michael Eitjes

HEILOO - In het Trefpunt aan de Abraham du Bois-hof 2 wordt zaterdag 20 april een kinderkledingbeurs gehouden. Tussen 10.00 en 12.00 uur vinden bezoekers er goedkope kinderkleding in alle maten en speelgoed. De toegang is gratis.

Marius vertelt over de tijd toen hij in Nederland arriveerde. 'Ik verliet Roemenië omdat mijn geld op was, na twee jaar informatica studeren. Ik wilde wel doorgaan, maar dat was dus niet mogelijk. Toen ik aankwam in Nederland ging ik bij mijn moeder en stiefvader in Den Haag wonen. Het boterde alleen niet zo goed tussen mij en mijn stiefvader. Ik besloot te vertrekken en kwam op

straat terecht. In Den Haag heb ik een tijd in een daklozencentrum gewoond.'

Spotgoedkoop Marius ontdekte dat zelfs in een geïndividualiseerde maatschappij mensen elkaar helpen. 'In Haarlem ben ik ook straatmuzikant. Ik raakte een keer aan de praat met een man die mijn muziek mooi vond. Ik vertelde hem over mijn situatie en hij bood me aan om spotgoedkoop een kamer bij hem thuis te

huren.' Hoe goedkoop? 'Zes euro per dag', zegt hij glimlachend. 'Mijn vriendin is ook Roemeense en zit in dezelfde situatie als ik. Ze verkoopt de daklozenkrant voor de Aldi. Ook zij mocht voor dezelfde prijs bij hem een kamer huren.' Marius gaat binnenkort terugkeren naar Roemenië. 'Volgende week zaterdag ga ik terug. Ik wil het liefst mijn studie afmaken, zodat ik nog een toekomst kan hebben. Mijn oom is daar boer en verbouwt groenten. Ik ga deze groenten verkopen op een bazaar om aan geld te komen. Ik moet nog maar twee jaar studeren om mijn diploma te hebben. Gelukkig dat mijn vriendin ook mee gaat.'

dichtbij.nl Verschijnt iedere woensdag huis-aan-huis in Alkmaar, Heiloo, Koedijk, Oudorp, Oudorperpolder Oplage: 55.271

Redactie redactie@alkmaarsweekblad.nl Verkoop verkoop@alkmaarsweekblad.nl Familieberichten Tel.: (072) 519 66 99 familieberichten@hdcmedia.nl familieberichten.hdcmedia.nl Geen krant gehad? Meld uw klacht Gratis op: www.geenkrantgehad.nl of www.dichtbij.nl of bel don/vrij/ma tussen 10.00 en 16.00 uur (088) 8248240 (lokaal tarief) Alle rechten ten aanzien van de inhoud van deze uitgave worden nadrukkelijk voorbehouden en berusten bij Holland Combinatie. Op het gebruik van deze uitgave zijn de Algemene Gebruiksvoorwaarden TMG van toepassing, die te vinden zijn op www.tmg.nl/gebruiksvoorwaarden.

Alkmaars Weekblad is een uitgave van:

De tuinset die van zon en regen houdt FALSTER tafel met 4 stoelen Grijs of bruin. van 388.80 voor

299.Max. 6 sets p.p. op=op

Alleen geldig op: DI

WO

DO

16 17 18 APR

APR

APR

“EEn goEdE bril hoEft niEt pErsé duur tE zijn. Kom langs En vErgElijK hEt zElf.”

— Tom KoTher Opticien & eigenaar SpecSaverS alkmaar Specsavers Alkmaar Laat 153 072 520 4755 Specsavers Alkmaar Europaboulevard Europaboulevard 24 072 561 2900 Specsavers Heerhugowaard Middenwaard 113 072 572 1370

© 2013 Specsavers Optical Group. All rights reserved. www.specsavers.nl

tie is van Janie Hendrix, Eddie Kramer en John McDermott. Met de volumeknop wat verder open beleef je bluesrock in optima forma, met fijne vleugen funk en soul. Superopnames die de luisteraar het gevoel geven er zelf bovenop te staan, erbij te zijn. En dat ruim veertig jaar later. Eén van de hoogtepunten is Inside out, met Hendrix op zowel gitaar als bas en Mitch Mitchell op drums. Een intrigerende sessie muziekles van vijf minuten, waarbij je wenst dat je zou kunnen drummen, bassen én gitaren. Héérlijk! Hendrix spéélt geen gitaar, nee: hij béspeelt de snaren met enorme bezieling. Ja, in tegenwoordige tijd, want Jimi blijft ook hiermee voortleven. Hoog tijd om bovendien die legendarische, originele Hendrix-albums in huis te halen. En voor gitaarles.

Alkmaarse hit ALKMAAR - De Alkmaarse zanger en dansschooleigenaar IVA heeft een nieuwe dance single 'I Want It All' uitgebracht. Zijn vorige single 'Be Free' is een mega internethit. De nieuwe single is uitgebracht door

het grote Spaanse label 'Blanco Y Negro' en is te beluisteren op youtube.

KOOS ROOD

Middenweg 231 Heerhugowaard

STUK???

Bel Koos Rood voor al uw witgoed!

072 571 21 21 © Inter IKEA Systems B.V. 2013

Adres Voordam 11, 1811 MA Alkmaar Postbus 9100 1800 GX Alkmaar tel.: 072-518 4014

Hij is niet dood, hij lééft. Het in september 1970 op 27-jarige leeftijd gestorven gitaargenie Jimi Hendrix leeft voort in de harten van miljoenen muziekliefhebbers. De virtuoze muzikant was bij leven al een legende en is en blijft wereldwijd toonaangevend voor talloze artiesten. Van Jimi Hendrix is afgelopen decennia postuum divers werk opnieuw uitgebracht, in de vorm van allerlei verzamelaars. Enige maanden voor zijn dood repte Hendrix echter ook nog over op de plank liggende opnames, die hij wilde gaan uitbrengen onder de titel People, hell and angels. Voilà, daar is dat werk dan eindelijk anno 2013. En wát voor werk. Een excellerende Hendrix in de nadagen (1968-1970) van zijn veel te korte leven, in enkele gevallen met begeleiding van blazers, toetsen, percussie en een tweede gitaar. De produc-

Waarom Koos Rood? • Officiële dealer/servicepunt van de topmerken • Deskundig opgeleid personeel • De meeste onderdelen op voorraad • Alle merken vaak nog dezelfde dag gerepareerd

WWW.KOOSROOD.NL

Intratuin Heerhugowaard

zondag 21 april

open van 10 tot 17 uur Kom langs tijdens ons Franse weekend! Intratuin Heerhugowaard Zuidpoort 1, 072-5757157 Donderdag en vrijdag koopavond www.intratuin.nl


17 april 2013

AWB.550.4

TUINTOPPERS!!! PALLETAKTIE AARDE–ACTIE TEGELACTIE Superscherp !!

MODERNO LEVERBAAR IN 4 KLEURNUANCES

Designtegel

30 x 20 x 5 Imperial Gothic

50 x 50 antraciet

“geleverd per pallet á 13,44 m2“ Adviesprijs € 13,50 p/m2

Smitcoprijs € p/m2

9.95

Bemeste tuinaarde 5 zakken €

zonder facet LET OP : 5 cm. DIKTE Adviesprijs € 4.50

4.50

3.85

OVER ONS.

De Telegraaf staat als multimediaal nieuwsmedium midden

TMG is een beursgenoteerde, onafhankelijke multimedia groep, actief op het gebied van dagbladen, tijdschriften, puzzel-, huis-aan-huisbladen, internetsites, mobiele telefonie, radio en TV.

in de uitdagende en snel veranderende mediabranche. Met het dagblad De Telegraaf, de sites en online diensten binnen het Telegraaf-netwerk, diverse specials, advertentietabloids en het magazine VROUW. Voor lezers, gebruikers en adverteerders biedt De Telegraaf vanuit haar marktleiderschap een impactvolle, multimediale producten dienstenportfolio op het gebied van nieuws, lifestyle en entertainment.

Een aantal bekende titels zijn Sp!ts, De Telegraaf, Metro, Hyves, Speurders.nl, Dichtbij, Relatieplanet, Noordhollands Dagblad, Denksport Puzzels Sky Radio, PrivŽ en Autovisie.

Voor De Telegraaf zijn wij op zoek naar

ABONNEMENTENVERKOPERS

(heel Nederland)

In stads- en winkelcentra, bij supermarkten, op braderie‘n/ beurzen —f huis-aan-huis bied je ge•nteresseerden een abonnement aan. Veel vrijheid en afwisseling dus. En veel leuke ontmoetingen. Soms werk je samen met andere gezellige collega’s, vaak ga je alleen op pad. Je dient zelf een weekplanning in die je bespreekt met de verkoopleider. Eigen idee‘n, wensen en initiatieven worden zeer serieus genomen. Afhankelijk van jouw successen verdien je tussen € 37.000 en € 60.000. Je werkdagen zijn van dinsdag tot en met zaterdag.

Binnen TMG werken circa 3.000 medewerkers.

Smitcoprijs €

BIG-BAG ACTIE PALLISSADEACTIE PALLETACTIE

Wij vragen een representatieve uitstraling, goede contactuele vaardigheden en bewezen resultaten in de verkoop. Een rijbewijs B en een eigen auto zijn noodzakelijk evenals de beschikking over een internetaansluiting.

BIG-BAG straatzand = 1 m3 e prijs Scherpst and!! erl van Ned Van € 49.00 Smitcoprijs

32.

50

Linea palissade strak 15 x 15 x 40 15 x 15 x 60

2. 3.60 30

ns Ner geper!! o goedk

TUINHOUTACTIE PALLETACTIE

Hardhout rechtscherm

Abbeystones

180x180, Zware Smitcokwaliteit, rvs geschroefd

30 x 20 x 5 Sunset terra, Brilliant Black, Twilight Grey Geleverd op pallet à11.5 m2 Adviesprijs €14.95

Adviesprijs € 139,-

Smitcoprijs €

99.=

Leverbaar in 4 kleurnuances

Smitcoprijs €

10.95

p/m2

Vacaturenummer 0008

Strakke bestrating

demiton wildverband primavera geleverd per pallet van 12 m2 Leverbaar in 8 verschillende kleur-nuances!! Adviesprijs per pallet

MEER INFORMATIE/SOLLICITEREN Kijk op www.tmg.nl/werkenbij, zoek op vacaturenummer 0008 en kijk naar de korte promotiefilm van Landelijke Acquisitie.

€ 229,-

}

192.50

Smitcoprijs €

HOUTACTIE

Geimpregneerd hout van topkwaliteit Schuttingplank geschaafd Adviesprijs € 1.30 p.m1 Smitcoprijs p.m1 €

1.

Rabatdeel Adviesprijs € 2.10 p.m1 Smitcoprijs p.m1

20

1.65

De specialist in tuinhout en sierbestrating

www.tmg.nl/werkenbij

AANBIEDING! Elektrisch bediend geïsoleerde luxe garagedeur

• Kleur verkeerswit (eind lak) • Afmeting: 2500 x 2125 mm (bxh) • Deur 40 mm dik geïsoleerd • Inclusief complete montage • Tegen meerprijs van € 50,- in de breedte op maat gemaakt naar minimaal 2250 breed • Uit voorraad leverbaar

Prijs € 1250,- incl. btw

GARAGEDEUREN

Dé specialist in garagedeuren!

15.000 m2 tuinplezier 2.500 m2 showterrein 6 dagen per week geopend

Guispad 5 - Westzaan bij molen ‘De Schoolmeester’ Tel. 075 - 621 85 41 fax 075 - 621 21 68

www.smitco.nl

“Kom, kijk en vergelijk uw rit wordt dik betaald” OPENINGSTIJDEN: Donderdag koopavond 18.00-20.00 maandag t/m vrijdag 8.00 - 17.00 uur zaterdag 8.00 - 16.00 uur Let op: druk - en zetfouten onder voorbehoud Geldig t/m 24/04/'13

Showroom dinsdag t/m zaterdag geopend van 11.00 - 17.00 uur Kikkertweg 64A 1521 RG Wormerveer • 075 - 75 03 892

Alvast een kijkje nemen? Kijk op www.hartmangaragedeuren.nl


AWB.550.5

17 april 2013

Horecawet aangepast voor Koninginnedag

Genoeg lopers Verf & Victorie (10) Alkmaar City Keuze van de Geuzen Run by Night

ALKMAAR - Voor de Alkmaar City Run by Night, die op woensdagavond 8 mei voor de allereerste keer plaatsheeft, is de deelnemerslimiet van 3.000 lopers bereikt. Alleen voor de Kids Run, de sponsorloop voor het Jeugdsportfonds Alkmaar, kan nog tot en met zondag 21 april online en op 8 mei ter plaatse worden ingeschreven. Meer info op www.alkmaarcityrun.nl.

Hobbyfestival ALKMAAR- In IJshal De Meent wordt zaterdag 20 en zondag 21 april het zevende Hobbyfestival gehouden. In tachtig kramen vinden hobbyisten nieuwe producten en benodigdheden voor diverse hobby's. Veel hobby's worden al jaren beoefend, maar steeds wordt er wel iets bedacht of uitgevonden om deze hobby te vernieuwen of te verbeteren. Uiteraard komen er ook elke keer nieuwe hobby's bij, die nog nooit aan het publiek getoond zijn. Op het Hobbyfestival tonen standhouders de noviteiten op hobbygebied. Het Hobbyfestival is beide dagen geopend van 10.30 tot 16.30 uur. De entreeprijs is 5 euro, tot 12 jaar gratis.

Van Alkmaar de Victorie luidt de uitdrukking. Maar weet u ook waarom? Alkmaar was de eerste Nederlandse stad die het machtige Spaanse leger tijdens de Tachtigjarige Oorlog wist te weerstaan. Na zeven lange weken van ontberingen in de drassige Hollandse grond staakten de Spaanse troepen op 8 oktober 1573 definitief hun Beleg van Alkmaar. Alkmaars Ontzet luidde een reeks belangrijke historische gebeurtenissen in die uiteindelijk leidden tot het ontstaan van de onafhankelijke Republiek der Verenigde Nederlanden en de bloeiperiode van de Gouden Eeuw. De stad herstelde zich snel en groeide uit tot een belangrijk regionaal marktcentrum. In deze welvarende periode lieten rijke Alkmaarders zich portretteren door bekende meesters en hun huizen vulden zich met het mooiste meubilair, fraai glaswerk en dure serviezen. In deze tweewekelijkse rubriek neemt het Stedelijk Museum Alkmaar lezers mee langs de hoogtepunten uit de Victorie! en Gouden Eeuw. Zo krijgen zij niet alleen meer inzicht in de kunstenaars van toen, de technieken en stijlen maar ook de interessante geschiedenis van Alkmaar. Deel 10 gaat over

maar. Alva belooft de opstandige steden mild te behandelen als zij zich zonder strijd overgeven. Maar wat is deze belofte waard?

