Page 1

SVERIGES ENDA HOUSE & EVENTMAGASIN

Möt Stockholmsduon

TRÄFFA SVERIGES

HOUSEELIT Rapport från

20HETASTE

låtsläppen


VARMT

Välkomna!

VÅRA

bloggare

Ni tittar just nu i en förhandstitt på Enter Magazine. Enter är magasinet som täcker in den växande housescenen och elektroniska dansmusiken i Sverige. Vi följer artister och event genom reportage och självklart mycket bilder från alla event! Vi är såklart själva väldigt intresserade av musiken och kände att det fattades ett forum för EDM. Vi ser att intresset för musiken växer varje dag och att den berör ung som gammal. Vi ger ut magasinet för att ge alla intresserade en närmare inblick i artisternas vardag och rapportera från de största evenemangen.

ALBIN MYERS började redan som fjortonåring att spela skivor och är idag en av de största artisterna på EDM-scenen och spelar världen över. Hans senaste låt "Hells Bells" spelas flitigt även av hans kollegor.

Vi börjar enligt vårt eget recept, men ser fram emot att ni läsare skall tillföra kryddor och ingredienser genom era kommentarer och feedback. Som ni förstått vill vi interagera med er läsare. Detta gör vi via facebook, twitter, instagram och vår webbplats. Om ni missat entermagazine.se bör ni göra ett besök där omgående. Här hittar ni bloggar från några av våra största svenska artister och eventarrangörer. Här vill vi även att alla läsare tillför sina tankar och funderingar. Var inte blyga! God läsning! Markus Ekberg

Chefredaktör & Ansvarig utgivare Markus Ekberg,markus@ entermagazine.se Redaktionsråd Markus Ekberg, Jonas Falk, Johan Kaiser, Daniel Fridvall Annonsering annonser@ entermagazine.se Jonas Falk, 070-12 13 145 Prenumeration pren@entermagazine.se Jonas Falk, 070-12 13 145, 189 kr för helår (6 nr).

DARWIN & BACKWALL som bland annat gjort den officiella låten för summerburst både 2011 och 2012, har i sex år spelat och producerat låtar tillsammans. De har sedan ett och halv år tillbaka haft sitt egna rum på Teatron på Ambassadör där de spelar varje helg.

KASTENHOLT & DEE Mick Kastenholt & Andrew Dee är två ”bröder” som hittade varandra för två och ett halvt år sedan och gav då ut låten ”Check This Out”. Sommaren 2012 släppte de ”Massive Selecta” som snabbt hamnade högt upp på topplistorna.

Grafisk Form & repro Ugurione Tryck Andrén & Holm Utgivare Ekberg & Fridvall Media Webbyrå Millow Productions Utbetalt arvode inkluderar Enter Magazines rätt till elektronisk publicering

LUCAS NORD är en ung stockholmskille som ses som nästa stora stjärna inom EDM. Han har redan släppt megahiten ”Let Us Stay Young” och alldeles nyligen släppte han låten ”Close To You”.


Ibland går det lite för fort och riktiga guldkorn slarvas bort. Här har vi samlat det mesta av det bästa och kryddat med våra egna tips som du exklusivt får tillgång till genom QR-koderna nedan. Enjoy!

INSTAGRAM

1206-SUMMERBURST GBG “#calvinharris #stureplansgruppen #spglive #konsert #concert #festival #summerburst #gbg #entermagazine #summerburst2012 #show #göteborg”

saker DU INTE FÅR MISSA

TWITTER

120610-SWEDISH HOUSE MAFIA Enter Magazine @entermag Swedish House Mafia har producerat #Usher's nya låt "Euphoria". Vad tycker ni om låten? Gå in och lyssna här:... http://fb.me/1PXaFl4e1

ITUNES

1206-JUNIS HETASTE LÅTSLÄPP

FACEBOOK

120607 FESTIVALER

Kastenholt & Dee - Massive Selecta http://itunes.apple.com/se/album/ massive-selecta-single/id525700369

Enter Magazine kommer att uppdatera hela helgen direkt från West Coast House Festival i Falkenberg och Summerburst Festival i Stockholm. Gilla oss på facebook och in på hemsidan, för du vill väl inte missa något?

SPOTIFY YOUTUBE

120607 LUCAS NORD

SOMMARENS SKÖNASTE SPELLISTA

Spana in Lucas Nords nya video till den senaste låten "Close To Yon" (feat. And Then).

SOUNDCLOUD

DARWIN & BACKWALL FEAT. SIBEL

TWITTER

120603-DEADMAU5 LEVERERAR

Nytt från Darwin & Backwall, här i sällskap med artisten Sibel. Låten heter "Alone".

