Page 1

Dolors Monserdà (Barcelona, 1845-1919) va ser una catalana escriptora de teatre i poesia i feminista, gran defensora de la dona que va tindre una gran influència en la societat catalana, fins i tot, ajudant a crear el patronat d'Obreres de l'Agulla.

Va passar tota la seua adolescència amb les amistats literàries de son pare, la qual cosa va provocar que començara amb l’escriptura, escrivint amb temes amorosos, patriòtics i religiosos.

Influències Va ser una impulsora d'obres de caràcter social i considerava que el paper de la dona burgesa era el de protegir, mitjançant l'actuació personal i la de centres adequats, per evitar la radicalització de les seves postures.

Unes de les majors influències de Dolors Monserdà van ser Miquel d’Esplugues, Carme Karr i Alfonsetti i també l’escriptora Maria Josepa Massanés que eren amics de la família i personals de l’escriptora que l’ajudaven i l’aconsellaven dia a dia, inclús publicant una biografia d’ella.

La novel·la és el gènere que més va contribuir a la seua memòria.El seu llibre més destacat va ser la novel·la La fabricanta (1904) En 1888 va traure a la llum el llibrem Poesies catalanes i en 1911, Poesies. També va escriure articles sobre la situació de la dona, sempre des d'un compromís ideològic amb els ensenyaments de l'Església, però amb una notable efectivitat a l'hora de millorar la condició de les dones treballadores del XIX.

dolores  
dolores  

dolores es la mejor