Plunderen

Door invloedrijke protestanten als Dirk van Foreest (1527-1596) zal Alkmaar uiteindelijk de geuzen binnenlaten. (Onbekende kunstenaar, Olieverf op paneel, 16001625, collectie Stedelijk Museum Alkmaar, Bruikleen Stichting Van Foreest en Van Egmond van de Nijenburg) 'Keuze voor de geuzen'.

Lastige keuze In juli 1573 staat het stadsbestuur van Alkmaar voor een lastige keuze. Koningsgezind blijven en de stad overgeven aan de Spanjaarden? Of een regiment geuzen de stad binnenlaten en daarmee openlijk voor de opstand kiezen? De verschillende partijen komen lijnrecht tegenover elkaar te staan. Aan de ene kant is bekend hoe de Spaanse soldaten tekeer kunnen gaan. Er wordt geplunderd, gemoord en brand gesticht. Ook de inname van Haarlem op 13 juli 1573 gaat met veel geweld gepaard. En nu trekt een voorhoede van het Spaanse leger op naar Alk-

55+ en gebruikt u medicijnen? Gaat het weleens mis?

Aan de andere kant is de reputatie van de geuzen niet veel beter. Het zijn edelen, protestanten, werklozen en avonturiers. Ze strijden weliswaar met de troepen van Alva, maar ook zij plunderen en moorden. Ze vernielen bovendien kerken en kloosters, mishandelen en vermoorden monniken. De meeste Alkmaarders zijn katholiek en zitten hier helemaal niet op te wachten. Ze voorzien moeilijkheden. Herinneringen aan de zomer van 1572 liggen nog vers in het geheugen. Toen hingen de geuzen monniken uit het Minderbroedersklooster op en sloopten katholieke beelden uit de Grote Kerk. Onlangs staken ze de abdij van Egmond in brand. De meeste katholieken willen niet dat de geuzen worden binnengelaten. De protestanten zijn daarmee dus in de minderheid. Wel bekleden juist zij hoge posities en hebben veel invloed in Alkmaar. Zoals de familie van Nanning van Foreest. Deze protestantse bestuurders staan achter Willem van Oranje en spelen in de overgang van Alkmaar naar de Opstand een grote rol. Hun invloed is een doorslaggevende factor. Op 16 juli 1573 komt Alkmaar definitief aan de kant van de Opstand te staan: de geuzen trekken de stad in.

Victorie De verhalen van Spanjaarden en Geuzen, katholieken en orotestanten zijn te bewonderen in de tentoonstelling Victorie! in het museum aan het Canadaplein 1. Meer info op www.stedelijkmuseumalkmaar.nl

ALKMAAR - Het college van burgemeester en wethouders heeft besloten om de raad een voorstel te sturen over het vaststellen van de Drank en Horecaverordening Alkmaar. Daarin staat dat het voor detailhandel en supermarkten verboden is om tijdens Koninginnenacht en -dag alcohol te verkopen. Het is aan de gemeenteraad om een keuze te maken tussen twee gebieden waar het verbod gaat gelden: het centrumgebied inclusief Overstad en Spoorbuurt of het centrumgebied inclusief Spoorbuurt, maar dan exclusief Overstad. De gemeenteraad neemt hier op 4 april een besluit over. Door de aanpassingen in de Drank en Horecaverordening Alkmaar vast te stellen worden de risico's voor de veiligheid ingeperkt. In voorgaande jaren is het niet gelukt om onge-

wenste alcoholverkoop uit detailhandel tijdens dit evenement op vrijwillige basis te reguleren. Hoewel met deze verordening een verplichting wordt opgelegd, zullen de meeste retailers hier niet rechtstreeks door getroffen worden. Ondernemers kunnen in dit geval hun voorraad en hun personele bezetting hierop afstemmen. Ook de burger die zijn voorraad thuis wil aanvullen, weet vooraf dat hij dat tijdens Koninginnenacht en -dag in een bepaald gebied niet kan doen. Bezoekers van de festiviteiten ondervinden hiervan geen hinder, omdat verkoop wordt gecompenseerd door de buitentaps op de gecontroleerde evenementenlocaties. De Verordening Drank en Horeca Alkmaar gaat in werking op de dag na bekendmaking en heeft in de praktijk alleen effect op de viering van Koninginnenacht en -dag.

41e Ronde van NH start op drie locaties REGIO - De 41e Ronde van Noord-Holland gaat zaterdag 20 april van start op drie verschillende plekken. Toerfietsers kunnen kiezen uit vier afstanden: 160, 110, 60 en 40 kilometer. Deelnemers mogen in Alkmaar, Oostzaan of Hoorn beginnen. Alleen kan vanuit Hoorn niet de kortste afstand (40 km) gefietst worden. Organisator Le Champion heeft niet alleen fraaie routes door het afwisselende NoordHollandse landschap uitgezet. De sporters wordt ook gevraagd om een donatie voor het goede doel, de Hartstichting. Met financiële steun zorgt de Hartstichting ervoor dat het aantal mensen dat (over)lijdt aan hart- of vaat-

Beieren voor uw geld! 5- of 8-daagse All Inclusive

De Ronde van Noord-Holland leidt door het fraaie NoordHollandse landschap. ziekten in de toekomst daalt. In Alkmaar kan worden gestart vanaf het Sportpaleis aan de Terborchlaan. De 160 kilometer kan starten tussen 7.00 en 9.00 uur, de 110 kilometer tussen 8.00 en 10.00 uur, de 60 kilometer tussen 8.30 en 12.00 uur en de 40 kilometer tussen 9.00 en 12.00 uur. Finishen kan tot 18.00 uur. Meer info en inschrijven op rondevannoordholland.nl

vanaf

129

euro p.p.

zoek & boekcode 80001

Bel de OuderenOmbudsman!

0900 - 60 80 100 (5 cent/min.)

Het Beierse Woud is een heerlijk gebied om even bij te tanken! Alle tijd om te wandelen door de prachtige bossen en heuvels van natuurpark Beierse Woud. Liever een dagje de stad in? U rijdt binnen 45 minuten naar Regensburg, een van de mooiste historische steden van Duitsland. Ook de barokke drierivierenstad Passau, tegen de Oostenrijkse grens, is leuk voor een dagtochtje. Maakt u hier een boottochtje over de Donau? Kortom, volop vakantieplezier voor een zeer aantrekkelijke prijs! Uw verblijf U verblijft in hotel ‘Ferien vom Ich’ idylisch gelegen aan de rand van Pürgl, op ca. 3 km van Neukirchen met winkeltjes en cafeetjes. Het hotel beschikt over een zwembad, sauna en zonneterras. Het meer van Friedenhain ligt op ca. 15 km en is uitermate geschikt om te zwemmen. Informatie & Reserveringen www.pharosreizen.nl/hc of via 0900 - 365 65 65 (20 cpm) met zoek & boekcode 80001.

Inbegrepen: • 4 of 7x overnachting met ontbijtbuffet • 4 of 7x lunch zelf samen te stellen bij ontbijtbuffet • 4 of 7x dinerbuffet • limonade en diverse sappen (10-21 uur) • tapbier, tafelwijn en mineraalwater (18-21 uur) • koffie/thee/chocolademelk met lekkernijen (14.30-16 uur) • gebruik van zwembad en sauna • voor kinderen speelkamer en speelplaats Prijzen 21/04-25/04 28/04-17/10 20/10-07/11

5-d 129 149 129

8-d 229 249 229

Prijzen in € p.p. Niet inbegrepen: reserveringskosten, toeristenbelasting en kosten calamiteitenfonds.


17 april 2013

AWB.550.6

Ik kan steeds slechter zien en ben blij met de zorg en hulp van Actie Zorg. Zo kan ik fijn in mijn eigen huis blijven wonen.

Mevrouw De Vrede, 83 jaar

Verpleging & Verzorging Hulp bij het Huishouden Ambulante Begeleiding Persoonlijk Eén telefoonnummer Vertrouwde gezichten

Mijn persoonlijke tip: Het spoel- en kookeiland van deze moderne keuken heeft een tafelgedeelte. Handig als u een etentje geeft. Terwijl u kookt, bent u tegelijkertijd ook gezellig samen met uw gasten. Zo wordt koken wel heel erg leuk!

10.995,-

Gijs-Jan Stam

Direct geregeld In uw buurt

Wij komen snel in actie!

T 072 - 5 400 400 info@actiezorg.nl www.actiezorg.nl

“We doen graag net iets meer, voor u en uw keuken. Daar zorg ik persoonlijk voor!” Wij vinden dat het kopen van een keuken zorgeloos moet verlopen. Daarom zetten we graag een stapje extra, bijvoorbeeld met het ‘Ontzorgpakket van Edmon.

Het Ontzorgpakket bestaat uit:

ADVERTORIAL

Nieuwe natuurlijke oplossing bij spierpijn en stijfheid.

Voor een snel herstel op lichaamseigen manier. Stijve spieren bij het opstaan? Spierpijn in de armen na een paar uurtjes tuinieren? Of een stijve nek of schouders na een lange werkdag? Bijna de helft van de Nederlanders heeft regelmatig tot dagelijks last van spierpijn en stijfheid. Ernstig? Nee, gelukkig niet. Vervelend is het wel. Met name omdat het ons doen en laten flink kan beïnvloeden. Wat helpt? De doorbloeding bevorderen! Uit onderzoek blijkt dat spierpijn en stijfheid vooral in de rug (58%), nek (40%) en schouders (40%) zit. Laat dit nou juist de lichaamsdelen zijn die we bij bijna iedere beweging gebruiken. En dus worden we ook iedere keer weer geconfronteerd met de pijnlijke, stijve spieren en gewrichten. Als we lopen, als we fietsen, als we werken, als we het huishouden doen… continu. Wat helpt? De doorbloeding bevorderen. Hierdoor

KBH

FABRIKANT

versnelt de afvoer van afvalstoffen, maar ook de aanvoer van voedingsstoffen en reparatiestoffen. En dat zorgt ervoor dat spierweefsel sneller herstelt.

WWW.EDMON.NL

HEERHUGOWAARD | JJP OUDWEG 29 | (072) 571 34 54

KLEUR JE HUIS MET WERU KUNSTSTOF KOZIJNEN

Hoge concentratie Arnica montana Arnica montana (valkruid) staat al jaren bekend als krachtige, natuurlijke hulp bij het bevorderen van de doorbloeding. Atrosan Spier- en Gewrichtsgel van A.Vogel* is een makkelijk smeerbare, rap intrekkende en snel pijnstillende gel met maar liefst 50% Arnica montana. In deze hoge concentratie zorgt de Arnica voor een snelle stimulering van de lokale doorbloeding, waardoor uw lichaam krachtig ondersteund wordt om zelf aan de slag te gaan met het herstellen van de spieren en u sneller weer soepel bent. Zodat u weer kunt doen en laten wat u zelf wilt.

TIJDELIJK GRATIS KLEUR ÉN MAAR 6% BTW* *VRAAG NAAR DE VOORWAARDEN

A.Vogel Atrosan Spier- en Gewrichtsgel is verkrijgbaar bij drogist, gezondheidswinkel

Showroom Heerhugowaard: W.M. Dudokweg 5 (Beveland), 1703 DA Heerhugowaard T: 072-5715957 Filiaal Zaandam (openingstijden, zie website): Westzijde 96, T: 075-6703857, E: info@botrd.nl

* Traditioneel kruidengeneesmiddel op basis van Arnica montana, lees voor gebruik de bijsluiter. De toepassing is uitsluitend gebaseerd op langdurige gebruikservaring.

www.botrd.nl

KUNSTSTOFBOUW HOLLAND B.V.

KBH de producent en leverancier

Kunststof kozijnen, ramen en deuren ❋ Voordeuren, schuifpuien en terrasdeuren ❋ Dakkapellen onderhoudsarm in vele maten ❋ Inmeten met tekenwerk en bouwaanvragen ❋ Ook levering met nerfstructuren in vele kleuren ❋ Kunststof gevelbekleding en kunststof dakgoten ❋ Rolluiken, zonwering en insectenhorren ❋

en apotheek in een verpakking van 100 ml voor een adviesprijs van €9,99.

- Demonteren en afvoeren van uw bestaande keuken - Verplaatsen van bestaande leidingen, afvoer en stopcontacten - Aansluiten van alle leidingen en apparatuur

Dakramen met bijpassende raamdecoratie ❋ Montage door de vakmensen van KBH ❋ Transport door KBH in heel Nederland ❋ Offerte aanvraag is vrijblijvend en kosteloos ❋ Inmeten voor de juiste maatvoering door KBH ❋ KBH is als fabrikant lid van het VKG en SKG ❋ Hang- en sluitwerk volgens Politiekeur Veilig Wonen ❋

V K G keur

Openingstijden: maandag t/m vrijdag van 10.00 - 17.00 uur, zaterdag van 10.00 - 14.00 uur. Voor verdere informatie, kijk dan op onze website: www.kbhalkmaar.nl

Vereniging Kunststof Gevelelementenindustrie

Diamantweg 14, 1812 RC ALKMAAR, Tel. 072 - 5821740, Fax. 072 - 8521741, info@kbhalkmaar.nl, www.kbhalkmaar.nl


AWB.550.7

17 april 2013

Gratis Minigids Besparen Vol handige bespaartips

Wilt u ook geld besparen? In de Minigids Besparen leest u precies hoe u dat doet. U bent al snel honderden euro’s per jaar voordeliger uit dankzij de vele praktische tips en adviezen. In de Minigids Besparen vindt u onder andere: ●

Handige rekenhulpen.

Verschillende digitale huishoudboekjes.

30 bespaartips: in en om ‘t huis

! p o Gra0t6i1s61 Op= 0

Bel 08

Bespaar nu op uw dagelijkse uitgaven en vaste lasten. Vraag snel de gratis Minigids Besparen aan! Bel 0800 6161 of SMS‘cb besparen’naar 3010* *Bellen is gratis en kan met een vaste lijn of mobiele telefoon. We zijn bereikbaar van maandag tot en met donderdag van 8.00 tot 20.00 uur en vrijdag van 8.00 tot 17.30 uur. Sms’en doet u tegen reguliere sms-kosten. U wordt dan gebeld door een van onze medewerkers. Deze actie loopt t/m 29 april 2013.

