Issuu on Google+

Copyright © 2013 Husqvarna AB (publ). Vse pravice pridržane. Husqvarna in ostale oznake produktov in lastnosti so registrirane blagovne znamke Husqvarna Group, kot je prikazano na spletni strani www.international.husqvarna.com

Stendahls. 000 00 00-26 INT.

husqvarna.si

2013

HUSQVARNA PROIZVODI


Premikamo meje mogočega.

2

Spopadanje z nemogočimi izzivi je naša strast že več kot 300 let. Najpomembneje je, da tako mi kot tudi vi stremimo k istemu cilju – dobremu rezultatu, zato dajemu temu velik poudarek pri razvoju naših izdelkov. Ta katalog predstavlja nekaj novih inovativnih rešitev in izdelkov, s pomočjo katerih boste lahko prišli do delovnih rezultatov, na katere boste upravičeno ponosni, ne glede na to, ali ste profesionalni ali občasni uporabnik. Predstavljamo veliko strojev, ki jih odlikujejo pionirske inovacije, ki ne omogočajo le hitrejšega, ampak tudi varnejše in udobnejše delo. Husqvarnini stroji so primerni za spopad s katerim koli izzivom, tako da nemogoče postane mogoče.

3


Vi veste, kaj želite. Mi imamo izdelke, s katerimi smo kos vašim zahtevam. Vse, s čimer se ukvarjamo, temelji na vaših potrebah. S tem, ko zagotavljamo izdelke z neprekosljivo močjo, izredno zmogljivostjo in lepo obliko, nenehno izpolnjujemo pričakovanja naših uporabnikov. S pomočjo najnovejše tehnologije razvijamo izdelke, ki olajšajo delo tako profesionalnim kot tudi občasnim uporabnikom. Ponosni smo na naše izdelke in želimo, da ste nanje ponosni tudi vi. Letos smo pripravili veliko novosti, ki bodo vaše delo dvignile na višjo raven za še boljše rezultate.

MOTORNE KOSE  KOSE NA NITKO

ROBOTSKE KOSILNICE

42

152

KOSILNICE

134

VRTNI TRAKTORJI

108

Akumulatorski stroji

6

Verižne žage

10

Gozdarski obrezovalniki

34

Motorne kose / kose na nitko

42

Obrezovalniki grmovja

62

Pihalniki listja

74

Motorni rezalniki

82

Rider kosilnice

88

Vrtni traktorji

108

Kosilnice z ničelnim obračalnim krogom

126

Kosilnice

134

Robotske kosilnice

152

Kultivatorji

162

Freze za sneg

172

Zaščitna oblačila

180

Rezalna oprema in orodje

212

Vse cene v katalogu so priporočene maloprodajne cene z vključenim DDV-jem in so veljale ob nastanku kataloga. Veljajo do 31. decembra 2013. Vsak prodajalec sam oblikuje končne cene izdelkov. Pridržujemo si pravico do spremembe cen zaradi tečajnih razlik ipd.


Utiramo pot pri inovacijah in tehnologiji. Izjemne oblikovne rešitve, kakovost in napredno razmišljanje so naredili Husqvarnine stroje za prvo izbiro uporabnikov po vsem svetu. Leto 2012 zaznamuje novo poglavje v zgodovini Husqvarne. Predstavili smo paleto akumulatorski profesionalnih izdelkov za nego gozdov, vrtov in parkov, ki jih odlikuje visoko učinkovit elektromotor in zmogljiv 36-voltni Li-ionski akumulator, kar omogoča enako zmogljivost kot pri bencinskih strojih, tiho delovanje in delovanje brez neposrednih emisij. Verižne žage, kose na nitko in obrezovalniki žive meje tako združujejo visoko učinkovitost in čisto delovanje. Rider kosilnica se ponaša z 90-minutno avtonomijo. Vsi ti stroji so idealni za okoljsko ozaveščene domače uporabnike, ki potrebujejo moč in zmogljivost bencinskih Husqvarninih strojev.

Nova akumulatorska moč. Enaka Husqvarnina zmogljivost. Predstavljamo vam novo Husqvarnino akumulatorsko serijo. To je paleta visoko zmogljivih ročno vodenih strojev, ki jih poganja 36-voltni Li-ionski akumulator. Akumulator zagotavlja veliko in konstantno moč, kar je podobno zmogljivosti bencinskih strojev. Na ta način se zagotovi bistveno manj hrupa, tresljajev ter vzdrževanja – in nič neposrednih emisij. Poleg tega lahko akumulator prestavljate iz stroja v stroj in nadaljujete z delom.

Polnilnik je pripravljen v trenutku. Novi akumulator je opremljen z izjemno hitrim polnilnikom. Če imate dva akumulatorja, lahko delate neprekinjeno, saj je čas polnjenja krajši od časa delovanja (3,0 Ah = 35 min).

Polnite kadarkoli

Ni spominskega efekta, zato lahko polnete tudi delno izpraznjene akumulatorje.

Sistem polnjenja s hitrim začetkom

Aktivno hlajenje akumulatorja po uporabi skrajša čas polnjenja.

6

AKUMUL ATORSKI STROJI

Inteligentno praznjenje

Ščiti pred popolno izpraznitvijo in zagotavlja izjemno dolgo življenjsko dobo.

Inteligentno polnjenje.

Zavoljo optimizacija polnjenja se vsaka celica nadzoruje.

Termo vreča

Ščiti akumulatorje pred mrazom in umazanijo, kar omogoča nemoteno delo.

AKUMUL ATORSKI STROJI

7


RAZIŠČITE NOVO DIMENZIJO V AKUMULATORSKEM POGONU

Pri uporabi akumulatorskega pogona bistveno zmanjšani tresljaji omogočajo daljše delo z manjšimi obremenitvami ramen in rok.

Do 90 minut avtonomije in manj vzdrževanja; brez bencina, olja in menjave jermenov.

Dvosmerno vrtenje. Kosilno glavo lahko obrnete v smeri urinega kazalca ali v nasprotni smeri. Na ta način se izognete travi na prehodih.

Akumulatorski pogon pomeni tiho delovanje, večje udobje pri delu in manj vzdrževanja. Enostavna zamenjava akumulatorja iz enega stroja v drugega omogoča neprekinjeno delo.

Zglobno krmiljenje zagotavlja odlično okretnost v ozkih prehodih, na pobočjih in okoli ovir

Lahki in dobro uravnoteženi izdelki za dobro ergonomijo in udobje pri delu.

VISOKA ZMOGLJIVOST

TIHO DELOVANJE

Posebej razviti brezkrtačni motorji so za 25 % učinkovitejši od običajnih krtačnih motorjev. To pomeni, da motorji zagotavljajo velik in enakomeren navor – tudi v primeru, da režete visoko, debelo ali mokro travo in grmovje.

Nizka raven hrupa v primerjavi z bencinsko gnanimi stroji zagotavlja udobno in za okolico nemoteče delo. To je idealna rešitev za območja, ki so občutljiva za hrup.

MAJHNA TEŽA IN DOBRA URAVNOTEŽENOST Njihovo močno konstrukcijo sestavlja prednji ročaj, ki je blizu težišča stroja, zato je le-ta lahek in dobro uravnotežen – delo z njim je udobnejše in manj naporno.

MAKSIMALNA AVTONOMIJA

INTUITIVNA TIPKOVNICA

Odvisno od pogojev izberite normalen način za maksimalno moč ali savE™ način za maksimalno avtonomijo. V vsakem primeru dobite odlične rezultate.

Intuitivna tipkovnica omogoča enostavnejša zagon in izklop. Oboje je dosegljivo z enim pritiskom na gumb.

EN AKUMULATOR ZA VSE STROJE Ker vsi naši ročni stroji uporabljajo enak tip akumulatorja, ga lahko med njimi izmenjujete in delate neprekinjeno.

Vse omenjene lastnosti niso na voljo pri vseh modelih. Več podatkov o posameznih izdelkih lahko najdete v ustreznih poglavjih in razpredelnicah s tehničnimi podatki.

8

AKUMUL ATORSKI STROJI

AKUMUL ATORSKI STROJI

9


Iz leta v leto večja moč in boljša zmogljivost. Naš razvoj se nikoli ne ustavi. Naše izdelke izboljšujemo vsako leto, da lahko z močjo, zmogljivostjo in zasnovo sledimo vašim zahtevam. Navdih nam dajete vi. Poslušamo in ustvarjamo izdelke s funkcijami, ki temeljijo na vaših potrebah. Na naslednjih straneh bi vam radi predstavili letošnje novosti na področju verižnih žag kot tudi dali priložnost, da spoznate nekaj najnovejših rešitev pri razvoju izdelkov.

10

VERIŽNE Ž AGE

VERIŽNE Ž AGE

11


RAZIŠČITE NOVO DIMENZIJO V RAZVOJU VERIŽNIH ŽAG

Prikaz zavore verige Nova oblika ročaja Sistem Smart Start z dekompresijskim ventilom

X-Torq motor

Kompaktno ohišje žage Oznaka za smer podiranja dreves

Ergonomski zagonski ročaj Sistem AutoTune™ Črpalka za gorivo Ohišje motorja iz magnezija Tridelna motorna gred

Sistem za dušenje tresljajev Low Vib Sistem RevBoost™ Hitro odpiranje pokrova valja Samodejni povratek stop stikala Kombinirano čok / stop stikalo

Integrirani matici meča

Širok naslon ročaja za ­škorenj

Zmanjšane vztrajnostne sile

Sistem Air Injection™

Dolge drsne tirnice

Prozorno okence za kontrolo količine goriva

Stranski napenjalnik verige

X-TORQ MOTOR

SISTEM AUTOTUNE™

SISTEM REVBOOST™

SISTEM SMART START

SISTEM AIR INJECTION™

SISTEM LOW VIB

S pomočjo tehnologije X-Torq motorjev se škodljive emisije izpušnih plinov znižajo do 75 %, poraba goriva pa zmanjša do 20 %. Delo bo postalo bolj udobno kot tudi bolj gospodarno.

Zagotavlja maksimalno moč ob samodejni nastavitvi motorja. Tako ne izgubljate časa z ročno nastavitvijo uplinjača. Sistem Autotune™ kompenzira različne vrste goriva, nadmorsko višino, vlažnost in temperaturo okolice.

Veliki pospeški in velika hitrost verige za ­najboljše kleščenje. Hitrejše, bolj enakomerno in enostavnejše delovanje.

Motor in sistem za zagon sta zasnovana tako, da je zagon stroja čimbolj enostaven in hiter. Potrebna sila za zagon se zmanjša za do 40 %.

Sistem za centrifugalno čiščenje zraka, ki zmanjšuje obrabo in podaljša čas med posameznimi čiščenji zračnega filtra. Omogoča dolgotrajno delo.

Učinkovit sistem za zmanjšanje tresljajev, ki ščiti uporabnikove roke in dlani. Za udobno delo.

Vse omenjene lastnosti niso na voljo pri vseh modelih. Več podatkov lahko poiščete v razpredelnici s tehničnimi podatki.

12

VERIŽNE Ž AGE

VERIŽNE Ž AGE

13


CENA 1.449,– €

CENA OD 1.149,– €

HUSQVARNA 3120 XP ® 118,8 cm³, 6,2 kW, dolžina meča 60 – 105 cm, 10,4 kg. Sistem LowVib.

HUSQVARNA 395 XP ® 93,6 cm³, 4,9 kW, dolžina meča 45 – 90 cm, 7,9 kg. Sistema Air Injection™ in LowVib. Na voljo z ogrevanimi ročaji in ­ogrevanim uplinjačem. CENA OD 1.169,– €

Ni dobavljivo v Sloveniji

HUSQVARNA 390 XP ® 87,9 cm³, 4,8 kW, dolžina meča 45 – 71 cm , 7,1 kg. Sistema Air Injection™ in LowVib. Na voljo z ogrevanimi ročaji in ogrevanim uplinjačem.

CENA OD 1.059,– €

CENA OD 989,– €

HUSQVARNA 372 XP ® 70,7 cm³, 4,1 kW, dolžina meča 38 – 71 cm, 6,4 kg. Sistem Air Injection™, X-Torq motor in sistem LowVib. Na voljo z ogrevanimi ročaji in ogrevanim uplinjačem.

Večja hitrost verige in optimalna moč motorja.

CENA OD 969,– €

AUTOTUNE™ Inovacija, ki zagotavlja optimalno delovanje motorja, ne glede na dejavnike, kot so vremenski pogoji in vrsta goriva.

Največja moč in zmogljivost naših najbolj izpopolnjenih verižnih žag. Moč, zmogljivost in rešitve za dolgotrajno zahtevno delo. Verižne žage XP®so opremljene z najnovejšimi rešitvami, ki povečajo zmogljivost v vsaki situaciji. Sistem Air Injection™ ohranja motor čist, tehnologija Low Vib zmanjšuje tresljaje, sistem AutoTune™ pa zagotavlja optimalno delovanje motorja v vseh vremenskih pogojih. Naše nove akumulatorske verižne žage predstavljajo edinstveno kombinacijo visoke učinkovitosti in dobrih rezultatov. Ne proizvajajo emisij, povzročajo manj hrupa in tresljajev ter zahtevajo manj vzdrževanja. Za podrobnejše podatke glej strani 28 – 33.

14

VERIŽNE Ž AGE

HUSQVARNA 562 XP ®   59,8 cm³, 3,5 kW, dolžina meča 38 – 71 cm, 5,7 kg. Sistemi Rev­Boost™, AutoTune™, Air Injection™, X-Torq motor in sistem LowVib. Na voljo z ogrevanimi ročaji in ogrevanim uplinjačem.

CENA OD 779,– €

HUSQVARNA 560 XP ®   59,8 cm³, 3,5 kW, dolžina meča 33–60 cm, 5,6 kg. Sistemi Rev­Boost™, AutoTune™, Air Injection™, X-Torq motor in sistem LowVib. Na voljo z ogrevanimi ročaji in ogrevanim uplinjačem.

REVBOOST™ Veliki pospeški in velika hitrost verige za najboljše kleščenje.

HUSQVARNA 576 XP ® AUTOTUNE™ 73,5 cm³, 4,2 kW, dolžina meča 38 – 71 cm, 6,8 kg. Sistema AutoTune™ in Air Injection™, X-Torq motor in sistem LowVib. Na voljo z ogrevanimi ročaji in ogrevanim uplinjačem.

CENA OD 349,– €

Novo!

HUSQVARNA 536LiXP ® 36V, 3,0 Ah, dolžina meča 25 – 36 cm 3,6 kg (2,4 kg brez akumulatorja). Hitrost verige 20 m /s (15 m /s savE™) (na voljo z ali brez akumulatorja in polnilnika)

HUSQVARNA 550 XP ® 50,1 cm³, 2,8 kW, dolžina meča 33 – 50 cm, 4,9 kg. Sistemi Rev­B oost™, AutoTune™, Air Injection™, X-Torq motor in ­sistem LowVib. Na voljo z zavoro verige TrioBrake™ in / ali ogrevanimi ročaji in ogrevanim uplinjačem. CENA OD 669,– €

HUSQVARNA 339 XP ® 39 cm³, 1,8 kW, dolžina meča 33 – 45 cm, 4,0 kg. Sistema Air Injection™ in LowVib.

Visoko zmogljive akumulatorske verižne žage. Elektromotor, ki ga je razvila Husqvarna, zagotavlja večje hitrosti verige in najboljše rezultate rezanja. Intuitivna tipkovnica za enostaven zagon in izklop žage s pritiskom na gumb. Izberite način savE™ za največjo avtonomijo.

Učinkovit elektromotor, razvit pri Husqvarni.

Verižna žaga omogoča upravljanje z intuitivno tipkovnico.

VERIŽNE Ž AGE

15


Sistem TrioBrake™ za varnejše, bolj ergonomično in udobnejše delo. Je edinstvena rešitev, ki omogoča vklop zavore verige bodisi samodejno preko vztrajnostnega mehanizma bodisi mehansko s pomočjo leve ali desne roke. Tako je delo varnejše, enostavnejše, učinkovitejše in manj naporno.

Čistejša verižna žaga z manj tresljaji.

CENA 739,– €

SISTEM AIR INJECTION™ Prašni

delci ne zaidejo v motor, zato se odaljšata življenjska doba motorja in čas med posameznimi čiščenji zračnega filtra.

SISTEM LOW VIB Tehnologija Low Vib zmanjšuje tresljaje in poveča prilagodljivost žage.

VERIŽNE Ž AGE

A S pritiskom levega zapestja na sprednji ščitnik roke B Samodejno zaradi vztrajnostne sile ob povratnem udarcu. C S TrioBrake™: Z zapestjem desne roke na zadnjem ročaju.

Ni dobavljivo v Sloveniji

Velika moč in manj emisij z X-Torq motorji. X-Torq motorji se odlikujejo po manjši porabi goriva in manjših emisijah izpušnih plinov, zato omogočajo udobnejše in bolj ekonomično delo. Te verižne žage so opremljene z rešitvami za boljše rezultate ob manjšem naporu, kot so sistem čiščenja zraka Air Injection™, sistem za varnejše obratovanje TrioBrake™ in sistem za zmanjšanje tresljajev Low Vib.   Za podrobnejše podatke glej strani 28 – 33.

HUSQVARNA 365 70,7 cm³, 3,6 kW, dolžina meča 38 – 71 cm, 6,4 kg. Sistem Air Injection™, X-Torq motor in sistem Low Vib.

CENA 719,– €

HUSQVARNA 555 59,8 cm³, 3,1 kW, dolžina meča 33 – 60 cm, 5,6 kg. Sistema AutoTune™ in Air Injection™, X-Torq motor in sistem LowVib.

16

Zavora verige je narejena tako, da se lahko aktivira na tri načine.

HUSQVARNA 570 AUTOTUNE™ 67,9 cm³, 3,6 kW, dolžina meča 38 – 71 cm, 6,8 kg. Sistem Air Injection™, X-Torq motor in sistem LowVib. Na voljo z ogrevanimi ročaji in ogrevanim uplinjačem. Na voljo tudi brez sistema AutoTune™. CENA OD 639,– €

HUSQVARNA 545 50,1 cm³, 2,5 kW, dolžina meča 33 – 50 cm, 4,9 kg. Sistema AutoTune™ in Air Injection™, X-Torq motor in sistem LowVib. Na voljo z zavoro verige TrioBrake™.

VERIŽNE Ž AGE

17


Kar morate vedeti o delu s Husqvarnino verižno žago.

Razlike se skrivajo v podrobnostih.

Kako izberem pravo verižno žago?

Obvezen del opreme pri uporabi verižne žage so čelada, vizir in glušnik. V našem bogatem asortimanu zaščitne opreme boste zagotovo našli kaj zase.

Najprej premislite, kako pogosto in za kaj jo boste uporabljali. Na primer, če občasno žagate drva in podirate manjša drevesa okoli vaše hiše, lahko izbirate med žago za občasno uporabo, kot je Husqvarna 236, ali vsestransko žago Husqvarna 435 e-series. Kako se naučim pravilno ravnati z verižno žago? Osnove žaganja, varnostni napotki in navodila za vzdrževanje so opisani v priročniku za uporabo vaše verižne žage Husqvarna in različnih knjigah ali filmih. Praktična znanja zahtevajo prakso, zato je priporočljivo, da se udeležite kakšnega tečaja. Kakšno zaščitno opremo potrebujem pri uporabi verižne žage? Verižne žage nikoli ne uporabljajte brez zaščitnih hlač z zaščito pred urezom, čelade z vizirjem in glušnikov, škornjev z zaščito pred urezom ter rokavic. Pri sebi imejte tudi pribor za prvo moč in po možnosti mobilni telefon. Katero vrsto goriva naj uporabljam in ali lahko uporabljam katero koli olje za verigo? V Husqvarnine verižne žage točite le mešanico bencina in visokokakovostnega olja za dvotaktne motorje. Če uporabljate Husqvarnino olje za dvotaktne motorje, ki je optimizirano za Husqvarnine motorje, zadostuje 2 % mešanica. Da, lahko uporabljate katero koli olje za verigo, pod pogojem, da gre za kakovostno olje, po možnosti biološko razgradljivo. Za daljšo življenjsko dobo meča in verige priporočamo uporabo našega olja za verigo na rastlinski osnovi, ki je optimizirano za Husqvarnine verižne žage.

Kompleten pas za orodje z dvema tokoma, zadnjim nosilcem za orodje, gozdarskimi kleščami, kavljem za dviganje in gozdarskim metrom.

Zasnovali smo različne serije zaščitnih oblačil, od katerih ima vsaka svoj namen uporabe. Kolekcija Technical Extreme obsega najnovejše inovacije in materiale, linija Classic pa nudi dobro zaščito po dostopnih cenah.

Kdaj naj nabrusim verigo? Lahko to naredim sam? Ostra veriga se brez težav prebija skozi les in pri tem proizvaja grobo žagovino. Praktično pravilo pravi, da je treba verigo nabrusiti vsakič, ko žago napolnete z gorivom. Verigo lahko nabrusite tudi sami – najlažje je, če uporabite Husqvarnin komplet pil.

Husqvarnini zaščitni škornji so lahki in udobni, vaša stopala pa bodo v njih suha, varna in pripravljena na delo.

Naučite se ravnati z vašo verižno žago. Vse potrebne informacije boste našli na spletni strani husqvarna.si ali pri vašem prodajalcu. Izbira prave verižne žage je lahko težavna in učenje pravilne uporabe lahko traja dolgo časa. Tu smo, da vas usmerjamo in vam dajemo koristne informacije za varnejše, enostavnejše in učinkovitejše delo. Veliko informacij boste dobili na spletni strani www.husqvarna.si in pri vašem prodajalcu. Tu smo, da vam pomagamo.

Proizvajamo olja, ki so primerna za vaše delovne pogoje in izboljšajo vašo zmogljivost. Skupaj s posebnimi aditivi skrbijo za popolno mazanje, zaščito pred poškodbami in čistejši motor.

Izbirate lahko tudi med številnimi modeli usnjenih rokavic, zasnovanih posebej za delo z verižno žago.

Naše edinstveno orodje za brušenje vključuje tako šablono za brušenje rezilnih zob kot tudi šablono za brušenje globinskih zob. Skupaj z okroglo in ploščato pilo omogoča pravilen kot brušenja. Več na strani 180

18

VERIŽNE Ž AGE

VERIŽNE Ž AGE

19


CENA 639,– €

Na voljo jeseni 2013

HUSQVARNA 465 RANCHER 64,1 cm³, 3,2 kW, dolžina meča 38 – 60 cm, 6,1 kg. Sistem Air Injection™, X-Torq motor ter sistema AutoTune™ in LowVib.

CENA 599,– €

HUSQVARNA 460 RANCHER 60,3 cm³, 2,7 kW, dolžina meča 33 – 50 cm, 5,8 kg. Sistem Air Injection™, X-Torq motor ter sistema AutoTune™ in LowVib.

CENA 589,– €

HUSQVARNA 455 e-SERIES RANCHER 55,5 cm³, 2,6 kW, dolžina meča 33 – 50 cm, 6,0 kg. Sistem Air Injection™, X-Torq motor ter sistema AutoTune™ in LowVib. Na voljo z zavoro verige TrioBrake™. Na voljo brez lastnosti e-series.

HUSQVARNA 450 e-SERIES 50,2 cm³, 2,4 kW, dolžina meča 33 – 50 cm, 5,1 kg. Sistem Air Injection™, X-Torq motor in sistem LowVib.

CENA OD 579,– €

CENA OD 489,– €

HUSQVARNA 445 e-SERIES 45,7 cm³, 2,1 kW, dolžina meča 33 – 50 cm, 5,1 kg. Sistem Air Injection™, X-Torq motor in sistem LowVib. Na voljo z zavoro verige TrioBrake™. Na voljo tudi brez lastnosti e-series.

HUSQVARNA 440 e-SERIES 40,9 cm³, 1,8 kW, dolžina meča 33 – 45 cm, 4,4 kg. Sistem Air Injection™, X-Torq motor in sistem LowVib. Na voljo z zavoro verige TrioBrake™. (Na voljo do odprodaje zaloge)

Manj emisij in izboljšan nadzor.

CENA 279,– €

X-TORQ motorna tehnologija, ki zmanjšuje emisije izpušnih plinov in porabo goriva.

ENOSTAVNO ROKOVANJE

Te verižne žage so zasnovane za hiter zagon in kar največjo prijaznost do uporabnika.

Novo!

CENA 399,– €

Vsestranske verižne žage za različne namene uporabe. Husqvarnine bencinske verižne žage se odlikujejo po enostavnem zagonu in rokovanju, zato so idealne za občasne uporabnike. Zavoljo X-Torq motorjev je rokovanje udobnejše, saj je emisij izpušnih plinov manj, manjša pa je tudi poraba goriva, zato je delo bolj prilagodljivo in bolj ekonomično. Vse verižne žage so opremljene s sistemom za zmanjšanje tresljajev Low Vib, zato je delo še udobnejše. Naše nove akumulatorske verižne žage s svojo edinstveno kombinacijo visoke učinkovitosti in čistega delovanja omogočajo nov način dela. Ne proizvajajo emisij, povzročajo manj hrupa in tresljajev ter zahtevajo manj vzdrževanja.

HUSQVARNA 436Li 36V, 3,0 Ah, dolžina meča 25 – 36 cm 3,7 kg (2,5 kg brez akumulatorja). Hitrost verige 15 m /s (12 m /s savE™) (na voljo z ali brez akumulatorja in polnilnika)

HUSQVARNA 435 e-SERIES 40,9 cm³, 1,7 kW, dolžina meča 33 – 45 cm, 4,4 kg. Sistem Air Injection™, X-Torq motor in sistem LowVib. Na voljo brez lastnosti e-series.

e-series. Modeli e-series so še posebej enostavni za rokovanje, saj so opremljeni s sistemom za zagon Smart Start in ročnim napenjalnikom verige. ROČNI NAPENJALNIK VERIGE

SISTEM SMART START

Hitro in enostavno napenjanje verige ter nameščanje meča in verige brez uporabe orodja.

Vam pomaga, da zaženete motor v trenutku in brez napora.

Za podrobnejše podatke glej strani 28 – 33. 20

VERIŽNE Ž AGE

VERIŽNE Ž AGE

21


Hitejši zagon in varnejše delo.

SISTEM SMART START Motor in

sistem za zagon sta zasnovana tako, da je zagon stroja čimbolj enostaven in hiter.

Enostavne za zagon, enostavne za rokovanje in varne za uporabo. Te verižne žage nudijo odlično zmogljivost žaganja, so enostavne za zagon in opremljene z rešitvami za udobno in prilagodljivo uporabo. Zmogljiv X-Torq motor za manjše emisije izpušnih plinov in enostavno, učinkovito, udobno in prijetno delo.   Za podrobnejše podatke glej strani 28 – 33.

ZAVORA VERIGE TRIOBRAKE™

Zavora verige se lahko aktivira na tri naöine, kar zagotavlja varnejše, enostavnejše, učinkovitejše in bolj ergonomično delo.

22

VERIŽNE Ž AGE

CENA 199,– €

CENA 249,– €

HUSQVARNA 236 38,2 cm³, 1,4 kW, dolžina meča 33 – 40 cm, 4,7 kg. Sistem Air Injection™, X-Torq motor in sistem Low Vib.

Tu smo, da vas usmerjamo in vam dajemo koristne informacije za varnejše, enostavnejše in učinkovitejše delo. Veliko informacij boste dobili na spletni strani www.husqvarna.si in pri vašem prodajalcu.

HUSQVARNA 135 e-SERIES 40,9 cm³, 1,5 kW, dolžina meča 36 – 40 cm, 4,6 kg. Sistem Air Injection™, X-Torq motor in sistem Low Vib. Na voljo brez lastnosti e-series. Na voljo z zavoro verige TrioBrake™.

husqvarna.si Preberite si več o naših izdelkih in poiščite vašega najbližjega prodajalca.

VERIŽNE Ž AGE

23


Zagotovite varno delo z uporabo naše opreme.

ZAŠČITNA ČELADA ARBORIST Lahka čelada z edinstveno prilagoditvijo, ki daje čeladi ravnotežje in stabilnost.

MEČ TECHLITE™ ARBORIST 20 % lažji kot običajni laminirani meči in 25 % bolj tog. Se manj upogiba in ima manjšo težo, zato je verižna žaga bolj uravnotežena.

Več na strani 190

Visoko zmogljive akumulatorske verižne žage.

Delajte varno in ergonomično.

Zasnovane za profesionalne uporabnike, ki potrebujejo lahko in učinkovito verižno žago z dobro ergonomijo. Odlikujejo se po edinstvenih rešitvah, kot je enostavno rokovanje preko osrednje nadzorne enote.

Izberite način savE™ za največjo avtonomijo.

CENA 669,– €

UHO Hitro in enostavno pripenjanje

žage na plezalni pas.

UDOBNI ROČAJI Zasnova ročajev omogoča dobro ergonomijo in udobno delo.

VERIŽNE Ž AGE

CENA OD 349,– €

Novo!

Prilagodljive verižne žage z majhno težo, ki lahko dosežejo vse in povsod. Bencinske verižne žage v ozkih, lahkih in prilagodljivih ohišjih omogočajo delo z največjo učinkovitostjo tudi v najzahtevnejših pogojih. Sistem Low Vib za varno delo ter sistem Air Injection™ za manj pogosto čiščenje zračnega filtra. Naše nove akumulatorske verižne žage predstavljajo edinstveno kombinacijo visoke učinkovitosti in čistega delovanja. Ne proizvajajo emisij, povzročajo manj hrupa in tresljajev ter zahtevajo manj vzdrževanja. Vsi ti stroji izpolnjujejo zahteve profesionalnih negovalcev dreves. Za podrobnejše podatke glej strani 28 – 33.

24

Dve ušesi za enostavnejše privezovanje na vrv in plezalni oprtnik.

HUSQVARNA T540 XP ® 37,7 cm³, 1,8 kW, dolžina meča 30 – 40 cm, 3,7 kg. Sistema AutoTune™ in Air Injection™, X-Torq motor in sistem LowVib.

CENA 459,– €

HUSQVARNA T435 35,2 cm³, 1,5 kW, dolžina meča 30 – 35 cm, 3,4 kg. X-Torq motor in sistem LowVib.

HUSQVARNA T536LiXP ® 36V, 3,0 Ah, dolžina meča 25 – 36 cm 3,5 kg (2,3 kg brez akumulatorja). Hitrost verige 20 m /s (15 m /s savE™) (na voljo z ali brez akumulatorja in polnilnika)

CENA 379,– €

HUSQVARNA T425 25,4 cm³, 0,96 kW, dolžina meča 25 cm, 3,0 kg.

VERIŽNE Ž AGE

25


Ergonomske verižne žage za najtežavnejša opravila. Obžagovanje gostih dreves vas lahko sili v nenaraven delovni položaj, ki lahko škoduje vašemu telesu. Naši profesionalni višinski obrezovalniki so zasnovani tako, da onemogočajo delo v slabih položajih in zagotavljajo doseganje odličnih rezultatov. Te prilagodljive verižne žage so lahke, dobro uravnotežene in imajo zadaj nameščen motor, ki zagotavlja dobre pospeške.

327P5X

327P4

327PT5S

24,5 0,9 86 105 3,4 / 1,9 6,4 350

24,5 0,9 95 105 2,9 / 2,8 6,1 240

24,5 0,9 92 102 2,4 / 5,4 7,1 397

― • • • • • • • • •

― • ― • • ― • • • ―

• ― • • • ― ― • • •

Ni dobavljivo v Sloveniji

Ni dobavljivo v Sloveniji

819,– €

TEHNIČNI PODATKI Prostornina valja, cm³ Moč, kW * Raven zvočnega tlaka pri ušesu, dB(A) ** Zajamčena raven zvočne moči, L WA dB(A) Primerljiva raven tresljajev (a hv , eq) prednji / zadnji ročaj, m /s² *** Teža (brez rezalne garniture), kg Dolžina, iztegnjena cev, brez rezalne opreme, cm LASTNOSTI Teleskopska cev Sistem Smart Start Zadnji ščitnik motorja Samodejno povratno stop stikalo Črpalka za gorivo Deljiva gred Proti tresljajem uravnotežena glava Napenjalnik verige Mazanje verige Oprtnik Balance Flex™

Manj napora.

CENA OD

= Na voljo  = Opcija  ― = Ni na voljo  * Več o navedbi moči motorja na strani 28.  ** Ekvivalentna raven zvočnega tlaka po ISO 22868 je izračunana kot časovno povprečena energijska vsota ravni zvočnega tlaka pri različnih obratovalnih pogojih. Tipična sprememba ekvivalentne ravni zvočnega tlaka je standardna deviacija 1 dB(A).  *** Ekvivalenta raven vibracij po ISO 22867 je izračunana kot časovno povprečena energijska vsota ravni vibracij pri različnih obratovalnih pogojih. Ekvivalentna raven vibracij ima tipično spremembo (standardno deviacijo), ki znaša 1 m/s².  Pojmovnik tehničnih lastnosti je na strani 234.

TELESKOPSKA CEV Cev je

teleskopska za hitro nastavitev višine rezanja.

Tihe električne verižne žage, idealne za lažja dela. Kar lahko izgubite pri moči, pridobite pri udobju. Te električne verižne žage so tihe in ne onesnažujejo okolja in so kot nalašč za žaganje, obžagovanje in tesarska dela. Še vedno lahko pričakujete velik navor, moč in zmogljivost, hkrati pa tudi prilagodljivost. Njihova uporaba je zelo enostavna. Elektronski sistem Soft Start™ izboljša nadzor nad žaganjem.

321 Electric

317 Electric

230 2000 4,4 5,4 4,4 3 / 8" 35 – 40 / 14 – 16

230 1700 4,4 5,4 4,4 3 / 8" 35 – 40 / 14 – 16

• • • •

― • ― •

209,– €

179,– €

TEHNIČNI PODATKI Napetost,V Moč,W Tresljaji prednji ročaj (a hv , eq), m /s² * Tresljaji zadnji ročaj (a hv , eq), m /s² * Teža (brez rezalne garniture), kg Pogonski korak Priporočena dolžina meča, min – maks, cm / cole LASTNOSTI

ENOSTAVNO ROKOVANJE Motor

je nameščen podolžno, zato je žaga kompaktna in enostavna za rokovanje.

Elektronski sistem za mehak zagon SoftStart™ Vztrajnostna zavora verige Zaščita pred previsokimi vrtljaji Okence za kontrolo verižnega olja CENA OD

= Na voljo  ― = Ni na voljo  * Ekvivalentna raven vibracij po ISO 22868 je izračunana kot časovno povprečena energijska vsota ravni vibracij pri različnih obratovalnih pogojih. Ekvivalentna raven vibracij ima tipično spremembo (standardno deviacijo), ki znaša 1 m /s².  Pojmovnik tehničnih lastnosti je na strani 234.

