Page 1

Voorbeeld Als Engineer heb je de taak om met de klant mee te denken en de wetten, voorschriften en interne richtlijnen en regels van Enexis te respecteren. Je hebt hier vaak enige speelruimte in en zult met collega's en andere netbeheerders de optimale oplossing moet zoeken. Het komt dus voor dat je collega's moet raadplegen om inzicht te verkrijgen en kennis te verzamelen voor het ontwerpen van de gewenste netstructuren. Hoe communiceer je om die informatie te krijgen die nodig is om goed voorbereid aan tafel te komen? Bekijk dit voorbeeldgesprek.

Klik hier om verder te bladeren.


In gesprek met collega Bram Goedemorgen Bram, kun jij mij informatie geven voor project Havenmeester.  Bram spreken over Gas  Geert spreken over aansluitingen  Netbeheerders uitnodigen


Waarom?

Project Havenmeester, Tilburg Bram, collega van Peter, is specialist op het gebied van Gas.


In gesprek met collega Bram

Overmorgen heb ik de eerste vergadering over project Havenmeester, dus ik ben nu deze vergadering voor aan het bereiden.


Kan dat niet op een moment plaatsvinden dat ik erbij kan zijn, dan kan ik dit onderwerp oppakken.


In gesprek met collega Bram

Ik zou graag de informatie met je bespreken, aangezien de eerste vergadering echt door moet gaan. Maar ik heb hiervoor jouw informatie nodig om tot het juiste plan te komen.


We hebben het een en ander voorbereid onlangs.


In gesprek met collega Bram

Goed dat jij voor dit project al een stuk voorwerk hebt gedaan. Ik ben ervan overtuigd dat je dat tot in detail al goed hebt uitgewerkt. Aangezien ik vertrouw op jouw werk, wil ik voorkomen dat ik het opnieuw uit ga voeren.


OkĂŠ. Maar wil je dan nu van mij weten?


In gesprek met collega Bram

Ik heb de details nodig van het plan voor gasleidingen. Deze informatie heb ik nodig om een realistische schets te kunnen maken.


hmmm


In gesprek met collega Bram

Deze schets ga ik vervolgens gebruiken om tijdens de eerste vergadering het project uiteen te zetten.


Die details kan ik wel leveren.


In gesprek met collega Bram

OK, ik stel voor dat we samen alvast naar het plan kijken, zodat we allebei kennis hebben van plan Havenmeester en elkaar hierin kunnen ondersteunen.


Vanmiddag heb ik wel een uurtje de tijd om de informatie nog even volledig met je door te nemen. Wellicht kunnen we dan samen tot de schets komen?


In gesprek met collega Bram Je ziet dat overtuiging met sterke argumenten helpt om collega’s mee te krijgen in jouw regie.  Zorg dat je collega’s meedenken en de neuzen dezelfde kant op staan.  Zorg dat je de juiste informatie krijgt.  Zorg dat je alleen aan tafel zit.

Module enexis intake voorbeeldgesprek collega  

Een voorbeeldgesprek met een collega om informatie in te winnen.

Module enexis intake voorbeeldgesprek collega  

Een voorbeeldgesprek met een collega om informatie in te winnen.

Advertisement