Activity book and Spot guide Cape Town

Page 82

Boven: Harry Vogelezang uitgehaakt op een lage dag Scarborough. Onder: Hadden we al duidelijk gemaakt dat het zomer is in Zuid-Afrika als het in Nederland vriest dat het kraakt?

KAAPSTAD

BUITEN KAAPSTAD

RICHTING DE KAAP

DOOR: CHRIS IMMERS EN STEFAN VAN DER KAMP

Natuurlijk wil je het punt zien waar de Indische Oceaan en de Atlantische Oceaan samenkomen. Veel mensen denken dat dat ten zuiden van Kaapstad is op een plek die Kaap die Goeie Hoop wordt genoemd. Hoewel deze plek fantastisch is om te zien is het niet de overgang tussen de wereldzeeĂŤn. Als je die wil zien moet je nog tweehonderd kilometer oostelijk naar Kaap Agulhas. Op Kaap de Goede Hoop kan het flink waaien en vanaf een nabijgelegen rotspartij die is bevolkt met rockrabbits heb je een adembenemend uitzicht over de zee. Rij dan eens naar Platboom, een spot vlakbij Kaap de Goede Hoop, waar je angstvallig hoge rollers hebt en een mini-strandje tussen de rotsen waar je je kite met veel moeite op kan laten. Het strandje is nog niet eens

24 // ACCESS

82

lijnlengte breed. De rest van de kustlijn bestaat louter uit rotsen met een extra ontsnappingsmogelijkheid iets ten noorden van waar er een breder strandje is. Dit is een spot die eigenlijk alleen leuk is omdat hij levensgevaarlijk en bijna onmogelijk is om op te varen. Veel toegankelijker is het noordelijker gelegen Witsands, niet te verwarren met Witsand dat meer dan driehonderd kilometer oostelijker ligt. Witsands is een spot met een lang zandstrand. Er loopt een weg langs, waar windsurfers en kiteboarders hun auto’s langs parkeren om vervolgens naar beneden te lopen richting het strand. Op deze spots kunnen enorme golven binnenkomen. Kijk niet raar op als een zeehond sierlijk voor je wegduikt als je een golf afkomt, een beeld dat je zal bijblijven. Verder naar het zuiden in dezelfde baai liggen de spots Misty Cliffs en Scarborough. Bij Misty Cliffs breekt een krachtige golf op het rif en bij Scarborough lig je op de rotsen als je de golf te ver naar beneden uitrijdt. De spots zijn alleen voor experts.

WITSANDS MISTY CLIFFS SCARBOROUGH

PLATBOOM