26

VERIŽNE Ž AGE

VERIŽNE Ž AGE

27


TEHNIČNI PODATKI – VERIŽNE ŽAGE

BENCINSKE VERIŽNE ŽAGE

3120 XP ®

395 XP ®

395 XP ® G

390 XP ®

390 XP ® G

●●●

●●●

●●●

●●●

●●●

576 XP ® 576 XP ® G AutoTune™ AutoTune™

576 XP ®

576 XP ® G

372 XP ®

372 XP ® G

562 XP ®

562 XP ® G

560 XP ®

560 XP ® G

550 XP ®

550 XP ® G

●●●

●●●

●●●

●●●

●●●

●●●

●●●

●●●

339 XP ®

PREGLEDNICA UPORABE Profesionalna uporaba

●●●

●●●

●●

Polprofesionalna uporaba

●●●

●●●

●●

●●

●●●

Vsestranska uporaba

●●

Občasna uporaba / priprava drv

TEHNIČNI PODATKI Prostornina valja, cm³ Moč, kW

118,8

93,6

93,6

87,9

87,9

73,5

73,5

73,5

73,5

70,7

70,7

59,8

59,8

59,8

59,8

50,1

50,1

39

6,2

4,9

4,9

4,8

4,8

4,2

4,2

4,2

4,2

4,1

4,1

3,5

3,5

3,5

3,5

2,8

2,8

1,8

Raven zvočnega tlaka pri ušesu, dB(A) *

101

102

102

105,5

107,5

105

105

105

105

108

108

106

106

106

106

106

106

99

Zajamčena raven zvočne moči, L WA dB(A)

116

115

115

119

118

116

116

116

116

119

119

118

118

118

118

116

116

112

7,7 / 10,6

6,4 / 10,2

6,4 / 10,2

5,8 / 7

5,8 / 7

2,9 / 3,6

2,9 / 3,6

2,9 / 3,6

2,9 / 3,6

4 / 5,4

4 / 5,4

2,7 / 3,2

2,7 / 3,2

2,7 / 3,2

2,7 / 3,2

2,8 / 3,7

2,8 / 3,7

4,3 / 5,1

10,4

7,9

8,1

7,1

7,3

6,8

7,0

6,6

6,8

6,4

6,6

5,7

5,9

5,6

5,8

4,9

5,1

4,0

.404" 60 – 105 / 24 – 42

3 / 8" 45 – 90 / 18 – 36

3 / 8" 45 – 90 / 18 – 36

3 / 8" 45 – 71 / 18 – 28

3 / 8" 45 – 71 / 18 – 28

3 / 8" 38 – 71 / 15 – 28

3 / 8" 38 – 71 / 15 – 28

3 / 8" 38 – 71 / 15 – 28

3 / 8" 38 – 71 / 15 – 28

3 / 8" 38 – 71 / 15 – 28

3 / 8" 38 – 71 / 15 – 28

3 / 8" 38 – 71 / 15 – 28

3 / 8" 38 – 71 / 15 – 28

.325" / 3 / 8" 33 – 60 / 13 – 24

.325" / 3 / 8" 33 – 60 / 13 – 24

.325" 33 – 50 / 13 – 20

.325" 33 – 50 / 13 – 20

.325" 33 – 45 / 13 – 18

Primerljiva raven tresljajev (a hv , eq) prednji / zadnji ročaj, m /s² ** Teža (brez rezalne garniture), kg Pogonski korak Priporočena dolžina meča, min – maks, cm / cole LASTNOSTI Vztrajnostna zavora verige Samodejni uplinjač AutoTune™

― ―

Zavora verige TrioBrake™

Sistem Air Injection™

X-Torq motor

Sistem ‫‏‬RevBoost™

Sistem za dušenje tresljajev Low Vib

Sistem Smart Start

Magnezijevo ohišje motorja

Črpalka za gorivo

Kombinirano čok /stop stikalo

Hitro snemljiv pokrov zračnega filtra Pokrov valja s hitrimi sponkami

Umaknjeni matici meča

Prozorno okence za kontrolo količine goriva

Stranski napenjalnik verige

Ročni napenjalnik verige

Hitro snemljiv zračni filter

Nastavljiva oljna črpalka

Ogrevani ročaji

Ogrevan uplinjač

Vodoravno uho za vrv

1.469,– €

1.149,– €

1.189,– €

Ni dobavljivo v Sloveniji

Ni dobavljivo v Sloveniji

1.169,– €

1.219,– €

Ni dobavljivo v Sloveniji

Ni dobavljivo v Sloveniji

1.059,– €

1.099,– €

989,– €

1.029,– €

969,– €

1.009,– €

779,– €

819,– €

669,– €

CENA OD

= Na voljo  = Opcija  ― = Ni na voljo  *Ekvivalentna raven vibracij po ISO 22868 je izračunana kot časovno povprečena energijska vsota ravni vibracij pri različnih obratovalnih pogojih. Tipična mera disperzije za ekvivalentno raven zvočnega tlaka je standardna deviacija 1 dB(A).  ** Ekvivalenta raven vibracij po ISO 22867 je izračunana kot časovno povprečena energijska vsota ravni vibracij pri različnih obratovalnih pogojih. Ekvivalentna raven vibracij ima tipično spremembo (standardno deviacijo), ki znaša 1 m/s².  Pojmovnik tehničnih lastnosti je na strani 234. IMENSKA MOČ  Prvega januarja 2010 je stopila v veljavo nova direktiva o strojih (2006/42/EC), ki od proizvajalcev zahteva navedbo imenske moči motorjev v kilovatih (kW). Navedena moč motorjev je povprečna efektivna moč v normalnih obratovalnih pogojih in ob izpolnjevanju veljavnih predpisov o hrupu (pri določenih o/min, glej navodila za uporabo) tipičnega motorja iz proizvodnje, merjena v skladu s SAE standardom J 1349/ISO 1585. Moč motorjev iz množične proizvodnje se od te vrednosti lahko razlikuje. Dejanska izhodna moč motorja, ki je nameščen v stroju, je odvisna od obratovalne hitrosti, pogojev okolice in ostalih dejavnikov.

28

VERIŽNE Ž AGE

VERIŽNE Ž AGE

29


TEHNIČNI PODATKI – VERIŽNE ŽAGE

BENCINSKE VERIŽNE ŽAGE

365

570 AutoTune™

570

555

545

465 Rancher

460 Rancher

455 e-series Rancher

455 Rancher

450 e-series

445 e-series

445

440 e-series

435 e-series

435

PREGLEDNICA UPORABE Profesionalna uporaba

●●

●●

●●

●●

●●

Polprofesionalna uporaba

●●●

●●●

●●●

●●●

●●●

●●

●●

●●

●●

●●

●●

●●

Vsestranska uporaba

●●

●●

●●●

●●●

●●●

●●●

●●●

●●●

●●●

●●●

●●●

●●●

●●

●●

●●

Občasna uporaba / priprava drv TEHNIČNI PODATKI Prostornina valja, cm³

70,7

67,9

67,9

59,8

50,1

64,1

60,3

55,5

55,5

50,2

45,7

45,7

40,9

40,9

Moč, kW

3,6

3,6

3,6

3,1

2,5

3,2

2,7

2,6

2,6

2,4

2,1

2,1

1,8

1,7

1,7

102,5

107

107

106

106

109

104

104

104

103,5

103,3

103,3

102

102

102

Raven zvočnega tlaka pri ušesu, dB(A) * Zajamčena raven zvočne moči, L WA dB(A) Primerljiva raven tresljajev (a hv , eq) prednji / zadnji ročaj, m /s² ** Teža (brez rezalne garniture), kg Pogonski korak Priporočena dolžina meča, min – maks, cm / cole

40,9

112

115

115

118

116

119

114

114

114

115

114

114

114

114

114

3,6 / 3,5

3,2 / 3,4

3,2 / 3,4

2,7 / 3,2

2,8 / 3,7

3,9 / 5,5

4,9 / 4,3

3,4 / 4,5

3,4 / 4,5

2,3 / 2,7

1,9 / 2,6

1,9 / 2,6

2,5 / 3,2

2,5 / 3,2

2,5 / 3,2

6,4

6,8

6,6

5,6

4,9

6,1

5,8

6,0

5,9

5,1

5,1

4,9

4,4

4,4

4,2

3 / 8"

3 / 8"

3 / 8"

.325" / 3 / 8"

.325"

3 / 8"

.325" / 3 / 8"

.325" / 3 / 8"

.325" / 3 / 8"

.325"

.325"

.325"

.325"

.325"

.325"

38 – 71 / 15 – 28

38 – 71 / 15 – 28

38 – 72 / 15 – 28

33 – 60 / 13 – 24

33 – 50 / 13 – 20

38 – 60 / 15 – 24

33 – 50 / 13 – 20

33 – 50 / 13 – 20

33 – 50 / 13 – 20

33 – 50 / 13 – 20

33 – 50 / 13 – 20

33 – 50 / 13 – 20

33 – 45 / 13 – 18

33 – 45 / 13 – 18

33 – 45 / 13 – 18

LASTNOSTI •

Samodejni uplinjač AutoTune™

Zavora verige TrioBrake™

Vztrajnostna zavora verige

Sistem Air Injection™

X-Torq motor

Sistem za dušenje tresljajev Low Vib

Sistem Smart Start

Sistem ‫‏‬RevBoost™

Črpalka za gorivo

Kombinirano čok /stop stikalo

Umaknjeni matici meča

Prozorno okence za kontrolo količine goriva

Magnezijevo ohišje motorja

Hitro snemljiv pokrov zračnega filtra Pokrov valja s hitrimi sponkami Hitro snemljiv zračni filter

Nastavljiva oljna črpalka

Ročni napenjalnik verige

Ogrevani ročaji

Ogrevan uplinjač

Vodoravno uho za vrv

739,– €

Ni dobavljivo v Sloveniji

Ni dobavljivo v Sloveniji

719,– €

639,– €

Na voljo jeseni 2013

639,– €

599,– €

Ni dobavljivo v Sloveniji

589,– €

579,– €

559,– €

Na voljo do odprodaje zaloge

399,– €

389,– €

Stranski napenjalnik verige

CENA OD

= Na voljo  = Opcija  ― = Ni na voljo  *Ekvivalentna raven vibracij po ISO 22868 je izračunana kot časovno povprečena energijska vsota ravni vibracij pri različnih obratovalnih pogojih. Tipična mera disperzije za ekvivalentno raven zvočnega tlaka je standardna deviacija 1 dB(A).  ** Ekvivalenta raven vibracij po ISO 22867 je izračunana kot časovno povprečena energijska vsota ravni vibracij pri različnih obratovalnih pogojih. Ekvivalentna raven vibracij ima tipično spremembo (standardno deviacijo), ki znaša 1 m/s².  Pojmovnik tehničnih lastnosti je na strani 234. IMENSKA MOČ  Prvega januarja 2010 je stopila v veljavo nova direktiva o strojih (2006/42/EC), ki od proizvajalcev zahteva navedbo imenske moči motorjev v kilovatih (kW). Navedena moč motorjev je povprečna efektivna moč v normalnih obratovalnih pogojih in ob izpolnjevanju veljavnih predpisov o hrupu (pri določenih o/min, glej navodila za uporabo) tipičnega motorja iz proizvodnje, merjena v skladu s SAE standardom J 1349/ISO 1585. Moč motorjev iz množične proizvodnje se od te vrednosti lahko razlikuje. Dejanska izhodna moč motorja, ki je nameščen v stroju, je odvisna od obratovalne hitrosti, pogojev okolice in ostalih dejavnikov.

30

VERIŽNE Ž AGE

VERIŽNE Ž AGE

31


TEHNIČNI PODATKI – VERIŽNE ŽAGE

BENCINSKE VERIŽNE ŽAGE

236

135 e-series

135

T540 XP ™

T435

T425

PREGLEDNICA UPORABE

BATERIJSKE VERIŽNE ŽAGE

536LiXP ®

436Li

T536LiXP ®

PREGLEDNICA UPORABE

Profesionalna uporaba

●●●

●●

Profesionalna uporaba

●●●

●●

●●●

Polprofesionalna uporaba

●●

●●●

●●●

Polprofesionalna uporaba

●●

●●●

●●

●●

●●

Občasna uporaba / priprava drv

●●

Vsestranska uporaba

●●

●●

Občasna uporaba / priprava drv

●●●

●●●

●●● TEHNIČNI PODATKI

TEHNIČNI PODATKI

BLDC (brez krtačk)

BLDC (brez krtačk)

Prostornina valja, cm³

38,2

40,9

40,9

37,7

35,2

25,4

Prostornina rezervoarja za olje, l

0,2

0,2

0,2

Moč, kW

1,4

1,5

1,5

1,8

1,5

0,96

Teža z akumulatorjem (brez rezalne garniture), kg

3,6

3,7

3,5

Raven zvočnega tlaka pri ušesu, dB(A) * Zajamčena raven zvočne moči, L WA dB(A) Primerljiva raven tresljajev (a hv , eq) prednji / zadnji ročaj, m /s² ** Teža (brez rezalne garniture), kg Pogonski korak Priporočena dolžina meča, min – maks, cm / cole

Tip motorja

100,7

102

102

104

103

95,7

Teža baterije, kg

1,2

1,2

1,2

113

114

114

116

114

110

Največja hitrost verige m/s

20

15

20

2,1 / 2,7

3,9 / 3,8

3,9 / 3,8

3,1 / 3,2

4,1 / 3,9

3,4 / 3,3

Zmogljivost akumulatorja,Ah

3

3

3

4,7

4,6

4,4

3,7

3,0

Napetost akumulatorja,V

36

36

36

3 / 8"

3 / 8"

3 / 8"

3 / 8"

3,4 3 / 8" LP (nizek profil) / 3 / 8" 30 – 35 / 12 – 14

25 / 35

25 / 35

25 / 35

35

35

35

Ni  podatkov

Ni  podatkov

93

2,4 / 3,0

3,5 / 4,8

2,5 / 2,2

Li-ionski akumulator

Sistem savE™

Intuitivna tipkovnica

Pokrovček rezervoarja za gorivo s hitrim odpiranjem

Umaknjeni matici meča

Vztrajnostna zavora verige

Ročni napenjalnik verige

Uho za pas

329,– €

279,– €

349,– €

33 – 40 / 13 – 16

36 – 40 / 14 – 16

36 – 40 / 14 – 16

30 – 40 / 12 – 16

1 / 4" / 3 / 8" 25 / 10

Samodejni uplinjač AutoTune™

Zavora verige TrioBrake™

Sistem Air Injection™

X-Torq motor

Sistem Smart Start

Magnezijevo ohišje motorja

Sistem RevBoost™ Sistem za dušenje tresljajev Low Vib

Črpalka za gorivo

Hitro snemljiv pokrov zračnega filtra

Pokrov valja s hitrimi sponkami

Kombinirano čok /stop stikalo

Hitro snemljiv zračni filter

Umaknjeni matici meča

Prozorno okence za kontrolo količine goriva

Nastavljiva oljna črpalka

Stranski napenjalnik verige

Ročni napenjalnik verige

Ogrevani ročaji

Ogrevan uplinjač

Vodoravno uho za vrv

199,– €

Ni dobavljivo v Sloveniji

249,– €

669,– €

459,– €

379,– €

CENA OD

Tipični čas polnjenja akumulatorja do napolnjenosti 80 % / 100 %, min Avtonomija akumulatorja (prosti tek) z aktiviranim sistemom savE™, min Raven zvočnega tlaka pri ušesu, dB(A) Primerljiva raven tresljajev (a hv  , eq) prednji / zadnji ročaj, m /s² *

LASTNOSTI Vztrajnostna zavora verige

BLDC (brez krtačk)

LASTNOSTI

CENA OD

= Na voljo  = Dodatek  ― = Ni na voljo  * Ekvivalenca nivoja vibracij v skladu z EN 60745-2-13. Sporočeni podatki za ekvivalenco nivoja vibracij imajo tipično statistično razpršitev (standardni odklon) v vrednosti 1 m / s². Deklariran nivo vibracij merjen z mečem priporočene dolžine in verigo določenega tipa. Če se na stroj namesti meč druge dolžine lahko nivo vibracij variira za maks. ±  1.5 m / s².

= Na voljo  = Opcija  ― = Ni na voljo  *Ekvivalentna raven vibracij po ISO 22868 je izračunana kot časovno povprečena energijska vsota ravni vibracij pri različnih obratovalnih pogojih. Tipična mera disperzije za ekvivalentno raven zvočnega tlaka je standardna deviacija 1 dB(A).  ** Ekvivalenta raven vibracij po ISO 22867 je izračunana kot časovno povprečena energijska vsota ravni vibracij pri različnih obratovalnih pogojih. Ekvivalentna raven vibracij ima tipično spremembo (standardno deviacijo), ki znaša 1 m/s².  Pojmovnik tehničnih lastnosti je na strani 234. IMENSKA MOČ  Prvega januarja 2010 je stopila v veljavo nova direktiva o strojih (2006/42/EC), ki od proizvajalcev zahteva navedbo imenske moči motorjev v kilovatih (kW). Navedena moč motorjev je povprečna efektivna moč v normalnih obratovalnih pogojih in ob izpolnjevanju veljavnih predpisov o hrupu (pri določenih o/min, glej navodila za uporabo) tipičnega motorja iz proizvodnje, merjena v skladu s SAE standardom J 1349/ISO 1585. Moč motorjev iz množične proizvodnje se od te vrednosti lahko razlikuje. Dejanska izhodna moč motorja, ki je nameščen v stroju, je odvisna od obratovalne hitrosti, pogojev okolice in ostalih dejavnikov.

32

VERIŽNE Ž AGE

VERIŽNE Ž AGE

33


Večja hitrost rezanja, izjemna ergonomija in največja moč. Naporno in dolgotrajno delo v gozdu zahteva opremo, ki ima največjo moč in zmogljivost ter najboljšo ergonomijo in varnost. Husqvarnini profesionalni gozdarski obrezovalniki zagotavljajo manj napora pri delu ter zmogljivo in hkrati prilagodljivo delovanje.

34

GOZDARSKI OBREZOVALNIKI

GOZDARSKI OBREZOVALNIKI

35


ODKRIJTE NOVO DIMENZIJO V RAZVOJU GOZDARSKIH OBREZOVALNIKOV

Udoben oprtnik Prožno obešenje žage

Ročica za plin na dosegu palca

Snemljiva cev Gretje ročajev

Samodejno mazanje verige

Nihajno, nastavljivo uho za oprtnik

Nastavljiv ročaj

Nastavljiv prednji ročaj Kotno gonilo za žaganje

Popolna razporeditev bremena

Sistem Smart Start Črpalka za gorivo

Kompaktna cev

X-Torq motor

Sistem za dušenje tresljajev Low Vib

OPRTNIK BALANCE XT™ Novi oprtnik Balance XT™ se odlikuje po številnih rešitvah za večje udobje. Široke, podložene in dobro prilegajoče se naramnice omogočajo udobno delo in zmanjšujejo obremenitev zgornjega dela telesa in ramen.

POPOLNA RAZPOREDITEV BREMENA Oprtnik in vzmeteni okvir poskrbita za popolno razporeditev bremena.

X-TORQ MOTOR S pomočjo tehnologije X-Torq motorjev se škodljive emisije izpušnih plinov znižajo do 75 %, poraba goriva pa zmanjša za do 20 %. Delo bo postalo bolj udobno kot tudi bolj gospodarno.

KOTNO GONILO ZA UPORABO V GOZDU Kotno gonilo olajša žaganje dreves. Zaradi nagnjenega rezila drevo pade v pravo smer.

LOW VIB

KOMERCIALNA RAVEN

Motorji so opremljeni z zelo učinkovitimi blažilniki, ki blažijo tresljaje na rokah in dlaneh ter omogočajo udobno in dolgotrajno delo.

Naša paleta gozdarskih obrezovalnikov je razvita za profesionalno delo v zahtevnih pogojih. Iz tega razloga lahko pričakujete profesionalno moč in zmogljivost.

Vse omenjene lastnosti niso na voljo pri vseh modelih. Več podatkov lahko poiščete v razpredelnici s tehničnimi podatki.

36

GOZDARSKI OBREZOVALNIKI

GOZDARSKI OBREZOVALNIKI

37


Na strani 40 je razpredelnica, ki prikazuje, kateri model oprtnika je primeren za kateri stroj.

Ergonomski oprtnik Husqvarna učinkovito razporedi težo stroja in poskrbi za odlično ravnotežje. Oprtnik omogoča bolj svobodno gibanje ter varno in udobno opravljanje dela. Iz tega razloga posveča Husqvarna ogromno časa in sredstev razvoju oprtnikov, s katerimi lahko še bolje izkoristite vaš stroj. Pravilna uporaba stroja zagotavlja varnost in prave rezultate. Naši ergonomsko oblikovani oprtniki učinkovito razporedijo težo stroja, zato je stroj na občutek lažji, bolj okreten in manj obremenjujoč za telo.

Več na strani 204

Ni dobavljivo v Sloveniji

CENA 1.059,– €

Zmogljivost in okretnost.

HUSQVARNA 555FXT 53,3 cm³, 2,8 kW, 9,1 kg. X-Torq motor, sistem Low Vib, sistem Smart Start, oprtnik Balance XT™ in ogrevani ročaji.

HUSQVARNA 555FX 53,3 cm³, 2,8 kW, 8,9 kg. X-Torq motor, sistem Low Vib, sistem Smart Start in oprtnik Balance XT™.

CENA 899,– €

Ni dobavljivo v Sloveniji

OPTIMIZIRAN KOTNI GONILNIK

Kotni gonilnik zagotavlja profesionalno zmogljivost in je zasnovan za težko delo v gozdu.

GRETJE ROČAJEV Termostatsko

krmiljenje ogrevanja ročajev omogoča udobno delo tudi v mrzlih in vlažnih pogojih.

38

GOZDARSKI OBREZOVALNIKI

Močni, hitri in učinkoviti gozdarski obrezovalniki. Močni in dobro uravnoteženi gozdarski obrezovalniki, ki so zasnovani za težko, dolgotrajno in zahtevno delo v gozdu. Motor je zasnovan tako, da proizvede največjo moč in se ponaša z nizko ravnjo tresljajev in z nizko porabo goriva. Prenosni mehanizmi so zavoljo največje učinkovitosti razviti posebej za čiščenje gozda. Vse lastnosti so prirejene tako, da omogočajo zmogljivo, enostavno in manj naporno čiščenje gozda.   Za podrobnejše podatke glej stran 40.

HUSQVARNA 545FXT 45,7 cm³, 2,2 kW, 8,3 kg. X-Torq motor, sistem Low Vib, sistem Smart Start, oprtnik Balance XT™ in ogrevani ročaji.

HUSQVARNA 545FX 45,7 cm³, 2,2 kW, 8,1 kg. X-Torq motor, sistem Low Vib, sistem Smart Start in oprtnik Balance XT™.

CENA 799,– €

Edinstvene ergonomske rešitve za naporno delo v gozdu. Izjemno okreten in visokozmogljiv obrezovalnik z edinstvenimi ergonomskimi rešitvami za profesionalni delo.

HUSQVARNA 535FBX 34,6 cm³, 1,6 kW, 12,2 kg, .325", X-Torq motor, sistem Low Vib, samodejno povratno stop stikalo, snemljiva cev in prilagodljivo obešenje žage.

GOZDARSKI OBREZOVALNIKI

39


TEHNIČNI PODATKI – GOZDARSKI OBREZOVALNIKI

555FXT

555FX

545FXT

545FX

535FBX

●●●

●●●

●●●

●●●

●●●

Izboljšana učinkovitost, udobje in varnost s priborom Husqvarna.

PREGLEDNICA UPORABE Profesionalno čiščenje gozda Profesionalno čiščenje grmovja / trave Občasno čiščenje gozda / grmovja / trave

●●

Pravi pribor, zaščitna oprema in oblačila za varnejše in učinkovitejše delo. Naš pribor za gozdarske obrezovalnike, motorne kose in kose na nitko vključuje vse, kar potrebujete, in izboljša vaše počutje, delovne pogoje in predvsem storilnost.

Občasna košnja trave TEHNIČNI PODATKI Prostornina valja, cm³

53,3

53,3

45,7

45,7

Moč, kW

2,8

2,8

2,2

2,2

34,6 1,6

Teža (brez rezalne garniture), kg

9,1

8,9

8,3

8,1

12,2 0,6

Prostornina rezervoarja za gorivo, litri

1,1

1,1

0,9

0,9

Raven zvočnega tlaka pri ušesu, dB(A) *

103

103

100

100

94

Zajamčena raven zvočne moči, L WA dB(A)

117

117

116

116

111

2,1 / 2,3

2,1 / 2,3

2,9 / 3,3

2,9 / 3,3

1,8 / 1,2

Primerljiva raven tresljajev (a hv , eq) prednji / zadnji ročaj, m /s² ** LASTNOSTI X-Torq motor

Sistem za dušenje tresljajev Low Vib

Sistem Smart Start

Samodejno povratno stop stikalo

Črpalka za gorivo

Nastavljiv ročaj

Gretje ročajev

( • ) / ( • ) / •

( • ) / ( • ) / •

( • ) / ( • ) / •

( • ) / ( • ) / •

.325" 13" Pixel

Ni dobavljivo v Sloveniji

1.059,– €

Ni dobavljivo v Sloveniji

899,– €

799,– €

Deljiva gred Kotno gonilo za žaganje Prožno obešenje žage

Edinstveno zasnovana kombinirana posoda drži 6 litrov goriva in 2, 5 litra olja. Posodi za gorivo in olje sta ločljivi in opremljeni z zaščito pred prelivanjem.

OPRTNIKI Balance XT™ REZALNA OPREMA

CENA

Skrbimo za to, da boste izbrali pravi stroj za vaše opravilo.

= Na voljo  ( ) = Dodatna oprema  ― = Ni na voljo  * Ekvivalentna raven zvočnega tlaka po ISO 22868 je izračunana kot časovno povprečena energijska vsota ravni zvočnega tlaka pri različnih obratovalnih pogojih. Tipična sprememba ekvivalentne ravni zvočnega tlaka je standardna deviacija 1 dB(A).  ** Ekvivalenta raven vibracij po ISO 22867 je izračunana kot časovno povprečena energijska vsota ravni vibracij pri različnih obratovalnih pogojih. Ekvivalentna raven vibracij ima tipično spremembo (standardno deviacijo), ki znaša 1 m/s².  Pojmovnik tehničnih lastnosti je na strani 234. IMENSKA MOČ  Prvega januarja 2010 je stopila v veljavo nova direktiva o strojih (2006/42/EC), ki od proizvajalcev zahteva navedbo imenske moči motorjev v kilovatih (kW). Navedena moč motorjev je povprečna efektivna moč v normalnih obratovalnih pogojih in ob izpolnjevanju veljavnih predpisov o hrupu (pri določenih o/min, glej navodila za uporabo) tipičnega motorja iz proizvodnje, merjena v skladu s SAE standardom J 1349/ISO 1585. Moč motorjev iz množične proizvodnje se od te vrednosti lahko razlikuje. Dejanska izhodna moč motorja, ki je nameščen v stroju, je odvisna od obratovalne hitrosti, pogojev okolice in ostalih dejavnikov.

KOSA NA NITKO

MOTORNA KOSA

GOZDARSKI OBREZOVALNIK

Za košnjo robov trate, košnjo trave na težko dostopnih mestih in čiščenje velikih površin trave, robide, koprive in nezaželenega grmičevja.

Lahko bi dejali, da so motorne kose, kose na nitko za težja opravila. Za čiščenje visoke trave, debelejšega grmičevja ali majhnih dreves si omislite motorno koso ali gozdarski obrezovalnik.

Profesionalni stroji za profesionalno čiščenje gozda. Ti stroji so robustni in zagotavljajo veliko moč, ki je potrebna za težko delo v gozdu.

husqvarna.si Za več informacij obiščite našo spletno stran. Tam boste našli primerjalne tabele, videe in spletne strani o naših gozdarskih obrezovalnikih, motornih kosah in kosah na nitko ter zaščitnih oblačilih in priboru. Na spletni strani boste našli tudi dodatne nasvete, ki vam bodo v pomoč pri izbiri stroja za vaše potrebe.

40

GOZDARSKI OBREZOVALNIKI

PRIBOR IN OPREMA

41


Prvovrstni rezultati ne glede na pogoje. Iskanje pravega stroja za določene potrebe je lahko zahtevno opravilo. Naše motorne kose in kose na nitko smo razdelili v pet skupin, da vam olajšamo iskanje in poskrbimo, da boste izbrali tako, ki popolnoma ustreza vašim potrebam. V naših motornih kosah in kosah na nitko so združeni majhna teža, enostavna uporaba ter ergonomija.

42

MOTORNE KOSE / KOSE NA NITKO

MOTORNE KOSE / KOSE NA NITKO

43


RAZIŠČITE NOVO DIMENZIJO V RAZVOJU MOTORNIH KOS IN KOS NA NITKO

Kosilna glava Tap ’n Go Priključki „Click on“

Nastavljivo uho za oprtnik Nastavljiv ročaj

Snemljiva cev

Mehki ročaji Kotno gonilo z velikim navorom Visok steber ročaja Sistem Smart Start

X-Torq motor Sistem za dušenje tresljajev Low Vib

URAVNOTEŽENE

SISTEM SMART START

X-TORQ MOTOR

OPRTNIK BALANCE XT™

LOW VIB

KOMERCIALNA RAVEN

Ročaji so nastavljivi in izolirani proti tresljajem. Za udobno delo je vključen tudi oprtnik.

Motor in sistem za zagon sta zasnovana tako, da je zagon stroja čimbolj enostaven in hiter.

S pomočjo tehnologije X-Torq motorjev se škodljive emisije izpušnih plinov znižajo do 75 %, poraba goriva pa zmanjša do 20 %. Delo bo postalo bolj udobno kot tudi bolj gospodarno.

Novi oprtnik Balance XT™ se odlikuje po številnih rešitvah za večje udobje. Široke, podložene in dobro prilegajoče se naramnice omogočajo udobno delo in zmanjšujejo obremenitev zgornjega dela telesa in ramen.

Motorji so opremljeni z zelo učinkovitimi blažilniki, ki blažijo tresljaje na rokah in dlaneh ter omogočajo udobno in dolgotrajno delo.

Vsem Husqvarninim motornim kosam je skupno to, da so zmogljivi stroji, ki so ergonomsko oblikovani za vrsto let zahtevne uporabe.

Vse omenjene lastnosti niso na voljo pri vseh modelih. Več podatkov lahko poiščete v razpredelnici s tehničnimi podatki.

44

MOTORNE KOSE / KOSE NA NITKO

MOTORNE KOSE / KOSE NA NITKO

45


CENA 1.059,– €

HUSQVARNA 555RXT 53,3 cm³, 2,8 kW, 9,2 kg. X-Torq motor, sistem Low Vib, sistem Smart Start, oprtnik Balance XT™, nastavljiv ročaj in visok ­steber ročaja.

CENA 629,– € HUSQVARNA 553RBX 50,6 cm³, 2,3 kW, 12,1 kg. X-Torq motor, prosta zagonska naprava in kombinirani ščitnik.

CENA 899,– €

HUSQVARNA 545RXT 45,7 cm³, 2,1 kW, 8,5 kg. X-Torq motor, sistem Low Vib, sistem Smart Start, oprtnik Balance XT™, nastavljiv ročaj in visok ­steber ročaja.

Ni dobavljivo v Sloveniji

HUSQVARNA 545RX 45,7 cm³, 2,1 kW, 8,7 kg. X-Torq motor, sistem Low Vib, sistem Smart Start, oprtnik Balance X, nastavljiv ročaj, visok steber ročaja in kombinirani ščitnik.

Ni dobavljivo v Sloveniji

CENA 659,– €

HUSQVARNA 535RXT 34,6 cm³, 1,6 kW, 6,2 kg. X-Torq motor, sistem Low Vib, oprtnik Balance X™, nastavljiv ročaj, visok steber ročaja in kombinirani ščitnik.

Zmogljiva košnja še ne pomeni velikih tresljajev.

Novo!

VISOK STEBER ROČAJA Omogoča

učinkovitejše delo na pobočjih, saj ročaj ne omejuje gibanja.

HUSQVARNA 536LiR 36 V, 3,0 Ah, 5,0 kg (3,8 kg brez akumulatorja), savE™ za največjo avtonomijo, dvostransko vrtenje kosilne glave, nastavljiv ročaj, intuitivna tipkovnica in oprtnik Balance 35 B.

Motorne kose, ki zagotavljajo ergonomsko delo. Različna opravila zahtevajo različno opremo. Vse naše motorne kose, tako bencinske kot baterijske, se odlikujejo po ergonomiji in udobju ter so idealne za dolga, zahtevna in monotona opravila. Stroji so zasnovani tako, da omogočajo dolgo življenjsko dobo v zahtevnih pogojih obratovanja. Motorji nudijo veliko moč, optimalno nagnjeni ter proti tresljajem izolirani ročaji pa zagotavljajo učinkovito delo v vseh pogojih.

DVOSTRANSKO VRTENJE Najdete

ga na naših baterijskih kosah na nitko. Kosilna glava se lahko vrti v levo ali desno. Na ta način se izognete travi na prehodih.

46

MOTORNE KOSE

CENA OD 399 ,– €

Ni dobavljivo v Sloveniji

HUSQVARNA 327RX 24,5 cm³, 0,9 kW, 5,4 kg. Sistem Low Vib, sistem Smart Start, oprtnik Balance 35, nastavljiv ročaj, visok steber ročaja in kombinirani ščitnik.

Ni dobavljivo v Sloveniji

HUSQVARNA 535RX 34,6 cm³, 1,6 kW, 6,1 kg. X-Torq motor, sistem Low Vib, oprtnik Balance 35, nastavljiv ročaj, visok steber ročaja in kombinirani ščitnik.

Novo!

CENA OD 299,–  €

HUSQVARNA 536LiL 36 V, 3,0 Ah, 4,2 kg (3,0 kg brez akumulatorja), savE™ za največjo avtonomijo, dvostransko vrtenje kosilne glave, nastavljiv ročaj in intuitivna tipkovnica.

Ni dobavljivo v Sloveniji

HUSQVARNA 324RX 25 cm³, 0,8 kW, 5,5 kg. Motor na čisti bencin, sistem Smart Start, nastavljiv ročaj, oprtnik Balance 35 in kombinirani ščitnik.

CENA 439,– €

Za podrobnejše podatke glej strani 58 – 61.

HUSQVARNA 327RJX 24,5 cm³, 0,9 kW, 4,9 kg. Sistem Smart Start, enojni oprtnik, nastavljiv ročaj, kombinirani ščitnik in J-ročaj.

HUSQVARNA 323R-II 24,5 cm³, 0,9 kW, 5,1 kg. Sistem Smart Start, standardni dvojni oprtnik, nastavljiv ročaj in kombinirani ščitnik.

MOTORNE KOSE

47


CENA 579,– €

CENA 649,– €

HUSQVARNA 553RS 50,6 cm³, 2,3 kW, 8,6 kg. X-Torq motor, oprtnik Balance 35, kombinirani ščitnik, vzdržljiva sklopka in robusten sistem ročajev.

HUSQVARNA 535RJ 34,6 cm³, 1,6 kW, 5,9 kg. X-Torq motor, enojni oprtnik, kombinirani ščitnik in J-ročaj.

CENA 469,– €

CENA 559,– €

HUSQVARNA 543RS 40,1 cm³, 1,5 kW, 7,4 kg. X-Torq motor, oprtnik Balance 35, kombinirani ščitnik, vzdržljiva sklopka in robusten sistem ročajev.

CENA 369,– €

HUSQVARNA 253RJ 50,6 cm³, 2,3 kW, 7,9 kg. X-Torq motor, standardni dvojni ­oprtnik, vzdržljiva sklopka, kombinirani ščitnik in J-ročaj.

CENA 449,– €

Kakovostni deli za enostavnejšo uporabo.

HUSQVARNA 533RS 29,5 cm³, 1 kW, 7,1 kg. X-Torq motor, oprtnik Balance 35, kombinirani ščitnik, vzdržljiva sklopka in robusten sistem ročajev.

Ni dobavljivo v Sloveniji

POTRJENA VZDRŽLJIVOST

Robustna zasnova zagotavlja dolgo življenjsko dobo vaše motorne kose.

KOMERCIALNI ZRAČNI FILTER

HUSQVARNA 243RJ 40,1 cm³, 1,47 kW, 7,3 kg. X-Torq motor, enojni oprtnik, ­kombinirani ščitnik, vzdržljiva sklopka in J-ročaj.

CENA 349,– €

Robustne motorne kose za zahtevna opravila. S profesionalno in robustno motorno koso lahko vsako nalogo opravite učinkovito in udobno. Zasnova je sofisticirana, a trpežna in ne dopušča kompromisov, kar se tiče kakovosti. Če iščete zanesljivo delovanje in dobro zmogljivost skozi dolgo življenjsko dobo, so ti stroji za vas nepogrešljvi. So preprosti, zdržljivi ter enostavni za servisiranje in vzdrževanje.   Za podrobnejše podatke glej strani 58 – 61.

HUSQVARNA 153R 50,2 cm³, 1,6 kW, 7,6 kg. Standardni dvojni oprtnik, kombinirani ščitnik, vzdržljiva sklopka in robusten sistem ročajev.

Ni dobavljivo v Sloveniji

HUSQVARNA 233RJ 29,5 cm³, 1 kW, 5,1 kg. X-Torq motor, enojni oprtnik, ­kombinirani ščitnik, vzdržljiva sklopka in J-ročaj.

Ni dobavljivo v Sloveniji

Za dolgotrajno in brezskrbno delo. HUSQVARNA 535LS 34,6 cm³, 1,6 kW, 5,9 kg. X-Torq motor, prosta zagonska naprava, samodejno povratno stop stikalo in robustno kotno gonilo.

