Page 1

Enjo. KUN MED VANN

www.enjo.no


Fiber

DEN BESTE RENGJØRINGSMETODEN

2

Kjøkken

S. 04 – 07

Bad

S. 08 – 11

Universal · Universal · Støv og polering

S. 12 – 13 S. 14 – 15

Gulv og vindu · Gulv · Vindu

S. 16 – 19 S. 20 – 21

Utendørs

S. 22 – 23

Hudpleie

S. 24 – 25

Hjelpemidler

S. 26 – 27

Hvordan ta vare på fibrene

S. 28 – 29

Bli en av oss

S. 30 – 31

ENJOtex fiber


DU TRENGER IKKE SÅPE FOR Å FÅ DET RENT

CEO og grunnlegger Johannes Engl

Vi mener rengjøring ikke har noe med såper og kjemikalier å gjøre. I mer enn 25 år har ENJO bevist nettopp dette. Med innovative ENJOtex-fiber, et omfattende produktspekter og litt vann tar vi vare på vår helse, miljøet og ikke minst lommeboka. Bruk ENJOmetoden – du kan stole på at det blir rent!

Johannes Engl

Fire gode grunner til å velge et kjemikaliefritt hjem


La g et i Ø ster r i ke

PRODUSERT I ØSTERRIKE – FOR HELE VERDEN. Vi er trygge på produktene våre fordi vi produserer dem selv. De produseres i Vorarlberg, Østerrike, med råmaterialer fra områder rundt fabrikken. Vi garanterer høy kvalitet i produksjonen, uten bruk av billige løsninger. Fabrikken har også fått en utmerkelse for å være et familievennlig foretak.

100 % ØSTERRIKE P RO D USE RT M E D H J E LP AV M A N GE DY KT I GE M E DA R B E I D E RE.


Re n ere

SEKS GANGER RENERE – DET GARANTERER VI. I 2007 testet helsedepartementet i Vorarlberg, Østerrike, forskjellige rengjøringssystemer.
Testresultatene viste at rengjøring med ENJO-produkter er i gjennomsnitt seks ganger renere enn rengjøring med tradisjonelle metoder. ”ENJO-produkter er ikke bare sterkt anbefalt, men burde vært påbudt i enhver helse og omsorgsbygning for å oppnå optimal renhet.” Hans Hirschmann,
 Representant i det lokale helsevesen Vorarlberg, Østerrike

50 % VA N N B E S PA R E L S E R VI RENGJ Ø R MED S Å L ITE VANN S OM MU L IG OG UT E N K JE MIK AL IE R.


Sp a r ti d og p en g er

TID OG PENGER – MED ENJO SPARER DU BEGGE DELER Tiden din er dyrebar. Du sparer halve rengjøringstiden ved å bruke ENJOs fiber og kun vann – uten dyre såper og kjemikalier. Gjør livet enklere, lettere og sunnere med ENJO! Få mer tid til familie, venner og ikke minst deg selv! Ved å bruke ENJO, sparer du penger. Produktene er av høy kvalitet med lang levetid. Det er positivt for miljøet å rengjøre kun med små mengder vann og slitesterke fiber.

50 % MINDRE TID M E D E N J O M E TO D E N R E N GJ Ø R D U H USE T D I T T PÅ H A LV E T I D E N.


B e d re fo r he l s en

TA VARE PÅ MILJØET OG DIN HELSE Gjør noe godt for deg selv og miljøet ved å vaske med ENJO – få et kjemikaliefritt hjem. Vi har utviklet et moderne rengjøringssystem for å verne våre sårbare naturressurser. Uten kjemikalier, uten søppel og tomemballasje og kun med halve mengden vann. Ved å bruke ENJO gjør du noe bra for din og familiens helse. Mange rengjøringsprodukter inneholder stoffer som kan forårsake irritasjon eller allergi hos mennesker og dyr. Det er bedre med bare vann - og ENJO.

90 % MINDRE SÅPEFORBRUK S PAR O PPTI L 25 FLA S K E R R E NGJØR ING S P RODU K T E R I ÅRET OG B I DRA TIL Å B E S K Y TTE DIN HE L S E.


Kj em i ka l i ef r i tt h j em

SE DET I ET STØRRE PERSPEKTIV – GJØR ET VALG Vår suksess ligger i kundetilfredshet. Det viktigste for oss er at kunden er fornøyd. Et av våre mål er å skape

Gjør e

KJØKKEN

SKAP DITT EGET KJ BAD

UNIVERSAL VIN


kjemikaliefrie hjem ved å vaske kun med ENJO og vann – noe som vil resultere i sunne, miljøvennlige og lykkelige hjem.

et valg.

HUDPLEIE

EMIKALIEFRIE HJEM UTENDØRS

G U LV DU


Fiber

VI PRODUSERER ALT SELV! Våre ENJOtex-fiber er utgangspunktet for verdens beste produktspekter innen rengjøring. Fabrikken holder til i hjertet av tekstilproduksjonen i Europa, og har derfor den unike muligheten til å benytte seg av de mest moderne og avanserte teknikkene innen tekstilproduksjon. Vi kan lage skreddersydde fiber og løsninger uten å måtte gå på kompromiss med kvaliteten. Vi produserer alt fra de fineste fiber til den groveste skrubb for å oppnå best mulig resultat. Alle våre produkter blir produsert i ENJOs produksjonsanlegg med dyktige eksperter. Du vil se, føle og oppleve den gode kvaliteten når du bruker ENJO-produktene.