Kijk wat u nog meer kunt besparen met de Consumentenbond! www.consumentenbond.nl/bespaar


17 april 2013

AWB.550.8

NOORD-HOLLANDS GROOTSTE BOUWMARKT Poorten Kaeskoppenstad wijd WEEKAANBIEDINGEN

MET EIGEN ZAGERIJ EN SCHAVERIJ

PLAATMATERIALEN

TUINHOUT

OSB Vloerplaten 18 mm

122x244 cm 61x244 cm 122x244 cm 122x244 cm

OSB Wandplaten 9 mm MDF + grondeerfolie 16 mm

VLOERDELEN Vuren vloerhout

Grenen vloerhout

RABATDELEN

€ 23,95/plaat Gewolmaniseerde planken € 11,95/plaat € 12,95/plaat € 29,95/plaat Gewolmaniseerde palen

22x150 mm

Ruw € 1,60/m¹

16x140 mm Geschaafd € 1,20/m¹ 70x70 mm Geschaafd € 2,50/m¹

120x120 mm Geschaafd € 9,95/m¹ 19x160 mm werkend € 12.40/m² 21x210 mm werkend € 14,30/m² Hardhouten vlonderplanken 21x145 mm Vanaf € 4,70/m¹ 21x210 mm werkend € 16,95/m² Hardhout Fijnbezaagd 16x200 mm OP = OP € 3,65/m¹

Vuren overhangend holrabat Red Cedar overhangend holrabat Zweeds Rabat gewolmaniseerd Zweeds Rabat vuren zwart gespoten

22x150 mm 22x150 mm 25x225 mm 25x200 mm

€ € € €

1,49/m¹ VELUX DAKRAMEN 7,95/m¹ 15% Korting op dakramen + gootstuk OP = OP 3,20/m¹ 4,95/m¹ 30% Korting op Verduisteringsgordijnen en Rolhorren OP = OP

GEOPEND VAN:

Maandag t/m vrijdag van 07.30 - 18.00 uur Zaterdag van 08.00 - 16.00 uur

Drukfouten voorbehouden

KOZIJNEN UIT ONZE FABRIEK; VRAAG VRIJBLIJVEND EEN PRIJSOPGAVE

open voor organisaties

ALKMAAR - Kaeskoppenstad 2013 is gastvrijer dan ooit. Niet alleen bezoekers zijn van harte welkom, maar ook verenigingen en stichtingen. Zij kunnen Kaeskoppenstad gebruiken als podium om zichzelf op te profileren en geld te genereren. In deze economisch gure tijd is het voor non-profit organisaties moeilijk om aan geld te komen. Kaeskoppenstad reikt de helpende hand door het historische spektakel op 29 en 30 juni open te stellen voor organisaties die aanknopingspunten zien om er goodwill, naamsbekendheid én geld mee te verdienen. Er is een aantal - passende - activiteiten

De Pracktijck van Foreest, één van de te adopteren projecten. ontwikkeld, waarop goede doelen kunnen intekenen. Vervolgens is het aan ieders eigen creativiteit en enthousiasme om de gekozen activiteit tot een zo groot mogelijk succes te maken. Zelf een idee aandragen kan ook, mits dat aan-

sluit bij de historische uitstraling van Kaeskoppenstad. Het geld dat opgehaald wordt, is helemaal voor het eigen doel of verenging. Op www.kaeskoppenstad.nl, onder 'Goede Doelen', een overzicht van de geselecteerde activiteiten.

Boven de € 700.- worden hout en plaatmateriaal gratis thuisbezorgd. Verder alle bouwmaterialen, van de fundering tot en met de schoorsteen. Ook voor het maken van uw kozijnen, ramen en trappen. Tevens kunnen wij u bouwadviezen geven en uw tekening + bouwaanvraag verzorgen. Alle prijzen zijn inclusief 21% btw

LUTKEDIJK 24 - 1713 KP OBDAM - TEL.: 0226-451725. FAX: 0226-453649 WWW.NIBO-BOUWMARKT.NL

MAAK NU GRATIS KENNIS MET HET COMPACTE FORMAAT!

Mededelingen

Voor iedere klant van

ZATERDAG 13 t/m 20 APRIL op onderstaande verkooppunten

Ontwerp Legger regionale waterkeringen ter inzage Hoogheemraadschap Hollands Noordekwartier draagt zorg voor het beheer van de waterkeringen in de provincie Noord-Holland ten noorden van het Noordzeekanaal. Onze primaire waterkeringen beschermen het achterland tegen het buitenwater van de zee, rivieren en grote meren. De regionale waterkeringen beschermen ons gebied tegen het water uit boezems, kanalen en kleine meren. Het hoogheemraadschap is verplicht om voor zijn regionale waterkeringen leggers vast te stellen. In de Legger regionale waterkeringen is omschreven waaraan deze waterkeringen naar ligging, vorm, afmeting en constructie moeten voldoen. Ook is daarin vastgelegd wie verantwoordelijk is voor het onderhoud. De legger bestaat uit een digitale kaart van ons beheergebied waar op de geografische ligging van regionale waterkeringen en daaraan grenzende beschermingszones staan aangegeven. Verder behoort bij de legger de Toelichting op de legger. Op de in de legger aangeduide regionale waterkeringen en de bijbehorende beschermingszones gelden beperkingen voor activiteiten die de stabiliteit en waterdichtheid van de dijk kunnen verstoren. Voorbeelden van deze activiteiten zijn ontgraven, diepploegen, ophogen, bouwen, heien en slopen. Inzage

Het hoogheemraadschap volgt voorafgaand aan de vaststelling van de legger de in afdeling 3.4 van de Algemene wet bestuursrecht genoemde uniforme openbare voorbereidingsprocedure. Belanghebbenden worden daarbij in de gelegenheid gesteld hun zienswijze over de ontwerp legger kenbaar te maken. De ontwerp legger met toelichting is vanaf 19 april 2013 gedurende zes weken tijdens openingsuren in te zien op het cen-

trale kantoor van het hoogheemraadschap aan de Bevelandseweg 1 te Heerhugowaard. Ook kunt u de ontwerp legger bekijken op http://www.hhnk.nl/leggerregionalewaterkeringen.

OP = OP !

Zienswijze

Belanghebbenden kunnen gedurende de termijn van terinzagelegging hun zienswijze(n) over de ontwerp legger naar keuze schriftelijk of mondeling naar voren brengen bij het Dagelijks Bestuur. U wordt verzocht uw zienswijze richten aan Hoogheemraadschap Hollands Noorderkwartier, afdeling Vergunning & Handhaving, Postbus 250, 1700 AG Heerhugowaard, onder vermelding ’zienswijze legger regionale waterkeringen’ en de behandelend ambtenaar N. van Veen. Als u mondeling een zienswijze wilt indienen, dan kunt u deze doorgeven aan de heer N. van Veen, telefoon 072-582 8282. De ingezonden zienswijzen worden voorzien van een reactie. Als u een zienswijze heeft ingediend, ontvangt u daarop een reactie. De legger wordt vastgesteld door het Algemeen Bestuur. Tegen het definitieve vaststellingsbesluit kan geen bezwaar worden gemaakt, maar staat uitsluitend beroep bij de bestuursrechter open. Beroep staat open voor belanghebbenden die eerder zienswijzen op de ontwerp legger naar voren hebben gebracht en voor belanghebbenden aan wie redelijkerwijs niet kan worden verweten geen zienswijzen op het ontwerp naar voren te hebben gebracht.

Overige bekendmakingen Het hoogheemraadschap publiceert maar een gedeelte van alle bekendmakingen in de krant. Meer bekendmakingen, zoals verleende watervergunningen en ontheffingen, vindt u op onze website: www.hhnk.nl/actueel/bekendmakingen. Hier vindt u ook informatie over de mogelijkheid bezwaar te maken.

CGA16

17 april 2013

Veilig wonen onder zeeniveau is minder logisch dan je denkt Hoogheemraadschap Hollands Noorderkwartier Postbus 250, 1700 AG Heerhugowaard, tel. 072-582 8282, www.hhnk.nl

• Alkmaar • Alkmaar • Bergen • Broek op Langedijk • Heerhugowaard • Heiloo • Oudorp

Vivant Tinus - Muiderwaard 406 Vivant Kuyper - Breedstraat 27 Drieënhuizen - Stationsstraat 13 De Kameleon - Marktplein 45 Bruna - Middenwaard 78 De Schrijverij - Heerenweg 199 Techador Margits - Nyenburgh 111

Jouw wereld op een presenteerblaadje

www.nhd.nl/compact

Gratis lezing over Transcendente Diepte Meditatie

ALKMAAR – Op dinsdag 23 april om 20.00 uur vindt er een gratis informatielezing plaats over Transcendente Diepte Meditatie (TDM) in Centrum Wakker, Westerweg 14 in Alkmaar. TDM is een gemakkelijk te leren ontspanningsmethode om het denken tot rust te laten komen en innerlijke stilte te ervaren. Er treedt diepe geestelijke en lichamelijke ontspanning op. Vermoeidheid en (diepgewortelde) stress worden opgeruimd en energie neemt toe.

De voordelen van transcendent mediteren zijn aangetoond in talloze wetenschappelijke onderzoeken. TDM verbetert de mentale en fysieke gezondheid. Het zorgt o.a. voor een rustig denkvermogen, emotionele stabiliteit, afname van slaapstoornissen, normalisering van de bloeddruk en minder (chronische) gezondheidsklachten. Mensen die regelmatig TDM beoefenen ervaren meer innerlijk geluk en vervulling in hun leven. Via de TDM-cursus, bestaande uit vier sessies, leert u deze eenvoudige

meditatietechniek. TDM is aangenaam om te doen (zittend in een stoel), vergt geen concentratie(!) en staat los van goeroes of religie. Iedereen kan het leren! De cursus onderscheidt zich door de overdracht van feitelijke en diepgaande en kennis. Na de cursus kunt u het geleerde zelfstandig thuis toepassen. Meer weten? U bent van harte welkom. Info via Stephanie v. Raaij, tel. 072-5119114 of zie: www.tdmnoordholland.nl .


AWB.550.9

17 april 2013

Betaalbaarheid knelpunt huurwoningmarkt in regio

ALKMAAR - De krapte op de huurwoningmarkt in de regio Noord-Kennemerland blijft nijpend. In 2012 waren ruim 12.000 mensen actief op zoek naar een huurwoning. Dat aantal verandert nauwelijks. Het aandeel mensen met een minimum inkomen onder de woningzoekenden groeit echter snel: dat is nu 47% ten opzichte van 33% vier jaar geleden. Tegelijk daalt het aantal huurwoningen met een betaalbare huur (tot 524 euro per maand) even snel. In 2009 was 73% van de aangeboden woningen betaalbaar, in 2012 nog maar 53%. Er wordt ook in de huursector weinig verhuisd. Vorig jaar werden ruim 1.700 woningen opnieuw verhuurd. Meer dan de helft van alle woningzoekenden zijn eenpersoonshuishoudens. De cijfers over de aantallen woningzoekenden en de toewijzing van huurhuizen komen uit de rapportage van de sociale verhuurders in de regio Noord-Kennemerland, de SVNK. De regio Noord-Kennemerland bestaat uit de gemeenten Alkmaar, Bergen, Castricum, Graft-De Rijp, Heerhugowaard, Heiloo, Langedijk en Schermer. Stabilisatie Het rapport over 2012 laat zien dat het aantal mensen dat actief op zoek is naar een huurwoning stabiliseert; in

2012 waren het er 12.100. Dat is overigens wel 25% meer dan vier jaar geleden toen de eerste problemen op de woningmarkt zich aandienden. Het overgrote deel (83%) van de woningvraag komt van een- en tweepersoonshuishoudens. De slaagkans - de belangrijkste graadmeter voor de krapte op de huurwoningmarkt - is het aantal beschikbare woningen gedeeld door het aantal actieve woningzoekenden. Dat percentage geeft aan hoeveel kans een actief woningzoekende heeft om in het betreffende jaar een woning te vinden. De gemiddelde slaagkans in 2012 was met 14% iets kleiner dan een jaar eerder. Woningzoekenden Ruim 6.000 actief woningzoekenden - dat is bijna de helft heeft een minimum inkomen. Dat aantal is de laatste jaren sterk gegroeid. Tegelijk neemt het aanbod betaalbare huurwoningen sterk af. Dat komt vooral doordat de woningcorporaties de huur van een leegkomende woning vaak harmoniseren, dat wil zeggen optrekken naar een niveau dat zij beter vinden passen bij de kwaliteit van de woning. Eerder al wees onderzoek van Laagland Advies uit dat die ontwikkeling zich in de toekomst voortzet en zorgen moet baren: steeds meer mensen met een laag inkomen moet het zien te vinden in een kleiner aantal betaalbare woningen.

HUWELIJKSPROBLEMEN? ECHTSCHEIDINGS-OF OUDERSCHAPSPLAN? OOK VOOR BURENRUZIES OF ARBEIDSCONFLICTEN Met ervaren mediators om tafel

Ga met behulp van geregistreerde mediators als volwassenen met elkaar in gesprek.

GEBRUIKTE ELECTRISCHE FIETSEN GIANT, SPARTA, BATAVUS, GAZELLE

VEEL KEUS MET GARANTIE €

499.

EDWIN GROEN IS GEKOZEN TOT BESTE ELECTRISCHE FIETSEN WINKEL. Middenweg 554, Heerhugowaard t.o. de kerk niet bij Middenwaard of Centrum-Waard maar in de Noord 072-5716100 • www.edwingroen.nl

NIEUWE SIERBESTRATING? DE GROOTSTE KEUS, MEER DAN 100 VOORBEELDTUINEN!

Helena Christensen draagt montuur Spijkers en Spijkers 25262360

AANBIEDING

stenen, zand, uitgraven, afvoer, aanleggen, trillen en 1 jaar garantie

Vanaf Openingstijden ma. t/m zat.

€65,per m 2

van 8.00 - 17.00 uur

Neem uw tuinmaten mee voor een gratis ontwerp en vrijblijvend prijsopgave. Ook bij u thuis.

OOk teveel betaald? Was nOu maar naar speCsavers gegaan! specsavers alkmaar Laat 153 072 520 4755 specsavers alkmaar europaboulevard Europaboulevard 24 072 561 2900 specsavers Heerhugowaard Middenwaard 113 072 572 1370

Modeltuinen Zwanenburg

IJweg 411, Zwanenburg 023-5552475/ 06-58931561

kijk voor aanleg sierbestrating en tuinhout bij u in de regio op: www.modeltuinenzwanenburg.nl

Bij aankoop van elk montuur vanaf €79. U kunt uw 2e montuur kiezen uit dezelfde of lagere prijsklasse met hetzelfde type glazen. Dit geldt voor één persoon. De zonnebrillen aanbieding geldt alleen voor zonnebrillen op sterkte. Bij randloze monturen adviseren wij dunne glazen. Voor glasopties zoals dunne glazen gelden vaste toeslagen. Niet in combinatie met andere aanbiedingen en geldig tot 1 mei 2013. specsaversnederland. www.specsavers.nl © 2013 Specsavers Optical Group. All rights reserved.


