Page 1

Enjo. HELT ENKELT

www.enjo.se


Textil REN STÄDKRAFT

2

Kök

s. 04–07

Badrum

s. 08–11

Golv och fönster · Golv · Fönster

s. 12–15 s. 16–17

Allmän städ · Allmän städ · Damm och polering

s. 18–19 s. 20–21

Utomhus

s. 22–23

Kroppsvård

s. 24–25

Hjälpmedel

s. 26–27

Bruksanvisning

s. 28–29

Bli en av oss

s. 30–31

ENJOtex-fiber


RENLIGHET BEHÖVER INGA KEMIKALIER

VD och grundare Johannes Engl

Vi tycker inte att rengöring inte har någonting alls att göra med kemikalier. I mer än 25 år har ENJO bevisat detta dag efter dag över hela världen tack vare sina innovativa ENJOtex-fibrer, ett brett produktsortiment och bara lite vatten. Detta skonar vår miljö och vår hälsa – för att inte tala om våra plånböcker. Följ oss på ENJO:s väg – det lönar sig.

Johannes Engl

4 goda skäl för att skapa ditt ENJOrena hem


T i l lver ka d i Ö ster r i ke

PRODUCERAD I ÖSTERRIKE. TILLVERKAD FÖR VÅR VÄRLD Vi litar på våra produkter eftersom vi producerar dem hos oss i Österrike med hjälp av råvaror från regionen. Det finns ingen billig produktion utomlands med tvivelaktiga produktionsförhållanden och kvalitet som inte kan garanteras. Vi är ett familjevänligt företag som jobbar för en bra relation med våra kunder och samarbetspartners. Vi har under åren fått många positiva rapporter om ENJOs produkters funktion och miljöskydd.

100 % ÖSTERRIKE P RO D UC E R A D M E D H JÄ LP AV M Å N GA A N SVA R SF ULLA M E DA RB E TA R E.


Ren a re

SEX GÅNGER RENARE – VÅRT LÖFTE TILL DIG ENJO-metoden gör att du kan rengöra sex gånger mer hygieniskt, genom att använda endast vatten, jämfört med konventionella metoder. Vi har skriftlig dokumentation på detta. ENJO:s fiberprodukter undersöktes noggrant i detalj av en hygienexpert vid institutionen för hälsa i Vorarlberg, Österrike, med hjälp av en Lumitester. Testreultatet visade: ”Användningen av ENJO:s fiberprodukter i vårdinrättningar inte bara rekommenderas, utan bör krävas för att uppnå optimala rengöringsresultat.”

50 % S PA R A R VAT T E N RENGÖ R MED MINSTA MÖJL IGA MÄ NG D VATTEN OC H INGA K E MIK AL IE R.


Sp a ra

TID OCH PENGAR - MED ENJO KAN DU SPARA BÅDA Tiden är alldeles för dyrbar för att slösa på rengöring. Den goda nyheten är att rengöring med ENJO är en dubbel besparing. Tack vare ENJO kan du få ditt hem städat på halva tiden – och med enbart vatten utan dyra kemiska rengöringsprodukter. Detta ger dig mer tid att njuta av trevligare saker i livet, samtidigt som du skonar miljön och sparar en ansenlig summa pengar.

50 % S PA R A T I D R E N GÖ R D I T T H E M M E D E N J O-M E TO D EN PÅ H A LVA T I D E N.


Häl s o s am m a re

SKYDD FÖR MILJÖN OCH DIN HÄLSA Gör något bra för dig och miljön med ENJO – aktivt miljöskydd inom dina egna fyra väggar. Inga kemikalier, inget avfall och endast hälften av vattenförbrukningen. Rengöring med ENJO skyddar också din och din familjs hälsa. Detta beror på att många rengöringsmedel för hushållen innehåller ämnen som kan orsaka irritation eller allergier hos människor och husdjur. Det är bättre med bara vatten – och ENJO.

90 % INGA RENGÖRINGSPRODUKTER G E N OM ATT SPARA UP P TIL L 25 FL AS KOR ME D K E M I SK A RE N GÖ RI NGSPRO DU K TE R P E R ÅR HJÄL P E R DU TI LL ATT S K Y DDA DIN HÄ L S A


E N J O ren t H em

SE HELHETEN Vi strävar efter att göra mer än att bara sälja produkter. Vår framgång är nöjda kunder. I själva verket är ett av våra deklarerade mål att skapa ENJOrena Hem genom att införa kemikaliefri rengöring.

Det är

KÖK

SK SA K PA A PAD IDTITT TE G EN GE AT

BADRUM

G O LV

FÖNS


Det resulterar i fräscha, miljövänliga och lyckliga hem. Vi arbetar hårt för att uppnå detta. Din professionella ENJOpreneur finns alltid där för att hjälpa dig.

värt det

K RO P P SVÅ R D

TEM N IJLOJRÖEHNUAS H Å EL ML

STER

UTOMHUS

A L L M Ä N S TÄ D


Textil

VI KAN GÖRA ALLT! Våra ENJOtex-fibrer är basen för världens bästa produktsortiment inom städsektorn. Här i vårt textilland Vorarlberg i Österrike har vi en unik tillgång till fem olika vävtekniker och möjlighet att skräddarsy fiberkvaliteter utan att göra kompromisser. Varje produkt tillverkas för hand med erfarenhet och passion i vår produktionsanläggning av våra specialister. Du kommer att se, känna och uppleva skillnaden dagligen när du använder din ENJO-produkt. Kvalitet i varje detalj.