Tradisjonell rengjøring Vanlige kluter rengjør kun på overflaten og etterlater skitt og såperester i porene i underlaget, noe som gir ideell grobunn for bakterier.

Rengjøring med ENJO ENJOtex-fiber fjerner skitt og partikler fra alle overflater. Skitt samles opp i ENJOfibrene og blir der til produktene blir vasket.


Renere De fine fibertrådene når ned i de minste porene i underlaget

Skånsom mot underlaget Takket være myke fibertråder og kjemikaliefri rengjøring

Hudvennlig Rengjøring kun med vann, uten såper og kjemikalier

Lang levetid Høy kvalitet på råvarene og selve produksjonen av fibrene

Ring ENJO NORGE AS på telefon 31295980 eller send oss en e-post: post@enjo.no ENJOtex-fiber

3


Kjøkken Visste du at det er umulig å bli kvitt alle bakteriene på kjøkkenet selv ved bruk av såper og kjemikalier?

4

ENJO Kjøkken


TESTRESULTATER VISER AT RENGJØRING MED ENJOPRODUKTER OG VANN ER I GJENNOMSNITT SEKS GANGER RENERE ENN RENGJØRING MED TRADISJONELLE METODER.

DUOHANSKE KJØKKEN A r t . - N r. 5 0 0 0 0

ET RENT KJØKKEN er vesentlig når man tilbereder mat. Med ENJOprodukter som når helt ned i porene i underlaget, blir kjøkkenet helt rent på kort tid med bare vann.

Mer informasjon


Kjøkken

6

MIKROLETT KJØKKEN

KJØKKENHÅNDKLE

GLASSKLUT

Til daglig bruk på kjøkkenet – på lett skitne og glatte flater som krom, glass, stål osv.

Ideell til tørking av servise, glass og bestikk. Måten kjøkkenhåndkledet er vevd på, gjør at det absorberer store mengder vann. Det er derfor ypperlig til å tørke mye oppvask kun med ett håndkle.

Tørking og polering av glass og bestikk. Skarpe kanter kan ødelegge den fine kluten. Dette har kun betydning for utseendet, ikke for effekten av kluten. Brukes tørr til lett fuktig.

A r t . - N r. 5 0 0 2 3 / 5 0 0 2 4

A r t . - N r. 5 0 0 2 6

A r t . - N r. 5 0 0 2 5

ENJO Kjøkken


DUOHANSKE KJØKKEN DUOKLUT KJØKKEN

KJØKKENSKRUBB

Brukes på kjøkkenet til å fjerne svært vanskelig skitt på komfyrtopp, bakebrett, stekeovn, plastikk, kjøkkenredskap, toastjern osv. Den stripete siden er til å skrubbe med. Bruk den f.eks. på fastbrent smuss på komfyr, keramisk topp osv. Den grønne fiberen mellom stripene er en mikrofiber som tar bort det løse smusset og vannet. Best resultat oppnås ved å bruke kaldt vann. Da kan fibrene dele opp og absorbere fettet. Perfekt i kombinasjon med ENJOs Skurepasta.

Til rengjøring av svært vanskelig skitt i panner, gryter, stekeovn, kjøkkenredskap o.l. Ideell til rengjøring av fastbrente matrester på grillen. Den grå siden er til å skrubbe med. Den grønne fiberen fjerner fett og smuss fra overflaten.

A r t . - N r. 5 0 0 0 0 / 5 0 0 2 0

A r t . - N r. 5 0 0 6 0

DUOKLUT FRUKT

OPPVASKER

Til rengjøring av frukt og grønnsaker. Brukes fuktig til våt. Bruk den mørke siden til å vaske av skitt, plantevernmidler, voks osv. og den lyse siden til ettertørk eller lettere rengjøring.

Brukes til rengjøring av svært vanskelig skitt i panner og gryter.

A r t . - N r. 5 0 0 2 2

A r t . - N r. 5 9 0 0 2

OM ENJO

”Jeg er virkelig overrasket over at mitt kjøkken er blitt skinnende rent - uten å måtte skure og skrubbe og uten sterke kjemikalier. Jeg er overbevist!” Barbara Preissl ENJO-kunde i Østerrike

BEMERK Fjern store mengder olje fra stekepanner eller frityrgryter med tørkepapir før rengjøring. ENJO Kjøkken

7


Bad

Det er ingen andre steder hvor hygiene og personlig velvære er så nært forbundet som på badet.

8

ENJO Bad


MED ENJO HOLDER DU BADET DITT HELT RENT!

BADEROMSHANSKE A r t . - N r. 5 0 10 1

DE MIKROSKOPISKE TRÅDENE av ENJOtexfiber trenger ned i selv de minste porene i underlaget og fjerner alle partikler og bakterier effektivt – uten bruk av kjemikalier.

Mer informasjon


Bad

HANSGROHE, ET SELSKAP SOM PRODUSERER SANITÆRUTSTYR, HAR TESTET ENJOPRODUKTER TIL BRUK PÅ BADET OG ER IMPONERT OVER RESULTATENE. ENJO baderomsprodukter har lang levetid, rengjør grundig og er skånsomme mot underlaget. Grunnet dette utmerkede resultatet, anbefaler Hansgrohe ENJOs rengjøringsprodukter.