48

MOTORNE KOSE

HUSQVARNA 327LS 24,5 cm³, 0,9 kW, 4,7 kg. Prosta zagonska naprava, samodejno povratno stop stikalo in robustno kotno gonilo.

MOTORNE KOSE

49


Opravite več dela samo z enim strojem. Izberite priključek in delajte z nizkimi emisijami.

X-TORQ Škodljive emisije izpušnih

plinov se znižajo do 75 % in poraba goriva zmanjša do 20 %.

Ti stroji so idealni za vsakogar, ki zahteva prednosti različnih vrst strojev, a potrebuje prilagodljivo rešitev. Motorne kose FR nudijo tri prednosti v enem učinkovitem paketu. Rezilo za travo uporabite za košnjo robov trate in čiščenje velikih površin trave, robide, koprive in nezaželenega grmičevja. Kosilno glavo z nitko namestite, ko morate pokositi visoko travo ali počistiti debelejše grmičevje, list krožne žage pa, ko morate požagati manjša drevesa. Z drugimi besedami, ti stroji so večfunkcionalna orodja in imajo priložene vse rezalne priključke.

Vsestranske motorne kose za čiščenje grmovja in gozda ter košnjo trave. Te motorne kose imajo veliko obrazov. Standardno so opremljene z rezilom za travo, kosilno glavo z nitko in listom krožne žage, katerih namestitev je zelo enostavna. Vsi modeli so opremljeni tudi z X-Torq motorji, pri katerih se škodljive emisije izpušnih plinov znižajo za do 75 %, poraba goriva pa zmanjša za do 20 %.

KOMBINIRAN ŠČITNIK Kombiniran

ščitnik se lahko uporablja za košnjo z rezilom ali kosilno glavo.

50

MOTORNE KOSE

Za podrobnejše podatke glej strani 58 – 61.

Ni dobavljivo v Sloveniji

HUSQVARNA 345FR 45,7 cm³, 2,1 kW, 8,5 kg. X-Torq motor, sistem Low Vib, sistem Smart Start, oprtnik Balance X™, nastavljiv ročaj in kombinirani ščitnik.

Ni dobavljivo v Sloveniji

HUSQVARNA 336FR 34,6 cm³, 1,4 kW, 7 kg. X-Torq motor, sistem Low Vib, oprtnik Balance 35, nastavljiv ročaj in kombinirani ščitnik.

husqvarna.si Preberite si več o naših izdelkih in takoj poiščite najbližjega prodajalca.

MOTORNE KOSE

51


Ni dobavljivo v Sloveniji

HUSQVARNA 135R 34,6 cm³, 1,4 kW, 6,8 kg. X-Torq motor, standardni dvojni oprtnik, samodejno povratno stop stikalo, nastavljiv ročaj in kombinirani ščitnik.

Ni dobavljivo v Sloveniji

HUSQVARNA 128R 28 cm³, 0,8 kW, 5 kg. Sistem Smart Start, standardni dvojni oprtnik, samodejno povratno stop stikalo in kombinirani ščitnik.

Ni dobavljivo v Sloveniji

Ni dobavljivo v Sloveniji

HUSQVARNA 128RJ 28 cm³, 0,8 kW, 4,8 kg. Sistem Smart Start, enojni oprtnik, ­samodejno povratno stop stikalo in kombinirani ščitnik.

HUSQVARNA 128L 28 cm³, 0,8 kW, 4,8 kg. Sistem Smart Start in samodejno povratno stop stikalo.

CENA 219,– €

CENA 169,– €

Delajte z manj prekinitvami in manjšim hrupom.

HUSQVARNA 128C 28 cm³, 0,8 kW, 4,4 kg. Sistem Smart Start in samodejno povratno stop stikalo.

CENA OD 239,–  €

NIZKA RAVEN HRUPA Ti stroji se odlikujejo po nizki ravni hrupa, kar je idealno za uporabo v naseljih.

KOSILNE GLAVE TAP’N GO

Ko s kosilno glavo narahlo udarite ob tla, se nitka samodejno podaljša.

Novo!

Kosa na nitko z enostavno uporabo za zahtevne občasne uporabnike. Kose na nitko in motorne kose z močjo, zdržljivostjo in vsestranskostjo za domače uporabnike, ki želijo negovati svoje vrtove. Zaradi majhne teže so ti stroji zelo prilagodljivi, odlikujejo pa se tudi po zasnovi z nizko ravnjo hrupa, zato so zelo primerni za uporabo v naseljih. Funkcija smart start omogoča hiter in enostaven zagon motorja. Nova serija baterijskih kos na nitko zagotavlja Husqvarnino zmogljivost ob zelo nizki ravni hrupa, zato je idealna za uporabo v naseljih.

HUSQVARNA 136LiC 36 V, 3,0 Ah, 4,3 kg (3,1 kg brez akumulatorja), savE™, maksimalna avtonomija, nastavljiv ročaj in intuitivna tipkovnica.

HUSQVARNA 122C 21,7 cm³, 0,6 kW, 4,4 kg. Motor z nizko hrupnostjo, sistem Smart Start in samodejno povratno stop stikalo.

Polnilniki, ki postavljajo nove standarde. Pričakujete lahko visoko zmogljivost in hitrejše polnjenje.

Za varno delo in prvovrstne rezultate. Pri uporabi motorne kose ali kose na nitko morate uporabljati zaščitna očala in vizir kot tudi zaščitne hlače in škornje. Ne pozabite na rokavice in glušnik. Z našim asortimanom rezalne opreme boste dosegali rezultate, na katere boste ponosni.

Za podrobnejše podatke glej strani 58 – 61. Več na strani 180

52

KOSE NA NITKO

KOSE NA NITKO

53


Kosilna glava, rezilo za travo ali list krožne žage? Izberite pravo priključek za vaše opravilo. KOSILNA GLAVA Uporabite kosilno glavo za gosto travo in plevel. Le-ta učinkovito kosi površine, katerih z navadno kosilnico ne dosežete, ali površine, ki za košnjo s kosilnico niso primerne.

REZILO ZA TRAVO Primerno za gosto, debelo travo, a ne za olesenelo rastje. Odrezana trava pade na rezalno ploščo in se poleže v vrsto. Z lahko prereže najdebelejše grmičevje ali pokosi plevel. Na ta način se čas rezanja in čiščenja skoraj prepolovi.

LIST KROŽNE ŽAGE Listi so primerni

za olesenele ovijalke in drugo debelo rastje. Z uporabo lista krožne žage lahko žagate ­mladike in majhna drevesa, s čimer postane vaša kombinirana kosa Husqvarna še bolj vsestranska.

Funkcionalnost in vsestranskost.

PRIKLJUČKI „CLICK ON“

Enostavna zamenjava priključkov zaradi hitre povezave.

DELJIVA GRED Deljiva gred omogoča

prožnost ter enostaven transport in shranjevanje.

En stroj za vsa opravila čiščenja na vrtu. Z eno od naših treh kombiniranih kos lahko kosite visoko travo ali odstranjujete grmičevje in tako oblikujete obronke jarkov in travnikov. Kombinirane kose imajo tri možne priključke. Kosilno glavo, rezilo za travo in list krožne žage. Z orodjem za hitro zamenjavo lahko enostavno zamenjate priključek, ne da bi vam bi treba zamenjati cel stroj. Zamenjava je zelo enostavna, saj je spodnji del gredi moč hitro zamenjati. Izbirate lahko med listom krožne žage za čiščenje/rezanje majhnih dreves, rezilom za travo za čiščenje visoke trave ter kosilno glavo za košenje robov trate. Za podrobnejše podatke glej strani 58 – 61.

54

KOMBINIR ANE KOSE

CENA OD 519,–  €

Novo!

HUSQVARNA 543RBK 40,1 cm³, 1,5 kW, 10,6 kg. X-Torq motor, sistem Low Vib, kombinirani ščitnik in priključki „Click on“.

Ni dobavljivo v Sloveniji

HUSQVARNA 336RK 34,6 cm³, 1,4 kW, 7,4 kg. X-Torq motor, sistem Low Vib, oprtnik Balance 35, nastavljiv ročaj, kombinirani ščitnik in priključki „Click on“.

Ni dobavljivo v Sloveniji

HUSQVARNA 327RDX 24,5 cm³, 0,9 kW, 5,6 kg. Sistem Low Vib, sistem Smart Start, oprtnik Balance 35, deljiva gred, nastavljiv ročaj, visok steber ročaja, kombinirani ščitnik in priključki „Click on“.

KOMBINIR ANE KOSE

55


OBREZOVALNIKI ŽIVE MEJE

ROBILNIK

Lepi robovi ali kakršne koli druge oblike so na dosegu rezila. Na voljo v dveh dolžinah.

Za brezhibno robljenje trat, poti in cvetličnih gred.

PRIKLJUČEK ZA POMETANJE

VIŠINSKI OBREZOVALNIK

Zmogljiv priključek za pometanje brez sledi. Širina 60 cm.

Za večji doseg. Za žaganje vej debeline do 15 cm.

Udobna vsestranskost.

PRIKLJUČKI „CLICK ON“ nostavna

zamenjava priključkov zaradi hitre povezave.

PRIKLJUČEK ZA KOŠNJO TRAVE

Za gosto travo in plevel. Z njim boste enostavno počistili površine, katerih z običajno kosilnico niste dosegli. Kupite ga lahko tudi posebej.

56

KOMBINIR ANE KOSE

Obdelujte celoten vrt z enim strojem. Zavoljo širokega izbora priključkov lahko s temi kombiniranimi kosami negujete celoten vrt: kosite travo, obrezujete živo mejo, pometate, pihate, obrezujete drevje, kosite robove trate ter obdelujete zemljo. Vse to z enim samim strojem. Njihovi motorji se odlikujejo po nizki ravni hrupa, zato so kombinirane kose primerne za vse, ki živijo v naselju.   Za podrobnejše podatke glej strani 58 – 61.

PIHALNIK

KULTIVATOR

Vsestranski pihalnik za učinkovito čiščenje.

Idealen za uporabo na občutljivih cvetličnih gredah in okoli dreves.

CENA 439,–  €

HUSQVARNA 327LDX 24,5 cm³, 0,9 kW, 5,1 kg. Sistem Smart Start, samodejno ­povratno stop stikalo, udoben ročaj in priključki „Click on“.

Ni dobavljivo v Sloveniji

HUSQVARNA 128LDX 28 cm³, 0,8 kW, 4,9 kg. Sistem Smart Start, samodejno povratno stop stikalo in priključki „Click on“.

Ni dobavljivo v Sloveniji

HUSQVARNA 324LDX 25 cm³, 0,8 kW, 5,4 kg. Sistem Smart Start, motor na čisti bencin, udoben ročaj in priključki „Click on“.

Ni dobavljivo v Sloveniji

HUSQVARNA 122LD 21,7 cm³, 0,6 kW, 4,7 kg. Motor z nizko hrupnostjo, sistem Smart Start, samodejno povratno stop stikalo in priključki „Click on“.

KOMBINIR ANE KOSE

57


TEHNIČNI PODATKI – MOTORNE KOSE IN KOSE NA NITKO

555RXT

553RBX

545RXT

545RX

535RXT

535RX

327RX

324RX

327RJX

323R-II

553RS

543RS

533RS

153R

535RJ

253RJ

243RJ

233RJ

535LS

327LS

Profesionalno čiščenje grmovja / trave

●●●

●●●

●●●

●●●

●●●

●●●

●●●

●●●

●●●

●●●

●●●

●●●

●●●

●●●

●●●

●●●

●●●

●●●

●●●

●●●

Občasno čiščenje gozda / grmovja / trave

●●

●●

●●

●●

●●

●●

●●

●●

345FR

336FR

PREGLEDNICA UPORABE Profesionalno čiščenje gozda

Občasna košnja trave

●●●

●●●

●●●

●●●

●●

●●

TEHNIČNI PODATKI Prostornina valja, cm³

53,3

50,6

45,7

45,7

34,6

34,6

24,5

25

24,5

24,5

50,6

40,1

29,5

50,2

34,6

50,6

40,1

29,5

34,6

24,5

45,7

Moč, kW

2,8

2,3

2,1

2,1

1,6

1,6

0,9

0,8

0,9

0,9

2,3

1,5

1,0

1,6

1,6

2,3

1,47

1,0

1,6

0,9

2,1

34,6 1,4

Teža (brez rezalne garniture), kg

9,2

12,1

8,5

8,7

6,2

6,1

5,4

5,5

4,9

5,1

8,6

7,4

7,1

7,6

5,9

7,9

7,3

5,1

5,9

4,7

8,5

7,0 0,6

Prostornina rezervoarja za gorivo, litri

1,1

0,8

0,9

0,9

0,6

0,6

0,5

0,5

0,5

0,5

0,8

0,75

0,7

1,0

0,6

0,8

0,75

0,7

0,6

0,5

0,9

Raven zvočnega tlaka pri ušesu, dB(A) *

101

97

100

101

96

95

95

89

95

92

102

95

95

95

99

102

95

95

98

98

100

98

Zajamčena raven zvočne moči, L WA dB(A)

120

118

115

115

113

113

110

106

110

110

118

118

112

115

116

118

118

116

116

110

116

113

1,5 / 1,6

2,7 / 3,8

2,9 / 2,4

2,9 / 2,4

2,5 / 2,7

3,4 / 4,1

2,4 / 1,9

2,7 / 2,2

3,8 / 2,9

3,9 / 2,8

2,8 / 3,6

3,5 / 3,0

3,1 / 3,8

4,1 / 3,5

2,8 / 4,1

3,4 / 3,9

2,4 / 4

2,6 / 1,7

4,7 / 6,6

4,2 / 3,1

2,0 / 3,0

2,8 / 2,5

Primerljiva raven tresljajev (a hv , eq) prednji / zadnji ročaj, m /s² ** LASTNOSTI X-Torq motor

Sistem za dušenje tresljajev Low Vib

Sistem Smart Start

Samodejno povratno stop stikalo

Črpalka za gorivo

Visok steber ročaja

Nastavljiv ročaj

Ergonomski ročaj

Mehki ročaji

Kotno gonilo za košnjo trave

Priključki „Click on“

Kombinirani ščitnik

Kosilna glava Tap’n Go

Nastavljivo uho za oprtnik

Motor na čisti bencin

Prosta zagonska naprava

Deljiva gred

OPRTNIKI Balance XT™

Balance X™

Balance 35

Običajni dvojni

Običajni enojni

• / • / ( • )

•/•/―

• / • / ( • )

• / • / ( • )

• / • / ( • )

• / • / ( • )

• / • / ( • )

• / • / ( • )

•/•/―

• / • / ( • )

•/•/―

•/•/―

•/•/―

• / • / ( • )

•/•/―

•/•/―

•/•/―

•/•/―

•/•/•

•/•/•

1.059,– €

629,– €

899,– €

Ni dobavljivo v Sloveniji

659,– €

Ni dobavljivo v Sloveniji

Ni dobavljivo v Sloveniji

Ni dobavljivo v Sloveniji

Ni dobavljivo v Sloveniji

439,– €

579,– €

469,– €

369,– €

Ni dobavljivo v Sloveniji

649,– €

559,– €

449,– €

349,– €

Ni dobavljivo v Sloveniji

Ni dobavljivo v Sloveniji

REZALNA OPREMA

CENA OD

 • / ( • ) / ―  • / ( • ) / ―

Ni dobavljivo v Sloveniji

Ni dobavljivo v Sloveniji

= Na voljo  ( ) = Dodatna oprema  ― = Ni na voljo  * Ekvivalentna raven zvočnega tlaka po ISO 22868 je izračunana kot časovno povprečena energijska vsota ravni zvočnega tlaka pri različnih obratovalnih pogojih. Tipična sprememba ekvivalentne ravni zvočnega tlaka je standardna deviacija 1 dB(A).  ** Ekvivalenta raven vibracij po ISO 22867 je izračunana kot časovno povprečena energijska vsota ravni vibracij pri različnih obratovalnih pogojih. Ekvivalentna raven vibracij ima tipično spremembo (standardno deviacijo), ki znaša 1 m/s².  Pojmovnik tehničnih lastnosti je na strani 234. IMENSKA MOČ  Prvega januarja 2010 je stopila v veljavo nova direktiva o strojih (2006/42/EC), ki od proizvajalcev zahteva navedbo imenske moči motorjev v kilovatih (kW). Navedena moč motorjev je povprečna efektivna moč v normalnih obratovalnih pogojih in ob izpolnjevanju veljavnih predpisov o hrupu (pri določenih o/min, glej navodila za uporabo) tipičnega motorja iz proizvodnje, merjena v skladu s SAE standardom J 1349/ISO 1585. Moč motorjev iz množične proizvodnje se od te vrednosti lahko razlikuje. Dejanska izhodna moč motorja, ki je nameščen v stroju, je odvisna od obratovalne hitrosti, pogojev okolice in ostalih dejavnikov.

58

MOTORNE KOSE / KOSE NA NITKO

MOTORNE KOSE / KOSE NA NITKO

59


TEHNIČNI PODATKI – MOTORNE KOSE IN KOSE NA NITKO

135R

128R

128L

128RJ

128C

122C

543RBK

336RK

327RDX

327LDX

324LDX

128LDX

122LD

PREGLEDNICA UPORABE

BATERIJSKE KOSE NA NITKO

536LiR

536LiL

136LiC

Profesionalno čiščenje trave

●●●

●●

Občasno čiščenje trave

●●

●●●

Občasna košnja trave

●●●

PREGLEDNICA UPORABE

Profesionalno čiščenje gozda Profesionalno čiščenje grmovja / trave Občasno čiščenje gozda / grmovja / trave

Občasna košnja trave

●●●

●●●

●●●

●●●

●●●

●●●

●●●

●●●

●●●

●●●

●●

●●

●●

●●●

●●●

●●●

●●● TEHNIČNI PODATKI

TEHNIČNI PODATKI

Tip motorja

Prostornina valja, cm³

34,6

28

28

28

28

21,7

40,1

34,6

24,5

24,5

25

28

21,7

Moč, kW

1,4

0,8

0,8

0,8

0,8

0,6

1,5

1,4

0,9

0,9

0,8

0,8

0,6

Teža (brez rezalne garniture), kg

6,8

5,0

4,8

4,8

4,4

4,4

10,6

7,4

5,6

5,1

5,4

4,9

4,7

Prostornina rezervoarja za gorivo, litri

0,6

0,4

0,4

0,4

0,4

0,36

0,75

0,6

0,5

0,5

0,5

0,4

0,3

Raven zvočnega tlaka pri ušesu, dB(A) *

95

98

97

98

97

88

98

98

95

94

97

94

90

Zajamčena raven zvočne moči, L WA dB(A)

113

114

114

114

114

108

118

113

110

110

107

114

108

Primerljiva raven tresljajev (a hv , eq) prednji / zadnji ročaj, m /s² **

4 / 4

3,5 / 3,1

4,8 / 6,4

3,5 / 3,1

4,8 / 6,4

5 / 3,6

Ni podatkov

4,3 / 2,9

2,4 / 1,9

2,9 / 3,4

4,1 / 4,1

2,9 / 3,4

3,6 / 3,5

LASTNOSTI X-Torq motor

Motor na čisti bencin

Sistem za dušenje tresljajev Low Vib

Sistem Smart Start

Prosta zagonska naprava

Samodejno povratno stop stikalo Črpalka za gorivo Visok steber ročaja Nastavljiv ročaj

Teža brez akumulatorja (brez rezalne garniture), kg Teža baterije, kg

1,2

1,2

3

3

3

Napetost akumulatorja,V

36

36

36

Tipični čas polnjenja akumulatorja 80 % / 100 %, min Avtonomija akumulatorja (prosti tek) z aktiviranim sistemom savE™, min Raven zvočnega tlaka pri ušesu, dB(A)

25 / 35

25 / 35

55 / 70

60

60

35

76

81

76

Primerljiva raven tresljajev (a hv , eq) prednji / zadnji ročaj, m /s²

2,6 / 2,1

1,7/ 0,5

1,9 / 1,6

LASTNOSTI Li-ionski akumulatorj

Sistem savE

Intuitivna tipkovnica

Dvostransko vrtenje

Visok steber ročaja

Udoben oprtnik

 • / ― / ―

 • / ― / ―

 • / ― / ―

399,– €

299,– €

239,– €

OPRTNIKI

Balance 35 B

Deljiva gred

Priključki „Click on“

Kombinirani ščitnik

Kotno gonilo za košnjo trave

Kosilna glava Tap’n Go Nastavljivo uho za oprtnik

― ―

OPRTNIKI Balance XT™

1,2

Mehki ročaji

PMDC (4-krtačni) 4,3

Zmogljivost akumulatorja,Ah

Ergonomski ročaj

BLDC BLDC (brez krtačk) (brez krtačk) 4,1 4,1

Balance X™

Balance 35

Običajni dvojni

Običajni enojni

• / • / ( • )

• / • / ( • )

 • / ( • ) / ―

•/•/―

 • / ― / ―

 • / ― / ―

•/•/―

•/•/•

• / • / ( • )

 • / ( • ) / ―

 • / ( • ) / ―

 • / ( • ) / ―

 • / ( • ) / ―

Ni dobavljivo v Sloveniji

Ni dobavljivo v Sloveniji

Ni dobavljivo v Sloveniji

Ni dobavljivo v Sloveniji

219,– €

169,– €

519,– €

Ni dobavljivo v Sloveniji

Ni dobavljivo v Sloveniji

439,– €

Ni dobavljivo v Sloveniji

Ni dobavljivo v Sloveniji

Ni dobavljivo v Sloveniji

REZALNA OPREMA

CENA OD

= Na voljo  ― = Ni na voljo  Pojmovnik tehničnih lastnosti je na strani 234.

REZALNA OPREMA

CENA OD

= Na voljo  ( ) = Dodatna oprema  ― = Ni na voljo  * Ekvivalentna raven zvočnega tlaka po ISO 22868 je izračunana kot časovno povprečena energijska vsota ravni zvočnega tlaka pri različnih obratovalnih pogojih. Tipična sprememba ekvivalentne ravni zvočnega tlaka je standardna deviacija 1 dB(A).  ** Ekvivalenta raven vibracij po ISO 22867 je izračunana kot časovno povprečena energijska vsota ravni vibracij pri različnih obratovalnih pogojih. Ekvivalentna raven vibracij ima tipično spremembo (standardno deviacijo), ki znaša 1 m/s².  Pojmovnik tehničnih lastnosti je na strani 234. IMENSKA MOČ  Prvega januarja 2010 je stopila v veljavo nova direktiva o strojih (2006/42/EC), ki od proizvajalcev zahteva navedbo imenske moči motorjev v kilovatih (kW). Navedena moč motorjev je povprečna efektivna moč v normalnih obratovalnih pogojih in ob izpolnjevanju veljavnih predpisov o hrupu (pri določenih o/min, glej navodila za uporabo) tipičnega motorja iz proizvodnje, merjena v skladu s SAE standardom J 1349/ISO 1585. Moč motorjev iz množične proizvodnje se od te vrednosti lahko razlikuje. Dejanska izhodna moč motorja, ki je nameščen v stroju, je odvisna od obratovalne hitrosti, pogojev okolice in ostalih dejavnikov.

60

MOTORNE KOSE / KOSE NA NITKO

MOTORNE KOSE / KOSE NA NITKO

61


Vedno poskrbite za to, da bodo rezultati obrezovanja prvovrstni. Grmovje oz. živa meja potrebujeta čas in nego, da ostaneta zdrava in lepa. Različne vrste grmovja narekujejo uporabo različnih vrst orodja in pri nakupu obrezovalnika grmovja je pomembna tudi okolica. Vsi Husqvarnini obrezovalniki grmovja so zmogljivi, natančni in učinkoviti, a vsak model ima svoj namen uporabe. Pomagali vam bomo pri izbiri pravega obrezovalnika za vas in vašo okolico.

62

OBREZOVALNIKI ŽIVE MEJE

OBREZOVALNIKI ŽIVE MEJE

63


RAZIŠČITE NOVO DIMENZIJO V RAZVOJU OBREZOVALNIKOV GRMOVJA Ostri rezalni zobje Sistem Smart Start Motor z nizko ravnjo hrupa

Daljinsko upravljanje rezila

Nastavljiv naklon rezila

Samodejno povratno stop stikalo

Ostri rezalni zobje

Udobni ročaji

Sistem Smart Start

Low Vib sistem za dušenje tresljajev Nastavljiv zadnji ročaj Samodejno povratno stop stikalo

NASTAVLJIVO REZILO

NIZEK NIVO TRESLJAJEV

Nekateri obrezovalniki žive meje Husqvarna so opremljeni z nastavljivim rezilom. To jih dela bolj vsestranske ter zagotavlja več udobja in manj napora pri delu.

Vsi modeli se odlikujejo po nizkem nivoju tresljajev, zato je rokovanje z njimi udobno in ergonomsko.

ZOBNIKI Z DOLGO ŽIVLJENJSKO DOBO Vsi deli Husqvarninega obrezovalnika grmovja so izdelani precizno in iz najboljših materialov. Tako lahko jamčimo dolgo življenjsko dobo naših izdelkov in pribora.

SISTEM SMART START

NIZKA RAVEN HRUPA

X-TORQ MOTOR

Motor in sistem za zagon sta zasnovana tako, da je zagon stroja čimbolj enostaven in hiter.

Zaradi tehnologije motorjev z nizko ravnjo hrupa in posebne zasnove so naši obrezovalniki grmovja tihi in enostavni za uporabo. To je zelo pomembno za vse, ki delajo na naseljenih območjih.

S pomočjo tehnologije X-Torq motorjev se škodljive emisije izpušnih plinov znižajo do 75 %, poraba goriva pa zmanjša do 20 %. Delo bo postalo bolj udobno kot tudi bolj gospodarno.

Vse omenjene lastnosti niso na voljo pri vseh modelih. Več podatkov lahko poiščete v razpredelnici s tehničnimi podatki.

64

OBREZOVALNIKI ŽIVE MEJE

OBREZOVALNIKI ŽIVE MEJE

65


Pred nakupom obrezovalnika grmovja. Najprej premislite o velikosti, obliki in namenu uporabe. Če je živa meja oz. grmovje zelo visoko in težko dostopno, vam bo prav prišel višinski obrezovalnik žive meje. Če je živa meja široka, izberite obrezovalnik z zelo dolgim enostranskim rezilom. Za oblikovanje grmovja izberite obrezovalnik z dvostranskim rezilom in nastavljivim zadnjim ročajem.

Obrezovalniki žive meje z enostranskim rezilom – zmogljiv motor in zelo dolgo rezilo. Idealni za široke in velike žive meje.

Obrezovalniki žive meje z dvostranskim rezilom – prilagodljivost in učinkovitost z dvostranskimi noži. Idealni za oblikovanje žive meje.

CENA 799,– €

Višinski obrezovalniki žive meje – nastavljivo rezilo in daljinsko nastavljiv kot rezila. Idealni za visoke žive meje.

CENA 759,– €

Udobno obrezovanje z dosegom.

DOLG DOSEG Rezila so zasnovana tako, da omogočajo dolg doseg in hkrati ergonomsko delo.

DALJINSKO NASTAVLJIV KOT REZILA Enostavna nastavitev kota

rezila med delom za večje udobje.

HUSQVARNA 327HE4X 24,5 cm³, 0,9 kW, dolžina rezila 55 cm, dolžina 234 cm, 6,6 kg. Sistem Smart Start, samodejno povratno stop stikalo, daljinsko nastavljiv kot rezila, nastavljivo rezilo, zložljivo rezilo za enostaven prevoz in zadnji ščitnik motorja.

HUSQVARNA 327HE3X 24,5 cm³, 0,9 kW, dolžina rezila 55 cm, dolžina 174 cm, 6,5 kg. Sistem Smart Start, samodejno povratno stop stikalo, daljinsko nastavljiv kot rezila in nastavljivo rezilo.

Ni dobavljivo v Sloveniji

CENA 639,– €

Profesionalni obrezovalniki žive meje z odlično ergonomsko obliko. Ko morate doseči težko dostopna mesta, ne da bi s tem žrtvovali zmogljivost, je prava izbira višinski obrezovalnik z nastavljivim rezilom. Ti obrezovalniki žive meje nudijo profesionalno zmogljivost in odlično ergonomsko obliko. So prilagodljivi, imajo enostaven zagon in so primerni tako za obrezovanje visoke kot tudi nizke žive meje, zavoljo zložljivega rezila pa se odlikujejo tudi po enostavnem skladiščenju in prevozu.   Za podrobnejše podatke glej strani 72 –73.

HUSQVARNA 327HDA65X 24,5 cm³, 0,9 kW, dolžina rezila 65 cm, dolžina 157 cm, 6,2 kg. Sistem Smart Start, samodejno povratno stop stikalo in nastavljivo rezilo.

HUSQVARNA 325HD75X 24,5 cm³, 0,7 kW, dolžina rezila 73,5 cm, 5,9 kg. Sistem Smart Start, samodejno povratno stop stikalo, sistem za dušenje tresljajev Low Vib in nastavljiv zadnji ročaj.

Ni dobavljivo v Sloveniji

husqvarna.si Preberite si več o naših izdelkih in takoj poiščite najbližjega prodajalca.

HUSQVARNA 325HD60X 24,5 cm³, 0,7 kW, dolžina rezila 60 cm, 5,6 kg. Sistem Smart Start, samodejno povratno stop stikalo, sistem za dušenje tresljajev Low Vib in nastavljiv zadnji ročaj.

66

OBREZOVALNIKI ŽIVE MEJE

OBREZOVALNIKI ŽIVE MEJE

67


Zmogljiv motor z dolgotrajno močjo.

CENA 569,– €

ROBUSTNA ZASNOVA Robustna zasnova omogoča daljšo življenjsko dobo in pripravi obrezovalnik žive meje na zahtevno delo.

X-TORQ Škodljive emisije izpušnih plinov se znižajo za do 75 % in poraba goriva zmanjša za do 20 %.

Vsestranski in robustni obrezovalniki žive meje z zmogljivimi motorji. Celo v najtežjih delovnih pogojih bodo ti robustni obrezovalniki žive meje kos nalogi. X-Torq motor zagotavlja največjo moč ob majhni porabi goriva, zato omogoča učinkovito delo tudi med dolgimi izmenami. Nekateri modeli so opremljeni z nastavljivim zadnjim ročajem, ki olajša rezanje vrhov in oblikovanje živih mej.   Za podrobnejše podatke glej strani 72 –73.

HUSQVARNA 226HD75S 23,6 cm³, 0,85 kW, dolžina rezila 75 cm, 6,0 kg. Prosta zagonska naprava, X-Torq motor in nastavljiv zadnji ročaj.

Ni dobavljivo v Sloveniji

HUSQVARNA 226HS99S 23,6 cm³, 0,85 kW, dolžina rezila 108 cm, 6,1 kg. Prosta zagonska naprava in X-Torq motor.

68

OBREZOVALNIKI ŽIVE MEJE

Ni dobavljivo v Sloveniji

HUSQVARNA 226HD60S 23,6 cm³, 0,85 kW, dolžina rezila 60 cm, 5,8 kg. Prosta zagonska naprava, X-Torq motor in nastavljiv zadnji ročaj.

Ni dobavljivo v Sloveniji

HUSQVARNA 226HS75S 23,6 cm³, 0,85 kW, dolžina rezila 75 cm, 5,8 kg. Prosta zagonska naprava in X-Torq motor.

OBREZOVALNIKI ŽIVE MEJE

69


TIHO DELOVANJE

Nizek nivo hrupa poskrbi za udobno delo in ne obremenjuje okolice.

MAJHNA TEŽA IN DOBRA URAVNOTEŽENOST

MAKSIMALNA AVTONOMIJA

Za dobro ergonomijo in udobje pri delu.

Izberite način savE™, ki omogoča maksimalno avtonomijo ob še vedno odličnih rezultatih rezanja.

Zakaj izbrati baterijski obrezovalnik žive meje? Majhen hrup. NI neposrednih emisij izpušnih plinov. Majhni tresljaji. Popolno ravnotežje. Visoka zmogljivost. To je nekaj lastnosti odličnega obrezovalnika žive meje. In to vam nudi Husqvarnin baterijski obrezovalnik žive meje. To pomeni, da dobite lahek, odlično uravnotežen obrezovalnik, ki omogoča dolgotrajno udobno delo. Poleg tega ste deležni prednosti tehnologije, ki ne zahteva veliko vzdrževanja.

Tiho in brezhibno delovanje.

Novo! NIZKA RAVEN HRUPA

Posebna zasnova obrezovalnikov žive meje z nizko ravnjo hrupa, ki ne moti sosedov.

SMART START Hiter in enostaven

zagon motorja.

70

OBREZOVALNIKI ŽIVE MEJE

Dovršeni obrezovalniki žive meje z nizko ravnjo hrupa in tresljajev ter večjim udobjem pri uporabi. Ti lahki, prilagodljivi in tihi obrezovalniki žive meje so idealni za vse, ki živijo v naseljih. Njihovi motorji se odlikujejo po nižji ravni tresljajev in zmanjšanjih ­emisijah izpušnih plinov ob enaki moči, kar zagotavlja dobno delo. Vsi modeli so opremljeni s sistemom Smart Start za hiter in enostaven zagon. Naš novi baterijski obrezovalnik žive meje predstavlja edinstveno kombi­ nacijo visoke učinkovitosti in dobrih rezultatov. Odlična ­uravnoteženost omogoča udobno delo.   Za podrobnejše podatke glej strani 72 –73.

CENA OD 299,– €

HUSQVARNA 136LiHD50 36 V, 1,5 Ah, 4,6 kg (3,8 kg brez akumulatorja), dolžina noža 50 cm, savE™, maksimalna ­avtonomija in intuitivna tipkovnica.

Ni dobavljivo v Sloveniji

HUSQVARNA 122HD45 21,7 cm³, 0,6 kW, dolžina rezila 45 cm, 4,6 kg. Sistem Smart start, samodejno povratno stop stikalo, motor z nizko ravnjo hrupa in sistem za dušenje tresljajev Low Vib.

CENA 319,– €

HUSQVARNA 122HD60 21,7 cm³, 0,6 kW, dolžina rezila 60 cm, 4,9 kg . Sistem Smart start, samodejno povratno stop stikalo, motor z nizko ravnjo hrupa, sistem za dušenje tresljajev Low Vib in nastavljiv zadnji ročaj.

Zagotovljena varnost s priborom Husqvarna. Pri uporabi obrezovalnika žive meje morate vedno nositi rokavice, glušnike in zaščitna očala. Naš asortiman zaščitnih oblačil in pribora je obsežen, a naj vam priporočimo nekaj izdelkov.

