Page 1

Treball de Síntesi La Mediterrània

LA PESCA A INTERNET Quadern d’activitats Alumne:__________________________________ Núm.:____________ Curs:______________ Alumne:__________________________________ Núm.:____________

Curs:______________


La pesca a Internet

Conceptes bàsics del mar Mediterrani Busca la següent informació per internet i escriu en quina pàgina ho has trobat.

1.

Quin significat té la paraula MEDITERRANI?

Pàg. Web?................................................................................................................ 2.

Quina superfície té?

Pàg. Web?................................................................................................................ 3.

Quanta aigua es calcula que hi ha?

Pàg. Web?................................................................................................................

4.

Quina és la seva profunditat màxima? On està situada?

Pàg. Web?................................................................................................................ 5.

Quina és la seva temperatura mitja a l’hivern i al estiu? Compara-ho amb la temperatura del mar Cantàbric.

Pàg. Web?................................................................................................................

3


La pesca a Internet

6.

Digues 3 ports importants, no espanyols, del Mediterrani:

Pàg. Web?................................................................................................................ 7.

Quins països són banyats per la seva aigua?

Pàg. Web?................................................................................................................ 8.

Els dofins són uns animals en perill d’extinció al Mediterrani. Quines espècies de dofins hi ha al Mediterrani?

Pàg. Web?................................................................................................................ 9.

Digues altres animals que estiguin en perill d’extinció al Mediterrani:

Pàg. Web?................................................................................................................ 10. També hi ha flora marina en perill d’extinció. Podries dir-me algun tipus de planta?

Pàg. Web?................................................................................................................

4


La pesca a Internet

Mètodes de mesura

LA PESCA http://www.gencat.cat/temes/cat/agricultura.htm http://mediambient.gencat.cat/cat/el_medi/pesca/inici.jsp 1. Indica el nom de 5 llotges de peix deles 19 que té Catalunya: _________________, ___________________, ___________________, _________________ i___________________ − Hi ha cinc mètodes de mesura. Completa les següents frases que fan referència a algun dels mètodes de mesura. Mètode A:

De la punta del ____________ al final de l’aleta caudal.

Mètode B:

De la punta del ________________ al radi més curt de l’aleta caudal.

Mètode C:

De la punta del _______________al final del tèlson.

− Fes un dibuix esquemàtic del mètode A i del mètode B.

Mètode A

Mètode B

5


La pesca a Internet

Modalitats de peixos

- Podem trobar informació sobre molts tipus de llenguado: llenguado senegalès, el llenguado d’arena, el llenguado nassut... Escriu tres tipus més de llenguado dels que també pots trobar informació. − Quin és el nom científic de l’agulla? − Quina és la talla mínima legal de l’agulla? − És una espècie de gran interès comercial?

Per què?

− Quin és el mètode de pesca utilitzat per capturar-la? − Poden viure en llacunes d’aigua dolça? − Com es diu la tonyina en italià? − Quin és el preu mitjà de la tonyina? − Fins a quants anys pot viure la tonyina? − Pot una tonyina arribar a pesar 300 kg? − A on s’exporta la tonyina? − Quin és el nom científic del rap blanc? − Quin és el preu mitjà del rap negre? − Completa el següent text: La carn del rap negre és més ____________que la del rap blanc. La carn del rap blanc, a més, durant la cocció desprèn gran quantitat _____________ i, conseqüentment, el seu volum minva. Aquests dos fets fan que el rap negre sigui força més __________.

6


La pesca a Internet

Crustacis

− És el llamàntol un crustaci? − Quin és el preu mitjà per llotja de l’escamarlà?

− A on viu l’escamarlà? - És cert que gairebé tot l’escamarlà que es troba als nostres mercats és de procedència forana, principalment del mar d’Irlanda?

− Quin crustaci és més car, la llagosta o el llagostí?

7


La pesca a Internet

Mol·luscs

− Digues si les següents espècies són mol.luscs o no. - petxina de pelegrí - cloïssa - cargol de punxes - alatxa - bocora - nero - dorada - dàtil de mar − Quin és el preu mitjà per llotja de: - la cloissa - l’escopinya - la petxina lluent - la rossellona - la tellerina

8

La pesca  

Credit sintesi

La pesca  

Credit sintesi

Advertisement