SÅPE FR SONE I

ENJO – du k an sto på at d le et blir rent. enjo.n

o

10

ENJO Bad


BADEROMSHANSKE DUOKLUT BAD

BADEROMSSKRUBB

MIKROLETT BAD

Brukes på alle flater på bad og vaskerom, badekar, fliser, fuger, dusjkabinett, servant, toalett osv. Dusjen holder seg ren mye lenger dersom det blir skyldt med kaldt vann etter bruk. Ved å tørke veggene avleires mindre kalk. For å få et blankt resultat, tørk med Mikrolett bad.

Baderomsskrubben er suveren til å rengjøre fliser og fuger på badet. Er det kalkbelegg på flisene eller i dusjkabinettet, kan baderomsskrubben brukes i kombinasjon med Kalkløser (art. nr. 52003). Husk å skylle godt etter med kaldt vann.

Til daglig bruk på badet og til blanke flater som krom, glass, speil, fliser osv. Brukes tørr til lett fuktig. Start med mikroletten tørr og bruk sprayflaske med kaldt vann i tillegg, eller vri den godt i kaldt vann. Spray lett på og vask av flaten med mikroletten.

A r t . - N r. 5 0 10 1 / 5 0 12 0

A r t . - N r. 5 0 16 0

A r t . - N r. 5 0 12 1

FLEXIFIBER BAD 25CM

TOALETTVASKER

Brukes for å rengjøre større områder på badet, fliser og dusjkabinett. Dra av vannet med gumminalen eller tørk etter med Mikrolett bad.

Brukes til rengjøring av toalett, sluk osv. Brukes våt. Flexifiber bad 25cm (sammen med Flexi 25cm, art. nr. 51200) kommer lett til på vanskelig tilgjengelige steder. Rundt og under toalettkanten er det nå enkelt å rengjøre med en bøyd flexi m/fiber. Dersom det ikke er nok med kun fiber, ta et par dråper Kalkløser (art. nr. 52003) på tuppen av fiberen og vask rundt kanten. La det stå og virke en stund og skyll godt til slutt. Selv vanskelige flekker løses opp.

Til rengjøring av toalett og sluk. Toalettvaskeren kommer til på vanskelig tilgjengelige steder. Dersom det ikke er nok med kun fiber og vann, ta et par dråper kalkløser (art. nr. 52003) på tuppen av fiberen og vask rundt kanten. La det stå og virke en stund, og skyll godt til slutt.

A r t . - N r. 5 0 16 2

A r t . - N r. 5 0 161

A r t . - N r. 5 9 0 11

BADEROMSFIBER VINDUSVASKER 16CM

BEMERK Dersom det er mye kalkbelegg i toalettskålen, bruk 1-2 teskjeer Kalkløser i skålen og la det stå natten over. Rengjør deretter med Flexifiber. ENJO Bad

11


Universal Støv og skitt spres rundt på alle flater i hjemmet – inkludert i luften. Dette er et problem for mange allergikere.

12

ENJO Universal


DUOHANSKE GROVRENT

UNIVERSALHANSKE UNIVERSALKLUT

MIKROLETT UNIVERSAL

Brukes på skitne til ekstra skitne flater. Den mørke fiberen brukes til grovrengjøring og fjerning av fett. Husk ettertørk. Den spettede fiberen brukes til lettere generell rengøring på alle type flater i hele huset.

Brukes over hele huset til lett skitne flater på møbler, karmer, lister, dører, fliser – også overflatebehandlet marmor, skifer etc. Erstatter den tradisjonelle “bomullsfilla” til daglig bruk i huset. Suveren sammen med de produktene som trenger ettertørk. Hansken/kluten er av høy kvalitet og erstatter derfor mange kluter i løpet av sin levetid. Rist produktet godt opp etter vask i maskin for å løfte fibrene.

Til bruk i hele huset. Brukes til tørk av vinduer og glass, bilderammer, lamper, lysestaker, speil osv.

A r t . - N r. 5 0 2 0 2

A r t . - N r. 5 0 2 0 0 / 5 0 2 2 0

A r t . - N r. 5 0 2 2 2

OM ENJO

DUOHANSKE TEKSTIL

FLEXIFIBER UNIVERSAL 55CM

Brukes på tekstiler som sofa, klær, sko, bilseter, bager osv. Ved flekkfjerning, vask i sirkler fra ytterkant inn mot midten. Dersom det er en vanskelig flekk, kan Natur (art. nr. 52002) brukes på hansken. Skyll av med rent vann. Gjenta om nødvendig.

Brukes over alt i huset hvor det er vanskelig å komme til, som radiatorer, persienner, bak dusjkabinett, oppå skap, i lufteventiler osv.

A r t . - N r. 5 0 2 0 1

A r t . - N r. 5 0 2 4 0

Flere ENJOprodukter er testet av Norges Astma- og Allergiforbund (NAAF). De anbefaler produktene da ENJO er et sunnere alternativ til tradisjonell rengjøring med kjemikalier. Alle produkter som bærer NAAF logo oppfyller også kravene til det norske miljømerket – Svanen. ENJO Universal

13


Støv og FLEXI 25CM/55CM ER LAGET AV FØRSTEKLASSES STÅL som lett kan bøyes i alle vinkler og retninger. Dette ENJO-verktøyet har en fantastisk fleksibilitet.