Več na strani 180

OBREZOVALNIKI ŽIVE MEJE

71


TEHNIČNI PODATKI – OBREZOVALNIKI ŽIVE MEJE

BENCINSKI OBREZOVALNIKI ŽIVE MEJE

327HE4X

327HE3X

327HDA65X

325HD75X

325HD60X

226HD75S

226HD60S

226HS99S

226HS75S

122HD60

122HD45

/●/

/●/

/●/

/●/

/●/

/●/

/●/

/●/

/●/

Preglednica uporabe Visoka / srednja / nizka živa meja oz. grmovje

BATERIJSKI OBREZOVALNIK ŽIVE MEJE

136LiHD50

Preglednica uporabe ●/

/●

/●/●

Visoka / srednja / nizka živa meja oz. grmovje

/●/

Široka živa meja

●●●

●●●

●●

●●

●●

●●

●●

●●

●●

●●

●●

Široka živa meja

●●

Oblikovanje žive meje

●●

●●●

●●●

●●●

●●●

●●●

●●●

●●●

●●●

Oblikovanje žive meje

●●●

Tehnični podatki

Tehnični podatki

Prostornina valja, cm³

24,5

24,5

24,5

24,5

24,5

23,6

23,6

23,6

23,6

21,7

21,7

Moč, kW

0,9

0,9

0,9

0,7

0,7

0,85

0,85

0,85

0,85

0,6

0,6

Raven zvočnega tlaka pri ušesu, dB(A) *

92

94

94

99

100

91

91

92

93

93

93

Zajamčena raven zvočne moči, L WA dB(A)

106

107

106

109

109

104

100

104

104

101

101

Primerljiva raven tresljajev (a hv , eq) prednji / zadnji ročaj, m /s² **

4 / 5

4 / 4

4,2 / 4,2

2,8 / 2,8

5,46 / 4,96

2,5 / 2,1

1,8 / 1,5

3,3 / 3,3

7,7 / 5,8

4,1 / 3,6

2,9 / 4,9

Dolžina rezila, cm

55

55

65

73,5

60

75

60

108

75

60

45

Dolžina, cm

234

174

157

Teža, kg

6,6

6,5

6,2

5,9

5,6

6,0

5,8

6,1

5,8

4,9

4,6

Lastnosti Sistem Smart Start Prosta zagonska naprava Samodejno povratno stop stikalo

Teža z akumulatorjem, kg

PMDC (4-krtačni) 4,6

Teža brez akumulatorja, kg

3,8

Tip motorja

Dolžina rezila, cm

50

Zmogljivost akumulatorja,Ah

1,5

Napetost akumulatorja,V Tipični čas polnjenja akumulatorja do napolnjenosti 80 % / 100 %, min Avtonomija akumulatorja (prosti tek) z aktiviranim sistemom savE™, min Raven zvočnega tlaka pri ušesu, dB(A)  Primerljiva raven tresljajev (a hv , eq) prednji / zadnji ročaj, m /s² 

36 30 / 40 45 78 1,6 / 2,8

Lastnosti

Motor z nizko ravnjo hrupa

Li-ionski akumulator

X-Torq motor

Sistem savE™

Sistem za dušenje tresljajev Low Vib

Intuitivna tipkovnica

Nastavljiv zadnji ročaj

Udobni ročaji

Daljinsko nastavljiv kot rezila

Črpalka za gorivo

Nastavljivo rezilo

Transportni položaj

Zadnji ščitnik motorja

789,– €

759,– €

Ni dobavljivo v Sloveniji

639,– €

Ni dobavljivo v Sloveniji

569,– €

Ni dobavljivo v Sloveniji

Ni dobavljivo v Sloveniji

Ni dobavljivo v Sloveniji

319,– €

Ni dobavljivo v Sloveniji

CENA OD

CENA OD

299,– €

= Na voljo  Pojmovnik tehničnih lastnosti je na strani 234.

= Na voljo  ― = Ni na voljo  * Ekvivalentna raven zvočnega tlaka po ISO 22868 je izračunana kot časovno povprečena energijska vsota ravni zvočnega tlaka pri različnih obratovalnih pogojih. Tipična sprememba ekvivalentne ravni zvočnega tlaka je standardna deviacija 1 dB(A).  ** Ekvivalenta raven vibracij po ISO 22867 je izračunana kot časovno povprečena energijska vsota ravni vibracij pri različnih obratovalnih pogojih. Ekvivalentna raven vibracij ima tipično spremembo (standardno deviacijo), ki znaša 1 m/s².  Pojmovnik tehničnih lastnosti je na strani 234. IMENSKA MOČ  Prvega januarja 2010 je stopila v veljavo nova direktiva o strojih (2006/42/EC), ki od proizvajalcev zahteva navedbo imenske moči motorjev v kilovatih (kW). Navedena moč motorjev je povprečna efektivna moč v normalnih obratovalnih pogojih in ob izpolnjevanju veljavnih predpisov o hrupu (pri določenih o/min, glej navodila za uporabo) tipičnega motorja iz proizvodnje, merjena v skladu s SAE standardom J 1349/ISO 1585. Moč motorjev iz množične proizvodnje se od te vrednosti lahko razlikuje. Dejanska izhodna moč motorja, ki je nameščen v stroju, je odvisna od obratovalne hitrosti, pogojev okolice in ostalih dejavnikov.

72

OBREZOVALNIKI ŽIVE MEJE

OBREZOVALNIKI ŽIVE MEJE

73


Čiščenje tal z minimalnim naporom. Karkoli prekriva lepoto vaših površin, lahko enostavno odstranite z enim od naših zmogljivih in hitrih pihalnikov listja. Znebite se listja, slame, trave, prahu, pajčevin, peska, proda brez trdega dela. Husqvarnini pihalniki listja so ergonomski, učinkoviti in enostavni za uporabo. Glede na velikost vaše delovne površine in vaših zahtev se bomo potrudili, da boste izbrali pihalnik listja, ki vam najbolj ustreza.

74

PIHALNIKI LISTJA

PIHALNIKI LISTJA

75


RAZIŠČITE NOVO DIMENZIJO V RAZVOJU PIHALNIKOV LISTJA

Zračni filter za komercialno rabo

Samodejno povratno stop stikalo

Enostavno dostopen zračni filter

Široke naramnice Najzmoglivejši pihalnik na tržišču

Tempomat Linearen izpuh zraka

Sistem Smart Start

Sistem Air Injection™

Prsni pas

Učinkovit ventilator

Nastavljiv ročaj

X-Torq motor

Možnost sesanja

Pas

Sistem AIR INJECTION™

LOW VIB

ZMANJŠEVANJE HRUPA

X-TORQ MOTOR

MOŽNOST SESANJA

TEMPOMAT

Sistem za centrifugalno čiščenje zraka, ki zmanjšuje obrabo in podaljša čas med posameznimi čiščenji zračnega filtra.

Učinkovit sistem za zmanjšanje tresljajev, ki ščiti uporabnikove roke in dlani. Za udobno delo.

Model 356BTX je posebne tihe izvedbe, kar omogoča brezskrbno delo tudi v naseljih.

S pomočjo tehnologije X-Torq motorjev se škodljive emisije izpušnih plinov znižajo do 75 %, poraba goriva pa zmanjša do 20 %. Delo bo postalo bolj udobno kot tudi bolj gospodarno.

Nekatere pihalnike lahko uporabite kot sesalnik za sesanje listja in smeti.

Izberete hitrost ventilatorja, s čimer lahko popolnoma nazdorujete vaše delo.

Vse omenjene lastnosti niso na voljo pri vseh modelih. Več podatkov lahko poiščete v razpredelnici s tehničnimi podatki.

76

PIHALNIKI LISTJA

PIHALNIKI LISTJA

77


Katero vrsto goriva naj uporabljam? V Husqvarnine pihalnike listja točite le mešanico bencina in visokokakovostnega olja za dvotaktne motorje. Če uporabljate Husqvarnino olje za dvotaktne motorje, ki je optimizirano za Husqvarnine motorje, zadostuje 2 % mešanica. Pri nas lahko dobite tudi že pripravljeno mešanico. O tem povprašajte vašega prodajalca.

Ni dobavljivo v Sloveniji

Prijazna uporaba za vas in vašo okolico.

UDOBEN OPRTNIK Oprtnik zmanjša obremenitev hrbta in omogoča udobno delo.

NIZKA RAVEN HRUPA Ti pihalniki so tihi, zato so primerni za uporabo v naseljih.

Zmogljivi in zanesljivi pihalniki, ki zmorejo vsako opravilo. Naš asortiman vsebuje vse od lahkih ročnih pihalnikov do najzmogljivejših nahrbtnih modelov. Vsi so zelo okretni, ergonomsko oblikovani in zmogljivi. Nahrbtni modeli so opremljeni z oprtnikom s pasom in širokimi naramnicami, ki zmanjšujejo obremenitev hrbta. Zračni filter za komercialno uporabo zagotavlja dolgo življenjsko dobo v prašnih pogojih.   Za podrobnejše podatke glej strani 80 – 81.

PIHALNIKI LISTJA

HUSQVARNA 580BTS 75,6 cm³, 25,7 m³ / min, 92,2m / s, 11,8 kg. X-Torq motor, zračni filter za komercialno uporabo, sistem Air Injection™, sistem za dušenje tresljajev Low Vib, nastavljivi ročaji in tempomat.

CENA 639,– €

HUSQVARNA 570BTS 65,6 cm³, 21,8 m³ / min, 105,6 m / s, 11,2 kg. X-Torq motor, zračni filter za komercialno uporabo, sistem za dušenje tresljajev Low Vib, nastavljivi ročaji in tempomat.

HUSQVARNA 356BTX 51,7 cm³, 13,4 m³ / min, 79,13 m / s, 10,4 kg. Sistem Air Injection™, sistem za dušenje tresljajev Low Vib, nastavljivi ročaji, tempomat in učinkovito dušenje hrupa.

Ni dobavljivo v Sloveniji

Ni dobavljivo v Sloveniji

HUSQVARNA 350BT 50,2 cm³, 14 m³ / min, 80,47 m / s, 10,21 kg. X-Torq motor, sistem za dušenje tresljajev Low Vib in tempomat.

HUSQVARNA 530BT 29,5 cm³, 10,2 m³ / min, 64,82 m / s, 6,7 kg. X-Torq motor, nastavljivi ročaji in tempomat.

CENA 369,– €

HUSQVARNA 125BVX 28 cm³, 12,03 m³ / min, 76 m / s, 4,35 kg. Sistem Smart Start, samodejno povratno stop stikalo, možnost sesanja, drobilnik, linearen izpuh zraka in tempomat.

78

CENA 739,– €

Ni dobavljivo v Sloveniji

HUSQVARNA 125B 28 cm³, 12,03 m³ / min, 76 m / s, 4,26 kg. Samodejno povratno stop stikalo, linearen izpuh zraka in tempomat.

PIHALNIKI LISTJA

79


TEHNIČNI PODATKI – PIHALNIKI LISTJA

580BTS

570BTS

356BTX

●●●

●●●

●●●

350BT

530BT

125BVX

125B

●●

●●

●●●

●●●

●●

●●

●●●

●●●

Preglednica uporabe Redna uporaba Občasna uporaba Hobi uporaba TEHNIČNI PODATKI Prostornina valja, cm³

75,6

65,6

51,7

50,2

29,5

28

28

Moč, kW

3,1

2,9

2,4

1,6

0,96

0,8

0,8

Raven zvočnega tlaka pri ušesu, dB(A) * 

100

99

88

94

94

92

92

Zvočni tlak (15 m), dB(A)

77

76

64

71

69

70

70

Zajamčena raven zvočne moči, L WA, dB(A) 

112

110

100

104

102

107

107

Ekvivalentna raven tresljajev (a hv , eq) ročaj, m /s² **

1,6

1,8

3,9

2,2

2,5

11,1

11,1

Hitrost zraka, m /s

92,2

105,6

79,13

80,47

64,82

76

76

29

27,5

21,7

19,6

12,2

13,31

13,31

Pretok zraka v ohišju, m³ / min Pretok zraka v cevi, m³ / min

25,7

21,8

13,4

14

10,2

12,03

12,03

Teža, kg

11,8

11,2

10,4

10,21

6,7

4,35

4,26

64,35

Prostornina vreče za sesanje, litri Lastnosti X-Torq motor

Zračni filter za komercialno rabo

Sistem Air Injection™

Sistem za dušenje tresljajev Low Vib

Sistem Smart Start

Samodejno povratno stop stikalo

Možnost sesanja

Drobilnik

Ergonomski ročaj

Nastavljivi ročaji

Udoben ročaj

Učinkovito dušenje hrupa

Linearen izpuh zraka

Ergonomski oprtnik

Črpalka za gorivo

Tempomat

739,– €

Ni dobavljivo v Sloveniji

639,– €

Ni dobavljivo v Sloveniji

Ni dobavljivo v Sloveniji

369,– €

Ni dobavljivo v Sloveniji

CENA OD

= Na voljo  ― = Ni na voljo  * Ekvivalentna raven zvočnega tlaka po ISO 22868 je izračunana kot časovno povprečena energijska vsota ravni zvočnega tlaka pri različnih obratovalnih pogojih. Tipična sprememba ekvivalentne ravni zvočnega tlaka je standardna deviacija 1 dB(A).  ** Ekvivalenta raven vibracij po ISO 22867 je izračunana kot časovno povprečena energijska vsota ravni vibracij pri različnih obratovalnih pogojih. Ekvivalentna raven vibracij ima tipično spremembo (standardno deviacijo), ki znaša 1 m/s².  Pojmovnik tehničnih lastnosti je na strani 234. IMENSKA MOČ  Prvega januarja 2010 je stopila v veljavo nova direktiva o strojih (2006/42/EC), ki od proizvajalcev zahteva navedbo imenske moči motorjev v kilovatih (kW). Navedena moč motorjev je povprečna efektivna moč v normalnih obratovalnih pogojih in ob izpolnjevanju veljavnih predpisov o hrupu (pri določenih o/min, glej navodila za uporabo) tipičnega motorja iz proizvodnje, merjena v skladu s SAE standardom J 1349/ISO 1585. Moč motorjev iz množične proizvodnje se od te vrednosti lahko razlikuje. Dejanska izhodna moč motorja, ki je nameščen v stroju, je odvisna od obratovalne hitrosti, pogojev okolice in ostalih dejavnikov.

80

PIHALNIKI LISTJA

PIHALNIKI LISTJA

81


Vodilni motorni rezalniki na trgu za zmogljivo in natančno rezanje. Husqvarnin asortiman vključuje tako bencinske rezalnike kot tudi električna rezalnika, ki so med najbolj zmogljivimi na trgu. Nenehen razvoj naših izdelkov zagotavlja natančnost, učinkovitost in moč. Iz tega razloga smo tudi vodilni na trgu ročnih motornih rezalnikov. Na naslednjih straneh boste zagotovo našli pravi rezalnik za vaše potrebe.

ERGONOMIJA

X-TORQ MOTOR

Sistem DEX

Majhna teža, kompaktna zasnova, optimalno razporejeni ročaji in izjemen sistem za zmanjšanje tresljajev. Vsi skupaj olajšajo rokovanje in zmanjšajo obremenitve pri dolgotrajnem delu.

S pomočjo tehnologije X-Torq motorjev se škodljive emisije izpušnih plinov znižajo za do 75 %, poraba goriva pa zmanjša za do 20 %. Delo bo postalo bolj udobno kot tudi bolj gospodarno.

Naš sistem za zmanjševanje prahu DEX (dust extinguisher system) obsega več rešitev za zmanjšanje prahu. Veliko naših strojev je opremljenih z dovršenim priborom za mokro rezanje, ki učinkovito veže prah. Kar zadeva suho rezanje, je model K 3000 Vac opremljen z uporabniku prijaznim priključkom za sesanje.

SISTEM ZA ZAGON ­D URASTARTER™

SISTEMA ACTIVE AIR FILTRATION™

Patentirana, proti prahu zatesnjena zagonska enota, kjer sta povratna vzmet in ležaj jermenice zaprta. Tako zagonski sistem praktično ne potrebuje vzdrževanja, zato je zanesljivost naših motornih rezalnikov še večja.

Eden najbolj učinkovitih sistemov filtracije zraka na tržišču. To pomeni daljše servisne intervale in manjšo obrabo motorja – tudi v zahtevnih pogojih obratovanja.

UPLINJAČ SMARTCARB™ Z vgrajeno samodejno kompenzacijo zamašenega filtra za največjo moč in manjšo porabo goriva. Obratovanje je tako bolj učinkovito in ekonomično.

Vse omenjene lastnosti niso na voljo pri vseh modelih.

82

MOTORNI REZ ALNIKI

MOTORNI REZ ALNIKI

83


CENA OD 1.650,– €

CENA OD 1.390,– €

HUSQVARNA K 1260 Bencinski rezalnik, premer rezalne plošče 350 / 400 mm, 119 cm³, 5,8 kW, 13,7 / 14,4 kg, globina rezanja 125 / 145 mm, sistem Active Air Filtration™, sistema SmartCarb™ in EasyStart.

HUSQVARNA K 970 Bencinski rezalnik, premer rezalne plošče 300 / 350 / 400 mm, 94 cm³, 4,8 kW, 10,6 / 11,0 / 11,8 kg, globina rezanja 100 / 125 / 145 mm, X-Torq motor, sistem Active Air Filtration™, sistem SmartCarb™, ventil za izpust zraka in sistem EasyStart.

CENA OD 1.190,– €

HUSQVARNA K 760 Bencinski rezalnik, premer rezalne plošče 300 / 350 mm, 74 cm³, 3,7 kW, 9,7 / 9,9 kg, globina rezanja 100 / 125 mm, X-Torq motor, sistem Active Air Filtration™, sistem SmartCarb™, ventil za izpust zraka in sistem EasyStart.

Bencinski ali električni?

CENA 1.049,– €

HUSQVARNA K 3000 WET Električni, premer rezalne plošče 350 mm, 230 /120 /110 V, 2700 / 1800 / 2200 W, 8,5 kg, globina rezanja 125 mm, sistema Elgard™ in SoftStart™. Priključek za sesanje, ki omogoča suho rezanje z minimalno količino prahu, je na voljo kot dodatna oprema.

CENA 1.099,– €

husqvarna.si Preberite si več o naših izdelkih in takoj poiščite najbližjega prodajalca.

BENCINSKI REZALNIKI Zmogljivi

in učinkoviti rezalniki, ki razvijejo moč do 5,8 kW. Zelo učinkoviti pri zunanjem rezanju, saj se odlikujejo po naprednem dušenju tresljajev, najboljši ergonomiji v razredu, velikem razmerju med močjo in težo ter minimalnem vzdrževanju.

ELEKTRIČNI REZALNIKI Primerni tako za suho kot tudi mokro rezanje. Ne povzročajo emisij in proizvajajo malo prahu, zato so idealni za zunanje rezanje in rezanje na območjih, ki so občutljiva za hrup. Hitro in enostavno rezanje ter prilagoditev zidakov, cevi, ojačitvenih palic, podpor, itd.

84

MOTORNI REZ ALNIKI

Motorni rezalniki, s katerimi lahko udobno in enostavno režete kateri koli material. Naši bencinski rezalniki so dobro znani po zmogljivih in varčnih X-Torq motorjih in dobrem dušenju tresljajev. Idealni so za suho ali mokro rezanje robnikov in tlakovcev pri urejanju okolice ali rezanje betona, kamna, asfalta in kovin v gradbeništvu.   Naši električni rezalniki so sedaj na voljo v različici za suho in različici za mokro rezanje; model K 3000 Wet se odlikuje po majhni porabi vode in majhni količini brozge pri mokrem rezanju, model K 3000 Vac pa omogoča suho rezanje z minimalno količino prahu. Oba sta opremljena z zaščito proti preobremenitvi Elgard™ in sistemom Electronic SoftStart™ za enostaven in mehak zagon.

HUSQVARNA K 3000 VAC Električni rezalnik, premer rezalne plošče 350 mm, 230 /120 /110 V, 2700 /1800 / 2200 W, 7,9 kg (brez priključka za sesanje), Priključek za sesanje 1,0 kg, globina rezanja 119 mm, sistema Elgard™ in SoftStart™.

Odlično zbiranje prahu s priključkom za sesanje. Priključek za sesanje je del sistema za zmanjševanje prahu DEX (Dust Extinguisher System). Omogoča prvovrstno zbiranje prahu in rezanje brez vode. Enostaven preklop med običajnim rezanjem in rezanjem s sesanjem prahu.

Enostavna montaža:

Najprej namestite priključek za sesanje na tirnice na zadnji strani ščitnika rezalne plošče.

Prepričajte se, da blokirno sidro leži na zgornjem delu povišanega odseka ščitnika rezalne plošče. Privzdignite sidro in ga pritisnite na ščitnik rezalne plošče.

Namestite cev sesalnika na priključek za sesanje. Sedaj lahko režete z uporabo priključka za sesanje.

MOTORNI REZ ALNIKI

85


Dodatna oprema za boljši nadzor nad delom.

Rezalne plošče za vse vrste rezanja.

Diagrip™ zagotavlja optimalno razporeditev diamantov in jih dlje časa drži v segmentu. Rezultat so rezalne plošče s prvovrstno zmogljivostjo rezanja, daljšo življenjsko dobo in čistim ter hitrim rezom.

Lastnosti rezalne plošče so določene z namenom uporabe, materialom in strojem. Za največjo učinkovitost in nizke stroške izberite rezalno ploščo z lastnostmi, ki jih potrebujete pri rezanju. Husqvarna Diagrip™ so naše najboljše diamantne rezalne plošče, namenjene profesionalnim uporabnikom in za učinkovito ter pogosto rezanje. Serija rezalnih plošč Husqvarna MT ima uravnoteženo zmogljivost, zato je primerna za občasno rezanje.

HUSQVARNA KV 970 / 1260 Kompakten rezalni voziček za modela Husqvarna K 970 in K 1260. Za enostavno rezanje v ravni črti ali loku tik ob steni ali robniku. Kompakten in zložljiv za enostaven prevoz.

HUSQVARNA DC 1400 Učinkovita, kompaktna, enofazna enota za zbiranje prahu. Motorni rezalnik K 3000 Vac in enota DC 1400 sta idealna kombinacija za suho rezanje in ko potrebujete opremo, ki je enostavna za prevoz.

HUSQVARNA KV 760 Kompakten rezalni voziček za model Husqvarna K 760. Za enostavno rezanje v ravni črti ali loku tik ob steni ali robniku. Kompakten in zložljiv za enostaven prevoz.

HUSQVARNA WT 15 Kompakten rezervoar za vodo z električno črpalko. Prostornina znaša 15 litrov in omogoča nepretrgano rezanje 45 minut. Električni, 18,5 V, Gardena priključek, li-ionske baterije.

TRANSPORTNE ŠKATLE Idealne tako za zaščito kot tudi za sledenje različni opremi med prevozi po deloviščih. Iz vezane plošče s kovinskimi ojačitvami na robovih in vogalih.

TLAČNI REZEVOAR ZA VODO S prostornino 15 litrov in 3-metrsko cevjo, ki se jo namesti na pribor za mokro rezanje.   CEV ZA VODO Dolžine 9 metrov s hitrima spojkama.

„Easy-fit“, adapter za povečanje luknje. Odstranite adapter in luknja se poveča z 20,0 na 25,4 mm.

HUSQVARNA S 1235 DIAGRIP™ Rezalna plošča za rezanje kamna in trdih materialov, inovativna zasnova trije segmenti v enem, visoke hitrosti rezanja, nizka raven tresljajev, Diagrip™ in „Easy-fit“. Premeri 300, 350 in 400 mm.

HUSQVARNA MT 15 + Rezalna plošča za rezanje trdih materialov, stroškovno učinkovito rezanje, idealna za občasno uporabo. Premeri 300, 350 in 400 mm.

HUSQVARNA S 1265 DIAGRIP™ Rezalna plošča za običajne in abrazivne gradbene materiale, zasnova dva segmenta v enem, visoke hitrosti rezanja, nizka raven tresljajev, Diagrip™ in „Easy-fit“. Premeri 300, 350 in 400 mm.

HUSQVARNA MT 65 Rezalna plošča za običajne in abrazivne gradbene materiale, posebni segmenti za brušenje robov, stroškovno učinkovito rezanje, idealna za občasno uporabo. Premeri 300, 350 in 400 mm.

HUSQVARNA S 1285 DIAGRIP™ Rezalna plošča za rezanje asfalta, posebni segmenti za zaščito pred podrezovanjem, visoke hitrosti rezanja, nizka raven tresljajev, Diagrip™ in „Easy-fit“. Premeri 300, 350 in 400 mm.

HUSQVARNA MT 85 + Rezalna plošča za rezanje asfalta, posebni segmenti za zaščito pred podrezovanjem, stroškovno učinkovito rezanje, idealna za občasno uporabo. Premeri 300, 350 in 400 mm.

S 1235

S 1265

S 1285

MT  15 +

MT 65

MT  85 +

MATERIAL

GARNITURA MOTORJA Obsega kompletno ohišje motorja z glavno gredjo, batom in valjem. Uporabna v primeru nujnih popravil.

86

MOTORNI REZ ALNIKI

OLJE ZA DVOTAKTNE MOTORJE S PRIROČNO DOZIRNO POSODO Zadovoljuje najvišje JASO / ISO-Global EGD standarde. Za doziranje 2 cl olja, ki se meša z enim litrom bencina. Hitro in enostavno doziranje pravilne mešanice bencina in olja.

POSODA ZA GORIVO Z LIJAKOM Z ZAŠČITO PRED RAZLITJEM Za enostavno polnjenje goriva. Iz trde plastike s prostornino 6 litrov. Atestirana v skladu z  ES standardi.

Granit

Marmor

Strjeni beton

Armirani beton

Opeka

Strešnik

Abrazivni material

Asfalt

Prožno železo

● = Optimalno  ● = Dobro  ● = Sprejemljivo  – = Ni priporočljivo

MOTORNI REZ ALNIKI

87


Celo največja travnata površina se bo zdela majhna. Košnja trave je lahko naporna in dolgotrajna, še posebej, če je travnata površina velika ali če je na njej veliko ovir. S pomočjo Husqvarnine Rider kosilnice z zglobnim krmiljenjem in spredaj nameščeno kosilno enoto bo zavoljo kombinacije nadzora, udobja in učinkovitosti košnja zelo zabavna. Poleg tega boste težko našli površine, ki jih s temi kosilnicami ne bi mogli doseči.

88

RIDER KOSILNICE

RIDER KOSILNICE

89


RAZIŠČITE NOVO DIMENZIJO V RAZVOJU RIDER KOSILNIC Števec delovnih ur Udoben sedež z visokim naslonom

12 V vtičnica

Servo krmiljenje

Lahko dostopni elementi za upravljanje

Motor za voznikom Enostavno dostopne servisne točke

Če si želite ogledati naše Rider kosilnice pri delu, obiščite spletno stran www.youtube.com/ Husqvarnaworldwide ali skenirajte QR kodo.

Okvir za pritrditev Štiri enako velika kolesa

Zglobno krmiljenje

S pedali krmiljeni hidrostatični menjalnik

Nihajna zadnja os

Prostor za shranjevanje

Žarometi

Zunanji pokrov rezervoarja za gorivo velikega premera

Samodejni vklop rezil

Prozoren rezervoar za gorivo Držalo za napitke Spredaj nameščena kosilna enota

Combi kosilna enota

Robustno ohišje

Pogon na vsa kolesa

Izjemna učinkovitost

IZVRSTNA OKRETNOST

DOSTOPNOST

RAZLIČNI SISTEMI KOŠNJE

SERVISNI POLOŽAJ

UDOBEN POLOŽAJ VOZNIKA

Edinstveni sistem zglobnega krmiljenja omogoča nihanje zadnjih koles. Rezultat je edinstvena okretnost in intuitivno upravljanje, kar pomeni, da je košnja okoli ovir, kot so drevesa in grmovje, mačji kašelj.

Spredaj nameščena kosilna enota omogoča odličen pregled nad delovno površino in olajša košnjo na robovih, v vogalih in pod grmovjem.

Combi kosilna enota združuje vsestranskost dveh različnih sistemov košnje. Izbirate lahko med BioClip-om za gnojenje trate in izmetom nazaj za učinkovito košnjo površin z višjo in bolj grobo travo.

Čista kosilna enota daje vedno najboljše rezultate košnje. Kosilno enoto lahko postavite v servisni položaj, kar omogoča hitro in enostavno čiščenje.

Rider kosilnice omogočajo varnost, stabilnost in vlečno silo tako na ravnih podlagah kot pobočjih. Nizko težišče Rider kosilnice zagotavlja zelo dobro vlečno silo kot tudi udoben občutek za uporabnika.

LAHKO DOSTOPNI ELEMENTI ZA UPRAVLJANJE Vsi elementi za upravljanje so ergonomsko razporejeni in dosegljivi s sedeža. Rezila se vklopijo samodejno, ko spustite kosilno enoto.

Vse omenjene lastnosti niso na voljo pri vseh modelih. Več podatkov lahko poiščete v razpredelnici s tehničnimi podatki.

90

RIDER KOSILNICE

RIDER KOSILNICE

91


CENA 11.290,– € s CombiTurf 122

HUSQVARNA R 422Ts AWD Briggs & Stratton serija Endurance, dvovaljni V-motor, 12,6 kW pri 3000 vrt. / min, hidrostatični pogon na vsa kolesa. Možnost namestitve kosilnih enot: Combi 112 in Combi 122.

Novo!

HUSQVARNA R 418Ts AWD Kawasaki serija FS, dvovaljni V-motor, 10,6 kW pri 2900 vrt. / min, hidrostatični pogon na vsa kolesa. Možnost namestitve kosilnih enot: Combi 94, Combi 103 ali Combi 112.

Stroj, ki je razred zase.

HIDRAVLIČEN DVIG OPREME

Prvovrstna natančnost in nadzor pri uporabi kosilnih enot in ostalih priključkov.

SERVO VOLAN Servo volan omogoča

manj naporno in bolj zabavno vožnjo.

92

RIDER KOSILNICE

CENA 10.390,– € s CombiTurf 112

Ni dobavljivo v Sloveniji

HUSQVARNA R 422Ts Briggs & Stratton serija Endurance, dvovaljni V-motor, 12,6 kW pri 3000 vrt. / min, hidrostatični. Možnost namestitve kosilnih enot: Combi 112 in Combi 122.

Ni dobavljivo v Sloveniji

HUSQVARNA R 418Ts Kawasaki serija FS, dvovaljni V-motor, 10,6 kW pri 2900 vrt. / min, hidrostatični. Možnost namestitve kosilnih enot: Combi 94, Combi 103 ali Combi 112.

Uživajte v brezskrbni košnji z našimi najbolj izpopolnjenimi Rider kosilnicami.  Ti modeli so odlična izbira za lastnike večjih travnatih površin, športne klube in hotele, kjer je potrebna profesionalna moč, udobje in zmogljivost. Odlikujejo se po številnih premišljenih lastnostih za udobno in učinkovito delo. Nekatere od njih so: servo krmiljenje, hidravličen dvig priključkov, žarometi in sistem za hitro snemanje različnih kosilnih enot ter ostale opreme. Ta odlična kombinacija zagotavlja odlične rezultate.   Za podrobnejše podatke glej strani 106 – 107.

Vsestranski modeli. Modeli serije 400 so idealni za opravljanje več nalog. Zavoljo priključkov kot so kosilna enota za visoko travo, ščetka za pometanje, freza za sneg in prikolica sta uporabna preko celega leta. Sistem za hitro snemanje omogoča enostavno zamenjavo prednjih priključkov. Za več podatkov o priključkih glej stran 102.

RIDER KOSILNICE

93


Prvovrstna prilagodljivost in okretnost.

OKVIR ZA PRITRDITEV Omogoča

enostavno zamenjavo kosilnih enot in prednjih priključkov brez uporabe orodja.

Uživajte v fantastičnih rezultatih čez celo leto. Te vsestranske stroje lahko zaradi širokega izbora priključkov uporabljate preko celega leta. Izbirate lahko tudi med tremi različnimi Combi kosilnimi enotami. Če ste lastnik večje travnate površine, ki zahteva prvovrstno učinkovitost, okretnost in odlične rezultate, izberite Rider kosilnico serije 300. Če potrebujete večjo vlečno silo na zahtevnih podlagah, premislite o nakupu modela s pogonom na vsa kolesa.

POGON NA VSA KOLESA

Zagotavlja zadostno vlečno silo na neravni in spolzki podlagi. Tovrstni pogon glede na podlago samodejno prilagaja vlečno silo na vseh kolesih.

94

RIDER KOSILNICE

Za podrobnejše podatke glej strani 106 – 107.

CENA 7.790,– € s CombiClip 103

CENA 7.550,– € s CombiClip 103

HUSQVARNA R 316TXs AWD Kawasaki serija FS, dvovaljni V-motor, 9,8 kW pri 3100 vrt. / min, hidrostatični pogon na vsa kolesa, možnost namestitve kosilnih enot: Combi 94, Combi 103 ali Combi 112. Servo volan. X-tra učinkovitost.

HUSQVARNA R 316Ts AWD Kawasaki serija FS, dvovaljni V-motor, 9,6 kW pri 2900 vrt. / min, hidrostatični pogon na vsa kolesa, možnost namestitve kosilnih enot: Combi 94, Combi 103 ali Combi 112. Servo volan.

CENA 7.150,– € s CombiClip 103

CENA 5.990,– € s CombiClip 103

HUSQVARNA R 316T AWD Kawasaki serija FS, dvovaljni V-motor, 9,6 kW pri 2900 vrt. / min, hidrostatični pogon na vsa kolesa, možnost namestitve kosilnih enot: Combi 94, Combi 103 ali Combi 112.

HUSQVARNA R 316T Kawasaki serija FS, dvovaljni V-motor, 9,6 kW pri 2900 vrt. / min, hidrostatični pogon, možnost namestitve kosilnih enot: Combi 94, Combi 103 ali Combi 112.

CENA 6.750,– € s CombiClip 103

CENA 5.690,– € s CombiClip 103

HUSQVARNA R 320 AWD Briggs & Stratton Endurance 4195, 10,6 kW pri 2900 vrt. / min, hidrostatični pogon na vsa kolesa, možnost namestitve kosilnih enot: Combi 94, Combi 103 ali Combi 112.

HUSQVARNA R 318 Briggs & Stratton Endurance 4175, 9,6 kW pri 2900 vrt. / min, hidrostatični pogon, možnost namestitve kosilnih enot: Combi 94, Combi 103 ali Combi 112.

Manj hrupa za bolj udobno delo. Vsi modeli Rider kosilnic serije 200 in 300 so opremljeni z novim, večjim glušnikom izpuha. Ta glušnik precej zaduši zvok za katerega je človeško uho najbolj občutljivo. Poleg večjega glušnika imajo modeli X še pokrov motorja, ki je podoben avtomobilskemu, in je izdelan iz materiala, ki vpija zvok. Ta dodatna tehnologija zmanjšanja hrupa omogoča povečanje moči motorja in s tem hitrosti rezil ter hitrosti vožnje, zaradi česar so modeli X še bolj učinkoviti.

RIDER KOSILNICE

95


Combi kosilna enota. Combi kosilna enota omogoča dva različna sistema košnje. Standardni način košnje je BioClip (mulčenje), ki daje najboljše rezultate košnje na pogosto košenih površinah. Trava se seseklja na drobne koščke, ki hitro razpadejo in služijo kot naravno gnojilo.   Z odstranitvijo BioClip čepa na kosilni enoti dobite način košnje z zadnjim izmetom, ki je primeren za redkeje košene površine. Z zadnjim izmetom lahko kosite višjo in debelejšo travo kot z BioClip-om. Če imate raje čisto površino po košnji, lahko kosilnico opremite s pobiralno / pometalno prikolico za učinkovito zbiranje odrezkov. Prikolico z lahkoto praznite z voznikovega sedeža.

Enostavna in natančna košnja.

CENA 4.930,– € s CombiClip 103

HIDROSTATIČNI MENJALNIK

S pedali krmiljenim hidrostatičnim menjalnikom bo vaša košnja bolj učinkovita. Ločena pedala za vožnjo naprej in nazaj.

SPOSOBNOST KOŠNJE Spredaj nameščena kosilna enota daje odličen pregled nad delovno površino in omogoča natančno, podrobno košnjo.

Učinkovite Rider kosilnice za minimalni napor pri delu. Opravite delo z minimalnim naporom in uživajte v vožnji. Izberite BioClip ali zadnji izmet glede na to, kako pogosto kosite travo in kakšne rezultate imate najraje. Pri nekaterih modelih so kosilne enote dodatna oprema, medtem ko je pri ostalih kosilna enota širine 94 cm na voljo kot standardna oprema. Te Rider kosilnice so primerne za domače uporabnike, ki zahtevajo visoko učinkovitost, enostavno uporabo, prvovrstno okretnost in zmogljivost. Za boljši oprijem izberite model s pogonom na vsa kolesa, za posebno učinkovitost pa model X. Za podrobnejše podatke glej strani 106 – 107.

96

RIDER KOSILNICE

HUSQVARNA R 215TX Briggs & Stratton Intek Twin, 12,8 kW pri 3100 vrt. / min, hidrostatični menjalnik. Možnost namestitve kosilnih enot: Combi 94 in Combi 103. X-tra učinkovitost.

CENA 5.590,– € s CombiClip 94

HUSQVARNA R 216 AWD Briggs & Stratton Intek, 9,6 kW pr 2900 vrt. / min, hidrostatični menjalnik na vsa kolesa, možnost namestitve kosilnih enot: Combi 94 ali Combi 103.

CENA 4.390,– € s CombiClip 94

CENA 3.990,– €

HUSQVARNA R 216 Briggs & Stratton Intek, 9,6 kW pri 2900 vrt. / min, hidrostatični menjalnik, možnost namestitve kosilnih enot: Combi 94 ali Combi 103.

HUSQVARNA R 213C Briggs & Stratton Intek, 6,7 kW pri 3000 vrt. / min, hidrostatični menjalnik. Širina košnje 94 cm.

