Page 1

marc niell

Dies: 5, 6 i 7 d’octubre Horari d’exposició:

Abstracte > El que intento plasmar en les meves escultures és la imatge d´una idea nascuda en un instant d´inspiració, provocada per la visió de la pedra nua, abans de treballar. Esculpir a poc a poc per treure aquella imatge copçada instants abans i anar tallant i modelant fins arribar a l´obra acabada. Treballo seguint els mètodes tradicionals fent de la transformació de la pedra un acte vital, nascut de la necessitat de representar en relleu o en un espai tridimensional allò que la pedra amaga. En les obres pictòriques expresso sobre la superfície formes i colors intentant traspassar olors i sensacions de la tela a l´espectador.

5, 6 i 7 d’octubre Inauguració: Dissabte 6 d’octubre a les 19 h. L’acte finalitza amb un petit refrigeri. - Divendres 5: de 19 h a 21 h. - Dissabte 6: d’11h a 14 h i de 17 h a 20 h. - Diumenge 7: 10 h a 20 h. Lloc: Casino municipal de Caldes de Malavella Comissari d’exposició: Josep Maria Solà Organitza:


Plàtans >

< eva masllorens

Que jo recordi, he pintat tota la vida; a l’escola, a casa, amb tutors fent classes, a l’Institut, a la perruqueria amb la brotxa... i per no trobar-ho a faltar vaig començar a pintar el vidre dels aparadors de la botiga per la part interior, amb la intenció que el dibuix es veiés bé des de l’exterior, fent-li l’efecte mirall. Un any més, celebrem la Fira de l’Aigua, amb tot un seguit d’activitats per al gaudi dels nostres vilatans i dels esperats visitants d’altres contrades encuriosits també per l’aiguadera fira. Aquest és per tant un bon aparador, una bona oportunitat, perquè els artistes caldencs, ens mostrin la seva obra. Inspirats per l’atmosfera creativa que hi proporciona la nostra vila termal, ells ens transformen les matèries, com la pedra, el vidre i la porcellana, en una bona mostra del que són les arts plàstiques. En aquesta edició, l’Eva, la Provi i en Marc, i amb aquesta exposició, enceten les primeres pinzellades de la fira d’enguany. Benvinguts tots a la 8a Fira de l’Aigua i gaudiu-ne.

Mercè Rossell, Regidora de Cultura

Vaig descobrir el que tenia a les mans, tot un nou món on el color guanya intensitat, força i llum quan es troba atrapat darrera el vidre. A més a més, vaig anar descobrint que podia afegir-hi capes per transparència i em donaven una altra dimensió a l’obra que em va captivar. A mesura que pintava descobria que l’obra anava creixent; veient-la de lluny per contemplar la seva totalitat o apropant-se i anar descobrint textures, intencions, sentiments... Ara ja fa quatre anys que només pinto vidre, l’empenta me la va donar el concurs de pintura ràpida de Tossa de Mar el qual em va premiar. És una tècnica personal i pròpia que no té encara imitadors i espero amb ganes que el vidre atrapi la vostra mirada.

< provi casals

El filòsof alemany Immanuel Kant va constatar que els humans tenim una tendència natural que ens empeny a anar més enllà dels límits de la raó, fet que ens permet endinsar-nos en un món que desfia l’impossible. Disciplines com l’art fan d’aquesta inevitable curiositat el punt de partida de la seva temàtica. L’artista Provi Casals i Masferrer ens presenta una agosarada obra que sorgeix de l’inquietant camí d’aquest «voler anar més enllà» dels límits del possible. Hi trobarem cervells amb roses tatuades –en blanc i negre i en color vermell–, papallones immortals i caps de nines –uns amb la possibilitat de la paraula i altres situats dins una peixera amb aigua–. L’art, i la porcellana en particular, són, doncs, el bitllet per a un viatge ple d’emocions cap a allò inexistent en el món metafísic. Es tracta d’una exposició que convida a l’espectador a entrar en un marc transcendental que ens és desconegut i que ens atrau; un espai que, sens dubte, no deixa a ningú indiferent. Paula Tubert i Casals

Passats >

3 de Caldes  

3 de Caldes

Read more
Read more
Similar to
Popular now
Just for you