17 april 2013

AWB.550.10

Speciaalzaken met service!

VROEGE VOGELS

VERKOOP ■ REPARATIE ■ ONDERDELEN ■ ACCESSOIRES

20%

A.s A.s.. za zaterdag terdag 20 april vvan an 8.00 - 10.00 uur

Nu gratis 10 jaar garantie t.w.v. €155,op Siemens extraKlasse apparatuur. Geldig in de actieperiode van 1 april tot en met 30 juni 2013. Vraag naar de voorwaarden bij uw extraKlasse dealer.

WASSEN ■ DROGEN ■ KOELEN ■ VRIEZEN ■ KOKEN ■ STOFZUIGEN

DE TOPPERS VAN SIEMENS

DE ZUINIGSTE IN HUN KLASSE !

WM16Y790NL Extra Klasse IQ800 - Wasmachine

WT48Y780NL Extra Klasse IQ800 - Wasdroger

■ Capaciteit 1 - 8 kg ■ Energieklasse: A+++ ■ 1600 toeren ■ Koolborstelloze motor ■ VarioSoft trommel ■ Speciale vlekkenautomaat ■ Beladingssensor ■ Startuitstel ■ TFT tekstdisplay ■ Aquastop ■ XXL - Trommel

KORTING OP ALLES*

Actievoorwaarden

• Dit aanbod geldt alléén op zaterdag 20 april van 8.00 - 10.00 uur bij alle winkels. • De korting is ook geldig op www.tuincentrumovervecht.nl • De 20% korting geldt op nagenoeg het hele assortiment (uitgezonderd boeken, blokhutten, cadeaukaarten en services). • De korting geldt niet in combinatie met reeds afgeprijsde (folder)artikelen.

■ ■ ■ ■ ■ ■ ■ ■ ■ ■

1099,-

1099,-

■ Inclusief 10 jaar garantie ■ Gratis tussenstuk bij aanschaf IQ-800 set ■ Eigen servicedienst

TERRAS

HUIS

■ Op voorraad ■ Gratis bezorgd ■ Vakkundig geinstalleerd

WITGOEDSPECIAALZAAK.NL

Alkmaar + Obdam + Schagen TUIN

Capaciteit 1 - 8 kg Warmtepomp technologie Energieklasse A - 60 % Energieverbruik - 1,54 kWh RVS SoftDry trommel Zelfreinigende condensor Stoomprogramma’s: Antikreuk Extra wolkorf TFT tekstdisplay Trommelverlichting

DIER

B. Hoogenboomlaan 37 www.servicegroep Hornweg 12 westfriesland.nl 1721 CV Broek op Langedijk 1718 BH Hoogwoud

T 072-5111654

T 0226-353698

T 0229-211824

Smidsweg 8a 1761 BJ Anna Paulowna

T 0223-533143

Iedereen kookt royaal in een Schuurmankeuken…

Exclusief

Openingstijden: Dinsdag tot vrijdag 9.00 tot 17.00 uur Donderdagavond (op afspraak) Zaterdag 10.00 tot 16.00 uur Fluorietweg 29 1812 RR Alkmaar 072 541 23 03 www.schuurmankeukens.nl Kwaliteit tot in detail

en

dealer


AWB.550.11

Voorjaarsactie Grando Keukens & Bad HEERHUGOWAARD - Grando Keukens & Bad heeft keukens en badkamers voor alle smaken. De specialist aan de H.P. Berlageweg 7 in Heerhugwaard stoomt de klant klaar voor het voorjaar met speciale voorjaarsacties. Bezoek de showroom van Grando Keukens & Bad in Heerhugowaard en profiteer van de speciale voorjaarsacties: bij aankoop van een keuken krijgt de klant een stoomoven cadeau. Met een stoomoven zijn de meest smakelijke en gezonde maaltijden te maken. Voedingsstoffen blijven beter behouden en kooktijden zijn veel korter ten opzichte van andere kookmethoden. Badkamerkopers kunnen bij Grando profiteren van een Whirlpool cadeau. Met een Whirlpool in de badkamer kunnen de mensen dagelijks kiezen voor een bubbelbad.

Beide acties zijn geldig van 11 t/m 28 april.

17 april 2013

, G I L E D R O O V D J I T AL

! D E O G D J I T L A B LI JV E N D

VERLAAGD

Actiekeuken Daarnaast heeft Grando een speciale actiekeuken en -badkamer ontwikkeld. Deze worden momenteel extra in het zonnetje gezet. Bezoek de Grando showroom in Heerhugowaard of kijk op www.grando.nl/heerhugowaard voor meer informatie over deze extra scherp geprijsde keuken en badkamer. In de showroom doet de bezoeker grandioze ideeĂŤn op en komen zijn woonwensen tot leven. De adviseurs nemen uitgebreid de tijd om naar de klant te luisteren.

Twee vaarexcursies in Eilandspolder

-17%

-20% v an 7.49

Ossenhaastournedos 280 g

5.

99

Kippenvleugeltjes

van 2.79

750 g

Lekker naar buiten!

2.

69

van 5.89

Hollandse biefstuk 500 g

4.

89

v an 1.99

Zalmvissticks 300 g

1.79

Vanaf woensdag 17-04-2013

Potgrond

Geraniums of fuchsia’s

v 20 l

0.99

v4 stuks 99

3.

De kievit broedt volop in de Eilandspolder. (Foto: Stijn van Belleghem)

SCHERMER - Landschap Noord-Holland houdt zondag 21 april van 13.00 tot 15.00 uur een kinderexcursie in de Eilandspolder. Weidevogels laten zich vaak prima zien en maken herkenbare geluiden. 's Morgens is er van 10.00 tot 12.00 uur een rondvaart waar iedereen aan kan deelnemen. De Eilandspolder is een prima plek om weidevogels te bekijken. Kieviten en grutto's broeden er gelukkig nog in flinke aantallen. Tijdens de rondvaart gaan de gidsen met de kinderen eens goed kijken hoe ze er uit zien. Er wordt geprobeerd uit te vinden hoeveel verschillende vogels ze onderweg tegenkomen en hoe ze heten. Ouders mogen mee op de boot en een verrekijker is handig. Aanmelden is noodzakelijk en kan via www.gaatumee.nl Bel voor meer bijzonderheden: 088-0064455 (tijdens

kantooruren). De kinderexcursie kost 3,50 euro (volwassen begeleiders mogen gratis mee). De kosten voor de ochtendexcursie zijn 10 euro per persoon. De excursies worden gevaren in een open excursieboot . Trek waterdichte schoenen of laarzen aan en warme (regen)kleding. Het kan behoorlijk fris zijn op het water. Startpunt is de Werkschuur de Molenaar van Landschap Noord-Holland. Deze ligt aan de Oudelandsdijk 1a, ten zuiden van het dorpje Driehuizen.

Dames en heren inline skates

34.99

Versaanbieding!

Mini smaaktrostomaten 500 g

v an 1.29

Kinder inline skates

24.99

* Vanaf woensdag 17-04-2013

-47%

-48%

0.69

* Versaanbieding geldig vanaf woensdag 17-04-13 t/m dinsdag 23-04-13.

HOGE KWALITEIT - LAGE PRIJS

Appelen Junami 1 kg

van 2.49

1.29

Zet- en drukfouten zijn voorbehouden.


17 april 2013

AWB.550.12 Advertentie

PAGINA GEZOND

Te vet eten, alcohol, roken? Verlaag uw vetpercentage met Liv.52 Vraagt u zich wel eens af hoe het komt dat het zo moeilijk is om af te vallen of dat uw huid er niet mooi uitziet? Het antwoord hierop is veelal: de lever. Uw lever is namelijk het filter van uw lichaam en als deze niet goed werkt dan kunnen allerlei ‘gifstoffen’ niet uit uw lichaam worden verwijderd. Denk hierbij aan alcohol, suikers, vetten, zout, nicotine, kleur- en smaakstoffen. Als uw lever gezond is, kunt u makkelijker afvallen én zit u lekkerder in uw vel. Uw lever kan dus best een steuntje in de rug gebruiken. Zeker in een periode wanneer we wat minder gezond leven.

GEZONDE LEVER

➙ GEZOND GEWICHT

➙ GEZOND LICHAAM

Voor een gezonde lever is er nu Liv.52® van Himalaya: stimuleert de afbraak van afvalstoffen in de lever, zoals alcohol, vetten, cafeïne en nicotine. Ook beschermt het de lever tegen schadelijke stoffen uit medicijnen en voeding. En het stimuleert de vetverbranding, dus helpt het bij afvallen. Liv.52 zijn

natuurlijke tabletjes met bijzondere kruiden uit het Himalayagebied (India). Deze kruiden zijn samengesteld op basis van de Ayurveda leer, die al 5.000 jaar oud is.

Wereldwijd succes

Liv.52 is wereldwijd het best verkochte supplement voor de lever (1 miljard tabletten per jaar). Het product wordt, evenals Cystone® (voor de nieren), geadviseerd door 250.000 artsen en therapeuten

www.paginagezond.nl

Wapiti Prostaat Forte Voor een gezonde prostaat

DÉ DETO AANPAKX in meer dan 90 landen. Cystone tabletjes stimuleren uw nierfunctie, voorkomen vorming van nierstenen en helpen de afvalstoffen via de urinewegen uit uw lichaam te verwijderen. Dat Liv.52 en Cystone daadwerkelijk goed werken, bleek uit meer dan 300 wetenschappelijke onderzoeken die sinds 1930 zijn uitgevoerd. Liv.52 en Cystone zijn voor €12,95 per verpakking te koop bij drogist, apotheek, gezondheidswinkel (G&W) en De Tuinen. Meer info: www.himalayaproducten.nl

Vergroting van de prostaat kan, voor mannen vanaf een bepaalde leeftijd, voor allendaagse problemen zorgen. Voor het behoud van een goed functionerende prostaat kan Wapiti Prostaat Forte een welkome bijdrage leveren. Deze hooggeconcentreerde formule is speciaal voor de prostaat ontwikkeld en is aan te bevelen voor iedere man boven de 40 jaar. Wapiti Prostaat Forte is samengesteld uit belangrijke voedingsstoffen welke zijn gecombineerd met het extract van de dwergpalmbes Sabal serrulata. Verkrijgbaar bij: drogist, apotheker, reform- en of gezondheidswinkel. Voor meer informatie: Emonta B.V. Tel. 0512 518085/www.wapitinatuur.nl

Haaruitval? Dun haar?

Geef je haar een boost met HairGro®! Voor vrouwen en mannen met haaruitval, dunner haar en beginnende kaalheid is er nu een echte oplossing: HairGro®. Met de HairGro producten geef je je haarwortels een boost, waardoor je haar beter gaat groeien, minder uitvalt en er snel weer nieuwe haargroei komt.

Lekker slapen met melatonine De dag verloopt een stuk plezieriger na een goede nachtrust. Helaas lukt dat niet altijd. Problemen met in slaap komen of met doorslapen kunnen veroorzaakt worden door een verminderde aanmaak van melatonine. Melatonine is een lichaamseigen stof die in de hersenen wordt aangemaakt en die zorgt voor het slaap- en waakritme. U kunt uw lichaam een handje helpen door de lichaamseigen melatonine aan te vullen met melatonine van Sleepzz, om zo uw natuurlijke slaap te stimuleren.

Sleepzz melatonine

Sleepzz heeft drie soorten pure melatonine die u makkelijk kunt innemen en doseren,zonder bijwerkingen. Melatonine Original: kleine smelttabletjes met 0,1 mg melatonine die snel oplossen en daardoor direct door het lichaam worden opgenomen.

Melatonine Time Release: de bekende kleine smelttabletjes van de Original met een Time Release functie, waardoor de melatonine gedurende de nacht geleidelijk aan het lichaam afgegeven wordt.

Tijdens de slaap herstelt het lichaam zich, zodat het er de volgende dag weer tegenaan kan. Als het lichaam zich tijdens de nachtrust niet voldoende hersteld heeft, kunt u vermoeid, prikkelbaar en humeurig wakker worden. Sleepzz Magnesium geeft energie bij vermoeidheid en zorgt dat u fit en uitgerust wakker wordt. Fijne nacht!

Hair Care Capsules is een inwendige natuurlijke kuur die haaruitval voorkomt, de haarwortels voedt en nieuwe haargroei stimuleert. Hair Booster Serum werkt uitwendig bij plaatselijk dunner haar en kale plekken. Het stimuleert krachtig nieuwe haargroei, voorkomt afbreuk en verbetert de verankering van de haarwortels. De Hair Healing Shampoo en Thickening Conditioner zorgen voor betere verankering van de haarwortels, dikker haar en nieuwe haargroei.

Sleepzz producten zijn verkrijgbaar bij drogist, apotheek en gezondheidswinkel. Meer informatie: 0900 2333666 (€0,15 p/min) of www.sleepzz.nl

Verkrijgbaar bij drogist, gezondheidswinkel (G&W) en De Tuinen. Meer info: www.hairgro.nl

Melatonine Forte: bij een verstoord slaap- en waakritme door bijvoorbeeld een jetlag of nachtdiensten is er een extra hoge dosering melatonine (1,5 mg).

Nieuw van Sleepzz! Sleepzz Magnesium

Snel weer soepel bewegen? AtroFlex® helpt

Bent u wat stijver en zijn uw gewrichten minder soepel? De oorzaak hiervan is dat het kraakbeen tussen uw gewrichten minder wordt en uitdroogt. AtroFlex® met o.a. Glucosamine én Hyaluronzuur smeert de gewrichten, ondersteunt het kraakbeen en zorgt dat u soepeler kunt bewegen. AtroFlex bevat als enige Hyaluronzuur, dat van nature voorkomt in ons bindweefsel en vocht vasthoudt. Het zorgt ervoor dat de gewrichtsvloeistof smeuïger wordt en dat het kraakbeen zijn schokdempende werking kan vervullen.