Traditionell städning Konventionella dukar rengör bara ytligt och lämnar smuts och kemikalierester i ytans ojämnheter, vilket ger en idealisk grogrund för bakterier.

Rengöring med ENJO ENJOtex-fibrerna tar bort smuts och partiklar ända ner i ojämnheterna. Smutsen tvättas enkelt bort ur fiberprodukten.


Hygienisk De fina fibertrådarna når ner i de minsta porerna.

S ko n s a m p å y t a n Tack vare mjuka fibertrådar och kemikaliefri städning.

Hudvänlig Rengöring endast med vatten – utan rengöringsmedel.

Slitstark Högkvalitativa råvaror och bästa vävteknik.

Ring oss: Sverige: +46 270 16 850 Suomi: +358 50 531 15 20 eller skriv till oss: office@enjo.se ENJOtex-fiber

3


Kök

Visste du att det är omöjligt att bli av med alla bakterier i köket även med kemiska rengöringsprodukter?

4

ENJO Kök


MED ENJO OCH VATTEN KAN DU RENGÖRA UPP TILL SEX GÅNGER MER HYGIENISKT

KÖKSHANDSKE DUO A r t . n r. 5 0 0 0 0

ETT RENT KÖK är en av de viktigaste grundreglerna när måltider ska tillagas. Tack vare ENJO:s kemikaliefria rengöring ända ner i porerna kan ditt kök bli rent på nolltid enbart med vatten.

Mer information


Kök KÖKSSET A r t . n r. 15 0 0 0

6

STÄDDUK KÖK

TORKDUK KÖK

KÖKSHANDDUK

Idealisk för lätt smutsade ytor som köksskåp, bord och bänkskivor. För bästa resultat, fukta ytan med hjälp av en sprayflaska. Städduk Kök ersätter vanliga kökstrasor på alla ytor.

Effektiv ersättare för alla disktrasor. Vår rekommendation för slutlig torkning och daglig användning i köket på lätt smutsade ytor. Bra på rostfria ytor.

Idealisk för torkning av disk. Våffelstrukturen på Kökshandduken ger en perfekt yta för att absorbera stora mängder vatten. Det innebär att en stor volym disk kan torkas med endast en enda Kökshandduk.

A r t . n r. 5 0 0 2 1

A r t . n r. 5 0 0 3 3

A r t . n r. 5 0 0 2 6

ENJO Kök


KÖKSHANDSKE DUO DISKDUK DUO

KÖKSSVAMP

Lämplig för användning på allt från ugn, spiskåpa och keramikhäll till arbetsytor, köksskåp och köksbord. Bra på all fet smuts. Den randiga sidan kan användas för att ta bort hårt sittande smuts. Den gröna ENJOtex-fibern avlägsnar smuts, fett och olja från ytan. För bästa resultat, använd kallt vatten. Då blir fettet mer homogent och kan lätt plockas upp av fibertrådarna. Först när fibern sköljs i varmt eller hett vatten blir fettet flytande igen och kan spolas bort. Skur och polerpasta är ett bra hjälpmedel för att tillsammans med fiberhandske/duk avlägsna hård eller fastbränd smuts.

För disk av grytor, stekpannor och vid rengöring av spishällar och ugnar. Den grå och svarta sidan av Kökssvampen fungerar som en skurborste utan att repa. Den gröna ENJOtex-fibern avlägsnar smuts, fett och olja från ytan. Vår hygieniska ersättning för engångssvampar.

A r t . n r. 5 0 0 0 0 / 5 0 0 2 0

A r t . n r. 5 0 0 6 0

TORKDUK GLAS

OM ENJO

”Fick min första produkt våren 2011. ENJO är snabbt och lätt. Tycker om att inte behöva plocka fram en massa tillbehör och kemikalier. ENJO och kallt vatten räcker. Det bästa är enkelheten och att de kan användas i flera år.” Sara Neovius ENJO-kund från Finland

FRUKT- & GRÖNSAKSDUK

DISKBORSTE

Torkar och polerar glas, bestick, karaffer etc. Skydda ytan från vassa kanter. Skakas innan användning för att säkerställa en luddfri avtorkning.

Denna dubbelsidiga fiberduk rengör frukt och grönsaker. Den mörkgröna sidan avlägsnar smuts, bekämpningsmedel, konserveringsmedel och vax från frukt och grönsaker. Den ljusgröna sidan kan användas för att avlägsna mindre smutspartiklar och torka torrt.

För diskning i svåra utrymmen som vaser, termosar, flaskor osv. Aldrig mer våta händer när du diskar grytor och pannor. Diskborsten ersätter inte Kökshandske Duo eller Diskduk Duo.

A r t . n r. 5 0 0 2 5

A r t . n r. 5 0 0 2 2

A r t . n r. 15 0 0 2

OBSERVERA Köksfibrerna avlägsnar skyddande vax, olja och fett från ytor och bör inte användas på trämöbler eller ömtåliga föremål. Avlägsna stora mängder olja från stekpannor eller fritös med hushållspapper innan rengöring.

ENJO Kök

7


Badrum Ingen annanstans är hygien och personligt välbefinnande så förenade som i badrummet.

8

ENJO Badrum


MED ENJO DJUPRENGÖR DU VARJE GÅNG DITT BADRUM, SÅ ATT DU KAN UPPLEVA ETT VÄLBEFINNANDE VARJE DAG

BADRUMSHANDSKE A r t . n r. 5 0 10 1

MIKROSKOPISKA TRÅDAR av ENJOtexfibrer tränger ner även i de minsta ojämnheterna och avlägsnar alla smutspartiklar och bakterier som en magnet – utan kemiska rengöringsmedel.