FLEXI 25CM // 55CM A r t . - N r. 512 0 0 / 512 0 1

14

STØVHANSKE

FLEXIFIBER STØV 55CM

GARDEROBEHANSKE

Brukes overalt hvor det er støv. Ideell til TV-skjerm, CD-spiller, stereoanlegg (alle elektriske apparater bør være slått av), bilder, tapeter, møbler, planter, dashbord osv. Støvhansken blir statisk når den glir over en flate. Dersom flaten er oljet eller behandlet med syntetisk møbelpolish, vil fibrene bli mindre effektive. De blir fine igjen etter vask.

Ideell til støvtørking på vanskelig tilgjengelige steder som panelovn, radiator, persienner, bak vaskemaskin, kjøleskap, garderobeskap og tørketrommel, tak og downlights, trappeoppgang, lister og bilderammer osv.

Brukes på klær, møbler (lo og dyrehår), stoffsko, semsket skinn, innvendig i f.eks. instrumentkasser, bilseter osv. Garderobehansken fjerner lo og hår fra overflater av stoff. Papirlommetørkle som er kommet med i vaskemaskinen fjernes lett fra tøyvasken med garderobehansken. Fukt hånden og før den over hansken, den “glatte” veien, for å fjerne loet.

A r t . - N r. 5 0 2 0 4

A r t . - N r. 5 0 2 41

A r t . - N r. 5 0 2 0 3

ENJO Støv og polering


polering

POLERINGSHANSKE POLERINGSKLUT Brukes i hele huset på metall, tre og skinn som skal poleres, sølvtøy, pokaler, håndtak, dørklinker, skinnsko, musikkinstrumenter, lakkerte og høyglanspolerte møbler, skinnmøbler samt ridesal, motorsykkel, bil osv. Ved polering av bil er det viktig å unngå direkte sollys for å få et best mulig resultat. A r t . - N r. 5 0 2 0 6 / 5 0 2 2 5

BRILLEKLUT (SETT MED TRE KLUTER)

SKJERMKLUT

UNIVERSALGREP

Til pussing av briller, solbriller, glass og plast, kameralinser, kikkerter, mikroskop, CDer, DvDer, skjermer osv. Brukes tørr til lett fuktig. Større partikler og skitt bør fjernes med fuktig/våt klut eller ved å blåse på brillene/linsene før pussing.

Brukes til å tørke av PC-skjermer, display og TV-skjermer. Elektriske apparater bør være slått av når de rengjøres. Oppbevar gjerne kluten i metallboksen. Brukes tørr til lett fuktig. Vaskes på 40 °C.

Dette multifunksjonelle ergonomiske håndtaket er egnet for Flexi 25cm/55cm. Den er også enkel å koble til ENJOs andre verktøy og har en sikker festemekanisme. Universalgrepet utvider derfor produktspekteret.

A r t . - N r. 5 0 2 2 6

A r t . - N r. 5 0 2 2 7

A r t . - N r. 512 2 0

ENJO Støv og polering

15


Gulv og vindu Visste du at konvensjonelle metoder for rengjøring av gulv og vindu fører til en opphoping av giftige stoffer?

16

ENJO Gulv og vindu


SKÅNSOM RENGJØRING MED ENJOPRODUKTER OG BARE VANN TAR VARE PÅ DEG OG DINE KJÆRE.

MEDIUMMOPP A r t . - N r. 5 0 4 0 8

BARN OG KJÆLEDYR bruker mye tid på å leke på gulvet. I vår del av verden tilbringer vi rundt 90% av tiden innendørs. Et sunt innemiljø har stor innvirkning på vår helse. Et sunt innemiljø får du med ENJO.

Mer informasjon


Gulv ENJOS LETTE, MEN ROBUSTE, TELESKOPSTANG kan justeres til ønsket lengde (maks 172cm) og er svært allsidig i kombinasjon med alle ENJOs verktøy. Det faste og komfortable grepet passer fint i hånden, noe som sikrer en ergonomisk riktig stilling.

S k l i s i k ke r t g re p To-komponent grep med fire flater for et fast grep.

Maksimalt utbytte Vår Teleskopstang kan kombineres med andre ENJO-verktøy og gjør Flexi og Vindusvasker enda mer effektive.

Passer alle Grepene er plassert for å passe brukere i alle høyder – både liten og stor.

TELESKOPSTANG OG GULVSETTBUNN A r t . - N r. 510 0 0 / 510 2 0

18

UNIVERSALMOPP

MEDIUMMOPP

Til alle typer gulv, tak og vegger. Brukes tørr til ettertørk eller lett fuktig til lett vask. Brukes gjerne sammen med Pumpekanne (art.nr. 51320). Ideell til ettertørk på flater som er blitt vasket med Grovrentmopp (art. nr. 50402). Produktet har en meget god absorberingsevne. Etter maskinvask ristes moppen før den henges til tørk.