Ook zitten er in AtroFlex speciale opbouwstoffen (o.a. Glucosamine, Chondroïtine en MSM) voor uw kraakbeen, waardoor dit veerkrachtiger wordt. Het is bewezen werkzaam en wetenschappelijk ontwikkeld volgens inzichten

van de European Food and Safety Authority (EFSA). Er zijn tabletten en een makkelijk opneembare siroop. AtroFlex helpt snel en is verkrijgbaar bij drogist (o.a. Etos, DA en DIO) en gezondheidswinkel (De Tuinen, G&W) en via www.liberty.nl

Opvliegers? Stemmingswisselingen?

Promensil helpt u door de overgang Promensil is een uniek natuurlijk voedingssupplement en helpt bij overgangsverschijnselen; het bevat isoflavonen (plantaardige hormonen) uit rode klaver (40 of 80 mg). 1 tablet per dag is genoeg om opvliegers, stemmingswisselingen en overmatige transpiratie te verminderen. Miljoenen vrouwen over de hele wereld gebruiken het met veel succes. Ook verkrijgbaar in Extra Sterk (80 mg i.p.v. 40 mg), helpt ook bij neerslachtige en zwaarmoedige gevoelens door de overgang. Het bevat tweemaal de hoeveelheid

isoflavonen als de normale Promensil. Promensil wordt geadviseerd door artsen en is een natuurlijk alternatief voor receptgeneesmiddelen.

Meer informatie: www.atroflex.nl

AtroFlex Siroop of Tabletten, goed voor: ➜ Gewrichten ➜ Botten ➜ Kraakbeen ➜ Spieren

WERELDWIJD MEEST VERKOCHT

Verkrijgbaar bij drogist, apotheek, gezondheidswinkel (G&W) en De Tuinen of via www.liberty.nl


AWB.550.13

17 april 2013

23 SCHERPE AANBIEDINGEN WAAR U BLIJ VAN WORDT!

De zonn ige pr GROTE PARTIJ INLOOPDOUCHES EN SPATWANDEN

vanaf

90.-

RUIM 50 BADEN EN WHIRLPOOLS UIT VOORRAAD! GEMIDDELD

! i n a s r e V ijsjes van 50%KORTING

Versani wandcloset super combinatie

Waterbesparend en geruisloos inbouwframe. Zelfdragend tot 400 kg. Design bedieningspaneel met grote en kleine spoeling. Wandcloset van A-merk voorzien van bijpassende toiletzitting.

SUPERSTUNT!

589.00

199.00

Softclose toiletzitting 25.(meerprijs)

Elektrische plint verwarming Sirocco

Een kleine en handige warmtebron op onzichtbare plekken in uw huis. Eenvoudig te monteren in de keuken, badkamer, toilet, serre of onder de trap.

Wastafelmengkraan

Waterbesparend door eco stand. Model Skanmix. visch Scandina n! ig s e d

259.00 Met zomerstand voor koele lucht!

319.00

99.00

Solide 80 cm nisdeur

Model Intense. Wit profiel. Zowel links als rechts te plaatsen. Helder glas met blokmotief.

289.00

98.00

LET OP! Het betreft alleen de deur niet de zijwand.

59.00

Nieuwe prachtige collectie houten badmeubels!

Wit keramiek. 35 x 35 cm.

119.00

29.00

PRIJS! VOOR EEN VERRASSEND ZONNIGE Mooi en praktisch spiegelkastje

Model Relax. Kleur zwart/wenge. 30 x 58 cm (bxh).

20.00

NEEM MEE! OP=OP! Scharnierende badwand

198.00

Model Nouveau. 40 x 22 x 10 cm (bxdxh). Kraangat links.

Elektrische boiler 30 liter Eenhendel keukenmengkraan

Muur montage. 2000 Watt.

Met hoge uitloop. Zware kwaliteit.

Op=Op!

329.00

59.00

99.

Goe d te scho on ! n e ho u d

Handdoek radiator Kleur wit. 90 x 45 cm.

989.

198.00

00

Mooie strakke inloopdouche

Inbouwframe Geberit model Up 320. Design bedieningspaneel met blokjeshouder (geen blokjes meer aan de toiletrand, maar in het frame). Ideal Standard wandcloset model Connect met bijpassende Softclose toiletzitting.

99.00

00

398.00

100 x 200 cm met antikalk behandeling.

679.00

819.00

489.

279.00

00

Handdoek radiator

Super strak design whirlpool

Type O.novo. 170 x 70 cm. Kleur wit. Met 2 krachtige fluisterstille motoren die voor een weldadige ontspanning zorgen in deze hectische tijden. 6 zij-jets 2 voeten-\rugjets, 12 bodemjets en bad water verwarming!

Chroom. 188 x 60 cm. 825 Watt.

PUUR GENIETEN!

5 JAAR GARANTIE

SUPER ZONNIG PRIJSJES!

4000 m2

Zijperstraat 34 • 1823 CX Alkmaar

Kijk voor meer informatie op WWW.VERSANI.NL

Douchecabine kwartrond

Helder veiligheidsglas. Wit profiel. 90 x 90 cm. 180 cm hoog.

Hardstenen fonteintje

Wandcloset combinatie De Luxe!

Model Connect. 75 cm breed.

99.

ma. t/m vr. 09:30 - 18:00 uur • za. 09:00 - 17:00 uur do. koopavond tot 21:00 uur

89.00

59.00

00

OPENINGSTIJDEN:

484.00

39.00

119.00

290.00

T 072 528 08 92 • E info@versani.nl

319.00

379.00

319.00

MET GRATIS ZIT TING!

Mega Store

Mooi hoekbad

Serie Sevamix. 140 x 140 cm.

Op=Op!

98.00

307.00

269.00

Deze wastafel is bijna gratis! Serie 380. 80 x 50 cm.

219.00

Nergens goedkoper verkrijgbaar!

Duoblok diepspoel wandcloset

Gepolijst. Ø 40 cm. Kleur zwart.

UIT EIGEN FABRIEK!

Serie 450. Inbouw model. Uitloop 110 mm. Keramische afdichting.

Model Astor. In wit porselein. Inclusief zitting. Verticale afvoer. Geglazuurde spoelrand. Twee bevestigingsgaten.

Natuurstenen waskom

Natuurlijke warme uitstraling. Houten meubels zijn tijdloos en blijven altijd mooi!

Mooie wandfonteinkraan

119.00

Een hoekfontein voor zeer zonnig prijsje!

Super strak badmeubel

279.00

90 cm breed. Hoogglans wit. Twee grote opberglades. Keramisch blad incl. spiegel.

59.

00

495.00

2690.00

189.

00

1590.00

Vraag naar de actievoorwaarden, druk- en zetfouten voorbehouden. Let op! Het betreft showmodellen en één of enkele stuks.

BADK AMERS • KEUKENS • TEGELS • VER WARMING • SAUNA & HOT TUBS • KR ANEN & ACCESSOIRES


17 april 2013

AWB.550.14

Woensdag

ALLEEN GELDIG OP:

Donderdag

Vrijdag

Zaterdag

APRIL

APRIL

9.00-21.00 UUR

9.00-17.00 UUR

17 18 19 20 APRIL

APRIL

KOOPAVOND

KOOPAVOND

9.00-17.30 UUR

9.00-21.00 UUR

KOOPAVOND

2 EXTRA KOOPAVONDEN OP DONDERDAG EN VRIJDAG TOT 21.00 UUR!

TOPMERK

BUITENKEUKEN

ONGELOOFLIJK

WINKEL WAARDE

399,-

GRATIS BBQ-BUITENKEUKEN

3+2 zits Alassio

Woonlandschap Alexia

Royaal bankstel met een uitstekend zitcomfort in Categorie 1 leder. Leverbaar in diverse kleuren.

Leverbaar in diverse kleuren en kleurcombinaties. De opstelling kan ook vice-versa. In Supreme.

NU799,Normaal 1.399,-

GRATIS BBQ-BUITENKEUKEN

NU999,Normaal 1.849,-

3+2 zits Duke

Strak, kubistisch bankstel met een fantastisch zitcomfort. Aanbieding is in Supreme inclusief 2 sierkussens. Leverbaar in diverse bekledingen en kleuren.

GRATIS BBQ-BUITENKEUKEN

2,5-Hoek-2,5 zits Vegas

Elegante, trendy hoekbank in Supreme met mooie details zoals een doorlopend front en een koordstiksel. Leverbaar in een groot aantal bekledingen, kleuren en opstellingen.

NU899,-

GRATIS BBQ-BUITENKEUKEN

NU599,Normaal 1.099,-

Normaal 1.999,-

Compleet interieur JUPITER

IN KLEUR DUSKY

Alles is ook los leverbaar en in verschillende maten!

TV/Audio/HIFIDressoir Eetkamertafel 4 Eetkamerstoelen Salontafel

COMPLEET INTERIEUR DUBLIN

GRATIS BBQ-BUITENKEUKEN WIT EIKEN

100% MASSIEF EIKEN DELEN

+

NU1.999,-

GRATIS BBQ-BUITENKEUKEN

3+2 ZITS BANKSTEL

NU2.999,Normaal 4.299,-

www.woonsquare.nl

FILIAAL BIJ U IN DE BUURT: ALMERE-STAD Videostraat 21, 1322 AA, Bedrijventerrein Gooise Kant, snelweg A6, Afslag Almere-Stad/west ALKMAAR Koedijkerstraat 24, 1823 CR, Winkel- en bedrijvencentrum Overstad OPENINGSTIJDEN: Maandag t/m woensdag Donderdag en Vrijdag Zaterdag Zondag

LET OP! 2 EXTRA KOOPAVONDEN TOT 21.00 UUR: :9.00-17.30 uur. :9.00-21.00 uur. :9.00-17.00 uur. :ALTIJD GESLOTEN

TV/Audio/HIFIDressoir Eetkamertafel 4 Eetkamerstoelen Salontafel

+

3+2 ZITS BANKSTEL

Normaal 3.099,-

Alles is ook los leverbaar en in verschillende maten en diverse kleuren!

P GRATIS PARKEREN VOOR DE DEUR BIJ ALLE VESTIGINGEN ! ONZE FILIALEN HEBBEN EEN KINDERSPEELHOEK

Da’s thuiskomen!

GRATIS BBQ-BUITENKEUKEN


AWB.550.15

17 april 2013

Nieuwe trainer FCM/Dichtbij.nl

Eerste publieke laadpunt op Zandhorst

HEERHUGOWAARD - FCM/Dichtbij.nl heeft voor komend seizoen Anand Jagdewsing als hoofdtrainer aangesteld. De Hoornse oefenmeester en FCM/Dichtbij.nl zijn een contract voor één seizoen overeengekomen, maar hebben de intentie uitgesproken om voor langere tijd samen te werken. Kenneth Goudmijn stopt na vier seizoenen als hoofdtrainer, maar blijft wel aan de club verbonden als technisch manager. Met de komst van de Jagdewsing wordt een succesvolle combinatie in ere hersteld. De Hoornse oefenmeester was vanaf 2002 tweeënhalf jaar lang actief bij de Heerhugowaarders. In deze periode werden ze samen landskampioen en wonnen ze de KNVBbeker en de SuperCup. Het betekent de terugkeer van de 49-jarige Jagdewsing in het

HEERHUGOWAARD - Op bedrijventerrein Zandhorst is vorige week het eerste publieke laadpunt geopend door burgemeester Ter Heegde. Een illusionist toverde de laad kabel uit een kubus, waarna de burgemeester de laadkabel op het laadpunt heeft aangesloten. De laadpaal is er gekomen doordat Helder Vastgoed Schilderwerken een elektrische Renault Kangoo heeft gekocht bij Renault Stokman uit Alkmaar. Bij deze aankoop is gebruik gemaakt van het aanbod van de stichting Elaad om een gratis laadpaal te plaatsen in de openbare ruimte. Directeur Peter Wiering: ‘Duurzaam ondernemen heeft prioriteit voor Helder Vastgoed, de elektrische Kangoo wordt gebruikt op onze vestiging aan de Joulesstraat te Heerhugowaard. De Kangoo is een volledige elektrische bedrijfsauto met voldoende laadruimte. De actieradius is voldoende om onze klanten in

de regio goed te bedienen.’ De gemeente wil de ontwikkeling van elektrisch rijden faciliteren en heeft meegewerkt aan de realisatie van het laadpunt. Samen met Helder Vastgoed Schilderwerken, gemeente Heerhugowaard en de stichting E-laad is een passende locatie gekozen. Het laadpunt is gerealiseerd op de Snellius straat, het is het eerste openbare laad punt op industrie terrein de Zandhorst. Deze laadpaal is de twaalfde publieke laad paal in de openbare ruimte van de gemeente Heerhugowaard. Op de meeste palen zijn twee laadpunten beschikbaar , hiermee beschikt de gemeente nu over 21 laadpunten.

Werkzaamheden aan ring Alkmaar-West (N9) REGIO - Rijkswaterstaat voert in april en mei onderhoudswerkzaamheden uit aan de Ring Alkmaar-West (N9) tussen het Kooimeerplein en de Helderseweg. Gedurende drie weekenden krijgt het verkeer te maken met afsluitingen en omleidingen. Op delen van de Ring Alkmaar-West/N9 is het asfalt aan vervanging toe. Tijdens de werkzaamheden verwijdert Rijkswaterstaat het oude asfalt en brengt vervolgens nieuw asfalt aan. Ook de viaducten en tunnels worden aangepakt.

Planning De Ring Alkmaar-West (N9) is drie weekenden steeds voor een deel in beide richtingen afgesloten. Doorgaand verkeer in beide richtingen wordt omgeleid over de N9 ring Alkmaar-Oost (N242), de N508 en de N245. De extra reistijd bedraagt minder dan tien minuten. Het eerste weekend, van vrijdag 26 april 20.00 uur tot maandag 29 april 06.00 uur is de N9 tussen de Kennemerstraatweg en de Helderseweg afgesloten. De N9 tussen het Kooimeerplein en de Kennemerstraatweg is open, evenals de kruispunten N9/Kennemerstraatweg en N9/Aert de Gelderlaan. Het tweede weekend, van vrijdag 3 mei 20.00 uur tot maandag 6 mei 06.00 uur, is de N9 tussen het Kooimeerplein en de Huiswaarderweg afgesloten. Van vrijdag 3 mei 20.00

zaalvoetbal na een jaar afwezigheid. De laatste club die Jagdewsing trainde was TPP uit Rotterdam. Eerder was hij coach bij ’t Hoornsche Veerhuys, Ter Beek en Avanti. Ook in het veldvoetbal is Jagdewsing actief. Hij is momenteel hoofdtrainer bij Always Forward en in het nieuwe seizoen gaat hij bij tweedeklasser Monnickendam aan de slag.

