Page 1


Welkom Over communicatie kun je uren praten. Maar nog beter is het om dat niet te doen. Daarom lees je nu de eerste bladzijde van een boekje met behoorlijk weinig tekst, dat je alles vertelt dat wij belangrijk vinden. Zo belangrijk, dat we het ontdaan hebben van voorbeelden en grafieken en je de essentie overhoudt. De essentie van Energize. En de overige bladzijden kun je gebruiken voor alles dat jij belangrijk vindt. Wij zijn Energize. En dit is ons Rode Boekje. Aangenaam.


“How you doin’?” Joey Tribbiani


Wij geloven In den beginne was er de advertentie. Daarna volgde een stortvloed aan commercials, games, banners, websites, billboards, sociale media en mailings. Below the line, above the line en meer van dat soort termen die mensen opeens nodig vonden.


Wij geloven dat merken groeien als ze een waardevolle betekenis hebben in het leven van mensen.


In die jungle van prikkels waarin we ons iedere dag begeven, is het belangrijker dan ooit dat je mensen raakt. Met een heldere boodschap die je prikkelt, die je in beweging brengt en die je wilt delen. Dat is volgens ons het ultieme doel van iedere communicatie-inspanning: mensen met elkaar in contact brengen. Het merk staat daarbij niet vooraan, maar is de smeerolie. Want dan is een merk pas ĂŠcht waardevol.


“They say the world has become too complex for simple answers. They are wrong� Ronald Reagan


Wij delen graag Goede communicatie is mensenwerk. Want net als in iedere relatie wil je dat een merk er voor je is als je hem nodig hebt, dat hij je met rust laat als jij dat wilt en dat hij weet wat je bezighoudt. Daarom wordt goede communicatie gemaakt door betrokken mensen. We geven daarbij meer dan we nemen. Omdat we gaan voor de samenwerking, in plaats van het project.


En omdat we heilig geloven in delen: van kennis, inzichten, innovaties. Zonder achter hypes aan te rennen, maar door voortdurend te zoeken naar de slimste manieren om iets duurzaams én vernieuwends neer te zetten. Zodat onze klanten – en hun klanten – net zoveel energie krijgen als wij.


“Tell me what you want, what you really, really want.” Spice Girls


Wij houden het graag helder In onze presentaties, e-mails en gesprekken proberen we altijd duidelijk te communiceren. Daarbij zeggen we wat we bedoelen en doen we ons best om zo weinig mogelijk buzzwoorden te gebruiken. Sterker nog, een heleboel daarvan mogen wat ons betreft gewoon doorgestreept worden. Ga je gang, twitter de oplossing naar @EnergizeNL en maak kans op die geweldige sapcentrifuge!


Wij hebben een centerfold Wij houden wel van een mooi model op z’n tijd. Daarom stellen we aan je voor: RASE. Een model dat alles is waar we voor staan en dat de lat is waarlangs we al ons werk leggen. En dat we zo mooi vinden, dat we haar de centerfold gegeven hebben.


“Don’t believe the hype.” Public Enemy


Relevant Betekenisvolle merkcommunicatie staat of valt met relevantie. Zitten we te wachten op je boodschap? En voegt die wat toe aan ons leven? Communiceer dus alleen als je echt wat te vertellen hebt. Of nog beter: als mensen het aan elkaar willen vertellen.


Authentiek Wees geloofwaardig: iedereen zegt het, maar weinigen doen het. Terwijl je zelf ook het meeste aanneemt van mensen die zich niet anders voordoen dan ze zijn. Zorg dus dat je weet wie je bent, als merk. En wees niet bang om af en toe in de spiegel te kijken.


Sociaal Niemand houdt van schreeuwerds. En niemand houdt van mensen die alleen maar knikkend luisteren en nooit wat over zichzelf vertellen. Waar iedereen wel van houdt: delen. Zoek het gesprek op, wees gul en stel je open voor wat je terugkrijgt. Karma, kun je het noemen. Wij noemen het logisch.


Effectief RASE is niet alleen gezellig, maar bovenal effectief. Want als je mensen behandelt zoals je zelf behandeld wilt worden, betaalt zich dat terug. Dat kunnen we natuurlijk hard maken met cijfers, maar daar vertellen we je graag persoonlijk meer over.


Wij ondernemen Wij roepen niet dat ondernemerschap in ons DNA zit, bij ons is het is ook zo. Letterlijk. Neem bijvoorbeeld onze meaningful director Klaas. Op zijn elfde was hij professioneel grasmaaier en als tiener runde hij daarna een schoonmaakbedrijfje. En operations-baas Rogier veroverde op zijn twaalfde al de ringtonewereld.


Wat ons allemaal bindt? Werken alsof het je eigen zaak is. Net zo lang doorgaan tot de beste oplossing gevonden is. En kansen niet alleen zien, maar ook grijpen. Zo kwamen we er in 2009 erachter dat het gras in Shanghai ook behoorlijk groen is, om maar eens in de grasmetafoor te blijven. Want ook dat is ondernemerschap, volgens ons: altijd buiten je grenzen kijken.


“Try not. Do, or do not do. There is no try.” Yoda


Wij hebben ambitie Dat we bij Energize goede gasten zijn, doet niets af aan onze ambitie. Sterker nog, we barsten ervan. We schreeuwen er alleen niet over, maar gaan ermee aan de slag. Zo werken we keihard aan zo mooi, relevant en effectief mogelijk werk, om in één adem tot de beste interactieve bureaus van Nederland te worden genoemd. En als het even kan ook als dé specialist op het gebied van betekenisvolle merkcommunicatie. In Nederland, China en wie weet waar in de toekomst nog meer.


Wat ons drijft? Passie. Plezier. Mogelijkheden. En een onuitputtelijke voorraad energie.


“Ambition is a dream with a V8 engine.” Elvis Presley


Wij zijn Energize Wij zijn Energize, het meest enthousiaste, meest nieuwsgierige, hardst werkende, hardst spelende en misschien wel interactiefste communicatiebureau van Nederland. We hopen dat je het prettig vond om met ons kennis te maken. Meer weten? Ons beter leren kennen? Dat kan: twitter.com/EnergizeNL www.energize.nl


Het Rode Boekje  

Energize Het rode Boekje

Het Rode Boekje  

Energize Het rode Boekje

Advertisement