Page 1

Tid til MERE ... I landet med den høje himmel og det flade landskab mod vest og bakkedragene med de smukke fjorde mod øst, møder du kontrasterne. Kontraster, der får dig til at mærke blodet rulle og hjertet slå. Kontraster, der bevæger og rører dig. Historiens vingesus blander sig med tidens trends. Her står tiden ikke stille, samtidig med at forbindelsen til det oprindelige er ægte og autentisk. Her finder du små entusiastiske fødevareproducener, som virkelig brænder for deres håndværk. Og som leverer det lille ekstra, du ikke havde forventet. Her møder du fyrtårnet af international klasse – og finurlighederne, som bringer smilet frem. Alt sammen krydret med naturens gaver – som Rømø-snapsen selv. Den salte smag af østers forenes med naturens milde sødme. Her er stort. Her er småt.Vi glæder os til at byde dig velkommen til tid med os. Tid til mere.

1


Tid NATUR til ... Øst, vest, i Sønderjylland bedst. I øst bugter landskabet sig og skaber kontrasten til det flade marskland i vest. I øst venter højdedragene, og længst mod sydøst ligger Dybbøl Mølle, fredeligt, og fortæller grænselandets historie, en historie som tæller 56 år under tysk styre, fra 1864-1920. Går turen mod vest, venter unikke naturoplevelser. Når stærene danser deres ballet hen over marskens himmeltæppe, er der magi i luften. Snart falder hvilen over dem, men først udspiller der sig et drama af rang.Det gælder om at lande, før høgen slår til. Lyden af millioner af stære, der letter – for dernæst at lande i samme sekund, er nærmest ubeskrivelig. Og synet er… mageløst. Mød også de søde lam ude i marsken, sælerne i Vadehavet – eller klap en pattegris, når I besøger et af vores økologiske landbrug, for eksempel Hellevad Vandmølle. En tur til Nordeuropas længste badestrand på vadehavsøen Rømø er næsten også et must for enhver, der besøger vores egn på vestkysten.

2


Tid til KULTUR... Kultur er følelser, musik, sprog, kunst, det er vaner og sædvaner. Den sønderjyske kultur har sit helt eget særkende, dybt forankret i grænsehistorien mellem Danmark og Tyskland. Overalt vil du høre ”æ sproch” i forskellige varianter; den musikalske tone, der som en stille melodi akkompagnerer dialekten på østkysten, til den dybere, mere tyskbeslægtede tone på vestkysten, helt ude ved marsken. Men kulturoplevelser på den Sønderjyske Tour spænder også fra små, lokale kunsthåndværkere som perler på en snor til den kendte Wegner udstilling i vandtårnet i Tønder. Eller måske går vejen ind forbi Brundlund Slot i Aabenraa, der udstiller mere end 1000 værker fra primært sønderjyske kunstnere. Og sådan kunne vi blive ved og ved og ved. Hvis vi havde tid til mere.

3


TidDET tilGODE MÅLTID... Lam fra Vadehavet er kendt som en ypperlig spise – og det har sin grund. Lammene græsser hele livet det saftige græs blandet med marskens egne krydderurter. Og du kan selv smage med, hvis du for eksempel besøger Søndernæsgaard og Lea Neuberg, der laver ”Mad under åben himmel”. På vejen dertil kan du slå et slag ind forbi Vibegård, plukke bær og købe den mest vidunderlige hjemmelavede saft med hjem. Som mormor lavede den. Eller hvad med at besøge Kalvø Badehotel, roomservice uden værelser – her er der en stemning, der også skal smages på.

4


TidATtil LEVE OG OPLEVE...

5


TidATtil DRØMME...

...uden mad og drikke duer helten ikke. Og efter en lang dag trænger vi også alle til en god seng at sove i. I omgivelser der inviterer til hvile og ro. Til tilbagelænethed, afslapning og refleksion. Tilbring natten på bondegården, stå op med hønsene, og tag med på morgenfodring. Eller – hvad med at træde ind i en helt anden verden? Fra det flade marskland med dybe rødder i historien til internationalt udsyn og hotelovernatning i absolut verdensklasse. Du vælger selv.

6


Den Sønderjyske

TOUR

2013


Om TID...

Tid…en forunderlig størrelse. Nogle gange er tiden knap og i afmålte portioner. Andre gange har vi så mere end rigeligt af den. I den Sønderjyske Tour er tiden enkel. Vi har tid til mere. Vi udvælger dine besøgssteder med omhu, sørger for at planlægge din tour til mindste detalje. Når du kommer hjem, er du fyldt op af oplevelser, og tiden sidder i kroppen på dig. Som om den undervejs bare var et vældigt ocean, du kunne øse af. Fordi kulturen berigede dig med mere tid. Til mere.

7


Tid MERE til ...

8


DuER... Du er beslutningstager i personaleforeningen. Eller måske er du formand for en forening. I hvert fald er det dig, der skal komme med gode idéer og forslag til jeres næste tur. For kolleger, medlemmer eller familie og venner. Du er på udkik efter noget anderledes, noget der måske er lidt ukendt. Noget med kvalitet, natur og historie. Og helt sikkert noget, der rummer tid. Nok. For – jeres næste oplevelse skal kunne holde – længere end turen selv.

9


ViER...

Den Sønderjyske Tour er en sammenslutning af en lang række oplevelsesaktører i de fire sønderjyske kommuner: Tønder, Haderslev, Sønderborg og Aabenraa. Vi er fyldt med gode oplevelser, god mad, enestående natur, frisk luft og hygge. Vi leverer alt fra historiens åndedrag til shopping! Vi har styr på logistikken og gør os umage med at sætte os ind i vores gæsters behov. Vores passion er oplevelser. Vi laver ikke andet end at få mennesker til at føle sig godt tilpasse. Derfor er vi gode til det. Ring – vi har tid til dig.

10


Kontakt INFO...

Kontakt vores TOURkoordinator:

Lauritzen Rejser Ulla Lund Steffensen Tlf. 74 72 15 20 / lr@lauritzen-rejser.dk

DEN-SONDERJYSKE-TOUR  
DEN-SONDERJYSKE-TOUR