Enter Magazine @entermag Deadmau5 fortsätter att leverera show i världsklass. Enter Magazine var på plats. Läs mer här:


nothing BUT love PÅ SUMMERBURST

i GBG


GBG/SUMMERBURST/12 Efter succén i Stockholm förra året var det i år göteborgarnas tur att bevisa att de kan festa som det görs utomlands. Med sloganen ”summer starts here” intog Summerburst Valhalla IP under två dagar fyllda med grymt bra musik och festsugna människor. Självklart var vi där och rapporterade. TEXT: JULIA ROBERTSON BILD: MARKUS EKBERG


nothing BUT love Vädret såg inte särskilt lovande ut fredag morgon. Prognosen sa regn och 11 grader och en osäkerhet om dagens stämning låg i luften. Väl framme var osäkerheten som bortblåst. Publiken som inte gav vika för vädret höll stämningen på topp redan från start. Lagom till dagens första favorit, Calvin Harris, tittade solen fram och stämningen var hög. ”Feels so close” spelades, och tillsammans med solen och det dansande publikhavet kändes sommaren, som Calvin själv säger det, so close. STÄMNINGEN BLEV INTE SÄMRE när Axwell gick på strax efter Icona Pop och nu var festen igång. Valhalla IP fullständigt exploderade när Sveriges egen Axwell spelade på hemmaplan. Den nya hiten ”In my mind” gick igång och det kändes som om vi befann oss utomlands. ”Ingenting hade kunnat stoppa oss från att komma hit idag, lite regn är ingenting, vi är här för musiken.” Så lät det när vi frågade publiken om vädret och stämningen, och jag skämdes nästan för mitt tvivel på morgonen. EFTER AXWELL'S framträdande stannade stämningen på topp hela kvällen och festen tog aldrig slut. När Deadmau5 gick på efter ett grymt framträdande av Sebjak befann sig hela Valhalla IP, ja nästan hela Göteborg, i eufori. Förväntningarna var höga, men ingen kan ha blivit besviken på den show som Deadmau5 bjöd på. Ljud- och ljusshowen fick göteborgarna att släppa loss som om det inte fanns någon morgondag, och det blev denna helt fantastiska scenshow som avslutade kvällen. DEADMAU5 VAR HELT KLART dagens höjdpunkt och ett grymt avslut på en fantastisk dag. Att det spöregnade under slutet av framträdandet var det ingen som brydde sig om när han snurrade igång ”Strobe”. Det var helt enkelt för bra för att under några omständigheter missas.

" Lite regn är ingenting, vi är här för musiken"

LÖRDAGEN SÅG BETYDLIGT ljusare ut när det gällde vädret. Sol stod på schemat hela dagen. Publiken var uppenbart inte mätta efter fredagen, och Valhalla IP var smockfullt när Nause drog igång sin megahit ”Made of”, och det här var helt rätt plats att befinna sig på. EFTER ATT NAUSE KICKAT IGÅNG publiken rejält med en grym spelning på ett fullsatt stadion, tog den nyfunna danska stjärnan Morten Breum över scenen. Göteborgarna var lika festsugna som på fredagen och stämningen byggdes upp mer och mer under dagen. Efter mellanakten 2 many dj’s tog Dada Life över och bjöd som vanligt på en show med både champagne och bananer, och publiken var bokstavligen talat helt bananas! Publiken fick också höra deras nya låt, ”Feed the Dada”, som mottogs med sträckta händer mot den blå himlen. Sveriges egen Daniel Gidlund lade sång på ytterligare en househit. MED DAGENS LINE-UP och den strålande solen verkade publiken nöjda och att biljetterna var slutsålda märktes. Alesso tog över scenen följt av Avicii och precis som under gårdagen bjöds det under finalnumret på en spektakulär show. Avicii´s megahits ”Levels” och ”Silhouettes” lyfte hela finalakten till nya höjder och en fantastisk festival blev komplett. Avicii fick till ett bra avslut på två lyckade dagar och förväntningarna inför Summerburst i Stockholm höjdes. SPG Live får nog leta efter större festivalområden till nästa år!


INTERVJUN

lucas

NORD

TEXT: JOHAN KAISER BILD: HENRIK PALM

Hur gick spelningen? Ja, förutom strömavbrottet så tycker jag att det gick bra. Kanske inte den bästa tiden att spela dock. 15.30 och först ut på festivalen lockar inte så mycket folk, de flesta är ju fortfarande på jobbet så här dags. Men jag kommer tillbaka nästa år och då ska jag spela på bästa tiden! Berätta lite om vem Lucas Nord är. Lucas Nord är en relativt ung stockholmsgrabb som gör lite poppigare house. Min musik är ganska indierelaterad och melodisk till skillnad från många akter där ute. Som ung gick jag via hårdrocken till indiepopen och hamnade till sist i dansmusiken. Hur gick det till? Jag gick på Rytmus musikgymnasium där jag spelade trummor i indiepopband. Skolan är lite som en fritidsgård, man hänger där och leker fram musik tillsammans. Efter många timmar i studion blev jag mer och mer intresserad av dansmusik och fastnade till slut för det.