Mer information


Badrum HANSGROHE, ETT FÖRETAG SOM TILLVERKAR TVÄTTSTÄLLSBLANDARE OCH DUSCHAR, HAR TESTAT ENJO:S PRODUKTER FÖR BADRUMMET OCH ÄR ÖVERTYGAD AV RESULTATEN – ENJO:s badrumsprodukter har en lång hållbarhet och gör rent hygieniskt och skonsamt. Hansgrohe rekommenderar ENJO:s rengöringsprodukter.

BADRUMSSET A r t . n r. 1510 0

KEMI KAL FRITT IES TÄ D OMRÅ DE Lita p å ENJ

O

enjo.s

e

10

ENJO Badrum


BADRUMSHANDSKE

BADRUMSDUK DUO

BADRUMSSVAMP

Effektiv handske för rengöring av större ytor och föremål i badrum. Badkar, kakel och klinker, duschväggar av härdat glas, handfat av porslin, toaletter osv.

Kan användas på olika ytor: badrum, tvättstugor, badkar, spa områden, kakel och klinker, duschväggar, handfat, toaletter osv. Rengöringen går snabbare om man torkar av våta ytor dierkt efter man har varit i badrummet.

Vår allround-produkt för badrummet, gör effektivt rent kakelväggar och fogar. För kalkavlagringar rekommenderar vi att du använder Badrumssvampen tillsammans med några droppar Kalkborttagare.

A r t . n r. 5 0 10 1

A r t . n r. 5 0 12 0

A r t . n r. 5 0 16 0

TORKDUK BAD

FIBER TILL COMBITVÄTTARE BAD 16CM // 28CM

BADRUMSBORSTE

Idealisk för dagligt bruk i badrummet för att torka ytor torra. Bra för släta material såsom kromade objekt, glasväggar och speglar. ENJO rekommenderar att fukta ytan lite med hjälp av Sprayflaskan och därefter torka torrt med Torkduk Bad.

Ett perfekt verktyg för rengöring av större ytor i badrum, toaletter och duschrum. Torka gummibladet på Combitvättaren med Torkduk Bad.

Perfekt för rengöring av toaletten och för att göra rent bakom svåråtkomliga ställen som bakom kranar och toalettstol. Ett måste för ditt badrum.

A r t . n r. 5 0 12 1

A r t . n r. 5 0 16 2 / 5 0 16 3

A r t . n r. 1510 4

OBSERVERA Var försiktig! Vid mycket hårt vatten kan avlagringar fungera som sandpapper och lämna repor efter sig på ytorna. Vår Kalkborttagare kan hjälpa.

ENJO Badrum

11


Golv och fönster Visste du att konventionella metoder för rengöring av golv och fönster leder till en ansamling av giftiga ämnen på golv och fönsterytor?

12

ENJO Golv och fönster


SKONSAM RENGÖRING MED ENJO OCH ENDAST LITE VATTEN LÄMNAR INGA KEMIKALIERESTER KVAR. DÄRFÖR SKYDDAR DU DINA NÄRA OCH KÄRA

GOLVSET A r t . n r. 15 4 0 0

SÄRSKILT BARN OCH HUSDJUR tillbringar mycket tid med att leka på golv. Människor i vår region är inomhus ca 90 % av sin tid. På grund av detta har sättet vi städar på och redskapen vi använder en stor betydelse för vår hälsa och välbefinnande. Inga problem med ENJO.

Mer information


Golv VÅRT LÄTTA MEN ROBUSTA TELESKOPSKAFT kan justeras till valfri längd och är extremt mångsidig i kombination med alla ENJO-verktyg. En välutvecklad ergonomi garanterar rätt arbetsställning. Det gör golvoch fönstertvättning ännu effektivare.

A r t . n r. 510 0 0 / 510 2 0

GOLVDUK SOFT

GOLVDUK MEDIUM

Perfekt för mild rengöring av släta och glänsande golv – speciellt vaxade, oljade och obehandlade golv samt PVC och golv och väggar gjorda av sten, keramik eller trä. Notera! Öglorna på fibern kan fastna på grova trägolv. Även idealisk för att torka efter användning av Golvduk Medium/Strong

Passar för en rad ytor från behandlade golv som laminat/pvc till kakel och klinker. Använd inte på oljade trägolv. Med några droppar av vår Real Soap i vattnet blir gamla klinker/kakel golv som mist sin glans och tråkiga parkett golv som nya igen. Vår Golvduk Soft är perfekt att torka torrt med om det skulle behövas.

A r t . n r. 5 0 4 0 7

A r t . n r. 5 0 4 0 8

ENJO Golv

Maximal fördel Teleskopskaftet är kompatibelt med alla ENJO-verktyg dvs. både Led, Fönstertvättare, Flexi Damm och Flexi Städ

Passar alla Handtagets greppyta är placerad för att passa användare i alla storlekar – små som stora!

TELESKOPSKAFT & GOLVPLATTA

14

Halkfria grepp Tvåkomponentsgrepp med fyra platta ytor för ett fastare grepp.

Lätt men stark Tillverkad av aluminium i hög kvalitet och har lång hållbarhet.


Patenterat låssystem Teleskopskaftet kan låsas i upprätt ställning genom ett enkelt fottryck. Ett unikt sätt att ”parkera” Golvstativet var som helst på golvet!