Til lett renhold av alle store flater i hjemmet – gulv, tak og vegger. Brukes lett fuktig, gjerne sammen med Pumpekanne. Eldre gulv som har mistet glansen blir ofte blanke igjen ved bruk av ENJO-fiber. Det er fordi alle gamle såperester blir fjernet. Er gulvet fremdeles matt etter flere vask, prøv med to-tre dråper Natur (art. nr. 52002) pr. liter vann.

A r t . - N r. 5 0 4 0 7

A r t . - N r. 5 0 4 0 8

ENJO Gulv

Lett, men sterk Laget av høy kvalitet anodisert og trukket aluminium.


Patentert låsesystem Den gule hylsen skyves ned og moppestativet står i låst posisjon. Når den gule hylsen skyves opp blir leddet bevegelig og moppestativet er klar til bruk.

ENJO TIPS

Vask med moppestativet i åttetallsbevegelser. Bruk pumpekanne til å fukte gulvmoppen. Fantastisk resultat Hver del av moppen vil opprettholde kontakt med gulvet noe som gir en jevn overflate.

360° kvalitetsledd Ergonomisk riktig og stor fleksibilitet ved vask i hjørner, under møbler, på tak og vegger.

DEN PATENTERTE GULVSETTBUNNEN kombinerer høy funksjonalitet og enkel håndtering med viktige ergonomiske aspekter. Som Teleskopstangen, er Gulvsettbunnen produsert i materialer av høyeste kvalitet.

GROVRENTMOPP

EKSTREMMOPP

STØVMOPP

Til grundigere rengjøring av gulv, tak og vegger. Våt med ettertørk, gjerne sammen med Pumpekanne (art.nr. 51320). Denne fiberen trekker ikke vann og krever derfor ettertørk med Universalmopp (art. nr. 50407). Oljede og voksede flater bør etterbehandles med jevne mellomrom, uansett vaskemetode.

Effektiv til rengjøring av røffere overflater og ideell til utendørs bruk. Brukes på skitne gulv som terrassegulv, murgulv, fliser, klinker, skifer, belegg med stor “trafikk” (entrè eller butikk) osv. Ypperlig til å fjerne alger og belegg fra basseng, vegger og gulv utendørs. Spyl gjerne med hageslangen både før og etter bruk av Ekstremmopp. Et miljøvennlig alternativ til kraftvask før beising/maling av huset. Brukes tørr til fjerning av lo på gulvtepper.

Brukes overalt hvor det er støv – til alle typer gulv, tak og vegger. Støvmoppen ristes/bankes fri for støv utendørs, eller støvsuges/børstes. Det er ikke nødvendig å vaske den etter hver gang, kun når den ser skitten ut. Dette gjør at den varer i flere år. Vi anbefaler vask på 40 °C.

A r t . - N r. 5 0 4 0 2

A r t . - N r. 5 0 4 0 3

A r t . - N r. 5 0 4 0 4

ENJO Gulv

19


Ovalt forlengelsessett For bredere fiber til bruk på store flater.

Vindu ENJO VINDUSVASKER TILBYR DET NYESTE INNEN DESIGN for enkel håndtering og perfekt rengjøringsresultat. Utviklingsteamet har fokusert på å skape et stabilt og ergonomisk rengjøringsverktøy. Vindusvaskeren er god for håndleddet og gjør rengjøringen enda raskere og mer effektiv.

Justerbar gumminal For tørking av vanskelig tilgjengelige flater. Gumminalen kan også skiftes ut.

VINDUSVASKER 16CM // 28CM A r t . - N r. 5110 0 / 51141

20

VINDUSVASKERFIBER 16CM // 28CM

FORLENGELSESSETT TIL VINDUSVASKER

Sammen med Teleskopstang (art. nr. 51000) kan det vaskes i høyden. Ved bruk av Universalledd (art. nr. 51160) kan vindusvaskeren brukes i forskjellige vinkler. Med to ulike bredder på nal og fiber kan alt fra småruter til store vindusflater vaskes effektivt. Skurepasta (art. nr. 52102) er et godt hjelpemiddel til fastsittende skitt, lim etter klistremerker. Skurepastaen påføres direkte på vindusvaskerfiberen.

Vindusvaskeren kan enkelt justeres til ønsket bredde med forlengelsessett slik at du kan fortsette å bruke bare ett verktøy for ulike oppgaver. Har du 16cm vindusvasker og ønsker 28cm trenger du dette settet, vindusvaskerfiber 28cm og metallskinne med gummi 28cm.

Denne kluten er suveren til å tørke vinduer og glass uten å etterlate skjolder. Den kan også brukes til å tørke gumminalen på vindusvaskeren. Brett kluten to eller tre ganger på midten for å få åtte eller 16 rene flater. Brukes tørr eller lett fuktig. Lett fuktig – start gjerne med en tørr klut og bruk sprayflaske, eller fukt mikroletten i kaldt vann og vri den godt opp.

A r t . - N r. 5 0 3 4 0 / 5 0 3 41

A r t . - N r. 5112 0

A r t . - N r. 5 0 3 2 0

ENJO Vindu

MIKROLETT VINDU


Fjærbelastet mekanisme God for håndleddet. Den kontrollerer trykket som trengs for rengjøring.

Av r u n d e d e o g m y ke k a n t e r Laget av anodisert aluminium for å hindre riper i overflaten.

