Page 1

TUTORIAL DEL FOTUMUNTATGE Per realitzar aquest fotumuntatge utilitzarem dos programas: el Gimp i l'Inskape. El Gimp l'utilitzarem per ajuntar les dues imatges i el Inskape per fer decorats com lletres o dibuixos. Primer de tot obrirem una finestra de Gimp amb la foto de fondo que desitjem.

Aquesta finestra de moment no farem res i obrim una altra amb la fotu de la persona.


En aquesta foto retallarem la persona per poder-la enganchar en la foto que tenim a l'altre finestra. Per retallar la persona farem el següent: agafarem l'eina anem seleccionan el fons apretem la tecla Mayús.

i al mateix temps que

Quan tinguem tot seleccionat anirem al menú>Selecciona>Inverteix.

Seguidament, en la persona, cliquem el botó dret i Edita>Retalla.


Ara, anirem a la finestra on esta la imatge de fons i crearem una capa transaparent nova. Per fer-ho, anirem al men煤>Capes>Nova capa.

Quan ja tinguem creada la nova capa, en la fotu de fons, clicarem el bot贸 dret>Editar>Enganchar, just fet aixo apareixera la foto nostre que vem retallar.


Per deixar la fotu a la mida que desitjem, nomĂŠs caldra anar al menĂş>Capes>Escalar capa.


Aquesta part del treball ja esta acabada, ara només falta posar el titol o dibuixos que volguem. Per exemple, explicarem com es fa per posar un titul. Primer de tot obrirem l'inskape. Escribim el text que volguem per exemple: Bon Nadal. Segudament fem una linia amb l'eina de Beizer. Anem al menú>Text>No ho flotis>Posa en camí.

Després treurem la linia i quedara així:


El resultat final:

epadilla_historial fotomuntatge  

és un historial que explica com fer un fotomuntage.

Read more
Read more
Similar to
Popular now
Just for you