ENJO-TIPS

För Golvplattan som en åtta över golvet. Använd Pumpsprayflaskan för att fukta golvfibern.

Effektiv rengöring Varje del av golvduken kommer att hålla kontakt med golvet, vilket ger dig en helt ren yta.

360 graders kvalitetsled Ger stor flexibilitet för golvtvätt i hörn, under möbler och på väggar etc.

ENJO:S PATENTERADE GOLVPLATTA kombinerar hög funktionalitet med enkel hantering och viktiga ergonomiska fördelar. Liksom Teleskopskaftet är Golvplattan tillverkad av högkvalitativa material.

GOLVDUK STRONG

GOLVDUK EXTREME

GOLVDUK TORRSTÄD

Kan användas på tåliga golvytor, både inomhus och utomhus. Observera att Golvduk Strong kan ta bort eventuell vaxbeläggning. Använd därför inte på vaxade eller oljade ytor. Eftersom fibern absorberar en begränsad mängd vatten rekommenderar vi att du torkar glansiga ytor och ytor med mycket vatten torr med vår Golvduk Soft.

Denna Golvfiber fungerar bra på tuffa områden både inomhus och utomhus, såsom stenplattor och betonggolv. Den ska inte användas på känsliga ytor. Den är dock perfekt för avlägsnande av alger runt pooler och rengöring av tegelfasader.

Det perfekta valet där torrdammning behövs t.ex. släta golv, väggar och tak av olika slag. Vid oljade eller polish behandlade ytor kan fibrerna bli igentäppta och effektiviteten minska. Om detta händer tvätta i maskin med 40 grader. Det är vanligtvis tillräckligt att slå ur eller borsta golvfibern utomhus eller använda dammsugaren för att rengöra fibern.

A r t . n r. 5 0 4 0 2

A r t . n r. 5 0 4 0 3

A r t . n r. 5 0 4 0 4

ENJO Golv

15


Oval fiber för större ytor.

Fönster COMBITVÄTTAREN är designad för enkel hantering och perfekt rengöring av fönster. Utvecklingsteamet har fokuserat på att skapa ett stabilt ergonomiskt verktyg som är skonsamt för handleden och som gör att rengöringen går ännu fortare.

Justerbart gummiblad För torkning av svåråtkomliga ytor.

FÖNSTERSET A r t . n r. 15 3 0 0

16

FIBER 16 CM // 28 CM TILL COMBITVÄTTARE

OMBYGGNADSSATS TILL 16 CM COMBITVÄTTARE

Vår blå fiber är anpassad för rengöring av fönster, glasdörrar, glaspartier och större speglar. Rengör ytan noggrant i cirkelrörelser och med lätt tryck. Vänd på Combivättaren och torka av vattnet med gummiskrapan utan att trycka från fönstrets överkant ner till 15 cm från fönstrets underkant. Avsluta med att dra horisontellt längst ner på fönstret. Torka av gummibladet med Torkduk Fönster efter varje drag och torka av kanterna samt eventuella vattenränder på glasytan.

För att du inte ska behöva olika verktyg för olika rengöringsuppgifter kan Combivättaren justeras till 16 cm. Satsen innehåller både fiber 16cm och skena med gummiblad.

Vårt verktyg för torkning av fönsterkanter och glasytor utan att lämna ränder och för avtorkning av gummibladet på Combivättaren. Vik duken på mitten, vidare i tre delar så har du sex ytor på varje sida att använda för våt eller torr rengöring.

A r t . n r. 5 0 3 4 0 / 5 0 3 41

A r t . n r. 15 3 0 1

A r t . n r. 5 0 3 2 0

ENJO Fönster

TORKDUK FÖNSTER


Fjädrande mekanism är skonsam för handleden och reglerar trycket som behövs för rengöring.

Rundade, mjuka kanter tillverkad av anodiserad aluminium för att förhindra repor.

COMBITVÄTTARE 28CM (16CM) A r t . n r. 15 3 0 5

LED Denna praktiska Led för Flexi 55 cm, Combitvättare 16 cm/28 cm, Power Grip och Teleskopskaft utökar funktionerna i dessa verktyg ytterligare. Leden gör det möjligt att rengöra områden som är utom räckhåll för normal städutrustning. Den gula Leden kan ställas in i fyra olika lägen och i 45 eller 90 graders vinkel. Led tillsammans med Teleskopskaft och Combitvättaren är idealisk för rengöring av höga bilar eller båtar!

A r t . n r. 5116 0

ENJO ÄR UNIK. Vi ser till att dina produkter fungerar till 100 % genom vår etikett med färgindikator. För optimal rengöringsprestanda bör ENJO:s fiberprodukter förnyas ungefär var tredje år – beroende på städytor, områden och användningsfrekvens. Vår färgindikator visar när ENJOtex-fibrerna har nått slutet av sin livslängd.

LIVING | WOHNEN 40-60°C

100% PES

140F

i0277

TITTA PÅ ETIKETTEN FÖRE ANVÄNDNING: Färgen på ytan där färgindikatorn finns kommer att variera i blått och svart

LIVING | WOHNEN 40-60°C

100% PES

140F

i0277

ETIKETT PÅ FÖRBRUKAD PRODUKT: Färgen på färgindikatorn kommer nu att vara blå över hela ytan. Kontakta din ENJOpreneur för att byta ut din produkt! ENJO Fönster

17


Allmän Städ Damm och smuts sprids i alla områden i hemmet – inklusive luften. Detta är ett problem för många allergiker.