(Foto: Theo Annes)

28 APRIL

4000m

2

30 AUTOMERKEN

BESTE DEALS

NIEUWSTE MODELLEN DAT IS

uur tot zaterdag 4 mei 06.00 uur is de N9 ook afgesloten vanaf de Helderseweg richting de Huiswaarderweg. De weg is wel open in de richting Helderseweg en de kruispunten N9/Terborchlaan en N9/Bergerweg blijven open Het derde weekend, van vrijdag 10 mei 20.00 uur tot maandag 13 mei 06.00 uur, is de N9 tussen de Kennemerstraatweg en de Bergerweg afgesloten. De delen tussen het Kooimeerplein en de Kennemerstraatweg en tussen de Bergerweg en de Huiswaarderweg blijven open. Ook zijn alle kruispunten open

Busverkeer Rijkswaterstaat voert werkzaamheden uit op kruispunten die ook door aantal lijnbussen wordt gebruikt. Dit zijn de kruisingen N9/Kennemerstraatweg en N9/Bergerweg. Als deze kruisingen afgesloten zijn, rijden de lijnbussen een andere route. Meer ifo op www.connexxion.nl De onderhoudswerkzaamheden zijn weersafhankelijk. Bij slecht weer worden de werkzaamheden uitgesteld. Meer info op www.vananaarbeter.nl/onderhoudN9

DE HEILIGE KOEMARKT De Koemarkt, het horeca hart van Purme-

genoemd mag worden. Laat u informeren,

rend, is op 28 april 2013 gastheer en locatie

voel, neem plaats en mijmer. De Heilige

van de allereerste De heilige Koemarkt.

Koemarkt is uiteraard geheel kosteloos

Een nu al legendarisch evenement waarbij

te bezoeken en valt niet geheel toevallig

de Waterlandse BOVAG autobedrijven hun

samen met de reguliere Koopzondag.

nieuwste modellen meenemen en presente-

Meer informatie en programma:

ren op wat het gezelligste stukje Purmerend

deheligekoemarkt.nl

De merken:

assu, in tretas

Organisatie:

DMG demediagroep.nl

En:

Mode Moment purmerend


17 april 2013

AWB.550.16

Akkoord voor evenementen in binnenstad op Koninginnedag

Uitvaartverzorging Duin Dag en nacht bereikbaar

072-5115238

Gratis tuinvogelpakket

sms VOGEL naar 4333

Vraag het gratis tuinvogelpakket van Vogelbescherming Nederland aan.

Kapsalon Willy Hornwaard 178 1824SK Alkmaar

Volgens afspraak Tel.: 06-38789154

Open Dag Yarden Crematorium Schagerkogge

tiviteiten met bands en dj's op de buitenpodia op het Waagplein, Platte Stenenbrug, Hofplein, Paardenmarkt en op het RitsevoortLindegracht. In HAL25 is de kroning live te volgen op TV. De kinderkermis is dit jaar weer op het Kerkplein: maandag 29 april van 14.00 tot 22.00 uur en dinsdag 30 april van 09.00 tot 17.00 uur.

Met het besluit van het college hebben de organisatoren van de betreffende evenementen een garantstelling voor de organisatiekosten van hun evenementen. Zij zijn blij met deze handreiking van het college. Samen met de gemeente gaan zij verder met de organisatie van de optredens op verschillende locaties voor jong en oud. Burgemeester Piet Bruinooge: "Als vanouds gaan we met elkaar één groot Oranjefeest van Koninginnedag maken. We doen allemaal extra moeite op deze laatste Koninginnedag waarop kroonprins Willem-Alexan-

SLAM!FM

der wordt ingehuldigd. Voor jong en oud is er van 's ochtends vroeg tot 's avonds laat weer een gevarieerd programma.''

Feesten Veel festiviteiten starten al op maandag 29 april. Vanaf 18.00 uur gaat de vrijmarkt van start. Op deze avond, Koninginnenacht, zijn er al diverse optredens met bands en dj's op de buitenpodia op het Waagplein, Platte Stenenbrug, Hofplein, Paardenmarkt, op het RitsevoortLindegracht en in HAL25 (Pettemerstraat 15). Ook op Koninginnedag staat de binnenstad bol van de ac-

Naast de vele evenementen in de binnenstad komt dit jaar het SLAM!Koninginnedag-event in Alkmaar op 30 april. Op verzoek van de gemeente Amsterdam wordt dit evenement georganiseerd op het P8-parkeerterrein van het AFAS Stadion. Vanaf 12.00 uur treden diverse bekende dj's op. Houd voor de line up de site www.slamfm.nl/koninginnedag in de gaten. Kaarten zijn uitverkocht Alle informatie over de feesten, de vrijmarkt, alle spelregels en parkeren en vervoer is te vinden op www.alkmaar.nl/koninginnedag.

Voorstel College van B&W Alkmaar

Krijg 21 april een antwoord op al uw vragen! Kom zondag 21 april tussen 11.00 en 16.00 uur naar crematorium Schagerkogge om antwoord te krijgen op al uw vragen rond de uitvaart. Door een rondleiding kunt u ook even achter de schermen kijken en u laten voorlichten. Leerlingen van het Clusius College afdeling Bloem & Design maken gedurende de dag rouwbloemwerk, dat u kunt bewonderen. Ook is er een presentatie van ritueelbegeleidsters. O ja..... en als u vragen heeft omtrent uw verzekering, neem dan uw polis mee en laat u ter plekke informeren door een adviseur. De koffie staat voor u klaar! Aanmelden vooraf is niet nodig. Yarden Crematorium Schagerkogge Haringhuizerweg 3, Schagen Zondag 21 april 2013 Van 11.00 uur tot 16.00 uur

www.yarden.nl

ALKMAAR - De evenementen op Koninginnedag in de binnenstad gaan door. Het college heeft overeenstemming bereikt met de horecaondernemers die evenementen organiseren in de binnenstad over een tegemoetkoming bij mogelijk tegenvallende omzetten. De ondernemers hebben hierop aangedrongen omdat zij bang zijn dat de bezoekersstroom naar de binnenstad tegenvalt vanwege het SLAM!Koninginnedag-event. Dit dance-event van SLAM!FM bij het AFAS Stadion wordt georganiseerd voor maximaal 20.000 personen, in de leeftijdscategorie van 15 tot 22 jaar.

Iedere uitvaart uniek

Elke zondag koopzondag ALKMAAR - Ondernemers mogen in Alkmaar zelf bepalen hoeveel koopzondagen zij de deuren openen. Tenminste, dat stelt het college van B & W voor. Met deze keuzevrijheid kunnen de ondernemers de concurrentie vanuit andere steden beter het hoofd bieden. De gemeenteraad beslist binnenkort over dit voorstel. De wekelijkse koopzondag is al in meer dan 80 gemeenten in Nederland ingevoerd, wat betekent dat vele consumenten al winkelen in omliggende steden. De roep om meer koopzondagen vanuit Alkmaarse winkeliers wordt dan

BMG Hotel Restaurant Jules B.V.

Zoekt ter uitbreiding van haar team een;

ZELFSTANDIG WERKENDE KOK

ook krachtiger. Wethouder Economische Zaken Victor Kloos (OPA) zegt in een reactie hierop: "Als winkelstad wil Alkmaar voorop blijven lopen en vroegtijdig anticiperen op consumentengedrag en zo nieuwe bezoekers en bestedingen aan zich binden. Koopzondagen, flexibiliteit in winkeltijden, kortom vermindering van regels is hierbij een belangrijk middel. Doordat alle steden, ook in de directe omgeving, straks hun winkels op zondagen mogen openen, worden de koopzondagen onderdeel van de regionale concurrentieslag. Alkmaar kan daarbij als dé winkelstad boven het Noordzeekanaal niet achter lopen."

Niet belemmeren

Interesse? www.ontdekjules.nl onder vacatures

Het college wil de Alkmaarse ondernemers die kansen zien in ondernemen op zondag of

die op die dag omzet letterlijk zien weglopen naar andere gemeenten daarin niet langer belemmeren. Voor ondernemers in de detailhandel is het een lastige tijd. Nu ook koopzondagen onderdeel worden van de slag om winkelsteden laat de gemeente ondernemers de keuzevrijheid rond winkelsluitingstijden op zondag. Op 16 mei beslist de gemeenteraad over het voorstel. De Tweede Kamer stemde 30 oktober 2012 in met het initiatiefwetsvoorstel Winkeltijdenwet. Met dit voorstel is de toerismebepaling uit de wet geschrapt. Dit biedt gemeenten de vrijheid over het wel of niet toestaan van koopzondagen. De wet wordt naar verwachting per 1 juli 2013 van kracht. Dit betekent dat alle gemeenten in de regio alle zondagen hun winkels mogen openen. Wat vind jij? Moeten de winkels elke zondag open in Alkmaar? Laat je reactie achter op alkmaar.dichtbij.nl.

Kennismakingen in 'mensenbibliotheek' ALKMAAR - Stichting Multicultureel Alkmaar Jong & Oud (Majo) stelt belangstellenden op donderdag 18 april, samen met Bibliotheek Kennemerwaard, in de gelegenheid kennis te maken met mensen uit diverse landen.

Wij zijn op zoek naar BEZORGERS voor Het Alkmaars Weekblad Heiloo omgeving omgeving omgeving omgeving

De Sonneveld/Stuifbergen Heerenweg/Molenweg J.Ruslaan/Nyenburgerweg De Blomhof/Het Vierkant

Je bent minimaal 13 jaar Je bent beschikbaar op woensdag en/of het weekend De kranten worden bij je thuis afgeleverd Meld je aan via www.hsbezorging.nl of neem tijdens kantooruren contact op met Herling-Strijdhorst, De Oude Veiling 54, 1689 AC Zwaag.0229-745254 www.herling-strijdhorst.nl

• • • •

méér beenruimte, inchecken thuis mogelijk, verstelbare stoelen, deskundige medewerkers.

Bel snel

vol=vol

Bel: 0612745263

Tussen 16.00 en 19.45 uur kan men onder het genot van een hapje en een drankje, informeel een praatje maken met mensen die men anders niet gauw ontmoet. Wethouder Mirjam Hamberg opent de 'mensenbibliotheek' aan de Gasthuisstraat 2. Lamin Touray verzorgt de muzikale opening, met djembe's die traditionele Gambiaanse Mailin-

ke-nummers ten gehore brengen. Het doel van Stichting Majo is een interculturele samenleving helpen bouwen, waarin iedereen zich thuis voelt en waar mensen kennis kunnen nemen van elkaars cultuur, zodat een beter wederzijds begrip van levensvisie ontstaat. Meer info bij Mohamed Ezhar via 06-51165111.


AWB.550.17

17 april 2013

SPEURDERS Maak zelf uw Speurder via www.speurdersindekrant.nl Woninginrichting

Aangeboden

Spotgoedkope Smartphones! Nu al een iphone 4S 16-GB voor 349,99 Leverbaar zolang de voorraad strekt, als we het niet op voorraad hebben is het binnen 2-3 werkdagen bij u thuis! Alle toestellen in ons assortiment zijn splinternieuw in gesealde doos, origineel met Nederlandstalige menu, simlockvrij, zonder abonnement, met FACTUUR en met fabrieksgarantie van 2 jaar - Vandaag besteld, morgen thuisbezorgd!

Slaap-Comfortstudio

Boxsprings - Matrassen - Waterbedden Bodyscan MEETSYSTEEM: Uw matras op maat ! W.M. Dudokweg 4 t.o. Kwantum Heerhugowaard www slaap-comfort nl

Kunst en antiek Volgens VARA'S KASSA de Hoogste Bieder voor OUD GOUD Tel: 020 - 422 10 15 AMSTERDAM - Spiegelgracht 12 www.inkoop-goud-amsterdam.nl

Braderieën en markten

Huisontruimers.nl

Professionele huisontruiming volgens makelaarsnorm. inkoop inboedels 072-5155111

HUISONTRUIMING

o.a. bij overlijden. Altijd inkoop goederen mogelijk. Bezem schoon opgeleverd www.boedelzorg-steenhof.nl 06-49968025 of 072-5039760

HUISONTRUIMING

o.a. bij overlijden. Altijd inkoop goederen mogelijk. Bezem schoon opgeleverd www.boedelzorg-steenhof.nl 06-49968025 of 072-5039760 HOOGSTE PRIJS voor uw antiek, schilderijen, artdeco, kunst, kleingoed, oma's tijd inboedels, design 072-5155111 HOOGSTE PRIJS voor uw antiek, schilderijen, artdeco, kunst, kleingoed, oma's tijd inboedels, design 072-5155111 zat.dag 20 april rommelmarkt hofstaete.10 tot 13 uur. daalmeereiland 40.alkmaar. 0725624521.toegang gratis. ERIK vraagt te koop OUD IJZER en METALEN. Wordt opgehaald. Tel. 06-54367626 Vlooienmrkt zo. 21-4 10-16 uur in Sporthal te Wormer, Spatterstraat 21 075-6427333

ERIK vraagt te koop OUD IJZER en METALEN. Wordt opgehaald. Tel. 06-54367626

Personenauto’s t.k. gevraagd Min.€ 250,- voor u auto, jeep, bus, caravan of camper! contante betaling plus RDW vrijwaring ! Eigen ophaaldienst 072-5348640 of 06-26176895 Autobedrijf De Blijheid, De Overtoom 26 1703 RE Heerhugowaard Ed geeft min. € 100,- BPM. Voor u loop- sloop- of schadeauto 06-25552628. Directe RDW vrijwaring en eigen ophaaldienst. Ed geeft min. € 100,- BPM. Voor u loop- sloop- of schadeauto 06-25552628. Directe RDW vrijwaring en eigen ophaaldienst. GRATIS halen wij uw oude caravan, vouwwagen, motor (fiets), brommer of scooter op: 06-25552628.

Onderhoud en reparaties Nieuwe badkamer of toilet nodig? Betaalbaar en perfecte montage/levering van sanitair.Alles in één hand! Elders offerte aangevraagd,wij zijn 10 % goedkoper. Tevens loodgiet/elektra en tegelzetwerk. Bij aanschaf complete badkamer/toilet in jan/feb 0 % BTW Bel 0226-452826 of 06-51245977 ook na 18.00 voor afspraak en wij komen langs.www.koelemeijerbadkamers.nl AAHREPARATIE.NL Wasmachine tot espresso. Geen voorrijkosten! Snel-vakkundiggarantie. Vooraf prijsopgave. 0224-722105 AAHREPARATIE.NL Wasmachine tot espresso. Geen voorrijkosten! Snel-vakkundiggarantie. Vooraf prijsopgave. 0224-722105 gepens.schilder geeft u huis binnen en buiten weer een nieuwe en frisse uitstraling voor red tar 06 12552444

Beste SCHILDER & STUCADOOR voor binnen/buiten NU 50% KORTING 06-33743601 Zr. erv. betr. Vakman v. ondh. onr. goed, schilder, timmer, sanitair etc. Schoorl 0650404366 Tegen red, tarief Bouwbedrijf M.J. Appelman voor al uw nieuwbouw, aanbouw, verbouw en renovatie. Gratis offerte. Tel.nr. 0725745495 / 06-53475211.