RIDER KOSILNICE

97


Izvrstna okretnost. Zglobno krmiljenje zagotavlja prvovrstno okretnost in olajša vožnjo okoli ovir kot so drevesa, grmovja in cvetlične grede. Učinkovit pogon na zadnja kolesa pa zagotavlja dobro vlečno silo pri košnji v klanec. Kombinacija obeh omenjenih rešitev daje najboljšo dostopnost v razredu.

Prilagodljivo delovanje in zdrava trata. CENA 3.290,– €

CENA 2.890,– €

Novo!

KOMPAKTNA ZASNOVA

Za enostavnejše manevriranje na majhnih in kočljivih mestih in manj prostora, potrebnega za shranjevanje.

Manjši stroji z lastnostmi pravih Rider kosilnic.  Ti kompaktni stroji so idealni za manjše vrtove in imajo vse lastnosti, ki jih lahko pričakujete od Rider kosilnic, poleg tega pa so manjši in bolj kompaktni. Zglobno ­krmiljenje, spredaj nameščena kosilna enota in udoben položaj voznika zagotavljajo udobno vožnjo.   Za podrobnejše podatke glej strani 106 – 107.

HUSQVARNA R 115B Briggs & Stratton PowerBuilt, 9,5 kW pri 3000 vrt. / min, hidrostatični menjalnik. Širina košnje 95 cm.

HUSQVARNA R 111B Briggs & Stratton PowerBuilt, 6,8 kW pri 3000 vrt. / min, hidrostatični menjalnik. Širina košnje 85 cm.

Ni dobavljivo v Sloveniji

husqvarna.si Preberite si več o naših izdelkih in poiščite vašega najbližjega prodajalca.

Kosilna enota BIOCLIP Trava

se seseklja na drobne koščke, ki hitro razpadejo in služijo kot naravno gnojilo. HUSQVARNA R 111B5 Briggs & Stratton PowerBuilt, 6,8 kW pri 3000 vrt. / min, ročni menjalnik. Širina košnje 85 cm.

98

RIDER KOSILNICE

RIDER KOSILNICE

99


ELEKTRIČNA RIDER KOSILNICA PREGLEDNICA UPORABE Majhni domači vrtovi

●●

Majhni / srednje veliki domači vrtovi

●●●

Srednje veliki / veliki domači vrtovi Veliki domači vrtovi / posestva TEHNIČNI PODATKI Avtonomija, min

90 *

Tip akumulatorja

Svinčev

Zmogljivost akumulatorja,Ah Napetost akumulatorja,V Povprečni čas polnjenja, ure Pogonski motor,W

135 36 (3 5 12) ~ 10 1500 (električni pogon)

Motorja rezil,W

2 5 800

Sistem košnje

BioClip

Širina košnje, cm

85

Višina košnje, mm

25 – 70

Št. rezil Način pogona Hitrost pri vožnji naprej, min – maks., km / h Hitrost pri vožnji nazaj, min – maks., km / h Dimenzije pnevmatik

2 Pogon z brezstopenjskim prestavnim razmerjem (hidrostatični občutek) 0 – 7,5 0 – 2,5 155 / 50-8

LASTNOSTI

Manj napora za lepo trato.

Zglobno krmiljenje

Spredaj nameščena kosilna enota

Kompaktna oblika

Samodejni vklop rezil

Udoben položaj voznika

Lahko dostopni elementi za upravljanje

Držalo za steklenico

Na voljo spomladi 2013 = Na voljo  * Glede na pogoje travnate površine.

MAJHEN HRUP Električni pogon pomeni tiho delovanje in izboljšano udobje uporabnika kot tudi manjšo hrupno obremenitev za sosede.

Tiha in udobna vožnja z neverjetnimi rezultati Z do 90-minutno avtonomijo, odvisno od konfiguracije travnate površine, vam bo ta električna Rider kosilnica omogočala udobnejšo vožnjo z malo hrupa in brez neposrednih emisij. Predstavlja idealno izbiro za okoljsko ozaveščene domače uporabnike, ki so jim pomembni tako dobri odnosi s sosedi kot tudi zmogljivost in rezultati.

Izberite normalen ali savE™ način, odvisno od pogojev, za maksimalno moč ali maksimalno avtonomijo. V vsakem primeru dobite odlične rezultate košnje.

MANJ VZDRŽEVANJA Električne

Rider kosilnice potrebujejo manj vzdrževanja kot Rider kosilnice z bencinskim motorjem. Brez goriva, brez olja in brez menjave jermena. Če si želite ogledati naše Rider Battery kosilnice pri delu, obiščite spletno stran www.youtube.com/Husqvarnaworldwide ali skenirajte QR kodo.

100

RIDER KOSILNICE

Edinstveno zglobno krmiljenje v kombinaciji z zadnjim pogonom in spredaj nameščeno kosilno enoto zagotavlja prvovrstno okretnost in vlečno silo ter odličen pregled na površino košnje.

RIDER KOSILNICE

101


PRIKOLICA PROFI / PRIKOLICA 275 / PRIKOLICA Prostorne prikolice iz trdne jeklene pločevine. Zadnja stranica se odpre za lažje natovarjanje in raztovarjanje. Prikolica Profi ima prekucni plato. Dimenzije (D 5 Š 5 V): Profi – 123 5 90 5 30 cm, 275 – 125 5 83 5 31 cm, Prikolica – 97 5 72 5 28 cm.

POMETALNI STROJ / ZBIRALNIK ZA TRAVO Prostoren in praktičen zbiralnik za travo. Grabljenje listja in trave postane odveč. Z lahkoto ga praznimo z voznikovega sedeža. Možnost nastavitve višine.

PROFI TROSILNIK Robustni trosilnik za trosenje gnojila, soli, peska, drobljenega proda, itd. Električno krmiljenje valja omogoča enakomerno trosenje. Potrebna je 12V vtičnica. Delovna širina: 100 cm.

TROSILNIKI Večji model ima širino trosenja od 300 – 360 cm. Nosilnost znaša okoli 75 kg. Lahko nastavljiva odprtina za trosenje. Manjši model ima širino trosenja 120 – 240 cm metra in nosilnost 30 kg.

Ni dobavljivo v Sloveniji

Ni dobavljivo v Sloveniji

RAHLJALNIK Učinkovit in robusten rahljalnik za odstranjevanje mahu. Lahko se obteži do 32 kg, odvisno od površine. Širina 102 cm.

BRANA Čvrsta brana s praktičnimi gumijastimi kolesi. Z njeno uporabo bo vaša prodnata pot v trenutku urejena in čedna. Ima vzmetene šilke, ki se dvigajo pri vzvratni vožnji. Delovna širina 110 cm.

Uporabljajte vašo Rider kosilnico preko celega leta.

FREZA ZA SNEG Predno zapade sneg, opremite vašo Rider kosilnico s frezo za sneg.

En stroj z veliko obrazi. Husqvarnine Rider kosilnice je moč prilagoditi za uporabo v vseh letnih časih. Namesto nakupa različnih strojev za različne namene si omislite Rider kosilnico s široko paleto priključkov. Imamo prikolice, freze za sneg itd., zato so naši stroji izjemno vsestranski.

Ni dobavljivo v Sloveniji

husqvarna.si Za več informacij obiščite našo spletno stran. Na spletni strani boste našli tudi dodatne nasvete, ki vam bodo v pomoč pri izbiri stroja za vaše potrebe.

KOSILNA ENOTA ZA VISOKO TRAVO Robusten in zanesljiv priključek

je uporaben za košnjo visoke travie in nizkega grmičevja. PREZRAČEVALNIK Prezračevalnik luknja trato tako, da zrak in gnojilo lahko prodreta v tla. Delovna širina 102 cm.

102

PRIKLJUČKI Z A RIDER KOSILNICE

PRIKLJUČKI Z A RIDER KOSILNICE

103


VERIGE ZA SNEG Zagotavljajo dober oprijem pri čiščenju snega. Ni primerno za AWD modele.

UTEŽI ZA KOLESA / PROTIUTEŽI Za boljši oprijem na drseči podlagi in stabilnejše obratovanje. Teža 18 kg.

LEMEŽ ZA PLEVEL Čvrsto rezilo, ki učinkovito odstranjuje plevel in podobno s prodnih poti. Ni primerno za AWD modele.

ROBILNIK Učinkovit pripomoček za natančno urejanje robov trat. Obrnljiv. Nastavljiva globina rezanja. Ni primerno za AWD modele.

ŠČETKA Lahka in robustna ščetka za učinkovito pometanje peska, proda, listja in tanjših slojev snega. Uporabljate jo lahko tudi blizu sten in ograj. Nastavitev v različne položaje s sedeža. Delovna širina od 114 – 120 cm. (Na sliki prikazana ščetka ustreza za pritrditev na okvir Rider kosilnic serije 300. Ščitnik je na voljo kot dodatna oprema.)

KOSILNA ENOTA ZA VISOKO TRAVO Robustna in zanesljiva kosilna enota, opremljena z robustnim kotnim gonilom, ki zagotavlja dolgo življenjsko dobo. Kot dodatna oprema na voljo tudi rahljalnik s prostovisečimi rezili. Širina košnje 100 cm. Primerna za Rider kosilnice serije 400.

KOSILNA ENOTA ZA VISOKO TRAVO Ustreza okvirju za pritrditev na Rider kosilnicah serije 300. Robustni in zanesljivi priključek za košenje je uporaben pri visoki travi in nizkem grmičevju. Opremiti jo je moč z dodatnim rahljalnikom. Širina košnje 90 cm.

SEDEŽ GRAMMER PRIMO M Udoben sedež s po višini in naklonu nastavljivima naslonjaloma za roke, ki nudita telesu optimalno oporo. Opremljen je s podporo za občutljiv ledveni del. Primeren za Rider kosilnice serije 400. PREVLEKA Izdelana je iz vodoodpornega najlona in ima vrvice za nastavitev ter luknje za zračenje.

SNEŽNI PLUG Širok, čvrst snežni plug za čiščenje stez, dostopnih poti in podobno. Različni koti zamika, v levo in desno. Uporabljati ga morate skupaj z utežmi za kolesa in snežnimi verigami (verige niso primerne za modele s štirikolesnim pogonom). Delovna širina 107 -125 cm. Gumijast rob pluga je na voljo kot dodatna oprema. (Na sliki prikazan plug ustreza za pritrditev na okvir Rider kosilnic serije 300.)

RAMPE ZA PREVOZ Ravne ali ukrivljene rampe iz aluminija, odpornega proti morski vodi. Hrapava površina nudi dober oprijem.

PREKLOPNI PLUG Kompakten in prilagodljiv preklopni plug iz trpežnega jekla. Z mehansko nastavljivima krakoma ga lahko spremenite v V-plug, točkovni plug ali diagonalni plug. Opremljen je z gumijasta strgalna rezila. (Na sliki prikazani plug je primeren za Rider kosilnice serije 400.)

AKUMULATORSKI POLNILNIK BC 0,8 Samodejno polnjenje za 12 V svinčene akumulatorje zmogljivosti od 1,2 – 32 Ah. Polnilnik lahko uporabljate tudi za vzdrževalno polnjenje za zmogljivosti do 100Ah. Idealen za stroje, ki so v uporabi samo sezonsko.

Novo!

FREZA ZA SNEG Visokozmogljiva dvostopenjska freza za sneg za Rider kosilnice serije 300. Enostavna montaža na okvir za pritrditev. Izmetna cev se lahko obrača za 180°. Delovna širina 107 cm. Uporabljati jo morate skupaj z utežmi za kolesa in verigami za sneg (verige niso primerne za modele s pogonom na vsa kolesa).

104

PRIKLJUČKI Z A RIDER KOSILNICE

KOMPLET ŽAROMETOV Komplet LED žarometov za lažje delo v pogojih slabše vidljivosti. Primeren za seriji Rider kosilnic 200 in 300.

FREZA ZA SNEG Visoko učinkovita freza za sneg z delovno širino 100 cm. Izmetna cev se lahko obrača za 210°. Uporabljati jo morate skupaj z utežmi za kolesa in verigami za sneg (verige niso primerne za modele s pogonom na vsa kolesa). Enostavna montaža. Primerna za Rider kosilnice serije 400.

PRIKLJUČKI Z A RIDER KOSILNICE

105


TEHNIČNI PODATKI – RIDER KOSILNICE

R 422Ts AWD

R 422Ts

R 418Ts AWD

R 418Ts

R 316TXs AWD

R 316Ts AWD

R 316T AWD

R 316T

R 320 AWD

R 318

R 215TX

R 216 AWD

R 216

R 213C

R 115B

R 111B

R 111B5

PREGLEDNICA UPORABE Majhni domači vrtovi Majhni / srednje veliki domači vrtovi Srednje veliki / veliki domači vrtovi Veliki domači vrtovi / posestva

●●●

●●●

●●

●●

●●

●●

●●

●●

●●●

●●●

●●●

●●

●●

●●

●●

●●

●●

●●

●●●

●●●

●●●

●●●

●●●

●●●

●●●

●●●

●●●

●●●

●●●

●●●

Kawasaki

Kawasaki

Kawasaki

Kawasaki

Kawasaki

Kawasaki

Briggs & Stratton

Briggs & Stratton

Briggs & Stratton

Briggs & Stratton

Briggs & Stratton

Briggs & Stratton

Briggs & Stratton

Briggs & Stratton

Briggs & Stratton

Serija FS dvovaljni V-motor

Serija FS dvovaljni V-motor

Serija FS dvovaljni V-motor

Serija FS dvovaljni V-motor

Serija FS dvovaljni V-motor

Serija FS dvovaljni V-motor

Serija Endurance

Serija Endurance

Intek dvovaljni V-motor

Intek

Intek

Intek

PowerBuilt AVS

PowerBuilt

PowerBuilt 6,8 pri 3000

TEHNIČNI PODATKI Proizvajalec motorja Ime motorja Efektivna moč pri danih vrt. / min, kW

Briggs & Briggs & Stratton Stratton Serija Serija Endurance dvo- Endurance dvovaljni V-motor valjni V-motor 12,6 pri 3000 12,6 pri 3000

10,6 pri 2900

10,6 pri 2900

9,8 pri 3100

9,6 pri 2900

9,6 pri 2900

9,6 pri 2900

10,6 pri 2900

9,6 pri 2900

12,8 pri 3100

9,6 pri 2900

9,6 pri 2900

6,7 pri 3000

9,5 pri 3000

6,8 pri 3000

12 / 24

12 / 24

12 / 24

12 / 24

12 / 24

12 / 24

12 / 24

12 / 24

12 / 24

12 / 24

12 / 24

12 / 24

12 / 24

12 / 24

12 / 21

12 / 20

12 / 20

Način mazanja motorja

Polno tlačno

Polno tlačno

Polno tlačno

Polno tlačno

Polno tlačno

Polno tlačno

Polno tlačno

Polno tlačno

Polno tlačno

Polno tlačno

Polno tlačno

Tlačno

Tlačno

Tlačno

S pljuskanjem

S pljuskanjem

S pljuskanjem

Prostornina rezervoarja za gorivo, litri

17

12 Hidrostatični (pogon na vsa kolesa) Kanzaki BioClip / Zadnji izmet 94 – 112

12 Hidrostatični (pogon na vsa kolesa) Kanzaki BioClip / Zadnji izmet 94 – 112

12

12

7

2,8

2,8

Hidrostatični

Hidrostatični

Hidrostatični

Hidrostatični

Hidrostatični

Hidrostatični

Ročni

Tuff Torq BioClip / Zadnji izmet 94 – 112

Tuff Torq BioClip / Zadnji izmet 94 – 103

12 Hidrostatični (pogon na vsa kolesa) Tuff Torq BioClip / Zadnji izmet 94 – 103

12

Tuff Torq BioClip / Zadnji izmet 94 – 112

12 Hidrostatični (pogon na vsa kolesa) Kanzaki BioClip / Zadnji izmet 94 – 112

12

Tuff Torq BioClip / Zadnji izmet 94 – 112

12 Hidrostatični (pogon na vsa kolesa) Kanzaki BioClip / Zadnji izmet 94 – 112

12

Tuff Torq BioClip / Zadnji izmet 112 – 122

14 Hidrostatični (pogon na vsa kolesa) Kanzaki BioClip / Zadnji izmet 94 – 112

14

Tuff Torq BioClip / Zadnji izmet 94 – 103

Tuff Torq BioClip / Zadnji izmet 94

Tuff Torq BioClip / Zadnji izmet 95

Hydro-Gear

Peerless

BioClip

BioClip

Širina košnje, min – maks, cm

17 Hidrostatični (pogon na vsa kolesa) Kanzaki BioClip / Zadnji izmet 112 – 122

85

85

Višina košnje, min – maks, mm

25 – 75

25 – 75

25 – 75

25 – 75

25 – 75

25 – 75

25 – 75

25 – 75

25 – 75

25 – 75

25 – 75

25 – 75

25 – 75

25 – 75

25 – 75

25 – 70

25 – 70

Nepokošeni krog, cm

60

60

50

50

30

30

30

30

30

30

30

30

30

30

95

65

65

Št. rezil

3

3

3

3

3

3

3

3

3

3

3

3

3

3

2

2

2

Dimenzije prednjih pnevmatik, cole

195 / 65-8

195 / 65-8

165 / 60-8

165 / 60-8

165 / 60-8

165 / 60-8

165 / 60-8

165 / 60-8

165 / 60-8

165 / 60-8

165 / 60-8

165 / 60-8

165 / 60-8

165 / 60-8

165 / 60-8

155 / 50-8

155 / 50-8

Dimenzije zadnjih pnevmatik, cole

155 / 50-8

Zmogljivost akumulatorja,V / Ah

Tip menjalnika Proizvajalec menjalnika Načini košnje

Hidrostatični

Hidrostatični

Hidrostatični

195 / 65-8

195 / 65-8

165 / 60-8

165 / 60-8

165 / 60-8

165 / 60-8

165 / 60-8

165 / 60-8

165 / 60-8

165 / 60-8

165 / 60-8

165 / 60-8

165 / 60-8

165 / 60-8

165 / 60-8

155 / 50-8

Osnovna dolžina stroja, cm

207

207

202

202

202

202

202

202

202

202

190/74,8

190

190

223

229

207

207

Osnovna širina stroja, cm

90

90

90

90

89

89

89

89

89

89

89

89

89

100

99

88,3

88,3

Osnovna višina stroja, cm

116

116

113

113

115

115

115

115

115

115

107

107

107

107

108

108,4

108,4

Teža, kg

330

305

296

285

267

262

258

239

253

234

211

217

198

229

220

165

165

LASTNOSTI Zglobno krmiljenje

Spredaj nameščena kosilna enota

Pogon na vsa kolesa

Okvir za pritrditev

Servo krmiljenje

Hidravlično dviganje pribora

Servisni položaj

― •

X-tra učinkovitost

Samodejni vklop rezil

Nihajna zadnja os

Žarometi

12 V vtičnica

Zunanji pokrov rezervoarja za gorivo

Prozoren rezervoar za gorivo

Števec delovnih ur

KOSILNE ENOTE BioClip 85

BioClip 95

Combi 94

( • )

( • )

( • )

( • )

( • )

( • )

( • )

( • )

( • )

( • )

( • )

Combi 103

( • )

( • )

( • )

( • )

( • )

( • )

( • )

( • )

( • )

( • )

( • )

Combi 112

( • )

( • )

( • )

( • )

( • )

( • )

( • )

( • )

( • )

( • )

Combi 122

( • )

( • )

11.290,– € s CombiTurf 122

Ni dobavljivo v Sloveniji

10.390,- € s CombiTurf 112

Ni dobavljivo v Sloveniji

7.790,- € s CombiClip 103

7.550,- € s CombiClip 103

7.150,- € s CombiClip 103

5.990,- € s CombiClip 103

6.750,- € s CombiClip 103

5.690,- € s CombiClip 103

4.930,- € s CombiClip 103

5.590,- € s CombiClip 94

4.390,- € s CombiClip 94

3.990,- €

3.290,- €

2.890,- €

Ni dobavljivo v Sloveniji

CENA OD

= Na voljo  ( ) = Dodatna oprema  ― = Ni na voljo  IMENSKA MOČ  Prvega januarja 2010 je stopila v veljavo nova direktiva o strojih (2006 / 42 / EC), ki od proizvajalcev zahteva navedbo imenske moči motorjev v kilovatih (kW). Navedena moč motorjev je povprečna efektivna moč v normalnih obratovalnih pogojih in ob izpolnjevanju veljavnih predpisov o hrupu (pri danem št. vrtaljajev) tipičnega motorja iz proizvodnje, merjena v skladu s SAE standardom J 1349 / ISO 1585. Moč motorjev iz množične proizvodnje se od te vrednosti lahko razlikuje. Dejanska izhodna moč motorja, ki je nameščen v stroju, je odvisna od obratovalne hitrosti, pogojev okolice in ostalih dejavnikov.  Pojmovnik tehničnih lastnosti je na strani 234.

106

RIDER KOSILNICE

RIDER KOSILNICE

107


Traktorji za pomoč na vrtu. Zaradi široke palete priključkov in pestre izbire sistemov košnje so naši vrtni traktorji zelo uporabni. Idealni so za učinkovito nego travnatih površin in različna druga opravila. Če traktor uporabljate za košnjo trave, lahko izbirate med tremi sistemi košnje – zbiranjem, BioClip-om in izmetom, kar zagotavlja učinkovito košnjo pri vsaki travnati površini. Husqvarnine vrtne traktorje lahko opremite s prikolico, trosilnikom, frezo za sneg in drugimi priključki.

108

VRTNI TR AKTORJI

VRTNI TR AKTORJI

109


RAZIŠČITE NOVO DIMENZIJO V RAZVOJU TRAKTORJEV Števec delovnih ur s servisnim opomnikom

Ergonomsko krmilo

Držalo za napitke

Na blatniku nameščena ročica za nastavitev višine košnje

Žarometi

Nastavljiv drsni sedež

S pedali krmiljen hidrostatičen menjalnik Indikator napolnjenosti akumulatorja s priključkom za polnilnik Električen vklop rezil Tempomat

Električno praznjenje zbiralnika

Če si želite ogledati naše traktorje pri delu, obiščite spletno stran www.youtube.com /Husqvarna­ worldwide ali skenirajte QR kodo.

BioClip s sedeža Prehod preko traktorja

Lita prednja os

Ojačana kosilna enota Prašno lakirana kosilna enota

ENOSTAVNO UPRAVLJANJE S PEDALI

MANJ NEPOKOŠENIH POVRŠIN

Hidrostatičen menjalnik krmiljen s pedali omogoča enostavno upravljanje hitrosti in smeri vožnje. Ločena pedala za vožnjo naprej in nazaj.

Naši traktorji višjega razreda so opremljeni z novo tehnologijo krmiljenja U-Cut™, ki omogoča lažje zavijanje in košnjo okoli ovir. To pomeni manj nepokošene površine, zelo učinkovito košnjo in izboljšano okretnost.

Nihajno vpeta prednja os

Sistem Air Induction™

Priključek cevi za vodo

ELEKTRIČEN VKLOP REZIL

ROBUSTNA KOSIŠČA

BIOCLIP S SEDEŽA

Enostaven vklop rezil s pomočjo prikladnega električnega stikala na upravljalni plošči.

Ojačana in prašno lakirana kosišča zagotavljajo daljšo življenjsko dobo in boljšo odpornost proti rji.

Enostavno preklapljanje med zbiranjem in BioClipom (mulčenjem) s pomočjo centralnega vklopa na armaturni plošči. Tako vam ni treba zapuščati sedeža.

Sistem U–Cut™

UPORABNI PREKO CELEGA LETA Zaradi širokega izbora priključkov so naši traktorji vsestranski in uporabni preko celega leta. Opremite jih lahko s prikolico, snežnim plugom, ščetko in drugimi priključki.

Vse omenjene lastnosti niso na voljo pri vseh modelih. Več podatkov lahko poiščete v razpredelnici s tehničnimi podatki.

110

VRTNI TR AKTORJI

VRTNI TR AKTORJI

111


Sistem Husqvarna U-Cut™. Husqvarnina tehnologija krmiljenja U-Cut™ omogoča bolj tesne zavoje okoli ovir kot so drevesa, grmovja in lonci z rožami. To omogoča manjši nepokošeni krog in bolj učinkovito košnjo v primerjavi z ostalimi traktorji.

CENA 3.890,– €

HUSQVARNA GTH 264T Kawasaki serija FS, dvovaljni V-motor, 12,7 kW pri 2550 vrt. / min, hidrostatični menjalnik. Širina košnje 137 cm. Sistem U-Cut™. Nepokošeni krog * : 59 cm.

Vrtni traktorji, ki delajo za vas celo leto.

MOTORJI KAWASAKI TWIN

Ti delovni konji so opremljeni z zmogljivimi dvovaljnimi motorji Kawaski s polnim tlačnim mazanjem, oljno črpalko in oljnim filtrom.

INDIKATOR NAPOLNJENOSTI AKUMULATORJA S PRIKLJUČKOM ZA POLNILNIK Jasno prikazuje, kdaj je

potrebno napolniti akumulator. Priključek za polnilnik je zavoljo prikladnosti nameščen poleg indikatorja.

Včasih je velikost res pomembna. Ta paleta obsega naše najbolj izpopolnjene vrtne traktorje. Vsi so opremljeni z zmogljivimi motorji Kawasaki in prikladno tehnologijo krmiljenja U-Cut™ za manj nepokošenih površin in bolj učinkovito košnjo. Modeli GTH / YTH so opremljeni tudi s stranskim izmetom, ki je idealen za večje travnate površine. Modeli CTH imajo integrirano zbiranje in so primerni za domače uporabnike, ki zahtevajo čisto pokošeno površino. Modeli CTH so opremljeni tudi z BioClip-om s sedeža za hitro preklapljanje med zbiranjem in BioClip-om. Za podrobnejše podatke glej strani 122 -125.

CENA 3.890,– €

HUSQVARNA CTH 224T Kawasaki serija FS, dvovaljni V-motor, 11,8 kW pri 2550 vrt. / min, hidrostatični menjalnik. Širina košnje 107 cm. Sistem U-Cut™. Nepokošeni krog * : 70 cm. Prostornina zbiralnika: 320 l. Električno praznjenje zbiralnika. BioClip s sedeža.

Ni dobavljivo v Sloveniji

CENA 3.560,– €

HUSQVARNA YTH 224T Kawasaki serija FS, dvovaljni V-motor, 11,8 kW pri 2550 vrt. / min, hidrostatični menjalnik. Širina košnje 117 cm. Sistem U-Cut™. Nepokošeni krog * : 81 cm.

HUSQVARNA CTH 184T Kawasaki serija FS, dvovaljni V-motor, 10 kW pri 2550 vrt. / min, hidrostatični menjalnik. Širina košnje 107 cm. Sistem U-Cut™. Nepokošeni krog * : 70 cm. Prostornina zbiralnika: 320 l. Električno praznjenje zbiralnika. BioClip s sedeža.

CENA 2.990,– €

CENA 3.290,– €

HUSQVARNA YTH 184T Kawasaki serija FS, dvovaljni V-motor, 10 kW pri 2550 vrt. / min, hidrostatični menjalnik. Širina košnje 107 cm. Sistem U-Cut™. Nepokošeni krog * : 85 cm.

HUSQVARNA CTH 164T Kawasaki serija FS, dvovaljni V-motor, 9,2 kW pri 2550 vrt. / min, hidrostatični menjalnik. Širina košnje 97 cm. Sistem U-Cut™. Nepokošeni krog * : 85 cm. Prostornina zbiralnika: 320 l. BioClip s sedeža.

* Merjeno na zavoju na strani košnje.

112

VRTNI TR AKTORJI

VRTNI TR AKTORJI

113


Sistemi košnje za vse potrebe. Če imate radi čisto travnato površino po košnji in želite zbirati pokoürno travo, listje in podobno, izberite model traktorja CT / CTH. Ali kupite traktor s stranskim izmetom in dokupite zbiralnik, ki je na voljo kot dodatek.   Če želite med košnjo gnojiti trato, izberite način košnje BioClip, ki zahteva nekoliko bolj pogosto košnjo. Pri vseh* modelih CT / je BioClip vključen. Pri modelih s stranskim izmetom lahko dokupite BioClip, ki je na voljo kot dodatek.   Za redkeje košene travnate površine je traktor s stranskim izmetom najbolj primerna izbira. Vse* CTH traktorje lahko pretvorite v stroje z izmetom. Samo dokupite deflektor za zadnji izmet, ki je na voljo kot dodatna oprema. * Razen serija 126.

CENA 2.390,– €

HUSQVARNA LTH 174 KOHLER ® Courage, 8,8 kW pri 2500 vrt. / min, hidrostatični menjalnik. Širina košnje 107 cm. Nepokošeni krog * : 120 cm.

Prikladne rešitve, ki olajšajo delo.

CENA 2.090,– €

S PEDALI KRMILJEN HIDROSTATIČEN MENJALNIK

Enostavno upravljanje hitrosti in smeri v­ ožnje. Vsi traktorji s „H“ v imenu so ­opremljeni s hidrostatičnim menjalnikom.

NA BLATNIKU NAMEŠČENA ROČICA ZA NASTAVITEV VIŠINE KOŠNJE Lahko dostopna nastavitev

­višine košnje za boljšo ergonomijo.

Učinkoviti stroji, ki odlično opravljajo svoje delo. Ta paleta traktorjev je idealna za zahtevne domače uporabnike, ki potrebujejo učinkovite in zanesljive stroje. Te traktorje poganjajo motorji Kohler s polnim tlačnim mazanjem, enostavno upravljanje pa zagotavlja s pedali krmiljen hidrostatični menjalnik (samo modeli „H”). S pomočjo dodatkov se naši traktorji lahko priredijo za različne sisteme košnje.

HUSQVARNA LTH 154 KOHLER ® Courage, 8,1 kW pri 2500 vrt. / min, hidrostatični menjalnik. Širina košnje 97 cm. Nepokošeni krog * : 137 cm.

Ni dobavljivo v Sloveniji

CENA 3.090,– €

HUSQVARNA CTH 194 KOHLER ® Courage, 9,2 kW pri 2500 vrt. / min, hidrostatični menjalnik. Širina košnje 107 cm. Sistem U-Cut™. Nepokošeni krog * : 70 cm. Prostornina zbiralnika: 320 l. BioClip s sedeža.

CENA 2.990,– €

HUSQVARNA CTH 174 KOHLER ® Courage, 8,8 kW pri 2500 vrt. / min, hidrostatični menjalnik. Širina košnje 97 cm. Nepokošeni krog * : 107 cm. Prostornina zbiralnika: 220 l. BioClip čep je vključen.

CENA 2.660,– €

Za podrobnejše podatke glej strani 122 -125.

HUSQVARNA LT 154 KOHLER ® Courage, 8,1 kW pri 2500 vrt. / min, ročni menjalnik. Širina košnje 97 cm. Nepokošeni krog * : 137 cm.

HUSQVARNA CT 154 KOHLER ® Courage, 8,1 kW pri 2500 vrt. / min, ročni menjalnik. Širina košnje 97 cm. Nepokošeni krog * : 107 cm. Prostornina zbiralnika: 220 l. BioClip čep je priložen standardno.

* Merjeno na zavoju na strani košnje.

114

VRTNI TR AKTORJI

VRTNI TR AKTORJI

115


Zbiralnik. Če želite zbirati odrezke trave, listje in druge ostanke, je traktor s prigrajenim zbiralnikom dobra izbira. Zbiralnik se enostavno prazni z voznikovega sedeža, zvočni signal pa vas pravočasno opozori, ko ga je treba izprazniti.

Prilagodljivost z večjo učinkovitostjo.

KOMPAKTNA ZASNOVA Zaradi posebne kompaktne izvedbe so ti traktorji zelo okretni na majhnih in težavnih površinah. Potrebujejo tudi manj prostora za shranjevanje.

PREHOD Šasija s prehodom omogoča

udobno namestitev in sestop s traktorja.

CENA 1.660,– €

Zaradi kompaktnosti so idealni za uporabo na manjših vrtovih. Za te kompaktne vrtne traktorje so ozki prehodi in tesne površine mačji kašelj. Idealni so za domače uporabnike z manjšimi vrtovi in omejenim prostorom za shranjevanje. Modeli „H“ so opremljeni s hidrostatičnim menjalnikom krmiljenim s pedali, električnim vklopom rezil in števcem delovnih ur s servisnim opomnikom, pri čemer imajo ostali modeli ročni menjalnik s šestimi prestavami za vožnjo naprej in eno vzvratno prestavo.   Za podrobnejše podatke glej strani 122 – 125.

CENA 2.060,– €

HUSQVARNA LTH 126 Briggs & Stratton PowerBuilt AVS, 6,4 kW pri 2800 vrt. / min, hidrostatični menjalnik. Širina košnje 77 cm. Nepokošeni krog * : 130 cm.

HUSQVARNA CTH 126 Briggs & Stratton PowerBuilt AVS, 6,4 kW pri 2800 vrt. / min, hidrostatični menjalnik. Širina košnje 77 cm. Prostornina zbiralnika: 200 l. Nepokošeni krog * : 131 cm.

Ni dobavljivo v Sloveniji

Ni dobavljivo v Sloveniji

HUSQVARNA LT 126 Briggs & Stratton PowerBuilt AVS, 6,4 kW pri 2800 vrt. / min, ročni menjalnik, Širina košnje 77 cm. Nepokošeni krog * : 130 cm.

HUSQVARNA CT 126 Briggs & Stratton PowerBuilt AVS, 6,4 kW pri 2800 vrt. / min, ročni menjalnik. Širina košnje 77 cm. Nepokošeni krog * : 131 cm. Prostornina zbiralnika: 200 l.

* Merjeno na zavoju na strani košnje.

116

VRTNI TR AKTORJI

VRTNI TR AKTORJI

117


PRIKOLICA PROFI / PRIKOLICA 275 / PRIKOLICA Prostorne prikolice iz trdne jeklene pločevine. Zadnja stranica se odpre za lažje natovarjanje in raztovarjanje. Prikolica Profi ima prekucni plato. Dimenzije (D 5 Š 5 V): Profi – 123 5 90 5 30 cm, 275 – 125 5 83 5 31 cm, Prikolica – 97 5 72 5 28 cm.

VALJAR Za učinkovito izravnavanje neravnih tal in valjanje površin s sveže posejano travo. Teža skupaj z vodo 182 kg. Dimenzije 46 5 96 cm.

Ni dobavljivo v Sloveniji

Zaščitite vaš traktor in ga uporabljajte preko celega leta.

TROSILNIKI Večji model ima širino trosenja od 300 – 360 cm. Nosilnost znaša okoli 75 kg. Lahko nastavljiva odprtina za trosenje. Manjši model ima širino trosenja 120 – 240 cm metra in nosilnost 30 kg.

RAHLJALNIK Učinkovit in robusten rahljalnik za odstranjevanje mahu. Treba ga je obtežiti z do 32 kg, odvisno od površine. Širina 102 cm.

Ni dobavljivo v Sloveniji

PREVLEKA Vodoodporna prevleka

ohranja vaš traktor v dobrem stanju in mu podaljšuje življenjsko dobo.

Združite Husqvarnine traktorje z njihovimi priključki. Ne uporabljajte traktorja samo za košnjo, saj primeren še za vse kaj drugega. S široko paleto posebej zasnovanih priključkov postanejo Husqvarnini traktorji vsestranski stroji, ki vam olajšajo delo na vrtu skozi vse leto. Priključite prikolico, trosilnik ali plug in si olajšajte delo.

FREZA ZA SNEG Za učinkovito

odstranjevanje snega imate na voljo dvostopenjsko frezo za sneg. Uporabljati jo morate s snežnimi verigami in protiutežmi za kolesa.

118

PRIKLJUČKI Z A VRTNE TR AKTORJE

BRANA Čvrsta brana s praktičnimi gumijastimi kolesi. Z njeno uporabo bo vaša prodnata pot v trenutku urejena in čedna. Ima vzmetene šilke, ki se dvigajo pri vzvratni vožnji. Delovna širina 110 cm.

PREZRAČEVALNIK HUSQVARNA Prezračevalnik luknja rušo tako, da zrak in gnojilo lahko prodreta v tla. Delovna širina 102 cm Ni dobavljivo v Sloveniji

husqvarna.si Za več informacij o vrtnih traktorjih obiščite spletno stran Husqvarna. Tam boste našli primerjalne tabele, videe in posebne ponudbe. Na spletni strani boste našli tudi dodatne nasvete, ki vam bodo v pomoč pri izbiri stroja za vaše potrebe, in dobili informacije o vašem najbližjem prodajalcu.