STÄDSET A r t . n r. 15 2 0 0

18

ENJO Allmän Städ


STÄDHANDSKE MEDIUM/STRONG

STÄDDUK MEDIUM

Idealisk för att städa medium till grov smuts på alla ytor i hemmet, inklusive in och utsidan på fönsterkarmen. Bör inte användas på vaxat trä.

Perfekta redskapet på alla ytor i hemmet för att städa lättare smuts. Bör inte användas på vaxat trä. Städduk Medium ersätter alla typer av städdukar.

Idealisk för fuktstädning på förseglade och känsliga ytor i hela huset. ENJO:s Städhandske/Duk Soft ger en skonsam avtorkning. Vi har utvecklat denna fiber speciellt för vaxade eller obehandlade ytor som naturliga material, sten, trätak och väggar.

A r t . n r. 5 0 2 0 2

A r t . n r. 5 0 2 2 1

A r t . n r. 5 0 2 0 0 / 5 0 2 2 0

STÄDHANDSKE TEXTILE/SOFT

FLEXIFIBER STÄD 55 CM

Vår Torkduk som är specialdesignad för att rengöra lätt smutsiga ytor såsom glas, tavelramar, lampor etc. Idealisk för avtorkning och lämnar inga ränder på dina ytor.

Den randiga sidan hanterar smuts och fläckar på ickekänsliga ytor såsom mattor, sofföverdrag, kläder, skor och bilsäten. Torka torrt genom att vända handsken och torka med den blå sidan. Den blå sidan kan också användas för skonsam avtorkning av känsliga ytor i hela huset.

Detta smala verktyg är perfekt för att rengöra platser som är svåra att komma åt såsom persienner, element och skåp. Tryck inte för hårt med det avlånga verktyget då detta kan orsaka skärskador i fiberfodralet.

A r t . n r. 5 0 2 2 2

A r t . n r. 5 0 2 0 1

A r t . n r. 5 0 2 4 0

TORKDUK STÄD

STÄDHANDSKE SOFT STÄDDUK SOFT

ENJO Allmän Städ

19


Damm och ETT MÅNGSIDIGT VERKTYG, Flexi 55 cm erbjuder en oslagbar flexibilitet. Tillverkad av högkvalitativt stål, som lätt kan böjas i alla tänkbara riktningar och samtidigt behålla formen under städningen.

FLEXI 55 CM

20

DAMMHANDSKE

FLEXIFIBER DAMM 55 CM

KLÄDVÅRDSHANDSKE

Vårt klassiska dammverktyg, lämpligt i hela hemmet där torrdamning utförs. Idealisk för möbler, växter, tavlor, bilinredningar och mycket mer. Gnid Dammhandskens sidor mot varandra före användning för att ge fibern en statisk laddning och dammpartiklarna dras lättare in i handsken. Vi rekommenderar att tvätta Dammhandsken i endast 40 ° C.

Idealisk för att torka bort damm från svåråtkomliga områden såsom rullgardiner och jalusier, element, taklampor, luft-ventiler, utdragsskåp, golvlister m.m. Gnid fibersidorna mot varandra innan de används för att ge den en statisk laddning som hjälper till att dra in mer damm i fibermaterialet.

Tar bort ludd från kläder, textilier, bilklädsel eller ENJOtex-fibrer. Särskilt lämplig för att ta bort djurhår. Borsta i ena riktningen för att samla ludd i fibern och i andra riktningen för att ta bort ludd från fibern.

A r t . n r. 5 0 2 0 4

A r t . n r 5 0 2 41

A r t . n r. 5 0 2 0 3

ENJO Damm och polering


polering

OM ENJO

Flera ENJO-produkter har testats av det norska astma- och allergiförbundet (NAAF) och ingår i en lista på rekommenderade produktlösningar. Man har tagit upp produkter som inte har någon negativ effekt för astmatiker eller allergiker och som gör vardagen lättare för dessa människor.

GLASÖGONDUK (SET MED 3 ST)

POLERHANDSKE POLERDUK

För kristallklart resultat på alla typer av glasögon och solglasögon, linser, kameror, mobiltelefoner och CD-skivor. Större partiklar av damm och smuts avlägsnas genom att de blåses eller tvättas bort före användning av duken. Detta är ett säkert sätt för att förhindra repor. Rengör därefter ytan med duken i en cirkulär rörelse utan överdrivet tryck.

Vår bästa produkt för perfekt polering av spegelytor, matsilver, pokaler och mässingsräcken. Det är också det perfekta valet för lack- och läderskor, lackade och blanka möbler samt för polering av bilar och motorcyklar. Polera aldrig föremål i direkt solljus. Efterpolera gärna fönster på utsidan efter fönstertvätt så håller du fönstret renare en längre period.

Detta multifunktionella ergonomiska handtag används på Flexiprodukterna. Tillsammans med Combitvättare 16cm eller 28cm och vår speciella led, ökar vi räckvidd och åtkomlighet vid fönstertvättning.

A r t . n r. 5 0 2 2 6

A r t . n r. 5 0 2 0 6 / 5 0 2 2 5

A r t . n r. 512 2 0

POWER GRIP

ENJO Damm och polering

21


Utomhus NATURLIGTVIS ÄR RENLIGHET EN VIKTIG FRÅGA UTOMHUS. En ren grill är ett måste för alla framgångsrika trädgårdsfester. Men trädgårdsredskap, bilar och många fler saker utanför hemmet kräver också regelbunden vård. ENJO-metoden erbjuder exakt vad du behöver.

