Page 1

Grafik & Billedbehandling ø Svendepr ve 2011 Louise Ruud Vedel Heine


Opgave/ Fotosession til interview Magasin/ StreetBoys Format/ Portræt billeder Programmer/ InDesign og Photoshop

StreetBoys er et magasin til drenge i alderen 5-16 år. I de 2 ½ jeg har været hos Aller, har jeg både været layouter, fotograf og illustrator på StreetBoys. I denne opgave var jeg fotograf til et interview, af sangerinden Nabiha.

2

Jeg bestemte selv lys, baggrund, portrætter osv. under fotograferingen, hvilket gav mig en frihed til også at være kreativ da jeg senere skulle layoute sagen.


Før

Efter

3


Lys og skygger Først justerede jeg lys og skygger ved at bruge Shadows/Highlight. Herefter giver jeg altid Adjustments Midtone Contrast lidt ekstra procenter for, at gøre billede en smule skarpere og for at fü mere dybde.

4


Farve og fritlægning Hue/Saturation bruger jeg til at trække de røde toner ud. Jeg arbejder altid i RGB, men konvertere senere til CMYK.

Herefter bruger jeg Magnetic lasso tool til at fritlægge. Jeg har brugt Magic want tool og sat Tolorance til 50 px, samt fjernet flueben fra Anti-alias og Contiguous. På den måde markerer jeg alt uden om de mørke toner og kan nemt fjerne baggrunden ved håret.

5


Håret Hele figuren bliver markeret og derefter bruger jeg clonestamp til, at gøre spidserne i håret mørkere. Jeg laver et nyt lag og vælger en brush ud fra Calligraphic Brushes med værdierne: 1 px og 100 % hardness. Den bruger jeg i brunlige toner til at lave små hår med.

6

Jeg har gjort figuren 40 % transparent og bruger den som en skabelon.


Skarphed Når hår og brush passer sammen, blur jeg stregen lidt og lægger laget bag figuren. Jeg giver objektet lidt skarphed ved at bruge Unsharp mask. Her bruger jeg værdierne 62, 2.4 og 0.

7


Rød farve Jeg synes stadig at den røde farve er for kraftig. Dette justerer jeg med Colors adjustments. For at give hüret lidt effekt bruger jeg dodge tool og burn tool.

8


Blur For at fjerne urenheder, ar m.m. bruger jeg spot healing brush. NĂĽr det er gjort blur jeg huden pĂĽ kinder, nĂŚse og hage.

9


Farve redigering

For at f책 nogle fede effekter til layoutet, har jeg valgt at farvemanipulere de resterende billeder.

10


11


Lys og skygge Igen begynder jeg med at justere lys og skygger, ved at bruge Shadows/Highlight. Jeg giver Adjustments Midtone Contrast ekstra procenter end før for, at fü endnu mere dybde.

12


FritlĂŚgge Jeg bruger Magnetic lasso tool til at fritlĂŚgge med, men denne gang tager jeg hĂĽret med. Jeg vil nemlig gerne have, at billedet bliver mere rĂĽt.

Jeg markerer figuren og bruger Threshold til at lave billedet i sort/hvid kontrast.

13


Farve justering Både det sort/hvide billede og dette grønne bliver brugt i layoutet. Jeg bruger Hue/Saturation til at trække den grønne farve frem. Bemærk, at der er sat flueben ved colorize. Billedet får værdierne 117, 23 og -32.

14

Grafik og billeder  

http://theimage.dk/Svendeprove/grafik%20og%20billeder_ny.pdf