PRIKLJUČKI Z A VRTNE TR AKTORJE

119


3 različni sistemi košnje za popolne rezultate.   

ZBIRALNIK Za čisto travnato površino.   BIOCLIP Za gnojenje trate.   IZMET Za redkeje košene travnate površine z visoko travo.

ZBIRALNIK * Prostoren zbiralnik vam je na voljo z dvema ali tremi koši. Prostornina 210 ali 315 litrov.

ŠČETKA * Vrtljiva ščetka za pometanje listja, snega, itd. Delovna širina 100 cm.

PRIBOR BIOCLIP Za pretvorbo v način BioClip (mulčenje). Pri nekaterih strojih je potrebna zamenjava rezil in namestitev pokrova  za zaprtje izmetne odprtine, medtem ko je pri nekaterih dovolj le namestitev pokrova.

Ni dobavljivo v Sloveniji

DEFLEKTOR * Za traktorje z integriranim zbiranjem trave. Z njim pretvorite traktor iz zbiranja v vzvratni izmet.

AKUMULATORSKI POLNILNIK BC 0,8 Samodejno polnjenje za 12 V svinčene akumulatorje zmogljivosti od 1,2 – 32 Ah. Polnilnik lahko uporabljate tudi za vzdrževalno polnjenje za zmogljivosti do 100Ah. Idealen za stroje, ki so v uporabi samo sezonsko.

NASLONI ZA ROKE * Za udobnejši voznikov položaj.

DVOSTOPENJSKA FREZA ZA SNEG * Delovna širina 107 cm. Uporabljati jo morate skupaj s snežnimi verigami in utežmi.

SNEŽNI PLUG* Robusten jekleni plug z vzmetnim mehanizmom. Uporabljati ga morate skupaj s snežnimi verigami in utežmi. Delovna širina 122 cm. ODBIJAČ Za namestitev na prednji del traktorja. Učinkovito ščiti pokrov motorja.

Ni dobavljivo v Sloveniji

VERIGE ZA SNEG * Zagotavljajo dober oprijem pri čiščenju snega.

GUMIJASTA LETEV Za namestitev na rob snežnega pluga, da zaščitite tla pred praskami pluga.

* Ni primerno za serijo 126.

120

PRIKLJUČKI Z A VRTNE TR AKTORJE

PROTIUTEŽ * Protiutež za boljši oprijem in dostopnost. Teža 25 kg.

PREVLEKA Izdelana je iz vodoodpornega najlona in ima vrvice za nastavitev ter luknje za zračenje.

RAMPE ZA PREVOZ Ravna ali ukrivljena rampa iz aluminija, odpornega proti morski vodi. Hrapava površina nudi dober oprijem.

* Ni primerno za serijo 126.

PRIKLJUČKI Z A VRTNE TR AKTORJE

121


TEHNIČNI PODATKI – VRTNI TRAKTORJI S STRANSKIM IZMETOM

GTH 264T

YTH 224T

YTH 184T

LTH 174

LTH 154

LT 154

LTH 126

LT 126

●●●

●●●

●●

●●

PREGLEDNICA UPORABE Majhni domači vrtovi Majhni / srednje veliki domači vrtovi Srednje veliki / veliki domači vrtovi Veliki domači vrtovi / posestva

●●●

●●

●●

●●●

●●●

●●●

●●●

●●●

●●

●●

TEHNIČNI PODATKI Proizvajalec motorja Ime motorja Efektivna moč pri danih vrt. / min, kW Zmogljivost akumulatorja,V / Ah Način mazanja motorja Prostornina rezervoarja za gorivo, litri Tip menjalnika

Kawasaki

Kawasaki

Kawasaki

Kohler

Kohler

Kohler

Briggs & Stratton

Briggs & Stratton

Serija FS dvovaljni V-motor

Serija FS dvovaljni V-motor

Serija FS dvovaljni V-motor

Courage

Courage

Courage

PowerBuilt AVS

PowerBuilt AVS

12,7 pri 2550

11,8 pri 2550

10 pri 2550

8,8 pri 2500

8,1 pri 2500

8,1 pri 2500

6,4 pri 2800

6,4 pri 2800

12 / 28

12 / 28

12 / 28

12 / 28

12 / 28

12 / 28

12 / 20

12 / 20

Polno tlačno

Polno tlačno

Polno tlačno

Polno tlačno

Polno tlačno

Polno tlačno

S pljuskanjem

S pljuskanjem

15,2

15,2

15,2

5,7

5,7

5,7

5,7

5,7

Hidrostatični

Hidrostatični

Hidrostatični

Hidrostatični

Hidrostatični

Ročni

Hidrostatični

Ročni

Hydro-Gear

Hydro-Gear / Tuff Torq

Hydro-Gear / Tuff Torq

Hydro-Gear / Tuff Torq

Hydro-Gear / Tuff Torq

Dana / Peerless

Hydro-Gear

Dana / Peerless

Način pogona

Krmiljenje s pedali

Krmiljenje s pedali

Krmiljenje s pedali

Krmiljenje s pedali

Krmiljenje s pedali

Krmiljenje z ročico

Krmiljenje s pedali

Krmiljenje z ročico

Načini košnje

Stranski izmet

Proizvajalec menjalnika

Stranski izmet

Stranski izmet

Stranski izmet

Stranski izmet

Stranski izmet

Stranski izmet

Stranski izmet

Širina košnje, cm

137

117

107

107

97

97

77

77

Nepokošeni krog, cm *

59

81

85

120

137

137

130

130

Višina košnje, min – maks, mm

38 – 114

25 – 102

38 – 102

38 – 102

38 – 102

38 – 102

20 – 80

20 – 80

Tip kosilne enote

Štancana

Štancana

Štancana

Štancana

Štancana

Štancana

Štancana

Štancana

Kolesa, ki ne poteptajo trave Vklop rezil Prostornina zbiralnika, litri Višina naslonjala Zaščita prednjega dela

4

4

2

2

Električni

Električni

Električni

Električni

Električni

Ročni

Električni

Ročni

Visoko

Visoko

Visoko

Srednja

Srednja

Srednja

Srednja

Srednja

Velik odbijač

Velik odbijač

Cevasti odbijač

Dimenzije prednjih pnevmatik, cole

16 5 6,5-8

15 5 6-6

15 5 6-6

15 5 6-6

15 5 6-6

15 5 6-6

13 5 5-6

13 5 5-6

Dimenzije zadnjih pnevmatik, cole

23 5 10,5-12

20 5 10-8

20 5 10-8

20 5 10-8

18 5 9,5-8

18 5 9,5-8

16 5 6,5-8

16 5 6,5-8

LASTNOSTI Sistem U-Cut™

S pedali krmiljeni hidrostatični menjalnik

Tempomat

Prehod preko traktorja

Na blatniku nameščena ročica za nastavitev višine rezanja

Nastavljiv drsni sedež

Ergonomsko krmilo

Signal za poln zbiralnik

Električno praznjenje zbiralnika

BioClip s sedeža

Ojačana kosilna enota

Prašno barvana kosilna enota

Lita prednja os

Nihajno vpeta prednja os

Dvojni jarmov drog

Sistem Air Injection™

Priključek cevi za vodo

Prozorno okence za kontrolo količine goriva

Števec delovnih ur s servisnim opomnikom

Indikator napolnjenosti akumulatorja s priključkom za polnilnik

Žarometi

Držalo za pločevinke

SISTEMI KOŠNJE Zbiralnik

( • )

( • )

( • )

( • )

( • )

( • )

Deflektor

Priključek BioClip

― ( • )

― ( • )

― ( • )

― ( • )

― ( • )

― ( • )

― ( • )

― ( • )

3.890,– €

Ni dobavljivo v Sloveniji

2.990,– €

2.390,– €

2.090,– €

Ni dobavljivo v Sloveniji

1.660,– €

Ni dobavljivo v Sloveniji

Pribor / pokrov za BioClip

CENA OD

= Na voljo  ( ) = Dodatna oprema  ― = Ni na voljo  * Merjeno na zavoju na strani košnje.  IMENSKA MOČ  Prvega januarja 2010 je stopila v veljavo nova direktiva o strojih (2006 / 42 / EC), ki od proizvajalcev zahteva navedbo imenske moči motorjev v kilovatih (kW). Navedena moč motorjev je povprečna efektivna moč v normalnih obratovalnih pogojih in ob izpolnjevanju veljavnih predpisov o hrupu (pri danem št. vrtljajev) tipičnega motorja iz proizvodnje, merjena v skladu s SAE standardom J 1349 / ISO 1585. Moč motorjev iz množične proizvodnje se od te vrednosti lahko razlikuje. Dejanska izhodna moč motorja, ki je nameščen v stroju, je odvisna od obratovalne hitrosti, pogojev okolice in ostalih dejavnikov.  Pojmovnik tehničnih lastnosti je na strani 234.

122

VRTNI TR AKTORJI

VRTNI TR AKTORJI

123


TEHNIČNI PODATKI – VRTNI TRAKTORJI Z INTEGRIRANIM ZBIRANJEM

CTH 224T

CTH 184T

CTH 164T

CTH 194

CTH 174

CT 154

CTH 126

CT 126

●●●

●●●

●●

●●

PREGLEDNICA UPORABE Majhni domači vrtovi Majhni / srednje veliki domači vrtovi

●●

●●

Srednje veliki / veliki domači vrtovi

●●●

●●●

●●●

●●●

●●●

●●●

Veliki domači vrtovi / posestva

●●

●●

TEHNIČNI PODATKI Proizvajalec motorja Ime motorja Efektivna moč pri danih vrt. / min, kW Zmogljivost akumulatorja,V / Ah Način mazanja motorja Prostornina rezervoarja za gorivo, litri Tip menjalnika

Kawasaki

Kawasaki

Kawasaki

Kohler

Kohler

Kohler

Briggs & Stratton

Briggs & Stratton

Serija FS dvovaljni V-motor

Serija FS dvovaljni V-motor

Serija FS dvovaljni V-motor

Courage

Courage

Courage

PowerBuilt AVS

PowerBuilt AVS

11,8 pri 2550

10 pri 2550

9,2 pri 2550

9,2 pri 2500

8,8 pri 2500

8,1 pri 2500

6,4 pri 2800

6,4 pri 2800

12 / 28

12 / 28

12 / 14

12 / 28

12 / 14

12 / 14

12 / 20

12 / 20

Polno tlačno

Polno tlačno

Polno tlačno

Polno tlačno

Polno tlačno

Polno tlačno

S pljuskanjem

S pljuskanjem

13,3

13,3

13,3

5,7

5,7

5,7

5,7

5,7

Hidrostatični

Hidrostatični

Hidrostatični

Hidrostatični

Hidrostatični

Ročni

Hidrostatični

Ročni

Hydro-Gear / Tuff Torq

Hydro-Gear / Tuff Torq

Hydro-Gear / Tuff Torq

Hydro-Gear / Tuff Torq

Hydro-Gear / Tuff Torq

Dana / Peerless

Hydro-Gear

Dana / Peerless

Način pogona

Krmiljenje s pedali

Krmiljenje s pedali

Krmiljenje s pedali

Krmiljenje s pedali

Krmiljenje s pedali

Krmiljenje z ročico

Krmiljenje s pedali

Krmiljenje z ročico

Načini košnje

Zbiranje

Proizvajalec menjalnika

BioClip / zbiranje

BioClip / zbiranje

BioClip / zbiranje

BioClip / zbiranje

BioClip / zbiranje

BioClip / zbiranje

Zbiranje

Širina košnje, cm

107

107

97

107

97

97

77

77

Nepokošeni krog, cm *

70

70

85

70

107,1

107,1

131

131

Višina košnje, min – maks, mm

26 – 102

26 – 102

26 – 102

26 – 102

26 – 102

26 – 102

20 – 80

20 – 80

Tip kosilne enote

Štancana

Štancana

Štancana

Štancana

Štancana

Štancana

Štancana

Štancana

Kolesa, ki ne poteptajo trave Vklop rezil Prostornina zbiralnika, litri Višina naslonjala Zaščita prednjega dela

4

4

2

4

2

2

Električni

Električni

Električni

Električni

Električni

Ročni

Električni

Ročni

320 

320 

320 

320 

220 

220 

200 

200 

Visoko

Visoko

Visoko

Visoko

Visoko

Srednja

Srednja

Srednja

Velik odbijač

Cevasti odbijač

Dimenzije prednjih pnevmatik, cole

15 5 6-6

15 5 6-6

15 5 6-6

15 5 6-6

15 5 6-6

15 5 6-6

13 5 5-6

13 5 5-6

Dimenzije zadnjih pnevmatik, cole

18 5 9,5-8

18 5 9,5-8

18 5 9,5-8

18 5 9,5-8

18 5 9,5-8

18 5 9,5-8

16 5 6,5-8

16 5 6,5-8

LASTNOSTI Sistem U-Cut™

S pedali krmiljeni hidrostatični menjalnik

Tempomat

Prehod preko traktorja

Na blatniku nameščena ročica za nastavitev višine rezanja

Nastavljiv drsni sedež

Ergonomsko krmilo

Signal za poln zbiralnik

Električno praznjenje zbiralnika

BioClip s sedeža

Ojačana kosilna enota

Prašno barvana kosilna enota

Lita prednja os

Nihajno vpeta prednja os

Dvojni jarmov drog

Sistem Air Injection™

Priključek cevi za vodo

Prozorno okence za kontrolo količine goriva Števec delovnih ur s servisnim opomnikom

Indikator napolnjenosti akumulatorja s priključkom za polnilnik

Žarometi

Držalo za pločevinke

Deflektor

• ( • )

• ( • )

• ( • )

• ( • )

• ( • )

• ( • )

Priključek BioClip

Pribor / pokrov za BioClip

3.890,– €

3.560,– €

3.290,– €

3.090,– €

2.990,– €

SISTEMI KOŠNJE Zbiralnik

CENA OD

― ( • )

― ( • )

2.660,– €

2.060,– €

Ni dobavljivo v Sloveniji

= Na voljo  ( ) = Dodatna oprema  ― = Ni na voljo  * Merjeno na zavoju na strani košnje.  IMENSKA MOČ  Prvega januarja 2010 je stopila v veljavo nova direktiva o strojih (2006 / 42 / EC), ki od proizvajalcev zahteva navedbo imenske moči motorjev v kilovatih (kW). Navedena moč motorjev je povprečna efektivna moč v normalnih obratovalnih pogojih in ob izpolnjevanju veljavnih predpisov o hrupu (pri danem št. vrtljajev) tipičnega motorja iz proizvodnje, merjena v skladu s SAE standardom J 1349 / ISO 1585. Moč motorjev iz množične proizvodnje se od te vrednosti lahko razlikuje. Dejanska izhodna moč motorja, ki je nameščen v stroju, je odvisna od obratovalne hitrosti, pogojev okolice in ostalih dejavnikov.  Pojmovnik tehničnih lastnosti je na strani 234.

124

VRTNI TR AKTORJI

VRTNI TR AKTORJI

125


Hitra in učinkovita košnja z odličnimi rezultati. Kosilnica za ničelnim obračalnim krogom zagotavlja hitre rezultate na velikih travnatih površinah. Odlična okretnost, natančna košnja in osupljiva zmogljivost dajejo stroj, ki ne pozna omejitev. Krmiljenje z ničelnim obračalnim krogom omogoča vrtenje kosilnice okoli svoje osi, zato ni nepokošenega kroga. Tako imate popoln nadzor nad vašo travnato površino ne glede na njeno velikost.

126

KOSILNICE Z NIČELNIM OBR AČALNIM KROGOM

KOSILNICE Z NIČELNIM OBR AČALNIM KROGOM

127


RAZIŠČITE NOVO DIMENZIJO V RAZVOJU ZERO–TURN KOSILNIC Števec delovnih ur s servisnim opomnikom

Zbiralnik kot dodatna oprema

Nasloni za roke Dviganje rezalne enote s pomočjo pedala

Električni vklop rezil Ničelni obračalni krog

Čvrsto ohišje

Trpežna kosilna enota Komercialni pogonski sistem

Trpežni prednji kolesi

BREZ NEPOKOŠENIH KROGOV Krmilni sistem z ničelnim obračalnim krogom se odlikuje po posebnem hidravličnem pogonu, ki omogoča zelo natančno manevriranje, zato se kosilnica lahko obrne okoli svoje osi in ne pusti nepokošene niti najmanjše površine.

UČINKOVITA KOŠNJA Učinkovite kosilne enote skupaj z izredno okretnostjo zagotavljajo hitro in enostavno košnjo.

ENOSTAVNO DOSTOPNE SERVISNE TOČKE Zamenjava olja in filtra, sestavni deli hidravličnega pogonskega sistema / nastavitev, električni sistem in akumulator so lahko dostopni, zato se lahko hitro vrnete na delo.

ČVRSTO OHIŠJE IN KOLESA

UDOBNO UPRAVLJANJE

ELEKTRIČNI VKLOP REZIL

Robustno ohišje in kolesa zagotavljajo dolgo življenjsko dobo in manjše zvijanje ohišja.

Ergonomski položaj voznika z odlilčnim pregledom na delovno površino. Vsi elementi za upravljanje so lahko dosegljivi.

Enostaven vklop rezil s pomočjo prikladnega električnega stikala na upravljalni plošči.

Vse omenjene lastnosti niso na voljo pri vseh modelih. Več podatkov lahko poiščete v razpredelnici s tehničnimi podatki.

128

KOSILNICE Z NIČELNIM OBR AČALNIM KROGOM

KOSILNICE Z NIČELNIM OBR AČALNIM KROGOM

129


Ni dobavljivo v Sloveniji

HUSQVARNA MZ 28T Briggs & Stratton serija Endurance, dvovaljni V-motor, 15,7 kW pri 2950 vrt. / min. Širina košnje 132 cm.

Ni dobavljivo v Sloveniji

Potujte po vašem vrtu  z lahkoto in natančnostjo.

HUSQVARNA EZ 24T Briggs & Stratton serija Endurance, dvovaljni V-motor, 11,9 kW pri 2450 vrt. / min. Širina košnje 122 cm.

NIČELNI OBRAČALNI KROG

Omogoča vrtenje kosilnice okoli svoje osi, zato ni nepokošenega kroga.

Kosilnice brez omejitev košnje.

Ni dobavljivo v Sloveniji

Krmiljenje z ničelnim obračalnim krogom omogoča vrtenje kosilnice okoli svoje osi, zato ni nepokošenega kroga, široka kosilna enota pa zagotavlja zmogljivost. Ti stroji so idealni za domače ali profesionalne uporabnike z velikimi travnatimi površinami. Ki zahtevajo tudi udobje in zmogljivost.   Za podrobnejše podatke glej stran 132.

ZBIRALNIK KOT DODATNA OPREMA Kosilnice z ničelnim

obračalnim krogom s stranskim izmetom lahko opremite z zbiralnikom. HUSQVARNA RZ 19 Briggs & Stratton serija Endurance, 9,6 kW pri 2600 vrt. / min. Širina košnje 107 cm.

130

KOSILNICE Z NIČELNIM OBR AČALNIM KROGOM

KOSILNICE Z NIČELNIM OBR AČALNIM KROGOM

131


TEHNIČNI PODATKI – KOSILNICE Z NIČELNIM OBRAČALNIM KROGOM

MZ 28T

EZ 24T

RZ 19

PREGLEDNICA UPORABE Majhni domači vrtovi Majhni / srednje veliki domači vrtovi

Srednje veliki / veliki domači vrtovi

●●

●●●

Veliki domači vrtovi / posestva

●●●

●●●

Briggs & Stratton

Briggs & Stratton

TEHNIČNI PODATKI Proizvajalec motorja Ime motorja

Serija Endurance dvovaljni V-motor Serija Endurance dvovaljni V-motor

Briggs & Stratton Serija Endurance

Efektivna moč pri danih vrt. / min, kW

15,7 pri 2950

11,9 pri 2450

9,6 pri 2600

Način mazanja motorja

Polno tlačno

Polno tlačno

Polno tlačno

Prostornina rezervoarja za gorivo, litri

19

13,2

11,4

Tip menjalnika

Hidrostatični

Hidrostatični

Hidrostatični

Proizvajalec menjalnika

Hydro-Gear

Hydro-Gear

Hydro-Gear

Model menjalnika

ZT 3400

ZT 2800

EZT

Hitrost pri vožnji naprej, min – maks., km / h

0 – 16,1

0 – 10,5

0 – 10,4

Hitrost pri vožnji nazaj, min – maks., km / h Načini košnje Širina košnje, cm Višina košnje, min – maks, mm Tip kosilne enote Sistem dviganja kosilne enote Vklop rezil Višina naslonjala

0 – 8

0 – 5,6

0 – 5,6

Stranski izmet

BioClip / zadnji izmet

Stranski izmet

132

122

107

38 – 114

38 – 114

38 – 102

Sestavljena

Štancana

Štancana

Ročni z nogo

Ročni z roko

Ročni z roko

Električna sklopka

Električna sklopka

Ročni

Visoko

Visoko

Srednja

Dimenzije prednjih pnevmatik, cole

13 5 6,5-6

11 5 5-5

11 5 4-5

Dimenzije zadnjih pnevmatik, cole

23 5 10,5-10

20 5 8-8

18 5 7,5-8

261

216

195

Komercialni pogonski sistem

Čvrsto ohišje

Nasloni

Dviganje rezalne enote s pomočjo pedala

Števec delovnih ur s servisnim opomnikom

Pribor / pokrov za BioClip

Zbiralnik kot dodatna oprema

Teža, kg LASTNOSTI

RAZPOLOŽLJIVI SISTEMI KOŠNJE

= Na voljo  ― = Ni na voljo  IMENSKA MOČ  Prvega januarja 2010 je stopila v veljavo nova direktiva o strojih (2006 / 42 / EC), ki od proizvajalcev zahteva navedbo imenske moči motorjev v kilovatih (kW). Navedena moč motorjev je povprečna efektivna moč v normalnih obratovalnih pogojih in ob izpolnjevanju veljavnih predpisov o hrupu (pri danem št. vrtljajev) tipičnega motorja iz proizvodnje, merjena v skladu s SAE standardom J 1349 / ISO 1585. Moč motorjev iz množične proizvodnje se od te vrednosti lahko razlikuje. Dejanska izhodna moč motorja, ki je nameščen v stroju, je odvisna od obratovalne hitrosti, pogojev okolice in ostalih dejavnikov.  Pojmovnik tehničnih lastnosti je na strani 234.

132

KOSILNICE Z NIČELNIM OBR AČALNIM KROGOM

Zbiralnik s tremi koši. MZ 28T je opremljen s tremi najlonskimi vrečami za enostavno pritrditev turbine in zbiralnika. Konstrukcija ohišja in ventilatorja je odporna proti udarcem, ima majhno težo in pospešuje zračni tok. Vrstna zasnova rotorja zagotavlja največjo hitrost zraka in učinkovitost. Prostornina zbiralnika 317 litrov.

KOSILNICE Z NIČELNIM OBR AČALNIM KROGOM

133


Prvovrstna košnja s prvovrstnimi kosilnicami. Vse naše kosilnice so učinkovite in nudijo odlično ergonomijo. Ne glede na to, ali izberete model z enojnim ali variabilnim pogonom, lahko pričakujete robustno in zanesljivo kosilnico, ki daje odlične rezultate košnje. Vsi modeli so opremljeni z nerjavečimi kosišči in zmogljivimi in zanesljivimi motorji, ki so enostavni za zagon.

134

KOSILNICE

KOSILNICE

135


RAZIŠČITE NOVO DIMENZIJO V RAZVOJU KOSILNIC Sistem dveh ročic TwinControl™

Sklopka za zaustavitev rezila (LC 56B) Brezstopenjska nastavitev višine ročaja

Stransko nastavljiv ročaj Motor Briggs & Stratton 750e-series Centralna nastavitev višine košnje podprta z vzmetjo Sistem košnje 3 v 1. Motor Honda GCV Pogon na vsa kolesa (AWD) s kolesi z grobim profilom

Antivibracijsko vpetje ročaja Sistem košnje BioClip

Priključek za vrtno cev

Pogon na prednji kolesi

Trda košara z navzdol usmerjenimi zračnimi odprtinami Aluminijasta kolesa Dvojno uležajena kolesa

Gumijasta tekalna površina

Robustno, enodelno jekleno kosišče Kosišče iz litega aluminija

POGON NA VSA KOLESA (AWD) Izboljša vodljivost na neravnih, mokrih in drsečih podlagah ter na strmini.

OPTIMALEN PRETOK

SISTEM KOŠNJE 3 V 1

TWINCONTROL™

Sistem AFT (Advanced Flow Technology) daje prvovrstne rezultate košnje. Kosišče, rezilo in izmetni kanal proizvajajo optimalen zračni tok. To zagotavlja prvovrstne rezultate v vseh načinih košnje.

Izberite način košnje, ki najbolj ustreza vašim potrebam in potrebam vašega vrta. Pobiranje za čisto pokošeno površino, BioClip (mulčenje) za gnojenje trate ali izmet za redkeje košene površine.

Dve ročici za nadzor hitrosti olajšata prilagoditev hitrosti glede na podlago in okolico.

Dvojno uležajena kolesa

NAMENSKO BIOCLIP KOSIŠČE Posebej razvito kosišče z veliko prostornino za učinkovito košnjo z BioClip-om. Kosišče je za optimalno togost in dolgo življenjsko dobo enodelno ter ulito iz aluminija.

ODPORNE PROTI RJI Kosišče je pocinkano s postopkom galvanizacije, s čimer se izboljša togost in trpežnost. Za boljšo korozijsko odpornost in daljšo življenjsko dobo je dodatno prašno lakirano.

Vse omenjene lastnosti niso na voljo pri vseh modelih. Več podatkov lahko poiščete v razpredelnici s tehničnimi podatki.

136

KOSILNICE

KOSILNICE

137


CENA 879,– €

HUSQVARNA M 53S Pro Honda GCV160, 2,8 kW pri 2900 vrt. / min, BioClip, širina košnje 53 cm, višina košnje 27 – 65 mm. Samohodna, ena hitrost.

CENA 889,– €

HUSQVARNA WB 53S e Honda GCV160, 2,8 kW pri 2900 vrt. / min, BioClip, širina košnje 53 cm, višina košnje 27 – 65 mm. Samohodna, ena hitrost.

CENA 729,– €

Ni dobavljivo v Sloveniji

Dolga življenjska doba in nizka raven tresljajev.

HUSQVARNA WB 48S e Honda GCV160, 2,8 kW pri 2900 vrt. / min, BioClip, širina košnje 48 cm, višina košnje 30 – 60 mm. Samohodna, ena hitrost.

ENODELNO ALUMINIJASTO OHIŠJE Kosišča so za optimalno

togost in dolgo življenjsko dobo ulita iz aluminija.

Kosilnice z dolgo življenjsko dobo za pogosto uporabo.

HUSQVARNA WB 48S Honda GCV135, 2,1 kW pri 2900 vrt. / min, BioClip, širina košnje 48 cm, višina košnje 30 – 60 mm. Samohodna, ena hitrost.

CENA 929,– €

Izjemno trpežne in robustne kosilnice za zahtevno uporabo. Zaradi kompaktne zasnove so zelo okretne, pred tresljaji zaščiteni ročaji pa omogočajo ergonomsko delo. Enostaven pogon na prednji kolesi ne zahteva vzdrževanja, zato je delo s temi kosilnicami prijetno. Za podrobnejše podatke glej strani 148 –151.

Motor Honda GCV.

ANTIVIBRACIJSKI ROČAJI

Stransko nastavljiv ročaj z izpopolnjenim antivibracijskim sistemom olajša košnjo vzdolž zidov hiše in žive meje.

138

KOSILNICE

HUSQVARNA WC 48S e Briggs & Stratton 850e Series, 3,2 kW pri 2900 vrt. / min, Pobiranje / BioClip / Izmet nazaj, širina košnje 48 cm, višina košnje 25 – 55 mm. Samohodna, ena hitrost.

Motorji z robustno plastično odmično gredjo v glavi (OHC) nudijo mirno in hkrati zmogljivo delovanje, zato so primerni za različne namene uporabe. Opremljeni so z elektronskim vžigalnim sistemom, so enostavni za zagon in omogočajo preprosto zamenjavo olja. So skladni z emisijskima standardoma CARB in EPA. Katalizator ni potreben.

wL AWNMOWERS

139


CENA 699,– €

CENA 599,– €

Novo!

Novo!

HUSQVARNA LC 56 AWD Honda GCV160, 2,8 kW pri 2900 vrt. / min, Pobiranje / BioClip /  stranski izmet, širina košnje 56 cm, višina košnje 30 – 110 mm. Samohodna, variabilna hitrost, pogon na vsa kolesa in TwinControl™.

HUSQVARNA LC 56B Honda GCV160, 2,8 kW pri 2900 vrt. / min, Pobiranje / BioClip /  stranski izmet, širina košnje 56 cm, višina košnje 30 – 110 mm. Samohodna, variabilna hitrost, sklopka za zaustavitev rezila in TwinControl™.

Ni dobavljivo v Sloveniji

Funkcije za učinkovito košnjo.

Dobro skrbite za vašo travnato površino. Sistem BioClip travo seseklja na koščke, ki hitro razpadejo in služijo kot gnojilo. Trata tako postane tudi bolj odporna proti suši. BioClip je primeren za pogosto košene površine.

HUSQVARNA LC 56 Honda GCV160, 2,8 kW pri 2900 vrt. / min, Pobiranje / BioClip /  stranski izmet, širina košnje 56 cm, višina košnje 30 – 110 mm. Samohodna, variabilna hitrost in TwinControl™.

POGON NA VSA KOLESA (AWD)

Izboljša vodljivost na neravnih, mokrih in drsečih podlagah ter na strmini.

SKLOPKA ZA ZAUSTAVITEV REZILA Ker je ročica nameščena na

zgornjem ročaju, omogoča zanesljiv in enostaven vklop ter izklop rezil pri delujočem motorju. To je idealno za praznjenje zbiralnika.

140

KOSILNICE

Kosilnice z najnaprednejšim (AWD) pogonom na vsa kolesa. Model Husqvarna LC 56 AWD je velika in robustna kosilnica z zmogljivostjo, ki ji na trgu ni para. Intuitiven nadzor hitrosti ter zmogljivost na vseh kolesih omogočata košnjo na strminah in manj pogosto košenih površinah. S pogonom na vsa kolesa (AWD) lahko brez težav kosite na vzpetinah in ob jarkih za odvodnjavanje. Velika hitrost košnje, velika širina košnje in 3 sistemi košnje, med katerimi lahko izbirate. Serijo LC 56 dopolnjujejo modeli s pogonom na 2 kolesi, sklopka za zaustavitev rezila pa je na voljo kot dodatna oprema. Za podrobnejše podatke glej strani 148 –151.

Ohranite vaš vrt čist in brez škodljivih snovi! Alkilatni bencin Aspen praktično ne vsebuje škodljivih ogljikovodikov, ki so v običajnem bencinu (benzen, aromati, policiklični aromatski ogljikovodiki (PAH) ali olefini), kar pomeni, da se delež karcinogenih, težko razgradljivih in strupenih policikličnih aromatskih ogljikovodikov v emisijah izpušnih plinov zmanjša za 90 %. Alkilatni bencin proizvaja manj dušikovih oksidov, zato manj škoduje troposferskemu ozonu. Ne povzroča smradu in se ne dimi, zato med košnjo lahko uživate v svežem zraku. (ni dobavljivo v Sloveniji)

Žveplo, ppm

Aspen 4

Eko razred 1 95-oktanski neosvinčeni

1

10

Aromati, vol %

0,1

35

Benzen, vol %

0,01

1

Olefini, vol %

0,1

5 –13

KOSILNICE

141


CENA 799,– €

HUSQVARNA LC 53B e Briggs & Stratton 750e DOV Series, 2,7 kW pri 2900 vrt. / min, Pobiranje / BioClip / izmet nazaj, širina košnje 53 cm, višina košnje 25 – 75 mm. Sistemi AFT, BBC in TwinControl™.

CENA 699,– €

CENA 819,– €

HUSQVARNA LC 53E e Briggs & Stratton 750e DOV Series, 2,7 kW pri 2900 vrt. / min, Pobiranje / BioClip / izmet nazaj, širina košnje 53 cm, višina košnje 25 – 75 mm. Sistem AFT, električni zagon in sistem TwinControl™.

CENA 689,– €

Udobna uporaba.

HUSQVARNA LC 53 e Briggs & Stratton 750e DOV Series, 2,7 kW pri 2900 vrt. / min, Pobiranje / BioClip / izmet nazaj, širina košnje 53 cm, višina košnje 25 – 75 mm. Sistema AFT in TwinControl™.

HUSQVARNA LC 48VE Briggs & Stratton 675e Series, 2,4 kW pri 2900 vrt. / min, Pobiranje /  BioClip / izmet nazaj, širina košnje 48 cm, višina košnje 25 – 75 mm. Sistem AFT in električni zagon. Samohodna, variabilna hitrost.

SISTEM TWINCONTROL™

Enostavna nastavitev hitrosti pomika glede na potrebe in razmer na travnati površini.

Moderne kosilnice za zahtevne domače uporabnike.

CENA 599,– €

CENA 499,– €

Ta paleta kosilnic zagotavlja najboljšo ergonomijo, trpežnost, zmogljivost in enostavno uporabo. Zaradi sistemov košnje 3 v 1 ali 2 v 1 so zelo vsestranske in nudijo različne možnosti uporabe. Zmogljiv motor in ergonomske rešitve za netežavno in udobno uporabo.   Za podrobnejše podatke glej strani 148 – 151. ADVANCED FLOW TECHNOLOGY

Edinstvena tehnologija izboljša zračni tok, kar omogoča optimalno polnjenje košare.

142

KOSILNICE

HUSQVARNA LC 48V Briggs & Stratton 650e Series, 2,4 kW pri 2900 vrt. / min, Pobiranje /  BioClip / Izmet nazaj, širina košnje 48 cm, višina košnje 25 – 75 mm. Samohodna, variabilna hitrost.

HUSQVARNA LB 48V Briggs & Stratton 650e Series, 2,4 kW pri 2900 vrt. / min, BioClip /  stranski izmet, širina košnje 48 cm, višina košnje 25 – 75 mm. Samohodna, variabilna hitrost.

KOSILNICE

143


CENA 609,– €

HUSQVARNA R 152SV Briggs & Stratton 750e DOV Series, 2,8 kW pri 2950 vrt. / min, Pobiranje / BioClip / Stranski izmet, širina košnje 53 cm, višina košnje 33 – 108 mm. Samohodna, variabilna hitrost.

Ni dobavljivo v Sloveniji

CENA 629,– €

HUSQVARNA R 152SVH Honda GCV160, 2,8 kW pri 2900 vrt. / min, Pobiranje / BioClip /  Stranski izmet, širina košnje 53 cm, višina košnje 33 – 108 mm. Samohodna, variabilna hitrost.

CENA 699,– €

Zanesljivi stroji.

HUSQVARNA R 150SV Briggs & Stratton 750e DOV Series, 2,7 kW pri 2900 vrt. / min, Pobiranje / BioClip / Izmet nazaj, širina košnje 50 cm, višina košnje 28 – 75 mm. Samohodna, variabilna hitrost.

TRPEŽNOST Močni, zanesljivi motorji

zagotavljajo prvovrstno zmogljivost in dolgo življenjsko dobo.

Kosilnice, ki so primerne za vse vrste trat.

CENA 459,– €

Ta paleta kosilnic je primerna tako za manjše in večje kot tudi za ravne ali hribovite travnate površine. Motor zagotavlja potrebno moč, variabilna hitrost pogona pa nadzor nad košnjo. Vsi modeli so opremljeni s prikladno centralno nastavitvijo višine košnje in priključkom za ročaja za optimalno ergonomijo.   Za podrobnejše podatke glej strani 148 -151. ROBUSTNOST Močno kosišče iz litega aluminija zagotavlja večjo trdnost in daljšo življenjsko dobo.

144

KOSILNICE

HUSQVARNA R 150SVH Honda GCV160, 2,8 kW pri 2900 vrt. / min, Pobiranje / BioClip /  Izmet nazaj, širina košnje 50 cm, višina košnje 28 – 75 mm. Samohodna, variabilna hitrost.