UTESET A r t . n r. 15 5 0 0

22

ENJO Utomhus


OM ENJO

”Jag är positivt överraskad av Utehandsken och Torkduken. I början var jag ganska skeptisk eftersom smutsen ute är kraftigare än den inne. Men fibrerna var otroligt effektiva. Rengöringen fungerar mycket bra med bara vatten och utefibrerna och avlägsnar till och med kraftig smuts. Storartade produkter.”

GROVHANDSKE

GROVSVAMP

Pålitlig rengöringskraft för husfasader, staket, trädgårdsredskap, utemöbler, blomkrukor, grillar, pooler, båtar och mycket mer. Ej lämplig för lackade ytor! Den randiga fibersidan är utmärkt för att rengöra skrovet på en båt täckt med ett tjockt lager av alger. Bra för rengöring av sotiga fönster på vedkaminer och liknande. För att ta bort hårt sittande smuts, lossa först med den våta randiga sidan och torka rent med den våta grå fibersidan.

Rengör effektivt smutsiga ytor. För att ta bort hårt sittande smuts, lossa med den våta randiga sidan och torka rent med den våta grå fibersidan. Används med fördel för rengöring av grill, blomlådor och sotiga glasluckor på kaminer. Inte lämplig för lackade ytor.

A r t . n r. 5 0 5 0 1

A r t . n r. 5 0 5 4 0

Christa Reischmann ENJO-kund från Österrike

GARAGEHANDSKE

TORKDUK UTE/BIL

FLEXI FIBER UTE 25CM

Ett varsamt men ändå perfekt sätt att rengöra din bil, cyklar, trehjulingar, gokart-bilar, trampbilar, husvagnar, tält, presenningar och mycket mer. Innan du tvättar bilen, spola noggrant av smutsen med mycket vatten. Använd gärna en hink med varmt vatten när du tvättar bilen. Skölj handsken i hinken med jämna mellanrum. Använd ena sidan på handsken för översidan på bilen och den andra sidan på nedre delen av bilen så har du alltid en renare sida.

En mjuk, absorberande och slitstark duk för utomhusbruk – perfekt att användas för områden med mycket släta ytor som billack, bilinredning, motorcyklar och cyklar samt torkning av utomhusmöbler.

Idealisk för trånga ytor som t.ex. fälgar, ventilationsgaller, bilgaller och takrännor. För att inte skada fibern se till att öppningen är tillräckligt stor där du ska använda Flexi fibern. Fukta en tredjedel av fibern i kallt vatten och justera Flexi efter föremålet.

A r t . n r. 5 0 5 0 0

A r t . n r. 5 0 5 2 0

A r t . n r. 5 0 5 41

ENJO Utomhus

23


Kroppsvård ENJO HAR SKAPAT EN EGEN SERIE KROPPSVÅRDSPRODUKTER. ENJOtex-fibrerna rengör djupt in i porerna, vilket gör din hud len och ger en ny lyster. Låt oss skämma bort dig!

24

ENJO Kroppsvård


ÖGONPAD, 2-PACK ÖGONPAD, 5-PACK

KROPPSHANDSKE

ANSIKTSHANDSKE

Kroppshandsken rengör huden djupt in i porerna. Grov hud blir mjuk och smidig igen. Massera i en cirkelrörelse med din favorit duschgel. Cirkulationen stimuleras och utbytet av syre ökas. Ljus fiber är lämplig för känslig hud och mörk fiber för normal hud. Rekommenderas till smutsiga barnfötter.

Ansiktshandsken är särskilt utvecklad för känslig och ömtålig hud. Fibern avlägsnar skonsamt döda celler, smink och oljerester från huden. Rengör ansiktet och halsen med hjälp av Ansiktshandsken i en cirkel rörelse och med lätt tryck. Särskilt för tonåringar med fet hy är en hygienrutin med ENJO och vatten ett bra alternativ. Vi avråder dock att använda produkten på brustna blodkärl eller utslag.

Ögonpad bör användas fuktig eller våt för att avlägsna make-up. Torka varsamt bort mascara, ögonskugga och andra produkter. Efter användning, rengör Ögonpads med vår Real Soap

A r t . n r. 5 0 6 0 0

A r t . n r. 5 0 6 0 1

A r t . n r. 15 6 0 1 / 15 6 0 2

OM ENJO

Våra ENJO hudvårdsprodukter testades av Dermatest® och har även fått utmärkelsen “five-star premium seal“. För mer information om Dermatest, besök www.dermatest.de/en

KROPPSSET A r t . n r. 15 6 0 0

ENJO Kroppsvård

25


Hjälpmedel VARFÖR ERBJUDER ENJO HJÄLPMEDEL? ENJOtex-fibrerna kan göra många saker, men naturligtvis inte utföra mirakel. Med ENJO kan du ta bort upp till 90 % av alla rengöringsprodukter. För mycket envisa fall, som tuffa inbrända fläckar och hårda kalkavlagringar erbjuder vi hjälpmedel som tillverkas med naturliga ingredienser. Dessa produkter behövs endast i mycket små mängder.

26

APELSINBLOMMA. REAL SOAP 300ML // 1000ML

CITRUSBLOMMA. KALKBORTTAGARE 300ML // 1000ML

LAVENDEL. FLYTANDE TVÄTTMEDEL 300ML // 1000ML

Ett allroundmedel för efftektiv rengöring och extra glans. I kombination med våra ENJO-fibrer rengör vår Real Soap även extremt smutsiga och feta ytor. Den är idealisk för användning i köket och för att avlägsna fläckar på textilier. De vårdande ingredienserna ger extra glans åt hårda ytor såsom kakel/klinker. Tillsätt en droppe på en våt ENJOfiber och rengör önskad yta. Skölj med en våt ENJO-fiber och torka torrt med en Torkduk. Rengör i en cirkelrörelse utifrån och in vid fläckar på textiler. Om det behövs, tillsätt ytterligare droppar.