UNIVERSALLEDD Dette praktiske verktøyet brukes sammen med Flexi 25cm/55cm, vindusvasker 16cm/28cm, Universalgrepet og teleskopstangen og utvider funksjonaliteten til disse verktøyene ytterligere. Dette leddet gjør det mulig å rengjøre områder som er utenfor rekkevidde av standard rengjøringsutstyr. Det gule ventilhodet kan skyves å snu Universalleddet i fire forskjellige stillinger. Brukes Universalleddet i kombinasjon med teleskopstangen og vindusvaskeren er dette ideelt for rengjøring av båter. A r t . - N r. 5116 0

ENJO Vindu

21


Utendørs SELVFØLGELIG ER RENGJØRING OGSÅ ET VIKTIG TEMA UTENDØRS. En ren grill er et ’must’ for enhver vellykket hagefest. Hageredskaper, verktøy, biler og mange andre ting utenfor hjemmet krever også vanlig vedlikehold. ENJO tilbyr akkurat det du trenger!

22

ENJO Utendørs


OM ENJO

“Jeg er positivt overrasket over Duohanske ute og Mikrolett ute. Til å begynne med var jeg veldig skeptisk siden skitten utendørs ofte sitter bedre fast på underlaget enn innendørs, men fibrene virker fantastisk. Rengjøring med vann og ute-produktene fungerer veldig bra og fjerner selv vanskelig skitt. Supre produkter!”

DUOHANSKE UTE

UTESKRUBB

Hansken er meget allsidig med sine to forskjellige fibertyper. Bruk den grå siden til lettere rengjøringsoppgaver. Den stripete siden brukes på steder hvor det er svært skittent eller på skitt som er vanskelig å få bort. Brukes på sportsutstyr, båter, rutsjebaner, hageredskaper, svømmebasseng, massasjebad, fritidsutstyr, hagemøbler, drivhus, vinduskarmer, markiser, blomsterpotter, postkasser, statuer, fontener, dekk osv.

Rengjør alt fra sportsutstyr og landbruksmaskiner til treningsutstyr, fjellsko, hagemøbler og nesten alt annet. For å fjerne gjenstridig smuss, skrubb først med den grove siden og tørk rent med den grå siden.

A r t . - N r. 5 0 5 0 1

A r t . - N r. 5 0 5 4 0

Christa Reischmann ENJO-kunde i Østerrike

BILHANSKE

MIKROLETT UTE

FLEXIFIBER UTE 25CM

Brukes på biler, motorsykler, sykler, campingvogner osv. Spyl bilen godt slik at du får fjernet støv og skitt før du bruker hansken. Bilhansken bør skylles oftere enn andre fiber. For å få et blankt og skinnende resultat, ta 1-2 dråper Natur (art.nr. 52002) pr. liter vann. Unngå å vaske i direkte sollys. Bilen spyles og tørkes med Mikrolett ute (art. nr. 50520). Bremsestøv kan lett vaskes av felgene. Giftige kjemikalier er ikke nødvendig. Insekter på lykter og front fjernes lett dersom bilen er grundig spylt på forhånd.

En myk absorberende klut til utebruk. Kluten brukes til vask av interiøret i bilen og hagemøbler, samt til ettertørk etter Bilhanske og Duohanske ute. Mikroletten absorberer godt og er fin til å tørke av hagemøblene etter en regnskur.

Brukes på felger, sykler, luftinntak, grillen på bilen, takrenner og andre vanskelig tilgjengelige steder. Fiberen settes på Flexi 25cm (art. nr. 51200). Brukes fuktig eller våt. Fukt fiberen med kaldt vann og bøy flexien i ønsket form.

A r t . - N r. 5 0 5 0 0

A r t . - N r. 5 0 5 2 0

A r t . - N r. 5 0 5 41 ENJO Utendørs

23


Hudpleie

SETT AV TID TIL DEG SELV OG FÅ MER ENERGI TIL KROPP OG SJEL. Helt siden 1993 har ENJO hatt sin egen kroppspleieserie. ENJO kombinerer den beste fiberteknologien med de helbredende egenskapene som finnes i den østerriske naturen. Gi kroppen din en behagelig rengjøring og herlig pleie.

24

ENJO Hudpleie


DUOHANSKE HUDPLEIE

DUOKLUT HUDPLEIE

ANSIKTSHANSKE DUO

Duohansken renser porene i huden samtidig som den setter i gang blodsirkulasjonen. Bruk hansken sammen med noen dråper dusgele om du ønsker det. Massér huden fra føttene og oppover og fra hendene innover mot kroppen. Den lyse siden er egnet for sensitiv hud og den mørke siden for normal hud.

Duoklut hudpleie renser naturlig porene i huden. Den lyse fiberen er egnet for sensitiv hud og den mørke fiberen for normal hud.

Ansiktshansken renser porene i huden samtidig som den setter i gang blodsirkulasjonen. Fiberet fjerner skånsomt døde hudceller og sminke. Den lyse siden er egnet for sensitiv hud og den mørke siden for normal hud. For ungdom som sliter med uren og fet hud kan ENJO være et naturlig og godt alternativ.