Prednosti pobiranja. Pri pobiranju ostane pokošena površina snažna. Verjetnost raztrosa semen plevela se zmanjša, pokošeno travo pa lahko odvržete v kompostnik. Zbirate lahko tudi listje in vejice.

HUSQVARNA R 145SV Briggs & Stratton 650e series, 2,5 kW pri 2950 vrt. / min, Pobiranje /  BioClip / Stranski izmet, širina košnje 44 cm, višina košnje 20 – 90 mm. Samohodna, variabilna hitrost. (do oprodaje zaloge)

KOSILNICE

145


CENA 749,– €

HUSQVARNA GX 560 Honda GCV160, 3 kW pri 3150 vrt. / min, 163 cm³, 18,2 kg, dopustni naklon strmine 45°, širina košnje 50,5 cm, višina košnje 10–30 mm. in kosišče iz ABS plastike.

Ni dobavljivo v Sloveniji

HUSQVARNA M 145 Briggs & Stratton 550e series, 2,1 kW pri 2950 vrt. / min, BioClip /  stranski izmet, širina košnje 44 cm, višina košnje 20 – 90 mm. Potisna.

Ni dobavljivo v Sloveniji

HUSQVARNA M 46 Briggs & Stratton 500e series, 1,8 kW pri 2900 vrt. / min, BioClip, širina košnje 46 cm, višina košnje 30 – 65 mm. Potisna.

Enostavnost, ki je dobra za vas in vašo okolico.

Ni dobavljivo v Sloveniji

HUSQVARNA 540 Širina košnje 40 cm, višina košnje 12–38 mm, stopnje višine košnje 4, 9,1 kg. Zbiralnik je na voljo kot dodatna oprema.

CENA 119,– €

OKOLJU PRIJAZNE Ročne kosilnice

so optimalna izbira za okoljsko ozaveščene. Poleg tega omogočajo dodatno rekreacijo.

NIZKA RAVEN HRUPA Ročne kosilnice so izredno tihe, zato so idealna izbira, če živite v naselju.

146

KOSILNICE

Manjša teža, manj hrupa in dobra okretnost. Kosilnica na zračni blazini z zanesljivim motorjem za košnjo neravnih travnatih površin in paleta ročnih kosilnic, ki vse dajejo odlične rezultate. Ročne kosilnice s svojimi kot britev ostrimi valji so kos še tako zahtevni nalogi. Kosilnica na zračni blazini lebdi na zračni blazini, tehta le 15 kg in je zelo učinkovita pri košnji na hribovitih travnatih površinah in strminah z naklonom do 45°. Ročni modeli so tudi lahki, enostavni za potiskanje in dajejo izvrstne rezultate košnje. Vsi ročni modeli so opremljeni tudi z dodatno kaljenimi vretenastimi rezili.

HUSQVARNA 64 Širina košnje 40 cm, višina košnje 12–55 mm, brezstopenjska nastavitev višine košnje, 8,7 kg. Zbiralnik je na voljo kot dodatna oprema.

Ni dobavljivo v Sloveniji

HUSQVARNA 54 Širina košnje 40 cm, višina košnje 12–38 mm, stopnje višine košnje 4, 8,6 kg. Zbiralnik je na voljo kot dodatna oprema.

Kosilnice, ki jih je laže upravljati, boste težko našli. Začnimo s kosilnico na zračni blazini. To je kosilnica, ki lebdi na zračni blazini, zato je upravljanje z njo tako enostavno. Omogoča košnjo v vseh smereh in tehta le 15 kg. Tudi ročni modeli so lahki in enostavni za uporabo. Za njihovo delovanje ne potrebujete goriva ali olja, zato so še bolj prikladni.

L AWNMOWERS

147


TEHNIČNI PODATKI – KOSILNICE

M 53S Pro

WB 53S e

●●●

●●●

WB 48S e

WB 48S

WC 48S e

LC 56 AWD

LC 56B

LC 56

●●●

●●●

●●●

●●●

●●●

●●●

PREGLEDNICA UPORABE Profesionalne kosilnice – za komercialno uporabo Zmogljive kosilnice – za zahtevne uporabnike Običajne kosilnice – za učinkovito redno košnjo TEHNIČNI PODATKI Proizvajalec motorja Ime motorja Prostornina valja, cm≥

Honda

Honda

Honda

Honda

Briggs & Stratton

Honda

Honda

Honda

GCV160

GCV160

GCV160

GCV135

850e Series

GCV160

GCV160

GCV160

160

160

160

135

195

160

160

160

Efektivna moč pri danih vrt. / min, kW

2,8 pri 2900

2,8 pri 2900

2,8 pri 2900

2,1 pri 2900

3,2 pri 2900

2,8 pri 2900

2,8 pri 2900

2,8 pri 2900

Prostornina rezervoarja za gorivo, litri

0,93

0,93

0,93

1,1

1,0

Samohodna, ena hitrost

Samohodna, ena hitrost

Samohodna, ena hitrost

Samohodna, ena hitrost

Samohodna, ena hitrost Spredaj

0,9 Samohodna, variabilna hitrost in TwinControl™ Vsa štiri

0,9 Samohodna, variabilna hitrost in TwinControl™ Zadaj

0,9 Samohodna, variabilna hitrost in TwinControl™ Zadaj

Pogonski sistem Pogonska kolesa

Spredaj

Spredaj

Spredaj

Spredaj

Material koles

Aluminij

Aluminij

Jeklo

Jeklo

Jeklo

Plastika

Plastika

Plastika

203,2 / 203,2

203,2 / 203,2

203,2 / 203,2

203,2 / 203,2

203,2 / 203,2

203,2 / 203,2

203,2 / 203,2

203,2 / 203,2

Dimenzije koles, spredaj /zadaj, mm Hitrost, km / h

4,8

4,8

5

5

3,5

4,8

4,8

4,8

96 / 97

96 / 97

90 / 92

90 / 92

95 / 96

98 / 98

98 / 98

98 / 98

Material kosišča

Aluminij

Aluminij

Aluminij

Aluminij

Aluminij

Jeklo

Jeklo

Jeklo

Načini košnje

BioClip

BioClip

BioClip

BioClip

Pobiranje /BioClip / Izmet nazaj

Raven hrupa, dB(A) (izmerjena / zajamčena)

Širina košnje, cm Višina košnje, min – maks, mm Stopnje višine košnje Nastavitev višine košnje Tip koša za pobiranje Velikost košare, litri Tip ročaja Teža, kg

Pobiranje /BioClip / Stranski izmet Pobiranje /BioClip / Stranski izmet Pobiranje /BioClip / Stranski izmet

53

53

48

48

48

56

56

56

27 – 65

27 – 65

30 – 60

30 – 60

25 – 55

30 – 110

30 – 110

30 – 110

5

5

6

6

6

9

9

9

Centralno, z vzmetjo

Centralno, z vzmetjo

Centralno

Centralno

Štiritočkovno Mehka košara z zaščito pred prahom 68

Štiritočkovno Mehka košara z zaščito pred prahom 68

Štiritočkovno Mehka košara z zaščito pred prahom 68

Centralno Mehka košara z zaščito pred prahom 65

Antivibracijski

Antivibracijski

Antivibracijski

Ergonomski

Antivibracijski

Ergonomski

Ergonomski

Ergonomski

35

36,7

32,5

31

44

40,5

40

39

LASTNOSTI Tehnologija Advanced Flow Technology (AFT)

Vsekolesni pogon AWD

Nastavitev višine ročaja

Stransko nastavljiv ročaj

Antivibracijski ročaj

Ergonomski ročaj

Zložljiv ročaj

���

Centralna nastavitev višine košnje

Žice speljane v ročajih Električni zagon

Sklopka noža (BBC)

Odbijač iz nerjaveče pločevine

Priključek za vrtno cev

879,– €

889,– €

729,– €

Ni dobavljivo v Sloveniji

929,– €

699,– €

599,– €

Ni dobavljivo v Sloveniji

Dvojno uležajena kolesa

CENA

= Na voljo  ― = Ni na voljo  IMENSKA MOČ  Prvega januarja 2010 je stopila v veljavo nova direktiva o strojih (2006 /42 /EC), ki od proizvajalcev zahteva navedbo imenske moči motorjev v kilovatih (kW). Navedena moč motorjev je povprečna efektivna moč v normalnih obratovalnih pogojih in ob izpolnjevanju veljavnih predpisov o hrupu (pri danem št. vrtljajev) tipičnega motorja iz proizvodnje, merjena v skladu s SAE standardom J 1349 / ISO 1585. Moč motorjev iz množične proizvodnje se od te vrednosti lahko razlikuje. Dejanska izhodna moč motorja, ki je nameščen v stroju, je odvisna od obratovalne hitrosti, pogojev okolice in ostalih dejavnikov.  Pojmovnik tehničnih lastnosti je na strani 234.

148

KOSILNICE

KOSILNICE

149


TEHNIČNI PODATKI – KOSILNICE

LC 53B e

LC 53E e

LC 53 e

LC 48VE

LC 48V

LB 48V

●●●

●●●

●●●

●●●

●●●

●●●

R 152SV

R 152SVH

R 150SV

R 150SVH

R 145SV

M 145

M 46

●●●

●●●

●●●

●●●

●●●

●●●

●●●

PREGLEDNICA UPORABE Profesionalne kosilnice – za komercialno uporabo Zmogljive kosilnice – za zahtevne uporabnike Običajne kosilnice – za učinkovito redno košnjo TEHNIČNI PODATKI Proizvajalec motorja

Briggs & Stratton

Briggs & Stratton

Briggs & Stratton

Briggs & Stratton

Briggs & Stratton

Briggs & Stratton

Briggs & Stratton

Honda

Briggs & Stratton

Honda

Briggs & Stratton

Briggs & Stratton

Briggs & Stratton

Ime motorja

750e DOV Series

750e DOV Series

750e DOV Series

675e Series

650e Series

650e Series

750e DOV Series

GCV160

750e DOV Series

GCV160

650e Series

550e Series

500e Series

161

161

161

190

190

190

161

160

161

160

190

140

140

Efektivna moč pri danih vrt. / min, kW

2,7 pri 2900

2,7 pri 2900

2,7 pri 2900

2,4 pri 2900

2,4 pri 2900

2,4 pri 2900

2,8 pri 2950

2,8 pri 2900

2,7 pri 2900

2,8 pri 2900

2,5 pri 2950

2,1 pri 2950

1,8 pri 2900

Prostornina rezervoarja za gorivo, litri

1,0

1,0

1,0 TwinControl™

1,0 Samohodna, variabilna hitrost Zadaj

0,93 Samohodna, variabilna hitrost Zadaj

1,5 Samohodna, variabilna hitrost Zadaj

0,8

TwinControl™

0,93 Samohodna, variabilna hitrost Zadaj

0,8

TwinControl™

1,5 Samohodna, variabilna hitrost Zadaj

Potisna

Potisna

Prostornina valja, cm≥

Pogonski sistem Pogonska kolesa

1,0 1,2 1,2 Samohodna, varia- Samohodna, varia- Samohodna, variabilna hitrost bilna hitrost bilna hitrost Zadaj Zadaj Zadaj

Zadaj

Zadaj

Zadaj

Dimenzije koles, spredaj /zadaj, mm

210 / 210

210 / 210

210 / 210

210 / 210

210 / 210

210 / 210

230 / 230

230 / 230

190 / 210

190 / 210

203 / 203

203 / 203

170 / 170

Material koles

Plastika

Plastika

Plastika

Plastika

Plastika

Plastika

Plastika

Plastika

Plastika

Plastika

Plastika

Plastika

Plastika

Hitrost, km / h

5,4

5,4

5,4

5,4

5,4

5,4

5

5

4,5

4,5

5

97 / 98 Pocinkana jeklena pločevina Pobiranje / BioClip / Izmet nazaj 53

98 / 98 Pocinkana jeklena pločevina Pobiranje / BioClip / Izmet nazaj 53

98 / 98 Pocinkana jeklena pločevina Pobiranje / BioClip / Izmet nazaj 53

95 / 96 Pocinkana jeklena pločevina Pobiranje / BioClip / Izmet nazaj 48

95 / 96 Pocinkana jeklena pločevina Pobiranje / BioClip / Izmet nazaj 48

93 / 95 Pocinkana jeklena pločevina

98 / 98

98 / 98

98 / 98

98 / 98

96 / 96

96 / 96

96 / 96

Jeklo

Jeklo

Aluminij

Aluminij

Jeklo

Jeklo

Plastika

BioClip / Stranski izmet

Pobiranje / BioClip / Izmet nazaj

Pobiranje / BioClip / Izmet nazaj

Pobiranje / BioClip / Izmet nazaj

Pobiranje / BioClip / Izmet nazaj

Pobiranje / BioClip / Stranski izmet

BioClip / Stranski izmet

BioClip

48

53

53

50

50

44

44

46

25 – 75

25 – 75

25 – 75

25 – 75

25 – 75

25 – 75

33 – 108

33 – 108

28 –75

28 –75

20 – 90

20 – 90

30 – 65

Raven hrupa, dB(A) (izmerjena / zajamčena) Material kosišča Načini košnje Širina košnje, cm Višina košnje, min – maks, mm Stopnje višine košnje Nastavitev višine košnje Tip koša za pobiranje Velikost košare, litri Tip ročaja Teža, kg

5

5

5

5

5

5

7

7

6

6

7

7

3

Ergo central Trda košara z navzdol usmerjenimi zračnimi ­odprtinami 60

Ergo central Trda košara z navzdol usmerjenimi zračnimi ­odprtinami 60

Ergo central Trda košara z navzdol usmerjenimi zračnimi ­odprtinami 60

Centralno Trda košara z navzdol usmerjenimi zračnimi ­odprtinami 60

Centralno Trda košara z navzdol usmerjenimi zračnimi ­odprtinami 60

Centralno

Dvotočkovno

Dvotočkovno

Centralno

Centralno

Centralno

Dvotočkovno

Dvotočkovno

Mehka košara

Mehka košara

Košara s trdnim ­zgornjim delom

Košara s trdnim ­zgornjim delom

Mehka košara

65

65

60

60

54

Ergonomski

Ergonomski

Ergonomski

Komfort

Komfort

Komfort

Ergonomski

Ergonomski

Ergonomski

Ergonomski

Ergonomski

Ergonomski

Ergonomski

44,5

45,5

43,5

43

38

34

45,4

44,9

41,6

41,7

34

26,3

18

LASTNOSTI •

Centralna nastavitev višine košnje

Nastavitev višine ročaja

Stransko nastavljiv ročaj

― ―

Tehnologija Advanced Flow Technology (AFT) Vsekolesni pogon AWD

Antivibracijski ročaj

Ergonomski ročaj

― ―

Zložljiv ročaj

Sklopka noža (BBC)

Dvojno uležajena kolesa

Odbijač iz nerjaveče pločevine

Priključek za vrtno cev

799,– €

819,– €

699,– €

689,– €

599,– €

499,– €

609,– €

629,– €

Ni dobavljivo v Sloveniji

699,– €

459,– €

Ni dobavljivo v Sloveniji

Ni dobavljivo v Sloveniji

Žice speljane v ročajih Električni zagon

CENA

= Na voljo  ― = Ni na voljo  IMENSKA MOČ  Prvega januarja 2010 je stopila v veljavo nova direktiva o strojih (2006/42/EC), ki od proizvajalcev zahteva navedbo imenske moči motorjev v kilovatih (kW). Navedena moč motorjev je povprečna efektivna moč v normalnih obratovalnih pogojih in ob izpolnjevanju veljavnih predpisov o hrupu (pri danem št. vrtljajev) tipičnega motorja iz proizvodnje, merjena v skladu s SAE standardom J 1349 / ISO 1585. Moč motorjev iz množične proizvodnje se od te vrednosti lahko razlikuje. Dejanska izhodna moč motorja, ki je nameščen v stroju, je odvisna od obratovalne hitrosti, pogojev okolice in ostalih dejavnikov.  Pojmovnik tehničnih lastnosti je na strani 234.

150

KOSILNICE

KOSILNICE

151


Utiramo pot pri robotskih kosilnicah. Ravno tako kot ovce počasi in naključno, a vztrajno, pasejo travo, je Husqvarnina robotska kosilnica Automower® zasnovana za doseganje optimalnih rezultatov košnje, medtem ko vam za lep izgled trate ni potrebo storiti ničesar. Glede na vaše zahteve in velikost vaše travnate površine boste našli model robotske kosilnice, ki ni samo zanesljiv, ampak primeren za doseganje izvrstnih rezultatov z minimalnim nadzorom na zahtevnih vrtovih. V bistvu so zaradi 20-letnega razvoja in izboljšav Husqvarnine robotske kosilnice Automower® najboljše v svojem razredu.

152

ROBOTSKE KOSILNICE

ROBOTSKE KOSILNICE

153


RAZIŠČITE NOVO DIMENZIJO V RAZVOJU ROBOTSKIH KOSILNIC

Samodejno polnjenje Upravljanje na daljavo preko sistema GPS

SONČNE CELICE

Nadzorna plošča

Časovnik (timer)

Enostavna nastavitev višine Zaklepanje s PIN kodo Nadzorna plošča

Enostavna nastavitev višine Alarm za zaščito pred krajo

Zaklepanje s PIN kodo Časovnik (timer)

Vremensko neobčutljiva

Vremensko neobčutljiva

Tiho obratovanje

Alarm za zaščito pred krajo Tiho obratovanje

Zmogljiva Li-ionska baterija

3 kot britev ostri prostovrteči nožki

Senzor dviganja in senzor nagiba

Samodejno polnjenje 3 kot britev ostri prostovrteči nožki

SAMODEJNO POLNJENJE

BREZ HRUPA IN EMISIJ

POPOLNOST KOŠNJE

Kosilnica ve, kdaj je treba napolniti akumulator. Ko napoči čas za polnjenje, se samodejno vrne v polnilno postajo.

Okolju prijazno robotsko kosilnico poganja baterija, kosi travo brez škodljivih emisij izpušnih plinov in je zelo tiha. Kosi vaš vrt, ne da bi sosedje sploh kaj opazili.

Košnja v ravnih linijah je lahko hitrejša, a za doseganje popolnih rezultatov je potrebno kositi po navidezno naključnem vzorcu, pri čemer se trata kosi v različnih smereh in se dosežejo vsi vogali travnate površine.

OPTIMALNI REZULTATI KOŠNJE Kot britev ostri nožki robotske kosilnice, rezultat katerih je bujna in zelena trata, ki z običajnimi noži ni dosegljiva. Koščki trave gnojijo trato, zato izgleda kot preproga.

Senzor dviganja in senzor nagiba

SONČNE CELICE

ZAŠČITA PROTI KRAJI

Ekološke sanje! Brez hrupa in emisij ter skoraj 50 % energije od sonca na sončen dan. V primeru dežja in teme kosilnica samodejno preklopi na akumulator. Vam je pač vseeno.

Robotska kosilnica Automower® je opremljena z izpopolnjenim sistemom proti kraji, ki nudi dobro zaščito.

Vse omenjene lastnosti niso na voljo pri vseh modelih. Več podatkov lahko poiščete v razpredelnici s tehničnimi podatki.

154

ROBOTSKE KOSILNICE

ROBOTSKE KOSILNICE

155


Ko jo aktivirate deluje povsem samodejno.

PROGRAMIRANJE DELOVANJA

Vi odločate o tem, ali naj robotska kosilnica dela 24 ur na dan in 7 dni na teden.

DELOVANJE NA DALJAVO PREKO GPS Če se med obratovanjem

zgodi kaj nepredvidenega, robotska kosilnica pošlje tekstovno sporočilo s podatki o GPS položaju in razlago o dogodku na prednastavljeno številko mobilnega telefona. 156

ROBOTSKE KOSILNICE

CENA 4.499,– €

CENA 2.799,– €

HUSQVARNA 265 ACX Delovna površina do 6000 m². Li-ionski akumulator, časovnik, zaščita s PIN kodo/ alarmom, ultrazvočni senzorji in GPS modul.

HUSQVARNA 230 ACX Delovna površina do 3000 m². NiMH akumulator, časovnik in zaščita s PIN kodo/ alarmom. Izbira barve kosilnice Automower ® je na voljo kot dodatna oprema.

CENA 2.999,– €

CENA 2.199,– €

HUSQVARNA SOLAR HYBRID Delovna površina do 2200 m². Sončne celice/NiMH akumulator, časovnik, zaščita s PIN kodo/alarmom in GPS modul.

HUSQVARNA 220 AC Delovna površina do 1800 m². NiMH akumulator, časovnik in zaščita s PIN kodo/ alarmom. Izbira barve kosilnice Automower ® je na voljo kot dodatna oprema.

CENA 1.799,– €

CENA 1.499,– €

Novo!

Košnja brez napora za vse velikosti travnatih površin. Popolna trata je brez mahu in je košena pogosto. Robotska kosilnica kosi samodejno, brez nadzora, podnevi ali ponoči in v vseh vremenskih pogojih. Deluje na neravnih površinah in površinah z naklonom do 35 %. Ko naleti na oviro, se ustavi in jo obvozi. V bistvu so robotske kosilnice zaradi edinstvenega sistema košnje izjemno učinkovite v vseh pogojih, pogosta košnja pa pomeni dobro pognojeno trato. Paleta vključuje baterijsko gnane kosilnice za različne velikosti travnatih površin in hibridni model s sončnimi celicami.   Za podrobnejše podatke glej strani 160 – 161.

HUSQVARNA 308 Delovna površina do 800 m². Li-ionski akumulator, časovnik in zaščita s PIN kodo/alarmom. Na voljo tudi v polarno beli barvi.

HUSQVARNA 305 Delovna površina do 500 m². Li-ionski akumulator, časovnik in zaščita s PIN kodo/alarmom. Na voljo tudi v polarno beli barvi.

Prevzemite nadzor z iPhonovo aplikacijo MY Automower ®. S pomočjo GPS tehnologije boste lahko preko vašega mobilnega telefona komunicirali z vašo robotsko kosilnico. Na ta način jo lahko zaženete, zaustavite in ji celo sledite od koder koli na svetu. Košnja trave še nikoli ni bila enostavnejša.

ROBOTSKE KOSILNICE

157


IZBIRA BARVE AUTOMOWER ® KOSILNICE Poleg standardne barve Husqvarnine edinstvene robotske kosilnice, ki popolnoma sama kosi travo, medtem ko lahko vi počnete kaj prijetnejšega, vam je sedaj kot dodatna oprema na voljo tudi pestra paleta barvnih ohišij. Izbirate lahko med štirimi barvami – oranžno, modro, belo ali rjavo.

HIŠA Ščiti polnilno postajo in robotsko kosilnico pred soncem in dežjem.

STENSKI NOSILEC Stenski nosilec pride prav, ko kosilnica ni v uporabi.

Deluje v vseh vremenskih pogojih in kosi po potrebi.

BREZ PREKINITEV Robotska kosilnica

Automower® je zasnovana tako, da je v uporabi ves dan oz. sedem dni v tednu ter ne potrebuje odmora.

MEHKA TORBA Posebna torba za enostavno prenašanje robotske kosilnice.

Inteligentni dodatki za še enostavnejšo košnjo. Vaša robotska kosilnica Automower® je ob nakupu skoraj popolnoma pripravljena na delo. Pred košnjo morate opraviti še nekaj nastavitev. Naš asortiman izpopolnjenih dodatkov olajša priprave in pripomore k zabavni uporabi robotske kosilnice.   Za podatke o primernosti posameznih dodatkov za določen model glej stran 160.

GPS KOMUNIKACIJSKA ENOTA GPS sledenje tatu. SMS sporočilo o kraji. Nastavitve lahko spreminjate od daleč, od koder lahko prikličete tudi trenutno stanje delovanja.

POŠILJANJE TEKSTOVNIH SPOROČIL Če se zgodi kaj nepredvidenega, robotska kosilnica s pomočjo te funkcije pošlje tekstovno sporočilo na prednastavljeno številko mobilnega telefona.

KOMPLET KOLES ZA POVRŠINE Z NAKLONOM Za povečanje pritiska na prednji kolesi, s čimer se izboljša stabilnost pri košnji navkreber.

OJAČEVALNIK SIGNALA Ojača signal v daljših mejnih kablih.

KOMPLET ŠČETK ZA ČIŠČENJE KOLES Ker samo čista pogonska kolesa zagotavljajo dober oprijem.

HIŠA Robotska kosilnica Automower®

je zasnovana tako, da obratuje ne glede na vremenske pogoje, s hišico ji lahko namenite posebno skrb.

158

ROBOTSKE KOSILNICE

DODATNI GENERATOR Ta generator napaja oddaljene zanke. Na vrtovih z ločenimi travnatimi površinami so včasih potrebne dodatne zanke.

ROBOTSKE KOSILNICE

159


TEHNIČNI PODATKI – ROBOTSKE KOSILNICE

265 ACX

230 ACX

SOLAR HYBRID

220 AC

308

305

●●●

●●●

PREGLEDNICA UPORABE Majhna površina (≈ 400 m²), odprta, ravna z malo ovir

●●

●●

●●●

Majhna površina (≈ 400 m²), z neravninami in ovirami

●●●

●●

Majhna površina (≈ 800 m²), odprta, ravna z malo ovir Majhna do srednje velika površina (do 1500 m²), odprta, ravna, malo ovir Majhna do srednje velika površina (do 1500 m²), z neravninami in ovirami Majhna do srednje velika površina (do 1500 m²), z več kot enim ozkim prehodom Majhna do velika površina (do 2500 m²), odprta, ravna, malo ovir

●●

●●●

●●●

●●

●●

●●●

●●●

●●●

●●●

●●●

Majhna do velika površina (do 2500 m²), neravnine in ovire Velika površina (2500 – 6000 m²), odprta ali kompleksna, z ali brez neravnin in ovir Zelo velika površina (večja od 6000 m²)

●●

●●●

●●●  *

   ● ●

 *

    ● ●

 *

Če je vaša površina večja kot je 80 % zmogljivost določenega modela, priporočamo, da zaradi boljše prilagodljivosti izberete model z večjo zmogljivostjo.

    ● ●

 *

    ● ●

 *

   ● ●

 *

    ● ●

 *

Razpoložljiv čas obratovanja.

Zmogljivost, m≤ (+/– 20 %) Sistem vodenja in začetne točke Polnilni tok,  A Polnilni sistem Sistem košnje Sistem iskanja Tip brezkrtačnih pogonskih motorjev Tip brezkrtačnih motorjev rezila Tip akumulatorja

6000

3000

2200

1800

800

Strmine. Če travnata površina vsebuje večje strmine z naklonom več kot 25 – 30 %, priporočamo model 230 ACX ali 265 ACX, ki sta opremljena z močnejšimi pogonskimi motorji.

500

Samodejni 5 kot britev ostrih prostovrtečih nožkov Četverno iskanje DC

Samodejni 3 kot britev ostri prostovrteči nožki Četverno iskanje DC

Samodejni 3 kot britev ostri prostovrteči nožki Četverno iskanje DC

Samodejni 3 kot britev ostri prostovrteči nožki

Samodejni 3 kot britev ostri prostovrteči nožki

Samodejni 3 kot britev ostri prostovrteči nožki

Trojno iskanje

Enojno iskanje

Enojno iskanje

DC

DC

DC

Trifazni DC

Trifazni DC

Trifazni DC

Trifazni DC

Trifazni DC

Trifazni DC

Li-ion

NiMH

NiMH

NiMH

Li-ion

Li-ion

7,5

4,4

2,2

2,2

1,6

1,6

Napetost akumulatorja,V

22

18

18

18

18

18

Poraba moči,W

60

42

32

30

20

20

32

22

22

22

17

17

Višina košnje, min – maks, mm

20 – 60

20 – 60

20 – 60

20 – 60

20 – 50

20 – 50

Raven hrupa, dB(A) (izmerjena / zajamčena)

63 / 65

60 / 63

62 / 64

60 / 63

58 / 61

58 / 61

12,9

10,7

10

9

6,9

6,8

Osvetljena tipkovnica

16 tipk

19 tipk

16 tipk

19 tipk

15 tipk

15 tipk

Osvetljeni komunikacijski prikazovalnik

2,4" LR

2,4" LR

2,4" LR

2,4" LR

2,1" HR

2,1" LR

Alarm

Visoko

Visoko

Visoko

Srednje

Srednje

Srednje

Teža, kg

Če je površina sestavljena iz več površin, ki so povezane z več kot enim ozkim prehodom (150 – 300 cm), priporočamo model z dvema vodilnima žicama (230 ACX, Solar Hybrid ali 265 ACX).

250 125 90 75 40 30 Neenakomeren, Neenakomeren, Neenakomeren, Neenakomeren, Neenakomeren, Neenakomeren, 5 5 3 3 2 2 8,0 4,0 2,1 1,75 1,5 1,0

Zmogljivost akumulatorja,  Ah

Širina košnje, cm

Kompleksnost travnate površine.

Zmogljivost, ki je navedena v preglednici na levi strani, se nanaša na delovanje kosilnice 24 ur na dan in 7 dni na teden. Če, na primer, ne želite, da kosilnica obratuje ponoči, se zmogljivost zmanjša za 33 %.

TEHNIČNI PODATKI Zmogljivost na uro, m≤

Da bi vam olajšali izbiro modela, ki najbolj ustreza vaši travnati površini, smo pripravili nekaj nasvetov, ki jih je pametno upoštevati. Dobro si oglejte tudi spodnjo preglednico. Velikost travnate površine.

●●●

●●

 ● ●

●●●

Napotki, ki jih upoštevajte pri izbiri robotske kosilnice Automower®.

Mejni kabel, m

400

250

250

150

150

Spojke, št. kosov

400

200

200

200

200

Dodatna rezila, kos

30

9

9

9

9

9

Zaklepanje s PIN kodo

Senzor dviganja

Senzor nagiba

Ultrazvočni senzor

Upravljanje na daljavo preko sistema GPS

Označite meje in začnite. ■■Za

določitev meje upoštevajte navodila za polaganje kablov. polnilno postajo sredi košnji namenjene površine. ■■Nastavite višino in pogostost košnje. ■■Vaša robotska kosilnica je pripravljena za delo! ■■Postavite

LASTNOSTI

RAZPOLOŽLJIVI PRIKLJUČKI Ohišje s kovinsko barvo

Hiša

Stenski nosilec

Mehka torba

Pošiljanje tekstovnih sporočil

Komplet ščetk za kolesa

Komplet koles za površine z naklonom

Ojačevalnik signala

Dodatni generator

1.799,– €

1.499,– €

GPS komunikacijska enota

CENA

S

S

4.499,– €

2.799,– €

2.999,– €

2.199,– €

= Na voljo  ― = Ni na voljo  S = Standardna oprema  * Pri uporabi več robotskih kosilnic Automower® . Za nasvet se obrnite na vašega prodajalca. IMENSKA MOČ Navedena moč robotskih kosilnic je povprečna dejanska izhodna moč med košnjo. Moč kosilnic iz množične proizvodnje se od te vrednosti lahko razlikuje. Dejanska izhodna moč stroja je odvisna od

obratovalne hitrosti, pogojev okolice in ostalih dejavnikov.  Pojmovnik tehničnih lastnosti je na strani 234.

160

ROBOTSKE KOSILNICE

Oglejte si film o instalaciji Automower ® kosilnice. Naložite si brezplačen čitalnik QR kod na vaš pametni telefon in skenirajte kodo.

ROBOTSKE KOSILNICE

161


Popoln asortiman zmogljivih, vsestranskih in ergonomskih kultivatorjev. Vsi naši kultivatorji so zasnovani za uporabo v težkih pogojih ter namenjeni za večletno intenzivno obratovanje. Udoben sistem ročajev in dobro razporejeni elementi za upravljanje olajšajo delo, sistem vrtenja v nasprotni smeri urinega kazalca pa zelo učinkovito drobi zemljo in pripravi površino na setev.

162

KULTIVATORJI

KULTIVATORJI

163


RAZIŠČITE NOVO DIMENZIJO V RAZVOJU KULTIVATORJEV Upravljanje na dotik

Sekvenčni 3-stopenjski menjalnik

Ergonomski mehki ročaj Pnevmatska sklopka za vklop rezil

Dve hitrosti za različne površine

Zložljivo transportno kolo

Vzvratna hitrost

Vrhunski motor Subaru

Popolnoma nastavljiv ročaj

Popolnoma nastavljiv ročaj

Lučka za prikaz napolnjenosti akumulatorja Snemljiv akumulator

Menjalnik z vzvratno prestavo

Palica za brananje Ščit

Dvojna transportna kolesa

Ščitnik rastlin

Ščit

BREZ NEPOSREDNIH EMISIJ

ZANESLJIV MENJALNIK

ERGONOMSKI ROČAJ

ZMOGLJIVI MOTORJI

PREMIŠLJENE REŠITVE

Model TB 1000 s svojim polnljivim akumulatorjem zagotavlja zavidljivo moč, deluje tiho in ne proizvaja nikakršnih neposrednih emisij.

Snemljivo ohišje menjalnika z mazalko za enostavno vzdrževanje in model z robustno, nepredušno ter vodoodporno različico.

Ergonomsko oblikovani ročaj z udobnim in mehkim oblazinjenjem ter lahko dostopnimi elementi za upravljanje. Zložljiv za preprost prevoz in shranjevanje.

Zanesljivi in zmogljivi motorji Subaru z visečimi ventili ali odmično gredjo v glavi se odlikujejo po odličnem mazanju, hlajenju in nizki ravni emisij pri obremenitvi.

Vsi sestavni deli naših kultivatorjev so visokokakovostni in temeljito preizkušeni, zato imajo dolgo življenjsko dobo.

VSESTRANSKOST S POMOČJO PRIKLJUČKOV S široko paleto vsestranskih priključkov, ki jih lahko uporabite za različna opravila na vašem vrtu, lahko opremite večino naših kultivatorjev.

Vse omenjene lastnosti niso na voljo pri vseh modelih. Več podatkov lahko poiščete v razpredelnici s tehničnimi podatki.

164

KULTIVATORJI

KULTIVATORJI

165


CENA 699,– €

Pri obdelavi zemlje in travnate površine bodite učinkoviti.

UČINKOVITOST Rezila se lahko vrtijo tako naprej kot nazaj. Naprej vrteča se rezila se uporabljajo za obdelovanje zgornje plasti tal, nasproti vrteča se rezila pa za globoko oranje.

OKRETNOST Pnevmatska sklopka uporablja stisnjen zrak, kar omogoča enakomerno in prikladno delovanje.

166

KULTIVATORJI

Zmogljivi kultivatorji, ki enostavno opravijo svoje delo. Naš asortiman obsega tako robustne visokozmogljive kultivatorje z zadaj nameščenimi noži kot prikladne ter okretne kultivatorje za pripravo zemlje na manjših površinah in vrtovih. Vsem je skupna robustna in zanesljiva zasnova, kar pripomore k daljši življenjski dobi kot tudi boljšim rezultatom. Na voljo so številni priključki kot so rahljalnik, plug, orodje za odstranjevanje plevela, robilnik in prezračevalnik.   Za podrobnejše podatke glej strani 170 – 171.

Ni dobavljivo v Sloveniji

HUSQVARNA TB 1000 1000 W, zaprta svinčena baterija, ki se lahko ponovno polni, delovna širina 47 cm, teža 32 kg in čas delovanja 30 – 45 min.

HUSQVARNA TR 530 Subaru EX21, 3,9 kW pri 3600 vrt. / min, veriga / ročni, delovna širina 53 cm in delovna globina 18 cm.

Ni dobavljivo v Sloveniji

Ni dobavljivo v Sloveniji

HUSQVARNA TR 430 / TR 430 DUAL Subaru EX17, 3,2 kW pri 3600 vrt. / min, veriga / ročni, delovna širina 43 cm in delovna globina 15 cm.

HUSQVARNA TF 536 Subaru EP17, 3,7 kW pri 3400 vrt. / min, veriga/ročni, delovna širina 90 cm in delovna globina 30 cm.

Ni dobavljivo v Sloveniji

Ni dobavljivo v Sloveniji

HUSQVARNA TF 434P / TF 434 Subaru EP17, 3,7 kW pri 3400 vrt. / min, veriga / pnevmatski (TF 434P), veriga/ročni (TF 434), delovna širina 80 cm in delovna globina 30 cm.