Opleidingen/(club)lessen

Nederlandse Kappersakademie

Nú inschrijven voor dag- of avondopleiding in AMSTERDAM. Erkende opleidingen. Studiefinanciering mogelijk. Kijk voor meer informatie op www.kappersakademie.nl of bel 020-6263430 (kies 1)

Personenauto’s t.k. gevraagd AUTORECYCLING DE NOLLEN biedt de hoogste prijs voor uw loop- sloop- of schadeauto. Tevens verkoop van gebruikte onderdelen. Eigen ophaaldienst. Overtoom, Heerhugowaard Tel. 072-5714267 of 06-22202422. AUTORECYCLING DE NOLLEN biedt de hoogste prijs voor uw loop- sloop- of schadeauto. Tevens verkoop van gebruikte onderdelen. Eigen ophaaldienst. Overtoom, Heerhugowaard Tel. 072-5714267 of 06-22202422.

Erotiek

Erotiek

Ik (18) verlegen, zoek 1e keer komende weken alleen thuis.. ___ sms: Ankie naar 9060 __ Jonge moeder 30j in geldnood uurtje wippen bij mij thuis: €10 ___ sms: Carla naar 9060 ___ Eef 29 jr. single cup E geeft in 1 sms d'r thuisadres voor sex. sms: Eef naar 6336_ (1.5/sms Goed uitz. zakenvrouw betaalt 50 euro p.u. voor discrete wip.

****LIKA ESCORT**** 24u 06-30078890 vergun. CG 11-00301 EXTREEM !!! Bij De Beesten Af ... !! (0,55pm) 0906=1810 ****LIKA ESCORT**** 24u 06-30078890 vergun. CG 11-00301 15 cpm HOMO SEX DATE! Direct Sex 0906-0706

Nieuw! www.gaylokaal.nl

zie onze website ARTIS zegels. Wie heeft voor ons gezinnetje nog en paar zegels? 023-5346893 Kleine grenen koop,mooi!Euro 37447076

eethoek te 90,= 06-

Te koop een mooie grenen eethoek.Euro 90,=0637447076 Voortent STARCAMP contempo300x300 railhoogte 235-255 cmtel 06283395 €65.

Divers personeel gevraagd

Gezocht Muziekleraar/es

Wij zijn op zoek naar een enthousiast persoon die het leuk vindt een uur p/w bij ons aan huis (Noordlaan/Bergen NH) muziekles te geven aan 2 van onze kinderen (4 & 6 jaar) we denken aan blokfluit- en pianoles. Serieus maar ook een leuk uur om plezier te hebben in het maken van muziek. Reiskosten worden vergoed. Lijkt u het leuk neem dan conLeuk THUISWERK, tot €2500! Inpakken snoep, stickeren. Bel: 0909-203.2222 (80cpm)

Tuin (onderhoud) Allround straatmaker nodig? Bel 06-10615713 of kijk op straatmakeropwebshow.nl Bespaar veel geld en help zelf mee! twente,3 pers.luxe vakantie won.met grote tuin in bosr. omg.Prachtig fiets/wandel gebied.€250 pw.incl.linnen pakket schoonmaak,fietsen bel voor info 0523241816

Aangeboden Te koop: droog haardhout, eiken, beuken, berken en essen. Gezaagd en gekloofd per kub of 20 netjes, €65 incl. bezorging. Tel. 0229-262015

Zaken en transacties Ter overname,wegens ontbreken opvolgereen Speciaalzaak in Hoofdmode in aller breedste zin,gevestigd in huurpand in een Prachtstad in NoordHolland.INTERESSE?? Bel sávonds na 18.00 uur t lf 072 5321215 t.k. wegens gezondheid,

voorraad esoteriewinkel Bergen inl.06-83358904

Laan accountancy Groet het verzorgen van uw belastingaangifte 2012 tel 072-5095870

Huisontruiming opkoper 0653179402

Verzamelen en hobby

Computer apparatuur en programmatuur

Mr. Faty, dir. result., betal. na result., helpt m. al uw probl., liefde, geluk, examen, be scherm., zak. succ. 100% gar. 020-8462680 06-45934949

AVC COMPUTERS Kanaaldijk 97 KOEDIJK Levering nieuwe PC's+reparatie 0727504000 Ook hulp op afstand

Caravans Talsma Caravans en Onderhoud vraagt te koop . TOURCARAVANS v.a. '88 tot 2011 Tel 06-12518855 na 15:30 uur

Verhuizingen binnen/buitenland Iets Betaalbaar,Vervoeren of Verhuizen? Bel 0614380625 www.vrachttaxialkmaar.nl

Verz., hypotheken, geldzaken

Prettywomen.nl

De nummer 1 in Escortservice Dames v.a. 18 jr. beschikbaar en tevens gevraagd. 072-7113671 (ASD10-5961)

GELD NODIG ?!!* BKR notering geen probleem. www.blijgeld.nl 06-57558991 *let op: geld lenen kost geld

Rijpe Els Leert Je Graag Hoe Je d'r Lekker Kan Klaarmaken Luister maar !! (0,55pm) 0906-0903 Nieuw! 0906-1550 Bellen, Kiezen en Komen met Spannende Vrouwen 0,55 pm

Direct resultaat! Maak & plaats uw Speurder via:

20 cpm OUDERE VROUWEN Geven Telnr voor gratis sex.

www.speurdersindekrant.nl

Bel 0906-0102

In meer dan 120 DA-winkels in Nederland!

+ Een kwaliteitsbril voor een scherpe prijs. + Er komt aan de kassa niets bij! + Altijd een vaste lage prijs. + Dat is Eyelove®!

Complete bril op iedere sterkte inclusief gratis oogmeting! NIEUWE COLLECTIE NU IN DE WINKEL!

uit uze Ke ! ren ntu mo

175

Eyelove® bril op sterkt e

(voor veraf óf dichtb ij) + Incl. montuur naa r keuze + Incl. beide glazen op iedere sterkte (ook met iedere cilinde r mogelijk) + Incl. niet goed = gel d terug garantie + Gratis ontspiegeling + Gratis kraswerende laag + Gratis extra dun ges lepen + Gratis luxe brillen koker + Gratis oogmeting

Eyelove® multifocale bril

+ Incl. montuur naa r keuze + Incl. beide glazen op iedere sterkte (ook met iedere cilinde r mogelijk) + Incl. niet goed = gel d terug garantie + Gratis onzichtbaar leesgedeelte + Gratis ontspiegeling + Gratis kraswerende laag + Gratis extra dun geslepen + Gratis luxe brillen koker + Gratis oogmeting

¤ 39,-

Met deze coupon:

¤ 99,-

Deze kortingsactie loopt t/m 27 april 2013 en uitsluitend bij inlev ering van deze coup on.

KORTINGSCODE: 521 04

Zo eenv eenvoudig oudig bestelt u uw nieuw nieuwe e bril bi bijj Ey Eyelove®: elove® 1

Kies uw montuur

2

Laat uw ogen of bril opmeten

4

3

14 dagen later

Ligt uw nieuwe bril voor u klaar!

Iedere bril is ook als zonnebril op sterkte verkrijgbaar voor dezelfde prijs

DA John & Ans, Dorpsstraat 579, Noord-Scharwoude, tel. 0226-312575 DA Drogisterij & Luxe Parfumerie Veul, Laat 193, Alkmaar, Tel. 072-512 0939

Speurders opgeven? Ga naar

www.speurdersindekrant.nl


17 april 2013

AWB.550.18

Kanaalkade 24 1811 LP Alkmaar T 072-5117542 alkmaar@goudwisselkantoor.nl www.goudwisselkantoor.nl Openingstijden: Dinsdag t/m zaterdag van 9.30 - 17.00 uur

Verzilver uw goud! De goudprijs en zilverprijs waren nog nooit zo hoog. En dus kan het interessant zijn juist nu uw gouden sieraden, munten en zilver te verkopen. Maar dan wel aan een vertrouwd adres: het Goudwisselkantoor.

Leeuwarden

Groningen

Goudwisselkantoor is eigendom van familie de Ruiter, al ruim 25 jaar een begrip in de wereld van de

Emmen

goudhandel. Vanzelfsprekend is Goudwisselkantoor lid van de diverse vakverenigingen. Goudwisselkantoor

Alkmaar Zwolle

is geen winkel, maar koopt uitsluitend goud, zilver en munten in. Door onze jarenlange ervaring weten we

Haarlem

waar het om gaat in de goudwereld. U krijgt dus een reële taxatie en een goede prijs. Zonder een afspraak te maken kunt u dus met uw sieraden, horloges, baren, munten, zilver bestek, zilveren schalen en verzamelingen langskomen. Wacht niet langer, profiteer van de huidige hoge goudprijs en kom bij ons langs voor een vrijblijvende taxatie.

Katwijk

Goudwisselkantoor d, zilver en munten • 25 jaar ervaring in gou blijvende taxatie • een deskundige en vrij k indien gewenst per ban • contante betaling of r de taxatie • discrete ruimte voo en van goud en zilver egg • advies in het bel

Amersfoort Apeldoorn

Den Haag

Enschede

Utrecht Rotterdam Nijmegen

Klaaswaal

Goes

Breda

Den Bosch Eindhoven

Heerlen

Wim van der Werff BV verbouwd en gemoderniseerd ALKMAAR – Stoffeerdersbedrijf Wim van der Werff BV heeft de deuren van het pand aan het Ritsevoort weer geopend na een grondige verbouwing.

De verbouwde winkel is heel mooi geworden. Weliswaar iets kleiner, maar door het plaatsen van een licht koepel zijn de kleuren van producten prima te bekijken in het daglicht. De verbouwing is gelijk een mooie gelegenheid om de winkel te moderniseren. Zo kan de zaak de komende jaren weer vooruit. Wim van der Werff zit al 33 jaar aan het Ritsevoort, maar het pand moest nodig verbouwd worden. Gelukkig kon tijdelijk een pand gehuurd worden in

hetzelfde straat je, zodat de klanten Van der Werff nog konden vinden en de verkoop gewoon door kon gaan. Het team bestaat uit vijf ervaren medewerkers : Ruud, Roger, Wanda , Mike en Kevin Zij geven persoonlijk advies op maat en, omdat met eigen stoffeerders wordt gewerkt, kunnen de producten vakkundig worden geïnstalleerd. Ook de service laat niets te wensen over. De medewerkers komen gratis thuis adviseren, opmeten en installeren van de diverse producten.

Men kan bij Wim van der Werff terecht voor alle soorten vloerbedekking : tapijt, vinyl, marmoleum, pvc stroken, laminaat, lamelparket, parket, kurk etc. Er worden producten verkocht van Interfloor,

HEROPENING! Kom binnen in onze geheel vernieuwde winkel en laat u inspireren! Wij geven u graag advies op maat.

Dersimo, Parade, Desso, Nouwens en Bogaers, BeWe, Lethem Vergeer, Louis de Poortere, Ambiant, Tretfort en Bonaparte tapijt. Ook Meister, Balterio,Quick Step Wicanders vloeren (kurk) zijn verkrijgbaar en wie goede kwaliteit voor een scherpere prijs wil, kiest voor het huismerk Wim van der Werff Selection. Ook zijn er diverse vloeren voor vloerverwarming en vloerkoeling (hout, laminaat, vloerbedekking, Novilon, marmoleum en PVC vloeren). Gordijnen zijn er van Kobe, Lethem Vergeer, Holland Haag, Boelaert en Moens, Silvera, Atrelux, JB art, JCJB, House of Happiness, en Bamar. Verder Luxaflex, BeCe, Sunway, Maurix collectie en ook hier een huismerkcollectie met een interessante prijs: de Wim van der Werff Selection.


AWB.550.19

Laatste voorstelling Papaver4kids

De spelers van Papaver4kids improviseren scènes aan de hand van suggesties van kinderen. (Foto: Richard van den Boogaard) ALKMAAR - Papaver4Kids speelt zondag 20 april de laatste kindervoorstelling van dit seizoen in de serie 'De Parelvisser'. De voorstelling bij grand café Het Gulden Vlies aan het Ritsevoort begint om 15.00 uur. Improvisatie en interactie met de kinderen is het handelsmerk van Papaver4Kids. Kinderen bepalen ook deze middag weer waar de liedjes en scènes over gaan. Zo is iedere voorstelling van Papaver4Kids uniek. Voor kinderen die durven, zijn er veel kansen om ook even op het toneel te komen en mee te doen. De entreeprijs is 6 euro, inclusief een drankje achteraf. Reserveren is aanbevolen en kan op www.papaver.info.

Concert Accordeana KOEDIJK - Accordeana speelt zaterdag 20 april in de Rietschoot aan de Saskerstraat 22 haar voorjaarsconcert. Het programma is gevarieerd met onder meer 'Mars der Medici' van Johan Wichers, 'Rondeau' van Henry Purcell, 'Frisian Love Song' van Sjoerd v.d.Wal en de ouverture 'La Clemenza di Tito' van W.A.Mozart. Op verzoek van de jubilerende dirigent Henk Schaafsma wordt bovendien de 'African Symphony' van McCoy ten gehore gebracht. Na de pauze speelt mondharmonicakwartet Fata Morgana. Na afloop kunnen de beentjes van de vloer onder leiding van Solo Rola. Het optreden begint om 20.00 uur. Kaarten kosten 7,50 euro.

Duo Résidual jubileert ALKMAAR - Duo Résidual bestaat op vrijdag 26 april precies 1 jaar en viert dat die dag met een optreden in café Anne & Max. Het optreden begint om 17.00 uur. Résidual is een akoestisch duo, bestaande uit zangeres Nicolette Tool (21, Grootschermer) en gitarist Mitchell Stuurman (21, Alkmaar). Zij spelen covers van veel verschillende artiesten; van Adele tot Rihanna en van Bryan Adams tot Ilse DeLange. Met dit brede repertoire bestijgen zij maandelijks het podium van verschillende cafés, theaters en festivals. Meer info op www.residual.eu.