A r t . - N r. 5 0 6 0 0

A r t . - N r. 5 0 6 2 0

A r t . - N r. 5 0 6 0 1

EYE-PAD

OM ENJO

Sminke og mascara, så vel som døde hudceller, fjernes forsiktig med eye-paden. Den myke fiberen er egnet for sensitive hudområder og er en god erstatning for sminkefjerningsmidler. Fukt eye-paden under springen, klem ut overflødig vann og fjern øyensverten. Vask eye-paden med litt håndsåpe eller på 40 °C i vaskemaskinen etter bruk.

ENJO hudpleieprodukter ble testet av Dermatest® og fikk 5 stjerner som er det høyeste man kan oppnå. For mer informasjon om Dermatest, besøk www.dermatest.de/en

A r t . - N r. 5 0 6 2 1

ENJO Hudpleie

25


Hjelpemidler HVORFOR TILBYR ENJO DISSE HJELPEMIDLENE? Det hender at skitten sitter så godt fast at de skånsomme ENJO-fibrene trenger litt assistanse. Hjelpemidlene skal kun brukes i små mengder.

26

NATUR 300ML // 1000ML

KALKLØSER 300ML // 1000ML

SKUREPASTA 500G / 300ML

Natur er effektiv til alle rengjøringsoppgaver og gir ekstra glans. Natur har gode fett- og sotløsende egenskaper. I kombinasjon med ENJOfiber brukes Natur til flekkfjerning på tekstiler eller på ekstra skitne flater på kjøkkenet. Ta en dråpe Natur på ENJOkluten,rengjør overflaten, skyll med vann og tørk etter med en ENJO Mikrolett. Oppbevares utilgjengelig for barn.

Fjerner kalkbelegg og sørger for at det blir hygienisk rent på bad, vaskerom etc. Kalkløseren har en veldig lav PH-verdi og det er derfor viktig at du skyller godt med vann etter bruk. Spyl vann på dusjveggene, ta noen dråper Kalkløser direkte på Baderomshansken (art. Nr. 50101) og vask flaten. La det virke noen minutter og skyll deretter godt med kaldt vann. Oppbevares utilgjengelig for barn. Må ikke brukes på marmor.

Fjerner fastgrodde flekker på en enkel og effektiv måte. Kjøkkenvask, rustfritt stål, børstet stål, keramisk topp, komfyrtopp, fastbrente flekker på dør og plater i komfyr, gryter osv. Ideell på forkrommede/forniklede gjenstander, bremsestøv på bil/motorsykkel og felger. Velg egnet fiber og fukt med vann. Gni fiberen på skurepastaen og vask/skrubb. Skyll godt med rent vann til slutt. Bør ikke brukes på plexiglass eller sølvplett.

A r t . - N r. 5 2 0 0 2 / 5 2 0 2 4

A r t . - N r. 5 2 0 0 3 / 5 2 0 2 5

A r t . - N r. 5 2 10 2

ENJO Hjelpemidler


KUN PÅ ENJO-PRODUKTER. Vår fargeindikator sørger for at dine produkter alltid er 100% effektive for den jobben de skal gjøre. For at dine ENJOprodukter skal gjøre en optimal rengjøringsjobb bør de skiftes ut ca. hvert tredje år avhengig av underlag og hvor mye de blir brukt. Indikatoren viser når ditt ENJOprodukt bør skiftes ut.

LIVING | WOHNEN 40-60°C

LIVING | WOHNEN 40-60°C

140F

100% PES

i0277

INDIKATOREN FØR BRUK: Fargen på testfeltet og indikatorfeltet skiller tydelig.

100% PES

140F

i0277

INDIKATOREN PÅ ET UTSLITT PRODUKT: Fargen på testfeltet og indikatorfeltet er lik. Ta kontakt med din ENJO-forhandler for å erstatte ditt utslitte produkt.

SKINN- OG TREBALSAM 240ML

SPRAYFLASKE 500ML PUMPEKANNE 1000ML

For bevaring av ubehandlet tre og skinnprodukter. Påfør et tynt lag på rent og tørt skinn/lær med en myk klut/svamp. La Skinn- og trebalsamen trekke inn i skinnet før du polerer vekk overskytende balsam med Poleringshanske/klut (art. nr. 50206/50225). Tre bør først rengjøres, så tørkes. Da er treet “åpent” og Skinn- og trebalsamen trekker lettere inn. Også her er det viktig å polere vekk overskytende balsam.

Brukes til å fukte fibrene eller spraye overflaten. Ikke bruk konsentrerte eller sterke kjemikalier i kannene. Tøm pumpekannen for luft slik at den ikke blir stående med trykk. Husk at vann også blir gammelt – ta gjerne nytt hver gang. Pump opp og ned på stempelet til du har opparbeidet et godt trykk inni kannen. Strålen justeres fra rett stråle til fin dusj ved å vri på dysen i tuppen.

Ha fiberproduktene i vaskenett når de vaskes i maskin. På denne måten bevares fibrene lengst mulig og fibrene unngår å få lo fra resten av vasken. For å få best resultat anbefaler vi å ikke fylle nettet mer enn halvfullt. Brukes også til annen vask. Beskytter mot f.eks. kroker og glidelåser.