När det gäller att ta bort kalk så förlitar vi oss på beprövade medel såsom citronsyra och växtbaserad mjölksyra. Tillsätt ett par droppar Kalkborttagare på en fuktig eller våt ENJO-fiber och tillsätt det på önskad yta. Låt sedan verka i ett par minuter. Rengör med en våt ENJO-fiber och torka torrt med en Torkduk. Låt inte verka på känsliga ytor. Prova först på ett dolt område innan användning. Använd inte på Corian och inte med klorbaserade rengöringsmedel.

ENJO:s flytande tvättmedel gör din tvätt ordentligt ren samtidigt som det är skonsamt mot fibrerna. Utmärkt för både vit- och kulörtvätt samt för naturfibrer såsom bomull, linne, ull och siden. Vårt milda tvättmedel är lämpligt för personer med känslig eller skadad hud och även för allergiker och småbarn. Passar alla konventionella tvättmaskiner och program. Vårt tips: Pumptillbehöret för 1000 ml flaskan är perfekt för att mäta upp det flytande tvättmedlet med.

A r t . n r. 5 2 0 0 2 / 5 2 0 2 4

A r t . n r. 5 2 0 0 3 / 5 2 0 2 5

A r t . n r. 15 9 0 3 / 15 9 0 4

ENJO Hjälpmedel


SKUMFLASKA

TVÄTTPÅSE

SPRAYFLASKA 500ML PUMPSPRAYFLASKA 1000ML

Bra att ha den både i kök och badrum för att lättare kunna tvätta våra produkter och dina händer. Genom att blanda tvål med vatten kommer du att spara en hel del tvål. Dessutom kan Skumflaskan användas om och om igen och på så sätt sparar du pengar och skonar miljön. Använd tillsammans med ENJOs Real Soap.

Vår Tvättpåse är den optimala lösningen för att förhindra fiberludd. Den kan användas för att tvätta fibrer separat så att de inte drar till sig ludd från andra material. Dessutom kan den även användas för att tvätta ömtåliga kläder med hakar, hyskor eller blixtlås (behåar, sporttröjor etc.).

Sprayflaskan är den perfekta hjälpredan för att fukta fibrer eller direkt på mindre städområden. Pumpsprayflaskan har en tryckpump och är utformad för rengöring av större ytor. Använd inte Sprayflaskan eller Pumpsprayflaskan tillsammans med frätande kemikalier. Förvara Pumpsprayflaskan utan tryck.

A r t . n r. 5 3 0 7 2

A r t . n r. 514 2 0

A r t . n r. 513 0 0 / 513 2 0

VETE. MASKINDISKMEDEL 300ML // 1000ML

MARMOR. POLER & SKURPASTA 500G / 300ML

BIVAX. LÄDER & TRÄBALSAM 240ML

För skinande ren disk litar vi på kraftfulla växtbaserade ingredienser såsom vetekli, sockerbeta och majs. Vårt flytande diskmedel avlägsnar till och med envis smuts och fett. Det ekologiska och hälsovänliga diskmedlet är hållbart producerat och fullt biologiskt nedbrytbart. Nu kan du vara säker på att din disk blir ren helt utan gifter! Passar alla vanliga diskmaskiner. Vi rekommenderar ett program med minst 50°C.

Mycket fint marmorpulver kan användas som smutslösare och det polerar samtidigt den rengjorda ytan. Perfekt för att avlägsna envis smuts på hårda ytor i köket och på andra ställen i hemmet (spishällar, ugnar, kromade eller rostfria ytor, grillar mm). Rengör ytan genom att tillsätta Skur och Polerpastan på en fuktig ENJO-fiber. Skölj med en våt ENJO-fiber och torka torrt med en Torkduk. Använd inte på känsliga, fina eller specialbelagda ytor. Låt inte verka på Corian.

Ett balsam av hög kvalitet bestående av naturliga vaxer. ENJO:s balsam skyddar och ger näring åt läder och trädetaljer. Färgen får nytt liv och ytan får en skyddande hinna. Passar för läderskor, jackor, väskor och bälten, trämöbler, bord och dörrar samt även för bilinredning. Använd en liten mängd Läder och Träbalsam tillsammans med ENJOpolerduk och låt verka. Polera sedan med ENJO-polerduken för att få ordentlig glans.

A r t . n r. 5 2 0 0 5 / 5 2 0 2 7

A r t . n r. 5 2 10 2

A r t . n r. 5 2 10 3 ENJO Hjälpmedel

27


Bruksanvisning VÅRA PRODUKTER ÄR DEN PERFEKTA LÖSNINGEN för alla städområden i ditt hem – det är bara några saker att tänka på när du använder eller vårdar produkterna.

28

1.

2.

3.

Fukta en del av fiberprodukten

Rulla ihop fiberprodukten

Vrid ur överflödigt vatten

ENJO Bruksanvisning


S kö t s e l r å d fö r E N J O f i b e r

Använd torr Använd fuktig inget behov av eftertorkning Använd våt – eftertorka Optimal tvättemperatur Blek inte Stryk inte To r k t u m l a s i n t e I n g e t s kö l j m e d e l Få r i n t e ke m t v ä t t a s Färgindikator – Livslängd Tv ä t t a i t v ä t t p å s e

FÖ L J D E S S A E N K L A S T E G FÖ R O P T I M A L R E N G Ö R I N G M E D D I N A E N J O - P RO D U K T E R .