MISSA INTE

Hur ser du på det svenska dansmusikundret? Jag tycker först och främst att det är jävligt nice! Att det händer just i Sverige tror jag beror på att det är mörkt här så många månader om året. Jag tror att folk lätt låser in sig i en studio eller sitt pojkrum och nöter musik medan man drömmer sig bort till ljuset. Sen tror jag dessutom att man blir presenterad för musik väldigt tidigt i detta landet. Det är ju inte bara dansmusik vi är grymma på liksom. Hur känns det att klassas som det nya hoppet inom genren? Det känns grymt! Jag hoppas att jag kommer att leva upp till det bara. Men i dagsläget känner jag ingen press från någon annan än mig själv. Jag kommer inte släppa något bara för att jag ska, utan jag måste själv vara nöjd, det är det viktigaste. Vad kan vi vänta oss av dig i framtiden? Jag släpper en ny singel 4:e juni som heter ”Close to you” som And Then sjunger på. Utöver det kommer jag bland annat släppa en remix på Adrian Lux och längre fram i höst släpper jag förhoppningsvis en hel platta. Men just nu försöker jag bara bygga upp en grund. Jag vill inte släppa ett helt gäng låtar på en gång som inte får den uppmärksamheten de förtjänar.

BLOGG

SPELSCHEMA 25/5 Dans Dakar, Stockholm 14/6 Hultsfredfestivalen

Spana in Lucas blogg entermagazine.se

15/6 Villan w/ Urban Cone, Slottsparken Göteborg 20/7 NOA Festivalen, Falsterbo/Skanörs Strand 25/7 Emmabodafestivalen Emmaboda


annonspriser 2012

EDM med House som mest kända genre är en snabbt växande musikstil. Våra svenska housestjärnor som Albin Myers, Avicii och Nause genererar ett enormt intresse världen över. De beskrivs som 2000-talets rockstjärnor med spektakulära shower som drar stor publik. Enter Magazine är det enda mediet som fullt fokuserar på EDM. Enter Magazine och entermagazine.se riktar sig till personer som på något sätt är intresserade av EDM och relaterade event. Den största gruppen läsare är mellan 18 och 24 år med ca 55 % av läsarna. 25 % är mellan 25 och 34 år. Ca 40 % är kvinnor. Cirka 25 % av läsarna interagerar aktivt med Enter Magazine via facebook, twitter, instagram och webben.

Enter Magazine är ett det självklara valet för den EDM-intresserade! Ett glossigt magasin med djupa reportage, mycket bilder och samtidigt en koppling mot webb, facebook, twitter och instagram. Planerad utgivning är sex nummer per år och distribueras till prenumeranter och ledande personer inom EDM industrin. Entermagazine.se är ett community för människor med intresse av elektronisk dansmusik. Fokus ligger på korta artiklar, bloggar, bilder och musik som skall vara lättillgängligt för besökaren. Ambitionen är att knyta samman webben med facebook, twitter och instagram för att ge ett brett utbud och hög frekvens på uppdateringar. Exempelvis finns entermagazine.se på plats på alla större event i Sverige och rapporterar notiser, bilder och filmklipp. Vi kan dessutom presentera intressanta bloggare i form av Albin Myers, Darwin & Backwall, Lucas Nord och Kastenholt & Dee som representerar etablerade och kommande stjärnor inom EDM.

Tidning

Uppslag 420 x 297 mm 38 000 Sek

Helsida 210 x 297 mm 22 000 Sek

Halvsida 210 x 148 mm 12 000 Sek

Teknisk information Allt material levereras som PDF eller EPS i 300 ppi. Upplaga: 3000 ex Tryckmetod: Arkoffset EUR CMYK Papper: Multiart Gloss

Halvsida 148 x 210 mm 12 000 Sek

Banner höger 295 x 250 px 8 000 Sek/vecka

För anpassat format: Begär offert

Kvartssida 148 x 105 mm 7 000 Sek

För bilagor och alternativa annonser - begär offert För begärd placering av annons tillkommer 15 % Annonser i magasinet faktureras på utgivningsdagen.

Webb

Banner top 1050 x 150 px 10 000 Sek/vecka

Kvartssida 105 x 148 mm 7 000 Sek

Dubbelbanner 295 x 500 px 16 000 Sek/vecka

ANNONSPRISLISTA 2012

Enter Magazine

Enter Magazine  

Sveriges enda magasin om EDM-musik och eventarrangemang. Här kan du följa våra husbloggare och det senaste från klubbvärlden.

Advertisement