17 april 2013

Disco voor 30-plus

Stefan Pop in theater De Beun

Op zoek naar wat je niet ziet

ALKMAAR - Disco Alkmaar houdt zaterdag 20 april een dansfeest iedereen van 30 jaar en ouder bij Argus aan de Sperwerstraat 15. Thema is de troonswisseling. Het feest duurt van 21.00 tot 02.00 uur.

HEILOO - Wat niet wordt gezien op internet, televisie, foto of smartphone bestaat tegenwoordig niet. Er valt ontzettend veel te zien, terwijl juist dat wat je niet ziet, tot de verbeelding spreekt. In zijn voorstelling 'Mijn blauwe periode' zoekt Stefan Pop naar het plaatje dat niet wordt gezien. Op vrijdag 26 april om 20.15 uur te zien in theater De Beun. Stefan Pop is 26 jaar oud, maar loopt al een tijdje mee in het comedycircuit. Toen hij 15 jaar was, betrad hij voor het eerst het podium van Toomler. Vier jaar later werd hij aangenomen bij Comedytrain en in 2009 stond hij in de finale van het VARA Leids Cabaret Festival. Sketches, anekdotes en scherpe teksten, soms tot op het absurde toe, maar altijd met een snoeiharde kern van waarheid. Zijn verwondering en zijn vriendelijke irritaties werken aanstekelijk. Kaarten kosten 16 euro en zijn verkrijgbaar op www.vriendenvandebeun.nl

De muziek uit de jaren '70, '80, '90 en diverse nummers van nu worden verzorgd door de dj's van DancingComet Events. Daarnaast is er een act van het duo Switch. Dit zijn twee dames die live komen optreden met een medley van onder andere Abba en andere bekende artiesten uit die tijd.

Feestgangers mogen verkleed komen als koning of koningin. Degene met de mooiste aankleding, wint een lunchbon voor twee personen van caférestaurant de Nachtegaal in Alkmaar. Entreeprijs 5 euro. Meer info via discoalkmaar@gmail.com

High tea voor ALS ALKMAAR - Manon van Grand Café Granada aan het Kerkplein 5 zamelt geld in voor de Stichting ALS. Daarom wordt in het grand café zondag 21 april een High Tea gehouden. Bezoekers worden ontvangen met Prosecco, heerlijke fingerfood gerechtjes, sandwiches en zoetigheden.

Stefan Pop (Foto: Joe Meijer) en bij De Schrijverij, het Trefpunt en de bibliotheek in Heiloo. Indien nog voorradig zijn kaarten ook verkrijgbaar aan

de kassa van De Beun aan de Willibrordusweg, vanaf een half uur voor aanvang van de voorstelling.

Deze High tea wordt niet zomaar gehouden. De opbrengst ervan wordt gedoneerd aan de Stichting ALS voor onderzoek naar de oorzaak en genezing van deze vreselijke ziekte. Granada houdt de inzameling omdat op 10 november familielid Aart Vermeulen is overleden aan deze ziekte. Op 4

mei reist de familie af naar de Mont Ventoux om stil te staan bij Aart en alle mensen die lijden onder deze genadeloze ziekte. De High Tea kost 25 euro per persoon. De helft daarvan is voor de Stichting ALS. Reserveren en meer info op www.grandcafegranada.nl

Alkmaar Vocaal zingt Fauré ALKMAAR - Kamerkoor Alkmaar Vocaal zingt zondag 21 april de Requiem-mis van Gabriel Fauré (1845-1924) in de Sint-Josephkerk aan de Nassaulaan 2. Het concert onder leiding van dirigent Bas Halsema begint om 15.00 uur. Solisten zijn sopraan Jeannette van Schaik en bariton Robert Brouwer, het orgel

wordt bespeeld door ErikJan Eradus. Naast het Requiem voert Alkmaar Vocaal

van Fauré ook diens 'Cantique de Jean Racine' uit en bovendien 'Psalm 150' van César Franck. De toegang is gratis, wel wordt er gecollecteerd. Meer info op www.alkmaarvocaal.nl.

(Advertorial)

Besparen met de Consumentenbond Bezuinigen? Niemand ontkomt er meer aan. Alleen de manier waarop is voor iedereen anders. De een bespaart op zijn dagelijkse uitgaven, de ander ruilt zijn spullen met de buurman of onderhandelt bij elke aankoop over de prijs. Door slim te plannen kan een gezin zonder moeite honderden euro’s besparen. Per maand! Zo ook de familie B. Jarenlang bleven zij trouw aan dezelfde verzekeraars en energieleverancier. Ze zagen er ook wel een beetje tegenop om over te stappen. Al die moeite… Tot de laatste Energieveiling van de Consumentenbond voorbij kwam. Niet meedoen zou hen €600 per jaar kosten! De overgang van oude naar nieuwe leverancier verliep vlekkeloos. Ineens beseften ze zich dat ze misschien wel meer geld lieten liggen. Daarom bekeken ze ook een aantal vergelijkers op de bespaarpagina van de Consumentenbond: consumentenbond.nl/bespaar. Ze kwamen er al snel achter dat vergelijken loont. Want ook de switch naar een andere zorgverzekeraar, autoverzekeraar en telefoonprovider leverde direct financieel voordeel op. En met twee studerende kinderen kunnen ze het geld dat ze uitsparen goed gebruiken. Natuurlijk zijn er nog veel meer alternatieven om te besparen op de dagelijkse uitgaven en vaste lasten.

Minigids

3

april 2013

BESPAREN

Veel financieel

voordeel Slim budgetteren Besparen in en om het huis

WWW.CONSUMENTENBOND.NL/BESPAAR

De Consumentenbond bundelde een aantal tips en adviezen in de Minigids Besparen. Dit compacte, handige gidsje is gratis en nog tot en met 31 april verkrijgbaar. Aanvragen kan op twee manieren: via het gratis telefoonnummer 0800 6161 of door ‘CB Bespaar’ te sms-en naar 3010.

“Taste the feeling of Ireland” “ Dutch Drew “ Henk and Friends.

Zaterdag 20 april

akoestische Ierse en Schotse muziek, 20.30 - 23.30 pub, vrij entree -.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.Zondag 21 april; bij de folkclub The Cottage Life;

FINVARRA

15.30 - 18.00 uur, lounge, niet-leden 7 euro -.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.Zondag 5 mei; Ierse muzieksessie en Carvery -.-.-.-.-.-.-.-.Vrijdag 10 mei; music-dinner met ARTHUR EBELING en RONALD de JONG, rythm en bluess avond www.theirishcottage.nl ,volg ons op facebook info@theirishcottage.nl Verlaat 4 1734 JN Oude Niedorp, 0226 - 421486 alle dagen open vanaf 10.00 uur


Agenda dichtbij.nl

a tot en met 24 april 18. Mensenbibliotheek in bibliotheek aan Gasthuisstraat 2, Alkmaar 18. Open Podium in Podium Victorie, Alkmaar 18. Informatie-avond 'Mediator Worden', Regionaal Trainings Centrum, Jan Ligthartstraat 1, Alkmaar 18. 'Ontdek je krachtbron', praktijk Luzana, Sint Pancras 18. Gratis spreekuur acupunctuur, Acu-Putten, Bergerweg 80a, Alkmaar 18. Concert Wende Snijders in Podium Victorie, Alkmaar 19. Kennemerland Mega Party Night in Hotel Heiloo. 19. 50+ Feest Sweet Sixty in AZ stadion, Alkmaar 19. Lezing handel en wandel in Oudorp in Zorgcentrum De Oldeburgh, Herenweg 91, Oudorp 19. Claw Boys Claw en Blackbox Red in Podium Victorie, Alkmaar 19. Nachtstrand in Podium Victorie, Alkmaar 19. Nieuwe kunst in de Telefooncentrale, rondleiding en demonstratie, De Telefooncentrale, Alkmaar 19. Tekenhappening bij Kunstuitleen Alkmaar 20. Maxitango leren bij Tangostudio Alkmaar, Breedstraat.13a 20. Te Gringo's Live in café Rust Wat, Sint Pancras 20. Ronde van Noord-Holland, diverse locaties, Alkmaar 20. Tribute2BobMarley en Reggae Afterparty in Podium Victorie, Alkmaar 20 Woofer, Bass Music in Podium Victorie, Alkmaar 20. Voorjaarsconcert Eensgezindheid Heiloo met Swing! in cultureel centrum De Strandwal, Heiloo 20. Live muziek van duo Aris & Elisavet, Marktstraat 2b, Alkmaar 20. Optreden Timeless Vocaal in Dorpshuis De Geist, Sint Pancras 20. Optreden Vrouwenkoor Vigorosa in Remonstrantse kerk, Fnidsen 3337, Alkmaar 21. Ronald Boonacker signeert bij Kunstuitleen Alkmaar 22. Lezing 'De Filosofie van het Scheppingsverhaal', Gedempte Nieuwesloot 153, Alkmaar 22. Optreden Harmonia Alkmaar in Het Vlijthof, Beneluxplein 1, Alkmaar 23. Open avond Celeritas Petanque, Klaas Bootpad 8, Alkmaar Nog meer agendapunten op dichtbij.nl.

Lokaal

Voorpagina

Rubriek: Verf & Victorie

Militaire beëdiging op Waagplein

Bekende Alkmaarders

Brits politicus Rudolf (Rudi) Vis

Allerleukste oranjetips

a ALKMAAR - Alkmaar

heeft veel bekende inwoners gehad. Dichtbij licht elke week een bekende Alkmaarder uit. Deze week: Rudi Vis. Bij de naam Rudi Vis gaat misschien niet meteen een lampje branden, maar een bijzonder verhaal is het wel. Rudolf Vis werd in 1941 geboren in Alkmaar en schopte het tot Brits politicus. Hoe? Rudi ging naar school in Alkmaar en studeerde verder in de VS aan de Univeriteit van Maryland. In Londen werd hij 'Master of Science' in economie. Hij werd docent maar trad in 1997 toe tot het Britse parlement. Hij werd parlementslid voor Finchley and Golders Green. Hij was parlementslid tot 2008 en stelde zich toen niet meer verkiesbaar. Een jaar later raakte hij

Koninginnedagkaart Dichtbij.nl (Eigen foto)

a Het lijkt nog ver

(Bron: dichtbij.nl/wikipedia, foto: ANP) verwikkeld in een schandaal over onkostenvergoedingen.

Zijn onkostenvergoeding zou hij gebruikt hebben voor het

kopen van een huis. Vis overleed in 2010 aan kanker.

Van dichtbij-meeschrijver Dadhoofd

'Verschil van mening'

a

Dichtbij meeschrijver Dadhoofd reageerde op alkmaar.dichtbij.nl op de gekte rond Koninginnedag en de vrijmarkt. Altijd maar voetbal op televisie en steeds maar dat gezwijmel over de kroning en koningshuis. De vrijmarkt, voor mij een gezellige dag om mensen te ontmoeten en je te verbazen over wat mensen allemaal te koop aanbieden. Slenteren door de stad met de verwachting de koop van je leven tegen te komen. Voor 50 eurocent een kunststuk scoren die later bij Kunst en Kitsch duizenden euro's waard blijkt te zijn. Dream on! De vrijmarkt associeer ik niet speciaal met Koninginne of Koningsdag. Ik pleit dan ook voor een landelijke vrijmarkt die gewoon ieder jaar terugkeert. Gewoon gezellig zonder die afschuwelijke oranje zweem. Zonder oranje toeters, petjes, slingers en vlaggetjes. Geen belachelijke symboliek. Geen koningslied of zogenaamde dichterlijke wijsheden die wij massaal toewensen aan Willem. Het koningshuis lijkt wel een religie waar je geloof en vertrouwen in moet hebben. Afgoden, een Dallas serie waar-

op

Meeschrijver Dadhoofd wil een jaarlijkse vrijmarkt zonder oranje toeters, petjes, slingers en vlaggetjes. aan wij ons verkneuteren, kijken naar een status die wij gepeupel nooit zullen bereiken. Ik hou van Nederland, ben trots op dit land met alles erop en eraan. De mensen en de meningen. Ik probeer net als vele landgenoten met mij, mijn steentje bij te dragen aan de samenleving. Zonder 900 miljoen euro eigen vermogen (schatting) proberen wij met z'n allen een sociaal en welvarend Nederland in stand te houden. Door hard te werken met zichtbaar resultaat worden wij afge-

EEN AUTO VOL VOORDEEL Boek je auto en reis zelf gratis mee! Zin in Terschelling? Boek een retour Terschelling voor je auto en reis zelf gratis mee (max. 4 personen per auto)! Reisperiode: van 26 april t/m 31 augustus. Boeken kan t/m 21 april a.s. Dus ga snel naar www.rederij-doeksen.nl/autoactie

rekend op dat wat wij doen. Op de landelijke vrijmarkt kunnen wij ter ere van onszelf vlaggen en toeteren. Ook de kleur be-

palen wij zelf. Als het maar geen oranje is. Want vindt jij? Reageer op alkmaar.dichtbij.nl

weg, maar eind deze maand is het zover: Koninginnedag. En dit jaar een speciale editie. Het is namelijk de allerlaatste en onze koning wordt ingehuldigd. Maar nog belangrijker: wat ga jij doen op deze feestelijke dag? In het hele land is het namelijk feest. In sommige plaatsen staan grote schermen, waarop de kroning live te volgen is. Maar er is meer: in veel steden en dorpen staan er diverse vrijmarkten op het programma. Daarnaast is er veel live muziek, zowel op de dag van de kroning als op de avond ervoor. Dan vindt op veel plekken namelijk de traditionele Koninginnenacht plaats. Maar waar moet je zijn? Waar kun jij op zoek naar tweedehands spullen? En waar treden jouw favoriete artiesten eigenlijk op? Je ziet het op onze Koninginnedagkaart. Maar: deze is nog lang niet compleet. Oftewel: help ons om hem aan te vullen. Dat doe je door een evenement aan te melden op http://koninginnedag.dichtbij.nl.

Wie snapt het nog?

Gasservice

Noordholland BV Al 45 jaar uw

betrouwbare adres voor: Verwarming, Warm water, Airconditioning, Sanitair, Elektra, Nieuwbouw, Renovatie

www.gasservice-nh.nl uw installateur

Netwerk 147, Purmerend T. 0299 - 432111

Een wirwar van borden. Foto: Tom van Rossum)

a

ALKMAAR - Snap jij het nog? Deze wirwar van borden? Tom van Rossum spotte dit bij het Kennemerpark. Parkeren voor vergunninghouders, maar verboden te parkeren. Dagkaarten zijn wel toegestaan, máár er is een wegsleepregeling van kracht. En oh ja: het is een doodlopende straat. Parkeervriendelijk is het in ieder geval niet!

AWB_TOTAAL  
AWB_TOTAAL  
Advertisement