Tvätta långhåriga fiberprodukter före användning. Undantag: Polerfiber (gul) och Dammfiber (orange)

Vik ENJO Torkdukar på mitten och därefter i tre delar så blir det sex ytor på varje sida att använda vid städning

Använd aldrig mjukmedel eller blekmedel.

ENJO handskar är särskilt användbara för rengöring av större ytor, och skyddar händerna från vassa kanter.

Undvik torktumling, värmen kan skada fiberna. Vid handtvätt använd med fördel vår Real Soap. Vid maskintvätt: Tvätta i 40–60 grader med vårt miljöanpassade flytande tvättmedel Lavendel. Använd alltid tvättpåse vid maskintvätt Tvätta vita fiber med ljusa textilier och färgade fiber med färgade textilier.

Använd inte fibrer på het yta dvs. varma kokplattor, spis med keramikhäll eller grill. Låt dessa ytor svalna först eller skölj dem med kallt vatten. Om det finns en risk för repor på ömtåliga material, kontrollera effekten av ENJO-fibrerna på ett mindre synligt område först. Kontakt med vassa eller ojämna ytor kan resultera i lösa trådar eller mindre hål på ENJO-fibern. Detta påverkar inte funktionen.

Microfiber (Torkdukar) tvättas i separat tvättpåse. Efter tvättning – häng upp fibern för torkning. Rengör/spola av Golvplattan från smuts och grus.

Om du har frågor kan en lokal ENJOpreneur hjälpa dig.

ENJO Bruksanvisning

29


Bli en av oss FLEXIBEL ARBETSTID HÖG INKOMST ROLIGT MED TREVLIGT FOLK BLI TEAMLEDARE RESEFÖRMÅNER

SOM ENJOPRENEUR tjänar du inte bara egna pengar och är oberoende, du får också vänner över hela världen. Genom att delta i ENJO International Tour möten träffar du en mängd trevliga kollegor som kan bli dina vänner.

30

Bli en av oss


BLI EN DEL AV VÅRT ENJO-TEAM Bli en ENJOpreneur och arbeta självständigt med stöd från vårt engagerade Team. Vi finns här för dig och kommer att hjälpa dig. På din väg mot att bli egenföretagare hjälper vi dig även genom månatliga möten, gratis ENJO-utbildning och möjlighet till erfarenhetsutbyte med andra ENJOpreneurer. → Vill du förena nytta med nöje? Det vill jag! DINA ANSVARSOMRÅDEN Du ska demonstrera ENJO:s produkter och fungera som rådgivare för dina kunder Du ska hjälpa dina kunder att göra sina hem till ENJOrena Hem.

”Har lärt känna så många fantastiska människor. Både kunder, värdinnor och andra ENJOpreneurer både inom och utom landet. Fantastiska produkter med vilka vi tar ett ansvar för vår enda miljö. Ett arbete som bara ger glädje!” Lena Söderqvist Team Ledare från Sverige

Du ska erbjuda dina kunder optimal och hållbar service Du ska förmedla ENJO:s syfte till dina kunder Vill du bli ENJOpreneur nu? Du kan se fram emot ett underbart team!

G RIN NU O S S 0 16 850

7 20 46 2 31 15 + : rige 50 5 Sve : +358 mi Suo

”För 10 år sedan var jag en flitig användare av städkemikalier. Idag ser jag det som en självklarhet att ha ett ENJOrent Hem. Jag vill ge min familj ett tryggt hem utan kemikalier. Det känns bra att bidra till en renare miljö och hälsosammare framtid för mina barn. ENJO är ett företag som bryr sig och det känns fint att vara delaktig i en sådan gemenskap.” Mia Häggman-Lill Team Ledare från Finland ENJO Bli en av oss

31


BLI EN

J O-

/ VÄ R D A N N I D VÄ R e

DIN ROLL SOM VÄRD/VÄRDINNA Vårt mål är att skapa ENJOrena Hem genom att införa kemikaliefri rengöring som resulterar i rena och hälsosamma hem. Som Värd/Värdinna är du vår viktigaste kund och får våra bästa erbjudanden! Varför inte prova att vara Värd/Värdinna? Vi ser fram emot ditt samtal!

Vi är stolta över våra certifikat. Följande är bara några av dem:

· B  oka Demo idag och lär dig allt om ENJO · T  a reda på hur du kan spara tid och pengar · E  NJO Demo är praktisk, i n fo r m a t i v o c h ko r t · B  jud in dina vänner · I n g e t kö p t v å n g

FAMILY FRIENDLY COMPANY 2018 – 2019

SVERIGE – ENJO SVERIGE AB Nyhedsbacken 2, 821 31 Bollnäs, Sverige Tel.: +46 270 168 50 | E-post: office@enjo.se | www.enjo.se

FINLAND – ENJO INTERNATIONAL GMBH Achstrasse 40, 6844 Altach, Österrike Tel.: +358 50 531 15 20 | E-post: office@enjo.fi | www.enjo.fi

www.enjo.se

Katalogversion 4.7 // Copyright by ENJO INTERNATIONAL GMBH // VVi trycker klimatneutralt på PEFC-certifierat papper.

enjo.s

ENJO Sverige Produkt Broschyr 2018  
ENJO Sverige Produkt Broschyr 2018