HUSQVARNA TF 334 / TF 324 Subaru EP17, 3,7 kW pri 3400 vrt. / min (TF 334) Subaru EP16, 3,3 kW pri 3300 vrt. / min (TF 324), veriga / ročni, delovna širina 80 / 60 cm in delovna globina 30 cm.

Ni dobavljivo v Sloveniji

Ni dobavljivo v Sloveniji

HUSQVARNA TF 224 Subaru EP16, 3,3 kW pri 3300 vrt. / min, veriga / ročni, delovna širina 60 cm in delovna globina 25 cm.

HUSQVARNA T300RS Subaru EH035, 1 kW pri 6000 vrt. / min, pogonski polž / ročni, delovna širina 24 cm in delovna globina 15 cm.

KULTIVATORJI

167


RAHLJALNIK Z rahljalnikom lahko odstranjujete mah in naredite trato spet lepo.

ROBILNIK Za obdelovanje robov uporabite robilnik. Z njegovo pomočjo boste robove delali hitreje in z manj napora.

PLUG ZA ORANJE KROMPIRJA Dodatna oprema za hitro in enostavno pobiranje krompirja ali gomoljev. PLUG S KOVINSKIMA KOLESOMA Dodatna oprema, ki pripomore k rasti krompirja in ga ščiti pred plevelom ter dnevno svetlobo.

Zanesljivi stroji z vsestranskimi možnostmi uporabe.

GUMIJASTA KOLESA S priborom koles lahko prilagodite kultivator in ga uporabljate kot 2-kolesni traktor. PLUG Z GUMIJASTIMA KOLESOMA Komplet pluga in pribora koles, ki omogoča oranje prsti in pripravo brazd, pri čemer se plevel zasuje.

DOLGOTRAJNA KAKOVOST

Kombinacija naših dolgoletnih izkušenj in visoke kakovosti zagotavlja storilnost in dolgo življenjsko dobo.

VEČ KOT SAMO OBDELOVANJE ZEMLJE Ne glede na to, ali so opremljeni

Iz vašega kultivatorja iztisnite več. Pestra izbira priključkov zagotavlja vsestranskost in nepogrešljivost naših plugov in kultivatorjev. Skupaj z rahljalnikom, plugom, orodjem za odstranjevanje plevela, robilnikom in prezračevalnikom lahko z vašim kultivatorjem pripravite zemljo v najkrajšem času in z najmanjšim naporom.   Za podatke o primernosti priključkov za določen model glej stran 170 – 171.

DODATNA REZILA Dodatna rezila za povečanje delovne širine.

SNEŽNI PLUG Širok, čvrst snežni plug za čiščenje stez, dovoznih poti in podobnega.

husqvarna.si Za več informacij o kultivatorjih in njihovih priključkih obiščite našo spletno stran. Tam so tudi primerjalne tabele in informacije o najbližjih prodajalcih.

s priključki ali ne, bodo ti vsestranski stroji vaši nepogrešljivi pomočniki zelo dolgo časa.

168

KULTIVATORJI

KULTIVATORJI

169


TEHNIČNI PODATKI – KULTIVATORJI

TR 530

TR 430

TR 430 Dual

●●●

●●●

●●●

TF 536

TF 434P 

TF 434

TF 334

TF 324 

TF 224

T300RS

PREGLEDNICA UPORABE Pogosta uporaba – neobdelana in poraščena zemlja

PREGLEDNICA UPORABE

Pogosta uporaba – oranje, obdelovanje in zajemanje Pogosta uporaba – enostavno obdelovanje, odstranjevanje mahu in robljenje Redka uporaba – obdelovanje in zajemanje

●●

●●

●●

●●●

●●●

●●●

Pogosta uporaba – neobdelana in poraščena zemlja ● ●

●●●

●●

●●

●●

●●●

●●●

●●●

TEHNIČNI PODATKI Subaru

Subaru

Subaru

Subaru

Subaru

Subaru

Subaru

Subaru

Subaru

Subaru

Tip motorja

OHC

OHC

OHC

OHC

OHC

OHC

OHC

OHC

OHC

OHV

Ime motorja

EX21

EX17

EX17

EP17

EP17

EP17

EP17

EP16

EP16

EH035

211

169

169

169

169

169

169

169

169

33,5

Efektivna moč pri danih vrt. / min, kW

3,9 pri 3600

3,2 pri 3600

3,2 pri 3600

3,7 pri 3400

3,7 pri 3400

3,7 pri 3400

3,7 pri 3400

3,3 pri 3300

3,3 pri 3300

1 pri 6000

Prostornina rezervoarja za gorivo, litri

3,6

3,4

3,4

3,4

3,4

3,4

3,4

3,4

3,4

0,7

Noži zadaj

Noži zadaj

Noži zadaj

Noži spredaj

Noži spredaj

Noži spredaj

Noži spredaj

Noži spredaj

Noži spredaj

Noži spredaj

Delovna širina, cm

53

43

43

90

80

80

80

60

60

24

Delovna globina, cm

18

15

15

30

30

30

30

30

25

15

Stopnje nastavitve globine

7

7

7

28-165 Veriga / pnevmatski 2

28-165

118

115

157

Veriga / ročni

Veriga / ročni

Veriga / ročni

Veriga / ročni

2

1

1

1

167 Polžasto gonilo / ročni 1

Tip kultivatorja

Hitrost vrtenja, vrt. / min

Pogosta uporaba – oranje, obdelovanje in zajemanje Pogosta uporaba – enostavno obdelovanje, odstranjevanje mahu in robljenje Redka uporaba – obdelovanje in zajemanje

●●● ●●

TEHNIČNI PODATKI

Proizvajalec motorja

Prostornina valja, cm≥

TB 1000

299

190

190

35-120

Tip menjalnika

Veriga / ročni

Veriga / ročni

Veriga / ročni

Veriga / ročni

Prestave naprej

1

1

1

2

Moč,W Tip akumulatorja Zmogljivost akumulatorja,Ah Napetost akumulatorja,V Teža akumulatorja, kg Čas delovanja, min * Čas polnjenja, ure

1000 Zaprt svinčev akumulator, ki se lahko ponovno polni 12 36 12 30 – 45 min, odvisno od pogojev tal Približno 8

Število šilkov

6

Premer šilkov

240

Delovna širina, cm

47

Št. hitrosti vrtenja šilkov, naprej / nazaj Hitrost naprej, vrt. / min

6 64, 136, 160

Prestave nazaj

1

1

1

1

1

1

1

1

Vzvratna prestava

64

Teža, kg

93

90

90

70

59

58

56

54

53

12

Teža, kg

32

Ergonomski mehki ročaj

Upravljanje na dotik

Zložljiv ročaj

Turbo hitrost

Ročaj za nošenje

Vzvratna hitrost

Navpično nastavljiv ročaj

Vodoravno nastavljiv ročaj

Vodoravno nastavljiv ročaj

Navpično nastavljiv ročaj

Transportno kolo / kolesa

Zložljiv ročaj

Lučka za prikaz napolnjenosti akumulatorja

Krmilni drog

Odstranljiv akumulator

Ščitnik rastlin

Dvojna transportna kolesa

Snemljiv menjalnik

LASTNOSTI Dvojno vrteča se rezila Nasproti vrteča se rezila

Pogonska kolesa

LASTNOSTI

Vodotesen menjalnik

Pnevmatska sklopka za vklop rezil in prestav

Plug

Prednji odgon (izven EU)

Rahljalnik

Ročica menjalnika na ročaju

Robilnik

Menjalnik z vzvratno prestavo

Pnevmatike s profilom v obliki črke V

Protiutež

Plug

Plug s kovinskima kolesoma

Rahljalnik

Orodje za odstranjevanje plevela

Prezračevalnik

Robilnik

Snežni plug

Plug

Gumijasta kolesa

Ščit RAZPOLOŽLJIVI PRIKLJUČKI

RAZPOLOŽLJIVI PRIKLJUČKI

CENA OD

699,– €

= Na voljo  * Odvisno od pogojev tal (napolnjen akumulator).  Pojmovnik tehničnih lastnosti je na strani 234.

= Na voljo  ― = Ni na voljo  IMENSKA MOČ  Prvega januarja 2010 je stopila v veljavo nova direktiva o strojih (2006/42/EC), ki od proizvajalcev zahteva navedbo imenske moči motorjev v kilovatih (kW). Navedena moč motorjev je povprečna efektivna moč v normalnih obratovalnih pogojih in ob izpolnjevanju veljavnih predpisov o hrupu (pri danem št. vrtljajev) tipičnega motorja iz proizvodnje, merjena v skladu s SAE standardom J 1349 / ISO 1585. Moč motorjev iz množične proizvodnje se od te vrednosti lahko razlikuje. Dejanska izhodna moč motorja, ki je nameščen v stroju, je odvisna od obratovalne hitrosti, pogojev okolice in ostalih dejavnikov.  Pojmovnik tehničnih lastnosti je na strani 234.

170

KULTIVATORJI

KULTIVATORJI

171


Uživajte v zimi in težaško delo prepustite nam. Prvi sneg je vedno prijetno presenečenje, a dolga in mrzla zima, ki sledi, je povezana z napornim delom. Husqvarnine visoko zmogljive freze za sneg ne morejo skrajšati zime, lahko pa vam olajšajo delo in ga naredijo bolj učinkovitega. Pomagali vam bomo poiskati frezo za sneg, ki ustreza vaši delovni površini, in vam omogočili, da se boste lažje prebili skozi zimo in hkrati uživali v njej.

172

FREZE Z A SNEG

FREZE Z A SNEG

173


RAZIŠČITE NOVO DIMENZIJO V RAZVOJU FREZ ZA SNEG Servo krmiljenje Hidrostatični menjalnik Halogenski žaromet

Upravljanje dolžine izmeta z ročico

Dvojne LED luči Upravljanje smeri izmeta z ročico

Hitrovrteči ventilator

Lahko dostopen rezervoar za gorivo

Palica za čiščenje Rezilo za snežne meteže

Ogrevani ročaji

Hitro zložljiv ročaj

Nastavljiva dolžina izmeta Pogon rezalnega valja

Dvostopenjski sistem

Električni zagon

Gosenični pogonski sistem

Enostopenjski sistem

Večplastno ojačano rezilo valja

Električni zagon

Učinkovit gumijast rezalni valj

Robustni in nastavljivi drsniki

ENOSTOPENJSKI SISTEM

DVOSTOPENJSKI SISTEM

HIDROSTATIČNI MENJALNIK

SERVO KRMILJENJE

Večplastna ojačana rezila valja zelo učinkovito zajemajo sneg, saj imajo takojšen stik s podlago. Odlična rešitev za dovoze, dvorišča, vrtne vhode in poti.

Rezalni valj zajema sneg v ohišje, ventilator pa ga nato preko korita izpihuje na plano. To je najboljša rešitev za večje javne površine.

Ročica za nastavitev hitrosti naprej in nazaj na upravljalni plošči zagotavlja okretnost ter optimalno zmogljivost v spremenljivih pogojih.

Praktično servo krmiljenje omogoča upravljanje vsakega kolesa/gosenice posebej, kar pripomore k večjo okretnosti in omogoča obrat za 180°.

GOSENIČNI POGONSKI SISTEM Gosenice s čepi zagotavljajo izjemno vlečno silo v globljem snegu in na spolzkih površinah. Za odlične delovne rezultate na neravnem in zahtevnem terenu.

ELEKTRIČNI ZAGANJAČ Priključite stroj na napetostni vir in ga z enostavnim pritiskom na gumb zaženite. Zavoljo našega zaganjalnega sistema vam nikoli več ni treba skrbeti zaradi izpraznjenega akumulatorja.

Vse omenjene lastnosti niso na voljo pri vseh modelih. Več podatkov lahko poiščete v razpredelnici s tehničnimi podatki.

174

FREZE Z A SNEG

FREZE Z A SNEG

175


Omogočajo odstranjevanje različnih vrst snega skozi celo zimo.

ODLIČNA ZMOGLJIVOST Visoko

kakovostni motor in odlična okretnost zagotavljata učinkovitost in prvovrstne rezultate.

NATANČNO ČIŠČENJE

Naš enostopenjski model je opremljen z enostavnim daljinskim obračanjem drče, kar omogoča natančen izmet snega.

176

FREZE Z A SNEG

Prevzemite nadzor nad snegom. Celo v najtežjih pogojih, pri najnižjih temperaturah in v najglobljem snegu vas naše zanesljive in visoko zmogljive freze za sneg ne bodo pustile na cedilu. Robustna zasnova, zmogljivi motorji ter močna kolesa ali gosenice nudijo profesionalno zmogljivost in dobre rezultate ob najmanjšem naporu. Zaradi servo krmiljenja je upravljanje s frezami za sneg enostavno, ogrevani ročaji pa pripomorejo k udobju. Nekateri modeli so opremljeni tudi z električnim zaganjačem, ki omogoča zanesljiv in enostaven zagon v zelo mrzlih pogojih.   Za podrobnejše podatke glej strani 178 – 179.

CENA 3.599,– €

CENA 3.299,– €

HUSQVARNA ST 276EPT Briggs & Stratton 1650 Series, 7,4 kW pri 3600 vrt. / min, delovna širina 76 cm, hidrostatični menjalnik, dvostopenjski sistem, gosenični pogonski sistem, električni zaganjač in servo krmiljenje.

HUSQVARNA ST 268EPT Briggs & Stratton 1450 Series, 6,7 kW pri 3600 vrt. / min, delovna širina 68 cm, hidrostatični menjalnik, dvostopenjski sistem, gosenični pogonski sistem, električni zaganjač in servo krmiljenje.

Ni dobavljivo v Sloveniji

Ni dobavljivo v Sloveniji

HUSQVARNA ST 276EP Briggs & Stratton 1650 Series, 7,4 kW pri 3600 vrt. / min, delovna širina 76 cm, dvostopenjski sistem, električni zaganjač in servo krmiljenje.

HUSQVARNA ST 268EP Briggs & Stratton 1450 Series, 6,7 kW pri 3600 vrt. / min, delovna širina 68 cm, dvostopenjski sistem, električni zaganjač in servo krmiljenje.

Ni dobavljivo v Sloveniji

Ni dobavljivo v Sloveniji

HUSQVARNA ST 261E Briggs & Stratton 1150 Series, 5,1 kW pri 3600 vrt. / min, delovna širina 61 cm, dvostopenjski sistem in električni zaganjač.

HUSQVARNA 5524ST Briggs & Stratton 800 Series, 3,7 kW pri 3600 vrt. / min, delovna širina 61 cm in dvostopenjski sistem.

CENA 749,– €

Enostopenjska ali dvostopenjska freza za sneg? Naše enostopenjske freze za sneg so enostavne za uporabo in shranjevanje ter so v primeru sneženja na voljo za takojšnjo uporabo. Pri dvostopenjskem sistemu rezalni valj zajema sneg v ohišje, ventilator pa ga nato skozi izmetni kanal izpihuje na plano Naše dvostopenjske freze za sneg so tudi najbolj učinkovite, zato so zelo priporočljive za čiščenje večjih površin.

HUSQVARNA ST 121E LCT 208, 4,7 kW pri 3450 vrt. / min, delovna širina 53 cm, ­enostopenjski sistem, pogon rezalnega valja in električni zaganjač.

FREZE Z A SNEG

177


TEHNIČNI PODATKI – FREZE ZA SNEG

ST 276EPT

ST 268EPT

ST 276EP

ST 268EP

ST 261E

5524ST

ST 121E

PREGLEDNICA UPORABE Pogosta uporaba – zahtevne površine

●●●

●●●

●●

●●

Pogosta uporaba – običajne površine

●●

●●

●●●

●●●

Redka uporaba – velika količina snega

●●

●●

Redka uporaba – majhna količina snega

● ●●●

●●●

●●●

TEHNIČNI PODATKI Proizvajalec motorja

Briggs & Stratton

Briggs & Stratton

Briggs & Stratton

Briggs & Stratton

Briggs & Stratton

Briggs & Stratton

LCT

Tip motorja

Snow Series MAX

Snow Series MAX

Snow Series MAX

Snow Series MAX

Snow Series MAX

Snow Series MAX

OHV

Ime motorja

Serija 1650

Serija 1450

Serija 1650

Serija 1450

Serija 1150

Serija 800

LCT 208

342

305

342

305

250

205

208

Efektivna moč pri danih vrt. / min, kW

7,4 pri 3600

6,7 pri 3600

7,4 pri 3600

6,7 pri 3600

5,1 pri 3600

3,7 pri 3600

4,7 pri 3450

Prostornina rezervoarja za gorivo, litri

3,0

3,0

3,0

3,0

3,0

3,0

1,5

Delovna širina, cm

76

68

76

68

61

61

53

Delovna višina, cm

58,5

58,5

58,5

58,5

58,5

58,42

33

Prostornina valja, cm≥

Premer rezalnega valja, cm Dimenzije pnevmatik, posamezna os, cole Teža, kg

30,5

30,5

30,5

30,5

30,5

30,5

21

Gosenice

Gosenice

16 5 6,5

16 5 6,5

16 5 4,8

16 5 4,8

8 5 1,75

155

148

108

107

103

103

4

LASTNOSTI Enostopenjski sistem

Dvostopenjski sistem

Hidrostatični menjalnik

Električni zaganjač

Servo krmiljenje

Zapora diferenciala

Nastavljiva hitrost pogona

Ogrevani ročaji

Robusten rezalni valj

Robustno ohišje rezalnega valja

Večplastna ojačana rezila valja Nastavitev rezalnega valja z nogo Prvovrstni kabli za upravljanje

― • •

― • •

― ― •

― ― •

― ― •

― ― ―

• ― •

Upravljanje smeri izmeta z ročico

Upravljanje dolžine izmeta z ročico

Podaljšek izmetalne cevi

Hitrovrteči ventilator

Dodajalni polž s krogličnimi ležaji

― ―

Hitro zložljiv ročaj

Palica za čiščenje

Rezilo za snežne meteže

Gosenični sistem

― ―

Halogenski žaromet LED žarometi

Robustni drsniki

Nastavljivi drsniki

Snežne verige

( • )

( • )

( • )

( • )

CENA OD

3.599,– €

3.299,– €

Ni dobavljivo v Sloveniji

Ni dobavljivo v Sloveniji

Ni dobavljivo v Sloveniji

Ni dobavljivo v Sloveniji

749,– €

Pnevmatike z grobim profilom X-trac

= Na voljo  ( ) = Dodatna oprema  ― = Ni na voljo  IMENSKA MOČ  Prvega januarja 2010 je stopila v veljavo nova direktiva o strojih (2006/42/EC), ki od proizvajalcev zahteva navedbo imenske moči motorjev v kilovatih (kW). Navedena moč motorjev je povprečna efektivna moč v normalnih obratovalnih pogojih in ob izpolnjevanju veljavnih predpisov o hrupu (pri danem št. vrtljajev) tipičnega motorja iz proizvodnje, merjena v skladu s SAE standardom J 1349/ISO 1585. Moč motorjev iz množične proizvodnje se od te vrednosti lahko razlikuje. Dejanska izhodna moč motorja, ki je nameščen v stroju, je odvisna od obratovalne hitrosti, pogojev okolice in ostalih dejavnikov.  Pojmovnik tehničnih lastnosti je na strani 234.

178

FREZE Z A SNEG

FREZE Z A SNEG

179


Zaščitna in delovna oblačila za vsak namen uporabe. Vsako opravilo zahteva svojo opremo oz. zaščitna oblačila. Zasnovali smo različne serije zaščitnih oblačil, od katerih ima vsaka svoj namen uporabe. Kolekcija Technical Extreme obsega najnovejše inovacije in materiale, linija Classic pa nudi dobro zaščito po dostopnih cenah.

SLOJEVITA ZAŠČITA S pomočjo napredne tehnologije smo razvili material za zaščito pred urezom, ki je zaradi manjšega števila slojev lažji, a nudi enako stopnjo zaščite. Material oz. sloji so iz dolgih vlaken, ki se zapletejo v verigo in jo zaustavijo.

180

Z AŠČITNA OBL AČIL A

ZAUPANJA VREDNA VARNOST Z REDNIM PREIZKUŠANJEM Gozdarska zaščitna oblačila morajo nositi CE oznako. Če poleg te nosijo tudi EuroTest oznako, ste lahko prepričani, da akreditirana inštitucija redno preizkuša naključno izbrane vzorce.

NEGUJTE VAŠA OBLAČILA Za ohranitev zaščitnih lastnosti vaših oblačil je pomembno, da jih redno perete in odpravljate morebitne poškodbe. To velja za vsa oblačila, rokavice in čelade. Poškodovana oblačila takoj zamenjajte. Za podrobnejša navodila vedno glejte etiketo / navodila za uporabo.

UDOBNA IN ZAŠČITNA OBLAČILA Naša zaščitna oprema in oblačila so tako udobna in ergonomska, da jih lahko uporabljate, ne da bi se med delom počutili omejene ali ovirane.

CORDURA® IN ARAMID Cordura® je trpežen sintetični material, ki se uporablja za oblačila za zahtevne pogoje. Aramid se uporablja zaradi dobre odpornosti proti obrabi in veliki trdnosti pri majhni teži. Ta material se veliko uporablja v letalstvu in vojaški industriji. Polamidna vlakna so zelo odporna proti obrabi.

ETIKETE OZNAČUJEJO RAZRED ZAŠČITE Tako označevanje boste našli pri vseh naših oblačilih z zaščito pred urezom. Stopnje se razlikujejo v odvisnosti od sposobnosti zaustavitve verige pri različnih hitrostih. Razred 0 (16 m /s), razred 1 (20 m /s), razred 2 (24 m /s) in razred 3 (28 m /s). Vsi izdelki so, kjer je to zahtevano, preizkušeni in atestirani v skladu z veljavnimi evropskimi (CE) in mednarodnimi (ISO) standardi.

Z AŠČITNA OBL AČIL A

181


Husqvarna crown on the back, a reflective and visible logo.

GOZDARSKA JAKNA TECHNICAL EXTREME Ta jakna je oblikovana moderno, ima ozek kroj in je izdelana iz naprednega stretch materiala za udobje in ergonomijo. Nov, močan material z ojačitvami na kritičnih mestih, zadrge za zračenje ter predhodno ukrivljeni rokavi zagotavljajo trpežnost in udobje pri dolgotrajnem delu. Opremljena je z odsevno tkanino na ramenih, odsevnim trakom in zgornjim delom v dobro vidni oranžni barvi, kar zagotavlja vidnost v temnejših pogojih. Ima žepa na prsih.

Reinforcement with reflextive material on arms and shoulders.

Zaščitna oblačila najvišje kakovosti.

Adjustable waist for improved comfort.

OJAČITVE Ojačitve na jakni in hlačah za večjo trpežnost in dolgo življenjsko dobo.

PRAKTIČNOST Hlače so, na primer,

na notranji strani opremljene s kavljem, da jih lahko pritrdite na škornje, in zaporo za sneg, ki preprečuje vdor umazanije in snega v hlače.

182

Z AŠČITNA OBL AČIL A

Paleta zaščitnih oblačil, namenjenih našim najzahtevnejšim uporabnikom. Serija Technical extreme obsega delovna oblačila za profesionalno uporabo. To je kolekcija naših najboljših in najbolj modernih oblačil iz novega močnega materiala, ki jih odlikuje ozek, a udoben kroj. Zaradi tega visoko kakovostnega materiala in vodoodbojnih zadrg je ta kolekcija primerna za najzahtevnejše pogoje, v katerih prideta v poštev tako varnost kot udobje. Ojačitve na kritičnih mestih, zadrge za zračenje ter predhodno oblikovani kolenski deli in rokavi zagotavljajo trpežnost in udobje pri dolgotrajnem delu.

HLAČE TECHNICAL EXTREME Hlače z zaščito pred urezom so oblikovane moderno, imajo ozek kroj in so izdelane iz naprednega stretch materiala za udobje in ergonomijo. Nov, močan material z ojačitvami na kritičnih mestih, zadrge za zračenje ter predhodno ukrivljeni kolenski deli zagotavljajo trpežnost in udobje pri dolgotrajnem delu. Opremljene so s prednjima žepoma, zadnjima žepoma in enim na levi hlačnici. Žep za meter. Snemljive naramnice so priložene, pas pa je prilagodljiv, kar omogoča popolno prileganje. Na kolenih so opremljene tudi z odsevno tkanino.

Reinforcement on the knees in reflective fabric.

Ventilation zipper under the arms.

Za podrobnejše podatke glej stran 206

Z AŠČITNA OBL AČIL A

183


Novo! GOZDARSKA JAKNA TECHNICAL Moderen izgled z oprijetim krojem. Izdelana je iz materiala 4-way stretch, ki zagotavlja veliko udobje in ergonomijo. Ojačitve iz aramida in cordure ® na kritičnih mestih ter zadrge za zračenje pod rokavi za večjo trpežnost in udobje. Z velikim odsevnim logotipom na prsih in odsevnimi trakovi na rokavih za dobro vidnost v pogojih slabše vidljivosti. Žepa z zadrgo na prsih. Zapenjanje z ježkom na koncu rokavov in vrvico v pasu ter zgornjem delu jakne za odlično prileganje.

Novo!

JAKNA ARBOR 20 Ta nova jakna z zaščito pred urezom je modernega izgleda in razvita posebej za negovalce dreves. Materiali so enaki kot pri gozdarski jakni Technical.

Novo!

Novo! Novo!

Ravnotežje med udobjem in varnostjo na ravni profesionalnih uporabnikov.

BOLJŠA VIDNOST Tudi odsevni

logotip prednjem delu.

ZAŠČITNE HLAČE TECHNICAL 20 A Moderen izgled in oprijet kroj. Izdelane so iz materiala 4-way stretch, ki zagotavlja veliko udobje in ergonomijo. Ojačitve iz aramida in cordure ® na kritičnih mestih ter zadrge za zračenje na zadnji strani hlačnic. Dobro vidna oranžna barva z velikim odsevnim logotipom in odsevnim trakom na zadnji strani. Opremljene so s prednjima žepoma, zadnjima žepoma in enim na levi hlačnici. Žep za meter. Predhodno ukrivljeni kolenski deli za večje udobje in svobodo gibanja. Na voljo tudi z narmanicami.

Napredna zaščita za uporabo v zahtevnem delovnem okolju. Serija Technical predstavlja paleto zaščitnih oblačil, ki zagotavljajo dobro zaščito pred urezom in omogočajo udobno delo. Zaradi uporabe naprednih materialov za zaščito pred urezom je paleta zaščitnih oblačil Technical lažja, močnejša in bolj prilagodljiva. Odlikujejo se po nekaterih dodatnih rešitvah, ki pridejo do izraza pri dolgotrajnem delu.

KOS VSAKI NALOGI Zadrge na zadnjem delu hlačnic za večje udobje. Pred uporabo je iz žepa za meter potrebno odstraniti zaščitni šiv žepa.

184

Z AŠČITNA OBL AČIL A

ZAŠČITNE HLAČE TECHNICAL 20C Opremljene z zaščito pred urezom okoli in okoli. Širok elastičen pas in podaljšan hrbtni del.

Za podrobnejše podatke glej strani 206 – 207. Velika površina Husqvarnine oranžne barve za dobro vidnost v slabših pogojih vidljivosti. Podaljšan hrbtni del za udobje pri uporabi.

Zadrge za zračenje zagotavljajo udobne delovne pogoje preko celega dne.

Zavoljo enostavne nastavitve širine pasu in spodnjega dela je jakna Technical še bolj udobna.

Z AŠČITNA OBL AČIL A

185


Novo! GOZDARSKA JAKNA FUNCTIONAL Gozdarska jakna Functional je izdelana iz robustnih in trpežnih materialov, ki se dobro prilegajo in se s svojo zasnovo lahko uporablja preko celega leta. Z ojačitvami na komolcih, dvosmerno zadrgo za zračenje pod rokavi ter odsevnimi logotipi in trakom na rokavih dobro vidne barve za boljšo vidnost. Pas in spodnji del jakne ter gumbi na koncu rokavov so prilagodljivi za boljše prileganje. Jakna ima tudi žepa na prsih in udoben ovratnik z mehko oblogo.

Novo!

Novo!

Praktična zaščita za dnevno uporabo.

DODATNA ZAŠČITA, KJER JE POTREBNO Dodatna ojačitev na spo-

dnjem delu hlačnic za veliko trpežnost.

Delovna oblačila, ki nudijo visoko raven zaščite in odlično trpežnost. Functional, zaščitna oblačila z atestirano zaščito pred urezom za celoletno uporabo. Ker so izdelana iz trpežnih materialov, so primerna za uporabo v zahtevnih delovnih pogojih, kjer sta pomembna tako visoka raven zaščite kot tudi kroj in udobje.

ZAŠČITNE HLAČE FUNCTIONAL 20 A Kolekcija zaščitnih oblačil Functional je izdelana iz robustnih in trpežnih materialov, ki se dobro prilegajo in se s svojo zasnovolahko uporabljajo preko celega leta. Opremljene so z dodatno ojačitvijo na kolenskem delu in spodnjem delu hlačnic, velikim odsevnim logotipom, zadrgami za zračenje in odsevnim trakom na zadnji strani hlačnic. Trije žepi z zadrgo, dva spredaj in eden zadaj. Podaljšani hrbtni del za večje udobje.

ZAŠČITNE HLAČE Z NARAMNICAMI FUNCTIONAL 20 A Moderno oblikovane zaščitne hlače s kakovostnimi detajli: dodatna ojačitev na kolenskem delu in spodnjem delu hlačnic, velik odsevni logotip, zadrge za zračenje in odsevni trak na zadnji strani hlačnic. Pet žepov z zadrgo, dva spredaj, eden zadaj in dva na oprsniku.

ZAŠČITNE HLAČE FUNCTIONAL 24 A Hlače z zaščito pred urezom. Prednji del je iz materiala 4-way stretch, spodnji prednji del in zadnji del hlačnice pa iz cordura® najlona. Trije žepi z zadrgo. Gumbi za naramnice in žep za meter na desni hlačnici. Podaljšan hrbtni del je oranžne barve za boljšo vidljivost.

Za podrobnejše podatke glej strani 206 – 207. TRPEŽEN MATERIAL 4-WAY STRETCH Iz njega so za večje udobje

izdelane hlače Functional 24. Prednja žepa z zadrgo sta lahko dostopna

186

Z AŠČITNA OBL AČIL A

Ojačitev na koncu rokavov za večjo trpežnost in pritiskači za udobno prileganje.

Zadrge za zračenje na hlačnicah zagotavljajo večje udobje.

Z AŠČITNA OBL AČIL A

187


ZAŠČITNE HLAČE CLASSIC Hlače z zaščito pred urezom. Hlače z elastičnim pasom, prednjimi žepi z zadrgo, žepom na zadnji strani in zadrgo za zračenje na zadnji strani hlačnice. Pred uporabo je potrebno z žepa za meter na hlačnici odstraniti zaščitni šiv.

GOZDARSKA JAKNA CLASSIC Čista in moderna oblika, ki se odlikuje po detajlih, kot je velik odsevni logotip. Gumbi na koncu rokavov za dobro prileganje in zgornji del v dobro vidni oranžni barvi. Žep na prsih z zadrgo in stranska žepa.

Oblačila za zaščito v zahtevnih pogojih. HLAČNICE CLASSIC Zelo primerne za občasne uporabnike motornih žag. Hlačnice ene velikosti, ki jih lahko oblečete preko običajnih delovnih hlač. Idealne za toplo vreme. Zadrge na zadnji strani po celi dolžini in pas za prilagoditev višine in širine.

ŽEPI Dostopna stranska žepa in žep na prsih.

Zaščitna oblačila, ki nudijo zahtevano zaščito. Cenovno ugodna paleta trpežnih in zračnih zaščitnih oblačil. Vsa oblačila izpolnjujejo varnostne standarde in so opremljena z dodatki, zato so idealna izbira za zahtevnejše občasne uporabnike verižnih žag.   Za podrobnejše podatke glej stran 207.

ZADRGE ZA ZRAČENJE Zadrge za zračenje na zadnjem delu hlačnic za celodnevno udobje.

ZAŠČITNE HLAČE Z NARMNICAMI CLASSIC Hlače z zaščito pred urezom in narmanicami. Imajo žep z zadrgo na oprsniku in dva na straneh. Čista in moderna oblika, ki se odlikuje po detajlih, kot so odsevni logotipi, žepi z zadrgo za zračenje in žep za meter na hlačnici. Naramnice so v dobro vidni barvi in se enostavno pritrdijo.

Pockets with zipper at the front.

188

Z AŠČITNA OBL AČIL A

Z AŠČITNA OBL AČIL A

189


ZAŠČITNA ČELADA ARBORIST TECHNICAL Lahka in zračna čelada za profesionalne negovalce dreves. Atestirana za delo na višini. Opremljena je z edinstvenim sistemom prilagajanja z dvema kolescema, ki glavo postavi v središče čelade, s čimer se zagotovi najboljše ravnotežje in stabilnost.

ROKAVICE TECHNICAL Kratke in dobro prilegajoče za boljšo gibljivost. Na voljo z ali brez zaščite pred urezom. Palec iz strojenega kozjega usnja z interlock jerseyem in sivo peno. Hrbtna stran iz laminiranega spandexa. Več rokavic na strani 202 .

GOZDARSKA JAKNA TECHNICAL EXTREME Jakna z odsevnim trakom in zgornjim delom iz dobro vidne oranžne barve za delo v pogojih zmanjšane vidljivosti. Za podrobnosti glej strani 182 – 183.

Poso dobl

HLAČE TECHNICAL EXTREME Hlače s snemljivimi naramnicami in elastičnim pasom za dobro prileganje. Za podrobnosti glej strani 182 – 183.

jen!

Profesionalni pribor, ki vas bo varoval pri delu v gozdu. USNJENI ŠKORNJI Z ZAŠČITO PRED UREZOM TECHNICAL 24 Prenovljena zasnova z novim opetnikom, stabilnejšim zgornjim delom z mehkejšo podlogo za večje udobje ter novim podplatom za boljši oprijem v hladnim pogojih. Iz sympatexa, ki je 100 % vodoodbojni in zračni visokokakovostni material. Za podrobnosti glej stran 199.

ČELADA ARBORIST Dobro zračna

čelada, tanka lupina iz materiala ABS in notranji del iz stiropora za udobje in majhno težo.

Popoln pribor za delo v gozdu. Izbor izpopolnjenih in zanesljivih izdelkov, ki izpolnjujejo zahtevane varnostne standarde in omogočajo varnejše delo in večjo storilnost. Vsi izdelki so najvišje kakovosti in med njimi bo vsakdo, ki se ukvarja z nego gozda, našel nekaj zase.   Za podrobnejše podatke glej strani 206 – 211 .

UHO Edinstveno uho za negovalce dreves, ki uporabljajo običajno verižno žago. Omogoča varno pripenjanje verižne žage na jermen za verigo. Opremljeno je s sistemom za sprostitev ob preobremenitvi.

JERMEN ZA VERIŽNO ŽAGO Za uporabo skupaj s kavljem za verižno žago za pripenjanje verižne žage na pas. Elastičen. Neobremenjen meri 0,5 m, popolnoma raztegnjen pa 1,25 m.

KAVLJI ZA VERIŽNO ŽAGO Za enostavno pripenjanje žage na pas. Robustna zasnova. 577 43 79-01 (za oprtnik s snemljivim pasom). 580 80 03-01 (optimiziran za model T540 XP ®).

UHO Edinstvena zasnova ušesa, ki omogoča varno pripenjanje verižne žage na jermen. MEČ TECHLITE™ ARBORIST 20 % lažji kot običajni laminirani meči in 25 % bolj tog. Se manj upogiba in ima manjšo težo, zato je verižna žaga bolj uravnotežena.

190

Z AŠČITNA OBL AČIL A

VERIGA H37 MINI Odlikuje se po 15 % boljši zmogljivosti rezanja in izboljšanem rezu. S členi, ki zmanjšujejo nevarnost povratnega udarca, in potrjena z modrim znakom. Uravnotežena zmogljivost za profesionalne verižne žage razreda od 35–45 ccm.

Z AŠČITNA OBL AČIL A

191


DELOVNA JAKNA ZA KOŠNJO IN OBREZOVANJE Dopasna jakna, posebej zasnovana za košnjo in delo na vrtu. Štirje prednji žepi in žep za mobilni telefon na levem rokavu so oblikovani tako, da niso v napoto oprtniku. Žep za naramno blazinico iz termoplasta. Zadrga po