Page 1

Newsletter 01/2013


Početak nove akademske godine značio je i ponovno okupljanje naše, tada još relativno male ali uspješne ekipe. Sve je krenulo evaluacijom projekta iz 2012. godine. Završetkom detaljne analize, iznešeni su planovi i ideje za novu sezonu, odnosno projekt za 2013. godinu.

Nakon izrade okvirnog plana aktivnosti, 12.10.2012. godine na Sveučilišnom Kampusu, prezentirali smo projekt svim udrugama Sveučilišta u Rijeci, a 14.11.2012. godine u holu Tehničkog fakulteta, projekt je predstavljen udrugama koje djeluju u sklopu Fakulteta i brojnim studentima.


Kao i svake godine, odlučili smo naš tim proširiti novim članovima. U mjesec dana, koliko je bio raspisan natječaj, dobili smo 40 prijava novih kandidata. Svaki je kandidat dobio tematski zadatak ovisno o vlastitim interesima odnosno kojim dijelom konstrukcije bolida se želi baviti.

Zadatak se sastojao od teorijskog i računskog dijela, te je na temelju uspješne izvršenosti istoga odabrano 14 novih članova, čime se broj članova našeg tima povećao na 25 članova, što je zahtjevalo novu organizacijsku strukturu čime je naš tim podijeljen na 8 podtimova.


Dodjelom zadataka vezanih za izradu nacrta, krenula je izrada novog bolida RRC3. Usredotočeni na što bolju izradu novog bolida, testirali smo krutost šasije, te će se na temelju dobivenih rezultata izraditi nova šasija.


Budući da bez naših vjernih sponzora ne bi bili ovako uspješni, 30.11.2012. organizirali smo zahvalu sponzorima koja se održala na Tehničkom fakultetu, u sklopu koje se održalo razgledavanje garaže i bolida uz kratku demonstracijsku vožnju ispred Fakulteta.

Prezentirali smo svoja dostignuća iz protekle sezone, te planove za nadolazeću, te smo se tom prilikom zahvalili svojim sponzorima prigodnim zahvalnicama. Na zahvali su, osim sponzora, bili prisutni i predstavnici Sveučilišta, Grada, Županije, medija te profesori sa matičnog Fakulteta.


U tijeku su prijave na Formula Student natjecanja, a mi smo se prijavili na FS natjecanja u Austriji i Mađarskoj, te sa sigurnošću možemo reći da ćemo na istim, u 8. mjesecu odmjeriti snage sa timovima iz cijeloga svijeta.

Jedan od glavnih ciljeva ove sezone, osim izrade bolida i što boljeg plasmana na natjecanjima, je i prijenos znanja na mlađe generacije kako bi ovaj projekt ostao održiv. Iz tog smo razloga uveli tečajeve crtanja gdje stariji i iskusniji članovi pomažu mlađima u savladavanju osnova rada u Solidworks programskom sučelju.


U nadi da ćemo i u budućnosti imati Vašu potporu, pozivamo Vas da nastavite pratiti naš rad...

Kontakt Sveučilište u Rijeci / Tehnički fakultet Vukovarska 58 / 51 000 Rijeka / HR e-mail: ritehracingteam@gmail.com facebook: RitehRacingTeam Posjetite našu službenu web stranicu www.ritehracingteam.com/hr i saznajte više!

Newsletter_01  

Riteh Racing Team

Advertisement