A r t . - N r. 5 2 10 3

A r t . - N r. 513 0 0 / 513 2 0

A r t . - N r. 514 2 0

VASKENETT

ENJO Hjelpemidler

27


Hvordan   ta vare på fibrene VÅRE PRODUKTER ER DEN PERFEKTE LØSNINGEN TIL ALLE SONER I DITT HJEM – for å ta vare på produktene, slik at de varer lenger, er det et par ting du må huske på.

28

1.

2.

3.

Fukt den øvre delen av produktet.

Rull forsiktig sammen.

Press ut vannet.

ENJO Hvordan ta vare på


Følgende instruksjoner refererer til ENJO-fibrene

B r u ke s t ø r r B r u ke s le t t f u k t i g B r u ke s v å t m e d e t t e r t ø r k Optimal temperatur I n g e n b l e ke m i d l e r S k a l i k ke s t r y ke s I k ke b r u k t ø r ke t ro m m e l I k ke b r u k t øy m y k n i n g s m i d d e l S k a l i k ke re n s e s Fargeindikator = Levetid Va s ke s i v a s ke n e t t

FØ LG D I S S E E N K L E P U N K T E N E O G D U FÅ R M A K S I M A LT U T BY T T E AV D I N E E N J O - P RO D U K T E R .

Vask produktene før bruk. (Ikke nødvendig for Garderobehansken, støv- og poleringsproduktene).

Har du spørsmål vil din ENJO-forhandler hjelpe deg.

Ikke bruk tøymykningsmiddel, blekemiddel eller tørketrommel. Vask produktene fra 40°C til 60°C i maskin med vanlig tøyvaskemiddel. Ikke la skitne gulvmopper tørke på moppestativet. Bruk vaskenett. Vask hvit fiber med lyse tekstiler og kulørt fiber med kulørte tekstiler. Heng fiberproduktene til tørk etter vask. Ikke bruk produktene på varme overflater – da kan fiberet smelte.

ENJO Hvordan ta vare på

29


Bli en av oss FLEKSIBEL ARBEIDSTID GODE INNTJENINGSMULIGHETER SELVSTENDIG, MEN LIKEVEL DEL AV ET TEAM KARRIEREMULIGHETER KAMPANJETURER MED ENJO

ENJO ER ET UNGT OG DYNAMISK SELSKAP. Mye av vår suksess ligger i å hjelpe hver enkelt til å oppnå sine personlige mål. Tenker du at det er bra å gjøre noe for lokalsamfunnet, miljøet generelt og for deg selv – bli ENJOforhandler.

Grip muligheten


BLI EN AV OSS Bli en ENJO-forhandler og jobb selvstendig men likvel som en del av et team. Vi holder månedlige møter, gratis opplæring og du deler erfaring med andre ENJO-forhandlere. → Viktig å trives I jobben! KJEMIKALIEFRITT HJEM Vårt mål er at alle skal få et kjemikaliefritt hjem. Ved å introdusere rengjøring uten bruk av såpe og kjemikalier vil det resultere i et bedre miljø både inne og ute. Det er viktig for oss at våre kunder får god oppfølging og blir fornøyd med sine ENJOprodukter. Lyst til å vite mer om forhandlerjobben?

SS G O Å TA R N I R E, S IN N T OM D O R E GJ P R A I E N J N VI E EMTID FR 80 959 o 2 1 3 .n Tlf.: t@enjo pos

“Bli med i team og skap samtidig din egen butikk! Enjo er kvalitet og best på helse- og miljø. Vi tilbyr jobb til deg som vil noe mer og kanskje ønsker en ny hverdag.” Brit Dorris Tveranger ENJO-salgsleder

“Det er flott å være sin egen sjef i egen butikk! Enjo betyr å gi andre mennesker fantastiske produkter og muligheten til å unngå såpe- og kjemikaliebruk.” Anne Mai Neumann ENJO-forhandler

ENJO Bli en av oss

31


N J O-

E N N I T R E V E BLI EN

o

DIN ROLLE SOM VERT/VERTINNE. Vårt mål er å skape kjemikaliefrie hjem ved å innføre kjemikaliefri rengjøring med ENJO. Som Vert/vertinne, hvor du inviterer noen hjem til deg for et ENJO-kurs, vil du få rabatt på våre produkter. Du kan også ta kontakt for en privat ENJO-visning i ditt hjem for deg og din familie. Høres det interessant ut? Vi ser frem til å høre fra deg!

· B  estill et ENJO-kurs i dag og lær mer om ENJO. · Finn ut hvordan du kan spare tid o g p e n g e r. · Et ENJO-kurs er underholdende og informativt. · H y g g e l i g s a m v æ r m e d v e n n e r. · D e t e r i k ke n o e k j ø p e p re s s .

FAMILY FRIENDLY COMPANY 2018 – 2019

Vi er stolte av våre sertifikater.

ENJO NORGE AS Åsveien 5 3475 Sætre Norge

ENJO INTERNATIONAL GMBH Achstrasse 40 6844 Altach Austria

Tlf.: +47 31 295 980 E-post: post@enjo.no

Tlf.: +43 5576 777 77 Faks: +43 5576 777 77–999 E-post: office@enjo.com

www.enjo.no

Katalog versjon 4.7 // Copyright by ENJO INTERNATIONAL GMBH // ENJO trykker alt papir miljøvennlig i Tyskland.

enjo.n

ENJO Produktkatalog Norsk 2018  
ENJO Produktkatalog Norsk 2018